Winamp Logo
Radiofortællinger Cover
Radiofortællinger Profile

Radiofortællinger

Danish, Poems/Stories/Readings/Story telling, 1 season, 95 episodes, 1 day, 19 hours, 12 minutes
About
Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Episode Artwork

Min franske røverhistorie

Carolines' far bliver udsat for et tyveri. Og da han finder tyven, udvikler tingene sig helt uforudsigeligt. Caroline elsker at genfortælle faderens historie, men der går skår i glæden da hun bliver anklaget for at fortælle en røverhistorie. Men 'hvad ender godt - er godt'. Medvirkende: Christian Cogez, Rasmus Nordqvist og Camilla Kjærsgaard, Caroline Sascha Cogez. Tilrettelæggelse: Caroline Sascha Cogez. Producer og redaktør: Torben Brandt. [email protected]
10/26/202329 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Mormor, må jeg arve dine guldtænder?

Er det morbidt at planlægge sin død, mens man stadig er sprællevende? Det mener 77-årige Gunvor Bjerre ikke. Det skal være let for de pårørende, så hun forbereder det ned til mindste detalje, samtidigt med at hun ser tilbage på alt det gode, men også alt det svære fra et langt levet liv. Og arbejdet med det gør hende fortrolig med tanken om det uundgåelige. Tilrettelæggelse: Gunvor Bjerre. Redaktør og lyddesign: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 23. oktober 2019).
5/12/202326 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Angie på stranden

Angie er 17 år og arbejder hårdt, samtidig med at hun passer sin 10. klasse. Opvokset i Thailand med en dansk far og en thailandsk mor, som er fraskilte, bor hun nu i Danmark - alene. En historie om at tage styringen når der bliver vendt op og ned på familien og man opdager at kærligheden ikke var som man troede. Medvirkende: Angie. Tilrettelæggelse: Lea Linstow. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
5/11/202329 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Franske forførelser 2:2

Pernille Bergendorff har været draget af teateret, siden hun som 17-årig spillede hovedrollen i en skolekomedie. Men oplevelsen sætter også en skræk i hende. Pludselig har hun svært ved at mærke, hvad der er rolle, og hvad der er hende selv, og da hun kort tid efter har fornemmelsen af at forsvinde fuldstændig, dropper hun drømmen om at blive skuespiller og tager til Paris. Her bliver byen Pernilles scenografi. Gader, jobs og mænd suger hende ind i stadigt nye, virkelighedens, dramaer og scener. En fortælling om forførelsens paradokser, om fantasi og virkelighed - og om at blive den man er. Tilrettelæggelse: Lea Linstow. Medvirkende: Pernille Bergendorff. Producer og redaktør: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
3/9/202327 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Franske forførelser 1:2

Pernille Bergendorff har været draget af teateret, siden hun som 17-årig spillede hovedrollen i en skolekomedie. Men oplevelsen sætter også en skræk i hende. Pludselig har hun svært ved at mærke, hvad der er rolle, og hvad der er hende selv, og da hun kort tid efter har fornemmelsen af at forsvinde fuldstændig, dropper hun drømmen om at blive skuespiller og tager til Paris. Her bliver byen Pernilles scenografi. Gader, jobs og mænd suger hende ind i stadigt nye, virkelighedens, dramaer og scener. En fortælling om forførelsens paradokser, om fantasi og virkelighed - og om at blive den man er. Tilrettelæggelse: Lea Linstow. Medvirkende: Pernille Bergendorff. Producer og redaktør: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
3/9/202327 minutes
Episode Artwork

Højlyt

To højskoler, Vallekilde og Grundtvigs Højskole udfordrer deres elever i en konkurrence om hvem der kan lave den bedste korte, maks. 5 min lange, podcastfortælling. Radiofortællinger sidder i juryen og vi er med til prisfest, hvor vi hører de 4 vindere mens de kåres. Måske brikker til et generationsportræt? Alle 4 vinderne er nemlig 20 år gamle. Tilrettelægger og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
2/23/202324 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hvordan får jeg en ven 5:5 - Bålhygge i haven

Bodil er flyttet til en lille landsby på Djursland uden at kende et øje og det har været op ad bakke at skaffe sig en ny omgangskreds. Hun tager i genbrugsbutik med en potentiel ven og kender nu så mange mennesker på Djursland, at hun kan invitere til bålhygge i haven. Bodil opsøger tv -og radiovært Chris Pedersen, der minder Bodil om, at hun skal være modig, når det gælder venner. Bodil Richardt er 32 år og er flyttet fra København til Djursland med sin mand og søn. Hun har efterladt alle vennerne i hovedstaden og er nu i færd med at bygge nye relationer op og finde nye venner. Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 4. august 2019).
1/5/202327 minutes
Episode Artwork

Hvordan får jeg en ven 4:5 - På udebane

Bodil er kommet på udebane, efter hun er flyttet til Djursland, og det er svært. Måske især fordi hendes mand Dennis er på hjemmebane. Filminstruktør Lotte Svendsen har også prøvet at være på udebane, da hun flyttede med kæreste og barn til Beograd. Bodil Richardt er 32 år og er flyttet fra København til Djursland med sin mand og søn. Hun har efterladt alle vennerne i hovedstaden og er nu på jagt efter mennesker, der kan blive hendes nye venner. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted - og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 28. juli 2019).
1/5/202327 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Hvordan får jeg en ven 3:5 - Teater er for tosset

Bodil forsøger at følge forfatter og klimaaktivist Signe Wennebergs råd om ikke at lede efter mennesker, der ligner hendes selv, når hun skal finde venner. Bodil overvinder sin indre storbysnob, og opsøger formanden for byens teaterforening. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 21. juli 2019).
1/5/202326 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Hvordan får jeg en ven 2:5 - Skru ned for charmen

Bodil føler sig fremmed og anderledes på Djursland. Psykolog Mette Krøier foreslår hende at skrue lidt ned for sig selv og sin udadvendthed, når hun møder nye mennesker. Bodil søger gode råd hos komiker Omar Marzouk, der om nogen har prøvet at stå udenfor en kultur, som han gerne ville være en del af. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 14. juli 2019).
1/5/202327 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hvordan får jeg en ven 1:5 - En handlingslammet bybo

