Winamp Logo
Ramt af mørket Cover
Ramt af mørket Profile

Ramt af mørket

Danish, Social, 1 season, 6 episodes, 2 hours, 57 minutes
About
Hvert år er mellem 200.000 og 500.000 danskere ramt af en depression. I 2017 tilrettelagde Anne Kjær serien Ramt af mørket, hvor hun, Peter Øvig-Knudsen, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Sebastian Dorset og Carsten Dahl fortæller om deres personlige erfaringer med at være ramt af en depression. De deler, fordi de tror på, at personlige erfaringer kan hjælpe med at aftabuisere psykiske lidelser. Lyddesign Finn Markwardt. Tilrettelægger Anne Kjær. Redaktør Mette Willumsen.
Episode Artwork

Ramt af mørket 6:6

Den, der befinder sig i mørket, holder op med at tro på lyset. Det er depressionens mønster. Men de fleste finder alligevel motivation til at blive rask. Efter måneder eller år. Motivationen vil være forskellig fra person til person. Men det er vigtigt at dele erfaringer. Sidste afsnit i serien handler om at blive rask, og erkende at det først er der, det egentlige arbejde med at komme fri af depressionen kan begynde. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ramt af mørket 5:6

Når man har fået en svær depression, er man isoleret med en destruktiv hjerne, som lever sit eget liv. Man er fanget i sig selv. For at slippe ud, må man lære at tæmme sin hjerne. Og måske også spise noget medicin, som man først får det meget mærkeligt af. Vi, der fortæller vores historier, deler i femte afsnit vores erfaringer fra vejen frem mod lyset. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ramt af mørket 4:6

Alle kan få en depression. Men hvorfor lige mig? I serien Ramt af mørket, kan du følge flere personlige fortællinger om, hvordan der ser ud på indersiden af mørket. På et tidspunkt, begynder vi at lede efter svar. Fordi det føles forkert, uretfærdig, irriterende, - eller bare fordi det ikke må ske igen. Fjerde afsnit af serien handler om at lede efter årsager. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Ramt af mørket 3:6

Det er et ensomt helvede at være i en depression. Men det er også et helvede, at elske en, der er der. For man ved ikke, hvad det er, der foregår. Eller hvad man kan sige. Eller hvordan man kan hjælpe. Men der er noget, man kan gøre. Nemlig så lidt som muligt. Tredje afsnit om at være ramt af mørket handler om venner og pårørende. Oplæsning: Karl Ove Knausgård / Min kamp 6. Oversætter: Sara Koch. Lindhardt & Ringhof. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ramt af mørket 2:6

Velkommen i mørket. På ethvert tidspunkt befinder op mod 500.000 danskere sig herinde. Midt i en depression. Nogle af os kommer aldrig ud igen. Vi fortæller de personlige historier om hvordan det opleves. I dette andet afsnit i serien, om hvordan det hele begynder. Måske som en slags influenza. Eller en smerte. Oplæsning: Asger Baunsbæk Jensen / Den tynde væg Forlaget Poul Kristensen Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Ramt af mørket 1:6

Dette er en invitation til dig. Til helt ufarligt at rejse med ind i det mørke, som langt de fleste mennesker rummer. Til at forstå en depression indefra. Til at følge en personlig rejse fra det sorteste sort, og ud i lyset igen. Og i dette første af i alt 6 afsnit, til at opleve følelsen af ensomhed, ligegyldighed og selvhad oversat til lyd. Tilrettelæggelse: Anne Kjær.
11/27/202029 minutes, 37 seconds