Winamp Logo
Ruskeat Tytöt Cover
Ruskeat Tytöt Profile

Ruskeat Tytöt

Finnish, Social, 1 season, 18 episodes
About
Pehmee on Ruskeiden Tyttöjen uusin podcast-sarja, joka asettaa ruskeat lihavat kehot keskiöön. Sarja on tehty intersektionaalisesta feminismistä, radikaalista itserakkaudesta, kehopositiivisuudesta ja hyvistä viboista. Afrosuomen historiaa etsimässä on ensimmäinen Ruskeiden Tyttöjen julkaisema podcast, joka ilmestyi syksyllä 2017.
Episode Artwork

Jakso 7: ”Vallan toimintaa ja yhteiskunnallisia erontekoja pitäisi tunnistaa paremmin koulutuksessa”

Kaikkien koulu? -sarjan viimeisessä jaksossa jatketaan kasvatuksen yhteiskunnallisuuden pohtimista erityisesti kriittisen ja feministisen pedagogiikan kautta. Puhumme koulutuksen kulttuurisesta kloonaamisesta, yksilöpsykologisesta eetoksesta sekä vallan ja yhteiskunnallisten erontekojen mekanismeista. Vierailijoina tutkija Tuija Saresma sekä professori Kristiina Brunila. educationsocial justicefeminist pedagogycritical pedagogy
11/18/20190
Episode Artwork

Jakso 6: Kasvatuksen ja koulutuksen yhteiskunnalliset ulottuvuudet

Kuudennessa jaksossa keskustellaan sellaisista pedagogioista, jotka ottavat huomioon yhteiskunnallisen ja sosiaalisen ulottuvuuden kasvatuksessa ja koulutuksessa. Tutkijat Amin Atabong Alemanji ja Sanna Ryynänen antavat myös käytännön vinkkejä opetustyöhön omista pedagogisista viitekehyksistään käsin.
11/4/20190
Episode Artwork

Jakso 5: ”On stressaavaa olla koulun ainoa” ja muita poc-henkilökuntakokemuksia koulussa

Viidennessä jaksossa tuodaan esiin koulun poc-henkilökunta- ja opettajakokemuksia Irene Omwamin ja Warda Ahmedin kanssa ja käydään läpi anonyymia poc-kouluhenkilökunnalta kerättyä palautetta.
10/21/20190
Episode Artwork

Jakso 4: Koulujen eriytyminen ja yhtenäisen peruskoulun tulevaisuus

Neljännessa jaksossa Mona Eid haastattelee apulaisprofessori Sonja Kosusta koulujen segregaatiokehityksestä ja siitä miten oppilaiden taustat vaikuttavat koulutuspolkuihin.
10/11/20190
Episode Artwork

Kommenttipuheenvuoro 3. jaksoon: Greta Secka

Koulukuraattori Greta Seckan kommenttipuheenvuoro Kaikkien koulu?- podcastin kolmanteen jaksoon, jossa pohdittiin rasismikokemusten vaikutuksia ja mielenterveyttä koulumaailmassa.
10/4/20190
Episode Artwork

Jakso 3: Rasismi, mielenterveys ja koulu

Kolmannessa jaksossa keskusteltiin terapeutti, ylitarkastaja Michaela Mouan ja aktivisti Irene Omwamin kanssa rasismista, mielenterveydestä ja koulusta. Jaksossa käsitteltiin muun muassa seuraavia kysymyksiä. Miten rodullistaminen tapahtuu? Mitkä ovat sen seuraukset mielenterveydelle? Mitä koulussa tulisi ottaa huomioon turvallisemman kouluympäristön luomisessa?
10/1/20190
Episode Artwork

Toisen jakson jatko-osa: Koulun toiseuttavat rakenteet

Toisessa jaksossa luodaan katsaus koulun rakenteisiin tutkijoiden kanssa. Haastattelemme kasvatustieteen yo, sarjakuvataiteilija Warda Ahmedin kanssa tutkijoita, jotka ovat tehneet tutkimusta koulun toiseuttamisen mekanismeista, oppikirjojen maailmankuvasta sekä oppilaan ohjauksesta. Vieraanamme ovat tutkijat Anna-Leena Riitaoja, Tuuli Kurki sekä Pia Mikander. Tämä on toisen jakson jatko-osa.
9/20/20190
Episode Artwork

Osa 2: Koulun toiseuttavat rakenteet

Toisessa jaksossa luodaan katsaus koulun rakenteisiin tutkijoiden kanssa. Haastattelemme kasvatustieteen yo, sarjakuvataiteilija Warda Ahmedin kanssa tutkijoita, jotka ovat tehneet tutkimusta koulun toiseuttamisen mekanismeista, oppikirjojen maailmankuvasta sekä oppilaan ohjauksesta. Vieraanamme ovat tutkijat Anna-Leena Riitaoja, Tuuli Kurki sekä Pia Mikander. Toinen jakso julkaistaan kahdessa osassa.
9/13/20190
Episode Artwork

Kommenttipuheenvuoro 1. jaksoon: Laura Eklund Nhaga

Ensimmäisen ”Suomalaisen koulun kritisoiminen on tabu” ja muita poc-oppilaiden ajatuksia koulusta -podcastjakson kommenttipuheenvuoro aktivisti, näyttelijä ja sosiologian opiskelija Laura Eklund Nhagalta.
9/9/20190
Episode Artwork

