Winamp Logo
Röda vita rosen Cover
Röda vita rosen Profile

Röda vita rosen

Swedish, Homes/Interior/Gardening, 111 seasons, 136 episodes, 4 days, 6 hours
About
I böljande samtal om allt från blommor, trädgårdsplanering, kompost och pallkragar till livet i stort och smått får vi följa en växande vänskap. I Röda vita rosen möts en av Sveriges främsta trädgårdsmästare - Victoria Skoglund och en av Sveriges mest entusiastiska nybörjare - Jenny Strömstedt.
Episode Artwork

Perra <3 Vickan

Victoria håller på i trädgården hela kvällarna, det är den absolut vackraste tiden på året och det måste njutas. Hon har också firat födelsedag och Jenny ifrågasätter lite varför inte hon var inbjuden, kom inbjudan kommit bort i posten?&nbsp;Jenny läser på inför partiledardebatten men så fort det blir lite ledigt är det skytteltrafik till landet för vattning och njut!&nbsp;I veckans avsnitt går vi igenom några av de vanligaste svampsjukdomarna som dyker upp på våra träd, buskar och växter när vi som minst anar det. Hur identifierar man dem? Vilka växter är extra utsatta? Och hur bekämpar man en svampsjukdom på mest effektiva sätt?&nbsp;Dessutom blir det djupdyk i ungdomskärlek, tråkiga besked om den lilla golvmoppen och ett mycket bra streamingtips!Mejla till oss: [email protected]&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/202349 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Världens sötaste golvmopp!

Jenny har drabbats av den stora vårtröttheten men det botas med gott umgänge och roliga event, däribland köruppträdande. Victoria har fyllt år, firandet för vänta lite men fram till dess gläds hon&nbsp;åt den nya vattenpumpen, äntligen slipper hon springa upp och ner till sjön med vattenkannor för att rädda livet på alla nysatta planteringar.&nbsp;I veckans avsnitt avhandlar vi violrutan, en blomma som kanske inte alla känner till men som är fantastisk. Vad ska man samplantera med? Hur ska de tas om hand? Och vilka är Victorias egna favoriter?&nbsp;Dessutom blir det körsång, gymnastiska övningar och en ljuvlig uppdatering på kattfronten.&nbsp;Mejla till oss: [email protected] &nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/2/202344 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Live-podd

Hela sändningen kan du se på vår Facebooksida, Röda vita rosen-podden.&nbsp;https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&amp;v=768672644925367 Vi ber om ursäkt för eventuella brister i ljudkvalitén då denna sändning gjordes utomhus i den något blåsiga vårkvällen. Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/25/202334 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Jag bor i odlingzon typ 75….

Det är mycket oroliga tider. Nyhetsuppdateringar, rapportering och kommentarer från krigshärden är prioritet för både Jenny och Victoria.&nbsp;Men man kan behöva tänka på annat, eskapism med hjälp av krogshow bland annat..Veckans avsnitt handlar om gödsel. Vilken typ av gödsel ska man sprida ut i sin rabatt? Vilken näring är värda att satsa på? Och hur jordförbättrar man sin&nbsp; pallkrage?Dessutom blir det misslyckanden i vardagen, kompostkvarnar och kärlek till den linjära TV-n. [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/3/202248 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Pottor, pallkragar och ruttna chilifrön

Veckans avsnitt är en kombination av kvistspecial och frågelåda. Hur ska man tänka om man vill tjuvstarta våren och ta in kvistar till vaserna? Vad är fint att plantera under ett äppelträd och hur gör man egentligen för att lyckas med rabarbern?&nbsp;Dessutom bjuds det på skamsköljningar, olyckor och byteshandel. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/202250 minutes, 1 second
Episode Artwork

Röda vita rosen coaching AB

Jenny har gått tillbaka till sin gamla kvinnokör och fått beröm för sin insats som alt. Victoria tycker fortfarande att tillvaron vacklar lite men kanske kan hon starta en liten sidoverksamhet som ledarskapscoach?&nbsp;Denna vecka är temat odling i de mer nordliga breddgraderna. Vi ringer upp trädgårdsmästaren och floristen Erica Rosendahl som tillsammans med familjen lämnat Stockholm för Norrbotten.&nbsp;Hur skiljer sig trädgårdslivet i norr från det i söder? Finns det något som växer bättre i de högre zonerna? Och finns det något som man ska undvika?&nbsp;Dessutom blir det småkakor, korrigering av förra veckans snusk och Victorias nya idol.&nbsp;Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/17/202249 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Äntligen luktärtsbonanza!

