Winamp Logo
Skapa till 100 Cover
Skapa till 100 Profile

Skapa till 100

Swedish, Arts, 2 seasons, 66 episodes, 2 days, 20 hours, 57 minutes
About
Hur odlar man lusten att vara kreativ – och hur fortsätter man att skapa genom livet? Tillsammans med inspirerande gäster snackar vi drivkrafter och inspiration men också om tvivel och prestationsångest – allt som hör till ett kreativt liv. Skapa till 100 görs av Frida Andersson, singer-songwriter och entreprenör och Maja Sönnerbo, varumärkesstrateg och copywriter. Vi är övertygade om att alla människor är kreativa. Därför vill vi inspirera fler att till att säga hejdå till sin inre kritiker och utforska sin egen kreativitet – oavsett hur den tar sig uttryck. . . See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

Jonas Gardell: "Fuck it!" - LIVE från Stockholms Kulturfestival

Live från Stockholms Kulturfestival med mannen, myten och legenden Jonas Gardell.Om hur man hittar sin egen röst, varför du ska skita i inspiration och om hur man förändrar samhället med berättelser.Och inte minst om vikten av att lära sig säga ”f*ck it!”Jonas fick också riktig feeling och bjöd på både på spontan högläsning ur sin nya roman ”Fjollornas fest” och provkörde passager ur hans nya scenshow ”Man får inte leva om sitt liv - det är det som är själva grejen” som spelas NU i Stockholm på Intiman och i januari på Lisebergsteatern i Göteborg (hugg en biljett!).Intervjuar gör Maja Sönnerbo & Marika Borg Ström.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/12/202346 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Hejdå! + en kul nyhet

Maja, Joel & Marika säger hejdå för nu – och berättar en kul nyhet. Dessutom: några takeaways från våra smarta gäster och en sång.:::::::::PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/20/202329 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

My Feldt, konditor - DEL 2: Provocerande pengar, livspussel och syltkok utan huckle.

Maja & Marika träffar fantastiska My Feldt – DEL 2: Om Mys upplevelser på New Yorks stjärnkrogar, om man ens kan vara hållbar som kreatör och entreprenör, om att tacka nej till pengar – och få kritik när man tjänar dem, om att koka saft och sylt utan prestationskänslor. Om livspusslet med 4 barn och 4 restauranger/butiker, om barnboksdrömmar – och om att skapa för att göra andra glada.My Feldt är en prisad konditor, kock och entreprenör. Till vardags driver hon tre ställen hemma i Halmstad: Feldts Bröd & Konfekt, Feldts glasskiosk och Tivolikiosken. Här kan man äta förstklassig mat, glass och bakverk, allt gjort på ekologiska och kravmärkta råvaror – allt med Mys spralligt glada estetik. My är också illustratör. Hennes målade växter och fantasivärldar tar plats på egendesignade pussel, koppar, affischer och förstås i hennes vackra kokböcker. Precis nu är hon aktuell med den tredje i ordningen “Det växer saft och sylt överallt” med recept på allt från fläderblomssaft till tallkottesylt.:::::::::PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/1/20231 hour, 4 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

My Feldt, konditor - DEL 1: Prestationsångest, bekräftelsebehov & fantasivärldar.

Maja & Marika träffar fantastiska My Feldt, som är konditor, entreprenör och multikreatör. Vi hade ett så fint och inspirerande samtal att det räckte till två avsnitt! Här är DEL 1:Om livet som tivoli, bekräftelsebehov, att vara orädd i livet men livrädd för döden, fantasivärdar, varför du ska genomföra idéer på stubben – och om att ha så mycket prestationsångest så att man vill dö.My Feldt är en prisad konditor, kock och entreprenör. Till vardags driver hon tre ställen hemma i Halmstad: Feldts Bröd & Konfekt, Feldts glasskiosk och Tivolikiosken. Här kan man äta förstklassig mat, glass och bakverk, allt gjort på ekologiska och kravmärkta råvaror – allt med Mys spralligt glada estetik. My är också illustratör. Hennes målade växter och fantasivärldar tar plats på egendesignade pussel, koppar, affischer och förstås i hennes vackra kokböcker. Precis nu är hon aktuell med den tredje i ordningen “Det växer saft och sylt överallt” med recept på allt från fläderblomssaft till tallkottesylt.:::::::::PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV: https://bit.ly/3IMmMYi::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/202354 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Clara "Underbara Clara" Lidström: Ta hand om kreativiteten som ett husdjur.

Maja & Marika träffar bloggaren & författaren Clara Lidström, även känd som Underbara Clara. Det här blev ett avsnitt SMOCKAT med klokskapet, smartheter, roligheter och kreativ inspiration.Vi pratar bl a om: Vikten av att publicera sig ofta och mycket, vara kreativ på ett hållbart sätt och att ge sig själv lite slack.Vi pratar också om superkraften att kunna ta kritik och vara ok med att inte bli älskad av alla. I 16 år har Clara Lidström hon drivit och utvecklat sin blogg och sajt Underbaraclaras.se – som idag är en av Sveriges största bloggar. Som läsarna får vi följa hennes liv i Västerbotten och inspireras med recept och tips för hem och trädgård. Clara har också skrivit hela 15 böcker: Bland annat kreativa pysselböcker för både barn och vuxna. Clara är också en populär poddare, krönikör och föreläsare som inte tvekar att ryta ifrån när det behövs.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/20231 hour, 23 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Johan Jureskog, krögare & entreprenör: Gå all in!

