Winamp Logo
Ràdio Arrels Cover
Ràdio Arrels Profile

Ràdio Arrels

Catalan, News, 1 season, 3288 episodes, 4 days, 1 hour, 35 minutes
About
Ràdio Arrels La veu de Catalunya Nord Des del 1981, Ràdio Arrels al servei de la llengua i la cultura catalanes!
Episode Artwork

Una nova veu a la ràdio - Cléophée Hamami

En aquesta entrevista, l’Enric Balaguer ha volgut saber qui era la Cleophée Hamami, les seves experiències, el seu recorregut i també els seus gustos
6/22/20249 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

"El que interessa és tenir una alternativa a Macron i impedir que l'extrema dreta arribi al poder" Nicolas Berjoan

Nicolas Berjoan, secretari general dels Ecologistes a Catalunya Nord ens explica com avança aquesta campanya i quines expectatives tenen, tant en l'àmbit francès com en el Nord-català.
6/21/20248 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Sant Joan a l’Ampolla - Maria Sanchez Geldos

A l’Ampolla, a les Terres de l’Ebre, Sant Joan també vol dir Festa Major. A més, en aquesta localitat ebrenca s’ha recuperat la tradició de les dones remeieres amb una representació teatralitzada per valorar aquestes dones que anaven pels pobles oferint cures als ciutadans.
6/21/20245 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Sant Joan a Valls - Laia Castells

A Valls (Camp de Tarragona) Sant Joan és sinònim de Festa Major. Els vallencs diuen que per Sant Joan tot comença a Valls, com ens explica la consellera municipal de cultura d’aquesta vila, Laia Castells
6/21/20247 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

La coca de Sant Joan - Miquel Zaguirre

No hi ha revetlla de Sant Joan a Catalunya que no s’arrodoneixi amb una coca de Sant Joan. Aquestes postres són un dels punts més destacats de la celebració. Miquel Zaguirre, vicepresident del Gremi de Pastissers de Barcelona, ens explica que en vendran prop de 2 milions.
6/21/20246 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Sant Joan a l’Alguer - Carlo Sechi

La Vila de l’Alguer, a l’illa de Sardenya, també celebra intensament la nit de Sant Joan. Aquesta localitat catalanoparlant manté la tradició de les fogueres amb una revetlla tradicional i una altra enfocada al turisme, com ens explica l’activista i antic batlle de l’Alguer, Carlo Sechi
6/21/20249 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Les Falles de Sant Joan al Pirineu - Sònia Bruguera

Al Pallars, la Ribagorça, Andorra i Occitània l’arribada de l’estiu se celebra amb les falles, una tradició que consisteix a baixar des de la muntanya i fins als pobles uns grans troncs encesos de foc, com ens explica la batllessa de la Vall de Boí, Sònia Brguera
6/21/20248 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Sant Joan al Soler - Josep Mosella

El Soler celebra la revetlla de Sant Joan amb una gran festa on el foc i la música seran els grans protagonistes. En parlem amb el president de L'amistat entorn del Canigó Josep Mosella.
6/21/20243 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 21 de juny 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida del Conflent
6/20/202455 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Un cadàver robat a Prada de Conflent, de Bernat Joan i Marí

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat una novella negra, Un cadàver robat a Prada de Conflent, de Bernat Joan i Marí (editorial Voliana).
6/20/20244 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Llibretes de vacances per la mainada

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat algunes llibretes de vacances en català per la mainada, de la maternal al col·legi. Diversos editorials són disponibles.
6/20/20242 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - María La Jabalina, de Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat un còmic, María La Jabalina, de Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou (editorial Astiberri).
6/20/20243 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ràdio arrels obre les seves portes aquest dissabte - Albert Noguer

Els estudis de Ràdio Arrels estaran oberts al públic aquest dissabte 22 de juny perquè l'audiència pugui conèixer com funciona la ràdio en català de Catalunya Nord i conversar de forma distesa amb l'equip que la fa possible. Tothom qui vulgui podrà venir al número 1 del carrer Léon Blum, al Soler per conèixer les instal·lacions, descobrir com funciona un estudi obert, conversar i menjar alguna cosa. No cal inscripció prèvia, però s'agraeix que la gent informi de la seva presència al mail de la ràdio [email protected] La Ràdio, que és un mitjà de masses que persisteix al pas del temps i que viu un període de canvis, alguns de bons i alguns no. En parlem amb el director de Ràdio Arrels, Albert Noguer. 
6/20/20248 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - La llei d'Amnistia i el turisme

La informació més destacada de la revista La Directa d'aquesta setmana és, d'una banda, l'entrevista a un dels especialistes que ha ajudat a redactar la llei d'amnistia i, d'altra banda, les mobilitzacions veïnals en contra del turisme massiu.
6/19/20246 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

HR Giger, el surrealista negre - Carlos Arenas

Hans Ruedi Giger és un artista suís que va crear una obra misteriosa, aterridora i magnífic, molt lligada al moviment surrealista. És una figura mítica del món cinematogràfic i del disseny, és sobretot conegut del gran públic per haver creat el monstre d’Alien, en el film de Ridley Scott de 1979. La seva obra és exposada a Perpinyà, en el centre d’art contemporani, Acentmètresducentredumonde, fins al 28 de juliol.
6/19/202411 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 19 de juny de 2024

L'advocat Pere Becque analitza la convulsa situació política francesa i com es veu des de Catalunya Nord
6/18/202412 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

La Flama del Canigó - Antoni Glory

Per explicar les interioritats de tot el circuit que ha de fer la Flama del Canigó abans de ser repartida per tots els pobles de Catalunya parlem amb un nord-català amb una gran experiència excursionista, president del Grup Pirinenc Excursionista Nord-català i encarregat de guiar la flama en part del seu trajecte, l'Antoni Glory.
6/18/20249 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Els cavalls al cor de la Sant Joan de Ciutadella

La festivitat de Sant Joan se celebra arreu dels països catalans, però de formes molt diferents. Volem conèixer una de les festes més famoses d'aquest dia, el Sant Joan de Ciutadella sobre l'illa de Menorca. Una festa centrada en els cavalls. En parlem amb, el conseller municipal de festes de Ciutadella, Miquel Fullana.
6/18/202410 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 18 de juny de 2024

Com cada setmana, el professor Joan Becat ens dona la seva opinió sobre les notícies d'actualitat. Avui parlem de l'amnistia que és en vigor, però no aplicada, i del Consell Departamental que alerta per la submersió marina.
6/18/202414 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Consells per evitar ser víctima de furts a l'autopista - Ivan Clotet, sotsinspector dels Mossos

L'AP7, la continuació sud-catalana de l'autopista A9, és l'autopista catalana on es denuncien més robatoris. En la majoria dels casos són furts sense violència a turismes, sobretot vehicles que no tenen matrícula espanyola. El sotsintendent dels Mossos d'Esquadra Ivan Clotet ens explica com actuen aquests lladres i quines precaucions cal prendre per evitar ser víctimes d'aquestes estafes. 
6/17/202410 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Revista de la setmana - Sapiens del mes de juny

La revista Sapiens, ens proposa aquest mes un dossier especial que tracta de la repressió de l'homosexualitat a Catalunya. En parlem amb la seva directora, Clàudia Pujol.
6/17/202412 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Front Català a les eleccions legislatives - Ausiàs Vera

Oui au pays catalan es presentarà a les eleccions legislatives del 30 de juny i el 7 de juliol amb la marca Front Catalan. En parlem amb un dels candidats suplents, Ausiàs Vera. 
6/14/20248 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del Conflent del 14 de juny 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca.
6/14/202458 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Balanç de la temporada de l'USAP - Vicenç Panabieres

L'àrbitre Vicenç Panabieres fa una valoració de la temporada de l'USAP, que ha tingut alts i baixos.
6/14/202410 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Cap a on va la política nord-catalana i francesa? - Gautier Sabrià

El politòleg Gautier Sabrià ens analitza els resultats de les eleccions europees a Catalunya Nord i a l'estat francès, que han generat un terratrèmol polític amb l'anticipació de les eleccions legislatives per part d'Emmanuel Macron.
6/13/202415 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Aquest dissabte és la festa de Tots Junts - Pau Galindo i Sergio Fabra

Aquest dissabte l'associació de mares i pares d'alumnes de l'escola de la Bressola de Sant Esteve Tots Junts celebra els seus 20 anys.
6/13/20245 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió d'Iu Escape - 13 de juny de 2024

L'historiador Iu Escape ens parla del Front Popular.
6/13/202414 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - 1/3 dels habitatges protegits deixaran de ser-ho en els propers anys

La revista la Directa publica un reportatge on revela que un de cada tres habitatges protegits pel govern per ser accessibles a les rendes més baixes deixarà de ser-ho abans del 2030. És una problemàtica que viuran les illes, el País Valencià i Catalunya Sud. Ens ho explica la periodista de la Directa Gemma García.
6/12/20248 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 12 de juny de 2024

L'advocat Pere Becque ens parla del triomf de les dretes a les eleccions europees i les seves conseqüències a la política francesa.
6/12/202418 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

"La radioafició val més que no es perdi, perquè podem ser molt útils" - Joan Peremiquel

Joan Peremiquel Pons és president de l'Arcat, l'Associació de Radioaficionats de Catalunya. Ens explica què és un radioaficionat i algunes de les activitats que fan a l'ARCAT.
6/12/20247 minutes
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - 11 de juny

Com cada setmana, el Joel Mené fa un repàs de l'actualitat del Conflent
6/11/20245 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

El coll de la Manrella torna a ser transitable - Joan Vila, batlle de Morellàs

Després que ho anunciés la prefectura hores abans de les eleccions europees, el coll de la Manrella (Vallespir - Alt Empordà) torna a ser transitable. La reobertura d'aquest pas era un reclam dels veïns. En parlem amb Joan Vila, batlle de Morellàs.
6/11/20244 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Tradició, ramaderia i festa: la transhumància de Mentet - REPORTATGE

La transhumància és una tradició dins la pagesia per la qual a principis d'estiu els pastors porten els seus ramats a alta muntanya per poder pasturar a llocs més frescos. Aquest cap de setmana un centenar de persones ha pujat al coll de Mentet des de Pi per acompanyar les ovelles en aquest desplaçament. 
6/11/202410 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 11 de juny de 2024

Com cada setmana, el professor Joan Becat ens dona la seva opinió sobre les notícies d'actualitat. Avui parlem de la llei d'amnistia, de les eleccions europees (però no només...) i del Josep Rull, el president del Parlament de Catalunya.
6/11/202415 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

"Que els passos fronterers secundaris estiguessin tancats era una mesura il·legal i inútil" Pere Becque, president de l'associació Albera Sense Fronteres

El govern francès ha anunciat la reobertura dels passos fronterers del coll de Banyuls, el coll de Manrella, la ruta de la Vinyola i el camí d’Aja. En parlem amb el president de l'associació Albera Sense Fronteres, Pere Becque.
6/10/20247 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

La revista de la setmana - Cuina del mes de juny

La nit de Sant Joan és la gran protagonista de la revista Cuina d'aquest mes de juny. En parlem amb la directora d'aquesta revista, Judith Calix.
6/10/20246 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Maria Martin, Festival Natura

Un any més la Federació de les Reserves Naturals Catalanes organitzen el Festival Natura. 2024 és la dinovena edició de maig a octubre es faran animacions als voltants de la natura en àmbit molt diversos i amb la voluntat de compartir i fer descobrir les riqueses de les onze reserves nord-catalanes que van de mar a muntanya... Aquesta edició es celebrarà els 40 anys de les reserves de Pi i de Mentet i del Mas del Riu. Maria Martin, membre de la Federació de les Reserves Naturals Catalanes ens ho presenta, també poden consultaar l’integralitat del programa a www.reserves-naturelles-catalanes.org
6/10/202414 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Una cursa solidària aquest diumenge - Ingrid Filliatre

L'associació "Vaincre la DNAI" proposa aquest diumenge 16 de juny al llac del Soler una cursa solidària per donar suport a la recerca mèdica.
6/10/20246 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Punt Agrícola del mes de juny 2024

Cada mes Felip Dorandeu i David Montagne ens comenten l'actualitat agrícola del Conflent
6/7/202429 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 7 de juny 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
6/7/202458 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

El ministre Christophe Béchu ha anunciat que subvencionarà projectes al voltant de l’aigua per combatre la sequera- Nicolas Garcia

En una visita a Catalunya Nord, el ministre de la Transició Ecològica Christophe Béchu ha anunciat que subvencionarà una sèrie de projectes per combatre la sequera com l'ús d'aigües de depuradora per regar, la canalització d'aigua de Vinçà cap a la Raó i un futur transvasament de la Roina. En parlem amb Nicolas Garcia, vicepresident del consell departamental responsable de l’aigua i alcalde d’Elna.
6/4/202413 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 4 de juny de 2024

Com cada setmana, el professor Joan Becat ens dona la seva opinió sobre les notícies d'actualitat. Avui parlem de l'amnistia votada a Espanya i del Lluís Llach, nou president de l'ANC.
6/4/202415 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Un cantant de Catalunya Nord a Eufòria - Julien Leone

En Julien Leone, ens parla del seu pas pel concurs de televisió de 3Cat Eufòria.
6/3/20248 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Tornaran els trens nocturns a Perpinyà? - Adrià Ramírez

Perpinyà podria tornar a tenir una connexió de trens nocturns que apropessin la Catalunya Nord amb Brussel·les o Amsterdam en una sola nit. En parlem amb el president de l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez.
6/3/202414 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Una projecció pel Cicle Gaudí - Miquel Romans

El Cicle Gaudí organitza amb el cinema “Le Castillet” la projecció, l’11 de juny, de la pel·lícula “Un Cel de plom” (2023). La història de la Neus Català, una jova republicana que torna a França després d’haver estat empresonada per l’exèrcit alemany… En parlem amb el director Miquel romans.
6/3/202410 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Martí Majoral - Portaveu Alerta Solidària

