Winamp Logo
Power Ladies Cover
Power Ladies Profile

Power Ladies

Norwegian, Finance, 1 season, 361 episodes, 3 days, 5 hours, 25 minutes
About
I Power Ladies har Yrja en åpen og ærlig prat med kvinner som har utmerket seg innenfor sitt arbeid. Ved å løfte frem et mangfold av rollemodeller ønsker Yrja å inspirere flere kvinner til å ta tak i egne ambisjoner og realisere drømmene sine.
Episode Artwork

Når livet butter

Hvordan takle motstand, både fysisk og psykisk, og hvorfor er det så vanskelig å sette deler av livet på pause? I høst fikk jeg meg et hardt slag mot hodet, som jeg ikke skjønte alvoret av. Det har jeg måtte betale for. Nå fire måneder senere er jeg fortsatt sterkt preget av hjernerystelsen. Det å plutselig måtte stå på siden av samfunnet og sykmelde seg har bydd på helt nye utfordringer. I denne episoden forteller jeg hva som skjedde, hva som har holdt meg gående, og hvilke ting jeg tar med meg videre. Motgang møter vi alle før eller siden. Om du står i noe nå, eller har stått i noe - du ikke er alene❤️ Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl Produsent er Jonas Jøranson Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne
1/26/202313 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

HØYDEPUNKTER: Røykelovens opprinnelse

I det siste høydepunktet mens vi venter på årets sesong, vender vi tilbake til Gro Møllerstad. Etter å ha jobbet som journalist i Dagbladet, ble Gro politisk rådgiver for daværende sosialminister Tove Strand Gerhardsen (Ap). I denne episoden forteller Gro historien bak hvordan hun og Tove Strand Gerhardsen innførte det som til slutt ble den norske røykeloven, tross stor motstand fra "hele Norges maktelite". Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson. Episoden ble opprinnelig publisert i november 2022.
1/19/202310 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

HØYDEPUNKTER: Mangfoldsledelse i praksis

Neste høydepunkt fra fjorårets sesong kommer fra Loveleen Brenna. Hun er grunnlegger og daglig leder av Seema, og en av Norges ledende eksperter på mangfold. I denne episoden forteller Loveleen om grunnpillarene for mangfoldsledelse, hvordan det fungerer i praksis og hvordan man kan løfte frem potensialet i et team. Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson. Episoden ble opprinnelig publisert i september 2022.
1/12/202319 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

HØYDEPUNKTER: - Søvn er ikke latskap

Et av fjorårets høydepunkter kommer fra Gunhild Stordalen. Hun er en mester i å takle motstand, både i arbeidslivet og privatlivet. I dette klippet forteller hun om indre bærekraft, hvorfor det er viktig å ta vare på seg selv og verdien av å ta pauser. Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson. Episoden ble opprinnelig publisert i november 2022.
1/5/202316 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Liv Sandberg: - Vi må ut av komfortsonen

Hvordan finner man balansen mellom familieliv og karriere? Hvordan bygger man et selskap under en pandemi? Og hvordan ser TikTok-feeden til Nordes TikTok-sjef ut? Liv Sandberg begynte sin karriere i medieselskapet Starcom, hvor hun etter hvert også ble CEO, og gikk deretter videre til å jobbe som Head of Agency hos Facebook i Stockholm. Nå er hun sjef for TikTok i Norden. I denne episoden forteller Liv om hennes ledelsesfilosofi, hvordan hun bygger solide og mangfoldige team og om å våge og mislykkes. Hvorfor er det viktig for henne å være ute av komfortsonen? Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson.
12/8/202241 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Kiran Aziz: - Kunnskap gjør meg ydmyk

Hvorfor er det viktig å se ting fra flere vinkler? Hva betyr egentlig ansvarlige investeringer? Og hvordan kan det å være bevisst på hvem man er og hva man vil, lede til drømmejobben? Fra en ung alder har Kiran Aziz hatt et indre mål om å skape endring i verden. Etter å ha fullført jusstudiet og jobbet fem år som advokat, ble Kiran forsker og foreleser i internasjonal skatterett hos BI. Nå er hun analytiker og leder for ansvarlige investeringer hos KLP. I denne episoden forteller Kiran om hvorfor det er viktig å kjenne seg selv, hvorfor hun har valgt å ikke bruke sosiale medier og hvordan et årsregnskap hjelper henne med å sette pris på livet. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson.
12/1/202242 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Gro Møllerstad: - Hva er det verste som kan skje?

Hva ser en hodejeger etter i en kandidat? Hvorfor er det viktig å gjøre en god jobb der man er? Og hvorfor er det viktig å ta sjanser? Etter å ha jobbet som journalist, fikk Gro Møllerstad i en alder av 26 år muligheten til å bli politisk rådgiver for daværende sosialminister Tove Strand Gerhardsen. Etter to år i stillingen vendte hun tilbake til mediebransjen som redaktør i Dagbladet. Siden har hun skapt en karriere innen rekruttering med selskapene Hodejegerne AS og Møllerstad Rekruttering. I denne episoden forteller Gro om hvorfor det er viktig å prøve, hvordan man kan skape muligheter for seg selv og historien bak den norske røykeloven. Men, hva er det beste rådet hun har fått? Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson
11/24/202241 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ellen Arnstad: - Det løser seg uansett

Hvordan får man gjennomslag som kvinne i en mannsdominert bransje? Hvordan balanserer man en banebrytende karriere med et alvorlig sykt barn? Og hvordan kan man være en god venn for noen som har det vanskelig? Ellen ble journalist allerede som 19-åring, og da hun ble 27 fikk hun muligheten til å skape sitt eget magasin, HENNE. Dette ble en stor suksess og et viktig bidrag inn til likestillingsarbeidet i Norge. Og hun har i ettertid hatt flere ledende stillinger innen Aller Media. Men alt har ikke vært like enkelt bak fasaden. Sønnen Joachim ble født med en sjelden, uhelbredelig sykdom. Likevel har drivkraften for karriere og likestilling stått stødig, til tross for kontrastene mellom jobb og hjemme. Hvordan har hun klart det, og hva er det som holder henne gående gjennom motgang? Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson
11/17/202246 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Cecilie Mosli: - Vi må ansvarliggjøre oss selv

Hvordan kan man bruke verdiene sine som kompass i karrieren? Hvordan er det å ha regi på en av verdens største TV-serier? Og hvordan løser man konflikter når man ikke er glad i å såre folk? Cecilie Mosli er en anerkjent skuespiller og regissør. Hun står bak kinosuksessen “Tre nøtter til Askepott” og har hatt regi på den kjente TV-serien “Grey’s Anatomy”. Cecilie er også en av få som har kommet inn på Statens teaterhøgskole ved første forsøk. I episoden forteller hun om hvorfor det er viktig å ansvarliggjøre seg selv, hvordan hun tok steget fra å være skuespiller til å bli regissør, og om å utfordre kjønnsroller i arbeidet sitt. Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson
11/10/202243 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Gunhild Stordalen: - Suksess er ikke synonymt med antall timer

Hvordan takler man stor motstand, både i arbeidslivet og med egen helse? Hvorfor er mat og drikke så viktig når man snakker om bærekraft? Gunhild Stordalen fikk miljøengasjementet inn med morsmelken, og har hele livet kjent på følelsen av å ikke ha nok tid til å nå sin visjon om å forbedre helsen til både planeten og mennesker gjennom bedre mat. Men hvorfor ville hun da bruke så mange år på å bli lege? I denne episoden forteller Gunhild om hennes reise fra lege til forkjemper for både indre og ytre bærekraft, og om hvordan selv ikke alvorlig sykdom kunne stoppe henne fra å jobbe døgnet rundt. Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson.
11/3/202241 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Winta Negassi: - Et tydelig budskap er essensielt

Sett fra utsiden har Winta tatt noen utradisjonelle karrierevalg: Som 17 åring signerte hun plate-kontrakt som R&B artist og dro verden rundt, barndomsdrømmen om å jobbe i FN oppnådde hun tidlig i 20-årene. Deretter klatret hun til topps innen HR-feltet hos Warner Bros. Discovery, og nå er nå Head of HR i Nord-Europa LSC hos de aller ypperste innen arbeidskultur: Google. Hvordan har hun klart å få til alt dette, og så fort? Hva gjør det med en når man oppfyller drømmene sine i en så ung alder? Og henger karriere-valgene hennes egentlig sammen? Og hva syns hun, som HR-ekspert, er viktig i en god arbeidskultur? Enjoy! Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne.
10/27/202242 minutes, 1 second
Episode Artwork

Lindis Hurum: - Håp er ingen strategi

Lindis forsov seg til ett av sine mest prestisje-fylte oppdrag som TV-produsent. Hendelsen resulterte i en helomvending og ble til 16 års feltarbeid med Leger Uten Grenser. Nå er Lindis Hurum blitt general sekretær i organisasjonen som endret livet hennes. I ukens episode forteller hun om intense opplevelser, å velge seg selv og hvordan feltarbeidet har påvirket henne. Hva er Lindis sine beste råd for å takle tøffe situasjoner? Hva har hun lært av å være så tett på nød og elendighet? Og hvorfor syns hun det er vanskeligere å komme hjem, enn å reise ut? Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne.
10/20/202238 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Mette Bugge: - Hvordan vil du bli husket?

Hva burde man tenke på når man blir eldre? Hvordan kan man takle endringer gjennom en lang karriere? Og hvordan kan en arbeidsplass legge til rette for seniorer? Mette Bugge jobbet som journalist i 44 år, og har vunnet prisen “Årets seniorprofil”. Da hun var 70 måtte hun si fra seg sin faste stilling i Aftenposten etter 44 år på grunn av aldersgrensen. Det stoppet henne derimot ikke fra å fylle kalenderen med foredrag og skriving. Mette har et brennende engasjement for at folk skal kunne jobbe så lenge de vil, og har skrevet boken "Senior". I denne episoden forteller hun om hvordan hun har håndtert endringer i arbeidslivet, hva jobben og skriving betyr for henne og hvor viktig det er å lære, uansett alder. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne.
10/13/202235 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Cecilie Hellestveit: Fra geriljasoldat til krigsforsker

Hvordan kan man snu krigstraumer til noe positivt? Og hvordan er det å stå midt i en krigssone? I denne episoden av Power Ladies får Yrja besøk av Cecilie Hellestveit. Hun er advokat, jurist og folkerettsforsker. Hun har siden barndommen vært tett på krig og konflikt, og har brukt erfaringene herfra til å skape en karriere innenfor humanitært arbeid. I episoden forteller Cecilie om hvordan hun mener vi bør ivareta og videreføre arvesølvet fra det norske samfunnet, og hvordan bestemødrenes mangel på muligheter formet henne til den hun er i dag. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne.
10/6/202234 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Siri Kalvig: – Kan hun, kan jeg!

Hvordan ble hun suksessgründer? Og hva mener hun med at evnen forplikter? I denne episoden av Power Ladies får Yrja besøk av værdamen som tok Norge med storm, Siri Kalvig. I episoden får du høre mer om hva hun mener skal til for å endre et førsteinntrykk, om hun mener at det er håp for klimaet fremover og hvordan hun mener at handling skaper holdning. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Prosjektleder hos E24 er Kristine Aadne.
9/29/202242 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Loveleen Brenna: - Å være tro mot sine verdier har en pris

Hvordan kan en skilsmisse resultere i en gründerbedrift? Og hva betyr egentlig mangfoldsledelse i praksis? I denne episoden av Power Ladies har Yrja besøk av ekspert på mangfoldsledelse Loveleen Brenna. Hun er grunnlegger og daglig leder av Seema - en av Norges ledende miljø på mangfoldsledelse. I episoden deler hun hvordan ulikhet er en styrke og hvordan det kan øke innovasjon, tillit og verdi. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Jingel er produsert av Simon Torsvik Thingnes. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson.
9/22/202240 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Linn-Jeanethe Kyed: - Har du et skyhøyt mål, si det høyt og drit i fallhøyden

Linn-Jeanethe Kyed er best kjent som skaperen og manusforfatteren av TV-suksessen «Rådebank» som gikk over tre sesonger på NRK. I episoden får vi høre mer om hvordan hun har jobbet seg helt til topps i en til tider krevende bransje. Hvilket tips og triks hun har lært på veien, og hvordan skriveprosessen i TV-serier kan fungere. Programleder er @yrjaoftedahl. Episoden er produsert av Fremantle for E24. Jingel er produsert av Simon Torsvik Thingnes. Prosjektledere hos E24 er Kristine Aadne og Jonas Jøranson.
9/15/202240 minutes
Episode Artwork

Snart kommer ny sesong av Power Ladies

E24 og Yrja Oftedahl går sammen om en ny sesong av Power Ladies. I denne podkasten er du garantert inspirasjon, konkrete råd og solide rollemodeller. Første episode kommer torsdag 15. september. Vi høres!
9/14/202235 seconds
Episode Artwork

