Winamp Logo
RELAAS Cover
RELAAS Profile

RELAAS

Dutch, Personal stories, 1 seasons, 332 episodes, 4 days 13 hours 15 minutes
About
RELAAS is een plaats voor waar gebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen.
Episode Artwork

Bert gaat door het dak

Bert vertelt een waar puberverhaal over een onverschrokken nacht en het bijhorend staartje.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/02/202426 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Geen lief voor Tessa

Tessa had nooit kunnen geloven hoe hard ze verstrikt zou zijn in een geheime relatie.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/02/202418 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Kriebelt het nog, Dario?

Dario vindt een open relatie niet vreemd. Hij heeft er enkele achter de rug en met goede afspraken vormt dit geen probleem. Het brengt soms wel een grote verrassing met zich mee. Illustratie door Iris Van Robays. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/02/202413 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Ellen benut het retro, bruine handdoekje ten volle

Ellen wordt verliefd. Niet op een persoon, maar op een appartement. Noem het maar haar midlifecrisis. De renovatie van dit appartement brengt haar in een hachelijke situatie.Illustratie door Iris Van Robays.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/01/202418 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Carolien knuffelt in clair-obscur

Carolien moest al heel vroeg afscheid nemen van haar mama. Ze zocht, en vond, manieren om haar mama toch dicht bij haar te houden.Illustratie door Morgane StaelensZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/01/202412 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Het slippertje van Kris

Kris is op een vakantie. Tijdens een wandeling gaat het mis. Ze heeft een grijze smurrie niet onder controle en glijdt uit. Een ontmoeting met de spoeddienst blijft niet uit.Illustratie door Absentity.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/01/202418 minutes 42 seconds
Episode Artwork

De niet zo toevallige ontmoeting van Ine

In het verre Chicago ontdekt Ine welke volgende stappen het leven voor haar in petto heeft.Illustratie door Julie PaeshuysZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/12/202318 minutes 58 seconds
Episode Artwork

De natuur kan je niet plannen, Frederik

Frederik en zijn vrouw plannen nog een uitje met hun twee voor hun tweede kind wordt geboren. Ze kijken ernaar uit om nog eens weg te zijn en kiezen Amsterdam als bestemming. Alleen beslist de natuur er wat anders over. Illustratie door Jasper Ooms. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/12/202314 minutes 12 seconds
Episode Artwork

De DDR-film van Julie

Julie heeft een voorliefde voor de voormalige Sovjet-Unie. Met een vriendin gaat ze er op vakantie. Transnistrië bezoeken staat op haar todo-lijst. Alleen is het een land dat eigenlijk niet bestaat. Het is zelfs verboden om vanuit Oekraïne naar Transnistrië te reizen. Toch waagt Julie haar poging via een omweg. Illustratie door Fien Cools. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/11/202319 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Tijn had beter wel naar Schooltv gekeken

Tijn kan zich niet makkelijk concentreren in de klas. Hij krijgt niet alle klasopdrachten tijdig klaar en wordt daar soms voor gestraft. Hierdoor mag hij van de leerkracht niet mee naar Schooltv kijken. Misschien had Tijn dit beter wel bekeken ... Illustratie door Eva Neirynck.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/11/202312 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Lisa koestert het kleinste leven

Lisa vertelt over de korte, krachtige momenten die ze doorbracht met haar dochter Mona.Illustratie door Fien CoolsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/11/202321 minutes 58 seconds
Episode Artwork

De mooiste weken van Joost

Joost, zijn broer en zijn vader verblijven sinds lange tijd opnieuw samen in het ouderlijke huis. Samen blijven ze waken bij hun moeder.Illustratie door Eva Neirynck.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/11/202318 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Johan bolt heel vlotjes

In geuren en kleuren kan Johan over zijn laatste camperavontuur vertellen.Illustratie door Fien CoolsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/11/202319 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Het zware hoofd van Thomas

Thomas is brandweerman. Hij neemt ons mee op een interventie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
26/10/202318 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Rik improviseert romantiek

De lichtjes van de Seine maken iets los bij Rik. Daar geeft hij alles voor.Illustratie door Johan LemenuZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/10/202318 minutes 59 seconds
Episode Artwork

De vergeten kaart van Bart

Bart vertrekt naar Ierland, maar brengt een ondankbaar souvenir mee van deze reis: een angst. Illustratie door Yorun Curé. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/10/202318 minutes 19 seconds
Episode Artwork

De nacht die Fien nooit zou beleven

De huwelijksnacht van Fien was een knaller van formaat.Illustratie door Iris Van RobaysZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/10/202321 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Kaatje is aan handen en voeten gebonden

Kaatje is een straathoekwerker. Een van de mensen die ze wil helpen is Boris. Hij is dakloos. Kaatje brengt een straf, hard, maar treffend verhaal. Graag dan ook deze waarschuwing: het verhaal is heel grafisch.Dit Relaas werd opgenomen tijdens 'Sleep Out' op 24 maart. Die nacht hebben in Gent, Roeselare en Sint-Truiden een kleine 100 deelnemers met hun slaapzak op straat doorgebracht. Daarmee vragen ze aandacht voor dakloosheid. Door zelf buiten te slapen, wilden ze aan de lijve ondervinden hoe het is om als dakloze op straat te slapen. De Sleep Out ging uit van de vzw Enchanté. Dit verhaal werd in samenwerking met hen opgenomen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/09/202317 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Jeroen en het wonder van niets

Jeroen is een rasechte curieuzeneus en dat is hem zijn leven waard.Illustratie door Iris Van RobaysZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/09/202319 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Het groot lot voor Rebecca

Rebecca wint soms de zotste dingen. Ben je benieuwd naar haar laatste prijs?Illustratie door Sander BelmansZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/09/202315 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Het enige, echte huis van Evelien

Evelien wordt geboren in het rode huis en dat blijft haar veilige burcht, haar hele leven lang. Illustratie door Eva Neirynck.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/09/202320 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Valerie lust geen luizenleven

Voor Valerie was er een heel pad uitgestippeld, maar ze neemt iedereen vrolijk mee op de zijweg.Illustratie door Sander BelmansZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/09/202328 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert: Talk of the town

Talk of the town is een luisterwandeling doorheen de buurt Sluizeken - Tolhuis - Ham in Gent. Twaalf buurtbewoners vertellen een persoonlijk verhaal met als rode draad 'wachten'. Dit project kwam tot stand in samenwerking met Curieus.Meer weten of zelf wandelen? Surf naar https://curieus.be/talk-of-the-townZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/08/20238 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Rein volgt een stippellijn

Rein beleeft de pieken en dalen van het landschap in Noorwegen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/08/202319 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Patrice doet het volgens het boekje

Patrice is achttien en heeft een lief. Een serieus lief. Na een jaar verkering wil ze op reis met het lief én gaat het koppeltje ook voor hun 'eerste keer'. Allebei onwetend brengt het lief een boek met info mee: de gids voor jonggehuwden.Illustratie door Ilse Cortebeeck.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/08/202318 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Carol, the warrior princess

Carol wordt ziek. Ze is omringd door een fantastisch vangnet en ze bestrijdt de ziekte. Carol neemt ons mee naar haar onderzoeken. Gelukkig is haar humor niet zoek, ook al zorgt dit soms voor vreemde situaties.Illustratie door Jeroen Janssen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/07/202321 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Roosje heeft geen stoppen

Na de coronaperiode hadden Roosje en haar vriendin zin in avontuur. Probeer hen maar eens tegen te houden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/07/202321 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Emiel heft het glas voor de walrus

Emiel brengt een ode aan zijn vriend PJ. Hij ontmoet PJ in de scouts. Het leven zorgt ervoor dat ze elkaar vaak ontmoeten. PJ is een vriend in vele gedaantes.Illustratie door Viktoir Viktoir. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/06/202320 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Eva doet een Theootje

Een stage is een moment om je even onder te dompelen in een werk dat je niet goed kent. En dat doet Eva met graagte.Illustratie door Fien CoolsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/06/202315 minutes 36 seconds
Episode Artwork

De stille rit van Frederik

Frederik vertelt over een zwangerschapsverlies. Het is een moedig, maar ook hoopvol verhaal. Met trots kijkt Frederik naar zijn sterrenkindje. Illustratie door Catherine De Somer. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/06/202314 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Het alternatief van Lien

Een doodgewone dag, met een dorpsfeest in Bellem, wordt voor Lien als een ervaring uit een parallel universum.Illustratie door Fien CoolsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/06/202323 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Ouders voor inclusie vertelt'

'Ouders voor Inclusie vertelt' is een podcastreeks door en voor ouders die gemaakt werd op initiatief van Ouders voor Inclusie, onder begeleiding van Relaas. Ze brengen verhalen over de pieken en dalen in inclusieve trajecten en de weg die ertussen bewandeld wordt. Verhalen over ontmoeting, verbinding, rechten en kansen. Maar vooral verhalen die inspireren, die aanzetten tot denken, herdenken, samen denken, verhalen met impact. Laat je op hun maandelijkse #vertelvrijdag meeslepen door het unieke verhaal van een ouder. Je kan hen volgen via Spotify via https://open.spotify.com/show/5qpk7FBuNwclTUjvv231W9Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op <a href="https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info" rel="noopener noreferrer" tar
26/05/202314 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Philippe schept een luchtje

Hoera, het is tijd voor ons 300ste relaas! Philippe neemt deel aan de Gordon Bennet-race, een internationale ballonwedstrijd.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/05/202319 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Ruth en het icoon Mariella

Had jij een leerkracht waar je jaren later nog levendige herinneringen aan hebt? Die je misschien heeft bijgebracht dat kostbaarder is dan gelijk wat er in de boeken staat? Ruth kwam zo iemand tegen op haar levenspad. Ze vertelt er met heel veel liefde over.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/05/202314 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Fran danst onder haar ster

Fran heeft heel veel aan haar zus: een compagnon voor de festivalzomers, een goede vriendin, een troostende schouder. En plots valt dat allemaal weg.Illustratie door Mila Van GoethemZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/05/202315 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Ouders voor Inclusie vertelt'

'Ouders voor Inclusie vertelt' is een podcastreeks door en voor ouders die gemaakt werd op initiatief van Ouders voor Inclusie, onder begeleiding van Relaas. Ze brengen verhalen over de pieken en dalen in inclusieve trajecten en de weg die ertussen bewandeld wordt. Verhalen over ontmoeting, verbinding, rechten en kansen. Maar vooral verhalen die inspireren, die aanzetten tot denken, herdenken, samen denken, verhalen met impact. Laat je op hun maandelijkse #vertelvrijdag meeslepen door het unieke verhaal van een ouder. Je kan hen volgen via Spotify via <a href="https://open.spotify.com/show/5qpk7FBuNwclTUjvv231W9?fbclid=IwAR3__fX9hZjvrMcq_SWtPbJ7QKY
27/04/202317 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Anna's eerste gast is een huzarenstukje

Anna besluit om de kamers in haar grote, lege huis te verhuren. Ze kijkt uit naar de gasten die ze zal leren kennen in haar eigen B&amp;B. Wanneer ze een boeking krijgt, zorgt de eerste logee voor een wel heel aparte ontmoeting.Illustratie door Catherine De SomerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/04/202313 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Lotte duikt het tasje in (16+)

Lotte viert heel graag Valentijn, zelfs zonder een lief. Ze maakt er fijne dag van en trakteert zichzelf op een uitje naar haar lievelingsstad Amsterdam. Met een app in de hand regelt ze een date, een onenightstand eigenlijk. Dit verhaal is minder geschikt voor onze jongste luisteraars. Illustratie door Iris Van Robays.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/04/202317 minutes 3 seconds
Episode Artwork

De relaasstarters

Was je aanwezig op ons gala evenement in juni 2022? Dan vond je daar briefjes met een verhalenstarter: een kleine trigger om jouw waargebeurde anekdote neer te pennen. De resultaten zijn zo leuk dat we ze graag met jullie willen delen.Illustratie van Eva NeirynckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/04/202317 minutes 14 seconds
Episode Artwork

De slaagkansen van Kurt

Kurt had dit verhaal over zijn autorit even goed niet kunnen vertellen. We zijn ongelooflijk opgelucht dat hij toch achter de relaasmicrofoon is beland.Illustratie door Eva NeirynckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
31/03/202320 minutes 59 seconds
Episode Artwork

To Ivan or not to Ivan, that's the question

Ivan stelt de dingen in vraag. Als kind deed hij dit al, maar nu nog steeds. Op een ludiek moment ontdekt Ivan dat zijn benen veel succes hebben. Illustratie door Iris Van Robays.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/03/202317 minutes 6 seconds
Episode Artwork

De erehaag na Erik

Grensgebieden zijn de ideale locatie voor een straf verhaal. Desolaat, een komen en gaan van allerhande mensen, ... Douanier Erik rakelt een paar herinneringen op.Illustratie door Alexander RobynZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/03/202312 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Maxime perst vanaf nu zelf haar fruitsap

Maxime is achttien jaar en reist naar Guatemala. Ze leert er Spaans, ze werkt er en vindt daar ook een lief. Op een avond wordt ze heel bang en komt ze in aanraking met een machete.&nbsp;Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/03/202323 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Dirk omarmt zijn nest

