Winamp Logo
Skartveit Cover
Skartveit Profile

Skartveit

Norwegian, Political, 1 season, 147 episodes, 4 days, 14 hours, 5 minutes
About
Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.
Episode Artwork

Fengslet i Iran: Døgnet som ble til seks år (Smakebit)

Hanne Skartveit har møtt Nazanin Zaghari-Ratcliffe som satt fengslet med årets fredsprisvinner Narges Mohammadi, seks år i Iran. Hun forteller sin rørende historie om mot, frihetskamp og en vilje til å ikke miste seg selv, mens hun satt i fengselet. Samt historien til kvinnene som ennå ikke har fått friheten sin. Med Hanne Skartveit og Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Produsent Simon Lynau. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
12/9/20238 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Promo: Beate Gangås: PST kan ikke garantere mot all terror

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Det er ikke risikofritt å leve og PST kan ikke garantere mot all terror, men alt PST gjør skal beskytte demokratiet. Hør Beate Gangås, sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og tidligere politimester i Oslo snakke om terrortrusler mot minoriteter, forsiktighetskultur, kontraetterretning, illegalister, og trusler mot politikere. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
6/17/202310 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Promo: Inga Strümke: Galskap å tro at AI blir en global trussel

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Vi har ikke ett eneste eksempel på at kunstig intelligens er like alvorlig som hungersnød eller atomtrussel, det er komplett galskap, sier Inga Strümke, førsteamanuensis og forsker innen kunstig intelligens ved Norwegian Open AI Lab på NTNU. Kunstig intelligens vil erstatte mange arbeidsoppgaver, men ikke de vi tror. Kan kunstig intelligens ha bevissthet, og kan kunstig intelligens gjøre oss alle til kunstnere? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
6/10/20239 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Promo: Ellen Katrine Hætta: Russland bruker Finnmark for å teste hybrid krigføring

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+.Russland bruker Finnmark som et test-laboratorium for hybrid krigføring, sier Ellen Katrine Hætta, politimester i Finnmark politidistrikt og medlem i totalberedskapskommisjon. Har vi vært for sløve? Alt som skjer i Finnmark er sikkerhetspolitikk, så hvordan skal vi forholde oss til Russland i tiden fremover? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
6/3/20236 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Promo: Kristin Halvorsen om oljefondet, EU og hytteutbygging

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Oljefondet bør splittes og gjøre flere grønne investeringer, mener Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun snakker også om å fase ut Norges oljeeventyr, og at vi må ta større hensyn til naturen ved vei- og hytteutbygging. Om å skremme folk til å ta riktige klimavalg, og om subsidieringen av el-biler. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
5/20/202311 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Knut Storberget om Norges sikkerhet og den dramatisk forsvars-økningen (kortversjon)

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+ fra lørdag 6. mai. Forsvarskommisjonen foreslår å øke forsvarsbudsjettet med 30 milliarder kroner umiddelbart, i tillegg til 40 milliarder i året til sikkerhet, forsvar og beredskap over 10 år, og 10 milliarder i ekstra driftsmidler. Knut Storberget er dagens gjest og snakker om situasjonen i forsvaret. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
5/3/202311 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Promo: Carl Bildt og Erna Solberg om krigen i Ukraina

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Reagerte vi for svakt og for langsomt da Russland annekterte Krim i 2014, og hvordan kan krigen avsluttes? Hva betyr Nato for Sverige, kan Ukraina bli EØS-medlem, og kan vi frykte krig mellom Kina og Taiwan? Hør samtalen mellom tidligere statsminister Erna Solberg (H) og tidligere statsminister i Sverige Carl Bildt (M) og Hanne Skartveit på Litteraturhuset i Fredrikstad den 20. april 2023. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.
4/22/202311 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Promo: Anniken Huitfeldt: Russland er en bølge, Kina er tidevannet

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan skal vi forholde oss til Kina, og hva med et svekket Russland? Bør Norge søke medlemskap i EU? Kan det bli fred i Midtøsten, og hva kan vi gjøre for å hjelpe kvinner i Afghanistan? Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er ukens gjest. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
4/1/20238 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Promo: Kate Hansen Bundt om Tysklands naivitet overfor Putin

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan klarte Tyskland å snu seg etter Putins invasjon av Ukraina? Hvorfor skal de kvitte seg med atomkraft? Er Angela Merkel overvurdert? Og om et dramatisk fluktforsøk fra Øst-Berlin som endte i fengsel og utveksling med Vesten. Kate Hansen Bundt, generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomité og Tyskland-ekspert forklarer Tyskland i dag. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/25/202310 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Promo: Hanne Eggen Røislien om Israel i en skjebnetid

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva gjør det med deg hvis du er redd i verden? Vi er alle mennesker med grunnleggende behov for trygghet, så hva betyr jødenes historie for dagens Israel. Religionshistoriker og spesialrådgiver Hanne Eggen Røislien snakker om dagens Israel. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen
3/18/202311 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Promo: Marianne Riddervold om Russland, og om risikoen ved å stå utenfor EU

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva betyr det for vår sikkerhet at Norge står utenfor EU? Var det naivt å trekke Russland inn i internasjonalt samarbeid? Hvor viktige er norsk gass? Hva betyr klimaendringene i Arktis sikkerhetspolitisk? Marianne Riddervold er professor i statsvitenskap og internasjonal politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/11/20237 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Promo: Anine Kierulf om Fosen, Høyesterett og rusreform

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva menes med avbøtende tiltak på Fosen og hvordan er samenes rettigheter brutt? Hva betyr EØS-avtalen for lov og rett i Norge? Var det slik at Høyesterett overkjørte politikerne om rusreformen? Hør samtalen med Anine Kierulf, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/4/202311 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Promo: Janne Haaland Matláry: Internasjonal politikk er anarki

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Står vi ovenfor tredje verdenskrig? Hvor stor er faren for at Putin kan bruke atomvåpen? Har vi glemt Balkan? Og hva betyr det når USA sier at Russland er et akutt problem mens Kina er den dimensjonerende faktoren? Dagens gjest er Janne Haaland Matláry, professor i statsvitenskap, tidligere statssekretær i Utenriksdepartementet, og forfatter av flere bøker. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
2/25/20239 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Søreide og Eggen om ett år med krig: Håpet ligger i samholdet

24. februar er det ett år siden Russland invaderte Ukraina, og i den anledning har vi invitert politikeren Ine Eriksen Søreide (H) og forskeren Karen Anna Eggen tilbake for å diskutere hva vi kan frykte mest og hvor vi kan finne håp. Hvor lenge kan krigen vare? Hvordan kan vi forholde oss til Russland fremover? Og hvor store tap kan Russland tåle? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
2/18/20231 hour, 21 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Promo: Kristin Ven Bruusgaard: Er vi forberedt på det verste?

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Sikkerhetssituasjonen har endret seg dramatisk etter Putins invasjon av Ukraina. Er vi godt nok forberedt på det som kan komme? Hvordan er Vladimir Putins verdensbilde, og tåler han et nederlag? Hva er Russlands kjernevåpenstrategi, og har Russland større aksept for menneskelige tap i krig? Bør vesten gi Ukraina alle våpen de ber om? Det snakker Kristin Ven Bruusgaard, sjef for Etterretningsskolen, om i denne episoden. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
2/11/20238 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Promo: Anne Lise Bjørnstad om sannhet, løgn og demokrati

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan kan vi avsløre påvirkningskampanjer og manipulasjon i vår tid med sosiale medier og uro i verden, med Anne Lise Bjørnstad, sjefsforsker i FFI. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
2/4/20235 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Promo: Astrid Liland om atomvåpen, jodtabletter og balsam

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva skal du gjøre hvis det skjer en atomulykke i Ukraina? Og hvorfor trenger ikke voksne ta jod-tabletter? Astrid Liland er direktør i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet og snakker om Norges planer hvis vi blir utsatt for radioaktivt nedfall, atomvåpen eller atomulykker i Norge. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
1/28/20237 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Promo: Ayesha Wolasmal om livet med Taliban

Hør hele episoden i Podme eller på VG med VG+. Hvordan er det å leve i Afghanistan som kvinne? Bør vi ha dialog med Taliban? Hva skjedde med landet da USA raskt trakk seg ut, og hva skal til for å få landet på fote igjen? Ayesha Wolasmal er dagens gjest og hun jobber med helse og vaksiner i Afghanistan. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
1/21/20236 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Promo: Marianne Marthinsen om kunstig intelligens - farlig eller bra?