Aquest 30 de maig al congrés dels diputats espanyol ha estat votada la llei d’aministia. El text diu que queden amnistiats els actes amb "responsabilitat penal, administrativa o comptable" relacionats amb la consulta del 9N del 2014 i amb el referèndum de l'1-O del 2017. Quedarien amnistiats, polítics i càrrecs públic, manifestants com també policies. Alerta Solidària és una entitat que aporta assessorament a la militància i gestiona la coordinació de recursos jurídics per assistir els represaliats. Martí Majoral, advocat i portaveu d’Alerta Solidària ha vingut explicar i valorar l’aprovació d’aquesta llei als estudis de Ràdio Arrels.
6/3/202412 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Tornaran els trens nocturns a Perpinyà? - Adrià Ramírez

Perpinyà podria tornar a tenir una connexió de trens nocturns que apropessin la Catalunya Nord amb Brussel·les o Amsterdam en una sola nit. És un projecte de la companyia European Sleeper, que no està tirant endavant perquè la companyia francesa SNCF hi està posant problemes. En parlem amb el president de l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez. 
6/3/202414 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Sardanes i classes de català a Banyuls de la Marenda - Felip Barba

L’associació del Foment de la Sardana de Banyuls de la Marenda té una prolífica activitat tant pel que fa al ball d’aquesta música tradicional catalana com pels cursos de català que ofereixen. En parlem amb el seu president, Felip Barba. 
6/3/20245 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

“Per nosaltres, la gran distribució és l’enemic públic n°1 de la pagesia” - Joan Caball

Joan Caball, coordinador nacional de la Unió de pagesos de Catalunya, ens parla de la situació actual dels pagesos, de l'acord amb la Confédération paysanne i una mica de passada de les eleccions europees.
6/3/20247 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Una unió transfronterera de pagesos - Eloi Grau

La Confédération paysanne (Catalunya Nord) i la Unió de pagesos (de Catalunya sud) han signat un acord a Perpinyà entre les dues entitats.  Tenen reivindicacions comunes per una pagesia familiar que sigui justa, durable i econòmicament viable.  En parlem amb l’Eloi Grau, el secretari de la Confédération paysanne del 66.
6/3/20245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

La veu nord-catalana que triomfa a Eufòria

En Julio Leone, o Julien, és un cantant nord-català que està triomfant al programa musical de TV3: Eufòria. Aquest divendres participarà en la gran final, amb opcions de guanyar-la. Podeu sentir la crònica del seu pas per aquest programa que ha fet el periodista Miquel Martínez Vila. 
5/31/20245 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

8ena edició de la Diada Catalana de Torelles - Jean-Pierre Padros

És una cita per tots els enamorats de la sardana que té lloc cada any des de quasi deu anys. La 8ena edició de la Diada Catalana tindrà lloc el diumenge 2 de juny plaça Louis Blasi a Torelles. En parlem amb Jean-Pierre Padros, membre de l’associació “El Flabiol Torrella” que coorganitza l’esdeveniment amb l’ajuntament de Torelles.
5/31/20244 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Els farmacèutics surten al carrer per protestar- Guillem Blanchard

Els farmacèutics de tot l'estat francès surten avui dijous al carrer per protestar per les seves condicions laborals. Fa una dècada que aquests treballadors no feien una vaga i ho fan perquè no els queda més opció, com ens explica el farmacèutic de Port Vendres, Guillem Blanchard.
5/30/20248 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Retrospectiva Teresa Lanceta al Museu d’Art Modern de Ceret

Fins al 2 de juny vinent, el Museu d’Art Modern de Ceret ens proposa la retrospectiva de l’obra de Teresa Lanceta. Una artista catalana excepcional, pionera de l’art tèxtil contemporani.  En hem parlat amb el director-conservador, Jean-Roch Dumont Saint Priest, al cor del museu, envoltats i escoltats per les obres de l’artista.
5/30/20247 minutes
Episode Artwork

LA DIRECTA - Menys classes a l’escola pública i feministes a judici

La Gemma García ens porta el contingut més destacat de la Directa d’aquesta setmana. Parlem de la reducció de classes de l’educació pública que està duent a terme el govern espanyolista de dreta i ultradreta del País Valencià i també d’un judici que acaba aquest dijous a 7 feministes. Se’ls demanen penes de fins a 3 anys de presó per haver tallat les vies del tren en una manifestació sense fer servir res que posés en perill la seguretat dels trens. Crònica setmanal de la directa:
5/29/20246 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 31 de maig 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats. Aires del Conflent és programat cada divendres a les 6 de la tarda amb redifusió el dissabte a les 12 del migdia i el diumenge a les 7 del matí. I també en podcast des del dels divendres a les 7.
5/29/202457 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - Dimarts 28 de maig

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - Dimarts 28 de maig
5/28/20245 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 28 de maig de 2024

Crònica d'opinió de Joan Becat - 28 de maig de 2024
5/28/202415 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Bressolada 2024 - Francesc Bitlloch i Adrià Morte

L'Adrià Morte, encarregat de comunicació de la Bressola i Francesc Bitlloch, músic i membre de l'associació, ens expliquen la festa de la Bressolada que tindrà lloc el primer de juny a Sant Esteve.
5/28/20249 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

El Girona celebra la seva classificació a la Champions - Reportatge

Girona es va tenyir el passat diumenge 26 dels colors vermell i blanc per celebrar que han quedat en tercera posició a la lliga espanyola i que tenen accés a jugar la Copa d’Europa de Futbol l’any vinent. Aquesta classificació era inimaginable a inicis de temporada i encara més tenint en compte que tot just fa dos anys que la ciutat celebrava l’ascens del seu equip a la primera divisió.
5/27/20243 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trobada de colles castelleres del Nord a Prada - Reportatge

Sis colles castelleres de les comarques de Girona i la Catalunya Nord han actuat juntes aquest passat 25 de maig a Prada en la trobada anual de colles castelleres del Nord. Aquesta diada l'organitza cada any una de les colles participants i és el primer cop que té lloc a la Catalunya Nord. Sentiu el reportatge de la diada al micròfon de Miquel Martínez Vila:
5/27/20245 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

La revista de la setmana - Enderrock del mes de maig

El disc “Plora aquí” de Ferran Palau, la nova escena del Pop urbà i els festivals d’estiu dels Països Catalans: els temes més destacats de les revistes Enderrock d’aquest mes de maig. Ens ho explica el seu director Jordi Martí.
5/27/20246 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Una nit (de la lectura) a l'Escola Arrels Cassanyes

L'escola Arrels Cassanyes no va ser buida la nit del 14 de maig. Les mestres van organitzar un esdeveniment bastant especial, una Nit de la lectura. Els alumnes de CE1/CE2 van passar la nit a l'escola a llegir llibres, fer activitats al voltant de la lectura i finalment, dormir. Hem anat a recollir les primeres impressions dels participants l'endemà al matí, a l'hora de l'esmorzar.
5/27/202411 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Llegim amb els estudiants de tercer any de llicenciatura de l'Institut Franco-català transfronterer (IFCT)

Els estudiants de tercer any de llicenciatura de l'Institut Franco-català transfronterer ens han convidat a la universitat de Perpinyà. La professora d'expressió oral Natàlia Verdaguer va demanar als seus alumnes de triar una obra de la literatura catalana. Hem deixat l'antena als estudiants per presentar-nos les seves fitxes de lectura.
5/27/202424 minutes, 1 second
Episode Artwork

L'actualitat d'Andorra - Clàudia Cunill

La podcaster i creadora de contingut andorrana ens porta un recull de les notícies més destacades del país dels Pirineus d'aquest mes de maig
5/24/202413 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Reportatge, Titó fa una excursó en Tren Groc

En Titó és un personatge estrella del canal infantil de la televisió catalana SX3. A cada capítol Titó proposa una excursió diferent acompanyat pel seu amic inseparable John C, un personatge que parla en anglès i que dòna un to còmic al programa.
5/24/202412 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 27 de maig 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats
5/24/202457 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Un periodista exiliat per fer bé la seva feina - Jesús Rodríguez

El periodista de La Directa i col·laborador puntual d’aquesta ràdio ha hagut de marxar a l’exili a Suïssa perquè la justícia de l’estat espanyol l’acusa de terrorisme. La justícia espanyola fonamenta la seva acusació perquè aquest periodista d’investigació disposava d’informacions sobre les mobilitzacions en resposta a la sentència de 2019, que va condemnar als membres del govern català a penes de presó per l’organització del referèndum del 2017. Jesús Rodríguez també ha destapat diverses informacions de violència policial, d’entre els quals la infiltració de policies a moviments socials dels Països Catalans.
5/24/202419 minutes
Episode Artwork

L'actualitat de Cerdanya i Capcir amb Laurent Leygue - Divendres 24 de maig de 2024

Laurent Leygue ens parla del temps, del resultat de les eleccions del Parlament de Catalunya a Cerdanya, de la flama olímpica i de l’agenda d’aquesta setmana.
5/24/202413 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

La viquipèdia en català té més qualitat que en francès - Joan Lleonart

La Viquipèdia en català ha aconseguit arribar a la fita de 750.000 articles i va pujant graons en el rànquing d’articles de qualitat. En aquest rànquing de qualitat, el català és la 4a millor llengua del món superant llengües com el francès o l’alemany i cada vegada va millorant la seva posició. De fet, des que es va enregistrar l’entrevista fins al moment d’emetre’s, s’ha pujat una altra posició superant la llengua xinesa. En parlem amb el Viquipedista Joan Lleonart.
5/23/202410 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Encausats Tsunami Democràtic i demanda a La Caixa

La periodista Txell Rigol de la directa ens porta les seves notícies més destacades de la setmana. En aquest cas, el fet que les investigades per la causa de Tsunami Democràtic han estat citades a declarar i que s'ha presentat una demanda col·lectiva contra la fundació La Caixa per clàusules abusives en els lloguers.
5/22/20245 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 22 de maig de 2024

L'advocat Pere Becque ens parla de les crisis postcolonials a les quals s'està afrontant l'estat francès des de fa unes setmanes o mesos.
5/22/202414 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Maurici Auzeville, el tenor de Salses - Rémy Farré

Al poble de Salses, va néixer un tenor important del segle XX, Maurici Auzeville. Malauradament, ha estat força desconegut durant uns anys. Rémy Farré va treballar, i es va donar per missió de rehabilitar la història d’en Maurici Auzeville.
5/22/202410 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

La revista de la setmana -Sapiens del mes de maig

La directora de la revista Sapiens Clàudia Pujol ens explica els continguts més destacats de la revista d'aquest mes.
5/21/202410 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 21 de maig de 2024

Fracàs polític a Nova Caledònia.
5/21/202418 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

L’independentisme català perd la majoria al Parlament - Josep Casulleras

Els partits independentistes catalans van perdre la majoria en vots i en escons el passat 12 de maig a les eleccions catalanes. És la primera vegada des de l’arribada de la democràcia que el catalanisme no és majoritari en aquest parlament, cosa que està fent replantejar estratègies i que obre una situació desconeguda a la política catalana. En parlem amb Josep Casulleras, cap de redacció del diari digital VilaWeb, que ens fa una explicació de la situació actual i intenta apuntar-nos què farà cada partit, encara que això és molt difícil de predir. 
5/21/202415 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

200 anys de Josep Anselm Clavé - Helena Peiris

Aprofitant el bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé, parlem amb Helena Peiris, corista de la Catalunya Nord. Parlem dels Cors de Clavé i del seu fundador.
5/17/20248 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 17 de maig 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
5/17/202457 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 40 - La Menera

El professor Joan Becat ens descobreix la Menera, que va ser un poble de minaires i d’espardenyers. Els noms dels carrers i del cadastre hi són en català, i no hi falten excursions.
5/16/20245 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 39 - Ral i Odelló

El professor Joan Becat ens descobreix Ral i Odelló, dos petits pobles entre l’alta plana i la muntanya boscosa, que ensenyen la seua catalanitat als carrers i les cases, característiques del Capcir.
5/16/20245 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 38 - L’Estany de Lanós

El professor Joan Becat ens descobreix l’Estany de Lanós, un lloc misteriós amb fades, que Jacint Verdaguer evoca al seu poema Canigó.
5/16/20245 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 37 - Eixalada

El professor Joan Becat ens descobreix Eixalada. Al segle IX, un aiguat de la Tet se va emportar el monestir de Sant Andreu d’Eixalada, als Graus de Canavelles. Els monjos il·lesos van crear Sant Miquel de Cuixà.
5/16/20245 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 36 - Domanova

El professor Joan Becat ens descobreix Domanova. Cada dilluns de Pasqües l’aplec de Domanova era dels més concorreguts de Catalunya Nord. Avui, l’ermita i els paisatges són la recompensa de la passejada.
5/16/20245 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 35 - L’Estany de Salses a Sant Hipòlit

El professor Joan Becat ens descobreix l’Estany de Salses a Sant Hipòlit, una invitació a passejar-vos per les vores de l’estany, a la Font del Port, la Sanyeta i al Comunal de Sant Hipòlit.
5/16/20245 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 34 - El Mercat internacional de Sant Carles

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Carles, el més gran mercat de fruita i llegums d’Europa, que incorpora noves tecnologies i és un punt de control fitosanitari i de qualitat.
5/16/20245 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 33 - El Molí de Vent

El professor Joan Becat ens descobreix El Molí de Vent, un projecte reeixit del batlle Paul Alduy. La vila nova del Molí de Vent és un barri de classe mitjana amb un urbanisme propi i original.
5/16/20245 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 32 - Els Estanys de Carlit

El professor Joan Becat ens descobreix Els Estanys de Carlit, que són una herència de l’època glacial, una bellesa natural, amb la curiositat afegida de l’Estany de les Dugues.
5/16/20246 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 31 - Rodés

El professor Joan Becat ens descobreix Rodés, un poble fotogènic esglaonat a la falda d’un serrat. Rodés i el seu castell defensaven l’entrada del comtat de Conflent.
5/16/20245 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 30 - Sant Nazari

