Winamp Logo
Självklart Cover
Självklart Profile

Självklart

English, Health / Medicine, 1 seasons, 138 episodes, 4 days 1 hour 39 minutes
About
Vad är det egentligen som är självklart här i livet? Och vad betyder ens ordet? För någon kan det betyda det uppenbara – att något är så starkt och tydligt att det lyser upp hela tillvaron, bortom alla tvivel. För någon annan kan det innebära att något är klart, men för en själv. Som en given riktning för att gå sin egen väg. Vad ordet betyder för dig vet vi inte. Men vi pratar om, och försöker reda ut, saker som du säkert också har gått runt och tänkt på. Allt mellan himmel och jord, stort som smått. Sånt där som kan behöva bli lite mer självklart, helt enkelt.
Episode Artwork

134. Sista avsnittet

Hej nu slutar vi inte att ses, vi bara ses i olika kanaler. TACK alla fantastiska som har lagt tid och engagemang i vår podd SJÄLVKLART men nu är det dags att göra annat. I avsnittet idag pratar vi om det som varit och det som är och det som kommer. Mia hittar man i ny podd: SÅRBAR och SUPERSTARK och Christina finns på YouTube med egen kanal där. Alla ni som har lyssnat har gjort varje vecka till en höjdpunkt för oss. Vi hoppas att ni hänger med oss även nu.I samarbete med Scholl och Pronera.Inspelat på Clarion Sign i Stockholm.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/04/202051 minutes 4 seconds
Episode Artwork

133. Ingen vet

Vi är överens om att ingen vet nu. Dagarna vi alla delar har ställt allt på ända och allt är nytt. Även våra relationer påverkas när rädslan får ta över. Mia påminner om att ordet förlåt är värdefullt och Christina vet något om en toalettuppfinning.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/04/202042 minutes 15 seconds
Episode Artwork

132. Bli skamtålig

Det finns ingenting som vi får mail, frågor och meddelanden om i så hög utsträckning som ämnena skuld och skam. Vi ägnar ett helt avsnitt åt att helt enkelt prata om hur vi själva gör och hur man kan rusta sig för att bli skamtålig.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/03/202032 minutes 40 seconds
Episode Artwork

131. Vi gör så gott vi kan

Vi står i en situation som har påverkat precis hela världen och ingen enda har förut varit med om det vi är med om nu. Därför är det också svårt att veta hur man ska agera och regera och ibland förstår vi inte varför andra gör som dom gör men viktigast är att vi alla gör så gott vi kan.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/03/202035 minutes 53 seconds
Episode Artwork

130. Har du toalettpapper?

Ett avsnitt om oro och rädsla, hur vi kan hantera den situation vi alla sitter i och hur vi kan göra det med eftertanke och omsorg. För oss själva och alla andra.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/03/202033 minutes 14 seconds
Episode Artwork

129. Jag är inte hotad!

Någon skrev så fint till oss så vi ville ägna ett helt avsnitt åt frågan om vad det där med att vara hotad (som vi ofta pratar om) egentligen handlar om när man "bara" är riktigt förbannad och inte ALLS hotad på något sätt. Varför blir man arg? Vad har det med hot att göra? På vilket sätt kan vi lära oss sambandet och därigenom få det lite enklare i livet?Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/03/202036 minutes 30 seconds
Episode Artwork

128. Åldersnoja eller diskriminering, del 2

Har du känt dig diskriminerad någon gång? Ja, svarade Mia. Vi fortsätter att prata om hur vissa väljs bort och vissa väljs in baserat på annat än meriter och kommer äntligen fram till vad som är viktigast. Både för oss och för de båda kvinnor som mailade oss.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/03/202051 minutes 59 seconds
Episode Artwork

127. Åldersnoja eller diskriminering, del 1

Vi fick mail från en kvinna i 25-årsåldern och en i 50-årsåldern. Båda upplever en attityd från kollegor, chefer och omgivning baserat på deras ålder. Ett dilemma om fördomar, förutfattade meningar och .... vad mer? Lyssna på första delen av vårt spännande samtal om hur vi väljer att bemöta varandra och oss själva.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
02/03/202052 minutes 23 seconds
Episode Artwork

126. Kackerlacka eller skorpion

Ett avsnitt om hur viktigt det är för oss att vara en del av gruppen och kanske därför riskera att inte se vad som är sant eller inte. ... och Mia känner sig otillräcklig och Christina vill laga allt som känns trasigt.Lyssna gärna även på bonusavsnittet till detta avsnitt.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/02/202045 minutes 53 seconds
Episode Artwork

126. BONUSAVSNITT

Mia och Christina svarar på ett lyssnarmejl...Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/02/20208 minutes 43 seconds
Episode Artwork

125. Härmapa

Ett samtal om att våga göra mer än man hade tänkt och om hur man kan hantera människor som tar åt sig äran för någonting man själv har skapat eller helt enkelt bara ... härmar det man gör.Lyssna gärna på bonusavsnittet till detta avsnitt.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/02/202047 minutes 52 seconds
Episode Artwork

125. BONUSAVSNITT

Visste du att svordomar är ett tecken på förhöjd intelligens och vilka filmer innehåller flest...?Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/02/20207 minutes 34 seconds
Episode Artwork

124. Som en tjuv om natten

Christina har hittat en lista över alla fobier som finns namngivna och samtalet hamnar i våra egna eventuella fobier och det vi egentligen inte alls hade tänkt att prata om blev precis det vi pratade om och Christina hamnar flera år tillbaka i tiden och minns skräcken i en källare i en kyrka för länge sedan.Lyssna gärna på bonusavsnittet till detta avsnitt där vi tar upp en lyssnarfråga som kommit in via Självklarts Facebook-sida.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/02/202041 minutes 23 seconds
Episode Artwork

124. BONUSAVSNITT

Vi resonerar kring en lyssnarfråga som kommit in via Självklart Facebook-sida.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/02/20207 minutes 8 seconds
Episode Artwork

123. En saknad pappa

Vi bläddrar bland alla frågor och pratar om hur det är att inte tycka om hela sin kropp, smärtan som en av våra kompisar upplever i att inte få kärlek och förståelse från en förälder och vad är egentligen en personlighet undrar vår yngsta (?) lyssnare? Något man kan ändra, justera och träna eller något man föds med?Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/02/202031 minutes 42 seconds
Episode Artwork

122. Ska vi tänka positivt en måndag?

Är det så enkelt att "bara" tänka positivt och vad är faran då med att inte ta alla sina känslor på allvar och VEM ska helst inte säga "tänk positivt"? Vi pratar också om vårt sätt att reflektera eftersom vi fick en så fin fråga om vad man egentligen ska skriva under rubriken "mindre bra". Sedan har Christina hittat studien som visar när i livet vi är som mest deppiga ...Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/01/202043 minutes 10 seconds
Episode Artwork

121. Hejdå söndag!

Nytt år, ny dag! Lyssna på dagens väldigt varma hälsning från oss och planera för ny rutin (BRA för våra hjärnor att göra nya saker och vända på rutiner!) för imorgon BITTI släpper vi ett mustigt, härligt avsnitt!Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/01/20207 minutes 31 seconds
Episode Artwork

