Winamp Logo
Profession Backstage Cover
Profession Backstage Profile

Profession Backstage

Hungarian, Finance, 1 season, 8 episodes, 7 hours, 20 minutes
About
A munkaerőpiacszínfalai mögöttA Profession Backstage podcastjébenmunkaerőpiaci szakértőkkel járjuk körbe a munkavilágát érintő újdonságokat, híreket, változásokat.
Episode Artwork

Szaktudás vagy motiváció a fontosabb? - Kékgalléros toborzás a recesszió idején

A Profession Backstageben 2023 őszén a kékgalléros munkaerő toborzási kihívásairól, trendjeiről beszéltünk szakértőinkkel. Velünk volt Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési igazgatója, akivel a legújabb kutatási eredmények mellett a munkaerőpiaci változásokat, a bérezés kérdéseit, valamint a sikeres álláshirdetések tulajdonságait is áttekintettük, ezt követően pedig megnéztük, hogy néz ki manapság a fizikai dolgozók kiválasztási folyamata a gyakorlatban. A tapasztalataikba és az idei terveikbe Kalmár Ákos, a Continental Csoport magyarországi HR igazgatója, valamint Szentesi Zoltán, az Otto Fuchs Hungary Kft. HR managere vezetett be minket.
5/9/20241 hour, 20 seconds
Episode Artwork

Mit hozhat a mesterséges intelligencia a munkaerőpiacra?

Hogyan alakítja a munkaerőpiacot a digitalizáció és a mesterséges intelligencia világa? Milyen hatással van a változás a fizikai és a szellemi dolgozók mindennapjaira? Hatodik adásunkban többek között ezekről kérdeztük vendégeinket. Pintér Róbert, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, szociológus és adatelemzési szakértő ezen kívül beszámolt a hazai KKV-k digitális átalakulásáról és fejlettségéről is, Horváth János, a Profession.hu mesterséges intelligencia szakértője pedig arról beszélt, hogyan tud együtt dolgozni robot és ember, és milyen előnyökkel járhat a közös munka.
8/3/202340 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Legyünk jól! – Wellbeing mental kiadás

Egy új álláslehetőség kapcsán manapság még mindig a fizetés kerül előtérbe, a munkavállalók átfogó jóllétéről, a munkahelyi wellbeingről továbbra is kevés szó esik szervezeten belül és kívül is. Legújabb adásunkban Kiss Orhidea Edith pszichológussal, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének egyetemi docensével és Tilesch Annával, az ingatlan.com Mood Manager kollégájával azt jártuk körbe, mit is jelent a vállalati wellbeing, ezen belül milyen stratégiai elemek támogathatják a dolgozókat, milyen szerepet játszanak a vezetők a szervezeti értékrend kialakításában és fenntartásában, de arra is választ kaptunk, hogyan toborozhatunk manapság kifejezetten a munkavállalók jóllétére specializálódó szakembereket.
5/24/202356 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Mennyi legyen az annyi? – Bérfejlesztés piaci kihívások idején

Legfrissebb epizódunkban a bérfejlesztést és bérstratégiát befolyásoló tényezőket vizsgáltuk meg. Dencső Blanka, a Profession piackutatási és üzletfejlesztési szakértője, és Simon-Göröcs Lili, a Profession HR igazgatója bemutatja a jelenlegi munkaerőpiaci trendeket, gyakorlatokat és a különböző megküzdési stratégiákat. Meghívott vendégeink, Szalai Enikő a Yetteltől, és Kalmár Ákos a Continentaltól, pedig arról mesélnek, hogyan fest a gyakorlatban egy vállalat bérstratégiájának irányítása.
4/20/20231 hour, 2 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Bértranszparencia Magyarországon – elképzelhetetlen vagy elkerülhetetlen?

A bértranszparencia megosztó téma, amiről általában mindenkinek határozott véleménye van. Ebben az epizódban Tüzes Imrével, a Profession üzletfejlesztési és termékmenedzsment igazgatójával beszélgettünk a transzparens bérezés előnyeiről és hátrányairól, a nemzetközi és itthoni helyzetről és trendekről. Vendégünk volt, Mészáros-Cserniga Vivien a Morgan Advanced Materialstól, és Tóth Tamara a Danubius Hotelstől, akiktől megtudhattuk a munkáltatók számára milyen kihívásokkal jár a gyakorlatban a bértranszparencia.
1/31/202359 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Meglátni és megszerezni - mindent a toborzásról

Egy olyan furcsa munkaerőpiaci helyzetben élünk, ahol egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány. Megtalálni a legmegfelelőbb munkatársat a leghatékonyabb módszerekkel egy komplex feladat és nagy kihívás. Ebben az epizódban szakmai tippekkel, tanácsokkal és gyakorlati példákkal járulunk hozzá a sikeres toborzás kialakításához. A toborzás és munkakeresés kihívásait, Polyák Gabriellával, a Profession területi értékesítési vezetőjével jártuk körbe. Telefonon vendégünk volt Bogosi Edit a Cetelemtől és Fehér András Hádától, akik gyakorlati példákat osztottak meg velünk.
12/7/202257 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Mi jöhet még? Az infláció és annak hatásai a munkaerőpiacra Bod Péter Ákossal

Új podcastünk első epizódjában körbejártuk, hogy mi okozza az inflációt, miért ugrott meg drasztikusan, mik a kilátások, és hogy mindez milyen hatással van a munkaerőpiacra. Lehet-e az infláció okozta béremelésnek öngerjesztő hatása? Mikor volt a közelmúltban hasonlóan magas infláció? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ szakértő vendégeinkkel. Most első kézből értesülhetünk, hogy tapasztalt HR vezetők mit tesznek azért, hogy munkavállalóikkal pozitívan jöjjenek ki a kialakult helyzetből. Stúdióvendégünk volt Bod Péter Ákos közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, telefonon velünk volt Migléczi Krisztina a DunaHouse-tól, Menyhért Ildikó az ERSTE-től és Reszkető Péter a Cargo Partnertől.
10/17/20221 hour, 3 minutes, 27 seconds