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Nazari. Amb els seus barris de Per Baix i Per Munt, Sant Nazari és sobre un promontori envoltat de les sanyes del seu estany, dins un territori ric en topònims.
5/16/20246 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 29 - Vingrau

El professor Joan Becat ens descobreix Vingrau, que, situat sota la Serra, presideix un amfiteatre cobert d’un vinyer de qualitat, envoltat de serres calcàries i de garrigues.
5/16/20246 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 28 - La Bollosa

El professor Joan Becat ens descobreix la Bollosa, dins el paratge classificat del Carlit. Un indret que ofereix paisatges d’una gran bellesa i moltes possibles excursions.
5/16/20245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 27 - Sant Hipòlit

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Hipòlit, un poble fortificat a l’Edat Mitjana, que té vinyes i terres baixes vora l’Estany de Salses, sanejades per agulles de drenatge.
5/16/20246 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 26 - Paretstortes

El professor Joan Becat ens descobreix Paretstortes. El poble vell fortificat té un imponent castell, i la famosa batalla de Paretstortes del 1793 ha entrat en la memòria popular de tot el país.
5/16/20246 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 25 - Garrius, a l’Estany de Salses

El professor Joan Becat ens descobreix, dins l’Estany de Salses, la península de Garrius, que ha estat formada per l’Aglí. Ens hi passegem al mig dels cultius, de les sanyes i d’un poble de barraques.
5/16/20246 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 24 - Sant Feliu d’Avall

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Feliu d’Avall, un poble del Riberal que fa entendre què és un regadiu i com s’organitza el sofisticat rec tradicional.
5/16/20246 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 23 - Calce

El professor Joan Becat ens descobreix Serrats, comes, vegetació mediterrània i vinyes de qualitat al vilatge de Calce, que té dos castells i una central solar a la Coma del Pecat.
5/16/20246 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 22 - Pollestres

El professor Joan Becat ens descobreix Pollestres, que és un petit poble català que ha crescut al segle XIX i s’ha fet gran a finals del segle XX.
5/16/20246 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 21 - Sant Feliu d’Amunt

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Feliu d’Amunt, pels pobles veïns “la capital”, És un poble a visitar, que aporta l’aigua potable a tot Perpinyà.
5/16/20246 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA 20 - Naüja

El professor Joan Becat ens descobreix Naüja, un petit poble de l’Alta Cerdanya al peu del massís del Puigmal, en un ambient bucòlic.
5/16/20246 minutes
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Ortafà

El professor Joan Becat ens descobreix Ortafà, un poble del riberal del Tec, entre l’aspre i el regadiu, amb un passat i un present republicans.
5/16/20245 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Pi i Mentet, lluites pel país

El professor Joan Becat ens descobreix Pi i Mentet i com se van contrarestar les societats especulatives belgues i el seu projecte d’estació d’esquí per crear dues reserves naturals ara protegides.
5/16/20247 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

El Joc al cor de la Setmana catalana d’Elna

La setmana catalana d’Elna tindrà lloc del 21 al 26 de maig. Aquesta tercera edició té per fil conductor el JOC en totes les seves formes. Un esdeveniment anual que valora la cultura i les tradicions catalanes. Tots els actes són gratuïts. Al programa, una Conferència del Sr. Garrigue sobre Truc i cartes catalanes, un torneig escolar de bitlles catalanes i de Truc, una projecció i una conferència sobre l’Olímpiada Popular del 1936 a Barcelona, una Rifla bilingua, un mercat transfronterer, i encara moltes altres coses ! En parlem amb Pere Manzanares, adjunt a l'Ajuntament d'Elna.
5/16/202410 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Angostrina

El professor Joan Becat ens descobreix Angostrina i la seua vall, un paisatge meravellós de Cerdanya, un poble en dues parts, una toponímia rica i evocadora
5/15/20247 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Sant Pere del Bosc i Sant Julià de Vallventosa

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Pere del Bosc i Sant Julià de Vallventosa, dues passejades pels camins i els boscos de Corbera cap a les capelles romàniques de dos antics veïnats.
5/15/20245 minutes
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - El barratge de Vinçà

El professor Joan Becat ens descobreix el barratge de Vinçà, situat a un dels tres llocs possibles, dona aigua als recs del Riberal del Rosselló i atenua les crescudes habituals.
5/15/20245 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - On és la frontera al Puig Comte de Custoja?

El professor Joan Becat ens descobreix les vicissituds de la ratlla frontera del Tractat del Pirineu del 1659 a Custoja, fixada finalment l’any 2017, més de 350 anys després.
5/15/20246 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Fillols

El professor Joan Becat ens descobreix Fillols, un antic poble miner al peu mateix del Canigó, amb carrers i cadastre en català, i excursions als seus voltants.
5/15/20245 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Corbera la Cabana

El professor Joan Becat ens descobreix Corbera la Cabana, on un rec salta un altre rec
5/15/20245 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Les societats belgues de Pi i Mentet

El professor Joan Becat ens descobreix les societats belgues de Pi i Mentet i ens parla d’una espoliació del territori per capitals colonials amb afany especulatiu, que va fer escàndol i va mobilitzar la gent a Catalunya Nord entre els anys setanta i noranta del segle XX.
5/15/20246 minutes
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Custoja

El professor Joan Becat ens descobreix Custoja, un vilatge que reivindica la seua catalanitat, amb carrers i cadastre en català.
5/15/20245 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Corbera i Corbera de Dalt

El professor Joan Becat ens descobreix Corbera i Corbera de Dalt
5/15/20246 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Conat

El professor Joan Becat ens descobreix Conat, un poble aturonat del Conflent, on Ventureta, l’últim pastor, ha permès de salvar la memòria dels seus cortals.
5/15/20246 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - El Camí Ramader de la Valleta

El professor Joan Becat ens descobreix a la vall d’Èvol un camí pastoral us portarà a la Valleta, a més de 2.000 m d’altitud.
5/15/20246 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Sant Marçal i la Torre de Batera

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Marçal i la Torre de Batera, passant pel Carraller i el Pou de Florentí.
5/15/20246 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - El Piló d’en Gil

El professor Joan Becat ens descobreix el Piló d’en Gil a l’antiga frontera del tractat de Corbeil, entre el regne de França i el Principat de Catalunya.
5/15/20245 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Èvol

El professor Joan Becat ens descobreix Èvol, guardonat com un dels pobles més bonics de l’estat francès
5/15/20246 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Matamala i la Coma d’en Sanç

El professor Joan Becat ens descobreix Matamala, la Torre de Creu, que guardava la ruta cap al Conflent, i una memòria històrica de set segles dins la toponímia.
5/15/20246 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - L’Avellanosa

El professor Joan Becat ens descobreix L’Avellanosa i ens descobreix l’enorme i amenaçant esllavissada dels aiguats de l’any 40.
5/15/20245 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

RUTES AMB HISTÒRIA - Sant Marçal

El professor Joan Becat ens descobreix Sant Marçal, un poble català autèntic a dalt dels Aspres
5/15/20245 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Un debat sobre la sobirania alimentària - Albert Riera

Albert Riera, membre del col·lectiu SEM CATALUNYA NORD, ens convida a participar al debat que tindrà lloc divendres 17 de maig a les 18h30 al restaurant associatiu el MIAM a Perpinyà.
5/15/20248 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Exposició sobre el boxejador Marcel Cerdan - Maria Montes

La casa de la història del Voló presenta una exposició sobre el boxejador Marcel Cerdan. En parlem amb Maria Montes.
5/15/20247 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 10 - El marrà negre

El marrà negre és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/202414 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 9 - El vell llobater

El vell llobater és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/202412 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 8 - Les claus del castell

Les claus del castell és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/20249 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 7 - La senyora de Prats

La senyora de Prats és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/20249 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 6 - El Saludador

El saludador és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/202410 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 5 - L'escudella del pastor

L'escudella del pastor és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/20247 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 4 - La gallina negra

La gallina negra és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/202413 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 3 - L'Escorbàs

L'Escorbàs és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/15/20249 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - Dimarts 14 de maig

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - Dimarts 14 de maig
5/14/20247 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 14 de maig de 2024

Les eleccions autonòmiques catalanes.Hi haurà govern?Reflexions sobre la campanya electoral?La comèdia de Pedro Sánchez.​​​​​​​Aliança catalana té 2 diputats.
5/14/202417 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

La salsitxa catalana a l’honor en el SAUCISSE CLUB FESTIVAL

La salsitxa catalana és segurament el plat més popular de la cuina catalana, per no dir la joia de la seva gastronomia. El Saucisse Club Festival és un festival dedicat a aquesta salsitxa, tindrà lloc del 18 al 19 de maig al parc de Clairfont de Toluges. Al menú de les festivitats, el tercer campionat del món de la salsitxa catalana. En parlem amb Vincent Carreras, el copresident del Catalan Saucisse Club.
5/14/20246 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Nom del departament: Terres Catalanes - Mateu Pons

Terres Catalanes és la proposta que defensa Mateu Pons com a nom pel departament
5/13/20247 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Nom del departament: Pays Catalan - Terenci Vera i Miquel Roca

Pays Catalan és la proposta que defensen Terenci Vera i Miquel Roca com a nom del departament.
5/13/20245 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Nom del departament: Pyrénées Catalanes - Pere Manzanares

Pyrénées Catalanes és la proposta que defensa Pere Manzanares com a nom del departament.
5/13/20247 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Nom del departament: Catalunya Nord - Hervé Pi

Hervé Pi defensa Catalunya Nord com a nom del departament.
5/13/20247 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

El nom del departament - Eric Forcada

L'historiador Eric Forcada ens fa un repàs dels noms que ha tingut aquest territori des de l'annexió a l'estat francès amb el tractat dels Pirineus.
5/13/202422 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

La torreta d’un tanc nazi descoberta en un bosc del Pertús

La torreta d’un tanc nazi ha estat descoberta en un bosc de la Catalunya Nord, al Pertús, per un grup excursionista. Es una troballa inèdita perquè la torreta està sencera, però tampoc és molt sorprenent per qué hi ha molt de material d'aquella època per les nostres muntanyes. En parlem amb Humberto Vila, del Grup Excursionista Gas Mountain.
5/13/20248 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Un apicultor a l'Escola Arrels Vernet

Els alumnes de CP/CE1 de l'escola Arrels Vernet van rebre la visita d'un apicultor, Stéphane Martin. Un matí de descoberta de l’apicultura i de transmissió sobre la necessitat de preservar les abelles pel medi ambient, però també per poder continuar a menjar mel!
5/13/20248 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Voteu en Llop, de Davide Cali i Magali Clavelet

Cada setmana, Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha parlat d'un llibre per la mainada sobre les eleccions. "Voteu en llop" de Davide Cali i Magali Clavelet (ed. Astronave).
5/10/20244 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - El Silenci que heu de témer, de Francesc Ribera "Titot"

Cada setmana, Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha parlat d'un llibre que conta la història d’una monja del segle XVII. El Silenci que heu de témer, de Francesc Ribera "Titot" (ed. Serraclara).
5/10/20243 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Apprendre a llegir a L'Escola de Monstres, de Sally Rippin

Cada setmana, Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha parlat d'un llibre que fa part d’una col·lecció dedicada als petits que comencen a llegir. La col·lecció Aprendre a llegir a, L'Escola de Monstres, de Sally Rippin, adaptació de Júlia Cot (ed. Montena).
5/10/20242 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Découverte Guidée en Pays Catalan "Les tours à signaux", de Bernard Rieu

Cada setmana, Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha parlat d'un llibre per passejar i descobrir el nostre territori. Découverte Guidée en Pays Catalan, Les tours à signaux, de Bernard Rieu (ed. Trabucaire)
5/10/20243 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Aïda, del Restaurant "Au bon vivant" a Argelers

Aïda propietària del restaurant "au bon vivant" a Argelers de la Marenda a proximitat de l'espai Jean Carrere on es fan els mítings del candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont
5/10/20243 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Joan Francesc Castex-Ey, guanyador del premi d’honor de la Nit de Sant Jordi 2024

El guanyador del premi d’honor de la Nit de Sant Jordi 2024 d’Òmnium Catalunya Nord, Joan Francesc Castex-Ey, ens parla del seu llibre Nosaltres, els Set Homes - Un cant en clarobscur (ed. Forment).
5/10/20242 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 2 - La batalla del gros i el petit bestiar

La batalla del gros i el petit bestiar és un dels Kamishibais que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels.
5/7/20248 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

KAMISHIBAI 1 - El músic i els llops

El músic i els llops és el primer dels Kamishibai que ha fet el Casal del Conflent en col·laboració amb Ràdio Arrels
5/7/20246 minutes, 1 second
Episode Artwork

Reportatge JOPCC-SC DECAZEVILLE

El club de rugbi històric del Conflent ha jugat el diumenge 5 de maig 2024 el partit qualificatiu del campionat de Federal 2.
5/7/20243 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

“Qui sem?”, un espectacle dels alumnes de català del curs Maitenon

Els alumnes d’opció català del curs Maitenon de Perpinyà i de Sant Josep de Prada han recentment presentat un espectacle a la sala del Foirail de Prada. El titol : “Qui sem?”.
5/7/20246 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

La 12a fira de la ramaderia de Vinçà

Aquest primer cap de setmana de maig s’ha celebrat a Vinçà la 12a fira de la ramaderia, de nom transhumància. Moltes bèsties però també un mercat i moltes animacions.
5/7/20247 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené

L'actualitat del Conflent ens la porta cada setmana el Joel Mené des de Vilafranca
5/7/20244 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 7 de maig de 2024

Joan Becat ens parla del Canigó, la muntanya mítica dels Països Catalans, que cal protegir en tot moment.
5/7/202414 minutes
Episode Artwork

IDENTI'CAT celebra la cultura popular

Identi'Cat, el festival de cultura popular el més important i el més antic de Catalunya Nord, tindrà lloc del 8 al 12 de maig a Bao i Pesillà. En parlem amb el president de l'associació Aire Nou, Bernat Casals.
5/7/20247 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

La revista de la setmana - Descobrir del mes de maig

La ramaderia és l'eix principal de la revista Descobrir d'aquest mes de maig. Parlem amb el Joan Morales, director de la revista, que ens explica què hi trobarem.
5/6/20248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - El crit de les muntanyes, d'Eugeni Casanova

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat El crit de les muntanyes d'Eugeni Casanova
5/3/20245 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - La meravellosa i horripilant casa de la iaia, de Meritxell Martí Orriols

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat el conte infantil La meravellosa i horripilant casa de la iaia, de Meritxell Martí Orriols amb il·lustracions de Xavier Salomó Fisa.
5/3/20242 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 2 de maig 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
5/3/202456 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Guia gramatical del llenguatge no binari, dirigit per Jun Moyano

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat Guia gramatical del llenguatge no binari, un projecte de diversos autors dirigit per Jun Moyano.
5/3/20244 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Plantes silvestres comestibles, del Col·lectiu Eixarcolant

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat Plantes silvestres comestibles, del Col·lectiu Eixarcolant.
5/3/20243 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

LLIBRE DE LA SETMANA - Terres, de Coleta Planas

Cada setmana la Joana Serra de la Llibreria Catalana de Perpinyà ens tria un llibre. Avui ens ha portat Terres, de Coleta Planas
5/3/20242 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

La nit de Sant Jordi d'Òmnium

Òmnium de la Catalunya Nord va celebrar la nit de Sant Jordi el passat 26 d'abril. És una de les cites importants del catalanisme en aquest país, on es reconeixen escriptors i creadors de contingut audiovisual en català. En parlem amb alguns dels premiats amb un reportatge de Cléophée Hamami i Miquel Martínez Vila.
5/3/20249 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió d'Iu Escape -2 de maig de 2024

L'historiador Iu Escape ens parla de la catalanitat i dels seus lligams amb els esdeveniments esportius de la Catalunya Nord.
5/2/202413 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 6 - De què serveix abstenir-se o votar nul?