120. Span på 2020

Äntligen får vi sätta oss och prata om hur året ska bli! Planer, mål, drivkrafter och drömmar. Ska Christina fortsätta att styra upp allt eller fortsätta jobba med tillit och vad har Mia ägnat mycket tid åt i sin kommande bok? När man tror att hon har berättat allt så dyker något helt nytt upp.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/01/202038 minutes 17 seconds
Episode Artwork

120. BONUSAVSNITT

I det ordinarie avsnittet blev det så ivrigt med prat att det som Christina hade med sig som planering missades helt. Så här kommer ett litet bonusavsnitt..Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/01/202011 minutes 50 seconds
Episode Artwork

119. I huvudet på hon som jobbar med mördare

Jenny Yourstone har vi sett i tv-programmet "I huvudet på en mördare" där hon lugnt och sakligt förklarar det ofattbara. Vi pratar om våldsverkare, mördare, kvinnliga brottslingar, hedersvåld. Varför blir en person en mördare och kan alla kvinnor i en våldsam relation överleva?Gäst: Jenny YourstoneAv och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/01/202048 minutes 28 seconds
Episode Artwork

118. Superkraften!

Vi säger God Jul och Gott Slut och pratar om året som gick och vikten av att reflektera. I det här avsnittet berättar vi om superkraften och varför reflektion är så viktigt och hur vi själva jobbar med reflektion. Så att ... åtminstone Christina ... plötsligt slapp att bli irriterad på att Mia kom senare till inspelningen av avsnittet än vad Christina hade tänkt.I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors självkänsla.Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina Stielli</stro
22/12/201950 minutes 55 seconds
Episode Artwork

117. Fejklennart

Ett avsnitt om en pappa som tar sitt liv och försvinner abrupt, om fyra starka bröder och familj som fortsatte leva. Om föräldraskap när man har fått gråa hår, om Hasses framtidsplaner och om att tid är det enda vi har. Och lite om Fejklennart.I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors och pojkars självkänsla. Vi pratar om kroppsförakt och ideal och förhållandet vi har till våra egna kroppar.Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaGäst: Hasse BronténAv och med: Mia Törnblom &am
15/12/201948 minutes 47 seconds
Episode Artwork

116. Inte ensam, aldrig glömd

Vi möter Erik Grönberg som driver projektet INTE ENSAM ALDRIG GLÖMD och som nu kommer med sin bok med samma namn. Erik utsattes för sexuella övergrepp som barn och på ett oerhört gripande, modigt och ärligt sätt delar han med sig om resa från den stora skammen genom tonåren och upp i vuxen ålder, hur självhatet blev en resa med missbruk och självskadebeteende och om vändningen som startade med att han mirakulöst överlevde ett självmordsförsök. Erik lyser av livsglädje och berättar i ett stilla och gripande samtal om sin resa och sina upplevelser och framförallt om sin önskan om att med boken och projektet lyfta upp det hemska i ljuset så att ingen behöver vara rädd för att sätta gränser eller rädd för att berätta.I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors och pojkars självkänsla. Vi pratar om kroppsförakt och ideal och förhållandet vi har till våra egna kroppar.Läs mer om DOVEs p
08/12/201943 minutes 22 seconds
Episode Artwork

115. Varför för vi så här?

Christina fick en kommentar på instagram om träning och kände sig missförstådd. Vi pratar om vikten av att veta varför man gör det man gör och värderingarna som styr. Dessutom funderar vi lite runt om det man själv tycker är omtänksamhet egentligen kan vara hänsynslöshet.I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors och pojkars självkänsla. Vi pratar om kroppsförakt och ideal och förhållandet vi har till våra egna kroppar.Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina Stiell
01/12/201946 minutes 26 seconds
Episode Artwork

114. Vem är deppig?

Vi tar upp några av alla mail vi har fått och hamnar i ett samtal om depression och ångest. Vad kan man som närstående göra och på vilket sätt är det möjligt att motarbeta ångest? Sedan hinner vi med att prata om både män, gula bilar och stress.I stolt samarbete med @dove och deras viktiga arbete för att lyfta självkänslan hos unga. Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/11/201941 minutes 9 seconds
Episode Artwork

113. Självkänslan och våra kroppar

I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors och pojkars självkänsla. Vi pratar om kroppsförakt och ideal och förhållandet vi har till våra egna kroppar.Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/11/201937 minutes 49 seconds
Episode Artwork

112. Förlåta det oförlåtliga?

Vi pratar om förlåtelse och om det går att förlåta det oförlåtliga men innan vi kommer till det ämnet måste vi ta upp vad som hände på en buss mot Kalmar och varför Christina kan bli så irriterad på en person som bara bara vill prata om sig själv.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/201939 minutes 40 seconds
Episode Artwork

111. Skitsnack på jobbet?

Vi har inte ofta pratat om relationer på jobbet, om hur man kommer överens med kollegor och får ett givande samarbete ... men nu är det dags. Inte minst för att vi har fått ett par mail med frågor om just det här!Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/11/201937 minutes 49 seconds
Episode Artwork

110. Högt och lågt med Camilla Läckberg

Vi får äntligen prata med Camilla Läckberg om allt ifrån sociala medier, framgången, hennes drivkraft, hennes envishet och till tv-serien "Lyckoviken" som hon ligger bakom. Vi pratar om att pappor dör och hur vi saknar dem, om föräldraskap och självklart lite skvaller också.Gäst: Camilla LäckbergAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/10/201953 minutes 3 seconds
Episode Artwork

109. Hur mycket ljuger vi?

Vi pratar om att det är många som utger sig för något de inte är och samtalar om vad det beror på. Är det för att dölja någonting eller för att visa att man är bättre än någon annan? Hur långt är man villig att gå i lögner som trasslar ihop sig för att man inte bara kan vara sig själv och känna att det är tillräckligt.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/10/201941 minutes 57 seconds
Episode Artwork

108. Att känna sig som en bluff

Studier visar att vi vanligtvis inte tror att vi är så omtyckta som vi är och förutom det pratar vi om hur det känns när man känner sig som en bluff, när man bara väntar på att någon ska avslöja att man inte kan det man kan ... och självupptagenheten ... bottnar allt i en otränad självkänsla eller vad? Dessutom berättar vi om yxan som finns på ett museum. Och varför den finns där.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/10/201949 minutes 51 seconds
Episode Artwork

107. Relationsakuten

Vi fick ett mail som vi ville stanna upp och prata om. Frågan var: När skiftar det från att man bråkar ihop sig till att man bråkar isär sig? Ett avsnitt i vår podd om relationer. Där man går från förälskelse till vardag och när bråken blir energikrävande. Vad händer och vad kan en kärleksrelation må bättre ... eller sämre av?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
05/10/201952 minutes 18 seconds
Episode Artwork

106. Stress och press med Babben

Först mötte vi Babben men vi blev mer intresserade av Barbro som tillsammans med oss pratar om prestationskrav, bekräftelsebehov, stress, sockerberoende, terapi, behandling och vad man gör när det är slut på reserverna.Gäst: Babben Larsson Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28/09/201959 minutes 53 seconds
Episode Artwork