Jenny har äntligen gjort Party-ledar-rabatt, det gick bra och nu kan det äntligen fokuseras på annat. Och som hon vill prata! Victoria tycker att livet skaver lite - är det någon planet som går åt fel håll igen?&nbsp;Veckans avsnitt tillägnas luktärterna. Dessa älskade, lättodlade, väldoftande och&nbsp; vackra blommor. Hur ska man egentligen göra? Hur gör man för att optimera blomningen? Vad ska man tänka på vid plantering? Victoria ger sina bästa tips från sådd till blomning.Dessutom blir det astronomi, en lektion i nordiska språk och Kerstin Strömstedts eventuella hybris.&nbsp;&nbsp;Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/10/202247 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Vilka genier vi är!

Victoria jobbar som aldrig förr, det är tiden före högsäsong som är den allra stressigaste i trädgårdsmästarlivet. Jenny känner sig nervös inför den kommande arbetsveckan - kan det bero på planeternas position?&nbsp;Veckans ämne är citrus. Just nu är citrusfrukterna som godast och citrusträden av allra bästa kvalité. Vilka citrusträd ska man satsa på? Hur får man dem att må så bra som möjligt? Och hur ska man tänka kring såväl näring som vinterförvaring?&nbsp;Dessutom bjuds det på drömtydning, missförstånd i verktygslådan och huvudräkning.&nbsp;Mejla till oss: [email protected]&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/202248 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Jag är så nöjd!

Det är årets sista dag och Jenny och Victoria har öppnat upp för frågestund, och denna gång inte bara om trädgård.&nbsp;Bland annat: hur fungerar fläktsystemet i Nyhetsmorgonstudion? Vem är Jennys drömperson att intervjua? Vilka vägar kan man ta för att bli trädgårdsmästare? Varför har inte Victoria någon pool när hon är gift med en poolsvetsare?&nbsp;Och vilka är våra frikort? Gott nytt år från oss på Röda vita rosen!Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/30/202145 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Misslyckad kola och en proffsbadare…

Det är julafton och Jenny och Victoria tänker tillbaka på jular som varit, smärtan i att vara nyskild och inte vara med sina barn. Det har varit stressigt i veckan för att allt ska vara på plats när julfriden ska infinna sig.&nbsp;Veckans avsnitt tillägnas julens mat och de kära lyssnarnas frågor. Vad står på julbordet? Vad kan man hitta på att äta på juldagen- och annandagen? Och vilken klätterros är värd att satsa på?&nbsp;Dessutom bjuds det på telefonterror, uttalsproblematik och skönsång.&nbsp;Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/24/202140 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Tork-Ola och Mur-Eva

Det har varit en glamourös vecka för Victoria som sprungit på galor och blivit både inspirerad och berörd. Jenny har varit i Berlin och hälsat på en av sina döttrar. En efterlängtad och iskall resa som fick henne att förundras över tidens gång.&nbsp;I veckans avsnitt svarar vi på lyssnarfrågor och delar med oss av julklappstips. Vad ska man ge den trädgårdsintresserade? Vilka julklappar som nästan är gratis vill vi ha? Och vad ska man investera i om man är sugen på att ge någon en julklapp som kommer att kunna ges vidare i generationer?&nbsp;Dessutom blir det kattdrömmar, entreprenörskap och fysisk renovering. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/9/202142 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Ingen pyttipanna i fågelrestaurangen!

Victoria har spenderat helgen hemma hos sin mamma och blivit ordentligt ompysslad. Hummer, champagne och uppdukad frukost. Jenny har haft en jobbhelg med Nyhetsmorgon men också upplevt den perfekta söndagen med familj, bak och adventskonsert.&nbsp;I veckans avsnitt ringer vi upp fågelskådaren Eva Stenvång Lindqvist som svarar på frågor om fågellivet under vintern. Vilka fåglar är det som stannar kvar under årets kallaste månader? Vad ska man erbjuda för föda i sin egen trädgård? Och hur får fåglarna i sig vatten om det ligger ett istäcke över sjöar och vattendrag?&nbsp;Dessutom bjuds det på saffransbullar, snippskola och springmaskfobi.&nbsp;Mejla till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/2/202153 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Växternas rätt i samhället har hört av sig igen...

