Winamp Logo
Røverhistorier Cover
Røverhistorier Profile

Røverhistorier

Danish, News, 2 seasons, 17 episodes, 13 hours, 8 minutes
About
Røverhistorier er en podcastserie om den italienske mafia. Skabt af Weekendavisens Morten Beiter, der i mange år har beskæftiget sig med Italien og organiseret kriminalitet på tæt hold. Han har talt med mafiaens afhoppere, dens ofre og dem, der jager den, i sin undersøgelse af, hvad mafia er for noget.  Hvorfor at den er så svær at komme til livs. Og hvordan det kan gå til, at mafiaen har bredt sig så langt ud over Italiens grænser, at den truer med at æde Europa op indefra.  Første sæsons fem kapitler handler om, hvad det vil sige at være medlem af en mafia som Siciliens Cosa Nostra. Hvad er det for mennesker? Hvordan bliver de optaget? Hvad kræver det af dem? Hvad foretager de sig? Hvad betyder det for deres familie? Og findes der en vej ud? Følg med når journalist Morten Beiter åbner for 30 års research.
Episode Artwork

Intermezzo V – Hestens Død

Det er næsten umuligt at vende mafiaen ryggen, når man selv har den i blodet. Men det er lykkedes for Giuseppe Cimarosa, grandfætter til en af verdens mest eftersøgte mafiabosser. I løbet af sommeren udgiver vi en ny ladning Røverhistorier. Det er ikke en ny sæson – den kommer senere – men en række bonusepisoder, hvor Weekendavisens Morten Beiter går i dybden med temaer, der måske er blevet berørt i forbifarten i de tidligere kapitler, men hvor der er meget mere at fortælle. Intermezzoer, kalder han dem. De første fem handler om kvindernes rolle i mafiaen og om sønner, der kommer til at betale prisen for deres fædres valg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/2/202236 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Intermezzo IV – I Faderens Navn

Massimo Ciancimino var stikirenddreng for sin far, Palermos mafiaborgmester Vito Ciancimino, som tog de fleste hemmeligheder med sig i graven. Men nogle af dem gik i arv til sønnen. I løbet af sommeren udgiver vi en ny ladning Røverhistorier. Det er ikke en ny sæson – den kommer senere – men en række bonusepisoder, hvor Weekendavisens Morten Beiter går i dybden med temaer, der måske er blevet berørt i forbifarten i de tidligere kapitler, men hvor der er meget mere at fortælle. Intermezzoer, kalder han dem. De første fem handler om kvindernes rolle i mafiaen og om sønner, der kommer til at betale prisen for deres fædres valg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/26/202246 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Intermezzo III – De 100 skridt

Giuseppe »Peppino« Impastato var en siciliansk venstrefløjsaktivist fra en mafiafamilie, som var blevet smidt ud hjemmefra. Til sidst blev mafiaen så træt af ham, at han blev myrdet. I løbet af sommeren udgiver vi en ny ladning Røverhistorier. Det er ikke en ny sæson – den kommer senere – men en række bonusepisoder, hvor Weekendavisens Morten Beiter går i dybden med temaer, der måske er blevet berørt i forbifarten i de tidligere kapitler, men hvor der er meget mere at fortælle. Intermezzoer, kalder han dem. De første fem handler om kvindernes rolle i mafiaen og om sønner, der kommer til at betale prisen for deres fædres valg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/19/202231 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Intermezzo II – Hundehvalpen

Giuseppe Di Matteo var kun 12 år, da han blev kidnappet af den sicilianske mafia for at tvinge hans far, en afhoppet mafiaboss, til at holde mund. Han endte med at blive kvalt og opløst i syre. I løbet af sommeren udgiver vi en ny ladning Røverhistorier. Det er ikke en ny sæson – den kommer senere – men en række bonusepisoder, hvor Weekendavisens Morten Beiter går i dybden med temaer, der måske er blevet berørt i forbifarten i de tidligere kapitler, men hvor der er meget mere at fortælle. Intermezzoer, kalder han dem. De første fem handler om kvindernes rolle i mafiaen og om sønner, der kommer til at betale prisen for deres fædres valg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/12/202239 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Intermezzo I – Hyænerne

»Hellere være en hyæne end en panter, for hos hyænerne er det hunnerne, der bestemmer,« siger en fiktiv kvindelig mafiaboss i en film. Men de kvindelige bosser eksisterer også i virkeligheden. I løbet af sommeren udgiver vi en ny ladning Røverhistorier. Det er ikke en ny sæson – den kommer senere – men en række bonusepisoder, hvor Weekendavisens Morten Beiter går i dybden med temaer, der måske er blevet berørt i forbifarten i de tidligere kapitler, men hvor der er meget mere at fortælle. Intermezzoer, kalder han dem. De første fem handler om kvindernes rolle i mafiaen og om sønner, der kommer til at betale prisen for deres fædres valg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/5/202248 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kapitel VI - Uno Due Tre Quattro

Napolis mafia bliver kaldt Camorra, og den var stor engang, men er i dag reduceret til et kriminelt, anarkistisk øhav, hvor regel nummer ét er, at der ingen regler er.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/20211 hour, 2 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kapitel V - Store Sko Fine Hjerner

I den oversete Syditalienske region Calabrien har Italiens største og stærkeste mafia. ’Ndrangheta, sine rødder dybt begravet i Aspromonte-bjergene. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202159 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Kapitel IV - De Allierede

Efter Anden Verdenskrig opstod den sicilianske mafia på »mirakuløs vis« af asken og blev så stor og arrogant, at den gik i krig mod den italienske stat.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/20211 hour, 11 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kapitel III - Blæksprutter

Den sicilianske mafia, vi kender i dag, begyndte for alvor at blive synlig i tiden mellem Italiens samling og Anden Verdenskrig. Men først blev den erklæret for udryddet af Mussolini.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/20211 hour, 18 seconds
Episode Artwork

Kapitel I - Ymer

Alle organisationer med respekt for sig selv har en skabelsesmyter. De italienske mafiaer har endda flere at vælge imellem. Men alle handler de om at nedstamme fra noget ædelt. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202144 minutes, 14 seconds