105. Nyfiken på Morgan Alling

Vi är självklart nyfikna på Morgan Alling och ett samtal om högt och lågt, om allt han gör, allt han inte vill göra eller vara, allt han vill påverka och förändra, om vad han älskar hos sin fru, hur han reagerade när ett barn kom bort och vad han skulle välja att göra om han bara fick välja en enda sak.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21/09/20191 hour 10 minutes 24 seconds
Episode Artwork

104. Dömer du mig?

Mia har tagit återfall i såväl lättkränkthet, falsk stolthet och högmod! Varför dömer vi andra? Är vi för snabba på att döma andra utan att egentligen veta varför och vad som ligger bakom? Vilken är den perfekta temperaturen? Detta och en massa annat i veckans avsnitt.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
14/09/201949 minutes 18 seconds
Episode Artwork

103. Bolla!

Bolla bolla bolla! Mia berättar om vikten av att bolla och hur hon gör och föreslår att Christina ska bolla saker som hon går och funderar på. Christina tycker att hon ska kunna klara av det på egen hand och undrar om det är något utslag av att vara ”duktig”. Ett avsnitt om vikten av att ventilera saker för att förstå och fatta bättre beslut när man inte bara lyssnar på sin egen röst.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
07/09/201955 minutes 3 seconds
Episode Artwork

102. Många fler behöver göra mycket mer

Ett personligt och angeläget samtal med Magnus Skogsberg Tear om att överleva med sorgen efter en nära anhörigs självmord. Vad kan man göra, finns det något man kan göra när någon vill avsluta sitt liv? Och hur går man vidare efter att ha förlorat något på det sättet?Gäst: Magnus Skogsberg TearTJEINCH: https://www.youtube.com/channel/UCwtn_oCO-r_YocVLSs1TcZQAv och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31/08/201954 minutes 20 seconds
Episode Artwork

101. Gul bil!

Ska vi sluta duscha i höst? Ett avsnitt om vilka ambitioner vi har inför hösten, vilka planer och mål vi målar upp och om vi vill något annat än det vi redan har idag. Och varför kommer vi överens om att Mia ska ropa GUL BIL till Christina?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/08/201951 minutes 1 second
Episode Artwork

100. Räkna med bråk

Hur var semestern? Mycket bråk? Vi pratar om Christinas svåraste utmaning under dagarna i en lägenhet i Italien och om varför det är så vansinnigt svårt att inte lägga sig i sånt man tänker att man vet att man kan styra upp. För hundrade gången sitter vi tillsammans med våra fantastiska lyssnare och pratar om det viktiga i livet. Nu kör vi 100 till!Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/08/201950 minutes 34 seconds
Episode Artwork

99. När det skaver

Hur långt går man egentligen vidare med någonting som man känner skaver? Vad får det för konsekvenser och hur mår man till slut av att göra våld på sig själv och sina egna värderingar, drömmar och önskningar? Välkommen till sista avsnittet för den här våren. Nu tar vi semester! Hörs igen i slutet av augusti.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/07/201946 minutes 10 seconds
Episode Artwork

98. Vem som helst kan bli misstänkt!

Vi blev nyfikna ... Vilket är roligast? Att vara advokat eller att vara åklagare. Får man se snygg ut i en rättssal? Kan alla verkligen bli misstänkta för ett brott? Hur känns det när man försvarar någon som man vet har gjort något väldigt väldigt fel? Vi har bjudit in två stjärnor, Nina och Silvia, som arbetar varenda dag med brottmål och som driver den fantastiska podden "Brott, skratt och tårar". Missa inte vårt spännande samtal!Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliGäster: Nina Löwenhielm &amp; Silvia Ingolfsdottir Åkermark Producent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/07/201949 minutes 20 seconds
Episode Artwork

97. Rövhatt

Christina har hittat ett nytt favoritord, Mia är mer tveksam. Kort och gott .. hur är man om man är en rövhatt och känner vi någon som är en rövhatt?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/06/201941 minutes 35 seconds
Episode Artwork

96. Vi är perfekta!

Katter vet vad de heter, anledningen till att de inte kommer när man ropar är en helt annan. Christina har som vanligt hittat spännande (?) forskning. I övrigt pratar vi om att vi ÄR perfekta bara för att vi inte ÄR perfekta. Om du någon gång känt dig mindre perfekt, eller kanske helt perfekt så är det här avsnittet för dig.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22/06/201937 minutes 4 seconds
Episode Artwork

95. Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter

Christian Hedberg bröt ryggen, fick veta att det skulle bli stört omöjligt att få barn och han var absolut inte intresserad av idrott. Idag har han två barn och tävlar i Paralympics. Vi pratar med honom om fallet, familjen, drogerna, träningen och varför han inte är bitter.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/06/201953 minutes 19 seconds
Episode Artwork

94. Utanför trygghetszonen

Idag blir det väldigt personligt när både Mia och Christina galopperar utanför sina trygghetszoner. Ja, den ena galopperar ... nästan. Och den andra har knappt ett år på sig för att spränga sin trygghetszon.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/06/201941 minutes 41 seconds
Episode Artwork

93. Fråga på

Så många generösa som lyssnar på oss och som har skickat in frågor och funderingar - TACK! Idag kör vi andra vändan med era frågor.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/06/201940 minutes 43 seconds
Episode Artwork

92. Vem är du?

Har du gjort ett personlighetstest någon gång och kommit på vem du är? Vi har stenkoll på de tester som gäller ... vet du t.ex. vad du är för typ av person om du sover på rygg?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/05/201948 minutes 46 seconds
Episode Artwork

91. Det pratar vi inte om

Sånt man inte pratar om, ska prata om eller vill prata om. Finns det tabun förresten?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/05/201944 minutes 39 seconds
Episode Artwork

90. Varför?

Varför gör vi det vi gör och varför gör vi inte det vi vill göra och vad sa mannen som Christina dejtade för flera år sedan? Ett avsnitt om att fråga sig själv varför, hitta sina drivkrafter och ett syfte med det vi gör.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/05/201942 minutes 27 seconds
Episode Artwork

89. Fråga på!

Kort och gott ett avsnitt med alla möjliga frågor vi har fått från våra fantastiska lyssnare.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/05/201939 minutes 37 seconds
Episode Artwork

88. Error på Tinder

Ett avsnitt om hur det går med dejtingen men framförallt pratar vi om hur viktigt och svårt det kan vara att förlåta sig själv och hur bakvänt det blir att ”döma” sig själv för någonting man gjort förut mot bättre vetande eller annat hinder som om det hänt idag, med den kunskap, styrka och resurser vi nu besitter.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/04/201949 minutes 3 seconds
Episode Artwork

87. Käka sand?

Listan över vad som är farligt och mindre (?) farligt att svälja och sedan pratar vi om varför det är så hopplöst att jämföra sig med andra och tro att andra tänker som jag gör och om sorgen som Christina fortfarande funderar mycket över.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/04/201944 minutes 24 seconds
Episode Artwork