Det har varit en minst sagt spännande och intensiv vecka. Victoria har haft julmarknad på jobbet och drabbats av PPD, post production depression, som gjort henne alldeles gråtig. Jenny har nästlat sig in i Grey’s Anatomy-casten, fått intervjua en av skådespelarna och dessutom blivit så nervös att hon tappade sina engelskkunskaper.&nbsp;Veckans avsnitt handlar om adventsblommor. Det lackar mot jul och första advent står för dörren, det är många som vill fylla sitt hem med väldoftande hyacinter och ståtliga amaryllisar. Hur ska man ta hand om sina julblommor på bästa sätt? Vilka julblommor ska man satsa på? Och hur kan man få fina julgrupper och buketter utan att betala en förmögenhet?&nbsp;Dessutom blir det skidskyttesvett, internet och Sven-Bertil Taube.&nbsp;Mejla till oss: [email protected]&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/25/202147 minutes
Episode Artwork

Steffo som Selma Lagerlöf

Allhelgonatiden är förbi och Jenny har varit på maskerad som kanin och kommit på hur befriande det skulle vara om alla utklädda lite oftare. Victoria upplever problem med sin dygnsrytm efter omställningen till vintertid och kan inte kyssa sin make eftersom han lagt sig till med en mustasch - vad tycker vi om det egentligen?&nbsp;Veckans ämne är vintersådd. Vi ringer upp Victorias idol Sara Bäckmo från Skillnadens trädgård som berättar allt som är värt att veta som nybörjare. Hur ska man förbereda trädgården för vintersådd? Vilka grönsaker är värda att satsa på? Och vilken är favoritblomman att så under vinterhalvåret?&nbsp;Dessutom blir det mammahyllningar, ungdomskärlek och tyska porrstjärnor.&nbsp;Mejla till oss: [email protected]&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/12/202152 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Tack Haninge bygglovsavdelning för ert tålamod

Det har varit internationella klimakteriedagen och Victoria har blivit uppvaktad med bubbel och bridgeblandning av sin nyblivna make. Jenny har spelat in Tillsammans med Strömstedts och längtar efter poptönten som står på scen hela kvällarna.&nbsp;Växtbelysning, pumpor och övervintring är några av veckans ämnen. Bosse Rappne är med och berättar om hur vi ska tänka kring att ge extra ljus till växterna under vinter. Jenny djupdyker i pumpasläktet och bjuder på både kunskap och recept. Och Victoria ger sina bästa tips för att övervintra hortensior.&nbsp;Dessutom bjuds det på slagsmål, Grey’s Anatomy-återfall och dolda pingistalanger.&nbsp;Mejla till oss: [email protected]&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/21/202152 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Bokashi - är det lite som kimchi?

Jenny och Victoria har bestämt sig för att podden ska få ett nytt, lite mer kryptiskt namn. Röda vita rosen känns bättre än Trädgårdspodden men vem av dem är den röda och vem är den vita rosen?&nbsp;Victoria får vältra sig i ett av sina favoritämnen – bokashikompost och Jenny har äntligen kommit igång med sitt pallkrageprojekt. Men vad tycker egentligen Victoria om Jennys planer? Hur ska Jenny få en blomstrande gräsmatta på landet? Och vad ska vi plantera i våra krukor som klarar plötslig frost och vårbakslag?&nbsp;Maila till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/202138 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Vilken tid på året börjar du gå på potta?

Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund har äntligen skaffat podcast efter flera år av korta möten i TV-studion.I premiäravsnittet sitter Jenny och Victoria hemma hos Victoria och tittar ut över den ännu vintriga trädgården. Det pratas om luktärter, guldvatten, barn som lämnar boet och Jennys kommande trädgårdsprojekt.&nbsp;&nbsp;Maila till oss: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/202141 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Trailer

Trailer för Röda vita rosen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/202130 seconds