Maja & Joel träffar kocken, krögaren & entreprenören Johan Jureskog. Vi pratar om Johans nya restaurangprojekt med inspiration från amerikanska orginal, om att växla från finkrog till hamburgerkedja, om hur Johans "varför inte-mentalitet" lett till restaurangverksamheter, såsföretag, grillar och eget vin. Inte minst pratar vi om vinnarmindset och att våga gå all in.Johan Jureskog är en av Sveriges mest framstående kockar. I 8 år var han med i kocklandslaget och vann OS i matlagning. Sedan 20 år tillbaka driver han krogen Rolfs kök i Stockholm och sen 12 år restaurang AG som nyligen utsetts till en av världens bästa köttrestauranger. 2018 tog han steget till en helt  annan del av restaurangbranschen och startade sin egen hamburgerkedja Jureskogs.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/20231 hour, 16 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Anders Jansson, komiker - DEL 3 - Anders bästa tips + Tiffany Persson gästar!

DEL 3 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp.Tiffany Persson gästar! När det gick åt helvete och Anders bästa tips för att bli mer kreativ.Och varför du borde spela rollspel med din familj!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202347 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Anders Jansson, komiker - DEL 2 - Succén med Hipp hipp och det kreativa samarbetet

DEL 2 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp!I det här avsnittet pratar vi om hur supersuccén Hipp hipp kom till. Vi snackar Tiffany Persson, Kajan och den klassiska hejaklacken. Vi pratar också om det kreativa samarbetet mellan Anders och parhästen Johan Wester – och hur spexet i Lund blev deras biljett in till SVT.Hipp hipp finns på SVTs öppet arkiv för det som vill spana in det vi pratar om!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202338 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Anders Jansson, komiker - DEL 1: Get it wrong as fast as you can.

DEL 1 AV 3. Maja & Joel träffar Anders Jansson – komiker, regissör, tv-kreatör och pappa till humorsuccén Hipp hipp! I det här avsnittet pratar vi om hur Anders nya show "Mina sinnens fulla bruk" kommit till, om varför det är klokt att göra fel så snabbt som möjligt och om hur man hittar fokus och slutar skjuta upp (och tex prokrastrineringsstäda kylskåpet istället för att skriva). Fokusappen som Anders rekommenderar heter brain.fm.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202352 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ida Sjöstedt, kläddesigner: Den "främmande fågeln" som blev folkkär

Maja & Joel träffar Ida Sjöstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kläddesigners. I över 20 år har hon drivit sitt eget klädvarumärke och gjort sig känd för sina iögonfallande klänningar och och feminina stil. Hon designar både egna kollektioner och exklusivt designade plagg, som tex prinsessan Sofias bröllopsklänning.I podden pratar vi om hur Ida vågat gå sin egen väg som kreatör och starta eget varumärke redan smn 25-åring, om hur skapandeprocessen förändras med åren och varför det är oerhört klokt att jobba med personer som kompletterar dig. Vi nördar in på hur en kollektion kommer till och hur hållbarhet och kläddesign egentligen hänger ihop. Mycket nöje!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/20231 hour, 20 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Navid Modiri, poddare: Hoppa inte i säng med första bästa idé

Maja & Joel träffar Navid Modiri i ett tankeväckande samtal om allt från att leva nyfiket till att dejta sina idéer.Vi pratar om: varför man som företag (och enskild kreatör!) ska skilja innovationsavdelningen från produktionen, om att var okej med att inte veta svaret, om hur ett 3 månader långt mediadrev känns, om att kreativitet är lodrät och inte vågrät (!), om att öva på att sitta och stå innan man börjar skapa, och om det stora skiftet från bokens till internets era. Intressant!Navid Modiri är poddare, författare och artist. En professionell provpratare som med samtalet som verktyg vill förändra samhället genom sina projekt. Hans podd Hur kan vi har tex rört upp både tankar och känslor under sina fem år som det öppna samtalets arena. Som föreläsare och kreativitetsexpert åker Modiri också landet runt och lär svenska företag om hur de kan bli mer kreativa.Böckerna vi pratar om i avsnittet är Elizabeth Gilberts Big Magic och Rick Rubins The Creative Act. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/20231 hour, 23 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Lisa Lindström, innovationschef: Deala med det som skaver!

Maja & Marika träffar Lisa Lindström, sedan 20 år VD på innovationsbyrån Doberman. Nyligen blev de en del av det internationella bolaget Ernst & &oung – och Lisa blev då ansvarig för 39 kreativa designstudios runt om i hela världen. I det här avsnittet djupdyker vi extra i både ledarskap och självledarskap. Vi pratar om hur man släpper loss en organisation kreativt, om att våga deala med det som skaver både i sig själv och i teamet.Vi pratar också om de boxarnas vara eller icke vara – vilka boxar hämmar egentligen kreativiteten, och vilka ger bra riktlinjer framåt?Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/20231 hour, 12 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Magda Lundberg, serietecknare: Sk*t i att skissa!

Maja & Joel träffar den genialiska serietecknaren och konstnären Magda Lundberg. Kanske mest känd för sina tecknade gula fåglar som syns i både DN och Sydsvenskan – och inte minst på instagram på hennes konto @magdenmagdenI avsnittet avhandlar vi: tjusningen med att vara ute i sista sekunden, att hitta sitt hantverk i vuxen ålder, om friheten i att vara nybörjare och om att skapa i synk med sin cykel. Och inte minst om varför du ska skita i att skissa – och använd bläckpennan direkt!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/20231 hour, 20 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Samuel West, psykolog & kreativitetsforskare: Våga misslyckas!