Dirk komt uit een heel fijne familie en krijgt als kind alles wat hij kan wensen. Na een toevalligheid ontdekt hij dat zijn herkomst er toch anders uitziet dan wat hij oorspronkelijk wist.&nbsp;Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/03/202314 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Benny probeert antipsychotica

Benny is achttien en staat op een plein in de stad. Hij wil naar huis, heeft zijn fiets bijna in zijn hand, maar Benny blijft staan. Urenlang. Het lukt hem niet om te vertrekken. Illustratie door Eva Neirynck. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/02/202320 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Stroomjager Joksie

In coronatijden maakte Joksie per ongeluk een hele goede beslissing.Illustratie door Eva NeirynckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/02/202325 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Alexander kijkt flou door het vensterke

Alexander is regisseur. Het brengt hem op avontuurlijke locaties en zorgt voor zalige filmprojecten. Tijdens een van zijn reizen belandt Alexander bij een dokter in Afrika.Illustratie door Eva Neirynck.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Emma Matras. Bestel nu op&nbsp;emma-matras.be: tot 55% korting tijdens de winter solden. Krijg 5% extra met de code "RELAAS05"Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/01/202327 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Nathalie schuurt zich een weg

Nathalie ontdekt dat fietsen en avonturieren een ideale combo is. Ze vertrekt een jaar op fietsreis. Toch schuurt er iets. Misschien zou je het wel een midlifecrisis kunnen noemen?Illustratie door Absentity.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Emma Matras. Bestel nu op&nbsp;emma-matras.be: tot 55% korting tijdens de winter solden. Krijg 5% extra met de code "RELAAS05"Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/01/202324 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Veerle over lust en loof

An acquired taste. Voor sommige zijn dat olijven, of mokka, of spruiten. Voor Veerle is het een en-en-en verhaalIllustratie door Absentity.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Emma Matras. Bestel nu op&nbsp;emma-matras.be: tot 55% korting tijdens de winter solden. Krijg 5% extra met de code "RELAAS05"Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/01/202322 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Pompen of verzuipen voor Tania

Tania vertelt over haar insulinepomp. Het reclamepraatje belooft veel: 'Now I can dance, now I can sleep, now I can eat, now I can love ... NOW CAN I LIVE!'. Het zal haar leven veranderen, maar in welk opzicht?Illustratie door Johan Lemenu.Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Emma Matras. Bestel nu op emma-matras.be: tot 55% korting tijdens de winter solden. Krijg 5% extra met de code "RELAAS05"Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/01/202322 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Kris, de schieter

Kris lijkt al heel zijn leven een bangerik. Hij heeft een klein hartje, maar is niet bang om dit toe te geven. Meer zelfs: ondanks zijn angst, schuwt hij de voorgrond niet.Illustratie door Victor Vanderbeck. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/12/202217 minutes 34 seconds
Episode Artwork

De chaton van Tine

De kerstvakantie heeft voor Tine een hele kleine verrassing in petto.Illustratie door Victor VanderbeckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/12/202216 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Yune duikt op uit diepe gronden

Yune vertelt over een slechte seksuele ervaring en de veerkracht die dat van haar gevraagd heeft.Illustratie door Johan LemenuZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/12/202213 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Ruth, het meisje van Parijs

Ruth vindt tijdens een festival een gsm, een Nokia 3310. Doordat ze de gsm terug bij de eigenaar wil brengen, tekent ze zonder het te beseffen voor een avontuur. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/12/202214 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Het moedermonument van Annemarie

Annemarie is een straffe madam, net als haar moeder.Illustratie door Eva NeirynckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/12/202229 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Met pannenkoeken en breiwol zet Heleen de achtervolging in

Tijdens een treinrit van Izegem naar Gent maakt Heleen kennis met een man. Helaas zorgt een te spannend boek ervoor dat er geen romance ontstaat. Daar heeft Heleen spijt van. Ze start een zoektocht.Illustratie door Eva NeirynckZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/11/202218 minutes 28 seconds
Episode Artwork

De tattastrofe van Elise

Elise vindt zichzelf graag eens opnieuw uit. Daar houdt ze best rekening mee, wanneer ze een beslissing maakt met gevolgen op lange termijn.Illustratie door Mila Van GoethemZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/11/202223 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Inge gaat over lijken voor de liefde

Inge vertelt een liefdesverhaal en hoe ze het kosmisch evenwicht kan herstellen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/11/202223 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Dat stond niet op de planning, Liesbeth ...

Liesbeth heeft een Tinderdate. Wat nog meer bijzonder is: deze date vindt plaats op een woonboot. Daar was Liesbeth nog nooit geweest. De date lijkt perfect te gaan ... tot de ochtend aanbreekt.Illustratie door Myilnn via Pulp Deluxe.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/11/202219 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Kenny, the actor from The cursed child

Kenny en zijn vrouw houden van theater. Wanneer ze naar een uitdagend stuk gaan kijken, zorgt Kenny's lichaam voor een extra uitdaging.Illustratie door Myilln.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/10/202219 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Jef komt morgen niet naar school

Ver weg van de liefdevolle betutteling van zijn grootouders kan deze verteller eindelijk eens de grote Jef uithangen.Illustratie door Alexander Robyn via Pulp deLuxeZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/10/202218 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Het nieuwe jasje van Relaas

Misschien merkte je het al: Relaas is vanaf nu een anders. Maar tegelijkertijd ook niet zo heel anders. Ben je benieuwd hoe de vork juist in de steel zit? Luister even mee.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/10/20228 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Kelly staat recht in haar schoenen

Kelly is operazangeres. Tijdens een optreden heeft ze het plots gehad. Ze wil weg en vertrekt. Daardoor ontstaat er een toevallige ontmoeting die wel wat invloed heeft op Kelly's leven...illustratie door Sabien ClementZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/10/202220 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Dimi schuwt het patersgrauw

Niet meer dan één enkele voetnoot, dat is wat Dimi nodig heeft om een paar vraagtekens bij zijn opleiding te zetten. Illustratie door Sabien Clement Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/10/202217 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Filip worstelt met de sterke arm der wet

Filip en de arm der wet: het is geen goed huwelijk. Je denkt dat hij na een aanvaring geleerd heeft, maar dan ken je Filip nog niet. Illustratie door Gheleyne Bastiaen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/09/202222 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Sofie dekt alvast de tafel

Sofie heeft een kinderwens en droomt van een groot gezin. De aanzet begint goed en de kinderwens wordt vervuld. Toch is haar gezin nog niet compleet. De kers op de taart blijkt geen makkelijke bevalling te zijn. Illustratie door Sabien Clement. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/09/202218 minutes 18 seconds
Episode Artwork

De Tom-en-Jerry-truc van Hans en compagnie

Hans is getekend door twee goede vrienden en dat wenst hij iedereen toe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/09/202219 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Kristof, de gerenommeerde en toevallige circusdirecteur

Kristof zijn carrière is samenspel van toevalligheden en daar is hij heel dankbaar voor. Hoe word je anders een circusdirecteur of een pretparkbouwer? Illustratie door Renée Herleef. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/09/202215 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Hoe Geertrui Gertrudeke wil worden

Geertrui kijkt vooruit en ze heeft er een goed oog in. Al is nog wat werk aan de winkel om haar toekomstbeeld waar te maken. Illustratie door Studio Muts Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/09/202219 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'We Connect' - Ielde

Over jou, mij en vooral wij! We Connect laat mensen in verbinding treden met elkaar, van elkaar leren en luisteren. Ielde: "je bent nooit oud genoeg om te verslensen" We Connect is samenwerking tussen Casa Rosa en Relaas. Beluister hier de andere verhalen van dit project: www.casarosa.be/WeConnect Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/08/202212 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Steven, onbevaderd

Je vrienden kies je, je familie heb je. Of niet: Steven heeft zijn familie niet helemaal. Hij vertelt over zijn zoektocht naar zijn vader en zijn zoon. Illustratie door Sabien Clement Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/08/202226 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Timon krijgt de wind van voren

Timon wil een goede vriend zijn. Wanneer hij een verjaardagscadeau wil bedenken voor een heel dichte vriendin, dan krijgt dit een bijzondere wending. Illustratie door Alexander Robyn via PulpDeluxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/08/202233 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Jakobe kruidt haar uitjes

Je wilt er even tussenuit, naar het groene platteland. En als dat niet uitdagend genoeg is, dan voeg je nog wat meer groen toe. Of zo gaat dat toch bij Jakobe. illustratie (c) Zoë De Sutter Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/08/202223 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'We Connect' - Fleur

Over jou, mij en vooral wij! We Connect laat mensen in verbinding treden met elkaar, van elkaar leren en luisteren. Fleur: "Een coming out zou nooit nodig moeten zijn. Het is niet nodig om te vragen of je anders mag zijn dan de "gangbare norm." Laten we allemaal 100% onszelf zijn." We Connect is samenwerking tussen Casa Rosa en Relaas. Beluister hier de andere verhalen van dit project: www.casarosa.be/WeConnect Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/07/202222 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'We Connect' - Eli

Over jou, mij en vooral wij! We Connect laat mensen in verbinding treden met elkaar, van elkaar leren en luisteren. Eli: "Vertrouwen hebben in de juiste personen is belangrijk. Maar vertrouwen hebben in jezelf is het belangrijkst!" We Connect is samenwerking tussen Casa Rosa en Relaas. Beluister hier de andere verhalen van dit project: https://www.casarosa.be/WeConnect Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/07/202217 minutes 1 second
Episode Artwork

Kasper en de zoektocht naar de sarcofaag

Kasper heeft geen rijbewijs. Hij neemt graag het openbaar vervoer en kiest pas als laatste optie voor de auto. Toch vindt hij een goede reden om te leren autorijden. Illustratie door Studio Muts via PulpDeluxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/06/202214 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Binnenkomer Catherine

Catherine zoekt schoonheid in haar leven, en ze laat geen kans onbenut om er ten volle van te genieten. Illustratie door Studio Muts Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/06/202227 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Hoe Noël street credibility verwerft

Noël is dertien jaar in 1979. Gent staat in rep en roer, want het inschrijvingsgeld van de universiteit wordt opgetrokken. Als jonge knaap doet hij mee aan de betoging. Het gaat ten slotte ook over zíj́n toekomst. Illustratie door Iris Van Robaeys via PulpDeluxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/06/202214 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Tim tekent voor zijn moeders

Tims thuis is de normaalste zaak van de wereld, en dat vertelt hij graag aan de wereld. Illustratie door Maarten De Saeger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/06/202219 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Marijke blijft ook maar een mens

Marijke neemt ons mee naar haar schooltijd. Ze loopt school in het technisch onderwijs en is omsingeld door nonnen. Maar Marijke laat zich niet kennen. Illustratie door Charlotte Demuyt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/06/202228 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Laureyne zweefde over velden

Laureyne blikt terug op de groene jeugd die ze had. Nuchter, maar ook dankbaar en met veel liefde vertelt ze haar coming of age verhaal. Illustratie door Charlotte Demuyt Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/05/202216 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Yves en de huttentut

Het gras is altijd groener aan de andere kant wanneer je aan het scrollen bent op sociale media. Al die avonturen die mensen ondernemen, hoe schoon! Yves verspeelt zijn tijd met de smartphone tot zijn zus hem een duwtje in de rug geeft.  Illustratie door Margo Van Damme. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/05/202221 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Mieke voelt de impact

Het zit hem soms in de details: de kleine ideetjes waar je zo aan voorbij gaat. Of doe je dat maar beter niet? Illustratie door Margo Van Damme Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/05/202214 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Robbe heeft niet de zwaarste rugzak

Zijn essentieel voor een meerdaagse trektocht: een paar goed zittende schoenen én een degelijk gepakte rugzak. Loopt het daar mis, dan voel je dat zonder twijfel vanaf dag één. Maar dan houd je er misschien wel een amusant verhaal aan over. Illustratie door Koen Van Loocke Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/05/202222 minutes 21 seconds
Episode Artwork

De goede raad van inspi-Rik

Rik zoekt graag de adrenaline op, en hij weet dat goed te relativeren. Illustratie door Iris Van Robays Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/04/202219 minutes 44 seconds
Episode Artwork

12 stielen, maar geen 13 ongelukken voor Kurt

Kurt hopt van job naar job. Hij beschrijft zijn ervaringen en de reden waarom hij verandert van stiel. illustratie door Alexander Robyn via PulpDeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/04/202214 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Het bonkend hart van braverik Loïc

Loïc is gevoelig aan groepsdruk. Het brengt hem op plaatsen waarvan hij niet altijd zeker weet of hij er wel wil zijn. Illustratie door Klaas De Roo Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/04/202228 minutes 4 seconds
Episode Artwork

De 100m-Usain-Bolt van Tibo

Tibo ontdekt de wereld via zijn hogere studies. Het is een topjaar. Na een verblijf in Salzburg moet hij ook nog een stage lopen in Barcelona. Zalig en zorgeloos, toch? Illustratie door Morgane Staelens via PulpDeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/04/202221 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Opsporing verzocht: waar is Nils?