Bodil er flyttet til en ny landsdel og aner ikke, hvordan hun skal få skabt sig et nyt socialt liv. Hun beder om gode råd hos psykolog Mette Kroier, der foreslår hende at gå ombord i det lokale foreningsliv. Hun opsøger også tv-vært Sofie Linde for at høre, hvad hun gjorde dengang hun var ensom. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. På Djursland. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 7. juli 2019).
1/5/202327 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Lig på bordet

Rikke og Peter har hver især haft stærke oplevelser med lig. To historier som har det til fælles, at de mangler en egentlig slutning. Og en manglende slutning kan være frustrerende, men kan også appellere til fantasien. Og pludselig sidder vi måske tilbage med flere mulige slutninger - måske mere interessant end den klassiske afrundede historie? Døm selv. Medvirkende: Rikke Høyer Lenz og Peter Martensen. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 19. januar 2017).
12/29/202227 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kunsten at vælge et andet menneske fra

Alle mennesker må på et eller andet tidspunkt vælge et andet menneske fra. Sophie var ved at tage tilløb til at vælge et andet menneske til, hendes far, som hun aldrig havde set. Men hun nåede det ikke, før det var for sent og blev fyldt med skyldfølelse. Forløsningen fra skylden kom fra en uventet kant, faderens bedste ven, præsten, gjorde det muligt at vælge faderen fra efter hans død. Men der er også dem der vælger fra og så, til deres egen store overraskelse, får en masse andet i stedet. Vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 18. januar 2014).
12/22/202227 minutes, 1 second
Episode Artwork

Når jeg hører en kat dø

Rigtigt mange mennesker har kæledyr. Men hvad med dem, der ikke har? Dem, som holder dyrene lidt på afstand, og måske har det bedst bare med lydene, frem for selve dyret - måske fordi de frygter dem lidt - ligesom værten på Radiofortællinger? Masser af dyrelyde her: www.macaulaylibrary.org www.Amphibiaweb.org Vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 12. november 2015).
12/18/202226 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Kniven for struben

Peter er på vej hjem fra værtshus, da han holdes op af en mand med kniv, der vil have ham til at hæve penge til ham. 8.000 kr. senere - slippes Peter atter fri, efter at have været døden nær og tæt på at blive morder. Men hvad farer der gennem hans hoved under og efter? - ikke så lidt. Medvirkende: Peter Pagh-Schlegel og Agnete Solvej Christiansen. Tilrettelæggelse: Jonas Bang. Producer og vært: Torben Brandt.
12/15/202226 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Den hvide bus

Jacob mener ikke at krigen i Ukraine har noget med ham at gøre - indtil tilfældet tager ham ud på en skæbnesvanger køretur. En køretur, der både går gennem Østeuropa, og gennem hans egen jødiske familiekrønike. På det, der skulle have været en almindelig tirsdag, finder han sig selv på førersædet af en hvid bus med syv ukrainske flygtninge på bagsædet. Hvem de er, ved han ikke. Men det skal en række sammentræf - og et besøg hos hans 98-årige mormor - nok gøre ham klogere på. Medvirkende: Jacob Maimin Weil, Mormor Ruthi, Zhanna Kozakovska og Julia Vydoynyk. Lyddesign: Mads Bjørn Lundsgaard. Tilrettelæggelse: Mads Bjørn Lundsgaard. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 31. december 2022).
12/8/202227 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Far

Karen besøger sin far, Peter, i hans keramikværksted. Hun vil tale med ham om hans liv før og efter, at han for ni år siden fik en hjerneskade på grund af en kulilteforgiftning. En forgiftning der betød, at han måtte lukke sin forretning, hvor han solgte biler og stoppe helt med at arbejde. Men nu har han fået sit livs første hobby og er begyndt at lave keramik. Men hvad Karens far ikke ved, er at hun er kommet for at tale om nogle ting, de aldrig har snakket om før. For hvordan fortæller man sin far, at man faktisk er glad for, at ulykken ændrede alt. Tilrettelæggelse og lyddesign: Karen Mørk. Musik: Johan Carøe. Redaktør: Torben Brandt.
12/1/202224 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Flugten fra det spanske juletræ

Jens og drengene rejser til solkysten, drikker kedsomheden væk og ender i et 4 år langt tovtrækkeri med det spanske politi - alt sammen på grund af et kunstigt juletræ. En historie om at miste følelsen af udødelighed. Tilrettelæggelse: Jóhann Eivind Dammert og Torben Brandt. (Sendt første gang 20. april 2017).
12/1/202226 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Julie og Helenes mareridt i Afrika

Julie arbejder for en ngo i Rwanda og får besøg af sin allerbedste veninde, Helene. Sammen med Julies kæreste fejrer de en nytårsaften i Kampala, der udvikler sig til et helvede - et helvede, som får uventede konsekvenser for deres venskab. Medvirkende: Julie og Helene. Tilrettelæggelse: Freja Sørine Adler Berg. Producere: Torben Brandt og Anders Morgenstierne. (Sendt første gang 15. juni 2017).
11/24/202225 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Jernmanden 2:2

Michael er i fuld gang med at forsøge at bliver verdensmester i tredobbelt jernmand - Triple Ironman. Hvis det skal lykkes, kræver det hans kone Stines fulde opbakning, når han svømmer, cykler og løber frem mod klimaks, sejren. Men nu sker der noget, som ingen havde set komme. Tilrettelæggelse: Morten Runge & Torben Brandt. Medvirkende: Michael og Stine Plahn. Producer og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 26. august 2018).
11/17/202227 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Jernmanden 1:2

Michael svømmer, cykler og løber en tredobbelt Ironman - og det går så godt, at han beslutter sig for at gøre det igen - nu for at blive verdensmester. For at han kan blive det, kræver det Stines, hans kones fulde opbakning, under en to år lang træningsproces - en proces som skal vise sig at føre dem til et klimaks, som ingen havde set komme. Tilrettelæggelse: Morten Runge & Torben Brandt. Medvirkende: Michael og Stine Plahn. Producer og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 19. august 2018).
11/17/202226 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Hvem er hvem?

