Winamp Logo
PTS Fitness Podcast: Iz Znanosti v Prakso Cover
PTS Fitness Podcast: Iz Znanosti v Prakso Profile

PTS Fitness Podcast: Iz Znanosti v Prakso

Slovenian, Fitness / Keep-fit, 1 seasons, 16 episodes, 21 hours 11 minutes
About
Z vami smo ustanovitelji projekta Phoenix Training Systems in navdušenci treningov moči, športne znanosti, fitnesa in vsega kar spada zraven. Govorili bomo o temah kot so treningi, prehrana, rehabilitacija, psihologija, specifike powerliftinga in weightliftinga, delili naše osebne izkušnje in nasvete, poleg tega pa lahko pričakujete tudi zanimive goste. Ustanovitelji smo Žan Breznikar, Nejc Rebolj in Matic Debeljak.
Episode Artwork

#16 Katja Babič - Powerlifting, Poškodbe, Izobrazba

Katja Babič je aktivna tekmovalka v powerliftingu, magistrica inženirka živilstva in prehrane ter doktorska študentka na Inštitutu Jožefa Štefana na smeri eko tehnologija. Katja je v Powerlifting Zvezi Slovenija že od skoraj samega začetka in ima za seboj že mnogo mednarodnih tekem kot tudi uvrstitev. Z nami je delila svojo zgodbo in prepreke, ki so ji stale na poti.
02/02/20241 hour 19 minutes 7 seconds
Episode Artwork

#15 Ali Potrebuješ Fakultetno Izobrazbo?

V epizodi spregovorimo o potrebi fakultetne izobrazbe na področju treningov za moč in športa. Debatiramo tudi o alternativnih metodah izobrazbe, ki se jo lahko kdorkoli posluži.
09/01/20241 hour 7 minutes 23 seconds
Episode Artwork

#14 - Razlika Med Domačimi in Mednarodnimi Tekmovanji

V 14. epizodi debatiramo o razlikah, ki jih lahko pričakuješ na mednarodnih tekmovanjih. Če na mednarodni oder še nisi stopil, a kmalu boš, je to must-watch, da se pripraviš na morebitne razlike, ki jih lahko pričakuješ.
20/12/202351 minutes 47 seconds
Episode Artwork

#13 Jure Rus - Zlati Maturant, Bodybuilder, Evropski Prvak, Podjetnik, Zobozdravnik in Pilot

V 13. epizodi naše serije smo gostili Jureta Rusa, ki je z nami delil vpogled v svoje številne dosežke. Jure je oseba s širokim spektrom uspehov in zato ga je težko opisati z nekaj besedami. Njegova pot do uspeha je polna pomembnih lekcij, ki jih je delil z nami. Njegovi nasveti ponujajo dragocene ideje za izboljšanje v kateri koli niši, saj razkrivajo temeljne principe, potrebne za uspeh. Jure nenehno napreduje in nas navdihuje s svojo predanostjo k nenehnemu učenju in rasti.
06/12/20231 hour 17 minutes 35 seconds
Episode Artwork

#12 Eva & Anže Strgar - Skrivnosti Do Uspeha v Powerliftingu

Eva in Anže Strgar sta sestra in brat, ki že nekaj let aktivno tekmujeta v powerliftingu. Anže se je že zgodaj v karieri izpostavil kot Evin trener in v tej epizodi delita svoje izkušnje in občutke po Evini zmagi na Evropskem prvenstvu v Budimpešti 2023. Prav tako spregovorimo o pomembnih lastnostih, ki jih mora prvak imeti, če želi uspeti. 
22/11/20231 hour 16 minutes 4 seconds
Episode Artwork

#11 Jernej Ogrin - Najpogostejše Prehranske Napake

Jernej Ogrin je magister inženir prehrane, ki se je na socialnih omrežjih uveljavil kot nekdo, ki obvlada prehrano in pomaga ljudem z njihovimi prehranjevalnimi navadami. V epizodi spregovorimo o Jernejevi prehranski in podjetniški poti, njegovi metodologiji in napačnih prepričanjih, ki jih imajo ljudje.
27/10/20231 hour 19 minutes 41 seconds
Episode Artwork