Nils is een vluchter. Hij heeft er nood aan. Meestal gebeurt het in zijn hoofd, maar af en toe in zijn leven zoekt hij werkelijk de vrijheid op. Illustratie door Klaas De Roo via PulpDeluxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
31/03/202220 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Wederik koestert de krijtkriebels

Wederik neemt je mee in zijn memoires over zijn zus. Illustratie door Studio Muts via PulpDeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/03/202214 minutes 51 seconds
Episode Artwork

't leven is ne cinema, Erika

Onze oudste verteller (tot nu toe) vertelt een prachtig levensverhaal. Ze heeft als kind een droom: toneel, muziek en cinema. Ze slaagt erin om haar droom na te leven. Illustratie door Studio Muts via PulpDeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/03/202220 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Katrien overleeft de sprookjes

Rij, op een zonnige dag, om een stukje taart. Voorzichtig... Laat de magie zijn werk doen. illustratie (c) Renée Herleef Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/03/202223 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur' - Faitha

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur'. In 'Verhaal de Natuur' gaat Natuurpunt op zoek naar verhalen over de natuur die nu nog niet vaak aan bod komen. Samen met de peter van het project, Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem, verbinden ze Natuurpuntvrijwilligers en leden van FMDO, een organisatie die werkt aan positief samenleven in diversiteit. Meer info? https://www.natuurpunt.be/pagina/verhaal-de-natuur Deze podcast kwam tot stand in samenwerking met Relaas. Dit is het verhaal van Faitha. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/03/202212 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Jurgen, iemand is je aan het zoeken?

Jurgen groeit op als Getuige van Jehova. Het is een bijzondere tijd, een tijd waar er op alles een antwoord is. Er is geen twijfel in Jurgens leven, want hij kent de waarheid. Tot op het moment dat die waarheid wankelt ... Illustratie door Morgane Staelens via PulpDeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/02/202222 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur' - Lorrain

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur'. In 'Verhaal de Natuur' gaat Natuurpunt op zoek naar verhalen over de natuur die nu nog niet vaak aan bod komen. Samen met de peter van het project, Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem, verbinden ze Natuurpuntvrijwilligers en leden van FMDO, een organisatie die werkt aan positief samenleven in diversiteit. Meer info? https://www.natuurpunt.be/pagina/verhaal-de-natuur Deze podcast kwam tot stand in samenwerking met Relaas. Dit is het verhaal van Lorrain. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/02/202211 minutes 1 second
Episode Artwork

De scherven van Sofie

Kintsugi is een Japanse techniek om met gouden lijm gebroken keramiek te repareren: de filosofie erachter is dat de keramiek net mooier wordt door de breuklijnen te accentueren. Sofie herstelt met evenveel liefde haar vriendschapsrelatie. Illustratie door Soetkin Bral Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/02/202225 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur' - Hellen

Relaas presenteert 'Verhaal de Natuur'. In 'Verhaal de Natuur' gaat Natuurpunt op zoek naar verhalen over de natuur die nu nog niet vaak aan bod komen. Samen met de peter van het project, Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem, verbinden ze Natuurpuntvrijwilligers en leden van FMDO, een organisatie die werkt aan positief samenleven in diversiteit. Meer info? https://www.natuurpunt.be/pagina/verhaal-de-natuur Deze podcast kwam tot stand in samenwerking met Relaas.  Dit is het verhaal van Hellen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/01/202214 minutes 51 seconds
Episode Artwork

De laatste dollar van Jannes

Jannes wordt verliefd. Met de -voorlopige- liefde van zijn leven trekt hij op rondreis door Amerika. Het lijkt een droomleven, zo met een 'van', een bestelbus, op reis. Helaas draait het anders uit. Jannes heeft het plots gehad. Hij vreest er zelfs voor zijn leven. En voor plastic bordjes. Illustratie door Newt Contrino via Pulp Deluxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/01/202231 minutes 1 second
Episode Artwork

Klaas doet hele zalen smelten

In moeilijkere omstandigheden heeft Klaas zeer plastische trucjes om het allemaal wat haalbaar te houden. Illustratie door Newt Contrino via Pulp Deluxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/01/202220 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Magali rolt wel verder als het moet

Magali heeft even moeten zoeken naar wie ze juist was. Het bleek zoveel meer te zijn dan wat ze op een blaadje gepresenteerd kreeg. Illustratie door Mirjam Plettinx Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/01/202219 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Levi neemt de vlucht naar voren

Levi is een student, eentje met een Erasmusavontuur. Even vluchten van de verantwoordelijkheden thuis, even op zoek naar zelfredzaamheid en naar het onbekende. Maar eerst moet Levi er natuurlijk wel geraken. Illustratie door Mirjam Plettinx. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/12/202117 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Yasmina de nestverlater

Yasmina trekt de bergen in en maakt er bijna de mooiste selfie. Illustratie door Koen Van Loocke Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/12/202116 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger' - Marijke

Relaas presenteert 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger'. Vier vrouwen vertellen hoe het is om in armoede te leven of ermee te maken te krijgen. De podcast is een uitnodiging om even in de schoenen van mensen in armoede te staan en de levende verhalen te ontdekken die achter de armoedecijfers schuil gaan. 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger' is ook het boek van ATD Vierde Wereld: aandeonderkant.be/ Deze podcast is in samenwerking met ATD Vierde Wereld en Relaas. Dit is het verhaal van Marijke. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/12/202120 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Zoe, door ganzen geroepen

In dit Relaas brengt Zoë een ode aan haar buikgevoel. Illustratie door Renee Herleef Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/11/202118 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger: het verhaal van Britt

Relaas presenteert 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger'. Vier vrouwen vertellen hoe het is om in armoede te leven of ermee te maken te krijgen. De podcast is een uitnodiging om even in de schoenen van mensen in armoede te staan en de levende verhalen te ontdekken die achter de armoedecijfers schuil gaan. 'Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger' is ook het boek van ATD Vierde Wereld: aandeonderkant.be/ Deze podcast is in samenwerking met ATD Vierde Wereld en Relaas. Dit is het verhaal van Britt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/11/202125 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Hannelore zit in de shit

Bergbeklimmen: het is bij momenten een echte beproeving. Hannelore begint aan de tocht en plots zit ze daar ... op een rots. En nu? Illustratie door Saïdjah Vos via PulpDeLuxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/11/202126 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Cleo kent toevallig iemand

Een magische avond in het wilde westen krijgt nog een staartje. Illustratie door Sare Hoste Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/11/202114 minutes 54 seconds
Episode Artwork

De pegasusvlucht van Dieter

Dieter had even genoeg van alles. Hij zoekt een pauze in de Spaanse heuvels en lijkt in een prachtige vakantiefilm terecht te komen. Illustratie door Sare Hoste Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/10/202121 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Christos Pontiacos, het alter ego van Kris

Kris wordt uitgedaagd. Kris gaat geen uitdaging uit de weg, ook al lijkt de proef bijna onmogelijk. De uitdaging wordt aanvaard en tot in de precisie voorbereid. En dan nu de uitvoering ... Illustratie door Maarten De Saeger via PulpDeluxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/10/202117 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Ga je het doen, Maaike?

Maaike houdt wel van wat avontuur. Hoe leuk is het niet om eens iets te doen wat niet courant of voorspelbaar is? En hoe leuk is het wanneer je partner in crime van hetzelfde kaliber is? Illustratie door Jannes Deschrijver via Pulp DeLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/10/202113 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Het kriebelt in de neus van Herwig

Herwig is er zich bewust van dat hij niet zomaar de legerdienst kan weigeren en aanvaardt de gevolgen van die keuze. Al blijken die gevolgen net iets explosiever dan hij op voorhand had gedacht. Illustratie door Maarten De Saeger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/10/202116 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Het water opent voor Ruth

Ruth heeft een vrees voor open water. Het verlamt haar, maar het zorgt er ook voor dat ze in een wereld duikt die haar misschien wel ligt. Illustratie door Maarten De Saeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/10/202113 minutes
Episode Artwork

Femke zoekt de voetsporen op

Jouw ouders, heel vaak zijn dat in eerste instantie de mensen die voor je zorgen, die er zijn op verjaardagen en eerste schooldagen, en die jou langzaamaan de wereld laten ontdekken. Daarnaast zijn het ook mensen die zelf al een heel pad hebben afgelegd, voor jij er bent. Na zijn dood leert Femke een heel andere kant van haar vader kennen. Illustratie door Sofie De Cleene Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/09/202116 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Peter komt er zonder kleerscheuren vanaf

Gekleed in zijn meest zwierige pak zit Peter daar, in het midden van de besneeuwde straat, met al zijn hoeden rond hem. Illustratie van Sofie De Cleene. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/09/202125 minutes
Episode Artwork

Jan, prutser met een groot hart

Jan maakt de balans op van zijn leven, van de ouders die hij had en de ouder die hij is. Illustratie door Swen Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/09/202125 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Diane, hoe stom kunt ge zijn?

Diane is een vrolijke dame. Toch ervaart ze regelmatige vervelende momenten in haar leven. Het lijkt wel of Diane stom is. Diane is niet stom, ze kan er oprecht niks aan doen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/09/202116 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Patrice spreekt van geluk in 3 talen

Patrice heeft een heel verhaal klaar, om te antwoorden op de vraag: "Van waar ben jij nu eigenlijk?". Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/08/202122 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Als twee honden vechten om een been, loopt Steven er liefst omheen

Steven heeft een hond, een compagnon de route tijdens zijn wandelingen. Wanneer zijn oude hond sterft, besluit Steven om een nieuwe hond te nemen. Deze keer wil hij de hond goed opleiden en trainen, zodat het een trouwe, gehoorzame metgezel wordt.  Illustratie door Morgane Staelens. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/08/202123 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Klodeta kan niet snel genoeg thuis zijn

5 jaar. Zo oud is Klodeta wanneer ze samen met haar familie aan een reis begint. Het wordt een tocht die hun zo ver brengt dat ze niet altijd weten of ze het einde ooit halen. Illustratie door Morgane Staelens. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/08/202117 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Heleen leert 'dobedobedo'

Heleen is een bezige bij. Het leven gaat aan een stevig tempo vooruit en Heleens dagen zijn goed gevuld. Ondanks veel signalen vindt Heleen het moeilijk om het rustiger aan te doen. Tot op het moment dat ze wordt verplicht om 'dobedobedo' aan te leren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/07/202119 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Leen, van de familie specht

Het lijkt bijna een stukje magisch realisme, het verhaal dat Leen vertelt over haar grootmoeder. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/07/202111 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Steve heeft er geen oog voor

Steve moet zijn legerdienst doen, iets waar hij echt geen zin in heeft. Nochtans zou zijn vader heel trots zijn. Op het geneeskundig onderzoek wordt al snel duidelijk of hij een toekomst heeft in het leger. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/07/202115 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Luc, de laatste lifter

Luc kijkt terug op zijn leven als lifter. Al sinds zijn jonge jaren maakt hij zo de meest verrassende ontmoetingen mee. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/06/202119 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Ann staat daar weer

Ann krijgt als tienjarige een zus erbij en later een broer. Ze is niet meer alleen in het leven en draagt graag zorg voor haar jongere zus en broer. Plots komt verdriet op de proppen. Niet één keer, maar meerdere keren. Ann vertelt hoe verdriet en geluk in harmonie hun plaats vinden in haar leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/06/202118 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Wouter ziet de dingen dubbel

Wouter heeft een angst voor van alles en nog wat. Fobieën horen bij hem. Wanneer hij na een avondje uit naar de dokter moet, begint zijn confrontatie met zijn doktersfobie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/05/202116 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Laurens, de hartelijke herbergier

Er kwam veel volk langs in het Spaanse studentenhuis van Laurens. Het verhaal van één van de passanten heeft hij met zich meegenomen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/05/202122 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #14

Sinds het begin van de coronapandemie houdt Relaas op zondag een verhalencarrousel. Via een Zoom-sessie komen vertellers en luisteraars samen. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen. Het verhaal van Patrice toont echt dat je soms op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Stijn daarentegen was wel op een goede plaats, maar toch speelt bij hem ook het moment hem parten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/202113 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Het knetterend boeket van An

An kreeg jarenlang allerlei adviezen over haar relatiestatus. Desondanks is ze op dat vlak heel trouw gebleven aan haar eigen idealen, en dat leverde haar niet alleen een goed verhaal op. Ben je benieuwd naar het bedrijf waar An over vertelt? Hier vind je meer info: https://butterflymoments.be/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/05/202117 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #13

Eén zondagavond in de maand is het tijd voor een Zoom-sessie. Dan zitten we virtueel samen en houden we onze verhalencarrousel. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen die beiden over toevallige ontmoetingen gaan. Sam en Diane vertellen hun relaas. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/04/202117 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Het mijnlicht van Eva

Ver weg van hier en van iedereen die ze kent, ontdekt Eva iets heel kostbaar. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/04/202117 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Relaas Presenteert Onderhuids - Michiel

Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Michiel. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids'). Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/04/202119 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Het verborgen-broodverhaal van Christel

Begin deze eeuw werd in Libië een aantal jaren sterk ingezet op toerisme. Christel was één van de nieuwsgierigen die het land ging verkennen. Maar ze kon niet volledig proeven van de cultuur daar. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/04/202121 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #12

