Winamp Logo
Radio Mama Cover
Radio Mama Profile

Radio Mama

Dutch, Personal/Lifestyle/Family, 5 seasons, 60 episodes, 2 days, 14 hours, 21 minutes
About
In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.
Episode Artwork

Ik heb een nieuwe podcast!

Ik ben terug met een nieuwe podcast!In de spin-off “Uit mijn hoofd” ga ik samen met mijn gasten op zoek naar de balans tussen geest en lichaam. Als jij net zoals ik ook soms last hebt van een vol hoofd, dan heb je er misschien ook iets aan. 🙃Abonneer je alvast op de podcast door op "volg" te drukken, zodat je de eerste aflevering zeker niet mist! Klik hier om te luisteren via SpotifyKlik hier om te luisteren via Apple Podcasts
9/24/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Wat een feest. Over het einde van de podcast.

Dit is de allerlaatste aflevering van Radio Mama. Na vier jaar, vijf seizoenen en 58 afleveringen besloot ik te stoppen met de podcast. Met een warm gevoel en enorm veel dankbaarheid. In deze aflevering heb ik Eline Claeys te gast voor een gezellige nabespreking. Waarom stop ik ermee? Wat heeft de podcast mij gebracht? Wat zijn mijn favoriete afleveringen? Wat nu verder?Heel erg bedankt om te luisteren. ❤️
12/27/202259 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trauma bij kinderen met Eva Kestens

In deze voorlaatste aflevering van Radio Mama heb ik kinder- en jeugdpsychiater Eva Kestens nog eens te gast. In seizoen 2 hadden we het over de ontwikkeling van het brein en daar breien we nu een vervolg aan. We hebben het over trauma bij kinderen.Hoe verschilt dat van trauma bij volwassenen? Hoe kunnen we het herkennen? Wat als we zelf als kind trauma hebben meegemaakt? In hoeverre wordt ons ouderschap daar dan door beïnvloed? Waarom is het zo belangrijk dat we naar een meer traumasensitieve maatschappij gaan?Het is een optimistische aflevering waarin we ook stilstaan bij het potentieel van herstel. Dit voelt voor mij als een heel belangrijke aflevering. Luisteren en delen maar! :-)
12/20/20221 hour, 10 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Zwangerschap na verlies met Jen Cnops

In deze aflevering heb ik Jen Cnops te gast. Zij verloor haar tweede kindje op het einde van de zwangerschap. We praten over hoe het voor haar was om na dat verlies opnieuw zwanger te worden, te bevallen en moeder te zijn. 
12/13/202250 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

De betekenis van huilen en hoe we kunnen helpen met Tessa Bouâli

In deze aflevering heb ik klinisch psycholoog en psychotherapeut Tessa Bouâli nog eens te gast. We hebben het over huilen bij baby's, peuters en kleuters. Waarom huilen jonge kinderen? En hoe kunnen we hen helpen? Waarom spreken we liever over "excessief huilen" dan over een "huilbaby"? Beluister zeker ook de aflevering "emotionele ontwikkeling bij baby's" uit het vorige seizoen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.Je kan nog steeds vriend van de show worden om de podcast te steunen!Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emoties in het ouderschap, klik hier. Let op want de deuren sluiten bijna!
11/22/20221 hour, 10 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Het belang van connectie voor het zenuwstelsel met Luc Swinnen

In deze aflevering heb ik stressexpert dr. Luc Swinnen te gast om te spreken over het onderwerp van zijn nieuwste boek: Activeer je nervus vagus. We hebben het over het belang van connectie voor ons zenuwstelsel, met de zenuw “nervus vagus” in de hoofdrol. Geen eenvoudige materie, maar belangrijk om te begrijpen hoe onze vecht-, vlucht- en bevriesreacties in elkaar zitten. Zowel bij onze kinderen als bij onszelf. Word vriend van de show om de podcast te steunen.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emoties in het ouderschap, klik hier. 
11/8/20221 hour, 12 minutes, 1 second
Episode Artwork