Kjersti Grønseth - ta kontroll over egen økonomi med Forbrukerfrues beste tips (reprise)

Kjersti Grønseth driver sosiale medier brandet "Forbrukerfrue" og Forbrukerpodden podkast. Her sprer hun kunnskap og motivasjon om hvordan å rydde i egen økonomi til folk flest. Hun er opptatt av at folk skal kunne kutte levekostnadene uten å redusere livskvaliteten.  Hun har fulltids jobb som konsulent i Accenture i tillegg og er utdannet siviløkonom. På hjemmebane har hun tre små barn. @yrjaoftedahl
8/25/202252 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Siw Slevigen (Happy Penger) - nøkkelen til en god par-relasjon, personlig økonom (reprise)

Siw Slevigen er økonomiprofil i sosiale medier og driver selskapet sitt "Aldri mer inkasso". Siw elsker penger og brenner for bidra til at folk får et bedre forhold til egen økonomi -  i tillegg har hun knukket en kode om hvordan å fortsatt våkne nyforelsket selv etter 19 år i forhold. Hvordan får vi høre i episoden. @yrjaoftedahl
8/18/202255 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kjerstin Braathen, konsernsjef, DNB - “Spill på egne styrker, det er viktig å væ

Kjerstin Braathen er kåret til en av Norges mektigste kvinner. Hun jobber i en av verdens mest lønnsomme finansinstitusjoner og er en kvinne som lyser kontroll og trygghet. Jeg forstår godt hvorfor det ble akkurat henne som i 2019 tok over konsernsjefs-rollen etter Rune Bjerke i Norges største bank, DNB. Kjerstin hadde faktisk aldri sett for seg at hun skulle endre opp i bank, planen var egentlig å vende snuten tilbake og ta over familie bedriften. Sånn ble det ikke, og nå brillierer hun som en av de viktigste kvinnelige næringslivsforbildene og får utfordre seg og vokse hver eneste dag. Hvordan fortsetter hun å utvikle seg nå når hun har nådd toppen? Hvordan var det å komme inn i en ny og krevende jobb og samtidig skulle håndtere en stor krise? Og hva gjør hun for å prestere bedre på jobb?Hva er det mest utfordrende hun har opplevd? Og hva tenker hun om blockchain?Og en viktig ting hun påpeker. “Det handler om å tørre å gjøre feil”. @yrjaoftedahl
8/11/202241 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Monica Nyhus - mindset, familieverdier og om det å skape et liv man elsker (reprise)

Monica Nyhus er influencer og gründer. Hun driver flere selskaper sammen med mannen Chris, og i tillegg inviterer de nordmenn inn i stua til et liv med fire barn både på TV i Bloggerne og i egne sosiale medie kanaler. Noe av det Monica er helt rå på er å styre eget mindset, dette er noe jeg brenner veldig for seg så denne episoden er det nettopp det som er hovedfokuset. Monica er en gledesspreder uten like og gjør det hun kan for å løfte flere kvinner opp og frem! Det liker jeg! Enjoy!
8/4/202251 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Sophia Adampour - web3, NFTs og blokkjedeteknologi

Sophia Adampour droppet ut av indøk. studiene for å skape sitt eget kryptokunst galleri, 'Verse Gallery. Da hun ikke fikk sendt penger til søskenbarnet sitt i Iran fikk hun øynene opp for krypto, og noen år senere er hun dypt inne i blokkjedemiljøet på verdensbasis. I vår kunne du se henne på NRK i familiens egen dokuserie "Familien Adampour". I denne episoden snakker vi om web3, blokkjede, krypto og NFTs.  @yrjaoftedahl
5/26/202237 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Åshild Hanne Larsen - fra catering-assistent til IT direktør og Europa-topp

Åshild Hanne Larsen har gradvis steget i gradene i selskapet hvor hun først startet som catering assistent. Flere år senere fikk hun IT direktør tittelen, selv uten erfaring fra IT. Nå er hun kåret til Europas beste og fikk tittelen CIO of the Year Europe i 2019, og hun har vunnet flere awards og titler for sin ledelsesevne! Åshild Hanne Larsen har nå gått over til stillingen Vice President Subsurface Excellence & Digital. Åshilds hjerte ligger ikke bare i teknologiens verden, men i forholdet mellom teknologi, mangfold og inkludering.  Enjoy!!
5/19/202237 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Birgit Liodden - fra skole-dropout til toppleder

Kan man jobbe seg inn i en ny bransje uten riktig utdannelse? Hvordan blir man toppleder som skole drop out? Hva er de viktigste nøklene til innovasjon? Hvordan trekker man til seg de beste talentene? Og det å være kvinnelige toppleder i mannsdominert bransje - hvilket utfordringene møter man på?  Birgit Liodden er Chief Mermaid i TOOL - en bedrift hun har gründet og hvor hun nå er leder. Her dyrker hun frem nye talenter i hav- og fornybarenergi næringen. Hun har lang fartstid som toppleder i shipping bransjen og har i tillegg vært en tydelig stemme i gründer-miljøet. Det var opprinnelig ikke hav som var hennes lidenskap, hun skulle bli hestekiropraktor. Men en rideulykke satte en stopper for drømmen. Selv om hun sluttet på skolen som 16 åring, har hun stått på for å leve i tråd med egne verdier, tilegne seg kunnskap og tørre å etterfølge engasjementet sitt for å skape en verden hun tror på. Enjoy!
5/12/202240 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Frida Marie Grande "når drømmejobben gjør deg utbrent, da er det på tide å redefinere begrepet suksess"

Etter at drømmejobben gjorde Frida utbrent måtte hun redefinere begrepet suksess og øve seg på å si nei. Frida Marie Grande - eller sosiale medie fenomenet @frida.tegner er ukens gjest. Frida er en dame med et stort samfunnsengasjement som i tillegg besitter stor teft for sosiale medier og forstår hva som kreves for å nå hjem til folk via Instagram, spesielt. Den kombinasjonen kan man nå langt med. I tillegg til egen kanal har hun bygget opp Amnesty sin kanal.Men det er ikke bare sosiale medier Frida er opptatt av, hun bryr seg også om å formidle psykisk helse. Hun har selv opplevd hvordan det er å gå på en smell - for hun hadde landet drømme jobben, men så plutselig klarte hun å bli utbrendt. og faktisk så startet hele Frida tegner fordi hun var utbrendt og ønsket seg en hobby, men hun var for dyktig og raskt fikk det så mye oppmerksomhet at det plutselig tok over tiden hun skulle brujke på å hvile og hente seg inn igjen. I dag leder hun nysatsningen til Sannum og Bergestuen - sosiale medier byrået Furore. I episoden snakker vi om det å ha et stort samfunnsengasjement for så å bli utbrent og hente seg inn igjen, samt hva som skal til for å slå gjennom i sosiale medier. @frida.tegner
5/5/202239 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Linn Hege Helle, Tibber - "Se og grip mulighetene som kommer din vei"

Linn Hege Helle pakket sakene, solgte hjemmet, gikk ned i lønn og flyttet med småbarnsfamilien sin til Førde for å joine en startup. Få år senere har bedriften blitt både nasjonalt og internasjonalt lagt merke til for sitt fokus på å disrupte energimarkedet. Tibber har blitt Norges tredje største strømselskap, de har hentet flere 100 millioner i VC penger og har som mål å bli Europas største. Linn Hege har tatt på seg mer og mer ansvar og er nå Chief Customer Officer, hvor hun leder Tibber sitt største team på over 50 mennesker. Hun er ansvarlig for kundereiser og kundeopplevelser i alle Tibber markeder i Europa. Hun har en enorm lidenskap for Tibber og vekst. Hun er også mor til 2 barn under 5 år. Linn Hege inspirerer sine kollegaer med energi, pågangsmot og evnen til å kombinere tøff karriere med et hektisk familielivet.  Hva fikk henne til å ta den risikoen om å joine en startup småbarnsfasen? Og hvordan får man et selskap til å vokse så fort som tibber? Hvordan trekker man til seg de beste hodene og vokser best mulig? Og hvordan utvikler man en kundereise som gjør at folk kommer tilbake? Og hvordan sjonglere småbarnsfamilie midt i en startup-reise? La oss bli bedre kjent med Linn Hege som har hatt flere ulike roller i selskapet og har klatret seg oppover på veien og i dag har ansvar for kundereisen og opplevelsen i hele Europa. Linn Hege ble nylig karet av Oda nettverket til en av 50 kvinner i tech i 2022.  En kvinne å følge med på!
4/28/202232 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Carina Carl, psykolog og lederutvikler - "det vi erfarer skjer for oss, og ikke mot oss"

Hvordan møte livet med ro og optimisme? Hvordan få mer kontroll på egne tanker, følelser og reaksjoner? Og hvordan fungerer selvledelse i praksis? Psykolog, forfatter og lederutvikler Carina Carl brenner for å forenkle og tilgjengeliggjøre psykologi for arbeidslivet og folk flest. Hun ønsker å få folk til å se sine egenskaper som styrker og særpreg. Visjonen er hennes er å styrke psykologisk kapital på individ- og gruppenivå . I tillegg har hun lang erfaring med å undervise i kondisjonstrening, yoga og mindfulness og ser på mennesket i et helhetsperspektiv. En samtale om hvordan du kan få det bedre med deg selv i eget liv - og ta kontrollen! Enjoy! @yrjaoftedahl
4/21/202241 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Karen Elene Thorsen(Fattigstudent)- kreative prosesser, gründerskap og arbeidsstruktur

Karen Elene Thorsen "Fattig Student", har gått fra å være influencer til tech-gründer på få år! Og i stedet for å stoppe opp i 2020 trykket hun på gasspedalen. Hvordan jobber Karen frem for å skape en langsiktig og bærekraftig karriere? Hvordan ser den kreative prosessen til Karen ut? Og hvordan hun bruker det å kjede seg taktisk? Hvor stort tenker hun? Og ikke minst - hvor får hun motet fra? Fattig student som startet som en Instagram konto med fokus på å få folk til å spise godt bærekraftig og billig, utvidet til bok med samme navn og nå også en app som heter Sulten som nydelig hentet 3 millioner i Crowdfunding på 40 minutter. @fattig.student @yrjaoftedahl
4/14/20221 hour, 29 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Genette Våge, tidligere toppidrettsutøver "vær greit mot alle, du vet aldri når du møter de igjen"

Genette Våge er en tidligere verdensmesterskapsutøver i motocross. Hun har fått Norgesmester tittelen og på 5 plass på verdensrankingen på kvinnesiden.Hun fikk sin første motocrossykkel allerede som 5 åring, men i 2018 satt en komplisert skade en stopper for en lovende karriere for Genette Våge drivkraften har hun latt utfolde seg nå på andre arenaer i livet.  Per i dag har hun fem jobber, tre styreverv og en bachelor grad i programmering pågående. Og i tillegg til det eier hun en liten hund. Hun har også vært å se både i "Mesternes Mester" og "Fangene på fortet". Har hun lært noe i idretten som gjør det letttere for henne å sjonglere disse ballene? Og hvordan endte en skikkelig jente-jente opp i en klassisk mannesport? Og hvordan har det vært å være i verdenseliten i en sånn bransje? Hvordan var det å måtte legge opp? ENJOY!!!! @genette811
4/7/202234 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Anniken Fjelberg, seriegründer - gründer-norges mor

Hvordan går man frem når man skal investere i startups? Har startup miljøet i Norge hatt en boom? Hvordan har det utviklet seg? Hvorfor valgte hun å bli en av drivkraftene til gründermiløet? Og hvorfor er det så viktig med en tydelig identitet på brandet sitt?  Anniken Fjelberg er seriegründer, investor og konsulent. For ti år siden startet hun den kreative gründerhuben 657 og siden den gangen har hun spilt en sentral rolle i oppbyggingen av gründermiljøet. Hun er involvert i en rekke initiativer og startups, blant annet er hun venturepartner og rådgiver i den internasjonale startup-generatoren Antler. Hun har 25 år bak seg med identitetsbygging. Hvordan man kommuniserer identitet og bygger det er hennes kjernesak. Enjoy! @annikenfjelberg
3/31/202250 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Nina C. Helleland - slik blir du hørt! Bruk stemmen som verktøyet det er.