We kruipen nog steeds één zondagavond in de maand gezellig virtueel samen voor de verhalencarrousel. Daar werden deze 2 coming-of-age-verhalen gedeeld, van Janne en van Karen Van Peteghem. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
26/03/202121 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert Onderhuids - Beryl

Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Beryl. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids'). Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/03/202124 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Dre parkeert zijn camper

Dat knikkende knieën en kriebels in de buik niet alleen voor tieners zijn, vertelde Dre tijdens k’luister, een sfeervol zondagochtend-evenement in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg in Brugge. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/03/202120 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Tessa heeft er schijt aan

Het is iets universeels: iedereen laat wel eens een scheet. Toch is het vaak een drempel voor Tessa. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/03/202119 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #11

Ze wonen op een steenworp van elkaar en maakten allebei een heel bijzondere ontmoeting mee. Deze twee verhalen werden verteld op de verhalencarrousel van de Machariusbuurt, zonder twijfel één van de gezelligste woonwijken van Gent. Met de hulp van Relaas organiseerden ze een online verhalencarrousel. Voor en door buurtbewoners, al was de rest van de wereld ook meer dan welkom. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/02/202120 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Jakob vreet zijn emmer op

Jakob dacht op zijn reis naar India het spirituele te kunnen doorgronden, maar dat draaide toch een beetje anders uit. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/02/202124 minutes 36 seconds
Episode Artwork

De Panini’s kleven aan Hans

Hans vertelt over zijn jeugd en welke rol zijn stickerboek van Panini speelde. Een dom feit overschaduwt zijn verzameling. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/01/202124 minutes 18 seconds
Episode Artwork

De kaskraker van Reinhard

Heel speels en avontuurlijk brengt Reinhard zijn eigen ode aan het witte doek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/01/202117 minutes
Episode Artwork

Noël verlegt zijn eindmeet

Noël fietst graag, vooral door Ledeberg waar hij opgroeide. Wanneer hij als kind een nieuwe fiets krijgt, lonkt het avontuur. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners. Illustratie door Jeroen Janssen (Illustrator bij Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/01/202111 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #10

Vroeg je je ooit al af waarover Italianen het zoal hebben, wanneer ze, wild gesticulerend en met veel intonatie in hun stem, naast elkaar staand aan de bar hun koffie drinken? Liesbet heeft daar wel een idee van en vertelde het op onze laatste verhalencarrousel van 2020. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/01/202116 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Gilbert leeft op voet van oorlog

Gilbert was een kind tijdens de oorlog. Hij herinnert zich nog heel goed het moment waarop hij met zijn vader vertrekt richting Frankrijk. Het is een avontuur voor Gilbert. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/12/202016 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Op witte kousenvoeten stapt Jill

Jill vertrekt naar het ziekenhuis. Een operatie staat gepland. Ze vertelt hoe ze rustig van thuis vertrekt richting de operatietafel. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners. Illustratie door Jeroen Janssen (Illustrator bij Pulp deLuxe) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/12/202017 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Pompen of verhuizen, Annemarie!

Annemarie woont al heel haar leven in Ledeberg en ze houdt maar van één straat. Het vormt haar hele wereld. Het is er druk, maar ze wordt er rustig van. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners. Illustratie door Jeroen Janssen (Illustrator bij Pulp deLuxe). Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/12/202013 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Ledeberg bijt zich vast in Kapinga

Hoe is Kapinga in Ledeberg terechtgekomen? Bij toeval. Ze wil eigenlijk niet in Ledeberg zijn en komt er toch altijd terecht. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners. Illustratie (c) Jeroen Janssen (Pulp deLuxe) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/11/202013 minutes 25 seconds
Episode Artwork

De tikkende atoombom van Els

Els vertelt over haar tijd op de berg in Waarschoot, waar ze een kleurrijke toevoeging aan de buurt was. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners: https://ookmijn.stad.gent/gentse-raconteurs/trefwoord/ledeberg-vertelt Illustratie door Jeroen Janssen (Pulp deLuxe) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/11/202014 minutes 1 second
Episode Artwork

Dagmar, de eeuwige pechvogel

Dagmar heeft altijd pech, maar dat vindt ze eigenlijk oké. Het is een erfenis van haar vader en ze kan er best goed mee om. Met een lach vertelt ze haar relaas. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/11/202014 minutes 38 seconds
Episode Artwork

De vallende ster van Amaryllis

Amaryllis heeft haar droomdate te pakken: ze mag een tafel delen met de man waarmee ze al zo lang eens wil praten. Alleen ziet die man er in het echt net iets bekender uit dan ze op voorhand had gedacht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/11/202019 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Op papier: de kinderzorgen van Tessa

Tessa is één van de goedlachse vrijwilligers van Relaas. En een gezellig lief. En een vriendin van velen. En … en … en … En ook een moeder. Het warme verhaal over hoe ze dat werd, is één van de 20 verhalen uit het Relaasboek: http://www.relaas.be/het-relaas-boek/ Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/10/202018 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Op papier: Mei Lan likt haar wonden

Relaas bestaat nu ook als boek. We selecteerden 20 verhalen uit het archief en die staan nu op papier. Het verhaal van Mei Lan brengen we graag nog een keertje. Mei Lan vertelde haar verhaal ondertussen al enkele keren sinds de vertelavond. En terecht: het is een prachtig verhaal! Gepest worden op school kan serieuze littekens nalaten. Maar zelfs al die jaren later kan een confronterend gesprek soelaas bieden. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/10/202018 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Op papier: Jurgen, de grafrover op het autokerkhof

Relaas bestaat nu ook als boek. We selecteerden 20 verhalen uit het archief en die staan nu op papier. Tijdens de boekvoorstelling kwam Jurgen zijn verhaal nog eens vertellen en hij bracht een extraatje mee. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/10/202032 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Op papier: het duistere verleden van Evert

Sinds het eerste verhaal in 2015 hebben we onze archieven alleen maar aangevuld; stof genoeg dus voor een boek met 20 relazen die we niet snel zullen vergeten. Eén daarvan is deze bekentenis van Evert. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/09/202020 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Lien leert de vijand kennen

Je hebt van die waarheden waar je niet omheen kan, waarover iedereen het eens is. Tot je net die persoon tegenkomt, die zonder blikken of blozen het tegenovergestelde beweert. En dan kan je kwaad worden, of huilen, of zoals Lien dat langzaamaan geleerd heeft, luisteren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/09/202019 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #9

Tijdens de verhalencarrousel hebben zowel Bert als Timon ons eens laten proeven van Afrikaanse sferen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/09/202018 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #8

We brengen je nog eens twee luisterrijke verhalen uit de verhalencarrousel. Pieter vertelt waarom scherven geluk kunnen brengen en Jaap speelt van soldaatje. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/08/202023 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Wat Marilyns ouders niet wisten …

Met zoetgevooisde stem vertelt Marilyn over haar wilde zomeravonturen in de heuvels van Mater. Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/08/202017 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Stefanie, de dierenvriend

Stefanie is als kind geobsedeerd: ze wil een huisdier. Ze verlangt ernaar om voor een dier te kunnen zorgen. Gelukkig komen Pluisje, Wikkie en Misty op haar pad. Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/08/202015 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Domien trekt zijn fluo outfit aan

Domien brengt het betere festivalverhaal. Klam, met de geur van pintjes, zoals het hoort. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/08/202016 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #7

Het is tijd voor editie 7 van de luisterrijke verhalen uit de verhalencarrousel. We duiken deze week met de twee verhalen de natuur in. Sam gaat op zoek naar het mooiste licht en Pieter vertrekt op kamp met de jeugdbeweging. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/07/202020 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #6

Tijdens de lockdown werden er op zondagavond 2 verhalen verteld over voertuigen die niet volledig bollen als verwacht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/07/202019 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Het beleefdheidsbezoek van Jennifer

Jennifer beslist om een jaar niet te werken. Ze wil reizen en denkt na over haar bestemmingen. Ghana komt nooit bij haar op ondanks het feit dat haar afkomst daar ligt. Ze ziet zichzelf niet naar daar reizen. Een vriendin wijst er haar op en ze besluit toch om erheen te gaan. Jennifer bracht haar relaas tijdens de coronacrisis: de eerste keer tijdens een verhalencarrousel, de tweede keer voor onze microfoon. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/07/202017 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #5

We selecteerden nog eens 2 verhalen uit onze carrousel: Timon wordt in de vroege ochtend voor een vertrouwenskwestie gesteld en bij Esther gaat het er ’s nachts hevig aan toe op de gang. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/07/202015 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Het gespin van Álvaro

Álvaro denkt niet na, hij piekert. Plots verliest hij de grip op de realiteit, het overkomt hem gewoon. Hij probeert terug controle te krijgen met een bijzonder hulpmiddel.    Álvaro bracht zijn relaas tijdens de coronacrisis voor onze microfoon. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/07/202018 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #4

Jonas ontraadselt het mysterie van de moeder van Barrie, en Anita heeft een iets huiselijker, maar zeker niet minder opvallend verhaal over de tanden van 'hare André'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/06/202016 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #3

Deze week krijg je opnieuw een relaas uit onze verhalencarroussel. Evert en Patrice vertellen je meer over pelsen, wraak, pedagogisch verantwoorde keuzes en een zekere Benny. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/06/202021 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Katelijne volgt haar kompas

Katelijne vertrekt met een vriendin op reis naar Midden-Amerika. Ze hebben geen vast reisplan en vinden dat heerlijk. Alles gaat goed, tot in Guatemala ... Daar loopt het mis.  Katelijne vertelde haar relaas tijdens de coronacrisis voor onze microfoon. Illustratie door Lisa De Vriese via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/06/202022 minutes 14 seconds
Episode Artwork

De knarsende versnellingen van Jaap

Gas geven, remmen, schakelen. Net als een lichtjes bezwete leerling autorijden, moest Jaap al die dingen leren op de weg van de liefde. 

 Het leverde hem prachtige herinneringen op en hij vertelde ze in lockdowntijd: hij aan de ene kant, de relaasmicrofoon aan de andere kant van de verbinding. Illustratie door Daphné Gerhard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/06/202018 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Whoopi vliegt naar de keel

Whoopi had nooit gedacht dat ze in haar eigen Shakespeare-verhaal zou terechtkomen. Het lijkt wel een hedendaagse versie van Romeo en Julia. Ze heeft het voor het eerst verteld op onze verhalencarrousel, ons wekelijks online vertelmoment waar je korte verhalen kan vertellen. Daarna heeft ze het opnieuw verteld, maar nu tegen onze Relaas-microfoon. Jammer genoeg bracht ze het niet live voor een publiek, Corona stak daar een stokje voor. Illustratie door Daphné Gerhard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/06/202016 minutes
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #2

Ook deze week kan je een selectie uit onze zondagse verhalencarrousel beluisteren. De drie verhalen spelen zich af in bijzondere omstandigheden, met geweerschoten, extreme droogte en stormweer. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/05/202028 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #1

In corona-tijden wordt er verder verteld: iedere zondagavond organiseert Relaas de verhalencarrousel. Dat is een virtueel podium waar vertellers vanuit hun eigen zetel een mini-relaas delen. Daaruit hebben we 3 verhalen geselecteerd voor deze aflevering. Om een tipje van de sluier te lichten: brandzalf, boterhammetjes voederen en de klungelige echtgenoot. Illustratie door Joris Robberecht via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/05/202018 minutes 42 seconds
Episode Artwork

A su salud, Francisca

Francisca trekt op bedevaart, maar zoekt niet naar een mirakel. Ze moest weglopen om zichzelf terug te vinden. Illustratie door Harriet Wouters via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/04/202026 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Guy weerstaat week na week

De trein is altijd een beetje reizen. Guy wil zijn zoon trakteren op een film en begint op een donderdagochtend aan een lange reis. Illustratie door Lize Crauwels aka Frank Henkel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/04/202020 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Katherina heeft spijt van haar top 3

Katherina wil naar het buitenland, dat beslist ze al op jonge leeftijd. Wanneer het eindelijk kan, moet ze een keuze doorgeven. Ze stelt een top 3 op en heeft plots spijt van haar keuze. Maar misschien moet ze het een kans geven? Illustratie door Harriet Wouters via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/04/202021 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Steven kon het zelf ook niet geloven

10 jaar geleden kwam Steven te laat en dat zette zijn leven op zijn kop ... Illustratie door Conard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/04/202031 minutes 49 seconds
Episode Artwork

De schimmenjacht van Paul

Paul reist naar Amerika en raakt daar in de greep van een muzikale held. Eenmaal terug thuis merkt hij dat het wilde westen niet helemaal was wat het leek. Illustratie door Maarten De Saeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/04/202015 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Laat je gidsen door Koen

Op reis maak je al iets mee, dat weet iedereen. Ook Koen kan aardig wat vertellen als ervaren reisorganisator. Door een ontmoeting met een bijzondere man lijkt hij wel in een film terechtgekomen. Illustratie door Maarten De Saeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/03/202022 minutes 15 seconds
Episode Artwork

De heksenvloek van Hendrik

Hendrik is een atheïst. Hij gelooft niet en al zeker niet in hekserij of magie. Maar zijn voorouders beslissen daar toch anders over. Illustratie door Conard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/03/202019 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Relaas presenteert Stemkleur

