Winamp Logo
Simone's Songlines Cover
Simone's Songlines Profile

Simone's Songlines

Dutch, Music, 1 season, 200 episodes, 4 days, 23 hours, 31 minutes
About
Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Van over de hele wereld komt onze 'Vliegende Siep' met haar bijdrages: ze draait Top 2000 classics en haar eigen ontdekkingen. Ze praat met mensen die iets te vertellen hebben. En wij mogen stiekem meeluisteren!
Episode Artwork

Songlines Special Podcast 17 december: Bill Schnee

Na 10 jaar Songlines is het einde van dit programma helaas bíjna aangekomen. Simone Walraven maakt in 2023 haar overstap naar NPO Radio 5. In de laatste uitzending heeft ze niemand minder dan Bill Schnee te gast! Bill Schnee werkte sinds eind jaren 60 aan meer dan 125 gouden en platina albums, 50 Top 20 singles, ontving 11 Grammy nominaties voor Best Engineered album en heeft er twee gewonnen voor Steely Dan’s Aja en Gaucho. Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen: Chairman at the board, Recording the Soundtrack of a Generation. Het is een must read voor iedere muziek liefhebber, vol unieke verhalen over de muziekindustrie en artiesten, waaronder The Jacksons, Carly Simon, Marvin Gaye, Barbra Streisand, Boz Scaggs, Steely Dan, Whitney Houston, The Beatles, Dire Straits en Huey Lewis & The News.
12/17/20221 hour, 45 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 10 December: Best Of #3

Na 10 jaar Songlines is het einde van dit programma helaas aangekomen. Simone Walraven maakt in 2023 haar overstap naar NPO Radio 5. Maar uiteraard niet zonder terug te blikken op alle prachtige verhalen van de vele bijzondere mensen die te gast waren.  In de derde Best Of podcast werpt Simone voor de laatste keer een blik op het uitgebreide archief van Songlines gasten. Deze aflevering komen onder andere James Dean Bradfield, Frederique Spigt, Adrian Vandenberg, Hans Klok en Sinan Can aan bod.
12/10/202242 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 3 December: Best Of #2

The Countdown is begonnen! Na bijna 10 jaar Songlines is het einde van dit mooie programma bijna in zicht. Nog twee afleveringen werpt Simone een blik in de schatkist aan verhalen van de vele bijzondere mensen die te gast waren. In deze tweede podcast uit de serie van drie Best Of afleveringen hoor je de volgende reeks highlights en indrukwekkende gesprekken van Simone’s Songlines. Deze keer met drummer Cesar Zuiderwijk, schrijfster Susan Smit, blues man Keb Mo, zanger Sjors van der Panne, longarts Dr. Wanda de Kanter, biochemicus Dr. Jeffrey Wigand, schrijfster Lulu Wang en singer/songwriter Aaron Taylor. 
12/3/202244 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 26 november : Best Of Songlines

The Countdown is begonnen! Na bijna 10 jaar Songlines is het einde van dit mooie programma bijna in zicht. De komende drie afleveringen werpen we een blik in onze schatkist aan verhalen van de vele bijzondere mensen die te gast waren. In deze podcast hoor je Simone Walraven en producer Chantal Schouten in gesprek met Melanie C, Marjan Minnesma (Stichting Urgenda), Nax (van de New Shining), Bettye Lavette, Stef Bos, John Hiatt, Lilly Hiatt en journalist/schrijver Arthur van Amerongen. 
11/26/202245 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 12 november: Lisa Loeb

Lisa Loeb is comedian, zangeres en schrijfster. In 2021 won ze de finale van De Slimste Mens. Afgelopen week verscheen haar boek 'Bang', over leven met een angststoornis. Maar zelfs als je bang bent valt er nog behoorlijk wat te lachen. Songlines producer Chantal Schouten zocht Lisa op voor een open gesprek over angst, depressie en pestgedrag op school. Ook vertelt Lisa over haar favoriete reisbestemming en haar kruispunt plaat: De Songline Choice. 
11/12/202243 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 5 november: Goldkimono (Martijn Konijnenburg)

Martijn Konijnenburg speelde in de band Leaf ('Wonderwoman') en heeft veel geschreven voor andere artiesten zoals Anouk, Diggy Dex, Van Velzen en Kygo (van de megahit 'Firestone'). Na zijn debuutalbum 'Goldkimono The Legend' is hij nu bezig met zijn opvolger. Aan producer Chantal Schouten vertelt hij oa over het verhaal achter ‘Tears for the Sun’, reizen en welk nummer hij gebruikte om een eind aan zijn relatie te maken.
11/5/202218 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 22 oktober: Jozef Nuyens

Jozef Nuyens is internationaal zakenman op het gebied van technologie, financiën en entertainment en oprichter van een van de meest geliefde muziekstudio’s in de VS en de wereld: The Castle Recording Studios. Simone Walraven sprak Jozef in de control room van de studio, waar inmiddels meer dan 500 gouden & platina albums zijn opgenomen door o.a. Whitney Houston, Lionel Ritchie, Dolly Parton, Johnny Cash, Kenny Rogers, Bob Dylan, John Hiatt, Neil Young, Bruce Springsteen en vele, vele anderen. Wat is het geheim achter het succes van deze studio? 
10/22/202236 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 15 oktober: Mark Reilly (Matt Bianco)

Je kent ze van hits als Whose Side Are You On?, Half A Minute, Get Out of Your Lazy Bed en More Than I Can Bear; de legendarische Britse Popgroep Matt Bianco! Momenteel touren ze langs de Nederlandse theaters (tot 21 oktober). Simone Walraven spreekt Mark Reilly over zijn roots, favoriete reisplek, de samenwerking met Godley & Creme (Ten CC) en we horen natuurlijk wat zijn hartenplaat is; de Songline Choice.  
10/15/202223 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 8 oktober: Pablo van de Poel (DeWolff)

DeWolff is momenteel on tour met The Black Crowes en zijn druk met hun nieuwe album dat 3 februari verschijnt. Toch maakt zanger/gitarist Pablo van de Poel graag even tijd vrij voor ons! :) Aan Simone vertelt hij oa over zijn roots, hoe het touren met de band Toto verliep én over een bijzondere ontmoeting met Al Green in een kerkje in Memphis.. Hold the Line en klik snel!   
10/10/202229 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 24 september: Luther Dickinson van North Mississippi Allstars

Loop mee langs de muzikale levenssporen van Luther Dickinson. Samen met zijn broer hoor je hem nu vooral als gitarist en zanger in de North Mississippi Allstars band, waar ze blues, folk en bluegrass combineren met heerlijke rock. Maar misschien ken je hem ook nog uit zijn tijd als leadgitarist van The Black Crowes!  Luther is opgegroeid in een prachtig gebied nét onder Memphis. Hoe heeft dit hem beïnvloed? En welke grootheden leerden hem het vak? Hij vertelt ook over de unieke samenwerking met William Bell, welke berichten hij voor zijn kinderen achterlaat in lyrics én over de bijzondere vriendschap met een grote Nederlandse band. Voor wie hij zelfs zou willen verhuizen…
9/24/202227 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 17 september: Bas Muijs

Bas Muijs is acteur (o.a. Costa, Voetbalvrouwen) en presentator maar bij veel mensen vooral bekend van zijn rol als Stefano Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin hij onlangs na 17 jaar(!) terugkeerde.  Zijn vader is de man achter Stars on 45, een wereldhit in 1981. Afgelopen december kreeg Bas op 45-jarige leeftijd een hartaanval. Tijdens het revalideren bij z'n ouders vond hij op zolder oude muziek van zijn vader welke ze samen na 40 jaar nieuw leven hebben ingeblazen. Aan Producer Chantal Schouten vertelt hij over deze bijzondere samenwerking, welke andere kijk hij op het leven heeft gekregen door zijn hartaanval en hoe Sting hem zelfvertrouwen gaf.
9/17/202221 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 10 september: Govert Schilling

In de 9e jaargang van Simone's Songlines een sprankelende nieuwe podcast! Wetenschapsjournalist/sterrenkundige Govert Schilling vertelt aan Simone en Chantal o.a. over een belletje uit de ruimte (echt waar!) en welke plek op deze aardbol hem het meest aan een planeet doet denken... Dit aangevuld met knal goeie muziek, die hem vergezelde op zijn zoektocht door het Heelal. 💫
9/10/202226 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 21 mei: Ton Scherpenzeel

Een uitgebreid gesprek met muzikant, componist en tekstschrijver Ton Scherpenzeel. Na vijftig jaar(!) heeft hij met zijn band Kayak afgelopen weken afscheid genomen van de fans met een Farewell Tour door Europa. Wat gaat hij het meeste missen? En wat is het verhaal achter hun grote hit Ruthless Queen, dat afgelopen jaar op nummer 219 stond in de Top 2000? Dit én meer hoor je in de nieuwe aflevering van de Songlines Podcast!
5/21/202234 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 14 mei: Christon

Christon was zanger van de populaire band Rigby totdat hij erachter kwam dat hij veel blijer wordt van werken achter de schermen. Inmiddels schreef hij meer dan 500 nummers voor diverse artiesten zoals Aloe Blacc, Ziggy Marley, Mathieu Koss en Guus Meeuwis. Maar hij doet nog veel meer! In het tv-programma ‘Troubadours’ crosst hij in een pick-up door het land op zoek naar de roots van bekende Nederlandse artiesten. Songlines producer Chantal Schouten vroeg hem naar zijn eigen roots. Ook vertelt hij over zijn eerste grote passie (spoiler; geen muziek), podiumvrees, liefde voor Nashville én deelt het nummer dat voor een omslag in zijn carrière zorgde! Enjoy!
5/14/202224 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 30 april: Pete Murray

Bij een rugbyspeler en atleet denk je niet zo snel aan een zanger en schrijver van gevoelige liedjes! Toch is Pete Murray hier een levend voorbeeld van. In Australië is hij al 20 jaar een muzikaal begrip en in ons land speelde hij op Pinkpop en werd bekend door zijn liedje ‘So Beautiful’. Simone sprak hem over zijn muzikale roots, zijn liefde voor de ‘Rockies’ én Neil Young, ook hoor je zijn bijzondere 'kruispuntplaat’: De Songline Choice. En passant neemt Pete je nog even mee naar het mooiste plekje van Australië; zijn hometown, waar hij (hoera) as we speak weer is begonnen met het schrijven van nieuw materiaal.  
4/30/202226 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 23 april: Robert Jan Stips

In aanloop naar de Koninklijke 500 is Robert Jan Stips te gast! Hij wordt beschouwd als de Tovenaar van de Nederpop. Hij speelt al ruim 40 jaar bij de Nits, maakte na de legendarische band Supersister deel uit van Golden Earring (in de tijd van Twilight Zone) en produceerde de twee meest succesvolle albums van Gruppo Sportivo. Met Simone Walraven deelt hij een vroege herinnering die zijn muzikale ziel heeft doen ontwaken, een episch verhaal over touren met de Earring door de VS en nog veel meer moois... Uiteraard hoor je ook zijn kruispunt plaat: De Songlines Choice.
4/23/202226 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 16 april: Kay Slice

Weer een juweeltje aan het Songlines Podcast Front! Te gast is Hiphop/Soul artiest Kay Slice is uit Rotterdam, met diepe roots in Ghana. Zijn hele fijne album ‘Back to Back’ kwam voor  50 procent tot stand in Ghana en 50 procent in Nederland. Zijn sound doet denken aan Anderson Paak, is een zowel fysieke als mentale reis en zou zo de soundtrack kunnen zijn van een heerlijke zonsondergang! Kay vertelt aan Simone oa wat hij van huis uit heeft meegekregen dat later van grote waarde is gebleken en over zijn missie: Verbinden dmv muziek en verschillen omarmen. Wij vinden het gelukt. 
4/16/202228 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 2 april: Roek Lips

Te gast is journalist, coach en voormalig NPO-netmanager Roek Lips. Tien jaar geleden verloor hij zijn zoon Job en ging op zoek naar de zin van het leven. Hij startte oa het platform nieuweleiders.nl waar hij prominenten interviewt over hun visie daarop. Nu is er zijn boek ‘Wie kies je om te zijn’. Songlines verslaggever Chantal Schouten zocht hem op. Wat maakt iemand een goede leider, van wie heeft hij zelf het meeste geleerd en welk bijzondere nummer reist al zijn hele leven met hem mee? 
4/2/202224 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 26 maart: Tess Merlot

En kakelverse podcast van het Songlines team!  Deze week is zangeres en liedjesschrijfster Tess Merlot te gast om te vertellen over haar muzikale levenssporen. Tess omarmde al op jonge leeftijd het Franse chanson, op geheel eigen wijze. Onlangs verscheen haar album Laissez-Moi met daarop oa een zeer persoonlijk nummer over de scheiding van haar ouders maar ook het vrolijke L’Histoire d'Amour. Een heerlijke stem en dito muziek, daar mag best een glaasje wijn bij gemorst worden..
3/27/202217 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 19 maart: James Morrison