De enæggede tvillinger Jonatan og Thorbjørn ligner hinanden som to dråber vand. De har altid været sammen - i skolen, til FDF, til musik og kor. Da de starter på hver sin efterskole, får de hver deres venner. Men hvor godt kender deres nye venner dem, når det kommer til stykket? Det vil vise sig, da de i al hemmelighed bytter efterskole. Tilrettelæggelse: Freja Sørine Adler Berg. Producer og vært: Torben Brandt.
11/10/202227 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Forkert nummer - rigtig kærlighed

Morten er på Roskilde Festival, og selvom han har en kæreste, flirter han med en pige fra nabolejren. Da kammeraterne fra lejren senere holder et afterparty, beslutter de sig for at ringe til de nye bekendtskaber fra sommerens festival. Morten ringer op til flirten fra nabolejren - men det er bare ikke hende han får fat på.... Tilrettelæggelse: Rikke Mia Skovdal. Vært og producer: Torben Brandt. (Sendt første gang 22. september 2016).
11/3/202225 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Eventyr, forlis & mågeæg

Tre mænd drager ud for at samle mågeæg i Anholts Ørken og ender som drivtømmer med kurs mod Sverige - eller måske Rusland... En oplevelse der styrker sammenholdet mellem de tre "forlispartnere". Tilrettelæggelse: Celine Klint. Producer og vært: Torben Brandt.
10/27/202226 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Erotisk rejse ind i den amerikanske drøm

Daniel bor i København, er sidst i 30'erne, har sit på det tørre, men drømmer om at frisætte sig selv og forfølge en umulig drøm om en kvinde i en amerikansk forstad. Det er sådan Daniels forrygende blaffetur i USA starter. Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggelse: Anne Katrine Skjoldborg og Torben Brandt. (Sendt første gang 29. september 2016).
10/20/202227 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

En flygtning fra en anden tid

Lili, 93 år, sidder i sin dagligstue og ser på flygtningestrømmene i TV. "Jeg har selv prøvet at gå der på landevejene med en lille kuffert", siger hun alt imens hjemmehjælpen støvsuger omkring hende - og tankerne strømmer tilbage i tiden. Tilrettelæggelse: Celine Klint. Producer og vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 8. december 2016).
10/13/202227 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Den første fest

Behrouz er 15 år, klar til livet og kærligheden og til at drikke sig fuld for første gang. Alt forberedes grundigt. Udstyret er i orden. Tøjet sidder perfekt, håret sidder, som det skal, han har det han skal drikke. Det hele flasker sig, i hvert fald til en start. Medvirkende: Behrouz Bigdeli. Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Vært og producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
10/6/202226 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Bortførelsen til Iran

8-årige Shahin skal med på ferie i sin fars fædreland, Iran. Det bliver en lang ferie. Men mens forældrene skændes om forældreretten, lukker Shahin sig inde i sin egen lille verden af fodbold, hvor det er ham, der bestemmer, hvordan virkeligheden skal se ud, og hvad der skal ske. Medvirkende: Shahin Aakjær og hans mor. Tilrettelæggelse: Jóhann Dammert. Producer og vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 29. juni 2017).
9/29/202227 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Blaffere og bejlere

Peter og hans kæreste skulle have været til Frankrig og plukke druer. Men eventyrlysten fører dem ud på en længere blaffertur gennem Nordafrika. En tur der skal vise sig at blive noget af en prøvelse, især for Peter. Fortæller: Peter Martensen. Produceret af Cecilie Sølvsten og Torben Brandt. Vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 7. september 2017).
9/22/202226 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Baby i havsnød

Marie og Bue tager på backpacker-tur til Sydøstasien med deres nyfødte Elin, og deres omgangskreds splittes i lige dele beundring og bekymring. På vej til Komodoøerne sker dét, der ikke må ske, og panikken breder sig, ligesom den stadig gør det fra tid til anden, her mange år efter. Medvirkende: Marie og Bue. Tilrettelæggelse: Camilla Boraghi. Vært og producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 2. november 2017).
9/15/202226 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Asperger indtager Hollywood

Lukas nørder inde på sit værelse og taler gerne og længe om det. Faktisk så meget at far og resten af familien næsten holder op med at lytte - altså, indtil det går op for dem, at Lukas styrer direkte mod stjernerne - på trods af eller måske takket være hans syndrom. Tilrettelæggelse: Jarl Therkelsen Kaldan. Vært og producer: Torben Brandt. (Sendt første gang 15. september 2016).
9/8/202226 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Krigsfotografen, fruen og folkemordet

Journalistægteparret Helle Maj og Jørn Stjerneklar kommer på en alvorlig prøve, da folkemordet i Rwanda bryder ud i 1994. Ondskaben overrumpler dem. Ægteskabet belastes maksimalt, da Jørn Stjerneklar, som krigsfotograf og reporter, ender ude i ekstremer, som truer med at ødelægge ham. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Redaktør og lyddesign: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
9/1/202225 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Blaffere i knibe

To nybagte studiner blaffer rundt i Europa. Men på dét der skal blive turens sidste lift, på vej tilbage mod Danmark, får den franske familiefar dér bag rattet nogle sære ideer - ideer som han formentligt siden har fortrudt bitterligt. Medvirkende: Nadia og Julie. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Cecilie Kubert. (Sendt første gang 23. februar 2017).
8/25/202225 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

De andres blik

Ingeborg blev som hundredvis af kvinder i 1930´erne sendt på anstalt. Uden at gøre modstand. Måske har du set filmen eller læst bogen Journal 64 om kvindeanstalten på Sprogø. Ingeborg med journalnummeret 60 var en af virkelighedens 500 kvinder, der blev indsat på anstalten. Samfundet mente, at hun var løs på tråden og dømte hende moralsk åndssvag. Men i modsætning til i filmen skete det med hendes egen og familiens accept. Tilrettelæggelse: Annette Holm. (Sendt første gang 23. januar 2019).
8/18/202227 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

1,6 kilo coke

Jim er narkohandler. Han sidder i fængsel for besiddelse af 1,6 kilo kokain, men har ikke planer om at følge en anden bane end den kriminelle. Nicoline kommer fra Jylland, studerer på universitetet og har aldrig mødt en kriminel før nu.
8/18/202253 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Meditation og afmagt 2:2

Charlotte trænger til ro og fordybelse og køber derfor et 10 dages meditations- og yogakursus. Hun er fast besluttet på, at det skal blive en succes, uanset hvad. Men helt nemt bliver det ikke, selv om hun gør sit bedste. Fortæller: Charlotte Østervang. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 1. april 2018).
8/11/202231 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Meditation og afmagt 1:2

