Winamp Logo
Ruplan kurssi Cover
Ruplan kurssi Profile

Ruplan kurssi

Finnish, Finance, 1 season, 5 episodes, 4 hours, 6 minutes
About
Suomalais-Venäläisen kauppakamarin podcastissa Ruplan kurssi tarkastelemme Venäjää liiketoimintaympäristönä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Keskustelemme ajankohtaisista aiheista ja nostamme esille uusia näkökulmia Venäjästä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Keskustelua vetää kauppakamarin viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä.
Episode Artwork

Johtaminen, yrityskulttuuri ja työelämä Venäjällä

Ensimmäisen kauden päättävässä Ruplan kurssin 5. jaksossa puhumme työelämästä, yrityskulttuurista ja johtajan roolista Venäjällä. Keskustelemme siitä, miten hyvä yrityskulttuuri luodaan ja miten henkilöstöä sitoutetaan. Tiedätkö, miten suomalainen ja venäläinen johtaminen eroavat toisistaan ja mitä henkilöstö odottaa johtajalta? Arvioimme, minkälaisilla ominaisuuksilla ja eväillä suomalainen johtaja pärjää ja saa tuloksia aikaan Venäjällä. Studiossa Satu Niemelän kanssa ovat keskustelemassa Isku Russian ja Isku Kazakstanin toimitusjohtaja Natalia Salonen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen. Lähetyksessä vierailee myös Itella Russian toimitusjohtaja Jussi Kuutsa Moskovasta. Kaikilla kolmella vieraalla on valtava kokemus Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta ja johtamisesta. Kullanarvoisia vinkkejä siis jaossa myös meneillään olevaan työelämänmurrokseen ja uusien sukupolvien johtamiseen. Jakso on äänitetty 14.6.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 87,33.
6/21/202143 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Venäjän talous, sijoitusmarkkinat ja riskienhallinta

Neljännessä jaksossa puhumme siitä, miten ruplan kurssi vaikuttaa yritysten toimintaan ja mikä vaikuttaa ruplan kurssiin. Keskustelemme laajemmin Venäjän taloudesta ja yritysten riskienhallinnasta. Yhtenä pääteemana meillä on suomalaisyritysten investoinnit Venäjällä. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa EKE-Yhtiöiden konsernin talousjohtaja Antti Tikkanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen. Lähetyksessä vierailee myös Nor-Maalin toimitusjohtaja Vesa Tukiainen Pihkovasta. Hän kertoo yrityksen onnistuneesta investoinnista Venäjällä ja antaa neuvoja investointeja ja paikallista tuotantoa harkitseville. Jakso on äänitetty 10.5.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 89,50.
5/17/202153 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Kuluttajamarkkinat ja verkkokauppa Venäjällä

Kolmannessa jaksossa puhumme Venäjän valtavasta kuluttajamarkkinasta ja verkkokaupan vahvuudesta. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Luhta Sportswear Companyn divisioonan johtaja Keni Luhtanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin palvelujohtaja Tarja Teittinen. Lähetyksessä vierailee myös SOK:n Country Director Marita Koskinen. Jakso on äänitetty 7.4.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 90.18.
4/13/202153 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ympäristöajattelu, kiertotalous ja jätehuolto Venäjällä

Tässä toisessa jaksossa keskitymme ympäristöajatteluun, kiertotalouteen ja jätehuoltouudistukseen. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kestävän kehityksen Business Advisor Jekaterina Lindberg ja WOIMA Corporationin toimitusjohtaja Henri Kinnunen. Lähetyksessä vierailee myös Nokian Renkaiden varatoimitusjohtaja Andrei Pantioukhov Pietarista. Hän kertoo, miten autonrenkaita kierrätetään Venäjällä ja mikä rooli Nokian Renkailla on ollut kierrätyksen rakentamisessa.
3/17/202151 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Venäjän-kaupan mahdollisuudet ja tulevaisuuden trendit

Ensimmäisessä jaksossa keskitymme Venäjän-kaupan mahdollisuuksiin ja tulevaisuuden näkymiin. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen ja Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula. Piipahdamme myös Moskovassa ja kuulemme East Officen edustuston päälliköltä Jari Jumpposelta, miltä Venäjä näyttää suomalaisen ja suomalaisyritysten silmin nyt ja tulevaisuudessa. 
2/11/202144 minutes, 3 seconds