Stemmen er ofte noe vi tar for gitt, og vi tenker sjelden over hvordan vi høres ut. Men måten du bruker stemmen på har stor innvirkning på hvordan innholdet blir mottatt. Med et naturlig stemmeleie, god kraft, klang og diksjon, kan du snakke med tyngde og troverdighet, og gi mottaker trygghet og få større gjennomslagskraft. Og ytterligere selvtilitt. Logoped og stemmecoach, Nina C. Helleland er ukens gjest. Hun lærer oss å bruke stemmen til vår egen fordel.
3/24/202232 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Niru Kumra, gründer MasalaMagic - å satse alt på drømmen om indisk matmagi

For ti år siden så pantsatte Niru Kumra, gründer og leder for familiebedriften, MasalaMagic huset for å kjøpe en container med mangochutney. I dag omsetter hun for millioner på å selge indisk mat til restauranter og er i hele 1500 dagligvarebutikker landet rundt.Reisen begynte med kurs i indisk matlaging på lokale skolekjøkken for 18 år siden, før hun lanserte produktserien MasalaMagic. Visjonen hennes var å gjøre indisk mat like populær som pizza, pasta og taco i Norge. Masala betyr en krydderblanding og magic betyr å trylle. Målet er å vise hvordan indisk krydder kan gi både øye og gane en fantastisk opplevelse uten å bruke hele dagen på kjøkkenet.  
3/17/202228 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Vilde Regine Tellnes - hva skal til for å komme i gang og lykkes som gründer?

Hva skal til for å komme i gang og lykkes som gründer? Vilde Regine Tellnes, gründeren av Healthy Eats deler sine viktigste tips. Etter et opphold i San Francisco skjønte Vilde Regine at hun bare måtte komme i gang med drømmen om å starte og lede egen bedrift, til tross for null forståelse og inen penger i banken. I det å  styrke folkehelsen så hun et mulighetsrom og et stort behov  - nemlig enkel, billig og sunn fastfood servering. Med bærekraft i sentrum har nå Healthy Eats blitt til. Healthy Eats har tatt posisjonen som Norges første food wall med salater fra en automat. To år etter at hun startet har hun flere ansatte, 20 lokasjoner fordelt på Oslo og Bergen og hun planlegger å åpne 60 nye lokasjoner i Norge i 2022. Vilde Regine har vært rå til å posisjonere seg og å markedsføre bedriften sin.  Enjoy!
3/10/202236 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Ella Marie Hætta Isaksen - samisk kultur, fornorsking og kunst som aktivistisk virkemiddel

Ella Marie Hætta Isaksen bergtok hele Norge i 2018 da hun joiket i beste sendetid på statskanalen og vant "Stjernekamp" bare tjue år gammel. Siden den gangen har hun blitt en viktig ambassadør og et forbilde for samisk kultur.  Og debuterte blant annet i 2021 med  boken «Derfor må du vite at jeg er same».  Ella Marie Hætta Isaksen har også vunnet Sami Grand Prix. Hun har vært med på å starte bandet ISAK som har gjort stor suksess, og nå nylig opptrådde en av karakteren til Herman Flesvig meed joiken deres i Førstegangstjenesten. Hun har i tillegg lang fartstid som miljøvenforkjemper i Natur og Undom. I 2019 mottok hun Brobyggerprisen fra Norske kirkeakademi Med andre ord en engasjert og dreven dame med stort pågangsmot som gjør det hun kan for å bruke musikken og stemmen sin for å påvirke samfunnet til det bedre. Jeg gleder meg til å lære mer om samisk kultur - og vi snakker om alt fra fornorsking til diskriminering, til samisk religion og hvordan å bruke kunst som et aktivistisk virkemiddel. @yrjaoftedahl
3/3/202245 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Grethe Gynnild-Johnsen - om ledelse, ambisjoner og om media som demokratisk virkemiddel

Journalist og tidligere toppleder i NRK igjennom en årrekke. Grethe Gynnild-Johnsen vokste opp på et gjestiveri familien drev i Nord-Norge og fikk arbeidsglede i blodet fra starten av livet. Det var nysgjerrigheten bladene og magasinene  som foreldrende abonnerte på som trigget henne til å ta steget inn i medias verden.Nå har hun hatt en lang fartstid i bransjen, og hatt flere ulike lederstillinger i NRK de siste 30 årene - blant annet som direktør for all innholdsproduksjon utenfor Marienlyst i 11 år. De to siste årene var hun redaktør for mediemangfold og samarbeid for hele NRK, før hun nå er ute på nye veier. Dette er en episode som er konkret og full av gode tips til deg med ambisjoner og som har drømmer og ønsker for egen karriere - og også for deg som ønsker å lære mer om ledelse. Media som demokratisk virkemiddel er også noe vi diskuterer. "Å løfte frem kvinner må være et mål forankret i toppledelsen". Jeg kunne ikke vært mer enig. @yrjaoftedahl
2/24/202254 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Trine Grung - Oprah-besøk, tips til å tørre å satse og merkevarebygging

Trine Grung ble raskt en av Norges mest leste og største bloggere da hun lanserte blogg-sfæren sin så tidlig som i 2005. En legende, har Linnea Myhre døpt henne. Hun er også kjent som den som uttrykket offentlig "internett er kommet for å bli". I tillegg har Trine vært på besøk hos Oprah hele to ganger, og som den første nordmannen. Hun startet reisen sin som radioprogramleder, og ledet også senere diverse TV show på Discovery og radio sendinger på NRK over en lang periode før hun skjønte at internett var hennes greie, og gikk all in med det. Nå den dag i dag bygger hun business på tvers av landegrenser med et fokus på helse. Hun har også byttet ut teknologi interessen med å fokusere på relasjoner! Trine er en modig og smart dame - dette er en rå episode!
2/17/202241 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Mari Heger - Fertilitet, assistert befruktning, ufrivillig barnløshet og mentale verktøy for å håndtere en vanskelig situasjon

Jeg er selv 32 år, og har i det siste begynt å høre folk rundt meg snakke om den tikkende klokken. Jeg kan ta meg selv i å tenke på dette vinduet vi kvinner har, i ny og ne. Jeg hører også flere rundt meg som sliter med å bli gravide, eller homofile par eller single og ønsker seg barn og jobber med å finne løsninger. Haster det sånn egentlig for oss kvinner? Og hvilket muligheter finnes om man har problemer med prosessen? Hva skyldes det og hvorfor? Og hva med den psykiske påkjenningen - hva er de viktigste mentale verktøyene? For meg er det ihvertfall betryggende som singel å vite at man i dag som enslig kvinne også kan få hjelp til å få barn, her i Norge Mari Heger er fertilitetscoach og har hjulpet utallige kvinner med å få barn. I tillegg til å jobbe på klinikk driven hun sosiale medier kontoen @fertilitetscoachen_ hvor hun sprer kunnskap og støtte rundt ufrivillig barnløshet. Et tema hun brenner for, nettopp fordi hun selv har opplevd hvor vanskelig og traumatisk det kan være å stå i en situasjon med ufrivillig barnløshet når ens eneste ønske er å få barn. Etter åresvis med prøving og flere forsøk så har hun nå selv tre barn. @yrjaoftedahl
2/10/202253 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Celine Aagaard - et norsk moteikon gjennom to tiår

Celine Aagaard har gjennom to tiår vært en tydelig stemme innen norsk motebransje. Lidenskapen for å løfte frem norsk mote og design samt gjøre bransjen mer bærekraftig har gjennomsyret alle valg hun har tatt på veien. Reisen inn i bransjen startet før hun fylte 20, og det tok ikke lang tid før hun ble redaktør i en rekke av de største motemagasinene rettet mot unge kvinner, som blant annet "Topp", "StyleMag" og "Mag". Hun ble også internasjonalt anerkjent gjennom bloggen hun drev i flere år "Hippiehippiemilkshake" . Denne mottok hun også flere priser for. Hun har også skrevet tre bøker og deltatt som mote-ekspert på tv. Fra 2018 valgte hun å satse alt på å bygge opp sitt eget klesmerke "Envelope 1976", med fokus på bærekraft. I tillegg er hun bærekrafts ekspert for vogue i Skandinavia. Jeg er spent på å lære mer om arbeidsprosessen hennes, hennes tanker om det norske motemarkedet, hvordan det er å gå fra å være redaktør til å starte for seg selv etc!  Enjoy denne episoden med ikoniske Celine Aagaard!   @yrjaoftedahl  
2/3/202242 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Emilie Nereng - Norges første internett kjendis, om voe reisen, utfordringer og personlig vekst (reprise)

Emilie Nereng var en av Norges først bloggere og influencere og startet allerede som 13 åring, i 2009. Emilie ble kjent over natten da bloggen eksploderte i lesere på kort tid etter, i en periode hadde hun over 200.000 lesere hver dag og bare i oktober 2009 så hadde hun et treff på 3.5 millioner.  I 2017 la hun ned bloggen for godt og slettet alle spor. Nå jobber Emilie for å bedre norsk folkehelse og sprer kunnskap om ernæring i egne sosiale medie kanaler og podkast. Hun har også gitt ut bok og har mange planer for fremtiden. Det jeg lurer på er: hvorfor begynte hun å blogge egentlig? Og hvordan påvirket det henne å være influencer så ung og i en tid hvor få var det? Hvordan fikk hun hverdagen til å gå opp når hun også gikk på skole og i tillegg var perfeksjonist ? Hvorfor ble bloggingen så vanskelig at hun til slutt valgte å slette alt? Hvordan har hun jobbet med seg selv for å komme opp av grøften?  @yrjaoftedahl
1/27/20221 hour, 2 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Maria Østhassel @psyktdeg - vennskap, ensomhet og psykisk helse (reprise)

Maria Østhassel startet tiktok og instagram kontoen @psyktdeg under pandemien, seks måneder senere har dette blitt hennes fulltids jobb. Hun formidler psykologi lettfattelig ved bruk av dans, humor og skuespill - rettet mot ungdom. For arbeidet sitt vant hun sa Gruda Skard-prisen i 2020. I april kommer hun med bok. @yrjaoftedahl
1/20/202249 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Anita og Jorun, DN Kvinner "ta styring over økonomien, og du vil få kontroll over eget liv"

Hva er en god parøkonomi? Bør man ha samboerkontrakt og hvordan lager man det? Og hvordan forhandler man lønn? Hvorfor er penger så tabu - hvordan kan man endre det? Kan man bli en økonomisk superkvinne? På tide at vi kvinner snakker med om penger! Penger er makt. Anita Hoemnes og Jorun Sofie Fallmo Aartun er begge journalister i DN og startet opp  DN kvinner for to år siden som per dags dato har 30k medlemmer. Her kan du spør om hjelp til alt du lurer på og få innsikt i økonomi på et lettfattelig språk. De ga også nettopp ut boken "Penga og livet".
1/13/20221 hour, 4 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Helsesista om grensesetting og egenomsorg (reprise)

Hva gjør Tale Maria for å ta vare på seg selv?  Er hun god til å sette grenser? Hvilket grep gjorde hun når Helsesista tok av for å holde seg inntakt?  Tale Maria Krohn Engvik  driver snapchatkontoen og brandet Helsistahvor hun kommer snakker med ungdom om helsespørsmål og kommer med tips og råd. Hun er også blitt en talsperson og et fjest for norsk ungdom sin psykiske helse. Tale har et mål om å være med å øke den psykiske  helsen til norsk ungdom.  Og for arbeidet sitt så har hun blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Hun hadde og sitt eget TV program på TV2 under navnet Helsesista.[7] Serien ble nominert til beste barne- eller ungdomsprogram hos Gullruten. @yrjaoftedahl
1/6/202259 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Hvem vil du være i 2022? Med Siri Abrahamsen (reprise)

Hvordan sette riktige mål og oppnå resultatene vi ønsker? Her er episoden som tar for seg hvordan du kan bli den beste versjonen av deg selv i 2021! Den årlige workshop-klassikeren med Siri Abrahamsen. Episoden er spilt inn i 2018.  
12/30/202153 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Karen Dolva "jeg måtte løse ensomhetsproblemet jeg selv hadde kjent på" (reprise)

Karen Dolva har bakgrunn som interaksjonsdesigner og gründer. Hun driver selskapet No Isolation som utvikler kommunikasjonsteknologi for mennesker som av forskjellige grunner sliter med ensomhet. Selv kaller de det varm teknologi. Vi snakker om isolasjon, ensomhet og gründerskap. Fra 2019.
12/23/20211 hour, 22 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Sigrun Syverud "fremtiden er å leie fremfor å eie" (reprise)

Sigrun Syverud er grunnlegger og daglig leder av Fjong. En utleietjeneste for klær. Det grønne skiftet er godt i gang og vi er blitt mer miljøbevisste. Fastfahion er blitt mindre trendy og å leie fremfor å eie er kommet for å bli. Hør Sigruns reise i denne episoden. De hentet blant annet 9 millioner i folkefinansiering og slo alle rekorder med å få med seg over 80 % kvinnelige investorer. 2019.
12/16/20211 hour, 3 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ulrikke Brandstorp "all våkentid er arbeidstid" (reprise)

Maskorama-vinner, MGP-vinner og Mamma Mia stjerne!Ulrikke Brandstorp har vært i artist-gamet lenge, og deltatt i utallige sangkonkurranser og landet en 2. aller 3. plass. I 2020 fikk hun endelig resultatene og gjennombruddet hun har jobbet hardt for hele livet da hun vant Maskorama og MGP. Episoden er spilt inn i 2019, før hennes store gjennombrudd.
12/9/20211 hour, 39 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Stine Bustillo "det er én ting som fungerer på Instagram i dag, det er REELS"

I dette avsnittet av episoden med Stine Bustillo får vi lære litt om hva som er lurt å gjøre på instagram og hva som fungerer på reels. @stinebustillo @yrjaoftedahl  
11/26/20217 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Stine Bustillo "slik up-er du gamet i sosiale medier"

Vil du bli bedre på å bygge din egen personlige merkevare/eller bedrift i sosiale medier? Da er dette episoden for deg! Stine Bustillo, tidligere aka "Gründermamma", er sosiale medie ekspert.  Hun elsker tall og ser på sosiale medier som et eneste stort spill. Hun bruker flere timer hver dag for å holde seg oppdatert på det nyeste. Her får du en generell innføring som du kan bruke på å holde deg oppdatert og bli litt bedre. @stinebustillo @yrjaoftedahl
11/25/202143 minutes
Episode Artwork

TGIM "Hva påvirker lykkefølelsen vår? Og hvordan kan vi få mer av den?"