Charlotte trænger til ro og fordybelse og køber derfor et 10 dages meditations- og yogakursus. Hun er fast besluttet på, at det skal blive en succes, uanset hvad. Men helt nemt bliver det ikke, selvom hun gør sit bedste. Fortæller: Charlotte Østervang. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 18. marts 2018).
8/11/202226 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Cykling er en kampsport

21-årige Claudia har forsøgt at lære at cykle flere gange, med det resultat, at hun hader cykling og synes, at det er livsfarligt - hvilket står i stærk kontrast til det faktum, at hun har det brune bælte i Karate. Men hvorfor har hun nu alligevel besluttet sig for at opgive karaten, for i stedet at tage kampen op med cyklen? Tilrettelæggelse: Jonas Bang. Producer og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 17. august 2017).
6/11/202226 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Mine dage med Murder Machine 1:2

Charlotte flytter til New York og finder et fællesskab på Coney Island, hvor gode fortællinger lever og ånder. Hun stortrives, men inden længe bliver hun selv hvirvlet ind i en fortælling om en dyster mafiafortid, som byder på både blod, kunst og drab. Fortæller: Charlotte Østervang. Tilrettelæggelse: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 16. november 2017).
5/12/202227 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Mine dage med Murder Machine 2:2

Charlotte flytter til New York og finder et fællesskab på Coney Island, hvor gode fortællinger lever og ånder. Hun stortrives, men inden længe bliver hun selv hvirvlet ind i en fortælling om en dyster mafiafortid, som byder på både blod, kunst og drab. Fortæller: Charlotte Østervang. Tilrettelæggelse: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 23. november 2017).
5/12/202227 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

En lærerig afstikker

Victoria bliver træt af sin storfestende flok af venner som snart, ligesom hende selv, skal starte på studierne. På vej til den næste fest kører hun lige ud, da de andre drejer af. En forunderlig nat venter forude, på værtshus og besøg hos en mand under helt særlige omstændigheder - omstændigheder som skal blive et lærestykke for livet. I redaktionen: Jonas Bang og Anders Morgenstierne. Vært og tilrettelæggelse: Torben Brandt. (Sendt første gang 1. juni 2017).
4/28/202226 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

I krig på cykel

"Lad gevær. Stålhjelmene på. Sid op på cyklerne. Og så kører vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi skal først!" Med de ord blev den dengang 20-årige Ole Bjørnsen og hans kammerater fra cykelkompagnierne sendt i krig den 9. april 1940. Fra deres militærgrønne Hamlet-cykler forsvarede de Danmark mod Tyskland i de få timer, det varede, før Danmark indstillede modstanden. Vært: Mikkel Rønnau. Tilrettelæggelse: Anna Hjortdal og Mikkel Rønnau. (Sendt første gang 9. juni 2016).
4/7/202226 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Turist i Eritrea

Forfatteren Trine Andersen er rejst til Eritreas smukke hovedstad, Asmara, som almindelig turist. Men som en af de eneste turister i byen, lægges der mærke til hende, når hun bevæger sig rundt. Det passer hende ikke så godt, når hun nu i virkeligheden er der for at finde ud af hvordan det er at leve i et af verdens værste diktaturer. En viden hun skal bruge i forbindelse med en bog hun skriver. Det gælder om at passe på sig selv, men også om at passe på at dem man taler med ikke kommer i vanskeligheder. En fortælling som ender med store vanskeligheder for Trine Andersen. Spørgsmålet er så om osse dem hun har talt med ender i vanskeligheder, eller om de i virkeligheden var spioner - det får vi aldrig at vide. En lille gyser. Fortæller - Trine Andersen. Tilrettelæggelse og lyddesign - Torben Brandt. [email protected]
3/13/202233 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Lennon, på loftet, freden og millionerne

Det vakte international opmærksomhed da Bruun Rasmussen i september 2021 satte et kassettebånd med lyden af John Lennon og Yoko Ono under hammeren og solgte det for 370.000 kr. Båndet, som indeholdt interviews og musikoptagelser fra Lennon og Onos besøg i januar 1970 på det såkaldte Verdensuniversitet i Thy, blev optaget af 4 skoleelever, som godt fornemmede at det var mange penge værd, men alligevel bare lagde det i en bankboks. Men hvorfor gik der 50 år inden de solgte det værdifulde bånd? Det forklarede den ene af skoledrengene i Radiofortællingen - Lennon på loftet, freden og millionerne, fra 2015, som vi her genudsender. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Ulla Bach Hulgaard. Vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 24. december 2015).
2/4/202226 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Drengen på bunden af havet

Andreas er 6 år gammel da han falder i vandet en sommerdag i Holbæk havn. Han kan ikke svømme og falder til bunds. Men på bunden af havet mellem tang og småfisk, mellem liv og død, møder han noget - noget han den dag i dag stadig ikke helt kan forklare. Noget der ændrer hans liv. Tilrettelæggelse: Caroline Sascha Cogez. Medvirkende: Andreas Skovby Hansen. Producer: Iben Maria Zeuthen & Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 29. december 2021).
11/25/202127 minutes
Episode Artwork

I en danskers blodspor 7:7 - Krokodilleskindsmappe efterlyses

BEMÆRK Berigtigelse af P1 serien 'I en danskers blodspor'. Oplysninger om den danske ambassadør i Sydafrika var ikke korrekt i afsnit 7 af 'I en danskers blodspor'. Læs nærmere om berigtigelsen på Fejl og Fakta https://www.dr.dk/etik-og-rettelser/fejl-og-fakta/berigtigelse-af-p1-serien-i-en-danskers-blodspor Peter Frederiksen har før hyret en lejemorder, mens han sad fængslet. Det kostede hans kone livet. Er det muligt for ham at gentage handlingen fra Sydafrikas sikreste fængsel, under afsoningen af dobbelt livstid? Det spørgsmål bliver mere og mere påtrængende for Helle Maj og Jørn Stjerneklar - så påtrængende at de beslutter sig for at se ondskaben direkte i øjnene. En 'psycho-road-movie' tager sin begyndelse. Tilrettelæggelse: Helle Maj og Jørn Stjerneklar. Oplæsning: Jørgen Ravn. Producer og redaktør: Torben Brandt.
9/16/202128 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