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa desmentim mites sobre els sistemes electorals, en aquest capítol parlem de la utilitat de l'abstencionisme i dels vots nuls.
5/2/20245 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 5 - Un vot en blanc beneficia al partit majoritari?

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa desmentim mites sobre els sistemes electorals, com per exemple si un vot en blanc beneficia al partit majoritari
5/2/20249 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 4- Les majories del Parlament

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa parlarem de les diferents majories que ha tingut i pot tenir el Parlament de Catalunya.
5/2/202410 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 3 - No tots els vots valen el mateix

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa parlarem del funcionament de repartició d'escons, que provoca que no tots els vots valguin el mateix.
5/2/20247 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 2 - Un sistema sense llei pròpia

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa parlarem del fet que Catalunya no té una llei electoral pròpia.
5/2/20247 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

ELECCIONS 1 - Funcionament del sistema electoral

Ràdio Arrels estem fent una sèrie de programes de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 12 de maig amb el politòleg Emilio Román Rodrigálvarez. En aquest programa parlarem de com funciona el sistema electoral català i el compararem amb el sistema electoral d'Occitanie.
5/2/20247 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Saló de vins INDIGÈNES - Joan L'Heritier

Joan l'Heritier de l'associació Slow food, ens parla del saló de vins INDIGÈNES que tindrà lloc a Toluges els 5 i 6 de maig.
5/2/20248 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Reportatge - Alumnes de català al Palau dels reis de Mallorca amb IMPLICAT

Més de 350 alumnes de català van reunir-se al Palau dels reis de Mallorca per fer les jornades de l'IMPLICAT. Un esdeveniment al voltant de la llengua catalana.
5/2/20248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Músiques catalanes, llatines i africanes al festival Sirocco de Perpinyà

El festival Sirocco tindrà lloc del 2 al 4 de maig de 2024. Aquesta 24a edició ens transporta amb sonoritats llatines, africanes i catalanes. Un festival multicultural, doncs, que és situa al cor de Perpinyà, al teatre de la Complicitat i a la Casa Musical. En parlem amb el seu regidor, el Max.
4/30/20246 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 30 d'abril 2024

El nom del departament, atenció als noms que es proposaran.
4/30/202416 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené - Dimarts 30d'abril del 2024

Com cada setmana, el Joel Mené ens parla de l'actualitat de la comarca del Conflent.
4/30/20245 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Entrevista Joan Molina i Didier Payré

El Casal del Conflent col·labora en el projecte. Hem parlat amb l’investigador Joan Molina que ha vingut al Conflent recentment per visitar alguns nuclis i amb el Didier Payré que l’ha acompanyat i que participa activament en aquest inventari.
4/29/20245 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Entrevista, Francesc Rivera (Titot).

«El silenci que hem de témer» és el títol de la darrera novel·la de Francesc Rivera (Titot). És ambientada a la Mallorca del segle XVII en una època de desgavell, convulsa en mig d’afrontaments sanguinaris entre faccions locals. La principal protagonista és una monja ambiciosa i intel·ligent que participa en aquestes guerres, però ho fa sent invisible i transparent. Desprès de la presentació del llibre al Casal de Conflent, l’autor Francesc Ribera «Titot» ens ha acordat una entrevista. El silenci que hem de témer Edicions Serraclara - 2023
4/29/20248 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

El llibre "La dansa dels dies" - Àlex Susanna, escriptor

L'Àlex Susanna ens parla del seu darrer llibre, “La dansa dels dies” (Edicions Proa).
4/29/202413 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 24 d'abril 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
4/26/202457 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Un pòdcast autogestionat d'humor i política- L'Arrabassada

L'Iñaki Peña, el Marc Lesan i l'Oriol Lapeira són tres joves de Nou Barris, de Barcelona, que fan un pòdcast autogestionat d'humor i reflexió política en català. En parlem des de la Casa Camprodon, la seu d'Òmnium a la Catalunya Nord.
4/25/20249 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Hard Rock, violència policial i llibres

El Jesús Rodríguez, company periodista de la directa exiliat a Suïssa, ha tret una informació sobre el complex turístic Hard Rock que el govern català va amagar a la premsa. Ens ho expliquen ell i en David Bou, que també ens parla de les novetats d'un cas de violència policial i de la lluita pels drets laborals a les biblioteques de Barcelona.
4/24/202410 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

L'aventura d'Eufòria - Fredrik Strand

Fredrik Strand ens parla del seu pas pel concurs de cant Eufòria produit per TV3.
4/23/20249 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 23 d'abril

Una segona onada d'exiliats catalans. Manuels Valls i Jordan Bardella, cara a cara o de bracet? La campanya electoral continua a Catalunya.
4/23/202417 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

La novel·la "Sabó de casa" - Montse Vendrell, escriptora

La novel·la "Sabó de casa" (ed. Pagès editors) és una ficció històrica basada en fets reals. És la història d'una persona que va fugir la Catalunya sud per evitar la guerra del Riff i que passa per diferents localitats a Catalunya del Nord i Franca. Un llibre, que parla d'exili. En parlem amb la seva escriptora Montse Vendrell.
4/23/20249 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Reportatge - Hort Escola Arrels

La mainada de l'escola Arrels Cassanyes ens parlà de l'hort que estan fent amb l'associació Perpi Urba Green.
4/22/20249 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Malaltia de la DNAI - Ingrid Filliatre, de VAINCRE LA DNAI

La DNAI és una malaltia genètica degenerativa greu, molt minoritària, poc coneguda, i malauradament, al dia d'avui, incurable. Ingrid Filliatre ens explica la malaltia del seu fill, Yann.
4/19/20248 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 18 d'abril 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
4/19/202456 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

El festival L'Illa dels poetes - Teresa Dalmau

El festival l'Illa dels poetes, se celebrarà del 29 de març al 18 de maig de 2024 a Illa. La descoberta de la poesia contemporània i la defensa del català són alguns dels eixos del festival. En parlem amb la Teresa Dalmau.
4/18/20249 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Sant Jordi al Passeig Torcatis de Perpinyà - Joana Serra i Mireia Falqués

Perpinyà celebra la festa de Sant Jordi aquest dissabte al Passeig Torcatis. En parlem amb Joana Serra de la llibreria catalana i amb Mireia Falqués de l'editorial trabucaires.
4/18/20245 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Jesús Rodríguez marxa a l'exili

La Gemma García de la Directa ens parla de l'exili d'un dels seus companys de redacció, en Jesús Rodríguez. També parlem de violència policial i de suïcidis a les presons.
4/17/20248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 17 d'abril de 2024

L'advocat Pere Becque ens parla d'un article publicat pel diari l'Independant que titulava "Puigdemont haurà de pagar"
4/17/202415 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Estudiants de la Jonquera envien un petit satèl·lit al cel - Fernando Cordon

Un grup d'estudiants entre 15 i 16 anys de l'Institut Públic de la Jonquera enviaran un petit satèl·lit al cel. En parlem amb el professor Fernando Cordon.
4/17/20246 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené

Com cada setmana, el Joel Mené ens porta un recull de l'actualitat del Conflent.
4/16/20246 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 16 d'abril de 2024

Com cada setmana, el professor Joan Becat ens dona la seva opinió sobre les notícies d'actualitat, que avui va molt lligada a les eleccions catalanes.
4/16/202417 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

"Per parlar a Andorra s'ha de ser valent" - Clàudia Cunill

La podcaster i TikToker andorrana Clàudia Cunill, coneguda també amb el nom de ClauBunny ens parla de l'actualitat andorrana i del seu pòdcast TertuliAnd, que iniciarà nova temporada d'aquí a poques setmanes.
4/16/202411 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Revista de la setmana - Cuina

La pagesia és la protagonista de la revista Cuina d'aquest mes. En parlem amb Judith Càlitx.
4/15/20248 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Final de la temporada d'esquí als Angles - Antonio Martín

Antonio Martín, de l'estació d'esquí dels Angles ens fa una valoració de la temporada, que ha estat exitosa per aquesta estació del Capcir.
4/15/20244 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Cants de Llibertat, Albert Grau, Francesc Gomez, Meritxell Lluís

Des del 14 de novembre de 2017  un grup de persones es troben davant de l’Ajuntament de Terrassa per reclamar, a través de la música, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats per motiu polític. Fins i tot en els moments més cruents de la pandèmia de la Covid-19, quan estaven prohibides les trobades presencials, es va trobar la manera (telemàtica) per no perdre l’esperit reivindicatiu i fer visible l’acte de protesta. Ni la pluja ni el vent, ni tampoc el fred o aquelles dates festives o assenyalades han interromput aquesta cita. També fomenten relacions amb vilatges, entitats i persones de la Catalunya Nord, després dels Banys i d'Elna el cap de setmana del 13 i 14 d'abril de 2024, han escollit Pesillà la Ribera.
4/15/20248 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Punt Agrìcola - Abril 2024

Cada mes, rebem a l'estudi de Prada dos pagesos del Conflent, Felip Dorandeu i David Montagne, ens comenten l'actualitat agrícola del Conflent.
4/12/202428 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Punt Agrícola abril 2024

Cada mes reben dos pagesos del Conflent Felip Dorandeu i David Montagne per comentar l'actualitat de l'agricultura al Conflent.
4/12/202428 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent de l'11 d'abril 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
4/12/202454 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Els Marbres del Conflent

El País d’Art i d’Història Conflent Canigó proposa conferències i visites culturals. Recentment en el marc històric i emblemàtic de Sant Miquel de Cuixà, Michel Martzulff, historiador i universitari ha presentat una xerrada sobre els marbres del Conflent a la natura i l’arquitectura. A la comarca on es coneix el famós marbre de Vilafranca n’hi ha moltes més varietats: blanc, gris, violeta... Aquesta pedra extreta majoritàriament de l’anomenat sinclinal de Vilafranca la trobem a nombroses construccions religioses o civil de la zona i més enllà.
4/12/20244 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

El nou Congrés de Cultura Catalana celebrarà el primer acte previ a Perpinyà - Esteve Plantada

El 2025 se celebrarà un nou Congrés de Cultura Catalana inspirat en el que va tenir lloc durant la segona meitat dels anys 70. Per preparar aquest esdeveniment es faran una sèrie de conferències prèvies, que començaran aquest dissabte 13 a Perpinyà. Ens en parla Esteve Plantada, director del Nou Congrés de Cultura Catalana.
4/12/202412 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Una conferència sobre les ràdios lliures aquest divendres - Esteve Vaills

Aquest divendres 12 d'abril, Esteve Vaills fera una conferència sonora i visual sobre les ràdios lliures a Catalunya Nord a les 17h30 a l'hotel del departament a Perpinyà.
4/11/202415 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - El cas d'una llogatera arriba a l'ONU

La companya Txell Rigol de la Directa ens explica l'actualitat més destacada de la setmana. Avui parlarem de lloguers i de sequera.
4/10/20244 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 10 d'abril de 2024

L'advocat Pere Becque ens porta cada setmana un comentari d'actualitat. Aquesta setmana ens parla de les eleccions catalanes.
4/10/202411 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

La Taula Solidària de la vila del Soler - Alain Cambillau

A la vila del Soler, el Centre Comunal d’Acció Social (CCAS) ha creat un banc alimentari. Des del 2016, un centenar de persones venen cada setmana a buscar una caixa d’aliments. Ens ho explica Alain Cambillau.
4/9/20249 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Joan Becat - 9 d'abril de 2024

Aquesta setmana en Joan Becat fa un exercici de política ficció per imaginar què pot passar a les eleccions catalanes del mes de maig.
4/9/202418 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Revista de la setmana - Descobrir

Els companys de la revista Descobrir ens porten els continguts més destacats de l'edició del mes d'abril. Un número ben gastronòmic en el qual es parlen d'hostals i fondes amb mig mil·lenni d'història. Ens ho explica Joan Morales.
4/8/202413 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vacances al museu de prehistòria de Talteüll - David Angelats

David Angelats, encarregat de comunicació al museu de Talteüll ens explica la programació d'aquestes vacances de primavera.
4/8/20246 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Diada Castellera en homenatge a Pau Casals - Gerard Thorrent