86. Håll till höger!

När man bestämde sig för att träna men fattade beslut om att strunta i det och göra något annat ... bra eller mindre bra med rösten i huvudet vi kan brottas med?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/04/201939 minutes 48 seconds
Episode Artwork

85. Psykbryt

Vi pratar om skilsmässor och Mia avslöjar vad som hände när hennes föräldrar skilde sig och Christina avslöjar varför hon blev så förbannad i Norge. Utöver det pratar vi om andra psykbryt, som t.ex det man kan få när man går på en dejt och börjar med att säga fel namn.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/04/201943 minutes 2 seconds
Episode Artwork

84. Våra hemligheter

Det hörs kanske inte men det här avsnittet höll på att inte bli av på grund av teknikstrul men plötsligt händer det! Plötsligt sitter vi med varsin mikrofon och pratar om vilka jobb vi kanske ska byta till och varför man går runt med en hemlighet och vad som driver någon att ljuga för en hel värld.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31/03/201945 minutes 55 seconds
Episode Artwork

83. Lång eller kort man

Christina har sett dokumentären om Michael Jackson och spanat på män på gymet. Hur självupptagen kan man vara och hur sorglig kan en dokumentärfilm om en superstjärna vara?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/03/201947 minutes 27 seconds
Episode Artwork

82. Felparkering

Vad tänker mer än hälften när de inte hittar sin bil i parkeringsgaraget och vad gör Mia när bilen är borta? Utöver det pratar vi om hur vi oftast reagerar när en chef eller kollega eller vän eller någon i familjen beter sig på ett sätt som vi skulle vilja ändra på ...Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/03/201944 minutes 46 seconds
Episode Artwork

81. Personlighetstestet

Mia beundrar väninnan som blåste omkull i Vasaloppet och Christina har hittat ett test som sätter ljuset på våra personligheter. I stolt samarbete med @mathem.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/03/201943 minutes 47 seconds
Episode Artwork

80. Tänk själv

Hur går det med dejtingen för Christina och varför skällde hon ut en man förra veckan? Ett avsnitt om hur tanken påverkar kroppen och varför det är så viktigt att tänka själv och inte som andra vill att man ska tänka.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/03/201940 minutes 40 seconds
Episode Artwork

79. Om jag bara...

Vi tar upp listan igen efter avbrottet förra veckan, om allt man INTE bör tänka om man vill vara nöjd med sig själv. Sedan pratar vi om kriser, pesto, spöken och andra troll.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/02/201936 minutes 29 seconds
Episode Artwork

78. Att vara snäll mot sig själv

Hur svårt kan det vara? Jättesvårt ibland. Att vara snäll mot sig själv istället för att tänka katastroftankar och känna sig otillräcklig. Vi pratar om hjärnans fascination för det negativa och hur tungt det negativa väger. Vad som händer i studion ... när vi inser att Kenza står och knackar på dörren... det har vi inte klippt bort. Håll till godo!Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/02/201939 minutes 40 seconds
Episode Artwork

77. Ihop med en sektledare?

Ett samtal om en relation med känslomässiga övergrepp som smyger sig på och utan att märka det kanske jag sitter i ett förhållande där mitt utrymme har begränsats. Det är inte så långt ifrån vad man kan uppleva i en sekt. Sedan pratar vi om varför råttor inte ska äta lutfisk.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/02/201942 minutes 31 seconds
Episode Artwork

76. Snäll eller ärlig eller båda?

Vi pratar om skillnaden mellan att vara snäll och vänlig ... eller finns det ens någon skillnad? Christina tycker att hon har varit för snäll ibland men vet att det är kopplat till att hon har varit oärlig samtidigt. Utöver det pratar vi om midsommar, omtanke och gamla fastrar.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/02/201937 minutes 49 seconds
Episode Artwork

75. När duger man?

Mia tror inte att Christina har lårskav och Christina har fått reda på något häpnadsväckande om rödhåriga människor. I övrigt pratar vi om två mail vi har fått (TACK för alla mail!) där en klok person undrar vad man måste vara för typ om man ska lyssna på vår podd och en annan person undrar hur hon ska räcka till som mamma.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/01/201942 minutes 22 seconds
Episode Artwork

74. Nyckeln till förändring

Christina har insett att hon inte är så ärlig som hon trodde att hon var och Mia har tittat på en serie som tog henne tillbaka till en tid då skuld, skam och vad andra tyckte var viktigare än allt annat. Och vad får oss att förändra oss själva, vara ärliga mot oss själva och inte styras av skuld och skam?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/01/201947 minutes 21 seconds
Episode Artwork

73. Hej 2019!

Äntligen. Efter att vi inte har setts eller pratat med varandra på tre veckor möts vi i studion och gör upp med förra året och skissar på ambitionerna för 2019! Vi öppnar våra nya mentala konton och pratar bland annat om när ordet "bantning" är som mest populärt.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/01/201954 minutes 5 seconds
Episode Artwork

72. Smart & korkad?

Årets sista avsnitt när vi pratar om hur livet blev som det blev och framför allt varför. Hur får vi ihop allt vi vill göra och vad säger värdegrunden när vi gör sånt vi kanske egentligen inte vill göra men gör för att alla andra förväntar sig annat. Vi önskar den varmaste och godaste julen, hörs igen den 13 januari.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/12/201834 minutes 25 seconds
Episode Artwork

71. Taxirånet

Det finns en lista på vad man bör veta om man vill köpa den perfekta presenten och Christina är sämst på det hon trodde hon var bäst på. Sedan pratar vi om hur man arbetar sig från negativa tankar och känslor. Även när man står i en skog och är rädd och ledsen.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/12/201838 minutes 1 second
Episode Artwork

70. Mental botox

De senaste åren har forskning visat att vi verkligen kan påverka vårt mentala åldrande. Vi har listan på vad man INTE bör göra om man vill hålla sig pigg och ung i huvudet. Dessutom har Christina hittat en riktigt gammal lista med sanningar Mia redan hade koll på.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/12/201842 minutes 45 seconds
Episode Artwork

69. Vem är du, vem är jag?

Vad händer om man tar ett DNA-test och får reda på … att man har nya familjemedlemmar? Vill man veta eller vill man inte veta? Varför är det så viktigt, undrar Christina, varför inte, säger Mia. Ett avsnitt om identitet, jämförelser och om kepsen som säger till när du är trött.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
02/12/201844 minutes 58 seconds
Episode Artwork

68. Färjan

Vad är Christina så rädd för och hur ska man fly på bästa sätt om man är jagad av en krokodil? Ett avsnitt om en rädsla som nästan övergår i panik. I ett väldigt spännande samtal hittar vi orsaken bakom.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/11/201837 minutes 53 seconds
Episode Artwork

67. Haffa, hångla eller hascha?

Ett avsnitt om hur vi ger och tar kritik, om feedback och beröm och om att den som gör oss mest arg kanske är den som lär oss mest.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/11/201838 minutes 24 seconds
Episode Artwork