Marianne Marthinsen var Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne men er nå direktør i Finans Norge. Er artificial intelligence (AI) en fare for maktkonsentrasjon og børsras? Vil borgerlønn tvinge seg fram? Hvordan vil konflikten med Kina prege årene fremover? Og har vi noe å lære av Karl Marx i dag? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
1/14/202311 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Promo: Camilla Stoltenberg om pandemi og beredskap

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, loset oss gjennom to år med pandemi, men hvorfor tok ikke storsamfunnet pandemi på alvor? Er vi forberedt på en enda mer smittsom og dødelig pandemi? Var det nødvendig å stenge skoler og fritidstilbud for barn? Og hva tenker hun om EU-medlemskap, antibiotikaresistens? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
1/7/202311 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Promo: Cecilie Hellestveit om metaverse og digital krig

Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Cecilie Hellestveit er forsker og jurist, og snakker om hva som skjer når verden blir stadig mer digitalisert. Hva skjer med hver og en av oss, personvernet, overvåkning og hva skjer med krig og konflikt i verden. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
1/1/20237 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Promo: Astrid Sverresdotter Dypvik om Tysklands høyreekstreme tradisjoner og russisk gass

Promo: Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Astrid Sverresdotter Dypvik, Tysklandkjenner og redaktør i Syn & segn, forteller om Tysklands autoritære strømninger, høyreekstremisme og avhengighet av russisk gass. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
12/17/202212 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Promo: Ine Eriksen Søreide om Kina, Putin og forsvaret

Promo: Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Ine Marie Eriksen Søreide (H) er tidligere forsvarsminister og utenriksminister. Hun er med for å snakke om Putin, Norges støtte til Ukraina, Nato, EU og Kina. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
12/10/20229 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Promo: Kari Due-Andresen om prisvekst, handelskrig og renten i urolige tider

Promo: Hør hele episoden i Podme eller i VG-appen med VG+. Kari Due-Andresen er sjefsøkonom i Akershus eiendom og har bakgrunn fra Handelsbanken og Norges Bank. Her tegner hun det store bilde av vår økonomi i dag. Med krig i Ukraina, økende proteksjonisme, stigende inflasjon og økonomiske modeller under press. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
12/3/202210 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Promo: Silvija Seres om teknologi i krig og fred

Promo: Hør hele episoden i Podme eller i VG-appen med VG+. Silvija Seres er en av Norges fremste tenkere rundt teknologisk utvikling og hvordan teknologi påvirker oss mennesker og samfunnet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
11/26/20227 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Promo: Karen-Anna Eggen om vestlig naivitet mot Russland, gråsonekonflikter og det norske forsvaret

Promo, hør hele episoden i VG-appen med VG+ eller i Podme: Russland vil være en utfordring for Norge og Europa i lang tid og Russland ønsker å splitte og svekke vesten. Hør Karen-Anna Eggen, forsker ved Institutt for forsvarsstudier, fortelle om forsvaret, gråsonekonflikter, splittelse mellom nord og sør, og Norges plass i Europa. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
11/19/20229 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Promo: Julie Wilhelmsen om Putins Russland

Promo, hør hele episoden i VG-appen med VG+ eller i Podme: Er Putin ute av balanse, og hvor mye betyr oppløsningen av Sovjetunionen og de to krigene i Tsjetsjenia for Putin i dag. Seniorforsker Julie Wilhelmsen ved NUPI forklarer dagens Russland. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
11/12/202210 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Promo: Elisabeth Aarsæther om bomberom, vannkanner og vår egen sikkerhet i krise

Promo: Bomberom, vanntanker og vår egen sikkerhet i krise med Elisabeth Aarsæther Hør hele podkasten i VG+ eller Podme. Hvor forberedt er Norge egentlig på krise og krig, og hva må du ta ansvar for selv? Det snakker Elisabeth Aarsæther om, hun er direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
11/5/20222 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Målfrid Braut-Hegghammer om atomvåpen, skitne bomber og internasjonalt forbud

Vi er på vei inn i en tredje atomvåpenalder og det kan bli farligere enn under den kalde krigen. Det sier Målfrid Braut-Hegghammer, som er en av Norges fremste forskere på atomvåpen og professor ved Universitetet i Oslo. Vi snakker også om Kina og Taiwan, våpenkappløpet i midtøsten, USA og Nato, og om Norge bør støtte et internasjonalt forbud mot atomvåpen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
10/29/202247 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Thomas Hegghammer og Brynjar Lia om islamistisk terror, geopolitikk, søstrene fra Bærum, og om CIA og oppbyggingen av al Qaida

Thomas Hegghammer og Brynjar Lia om Thomas sin nye bok om Abdullah Azzam, om jihad-verdens «Kennedy-drap», om Azzams påvirkning på søstrene fra Bærum, om fremveksten av «hellige krigere» og islamistisk terror, om mytene om CIA og oppbyggingen av al Qaida, om USAs støtte til muslimer, og den amerikanske friheten som Azzam brukte flittig, om trusselbildet akkurat nå - også for oss. Intervjuet ble gjort før corona-viruset kom. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
4/29/20201 hour, 5 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Une Bastholm om nye fargekoder i politikken, matsikkerhet, MDG som byparti, oppvekst - og om EU (Intervjuet før coronaen kom)

MDGs Une Bastholm om industri og klima, om sitt første møte med Jonas Gahr Støre, og om ungdomstiden i AUF, om landbruk og trygghet, kjøtt vs kjøtt, sykkel vs bil, om alenelivet på Stortinget, om MDGs manglende regjeringsvalg, om unges frykt og manglende fremtidshåp, om Fellesforbundet og norsk industri, om verdier, om norsk EU-medlemskap - og om Gud. NB! Intervjuet ble gjort før Corona-viruset kom. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
4/23/20201 hour, 19 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Jørn Eggum om MDG, oljen, ytre venstre-aktivister i Fellesforbundet, EØS og rikfolk - og om Aps fremtid

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, om MDG og Ap, olje og klima, om balansen i LO mellom offentlig og privat, om globaliseringens velsignelse og forbannelse, om røff oppvekst i Bergen, om formuesskatt og arveavgift - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
2/28/202052 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Øystein Tunsjø om maktkampen mellom USA og Kina, skvisen Norge kan havne i, Kinas militære oppbygging og faren for krig - og hvorfor er ikke Tunsjø mer opptatt av menneskerettigheter?

Professor ved Forsvarets Høyskole, Øystein Tunsjø om vår verdensorden under press, om Norges manglende årvåkenhet overfor Kina, om Kinas ambisjon om å være verdens supermakt i 2050, om Europas og USAs ulike syn på trusselen fra Kina, om Det store spranget og Kulturrevolusjonen, om den kinesiske middelklassen og demokratiet, om et Kina i front teknologisk, som dermed setter de etiske rammene og standardene, om hvorvidt Norge bør lage en handelsavtale med Kina, om Kinas undergraving av ytringsfriheten, også i vesten - og om akademias selvsensur. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
2/13/20201 hour, 15 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Einar Lie om norsk økonomisk historie, vannkraftens styrke, byråkraters makt - og hvorfor i all verden får eldre honnørbillett på toget?

Professor i økonomisk historie, Einar Lie, fremveksten av norsk industri, om vannkraft og hjemfallsrett, om Aps planøkonomi i etterkrigstiden, om Norges massive pengebruk, om demografi og innvandring, om sin kjærlighet til Finansdepartementets byråkrater, om jerntrianglet, - og hvem er hans favoritt-finansminister gjennom alle tider? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
1/31/20201 hour, 23 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trine Lise Sundnes om roboter som tar butikkjobber, kvinner og deltid, Jonas Gahr Støre, lønnsoppgjør, og oppveksten i Groruddalen

Leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, om automatisering og delingsøkonomi, om samlivet mellom Ap og LO, om Aps vanskelige vei ut av krisen, om fagbevegelsens bidrag i klimakampen, om sykelønnen som aldri kan røres, om kvinner og økonomi, om integrering og ulikhet - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
1/9/20201 hour, 4 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kjerstin Braathen om bank og finanskriser, kvinner og risiko, oppvekst på Lillestrøm - og om Gud

DnB-sjef Kjerstin Braathen om temperaturen på norsk økonomi og om verden, om nedbemanninger og kunnskapsløft, om bankreguleringer og bankkriser, om kvinner og privatøkonomi, om vår sårbarhet i møte med teknologien, om oppveksten i klesbutikken på Lillestrøm, om norske verdier - og hvordan ønsker hun å bli husket? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
12/20/201955 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Erik Reinert om finanskriser, norske økonomers ensidighet, Karl Marx og Adam Smith - og om sin kamp mot det han ser som frihandelens forbannelser

Professor, økonom og forfatter Erik Reinert om finansøkonomi vs realøkonomi, om delingsøkonomi og Wikipedia, om Bernie Sanders og Donald Trump, om opprøret mot ideologi og økonomiske dogmer, om David Riccardo og frihandel, om det geniale med konkurs, om spontant kaos vs spontan orden, om næringsnøytralitet og sosialdemokrati, om norsk flaks, om sitt dårlige omdømme blant norske økonomer - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/21/20191 hour, 11 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hilde Aasheim om ledelse og familie, tall og metall, frontfagsmodellen og samarbeid, kraftpris og utslipp, og hva betyr egentlig ordet ledelse?