We stellen je met heel veel trots de podcast 'Stemkleur' voor. Dit is een nieuwe podcast van Stad Gent - vzw IN-Gent. Deze vzw helpt nieuwkomers in Gent zodat ze zich snel kunnen nestelen in de stad. Je vindt ondertussen 5 afleveringen op stemkleur.be Dit verhaal is van Bardia. Bardia kwam in 2011 naar België. In Iran vroeg een leerkracht hem ooit: ‘Wat zou je willen zijn als je geen mens zou zijn?’ Zijn antwoord: ‘een vogel’. Vrij zijn bleek echter ook in België niet vanzelfsprekend. Hij vertelt over de fysieke en mentale muren om hem heen, maar ook over de steun en toeverlaat die hij van anderen kreeg. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/03/202019 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Bo laat met haar voeten spelen

Het studentenleven lacht Bo toe. Mensen helpen om te leren spreken wordt haar uitdaging. Deze roeping moet ze als beginnende student al snel toepassen tijdens een vreemde ontmoeting ... Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/03/202020 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Siska sloopt de muur

Door een alcoholverslaving was er veel afstand tussen Siska en haar vader. Nu geeft die leegte haar de ruimte om haar familie terug te vinden. Illustratie door Alexander Robyn via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/02/202022 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Pieter-Jan ontziet de details

Pieter-Jan kan zich nogal verliezen in details. Dat leidde al tot lange zoektochten. Ook bij de aankoop van zijn huis spelen de details een grote rol. Illustratie door Alexander Robyn via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/02/202023 minutes 42 seconds
Episode Artwork

De eerste keren van Majd

Wanneer Majd naar België komt, ontdekt hij stap voor stap wat zijn Belgische identiteit eigenlijk allemaal inhoudt… 
Illustratie door Julie Van Wezemael via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/02/202026 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Het moederzieltje van Hendrika

Ondanks alle liefde en warmte in haar omgeving, ligt Hendrika op een moeilijk moment toch helemaal alleen in een grote donkere kamer. Of niet? Illustratie door Mila Van Goethem Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/02/202020 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Ivo checkt het weer in België

Ivo's ouders zijn Rwandezen. Ze vluchten naar Congo en vervolgens naar Mozambique. Daar wordt Ivo geboren. Enkele jaren later moet zijn vader noodgedwongen opnieuw verhuizen en Ivo komt in België terecht. Illustratie door Reinhard De Jonghe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/01/202017 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Kristin zingt een toontje hoger

Kristin wil zingen en liefst niet solo. Ze zoekt een koor en vindt niet wat ze zoekt. Geen probleem voor Kristin: ze richt er zelf een op. Eentje dat niet bang is voor 'den Arenberg'. Illustratie door Mila Van Goethem Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/01/202013 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Recht naar de roots van Yasmina

Een begrafenis regelen in het buitenland voor een vader waar je geen band mee hebt: het is geen alledaagse gebeurtenis. Illustratie door Harriet Wouters. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/01/202014 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Tegen beter weten in

Dit is de laatste van 3 thema-uitzendingen met een rode draad. De eerste rode draad was 'een eindejaarsavond', de tweede was 'de appel valt niet ver van de boom' en voor deze aflevering is de link met alle verhalen 'tegen beter weten in.' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/01/202048 minutes 16 seconds
Episode Artwork

De appel valt niet ver van de boom

Welkom in 2020, we klinken op een jaar vol mooie verhalen! We halen in deze eerste week van 2020 enkele oude verhalen vanonder het stof. Ze hebben allemaal een link met het spreekwoord “de appel valt niet ver van de boom”. Aan jou om de link te zoeken. Soms ligt hij voor de hand, maar soms moet je iets dieper naast de appelboom graven om hem te ontdekken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/01/20201 hour 16 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Een eindejaarsavond

De jaarwissel is een uitstekend moment om terug te blikken op het moois dat was: we doken in onze archieven en visten een fijne selectie verhalen bij elkaar. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/12/20191 hour 8 minutes 53 seconds
Episode Artwork

De familiekalender van Pieter

De mama van Pieter wordt herdacht in de kleinste en de grootste dingen: chocomelk, een bril, het priesterschap ... Illustratie door Felix Bosschaert via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/12/201916 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Philippe, de man die zijn schoenen niet kan bijhouden

Weet je nog, die zomers lang geleden? Weet je nog welke stoten je toen uithaalde? Philippe is de zijne nog niet vergeten. Illustratie door Chiara Lammens via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/12/201920 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Liesbet leert afscheid nemen

Liesbet was niet in de les aanwezig toen ze het hadden over afscheid nemen van mensen. Gaandeweg ontdekt ze toch wat 'iemand verliezen' betekent. Illustratie door Felix Bosschaert via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/12/201912 minutes 40 seconds
Episode Artwork

De toren van Patrice

Een hoge toren hoort thuis in het betere sprookje. Maar de toren van Patrice, die was echt, haar keldertrap bewijst het. Illustratie door Meghan Vanderbruggen via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/11/201920 minutes 16 seconds
Episode Artwork

De vrijwilliger in Ludwig

Ludwig wil tijdens zijn reis vrijwilligerswerk doen. Maar hij kiest niet voor de meest evidente plek: de favela's in Brazilië. Hij spreekt de taal niet, zij spreken geen Engels ... Dit obstakel ontmoedigt hem echter niet om er volledig voor te gaan. Illustratie door Meghan Vanderbruggen via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/11/201917 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Ruth stapt uit haar comfortzone

Ruth probeert iets te doen wat ze nog nooit heeft gedaan. Ze wil iets uitdagend en spannend doen in haar leven, weg uit haar comfortzone. Illustratie door Birte Kooken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/11/201926 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Ronny is de Gentse variant van Johnny

Jonas — aka Ronny — vertelde al eens een verhaal voor Relaas. Wie dat hoorde, weet dat hij iemand is die in veel milieus kan floreren. In zijn jeugd was dat niet anders. Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/11/201922 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Martine ziet in het donker

Als kind ben je niet altijd trots op je ouders. Soms schaam je je zelfs een beetje als je ouders net iets anders zijn. Martine niet. Martine zag er enkel maar voordelen in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
31/10/201918 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Het modetrauma van Benedikte

Benedikte vertelt over haar klein jeugdtrauma en deelt het graag met ons. En wat blijkt: de geschiedenis herhaalt zich. Illustratie door Daphne Gerhard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/10/201912 minutes
Episode Artwork

Zeg Steven, ik heb iets voor u

In de verzameling mondharmonica’s van Steven zitten een aantal bijzondere modellen. Het zijn instrumenten waar een verhaal aan vast hangt… Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/10/201915 minutes 23 seconds
Episode Artwork

De tweestrijd van Loïc

Loïc maakt een wereldreis. Reizen naar een ongekend land kan wat spanning teweegbrengen. Maar een ander voorval zorgde voor de nodige tweestrijd in het hoofd van Loïc. Illustratie door Julie Van Wezemael via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/10/201916 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Tine, door wantsen gepest

Snoepen net voor de lunch is nooit een goed idee! Zeker niet als je niet goed oplet en er plots iets in je keel blijft steken. Illustratie door Leonee Vannut via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/10/201917 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Sarah danst als eerste

Als Sarah naar een optreden gaat dan wil ze er heel hard voor zorgen dat de artiest zich ook gewaardeerd voelt. Maar als niemand danst dan moet iemand wel beginnen. Illustratie door Daphne Gerhard via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
26/09/201917 minutes 25 seconds
Episode Artwork

De bijzondere reis van Domien

Domien vertrekt met vrienden onverwacht en heel spontaan op reis naar Spanje. Het wordt een speciale beleving, vooral omwille van de bijzondere klederdracht ... Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/09/201916 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Vanaf nu ben jij ... Père Joseph

Ver van alles wat hij kent, proeft Jef in Congo van een heel ander leven. En net daar vindt hij iemand die hij de rest van zijn leven meedraagt. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/09/201923 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Het royale bestaan van Jonas

Iedere familie heeft wel zijn eigen specifieke gewoontes en ongeschreven regeltjes. Wennen aan die van je schoonfamilie vormt al eens een uitdaging. Gelukkig kan Jonas heel guitig vertellen over zijn kennismaking met de schoonouders. Illustratie door Julie Van Wezemael via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/09/201921 minutes 26 seconds
Episode Artwork

De maskers vallen af bij Ise

Een bontmuts, een bontmantel, een zweep en een fles vodka. Gewapend met die attributen maakte Ise in 2008 een heel onverwachte editie van het Eurosongfestival mee. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/08/201917 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Het kippetje van Odismercy

Odismercy groeide op in een klein dorpje in Cuba. Voor een kind was daar weinig te doen dus droomde Odis ervan om naar de grote stad te gaan. Daar ligt natuurlijk wel een heuse treinreis tussen. Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/08/201918 minutes 30 seconds
Episode Artwork

De lugubere passie van Luc

Iedereen heeft wel een passie. Bij de ene is die al meer uitzonderlijk dan bij de andere. Luc heeft wel een heel lugubere guilty pleasure … Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/08/201928 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Mei Lan likt haar wonden

Gepest worden op school kan serieuze littekens nalaten. Maar zelfs al die jaren later kan een confronterend gesprek soelaas bieden. Illustratie door Senne Claeys. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/08/201917 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Maarten laat het kwaad in zijn eigen hart toe

Kleine domineeszoon Maarten bezoekt een hypnotiseur. Wat kan er nou misgaan? Illustratie door Alexander Robyn via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/08/201911 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Timon presenteert de ZamBel BelJam liveshow

Timon luistert al heel zijn leven naar radio. En die radio, die bracht hem op plaatsen die hij helemaal niet kende. Het bezorgde hem ervaringen waar hij nooit van had kunnen dromen. Illustratie door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/07/201921 minutes 16 seconds
Episode Artwork

De vurige moeder van Marita

Marita werd thuis met veel liefde grootgebracht. Haar moeder kookte lekker eten, deed de was en de plas, stond klaar voor haar dochter, zoals veel moeders dat doen. Maar toch was de mama van Marita ook net ietsje anders dan die van haar schoolvriendinnetjes. Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/07/201928 minutes 6 seconds
Episode Artwork

De theeeeeeeeee van Heleen

Het is snel gebeurd. De thee staat op de rand van de tafel en je schoot zit gezellig onder diezelfde tafel. Dan moet er maar iemand die tafel aantikken, draait de decibelmeter overuren. Illustratie door Anneke Caramin via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/06/201915 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Crisis in de koffer van Kristof

De wereld kan soms klein zijn. Dan verhuis je van de ene kant van het land naar het andere en dan kom je toch nog iemand tegen die weet wat je vroeger allemaal uitgestoken hebt. Illustratie door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/06/201915 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Niki overleeft de pamperfase (net)

Je hebt er duizend boeken over gelezen. Iedereen in je omgeving heeft je te pas en te onpas overladen met advies, het één al waardevoller dan het ander. Maar dan word je plots vader, en dan kan paniek je al eens in de ogen slaan. Illustratie door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/05/201922 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Kom terug, Yasmina

Toen ze jong was, wilde Yasmina van thuis weglopen. Maar niet alles verloopt zo rooskleurig als in de films. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201917 minutes 48 seconds
Episode Artwork

De laatste tango van Rudi

Rudi's broer verhuisde ineens naar Buenos Aires en beleefde daar de tijd van zijn leven. Reden genoeg voor Rudi om hem achterna te gaan. Illustratie door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/05/201920 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Het gebroken bord van Cathelijne

Cathelijne en haar zus hebben een speciale relatie. Doorgaans komen ze goed overeen, maar soms kunnen de stoppen al eens doorslaan. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/04/201920 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Paul en de zeven tuinkabouters

Wat doe je als je buurvrouw het plots in haar hoofd haalt om haar tuintje vol met kabouters te zetten? Paul geeft tips. Illustratie door Leonee Vannut via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/03/201921 minutes 52 seconds
Episode Artwork

De checklist van Chrisje

Een druk leven, groeiende todo-lijsten, agenda's zonder gaatjes, dagen vol meetings ... Het maakt van een mens soms een machine op autopiloot. Soms brengt enkel een diagnose van de arts soelaas. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/03/201924 minutes 44 seconds
Episode Artwork

De dicht-bij-mijn-bedshow van Tim Theo

Je weet vast wel wat er zoal in de wereld gebeurt en je prijst jezelf ook vaak gelukkig dat je bed er ver van staat. Maar er bestaan mensen die het willen gaan opzoeken. Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/02/201922 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Bert, blaas een keer jongen

Wat we niet allemaal hebben uitgestoken in onze jeugd ... Voor velen lijkt het onschuldig, maar voeg er alcohol aan toe en het gaat mis. Zo ook voor Bert en zijn blaaskapel. Illustratie door Myilln via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/02/201915 minutes 48 seconds
Episode Artwork

De kinderzorgen van Tessa

Wil ik wel kinderen? Het is een vraag die veel mensen zich beginnen te stellen. Gelukkig zijn verschillende taboes inmiddels wel al doorbroken. Eén van de grote zekerheden lijkt in elk geval de verbondenheid te zijn die een moeder voor haar kind voelt. Maar wat als dat er niet meteen is? Illustratie door Leonee Vannut via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/02/201917 minutes 51 seconds
Episode Artwork