I en danskers blodspor 6:7 - Ondskabens øjne

Helle Maj og Jørn Stjerneklar gør, med hjælp fra psykologen Tine Wøbbe, regnskab over den mentale pris de har betalt for at beskæftige sig med stjernepsykopaten Peter Frederiksen igennem en årrække. En historie som også spejler vores alle sammens fascination af det ekstreme. Men modsat os andre kan Jørn og Helle ikke bare trykke på afbryderen, når de har fået nok - slet ikke hvis man har en frygt for at Peter Frederiksen endnu ikke har begået sin sidste forbrydelse. Tilrettelæggelse: Helle Maj og Jørn Stjerneklar. Producer og redaktør: Torben Brandt.
9/16/202127 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Mit liv som John

Iført røde seler, sort skjorte og cykelstyrskæg har Brian Arnold Nielsen optrådt som sangeren John Mogensen, nu i seks år. Udover at give ham masser af oplevelser, fans og succes, har Johnfiguren givet Brian mulighed for at overvinde den generthed, som har plaget ham siden barndommen. På scenen genopstår Danmarks højtelskede bulldozerpoet, mens den lille Brian venter backstage. Men så vendes Brians verden på hovedet, da han møder John Mogensens datter - for det har en pris at leve i skyggen af John. Tilrettelæggelse: Lea Linstow. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
8/12/202127 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Men det ender smukt

Bery Dybgaard er tættere på døden end de fleste. Hendes motto er, at ingen skal dø alene, hvis hun kan forhindre det. Derfor tager hun ud til fremmede, døende mennesker og våger over dem i den sidste tid. Hør hende fortælle om de liv, hun træder ind i, de kroppe, der går bort, og den lykkerus hun mærker hver gang, det sker. For Bery har også et helt særligt forhold til døden. En fortælling om det barske liv, den smukke død og om altid at finde håb. Tilrettelægger: Lea Linstow. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
4/22/202126 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

En verden fuld af parykker

Da Nabila begyndte at tabe sit smukke kraftige røde hår, styrtede hendes verden først i grus. Men med tiden fik hun et helt nyt liv og er i dag ekspert i parykker og har skabt en tryg og sikker havn for alle de andre skaldede - en havn hvor man med jævne mellemrum tager stilling til, hvordan folk ser på én - med eller uden hår. Tilrettlæggelse: Cecilie Sylvest Carlsen og Torben Brandt. Vært og producer: Torben Brandt.
2/26/202126 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Bange for terror? Så grin

Rikke på 23 er bange for terror. Bange for at nogen skal begynde at skyde, når hun krydser en offentlig plads eller befinder sig et sted med flere andre mennesker. Rikke er vokset op i skyggen af terrorangreb i Utøya, Bruxelles, Nice, New York, Paris, Berlin og København. Og hun er bange for, det vil ske igen. I et forsøg på at komme overens med sin frygt, allierer hun sig med to meget forskellige mennesker: Komiker Christian Fuhlendorff og terrorforsker Anja Dalgaard-Nielsen. Måske kan en kombination af humor og viden kurere hendes bekymring. Tilrettelæggelse Rikke Stokholm. I redaktionen Bettina Ohlsen. Redaktør Mette Willumsen.
2/11/202126 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Død i paradis 2:2

Anna sidder igen i et træ, men denne gang alene og et par kilometer inde i landet. Hun aner ikke hvor familien er og begynder allerede at forestille sig, hvad der skal ske, hvis hun er den eneste, der er tilbage. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 29. december 2020).
12/17/202026 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Død i paradis 1:2

Annas mormor har inviteret hele familien til Thailand i 2004. De skal fejre jul, snorkle og ride på elefanter, men 2. juledag trækker havet sig pludselig tilbage og kommer retur i form af en buldrende og voldsom bølge, der tager alt med på sin vej. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 22. december 2020).
12/17/202026 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Dragen skal dø

Den offentlige skulptur med kælenavnet, Vanddragen, har siden 2003 været genstand for en heftig diskussion blandt borgere og politikere i Aarhus. Nogle elsker den. Andre ønsker den forvist fra dens placering på Store Torv. I maj 2020 fjerner kommunen den og anbringer den et for offentligheden ukendt sted. Tilbage er en absurd historie om vanddragens skabelse og død. Tilrettelæggelse Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen Mathias Holm Guldberg. Redaktør Mette Willumsen.
10/22/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 7:7 - Den sidste udflugt

Kirsten sidder i bunker af papirer og ringbind på sit kontor og drømmer om oprettelsen af et Hanne Leffler Institut. Og så håber hun på at nogen af de mange hjælpere Gud har lovet hende, snart vil dukke op, så Hannes budskaber kan blive bredt ud til hele verden. Vi hører også om Emils treårige søns rolle i TV-serien Husets på Christianshavn, og så afslutter vi sagaen om den intense kamp mellem lyset og mørket, som Kirsten og Hanne har været i centrum af i 22 år. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Ardor: Steen Jørgensen. Produceret for DR af Filt Cph.
10/15/202027 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 6:7 - Universets gudinde

Det er en kamp mod uret at lave de nye afsnit, for Hannes liv lakker mod enden. Hanne afslører en stor hemmelighed, og Kirsten åbner op om hvordan hun selv har kæmpet med døden for en del år siden. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph.
10/15/202027 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 5:7 - Fem minutter i tolv

Da Emil ringer til Hanne en dag i slutningen af april er der noget galt. Hun holder noget skjult. Det viser sig, at hun aftenen forinden har sagt farvel til Kirsten i den tro, at hun ville dø i løbet af natten. Men, siger Hanne, fordi Emil har planer om at lave flere afsnit af Satans syndsforladelse har Gud givet Hanne 10 ekstra dage at leve i. Sådan starter et nyt eventyr med Hanne og Kirsten og deres kamp mod mørkets kræfter fra en stuelejlighed i Høje Gladsaxe. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph.
10/15/202027 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Kom ind i kampen, mor