Hydro-sjef Hilde Aasheim om velstand og verdiskaping, om bollebaking og lederskap, om kjærligheten til aluminium, om tungindustrien og det grønne skiftet, om fremtidens arbeidsliv, om LO og samarbeid, om Kina og verden, om norsk EU-medlemskap - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/31/20191 hour, 1 minute, 37 seconds
Episode Artwork

Kjell Ingolf Ropstad om regjeringens fremtid, om abortloven, om oppvekst, om islam og kristendom - og om hvordan han ser Gud

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad om firepartiregjeringens fremtid, om norske og svenske kristendemokrater, om hvorvidt han og Erna Solberg satte hele abortloven i spill i fjor høst, om problemer i norsk barnevern, om forholdet mellom kristendommen og islam, om oppveksten og skolegang på en bitteliten nærskole i bibelbeltet, om problemer i dagens barnevern, og om sin egen sterke gudstro. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/17/201955 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Bjørn Eidsvåg om julen, Jesus og Maria - og Josef, om tro, tvil og trass, om oppveksten på bedehuset, trangsyn og toleranse, menneskets skrøpelighet og styrke - og hvem er egentlig Gud?

Musiker og prest Bjørn Eidsvåg om julens budskap og troens kraft, om menneskene og skjebnene i bibelfortellingene, om presterollen, tro og tvil, om kirkens plass, om makt og avmakt, om livet og eksistensielle kriser, om prestens plass i ham selv, om valg av ord - og om menneskets feilbarlighet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
12/19/20181 hour, 5 seconds
Episode Artwork

Lasse Pihlstrøm om triksing med gener, designerbabyer og fremtidens mennesker, CRISPR, hjernens mysterier - og vil menneskene til slutt få evig liv?

Forsker og lege Lasse Pihlstrøm om genteknologi og redigering av menneskers gener, om fiksing av fremtidige soldater - og hva Hiltler kunne gjort om han hadde visst, om Huntingtons sykdom og håp om en kur, om hjernens mysterier og hjernemassens sanser og følelser, om politikernes unnlatelsessynder - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/28/20181 hour, 2 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Jordan Peterson om kvinner og menn, totalitære ideologier, sine egne depresjoner, likestilling og makt - og hva vet han egentlig om Skandinavia?

Psykolog og professor Jordan Peterson om menn i «ufrivillig sølibat», om likestilling og kjønnskamp, om sin egen oppvekst i det kaldeste Canada, om farens depresjoner, og sine egne, om makt og språk, om religionens plass - og tror han på Gud? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Martin Holvik og Magne Antonsen.
11/14/201853 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Zeshan Shakar om Tante Ulrikkes vei, om Stovner og Oslos bygder, oppvekst, integrering og norskhet, norsk middelklasse - og om karikaturer og religion

Forfatter av Tante Ulrikkes vei, Zeshan Shakar, om den delte byen, om 9/11 og utenforskap, om de evinnelige integreringsdebattene, om klassereise og den norske middelklassen, om moren fra Grunerløkka og faren fra Pakistan, om bøker og bokhyller - og hvem kjenner han seg egentlig mest igjen i av gutta han skriver om? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/7/20181 hour, 44 seconds
Episode Artwork

Jens Stoltenberg om krigens pris, trusselen fra Russland, atomvåpen og nedrustning, om 22.juli og sorg - og om Gud

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg om faren for atomkrig, om russisk aggresjon, om balansen mellom avskrekking og dialog, om å være for sikker på egne argumenter, om lærdommen fra Nini, om lærdommen fra egne maktkamper i Ap, om 22. juli og ondskapen - og om religionens plass i samfunnet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
10/24/20181 hour, 42 seconds
Episode Artwork

Olaug Bollestad om striden i KrF, oppveksten med en psykisk syk mor, om å falle utenfor, om å se og bli sett - og om da hun reddet ektemannens liv

KrFs nestleder Olaug Bollestad om de tøffe valgene, om veien inn i politikken, om naboene som hjalp da livet var som tøffest, om sitt eget barnearbeid, om den tøffe oppveksten og den gode hjelperen, om barnevern og makt, om tro og verdier - og om ambulansekjøring før jul. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
10/17/20181 hour, 3 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Mads Nygaard om bokbransjens fremtid, om barndom og bøker, om attentatet mot faren, om ytringsfrihet, om au pair - og om Gud

Aschehoug-sjef Mads Nygaard om e-bok og andre bøker, om å være født inn i forlagsbransjen, om gleden ved bøker, om ytringsfrihet og religion, om skuddene i Dagaliveien og attentatet mot faren William, om hvor vanskelig det var å ha au pair - og om Harry Potter. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/9/201851 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ina Libak om livet etter terroren, om kjærligheten til Utøya, AUFs rolle, Aps krise, skatt og skole - og om Gud

AUFs leder de neste årene, Ina Libak, om skuddene på Utøya, om arrene hun ga navn, om det dype alvoret politikken brått fikk, om krisevalget for Ap og veien videre, om skatt og fordeling, om atomvåpen, Midtøsten og Donald Trump - og om oppveksten i et bittelite lokalsamfunn på Vestlandet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
9/25/20181 hour, 20 seconds
Episode Artwork

Morten Hansen om å bli suveren på jobb, om å gjøre mindre, men bedre, om meningsløs måling, om Amundsens ferd til Sydpolen - og er det virkelig lurt å følge drømmen?

Ledelsesguru og Norges internasjonale akademiske stjerne Morten Hansen om sine egne middelmådige karakterer fra videregående, om travle ineffektive mennesker, om aktivitet vs verdier, om små knepp som gir store resultater, om møtemania og overflod av powerpoints, om å dyrke uenighet - og om å være både introvert og ekstrovert på samme tid. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
9/16/201848 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Jonas Gahr Støre om sitt og Aps kriseår, om Hadia Tajik og Kjersti Stenseng, sin bekymring for LOs medlemstall, om egen privatøkonomi - og om da han sloss så tennene røk

Ap-leder Jonas Gahr Støre om krisevalget og hva han selv gjorde feil, om berettiget kritikk mot globaliseringen, om samarbeidet i partiledelsen, om sin egen evne til å tåle kritikk, om lærdommer fra nederlaget, om skyhet og sjenanse, om sin egen stridbarhet og stahet - og om mangelen på lang partierfaring. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
9/5/201859 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Marianne Marthinsen om #metoo, Aps krise, Trond Giske, økonomi og ansvar, tapet av datteren, EU og NATO - og om å være en introvert nerd

Aps Marianne Marthinsen om sin lidenskap for perspektivmeldinger og pensjonsutredninger, om da Trond Giske fikk hennes plass i Stortingets finanskomité, om Aps krise og veien videre, om frykten etter datterens død, om stoltheten over moren - og om behovet for Ap som et ansvarlig og styringsdyktig parti på venstresiden i norsk politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Anne Garvold. Produsert av Magne Antonsen.
8/29/20181 hour, 4 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Elizabeth Hoff om krigens redsler, om syrernes lidelser, om sitt eget arbeid i WHO, om redsel og håp - og om sin sterke gudstro

WHO-sjef i Syria, Elizabeth Hoff, om barn i krigen, om søvnløshet og frykt, om forhandlinger med Assad-regimet og dets motstandere, om mangel på medisiner og utstyr, om oppveksten på Vestlandet, om den arabiske våren, om dagliglivet med et hotellrom som hjem, om sikkerhet og risiko - og om bønnene for barna. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Anne Garvold. Produsert av Magne Antonsen.
8/17/201851 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Marit Arnstad om forskjellen på Donald Trump og Trygve Slagsvold Vedum, om by og bygd, EU og Nato, livet som alenemor - og sin egen sjenanse