De geheime kroketten van Wouter

The first rule of 'De Gouden Kroket' is that you don't talk about 'De Gouden Kroket'. Na een donkere periode ontdekt Wouter een genootschap van geheimzinnige Bourgondiërs. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/01/201919 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Oh wie klopt daar kinderen? Het is Frans

Voor een acteur is 'de grote doorbraak' een levensdoel. Maar vaak zit die in een vreemde hoek. Voor Frans bevond die hoek zich in Oostende voor een publiek van 1.500 kinderen. Illustratie door Maarten Desaeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/01/201926 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Het onbespreekbare verleden van Rita

Rita praat graag. Als je ze kent dan weet je dat je er geen speld tussen krijgt. Verrassend is dan ook dat ze vroeger als mime werkte. Toen Rita besefte dat ze een talent had, ging voor haar de bal aan het rollen. Met avontuur tot gevolg. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/01/201918 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Lynn gooit alle remmen dicht

Je bent in Vietnam en je wil alles gezien hebben. Wat doe je dan? Je huurt een scooter en trekt erop uit. Maar als alle scooters uitgeleend zijn, slaat Lynn een andere weg in. Illustratie door Wim Vaes. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/01/201919 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Belle, het beest en Miet

Miet vertelt graag over haar thuisstad Brussel. Maar bij een nachtelijke wandeling door haar geliefde stad gaat er vanalles mis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/12/201818 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Tom, de torenbouwer

Soms heb je al eens een gek idee dat veel te ambitieus lijkt om er aan te beginnen. Maar het vereist een speciaal soort persoon om er ook effectief mee door te gaan. Tom wil graag een toren bouwen. Illustratie door Maarten Desaeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/12/201819 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Niet bang zijn, Peter

Zelfs een doodgewone jongen in een doodgewoon gezin met een doodgewone omgeving komt in zijn leven unieke mensen tegen. Daar hoeft hij niet bang voor te zijn. Illustratie door Val Gallardo via Pulp deLuxe. Het verhaal van Peter werd verteld op de Eet- en vertelavond die we samen met Enchanté, een Gents netwerk van hartelijke handelaren die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben, organiseerden. Meer over hun werking kan je op hun website terugvinden: https://enchantevzw.be/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/11/201816 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Kaatje, dit is de realiteit

Kaat is straathoekwerkster. Ze ziet dingen waar veel mensen niets van afweten, dingen die niet eens zo ver van ons bed gebeuren. Hoe ga je daarmee om? Illustratie door Val Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/11/201818 minutes 28 seconds
Episode Artwork

De burn-in van Alain

Alain had alles. Maar als alles plots verdwijnt, moet hij van dag tot dag beginnen leven. Zonder plan begint Alain aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven. Illustratie door Alex via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/10/201820 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Rik zet het op een loopje

Lopen is een filosofie. Dat beweert de loper althans zelf. Sommigen zien het als conditietraining, sommigen als verslankingsmiddel en anderen dan weer als anti-stresstherapie. We kunnen allemaal akkoord gaan dat het goed is voor iets. En dan heb je natuurlijk die gekken die uren aan een stuk gaan lopen. Dan maak je wel eens wat mee. Zo ook Rik. Illustratie door Rani De Prée via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/10/201821 minutes 45 seconds
Episode Artwork

De verkeerde oorring van Karel

Weet je nog de tijd waar het ertoe deed in welk oor je oorring zat? Als je als truckchauffeur op de baan bent, kan dat wel eens je leven kosten. Illustratie door Charlotte Peys via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/06/201826 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Matthias, de drakendodende dwerg

Matthias is superheld, burgemeester, voetballer, vechter en nog zo veel meer. Hij spendeerde dan ook een groot deel van zijn leven in een virtuele wereld. Als dan plots de echte wereld op je afkomt, wat doe je dan? Illustratie door Charlotte Peys via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/06/201815 minutes 40 seconds
Episode Artwork

De Bourgondische liefde van Benedikte

Als liefde door de maag gaat dan is het handig om te kunnen koken. Maar als dat ene fantastische gerecht elke dag wordt voorgeschoteld, dan gaat beginnen de smaakpapillen ook te protesteren. Illustratie door Rebecca Van Bockel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/06/201818 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Jurgen, de grafrover op het autokerkhof

"We verveelden ons. Kom, we maken een bom." Iedereen heeft wel eens kattenkwaad uitgestoken als kind. Maar zelden moet de politie erbij gehaald worden. Illustratie door Pieter Rosseel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/06/201819 minutes 17 seconds
Episode Artwork

De crash van Filip

Iedereen gaat anders met rouw om. Voor Filip betekende het ongeluk van zijn vriend het begin van een vreemde fascinatie met de dood. Illustratie door Rani De Prée via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/05/201822 minutes 35 seconds
Episode Artwork

De verloren zoon van Fatima

14 juni 2013 is de dag dat Fatima haar zoon voor de laatste keer zag. Heel af en toe krijgt ze nog eens een bericht uit Syrië, maar voor haar blijft het altijd in het duister tasten. Dit is haar verhaal. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/05/201823 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Met Eva op reis naar het ziekenhuis

Je gaat dan al eens op reis en dan blijkt dat jouw spijsvertering niet akkoord is met de lokale cuisine. Of er zit een beestje in de lucht dat je lichaam nog niet kent. Of je gezondheid beslist ook om even op vakantie te gaan. Als je Eva's pech zijn je reizen echt gedoemd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201815 minutes 33 seconds
Episode Artwork

De vele laatste dagen van Axel

Als deze dag je laatste zou zijn, hoe zou je hem dan beleven? Axel heeft al vele laatste dagen gehad en hij weet perfect hoe hij ze wil meemaken. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/05/201816 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Geen rust voor Petra

Ga eens op retraite in een yogacentrum. Klinkt zeer rustgevend. Maar als je plots moet beginnen toiletten kuisen en onkruid wieden, dan begin je wel aan dingen te twijfelen natuurlijk. Illustratie door Rosalien Helsen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/04/201822 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Het vingerhoedje van Noël

Grootouders ... de verhalen die ze rond je oren slingeren, blijven meestal nog lang nagalmen. Zestig jaar later vertelt Noël de verhalen van zijn grootvader aan ieder die hem zijn oor leent. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/04/201814 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Alle puzzelstukjes van Janne

Soms zijn er zo van die momenten waardoor je aan toeval zou beginnen twijfelen. Een moment waarop alle puzzelstukjes in elkaar vallen: Janne herinnert zich zo één moment uit haar kindertijd nog heel goed. Het is pas jaren later dat ze alle puzzelstukjes bij elkaar heeft kunnen leggen. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/04/201816 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Sara is geboren voor het geluk

"Ik wil dat je weet dat er onder mijn vleugels altijd een warm plekje voor jou is." Bij verwerking zijn het je fundamenten die je erdoor helpen. Maar die fundamenten ontdek je pas op het moment zelf. Dit zijn de fundamenten van Sara. Illustratie door Barbara Van Ransbeeck via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/04/201829 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Het kriebelt in de broek van Jurgen

Als het kriebelen in je broek verandert in een branderig gevoel, ga je best naar de dokter. Maar als die het al niet weet, wat doe je dan? Illustratie door Barbara Van Ransbeeck via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/04/201819 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Lien is heel veel liefde

Van 1968 tot aan de Olympische Spelen in Seoel in 1988 stond Zuid-Korea bekend als kinderexporteur. De adoptiegolf was vooral gericht naar Europa toe. Op zo'n feiten is moeilijk een gezicht te plakken. Tot je Lien ontmoet. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/03/201825 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Ilja en het manifest van de roodharigen aan de wereld

Zet een microfoon voor de neus van sommige mensen en ze beginnen te speechen. Dat is ook goed zo, want zonder die eloquente helden zou de wereld er helemaal anders uitzien. Of dit manifest de wereld zal veranderen, valt nog af te wachten. Illustratie door Rebecca Van Bockel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/03/201818 minutes 39 seconds
Episode Artwork

De wereldtuin van Mareille

Soms moet je er even tussenuit. Ik denk dat iedereen dat gevoel wel eens heeft. Maar bij sommigen is dat gevoel sterker dan bij anderen. Laat eens al het materiële achter je, dan weet je hoe afhankelijk je kan zijn. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/03/201819 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Het flesje op de buik van Valence

"Op het project, we gaan vooruit", toostte Valence. Met dat motto keek Valence naar haar toekomst. Het waren woorden die haar door hele zware tijden zouden loodsen. Illustratie door Sadrie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/03/201818 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Dimi en de kleinste Grand Armée ter wereld

'Doe eens iets gek.' Dat zijn woorden die Dimi zeer ter harte neemt. Het avontuur opzoeken is één ding, verkleed als Napoleonsoldaat door Rusland trekken is iets helemaal anders. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/02/201822 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Geertrui, de musical

Ken je die mensen, die op de fiets voorbijrazen en luidkeels met hun muziek zitten mee te zingen? Hoe durven ze! Misschien hebben we meer zo'n mensen nodig. Zie het dus als een aansporing om zelf eens je keel open te zetten na deze relaas. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/02/201819 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Michiel en de verzin van het leven

Wanneer verliest een leugentje zijn diminutief? Wanneer worden verzinsels fraude? Op welk moment beslis je om alles op te biechten? Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/02/201824 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Pieter, het kleine begrafeniszangertje

Vanaf wanneer kun je spreken van kinderarbeid? Vallen minderjarige popsterren daar ook onder? Je zult maar geboren worden met een engelenstem. Illustratie door Doris Konings via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/01/201816 minutes 25 seconds
Episode Artwork

De vleeskleurige lingerie van Ann

"Anneke, vanavond is uwen avond. Jan Decleir zit in het publiek." Je bent veertien jaar, moet binnen een half uur het podium op en krijgt dat te horen. Veel succes! Illustratie door Lukas Verstraete via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/01/201827 minutes 4 seconds
Episode Artwork

De verbouwerering van Mathias

"Ik ben van nature een zeer vertrouwend persoon, ik stelde mij niet te veel vragen." Qua famous last words kunnen die wel tellen. Als je Ecuadoraanse gastgezin vraagt om een diepe put te graven voor een watertank, dan doe je dat gewoon (hoe vreemd de eisen ook worden). Illustratie door Pieter Rosseel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/01/201815 minutes 53 seconds
Episode Artwork

De paddenstoelgang van Peter

Het antigifcentrum schrijft: “De enige manier om giftige paddenstoelen van eetbare paddenstoelen te onderscheiden, is over een nauwkeurige kennis te beschikken over de kenmerken van de verschillende soorten.” RELAAS redt nu ook uw leven. Alstublieft. Illustratie door Eliza Pepermans via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/01/201818 minutes 33 seconds
Episode Artwork

De vele gezichten van Ine

“Als ik er zou uitzien als jij, dan zou ik echt niet buitenkomen.” Krijg dat eens als kind te horen. Je leert er mee leven, je bant het uit je gedachten. Tot je plots, en volledig onverwacht, ‘mooi’ genoemd wordt. Illustratie door Pieter Rosseel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/01/201827 minutes 13 seconds
Episode Artwork

De #instacrush van Anneleen

Flirten in de 21ste eeuw, hoe doe je dat? Begin anders eens met het liken van al zijn Instagramfoto's, daarna zien we wel hoe het verder gaat. Illustratie door Annelies Wylleman via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/11/201718 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Metroheld Rik

Louche types in de metro ... Als ze je lastigvallen, dan is het meestal beter weg te gaan en ze te negeren. Maar wat als ze iemand anders lastigvallen, iemand die niet zo sterk in zijn schoenen staat? Wat zou jij dan doen? Rik geeft het voorbeeld. #metoo Illustratie door Lukas Verstraete via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/11/201718 minutes 21 seconds
Episode Artwork

De sprong van Cathelijne

Je tenen krullen over de afgrond. Al je oerinstincten zeggen: "Amai, dat is een dom idee." Plots klikt het ... en je springt. Wat je niet allemaal doet voor de liefde. Illustratie door Jelle Kindt via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/10/201716 minutes 36 seconds
Episode Artwork

De Dubbele D(ate) van Matthias

Je zit in een restaurant. Voor je zit een diep gedecolleteerde BV en je probeert met al je macht jouw ogen naar haar gezicht te blijven richten. Rond je staat een cameraploeg die alles netjes registreert. De enige vraag die door je hoofd gaat: 'Hoe ben ik hier nu weer terechtgekomen?' Illustratie door Jelle Kindt via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/10/201722 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Wim en de bluesheks

Artiesten kunnen ontzettend veeleisend zijn als je sommige riders moet geloven. Maar sommige muzikanten vergen toch wat extra aandacht. Wim, de programmator van de Handelsbeurs weet er alles van. Illustratie door Coralie Laudelot via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/09/201723 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Het Cooder-effect op Wouter

Stel ... je bent fan van een artiest. Je kunt zijn platen al omgekeerd meezingen. Je hebt hem ook al meermaals live gezien. Je bestudeert niet enkel zijn muziek, maar ook zijn hele leven. Wat is dan de volgende stap op de 'fantrap' eigenlijk? Juist, je schrijft er een boek over. Illustratie door Barbara Van Ransbeeck via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/08/201719 minutes 21 seconds
Episode Artwork

De nEurose van Sara

Hangt het kader niet helemaal recht? Staat het volume op een oneven getal? Stoort die ene verkeerd geplaatste badkamertegel je niet mateloos? Iedereen heeft wel een beetje neuroot in zich. Maar bij Sara kan men duidelijk van dwangneuroses spreken. Hoe zich dat manifesteert hoor je in haar relaas. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/08/201716 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Arnoman schiet te hulp

Als kind droomde je vast over hoe het zou zijn om superkrachten te hebben. Sommigen doen dat zelfs nog als volwassene, niets mis mee uiteraard. Arno beseft al lang dat een goed hart je tot een echte held kan maken. Al is dat in het echt niet zo makkelijk. Illustratie door Barbara Van Ransbeeck via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/06/201718 minutes 17 seconds
Episode Artwork

De brief van Tijs

19 juni is een belangrijke dag voor Tijs. Al 14 jaar schrijft hij op die dag een brief aan zijn vader. Dit jaar kroop Tijs echter niet in zijn pen, maar voor onze microfoon. Om nog één keer zijn relaas te vertellen. Illustratie door Inne Haine. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/06/201719 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Pascale onder een Afrikaanse hemel

Heb jij ook zo'n nummer dat een bepaalde periode in je leven perfect omschrijft? Als je het verhaal van Pascale hoort, dan hoor je duidelijk waarom ze zo graag naar het Graceland-album van Paul Simon luistert. Illustratie door Jannes De Schrijver via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/06/201725 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Julie vraagt: kun jij nog dromen?