Kirstine er mor til tre drenge, hvor især den ældste er helt opslugt af fodbold. Det er efterhånden et problem i hjemmet, fordi Kirstine ikke forstår fodbold og føler sig udenfor familien. Derfor tager hun en beslutning: Med fodboldkommentatoren Morten Bruun som mentor tager Kirstine kampen op og ser, om hun kan blive vild med fodbold, hvis hun virkelig prøver. Medvirkende: Morten Bruun, fodboldkommentator. Anne Brus, kandidat i idræt og psykologi, KU. Carl Bjørnskov Eskedal, fodboldglad søn. Ide og optagelse, Kirstine Bjørnskov Eskedal. Redigering, Sara Røjkjær. Redaktør, Mette Willumsen. (Sendt første gang 18. november).
10/1/202027 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Den danske sangerinde

Da Linda skiftede en kedelig hverdag som visesanger i Tivoli ud med et job som sangerinde på en natklub i Cairo, stod hun pludselig i noget, der mindede om en James Bond film. Hun blev hvirvlet ind i et trekantsdrama med en egyptisk kapelmester og en ukrainsk kvinde med syre i sin håndtaske, mens den russiske mafia vistnok holdt øje med hende om natten. Tilrettelægger og fortæller: Lucas Francis Claver. Medvirkende: Linda Claver. I redaktionen: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 10. december 2020).
9/24/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Elnas spådom

Da Elna var 20 år, fik hun at vide af en clairvoyant, at hun skulle dø i starten af fyrrerne. Den forudsigelse er begyndt at nage og bekymre den nu 41-årige journalist og tilrettelægger. For skal hun snart dø? Medvirkende: Hans Sørensen, Elnas mand. Mie Copsø, Elnas kollega. Dorthe Bruun, Elnas søster. Marzcia Techau, clairvoyant. Lene Vase, professor I neurovidenskabelig psykologi. Tilrettelægger og fortæller: Elna Bruun. Klip: Eline Jul Jørgensen. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendt første gang 14. oktober 2020).
9/10/202026 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Domina Dark

Lillan levede et liv som så mange andre med mand og børn og job. Ligesom så mange andre havde hun nogle seksuelle fantasier. Fantasier, som de fleste nok ville holde til tankerne, men Lillan måtte udleve dem. Det her er historien om en kvinde, der forlader alt for at forfølge et begær, som hun ikke ved hvor vil føre hen. Tilrettelæggelse, mix og lyddesign: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 3. december 2020).
8/6/202027 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Et liv i stræk

Kurt havde en usædvanlig barndom, fastspændt til en seng langt væk fra sine forældre. En barndom som har præget hele hans liv, frem til i dag hvor han er 86 år gammel. En historie der først bliver fortalt nu, da Karen Mørk besøger ham i Holbæk. Tilrettelæggelse: Karen Mørk. Redaktør og producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
5/20/202026 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

YAHYA - det blev sagt

Nogle mennesker er så intense, komplekse og uafrystelige, at man ikke kan glemme dem eller deres ord. Sådan et menneske var Yahya Hassan. For kort tid siden, i slutningen af april, døde han, 24 år gammel. Hele verden lærte ham at kende som poet, da han som 18-årig bragede igennem med sin digtsamling. Siden har han vist sig fra mange sider som vred mand, sandhedssiger, provokatør og perker. Her kan du møde Yahya Hassans mange facetter gennem hans egne ord og det, som andre har sagt om ham gennem årene. Tilrettelæggelse og ide: Sara Røjkjær. Redaktion: Diana Bach, Rikke Stokholm og Mette Willumsen.
5/8/202027 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Tiden vi aldrig talte om

Steen Metz var 8 år, og Danmark var besat, da Gestapo bankede døren i hans hjem i Odense og førte ham og hans mor og far væk. De blev som danske jøder sendt til kz-lejren Theresienstadt. Hans far overlevede ikke. Tiden i lejren ændrede Steen og hans mors liv, men det var noget, de aldrig talte om. Minderne fra Theresienstadt var slørede for Steen - men en dag finder han et gammelt kassettebånd med sin nu afdøde mors stemme. Tilrettelægger: Lene Bech Sillesen. Medvirkende: Steen Metz. Vidnesbyrd: Magna Metz, Berthold Boldes, Otto Schwarzbart. Tak til historiker Silvia Goldbaum Tarabini Fracapane. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Supplerende optagelser: Anne Sofie Kluge Hedegaard. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 2. maj 2020).
4/30/202027 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Lykkelige ulykker

Hvordan er det at se hele ens professionelle livsgrundlag blive revet væk under sig? Ja, det er naturligvis et mareridt, hvis alt håb er ude. Men i denne udgave af Radiofortællinger skal vi møde to der fik rettet op på tabet og nu er tilbage på deres gamle spor. Mød en kvindelig bogstavdesigner, der mistede evnen til at læse og en saxofonist, der mistede 4 fingre. Vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 11. januar 2014).
3/21/202026 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

En abort

Margrete, 68 år, en af Radiofortællingers lyttere, har gennem det meste af livet kæmpet med en traumatisk oplevelse hun havde som 14 årig. Eftervirkningerne tager mange former og i starten er det kun Margrete selv der tager affære, indtil hun hen af vejen også lærer at tage imod hjælp. Tilrettelæggelse: Sarah Randeris. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 25. april 2020).
3/12/202026 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Far har været i krig

Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom. Selvom det efterhånden er mange år siden, deres fædre kom hjem fra krig, mærker de dagligt konsekvenserne. Tilrettelæggelse: Anders Aamand. (Sendt første gang 19. februar).
1/20/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Kærlighed på lånt tid 4:4 - Evig kærlighed

Fødslen er lige oppe over. Morten og Jennie glæder sig til snart at skulle blive forældre for første gang. Men parallelt med indkøb af babytøj og bleer, skal de også se på gravsted til Morten. Jennie frygter at Morten skal dø, inden han når at møde sin datter. Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]. (Sendt første gang 12. februar).
1/16/202026 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Kærlighed på lånt tid 3:4 - Tumoren

Barnet vokser i Jennies mave. De skal til skanning og få svar på om det bliver en dreng eller en pige. Morten skal også skannes for første gang efter at hans kemoterapi er blevet sat på pause. Er tumoren blevet større, nu da behandlingerne ikke længere holder den i ro? Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]. (Sendt første gang 5. februar).
1/16/202025 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kærlighed på lånt tid 2:4 - Kapløbet