66. Vem straffar vem?

När vi blir svikna, sårade eller skadade, behöver vi då upprättelse för att kunna läka och gå vidare? Och hur länge kan vi vänta på upprättelse? Vad är egentligen upprättelse och är det ens möjligt att få … och behöver vi det för att kunna gå vidare?Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/201844 minutes 32 seconds
Episode Artwork

65. Kontaktannonserna

Vi har hittat några spännande kontaktannonser och funderar på vem som vill ha vem. Dessutom hugger vi tag i en lista som avslöjar de 10 livsvisdomar som vi INTE fick i skolan och inser att det är precis dom sakerna vi pratar om i vår podd … att allt inte handlar om mig och att vi bland annat inte ska hänga upp oss på hur andra ser på oss. Och mycket mer.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/11/201847 minutes 12 seconds
Episode Artwork

64. Vem minns rätt?

För första gången! Bakom-scenen-ljud när vår producent tjuvlyssnar på vad vi sitter och pratar om innan vi drar igång samtalet. I avsnittet pratar vi om minnet och om vem som minns rätt? Vems minne stämmer överens med verkligheten och fungerar det helt enkelt så att vi minns det vi vill och orkar att minnas och vad var det värsta Christina upplevde i sitt självförakt? Alldeles nyligen.I stolt samarbete med med @nextory som just nu erbjuder våra lyssnare ett riktigt förmånligt ljudbokslyssnande och i samarbete med @werlabs.se som erbjuder hälsokontroll via blodprov, ett enkelt sätt att följa, förstå och förbättra din hälsa. Med rabattkoden ”självklart” får du just nu 15% rabatt på alla hälsokontroller!Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' rel='noopener noreferrer' href
27/10/201842 minutes 56 seconds
Episode Artwork

63. Självrespekten?

Christina läste någonstans att man behöver göra rum för lite självhat i livet!? Håller ni med? Det gör vare sig hon eller Mia. Men betyder det att man helt nöjd bara ska gå runt och älska sig själv då eller? Och det går väl knappast om man inte är helt perfekt? Älskar man sig själv för det man presterar eller för den man är? Många frågor blir det och ett väldigt spännande samtal.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/10/201844 minutes 30 seconds
Episode Artwork

62. Villkorad vänskap

Någon har blivit besviken på Christina och vi pratar om hur långt vi är villiga att gå för att behålla en relation, en kärlek, en vänskap och vad är kompromisser och vad är uppoffringar. Men vi inleder med en ny studie som vänder upp och ner på vad man kanske trodde…Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/10/201837 minutes 52 seconds
Episode Artwork

61. Vad tycker vi om skvaller?

Det sägs att två tredjedelar av alla samtal består av någon sorts skvaller? Christina har hittat forskning om skvaller och är rätt övertygad om vad hon tycker om sånt ... och det är inte alls vad Mia tycker.Av och med: Mia Törnblom &amp; Christina StielliProducent: Benjamin Andrée Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/10/201840 minutes 43 seconds
Episode Artwork

60. Vi gillar godhetsknarkare

Mitt i gången mellan sparrisen och flingorna stöter Christina på något som får henne att vilja … styra upp och vem i just den situationen är det som är självupptagen egentligen? Vi pratar om självupptagenhet, egoism och generositet och reder ut hur man är om man är självupptagen och om det är något som är fint eller fult eller kanske både ock? I slutet avslöjar vi vad, som enligt all forskning, gör att vi blir framgångsrika på riktigt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30/09/201835 minutes 53 seconds
Episode Artwork

59. Vad hade åldern med saken att göra?

En artikel provocerar oss och vi pratar om varför vi ofta är så snabba på att döma och generalisera och vi pratar om vad som är viktigast i en relation. Och sedan är det inte längre särskilt smart att spela svår när det ska dejtas. Tydligen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/09/201836 minutes 55 seconds
Episode Artwork

58. Inte rädd längre

Mia berättar om sorgen och smärtan över att fem år av IVF inte ledde till det hon längtade efter. Christina har fått sitt första idol-brev … men ändå inte. Den här gången blir hon inte rädd längre och Mia undrar om det inte är dags att ta steget ut på riktigt. Och elda upp lite saker som inte behövs. Det som gör ont behöver vi inte alltid spara, minnet finns ju ändå. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/09/201844 minutes 58 seconds
Episode Artwork

57. Vad är vi så rädda för?

Vad är intimitet? Något vi gör eller något vi känner? Enligt en statistik är intimitet någonting många av oss är rädda för, någonting som skapar oro. Vi pratar om det och vi pratar om kärlek, ensamhet … och spindlar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/09/201842 minutes 14 seconds
Episode Artwork

56. Nyfiken på Alice Bah Kuhnke

Mitt i brinnande valspurt lyckas vi få Mias bästa vän till poddstudion och vi får ett alldeles särskilt samtal. Vad är det som gör att hon aldrig väljer den lättaste vägen? Vad driver henne, vad får henne att orka kliva upp på morgonen och slåss för det hon tror på? Och vad hade hon gjort med Donald Trump om hon fick ha honom helt för sig själv på en obebodd ö? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
02/09/201846 minutes 1 second
Episode Artwork

55. Nyfiken på Helene Odenjung

Varför väljer man den svåra vägen om det finns en lättare? Vilka drivkrafter gör att man orkar trots allt? Vi möter en av våra väninnor och pratar om det som för henne är viktigt på riktigt. Om kärlek, ansvar och lite om medelhavet och om en man som kan laga mat och om vilka uppoffringar hon har gjort för att jobba för det hon gör. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/08/201843 minutes 44 seconds
Episode Artwork

54. Hjärtekonomi med Frida Boisen

Tillsammans med den framgångsrika experten på sociala medier, Frida Boisen, pratar vi om vänlighet och beröm på nätet och om hur vi kan motarbeta hat och hot . Frida avslöjar vad hon fått möta under inspelning av Trolljägarna och hur vi kan avgöra vad som är fejk news och inte. Vi pratar förstås om det är så att instagram kommer att stängas ner, vad Mia behöver göra mer av och framförallt om att det inte finns ett begränsat antal att använda sig av om vi vill hjälpa till att göra världen lite lite bättre! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/08/201838 minutes 39 seconds
Episode Artwork

53. Ibland är släkten värst

Någon som har trängt ihop sig med släkten på semestern? Eller fått släkten på besök? De här relationerna som kan bli knepiga när man kanske känner att de som man har närmast inte alls är roligast ... och vad är en direktare och vem skrev om sina bröst på en gravsten? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/08/201836 minutes 17 seconds
Episode Artwork

52. ÄNTLIGEN

Som vi har längtat och väntat på att få starta upp terminen. Välkommen augusti!När vi kopplar på mikrofonerna pratar vi fortare än vi hade tänkt att prata och vi vill ha sagt så väldigt mycket innan vi kommer till det viktiga … hur hanterar man sin ilska, varför blir vi arga, vilka blir vi arga på och vad kan den person vi är mest skitarg på lära oss …? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
05/08/201841 minutes 38 seconds
Episode Artwork