In de nieuwe Songlines Podcast lopen we mee langs de muzikale levenssporen van James Morrison. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn single You Give Me Something. Simone sprak hem onlangs vanuit Nashville. Inmiddels is hij op tour door Engeland en komt in september ook naar Nederland n.a.v. zijn eerste Greatest Hits album dat net is uitgebracht. James heeft voor dit album niet simpelweg zijn oude opnames bij elkaar gezet, maar heeft al zijn grootste hits opnieuw opgenomen samen met zijn live band en er een frisse nieuwe energie ingestoken, plus twee nieuwe nummers toegevoegd! 
3/19/202225 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 12 maart: Marian Mudder

Marian Mudder is bekend als actrice en schrijfster, maar wat veel mensen niet weten is dat ze al meer dan 10 jaar actief is als coach en therapeut. Haar specialisatie is angstproblematiek en ze is daarin ook ervaringsdeskundige.  Haar nieuwe boek heet 'Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie', en in de podcast geeft ze o.a. een begeleide meditatie voor momenten dat angst je in de weg zit.
3/12/202234 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 4 maart: Kasper van Kooten

Kasper van Kooten is acteur, cabaretier, muzikant en schrijver. Hij acteerde in vele films en series (oa All Stars, Ventoux en Oogappels) Vorige week verscheen zijn boek: Van Kooten en de Beat. Aan Songlines verslaggever Chantal Schouten vertelt hij openhartig over oa zijn liefde voor drummen, het hebben van succes of niet, zijn strubbelingen als control freak en zijn grote liefde voor Prince. 
3/5/202241 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 26 februari: Lara Chedraoui

Te gast deze week in de Songlines Podcast is Lara Chedraoui, de voorvrouw van de succesvolle Belgische band Intergalactic Lovers. Sinds kort is ze ook actrice, ze speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe tv serie 'Lost Luggage' die dit jaar uitkomt: een psychologisch drama over de nasleep van de aanslagen in Brussel in 2016 en hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, hoop en liefde kunnen vinden. Het wordt een druk jaar voor Lara, want haar band Intergalactic Lovers heeft een nieuw album uit en ze zijn momenteel op toer door België, Nederland en Duitsland.
3/3/202241 minutes, 1 second
Episode Artwork

Songlines Podcast 19 februari: 80's Achtdaagse

Ook Simone Walraven knalt er wat heerlijke 80's hits tegenaan! Maar dat niet allen; tussendoor hoor je korte interviews met Mike Lindup van Level 42, drummer Simon Phillips (oa Toto), Andrew Roachford en Mathilde Santing. Enjoy!
2/20/20221 hour, 57 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 12 februari: Louis Puggaard-Müller

In de nieuwe podcast van Simone’s Songlines is te gast de Deense zanger en songwriter Louis Puggaard-Müller. Hij is woonachtig in Amsterdam en voorman van Subterranean Street Society, een driemansband die een combinatie maakt van folk, alternative en grunge, met poëtische verhalen over tragische helden, romantische liefdes en zwervende zielen. Kwetsbare storytelling met een manisch randje, gebaseerd op een leven van reizen tussen zalen, festivals en het spelen op de straten van Europa.  Hun nieuwe album “Saudade" is op 11 februari uitgekomen, en ze hebben het dit weekend uitgebreid gevierd met twee optredens in de Melkweg.  
2/12/202234 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 5 februari: Leo Lyons

Hoeveel mensen lopen er nog rond op deze planeet die kunnen zeggen “Ik heb op het Woodstock Festival gespeeld in 1969?” Een handjevol, en één daarvan komt uitgebreid aan het woord in de nieuwe Songlines podcast, te weten bassist Leo Lyons, mede oprichter van de Britse blues-rock band Ten Years After. Op zondag 17 augustus 1969, de derde dag van het Woodstock festival, deelden ze het podium samen met o.a. Joe Cocker, The Band, Blood Sweat & Tears, Crosby Stills Nash & Young en Jimi Hendrix. Leo speelt ook nog in een andere band "Hundred Seventy Split”, die hij vernoemd heeft naar een bekend kruispunt hier in Nashville, waar hij jarenlang heeft gewoond en gewerkt als songwriter. Voor dit interview leggen we een transatlantisch lijntje naar Wales, want daar woont hij nu.
2/5/202246 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 29 januari: Music Only

Een heerlijke Music Only deze week! 
1/29/20222 hours, 24 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 22 januari: Sue Moreno

Te gast in de nieuwe Songlines podcast is een creatieve duizendpoot: de Nederlandse zangeres, songwriter, actrice, model, danseres en vintage Hollywood diva Sue Moreno. Ze heeft net een nieuw album uitgebracht: The Memphis Soul Sessions, dat ze opnam in Memphis met muzikanten uit de legendarische Hi Rhythm en Stax gelederen, op analoge apparatuur die jarenlang gebruikt werd in Nashville’s RCA Studio B en bij de Grand Ole Opry. 
1/22/202234 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 15 januari: Kafka

Dafne en Frank van Kafka in gesprek met Chantal Schouten over hun debuutalbum 'Out of Tune'. 
1/15/202231 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 8 januari: Nicci Nova

We beginnen het nieuwe jaar met een podcast van Nicci Nova! De 23-jarige studente aan de Rockacademie gooide grote ogen met haar vertolking van 'Laat Me' van Ramses Shaffy bij Giel. Onlangs verscheen haar debuutalbum met nummers van haar helden maar ook eigen liedjes. Het maken van 'Zilver gelijnd' werkte therpautisch voor Nicole van Hoof (echte naam); ze overwon faalangst, prestatiedrang en depressie. Songlines verslaggever Chantal Schouten zocht haar op.
1/10/202231 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 18 december: Kiely Connell

Te gast is de 31 jarige Kiely Connell, Simone sprak haar in een tuinhuisje in Nashville. Kiely komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staat Indiana en zingt en schrijft de sterren van de hemel in maar liefst 4 octaven. Ze timmert al jaren aan de muzikale weg en doet momenteel flink wat stof opwaaien in de Americana wereld met  het uitkomen van haar debuut album, Calumet Queen.  
12/18/202131 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 11 december: Constant Meijers

Het complete gesprek dat producer Chantal Schouten deze week had met popjournalist Constant Meijers. Hij was in zijn lange carriere o.a. hoofdredacteur van Muziekkrant OOR en oprichter van de Hitkrant. Er is een nieuw boek van zijn hand, vers van de pers, over zijn persoonlijke avonturen met artiesten als The Eagles, David Bowie, Mick Jagger, Bruce Springsteen en Neil Young:  'Hotel Californie & andere rock & roll verhalen'.  
12/11/202135 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 3 december: Godfried Nevels

Journalist en schrijver Godfried Nevels heeft op 25 november een gloednieuw boek uitgebracht genaamd 'Op zoek naar Elvis”. Nou zou je denken dat alles al geschreven is over deze man, maar Godfried heeft na heel veel research niet eerder vertelde verhalen gevonden van vrienden en bekenden van Elvis, waaronder Don McLean, Bill Medley en bandleden van Chicago, én van mensen die nooit eerder waren geïnterviewd.
12/4/202124 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 27 november: Danny Guinan

De Ierse zanger en songwriter Danny Guinan woont al meer dan 20 jaar in Nederland. Hij was in de jaren '90 de voorman van de succesvolle Ierse band Speranza, toerde uitgebreid door Europa, de VS en Azië, was support act voor o.a. Luka Bloom en Shane McGowan van The Pogues, en vervolgens trok hij zich in alle stilte terug om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is gelukt! Hij heeft net een prachtig nieuw solo album uitgebracht: 'Now is the time', opgenomen in een studio in Haarlem samen met topmuzikanten van Nederlandsche bodem. Redenen te over voor het Walraven/Schouten Team om Danny uit te nodigen voor een interview. Luister of download (https://radio2.nu/DannyGuinan)
11/29/202138 minutes
Episode Artwork

Songlines Podcast: 20 november (met oa Jools Holland & A Girl Called Eddy)

Deze week de Songline Choices van Jools Holland en A Girl Called Eddy en speciale aandacht voor wat heerlijke roots plaatjes. Met oa Don Henley, Bread, Jaime Wyatt, Red Hot Chili Peppers en Janis Ian. 
11/21/20211 hour, 58 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 13 november: The Wild Feathers

Te gast zijn Joel King & Ricky Young van The Wild Feathers, een Amerikaanse band die alweer 11 jaar meedraait. Ze staan bekend om hun mix van Southern Rock, Americana, blues & folk muziek. The Wild Feathers brachten in 2013 hun debuutalbum uit en toerden twee jaar onafgebroken voordat het belandde op de eerste plaats van de Billboard Heatseekers Lijst. Al gauw volgden toers met Bob Dylan, Paul Simon, Sheryl Crow, Willie Nelson en Bob Seger. En onlangs kwam hun vierde studioalbum uit, Alvarado. 
11/14/202143 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast 6 november: Eric Devries

Simone Walraven zit in Nashville, een stad gevuld met muzikanten van allerlei pluimage: country, roots-rock, folk, bluegrass, r&b en blues — het zijn genres die op allerlei manieren met elkaar worden vermengd tot zogeheten Americana muziek. Singer-Songwriter Eric Devries is deze maand op nummer drie in de Euro Americana Chart binnengekomen. Je kent hem misschien van zijn vroege dagen in bands als The Big Easy of Matthews Southern Comfort. Zijn nieuwe, vierde solo album heet Song & Dance Man en je hoort hem in gesprek met Songlines producer Chantal Schouten.
11/6/202127 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: 30 oktober (met oa Agnes Kant en Rivelino Rigters)

Een reis om de wereld aan de hand van muziek waarin Simone Walraven en Chantal Schouten in gesprek gaan met kenmerkende gasten. Deze aflevering de Songline Choices van Agnes Kant en Rivelino Rigters.
10/30/20211 hour, 55 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Lilly Hiatt

Afgelopen week sprak Simone Walraven op een hele bijzondere locatie met Lilly Hiatt in Nashville. Ze is de dochter van John Hiatt en geniet inmiddels ook zelf veel respect in de muziekwereld. Ze maakt muziek sinds haar 12e, toen haar vader haar een gitaar gaf: een parlor sized Martin uit 1953. Deze week kwam haar vijfde album uit, Lately heet ’t, voorlopig alleen verkrijgbaar op cassette bandjes en digitaal, maar in het nieuwe jaar volgt de vinyl versie. Hier willen we natuurlijk alles over weten!
10/23/202137 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Hella de Jonge

Te gast in de nieuwe Songlines Podcast is kunstenares Hella de Jonge. Ze is beeldhouwster, deed vanaf 1980 alle kostuum, decor en lichtontwerpen voor de theatershows van haar man Freek de Jonge, ze schreef 4 boeken en is documentairemaaktster. Eind september werd haar meest recente film ”De Slag Om Het Vrouwenhart” vertoond op Red Dress Day, dat is een theaterspreekuur met de 3 bekendste vrouwencardiologen van ons land. In de podcast gaat producer Chantal Schouten uitgebreid in op dit onderwerp, over de muziek die haar diep in de ziel raakt en over haar nieuw opgelaaide liefde voor het schilderen! 
10/16/202131 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Freek de Jonge

In de nieuwe podcast van Simone’s Songlines praten we bij met cabaretier en schrijver Freek de Jonge, o.a. over zijn nieuwe boek “Kom verder” dat deze maand uitkomt. Op 10 oktober is hij te zien samen met Kick van der Veer in Tivoli in Utrecht bij het NPO Podcast event, en verder stroomt muziek hem uiteraard door de aderen. Daar willen wij het fijne van weten!
10/9/202128 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: 2 oktober (met o.a. Grayson Capps)

Simone is terug van vakantie! Vanuit Nashville stelt ze je deze week in de Songlines Podcast voor aan Amythyst Kiah, rijzende ster uit Tennessee. Je hoort muziek van Teskey Brothers, Eddie Vedder en een terugblik op het prachtige verhaal en de Songline Choice van Grayson Capps. Een Americana blues-rock troubadour die in 2019 te gast was in de podcast. 
10/2/202158 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Louis Zantema

Te gast voor de Songline Choice is Louis Zantema. Hij is expert op het gebied van psychologie en pijn en heeft een nieuwe therapie voor pijnbestrijding ontwikkelt. Zijn boek ‘Bevrijding van Pijn' is net uit. Songlines Producer Chantal Schouten zocht hem op. Welke tip heeft hij voor luisteraars die Nu pijn ervaren en hoe kan muziek verlichting geven?
9/25/202140 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Ivan Peroti

Ivan Peroti was zanger van de boyband Sat-R-Day, schreef nummers voor oa Ben Saunders en Shary-An en begon een samenwerking met Sven Hammond Soul. Momenteel tourt hij met de band van Candy Dulfer door Europa én hij is sinds kort de zanger van Liquid Spirits. Waar gaat de nieuwe single 'Mama's House' over, wat is zijn favoriete reisplek en zijn Hartenplaat?
9/18/202146 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Kim Carnes