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad om Sp og populisme, om internasjonal handel, om Kina og 4G-utbygging, om sentralisering og landbruk, om oppveksten og tapet av faren, om livet som advokat vs livet som politiker, om å bli alenemor som statsråd - og om sin egen gudstro. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
8/10/201848 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ryan Shea om å skape et desentralisert internett, om trusselen fra Facebook og Google, om personvern og privatliv i den digitale verden - og om blockchain

Blockstack-grunnlegger Ryan Shea om overvåking, sensur og manipulering i den digitale verden, om hva blockchain kan bety for arbeidet for menneskerettigheter, om Oslo Freedom Forum og optimisme, om Kinas totale overvåking av egne innbyggere, om kampen mellom det sentraliserte og det desentraliserte Internett - og om sitt håp om at verden kan bli et bedre sted hvis vi bruker teknologien riktig. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/31/201854 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Vebjørn Selbekk om Jonas Gahr Støre, om ytringsfrihet og religionsfrihet, om frykten for barna, om morens flukt fra DDR, om homofili og kvinnelige prester - og om hår

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk om karikaturstrid og trusler, om skuffelsen over politikerne, om frykten for familien, om kjærligheten til kona, om barndommen i Trøndelag, om familiearven fra kommunismen og nazi-Tyskland, om sin motstand mot homofile ekteskap og kvinnelige prester, om Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre - og om hvordan han ser Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/24/201845 seconds
Episode Artwork

Galia Benartzi om penger og ideen om penger, om fortellinger og deres plass i vår historie, om digital valuta - og hvorfor Israel er så langt fremme teknologisk og økonomisk

Entreprenør, Bancor-grunnlegger og teknogrunder Galia Benartzi om hvordan 20.000 husmødre skapte en ny valuta verdt titalls millioner, om hva som skiller menneskene fra dyrene, om privat eiendomsrett som forutsetning for frihet, om mulighetene og farene ved den teknologiske utviklingen, om teknologenes eget ansvar, om kryptovaluta og blockchain - og om å leve i et urolig nabolag. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/17/201857 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Espen Barth Eide om Ap-krisen, om Groruddalen, om 22. juli med sønnen på Utøya, om krigens nye uklarhet, om Russland og Kina - og om Gud

Aps Espen Barth Eide om alvoret i Aps krise, om integrering og innvandring, om sitt eget besøk i Groruddalen i ungdommen, om oppveksten som enebarn på Vestkanten, om å være far med sønnen på Utøya 22.juli, om hvordan vi kan møte terroren neste gang, om cybertrusselen, om krig i nye former, den økte sårbarheten, om Kina, om norsk FN-romantikk - og om norske verdier. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/3/20181 hour, 10 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Erna Solberg om integrering og inkludering, om arbeidsliv og utenforskap, om motgangen hun selv har møtt, om sin egen forfengelighet - og om Gud

Statsminister Erna Solberg om å få flere i jobb, om hull i CVen, om innvandring og integrering, om demografi og befolkningsvekst, om velferdssamfunnets bærekraft, om Frp og sentrum, om religion og sin egen gudstro - og har hun blitt mer forfengelig enn hun var? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
6/26/201847 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Hadia Tajik om Aps dype krise og veien videre, om innvandring, om islam i Norge, om barn, om Russland - og om Gud

Aps nestleder Hadia Tajik om Aps katastrofevalg og kriseforståelse, om den delte byen Oslo, om skolens rolle i forhold til integrering, om ungdomsopprør og hvordan hun selv har opplevd sosial kontroll, om morens avgjørende støtte i vanskelige livsvalg, om nordområdene og Russland, om EU og EØS - og om sin egen gudstro. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
6/12/20181 hour, 1 minute, 32 seconds
Episode Artwork

Asma Khalifa om oppveksten i Libya under Muammar al-Gadaffi, om opprøret og bombingen, om hatet og frykten, om livet som aktivist og feminist - og om de svenske skogene

Aktivisten Asma Khalifa om livet som barn og ungdom i Muammar al-Gadaffis Libya, om den arabiske våren, om kvinners avmakt i et manns-samfunn, om volden og frykten, om arbeidet på sykehus under krigen, om sin egen smerte og andres sorg, om å bygge et sivilt samfunn i et ødelagt land - og om hverdagen som alltid går videre. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
5/30/201835 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Rebecca Corbett om avsløringen av Harvey Weinstein, om sårbare kilder og kyniske medløpere, om journalistikk - og om TV-serien «The Wire»

New York Times-redaktør og Pulitzer Prize-vinner Rebecca Corbett om hvordan de avslørte Harvey Weinstein, om #metoo, om forsøk på å kneble kilder, om å fortelle historier, om kontekst og sammenheng i journalistikken - og om å holde seg i bakgrunnen. Intervjuet ble gjort på Nordiske Mediedager. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit.
5/24/201842 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Mona Levin om antisemittisme i Norge, den dramatiske flukten til Sverige, om det nye jødehatet blant nye landsmenn - og om kampen for dem som kommer etter henne

Journalist, forfatter og foredragsholder Mona Levin om jødehat og mobbing, om de voksnes traumer etter krigen, om kunnskapsløsheten om jøder i Norge, om det manglende oppgjøret etter krigen om Norges behandling av jødene, om skuddene mot synagogen, om terrortrussel og frykt, om dagens flukt fra Europa - og om den polariserte norske Israel-debatten. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
5/9/201857 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hans Christian Holte om skattesnusk og svart arbeid, digitalisering av offentlig sektor, om sin musikk-karriere - og om sin store kjærlighet til det norske byråkratiet

Skattedirektør Hans Christian Holte om hvor lett det er å betale skatt i dag, om problemet med de store globale som ikke gjør det, om alle de som bor i Norge som vi ikke vet hvem er, om Thorbjørn Jagland og Det norske hus, om god og dårlig digitalisering, om sin trygge oppvekst på Greverud - og om bruddet med bandet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
4/26/20181 hour, 3 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Tone Trøen om stortingsskandalen, om årene som alvorlig kronisk syk, om menneskerettigheter, om oppvekst på teglfabrikken - og om Gud

Stortingspresident Tone Trøen om å etterfølge Olemic Thommessen, om mørket og håpløsheten i årene hun var alvorlig syk, om demokratiets møte med barn og unge, om kjærligheten til lokalpolitikken, om eggdonasjon og surrogati, om hvorfor hun valgte Høyre, om den krevende ryddejobben i Stortinget - og om hvordan hun ser Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
4/18/201858 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Henrik Asheim om lærerrollen, innvandring, eldrebølgen og generasjonsregnskapet, om farens tidlige død - og om kirkens forhold til homofile

Leder for Stortingets finanskomite, Henrik Asheim, om tiden som kunnskapsminister, om sosiale forskjeller i skolen, om lærerrollen, lekser og heldagsskole, om integrering og innvandring, om svenske tilstander, om de såkalte oktoberbarna, om velferdsstatens bærekraft, om demografi og demokrati, om oljefondet og folkets penger, om trepartsamarbeidet og bekymring for fagbevegelsen, om barndommens kjærlighet til EU, om oppveksten i Bærum, om tapet av faren og savnet som ikke går over, om gleden over livet - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
4/5/201853 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Gro Harlem Brundtland om abortkampen, #metoo, Jagland, tapet av sønnen Jørgen, Hadia Tajik og hennes fremtid - og om å være barnehjemsbarn under krigen

Tidligere statsminister og Ap-leder Gro Harlem Brundtland om kvinner i politikken, om sin egen vei til makten, om legevakttjeneste i Oslo, om abortkamp og kvinners selvråderett, om visjoner og virkelighet, om menn som snakker mer enn de handler, om sønnen Jørgens sykdom, om sorg og savn, om EU-kampen og Thorbjørn Jaglands «tråkking i salaten», om Erna Solberg og sosialdemokratiet, om Hadia Tajiks egenskaper - og om sosionomenes rolle i innvandringsdebatten. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
3/27/20181 hour, 14 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Kjersti Stenseng om Aps valgnederlag, #metoo, Trond Giske og Ap-ledelsen, om integrering - og om hvordan hun gråt seg gjennom julen

Aps partisekretær Kjersti Stenseng om sitt ansvar for valgnederlaget, om internt bråk i Ap, om #metoo og kvinnene som ikke stolte på henne, om Trond Giske, om behovet for en streng innvandringspolitikk, om Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, om å vokse opp som ordførerdatter i Gudbrandsdalen og om faren som knakk sammen da jobben tok slutt, om frykten for følelser - og om en lukket partikultur i Ap. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
3/7/20181 hour, 8 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Svein Richard Brandtzæg om sin lidenskap for aluminium, Kinas vekst og verdens balanse, bekymringen for Trump, om å si opp folk - og om Gud

Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg om Sam Eyde og Kristian Birkeland, om oppveksten i en butikk i Haugesund, om læreren som vekket ham, om kampen mot apartheid, om Kina og Trump, om oppkjøpet av gruver i Brasil, om sin motstand mot konsulenter og Powerpoint, om opsjoner og bonuser, om automatisering og livslang læring, om trepartssamarbeidet - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
2/21/201852 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Karita Bekkemellem om krisen i Ap, om statsrådstid og overgangen til et annet liv, den tøffe oppveksten, norske verdier - og om Gud

Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem om veien videre for det kriserammede partiet, om hvordan det var å komme inn i toppolitikken som ung jente, om EU og Nato, om Trond Giske og Anniken Huitfeldt, om å få sparken av Jens Stoltenberg, om den vanskelige oppveksten - og om livet i forsvar for den omstridte legemiddelindustrien. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
2/8/201855 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Thor Gjermund Eriksen om Lady Diana, sex og journalistikk, FrP før og nå, oppveksten i Groruddalen - og om å gå på en smell

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen om rikskringkastingens posisjon, om sine beste saker fra journalistikken, om nødvendige nedbemanninger i pressen, om integrering og NRKs plass i det nye Norge, om oppveksten på Høybråten, om de nære vennene - og om sitt møte med Lady Diana rett før hun døde. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
1/24/20181 hour, 3 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Unni Wikan om innvandringsdebatt og islam, om tiden i Kairos fattigkvarter, om kultur og ukultur, om oppveksten i nord - og om sorg

Professor Unni Wikan om sin egen rolle i fronten av norsk innvandringsdebatt, om Carl I. Hagen og rasismestempel, om reisene til lukkede land som Oman og Bhutan, om kvinner i Midtøsten, om kjærlighetsekteskap og barnebruder, om motstanden i eget fagmiljø her hjemme, om sorgen og livet som enke - og om lave krav på norske universiteter. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
1/3/20181 hour, 7 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Yngve Hågensen om Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland, kampen for å bli LO-leder, flukten fra tyskerne som barnehjemsbarn - og om moren som ga ham fra seg

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen om solidaritetsalternativet, om dagens LO-ledelse som må kjempe mer, om sin egen kamp mot eliten i arbeiderbevegelsen, om kampen mot arbeidsledighet og høye renter, om livet som barnehjemsbarn, om tapet av kona Astrid - og om den nye kjærligheten. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
12/20/201759 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Shabana Rehman Gaarder om ære og skam, om vold og sosial kontroll, om forsoningen med sine egne brødre - og om en fantastisk lærer

Komiker og aktivist Shabana Rehman Gaarder om mødrenes rolle i den sosiale kontrollen, om religion og kultur, om ensomheten for de som bryter ut, om volden hun selv ble utsatt for, om offerrollen, om kjærligheten til moren, om tapet av faren, om tilgivelse og helbredelse, om sin egen vei til frihet - og kampen for andres frihet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
12/11/20171 hour, 1 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Julie Hanna, Silicon Valley-veteran, entreprenør og investor, om innovasjon og kannibalisme, om rollen som Obamas rådgiver - om om hvordan det er å være barn i krigen

Teknolog, entreprenør og investor Julie Hanna om livet i Silicon Valley, om å sulte seg til suksess, om store bedrifters problemer i møte med kjappe entreprenører, om behovet for å skalere ned ressursene for å få opp farten, om de etiske utfordringene i den teknologiske utviklingen, om mikrolån, bistand og verdighet - og om den lange veien fra livet som krigsflyktning til å bli en av Silicon Valleys innflytelsesrike kvinner. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/22/201756 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Bjørn Taale Sandberg om kunstig intelligens og hvorvidt den kan få sjel, om jobber som blir borte – og kommer vi til å bli lei av sosiale medier?

Telenors forskningsdirektør Bjørn Taale Sandberg om den røffe overgangsfasen vi må gjennom, om jobber som blir borte, om borgerlønn og fordeling, om kunstig intelligens som kanskje kan utvikle sin egen bevissthet, om de fire store i verden, om tempoet i utviklingen som vi knapt er i stand til å ta inn over oss – og hva gjør alle de digitale avbruddene med konsentrasjonen vår? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/8/201757 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Camilla Stoltenberg om moralisme og folkehelse, speed-dating, oppvekst, sårbarhet, arv og miljø - og om lillesøster Nini

Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg om folkehelse og forebygging, om innovasjon og endringer i offentlig sektor, om speed-dating på jobben, om registrering av helsen vår, om inngifte og barnehelse, om oppveksten i USA og Jugoslavia, om det rullende gymnaset med venner og ingen voksne - og om mor Karin og far Thorvald. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
11/2/20171 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Svein Gjedrem om finanskrise og bankkrise, om boligskatt, om Trygve Bratteli og Jens Stoltenberg – og om premiesauer

Tidligere sentralbanksjef og finansråd Svein Gjedrem om oljepenger, om Tyskland, euroen og EU, om Kina og demokrati, om bankkrisen på 1990-tallet og finanskrisen i 2008, om Trygve Bratteli og Jens Stoltenberg, om boligbobler og boligskatt, om oppveksten i bedehusland og den store vekkelsen over Ryfylkeøyene – og om premiesauer. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/25/201755 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Astrid Søgnen om volden i Oslo-skolen, om sosial kontroll og familievold, om Oslo som integreringsmaskin – og om bønnerom

Oslos utdanningsdirektør Astrid Søgnen om barn som ikke har spist frokost, om gjenger og vold i Oslo-skolen, om lærerens rolle og sin egen tid i klasserommet, om sin egen omstridte lederstil, om måling og tilbakemeldinger, om oppveksten på Vestlandet – og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/18/20171 hour, 3 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Hans Sverre Sjøvold om gjenger i Oslo, om svenske tilstander, om krigsseiler-faren – og om Gud

Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold om ungdomsvolden i Oslo, om den delte byen, om terrorfare og bevæpning, om svenske tilstander, om 22.juli og politiets innsats, om problemene med etterforskning av voldtektssaker, om oppveksten med en far som hadde vært krigsseiler, og om sitt forhold til Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/11/20171 hour, 3 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Herbjørn Hansson om å styre et av verdens største rederier, om å bygge noe fra nesten ingenting, – og hvor lavt skal oljeprisen?

Shippingmannen Herbjørn Hansson shipping ute i verden, om formuesskatt og norske pekefingre, om hvorfor han bor i Sandefjord og ikke i Oslo, om hvorfor han anser penger som en privatsak, om faren til Jonas Gahr Støre, om Erna Solberg og Siv Jensen, om Kjell Inge Røkke og John Fredriksen – og om misjonæren som åpnet verden for ham som liten gutt. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
10/4/20171 hour, 7 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Thomas Hegghammer om terrorfaren i Europa, om jihadister som gråter, om politikk i islam – og om svenske tilstander

Terrorforsker Thomas Hegghammer om den økende terrorfaren i Europa, om terrorens utspring i Midtøsten, om følelsenes betydning i radikaliseringsprosessen, om lokal og global jihad, om sin manglende tro på en reformasjon av islam, om integrering og utenforskap, om oppveksten i Narvik – og om lærdommene etter 22.juli. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
9/28/20171 hour, 13 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kjell Magne Bondevik om KrFs fremtid, depresjon, sårbarhet og mørke, om karikaturstriden, kristendommens møte med islam - og om sin egen tro og tvil

Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik om KrFs plass i norsk politikk, om hvordan han to ganger ble statsminister, om egne ambisjoner og andres karakteristikker av ham, om hva han lærte om seg selv da han var syk med diagnosen depressiv reaksjon, om barndom og oppvekst, om karikaturstriden og møtet mellom Vesten og islam - og om da VG oppsøkte ham på hytta da han var syk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
9/18/201751 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Arne Hjeltnes om Høyre, formuesskatten, Sylvi Listhaug, oppveksten på flyttefot - og om Norge

Programleder og næringslivsmann Arne Hjeltnes om hvorfor han er Høyre-mann, om norske verdier, om skattepolitikk, om Norges forhold til Kina - og hva svarer han hvis Erna Solberg ringer og tilbyr ham jobb som statsråd? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
9/6/20171 hour, 10 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Geir Mo om Sylvi Listhaug og Siv Jensen, Einar Gerhardsen, utrenskninger i Frp, den rødgrønne oppveksten - og om lastebilsjåfører