51. Hej semester!

Nu varvar vi ner och vilar för att varva upp igen i augusti. Hur var våren? Hur blir sommaren och semestern? Vad har varit bäst och vad har varit sämst sedan nyår? Och vad klagar vi människor mest på när vi åker på semester … om man får tro en artikel som vi hittat. Ett somrigt och varmt avsnitt som blir vår ingång till semestern. Vi hörs igen den 5 augusti! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/07/201837 minutes 20 seconds
Episode Artwork

50. Hur gör man barn?

Vem ställer den frågan undrar vi? Sedan resonerar vi om varför människor är otrogna och om man finner vägen tillbaka, är det ens möjligt och hur i så fall? Vems är ansvaret i en s.k. "affär", är det någons ”fel” och i så fall vems? Christina la skulden på sig själv och det tog tid att komma till insikt. … det kan låta som ett väldigt deppigt samtal men vi lovar, att det också blir väldigt kul. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/06/201845 minutes 50 seconds
Episode Artwork

49. I DO

En studie påstår att vi förändrar oss i samma stund som ringen sätts på fingret men Mia håller inte alls med. Hur mycket klarar kärleken och klarar den allt egentligen eller krävs det lite mer för att klara av ett äktenskap? Vem kan lova att älska någon tills döden tar vid, undrar Christina och vi båda undrar om det inte är dags att skrota ordet ”kärnfamilj”. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/06/201846 minutes 51 seconds
Episode Artwork

48. R*VHÅL

Om en tågresa genom Sverige där någon i en tågvagn kallade Christina för något som hon inte riktigt hittade svar på tal till. Ett avsnitt om hur arga vi blir och varför, om sund ilska och osund ilska och att ilska oftast handlar om någonting helt annat ... Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/06/201853 minutes 30 seconds
Episode Artwork

47. De 36 frågorna - del 2

Forskarparet Elaine och Arthur Aron tog 1997 fram 36 frågor som skulle skapa närhet mellan två främlingar. Nu tar vi itu med frågorna 15-36 ...”När grät du senast och varför?””Vad räddar du om ditt hus brinner?”Och så bryter vi ihop av skratt över en av frågorna. Frågorna hittar du på vår Facebooksida förstås! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/06/201848 minutes 45 seconds
Episode Artwork

46. De 36 frågorna - del 1

Forskarparet Elaine och Arthur Aron tog 1997 fram 36 frågor som skulle skapa närhet mellan två främlingar. Självklart går vi igenom dem! I del 1 svarar vi på frågorna 1-14. Du kan hitta frågorna på vår facebooksida. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/05/201845 minutes 58 seconds
Episode Artwork

45. Pizza + Träning = Sant

Christina har varit på träningsresa och är helt lycklig för att hon lyckades springa snyggt i 400 meter. Vi pratar om träning, sol, sommar, pizzor, dans och om Gunnar som har en särskild talang och om Fredrik som kan vara den bästa träningsreseledaren i hela världen. Vi hinner också prata om att det är val i år, att man inte kan lita på alla och hur man ska kunna vara säker på att det som sägs faktiskt är sant och inte på låtsas. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/05/201834 minutes 34 seconds
Episode Artwork

44. Försoning

Det kom en bok på posten som var så stark och så fint skriven att vi ville prata om boken och det den heter och handlar om: försoning. Vi pratar om att komma vidare från det som har hänt, att det kan vara enkelt att fastna i en historia som kändes orättvis men att det aldrig är för sent för att få en lycklig barndom. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/05/201836 minutes 1 second
Episode Artwork

43. Possibilist

Christina hamnade framför en person som inte hade någonting bra att säga om någonting alls och undrar varför det ska gnällas och klagas så mycket, sedan säger hon att hon sällan blir arg men då skrattar Mia så att hon nästan tappar andan. Vi pratar om hur vi väljer att se på livet, om hur man borde bemöta en skitsnackare eller bara någon som har fått allt om bakfoten. Och så pratar vi om Hans Rosling som var både svärdsslukare, föreläsare och possibilist. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/05/201841 minutes
Episode Artwork

42. Släpp sargen

I veckans avsnitt pratar vi om en flickas författardröm som slogs sönder men även om en härlig revansch. Om kläders makt, om red sneakers-effekt, och om de olika roller vi människor har i våra liv och hur olika vi kan vara i dessa. Allra mest pratar vi om mod, självförtroende &amp; varför det är viktigt att vi vågar släppa sargen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/04/201848 minutes 21 seconds
Episode Artwork

41. Fredrik

Ett avsnitt om att vara ärlig, sann mot sig själv och att det inte alltid är lätt. Vi pratar om att relationer kan vara så olika, hur olika vänner fyller olika behov och att det alltid blir bättre om jag är ärlig, lyssnar inåt och frågar mig i vilka relationer jag kliver på en egen gräns och om det är värt det. Men innan vi pratar om allt det och läser ett par mail vi fått från lyssnare så måste vi berätta om Fredrik och hur man säger ”hej” till andra för att låta trevlig. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22/04/201848 minutes 19 seconds
Episode Artwork

40. Vad hade du gjort?

Ett avsnitt som börjar i en isvak i Finland och slutar … ja, inte bara med en mamma på besök utan också med en man i en solstol. Vi pratar om engagemang och motivation, varför det är så viktigt att aldrig utgå från sig själv, Mia berättar om vikten av att ta reda på vad vinsten är för den som ska bli motiverad och så läser vi upp och pratar om ett par av alla de mail vi får varje vecka genom poddens facebooksida. En av de fantastiska som lyssnar har mailat in och frågat om hur hon ska göra med relationen med sin son och en undrar om man inte kan offra sig lite i ett förhållande. Det blir många varför och flera därför. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/04/201845 minutes 49 seconds
Episode Artwork

39. Slutkörd

Det var inte alls meningen att vi skulle prata om stress i det här avsnittet men när Mia såg Christina stå på Kungsgatan i Stockholm, utanför studion, och spraya sitt hår då tänkte hon att någonting är väldigt galet. Och mycket riktigt. Christina är utpumpad och stressad och fattar fel beslut, blandar ihop jobb och tycker att Mia pratar för långsamt. Vi vet båda att det är livsviktigt med återhämtning men det är lätt att glömma bort. Som Mia gjorde när hon googlade smarta råd för att sluta äta socker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/04/201845 minutes 55 seconds
Episode Artwork

38. Nyfiken på Maria Borelius

Vi blev nyfikna på Maria Borelius som har skrivit den bästsäljande boken ”Hälsorevolutionen”. Allt började med ett vänligt men deprimerande gynekologbesök. Sen dess har hon rest världen runt, gått kurser, träffat forskare och gurus för att hitta svar på hur vi kan må bättre. I detta avsnitt delar hon generöst med sig av sitt varför, hur resan förändrat hennes liv men även om vännen som dog alldeles för tidigt och vad hon tycker om dieter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/04/201845 minutes 49 seconds
Episode Artwork

37. Bita ihop

Tillsammans har vi gift oss fyra gånger, två äktenskap höll och Christina tänker inte gifta sig igen medan Mia har stjärnor i ögonen för att hon har träffat Elvis i Las Vegas och firat kärleken till sin man. Vi pratar om relationer, behov, vad vi längtar efter, vad som är viktigast i en relation och vad det innebär att bita ihop. Häng med oss genom programmet för vi avslöjar vilka som har störst chans till lyckliga äktenskap och vad som kännetecknar olyckliga äktenskap och relationer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/03/201846 minutes 57 seconds
Episode Artwork