Een uitgebreid interview met Kim Carnes van de wereldhit Bette Davis Eyes. Gezeten in haar huiskamer, met prachtig uitzicht over de groene heuvels van Tennessee, heeft Simone een gesprek met haar over muziek en het liedje dat haar het diepst in haar ziel raakt. In Simone’s Songlines reizen we over de wereld aan de hand van muziek. Deze week  maken we een muzikale reis door Marokko en langs diverse Amerikaanse steden New Orleans, Philadelphia, Chicago en New York. De uitzendingen zijn terug te luisteren via https://www.nporadio2.nl/gemist. Af en toe maken we onderweg een wat langere stop, omdat we geen afscheid kunnen nemen, zoals nu bij Kim Carnes. Enjoy!
9/12/202123 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: 4 september (met oa Dr. Janneke Wittekoek)

Een passievolle uitzending: Aan de hand van muziek van oa Heart, Jamiroquai, Joni Mitchell en Christopher Cross, reizen we door en over de wereld. Te gast voor de Songline Choice is Dr. Janneke Wittekoek, cardioloog gespecialiseerd in het vrouwenhart en schrijfster van boeken zoals Hart & Hormonen en Hart & Lopen. Producer Chantal Schouten sprak haar uitgebreid over de verschillen van hartklachten bij mannen en vrouwen, waarom de norm bij onderzoek nog steeds het mannenhart is en nog veel meer. Uiteraard hoor je ook haar favoriete reisplek én haar zieleplaatje, de Songline Choice. 
9/4/20211 hour, 36 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Rosa da Silva

Actrice en zangeres Rosa da Silva begint binnekort met haar theaterprogramma ‘Daar moet je heen’ waarin ze samenwerkt met oa Daniel Lohues. Eerder speelde ze hoofdrollen in een toneelstuk over Anne Frank en in de musical De Tweeling. Haar persoonlijke wortels liggen in zowel Portugal als Drenthe. Songlines producer en mede Portugal liefhebber Chantal Schouten, zocht haar op voor een diepte interview over roots, reizen, muziek en inspiratie. Met oa The Black Pumas, Climie Fisher en Salvador Sobral.
8/2/202135 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Podcast: Ashlin Ray Wilson ('Ashe')

Ashe komt in september naar A'dam voor een uitverkochte show in de Melkweg. Onlangs verscheen haar debuutalbum 'Ashlin', het vervolg op haar dubbel lp 'Moral of the story' Chapter 1 and 2. Ashe heeft een enorme fanbase bij oa Netflix en TikTok. Een mooi gesprek met deze illustere gast over reizen, roots en natuurlijk horen we haar Songline Choice.
7/26/202134 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Deborah Parlor

Deborah Parlor is een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en popmuziek. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en country met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.  Onlangs verscheen haar nieuwe single 'Dreaming wide awake', mede geschreven door country- en bluesgitarist Leif de Leeuw en geproduceerd door JB Meijers.
7/19/202134 minutes
Episode Artwork

Nai Palm

Te gast is zangeres, gitariste en liedjesschrijfster Nai Palm van jazz funk band Hiatus Kaiyote. Het eerste album van Hiatus Kaiyote 'Tawk Tomahawk' werd door wijlen Prince aangeprezen als een meesterwerk en hun werk is gesampled door o.a. Beyoncé en Anderson Paak. Het langverwachte derde album 'Mood Valiant' verscheen 25 juni. Nai vertelt Simone o.a. over haar enorme passie voor wereldmuziek en de levenswijzen van natuurvolkeren, en over welke muziek haar als 15-jarig dakloos weeskind hielp te overleven.
7/12/202142 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Eddy Zoëy

Eddy Zoëy te gast! In zijn single 'Come on and Play' heeft hij het over zijn muzikale helden, maar welke ontmoeting is hem het meest bijgebleven? We reizen af naar de VS, Twente en Ierland, horen wat zijn all time favorite album is en hoe het is om de ene keer achter de desk van RTL Boulevard te staan, om je het volgende moment bezig te houden met de Vogelbescherming. En welke vraag stelde hij aan Paul Mc Cartney toen die voor hem stond? Met muziek van oa Queen, Boudewijn de Groot, The Beatles en Phil Collins.
7/5/202140 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Marion Pauw

Schrijfster Marion Pauw is te gast! Onlangs verscheen haar nieuwe thriller 'Vogeleiland'. Aan producer Chantal Schouten vertelt ze welke jeugdervaring ervoor heeft gezorgd dat ze schrijfster is geworden. Ook verklapt ze haar ultieme reisplek, deelt ze haar Songline Choice én heeft ze tips voor luisteraars met iefdesverdriet...
6/28/202133 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Eva van Manen

Te gast deze week: de ultra talentvolle producer, songwriter en woordkunstenaar Eva van Manen uit Amsterdam.  In 2018 bracht ze haar debuutalbum uit 'Politiek & Liefde', daarna volgde deelname aan de Popronde en een optreden op Noorderslag. Voor dit alles was ze jarenlang als theater componist verbonden aan o.a. theatercollectief De Hollanders, en werkte ze met o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe van De Dijk. Ze heeft samen met Josephine Zwaan, een producer school opgezet voor vrouwelijke producers én in het najaar komt ze met een nieuw album 'De diepte in'. 
6/21/202134 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Mirja Klippel

De Songlines Podcast reist deze week af naar het hoge noorden van Scandinavië. Simone praat met de Finse singer/songwriter Mirja Klippel, die met haar muziek de diepte van haar ziel verbindt met het wilde van de natuur waarin ze is opgegroeid. Ze won eerder ook de Deense Songwriter van het Jaar titel, tourde door Europa en heeft veel weg van Joni Mitchell. Hoe was het om als kind midden in de natuur te wonen, zonder buren? Welke inspiratie hoor je op Mirja’s nieuwe album? En welke onverwachte artiest veranderde het muzikale pad van klassiek naar pop? Je hoort het in de nieuwe Songlines aflevering met Mirja Klippel!
6/15/202140 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Susan Smit - Deel 2

Nog nooit heeft Susan Smit in haar schrijfcarrière zo'n sterke band met haar hoofdpersoon gevoeld en sterke drive om dit verhaal te vertellen. In deze podcast hoor je alles over haar nieuwe roman 'De Heks van Limbricht'. Ook de kindjes van Susan hebben een rol in de uitzending en je hoort haar hartenplaat. Met muziek van oa Neneh Cherry, The Waterboys en Tori Amos.
6/7/202135 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: John Hiatt

Je kent hem van zijn Top 2000 hit 'Have a little Faith in Me' dat hij schreef na het overwinnen van een alcohol- en drugsverslaving. Vorige week verscheen zijn 24e album: 'Left over Feelings.' Ups and downs, Highs and Lows, hij giet het allemaal in z'n muziek. Simone spreekt Hiatt live vanuit Nashville!
5/31/202144 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Jeangu Macrooy

Terwijl onze volksvertegenwoordiger van het Eurovisie Songfestival nog aan het bijkomen is van zijn fantastische optreden en een unieke belevenis, kan je hier luisteren naar een Best Of Podcast met Jeangu! Het is een herhaling van het mooie interview van 2 jaar geleden: Over zijn roots in Suriname, zijn liefde voor Nina Simone én de ultieme power van naastenliefde. 
5/26/202132 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Shadwick Wilde

Te gast in de Songlines Podcast is muzikant uit Kentucky; Shadwick Wilde. Simone vraagt hem naar zijn reizen, inspiratie en de plaat die op een belangrijk moment in z'n leven voorbij kwam...
5/17/202138 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Debby Petter

Debby Petter is actrice, schrijfster en ex-nieuwslezeres. Ze is getrouwd met Youp van ‘t Hek en hoopt binnenkort weer het theater in te kunnen met de voorstelling ‘De Liefde Voorbij’. Wat is het geheim van een goed huwelijk en moet je altijd eerlijk zijn? Songlines producer Chantal Schouten zocht Debby op voor een openhartig gesprek over liefde, reizen, keuzes maken en natuurlijk: Muziek! 
5/10/202140 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Ruben Annink

Hij maakt vanaf zijn zevende muziek, was straatmuzikant in Haarlem, werd ontdekt door Ali B deed en mee aan het TV-programma De Beste Zangers waarin hij oa een ontroerende ode bracht aan Bibian Mentel. Een reis langs de muzikale  levensporten van singer songwriter Ruben Annink. Wat is het verhaal achter zijn EP 'Overduidelijk', waar onlangs deel 2 van verscheen en wat is de belangrijkste les die hij geleerd heeft van Glen Faria?
5/3/202137 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Carolina Dijkhuizen

Te gast is zangeres/actrice Carolina Dijkhuizen. Je kent haar misschien van grote musicals als Aida en the Lion King. Ze besloot het roer totaal om te gooien. Een fijn gesprek over keuzes maken, acteren in corona tijd en de liefde voor Donna Summer! Uiteraard komt ook haar favoriete reisplek aan bod én de Songline Choice...
4/20/202132 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Sjors van der Panne

Sjors van der Panne groeide op in een wereld vol muziek; veel Franstalig maar ook Ramses Shaffy, Liesbeth List, Janis Ian, Joan Baez en Phil Collins. Hij heeft een nieuwe single uit ‘Dan Maken we t Land.’ Mooie aanleiding om te gaan vissen naar zijn bronnen van inspiratie, zijn favoriete reisplek en uiteraard de muziek die hem diep in de ziel raakt.
4/12/202134 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Sona Jobarteh

Deze podcast lopen de muzikale rode draden door Afrika! Te gast voor een uitgebreid interview is de eerste vrouwelijke Kora virtuoos, zangeres, componiste en onderwijs pionier Sona Jobarteh uit Gambia. Op 10 april komt er een documentaire uit over haar leven en werk en de première zal worden vergezeld door een live Q&A online event. In deze Songlines podcast warmen we vast op met een goed gesprek! 
4/6/202146 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Paul Carrack

Simone Walraven gooit een lijntje uit naar het huis van zanger, multi-instrumentalist en songwriter Paul Carrack voor een update — hoe gáát het nu met hem? Je hoort ook de hoogtepunten uit het tijdloze gesprek dat ze hadden in de catacomben van Hedon in Zwolle in 2014 PLUS weergaloze muziek van Ace, Squeeze, Mike & The Mechanics en uiteraard Paul’s gloednieuwe single, 'You’re not alone'.
3/30/202139 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Hans Klok

Hij had net alles op de rit in Las Vegas waar hij een contract had om met z’n eigen show 10 jaar te gaan optreden. Twee dagen na zijn optreden bij Ellen DeGeneres ging het land op slot. s’ Werelds grootste illusionist keerde terug naar Nederland, een illusie armer maar met the spirit still alive...Hoe gaat het Nu met Hans Klok? Een magische podcast over oa zijn ontmoeting met Nina Simone, de grootste lessen die hij heeft geleerd én zijn liefde voor Tina Turner! En heeft de ‘beroeps bedrieger’ zoals hij zichzelf noemt wel eens iets bovennatuurlijks meegemaakt?
3/22/202140 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Tip Jar

Te gast zijn Arianne Knegt en Bart de Win van de Band Tip Jar. Ze draaien al heel wat jaren mee in de muziekwereld in zowel binnen- als buitenland en maken een fijne combi van bluegrass, country, soul, folk, roots en jazz. Tip Jar werkt met een internationaal muziek collectief; de helft zit in de Verenigde Staten, de anderen in Nederland, Spanje en Griekenland… Een reisje in de Tijdmachine, de favoriete reisplek én uiteraard de Songline Choice!
3/15/202139 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Adje Vandenberg

In deze speciale aflevering van de Songlines Podcast hoor je een langer interview dan normaal, je hoort namelijk het complete uncut interview dat Simone deed met meestergitarist, componist en kunstschilder Adrian Vandenberg! Ze hebben veel om bij te praten na de laatste keer dat ze elkaar zagen in het TV programma Countdown in 1987. Wie inspireerde hem om de muziekwereld in te gaan? Hoe is zijn kunst in de loop van tijd ontwikkeld? En welke grote internationale band nodigde hem uit om voor de band te komen spelen? Dat én meer in deze aflevering!
3/8/20211 hour, 42 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Zangeres Fleur

Te gast is zangeres Floor Henkelman (artiestennaam Fleur), ze zingt Franstalige liedjes geïnspireerd op pop en rock uit de jaren zestig. Onlangs verscheen haar eerste solo album, ingespeeld en geproduceerd door het Kik-duo Arjan Spies en Dave von Reven. De stijlen variëren van Franse pop tot garagerock en surf met een knipoog naar het werk van Franse zangeressen als Françoise Hardy en Annie Philippe. Hoe komt een vrouw van 24 zo bezeten van de 60’s en heeft Paul McCartney al gereageerd op haar huwelijksaanzoek?
3/1/202125 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs)