Het is vreemd hoe een inzicht kan inslaan. Je hebt het gevoel dat je een bepaald muzieknummer door en door kent, je kunt het foutloos meezingen en pas bij de figuurlijk duizendste keer besef je pas wat je daar aan het meezingen bent. Voor Julie blijft dat ene moment voor altijd in haar geheugen gegrift en voor altijd zal die herinnering door dezelfde soundtrack begeleid worden. Illustratie door Jannes De Schrijver via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/05/201716 minutes 58 seconds
Episode Artwork

De herbronningstocht van Tom

Iedereen heeft zijn eigen manier om trauma's te verwerken. Voor Tom was dat altijd reizen. Herbronningstochten noemt men dat dan. Meestal kom je dan met een opgelucht gevoel terug en kan je de wereld opnieuw aan. Maar tijdens zijn herbronningstocht naar Zuid-Afrika geraakte Tom wel echt 'high on life'. Het originele "Abandon Window" van Jon Hopkins: https://www.youtube.com/watch?v=sc1IkYwKCtM De cover 'Abandon Window' op Backtracks gebracht door Geert en Lori: https://www.youtube.com/watch?v=0bqejUmP288 Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/05/201726 minutes 9 seconds
Episode Artwork

De vuurproef van Irene De Meyere

"Het ruikt hier gelijk naar barbecue." Voor je het weet sta je op straat te kijken hoe je appartement op de vierde verdieping in vlammen opgaat. Gelukkig sta je daar veilig. Al verliep voor Irene de reis naar beneden niet zonder bijzonderheden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/04/201713 minutes 45 seconds
Episode Artwork

De twitterterrorist in Mohamed Ouaamari

"Opletten wat je online zet!" Dat is de boodschap die de meeste social-media-experten en bezorgde ouders ons tot vervelens toe meedelen als het over het internet gaat. Ondertussen weten we het al wel, maar dat je door een tweet in de cel kunt belanden had Mohamed toch niet verwacht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/03/201718 minutes 21 seconds
Episode Artwork

De vreemdemannenreis van Anneleen

Je zal het maar meemaken, je hebt een reis geboekt waar je al heel lang naar uitkijkt en uiteindelijk is het zover, maar na een dag merk je al dat je je daar helemaal niet op je gemak voelt. Je kunt de reis dan nog zo lang voor jezelf goedpraten maar op een bepaald moment wil je gewoon naar huis. Anneleen is naar Sri Lanka geweest. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/03/201717 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Het molletje van Anaïs Van Ertvelde

Iedereen is bezig met zijn eigen lichaam, de ene al wat meer dan de ander. De ene is constant op zoek naar zelfverbetering, de ander is oprecht tevreden. De ene trekt zich de meningen erg aan, de ander kan het weinig schelen wat mensen van hun lichaam denken. Anaïs behoort tot de andercategorie en voelt zich daar ontzettend goed. Illustratie door Pauline Spira via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/03/201716 minutes 16 seconds
Episode Artwork

De treingedachten van Io

Frequente pendelaars weten het, twee dezelfde treinritten bestaan niet. Heb je je al eens afgevraagd wat er zoal door de hoofden van je wagongenoten gaat? Waarover droomt die snurkende man? Wat denken de twee tetterende madammen echt van elkaar? Voordat je eigen gedachten beginnen af te dwalen: beluister het RELAAS van Io, over haar doodgewone treinrit naar huis. Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/02/201713 minutes 10 seconds
Episode Artwork

De stadionliefde van Stijn Lemaire

"Dan is het zover. Na honderdvijftien jaar ontploft er een bom in Gent." De liefde van je leven vind je, naar het schijnt, maar één keer. Met wat geluk blijft dat ook je leven lang duren. Na zestien jaar voelt Stijn die verbondenheid nog steeds. Illustratie door Pauline Spira via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/02/201724 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Het geroken bloed van Timon

"Wat als we nu letterlijk cultuur op uw muil geven?" Brainstormsessies met Timon lopen wel vaker uit de hand. Maar die ene keer vielen er echt gewonden. Illustratie door Maarten Desaeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/02/201713 minutes 25 seconds
Episode Artwork

De blauwe leiband van Sabrina De Croock

Soms heb je maar een kleine trigger nodig om een langvergeten herinnering terug boven te halen. Voor Sabrina was een blauwe leiband voldoende voor een reis door haar geheugen. Illustratie door Pieter Rosseel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/01/201714 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Het verlaten huisbezoek van Koen Browaeys

“Zijde daar weer mee da verhaal over daduis?” Koen heeft zijn huisverhaal, naar eigen zeggen al honderden keren verteld. RELAAS heeft ervoor gezorgd dat zijn verhaal vereeuwigd werd zodat hij in het vervolg gewoon maar naar onze website hoeft te verwijzen als mensen ernaar vragen. Als jongere steek je soms wel eens iets uit, zeker als je in een boerendorp als Mater woont; zeker als er niets te doen is en de verveling alomtegenwoordig is; zeker als daar zo’n verlaten, vervallen huis staat dat er gewoon om schreeuwt om binnen te breken. Illustratie door Pieter Rosseel via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/01/201717 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Het gebroken brood van Charlotte Huyghe

Een avontuur is altijd leuk tot de vermoeidheid de kop opsteekt. Wat begon als een bergtocht in Noorwegen, mondde al snel uit in koude miserie. Gelukkig was er tourbrood. Illustratie door Maarten Desaeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/01/201715 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Het regeringsloos-recordfeest van Guus van der Kreeft

Op 17 februari brak België het record van land dat langst zonder regering zat. Met 249 dagen nam ons land de fakkel over van Irak. Een doodgewone avond op café monde voor Guus uit in een reusachtig volksfeest dat zelfs heel wat internationale pers trok. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/01/201717 minutes 24 seconds
Episode Artwork

De gevangenistrilogie: Vera

Ongeliefd door ouders en eega strompelde Vera door het leven. Gebukt onder haar vreugdeloos bestaan zocht ze soelaas in zichzelf. Dit is het sluitstuk van onze gevangenistrilogie, opgenomen in de Nieuwe Wandeling in Gent. Dit project kwam tot stand in samenwerking met de Rode Antraciet. Illustratie door Dieter VDO via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
02/01/201715 minutes 56 seconds
Episode Artwork

De gevangenistrilogie: Marnic

Marnic zit in de gevangenis. Daar heeft hij veel tijd om terug te kijken op zijn vroeger leven. Een leven vol ambities en vooruitzichten. Sinds hij in de gevangenis zit geraakt hij echter zijn geheugen meer en meer kwijt. Daarom schrijft hij. Illustratie door Dieter VDO via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/12/201615 minutes 45 seconds
Episode Artwork

De gevangenistrilogie: Dennis

De kindertijd van Dennis was hard, zacht uitgedrukt. Heel wat foute keuzes later zit hij in de gevangenis. Hij neemt mee: zijn mooie woorden. Deze editie werd opgenomen in de Nieuwe Wandeling, de gevangenis van Gent en is één van drie verhalen. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/12/201616 minutes 20 seconds
Episode Artwork

De blauwe vogel van Noël Callebaut

Op dinsdag 8 november werd aan de Predikherenlei in Gent het Maurice-Maeterlinckkunstwerk ingehuldigd. RELAAS mocht de koude avond verwarmen met een verhaal van Noël Callebaut. Zijn RELAAS is een zoektocht naar zijn eigen blauwe vogel. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
16/11/201613 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Pascale Platels fascinatie met Trientje Potlood

Pascale haalt jeugdherinneringen boven aan de hand van één zeer belangrijk persoon in haar leven. Trientje Potlood liet een zinderende indruk na op Pascale en in haar RELAAS vertelt ze waarom. Illustratie door Lukas Verstraete via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/11/201615 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Het dronken conclaaf van Peter Decroubele

Je ontmoet niet elke dag de belangrijken der aarde en als je dan eens de kans krijgt dan kun je wel eens zin krijgen om dat stevig te vieren. Radiojournalist Peter Decroubele ontmoet Paus Franciscus. Hoe dat afloopt, dat hoor je in zijn RELAAS. Illustratie door Alison Souffreau via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
01/11/201621 minutes 7 seconds
Episode Artwork

De Sinterklaasangst van Dalilla Hermans

Dalilla Hermans vertelt in haar RELAAS over haar kindertijd, hoe het voelde om samen met haar zus als eerste Afrikaanse in een klein dorpje vlakbij Turnhout terecht te komen. Illustratie door Alison Souffreau via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/10/201614 minutes 39 seconds
Episode Artwork

De herontdekte levensenergie van Jan Decock

Elk leven kent een dieptepunt. Hoe dieper dat punt hoe zwaarder het wordt om er uit te klimmen. Hoe Jan erin slaagde om weer boven zijn zeespiegel van negatieve emoties te komen legt hij uit in zijn RELAAS. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/10/201622 minutes 44 seconds
Episode Artwork

De duistere angst van Tine

De meeste kinderen zijn bang in het donker. Na een tijdje komt de realisatie dat de wereld hetzelfde is in de zon of in de schaduw. Die realisatie kan zeer snel weer teniet gedaan worden. Tine vertelt met veel moed haar verhaal over de avond waar ze in het donker naar huis fietste. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/09/201626 minutes 38 seconds
Episode Artwork

De anglofiel in Noël Callebaut

Heb je ook zo'n plek waar je ooit eens geweest bent en gedacht hebt, "vanaf nu kom ik hier elk jaar"? Dat is ook niet iedereen gegeven. Voor Noël is dat Groot-Brittannië. 'Anglofiel', noemt hij zichzelf. Waarom dat zo is, dat hoor je in zijn RELAAS Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
14/09/201614 minutes 1 second
Episode Artwork

Het Iraanse grensgeval van Tom Van Gijsegem

Alleen reizen is niet gemakkelijk. Volgens velen haal je er wel ontzettend veel voldoening uit. Wat we zeker weten? Het zorgt altijd voor een fantastisch RELAAS. Dit is een reisverhaal uit Iran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/08/201618 minutes 16 seconds
Episode Artwork

De exotische roots van Evita Nossent

Back to the roots... Voor de een is dat een gezellige wandeling, voor de ander betekent dat een trans-Atlantische vlucht. Evita valt onder die laatste categorie. Dit is het RELAAS van Klara-presentatrice Evita Nossent. Een verhaal over verre reizen en familie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/08/201622 minutes 4 seconds
Episode Artwork

De kabeljauwzoen van David

Je eerste zoen, meestal is dat iets wat je nooit vergeet. Voor David was het in elk geval een zeer speciale ervaring. Dit is een verhaal over erbij willen horen, al vanaf de lagere school, maar ook over eerste liefde en aanhoudende nostalgie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/08/201615 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Het Waltermoment van Xander De Rycke | RELAAS

Iedereen heeft wel eens een moment waarop alles helder wordt, waarop alles ineens plots duidelijk is. Alsof je al die tijd verspild hebt aan piekeren en aanmodderen en je nu plots exact weet wat je moet doen. Xander De Rycke noemt dat een Waltermoment. Wie Walter is en waarom hij zo'n indruk nagelaten heeft op Xander, dat hoor je hier. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
09/08/201619 minutes 13 seconds
Episode Artwork

De verloren kindertijd van Paul Verleye | RELAAS

Paul groeide op in de jaren zestig, de tijd voor grote geneeskundige stappen. Toen hij als kind gediagnosticeerd werd met tuberculose bracht hij een groot deel van zijn jeugd in een kuuroord door. Wat hij daar doormaakte en hoe hij daarmee omging, dat hoor je hem hier vertellen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
24/05/201624 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Anna Vandenabeele verslaat Darth Stilte | RELAAS