Maja & Joel träffar organisationspsykologien, kreativitetsforskaren och musee-kreatören Samuel West. Vi pratar om vad som utmärker kreativa organisationer och om hur du kan öka kreativiteten i ett team. Vi snackar om Samuels egen forskning om hur lek främjar kreativitet på arbetsplatser och om nyckelbegreppet psykologisk trygghet.Dessutom pratar vi om inte mindre än två museum som Samuel grundat: The Museum of failure. En succéutställning som nu turnerar runt världen, där kända varumärkens magplask ställs ut. Och "The museum of disgusting food" där besökare bjuds på surhaj, insekter och världens äckligaste ostar.Dessutom:varför män försöker boosta sin attraktionskraft med höga byggnader och "kreativa attribut"vad som är skillnaden på bra och dåliga misslyckandenvarför du bör servera regnbågssockervadd på nästa jobbmöteFölj Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/20231 hour, 30 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hanna Wendelbo, formgivare & mönsterdesigner: Så få du flow – varje gång!

Vi träffar fantastiska Hanna Wendelbo, som är mönsterdesigner och formgivare med stor passion för växter och blommor.Vi pratar om:- flow!- vikten av såväl en vacker arbetsplats som framstående kvinnliga förebilder- hantverket blomsterpill (som alla som vill ha en kreativ boost borde ägna sig åt!)- och om varför du borde åka på workation.Intervjuar gör Maja (som vanligt) och vikarien Danne Kangas som gör storstilat inhopp.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/20231 hour, 26 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Kay Pollak, regissör & självledarskapsexpert: Allt börjar med dina tankar.

Maja & Joel träffar den prisbelönte regissören och självledarskapsexperten Kay Pollak! Häng med på ett inspirerande samtal om tankens kraft och om vikten av att både välja konstruktiva perspektiv och att stå upp för sig själv. Inte minst får vi veta hur framgångarna med Oscarsnominerade Så som i himmelen berodde på att Kay själv helt hade ändrat sitt sätt att tänka, arbeta och tro på sig själv. Allt börjar med dina egna tankar!Boken som nämns återkommande i samtalet heter "Ett bättre liv" och är Kay Pollaks senaste.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/20231 hour, 18 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Per Holknekt, entreprenör: Tomglo mer & tänk med hjärtat

En repris från september 2021 då super-entreprenören Per Holknekt gästade! Ett underbart samtal om med många tips för både livet och entreprenörskapet.Vi pratar om:Vikten av att tänka med hjärtatNycklarna bakom Pers succébolagVarför det är mycket bättre att titta bredvid TVn än på den.Dessutom storstilad premiär av Oscar Juhlin i rollen som ny poddkompis!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 spelas in i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/2/20231 hour, 6 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Micael Dahlen, professor – om fjuttmetoden som släpper loss kreativiteten

Maja & Marika träffar Sveriges mest älskade ekonomiprofessor, Micael Dahlen. Det blev ett djupt och personligt, men också glädjefyllt samtal om allt från träning till hur Micael otaliga idéer kommer till. Vi pratar om:kreativa nattlöpningsturer vägvalet som fick Micael att blomma ut kreativt i sitt yrke (och verkligen bli en professor utanför boxen!)acceptans och tillit och om hur ”fjuttmetoden” kan ta dig till nya höjder, både i träningen och skapandet! Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/19/20221 hour, 14 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Helena Lyth, pysselexpert: Skapa julstämning! (+Vad skulle John Cleese ha gjort?)

Maja & Marika träffar reklamaren som sadlade om och blev pysselproffs och julexpert: Helena Lyth!Vi pratar om: smarta julpyssel som du kan göra med saker du redan har hemmaom att DIY är som jogging för kreativitetennär du bör fråga dig själv: "Vad skulle John Cleese ha gjort?"och såklart hur du skapar riktigt go julstämning (spoiler: du behöver inte ens städa).Helena Lyth jobbade som art director inom reklambranschen i 20 år – innan hon en dag fick en kreativ kris och startade en julblogg. Idag 11 år senare är hon en av Sveriges största profiler inom pyssel och DIY  - alltså “gör det själv” – framför allt kopplat till säsonger och högtider. Hon bloggar fortsatt, men inte bara om julen, har och idag också har ett stort följe i sociala medier som inspireras av hennes kreativa men enkla pysseltips och goda recept. Hon är nu ifärd med att släppa sin andra bok och är ofta anlitad som proffspysslare i radio och TV.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/20221 hour, 25 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kristin "Krickelin" Lagerqvist: Gräv där du står!

Ett fullmatat avsnitt med den digitala entreprenören och influensern Kristin Lagerqvist. Hon ger dig massor av tips kring hur du kan ta riktigt bra bilder, hur du skapar härliga miljöer både inne och i din trädgård! Dessutom snackar vi om att öppna nätbutik, att skapa butiksupplevelser, om att bygga varumärke genom digitala kanaler och om både te, tång och kläddesign. Wow!Intervjuar gör Maja & Joel.Kristin Lagerqvist är digital entreprenör och driver sen snart 15 år, en av Sveriges största inrednings & livsstilsbloggar - krickelins. Med hjälp av sina fantastiska skills som både fotograf, inredare, trädgårdsentusiast och contentkreatör skapar hon digital inspiration för nästan en kvarts miljon svenskar varje månad. I hemstaden Varberg driver hon dessutom företaget KLco, en kreativ konceptbutik, som säljer Kristins speciellt framtagna produkter, bland annat hennes linneklädeskollektion och hennes egna teer. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/20/20221 hour, 34 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Pascal Engman, bästsäljande författare – "Skapa ramar för din kreativitet"