Gertjan Van Hellemont is liedjes schrijver en zanger van de Belgische indie-folk band Douglas Firs. Hun vierde album verschijnt in augustus en de eerste single 'One Day' is net uit. Gertjan schreef het album op z'n zolderkamer tijdens een compleet emotionele rollercoaster in 2020, maar daar zijn (als zo vaak) de mooiste liedjes uit voortgekomen...
2/22/202142 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: FRIDAY

Een heerlijk energiek gesprek met Koen Brouwer en Quinten Huigen van popduo FRIDAY! Ze zijn als Ying en Yang, hebben een hilarisch antwoord op de reisvraag en weten precies waar ze naar toe zouden reizen als ze in een tijdmachine konden stappen... En wat is hun 'all favorite' harten plaat? Met muziek van uiteraard FRIDAY! Maar ook Sting, the Rolling Stones en Simply Red...
2/15/202136 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Steffen Morrison

Hij groeide op met de 'music and moves' van James Brown en Marvin Gaye, de Rock & Roll van The Stones en de teksten van Lou Reed. Reis mee langs de muzikale levenspaden van Steffen Morrison! Die leiden van Suriname, Nederland, Africa en het Engelse openbaar vervoer tot zijn nieuwe album 'Soul Revolution'.
2/8/202146 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Singing Professor Moryz

Te gast in de Songlines is de zingende professor Moryz aka Maurice de Greef! Hij doet voor UNESCO/Vrije Universiteit Brussel wetenschappelijk onderzoek naar de enorme baat van volwasseneneducatie voor mensen in een kwetsbare positie en heeft inmiddels zo'n 10,000 interviews hiervoor gedaan. Zijn ervaringen met deze mensen legt hij in zijn muziek. Luister mee en geniet van zijn positieve boodschap. Met muziek van oa Crowded House, George Michael en Queen.
2/1/202135 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Gertjan van de Geer (Juan Juan)

Zijn debuutalbum 'New Mexico' is geïnspireerd op een krakende FM zender tijdens een van zijn reizen door Zuid-Amerika.Vannacht lopen we mee langs de muzikale levenssporen van muzikant en songwriter Gertjan van de Geer van Juan Juan! Met oa The Corrs, Rowwen Heze en Jeff Buckley. .
1/25/202137 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Prince Archivaris Michael Howe

Hoofd Archivaris van de Prince Vault, Michael Howe uit Nashville is te gast! Zijn taak? Het organiseren van duizenden opnames die Prince heeft achtergelaten voor de wereld in zijn legendarische Kluis. Een reis langs roots, kruispunten en leermomenten... Aangevuld met de muziek van oa Joni Mitchell, Alain Clark, Neil Young en uiteraard… Prince!
1/18/202142 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Rapper Monnik

Ga lekker zitten voor deze frisse wind! Te gast is storytelling rapper Monnik aka Fabio Lemoine uit Amersfoort. Zijn liedjes gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen maar zijn vooral erg bedachtzaam. Wat drijft hem in zijn teksten? Natuurlijk slaan we ook weer aan het reizen; Dit keer naar Brazilië én stappen we in de tijdmachine. Met muziek van oa Michael Jackson, John Mayer en Bjork.
1/11/202131 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Susan Smit

We beginnen het jaar met een bijzondere gast: Schrijfster Susan Smit. Dit voorjaar verschijnt haar nieuwe boek: ‘De Heks van Limbricht.’ Naast het schrijven van romans houdt ze zich ook al jaren bezig met persoonlijke groei. We zijn aanbeland in het Aquarius(Waterman) tijdperk, Susan heeft daar veel interessants over te vertellen, want wat betekent dat en hoe stellen we ons daar op in? Dat en veel lekkere muziek! Happy New Year!
1/4/202133 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Kees Baars

Een mooie rendez-vous tussen popjournalist, radio- en tv maker Kees Baars en Simone Walraven. Ze kennen elkaar al sinds 1984 toen zij samen Veronica’s Countdown presenteerden. Kees deed talloze interviews met grote artiesten die aan de vooravond van hun grote doorbraak stonden zoals Queen, Meat Loaf en Van Halen. Hij heeft net een boek uitgebracht ‘Ouwe Pik’ genaamd, vol met anekdotes en foto’s. Een warm weerzien en reis langs de muzikale sporen van Kees Baars!
12/21/202050 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Kees Baars

Een mooie rendez-vous tussen popjournalist, radio- en tv maker Kees Baars en Simone Walraven. Ze kennen elkaar al sinds 1984 toen ze veel samenwerkten bij Veronica. Kees deed talloze interviews met grote artiesten die aan de vooravond van hun grote doorbraak stonden zoals Queen, Meat Loaf en Van Halen. Hij heeft net een boek uitgebracht ‘Ouwe Pik’ genaamd, vol met anekdotes en foto’s. Een warm weerzien en reis langs de muzikale sporen van Kees Baars!
12/21/202050 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Emily Jane White

Zangeres en liedjesschrijver Emily Jane White uit Californië is deze week onze Songlines gast. Vorig jaar toerde ze nog door Europa en stond oa in Tivoli Utrecht. Nu spreekt Simone haar via een prima lijnverbinding. Emily speelde in punk en heavy metal bands maar maakt nu al jaren dromerige muziek met sociaal bewogen teksten. Ze neemt ons mee op reis langs haar muzikale levenssporen (en de Redwood bossen in), waarbij ze haar onverbloemde blik op de wereld geeft.
12/14/202033 minutes
Episode Artwork

Songlines Podcast: Beth Hirsch

In de Top 2000 Stemweek editie een uitgebreid gesprek met Beth Hirsch! Zij schreef en zong het nummer 'All I Need' van Air dat vorig jaar op nummer 1040 stond in de Top 2000. Beth is ook als solo artiest actief en onlangs verscheen haar nieuwe album 'Life'. We hebben het over haar roots en de liedjes die haar diep raken. En haar missie: Via haar muziek een plek creëren om te relaxen en op te laden zodat we weer volop het leven in kunnen stappen met het gevoel dat er goed voor ons wordt gezorgd. Hoe lief!
12/7/202043 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Schrijfster Tessa Koop

Vorig jaar verscheen de autobiografie van Tessa Koop, waarin ze vertelt hoe ze via haar werk in de journalistiek een oeroude bron van wijsheid leerde kennen die haar leven compleet heeft getransformeerd. Ze vertaalt die wijsheid naar onze tijd en inmiddels is er een derde druk van ‘Cosmic Woman’: Gelukkiger Leven met een Kosmisch Bewustzijn. Hoe ze op dit pad terecht is gekomen en welke muziek haar daarbij heeft geïnspireerd hoor je in deze magische podcast! Met oa Jamiroquai, Level 42, Lou Rawls en Paolo Nutini.
11/30/202042 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Daisy Bellis

Deze week opnieuw een groot talent uit Drenthe te gast in je Songlines. Daisy Bellis bracht 9 oktober een prachtig debuut EP uit 'Land of the Unborn'. Een release party zat er natuurlijk niet in maar daar heeft dit 21e eeuw aardekind wat op gevonden! Een gesprek over haar bronnen van inspiratie, eenzaamheid, muzikale roots en liefde voor de natuur. Met muziek van oa Kate Bush en Destiny's Child.
11/23/202036 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Melanie C

Melanie C a.k.a. Sporty Spice is te gast voor een uitgebreid interview. Haar nieuwe solo album ‘Melanie C’ kwam begin oktober uit. Ze is één van de meest succesvolle vrouwen in de music biz en gebruikt haar status als superster onder andere om open te spreken over haar ervaringen met depressie en een eetstoornis. Het motto van de Spice Girls ‘Girl Power’ ging niet altijd op voor Mel C, hoe ging ze daar mee om? En wat is de belangrijkste les die zij van haar moeder heeft geleerd? Een podcast om blij van te worden! Met muziek van Kate Bush, Gladys Knight & The Pips, The Beatles en Madonna...
11/16/202045 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Hannah Mae

Zangeres en songwriter Hannah Mae (21) schreef liedjes met doorgewinterde artiesten als Ilse DeLange, Daniël Lohues en het Amerikaanse songwriters team Rob & Matthew Crosby. Ze vertelt over haar (muzikale) levenssporen die lopen door oa Nashville en Drenthe... Natuurlijk draaien we ook haar nieuwe single ‘Little Things’. Met welke artiest zou Hannah nog wel eens een bakkie willen doen als ze even terug kon in de tijd en welk nummer van Fleetwood Mac staat snoeihard op de speakers als ze ‘on the road’ is? Enjoy!
11/9/202035 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Christian Kjellvander

Te gast voor de Songline Choice en een goed gesprek is de Zweedse muzikant en liedjeskunstenaar Christian Kjellvander. De singer-songwriter, of zoals hij het zelf zegt: “travelling salesman of song”, bracht een groot deel van zijn jeugd door in de Verenigde Staten, maar woont nu weer een tijdje in Zweden met alle invloeden van dien! Wat is Christian’s link met Leonard Cohen? En welke reis bracht hem zijn droomgitaar? Je hoort het in deze podcast, waar Simone hem spreekt nét na de release van zijn nieuwe album 'About Love And Loving Again'.
11/2/202042 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Popfotograaf Rob Verhorst

Te gast is popfotograaf Rob Verhorst. Hij heeft inmiddels een aardig portfolio opgebouwd; Van Adele tot Zappa, van Tina Turner tot Elton John en ook, jaja uw host Simone Walraven wist hij gevoelig op de plaat vast te leggen; Met niemand minder dan Paul McCartney die Simone destijds interviewde voor Countdown. Nu, 32 jaar jaar later, spreekt ze de popfotograaf die bezig is met een boek over Prince, opnieuw.
10/26/202038 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Graham Gouldman

Een greep in de schatkist aan tijdloze gesprekken! We blikken terug op een interview uit 2014 van Simone met Graham Gouldman van 10cc en Wax. Hij vertelt o.a. over zijn jeugd in Manchester en de bijzondere samenwerking met zijn boezemvriend, Andrew Gold.
10/19/202036 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Martijn Smits alias Benedict

Te gast is Martijn Smits alias Benedict. Hij is geselecteerd voor de Popronde 2021 en inmiddels verkozen tot oertalent. Vorige maand kwam er een deluxe editie uit van zijn autobiografische debuutalbum ‘You Can Tell Me Nothing That I Should.’ Het is een verwerking van een gewelddadig trauma dat hij opliep tijdens zijn tienerjaren én van een gebroken hart dat later volgde in zijn leven. Naast mooie muziek hebben deze ervaringen hem ook wijze inzichten opgeleverd. Welke? Hij vertelt het aan Simone! Met muziek van oa Elvis Presley ,Gino Vannelli, Marvin Gaye en Crowded House.
10/12/202038 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Erin Moran a.k.a. A Girl Called Eddy

Don Henley, Robert Smith van The Cure, Gilbert O’Sullivan en Burt Bacharach scharen zich onder haar fans; Terug na 16 jaar en te gast in Simone’s Songlines is Erin Moran a.k.a. A Girl Called Eddy. We leggen een lijntje naar haar huis in New York City om te praten over haar prachtige nieuwe album, haar muzikale levenssporen en nog veel meer. Erin’s stem is de perfecte anti stress remedie voor deze turbulente tijden!
10/5/202046 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Dan Navarro

Te gast is Dan Navarro. Hij schreef samen met Eric Lowen hits voor oa Pat Benatar en The Bangles. En, huh? ook ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ is van dit duo dat in de jaren negentig succes had onder de naam Lowen & Navarro. In 2012 verloor Navarro zijn maatje aan de ziekte ALS. Nu maakt hij solo albums en werkt als stemacteur. Tijd voor een diepte interview met Simone Walraven die verrast wordt door een spontaan optreden van Dan met een toepasselijke song... (hartje).
9/28/202044 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Luka Bloom

Dit keer een lijntje van de mobiele studio in Nashville naar de Westkust in Ierland! De Ierse Folkzanger en verhalenverteller Luka Bloom doet al een tijdje mee; Begin jaren 70 als jongetje van 14 in de band van zijn broertje en in 1990 kwam zijn eigen doorbraak met het album 'Riverside'. Eind juni verscheen het nieuwe album 'Bittersweet Crimson '. Luka woonde in Groningen en de VS en heeft mooie reisverhalen, bijzondere ontmoetingen én te gekke muziek in petto voor deze Songlines!
9/21/202042 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Ziggy Alberts

Hét reisprogramma van Radio 2 legt een lijntje naar de Sunshine Coast in Queensland, Australië; naar Singer/songwriter Ziggy Alberts! Hij heeft albums op zijn naam staan met titels als Feels Like Home, Made of Water en Laps Around the Sun. Dat laatste album bracht hem vorig jaar op 110 verschillende concertpodia over de hele wereld. Simone Walraven vraagt hem naar zijn mooiste reisplek, bijzondere ontmoetingen en zijn harte plaat; De Songline Choice. Enjoy!
9/16/202043 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: James Dean Bradfield

Simone Walraven is terug van vakantie en heeft meteen niemand minder dan James Dean Bradfield van Manic Street Preachers aan de haak geslagen! Een interview over zijn nieuwe solo album ‘Even in Exile’, zijn roots (Wales), avonturen in Japan en Cuba en het leven tijdens de lockdown.
8/31/202038 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Stacey Esajas