Je maakt iets mee, het is te gênant om erover te praten. Ook je vertrouwenspersonen lijken verder weg te drijven. Als je de sprong, die de stilte zou breken haalt, breek je vast alle records. Anna waagde en haalde, maar de aanloop was lang en uitputtend. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/05/201616 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Daar gaat ze: Benedikte Van Eeghem | RELAAS

Fan, grote fan, superfan... Benedikte klom van jongsafaan een trede hoger op de superlatieventrap. Wat gebeurt er dan als ze haar idool ontmoet? Wel dat vertelde ze zelf in haar ode aan haar helden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/05/201621 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Onder de sterrenhemel met Thomas Noël | RELAAS

Hebben we allemaal soms niet nood aan even tussenuit, aan herbronning en eventjes weg van de wereld? Thomas Noël had hetzelfde gevoel. Droom mee met Thomas over eilandleven, werkelijk avontuur en magnifieke sterrenhemels. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
27/04/201625 minutes 14 seconds
Episode Artwork

De intieme pijn van Eveline | RELAAS

Het lichaam is een raar ding. Miljarden zenuwen werken non-stop door om het lijf onder controle te houden en soms loopt er al iets mis. Eveline dacht dat pijn tijdens de seks doodnormaal was, maar toen dat maar bleef duren merkte ze dat er iets niet pluis was. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/04/201623 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Nicolas test de Poolse nultolerantie | RELAAS

Als je fietsend een stad verkent, ervaar je ze altijd op een andere wijze. In dit RELAAS vertelt Nicolas je hoe hard dat wel geldt voor Warschau en vooral wat de Polen echt verstaan onder 'nultolerantie'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
04/04/201622 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Het zwarte elixir van Katharina Smets | RELAAS

Katharina kampte met een grote faalangst. Het probleem was dat ze nieuwslezeres was op de nationale radio. Op zoek naar haarzelf vond Katharina telkens opnieuw soelaas in dat heerlijke kopje donker geluk. Illustratie door Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/03/201614 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Petra Truant lacht het laatst | RELAAS

In deze aflevering van Relaas hoor je het verhaal van Petra. Zij had het in haar jeugd niet altijd makkelijk. Zo klikte het niet echt met haar klasgenootjes. Jammer genoeg lieten die dat vaak ook keihard blijken. Waar anderen zouden wegdromen en fantaseren over een geheim leven waar ze wèl hun draai kunnen vinden, was dat voor Petra de realiteit. Illustratie door Alexander Robyn via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/02/201616 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Het duistere verleden van Evert

Evert is een goeie gast. En wij kunnen het weten. Hij is namelijk een van de vaste vrijwilligers bij Relaas. Toch draagt hij al jaren een geheim met zich mee. Zo was hij ooit betrokken bij een kunstroof. Hoe het zover is kunnen komen en wat hij moest ondernemen om met zichzelf in het reine te komen, dat hoor je in deze uitzending van Relaas. Illustratie door door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
29/01/201618 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Martin Vereecken steekt ze allemaal voorbij | RELAAS

Ultraloper Martin Vereecken weet wat er nodig is om de ultieme high te bereiken na een inspanning. Maar daarvoor moet je eerst door een muur. Ook wel de uncomfortable zone genoemd. Martin gaf ons tijdens Relaas 8 een inkijk in zijn psyche tijdens de UTMB, een extreem lange loopwedstrijd op onverhard parcours over de Mont Blanc. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
20/01/201630 minutes 1 second
Episode Artwork

Het tweede Relaas van Parcifal Neyt

Parcifel Neyt kwam tijdens de 10e editie van Relaas opnieuw aandraven met een sterk levensverhaal. Wij konden dan ook niet anders om hem zijn ding te laten doen. Wat een whiskey bar, een weddenshap en een foute homo-seksshop in Amsterdam met elkaar te maken hebben, ontdek je hier. Illustratie door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
06/01/201620 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Het Relaas van Bert Potvliege

Tijdens deze uitzending van Relaas maak je kennis met Bert. Hij vertelt over een passie - sommigen zouden verslaving zeggen- voor film. De impact die dit had op z'n jonge leven en waarom het nog steeds een drijfveer is als volwassene, ontdek je hier. Illustratie door door Valentine Gallardo via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
30/12/201519 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Stefaan De Winter: de jongste van Spruyt | RELAAS

Acteur Stefaan De Winter is vaak de vrolijke frans. Toch wou hij in deze editie van RELAAS zijn gevoelige kant laten zien. Laat je meevoeren naar de jeugd van Stefaan. In Iddergem beter bekend als "De jongste van Spruyt." Illustratie door Thijs Desmet via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/11/201522 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Parsifal Neyt gaat door het lint | RELAAS

Leraar Parcifal Neyt is naar eigen zeggen een zeer rustige en aimabele man. Er is (naast vrouw en kinderen) echter één ding waar je niet aan raakt. En dat is zijn oude Nokia 3310. Parfical neemt je tijdens deze aflevering van Relaas mee op een op rollercoaster rit doorheen Gent, op zoek naar zijn oude GSM. Illustratie door Maarten De Saeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
28/10/201521 minutes 1 second
Episode Artwork

Als Kevin Amse buiten komt | RELAAS

Slam Poet Kevin Amse bracht zijn jeugd door in een erg beschermend gezin uit Ninove. Zo beschermend dat kwajongensstreken vrijwel uit den boze waren. En als het dan toch gebeurde, draaide Kevin zich in de nodige bochten zodat die niet aan het licht zouden komen. Tijdens Relaas #7 vertelde Kevin één van zijn meest epische leugentjes om bestwil. Illustratie door Maarten De Saeger via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
19/10/201517 minutes 1 second
Episode Artwork

De persoonlijke heldin van Martijn Nelen | RELAAS

In deze aflevering van Relaas vertelt Martijn over hoe hij een oude vrouw leerde kennen en hoe zij stukje bij beetje zijn heldin werd. Illustratie © Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
05/10/201514 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Op tournee met de opmerkelijke vrienden van Xavier Cloet | RELAAS

Tijdens de zesde editie van Relaas schetste Xavier het leven van twee opmerkelijke en goeie vrienden: Het DJ duo Marcel en Vicky. Illustratie door Annlies Wyllemans via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
22/09/201528 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Noel Callebaut kust voor het eerst

1 september is sinds jaar en dag de eerste schooldag. En dat brengt onlosmakelijk herinneringen met zich mee. Noel Callebaut neemt ons mee naar zo'n herinnering. Eentje uit 1982, toen hij besloot te jagen op zijn allereerste kus. Illustratie © Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/09/201514 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Mathieu Charles doorklieft een oerwoud aan emoties | RELAAS

In deze aflevering van Relaas hoor je Mathieu Charles. Hij heeft het over de klik die hij had met een meisje, maar ook over de zorgen van de verliefdheid. Zeker wanneer er aan die verliefdheid een duister kantje blijkt te zitten. Illustratie © Leslie Saurus via Pulp deLuxe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
08/09/201524 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Terug naar de bakermat van Nathalie | RELAAS

Nathalie ging op zoek naar haar vader en vond zichzelf in Zuid-Afrika Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
31/08/201523 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Kaja Verbeke verdiept zich in een vergeten Chileens conflict | RELAAS

Moedig als ze was, stapte Kaja Verbeke op het vliegtuig naar Chili om een reportage te maken over de inheemse bevolking. Eens ter plekke zou ze het zelf merken: tussen de bergen van de Araucaníaregio hangt het conflict in de lucht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
25/08/201517 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Marilyn Michels tijdens de luwte van haar tussentijd | RELAAS

Ze raakte àlles kwijt op vier maanden tijd: huisje, tuintje, boompje en twee beestjes. Ze legde een lange tocht af op zoek naar zichzelf en is nu eindelijk terug gelukkig. Marilyn Michels vertelt het verhaal over de luwte van haar tussentijd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
17/08/201522 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Sam Scarpulla wordt voodoojongen in Kinshasa | RELAAS

Sam Scarpulla laat zijn hersenspinsels achter op muren over heel de wereld. Dat levert soms bevreemdende verhalen op. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
21/07/201517 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Evelien Bouilliart beklimt haar podium | RELAAS

Evelien Bouilliart skate op topniveau, en dat rolt haar tot bij plaatsen waar je als gewone sterveling alleen maar kan van dromen. Het Relaas van Evelien Bouilliart kon je horen op RELAAS#4 van 01.07.2015. Deze editie stond in het teken van het 80 days of summer festival, in samenwerking met Alles kan en de Bibliotheek van Gent Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/07/201524 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Joni Sheila zingt tegen verzuring | RELAAS

Joni Sheila zwerft als straatmuzikante de wereld rond met niks meer dan zichzelf en haar trouwe vriend Gitaar. Welke unieke blik op de wereld dat oplevert hoor je in haar Relaas. Het Relaas van Joni Sheila kon je horen op RELAAS#4 van 01.07.2015. Deze editie stond in het teken van het 80 days of summer festival, in samenwerking met Alles kan en de Bibliotheek van Gent Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
07/07/201515 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Het woelig liefdesverhaal van Inke Hutse | RELAAS

Inke Hutse vertelt een woelig liefdesverhaal dat op sommige momenten redelijk hallucinant dreigt te worden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
03/07/201530 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Wat is er aan de hand met Liesbet Van Eeckhaut? | RELAAS

Liesbet van Eeckhaut kreeg vanuit het niets chronische schouderpijn. Best vervelend voor een jonge en actieve vrouw. Uiteindelijk vond ze een originele oplossing die ver buiten haar comfortzone lag. Wat die was, hoor je hier. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
23/06/201517 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Ook Pieter-Jan De Smet was ooit een bakvis | RELAAS

Pieter-Jan De Smet wist tot een uur voor RELAAS niet waarover hij het zou hebben - hij maakt zoveel mee -, Uiteindelijk nam hij ons mee naar 1986. Voor hem een tijd vol muziek, vrijheid en goedkope wijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
15/06/201515 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Philipp vindt zichzelf opnieuw uit

Philipp is ambitieus en gelukkig, maar enkele jaren terug was dat net het tegenovergestelde. Hoe de ommezwaai er kwam, vertelt hij op RELAAS #2 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/05/201514 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Lieselotte De Schutter: protagonist in eigen horrorverhaal | RELAAS

Lieselotte De Schutter, zangeres van Tin Soldier in the Underwoords, had enkele jaren geleden een zwaar ongeluk. Zo zwaar dat ze van de dokters te horen kreeg dat ze waarschijnlijk nooit meer zou kunnen zingen. Op RELAAS #2 hoor je hoe ze daar zelf een stokje voor stak. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
18/05/201517 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Liesbet Vercamer: expert in hoogbegaafdheid | RELAAS

Liesbet Vercamer zette 9 jaar geleden Ilias op de wereld, en enkele jaren later Titus. Ilias bleek al op zijn derde hoogbegaafd, en het ziet ernaar uit dat Titus dezelfde weg opgaat. Welke conversaties dat oplevert aan de ontbijttafel kom je hier te weten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201516 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Rik Merchie lift van zijn voordeur tot aan de Mount Everest | RELAAS

Rik Merchie liftte van Gent helemaal naar Nepal. Hij gebruikte daarvoor 36 auto’s, 27 trucks, 6 bestelwagens, 3 minibusjes, 1 camper, 1 ambulance, 1 motorfiets en 1 traktor. Minstens één van die ritten leverde een goed verhaal op voor RELAAS. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201519 minutes 45 seconds
Episode Artwork

De vrijheidstocht van Hélène Christelle Munganyende en haar familie | RELAAS

Hélène Christelle Munganyende vluchtte in 1994 weg van het Rwandaconflict. Ze werd opgevoed in Nederland en heeft nu haar stek gevonden in Brussel, waar ze politieke wetenschappen studeert. Christella leert naar eigen zeggen meer op straat dan op school, en is bijzonder geïntrigeerd door internationale conflicten en de maatschappelijke veranderingen in een globaliserende wereld. Omdat 2 april World Autism Day is, vertelt ze over haar broertje met autisme. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201520 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Charlotte Beyer kan zonnegroeten als de beste | RELAAS

Na een liefdesbreuk zocht Charlotte Beyer naar meer houvast in haar leven. Daarvoor moest ze zichzelf eerst uit haar eigen comfort zone halen. Het waren Omzwervingen langs Spanje, Thailand en Bali die haar hielpen om te ontdekken wat ze écht wou in het leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201513 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Eerste hulp bij lastige klanten met Gerald Claes | RELAAS

Café Charlatan behoeft geen introductie: en ook patron en Gentse nachtburgemeester Gerald Claes doet bij de meeste Gentenaren wel een belletje rinkelen. En hoewel iedereen zijn eigen Charlatanverhaal heeft, is het Gerald zelf die zijn eigen rauwe rock'n roll RELAAS doet over de beginjaren van de Gentse danstent. Meer bepaald over een van diens legendarische toogfiguren: Frankie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201517 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Samy Meziani ontdekt het leven na 18 uur | RELAAS

Samy Meziani vertelt een verhaal over vriendschap. Over hoe die plots stuk kan gaan na een zware tegenslag, en hoe je daarna stuk voor stuk de brokken lijmt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
13/05/201515 minutes 43 seconds