Morten og Jennie er blevet et par og beslutter sig nu for at prøve at få et barn, selvom Morten har sin hjernetumor. De begynder i fertilitetsbehandling, og Jennie får at vide at hun ikke må stresse, hvis hun skal blive gravid. Men det er svært, når de samtidig skal tage stilling til, om Morten skal stoppe sine kemobehandlinger. Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]. (Sendt første gang 29. januar).
1/16/202027 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kærlighed på lånt tid 1:4 - Mødet

Børnelægen Mortens liv bliver vendt op og ned flere gange: Første gang, da han selv opdager en tumor i sin hjerne. Anden gang, da han bliver ramt af kærligheden, på trods af, han gør alt hvad han kan, for at skubbe den fra sig: For kan man stifte en familie, når man ved, at man skal dø fra den? Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 22. januar).
1/16/202026 minutes
Episode Artwork

I en danskers blodspor 5:7 - Nu skal sandheden frem

Da Peter Fredriksen kommer for retten i Sydafrika står han anklaget for både drab, omskæringer og voldtægt af mindreårig. Og meget mere. Som om det ikke er nok dukker der under retssagen dramatisk nyt frem - det afdækker journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar. Den danske tækkemand ser ud til at nyde processen. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt [email protected]
10/31/201925 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

I en danskers blodspor 4:7 - Med garanti for hævn

Journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar graver i Peter Fredriksens opvækst og opdager, at han ikke har sine lyster fra fremmede. Men hvor kommer den voldsomme hævntørst fra? Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt [email protected]
10/31/201925 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

I en danskers blodspor 3:7 - Kønsdele som trofæer - og måltid

Den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksen er voldsomt optaget af omskæring af kvinder. Han har udviklet sine helt egne ritualer under disse - og alt peger i retning af kannibalisme. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt [email protected]
10/31/201926 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

I en danskers blodspor 2:7 - Begrundet mistanke om giftdrab

Journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar bliver af sydafrikansk politi bedt om at oversætte den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksens dagbøger. Her opdager de Peters omfattende interesse for gifte - gifte der jo skal bruges - og ikke bare på dyr. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt [email protected]
10/31/201927 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

I en danskers blodspor 1:7 - Hvad bruger man en lyddæmper til?

Tækkemanden og våbenhandleren Peter Frederiksen inviterer journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar til sit hjem i Sydafrika. Han vil gerne fortælle om sit fantastiske liv. Efter tre dages interview forlader de Peter Frederiksen, lamslåede over alt det de har hørt, men ikke så rystede som de burde være - opdager de da de ser i bakspejlet. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt [email protected]
10/31/201925 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 4:7 - På vej mod lyse tider

Hanne og Kirsten står ved et kulminationspunkt: Emil er ved at afslutte den forudbestemte opgave Gud har givet ham, med at få bragt Hanne frem i lyset. Samtidig forudser en mand i Viborg at Hanne og Kirstens arbejde vil lægge bunden til en ny verdensreligion. Og oveni købet sammenligner Emils far, Mikael Rothstein, Hanne og Kirsten med Jesus og Paulus. Fra nu af er det op til først Danmark, senere verden, at tage budskabet ind og gå fremtiden i møde med lyst sind, trods krige og klimakriser - for det vil altsammen snart være fortid. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 20. november 2019).
10/24/201927 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 3:7 - Nattevagt med Putin og Assad

Klokken er 00:30. Bevæbnet med kaffe, kage, pen og pendul sidder Hanne og Kirsten klar til at udføre deres hovedarbejde - at rense de faldne engle, der har taget skikkelse som nogle af verdens brutale ledere, for mørke. I nat gælder det Putin og Assad. Deres sjæle kommer forbi Hannes lejlighed i Høje Gladsaxe for at synge en såkaldt helvedessang på melodien til Den danske sang er en ung blond pige. Det er et slid, men når det gælder jordens overlevelse er intet offer for stort. Til slut opdager kvinderne noget ved Emil, som han har prøvet at holde lidt skjult: At hans far er superateisten Mikael Rothstein. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 13. november 2019).
10/24/201927 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 2:7 - Søsterflokken

Hanne og Kirsten har en nøje udvalgt følgeskare bestående af 5-6 hovedsagligt ældre kvinder. De har alle store inkarnationer bag sig og er nogen af Guds allerkæreste hjælpere. Hannes søsterflok har været med lige fra starten, da Hanne blev medium i 1997. Dén historie startede på AOF i Gladsaxe men endte ude i de yderste astralsfærer og ændrede Hannes liv for altid. Emil får en personlig og kærlig hilsen fra Satan, der i dag kalder sig Ardor, og Gud giver ham carte blanche til at følge kvinderne endnu tættere. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 6. november 2019).
10/24/201927 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Satans syndsforladelse 1:7 - Missionen

Det er ikke tilfældigt at radiojournalisten Emil en dag falder over hjemmesiden lefflerhanne.dk, og det er ikke tilfældigt at han bliver draget af alle de mystiske budskaber fra Hitler, Kim Larsen og Leonardo da Vinci, for bare at nævne et par stykker. Og det er heller ikke tilfældigt, at han efterfølgende kontakter sidens ejer, Hanne Leffler. Faktisk har alt været nøje planlagt hele tiden. Men det ved Emil intet om, da han træder ind i lejligheden hos Hanne og Kirsten til wienerbrød og kaffe. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 30. oktober 2019).
10/24/201927 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Williams død 2:3 - Sorgen

I døgnet op til begravelsen, ligger William i åben kiste i Christianias biograf, Byens Lys. Alle må komme og se ham, før låget lægges på. Christiania står sammen i sorgen, det er smukt. Men det, William gjorde, var forkert. Det slår præsten fast til begravelsen. Ikke for at bebrejde William, men for at passe på dem, der skal leve videre. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 2. oktober 2019).
9/5/201927 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Williams død 3:3 - Vreden

Første gang Rasmus læste sin bror Williams afskedsbrev, syntes han, det var smukt. Nu, halvandet år efter, begynder nye følelser som vrede og frustration at vise sig. Og deres fælles ven Lukas bliver vred, når man siger, at William er død - for han er ikke bare død, han hængte sig, han valgte at dø, og det er vigtigt for ham, at det bliver sagt højt. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 9. oktober 2019).
9/5/201927 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Williams død 1:3 - Chokket

Han hænger her. Han er helt kold. Med de ord får Rasmus at vide, at hans storebror William har hængt sig. Det er deres far, Niels, der finder ham, og han skriger ordene i telefonen til Rasmus. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 25. september 2019).
9/5/201926 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Jeg vælger mig selv