Te gast is presentatrice, cabaretière en actrice Stacey Esajas. Ze presenteerde de NTR jongeren televisieserie ‘De Slavernij Voorbij?’ en is te zien in diverse theaterproducties. Ze staat momenteel in het theater met de voorstelling SOEP. Over de weg naar moederschap, kracht, carrière, verlies en natuurlijk… SOEP! Wat is haar favoriete reisbestemming en welk nummer raakt haar diep?
8/25/202034 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Leonard Luka

Te gast is zanger en liedjesschrijver Leonard Luka. Hij toerde hij mee in de Popronde en na heel wat omzwervingen over de hele wereld verscheen zijn mini-EP ‘Mimicry’ waarvan in juni de single 'Kimono' uitkwam. De thema’s van de EP zijn onder andere de band tussen Nederland en Indonesië (zijn roots) en de lagen die je opbouwt in je karakter om te overleven als een immigrantenkind in onze samenleving.
8/18/202042 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Jonas Brøg

Simone Walraven geniet van een welverdiende vakantie terwijl One’sy Muller in het leven duikt van artiest Jonas Brøg. Zijn droom is: Mensen blij maken en raken met muziek. Hij zat in de bands Relax & Postmen en toerde met onder andere Sister Sledge en Gloria Gaynor. Maart kwam zijn eerste solo EP uit: ‘That Feeling’. Onlangs verhuisde Jonas naar Scheveningen, waar hij inspiratie kreeg voor z’n nieuwe single ‘I Say Ayo’, dat hij letter met z’n tenen in de zee schreef.
8/10/202050 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Merijn Landuyt van People in Houses

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld). Zo beschrijft People in Houses zich. Een reis door het leven van singer-songwriter Merijn Landuyt! Liftend door Europa naar z’n favoriete plek en naar zijn hartenplaat! Met muziek van oa Steely Dan, Paul Anka en Andy Burrows. Lekkerrrr
8/4/202032 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Allison Russell

Weer een illustere gast in de Songlines! Zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Allison Russell. Met haar man richtte ze in 2012 Folkduo Birds of Chicago op. Allison komt uit Montreal maar is nu in Nashville neergestreken alwaar Simone Walraven haar sprak. Ga mee op deze muzikale reis door de tijd met oa Joni Mitchell, Bryan Adams, Tracy Chapman en Wilson Pickett.
7/27/202048 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Fons van Westerloo

Journalist en omroep veteraan Fons van Westerloo reisde de hele wereld over in zijn werk als verslaggever en oorlogscorrespondent. Hij deed verslag voor de AVRO van grote historische gebeurtenissen zoals de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Vietnam maar deed ook bijdrages voor Toppop. Een podcast vol contrasten en verhalen aangevuld met lekker muziek!
7/20/202041 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Aaron Taylor

Een lijntje van Nashville naar singer-songwriter Aaron Taylor in Londen. Simone Walraven leerde de reizende ster kennen door het lekkere groovy nummer ’Get Through This’. Zijn nieuwe album ‘Icarus’ komt uit in september, met oa een duet met Lalah Hathaway, de dochter van Danny. Ook werkte hij samen met Benny Sings op het nummer ‘Shooting Star'. Laat je meevoeren in deze fijne podcast langs Griekse mythes, nieuwe inzichten en heerlijke soul!
7/13/202035 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Producer Singer-Songwriter Wyatt Easterling

Wyatt Easterling was jarenlang succesvol A&R manager bij Atlantic Records voordat hij zijn eigen label oprichtte, samen met Miles Copeland, manager van the Police en broertje van drummer Stewart Copeland. Nu is hij weer terug bij de basis en zijn oorspronkelijke beroep: Singer Songwriter. Simone draait de primeur van zijn nieuwe single: ‘Proud Of What We Have Done.’ Een nummer over een andere kijk op BLM. Tune in op een kleurrijke muzikale reis met oa James Taylor, Tammy Wynette en Don Henley.
7/6/202044 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Journalist Robin de Wever over zijn Trump podcast

De muzikale levenssporen van journalist en verhalenverteller Robin de Wever. Hij maakte de podcastserie 'God President', waarin hij werd gedreven door de vraag hoe het mogelijk is dat miljoenen mensen die Donald Trump het presidentschap hebben bezorgd en hem mogelijk gaan herverkiezen in november, christenen zijn en Trump als reddende engel zien. Robin, zelf christen, nam een duik in de beweegreden van deze mensen en reisde af naar de VS waar hij ontdekkingen deed die hem tot op de dag van vandaag in lichte staat van verbijstering hebben gebracht.
6/29/202039 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Jan Dulles

'De aard van het beest’ heet het nieuwe album van de 3JS. Simone Walraven gaat op zoek naar de aard van Jan Dulles, de zanger van de band. Hij vertelt over zijn vroegste muzikale herinnering, zijn favoriete reisplekken en over de vriendschap met de Amerikaanse singer-songwriter Lori Lieberman. Met fijne muziek van o.a. Simon & Garfunkel, Van Morrison en The Doors.
6/22/202039 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Glen Faria

Muzikant, rapper, liedjes schrijver en theatermaker Glen Faria te gast! Hij is bekend van Flinke Namen, bracht een soloalbum uit en schreef veel voor andere artiesten zoals Maan, Ali B en Trijntje Oosterhuis. Zijn liedjes ‘Duurt te lang’ en ‘Zij weet het’ werden een groot succes in de uitvoering van respectievelijk Davina Michelle en Tino Martin. Momenteel is Glen weer bezig met solo materiaal en een van zijn nieuwe nummers is het aangrijpende ‘Terug naar Nu’, dat hij samen met zijn zoon Jair zingt. Glen vertelt over het verhaal achter dit nummer, zijn roots, zijn favoriete reisherinnering en muziek die hem diep in de ziel raakt.
6/15/202042 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Best off podcast met Ruud Houweling

Een Best Off Podcast met liedjesschrijver, zanger én fervent surfer Ruud Houweling! Zijn EP ‘The Wind Just Blew A Day Away’ werd in april uit duizenden inzendingen van over de hele wereld genomineerd voor de Independent Music Awards in de VS. Eerder, in 2014, won hij al de publieksprijs van deze Award samen met zijn band Cloudmachine. Een herhaling van het tijdloze gesprek dat Simone in 2017 met hem had én een update via een directe lijn naar zijn studio in Zandvoort! Hoe vergaat het Ruud momenteel? Met muziek van oa David Bowie, The Waterboys en Memphis Slim.
6/8/202033 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Clementine Volker

Clementine Volker is folkzangeres en songwriter. Weer een heerlijk Songlines gesprek aangevuld met passende muziekjes! Simone heeft het met Clementine over haar wortels in een muziekminnende zeevarende familie, haar avonturen in Nashville, reizen door de tijd én de muziek die haar diep raakt. Enjoy!
6/3/202034 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Delta Blues muzikant Cristina Vane

Vrouwen in de Delta Blues, je komt ze niet zo vaak tegen. Des te bijzonderder dit interview met Slide gitarist en Singer Songwriter Cristina Vane! Ze groeide op in Europa, was jarenlang straatmuzikant in Los Angeles, bracht een EP en album uit en toerde vijf maanden alleen door de VS. Momenteel is haar thuishaven Nashville Tennessee, waar Simone Walraven haar sprak over haar roots, een blanke bevoorrechte muzikant zijn binnen het traditionele genre van de delta blues én haar blik op de wereld. Dit aangevuld met uiteraard heerlijke Blues...
5/26/202025 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Schrijfster Elke Wiss

Te gast is schrijfster en theatermaakster Elke Wiss! Haar boek 'Socrates op Sneakers', een filosofische gids voor het stellen van goede vragen, is inmiddels een bestseller. Wat is een goede vraag, waarom is het stellen van goede vragen zo belangrijk en wat was voor haarzelf een verrassend gesprek, het komt allemaal voorbij in dit fijne interview. Ook onze Songlines vragen ontbreken niet: Op welke plek voelde Elke zich direct thuis en welk liedje kwam voorbij op een belangrijk moment in haar leven?
5/26/202022 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Stephen Emmer

Vrijdag 15 mei brengt componist Stephen Emmer zijn nieuwe album ‘Maison Melody’ uit. Stephen Emmer, de zoon van nieuwslezer Fred Emmer, maakte meer dan 500 bekende tv-tunes en melodieën en werkte samen met onder andere Lou Reed, Chaka Khan en Julian Lennon. In maart ontving hij de Buma Stemra Oeuvre Award Multimedia. In 2018 spraken we hem over zijn jeugdjaren als nomadisch kind en het sociaalkritische album ‘Home Ground’. Tijd voor een update over het ontstaan van zijn meest persoonlijke album tot nu toe: ‘Maison Melody’, dat onafhankelijk op non- profitbasis wordt uitgebracht.
5/13/202021 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De nieuwe, anti-stress podcast met muzikant en psycholoog Dr. Max Gunther uit Nashville. Alleen zijn stem al is geruststellend!

Simone heeft veel heimwee naar Nashville momenteel. Gelukkig ontving ze op het juiste moment een mail, die leidde tot een update over haar thuishaven én dit bijzondere interview. Max Khameleon (artiestennaam) reisde over de hele wereld met zijn muziek en is getrouwd met de Nederlandse viroloog en Corona expert Andrea Pruijssers. Een gesprek over afkomst, reizen en liefde. En een boeiende visie op een ander virus; Het overbrengen van besmettelijke informatie...
5/7/202028 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Prince-engineer Susan Rogers

Dinsdag 21 april is het alweer 4 jaar geleden dat Prince overleed. Tijd voor een Best of Songlines uitzending met niemand minder dan recording engineer Dr. Susan Rogers. Zij werkte met Prince samen van 1983 tot 1987 op albums als Purple Rain, Parade & Sign O The Times. In deze podcast halen Simone en Susan herinneringen op, met een spannende cliffhanger aan het einde!
4/15/202023 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Kat Eaton

De podcast uitzending komt dit keer vanaf een voormalig hooizolder in Haarlem! Met een update van Sandra van Nieuwland en een uitgebreid interview met de Engelse zangeres en songwriter Kat Eaton. Samen met haar man en muzikale partner, gitarist Nick Eaton, leverde ze een belangrijke bijdrage aan het nieuwe album van Ruby Turner. Ook schreef Kate nummers met Caro Emerald en tourde ze met onder andere Wouter Hamel en Jool Holland. Genoeg gespreksstof dus! Over haar muzikale levens sporen, de mooiste reis die ze ooit maakte én natuurlijk haar Songline Choice.
4/10/202024 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Berenice van Leer

Te gast is Berenice Van Leer, zangeres en songwriter van Kraak & Smaak. Het is haar levensmissie om mensen blij te maken met muziek, wat haar over de hele wereld heeft gebracht. Ze was net op tour toen de corona crisis uitbrak. Wat doet deze zelfisolatie met haar? Ze vertelt het vanuit haar eigen studio in Amsterdam, aan Simone Walraven die op haar zolderkamer studio in Haarlem bivakkeert! De dames gaan oa terug naar de kindertijd; Welke platen trok Berenice uit de kast bij papa Thijs van Leer? En welke belangrijke filosofie kreeg ze mee van haar ouders? Ook horen we waar het solonummer ‘Bleed Out’ over gaat, wat haar favoriete reisplekken zijn en een héle mooie Songline Choice.
4/1/202023 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Carine Crutzen

Even wat anders! Met Simone’s Songlines mee op reis naar de mooiste landen, de fijnste boeken en de lekkerste muziek! Te gast in de Songlines Podcast is actrice Carine Crutzen (o.a. Oud Geld, Pleidooi, De Brug). In september verscheen haar debuut 'Uit het Zuiden'. Een boek vol herinneringen aan het nest waar ze vandaan komt. Ze vertelt aan producer Chantal Schouten waarom dit boek er móest komen, hoe ze opkrabbelde uit een depressie en over haar reis naar Nieuw Zeeland waar ze wel een hele bijzondere ontmoeting had… Ondertussen heeft Simone Walraven haar ex, Clark Datchler van Johnny Hates Jazz, aan de telefoon met een harts boodschap voor de luisteraars van Radio 2!
3/26/202029 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Documentairemaker Hidde Boersma

Een uitgebreid interview met bioloog, journalist en documentairemaker Hidde Boersma. Onder andere over zijn recente talk bij TEDxHaarlem ‘How to feed the world without destroying it’. Een mooi staaltje omdenken! Ook komen natuurlijk weer bijzondere reisverhalen voorbij en muziek om van te huilen zo mooi … Enjoy!
3/17/202028 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Raymond Geurts

