Winamp Logo
Roadster Podcast Cover
Roadster Podcast Profile

Roadster Podcast

Hungarian, Hobbies, 5 seasons, 42 episodes, 1 day, 5 hours, 44 minutes
About
A Roadster.hu magazin podcast csatornája
Episode Artwork

Így utazzunk a legjobb történetek nyomában

A koronavírus sok mindent megváltoztatott, az egyik első jelenség az volt, hogy a világ bezárult. A légitársaságok gépei nem szálltak fel több, az országhatárok bezárultak, leállt a nemzetközi vonatközlekedés, és végül mindenféle közlekedés, a legvége pedig az lett, hogy a lakásunkból is csak bevásárolni és edzeni mehetünk ki. Amikor ezt a podcastet felvettük, minderről még fogalmunk sem volt. Mit sem sejtve, önfeledten terveztük a nyarat, az utazásokat, így adta magát a téma. Aztán amikor Olaszországot karantén alá vonták, úgy döntöttünk, ezt az adást eltesszük későbbre, amikor minden rendben lesz. Egy hónapnál nem lehet több.Most már tudjuk, hogy több lett, és még nincs vége, ezért úgy döntöttünk – karantén ide, lezárt országhatárok oda – mi mégis kitesszük a digitális térbe ezt a podcastet. Mert álmodozni jó. Mert terveket szőni kell. Különben megbolondulunk.   Szóval utazzunk egy kicsit, még ha csak fejben is, még ha csak könyvek, filmek és egy podcast segítségével is, és járjuk be Olaszország, Ciprus, Dublin és New York utcáit.
4/14/202030 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Így élik át a járványt külföldön élő magyarok!

New Yorkban, Bécsben, Pekingben és Berlinben élő magyarokkal beszélgettünk, hogy megtudjuk, hogyan látják a városukat, milyen idegenben átélni ezt a szürreális helyzetet. Körkapcsolás a Roadsteren.Mai podcastünkben magyarok mellett Párizsban, Ravennában és Edinburghben élő helyieket is meginterjúvoltunk, így a mai podcastben virtuális módon utazzuk körbe a járvány miatt megbénult világot. Mindezek mellett szó lesz a helyzet okozta mentális nyomásról, a leginspirálóbb hazai projektekről, és arról, hogy mit tanulhatunk ebből a nyomasztó szituációból.
3/30/20201 hour, 23 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Melyik skandináv életstílus fog bejönni nekem?

Lagom? Hygge? Sisu? Itt az újabb Roadster podcast, amiben megint megmondjuk a magunkét.Trendkövető legyen a talpán, aki el tud igazodni a skandináv életmódok rengetegében. Először jött a dán hygge, majd be sem robbant igazán, már mindenki a svéd lagomról beszélt. Aztán megérkeztek a finnek, és hozták a sisut. Na meg ott a fika, ami olyan, mint a délutáni kávézás barátokkal, de mégsem az. Szóval mik ezek és működnek vajon Skandináviától délre is, mondjuk az ötödik kerületben vagy a Balaton északi partján? A Roadster újságírói, Pákozdi Nóri, Fülöp Luca és Csáki Csaba megtárgyalják, melyiket milyen élni, hogyan lehet beépíteni a mindennapokba és egyáltalán, szükség van-e rájuk Északon kívül is.
3/5/202036 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Így lehetne jobb hely Budapest

Szeretjük a fővárosunkat, örömmel látjuk, hogy minden hibája ellenére is egyre jobb hellyé válik. Ugyanakkor azt is látjuk, érezzük és napi szinten tapasztaljuk, hogy a tökéletestől még messze van. Ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, ismét megmondjuk a magunkét, és kifejtjük, szerintünk hogyan lehetne élhetőbb, kényelmesebb, szebb, barátságosabb.
2/10/202028 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Hová utazzunk és hová ne 2020-ban? - Roadster

Szeretsz utazni? Mi is. A Roadster podcastjében szerkesztőink átbeszélik, melyek azok a városok, amiket szerencsésebb elkerülni, mivel az elmúlt években a tömegturizmus miatt jelentősen veszítettek vonzerejükből. Ugyanakkor azt is megtárgyaljuk, hová érdemes menni, mik azok a kevéssé frekventált, de izgalmas desztinációk, amik sok meglepetést tartogathatnak a kíváncsi utazóknak. És hogy hogyan fogunk odajutni? Repülővel? Vagy a fenntarthatóság és a klímavédelem miatt hagyjuk a reptereket és célozzuk be inkább a vasútállomsokat? A Roadster podcatből ez is kiderül.  
1/13/202042 minutes, 17 seconds