Før var man på sitt lykkeligste i 30-årsalderen. Men Ny forskning viser at unge voksne har hatt en sterk nedgang i lykkefølelse. Hva påvirker vår lykkefølelse og hvordan kan vi få mer av den? @yrjaoftedahl
11/22/20215 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Siri Børsum "det holder med 80 %"

Hvordan har det å vokse opp med dysleksi påvirket hennes arbeidsmoral? Siri Børsum har lang erfaring som leder i ulike stillinger mediebransjen, og som leder for digital transformasjon i Google. Nå er hun Global Vice President for Eco-development og Partnerships i Huawei. @yrjaoftedahl
11/19/20215 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Siri Børsum “hvis du ikke gleder deg til å gå på jobb må du finne på noe annet”

Hvordan har det å vokse opp med dysleksi påvirket hennes arbeidsmoral og karrierevei? Hva driver henne? Hva gjør at hun takler tunge perioder? Hva lærte hun i Silicon Valley? Og hvorfor er hun så opptatt av konkurranse? Siri Børsum har lang erfaring som leder i ulike stillinger mediebransjen, og som leder for digital transformasjon i Google. Nå er hun Global Vice President for Eco-development og Partnerships i Huawei. Siri brenner for digitalisering, endring og innovasjon - og et besøk i Silicon Valley trigget det ytterligere, noe vi også kommer inn på. @yrjaoftedahl  
11/18/202140 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

TGIM "Syv viktige former for hvile - som vi alle trenger"

Får du nok hvile? Søvn i seg selv er ikke nok, der er flere ulike former for restitusjon som må prioriterer om vi skal ha det godt med oss selv og prestere best mulig over tid. Denne mandagsspalten har tatt utgangspunkt i en TED-artikkel som understreket de ulike formene for hvile som jeg selv fokuserer på. Les artikkelen her: https://ideas.ted.com/the-7-types-of-rest-that-every-person-needs/ @yrjaoftedahl
11/15/202110 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Kjerstin Braathen “I kriser blir det raskt tydelig hva som er viktig”

Kun ett halvt år etter at Kjerstin fikk rollen som konsernsjef i DNB stengte landet ned. Korona kom som en bølge flodbølge mot henne, men likevel stod hun støtt og fikk navigert skuta i riktig retning. I dette utsnittet får vi høre hvordan Kjerstin opplevde korona-krisen. @yrjaoftedahl
11/12/20219 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Kjerstin Braathen, konsernsjef, DNB - “Spill på egne styrker, det er viktig å være seg selv.”

Kjerstin Braathen er kåret til en av Norges mektigste kvinner. Hun jobber i en av verdens mest lønnsomme finansinstitusjoner og er en kvinne som lyser kontroll og trygghet. Jeg forstår godt hvorfor det ble akkurat henne som i 2019 tok over konsernsjefs-rollen etter Rune Bjerke i Norges største bank, DNB. Kjerstin hadde faktisk aldri sett for seg at hun skulle endre opp i bank, planen var egentlig å vende snuten tilbake og ta over familie bedriften. Sånn ble det ikke, og nå brillierer hun som en av de viktigste kvinnelige næringslivsforbildene og får utfordre seg og vokse hver eneste dag. Hvordan fortsetter hun å utvikle seg nå når hun har nådd toppen? Hvordan var det å komme inn i en ny og krevende jobb og samtidig skulle håndtere en stor krise? Og hva gjør hun for å prestere bedre på jobb?Hva er det mest utfordrende hun har opplevd? Og hva tenker hun om blockchain?Og en viktig ting hun påpeker. “Det handler om å tørre å gjøre feil”. @yrjaoftedahl
11/11/202141 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - "du trenger ingen logisk forklaring"

Du trenger ikke alltids en logisk forklaring på alle valgene du tar. Vi mennesker er komplekse, og det er rom for å omfavne hele seg - og vise det til andre. @yrjaoftedahl
11/8/20215 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Silje Nordnes "fake it until you make it"

I dette utsnittet får vi høre om Silje som satte alle pengene sine på en hest og har hatt mottoet fake it until you make it. @yrjaoftedahl
11/5/20217 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Silje Nordnes "vær tilgjengelig for telefonene om de kommer"

Silje Nordnes er journalist og programleder for radio og TV. I 10 år jobbet hun i P3 morgen, og ga nordmenn en god start på dagen. Der vi tydeligst kan plassere henne i dag er som programleder i TV suksessen Maskorama. Hun har jobbet og deltatt på en rekke tv produksjoner, og har vært blant annet programleder for MGP. Silje Nordnes har som programleder i P3morgen vunnet flere priser på Prix Radio, blant annet «Årets programleder/programlederteam» i 2014 og 2015. I episoden får vi høre om hvordan Silje jobbet mot det store drømme-målet, om å omstille seg i en vanskelig periode og bli kjent med egne overlevelsesverktøy, om at det handler om å fake it til you make it, by på seg selv - og om å gi seg hen til Tiktok og mye mer! Hennes beskjed er helt klart: “vær tilgjengelig for telefonene om de kommer”. @yrjaoftedahl
11/4/202138 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - hvordan utvikle mer GRIT?

GRIT - hva betyr det? Hvordan kan man få mer av det? Og hvordan finne ut hvor mye man har! Spread the GRIT :D Ps: Cecilie Ystenes har podkasten "GRIT" for deg som er nysgjerrig på å lære mer :) @yrjaoftedahl
11/1/20216 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Maria Arlén Larsen - overlege, fettforsker og gründer

Finnes der forskjell på sunt og dårlig fett? Påvirker fett vår mentale helse? Og hva er veien til en god helse? Og hvorfor er Maria så opptatt av akkurat dette? Jeg fikk nyss på Maria da Ronny laget et program om Fett på NRK som ble mye omdiskutert. Så jeg tenkte, hvorfor ikke kjøre en episode på temaet.Maria er overlegge, fettforsker, gründer og forfatter av boken “En fet hemmelighet”. I episoden snakker vi rundt hvordan fett påvirker kroppen og sinnet - og hva som er veien til en god helse og mye mer. Mange er redd for fett, men Maria er synes det er så spennende at hun rett og slett ble forsker.  @yrjaoftedahl
10/29/202145 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Maria Arlén Larsen - overlege, fettforsker og gründer - veien til en god helse

Hva er veien til en god helse? Her er et utsnitt av ukens episode med overlege, fettforsker og gründer. Maria Arlen Larsen og vi snakker om hennes tanker om en god helse og hvordan å få det. @yrjaoftedahl
10/28/20219 minutes
Episode Artwork

TGIM: Når bør man endre retning og når er det på tide å kaste inn håndkleet?

Når er det på tide å endre seg som bedrift? Hvordan gjør man det? Og når skal man kaste inn håndkle? Dette er en høytlesning av spalten min fra siste utgave av AW Magazine, business magasinet rettet mot kvinner!  Enjoy :)
10/25/20216 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Tiril Refsum sin suksessfaktor

Tiril Refsum, gründeren av Oslo Raw, returnerer som gjest og i dette utsnittet forteller hun stor rolle mentorene og støtten hun har fått underveis har spilt for dit hun er kommet i dag. Likte du denne, hør hele episoden :)
10/22/20216 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Tiril Refsum returnerer - egenomsorg, personlig vekst og å følge eget hjerte

Det er tre år siden mitt første intervju med Tiril - hvordan går det nå? Gründeren av Oslo Raw var min aller første gjest, historien hennes starter med en utbrenthet som resulterte i baking på kjøkkenet og kaker som hun etterhvert tok med seg på sykkelen rundt til ulike kaféer i Oslo. Kort tid etterpå satset hun alt på egen kafé. Tiril er for meg personlig vekst i levende form. Å vokse er den sterkeste drivkraften hun har og det gjenspeiler seg i alle valg hun tar. Hva gjør hun for å ta vare på seg selv i en travel hverdag? Tiril Refsum driver suksess kafé-kjeden Oslo Raw som fokuserer på vegansk og raw mat. Hun har gitt ut flere bøker, og eier i dag tre kaféer. @osloraw @yrjaoftedahl
10/21/202142 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

TGIM - barn, ikke brud!!

Lær mer om hvorfor det er viktig å bidra til årets TV aksjon, som Plan Norge står bak. Tematikken er barneekteskap. Det sier seg selv at dette er noe vi må bidra til å sette en stopper for. www.blimed.no
10/18/20214 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Anette Dimmen - hva mener Anette skal til for å lykkes?

Anette står bak det bærekraftige klesmerket AWAN. Hør hennes reise og erfaringer i ukens episode. Dette er et utsnitt.
10/15/20216 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Anette Dimmen - om gründer-reisen, bærekraftig mote og om å byggen bro mellom mote og velvære

Anette Miwa Dimmen flyttet fra Tromsø til London for å bli popstjerne, men etter syv år kjente hun at det ikke var riktig å fortsette. Men, kreativiteten og skapertrangen ga seg ikke - og å jobbe for noen andre var uaktuelt. Dette resulterte i idéen om det bærekraftige klesmerket AWAN. Som de fleste andre kvinner hadde Anette lenge irritert seg over at det ikke finnes noen behagelige hjemme klær. Og en dag fikk hun ånden over seg og skjønte at hun måtte ta saken i egne hender. Anette har et brennende engasjement for å bygge en bro mellom mote og velvære. I korona triplet de omsetningen og de har fått millionstøtte fra utenlandsk investor. Hva er bærekraftig mote?Hvordan har reisen vært og hvordan har hun gått frem for å få det til? Og hvordan taklet hun korona perioden? @yrjaoftedahl
10/14/202148 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

TGIM - en oppfordring!

Bli med meg ut av komfortsonen denne høsten - vet det kan være skummelt, så la oss gjøre det sammen. Å gå ut av komfortsonen kan være så mangt, om det så er å si sin mening høyt, si nei eller starte sitt eget selskap eller søke på en ny jobb.  God mandag! @yrjaoftedahl
10/11/20216 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Winifred Patricia - vil du bli bedre på å forhandle? Hør denne

Winifred Patricia Johansen, Senior Vice President i Queantafuel ASA og styreleder i Quantafuel ApSDanmark, er ekspert på forhandlinger. Å forhandle er faktisk noe hun er svært glad i. Hun har landet store kontrakter og milliard avtaler i Egypt, Aserbajdsjan, Malaysia, Mexicogulfen og Vest Afrika med oljeselskaper som Shell og BP!Her kommer noen av hennes beste tips! For å lære mer, hør hele episoden! @yrjaoftedahl
10/8/202112 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Winifred Patricia - forhandlinger, makt og business på tvers av kulturer

Winifred Patricia Johansen, Senior Vice President i Queantafuel ASA og styreleder i Quantafuel ApSDanmark, er ekspert på forhandlinger. Å forhandle er noe hun er svært glad i. Hun har landet store kontrakter og milliard avtaler i Egypt, Aserbajdsjan, Malaysia, Mexicogulfen og Vest Afrika med oljeselskaper som shell og BP - samt har lang erfaring som leder. Lær hennes beste tips og triks i denne episoden. @yrjaoftedahl
10/7/20211 hour, 2 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

TGIM - hva gjør du når en du kjenner har fått grensene tråkket over seksuelt?