Weg van conformisme aan het systeem, terug naar het hart! ‘De Gelukkige Organisatie’ van Raymond Geurts is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2020. Raymond is organisatiecoach & consultant en werkt met de bestuurlijke elite met als doel de veelal harteloze business cultuur meer sociaal verantwoord, vriendelijker en vitaler te maken. Een van de methodes die hij daarvoor gebruikt is beleidsmakers mee op reis te nemen! Hij komt ook nog uit een muzikaal nest dus reden genoeg voor een diepte-interview…
3/10/202032 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Michiel De Gooijer

Nét waar je aan toe bent: Een ‘sparkling’ podcast vol positiviteit! Michiel De Gooijer is oprichter van Bright Vibes. Zijn missie is om mensen bij elkaar te brengen met betekenisvolle verhalen en zo de maatschappij kracht bij te zetten. Wekelijks bereikt Bright Vibes tussen de tien en twintig miljoen internetters, wat tienduizenden reacties oplevert. Eerder was Michiel werkaam voor onder andere Endemol, KPN en Shell. Waardoor ging, of liever gezegd MOEST, het roer om? Laat je inspireren door de verhalen en anekdotes van deze strijder, waarin natuurlijk ook de liefde voor reizen en muziek niet ontbreekt. Op welk Spaans eiland voelde Michiel zich direct thuis en welk nummer heeft hij gekozen als Songline Choice?
3/3/202025 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Frits Barend

Journalist Frits Barend heeft dan al lang en breed zijn pensioen leeftijd bereikt, maar rustig aan doen ho maar. Naast dat hij zijn rol als opa heel serieus neemt is hij ook nog steeds actief qua werkend leven. Producer Chantal Schouten had een ontroerend én hier en daar ondeugend gesprek over zijn leven Nu, zijn favoriete reisplek en muziek die hem diep raakt. Inclusief een bijzondere anekdote over hoe hij naar binnen glipte op een banket om dictator Videla te spreken te krijgen…
2/25/202025 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Carmen Sars

Zelfs op een grauwe namiddag op een tochtig perron vinden mooie ontmoetingen plaats… Nomade Simone Walraven interviewt interessante gasten in verre oorden maar soms ook dicht bij huis. Zoals afgelopen weekend in Haarlem, waar ze sprak met zangeres en songwriter Carmen Sars. Carmen staat samen met radio collega Stefan Stasse in het theater met de voorstelling ‘Aangeraakt door liefde’. Na de zomer verschijnt het gelijknamige album. Een boeiend gesprek over geen concessies doen, wel mooie muziek maken, Vancouver, soulmates en nog veel meer!
2/18/202023 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Djilani Sprang-Purperhart

Kan je wel wat Licht en Zon gebruiken? Dan is dit dé Podcast bij uitstek deze week! Reis mee met Simone Walraven naar Djilani Sprang-Purperhart! Deze muzikant, yoga docent en personal coach groeide op in Amsterdam-Zuidoost waar hij de nodige straatwijsheid op deed. Na een heftige gebeurtenis is zijn kijk op het leven radicaal veranderd en ontdekte hij ware levenskwaliteit… Laat je ontroeren, inspireren en motiveren tijdens deze warme trip met oa muziek van Gramps Morgan, The Jacksons, Maxwell en Djilani zelf :-)
2/11/202026 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Simone Walraven interviewt Amerikaanse klokkenluider Dr. Jeffrey Wigand

Als een soort Edward Snowden uit de jaren 90 onthulde Dr. Jeffrey Wigand in de Amerikaanse CBS talkshow “60 Minutes”, dat de tabaksindustrie met opzet verslavende en kankerverwekkende stoffen toevoegt aan sigaretten. Ook wordt er doelbewust campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen aan het roken te krijgen. Als gevolg van zijn onthullingen werden Dr. Wigand en zijn kinderen jarenlang door de tabaksindustrie bedreigd, in een vergeefse poging om hem het zwijgen op te leggen. Inmiddels is hij 77 jaar en zet hij zijn strijd tegen de tabaksindustrie onverminderd voort. Simone Walraven vraagt hem naar de stand van zaken. Maar ook: Hoe komt hij tot rust temidden van stress en welke muziek raakt hem?
2/4/202041 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Jeroen Zijlstra

Terwijl Simone een spontane ontmoeting in de trein heeft met Judy Blank, reist producer Chantal Schouten af naar pittoresk Durgerdam. Daar praat ze met oud Noordzeevisser en muzikant Jeroen Zijlstra over zijn Top 2000 plaat 'Durgerdam slaapt', zijn liefde voor de zee én Chicago en zijn nieuwe voorstelling JA!ZZZIJLSTRA! Haal die blazers maar uit de kast...
1/29/202045 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Leon Bridges

Een Best of muzikale bootreis naar Leon Bridges! Afgelopen week had hij de Top Song op NPO Radio 2 met 'Texas Sun'. Voor zijn eerste optreden op een van de meest begeerde podia van de VS lagen jaren van ploeteren en baantjes als afwasser, vertelt hij Simone Walraven in een intiem gesprek. Wanneer wist hij 'muziek wordt mijn levenspad' en welk nummer heeft hem geholpen zichzelf te vinden? Als hij zijn muziek kon opdragen aan één grote verandering in de wereld, wat zou dat zijn? 
1/21/202034 minutes, 1 second
Episode Artwork

Songlines gast: Sinan Can

Sinan Can: "Ik word ook wel de man van de ellendige documentaires genoemd." Terwijl nomade Simone Walraven een Japanse monnik in Wenen bezoekt, heeft Songlines producer Chantal Schouten een afspraak met journalist Sinan Can in Hilversum. Een diepgaand interview volgt: Over jihadisme in Nederland, de passie die hem voortdrijft en de muziek die hem tot rust helpt komen na wekenlang te hebben vertoefd in oorlogsgebied. Hoe houdt hij vol? Op welke manier geeft het soefisme troost en wat is het verhaal achter Sexual Healing?
1/15/202045 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Matthea De Jong

Boringgggg en de ‘Ver-Van-Mijn-Bed-Show’? Nope. Tijdens een wandeling over het strand van Zandvoort, dendert de realiteit opnieuw keihard bij Simone binnen. Het Klimaatvraagstuk. Een bezoek aan de bevlogen Mathhea De Jong is het gevolg. Mathhea is sociale vernieuwer en initiatiefnemer van het project #WarmingUp waarin artiesten, verhalenvertellers, festivals, media en publiek samenkomen rond het meest dringende thema van onze tijd: De Zorgen Voor Onze Aarde. Hoe gaan we dit fixen met z’n allen? Antwoord hierop, aangevuld met lekkere muziek, hoor je in deze podcast. Niks saai; Rock’n Roll en actie in de taxi. Voor welke zangeres met gekke stem loopt Mathhea warm?
1/8/202037 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Daan Rovers

Een inspirerende podcast om het nieuwe jaar mee te beginnen! Wat gaan we helemaal anders doen en wat mag vooral zo blijven? Daan Rovers is ‘Denker des Vaderlands’ en studeerde eerst medicijnen voordat zij het roer totaal omgooide. Nu is het haar grootste passie om ideeën van filosofen uit het verleden te vertalen naar het grote publiek. Maar wat doet een ‘Denker des Moederlands’ nog meer zoal en met wie zou ze een kop thee drinken als ze in een tijdmachine kon stappen? Welke boeken las ze de kleine Daan Rovers en bij welke plaat werd een grote beslissing genomen? Ga mee op reis!
1/2/202039 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Filmmaker en violist Kishi Bashi

Vlak voor een uitverkocht Bitterzoet sprak Simone met de Amerikaanse/Japanse zanger, violist, componist en filmmaker Kishi Bashi. Met zijn Songfilm ‘Omoiyari’ maakt hij een muzikaal statement over een zeer pijnlijk stukje Amerikaanse geschiedenis. Als artiest doet hij er alles aan wat in zijn vermogen ligt, om het buitensluiten van bepaalde groepen tegen te gaan. Zijn Songline Choice is een magische! Waarmee hij iedereen op de dansvloer krijgt…
12/17/201931 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Top 2000 Special met tien bijzondere gasten en Songline Choices

De Songline Choices van Daniel Lohues, Douwe Bob, Mike Lindup van Level 42, John Oates van Hall & Oates, Blackbird, Nathan East, Drew Holcomb and the Neighbors, Aafke Romeijn, Judy Blank en Tom Chaplin van Keane.
12/10/20191 hour, 55 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Mathilde Santing

Simone Walraven neemt je weer mee op reis! Van een live stukje Bluegrass bij volle maan in Nashville, Tennessee naar de zangstudio van Mathilde Santing in Amsterdam-Zuid. Ruim een kwart eeuw woonden de dames bij elkaar om de hoek, nu pas vindt de eerste ontmoeting plaats en dat werd meteen een sprong de diepte in. Met ‘Troublemaker’ treedt Mathilde Santing uit haar comfort zone. Een gesprek over de totstandkoming van het album, waarom inspiratie een moeilijk woord is en je het beste zingt als je níet je best doet. Dit én natuurlijk over haar ‘grootste fan’ Todd Rundgren is deze podcast van Simone’s Songlines.
12/3/201937 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Patrick Kicken

Zich over de superioriteit van het Nederlandse OV verbazend, reist Simone Walraven af naar het huis van oud 3FM en Veronica DJ Patrick Kicken. Na een serie burn-outs ging Patrick op een innerlijke zoektocht. Hij deed meer dan 300 interviews met filosofen, schrijvers en zenmeesters over de hele wereld en verzamelde deze in zijn podcast ‘Leven zonder stress’, welke inmiddels ook in boekvorm is verschenen. Wie is Patrick Kicken NU? En wat durft hij wel aan Simone te vertellen maar niet aan een macho vriend?
11/27/201943 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Songlines Podcast: Rama Kumaran

Muzikant en verhalenverteller Rama Kumaran uit Nashville te gast! Hij studeert momenteel aan het conservatorium in Amsterdam, wat bracht hem hier? Aan Simone vertelt hij over zijn roots, favoriete plekken, een bijzondere muzikale herinnering én jammen met Shakespeare.
11/21/201937 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: YvonJane van Leeuwen

Meer dan 25 jaar was zij uitvoerend artiest in musicals en tv-series, zoals Miss Saigon en Goede Tijden Slechte Tijden. Nu coacht zij zelf artiesten. Aan Simone vertelt ze hoe ze 'per ongeluk' coach werd van Beth Hirsch (Air - All I Need), waarom de muziek van Tori Amos en Prince een bijzondere plek heeft in haar hart én over leven alsof het je laatste dag is in Beiroet.
11/11/201930 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Grayson Capps

De Americana blues-rock troubadour Grayson Capps uit Alabama is momenteel op toer door Europa. Een van Grayson’s bekendste liedjes is ‘A Love Song for Bobby Long’, de titel track van de gelijknamige film met John Travolta en Scarlett Johansson. Grayson vertelt oa over de impact van Orkaan Katrina in zijn leven en de muziek van AC/DC, die hem hielp door de tijden chaos.
11/4/201932 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is longarts in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd. Producer Chantal Schouten sprak met haar over haar strijd voor een rookvrije jeugd, haar favoriete reisplek, de muziek die haar diep raakt én haar perspectief op het leiden van een zinvol leven.
10/28/201921 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Songline gast: Heather Bond

De Amerikaanse zangeres en songwriter Heather Bond uit Nashville maakte een nieuw album samen met bassist en producer Viktor Krauss, broer van de bluegrass artieste Alison Krauss. Deze samenwerking bracht ook uitdagingen met zich mee...
10/21/201937 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Nax (The New Shining)

Nax Stok is zanger, songwriter en gitarist van The New Shining. Ze bestaan sinds 2006 en maakten inmiddels 6 albums. Het nieuwe album is vernoemd naar de Engelse uitdrukking “the elephant in the room”. Nax is ervaringsdeskundige op het gebied van depressie en is vastbesloten om dit moeilijke onderwerp uit het isolement te halen.
10/12/201942 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Rob Oudkerk deel 2

Deze week deel 2 van het interview met Rob Oudkerk. Hij is voormalig politicus en huisarts en momenteel voorzitter van de OSVO, de Vereniging van Amsterdamse Middelbare Scholen. In deel 1 sprak hij o.a. over kansgelijkheid in het onderwijs en omgaan met persoonlijke tegenslagen, nu komt zijn reisleven aan de orde.
10/7/201922 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Songline gast: Schrijfster Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is succesvol schrijfster. Voor haar nieuwste boek 'De Vondeling' zonderde ze zich af op The Isles of Scilly. Een uitgebreid gesprek over de totstandkoming van het boek, de betrouwbaarheid van je herinneringen, taxidermie, het schrijven van een goede sex scene én de muziek die haar raakt.
9/30/201934 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Songline gasten: Wolf & Moon

Als een soort moderne nomaden toerde het dreamy folk/pop duo Wolf & Moon vrijwel non-stop door de VS, Australië, Engeland, Italië en Duitsland. Vorige week kwamen bandleden Dennis en Stefany met al hun bagage en gitaar naar de tuin van de AVROTROS in Hilversum voor een interview met Songlines producer Chantal Schouten. Hun nieuwe single 'Situations' is nét vers van de pers. Waar gaat het nummer over?
9/23/201935 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songline gast: Michael Moore