L'any 1964 els Nens del Vendrell van visitar el Conflent per homenatjar el mestre Pau Casals en el seu exili a Prada. Enguany, 60 anys després, tornen a la Catalunya Nord a fer castells commemoratius a Sant Miquel de Cuxà, Prada i el castell de Rià. L'actuació gran serà a Prada amb els Pallagos del Conflent, els Castellers del Riberal i els Nens del Vendrell. Gerard Thorrent, president de la secció de castells del Casal Català del Conflent
4/5/20245 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Entrevista Olivier Poisson

L'abadia de Sant Miquel de Cuixà va partir diverses destruccions. . Un dels projectes de l'Associació Cultural la reconstrucció de la tribuna Jubé desmuntada al segle XVI. Els seus elements han estat escampats a tot arreu. Alguns es troben al museu Clausters de Nova York, per primera vegada s'ha reconstituït un fragment gràcies a les tècniques actuals: escaneig 3D, i impressió numèrica que han servit a la reproducció sobre marbre per l'escultor Gabriel Isidoro.
4/5/20247 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Aires del Confent del 4 d'abril 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
4/5/202452 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Una exposició sobre la bòbila de Sant Joan- Josep Puigbert

Josep Puigbert, director del país d'art i d'història transfronterer ens presenta aquesta exposició artística que es podrà veure fins al 2 de juny a l'espai de la Verneda de Prats de Molló.
4/4/20245 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió d'Iu Escape - 4 d'abril de 2024

L'historiador Iu Escape ens parla de les relacions entre la Catalunya Nord i Sud, que s'han intensificat des del procés d'independència.
4/4/202412 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - El mercat editorial català

La concentració del mercat editorial català ocupa la portada de la versió en paper de la revista La Directa d'aquest mes d'abril. Ens en parla un dels seus periodistes, l'Eloi Latorre.
4/3/202413 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Llançament de la xarxa Exilis - Laura Pi

La xarxa Exilis és un projecte de federació entre entitats catalanes al voltant dels processos migratoris forçats durant la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. Ens en parla Laura Pi, mediadora cultural al memorial de l'exili de Ribesaltes.
4/3/20245 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Crònica d'opinió de Pere Becque - 3 d'abril de 2024

L'advocat Pere Becque ens parla de la situació del catalanisme polític a la Catalunya Nord.
4/3/202412 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Paisatge lingüístic als Parcs Naturals - Vincent Riviere

Els professionals dels Parcs Naturals Regionals estan participant en reunions i seminaris sobre el català i l'occità per posar en valor la toponímia en llengua pròpia. El darrer seminari ha tingut lloc a Matamala. En parlem amb Vincent Riviere.
4/2/20245 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené

Com cada setmana, Joel Mené ens recull l'actualitat del Conflent des de Vilafranca.
4/2/20245 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

La Crònica d'opinió de Joan Becat - 2 d'abril de 2024

Aquesta setmana en Joan Becat ens parla de l'autonomia de Còrsega i dels actes de Carles Puigdemont a la Catalunya Nord.
4/2/202417 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

S'ha publicat un nou número de la revista Vallespir - Joan Pau Escudero

Joan Pau Escudero, del centre Cultural Català del Vallespir ens parla del número 17 de la revista Vallespir.
3/29/20249 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

L'actualitat de Cerdanya i Capcir amb Laurent Leygue

El nostre cronista de Cerdanya i Capcir ens parla del retorn de la neu coincidint amb la Setmana Santa i de l'Hospital de Cerdanya: un hospital amb tres llengües.
3/29/202414 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 28 de març 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels, sense descuidar les actualitats.
3/29/202455 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Crònica d'Opinió de l'Iu Escape - 28 de març de 2024

Aquesta setmana l'historiador Iu Escapa ens parla del desencís del públic amb les festes tradicionals
3/28/202417 minutes
Episode Artwork

La Crònica d'Opinió de Pere Becque - 27 de març de 2024

Aquesta setmana, l'advocat Pere Becque ens parla de la candidatura de Carles Puigdemont a les eleccions sud-catalanes
3/28/202413 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Reobre el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera - Joan Budó

Reobre al públic el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, situat al vilatge de Garriguella, a l'Alt Empordà. Ens ho explica el director del centre Joan Budó.
3/28/202411 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Ensenyament del català i sequera

Com cada setmana, els redactors de la Directa ens fan un repàs de l'actualitat i dels seus reportatges més destacats. Avui parlem del retrocés del català a l'educació del País Valencià i de sequera. Ens ho explica la periodista Txell Rigol.
3/27/20247 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Dia mundial del formatge - Montse Bellmunt

Avui, dia mundial del formatge parlem amb la formatgera i ramadera de St Miquel de Cuixà, la Montse Bellmunt.
3/27/20248 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

El MUME de la Jonquera presenta una nova exposició - Miquel Aguirre

Miquel Aguirre, director del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera ens parla de la nova exposició temporal de Francesc Abad: Gent de Re.
3/26/20245 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

L'actualitat del Conflent amb Joel Mené

Com cada setmana, el Joel Mené ens recull l'actualitat del Conflent.
3/26/20244 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

L'Hospital de Cerdanya dona material mèdic a Ucraïna - Xavier Conill i Romain Pujol

L'hospital de Cerdanya ha fet una donació de material mèdic a Ucraïna amb l'associació Alliance Occitanie Ukraine. En parlem amb el director de l'Hospital de Cerdanya el dr. Xavier Conill i el Responsable de la unitat d’enginyeria biomèdica i projectes de l’Hospital de Cerdanya sr. Romain Pujol.
3/26/20244 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

La crònica d'opinió de Joan Becat - Dimarts 26 de març

Aquesta setmana en Joan Becat ens parla del retorn del president Carles Puigdemont, de l'ILP independència i d'una intervenció controvertida al Palau Borbó.
3/26/202415 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Aires de Conflent del 21 de març 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. A vegades també posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
3/25/202457 minutes, 1 second
Episode Artwork

Ràdio Arrels entra a formar part de la Xarxa de monitoratge del català digital - Albert Cuesta

Ràdio Arrels tindrà des d'ara un sensor que permetrà completar l'obtenció de dades a temps real de les cerques a internet des de la Catalunya del Nord. L'objectiu és detectar quan el català està minoritzat a internet a tots els Països Catalans. En parlem amb Albert Cuesta, director de la fundació punt cat.
3/25/202411 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Da Sant Jaume Sem i la Primavera Gitana - Rebecca Bouillou i Mambo Saadna

Presentem el festival Da Sant Jaume Sem que s'inscriu dins de la Primavera Gitana de la Casa Musical de Perpinyà.
3/22/20248 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Premis Enderrock - Jordi Martí

El director de la revista Enderrock Jordi Martí ens explica els premis d'enguany i aprofitem per comentar el bon estat de salut en el qual es troba la música en català
3/21/202411 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Detencions de manifestants pro-palestina

Els companys de la directa ens apropen cada setmana l'actualitat dels Països Catalans. En aquest cas, ens ho explica la Gemma Garcia.
3/21/20249 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Visita musical al Castellet - Pere Jordà

Aquest dissabte tindrà lloc una visita musical al castellet de Perpinyà, que és una de les activitats del festival de música sacra. N'hem parlat amb en Pere Jordà, que és un dels músics que guiarà la visita.
3/20/20248 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Manifestació a Vilanova de Raó - Maxence Helfrich

Aquest dissabte 16 de març va tenir lloc una manifestació contra la construcció d’un complex turístic amb un camp de golf a Vilanova de Raó. En parlem amb Maxence Helfrich, representant de Regions i pobles solidaris.
3/20/20242 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Una nova veu a Ràdio Arrels

Miquel Martínez Vila és el nou periodista de Ràdio Arrels.
3/19/20245 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Concert Catalanissimo al Soler, Daniel Tosi

El Soler acollirà aquest dissabte 23 de març un concert de l’orquestra simfònica Perpinyà-Catalunya en el qual es tocaran les peces més destacades de la música catalana i de la música francesa traduïda al català. En parlem amb Daniel Tosi, director de l'orquestra.
3/19/20249 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Racó català celebra els seus 25 anys - Joan Camp

El diari digital Racó Català celebra enguany els seus 25 anys d’història, ens ho explica Joan Camp, director del Racó Català
3/18/20247 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Manifestació contra el golf de Vilanova de Raó - Reportatge

Milers de persones van sortir al carrer el passat dissabte 16 de març per reclamar que s'aturi la construcció d'un complex turístic a Vilanova de Raó.
3/18/20247 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Revista de la setmana - Enderrock

Guillem Gisbert, les germanes Farelo (Mushkaa i Bad Gyal) i Sisa són els protagonistes de la revista Enderrock d'aquesta setmana. Ens ho explica Jordi Martí.
3/15/20247 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Manifestació contra el golf de Vilanova de Raó

Partits, entitats i persones de la societat civil es manifestaran aquest dissabte contra la construcció d'un complex turístic amb un camp de golf a Vilanova de Raó. En parlem amb Nicolas Berjoan, secretari departamental dels ecologistes.
3/15/20246 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Fòrum transfronterer d'artistes, Agnès Calas

L’associació Agit’he impulsa aquesta segona quinzena de març la segona edició del fòrum transfronterer Multiprise. En parlem amb Agnès Calas, artista i membre de l’associació Agit’he.
3/15/20244 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Manifestació contra el golf de Vilanova de la Raó, Mateu Pons

Entitats de la societat civil i partits sortiran al carrer aquest dissabte 16 de març per denunciar el projecte de construcció d’un complex turístic amb un camp de golf. En parlem amb l'advocat i copresident d’Unitat Catalana, Mateu Pons.
3/14/20245 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

La Fira de Custoja, André Serrat

El vilatge de Custoja, al Vallespir, celebra una fira d’artesans aquest diumenge 17 de març. En parlem amb el secretari del comitè d’animació de Custoja, André Serrat.
3/14/20246 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - El perillós negoci de la cirurgia estètica

Els periodistes de la Directa ens recullen cada setmana els reportatges més destacats de la seva revista. En parlem amb Ester Fayos.
3/13/20247 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Concert inèdit a Perpinyà - Pierre Jordà

En el marc del Festival de Música Sacra de Perpinyà, s'oferirà un concert de carilló i cornamusa rossellonesa, un duet d'instruments inèdit. Ens en parla el cornamusaire Pierre Jordà.
3/12/20245 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Crònica Joan Becat - 12 març 2024

Joan Becat ens parla de l'acord de la llei d'amnistia, les noves llistes independentistes de cara a les pròximes eleccions sud-catalanes i del futur incert per Europa si Trump guanya les eleccions als EUA.
3/12/202418 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Taller d'expressió artística a Ceret- Gabriela Rodriguez

Gabriela Rodriguez, psicòloga, presenta el taller d'expressió artística que tindrà lloc aquest divendres a Ceret sobre el tema de l'aigua.
3/11/20246 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Festival de curtmetratges d'Òmnium - Marta Fita

Marta Fita, responsable d'Òmnium de la Catalunya Nord ens parla del festival VOC de curtmetratges en català.
3/11/20245 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Dones emprenadores d'Eus

Amb motiu de la setmana dels drets de les dones, les empresàries d'Eus al Conflent proposen als visitants la descoberta de les seves activitats: produccions agrícoles, esposicions d'art, demostracions d'activitats de lleures, gastronomia, conferències i actuacions musicals fan part del ric programa de la jornada.
3/8/20245 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Mathilde Juanola: La setmana dels drets de les dones

La referent de catalanitat del departament ens parla de la setmana dels drets de les dones, que té lloc del 8 al 22 de març.
3/8/20244 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Punt agrícola - Març 2024

Cada mes, Felip Dorandeu, pagès a Eus i David Montagne, ramader a Fillols comenten l'actualitat agrícola des del Conflent.Una emissió realitzada per Enric Balaguer
3/8/202429 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 7 de març 2024 B

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
3/8/202456 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 7 de març 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
3/7/202454 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Prisca Martial Llaveria presenta el Festival de Música Sacra de Perpinyà

L'artista Prisca Martial Llaveria ens presenta l'edició d'enguany del Festival de Música Sacra de Perpinyà, que se celebrarà del 15 al 28 de març.
3/7/20249 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

LA DIRECTA - Atac feixista a Castelló

David Bou ens explica l'actualitat d'aquesta setmana dels Països Catalans, que passa per un atac feixista contra un casal popular de Castelló, al País Valencià.
3/7/202412 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Frederic Traby parla de la manifestació pel dret de la dona

Frederic Traby sindicalista ens parla de la manifestació que tindrà lloc divendres 8 de març a la plaça Catalunya de Perpinyà a partir de les 10h30.
3/7/20248 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Lecocq ens presenta noves cançons

Enric Mont Lecocq, cantautor empordanès ens parla de dues noves cançons que trobarem dins deu seu futur disc “Sota el gel”.
3/7/202411 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Una conferència sobre la plaça de les dones dins de l'empresa Byrrh

Raquel Fuster, historiadora, ens parla de la conferència que farà aquest divendres a la seu d'Òmnium per la diada mundial pels drets de les dones.
3/5/20248 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

La crònica d'opinió de Joan Becat - Dimarts 05 de març de 2024

La interrupció voluntària de l'embaràs i la presència del president Carles Puigdemont aquest cap de setmana a la Catalunya Nord.
3/5/202416 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 29 de febrer 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
3/1/202455 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Rebecca Bouillou ens parla dels temps forts de la Casa Musicale

Rebecca Bouillou, directora de la casa Musicale, ens parla dels 3 temps forts d'aquest 2024.
2/29/20246 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Nicolas Berjoan ens parla del futur golf de Vilanova de Raó

Nicolas Berjoan, secretari departamental dels Ecologistes, denuncia el projecte del futur golf de Vilanova de Raó i convida a tothom a venir a manifestar el dissabte 16 de març.
2/27/20246 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Arinjols - Smilax aspera