Maja och Joel träffar inspirerande Pascal Engman – han som, enligt sig själv, "alltid varit en quit-er", tills han hittade till skrivandet. Helt utan journalistutbildning jobbade han sig till en kreativt fri roll på Expressen. Sen tog han ledigt från jobbet 3 månader och åkte, helt utan en egentlig idé, till Chile i tre månader för att skriva en bok. Och fixade även det. Debutromanen Patrioterna såldes till 8 länder, och hans följande bästsäljande böcker har sålt mer än så.I den här intervjun får du förstås höra hela storyn, och massor av kreativa nycklar bakom Pascals boksuccér. Vi pratar t ex om netflixinspirerat skrivande, om att vara en kreativ skalman (eller var det avicci?) och om varför du inte ska skriva ett ord på din berättelse innan du vet exakt vad din story ska handla om.Om PascalPascal Engman började sin skrivande bana som journalist och krönikör på bl a Expressen och Nyheter24. 2017 debuterade han med kriminalromamen Patrioterna - och sedan dess har han släppt ytterligare sex romaner.I sina böcker  blandar han välskriven underhållning och pricksäkra skildringar av samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Han hyllas av en samstämmig kritikerkår och är en av de mest lästa författarna i sin generation.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/20221 hour, 24 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Marie-Louise Sjögren, inredare & designer: Visualiserar varje rum som en film

Maja & Marika träffar inredaren och möbeldesignern Marie-Louise Sjögren. Hon skapar drömmiga inredningar både åt sig själv och sina kunder och driver sedan förra året också sitt eget galleri i centrala Stockholm. Men resan till inredareyrket var inte självklar. Det var först efter en depression och efter att hon fått ett mycket sjukt barn som hon insåg dag hon egentligen ville jobba med.I det här samtalet pratar vi om:kreativa toppar och dalarromantiska inredningsdrömmarhur Marie-Louise tog sina frysta steg som inredare på instagramoch om hur svårigheter i livet kan vara det som leder dig helt rätt.Du får såklart också en hel radda inredningstips.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/20221 hour, 12 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Mattias Åkerberg, copywriter: "Skriv som om du är lite salongs"

Maja & Joel träffar copywritern Mattias Åkerberg I det här avsnittet får du massor av tips kring hur du kan skriva bättre, mer effektiva texter och dessutom ha roligt under tiden. Dessutom: - fokustekniker som gör magi med din arbetsdag - varför en veckas dansband kan göra susen för kreativiteten - och varför du borde låtsas att du är lite ”salongs” när du skapar.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/20221 hour, 12 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Bo Sundström & Thomas Eby: "Var lagom jävla dum."

Maja & Marika träffar Bo Sundström och Thomas De Paula Eby, live på Stockholms Kulturfestival. Vi pratar bland annat om öl och kreativitet, om hur man kan skrivar låtar i ett tyst kontorslandskap, kreativa sågningar och fördelen med att vara lagom dum.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202258 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Håkan Lidbo, innovatör och ljuddesigner: Varför finns det inga gym för kreativiteten?

Maja och Marika träffar innovatörer och ljuddesignern Håkan Lidbo för en livepodd på Stockholms Kulturfestival.Vi pratar om: - Hur du kan träna din kreativitet med äggklocka - Varför alla platser i en stad kan bli bättre med rätt ljud - Om att det faktiskt inte bara finns en framtid utan flera olika framtider - Om varför det är en smart idé att publicera allt du skapar.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202255 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Sara Ajnnak, artist & låtskrivare: "Tystnaden gör mig kreativ"

Maja och Marika fick ett härligt snack med den samiska artisten och låtskrivaren Sara Ajnnak under Stockholms kulturfestival. Vi pratade bland annat om hur Sara gick in i väggen, och vid 33 års ålder bytte bana och blev artist. Vi pratar ocksåom tystnadens kreativa kraft, om att göra upp med Sveriges rasibiologiska historia genom musik – och om hur man kan skapa melodier utifrån formen på ett fjäll.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.Det Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/202243 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Felicia Takman, artist & låtskrivare: "Jag kan bättre"

Maja & Joel träffar artisten och låtskrivaren Felicia Takman - live på Stockholms kulturfestival.Vi pratar om: ADHD och svängde humör, om varför man borde skapa mer skit och om kraften i att våga berätta för människor vad man egentligen vill göra.Intervjuar gör Joel Nyberg och jag Maja Sönnerbo.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den här intervjun spelades in inför publik under Stockholms kulturfestival, 18 augusti 2022. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202247 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Cleo, artist – om den kreativa krisen som ledde till succéskivan

Live från Stockholms Kulturfestival hade Maja och Joel ett fantatsiskt snack med hiphopartisten Cleo – eller Nathalie Missaoui, som hon egentligen heter.Vi pratar om:skapandets roadtrip där både kreativiteten och rädslan är välkomnaom att beskriva det man skapat istället för att bedöma detför- och nackdelar med att tillhöra ett starkt kreativt kollektivhur hennes succeplatta Missaoui föddes ur en kreativ krisCleo är rappare, sångerska och låtskrivare – och presenterar sig själv som den svenska rapens mamma. Hon är uppväxt i Umeå, där hon började sin musikaliska bana i hiphopkollektivet Random Bastards i början av 2000-talet. 2007 släppte hon sin första EP, sin men världen fick vänta hela 15 år på hennes första fullängdsalbum. Våren 2022 kom äntligen skivan Missaoui som mottagits med stående ovationer av både musikkritiker och fans.Boken som Cleo tipsar om är Big Magic av Elizabeth Gilbert.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den här intervjun spelades in inför publik under Stockholms kulturfestival, 17 augusti 2022. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/202242 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Stefan Ytterborn, entreprenör: Bli förälskad & låt hjärtat leda