”Suomalaisen koulun kritisoiminen on tabu” ja muita poc-oppilaiden ajatuksia koulusta

Ensimmäisen jakson aiheena on poc-taustaisten oppilaiden kokemukset koulusta. Keskustelemassa ovat räppäri, kansalaisvaikuttaja Hassan Maikal, Feministisen puolueen varapuheenjohtaja ja aktivisti Pazilaiti Simayijiang sekä dj Hamza Al-Razzaq. Ohjelman ovat toteuttaneet Ruskeat Tytöt.    
8/29/20190
Episode Artwork

Pehmee meets Lady Clapback and Asia O’Hara

Pehmeen ekstrajaksossa jututetaan Suomeen Werq the World Tourin mukana saapuvaa Asia O’Haraa puhelimitse, pureudutaan dragin kauneusihanteisiin Lady Clapbackin kanssa ja keskustellaan Pehmeen ensimmäisestä kosketuksesta dragiin.  
4/16/20190
Episode Artwork

Pehmee s01e05

Pehmee podcastin viidennessä ja kauden viimeisessä osassa jatketaan keskustelua aktivisti ja juontaja Javiera Marchant Aedon kanssa ene-dietistä sekä siitä, miltä tuntuu käydä lääkärissä kun on pehmeä. Kaikki lisätiedot jaksoissa esiintyvistä tyypeistä ja biiseistä löydät pehmeen instagramista @pehmeeofficial ja keskustelua voi jatkaa somessa #pehmee.
1/11/20190
Episode Artwork

Pehmee s01e04

Pehmeen ensimmäisen kauden neljännessä osassa vierailee ihmisoikeusaktivisti, juontaja ja intersektionaalinen feministi Javiera Marchant Aedo. Syynissä syömishäiriöt, mahalaukun ohitusleikkaus sekä miten opetella pois sisäistetystä fatfobiasta. Jakso on kaksiosaisen kokonaisuuden ensimmäinen osa.
1/4/20190
Episode Artwork

Pehmee s01e03

Tässä Pehmeen jaksossa puhutaan vaatteista, henkilökohtaisen tyylin kehittymisestä ja bloggaamisesta. Caron ja Meriamin vieraaksi saapuu mediaduunari, kissamummo ja Are you feeling fashonable? -blogia kirjoittava Nadja Korpijaakko. Podcastissa esiintyvät viikon biisit ja fit -girlit löydät Pehmeen instagramista @pehmeeofficial.
12/20/20180
Episode Artwork

Pehmee s01e02

Pehmeen toisessa jaksossa tehdään pintaraapaisu siihen, mitä on kehopositiivisuus ja mistä se on lähtöisin. Kuumotellaan Meriamin lomamatkaa ja pohditaan, miten ulkopuolelta tuleva määrittely vaikuttaa omaan kehopositiivisuuteen. Podcastissa esiintyvät viikon biisit ja fit -girlit löydät Pehmeen instagramista @pehmeeofficial.
12/12/20180
Episode Artwork

Pehmee s01e01

Pehmee on Ruskeiden Tyttöjen uusin podcast-sarja. Pehmee on tehty intersektionaalisesta feminismistä, radikaalista itserakkaudesta, kehopositiivisuudesta ja hyvistä viboista. Pehmee haastaa kauneus- ja muita ihanteita, mutta myös (suomalaisen) kehopositiivisuuskeskustelun nykytilaa, joka on edelleen paljolti valkoisuuden ja muiden normien dominoimaa. Äänessä ovat Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi. Vieraina kuullaan kehoaiheisiin erikoistuneita vieraita ja Suomen kiinnostavimpia fit girlejä, eli […]
12/5/20180
Episode Artwork

Afrosuomen historiaa etsimässä: Katse tulevaisuuteen

Podcast-sarjan viimeisessä osassa perehdytään afrofuturismiin, joka on Suomessa suhteellisen tuntematon käsite. Afrofuturismilla tarkoitetaan estetiikkaa ja filosofiaa, joka yhdistelee scifiä, historiaa, maagista realismia ja afrosentrismiä. Jaksossa haastatellaan tanssija-koreografi Ima Iduozeeta, jolle afrofuturismissa on kyse radikaalista unelmoinnista. Afrofuturismia ovat Iduozeen lisäksi hyödyntäneet taiteessaan muun muassa Janelle Monae, Grace Jones, Erykah Badu ja FKA Twigs. Miten afrofuturismi näkyy […]
12/15/20170
Episode Artwork

Afrosuomen historiaa etsimässä: Amerikan serkut

Podcast-sarjan neljännessä osassa pohditaan, miten afrikkalaisamerikkalaisuus näkyy Suomessa. Millaisia stereotypioita afrikkalaisamerikkalaisuuteen liitetään? Millainen on amerikkalaisen mustan kulttuurin vaikutus afrosuomalaisuuteen? Mukana jaksossa ovat Michiganin yliopiston historian ja afrikkalaisamerikkalaisuuden professori Marcia Chatelain, muotisuunnittelija Ervin Lervern Latimer, aktivisti ja terapeutti Michaela Moua, somepersoona Dosdela sekä hiusalan ammattilainen Jessica Eboreime. Lisäksi kuullaan mustan suomalaisen musiikin uranuurtajien, Shaka Kamparan ja Deogracias […]
11/17/20170