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió “Aires del Conflent” plantes que es troben a la comarca.
2/23/20249 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Te del país - Dysphania ambrosioides

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió “Aires del Conflent” plantes que es troben a la comarca.
2/23/202410 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Bec negre o bident de vinya -Bidens subalternan

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió “Aires del Conflent” plantes que es troben a la comarca.
2/23/20247 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Morella - Solanum nigrum

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió “Aires del Conflent” plantes que es troben a la comarca.
2/23/20249 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Punxa Claus - Tribulus terrestris

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió “Aires del Conflent” plantes que es troben a la comarca.
2/23/20247 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

L' agram - Cynodon dactylon

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió "Aires del Conflent"  plantes que es troben a la comarca.
2/23/20248 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Safrà de Muntanya - Crocus nudiflorus

El naturalista Albert Mallol Camprubí ens presenta cada setmana en el marc de l'emissió "Aires del Conflent"  plantes que es troben a la comarca.
2/23/20246 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Herba de Mosquits - Dittrichia viscosa

Albert Mallol presenta plantes del Conflent a l'emissió Aires de Conflent
2/23/20247 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Fadrins -Galatella sedifolia

Planta 1
2/23/20246 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Fonoll -Foeniculum vulgare

Planta de Conflent presentada a l'emissió Aires del Conflent
2/23/20248 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

La Grande Guerre des Pyrénées-Orientales de Georges Soler

La Grande Guerre des Pyrénées-Orientales és l’últim llibre de Georges Soler, publicat a les edicions Cap Béar. A base d’unes recerques precises explica la guerrra que entre 1793 i 1795 han fet els revolucionaris de la Convenció en les terres catalanes el nord. Soler destaca que aquest afrontament bèl·lic anomenat Guerra Gran al sud de l’Albera, liderat amb personatges com Dugommier o Cassanyes havia estat desaconsellat pels militars i el mateix Robespierre i ha tingut conseqüències desastroses pel Rosselló.
2/23/20249 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 22 de febrer 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
2/23/202455 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Isabel Mencion, pintora que exposarà aviat a Bages

Del 8 de març fins al 6 d'abril es poden descobrir els seus quaderns de viatge a la casa Carrera
2/20/20244 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Elodie Suarez, mestra espartera

Aquest dissabte, a la seu d'Òminum catalunya Nord, s'organitza un taller per aprendre a fer cistells amb espart.
2/19/20245 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Inauguracio 3Cat a Perpinyà

Aquest divendres 16 de febrer s'ha inaugurat la nova delegació de 3cat a Perpinyà. Feia onze anys que s'havia abandonat la corresponsalia de TV3 i Catalunya Ràdio a la Catalunya Nord.Laura Bertran que dura més de vint anys ha estat periodista a Ràdio Arrels és la nova delegada.Moltes personalitats eren presentes, hem recollit les paraules d'Alfons Quera, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Laura Vilagrà,  vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya  i Rosa Romà, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
2/16/20245 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Bien Vivre en Vallespir celebra una victòria per la preservació de 5 arbres centenaris

Valérie Creixell i Pilar Illa, membres de l'associació “Bien Vivre en Vallespir” celebraven la preservació de 5 dels 7 arbres centenaris que estaven programats per ser tallats per un projecte immobiliari a Ceret.
2/16/20244 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 15 de febrer 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
2/16/202453 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Laura Bertran, periodista i animadora nord catalana

Després de més de 20 anys a Ràdio Arrels liderarà la Delegació del 3Cat.
2/15/20247 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Guillem Dalmau, president d'Òmnium Catalunya Nord

Hi ha fins al 31 de març per presentar obres a la Nit de Sant Jordi d'enguany.
2/15/20246 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Vacances d'hivern a les Caves Byrrh

Aquestes vacances, a les Caves Byrrh de Tuïr es proposa una sèrie d'activitats per petits i grans. Pablo Crouzet, encarregat de la comunicació ens en parla en detall.
2/12/20245 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent de l' 8 de febrer 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
2/9/202453 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Lluís Llach, cantautor i militant

Conversa a tres banda amb Lluís Llach, Lluís Dagues de la Semaine du Roussillon i Laura Bertran per Ràdio Arrels.
2/5/202422 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Al mes de gener, a Reiners es celebra la Sant Pau

Montserrat Cailà i Magali Mas Ferrari ens parlen d'aquesta diada que se celebra a la capella de Sant Pau, el darrer diumenge del mes de gener.
2/2/20244 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent de l' 1 de febrer 2024

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
2/2/202455 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 18 : Final

Joan Budó ens parla en aquest capítol de les zones de protecció que hi ha a l'Albera.
1/30/20245 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Joan Peytaví, membre de l'IEC

Lingüísticament, no hi ha cap dubte que el rossellonès és una variant dialectal del català.
1/26/202412 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 25 de gener 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
1/26/202451 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 17: Els mussols

Joan Budó ens parla aquesta setmana d'uns ocells que tots coneixem, però que pocs som els que els hem pogut admirar de veritat: els rapinyaires nocturns.
1/22/20247 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Miquel Aguirre presenta l'homenatge a Sergi Barba de dissabte

Miquel Aguirre director del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, ens presenta l'homenatge a Sergi Barba que hi haurà dissabte 27 de gener al Castell de Valmy d'Argelers.
1/22/20244 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 18 de gener 2023

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
1/19/202454 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Lionel Morer ens parla d'un objecte únic trobat al castell de Rià - Part 2

Lionel Morer, científic independent, explora la història del cristall de roca de Rià.
1/18/202410 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Lionel Morer ens parla d'un objecte únic trobat al castell de Rià - Part 1

En aquesta entrevista, Lionel Morer científic independent, ens descriu un objecte misteriós: una petita escultura de cristall de roca, trobada dins del Castell de Rià.
1/18/20249 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 16 : Les tortugues exòtiques

Joan Budó, ens explica per què les tortugues exòtiques són un perill per les espècies autòctones.
1/18/20247 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Carme Bardés - Educació

Carme Bardés, assistenta maternal, ens parla d'educació entre 0 i 3 anys i presenta la seva MAM: Cam Mainada.
1/18/20249 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

L'associació Bien Vivre en Vallespir s'oposa al tall de 7 arbres

Valerie Creixell, membre de "Bien Vivre en Vallespir" ens parla del projecte de tallar 7 arbres adults a la vila de Ceret, i perquè això representa un problema en aquest període de sequera.
1/16/20245 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Presentem el nou disc de Marta Shanti

La cantautora catalana Marta Shanti ens presenta el seu nou àlbum: “On comença el camí”
1/15/202418 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent de l'11 de gener 2024

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
1/12/202453 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Lluís Puig presenta l'encesa de 48 torres dels Països Catalans pels drets humans

Per primera vegada aquesta manifestació comptarà amb la participació de la Torre del Mir de Prats de Molló.
1/11/20248 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Pere Figueres presenta el seu disc Vora Vosaltres a Ceret

El cantautor interpretarà els temes del seu darrer disc aquest dissabte 13 de gener a la sala de la Unió de Ceret.
1/11/20243 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Bernat Cristòfol, aficionat del joc de truc i organitzador d'un taller

Bernat Cristòfol, presenta el tercer taller d'iniciació al Truc que organitza amb Òmnium Catalunya Nord aquest dissabte.
1/9/20245 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 15 : Els ocells necròfags

Joan Budó ens parla en aquest capítol dels ocells necròfags, és a dir que mengen animals morts.
1/9/20246 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 4 de gener 2023

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
1/5/202454 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Punt agrícola - Gener 2024

Cada mes, Felip Dorandeu, pagès a Eus i David Montagne, ramader a Fillols comenten l'actualitat agrícola des del Conflent.Aquest mes parlem amb el David Montagne d'aquest període on les vaques vedellen i amb el Felip Dorandeu de la temporada de poda.Una emissió realitzada per Enric Balaguer
1/5/202452 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 28 de desembre 2023

Aires del Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
1/5/202455 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Reportatge Le Fil à Métisser

Dones de Sant Jaume lamenten la fi del Fil à métisser Des de l’any 2012 al servei de de la població dels barris de Sant Jaume i « Nouveau logis » a Perpinyà.
12/28/20237 minutes, 1 second
Episode Artwork

Aires de Conflent del 21 de desembre 2023

Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
12/27/202355 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Oriol Lluís Gual, director del CIMP - Museu de la Música de Ceret

Presenta el concert de sardanes en homenatge al Pau Casals d'aquest dijous 28 de desembre.
12/27/20238 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Joan Llobet: el rol fonamental de les abelles

Joan Llobet, agricultor i científic, ens explica el seu treball de protecció de les abelles.
12/21/202310 minutes, 1 second
Episode Artwork

Laura Manaut - Educació

L'antiga directora de l'escola Arrels i actual presidenta de l'associació Arrels ens parla de la seva visió de l'educació i la pedagogia.
12/21/202314 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 14 : Els ungulats

Joan Budó ens endinsa avui en la història dels ungulats de l'Albera: aquests mamífers que fan servir la punta dels seus dits per aguantar el seu pes.
12/19/20235 minutes
Episode Artwork

Agnès Glory ens explica la dissolució del "Fil à Métisser"

Agnès Glory, psicòloga, ens parla de la dissolució de "Le Fil à Métisser", una associació que ajudava la població dels dos barris més pobres de Perpinyà.
12/18/20239 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 14 de desembre 2023

Aires de Conflent Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebrem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posarem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passejarem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats.
12/15/202354 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Punt agrícola - Desembre 2023

Cada mes, Felip Dorandeu, pagès a Eus i David Montagne, ramader a Fillols comenten l'actualitat agrícola des del Conflent.Una emissió realitzada per Enric Balaguer
12/15/202323 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

S'estrena Lecocq amb el single "Jeu de mains"

L'excantant del grup empordanès Medusa Box: Enric Mont Lecocq s'estrena en solitari.
12/12/202311 minutes
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 13: El llop

Joan Budó ens parla avui d'un mamífer que va ser exterminat fa un segle a l'Albera, però a poc a poc està tornant a les nostres muntanyes: el llop.
12/12/20235 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Rémy Farré, estudiant de màster de català a l'IFCT

És l'iniciador d'una exposició sobre el tenor de Salses Maurici Auzeville que s'inaugura aquest dimarts a la Universitat de Perpinyà.
12/11/20239 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 7 de desembre de 2023

Aires de Conflent És Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. . Ens passegem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats de tota mena.
12/8/202356 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 12: La migració dels ocells

Segons Joan Budó, les muntanyes de l'Albera són un dels millors llocs d'Europa per observar la migració dels ocells.
12/5/20237 minutes
Episode Artwork

Aires del Conflent 30 de novembre

Aires de Conflent És Una hora d’emissió setmanal a partir de l’estudi de Prada. Durant aquesta hora rebem convidats dels àmbits, associatiu, polític o cultural… És una finestra oberta a la vida de la comarca amb la intervenció d’especialistes de medi ambient, d’esports, de cultura. Posem una mica de frescor gràcies a la participació d’alumnes de les classes de català. Ens passegem també pels vilatges de la zona. Escoltarem arxius de Ràdio Arrels sense descuidar les actualitats de tota mena.
12/4/202354 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

El Castell Nadal Hainaut, últim celler en activitat al Soler

Jean-Marie Nadal viticultor al Castell Nadal Hainaut, ens parla del seu domini i del seu ofici.
12/4/20238 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Alfons Martí, autor del llibre: L'Odissea dels Minorcans

El periodista de divulgació històrica mallorquí, instal·lat a l'Alt Vallespir, ha estudiat els rastres d'uns menorquins arrelats a Saint Agustine a Florida
12/1/20239 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Pi i el Tec fa temps - Converses a la residencia Bleu Castillet

Jacqueline Gagnon és originària de Pi al Conflent, Teresa Pagès és nascuda al Tec al Vallespir. Amb franquesa i emoció, totes dues ens relaten moments de la seva vida.
11/30/202314 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Joan-Francesc Castex-Ey, autor del llibre "Nosaltres els Sets Homes - Un cant en clarobscur"

Aquest llibre amb dos textos diferenciats es presenta aquest dijous 30 de novembre a la Llibreria Catalana de Perpinyà.
11/28/20237 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Anna Maria Velaz presenta la novel·la inèdita "Hermínia Una dona a l'exili"

Aquest dijous 30 de novembre a la sala del consell municipal dels Banys es presentarà la novel·la inèdita de Josep Puig Pujades “Hermínia Una dona a l'exili”.
11/28/20237 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 11: Les granotes i els gripaus

Abans de ser director del centre de reproducció de tortugues de l'Albera, Joan Budó és herpetòleg: és a dir que estudia els rèptils i amfibis. Avui, ens parla dels amfibis anurs que trobem a l'Albera: les granotes i els gripaus.
11/28/20234 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Esteve Vaills, autor del llibre sobre les ràdios lliures

Aquest divendres a la mediateca de Perpinyà hi ha la primera conferència prèvia a la publicació del llibre: L'aventure des radios libres en pays catalan - L'aventura de les ràdios lliures a Catalunya Nord
11/24/202313 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent del 23.11.2023

Hem parlat amb el nostre convidat Ramon Gual i Batlle, cantant-animador conflentí. En aquesta emissió es pot escoltar diverses rúbriques: Zoé Bosch-Sardans ens diu una dita "Fer pampallugues" Escoltem arxius de Ràdio Arrels, s’apropa le Fira de Sant Andreu de Vinçà, René Dragué, exbatlle i fill de Glorianes ens comenta la fira abans i la seva revifalla l'any 2016-2017. El naturalista Albert Mallol-Camprubí, presenta una planta, aquesta setmana: l’herba dels mosquits Descobrim un Kamishibai nou: La gallina negra. Passegem pel vilatge del Conflent: Vallestàvia amb Jaume Taurinyà, és la tercera part. Agnès Rabat de l’Oficina de Turisme Conflent-Canigó ens anuncia les properes animacions.
11/24/202354 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Guillem Nivet, president de la Bressola ja han fet efectiva la compra del monastir Santa Clara