Äntligen nytt avsnitt! Maja och Marika träffar den framgångsrika entreprenören Stefan Ytterborn.Vi pratar om:- vikten av att bli förälskad - och låta hjärtat leda- att vara en problemlösare vs en problemsökare- kulturkrockar- hur utifrånperspektiv kan hjälpa dig skapa något helt nytt- om potatismetoden, som får dig att våga och klara mer än du trodde!Stefan Ytterborn är en framgångsrik serieentreprenör med stor passion för design. Han är hjärnan bakom det globala hjälmmärket POC och IKEAs PS-serie, som med hjälp av svenska designers skapade en helt ny era för IKEA på 90-talet. Nu gör han en ny bolagsresa med det prisbelönta el-motorcyklarna Cake, som vill bidra till både mer hållbar konsumtion och mer hållbara persontransporter. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borgström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.Foto omslagsbild: Tobias Lundkvist Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/15/20221 hour, 8 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Nina Åkestam Wikner, reklamforskare och författare: Bada i världen!

Maja och Joel träffar reklamstrategen, reklamforskaren och författaren Nina Åkestam Wikner. Vi pratar om vikten - och nödvändigheten - av andras kritikatt samla romanstoff från The Bachelordet enkla tricket som för nästan vilken arbetsgrupp som helst att kunna lösa svåra problemvarför du ska bada i världen!Nina Åkestam Wikner är reklamstrateg, feministisk debattör och doktor i ekonomi. Hon har forskat om reklams effekter på samhället och jobbar nu som strategichef på reklambyrån Nord DDB. Dessutom är hon skribent och författare. Hennes nya bok Tribunalen förvandlar hon Kafkas klassiker Processen till en nutida feministisk domstol i sociala medier. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/26/20221 hour, 18 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Klas Hallberg, föreläsare: Skapa skarpt läge!

Maja & Marika träffar den magiska Klas Hallberg, som är utnämnd till en av världens 9 bästa föreläsare! Vi pratar om: meditation och varför det är helt magiskt för kreativiteten, vikten av att skapa skarpt läge, förvirring som pedagogisk idé – och det hemliga tricket om hur man gör en Stockholmare riktigt, riktigt glad.Klas Hallberg är en kreatör som verkligen gått sin egen väg. Han hoppade av ekonomi-studierna för att istället resa runt i USA och träffa hjärnforskare och pedagoger. Idag är han en av världens bästa föreläsare och har skrivit en rad böcker. Själv kallar han sig "husfilosof" men vi tycker att "kreativt geni" också är en passande titel. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/20221 hour, 20 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Fredrik Benke Rydman, koreograf & dansare: "Om du alltid spelar safe, kommer det aldrig att lyfta."

Maja & Marika träffar Sveriges kanske mest uppskattade dansare, koreografer & regissör: Fredrik “Bounce-Benke” Rydman - och wow vilket inspirerande samtal det blev.Vi pratar om: Att ha pannben, 20-procentsformeln som alltid håller dig kreativ, att effektivisera bort saker i livet för att få plats med det viktigaste. Dessutom berättar Benke om hur hans dansföreställningar kommer till, om hur danskollektivet Bounce nådde såna framgångar helt utan en kreativ ledare – och om vikten av att lita på sin första intuition. Fredrik Benke Rydman slog igenom som en del av det den ledendariska dansgruppen Bounce, som helt ritade om den svenska danskartan. Efter det har han gjort stor succe med sina egna dansföreställningar, som ofta tagit sig an klassiker somså Svansjön, Nötknäpparen eller Tjajikovskis Våroffer, men i uppgraderad modern tolkning och med streetdance som given utgångspunkt. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/20221 hour, 16 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Gert Fylking, radio & TV-profil: "Barnasinne är lika med livsgnista."

Maja & Joel träffar medialegenden Gert Fylking! Vi pratar om: - Varför du borde göra sker som du inte tycker om - Tv-sketcher som gått till historien - Om hur man får uttryck eller idéer att flyga. - Nyckeln till riktigt bra skådespeleri - Och om man verkligen FÅR kalla chefen för ”det lilla äcklet”..! Gert Fylking är en verklig kultperson inom svensk media, film och teater. Han var en av pionjärerna inom svensk TV & radio på 80- och 90-talet. Många känner säkert till honom som “Fylking Sverige” efter hans många år som radiohost på Rix morgonzoo. Han har också gjort sig känd som kreativ provokatör. I TV-sketcher störde han folk på stan iklädd sin rosa träningsoverall. Han blev portad från Svenska akademins utdelning av Nobelpriset, eftersom han år efter år ropade “Äntligen!” – oavsett vem som vann.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/20221 hour, 13 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Albin Myers, artist & producent – "Jag försöker bara hitta det som låter fett"

Maja och Joel träffar coola och megatrevliga artisten, dj:n & producenten Albin Myers. Vi pratar om provocerande underground-kultur, resan från pojkrummet till världens alla dansmusikfestivaler – och om att inte stoppa sig själv från att vara kreativ.Myers har gjort sig känd för sitt karaktärisktiskt feta sound, sin energi och sin coola frisyr - tuppkammen. Sedan 2007 har han släppt musik under flera olika artistnamn och spelat på världens största musikfestivaler. Idag är han en av Sveriges mest uppskattade dansmusikakter med stor internationell dragningkraft. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/20221 hour, 5 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Sandra Beijer, författare & bloggare - "Vackra saker är hela mitt livsdriv."

