Winamp Logo
Radio Aktual: Vonj po Sivki Cover
Radio Aktual: Vonj po Sivki Profile

Radio Aktual: Vonj po Sivki

Slovenian, Music, 5 seasons, 48 episodes, 1 day, 5 hours, 2 minutes
About
Nekoč radijka, vedno radijka. Alenka Sivka je začela svojo kariero na radiu, na RGL-u, kjer je vodila in urejala izjemno poslušano pogovorno oddajo »Največje radosti življenja«, za katero je bila večkrat nominirana za radijskega viktorja. Vmes jo je »odneslo« v tiskane medije, za katere še vedno piše s strastjo in veseljem. Zdaj se vrača v svoj prvi medij, v katerega je še vedno zaljubljena, in to z Aktualovim podkastom - »Vonj po Sivki«.Edinstveni pogovori z glasbeniki, ki so poglobljeni, intimni, in v katerih ji slavni gostje odprejo srce in dušo ter marsikaj zaupajo prvič.
Episode Artwork

Katarina Keček: Izbrisana, smrt otroka, rak, ločitev

Novinarka Katarina Keček, nekoč Stojanović, je v življenju dala skozi marsikaj: šest let je bila med izbrisanimi, umrl ji je nekaj mesecev star sinček, dobila in premagala je raka na prsih, po dvajsetih letih se je ločila, in končno spoznala, da mora na prvo mesto postaviti sebe in se imeti rada. Danes živi pomirjena sama s sabo, uživa v samskem življenju, druženju s prijatelji, ki so ji ostali – nekaj jih je pobegnilo med »strašno« boleznijo, še vedno je novinarka in bo to tudi ostala. Do konca. Pogumna, neustrašna, brez dlake na jeziku. To je Katarina Keček. In pogovor z njo je prav tak. 
2/7/20241 hour, 19 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Svetlana Makarovič: "Hvala bogu, da nimam otrok in vnukov!"

1/30/202435 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Martina Švab: "Sem ženska, ki potrebuje varnost."

Martina Švab ima vse: lepoto, energijo, smisel za humor, radoživost, delavnost. Lepo se je pogovarjati z njo. Napolni te z neko hvaležnostjo, zaveš se, koliko stvari imamo, če imamo zdravje, če imamo streho nad glavo, če imamo ob sebi ljudi, ki jih imamo radi. Martina ne mara ljudi, ki jamrajo. Sploh, če jamrajo neupravičeno. Martina ne prenese, če se komu dogajajo krivice. Martina joka kot dež, če gleda prizore iz vojn. Martini največ pomeni družina, za svoja otroka bi naredila vse. Martina je fajn ženska. Ženska, ki zagotovo preveč dela. Ampak bo že sama prišla do tega spoznanja.
1/23/20241 hour, 4 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Klemen Selaković: »Najbolj pomembni so odnosi«

Podkaste Klemna Selakovića sem začela poslušat, ko nisem mogla zaspat. Pet minut po poslušanju njegovega globokega, lepega glasu, sem zaspala kot ubita. In to sem mu v prvem sporočilu tudi napisala. Mu je bilo všeč. Sva se zmenila za pogovor, za podkast. Vmes je izdajal knjigo in mi jo kar tako, na zaupanje, poslal po elektronski pošti, da sem jo lahko prebrala pred izidom. Mi je bila všeč, me je pomirjala tudi ta knjiga. Tako, da je Klemen kakor ena tabletka za pomirjanje. Priporočam tudi tale najin pogovor. Kaj sem si najbolj zapomnila iz pogovora? To, kako pomembni so odnosi. To, kako je Klemen načrtno zbral prijatelje, kako grejo skupaj v savno in se pogovarjajo, kako imajo brunche, kako imajo vikende samo zase. Mladi fantje, ki odložijo telefone in se pogovarjajo o vsem, kar jih teži. To je bila do zdaj domena žensk. Klemen pa v takšen svet vabi tudi fante, ki naj ne bi smeli govoriti o čustvih, o težavah, ki ne bi smeli jokati. Klemen podira tabuje o vsem tem. In svoj podkast Aidea dela sebi v minus. On plačuje ljudi, da mu ga snemajo, objavijo na spletu. Zato, ker s pogovori s pametnimi ljudmi dobi veliko več od denarja. Dobi njihovo razmišljanje, njihove modre misli, z njimi bogati, razširja svoje obzorje. Klemen je pameten fant. 
12/18/20231 hour, 24 minutes, 30 seconds