Winamp Logo
Пътят на родителя Cover
Пътят на родителя Profile

Пътят на родителя

Bulgarian, Parenting, 1 season, 64 episodes, 22 hours, 54 minutes
About
Чрез всеки епизод, искам да покажа перспективата, която открих за себе си в моя път като родител. Тази перспектива, която ми помога да бъда спокойна, уверена и добър лидер за детето си. Ще споделя много от принципите в родителство с уважение (respectful parenting) и как да изграждаме връзка с децата си.
Episode Artwork

Моля те, спри на хвърляш храната (или пък не)...

Днес искам да включа темата за хвърлянето на храна, която не веднъж съм чувала като ситуации, които се случват на родителите. Знам, че може да бъде досадно и да усещаме раздразнение, когато се случва. И това е нормално, но за да бъдем от помощ на детето и на себе си в дългосрочен план, е важно как ще приемем и реагираме на тези ситуации. Купете ми "кафе": https://ko-fi.com/theparentpath Подкрепете ме в Patreon: shorturl.at/npwyM Ако епизода ви е харесал, може да се абонирате за канала ми и да потърсите и други епизоди за родителството. Повече информация по темите от подкаста споделям и във Facebook (Пътят на родителя) и Instagram (theparentpath).
6/18/202311 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Как да насърчим "срамежливите" деца?

Днес отговарям на съобщение от родител, който търси начини, по които да помогне на детето си да е по-уверено в комуникацията си с другите. Малките деца често не искат да отговорят на въпроси от други възрастни или да ги погледнат. И това може да обезпокои нас или околните. Но отношението и реакцията ни в такъв момент могат да помогнат на детето и да му дадат увереност да се включи, когато е готово. Купете ми "кафе": https://ko-fi.com/theparentpath Подкрепете ме в Patreon: shorturl.at/npwyM Ако епизода ви е харесал, може да се абонирате за канала ми и да потърсите и други епизоди за родителството. Повече информация по темите от подкаста споделям и във Facebook (Пътят на родителя) и Instagram (theparentpath).
6/4/202317 minutes