Winamp Logo
Revoluția copiilor Cover
Revoluția copiilor Profile

Revoluția copiilor

Romanian, History, 1 season, 3 episodes, 1 hour, 53 minutes
About
Un documentar audio despre Revoluția română, așa cum au trăit-o oameni care în ‘89 erau copii sau adolescenți
Episode Artwork

Episodul 3: Mâine-n toată țara

Revoluția copiilor este un documentar audio despre Revoluția din 1989, așa cum au trăit-o oameni care atunci erau copii sau adolescenți. Ascultați și citiți mai multe pe Scena9.ro/revolutia-copiilor. Episodul 3: Mâine-n toată țara Cum s-a revărsat Revoluția în restul țării, din centrul Bucureștiului, până pe străzile adormite ale câtorva zeci de orașe, și pe ecranele unei lumi întregi? Aflați cum mergi mai departe după ce fotografia ta - o fetiță de patru ani în brațele mamei, lângă mormântul tatălui împușcat la Revoluție - face înconjurul lumii pe coperta revistei Paris Match. Ce înseamnă dezinformarea, ce faci cu frica și ce scrii în jurnal la 14 ani când cade Ceaușescu.  Revoluția copiilor este un podcast realizat pentru Scena9 de Andra Matzal și Cosmin Postolache, cu grafică de Sorina Vazelina.
12/22/201935 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Episodul 2: Azi în Timișoara

Revoluția copiilor este un documentar audio despre Revoluția din 1989, așa cum au trăit-o oameni care atunci erau copii sau adolescenți. Ascultați și citiți mai multe pe Scena9.ro/revolutia-copiilor. Episodul 2: Azi în Timișoara Câțiva puști care-au prins Revoluția din ‘89 în primele ei zile, la Timișoara, povestesc după 30 de ani cum au trăit căderea violentă și haotică a comunismului. Unii dintre ei au înțeles abia la maturitate că ceea ce au trăit multă vreme de atunci e o traumă.  Revoluția copiilor este un podcast realizat pentru Scena9 de Andra Matzal și Cosmin Postolache, cu grafică de Sorina Vazelina.
12/15/201941 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Episodul 1: Ultimii șoimi

Revoluția copiilor este un documentar audio despre Revoluția din 1989, așa cum au trăit-o oameni care atunci erau copii sau adolescenți.  Ascultați și citiți mai multe pe Scena9.ro/revolutia-copiilor. Episodul 1: Ultimii șoimi Ce însemna să fii copil sau adolescent în România comunistă și ce știai despre politica sub care trăiai atunci? Care sunt cele mai puternice imagini pe care le-ai luat cu tine în viața de dinainte? Am așezat răspunsurilor unora dintre ultimii șoimi ai patriei și pionieri într-un puzzle sonor. Revoluția copiilor este un podcast realizat pentru Scena9 de Andra Matzal și Cosmin Postolache, cu grafică de Sorina Vazelina. 
11/30/201936 minutes, 8 seconds