Hvordan kan du være en god støtte til en som har fått sine seksuelle grenser tråkket over? Jeg kommer med mine innspill.  @yrjaoftedahl
10/4/20215 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Monica Nyhus - hvordan gi barn et robust mindset

Dette er et utsnitt fra episoden med Monica Nyhus hvor vi snakker mye om selvutvikling. I dette utsnittet fokuserer vi på hvordan vi kan bidra til at barn vokser opp og bygger et godt mindset.
10/1/20217 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Monica Nyhus - mindset, familieverdier og om det å skape et liv man elsker

Monica Nyhus er influencer og gründer. Hun driver flere selskaper sammen med mannen Chris, og i tillegg inviterer de nordmenn inn i stua til et liv med fire barn både på TV i Bloggerne og i egne sosiale medie kanaler. Noe av det Monica er helt rå på er å styre eget mindset, dette er noe jeg brenner veldig for seg så denne episoden er det nettopp det som er hovedfokuset. Monica er en gledesspreder uten like og gjør det hun kan for å løfte flere kvinner opp og frem! Det liker jeg! Enjoy!
9/30/202151 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

TGIM - hvorfor du må ta en pause fra mobilen

Hvor ofte legger du fra deg telefonen? På tide å ta en liten detox? All forskning peker på -> JA :D @yrjaoftedahl
9/27/20215 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Nosizwe - er rutiner roten til alt godt?

Korona lærte Nosizwe en hel haug om eget liv og hva hun trenger for balanse og for å ha det bra. I tillegg måtte hun også kvitte seg med en historie hun hadde fortelt seg selv om ikke stemte. I dette utsnittet av episoden md Nosizwe får vi høre hva hun lærte! Nosizwe Baqwa er en kreativ sjel med en fot i mange forskjellige områder - først og fremst artist, men også kulturarrangør, skuespiller, gründer og statsviter er noe av det som beskriver henne. Hun har gitt ut flere album. Noen kjenner henne som lillesøsteren til Tshawe fra Madcon. Hun brenner for å fortelle historiene som ikke blir fortalt fra et krysskulturet perspektiv i en skandinavisk kontekst.
9/24/20218 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Nosizwe - om kreativitet, et liv i balanse, kunstens kraft og familieoppgjør

Er det mulig å være kreativ, men også strukturert og organisert? Er rutiner og disiplin porten til alt? Hvordan er det å vokse opp med sterke forventninger til hvem du skal være? Og hvordan har det vært å ta ett oppgjør med familien gjennom kunsten? Nosizwe Baqwa er en kreativ sjel med en fot i mange områder - først og fremst artist, men også kulturarrangør, skuespiller, gründer og statsviter er noe av det som beskriver henne. Hun har gitt ut flere album. Noen kjenner henne kanskje som lillesøsteren til Tshawe fra Madcon. Nosizwe brenner for å bruke kunst som et verktøy for å skape sosial forandring og bevisstgjøring. Hun fokuserer på å fortelle historiene som ikke blir fortalt fra et krysskulturelt perspektiv i en skandinavisk kontekst. En mor av en nasjon er hennes seneste forestilling.
9/23/202145 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - tips til mer ro, kreativitet og refleksjon

Hvor ofte er du i stillhet? Stillhet er en ressurs vi ikke er så gode på å benytte oss av i disse tider, med konstante distraksjoner fra mobilen, jobb og bysamfunn.  @yrjaoftedahl
9/20/20216 minutes, 1 second
Episode Artwork

Mari Hult - å vinne over angsten

Dette er et utsnitt av episoden med Mari Hult. Mari Hult driver Vegetarbloggen, og har spredt vegansk matglede i over 11 år. Hun har skrevet fem bøker og laget mer enn 2000 egne retter. Hvordan får hun det til? Mari har også slitt en del med angst, og i denne episoden får vi høre hvordan hun har tatt kontrollen tilbake. I tillegg til å være en av pionerene bak den grønne bølgen har hun landet drømmejobben i Stavanger symfoni-orkester. @vegetarbloggen
9/17/20219 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Mari Hult - mental helse, grønn matglede og fremtidens mat

Mari Hult driver Vegetarbloggen, og har spredt vegansk matglede i over 11 år. Hun har skrevet fem bøker og laget mer enn 2000 egne retter. Hvordan får hun det til? Mari har også slitt en del med angst, og i denne episoden får vi høre hvordan hun har tatt kontrollen tilbake. I tillegg til å være en av pionerene bak den grønne bølgen har hun landet drømmejobben i Stavanger symfoni-orkester. @vegetarbloggen
9/16/202145 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

TGIM - forandring fryder!

Vekst, growth, endring - utvikler du deg? Vekst er for meg en viktig verdi - i denne episoden forteller jeg litt hvorfor og hvordan man kan bli bedre på å vokse i eget liv. @yrjaoftedahl
9/13/20215 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ida Jackson - hva er intuisjon?

Dette er et utsnitt fra episoden med Ida Jackson hvor hun forteller hvordan hun opplever intuisjon! Ida er min favoritt gjest of all time, så anbefaler å høre hele episoden (del 1 og del 2) om tarot, astrologi, numerologi og alt det mystiske. Ida kan sin fakta og historikk. @yrjaoftedahl
9/10/20218 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Ida Jackson (del 2 ) - tarot, astrologi, numerologi og det mystiske

Er du nysgjerrig på det spirituelle? Ukens episode er for deg med et åpent sinn!Dette er en detaljert samtale om tarot, hvor vi får innblikk i astrologi, mytologi og numerologi. I episoden får vi lære mer om disse urgamle verktøyene som setter i gang gode samtaler, kreativitet og hjelper med å sette ord på egne følelser samt lære en mer om en selv.Ida Jackson er en returnerende gjest og går under beskrivelsen heks, forfatter, gründer og teknologi-trollkvinne.Ida er et av de mest spennende menneskene jeg kjenner. For å bli enda bedre kjent med ida så vil jeg absolutt anbefale å høre episodene med ida hvor hun snakker om noe helt annet nemlig teknologi, koding og entreprenørskap. Boken Ida anbefaler finner dere på www.pokket.no/yrja @yrjaoftedahl
9/9/20211 hour, 16 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

TGIM - en jeg kjenner sliter mentalt - hva kan jeg gjøre?

Jeg tipper at vi alle har noen i nettverket vårt som har vært/er i en mentalt dårlig tilstand. Men hvordan kan vi hjelpe? Det er noe jeg tar opp i denne episoden. Hvordan støtte en som er psykisk syk? @yrjaoftedahl
9/6/20217 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ida Jackson - hvordan legger man tarot kort?

Dette er et utsnitt av episoden med Ida Jackson hvor vi får en innføring i tarot og dets historie - og i dette avsnittet får vi lære om hvordan man faktisk legger tarot kort. Tarot kort er et verktøy for å blir bede kjent med deg selv, sette ord på følelsene dine og se muligheter. Og det der er akkurat det jeg heier på! Boken Ida anbefaler finner dere på www.pokket.no/yrja @yrjaoftedahl
9/3/202110 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ida Jackson (del 1) - tarot, astrologi, numerologi og det mystiske

Er du nysgjerrig på det spirituelle? Ukens episode er for deg med et åpent sinn!Dette er en detaljert samtale om tarot, hvor vi får innblikk i astrologi, mytologi og numerologi. I episoden får vi lære mer om disse urgamle verktøyene som setter i gang gode samtaler, kreativitet og hjelper med å sette ord på egne følelser samt lære en mer om en selv.Ida Jackson er en returnerende gjest og går under beskrivelsen heks, forfatter, gründer og teknologi-trollkvinne.Ida er et av de mest spennende menneskene jeg kjenner. For å bli enda bedre kjent med ida så vil jeg absolutt anbefale å høre episodene med ida hvor hun snakker om noe helt annet nemlig teknologi, koding og entreprenørskap. Boken Ida anbefaler finner dere på www.pokket.no/yrja @yrjaoftedahl
9/2/20211 hour, 12 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Marie Louise Sunde - om ubevisst diskriminering, kjønnsstereotypier, ukultur

Annonse: sommertilbud hos DN - 6 uker for 60 kroner! Gå til www.dn.no/powerladies For å benytte deg av tilbudet. Marie Louise Sunde fikk nok av kirurg jobben da hun gjentatte ganger ble diskriminert. Dette førte til at hun teamet up med Isabelle Ringnes og satt i gang Equality Check som legger tilrette for mangfold på arbeidsplassen. @yrjaoftedahl
8/26/20211 hour, 9 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Gro Hammerseng-Edin - om å tørre å ta plass, hvordan kommunisere bedre og å se mennesker (reprise)

Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
8/19/202155 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - Syv steg til en god indre dialog (reprise)

Mine syv steg til en god indre dialog. Dette er teknikker jeg selv har brukt for å snu og vedlikeholde mitt eget tankemønster. Om du er interessert i å få en bedre mental velvære så er det bare til sjekke ut denne episoden. Dette er spalten min til AW Magazine! @yrjaoftedahl
8/16/202111 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Stine Trygg-Hauger, CEO Clas Ohlson Norge - om å ha det gøy på jobben (reprise)

Stine Trygg-Hauger har nylig lansert bok og vært CEO i Chlas Ohlson over flere år. Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
8/12/202149 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

TGIM - en perspektiv-øvelse for bedre problemløsning (reprise)

"The Six Thinking Hats" er en perspektiv-øvelse oppfunnet av den kjente legen, forfatter og oppfinneren Edward de Bono, som har skrevet en bok om samme tema og er mannen bak lateral tenkning. Hvor han definerer en teknikk for problemløsning hvor en nærmer seg problemene indirekte og fra ulike vinkler i stedet for å konsentrere seg om en direkte tilnærming. Dvs. budskap som stimulerer mottakeren til å bruke både høyre og venstre hjernehalvdel samtidig.   Further learning The Model Health Show Episode #318 Thinking Faster and Better Silverstein, D., Samuel, P., & Decarlo, N. (2009). The Innovator’s ToolKit: 50 Techniques for Predictable and Sustainable Organic Growth. Wiley. De Bono, E.  (1985). Six Thinking Hats: An Essential Approach to Business Management. Little, Brown, and Company.  
8/9/20219 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Solveig Kloppen (reprise)

Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
8/5/20211 hour, 10 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

TGIM - Bli god på å tilgi (reprise)

Klarer du å tilgi? Å tilgi kan være sårt og ta lang tid, men for å komme seg videre å la negative følelser forlate kroppen er det viktig. @yrjaoftedahl
8/2/20217 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Christine Dancke - om å lade i hverdagen, musikk og karriere (reprise)

Christine Dancke har lenge vært norske musikere sitt springbrett. Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
7/29/20211 hour, 27 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

TGIM - Følelser er normalt (reprise)

Vi har de alle sammen, selv om vi tror vi ofte er alene om dem.  @yrjaoftedahl Annonsør DN: 6 uker for 60 kroner! www.dn.no/powerladies
7/26/20216 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Susanne Holzweiler - om Holzweiler, vekst, ledelse og samarbeid

Susanne Holzweier har gjort stor suksess med klesmerke, men har store ambisjoner om ekspansjon. Nylig har de startet opp restauranten Holzweiler Plaz i Oslo. @yrjaoftedahl
7/22/202147 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

TGIM - skap dine egne muligheter (reprise)

Drømmer levert på sølvfat skjer sjelden. Å skape egne muligheter er en viktig faktor for å nå mål og ønsker. @yrjaoftedahl Annonsør DN - sommertilbud 6 uker for 60 kroner. www.dn.no/powerladies    
7/19/20214 minutes
Episode Artwork

Anita Krohn Traaseth - om ledelse hvem er Anita som leder, hva har formet henne (reprise)

Anita Krohn Traaseth om ledelse og egen karrierevei. Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
7/15/202155 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Mona Berntsen - om veien til å bli Justin Biebers danser (repost)

Hvordan blir man en av verdens beste dansere? Hør Monas reise ! Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies
7/8/20211 hour, 13 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Pernille Radeid - om true crime; seriemordere, drap og etterforsking

Annonse: Sommertilbud hos Dagens Næringsliv: 6 uker for 60 kroner på linken www.dn.no/powerladies Pernille driver podcasten True Crime Norge. Og er lidenskapelig opptatt av etterforskning. Vi får lære mer om seriemordere og Pernilles obsession i denne episoden. @yrjaoftedahl  
7/1/20211 hour, 48 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ann-Beth Freuchen - hvordan å få de ansatte til å prestere og trives på jobb

@yrjaoftedahl
6/25/20216 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ann-Beth Freuchen - om egen lederstil og ledelsesfilosofi

Tidligere CEO for Orkla Foods og med en lang rekke av andre lederstillinger i Orkla (blant  annet som CEO for Orkla Confectionery & Snacks Norge og CEO for KIMS AS er ukens gjest. Vi går i dypden på hennes lederstil, erfaringer og filosofi.  Episoden er spilt inn på Female Business Forum. @yrjaoftedahl
6/24/202133 minutes
Episode Artwork