#10 Anže Jert - Optimizacija Življenja z Biohackingom

Anže Jert je diplomirani športni trener in osebni trener. V tej epizodi spregovorimo o različnih prehranskih dodatkih ter debatiramo o pomembnosti. Stopi v stik z nami na spodnjih povezavah: Instagram: https://www.instagram.com/phoenix_tra... Email: [email protected]
27/09/20231 hour 9 minutes 57 seconds
Episode Artwork

#9 Alan Vizjak - Skrivnosti Nemškega Weightlifting Sistema in Primerjava s Powerliftingom

Alan Vizjak je glavni trener kluba Weightlifting Munich, eden izmed trenerjev mlajših selekcij nemške weightlifting reprezentance in doktorski študent ekonomije. V pogovoru deli specifike in zanimivosti nemškega weightlifting sistema, ki temelji na več desetletjih podatkov in je bil do ne dolgo nazaj čista skrivnost. Prav tako pogovor steče na temo razlik med weightlifting in powerlifting sistemom treniranja in pa različnih pristopov do programiranja vadbe.
24/08/20232 hours 25 minutes 4 seconds
Episode Artwork

#8 Max Aita - Strength Training Through Different Eras

Max Aita is weightlifting and powerlifting coach and athlete. He’s been coaching for well over a decade and his lifters are American record holders, pan am record holders, world record holders in powerlifting and world champions in both sports.
18/08/20231 hour 20 minutes
Episode Artwork

#7 Kolikšno Dozo Treninga Potrebuješ?

V 7. epizodi PTS Fitnes Podcasta se poglobimo o podrobnostih sestave treninga. Dotaknemo se intenzitete, volumna in frekvence ter kako se spopasti z utrujenostjo, ki se nabira skozi tedne treningov.
27/07/202348 minutes 51 seconds
Episode Artwork

#6 Ali so SBD Dvigi Obvezni Del Treninga?

V 6. epizodi PTS Fitnes Podkasta razglabljamo o pomembnosti vključitve dvigov SBD v treningih. Govorimo o različnih vrstah treningov in razlogih ter prioritetah, ki jih imajo različni ljudje.
18/07/202353 minutes 57 seconds
Episode Artwork

#5 Matjaž Erjavec - Oče, Tekmovalec, Trener in Poslovnež

V peti epizodi podcasta PTS Fitnes Podcast se nam je pridružil gost Matjaž Erjavec, osebni trener in lastnik fitnesa Evolucija. V podcastu smo govorili o njegovi karierni poti kot tekmovalec, trener, oče in poslovnež.
25/06/20232 hours 1 minute 36 seconds
Episode Artwork

#4 Urban Mur - Razvoj PLZS

V četrti epizodi podcasta PTS Fitnes Podcast se nam je pridružil gost Urban Mur, predsednik Powerlifting zveze Slovenija.     V podcastu spregovorimo o zgodovini in razvoju zveze PLZS ter njeni bodoči prihodnosti.
19/02/20231 hour 53 minutes 13 seconds
Episode Artwork

#3 Je Strah Pred Bolečino Utemeljen?

V tretji epizodi podcasta PTS Fitnes Podcast se nam je pridružil gost Jure Gubanc, poznan tudi kot Mehanik hrbta, ki je eden od ustanoviteljev KinVitala.   V podcastu spregovorimo o različnih temah, kot so bolečina in izobrazba ter kako v današnjem svetu pristopiti do njih.  
04/01/20231 hour 56 minutes 9 seconds
Episode Artwork

#2 Kako začeti svojo fitnes pot

V drugi epizodi podcasta PTS Fitnes Podcast gremo na hitro skozi naše dosežke nato pa razglabljamo o najpomembnejših stvareh, ki jih moraš vedeti, ko začenjaš s treningi.
06/11/20221 hour 5 minutes 4 seconds
Episode Artwork

#1 Kdo Smo PTS

Pogovarjamo se o naših začetkih v fitnesu in kako smo prišli od treniranja različnih športov v otroštvu do mednarodne tekmovalnosti v powerliftingu in weightliftingu. 
19/10/202226 minutes 22 seconds