Hon är copywritern som började avsky reklambranschen och blev författare och bloggare på heltid. I det här avsnittet träffar Maja & Marika den inspirerande Sandra Beijer och pratar om kreativ struktur, tv-serieproduktion, skrivande, duktighet och allt som är vackert.Sandra Beijer har skrivit tre romaner, och nu i maj 2022 lanseras hennes första tv-serie - Allt som blir kvar - där hon är huvudmanusförfattare och exekutiv producent. Serien kommer att sändas på SVT och är redan nu utnämnd till årets mest framemotsedda TV-serie. Sandras blogg, som länge hette Nio till fem, är än idag av Sveriges största och har uppdaterats dagligen i 17 år(!). Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202253 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kreativitetsforskaren Eva Hoff: Så kan du utveckla din kreativitet

Äntligen har vi jagat tag på en av Sveriges ledande kreativitetsforskare: Eva Hoff, docent i psykologi vid Lunds Universitet.Vi dyker in i forskningsvärlden och pratar om de gemensamma nämnarna för världens mest kreativa personer –men också hur barnuppfostran och trädgårdspyssel kan vara högst kreativt. Dessutom: hur din självbild påverkar hur kreativ du är, hur du skapar en kreativ arbetsplats och varför du borde leka mer på jobbet!Intervjuar gör Maja Sönnerbo & Joel Nyberg.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Marika Norg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/202259 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Frida Boisen: Våga skapa livet du drömmer om.

Vi träffar författaren, journalisten, programledaren och digitala experten Frida Boisen! Vi pratar om berättande som gör skillnad på riktigt, om hennes smärtsamma barndom och hur Frida kunnat förvandlade orättvisorna till okuvlig drivkraft. Dessutom: Hur man kan skapa en kreativ oas, hennes världsmästartitel i sociala medier och hur ens favoritdjur kan ringa in ens värderingar.Intervjuar gör Maja Sönnerbo (som vanligt) & Marika Borg Ström (som gör intervjupremiär!).Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/20221 hour, 11 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Mellansnack: Möt vår nya medpoddare Marika!

Bästa Oscar lämnar över stafettpinnen (om än något motvilligt) till Marika Borg Ström, vår sprillans nya poddkompis! I det här avsnittet får du lära känna henne, och hänga med oss alla fyra en stund i studion. Vi pratar om Marikas äventyr som både entreprenör och aspirerande musikalartist, om att bedöma nivå på sitt skapande i stunden och om Nalle Puhs ryska kompis. Häng på!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202238 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Patrik Arve, artist & låtskrivare: Jag är helt ointresserad av "bra" och "dåligt".

Maja & Joel träffar ingen mindre än Patrik Arve! Han är artist och låtskrivare, kanske allra mest känd som frontfigur i bandet Teddybears. Med världshits som Cobrastyle, Hey Boy och Rock n Roll Highschool gav de 2000-talet ett unikt soundtrack. Patrik har idag också i punkbandet Nya Krösus och projektet Swedish Tiger Sound. Tidigare har han även grundat och drivit produktionsbolaget BLA Stockholm som gör TV, film och reklam med fokus på dockor och animation. Just nu har han just lanserat en vegankorv och en öl under det egna varumärket ”Skärpning på alla plan” – som började som en spontan frihandstatuering på hans eget lår(!). Du får självklart höra historien avsnittet.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/20221 hour, 10 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Petra Wadström, uppfinnare: Sluta aldrig leka.

Maja & Oscar träffar den prisbelönta uppfinnaren Petra Wadström! Vi pratar om vikten av att fortsätta leka, problemlösning som kreativ motor, hur det som inte blev som det var tänkt kan bli en ny, banbrytande lösning – och om hur en liten svart dunk förbättrat livet för en halv miljon människor.Petra Wadströms uppfinning Solvatten har hjälpt nästan en halv miljon människor att få rent och varmt vatten – med hjälp av solen! För uppfinningen har hon vunnit en mängd presigefyllda priser och gjort enorm skillnad för fattiga familjer runt om i världen. Hon har ett flertal patent och är dessutom konstnär och designer.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/20221 hour, 16 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Per Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern: Omge dig med människor som är bättre än du själv.

Maja & Oscar träffar Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson (spoiler: ett geni). Det blev ett sprudlande och verkligt inspirerande samtal om:Glada Hudiks resa – från en kommunal vedklyvarbacke till en catwalk i New YorkHur man får människor med sig & gör andra kreativaAtt utveckla idéer genom "Bimetoden"Varför det inte behövs någon referensgruppEr riktigt jädrans bra raggningsreplikPär Johansson har som få andra bevisat att teater kan vara mycket mer än bara teater. Hans Glada Hudik-teatern är en teater där utvecklingsstörda och normalstörda (som de själva uttrycker det) agerar sida vid sida. Tillsammans har de gjort stor succé med utsålda turnéer och långfilmena “Hur många lingon finns det i världen” och “Catwalk” – och inte minst har de utmanat normer och fördomar som få andra. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/20221 hour, 15 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Nycklar till riktigt bra kreativt samarbete - best of del 3

Kreativt teamwork är verkligen ett ämne som har återkommit under året. Här ger gästerna sina bästa tankar om och nycklar till kreativa samarbeten.I avsnittet hörs: Karin af Klintberg & Fredrik Wikingsson, tv-profiler – Andreas Rodenkirchen, skådespelare, regissör och psykoterapeut – Anna Romson, creative director – Jacob Nause Criborn, artist och musikproducent – Moa Lignell, artist och låtskrivare. Progamleder gör Maja Sönnerbo & Joel Nyberg.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/202234 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Linn Gottfridsson, manusförfattare: Om irriterande skrivromantik och en manusförfattares superhjältekraft