TGIM: Hvordan få en fot innenfor gründermiljøet (reprise)

Det er mange som tar kontakt og lurer på hvordan å få en fot innenfor gründer-miljøet. Hvis det er deg - hør denne. Nå åpner samfunnet opp igjen, og da tenker jeg det er like aktuelt. @yrjaoftedahl
6/21/20216 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Karianne Wahlstrøm - om selvfølelse på bånd og teknikkene som hjalp (utsnitt)

Karianne Walstrøm er tidligere farmen og Torpet reality deltaker. Hun drives av vekst og deler sin indre reise og hvordan å bli trygg i seg selv i sosiale medier. I dette utsnittet av den fulle episoden får vi høre hvordan Karianne hadde en selvfølelse på bånn og hvordan hun begynte å bygge seg opp igjen. Hele episoden ligger ute. Anbefales! @yrjaoftedahl
6/18/202111 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Karianne Wahlstrøm om selvfølelse, selvtillit, raushet og hva som skal til for å stå støtt i seg selv

Karianne Wahlstrøm er tidligere Farmen og Torpet deltaker. Hun et menneske som drives av nysgjerrighet og vekst og har aldri vært redd for å teste kroppen eller hodet. Et eksempel er at hun ble med i NM i bikini fitness. Karianne er et klokt vesen som fokuserer på hvordan å få det bedre i seg selv, hvordan å åpne hjertet i seg selv, stå stødig i seg selv i sosiale medier og det er nettopp det vi snakker om i dag. I tillegg til sosiale medier jobber hun som lærer. Vi får høre om hvordan hun gikk fra å hate alle og alt rundt seg og med en selvfølelse på bånn, til nå å elske seg selv og livet sitt. Hva gjorde hun? Det får vi høre! @yrjaoftedahl @kariannewahlstrøm
6/17/202143 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

TGIM - introvert eller ekstrovert - hva er du?

Er du bevisst på hvor du får energi? Det er lettere å legge tilrette en hverdag hvor man slipper å tappes for energi om man vet om man er introvert, ambivert eller ekstrovert. @yrjaoftedahl
6/14/20219 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Siw Slevigen (Happy penger) - nøkkelen til en god par-relasjon (utsnitt)

Økonomiprofil Siw Slevigen bak kontoen happy penger er fortsatt nyforelsket i mannen sin etter 19 år! Hun mener hun har funnet noen nøkler som både hun og mannen har tatt i bruk for å dyrke en bærekraftig par relasjon. Og det er dette vi får høre om i ukens avsnitt. @yrjaoftedahl
6/11/202112 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Siw Slevigen (Happy Penger) - nøkkelen til en god par-relasjon, personlig økonomi og landbruk

Siw Slevigen er økonomiprofil i sosiale medier og driver selskapet sitt "Aldri mer inkasso". Siw elsker penger og brenner for bidra til at folk får et bedre forhold til egen økonomi -  i tillegg har hun knukket en kode om hvordan å fortsatt våkne nyforelsket selv etter 19 år i forhold. Hvordan får vi høre i episoden!  
6/10/202155 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

TGIM - Selvsaboterer du? 5 steg mot å slutte.

Selvsabotering kjenner kanskje noen av dere til. Det er når vi ubevisst eller bevisst går inn for å ødelegge for oss selv. Men hvordan slutter vi? Her er fem punkter til hvordan! @yrjaoftedahl
6/7/20217 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kristin Skogen Lund - hva kjennetegner Kristin som leder? Og hva mener hun er en god leder?

I dette utsnittet får vi høre hva som kjennetegner henne som leder og hva hun mener karakteriserer en god leder.   Kristin Skogen Lund har hatt flere toppleder roller over mange år. Blant annet i aftenposten, Telenor, NHO og nå mediekonsernet Schibsted. Hun er kåret til Norges 7. mektigste kvinne. Og på hjemmebanene har hun to tvillingpar. har hun to tvillingpar på.  Kristin aldri har søkt på en jobb - hun har kun blitt headhuntet. @yrjaoftedahl
6/4/20219 minutes
Episode Artwork

Kristin Skogen Lund - oppvekst, ledelse og drivkraft

Kristin Skogen Lund har hatt flere toppleder roller over mange år. Blant annet i aftenposten, Telenor, NHO og nå mediekonsernet Schibsted. Hun er kåret til Norges 7. mektigste kvinne. Og på hjemmebanene har hun to tvillingpar. har hun to tvillingpar på.  Kristin aldri har søkt på en jobb - hun har kun blitt headhuntet. Hvordan har hun fått det til? Hva er det som har preget Kristin til å skapet det livet hun har skapt? Hva er hennes styrker som leder? Og hva er en god leder i hennes øyne? Og hvordan har hun lagt opp livet for å ha en krevende jobb og to tvillingpar tett? @yrjaoftedahl
6/3/202144 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

TGIM - Historiske kvinner: Ada Lovelace (reprise)

Ada Lovelace født i England 1815, regnes som historiens første programmerer. @yrjaoftedahl
5/31/20218 minutes
Episode Artwork

Sandra Lyng - om livsstilsendringene hun har gjort de siste månedene (utsnitt)

Dette er et utsnitt fra episoden med artist og psykisk helse forkjemper Sandra Lyng Haugen. I dette utsnittet forteller hun om hva hun har gjort for å endre livet sitt de siste månedene. @yrjaoftedahl    
5/28/20219 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Sandra Lyng - om veien til en god mental helse, utfordringer hun har møtt på, og konkrete teknikker

Sandra Lyng ble kjent da hun var 16 år gammel gjennom Idol og har vært i rampelyset siden. Sandra er låskriver, artist, forfatter og gründer. I tillegg til dette er hun svært engasjert i mental helse. Vi hørt henne snakke om depresjon, angst, spiseforstyrrelser, mobbing, et voldelig forhold og mye mye mer.  Hun er opptatt av å få frem viktigheten av å dele og at man ikke må bære skam. Det jeg lurer på er hvorfor brenner hun sånn for å formidle psykisk helse? Hva gjorde at hun selv kastet medisinene etter 11 år og nå etter 21 år har sluttet å gå til psykolog? Hvordan bryter man med gamle mønstre og lager nye vaner? Hvordan kan man gå fra selvhat til dyp egen kjærlighet på kort tid? Sandra har mange gode teknikker om hvordan hun selv har fått en bedre hverdag og deler dem med oss. Og som hun selv sier: En tyngre ryggeskk gir en sterkere kropp, sånn er psyken vår og Enjoy!
5/27/202154 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

TGIM - kvinnehistorie: Ching Shih (reprise)

Det sies at på det absolutt meste så hadde Piraten Ching Shih, "The Terror of The South", en flåte på opp mot 1800 skip og 60-80.000 menn. "The Red Flag Fleet" er/var den mest suksessfulle og største flåten noen sinne i piraters historie. @yrjaoftedahl
5/24/202114 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Emilie Nereng - om å bygge en robust mental psyke og et godt selvbilde (utsnitt)

Et utsnitt av hvordan Emilie Nereng har fokusert på å bygge en mental robust psyke og et godt selvbilde. Emilie Nereng var en av Norges først bloggere og influencere og startet allerede som 13 åring, i 2009. Emilie ble kjent over natten da bloggen eksploderte i lesere på kort tid etter, i en periode hadde hun over 200.000 lesere hver dag og bare i oktober 2009 så hadde hun et treff på 3.5 millioner.  I 2017 la hun ned bloggen for godt og slettet alle spor. Nå jobber Emilie for å bedre norsk folkehelse og sprer kunnskap om ernæring i egne sosiale medie kanaler og podkast. Hun har også gitt ut bok og har mange planer for fremtiden. Det jeg lurer på er: hvorfor begynte hun å blogge egentlig? Og hvordan påvirket det henne å være influencer så ung og i en tid hvor få var det? Hvordan fikk hun hverdagen til å gå opp når hun også gikk på skole og i tillegg var perfeksjonist ? Hvorfor ble bloggingen så vanskelig at hun til slutt valgte å slette alt? Hvordan har hun jobbet med seg selv for å komme opp av grøften?  @yrjaoftedahl
5/21/202110 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Emilie Nereng - Norges første internett kjendis om "voe" reisen, utfordringer og personlig vekst

Emilie Nereng var en av Norges først bloggere og influencere og startet allerede som 13 åring, i 2009. Emilie ble kjent over natten da bloggen eksploderte i lesere på kort tid etter, i en periode hadde hun over 200.000 lesere hver dag og bare i oktober 2009 så hadde hun et treff på 3.5 millioner.  I 2017 la hun ned bloggen for godt og slettet alle spor. Nå jobber Emilie for å bedre norsk folkehelse og sprer kunnskap om ernæring i egne sosiale medie kanaler og podkast. Hun har også gitt ut bok og har mange planer for fremtiden. Det jeg lurer på er: hvorfor begynte hun å blogge egentlig? Og hvordan påvirket det henne å være influencer så ung og i en tid hvor få var det? Hvordan fikk hun hverdagen til å gå opp når hun også gikk på skole og i tillegg var perfeksjonist ? Hvorfor ble bloggingen så vanskelig at hun til slutt valgte å slette alt? Hvordan har hun jobbet med seg selv for å komme opp av grøften?  @yrjaoftedahl
5/20/20211 hour, 2 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vibeke Klementsen - om gründer-opplevelsen

Vibeke Klemetsen er lidenskapelig opptatt av yoga, trening og helse. Hun brenner for en balansert og sunn livsstil og er det som skinner gjennom i alt hun gjør.  Hun er journalist, forfatter, programleder, influencer, grunder og Yoga instruktør. I 2011 startet hun yoga-kleskolleksjonen; Run & Relax. Hun ble først kjent som værmelder på TVNorge.   @yrjaoftedahl
5/14/20216 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Vibeke Klemetsen - om yogafilosofien, karrierereisen, nedturer og oppturer

Vibeke Klemetsen er lidenskapelig opptatt av yoga, trening og helse. Hun brenner for en balansert og sunn livsstil og er det som skinner gjennom i alt hun gjør.  Hun er journalist, forfatter, programleder, influencer, grunder og Yoga instruktør. I 2011 startet hun yoga-kleskolleksjonen; Run & Relax. Hun ble først kjent som værmelder på TVNorge. Har hun vært målbevisst og hatt en tydelig karrierevei? Eller har veien blitt til mens hun har gått? Hva har det krevdes? Var den store drømmen å bli hotell direktør? Hvordan håndterer hun redsel? Og hvordan prioriterer hun seg selv? Når en dør lukkes så åpnes noen andre. Enjoy!
5/13/20211 hour, 4 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TGIM - koronakrisen, karrierebrems eller mulighet? Fem punkter til hva som kjennetegnet de som skapte muligheter for seg selv

Hvordan mitt år og hvordan 2020 var for meg og hva man kan gjøre for at det blir en mulighet i stedet for en karrierebrems, mine egne refleksjoner. Mine 5 punkter :)
5/10/20219 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Shazia Majid - hvem er den etniske minoritetskvinnen i nyhetene?

Utsnittet tar for seg Shazia sin egen Oxford studie hvor fokuset var  "hvem er den etniske minoritetskvinnen i nyhetene?" Shazia Majid er gravejournalist og forfatter og jobber som kommentator i VG. Hun fikk SKUP-prisen i 2020 og er fra tidligere dobbelt SKUP-diplom-vinner - og har i en årrekke vært en sterk stemme i den offentlige debatten. Ut av skyggene som er hennes første bok tar for seg likestilling i et innvandrerperspektiv, som er en kjernesak for henne.. Boken ble nominert til flere priser og mottok sakprosa prisen 2020. Shazia brenner for å belyse likestillingsutfordringene i innvandrermiljøet og har i tillegg gjennomført en egen Oxfordstudie hvor fokuset har vært å belyse manglende mangfold i media. Tross utfordringene har hun alltids gått sin egen vei. Shazia er rollemodellen vi alle trenger! Shazia har alltids gått sin egen vei og i episoden får vi høre hvordan det har påvirket henne, hvordan hun nå har omfavnet egenkjærlighet, kulturen hun er en del av og arbeidet hun gjør. Shazia er et viktig og inspirerende forbilde!
5/7/20217 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Shazia Majid - egenkjærlighet, kulturelle forskjeller, forbilder og påvirkningskraft

Shazia Majid er gravejournalist og forfatter og jobber som kommentator i VG. Hun fikk SKUP-prisen i 2020 og er fra tidligere dobbelt SKUP-diplom-vinner - og har i en årrekke vært en sterk stemme i den offentlige debatten. Ut av skyggene som er hennes første bok tar for seg likestilling i et innvandrerperspektiv, som er en kjernesak for henne.. Boken ble nominert til flere priser og mottok sakprosaprisnen 2020. Shazia brenner for å belyse likestillingsutfordringene i innvandrermiljøet og har i tillegg gjennomført en egen Oxfordstudie hvor fokuset har vært å belyse manglende mangfold i media. Tross utfordringene har hun alltids gått sin egen vei. Shazia er rollemodellen vi alle trenger! Shazia har alltids gått sin egen vei og i episoden får vi høre hvordan det har påvirket henne, hvordan hun nå har omfavnet egenkjærlighet, kulturen hun er en del av og arbeidet hun gjør. For denne ble hun tildelt sakprosa prisen 2020.Shazia er et viktig og inspirerende forbilde!
5/6/202155 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

TGIM - det er aldri for sent!