Jazz musicus en componist Michael Moore, geboren in Californië, gestudeerd aan het conservatorium in Boston, en gewoond in New York besloot 37 jaar geleden dat Amsterdam een betere creatieve omgeving voor hem was. Was mist hij het meest als expat? Michael leeft in de wereld van geïmproviseerde muziek. Is er nog iets dat onze maatschappij daarvan kan leren?
9/16/201932 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Celine Thackston

De virtuoze dwarsfluitiste Celine Thackston groeide op in de Amerikaanse staat Mississippi en woont en werkt al jaren in Nashville. Ze speelde bij diverse symfonie orkesten, werkte mee aan soundtracks voor films en video games én ze is de oprichter van een innovatief kamerorkest-met-een-missie, genaamd Chatterbird.
9/9/201931 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Songlines gast: Tate Eskew

Tate Eskew is een muzikant, audio-technicus en producer uit Nashville. Hij schreef bijna 10 jaar lang de muziek voor tv shows zoals The Simpsons en Futurama, maar zijn grootste liefde is het verbinden van natuur en technologie d.m.v. van ambient muziek. Tate stamt af van het Cherokee volk — een cultuur die hem diep heeft beïnvloed. Hij worstelt met het vinden van de balans tussen zijn leven als modern persoon en zijn respect voor de Aarde.
9/2/201931 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Songline gast: Lilith Merlot

De Haarlemse zangeres Lilith Merlot komt uit een familie waarin klassieke muziek centraal stond. Toch schreef ze als klein meisje liever popliedjes, en als tiener ontdekte ze ook jazz en soul en liet ze zich inspireren door artiesten als Jeff Buckley, D'angelo, Erykah Badu en Amy Winehouse. Lilith vertelde hoe haar familie het vond dat ze geen klassieke muziek wilde maken, hoe muziek haar hielp met moeilijke jeugd om te gaan en waarom ze met haar studie stopte om te gaan reizen.
8/27/201943 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songline gast: Aldith Hunkar

Aldith Hunkar wordt nog regelmatig herkend als presentatrice van zowel het Jeugdjournaal als het NOS Journaal, maar ze begon haar journalistieke carrière op de radio. Aldith reist veel de wereld over voor haar werk, maar ook privé pendelt ze tussen haar woningen in Nederland en Jamaica. Ze vertelt waarom ze graag op Jamaica is, hoe zij aan de verhalen komt die ze maakt en over kritisch blijven op waarheden die door media worden gedeeld.
8/20/201933 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Songline gast Lulu Wang Deel 2

Deel 2 van het bijzondere gesprek met schrijfster Lulu Wang. Lulu is erg van de verbinding zoeken maar kan ook prima uitleggen waarin de Chinese cultuur verschilt van die van de Nederlandse en dat met een fijn portie humor. Kan zij alles schrijven als columnist van een bekend Chinees blad, wat heeft ze met Italië en hoe brengt haar boeddhistische blik 'verlichting'?
8/12/201939 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Mack Bailey

In de Verenigde Staten maken 22 oorlogsveteranen per dag een einde aan hun leven, omdat ze niet de steun krijgen die ze nodig hebben bij het verwerken van Posttraumatische Stress. Folksinger/songwriter Mack Bailey uit Colorado is vastbesloten om dat getal omlaag te brengen. Hij geeft speciale retraites voor veteranen, waarin hij ze koppelt aan professionele songwriters. Samen schrijven ze een lied en geven een concert voor familie en vrienden. Op deze manier gaan ze hun ervaringen in een ander licht zien en zien vaak snel verbetering in hun mentale gezondheid.
8/5/201929 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Teske de Schepper

Teske de Schepper zingt en maakt muziek. Haar debuutalbum 'Porselein' kwam vorig jaar uit. Veel mensen kennen Teske ook van de populaire vlogs en blogs die ze sinds haar 13e maakt. Op YouTube heeft ze inmiddels meer dan 304,000 volgers. Hoe vindt ze de balans tussen wat ze openbaar maakt in haar vlogs en wat ze privé houdt? En hoe gaat ze om met de dagelijkse druk van de verwachtingen van haar volgers?
7/29/201934 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Steve Dawson

De Canadese gitaar virtuoos en producer Steve Dawson groeide op in Vancouver en woont tegenwoordig in Nashville, alwaar hij zij eigen studio heeft genaamd The Henhouse. Hij heeft inmiddels 8 solo albums gemaakt en werkte mee aan meer dan 80 albums van andere artiesten. Hij speelde jarenlang in de band van Long John Baldry en werkte samen met o.a. The McCrary Sisters en Tim O? Brien.
7/20/201933 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Jennifer Hartswick (zangeres/trompetiste)

Soms zijn mensen verbaasd wanneer een vrouw trompet speelt, maar voor zangeres en virtuoos trompettiste Jennifer Hartswick is het de natuurlijkste zaak van de wereld. Ze werd geboren in een grote familie van koperblazers in een piepklein dorpje in de bossen van Vermont en zowel haar tante als grootmoeder speelde trompet. Jennifer toert zo?n 250 dagen per jaar. Ze heeft inmiddels twee solo albums gemaakt, Ocean Floor (2011) en Nexus (2018), ze vormt een duo met gitarist Nick Cassarino én is sinds 18 jaar vast lid van de band van Trey Anastasio, oprichter en gitarist van Phish.
7/13/201940 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Marc Broussard en Andy Platts

Als aanloop naar het North Sea Jazz Festival deze week een Best of Simone?s Songlines met hoogtepunten uit interviews met Marc Broussard en Andy Platts (Mamas Gun/Young Gun Silver Fox).
7/6/201929 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Lulu Wang

Lulu Wang is schrijfster en kwam als 25-jarige uit China naar NL. Ze werd in één klap bekend als auteur van 'Het Lelietheater'. Waaraan wijt ze dit succes? En word je daar eigenlijk wel gelukkig van? En Wat hebben Chinezen met Hazes? Dit en veel meer in een bijzonder gesprek vanuit Lulu's theehuis in Den Haag.
6/29/201922 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Mark Elliott

Mark Elliott is een singer/songwriter en auteur uit Nashville. Hij groeide op in de jaren 70 in Florida, en zowel zijn vader als moeder gaven onderwijs in sociale rechtvaardigheid. Zij introduceerden Mark aan hun platen verzameling, al reizend in een Volkswagen busje van school naar school. Een inspirerend gesprek over John Denver, de kracht van de wildernis, de Berlijnse muur en nog veel meer!
6/22/201932 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Ciona Rouse

Ciona Rouse is dichteres in Nashville en Simone zocht haar op in Nashville voor een goed gesprek over oa magnolia's en haar liefde voor Mexico.
6/15/201921 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Molly Barth

Molly Barth is een virtuoze dwarsfluitiste uit Nashville. Ze toert de hele wereld over met haar optredens en ze is professor aan de Blair School of Music. Ze groeide op met de muziek van Whitney Houston, Blondie en Michael Jackson, maar ze speelt zelf voornamelijk klassieke muziek van componisten van deze tijd. Haar grootste passie is het bouwen van muzikale bruggen naar andere vakgebieden, zoals architectuur, en naar andere genres, zoals jazz en folk. Ze werkt samen met o.a. saxofonist Jeff Coffin van de Dave Matthews Band en Roy Futureman Wooten van Bela Fleck & the Flecktones.
6/8/201921 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Mark Rubel

Bassist, producer en muziek historicus Mark Rubel werkte als geluidstechnicus mee aan de opnames van duizenden liedjes. Hij is co-directeur van en geeft les aan The Blackbird Academy in Nashville, een top opleiding voor een nieuwe generatie studio technici.
6/1/201923 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Viktor Krauss

Viktor Krauss is bassist, componist en producer, broer van bluegrass artieste Alison Krauss en woont en werkt al jaren in Nashvile. Hij werkte als sessiemuzikant samen met o.a. Sheryl Crow, Joan Baez, Robert Plant, Michael McDonald, James Taylor, Elvis Costello en vele anderen en is sinds 1994 de vaste toerbassist van Lyle Lovett.
5/25/201923 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: David Davidson

David Davidson is violist, componist, arrangeur en sessiemuzikant uit Nashville. Hij maakt instrumentale solo albums én zijn werk is te horen op vele filmsoundtracks en honderden liedjes van andere artiesten, zoals The Little River Band, Kings of Leon, Chris Isaak, Leonard Cohen, The Waterboys, Mamas Gun en vele anderen. Hij vertelt over reizen in de tijd, zijn favoriete reisbestemming en welk liedje hem diep raakt.
5/18/201921 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Bert de Koninck

De Vlaamse muzikant en kleinkunstenaar Bert de Coninck woont al jaren op het platteland van Portugal en werd daar opgezocht door Songlines producer Chantal Schouten voor een zeldzaam interview. Bert werd in 1976 bekend bij het grote publiek met zijn liedje ?Evelyne?. ?In vijf minuten heb ik de basis ervan bij mekaar schreven, dus heel spontaan. Het kwam volledig zoals Bob Dylan verklaarde: ?My best songs came out of the blue.? Hij is verslaafd aan creativiteit en ziet soms wekenlang geen andere mensen. ?Ik ben nooit alleen in mijn eenzaamheid. Als je constant opgebeld wordt en van hot naar her moet rennen, dan blijft de Muze weg.? Sinds Bert in Portugal woont leidt hij een evenwichtig bestaan, dichtbij de natuur. Welke boodschap wil hij graag meegeven aan de Radio 2 luisteraars? ?Alle extremisme, alle dingen die buiten proporties vergroot worden, daar doe ik niet aan mee. Als je dingen niet meer kan relativeren, als er geen plaats meer is voor solidariteit en tolerantie, en je geen respect meer kan tonen ten opzichte van bepaalde mensen, dan is het erg met je gesteld.?
5/14/201923 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Songline choice: Peter Koelewijn

Zanger, songwriter en producer Peter Koelewijn werd geboren in Eindhoven in 1940. Met zijn band Peter & His Rockets scoorde hij in 1959 zijn eerste grote hit, "Kom van dat dak af?. Dit jaar viert Peter zijn 60e jubileum in de muziek, o.a. door het optekenen van zijn levensverhaal in de autobiografie: ?Peer: 60 jaar Nederpop ? vóór het voetlicht & achter de schermen?. Songlines producer Chantal Schouten zocht hem op voor een goed gesprek over de levensfase waarin hij zich nu bevindt. Naast zijn werk met The Rockets heeft Peter ook solo albums gemaakt, schreef en produceerde veel muziek voor andere artiesten en werkte bij Radio Luxemburg. Vanwaar al deze verschillende activiteiten? ?Ik heb artiest zijn altijd heel erg betrekkelijk gevonden. Je bent toch overgeleverd aan de willekeur van het publiek. Dat is een heel wankel bestaan. Als ik als artiest niet meer verder kan, dan kan ik altijd nog liedjes voor anderen schrijven en productie doen." Peter vertelt enthousiast over de Stichting Vaarkracht, waar hij tegenwoordig ambassadeur voor is. Deze organisatie werkt samen met bootbezitters, die kanker patienten en hun familie een relaxed dagje mee het water op nemen. ?Ik vind dat iemand zoals ik die een publieke functie heeft, ook iets voor het publiek moet doen. Een verantwoordelijkheid heeft." Peter koestert een grote hoop dat er ooit een oplossing wordt gevonden voor het conflict in het Midden Oosten. ?Vrouwen moeten aan de macht komen, nuchtere vrouwen die voor mijn part achter de kraam op de markt staan, die ook emotioneler kunnen zien en niet altijd 'willen winnen?. Water bij de Koelewijn doen is ook power."
5/4/201925 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Maurice van Hoek (singer-songwriter)

Singer-songwriter Maurice van Hoek vertelt over zijn leven en werk.
4/27/201914 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Benny Sings (Tim van Berkestijn)

Tim vertelt over roem in het buitenland, het muzikale nest waarin hij opgroeide en het combineren van zijn vaderschap met het artiesten-leven.
4/20/201919 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Lucie Silvas

Een 'Best Of Simone's Songlines' met een mooi interview met Lucie Silvas uit 2017. Lucie vertelde openhartig over haar vroegste muzikale herinneringen, haar liefde voor de natuur, het schrijfproces, haar mentor Judie Tzuke én de toekomst van de wereld. T
4/13/201919 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Rob Oudkerk

Rob Oudkerk is voormalig politicus en huisarts. Momenteel is hij voorzitter van de OSVO, de Vereniging van Amsterdamse Middelbare Scholen. Songlines producer Chantal Schouten sprak hem uitgebreid over kansgelijkheid in Amsterdam, zijn liefde voor het doktersvak, levenslessen en muziek die hem diep in de ziel raakt.
4/6/201920 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Simon Ward van The Strumbellas