Vi träffar den briljanta manusförfattaren Linn Gottfridsson, bioaktuell med filmen Comedy Queen.Vi pratar om: Vardags-spionage som inspirationsmetod, orimligt stora kreativa samarbeten, irriterande skrivromantik och varför vanliga superhjälte krater är helt trista jämfört med en manusförfattares superhjältekraft. Linn Gottfridsson är manusförfattare, dramaturg och en av svensk films okända genier. Hon har skrivit manus till långfilmer som “I taket lyser stjärnorna” och bioaktuella “Comedy Queen” och till hyllade tv-serier som Enkelstöten och Björnstad. Dessutom är hon barnboksförfattare. Hennes triologi om Myran har hyllats av både läsare och kritiker. Intervjuar gör Maja Sönnerbo & Joel Nyberg. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/20221 hour, 13 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Kriser, psykbryt och refuseringsbrev - best of 2021 del 2

Tema misslyckande och motgångar. Gäster från 2021 pratar om kriser, psykbryt och refuseringsbrev. I avsnittet hör du: artisterna och låtskrivarna Bo Sundström och Moa Lignell, komikern Shanhi Rydwall Menon, TV-profilerna Fredrik Wikingsson och Karin af Klintberg, kompositören Thomas Lindahl psykologen Liria Ortiz.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202218 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Björn Ståhl, creative director: Om vikten av att inte nöja sig

“Att jobba kreativt är ett jävla hårt arbete”, konstaterar Sveriges kanske mest prisade Creative Director – Björn Ståhl! Vi pratar om att ta fajten mot den inre latmasken. Om principerna bakom reklamkampanjerna som hyllats över hela världen. Om älska-hata-teorin och om vikten av att våga släppa sargen.Du får också berättelserna om hur succékampanjerna “Moldy Whopper” och “Swedish number” kom till.Björn Ståhl är Executive Creative Director – den sjunde bästa i världen enligt The Big Won Report. Han har skapat reklamkoncept med mögliga hamburgare för Burger King och humoristisk dammsugarreklam för Delicato – och startat stjärnkrog för varumärket Lidl. Genom åren har han fått över 200 av reklamvärldens kreativa utmärkelser, såsom Guldägg, Svarta pennor och Grand Prix i Cannes och. Han har dessutom suttit i juryn för guldägget hela 8 gånger.Intervjuar gör Maja Sönnerbo & Joel Nyberg.:::::::Rättelse: Boken Björn tipsar om är skriven av Björn Ritz och heter ”En perfekt affär”, inget annat. Kreatörer bakom nämnda kampanjer:Moldy Whopper: Max Hultberg, Magnus Ivansson.Swedish Number: Magnus Ivansson, Gustav Westman, Joakim Ewert.Delicato: Hans Elander, Michael Widemar, Kerstin Engberg.::::::::Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202257 minutes, 1 second
Episode Artwork

"Just do it!" eller "Varför köra med handbromsen i om man ändå ska dö?" - BEST OF 2021 - del 1

BEST OF 2021 - del 1: "Just do it!" eller "Varför köra med handbromsen i om man ändå ska dö?".Gästernas bästa tips om hur du får det gjort. I avsnitten hör du filmkreatören Mauricio Molinari, programledaren Mark Levengood, psykologen och författaren Liria Ortiz, entreprenören Per Holknekt, kompositören Thomas Lindahl och skådespelaren och psykoterapeuten Anderas Rodenkirchen.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202213 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Anders Klapp, filmare & äventyrare: Pandemin blev ett skäl att förändra livet på riktigt.

Från byråägare och arbetsnarkoman till frilansande och frihetsälskande äventyrsfilmare. I senaste avsnittet träffar Maja  och Joel den passionerade kreatören Anders Klapp. För honom pandemin blev ett skäl att förändra livet på riktigt.Vi pratar om att lämna en stabilare tillvaro för att hitta tillbaka till lusten. Om varför det är en fördel när man möter motgångar. Om vad man som kreatör kan göra för klimatet. Om vad du inte vill missa om du ska bli vass på att filma och fota i naturen. Anders Klapp är filmare, fotograf och äventyrare - och kombinerar idag helst alla tre hantverk tillsammans. Inte sällan hittar man honom på en bergstopp eller längst ute i skärgården med filmteam och kameran i högsta hugg. Anders Klapp är i grunden Art Director och har grundat och drivit flera reklambyråer, bland annat egna Klapp&co.  Idag filmar och producerar han tv-serien och drömprojektet Svenska Äventyr – som snart syns på en tv-kanal nära dig.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/14/20221 hour, 24 seconds
Episode Artwork

Oscar Jöback, träningsprofil & terapeut – "Jag är aldrig bättre än min senaste klass."

Vi träffar träningsprofilen och KBT-terapeuten Oscar Jöback!Vi pratar om: Hur adoptionen – och terapin – format Oscars enorma drivkraft. Vikten av dedikation och hårt arbete - men också om att vara mänsklig i sin ledarroll.Nycklarna som gjort Oscar till Sverige och Storbritanniens mest uppskattade träningsinstruktör. Hur man hittar lust och motivation till träningen. Om att våga vara sämst i den bästa gruppen. Och om att rensa ut för att ge plats åt nytt.Oscar Jöback är en av Sveriges främsta träningsprofiler. 2006 blev han årets gruppträningsinstruktör i Storbritannien och 2009 årets gruppträningsinstruktör i Sverige. Idag jobbar han som Personlig tränare och KBT-terapeut. Han har också skrivit hela 6 skrivna böcker om träning, den senaste om hur man hittar motivationen och lusten till att träna.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/1/20221 hour, 29 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TV-kreatörerna Fredrik Wikingsson & Karin af Klintberg – om hur man får det att svänga.