Arianna Huffington startet Huffington post i 50 årene, det samme gjorde han som starte McDonalds, og han som oppfant KFC begynte i 80 årene. Det er med ord aldri for sent! God mandag!
5/3/20212 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Marte Bratberg - om utfordringene med å være et kjent fjes

Gjesten i dag er Marte Bratberg er et av de blideste fjesene jeg vet om. Marte har flere års erfaring som programleder i både radio, tv og egen podcast Og i 2020 ble hun for alvor kjent for folk flest gjennom Kompani Lauritzen. I dag ledere hun God Kveld Norge samme med Niclas Baarli. @yrjaoftedahl
4/30/20218 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Marte Bratberg - om karriereveien, kjendistilværelsen, motgang og medgang

Gjesten i dag er Marte Bratberg er et av de blideste fjesene jeg vet om. Marte har flere års erfaring som programleder i både radio, tv og egen podcast Og i 2020 ble hun for alvor kjent for folk flest gjennom Kompani Lauritzen. I dag ledere hun God Kveld Norge samme med Niclas Baarli. Har det alltid gått på skinner? Hvordan er det å sitte på live radio 4 timer til dagen? Hva er hennes beste karrieretips og hva er det beste og værste med å være et kjent fjes - og kanskje det jeg lurer mest på - er hun alltids så glad? @yrjaoftedahl
4/29/202143 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

TGIM - er self-awareness veien til et godt liv?

Self awareness er en av nøklene stil egenkjærlighet og robusthet vil jeg påstå. Men - i en travel hverdag kan det være vanskelig å observere seg selv for å kunne navigere i riktig retning. Men øvelse gjør mester. Hør mine tanker om self-awareness her :) @yrjaoftedahl
4/26/20214 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Helsesista - våg å være, hvorfor og hvordan?

Tale Maria Krohn Engvik om å våge å være.
4/23/202112 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Helsesista (Tale Maria Krohn Engvik ) - om å sette grenser, ta vare på seg selv og å våge å være

Hva gjør Tale Maria for å ta vare på seg selv? Hvilket grep gjorde hun når Helsesista tok av?  Tale Maria Krohn Engvik  driver snapchatkontoen og brandet Helsistahvor hun kommer snakker med ungdom om helsespørsmål og kommer med tips og råd. Hun er også blitt en talsperson og et fjest for norsk ungdom sin psykiske helse. Tale har et mål om å være med å øke den psykiske  helsen til norsk ungdom.  Og for arbeidet sitt så har hun blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Hun hadde og sitt eget TV program på TV2 under navnet Helsesista.[7] Serien ble nominert til beste barne- eller ungdomsprogram hos Gullruten.   @yrjaoftedahl
4/22/202159 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

TGIM - umotivert? Hør denne!

Ha en god uke!
4/19/20214 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Aida Husic Dahlen, veien til topps i bordtennis (kort)

Aida Husic Dahlen er profesjonell bordtennisspiller  - til tross for at hun er uten venstre underarm og venstre legg, har hun vunnet flere gull, sølv og bronse i EM og VM.   
4/16/20218 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Aida Husic Dahlen, para-toppidrettsutøver i bordtennis

Aida Husic Dahlen er profesjonell bordtennisspiller  - til tross for at hun er uten venstre underarm og venstre legg, har hun vunnet flere gull, sølv og bronse i EM og VM.  Hvordan er det å drive med para-topp-idrett? Hva gjør henne så god? Hvordan har hun kommet seg dit og hva har vært det mest utfordrende på veien? Vi får også høre l om Stiftelsen vi som er et viktig bidrag og et fantastisk initiativ som legger til rette for at mennesker med nedsatt funksjonsevne kan ta del i både topp og i bredde idrett.
4/15/202135 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

TGIM - som forbruker har vi mer makt enn vi tror (repost)

Pengene våre er stemmesedler. Med pengene våre bestemmer vi hvilket samfunn vi vil ha, hvilke bedrifter, aka kjeder, butikker, produkter og initiativer som skal overleve. Hvilket samfunn ønsker du?  God mandag! Repost fra 2019
4/12/20215 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

DN Kvinner svarer: Hva er en god parøkonomi? Bør man ha samboerkontrakt? Og hvordan lager man det?

Dette er et utsnitt av episoden med Anita Hoemnes og Jorun Sofie Fallmo Aartun som er journalister i DN og startet opp DN kvinner for to år siden og som per dags dato har 30k medlemmer. Her kan du spør om hjelp til alt du lurer på og få innsikt i økonomi på et lettfattelig språk. De ga også nettopp ut boken "Penga og livet". @yrjaoftedahl
4/9/202114 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Anita og Jorun bak DN Kvinner deler sine økonomi tips og råd

Hva er en god parøkonomi? Bør man ha samboerkontrakt og hvordan lager man det? Og hvordan forhandler man lønn? Hvorfor er penger så tabu - hvordan kan man endre det? Kan man bli en økonomisk superkvinne? På tide at vi kvinner snakker med om penger! Penger er makt. Anita Hoemnes og Jorun Sofie Fallmo Aartun er begge journalister i DN og startet opp  DN kvinner for to år siden som per dags dato har 30k medlemmer. Her kan du spør om hjelp til alt du lurer på og få innsikt i økonomi på et lettfattelig språk. De ga også nettopp ut boken "Penga og livet".  
4/8/20211 hour, 4 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

TGIM - På høygir? Hvordan takle overveldende perioder (reprise)

Hvor god er du til å lytte til kroppen? Jeg er nok ikke alene om å kjenne adrenalinet pumpe i kroppen - og med vanskeligheter for å sove, sitte i ro, trene og holde meg unna teknologiske distraksjoner til tider. Men hvordan takler jeg det? Det forteller jeg om i denne episoden. Jeg er jo i en luksus situasjon om noe sånn skjer - uten barn og kjæreste, og fleksibel arbeidshverdag. Men likevel så håper jeg det er noe nyttige punkter for deg også. Det viktigste: gjør det du kan for å ta kontroll over situasjonen! Og aller helst - begynn med forebyggende arbeid, slik at vi unngår det flere ganger!
4/5/20218 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Siri Abrahamsen - sosial kompetanse og relasjonsbygging

Siri Abrahamsen er gründeren bak “Gleding” bevegelsen, hvor fokuset er de mellommenneskelige relasjoner og hvordan vi skaper en god kultur for tilhørighet. Hun fokuserer på barn og ungdom og er forfatter av flere barnebøker. Fun fact: Siri er tidligere Norgesmester i Tennis. Episoden er konkret og full av verdi, som alltids når Siri åpner munnen sin.   @yrjaoftedahl
4/2/20218 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Siri Abrahamsen - hva er en god relasjon? Og hvordan dyrker man en?

Hvor viktig er tilhørighet og relasjoner for vår livskvantitet og kvalitet? Hvordan dyrker man en god relasjon, hva bør man gjøre og ikke gjøre? Og hva er sosial kompetanse? Og hvordan kan man bygge psykologisk trygghet?Siri Abrahamsen er gründeren bak “Gleding” bevegelsen, hvor fokuset er de mellommenneskelige relasjoner og hvordan vi skaper en god kultur for tilhørighet. Hun fokuserer på barn og ungdom og er forfatter av flere barnebøker. Fun fact: Siri er tidligere Norgesmester i Tennis.  Konkret og full av verdi, som alltids når Siri åpner munnen sin. @yrjaoftedahl
4/1/202155 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

TGIM - Uten ærlighet, ingen suksess? (reprise)

En høytlesning av spalten min i AW Magazine sitt "Transparency Issue", hvor jeg prater om radikal ærlighet, og hvordan det kan påvirke ens suksess. Det er også tatt med innspill og refleksjoner fra Tiril Refsum, gründer og CEO Oslo Raw, og Kate Muprhy CEO Feminine Code. og 8 tips til hvordan å bli mer ærlig med seg selv!   @yrjaoftedahl www.awmagazine.no
3/29/202110 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Iman Meskini - et utsnitt av hvordan det er å leve som muslim

Hvordan lever man som muslim? Og hvordan fungerer det å praktisere bønn?  @yrjaoftedahl
3/26/20217 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Iman Meskini - SKAM-reisen og islam som tro

Hvordan endte Iman opp som Sana i SKAM? Og hvordan har SKAM påvirket reisen hennes og den hun er i dag? Hvorfor er Iman så glad i Islam? Og hva er egentlig essensen av religionen?    Iman Meskini er kjent for sin rolle som Sana i suksesserien SKAM på NRK, hvor hun hadde hovedrollen i fjerde og siste sesong. Hun ble raskt en rollemodell for unge, og har brukt påvirkningskraften til å opplyse om og skape mer forståelse til Islam. I 2018 mottok hun Brobyggerprisen for sitt bidrag til å minske avstanden mellom mennesker med ulike religioner. @yrjaoftedahl
3/25/202156 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TGIM - 8 fakta om meg!

Fikk så mye tilbakemeldinger på at det var få fint å bli bedre kjent med meg da jeg la ut innlegget  i sosiale medier om åtte fakta om meg selv. Så da tenkte jeg - hvorfor ikke dele det med deg også! @yrjaoftedahl
3/22/20216 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ida Barth Thomassen - Ida's produktivitet- og prioriteringstips

Ida Barth Thomassen admin. direktør i E24 er gjest. Hvordan ser Idas hverdag ut som leder, hva er hennes produktivites tips og hvordan prioriterer hun? Det får vi høre nå! Som leder er Ida fokusert på vekst og kreativitet. Og med en tung kommersiell bakgrunn kan Ida også kalles en intrapreneør. Hun etablert et content byrå i Schibsted, Schibsted Brand Studio. Ida starte som trainee og har nå vært i konsernet i snart 14 år. I 2018 var hun blant topp 10 på E24s ledertalent kåring.  @yrjaoftedahl
3/19/20217 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ida Barth Thomassen - prioritering, produktivitet, familieliv og ledelse

Ida Barth Thomassen admin. direktør i E24 er gjest. Hva er det viktigste Ida har tatt med seg fra å studere og jobbe utenlands i flere år? Hva har vært det vanskeligste som leder i korona perioden? Når bør man planlegge å få barn når man har store ambisjoner for egen karriere? Hvordan planlegger man hverdagen med tre barn og en topplederrolle? Som leder er Ida fokusert på vekst og kreativitet. Og med en tung kommersiell bakgrunn kan Ida også kalles en intrapreneør. Hun etablert et content byrå i Schibsted, Schibsted Brand Studio. Ida starte som trainee og har nå vært i konsernet i snart 14 år. I 2018 var hun blant topp 10 på E24s ledertalent kåring.  @yrjaoftedahl
3/18/202142 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

TGIM - hvorfor du skal feire livets små gleder

I tider som korona med kaos og lite kontroll er det ekstra viktig å fokusere på livets små glede. Hvorfor kan du høre er :D
3/15/20214 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Maria Østhassel @psyktdeg - hvordan forebygger man ensomhet?

Maria Østhassel startet tiktok og instagram kontoen @psyktdeg under pandemien, seks måneder senere har dette blitt hennes fulltids jobb. Hun formidler psykologi lettfattelig ved bruk av dans, humor og skuespill - rettet mot ungdom. For arbeidet sitt vant hun sa Gruda Skard-prisen i 2020. @yrjaoftedahl
3/12/20219 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Maria Østhassel, @psyktdeg - om få venner i voksen alder, håndtere ensomhet og å tørre å være seg selv

Maria Østhassel startet tiktok og instagram kontoen @psyktdeg under pandemien, seks måneder senere har dette blitt hennes fulltids jobb. Hun formidler psykologi lettfattelig ved bruk av dans, humor og skuespill - rettet mot ungdom. For arbeidet sitt vant hun sa Gruda Skard-prisen i 2020. I april kommer hun med bok. @yrjaoftedahl
3/11/202149 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - Gratulerer med dagen!