Simon Ward is zanger, gitarist en songwriter bij de Canadese band The Strumbellas. Hun grote doorbraak kwam in 2016 met het nummer 'Spirits' en hun vierde album 'Rattlesnake' is inmiddels vers van de pers. Simon was oorspronkelijk leraar op een kleuterschool, maar besloot om zijn muzikale hart te volgen. Hij vertelt openhartig over zijn strijd met depressie, en hoe tijden van eenzaamheid hem juist de meeste inspiratie brengen.
3/30/201923 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Arthur van Amerongen

Schrijver/columnist Arthur van Amerongen over leven in de Algarve, muziek om bij te huilen en zijn boek in wording Costa da Coke.
3/23/201920 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Lisette de Zoete (Kunstenares/schrijfster)

Lisette de Zoete schreef de indrukwekkende biografie 'Mathilde - Muze, Mythe, Mysterie' over het leven van Mathilde Willink. Tien jaar lang was dit project een droom, om de beroemdste muze van ons land in al haar gelaagdheden te laten zien en niet alleen door de lens van de roddelpers.
3/16/201927 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Stef Bos

Interview met zanger Stef Bos.
3/9/201919 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Rivelino Rigters (Singer/songwriter, schrijver en talent coach)

Rivelino Rigters, ook wel bekend als Blackrockstar, was 13 jaar toen hij zijn eerste veroordeling kreeg en verbleef in diverse jeugdgevangenissen. Hij besloot om zijn leven een compleet andere richting te geven en werkt nu al jaren als post-release coordinator voor o.a. Young In Prison en zijn eigen organisatie Criminalminded. Met behulp van muziek en creativiteit helpt hij jonge mensen met een strafblad of risicogedrag om hun talenten te ontwikkelen, zodat ze een positieve draai kunnen geven aan hun leven.
3/2/201930 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Robin Borneman (singer-songwriter)

De Brabantse zanger en songwriter Robin Borneman heeft net 'The Cradle Tree' uitgebracht, het derde deel van zijn trilogie 'Folklore'. Het gaat over een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg begaat hij diverse beproevingen, en vindt uiteindelijk bezinning en rust.
2/23/201929 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Psychiater Dirk de Wachter ('Borderline Times')

Psychiater Dirk de Wachter schreef de bestseller 'Borderline Times', waarin hij aantoont dat onze moderne westerse samenleving aan alle voorwaarden voldoet van de Borderline persoonlijkheidsstoornis. In maart verschijnt zijn nieuwe boek 'De kunst van het ongelukkig zijn', waarin hij ervoor pleit om juist niet het grote geluk na te jagen, maar om de mindere kanten van het leven te omarmen.
2/16/201918 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Jacob de Greeuw (JOHAN)

Zanger en gitarist Jacob de Greeuw van JOHAN trok 9 jaar lang de stekker uit zijn band leven, totdat vorig jaar opeens het album 'Pull Up' verscheen. Hij vertelt uitgebreid over zijn strijd met depressie, muzikale roots en hernieuwde inspiratie.
2/2/201920 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy brengt op 8 februari zijn langverwachte tweede album uit, 'Horizon'. Hij vertelt over zijn roots in Suriname, de uitdaging van zijn besluit om de wijde wereld in te gaan, de muziek van Nina Simone én de ultieme power van naastenliefde.
1/26/201936 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Tori Amos

Een greep in de Songlines schatkist! We luisteren nog eens naar een mooi gesprek dat Simone had met Tori Amos in het Concertgebouw in Amsterdam, in juni 2014. Tori vertelt o.a. over de invloed die haar Cherokee grootouders hebben op haar muziek en over de kracht van creativiteit, wanneer de wereld om je heen in duigen lijkt te vallen.
1/19/20191 hour, 39 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Tijn Touber

Tijn Touber is muzikant, meditatieleraar, schrijver en inspirator. Hij was oprichter van de band Lois Lane en schreef o.a. de titelsong voor de film ?Amsterdamned?. Hij nam een drastische beslissing na zijn muzikale succes en besloot zich de rest van zijn leven te wijden aan bewustzijnsontwikkeling. Hij geeft trainingen aan de Amsterdamse politie, artsen, rechters en Lowlands bezoekers, en schreef o.a. de bestseller ?Spoedcursus Verlichting?. Op 21 Januari komt zijn nieuwe boek uit, ?Time Bender?.
1/12/201922 minutes
Episode Artwork

Songline Choice: Helen Botman (zangeres)

Helen Botman is net van start gegaan met haar nieuwe vertelconcert 'Love Letters', samen met zanger en liedjesschrijver Peter van Vleuten. Fijn om het nieuwe jaar mee te beginnen!
1/5/201927 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Tim Dawn

Tim Dawn heeft de Top Song te pakken met 'Walking on a wire', leidt een boer'n lev'n in hartje Utrecht en heeft zich na een bekroonde rechtenstudie met hart en ziel in het artiesten bestaan gestort.
12/22/201817 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Phil Thornalley

De Britse singer/songwriter en producer Phil Thornalley schreef o.a. Natalie Imbruglia?s wereldhit ?Torn? en Pixie Lott?s ?Mama do?. Hij was in de jaren 80 bassist en producer van The Cure, en werkte mee aan liedjes van Hot Chocolate, Kim Wilde, Prefab Sprout, Wax, Thompson Twins, Johnny Hates Jazz, Duran Duran, Sting, Paul McCartney & Wings, The Jam, Cyndi Lauper, The Waterboys en Bryan Adams. Voor het eerst in 30 jaar bracht hij in 2018 weer een solo album uit onder de naam Astral Drive, een ode aan zijn liefde voor Jaren 70 muziek, met als eerste single ?Summer of ?76?.
12/15/201834 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Singer/songwriter Femke Weidema

Femke Weidema uit Drachten woont en werkt al jaren in de VS als succesvolle singer/songwriter en producer. Ze schreef liedjes voor o.a. Stevie Nicks, Mary J. Blige en de tv-serie Nashville. Ze vertelt over het verliezen van je 'roots' als emigrant (het onderwerp van haar prachtige nieuwe single 'Stranger'), de inspiratie die ze vond in de Smokey Mountains én over het overwinnen van angst.
12/8/201820 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Singer/songwriter Luke Sital-Singh

De Britse singer/songwriter Luke Sital-Singh schrijft prachtige liedjes en staat aan de vooravond van een verhuizing van Engeland naar Los Angeles. Zijn teksten gaan de filosofische onderwerpen des levens niet uit de weg en hij weet zijn publiek daarmee muisstil te krijgen! Op 16 December speelt hij in Paradiso, nu alvast een voorproefje in Simone?s Songlines.
12/1/201822 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Pieternel

Zangeres en songwriter Pieternel heeft haar sporen liggen in het theater en ging op muzikale zoektocht door o.a. Italie en Brazilië. In 2015 vertrok ze naar New York en ontdekte daar haar ware liefde: folk en country muziek! Het resultaat is haar debuutalbum 'Roosevelt Island', dat ze opnam in The Big Apple en Nashville.
11/24/201822 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Diggy Dex

Zanger, songwriter, producer én de liefste rapper op het noordelijk halfrond is te gast: Diggy Dex!
11/17/201815 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Inge van Calkar

Inge van Calkar deed een paar jaar geleden mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland, heeft net haar tweede album 'RESET' uitgebracht en is deze maand op toer met Gare du Nord. Ze vertelt uitgebreid over haar muzikale transformatie, haar favoriete reisplek en de voldoening die ze vindt in haar werk als psycholoog.
11/12/201818 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Anke Timmer

Zangeres en songwriter Anke Timmer debuteerde in April dit jaar met haar EP ?Present?. Ze houdt het meest van toeren met haar band en optreden op ongewone plekken, zoals in trappenhuizen en hotels. Ze vertelt uitgebreid over haar angst voor ruzie en haar doel om beter te worden in het "af en toe eens goed laten klappen? in haar relatie.
11/3/201819 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Bram Vanparys

Bram Vanparys van The Bony King Of Nowhere leefde een jaar lang in een caravan in de Vlaamse Ardennen en deed inspiratie op voor zijn album 'Silent Days'. Het resultaat mag er zijn! Hij vertelt uitgebreid over zijn liefde voor Amerika, en over het allerbelangrijkste album ter wereld dat hij altijd aan zijn zijde heeft.
10/27/201828 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Mamas Gun

Andy Platts en Cameron Dawson van Mamas Gun waren in het land! Een mooi gesprek over hun muzikale roots, favoriete reisplek en de muziek die hen diep in de ziel raakt.
10/20/201831 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Best of Songline Choice: Andrew Roachford en Lianne la Havas

Héél af en toe genieten we nog een keer na van de meest bijzondere interviews uit de afgelopen vijf jaar: in deze 'Best of Simone?s Songlines' aflevering praat Simone met de Britse singer/songwriters Andrew Roachford (bekend van o.a. Roachford en Mike & The Mechanics) en Lianne La Havas (bekend van haar liedjes Age, Green and Gold en Is your love big enough). Van Griekenland tot Jamaica, van oude blues tot Beyoncé en zélfs een onverwachte les in natuurkunde komen aan de orde.
10/13/201822 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Filmregisseur Martin Koolhoven

Filmregisseur Martin Koolhoven van o.a. Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone over het schrijfproces, de muziek die hem inspireert, de kracht van film bij maatschappelijke verandering en hoe hij zichzelf steeds opnieuw moet uitvinden."
10/6/201835 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Jabe Piter Faber

Jabe Piter Faber zingt en speelt banjo bij "The Old Ditch Riverhoppers" uit Utrecht. De band bestaat uit vier rock & heavy metal liefhebbers, die smoorverliefd zijn op de volksmuziek van Appalachia. Jabe reisde af naar Kentucky ?with his banjo in his hand?, op zoek naar de nog springlevende Barn Dance cultuur en vond daar pickup trucks vol inspiratie voor het debuut album van de band.
9/29/201818 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Laura Jansen

Laura Jansen is back! En te gast om ons na drie jaar vluchtelingenwerk bij te praten over haar ervaringen op Lesbos en haar nieuwe album.
9/22/201821 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Jan Willem van de Wetering

Willem Jan van de Wetering had ooit een succesvolle carrière in de popmuziek, maar is inmiddels alweer jaren lang Enneagram trainer, coach en schrijver van 55 boeken. In ons interview presenteert hij een heldere introductie over hoe het enneagram kan helpen wanneer je vastzit in je leven, én hij vertelt over de muziek die hem steunde bij zijn drastische carrière switch.
9/15/201818 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Cesar Zuiderwijk

In de zomer van 1950 begaf Cesar Zuiderwijk zich, gewapend met emmertje en schepje, gezeten in een fietsstoeltje (voorop) naar het strand van Scheveningen. Achtenzestig jaar later keerde hij er terug samen met 2000 drummers uit binnen- en buitenland, om een bijzonder optreden te geven genaamd Four Horizons: 2000 drummers aan zee. Songlines producer Chantal Schouten zocht hem op in Den Haag!
9/8/201815 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens schrijft gedichten en romans, waaronder zijn bestseller ?Hallo Muur? en ? net verschenen ? zijn autobiografische roman ?Door het licht?. In ons gesprek vertelt hij bijzonder openhartig over zijn leven met en zonder alcoholverslaving, liefde, zijn schrijfmethode én de muziek die hem diep in de ziel raakt.
9/1/201835 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Amy Attenborough

Safari park ranger, yoga docent, fotograaf en wereldreiziger Amy Attenborough uit Zuid Afrika is te gast in Simone's Songlines.
8/25/201819 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: The Dawn Brothers

Bas en Levi van The Dawn Brothers zijn te gast in Simone's Songlines.
8/18/201824 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Mitch Rivers

Muzikant Mitch Rivers uit Haarlem te gast!
8/11/201824 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Katrien Verheijden

Katrien Verheijden zingt JANIS IAN op haar album "Echo's in mijn hoofd". Mét medewerking van Janis Ian zelf, die a.s. woensdag 8 augustus in een uitverkocht Tivoli op zal treden. Katrien vertelt uitgebreid over hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen.
8/4/201824 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Robin Kester

Betoverend mooie liedjes schrijft muzikante Robin Kester uit Utrecht. Haar debuut EP 'Peel The Skin' komt uit in het najaar. Een mooi gesprek over reizen, passie en muziek uiteraard!
7/28/201822 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Sandra van Nieuwland

Zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland over haar nieuwe album 'HUMAN ALIEN'. Wat als je kon ontsnappen aan alles wat je altijd dacht te zijn? In een compleet andere rol kon stappen?
7/21/201820 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Christof van der Ven (o.a. Bear's Den)

Christof van der Ven (o.a. Bear's Den) over zijn prachtige solo album "Empty Handed".
7/14/201824 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Songline Choice: Schrijfster Marita Coppes

Hoe leef je je eigen verhaal? Deze vraag drijft het leven van schrijfster en vertelkunstenaar Marita Coppes. Ze werd geboren in Colombia en woont tegenwoordig met haar gezin in Zutphen. Haar eerste roman heet ?De laatste verhalenweefster? en verbindt haar wortels in Zuid Amerika met haar liefde voor inheemse cultuur.
7/7/201819 minutes, 44 seconds