Explica els tràmits que falten abans de poder començar les obres per al futur col·legi - liceu
11/22/20235 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Isabel Garcia, Vicenç Vidalou i Frederic Guisset, del departament de Músiques tradicionals al Conservatori de Perpinyà

Enguany es compleix 30 anys d'aquest departament especial. Hi haurà una festa aquest dissabte 25 de novembre al Centro Espanyol.
11/21/202323 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Els XXI premis Joan Coromines se celebren a Perpinyà

25 de novembre, 16 h Perpinyà - Palau dels Reis de Mallorca
11/21/20235 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 10: Els tritons i les salamandres

Abans de ser director del centre de reproducció de tortugues de l'Albera, Joan Budó és herpetòleg: és a dir que estudia els rèptils i amfibis. Avui, ens parla dels amfibis urodels que es troben a l'Albera: els tritons i les salamandres.
11/21/20235 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Bernat Cristòfol presenta els seus propers tallers de truc

S'inicia un nou cicle de tallers de truc a la seu d'Òmnium Catalunya Nord.
11/17/20236 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent 2

Aires del Conflent és un programa que parla del Conflent i que és fet des del Conflent als nostres estudis de Prada al Casal del Conflent. Aquest 16 de novembre de 2023 era la segona. Durant una hora hem parlat amb el nostre convidat Esteve Tura, conseller municipal de Prada. En aquesta emissió es pot escoltar diverses rúbriques:- Zoé Bosch-Sardans ens diu una dita "Fer entrada de cavall sicilià"- Escoltem arxius de Ràdio Arrels sobre la comarca, el reportatge fet sobre descobertes paleontològiques a les coves del Conflent.- El 19 d'octubre s'ha donat una conferència a càrrec del doctor Joan Cuscó: "Pau Casals el Casteller”. Sentirem un extracte.- El naturalista Albert Mallol-Camprubí, presenta una planta: fonoll- Descobrim el primer Kamishibai posat en format radiofònic: El petit i el gran bestiar.- Passegem pel vilatge del Conflent: Vallestàvia amb Jaume Taurinyà, és la segona part.- Agnès Rabat de l’Oficina de Turisme Conflent-Canigó ens anuncia les properes animacions. Aquesta emissió és animada i realitzada per Enric Balaguer.
11/17/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Nicolas Garcia, vice president del Consell Departamental encarregat de la gestió de l'aigua

A finals del mes d'octubre va començar una missió interministerial per l’optimització de la gestió de l’aigua a Catalunya Nord
11/17/202311 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Caroline Bataillon presenta el "Pays Pyrénées Mediterranée"

Caroline Bataillon, directora del Pays Pyrénées Méditerranée, ens presenta aquesta associació i els seus objectius.
11/16/20237 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

La maqueta de les Caves Byrrh d'Alain Cambillau

Alain Cambillau, conseller municipal al Soler, ens explica la història de les Caves Byrrh que ha reproduït en una maqueta.
11/16/202310 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Europe Écologie Les Verts esdevenen Les Ecologistes

Nicolas Berjoan, secretari general dels Ecologistes ens explica les noves expectatives del partit.
11/14/20238 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 9 : Els ratpenats

Joan Budó ens endinsa en el món dels ratpenats, l'únic mamífer al món que té ales que li permeten volar.
11/14/20235 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Léonie Martet, flabiolaire del grup Trèvol

És de Sant Llorenç de la Salanca, Actualment viu a Barcelona i estudia a l'ESMUC
11/13/202311 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Aires del Conflent 1

Aires del Conflent és un programa que parla del Conflent i que és fet des del Conflent als nostres estudis de Prada al Casal del Conflent. Aquest 9 de novembre de 2023 hem fet la primera. Durant una hora hem parlat amb els nostres convidats membres del Casal: Violeta Tubert i Didier Payré. En aquesta emissió es pot escoltar diverses rúbriques:- Zoé Bosch-Sardans ens diu una dita.- Escoltem arxius de Ràdio Arrels sobre la comarca, el reportatge fet sobre la primera difusió a la Catalunya Nord del film Alcarràs.- El naturalista Albert Mallol-Camprubí, presenta una planta: fadrins- Descobrim el primer Kamishibai posat en format radiofònic: El músic i el llop- Passegem pel vilatge del Conflent:Vallestàvia amb Jaume Taurinyà.- Agnès Rabat de l’Oficina de Turisme Conflent-Canigó ens anuncia les properes animacions. Aquesta emissió és animada i realitzada per Enric Balaguer.
11/10/202356 minutes
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 8 : Tres invertebrats intrigants

Avui Joan Budó ens parla de tres invertebrats intrigants que podem trobar a l'Albera: el cranc de riu Ibèric, la llagosta petadora i la sangonera medicinal.
11/7/20236 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Aquest cap de setmana són les diades Airenovenques

Bernat Casals, president de l'associació Aire Nou de Bao presenta les diades Airenovenques que tindran lloc aquest cap de setmana a Bao.
11/7/20234 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Marta Serra, presidenta del Casal de Perpinyà i encarregada de llegir el Manifest

Els actes commemoració del Tractat dels Pirineus d'enguany era organitzat per 4 entitats: el Casal de Perpinyà, Òmnium Catalunya Nord, l’ANC Catalunya Nord i la delegació del Consell de la República de Catalunya Nord.
11/6/20239 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Jaume Pol, president del partit Unitat Catalana

L'històric partit polític català de Catalunya Nord era present a la manifestació de dissabte amb un objectiu clar: Un estatut de territorialitat.
11/6/20234 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Dolors Feliu presidenta de l'ANC i Xavier Antich president d'Òmnium

Els dos màxims representants de les entitats sobiranistes eren presents a Perpinyà per donar suport a les seues entitats associades a Catalunya Nord
11/6/20238 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Punt Agrícola - Novembre 2023

Cada mes, Felip Dorandeu, pagès a Eus i David Montagne, ramader a Fillols comenten l'actualitat agrícola des del Conflent.Una emissió realitzada per Enric Balaguer
11/3/202325 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Dissabte es commemora la diada de Catalunya Nord

Arlet Brufau, membre del Casal Català de Perpinyà ens explica la programació de la diada d'aquest dissabte 4 de novembre.
11/2/20236 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 7 : La vaca de l'Albera

Joan Budó ens explica la història del més gran mamífer de l'Albera: la vaca.
10/31/20236 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 6 : Les serps

En aquest episodi, Joan Budó ens fa superar la por de les serps que podem trobar a l'Albera.
10/30/20236 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

David Angelats presenta les activitats del Museu de Talteüll per aquestes vacances

Aquestes vacances de tardor, el museu de Talteüll proposa diferents tallers cada dia.
10/30/20235 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Miquel Àngel Contreras, regidor de Més per Mallorca a l'ajuntament de Palma

Explica perquè van votar que no a la proposta de Vox d'agermanament entre les ciutats de Palma i Perpinyà.
10/27/202310 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Maria Costa, batllessa dels Banys

Ens detalla el projecte de rehabilitació de l'antic hospital militar del poble en centre de formació per esportistes.
10/26/202310 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Prisca Martial Llaveria, membre del duet Les Aoedees

Del 23 al 26 d'octubre el duet femení de polifonies organitza actes per presentar el seu primer disc.
10/20/202312 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Caroline Bataillon presenta el festival SNORC

Caroline Bataillon, directora del "Pays Pyrénées Méditerranée", ens presenta el festival SNORC, Ciències Natura Orígens Recursos i Clima, que s'implanta per primera vegada a l'Alt Vallespir.
10/19/20235 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Adoració Bonilla presenta la "Nit de l'ollada i de la cançó catalana"

Aquest dissabte 21 d'octubre l'associació Tradicions Catalanes organitza la Nit de l'ollada i de la cançó catalana a Sant Joan Pla de Corts.
10/18/20234 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Valentí Ricart presenta el seu documental "Fiertés mêlées"

Dijous passat es va estrenar la pel·lícula "Fiertés mêlées" a France 3. Dins d'aquest documental, el realitzador Valentí Ricart acompanya el Tou'Win Rugby Club mentre participa al torneig de l'Union Club.
10/17/20239 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 5 : Les tortugues marines

Avui Joan Budó ens allunya dels cims i ens parla de l'Albera marítima, perquè una bona part de la façana de l'Albera, des d'Argelers fins Llança, és costanera.
10/15/20236 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Gregory Sansa, especialista de Rugbi a 13

Ens dona les seues impressions poques hores abans de marxar cap a Manchester per viure la final de Super League
10/13/20238 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Miquela Valls, especialista de literatura nord catalana i encarregada d'aquesta edició

Presenta el llibre de Simona Gay: “Folklore íntim del Rosselló”
10/12/202310 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

L'exposició de Josep Bartolí visible aquest mes d'octubre a Prats de Molló

El president del País d'Art i d'Història transfronterer, Josep Puigbert, ens presenta dues exposicions visibles fins a finals d'octubre al Centre d'Interpretació i d'Arquitectura i de Patrimoni de la Verneda de Prats de Molló.
10/10/20237 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Estatut de Còrsega : "Oui au Pays Catalan" també vol un avenç per Catalunya Nord

Jordi Vera, portaveu de “Sí al País Català”, explica les reivindicacions del partit per Catalunya Nord.
10/10/20238 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Unitat Catalana voldria un nou estatut per Catalunya Nord

Jaume Pol, president d'Unitat Catalana, ens explica que la possible modificació de l'estatut de Còrsega podria ser un progrés inspirador per Catalunya Nord.
10/10/20238 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Bernat Guasch, president dels Dracs Catalans

Fem el punt després de la victòria a la semifinal contra St Helens i abans de la gran final de dissabte a Manchester contra Wigan.
10/9/20239 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Punt Agrícola al Conflent - Octubre 2023

Dos pagesos del Conflent, Felip Dorandeu, arboricultor i hortolà i David Montagne, ramader, ens comenten l'actualitat agrícola d'aquest mes: la secada i la gestió de l'aigua, el creixement dels vedells i la seva comercialització, la poma fruita de temporada i la fira de les fruites de tardor a Prada.
10/6/202326 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Joan Llobet ens parla de la collita de les seves olives

Ja estem al mes d'octubre, d'aquí a pocs dies començarà la collita d'olives al Mas Averos a Pesillà de la Ribera.
10/5/20237 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Remy Farré, estudiant de l'IFCT de la Universitat de Perpinyà

Presenta les conferències xerrades del periodista Michel Feltin Palas sobre les llengües Regionals aquest dijous 5 d'octubre
10/4/20236 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 4 : Papallones, libèl·lules i espiadimonis

En aquest capítol, Joan Budo ens endinsa en el món d'aquests invertebrats voladors. 
10/3/20235 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Miquel Arnaudies presenta la Cat'Festa d'Arles

Miquel Arnaudies, del Centre Cultural Català del Vallespir (CCCV) presenta l'11a edició de la Cat'Festa d'Arles que tindrà lloc aquest dissabte 7 d'octubre.
10/2/20236 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Leo Donato de Sou&Lou presenta el nou senzill "Loin"

Sou&Lou és un duo musical que va néixer al conservatori de Perpinyà, format per Soraya Boulicot i Leo Donato.
9/28/20237 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Agnès Calas presenta el festival R-CAS

Membre del col·lectiu Agit'HÉ, Agnès Calas ens parla del festival d'arts visuals R-CAS que tindrà lloc el cap de setmana dels 7 i 8 d'octubre al centre d'art contemporani Acentmetresducentredumonde de Perpinyá.
9/28/20238 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Felip Giroussens, músic occità i autor de "los idiomas del mar"

El projecte musical avança, i fa uns dies els músics implicats es van reunir en residència a la Casa Musical de Perpinyà
9/27/202312 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Hervé Bazia presenta l'Ecofestival de Ceret

Membre de l'associació Vallespir Terres Vivantes, Hervé Bazia presenta la 23a edició de l'Ecofestival de Ceret
9/26/20236 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 3 : els coleòpters - Joan Budó

En aquest capítol, Joan Budo ens parla de la gran diversitat de coleòpters presents a l'Albera.
9/26/20236 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Francesc Calvet, ex senador

Aquest diumenge, amb les eleccions senatorials, a les quals no es tornava a presentar, Francesc Calvet posava fi a tots els seus mandats d'elegit
9/25/202310 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Jean-Marie Nadal ens parla de les seves vinyes carinyanes velles de 100 anys

Jean-Marie Nadal, ens mostra la seva parcel·la de vinyes carinyanes plantades l'any 1900.
9/25/20235 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Lorena Abelenda destaca el compromís de l'Euroregió en la recerca de solucions a problemes comuns dels 3 territoris. de l'Euroregió

Lorenda Abelenda, encarregada de projectes culturals de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, destaca el compromís de l'Euroregió en la recerca de solucions a problemes comuns dels 3 territoris. L’Euroregió Pirineus Mediterrània va coordinar una acció conjunta de recollida de residus en espais naturals protegits en cada una de les tres regions administratives que la compon, és a dir Occitanie, Catalunya i Illes Balears. Més informacions
9/25/20232 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Nicolas Fabre, destaca la importància de mantenir netes les platges

Nicolas Fabre, director dels serveis de l'ajuntament de Canet de Rosselló. L’Euroregió Pirineus Mediterrània va coordinar una acció conjunta de recollida de residus en espais naturals protegits en cada una de les tres regions administratives que la compon, és a dir Occitanie, Catalunya i Illes Balears. Més informacions
9/25/20233 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Pablo Crouzet, encarregat de comunicació de les ceves Byrrh

Aquest dissabte es farà la festa per als 150 anys de la marca emblemàtica de Tuïr
9/21/20238 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Pere Roca, director de l'IDEM

Aquesta setmana es fa la reentrada a l’IDEM, l’escola superior dels mesters creatius i numèrics del Soler.
9/19/20239 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 2 : la tortuga de rierol - Joan Budó

En aquest capítol, Joan Budo ens parla de la tortuga de rierol, una espècie vulnerable i molt escassa.
9/18/20235 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Al cor de l'Albera - Capítol 1 : Introducció - Joan Budó