Maria ser intenst op på pigeværelsets plakat af David Beckham, men føler ikke alt det, som veninderne gør. Skridt for skridt må hun ændre syn på sig selv, ligesom omgivelserne gør det - og til sidst står hun overfor sit livs sværeste valg. Et valg der skal vise sig at have voldsomme konsekvenser. Tilrettelæggelse og lyddesign: Mads Bjørn Lundsgaard. Producer: Torben Brandt. Kontakt: [email protected]
8/15/201926 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Kolonien 3:5 - Pigtråd i Syregaden

Sammenholdet i dele af kolonien begynder at slå sprækker, da nye beboere indfører fælleseje og flad struktur. Stadig flere misbrugere kommer i pleje, men de to kollektiver i kolonien har et meget forskelligt syn på, hvordan de skal blive clean, og en tragisk hændelse chokerer beboerne. Tilrettelagt og fortalt af: Simon Moser og Emil Rothstein-Christensen. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH med støtte fra Nordvision. (Sendt første gang 21. juli 2019).
5/30/201927 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Kolonien 5:5 - Thøgers ånd

I løbet af 1980erne kollapser kolonien. De fleste tager tilbage til Danmark, men en del danskere flytter til en lille landsby i nærheden. Mens nogle af indbyggerne der er trækker spor af hashhandel og kriminalitet efter sig, er Thøgers børn og børnebørn begyndt at vende tilbage til husene, hvor Thøgers drøm startede. Tilrettelagt og fortalt af: Simon Moser og Emil Rothstein-Christensen. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH med støtte fra Nordvision. (Sendt første gang 4. august 2019).
5/30/201927 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Kolonien 4:5 - Den utaknemmelige

Simon er taget hjem til sin far, der stadig bor i en lille by i nærheden af kolonien. Med sig har Simon en del spørgsmål omkring farens tid i kolonien og sin egen opvækst, der var præget af perioder med kaos, utryghed og svigt. Tilrettelagt og fortalt af: Simon Moser og Emil Rothstein-Christensen. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH med støtte fra Nordvision. (Sendt første gang 28. juli 2019).
5/30/201926 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kolonien 1:5 - Pioneren

En mand ved navn Thøger kører i 1969 med sine fire børn fra Danmark til de smålandske skove. Med sig har han en drøm om frihed for sig selv og sin familie. Snart følger flere danskere efter ham. Men de traditionsbundne svenske indbyggere ser skævt til de nøgne og langhårede danskere, og Thøgers vision om en friskole for børnene møder modstand. Tilrettelagt og fortalt af: Simon Moser og Emil Rothstein-Christensen. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH med støtte fra Nordvision. (Sendt første gang 7. juli 2019).
5/30/201926 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kolonien 2:5 - Danskjävlar

Børnene skulle leve i frihed og harmoni med naturen inde i danskerkolonien i Småland. Men da Thøgers friskole bliver lukket og børnene begynder i den lokale svenske skole, møder de en helt anden rå virkelighed. De voksne danskere mangler penge og starter et nyt eksperiment. Tilrettelagt og fortalt af: Simon Moser og Emil Rothstein-Christensen. Mix og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH med støtte fra Nordvision. (Sendt første gang 14. juli 2019).
5/30/201926 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

1,6 kilo coke - 2:2

Hvad har den franske sociolog, Pierre Bourdieu, og 1,6 kilo coke at gøre med hinanden? Find ud af det i denne uges Radiofortællinger, hvor historien om Jim og Nicoline fortsætter... Tilrettelæggelse: Hanne Budtz-Jørgensen og Mikkel Rönnau. Vært: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 16. april 2015).
4/17/201927 minutes
Episode Artwork

1,6 kilo coke - 1:2

Jim er narkohandler. Han sidder i fængsel for besiddelse af 1,6 kilo kokain, men har ikke planer om at følge en anden bane end den kriminelle. Nicoline kommer fra Jylland, studerer på universitetet og har aldrig mødt en kriminel før nu. Tilrettelæggelse: Hanne Budtz-Jørgensen og Mikkel Rönnau. Vært: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 9. april 2015).
4/10/201927 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Kat ud over alle grænser

Kim og hans nye kæreste er ved at krydse USA i en lækker cabriolet, da de må lave en hård opbremsning for ikke at ramme en vild skovkat. Endnu et kærlighedsforhold tager sin begyndelse, nu til katten som de kalder Sebastian - et kærlighedsforhold fyldt med uforudsete dramaer på tværs af kontinenter. Medvirkende: Kim. Tilrettelæggelse: Maya Zachariassen. Producer & vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 21. september 2017).
9/21/201726 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Gennemtjekket og gennemhullet

Jacob er kampvognskommandør på en dansk kampvogn i Helmand provinsen. En dag ender han i en umulig situation, alene foran sin egen kampvogn, hvor en snigskytte har ham på kornet, som vælger kun at såre Jacob igen og igen - ligesom livet har såret ham igen og igen. - En historie om viljestyrke og heltedåd. Tilrettelæggelse: Kasper Søegaard. Producer og vært: Torben Brandt. Kontakt: [email protected] (Sendt første gang 24. august 2017).
8/24/201726 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kærlighed og fald

Marie lever det vilde frie liv - indtil hun møder Jakob, og hele hendes singleidentitet sættes på prøve. Men alt går godt, indtil Jakob falder ud fra 5. Sal. En fortælling om kærlighed. Medvirkende: Marie Broberg, Jakob Rørbæk Breinholt og Mikkel Lotzfeldt. Tilrettelæggelse: Rie Hededal Nielsen. Produktion: Torben Brandt og Anders Morgenstierne. (Sendt første gang 18. maj 2017).
5/18/201726 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

På kant med døden - og loven

Helle har et nært forhold til sin far. Så hun tøver ikke, da han beder hende om hjælp til at dø, hvis han en dag skulle blive alvorligt syg. Mange år senere ringer han og siger, at nu er det nu. Hun gør sit bedste for at holde sit gamle løfte. Og her tager historien en ganske overraskende drejning. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar. Producer og vært: Torben Brandt. (Sendt første gang 27. oktober 2016).
10/27/201626 minutes, 57 seconds