Frps tidligere generalsekretær om den klassiske Frp-velgeren, om regjeringsansvar og protestparti, om bildet av ham som Carl I. Hagens politiske bøddel, om hvem som kan etterfølge Siv Jensen den dagen hun trekker seg, om slektskapet mellom Frp og Ap - og om sitt forhold til religion. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
8/30/201751 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Harald Sunde om Sp, forsvarspolitikk, Russland og Donald Trump - og om et liv i Forsvarets tjeneste

Eks-forsvarssjef Harald Sunde om sitt valg av Sp, om sin bekymring for det norske forsvaret, om Russland som bryter grenser, om Donald Trump og NATO, om norske verdier, om matjord og distriktspolitikk - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
8/23/201755 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Kjetil Try om politikk og reklame, Jens Stoltenberg, oppveksten på Manglerud - og om Eric Heiden

Reklameguru Kjetil Try om å treffe velgere med politisk reklame, om Sylvi Listhaug og Donald Trump, om vennskapet med Jens Stoltenberg, om oppveksten på Manglerud - alene - om hockeykarriere og gambling - og om tiden som manager for fem ganger OL-vinner, skøyteløperen Eric Heiden. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
8/10/20171 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Mona Juul om Oslo-avtalen, om det lekkede notatet om Ban Ki-moon, om Brexit – og om da hun mistet søsteren sin

Norges London-ambassadør Mona Juul om Oslo-avtalen, om teaterstykket om henne og ektemannen på Broadway, om sitt fortsatte håp om en tostats-løsning, om Brexit og konsekvensene for Norge, om oppveksten i Trøndelag, og om da hun som 13-åring mistet søsteren sin under dramatiske omstendigheter. Produsert av Magne Antonsen.
8/2/20171 hour, 7 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Tor-Aksel Busch om 22/7, om forbrytelse og straff, om Arne Treholt - og om dilemmaene i møte med terroren

Riksadvokat Tor-Aksel Busch om overvåking og rettssikkerhet, om mennesket bak forbrytelsen, om tiden som ung Treholt-aktor, om etterforskning kontra beredskap - og hvorfor tar rettssakene så uendelig mye lenger tid i dag? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/19/20171 hour, 3 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Silvija Seres om etikk og teknikk, hundreårsrevolusjonene, kunstig intelligens og roboter – og om oppveksten i det tidligere Jugoslavia

Styregrossist og investor Silvija Seres, en av Norges smarteste og best utdannede, om den teknologiske revolusjonen, om livet i Silicon Valley og i Saudi-Arabia, om siloene i det akademiske Norge og gleden over å snakke på tvers i Oxford, om behovet for et etisk kompass i møte med en ny verden – og om Amaras lov. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
7/5/20171 hour, 13 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Jon von Tetzchner om Opera-eventyret, grunderlivet, om oppveksten på Island - og om verdens beste iskrem

Opera Software-grunder Jon von Tetzchner om da han var med på å skape nettleseren som brukes av hundrevis av millioner mennesker, om grådighet og idealisme, om kunstig intelligens og roboter, om tapet av opera og starten på noe nytt; Vivaldi - og om hva han lærte av faren sin, barnepsykologen, da han utviklet nettlesere. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
6/22/20171 hour, 5 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Leyla hussein om muslimske kvinner, sex og kampen mot kjønnslemlestelse - og om dagen det skjedde med henne

Leyla Hussein, menneskerettighetsaktivist og deltager på Oslo Freedom Forum, om sin kamp mot kjønnslemlestelse, om synet på muslimske kvinner og sex, og om sinne og forsoning - for kan man egentlig tilgi en mor som får sin egen datter lemlestet for livet? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
6/14/201735 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hilde Tonne om kunstig intelligens, om tiden i Telenor, om gigantenes innmarsj - og om Svartskog

Styregrossist og tidligere Telenor-topp Hilde Tonne om fremtidens næringsliv, om teknologien som den nye legen, om barnearbeid i Bangladesh og hva hun lærte av det, om olje og ingeniører - og om oppveksten på Svartskog. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
6/7/20171 hour, 3 seconds
Episode Artwork

Yngve Slyngstad om økonomi og politikk, om kunstig intelligens – og om å leve alene på en øy i nord

Oljefondets sjef, Yngve Slyngstad, om sin egen rolle, om risiko og ansvar, om økonomer i politikkens verden, om olje som velsignelse og forbannelse, om oljepengebruk og handlingsregel – og om de fire årene han reiste med sekken rundt i verden, helt alene. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
5/31/201748 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Garry Kasparov om Vladimir Putin, om menneskerettigheter, om moren sin – og om Magnus Carlsen

Sjakklegenden Garry Kasparov om dagens Russland, om å leve i eksil, om Michael Gorbatsjov og Vladimir Putin, om oppveksten som beundret sjakkgeni og den tapte barndommen, om demokrati under press, om republikanere og demokrater – og om samarbeidet med Magnus Carlsen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
5/24/201747 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Bente Landsnes om børs og katedral, om grådighet og kapitalisme – og om Manglerud

Børsdirektør Bente Landsnes om børsens rolle, om penger og ideer, om kvinner og ledelse, om hagefesten for Børsens nabolag, om Norge og Romerriket – og om oppveksten på Manglerud, sørøst i Oslo. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
5/16/201743 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Eirik Kristoffersen om livet som spesialsoldat, Afghanistan, makt og våpen - og om sorte biler og sikkerhet

Tidligere sjef for Forsvarets spesialstyrker, Eirik Kristoffersen, om å lede i krig, om å takle frykten, om å miste soldater, om forskjellen mellom å motvirke og å bekjempe, om gudstro i skyttergravene - og hvordan er der egentlig å komme hjem fra krigen? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
5/8/201755 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Valgerd Svarstad Haugland om å bli kastet som partileder, om abort, kontantstøtte, toleranse og intoleranse – og om sitt forhold til Gud

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland om den mørkeste tiden i livet, om farens sykdom, om å være nummer to etter Kjell Magne Bondevik, om abort og homofili – og hvem er det egentlig som er de tolerante i Norge? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
4/26/201756 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Hans-Christian Gabrielsen om sosial dumping og EØS, om skiftarbeid og læretid – og om trommer

LO-topp Hans-Christian Gabrielsen om ungdomstiden i industrien, om å snu fra EU-ja til EU-nei, om arbeidsliv og utrygghet, om livet som tillitsmann - og om Einar Gerhardsen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
4/20/201756 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Bjørn Kjos om jagerfly og russere, om risiko og hardt arbeid, om lederlønninger - og om tvillingfødsel

Norwegian-sjef Bjørn Kjos om å bygge et flyselskap fra bunnen, om hva han lærte som jagerflyger, om kortsiktighet i næringslivet, om omstilling og motstand - og hvor lenge har han bodd i huset sitt? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
4/12/201746 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Toril Marie Øie om Høyesterett, jus og politikk, om asylbarn, om fiskekvoter - og om oppveksten på Oppsal

Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie om norsk og internasjonal rett, om Høyesterett i Norge og i verden, om politikere som sier fra seg makt - og om gleden ved å synge i kor. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
4/5/201741 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Abid Raja om oppveksten mellom to kulturer, om raseri som kraft, om fordommer og toleranse - og om volden i barndommen

Venstres Abid Raja om radikalisering og trusler, om kampen for kjærligheten, om ære og skam, om hva vi kan lære av hverandre, om umulige ungdomsopprør - og hvorfor valgte han egentlig Venstre? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/29/20171 hour, 4 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Per Olaf Lundteigen om bønder og byfolk, om EU og fred, om sin strenge oppvekst - og om vaskemaskiner

Sps Per Olaf Lundteigen om livet på landet, om bønder og pengemakt, livet da han var småbarnsfar og politiker, EU-kamp og fortsatt kamp, om fremtiden til norsk næringsliv, om ansvar etter 22.juli - og om fengsel og kyr. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/22/20171 hour, 4 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

SVs Andreas Halse om SV-skolen og arbeidsfolk, om Nato og EU, om populismen i Europa - og har SV egentlig en fremtid?