36. Dubbelspeed

Den här gången börjar vi med att läsa upp ett kritiskt mail från en lyssnare … ett mail med en förvånande uppföljning som gör att vi skrattar i mun på varandra. Vi fortsätter att fascineras av makten, maktmissbruk, maktgalenskap och inte minst av manipulation. Vi pratar om vad föräldrar för vidare till sina barn, vilka övertygelser som blir våra egna ”sanningar”, Mia berättar om två gånger hon framgångsrikt manipulerat andra och Christina berättar om en dans på Nordsjön. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/03/201844 minutes 23 seconds
Episode Artwork

35. Nyfiken på Svartzonker

Vem ÄR han egentligen, Svartzonker ... han som är både kock, lärare och inte minst en celebritet inom fiske. Som hobby började han tillsammans med sina döttrar tillverka flugor för fiske som idag säljs över hela världen. I vårt möte delar han generöst, ärligt och bjussigt med sig av hur han blev nykter och resan till framgång med många misstag och modiga beslut. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/03/201856 minutes 19 seconds
Episode Artwork

34. Maktgalen

Forskning visar att de allra flesta förändras av att få makt. Blir man maktgalen eller vad handlar det om? Och vad ÄR makt egentligen, vem har makt och vem har inte makt? Vi pratar om massor av spännande forskning och om makt bara är dåligt eller kan det vara fantastiskt bra? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/03/201839 minutes 22 seconds
Episode Artwork

33. Bjussigt

Vi pratar om succéfika och om vara snäll och schysst, bjussig och hövlig mot de vi möter. Om hur man tjänar så mycket på att säga hej och småprata, bjuda på det man kan, dela med sig av det man har ... Vi pratar om hur det förändrarbåde andra och oss själva och så pratar vi om hycklare som irriterat Christina så mycket så att hon fick svårt att sova. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/02/201853 minutes 26 seconds
Episode Artwork

32. Lustfyllt

Att drivas av lust eller rädsla? Skillnaden har varit enorm för oss båda när vi ägnar ett avsnitt åt att prata om vilka beslut vi fattat baserat på en rädsla för att misslyckas eller en lust att lyckas. Mia berättar om det hon har varit allra mest rädd för och sedan har vi förstås tandläkaren som Christina är livrädd för och därför har hon vidtagit extrema åtgärder som Mia skrattar halvt ihjäl sig åt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/02/201840 minutes 24 seconds
Episode Artwork

31. Att bråka ihop sig

"Men du då!?". Kan bråk leda till något gott? Ett avsnitt om skillnaden mellan duell och dialog. Om att kriga eller bråka ihop sig. Om att förkasta, försvara, förklara, förstå och förändra och om bråket vi hade imorse. Det här avsnittet handlar om det smartaste sättet att bråka på och Tinder som lockar med superlikes som Christina vägrar kolla. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/02/201847 minutes 31 seconds
Episode Artwork

30. Nyfiken på Victoria Skoglund

Christina tappade rösten &amp; då hoppade hennes väninna in Victoria in istället. I veckans avsnitt möter Mia Christinas underbara väninna Victoria Skoglund. Hon driver framgångsrikt handelsträdgården Zetas, med ett 70-tal anställda. Hur är hon som ledare? Vad är hon mest stolt över? Vilka misstag har hon lärt sig mest av? Dessa frågor och mycket, mycket mer bjuder detta avsnitt på.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/02/201846 minutes 15 seconds
Episode Artwork

29. Modigast

Vad är modigt för dig och är det samma sak för mig?&nbsp;Är det alltid modigast att t ex konfrontera eller kan det istället vara modigare att dra sig tillbaka?Mia berättar om det svåraste och modigaste hon gjort de senaste åren och Christina delar generöst med sig om när hon lite omodigare flydde till Oslo.Vi reflekterar kring mod att kliva ut ur någonting och mod att kliva in i någonting.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/01/201839 minutes 54 seconds
Episode Artwork

28. Missförstå mig rätt

Det kan vara lätt att missförstå och snabbt bilda sig en uppfattning om vad den andre egentligen vill säga. Inte minst på dejtingappen Tinder som Christina testar. Vi pratar förhållanden och relationer och hur långt man kan gå för att göra en partner glad. Ska vi kalla det kompromisser, uppoffringar eller&nbsp;kärleksfulla handlingar? Och var går gränsen för att bli en kappvändare i en relation som till slut bara trampar på sig själv? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/01/201846 minutes 38 seconds
Episode Artwork

27. Förståelse acceptans och förlåtelse!

Vad innebär det att förlåta för Mia och vad betyder exakt samma ord för Christina och varför? Vilka känslor väcker ordet i sig och för vem säger vi förlåt. Vad är skillnaden mellan att vilja bli förlåten och att ta emot en förlåtelse och hur kunde Christina förlåta sig själv när hon misslyckades med något som inte ens var hennes sak att reda ut? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/01/201845 minutes 33 seconds
Episode Artwork

26. Samtal

Om samtal som berör, om samtal som är svåra, som skaver, som stannar kvar. Om vikten av att lyssna och hur svårt det kan vara när man bubblar av saker man själv vill säga.&nbsp;Om när Christina tänkte att det räckte att smälla i några dörrar för att hennes partner skulle förstå vad hon ville säga. Ett samtal om konsten att kommunicera helt enkelt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/01/201852 minutes 19 seconds
Episode Artwork

25. HEJ 2018

Hur var 2017 och vad lärde vi oss? Blev det som vi hade tänkt? Vi reflekterar över det år som gick innan vi ritar upp mål och ambitioner relationer, ekonomin, hälsan och mycket mer. Självklart har vi tagit reda på vilka våra vanligaste nyårslöften är och varför vi sällan lyckas med att nå dem. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31/12/201753 minutes 21 seconds
Episode Artwork

24. God Jul (?)

Underbara traditioner, snö, tomtar, paket och det som Mia tycker är allra godast på julen. Eller ensamhet, bråk, katastrofer och stress? Julen är olika för alla och för många förknippad med förväntningar som ibland är så höga att de blir svåra att nå. Vi minns våra bästa jular. Och de mindre roliga … God Jul! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/12/201740 minutes 8 seconds
Episode Artwork

23. Förtänksamhet

Bäst är att tänka efter före men det kan vara svårt. Ibland far en kommentar iväg och så landar den inte riktigt bra. När önskar vi att VI hade tänkt efter före och hur kan man tänka efter före och vad gör vi med kommentarer från de som inte har tänkt efter, som vill väl men som inte har koll på hur en kommentar landar hos mottagaren? Att ta emot en komplimang eller kritik eller bara en upplysning om vad vi borde göra eller inte göra.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/201742 minutes 2 seconds
Episode Artwork

