Winamp Logo
Pszinapszis Cover
Pszinapszis Profile

Pszinapszis

Hungarian, Psychology, 1 season, 14 episodes, 11 hours, 49 minutes
About
Budapesti Pszichológiai Napok
Episode Artwork

Lélekszövet kampány 2. adás - Az orvostanhallgatók kiégése dr. Márky Ádámmal

A 26. Budapesti Pszichológia napok hivatalos podcast-sorozatának célja a lélektan különböző területeinek és szakmai személyiségeinek bemutatása. Ez a podcast a Lélekszövet kampányunk bevezető része, melynek középpontjában a pszichológiának a testi egészség fenntartásában betöltött szerepének hangsúlyozása áll. A kampány elnevezése arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy lelkünk egészséges működése elengedhetetlen a testünk megfelelő működéséhez, mintegy szövetet képezve segít minket abban, hogy teljes életet élhessünk. Úgy gondoljuk, hogy az orvostudománynak és a pszichológiának együttműködése kiemelkedő fontosságú az emberek egészségének támogatásában, hiszen, a test és lélek két, nem szétválasztható entitás. A jelenlegi adásban az orvostanhallgatók kiégésének témakörét járjuk körül dr. Márky Ádámmal, aki orvos, aki az Amerikai Egyesült államokban tett szakvizsgát életmód orvostanból és a Longevity Project orvosigazgatója.
11/3/202238 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Lélekszövet kampány 1. adás - Pszichoszomatika és egészségpszichológia Pigniczkiné dr. Rigó Adriennel

Az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Pszichológia napok hivatalos podcast-sorozatának célja a lélektan különböző területeinek és szakmai személyiségeinek bemutatása. Ez a podcast a Lélekszövet kampányunk bevezető része, melynek középpontjában a pszichológiának a testi egészség fenntartásában betöltött szerepének hangsúlyozása áll. A kampány elnevezése arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy lelkünk egészséges működése elengedhetetlen a testünk megfelelő működéséhez, mintegy szövetet képezve segít minket abban, hogy teljes életet élhessünk. Úgy gondoljuk, hogy az orvostudománynak és a pszichológiának együttműködése kiemelkedő fontosságú az emberek egészségének támogatásában, hiszen, a test és lélek két, nem szétválasztható entitás. A jelenlegi adás egy bevezető részként szolgál, melynek során betekintést nyerhetünk a test és lélek egymásra hatásának folyamataiba, megismerhetjük a pszichoszomatika fogalmát, illetve utána járunk annak is, hogyan dolgozik egy egészségpszichológus. A mai vendégünk Pigniczkiné dr. Rigó Adrien egészségpszichológus.
8/16/202249 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Tükörkép - Sleep Astoria

A 26. Pszinapszis, Budapesti Pszichológiai Napok főcímdala.
8/16/20223 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

A hipnózisról Prof. Dr. Bányai Évával

A hipnóziskutatás egyik legnagyobb, nemzetközileg elismert szaktekintélyével, Prof. Dr. Bányai Évával beszélgettünk, aki az aktív-éber hipnózis módszerének kidolgozásával megdöntötte Pavlov hipnóziselméletét. 
7/7/20211 hour, 31 seconds
Episode Artwork

Nőiesség, férfiasság és társadalmi elvárások

Vendégszereplőnk ebben az epizódban a MiaFemme podcast egyik hostja, Luca, akivel az alábbi témákat jártuk körül: Milyen egy női és férfi ideál? Mit vár el a társadalom a nőktől és a férfiaktól, hogyan viselkedjenek? Hogyan rombolja a social media az önelfogadást, és mit tehetünk ellene?
6/7/202158 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Betekintés a coaching világába

Egyre többször találkozunk a coaching, illetve a coach szavakkal. A social mediában, a munkahelyen, netalántán barátoktól vagy ismerősöktől halljuk. Na de mi is a coaching valójában? Miben más, mint ha pszichológushoz vagy más segítő, támogató vagy fejlesztő szakértőhöz fordulnánk?  Mi történik, amikor valaki részt vesz egy ilyen folyamatban? Lesz-e szerepe a coachingnak az egyre inkább virtuálissá váló világunkban? Ha kíváncsi vagy mindezekre és még többre a témával kapcsolatban, hallgasd meg ezt az epizódot, mely során Kelló Évát és Bíró Bence Pétert kérdeztük. A segítségükkel betekintést nyerhetünk mind a magánéleti, mind pedig az üzleti coaching világába. Szó lesz a már említett szakma magyarországi megítéléséről, valamint a jövőt érintő trendekről is.
5/31/20211 hour, 7 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

A közösségi média hatásai tartalomgyártók szemszögéből

Ebben az epizódban a Párnacsata Podcast tagjaival, Vikivel és Julcsival beszélgettünk arról, milyen hatással van rájuk a közösségi média. Kíváncsiak voltunk többek között arra, hogyan kezelik a negatív kommenteket, mennyi személyes információt osztanak meg magukról a közösségi média platformokon és szerintük mi is a felelősségteljes tartalomgyártás.
5/18/202159 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

A kötődésről kötetlenül

Ebben az epizódban a különböző kötődési stílusokról lesz szó. Mit jelent, ha valaki biztonságosan, vagy éppen ambivalensen kötődik? Milyen hatása van a felnőttkori kapcsolatainkra? Mi köze mindehhez a Tindernek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégeink, Ford Noémi klinikai szakpszichológus és pszichoanalitikus jelölt és Indries Krisztián klinikai szakpszichológus és egyetemi oktató segítségével.
5/9/202155 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

A testünk a szövetségesünk, avagy mi az a szomato-pszichoterápia?

“A testünk a szövetségesünk!” Hallgassátok meg a beszélgetésünket a szomato-pszichoterápiákról, azaz a testtel dolgozó terápiás irányzatokról. Vendégünk Magyar Ilka pszichológus.
4/11/202142 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Pszichológia BA/MA továbbtanulási tájékoztató

Pszichológia alapképzés iránt érdeklődőknek: Talán a laikusok szerint a pszichológus képzés a gondolatolvasásról, együtt érző hümmögésről, esetleg Freud életéről és munkásságáról szól. De mit tanulhattok valójában? Milyen területei vannak a pszichológiának? Mi lehet belőletek az alapképzés elvégzése után? Február 6.-án a hazai pszichológiai alapképzésről hallhattatok Kiss Orhidea Edittől, a mesterképzésről pedig Dr. Rigó Adrienntől kaptatok részletesebb információkat. Ezt az előadást hallhatjátok ebben a podcast epizódban!
3/29/20212 hours, 35 seconds
Episode Artwork

Mindent a pszichológushoz járásról: beszélgetés Knapek Évával

Ebben az epizódban Knapek Éva, klinikai szakpszichológus osztja meg gondolatait és személyes tapasztalatait a terápiáról, illetve megválaszolja a Ti kérdéseiteket is a pszichológushoz járásról.
3/14/202154 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

A pszichobiográfiáról

Dr. Kőváry Zoltán
1/22/202021 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Nehézségek, Terápia, Család

Beszélgetés Kozma-Vízkeleti Dániellel
1/22/202031 minutes, 48 seconds