SVs Andreas Halse om sin kjærlige kritikk av eget parti, om hvorfor arbeidsfolk og middelklassen bør stå sammen, om drømmen om en verden fri for atomvåpen, om krigen i Afghanistan og ansvaret for våre egne soldater, om EU og EØS - og om sin egen beundring for moren som jobber som jordmor, år ut og år inn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/15/201754 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Torbjørn Røe Isaksen om sunn populisme, aktiv dødshjelp, asylpolitikken, Frp - og om sin egen helseangst

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om moral og dobbeltmoral, om eggdonasjon og aktiv dødshjelp, om faren for en ny underklasse, om integrering, om frafall i videregående skole, om den trygge oppveksten i Porsgrunn, så ble mor syk, om livet som småbarnsfar og topp-politiker - og om kjærlighetens oppdragende virkning. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/8/201758 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Deeyah Khan om tiden som Deepika, om æresdrap, om terror og ekstremisme - og om håp

Filmskaper Deeyah Khan om ensomheten da hun flyktet til London som popstjernen Deepika, om ære - og skam-kultur, om undertrykking av kvinner i minoritetsmiljøer, om radikalisering og kjærlighet - og om hvordan møtet med ekstremistene satte henne fri. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
3/1/20171 hour, 4 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Malin Stensønes om Norges mest lukkede politimiljø, om beredskapstroppens innsats på Utøya, om KrF og politikernes ansvar

Forfatter Malin Stensønes om boken «På vår vakt» om beredskapstroppens indre liv, om skylddelingen etter 22. juli og politikere som ikke tar ansvar, om alt som ikke er gjort etter Gjørv-kommisjonen, om å vokse opp i en ateist-familie og ende opp i KrF – og om å bli glad i dem hun skriver om. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
2/21/201754 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen om Donald Trump, om trusselen fra Russland - og om Gud.

Forsvarssjefen om vår avhengighet av Nato, om hva Donald Trump betyr for vårt forhold til USA, om politikernes forståelse av situasjonen, om behovet for soldater i forsvaret, om livet om bord på en ubåt - og om å miste soldater i krig. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
2/17/201748 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Thor Halvorssen om Oslo Freedom Forum, om janteloven, om menneskerettigheter og om foreldrenes kamp

Grunnleggeren av Oslo Freedom Forum om å skape menneskerettighetenes Davos i Oslo, om norsk venstresides romantisering av Venezuelas Hugo Chavez, om moren som ble skutt av Chavez’ regime, om sine norske røtter – og om janteloven, som han kaller for gift. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
2/8/201755 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Olaug Svarva om å passe på folkets sparebøsse, om sin sterke mor - og om gutta boys i næringslivet

Folketrygdfondets leder, Olaug Svarva, om å være en av næringslivets mektigste kvinner, om moren som tok over bilforretningen da faren døde, om teknologi og tap av arbeidsplasser, om lederlønninger og grådige menn – og om hvorfor det er så få kvinner på toppen av norsk næringsliv. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
2/1/201748 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trumps mann om NATO, om Russland, om Trumps twitring og om Sarah Palin

J. D. Gordon, utenrikspolitisk rådgiver for Donald Trump i valgkampen, om trusselen fra russland, om NATO og Norges trygghet, om å jobbe for Sarah Palin, om IS (ISIS) og terror og om hvorfor han så tidlig rykket ut for å støtte Donald Trump som president. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
1/25/201731 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Trygve Hegnar om penger, velferdsstaten, kvinner og sin fraværende far

Redaktør og investor Trygve Hegnar om den kritiske økonomijournalistikken og bladet Kapital, velferdsstaten, søndagsjobbing, penger og oppveksten med en fraværende far. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
1/18/201754 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Johan H. Andresen om sårbare ungdommer, om oppvekst og rikdom, om forholdet til faren – og om rike jenter

Ferd-eieren om arbeidet med barnevernsbarn og rusmisbrukere, om røyking, familieformuen bygget på tobakk, om å vokse opp med mye penger, forholdet til faren – og om å oppdra barn i en av Norges rikeste familier. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
1/11/201749 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Helga Haugland Byfuglien om kvinner i islam, Jesus og Maria, kirke og politikk – og om sin sterke og strenge mor

Biskopenes biskop om sin gudstro, om karikaturstrid og kvinner i islam, om abort og sin støtte til dagens abortlov, om Jesus i dag, om ensomhet og sorg – og om oppveksten med alenemor og fem søsken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
12/25/201659 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Trygve Slagsvold Vedum om sentralisering, Trump, nasjonalisme – og om livet som småbarnsfar og toppolitiker

Sp-lederen om populisme og nasjonalisme, om ulv i by og land, om sentralisering og nasjonalisme, om den nerdete guttungen han var, om tro og tvil, om Europa og verden – og om livet toppolitiker med små barn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
12/15/201652 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Knut Arild Hareide om ungdomsopprør, om tvil og tro, om Ap og regjering – og om kjærlighet og trygghet

KrF-lederen om makt og regjeringsvalg, om tryggheten ekteskapet gir ham, om KrFs massive pengebruk, om religionens plass i samfunnet, om krisen i mediene, om da han solgte øl for millioner – og har han lyst til å bli statsminister? Produsert av Isak Ree
12/7/201654 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Sylo Taraku om tiden som ung asylsøker, om en ny innvandringspolitikk - og om ondskap og vennskap

Forfatter og samfunnsdebattant Sylo Taraku om sin bok og behovet for en ny innvandringspolitikk, om tiden som ung og sårbar asylsøker og veien inn i det norske samfunnet, om islam, om oppveksten på Balkan - og om hvor onde menneskene kan være. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
11/30/201647 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kristin Halvorsen om finanskrisen, hårtap, kjærlighet, egg og sæd - og litt om klima

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen om hvor nær Norge var stupet under finanskrisen i 2008, om indre strid i SV som førte til at hun mistet håret, om eggdonasjon og surrogati, om Gud og kjærlighet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
11/23/201659 minutes
Episode Artwork

Carl I. Hagen om Trump, regjeringen, innvandring, skilsmissen og den strenge faren

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen om parallellene mellom Donald Trump og europeiske politikere, og det kommende valget i Frankrike. Om hvorfor han ser seg selv som en populist, og hvorfor det er viktig å stille krav til innvandrere. Om regjeringsavtalen med Krf og Venstre der Frp ble bastet og bundet. Og om oppveksten på Røa og den vanskelige skilsmissen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
11/17/201650 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Eks-statsråd Hanssen om Jagland og Stoltenberg, striden med Valla, pensjon – og om Snåsa-mannen

Bjarne Håkon Hanssen om striden mellom Jagland og Stoltenberg – og om hvor forbanna han ble da Stoltenberg blåste ham. Om hvorfor han ikke ville bli Ap-leder, om behovet for tvang i kommunereformen – og om familielivet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
11/9/201648 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Hans von Spakovsky om pengene i amerikansk politikk, og hvorfor han er mot abort og for våpen

Spakovsky fra tenketanken Heritage Foundation forsvarer pengebruken i amerikansk politikk, han vil nekte innsatte å stemme i valg, han er mot strengere våpenkontroll og mot abort. Han og kollegaene har stor innflytelse på høyresiden i amerikansk politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
11/2/201635 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Jonas Gahr Støre om flyktningkrise, om teknologi, om kona si - og om Trond Giske

Ap-lederen om teknologi og sosialdemokrati, om flyktningkrise og folks uro, om barndom, oppvekst og kjærlighet, om våkenetter og gudstro. Og om Forsvaret - hvor mange soldater trenger vi egentlig på norsk jord? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
10/27/201648 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Hillary Clintons beste venninne om kvinneforakt, Michelle Obama og Donald Trump, og om vennskapet med Hillary

Ambassadør Melanne Verveer om kampen for kvinners rettigheter, om årene i Det hvite hus som Hillary Clintons stabssjef, om da hun traff Hillary Clinton for 30 år siden og samtalen dem i mellom som aldri tar slutt, og om frykten for vold i et splittet USA. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
10/19/201650 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Telenor Norge-sjefen om roboter og tingenes internett, kvinner, latter - og om kjærlighet på jobben

Berit Svendsen om teknologiens brå skifter, om mulighetene vi må gripe NÅ, om roboter og fiskeri, om kvinner som må våge å være stygge - og om da hun oppdaget at mannen hun nettopp hadde ansatt, var mannen i livet hennes. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
10/12/201646 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

NAV-direktøren om unge trygdede, sin rotløse oppvekst og gudstro – og om Dan Børge Akerø

Sigrun Vågeng snakker om å lede Norges mest utskjelte etat, om å få unge trygdede inn i arbeid, om bruddet med Frelsesarmeen og ektemannen, om kvinner i ledelse – og om nåde. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
10/5/201643 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Statoil-sjefen om den vettløse pengebruken, det grønne skiftet, Midtøsten – og om barndommen i Vartdal

Eldar Sætre om å ta over Statoil etter Helge Lund, om sitt eget lederskap, om behovet for olje i verden, om sikkerhetspolitikk og Midtøsten, om sin kjærlighet til Statoil, om tiden som sjenert student i Bergen – og om sitt forhold til kristendommen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
9/28/201647 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Kjell Grandhagen om trusler mot Norge, hemmelighold og åpenhet – og om å leve med uhelbredelig kreft