Waarom vrij spel zo belangrijk is met Ilse Van Loy

In deze aflevering heb ik kinder- en jeugdpsychiater Ilse Van Loy te gast om het te hebben over vrij spel. Zij schreef het boek 'Moeder waarom spelen wij? (zo weinig)' en legt ons uit waarom vrij spel zo levensbelangrijk is.Word vriend van de show om de podcast te steunen.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emoties in het ouderschap, klik hier.
10/25/20221 hour, 2 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Je bent mooier als je lacht

In deze aflevering heb ik niemand te gast! Ik kreeg een berichtje op Instagram dat mij inspireerde om een aflevering te maken, helemaal op m'n eentje. Het gaat over emoties (what else?) en over wat van jou is en wat van een ander.Word vriend van de show om de podcast te steunen.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Ontdek de online training over emotionele geletterdheid.https://vriendvandeshow.nl/radio-mama https://www.voelendemensjes.be 
10/11/202225 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Agressie bij kinderen met Evelyne van Winden

In deze aflevering heb ik Evelyne van Winden te gast, docent bij het Neufeld Instituut Nederland. We hebben het over agressie bij jonge kinderen. Waar komt het vandaan? Wat zit eronder en hoe kunnen we ermee omgaan?Word vriend van de show om de podcast te steunen.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emotionele geletterdheid, klik hier.
9/27/20221 hour, 8 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

People pleasen met Stefanie Barigand

In deze aflevering heb ik klinisch psycholoog en psychotherapeut Stefanie Barigand te gast om het te hebben over people pleasing. Wat is het? Hoe ontstaat het? Hoe kunnen we ermee omgaan? En wat met onze kinderen? Welke invloed heeft onze eigen geschiedenis op ons ouderschap vandaag?Word vriend van de show om de podcast te steunen en toegang te krijgen tot bonuscontent.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emotionele geletterdheid, klik hier! 
9/13/20221 hour, 4 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Hoogsensitiviteit en school met Bieke Geenen

In deze aflevering kwam Bieke Geenen langs. Zij was twee jaar geleden al eens te gast in Radio Mama om te praten over hoogsensitief ouderschap. Het werd dan ook een vervolggesprek: hoe kijk ik erop terug? Ik heb nog een paar vragen over hoogsensitiviteit in het algemeen vooraleer ik doorga naar het onderwerp school. Want 1 september staat voor de deur en voor kinderen en ouders die hoogsensitief zijn is dat extra spannend.Word vriend van de show via https://vriendvandeshow.be/radio-mama om de podcast te steunen en toegang te krijgen tot bonuscontent.Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emotionele geletterdheid, check http://www.voelendemensjes.be
8/30/20221 hour, 15 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

De geschiedenis van het moederen met Noëmi Willemen

In deze aflevering heb ik geschiedkundige Noëmi Willemen te gast om te praten over de geschiedenis van het moederen. Word vriend van de show om de podcast te steunen en toegang te krijgen tot bonuscontent! Zo is er al een exclusieve aflevering met relatietherapeute Katrien Koolen over relaties in tijden van jonge kinderen. Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de online training over emotionele geletterdheid klik hier! 
8/16/20221 hour, 6 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Biologisch normale babyslaap met Hanne Wils

Het vijfde seizoen is er eindelijk! We trappen af met Hanne Wils van @thegentlekidd over biologisch normale babyslaap. Je kan vanaf dit seizoen ook kijken naar de afleveringen! Klik hier om naar YouTube te gaan. Ook nieuw: je kan vriend van de show worden om de podcast te steunen en toegang te krijgen tot bonuscontent! Radio Mama wordt gesponsord door Voelende Mensjes. Voor de gratis audioreeks over emoties bij jonge kinderen en hun ouders klik hier   
8/2/20221 hour, 8 minutes, 57 seconds