22. Offerkofta

Hur vänder man riktigt jobbiga saker till någonting bra i livet och vad hindrade oss från att tycka synd om oss själva för länge. Vad är risken med att gråta för länge över saker vi inte kan göra någonting åt och när vet man att man riskerar att fastna i garnet till offerkoftan och martyrkappan? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/12/201745 minutes 29 seconds
Episode Artwork

21. 100 likes

Hur kan vi göra för att alla ska bli glada och nöjda? Hur långt måste vi gå, hur långt SKA vi gå för att omgivningen ska må bra? Vi tar upp en het fråga, inte minst nu före jul, och går igenom listan som definierar en person som jobbar allra mest för att vara omtyckt av alla.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/11/201750 minutes 16 seconds
Episode Artwork

19. Döden döden

En sak är säker, vi ska alla dö. Hur förhåller vi oss till döden och vill vi veta när vi ska dö? Sorg, ilska, en handväska på magen och en Mr-röntgen som gav svar på frågor som vi inte hade.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/201747 minutes 16 seconds
Episode Artwork

18. Hur nöjd?

Vi pratar om livets viktigaste beslut! Någonting rätt enkelt men ändå lite svårt och framförallt livsviktigt, enligt en studie vi hämtar direkt från USA. Vänner, relationer, vad vi smittas av och vilka vi vill ha omkring oss och är det inte helt okej att faktiskt bara få vara NÖJD med livet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
05/11/201742 minutes 15 seconds
Episode Artwork

17. Dejting!

Hur lång tid ska man ge en dejt? När är det mindre bra att dejta? Varför brann det i Christinas kök och varför låg hon på golvet i en taxi och var det egentligen någon av alla fyra dejter som gick särskilt bra? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/10/201739 minutes 12 seconds
Episode Artwork

16. Meningen med livet

Om ambitioner, mod, åldersnoja, rädslorna, det som är kul, det som gör ont och relationen till de vi vill ha allra närmast oss. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22/10/201738 minutes 20 seconds
Episode Artwork

15. Lev länge

Christina har hittat listan med det vi behöver göra för att leva länge men vill vi leva länge eller vill vi leva MER? Och hur är det med kliniken för hypokondriker och hur mycket vill vi egentligen veta om vårt eget hälsotillstånd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/10/201741 minutes 21 seconds
Episode Artwork

14. Gott och blandat

Premiär av miniserien i podden SJÄLVKLART! Ett avsnitt om allt möjligt, både högt och lågt och gott och blandat, lite surt och sött och en sak som är svårt för Christina att svälja. Mia har varit på bokmässan, Christina har varit i Oslo och allt manglas i det första (men verkligen inte det sista) avsnittet som vi helt enkelt kallar för ”Gott & Blandat”. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/10/201739 minutes 35 seconds
Episode Artwork

13. Att känna skam och skuld

Om när Christina skämdes så att hon ville krypa under en bänk och när Mia fick stå med skammen och inse att hon hade blivit avslöjad. Hur mycket ska vi skämmas och hur länge ska vi bära runt på skuld? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/10/201734 minutes 24 seconds
Episode Artwork

12. Kritik och beröm

Om att ge och ta kritik, ge och ta beröm och vad är egentligen feedback och är det alltid härligt att få feedback och hur ska vi förhålla oss till kritik som bara är menad att vara elak och som man kanske inte ens vet varifrån den kommer?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
24/09/201743 minutes 25 seconds
Episode Artwork

11. Själv är inte ensam

Vi läser upp ett mail om ensamhet som skickades till oss och pratar om skillnaden mellan att vara själv och att vara ensam, hur ensamheten kan vara tung och vad vi behöver göra för att ta oss ur den. Christina berättar om misstaget hon gjorde i sin ensamhet och Mia blir förvånad över Christinas nya hobby. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/09/201737 minutes 18 seconds
Episode Artwork

10. När perfekt inte duger

Att drivas av lust eller rädsla som högpresterande prestationsprinsessa (eller prins), är det någon skillnad? Och om man är perfektionist, hur långt kan man gå för att vara så perfekt att man duger för allt och alla eller är det ens möjligt att vara så perfekt så att alla tycker om en och hur ÄR man när man är … perfekt?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/09/201745 minutes 12 seconds
Episode Artwork

9. Ge och ta

Är jag en givare eller en som bara tar? Hur viktigt är generositet för Mia och Christina och ska man enligt forskningen vara generös för att lyckas i livet och vad är det allra allra snålaste de kan tänka sig och hur länge ska man stanna i en relation när man bara ger men aldrig får? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
03/09/201727 minutes 40 seconds
Episode Artwork

8. Störande

Hur mycket energi går det åt till att störa sig på saker, köer, kollegor, försenade flyg eller folk som bara inte gör som man tycker att de borde göra. Hur kan man spara på sina irritationer så att man inte alltid behöver bli så arg och låta topplocket gå? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/08/201742 minutes 41 seconds
Episode Artwork

7. Vänner & vin

Tack för alla mail! Mia och Christina tar upp ett av alla mail som kom efter avsnittet om vänskap och relationer. Sedan är frågan om Christina drack för mycket Prosecco på semestern, varför hon drack portvin i förrådet en gång och är det så att man verkligen blir personlighetsförändrad av alkohol och hur ska man veta när man är beroende av sitt vin?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/08/201733 minutes 19 seconds
Episode Artwork

6. Orka hösten

Om att semestern inte blev som vi hade tänkt oss, Christina berättar om vad hon saknade och Mia berättade om planen som slutade i soffan. Nu tar vi itu med hösten, gör en plan för allt det vi vill ha och göra med hälsan, jobbet, relationerna och familjen.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/08/201743 minutes 49 seconds
Episode Artwork

5. Att jämföra sig med andra

Känslan av att inte vara bäst eller snyggast eller mest framgångsrik… Varför jämför vi oss så ofta med andra och varför jämför vi oss alltid med de som är så mycket bättre på allt än vad vi själva är? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/08/201740 minutes
Episode Artwork

4. Är vi kompisar eller?

Om våra relationer, hur vi rensat i vänkretsen för att ta ansvar för vår egen grundglädje och överlevnad. Om studien som visar att vi lever längre med goda relationer och varför vi regelbundet inventerar våra nätverk Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28/07/201742 minutes 31 seconds
Episode Artwork

3. 100 sätt att hämnas på

100 sätt att hämnas på! Om att studien som visar att det ligger i människans biologi att vilja hämnas, om sorg och svek som kan locka till hämnd och om Mia och Christinas egna hämnd-drömmar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21/07/201739 minutes 52 seconds
Episode Artwork

2. När det går åt helvete

När det går åt helvete. Om misslyckanden som blir något av det viktigaste för en framgång. Varför är vi rädda för att misslyckas? Våra bästa misslyckanden och vad vi lärde oss. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
14/07/201735 minutes 6 seconds
Episode Artwork

1. Att hitta sitt varför

Att hitta sitt varför! Om drivkrafter, 'mitt varför' och vad som får oss att aldrig vilja ge upp. Var hittar jag min ”inre” motor och varför är en del drivkrafter inte hållbara i längden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
07/07/201740 minutes 31 seconds