Eks-etterretningssjefen snakker om hærens plass i forsvaret av Norge, om etterretningens svikt i å forutse murens fall og den arabiske våren, om en verden som aldri har vært farligere, om å holde på hemmeligheter overfor kona – og om kreftsykdommen han aldri blir frisk av. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.
9/21/201652 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Ine Eriksen Søreide om trusselen fra Russland, om Donald Trump - og om behovet for soldater på bakken

Forsvarsministeren om trusselen fra Russland, om bekymringen blant våre allierte over Aps nye toner i sikkerhetspolitikken, om soldater på bakken, om Gud og om troen på en bedre verden - og om da hun bidro til at det regnet glødende isopor over Tromsø sentrum. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
9/14/201653 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Professor Grete Brochmann om innvandring og trygd - og om sin egen kjærlighet til velferdsstaten

Grete Brochmann, som har forsket et helt liv på innvandring og velferd, snakker om fordeler og ulemper med den store innvandringen til Norge, om viktigheten av en god integrering for å bevare oppslutningen om velferdsstaten, og om hvor viktig det er at vi snakker sant om det som skjer. Og - hvorfor er hun selv så glad i velferdsstaten? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
9/7/201637 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Øystein Olsen om olje og nedgangstider, om Jens Stoltenberg - og om broren Knut

Sentralbanksjefen om euro og EU, om banker og nordmenns gjeld, om økonomers forhold til tall, om barndom og ungdomstid med broren Knut. Og - fikk egentlig sentralbanksjefen kjeft av Jens Stoltenberg da han ville stramme inn handlingsregelen? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
8/31/201639 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Siv Jensen: Om båtflyktninger, Sylvi Listhaug, foreldrenes skobutikk og sorgen etter faren

Finansminister Siv Jensen om forholdet til Sylvi Listhaug, regjeringspartnerne, oljepenger og om hvordan hun bruker erfaringen som selger i politikken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
8/24/201640 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Kristin Skogen Lund: Om glasstaket, faren sin, muggent brød, Telenor og kjærlighet

NHO-sjefen om oppveksten med en far som hadde sittet i konsentrasjonsleir, om kvinnlige ledere, om det bekymringsløse livet og klassetur med Jonas Gahr Støre - og er NHO-sjegen egentlig gjerrig? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
8/19/201641 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Martin Kolberg: Om forholdet til Jagland, om barndommens klasseskille, om Gud og om kjærlighet

Ap-politikeren om hvor lei seg han ble da Thorbjørn Jagland skjøv ham ut, om sitt tidvis overivrige forsvar for Ap, om at han er gladere enn mange tror - og om Youngstorget som den egentlige meningen med livet. Og så avslører han en hittil ukjent historie om begravelsen til Einar Gerhardsen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
8/11/201635 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Bård Vegar Solhjell: Om samarbeid med KrF, om kjærlighetssorg over SV, og om venstresidens frykt for islamkritikk

SV-politikeren snakker om mulig regjeringssamarbeid mellom KrF og SV, om venstresidens kritikk av kristendommen, men fravær av kritikk av islam, om hvilke verdier vi må forsvare – og om forelskelsen som gjorde ham til SVer. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
7/19/201633 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Frode Forfang: Om døden i Middelhavet, om asylrettens fallitt, og om kultur og kjønn

UDI-direktøren om den dramatiske høsten, om behovet for en ny asylrett, om møte med mennesker, om håp og forventninger - og om da han talte Moskva midt i mot. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
6/28/201635 minutes
Episode Artwork

Janne Haaland Matlary: Om folk og forsvar, om EU og asylsøkerne - og om katolsk familieplanlegging

Professor i internasjonal politikk, Janne Haaland Matlary, snakker om politikernes feighet i møte med krig, om norsk forsvar, om flyktningkrise og migrasjon, om EUs fremtid, og om religionens plass i det norske samfunnet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
6/15/201653 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trond Giske: Om Jonas og Jens, om asylstriden i Ap - og om døden

Aps nestleder snakker om forskjellen mellom Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre, om beredskapen etter 22.juli, om å få barn igjen - og om redselen for å dø. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
6/1/201642 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kristin Clemet: Om Erna Solberg og Sylvi Listhaug, norsk presse og om Oslo Freedom Forum

Civita-lederen om Erna Solbergs styring av Sylvi Listhaug og Frp, om ris og ros av pressen, om sin rolle som «gudmor» for menneskerettighetenes Davos; Oslo Freedom Forum. Og hvordan kan den frie pressen reddes? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
5/25/201632 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Kåre Aas: Om kule amerikanere, norsk utenrikspolitikk - og om baren han bygget i Kabul

Norges USA-ambassadør snakker om hvordan han jobber inn mot Donald Trump, om USA som vår viktigste allierte, om oppveksten på Tøyen og veivalget som forandret livet hans. Og hvem er det egentlig som bestemmer - byråkratene eller politikerne? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
5/19/201628 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Tor Mikkel Wara: Om Sylvi Listhaug, Frp som folkeparti, og campingvogner

Frps tidligere nestleder om veien fra politikk til First House, om Sylvi Listhaugs evner til å bygge politiske flertall, om bruken av skattepenger på kommunikasjonsrådgivere og om grilldress og campingvogner. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
5/10/201636 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Benedicte Bjørnland: Religion og terror, om svensker og om kvinnesyn

PST-sjef Benedicte Bjørnland snakker om verdiene vi må beskytte, om likestilling og tillit, om innvandring og radikalisering, og om den vanskelige balansegangen mellom trygghet og frihet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
5/3/201636 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Anne Enger: Om flyktninger, EU og gudstro

Anne Enger snakker om nedturen etter nei-seieren, likestilling i møte med nyankomne og om dagens regjering. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
4/26/201642 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Sylvi Listhaug: Om Donald Trump, om EU og om hva hun må ofre for jobben

Sylvi Listhaug om hvordan hun ville stemt i det amerikanske valget, om den eneste demonstrasjonen hun har deltatt i, om flyktninger og om bønn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen
4/19/201629 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Harald Norvik: Om Statoil og oljens fremtid, om kvinnene i livet hans og om glede

Tidligere Statoil-sjef snakker om tidlige barneår i et nedbrent Finnmark, om olje, innovasjon og Norges fremtid, om kvinner i toppen av norsk næringsliv, om ledelse og trygghet, og om å være ensom i lederrollen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen
4/13/201629 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Erna Solberg: Om Angela Merkel og asylpolitikk, om ungdommens tause opprør – og om røykeslutt!

Statsminister Erna Solberg snakker om hvilke bånd som ligger på kvinner i politikken, om hvorfor hun er så engasjert i psykiatri, om nykommeres kvinnesyn og den norske samfunnskontrakten, og om hvordan vi alle kan bidra, mennesker i mellom, for å få dem som kommer hit, inn i det norske samfunnet. Og hvor mange nykommere kan egentlig Norge klare å ta i mot? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen
4/6/201628 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Usman Rana: Om norsk islam, om leger og ingeniører, og om sex utenfor ekteskap

Forfatter og lege Usman Rana snakker om hvorfor så mange unge nordmenn med minoritetsbakgrunn blir leger og ingeniører, om steining for sex utenfor ekteskap, om homofili og homofobi. Han argumenterer for et norsk islam, og lovpriser den liberale rettsstaten. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen
3/30/201645 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Hadia Tajik: Om vennskap i politikken, om Sylvi Listhaug og om moren sin

Hadia Tajik snakker om norsk asylpolitikk: Vi kan ikke ta i mot alle. Om livet i en vestlandsbygd, og om at hun er for streng men jobber med saken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.
3/22/201631 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Gerd Kristiansen: LO-lederen om Ap, pensjon og vanskelige livsvalg

Fagbevegelsen kan fort bli en utryddingstruet dinosaur sier Gerd Kristiansen i denne samtalen med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. De snakker også om jobben som fisker, psykiatrien, røykeslutt og de vanskelige valgene i livet. Produsert av Magne D. Antonsen.
3/15/201630 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Sigve Brekke: Telenor-sjefen om kvinner og sin egen CV

Telenor har vært i storm fordi de ikke klarer å finne kvinnlige ledere. Sigve Brekke har blitt beskylt for å pynte på CVn, og møter VGs politiske redaktør Hanne Skartveit for å svare for seg. Produsert av Magne D. Antonsen.
3/8/201630 minutes, 16 seconds