En aquest primer capítol, Joan Budó explica per què l'Albera és un lloc preservat i privilegiat per moltes espècies animals.
9/18/20235 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Luc Panabières presenta la 8a edició del festival AraVia

La 8a edició del festival AraVia tindrà lloc al Castell d'Aubiri de Ceret el diumenge 24 de setembre.
9/18/20233 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Guillem Nivet, nou president de la Bressola

Es tracta d'un antic alumne que fins a la seua elecció a la presidència era l'advocat de La Bressola.
9/18/20239 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Jordi Borràs, fotoperiodista que animarà un taller de foto per a mòbil

El taller es proposa aquest dissabte a la seu d'Òmnium Catalunya Nord a Perpinyà
9/14/20236 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Joan LLobet ens presenta la festa del burro i del ferro de Vallestàvia

La festa del burro i del ferro de Vallestàvia tindrà lloc aquest diumenge 17 de setembre.
9/14/20232 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Sebastià Barboteu parla de la situació de la ramaderia al Vallespir

Sebastià Barboteu ens explica que aquest any, no arriba a l'autonomia alimentària dels seus ramats.
9/11/202313 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Brice Lafontaine, secretari de l'associació Perpinyà La Catalana

L'entitat que vol mantenir la marca i la denominació de Perpinyà La Catalana explica els problemes judicials contra l'ajuntament de Perpinyà encapçalat per Louis Aliot del RN.
9/6/20237 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Reportatge Reentrada Escola Arrels Cassanyes

En aquest dia tan especial, hem parlat amb la directora, mestres, alumnes, pares i mares.
9/4/202313 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Mercè Bonet presenta la 14ena edició del festival Automne Musical en Vallespir

Mercè Bonet, membre de l'associació Músiques i Veus als Països Catalans, ens parla del festival Automne Musical en Vallespir.
9/4/20233 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Monique Serre, presenta la festa del bicentenari de Portvendres

Portvendres celebra enguany el seu bicentenari. Del divendres 1 al diumenge 3 de setembre, un cap de setmana de cultura, festa i convivència. Més informacions Monique Serre, adjunta al batlle de Portvendres, encarregada de catalanitat presenta aquests tres dies de festa.
9/1/20236 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Philippe Roig ens parla del seu ofici de ramader i carnisser

Philippe Roig ens explica que la situació actual del seu ofici és complicada, entre altres per causa de les condicions meteorològiques, els incendis i el preu del gra.
8/31/202310 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Maria Costa, vicepresidenta de l'Assemblea de Representants considera positiu la dissolució d'aquest organisme

Maria Costa, vicepresidenta de l'Assemblea de Representants considera positiu la dissolució d'aquest organisme. Més informacions
8/30/202314 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Émilie Hoerner presenta PINTURA, un concurs internacional de pintura a l'aire lliure a Castellnou

El 26 i 27 d'agost a Castellnou, tindrà lloc la segona edició del concurs internacional de pintura a l'aire lliure PINTURA. Dos dies dedicats a la pintura, amb tallers el dissabte, i el concurs el diumenge.Al programa, tallers i demostracions gratuïtes a càrrec d'artistes professionals a diferents indrets del poble.Els tallers tindran lloc dissabte entre les 10h00 i les 12h00, i les 1500 i les 17h00.El concurs del diumenge 27 d'agost és obert a tothom, artistes aficionats o confirmats, la Inscripció és gratuïta. Les bases i full d'inscripció són també disponibles al servei Cultura de l'ajuntament de Castellnou. També es pot reservar trucant al 06 80 21 88 03.
8/24/20234 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

José Saqué ens parla del futur de l'agricultura al Vallespir

José Saqué, viticultor i arboricultor a Ceret, ens dona la seva visió del futur de l'agricultura al Vallespir
8/18/20234 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

REPORTATGE NIT DE GLOSA 2023

S'ha celebrat el dissabte 5 d'agost a Prada
8/10/20239 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Floreta Lluís Gual forma part del grup occità Goulamas'k

Seran en concert a prats de Molló aquest dilluns 14 d'agost.
8/10/20239 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Andreu Palau ens explica en què consisteix el control dels mosquits

Andreu Palau, cap d'agència del servei públic del control dels mosquits a Canet, ens parla del seu treball.
8/4/20238 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Hervé Pi presenta l'Agenda Catalunya Nord

Hervé Pi, membre del col·lectiu 2 d'abril, ens parla de la pàgina web que recopila en Català els actes culturals a Catalunya Nord.
8/1/202310 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Jeroni Parrilla, elegit municipal encarregat de seguretat i cultura d'Illa

Ens explica les conseqüències del fort temporal de dissabte passat que va suposar la fi del Fest'Ille Night i el tancament de les Orgues.
8/1/20238 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Pere Habet, director artístic del festival "Jours de théâtre" d'Estagell

Del dimecres 2 d'agost al diumenge 6 a Estagell tindrà lloc la 15ena edició del festival "Dies de Teatre"
7/30/202310 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Bernat Riu, autor del llibre sobre les Torres de senyals

Ens presenta i explica com funcionaven aquestes construccions que van servir per comunicar-se a distància.
7/28/202313 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Oriol Lluís Gual presenta la segona edició del Coblissim

Es tracta d'un esdeveniment organitzat per al CIMP - Museu de la Música de Ceret, al Parc del castell d'Aubiry.
7/28/202310 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Arnau Pol, encarregat de comunicació del Sydetom 66 presenta la campanya d'aquest estiu en català

Enguany el Sydetom 66 ha decidit crear una campanya de comunicació digital sobre les consignes de reciclatge a casa nostra en diferents llengües, entre les quals hi ha el català.
7/26/202310 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Fredrik Strand ens parla dels seus concerts d'estiu a Llança

El cantautor Llançanenc ens explica l'èxit del seu primer concert de la temporada el 22 de juliol i anuncia el seu segon concert al seu poble a l'agost.
7/26/20234 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beatrice Verhille parla dels sarcòfags trobats l'any passat a Elna

Beatrice Verhille, cap de cultura i de patrimoni d'Elna, ens explica com van trobar quatre sarcòfags a Elna, mentre feien obres de renovació de les xarxes d'aigua. Després d'haver passat un any al servei d'arqueologia del departament per ser estudiats, els vestigis acaben de tornar a Elna on seran exposats a partir del setembre al museu Terrús.
7/25/20234 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Marcel Clavaguera presenta el festival Bioviv'Art a Alenyà

Marcel Clavaguera, regidor de cultura al poble d'Alenyà, ens parla del festival Bioviv'Art que tindra lloc del 28 al 30 de juliol a les Caves Ecoiffier.
7/25/20233 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

L'expert en agricultura biodinàmica David Nivet ens parla de la sequera

David Nivet, antic vinyater expert en agricultura biodinàmica ens parla de la seva visió de la pagesia i de la seva manera de lluitar contra la sequera.
7/24/202314 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Visitem el Mas Averos amb Joan LLobet

Joan LLobet ens fa visitar el seu domini a Pesillà De La Ribera i ens explica com cultiva les seves oliveres i fa el seu oli d'oliva.
7/13/20236 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Pep Antoni Roig, director del documental: Catalunya Nord, el català a judici

Descobrim detalls del documental: "Catalunya Nord, el català a judici" que es preestrena aquest dimarts 11 de juliol al cinema d'Elna.
7/11/20239 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Cursos intensius de Català al GRETA del Voló

Maria Barcons, professora al GRETA del Voló, ens presenta el curs intensiu de Català.
7/7/20233 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Leo Donato ens presenta el seu primer senzill «Vilassar» amb el duo Sou&Lou

Sou&Lou és un duo musical format per Soraya Boulicot i Leo Donato que va néixer al conservatori de Perpinyà. Just a temps per començar les vacances d'estiu, el duo acaba de llençar el seu primer senzill intitulat "Vilassar".
7/7/20239 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Elodie Suarez, co-gerent del xalet de l'Albera al Coll de l'Ullat

Ens presenta algunes de les activitats que proposen al refugi aquest estiu
7/6/20236 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Stéphane Coumo presenta dimecres el seu primer disc «Parlar Català»

"Parlar Català" és el primer disc de Rumba Coumo de Millars. El cantant del grup Stéphane Ville, que tothom anomena "Coumo", ens parla de la seva trajectòria.
7/4/202312 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Hervé Bazia presenta la coordinació "Viure" que denuncia l'artificialització a Catalunya Nord

Hervé Bazia, membre de l'associació Bien Vivre En Vallespir, que fa part de la coordinació "Viure", ens parla de les últimes accions que han portat.
6/30/202312 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

La crònica d'actualitat d'Iu Escape - Dijous 29 de juny de 2023

Un cartell polític que fa polèmica a Madrid. Vox utilitza la mateixa simbologia que utilitzava el franquisme als anys 1940. Demostrar que el partit d’extrema dreta no vol negociar, vol tirar a la brossa les idees i persones que no l’interessen.
6/29/202310 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

David Bou presenta alguns temes que tracta La Directa.cat

El 28 de juny era el dia de l’Orgull, la directa.cat entrevista Bru Madrenas, activista no-binàriï. Fa un any de la tragèdia de Melilla: un altre cas de morts impunes a la frontera sud d'Europa. L'Estat francès intenta esclafar el moviment ecologista radical. La columna de Dolors Serra, “Resistència i no col·laboració”. Ara que de nord al sud del país s’ha instal·lat en ajuntaments i altres administracions l’extrema dreta, cal fer propostes concretes sobre com denunciar i aturar la seva acció.
6/29/20238 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

La crònica d'opinió de Pere Becque - Dimecres 28 de juny de 2023

Què pensar de les eleccions municipals a Catalunya? Al centre de tot hi ha el sistema electoral per aquestes eleccions, una proporcional total que fa difícil dibuixar majories, que sigui en petits o grans ajuntaments.
6/28/202311 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Pascal Comelade, opinions i projectes - juny 2023

Després del seu concert al Monestir del Camp, el músic Pascal Comelade ens dona les seues impressions.
6/27/20239 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

La crònica d’actualitat de Joan Becat – Dimarts 27 de juny de 2023

Reflexions sobre la Cimera pel nou pacte financer mundial. El Tribunal Suprem espanyol persegueix sempre els exiliats polítics catalans.
6/27/202316 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Stéphane Coumo presenta el seu primer disc «Parlar Català»

«Parlar Català» és el primer disc del grup Rumba Catalana Coumo de Millars, el cantant Stéphane Ville ens presenta aquest EP.
6/26/202312 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Actualitat de Cerdanya i Capcir – Laurent Leygue – Divendres 23 de juny de 2023

Temps. Eleccions de batlles. Els 50 anys del PGHM. Forats dins 19 municipis.
6/23/202313 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Berenguer Ballester, darrera Memòria 2

Memòria 648 - juny 2023 Memòria a Pollestres, Berenguer Ballester en companyia de Francesc Bitlloch. Nascut a Barcelona el 1947, refugiat polític a Catalunya Nord el 1982. 40 anys a Ràdio Arrels. L'emissió Memòria comença el setembre 2014.
6/22/202346 minutes, 1 second
Episode Artwork

Berenguer Ballester, darrera Memòria 1

Memòria 647 - juny 2023 Memòria a Pollestres, Berenguer Ballester en companyia de Francesc Bitlloch. Nascut a Barcelona el 1947, refugiat polític a Catalunya Nord el 1982. 40 anys a Ràdio Arrels. L'emissió Memòria comença el setembre 2014.
6/22/202353 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

La crònica d'actualitat d'Iu Escape - Dijous 22 de juny de 2023

La indignació normal causada per la destrucció per part de l’ajuntament de Forques d’una muralla del segle XII. Però la indignació hauria de ser més gran, per obligar els responsables locals a tenir molta més cura a l’hora de realitzar aquest tipus d’operació. I encara més perquè és possible fer les coses altrament, un bon exemple es troba sovint a localitats de Catalunya Sud, però molt menys encara, al Nord. A Catalunya Nord hi ha encara molt marcat el fet que aquest patrimoni històric, no entra en el relat nacional francès, i encara fa nosa.
6/22/202313 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Gemma Garcia presenta alguns dels continguts de la directa.cat

Expertes alerten de la manca de professionals i formació per a atendre la salut mental en instituts. La Generalitat no inclou el Hard Rock a l'ordre del dia de la Comissió d'Urbanisme. Manifestació multitudinària contra l'ampliació del port de València i per un futur sostenible.
6/22/20236 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

La crònica d'opinió de Pere Becque - Dimecres 21 de juny de 2023

La temporada oficial de rugbi a 15 és acabada, l’USAP es manté al Top14, i Tolosa torna a ser campiona. En menys de 40 anys, el rugbi ha canviat molt, amb l’arribada de la professionalització, i sobretot per l’entrada massiva dels diners. Cada dia més, els seguidors dels clubs s’han transformat en clients, amb la conseqüència d’un canvi o fins i tot una baixa de la identitat de molts clubs.
6/22/20239 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Raph Dumas presenta el Mercat de Sant Cebrià

El MerCat ja és obert. Del 21, al 30 de setembre el MerCat està instal·lat al port de Sant Cebrià. Un concepte reat per Raph Dumas, que després dels festivals 20/20 i 10/10, presenta un nou concepte de festival. Més informacions
6/22/202310 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

La crònica d’actualitat de Joan Becat – Dimarts 20 de juny de 2023

Una Universitat Catalana d'Estiu excepcional.  “Que us bombin a tots”. El partit feixista Vox entra al govern del País Valencià.
6/20/202317 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Memòria amb Pasqual Tirach, l'home dels sobrenoms de Catalunya Nord 2

Memòria 646 - juny 2023 Memòria a Llupià amb Pasqual Tirach, nascut el 1962 a Perpinyà. Parla de diverses iniciatives pel català, és professor de català, de sobrenoms, del prefecte Bernard Bonnet i d’un llarg procés judicial, de fotografia, de Noruega, de badminton....