Ett specialavsnitt med två av TV-branschens genier: Karin af Klintberg och Fredrik Wikingsson! Under 75 minuter avhandlas underhållande oviktigheter som Fredriks vidriga morgondrink och Karins klädregler, men också en hel räcka kreativa viktigheter. Om fördelarna med att vara i ständig ja-fas, nycklarna till riktigt bra kreativa team och hur man skapar med “brinnet” som bensin. Vi får också veta varför Karin brukar låsa in sig i redigeringen och varför Fredrik inte har en aning om hur många tittare han och Filips TV-shower har, varför man ska skita i målgruppsundersökningarna, och inte minst: Hur man får det att svänga!Karin af Klintberg är Sveriges mesta TV-producent och infotainment-drottning. Hon ligger bakom succéer som Historieätarna, Värsta språket och Landet brunsås.Fredrik Wikingsson är TV-kreatör, programledare, författare, regissör och poddare. Han är ena halvan av duon Filip och Fredrik.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/26/20211 hour, 19 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Mellansnack: Hur bra funkar gästernas tips?

Hur bra funkar gästernas tips? Maja, Joel och Oscar utvärderar kreativitetstipsen hittills under hösten. Vi snackar om deadlinestress, prokrastrinering, hemmabyggen, kritor och pyssel vid nödutgångar. Vi berättar om jingelns andra födelse och spelar Joels egenskapade house gjord på 15 minuter blankt. Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/26/202153 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Lova Sönnerbo, artist och låtskrivare

Framgångsrika artisten och låtskrivaren Lova "LOVA" Sönnerbo gästar podden. Vi pratar om prestationsångest som drivkraft, Lovas resa från lilla melodifestivalen till över 60 miljoner miljoner streams. Vi pratar om hur ADDn påverkat hennes skapande och om vikten av att tro på magkänsla och hitta sin egen väg.LOVA slog igenom 2018 och nominerades till Framtidens artist på P3 Guld-galan. Hennes debutsingel You, me and the silence blev den mest spelade svenska låten på P3 det året. Idag har hon nästan 2 miljoner lyssnare varje månad på Spotify och hennes singel Black Converse har streamats snart 16 miljoner gånger. Nyligen nominerades hon av Musikförläggarna till ännu ett pris – som Årets textförfattare.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/12/20211 hour, 5 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Signe Svensson, författare: Lämnade toppjobbet för författardrömmen.

Signe Svensson var mitt karriären som framgångsrik HR-direktör – men sa upp sig för att satsa allt på drömmen om att bli författare. Häng med på ett inspirerande samtal om att tjuvkoppla dig förbi sin prestationsångest, om att bjuda sina fiktiva karaktärer på kompismiddagen – och om att våga går riktigt nära för att veta vad man vill ägna sitt liv åt.2020 kom Signe Svenssons debutroman Övertaget, och samtidigt startade hon sitt eget bokförlag. I somras släppte hon sin andra bok “Mannen med hibiskusshortsen”.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/29/20211 hour, 7 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Shanthi Rydwall-Menon, komiker: "Humorn blev ett sätt att överleva."

Ett personligt samtal med fantastiska komikern Shanthi Rydwall-Menon. Om humorn som ett sätt att överleva livets tuffaste stunder, om mobbningen under uppväxten och hur hennes kreativitet och ADHD hänger ihop. Du får också veta varför Shanthi var arg under hela pandemin, grejen med meditation och nyckeln till en bra imitation av Babben Larsson.Shanthi Rydwall-Menon har de senaste åren synts flitigt i Parlamentet, Mumbo Jumbo och P3s humorprogram. Hon är en karismatisk scenpersonlighet som blandar träffsäkra kändisimitationer med egna erfarenheter av adoption, ADHD och utanförskap. I år, 2021, nominerades hon till Årets kvinnliga komiker.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/14/202157 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Mauricio Molinari, filmskapare. Om konsten att förverkliga idéer.

Mauricio Molinari är en idéstark filmkreatör – och en do-er utan dess like. Här får du höra många intressanta tankar om filmskapande och storytelling.Inte minst pratar vi om:Konsten att förverkliga sina idéer.Varför minnet av en viss känsla är det viktigaste för en kreatör.Hur man kan förespå en films framgång genom att räkna poäng.Mauricio Molinari står bakom originalidéen till den hyllade tv-serien Partisan, som hade Viaplays högsta tittarsiffror någonsin och vann pris för bästa internationella serie i Cannes 2020. Han utvecklar filmkoncept, skriver manus och både producerar och klipper film.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo, Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/1/20211 hour, 59 seconds
Episode Artwork

Uppsnack säsong 2! Möt poddkompisarna Oscar och Joel.

Möt Majas nya poddkompisar Joel Nyberg och Oscar Juhlin. Ett gött snack från första gången vi träffades alla tre. Vi avhandlar: Hur man kan skriva romaner fast man inte har tid, minnesvärda reklamjinglar genom åren och var börjar kreativiteten egentligen börjar någonstans. Häng på!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100Instagram: @skapatill100Facebook: Skapa till 100Skapa till 100 spelas in i poddstudion hos produktionsbolaget Lejonbröder. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202154 minutes, 30 seconds