La oss stå sammen nå - ikke bare fordi vi er venninner, men fordi vi er medsøstre!
3/8/20214 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Lisa Cooper - utfordringer livet og på arbeidsplassen relatert til etnisitet

Lisa Cooper er ukens gjest - hun er leder og gründer i Leadership Foundation som er et mangfoldskonsulentselskap som hjelper selskaper å forstå verdien av mangfold og hvordan å komme videre med en strategi. Lisa har lang erfaring som toppleder både i Norge og på internasjonal basis - og har startet flere bedrifter med fokus på sosial endring.  @yrjaoftedahl
3/5/202111 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Lisa Cooper - mangfold på arbeidsplassen, balanse når man elsker å jobbe, utfordringer knyttet til etnisitet og ledelse

Lisa Cooper er ukens gjest - hun er leder og gründer i Leadership Foundation som er et mangfoldskonsulentselskap som hjelper selskaper å forstå verdien av mangfold og hvordan å komme videre med en strategi. Lisa har lang erfaring som toppleder både i Norge og på internasjonal basis - og har startet flere bedrifter med fokus på sosial endring.  @yrjaoftedahl
3/4/202142 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TGIM - Syv steg til en god indre dialog

Mine syv steg til en god indre dialog. Dette er teknikker jeg selv har brukt for å snu og vedlikeholde mitt eget tankemønster. Om du er interessert i å få en bedre mental velvære så er det bare til sjekke ut denne episoden. Dette er spalten min til AW Magazine! @yrjaoftedahl
3/1/202111 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Karen Elene Thorsen (Fattig student) - om hvordan hun jobber kreativt og arbeidsprossesen

Hvordan er Karen sin arbeidsprosess? Og hvordan bruker hun det å kjede seg som et produktivitets-verktøy!? Lær mer om hvordan Karen jobber og hva som trigger kreativiteten hennes. Karen står bak kontoen Fattig Student og appen Sulten - hvor hun hjelper og inspirerer folk til å spise billig, bærekraftig og bra!
2/26/202113 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Karen Elene Thorsen (Fattig student) - om den kreative prosessen, arbeidsstruktur, tech-eventyret og karrieren

Karen Elene Thorsen, aka "Fattig Student", har gått fra å være influencer til tech-gründer på få år! Og i stedet for å stoppe opp i 2020 trykket hun på gasspedalen. Hvordan jobber Karen frem for å skape en langsiktig og bærekraftig karriere? Hvordan ser den kreative prosessen til Karen ut? Og hvordan hun bruker det å kjede seg taktisk? Hvor stort tenker hun? Og ikke minst - hvor får hun troen og selvtilitten fra? Fattig student som startet som en Instagram konto med fokus på å få folk til å spise godt bærekraftig og billig, utvidet til bok med samme navn og nå også en app som heter Sulten som nydelig hentet 3 millioner i Crowdfunding på 40 minutter. @fattig.student @yrjaoftedahl
2/25/20211 hour, 29 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

TGIM - Guilty pleasure? Er å føle seg skyldig når man kjenner på glede egentlig nødvendig?

Synes du man skal føle seg skyldig når man gjør noe man liker? Det synes ikke jeg!
2/22/20213 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Åse Marie Bendiksen - hva skal til for å lage et godt reality konsept?

Hva skal til for å lage et god reality konsept? Og hva har NRK i bakhodet når de utvikler et godt program og tips til en bok hvor alt avsløres! Åse Marie har langt fartstid i mediebransjen og har produsert flere prisvinnende programserier blant de er; 71 g Nord, Ingen grenser m Lars Monsen og Hver Gang vi møtes. Hun har og hatt flere ledende stillinger i bransjen og kan kalles norsk reality tv mor! ENJOY! @yrjaoftedahl https://www.linkedin.com/in/yrjaoftedahl/
2/19/20219 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Åse Marie Bendiksen - Reality TV, konseptutvikling og 71 grader nord

Hvordan ble Norges første reality show til? Hvorfor liker vi så godt reality og hva er et godt reality konsept? Hva har gjort at 71 er verdens lengst levende reality som har gått på skjermen i 22 år?  Åse Marie har langt fartstid i mediebransjen og har produsert flere prisvinnende programserier blant de er; 71 g Nord, Ingen grenser m Lars Monsen og Hver Gang vi møtes. Hun har og hatt flere ledende stillinger i bransjen og kan kalles norsk reality tv mor! ENJOY!
2/18/202156 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

TGIM - Hvorfor du skal bli med meg inn på Clubhouse!

Jeg vil bli kjent med deg! Etter at jeg oppdaget Clubhouse føler meg jeg for første gang ikke alene siden pandemien inntraff - og dette er det første sosiale mediumet jeg noen gang har likt. Derfor dedikerer jeg en hel episode til det! Jeg ønsker å ha deg med! Jeg vil bli kjent med deg! Kom snakk med meg og følg meg for å finne arrangementene mine! Ps: ikke reklame, bare en dediktert clubhouse elsker!!
2/15/20217 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Lene Alexandra Øien - øyeblikket hvor alt endret seg

"Skal vi danse" ga Lene Alexandra en unik mulighet til å starte på nytt. Her forteller hun om vendepunktet og tiden til å bygge opp en selvfølelse fra bunn. Lene Alexandra er et unikum av en kvinne som har vært innom det meste - reisen startet som Glamour modell, hun har deltatt i flere reality program inkl. Robinson samt vunnet "Skal vi danse" - hun har deltatt i MGP og har vært med i NM i Bikini fitness. De siste årene har hun spredt informasjon om styrketrening i egne sosiale medier og jobbet som trenings-coach og utgitt to bøker. @lenealexandra @yrjaoftedahl
2/12/20219 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Lene Alexandra Øien - om stå på vilje og å bruke styrketrening til å bli mentalt robust

Hvordan har Lene Alexandra Øien sin stå på vilje påvirket hennes karriere?Og - hvorfor har fokuset på selvstendighet blitt så viktig for henne? Hva gjør hun for å lære seg noe raskt? Og kan fysisk styrke gjøre oss mentalt sterk? Lene Alexandra er et unikum av en kvinne som har vært innom det meste - reisen startet som Glamour modell, hun har deltatt i flere reality program inkl. Robinson samt vunnet "Skal vi danse" - hun har til og med deltatt i MGP og har vært med i NM i Bikini fitness. De siste årene har hun spredt informasjon om styrketrening i egne sosiale medier og jobbet som trenings-coach og utgitt to bøker. @lenealexandra @yrjaoftedahl
2/11/202156 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

TGIM - Selvrefleksjon

Hva er selvrefleksjon? Hvorfor er jeg så opptatt av det - og hvor starter man om man er helt fersk i gamet? Linkedin https://www.linkedin.com/in/yrjaoftedahl/ Instagram @yrjaoftedahl Clubhouse @yrja
2/8/20218 minutes
Episode Artwork

Guri Schanke - om å være flau over egen stemme og prestasjonsangst

Guri Schanke var redd for å rope "hurra" i 17 mai toget - hun var nemlig flau over egen stemme. Til tross for kraftig prestasjonsangst ble hun skuespiller og sanger - hva var greia og hordan fikk hun det til?
2/5/20217 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Guri Schanke - prestasjonsangst, ståpåvilje og veien ut av utbrenthet

Hvordan kan man bli sanger når man er redd for å høre sin egen stemme? Og hvordan kan man bli skuespiller med kraftig prestasjonsangst? Hva gjorde at Guri kom seg på beina igjen etter flere år med utbrenthet? Og - var planen egentlig å bli inderiørdesigner? Guri Schanke har hatt en lang fartstid som skuespiller og sanger - eller som potet i show biz - som hun selv sier. Hun fikk sitt gjennombrudd i musikalen "Le miserable "på 80 tallet. I tillegg har hun representert Norge i den internasjonale semifinalen i Melodi Grand Prix  i 2007.  De siste årene har hun brukt instagram til spre informasjon om sunn mat #guriskjøkkenEnjoy!
2/4/202156 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

TGIM - Kan man bruke sosiale medier til å få nye vennskap?

Jeg har fått de fleste av mine gode og nære relasjoner de siste årene gjennom internett. Her deler jeg hvordan jeg selv har gjort det.  Enjoy! @yrjaoftedahl
2/1/20216 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ragnhild Brochmann - Hvor mye makt har klær? Hvordan påvirker det oss og hvordan folk oppfatter oss?

Hvor mye makt har klær, sånn egentlig? Hvordan påvirker klær hvordan andre oppfatter oss? Hvordan påvirker klær oss selv? Dette er det vi prater om i ukens utsnitt. Hør den fulle episoden hvor jeg spør Ragnhild om Hvordan kan vi få en mer inkluderende samtale om det visuelle? Og hvordan er det å være en sensitiv sjel med mye indre trykk - og hvordan håndterer hun det? Hvordan påvirker klær oss? Og hvordan har en ulykke gjort at hun oppdaget seg selv? Ragnhild Brochmann beskriver seg som Estetikeren sjøl, hun er motehistoriker, illustratør, lettbeint tøysekopp og alvorlig analytiker. Hun er fast spaltist i Morgenbladet under tittelen Estetikeren.Jeg vil også legge til ordet filosof, for er det noen som er nysgjerrig - så er det henne @yrjaoftedahl
1/29/202112 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ragnhild Brochmann - estetikk, klær og makt - og hvordan førte en ulykke til at hun oppdaget seg selv?

Mangler vi språk for det visuelle? Det mener dagens gjest, Ragnhild Brochmann. Hvordan kan vi få en mer inkluderende samtale om det visuelle? Og hvordan er det å være en sensitiv sjel med mye indre trykk - og hvordan håndterer hun det? Hvordan påvirker klær oss?Og hvordan har en ulykke gjort at hun oppdaget seg selv? Ragnhild Brochmann beskriver seg som Estetikeren sjøl, hun er motehistoriker, illustratør, lettbeint tøysekopp og alvorlig analytiker. Hun er fast spaltist i Morgenbladet under tittelen Estetikeren. Jeg vil også legge til ordet filosof, for er det noen som er nysgjerrig - så er det henne. @yrjaoftedahl
1/28/20211 hour, 14 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

TGIM - Hvordan håndtere irritasjon

Hvordan håndtere irritasjon? Her er mine tips! Jeg går igjennom noen punkter du kan gå igjennom neste gang du kjenner en form for irritasjon. @yrjaoftedahl
1/25/20216 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Signy Fardal - Signy sin Elle strategi

Signy jobbet og bygget opp norske Elle i 20 år - og i dette utsnittet fra gårsdagensepisode, så er det strategien hennes for Elle vi får høre om!  Signy Fardal har 20 års lang fartstid som sjef for Elle, hun har skrevet boken "Helt Sjef" og er aktuell med Farmen Kjendis 2021. Hun tredde nylig inn i ny stilling som kommunikasjonssjef for Bellona. Enjoy! @yrjaoftedahl
1/22/202113 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Signy Fardal - om å bygge selvtillit, strategien bak Elle og hennes beste karrieretips

Hvor går egentlig skillet mellom sjef og venninne? Hvorfor sluttet Signy i Elle, etter 20 år? Hva var strategien bak Elle sin suksess? Hvordan takler hun motgang? Og hva er hennes beste karriere tips? Signy Fardal har 20 års lang fartstid som sjef for Elle, hun har skrevet boken "Helt Sjef" og er aktuell med Farmen Kjendis 2021. Hun tredde nylig inn i ny stilling som kommunikasjonssjef for Bellona. Enjoy! @yrjaoftedahl
1/21/20211 hour, 3 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TGIM - Sårbar eller transparent?

Er det å være åpen og ærlig om hva man føler og hvordan man tenker det samme som å være sårbar? Ikke nødvendigvis.
1/18/20214 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Siri Kristiansen (Kortversjon)

Siri Kristiansen er en norsk komiker og radioprogramleder. Hun er kjent fra programmene Siri og de gode hjelperene, P3morgen, Lørdagsrådet og Verdensherredømme, satireprogrammet Desken og ungdomsprogrammet Sone 2 på TV2. Siri har også vært involvert i en rekke TV-program, blant annet, Nytt på Nytt, Kompani Lauritzen, Skal Vi Danse, 71 Grader Nord. Enjoy!
1/15/202127 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Siri Kristiansen - om å oppdage nye sider ved seg selv, karrieren og kommunikasjon i relasjoner

Siri Kristiansen er en norsk komiker og radioprogramleder. Hun er kjent fra programmene Siri og de gode hjelperene, P3morgen, Lørdagsrådet og Verdensherredømme, satireprogrammet Desken og ungdomsprogrammet Sone 2 på TV2. Siri har også vært involvert i en rekke TV-program, blant annet, Nytt på Nytt, Kompani Lauritzen, Skal Vi Danse, 71 Grader Nord. Enjoy!
1/14/202158 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Iselin Guttormsen - å være ærlig og uperfekt, shadowbanning i sosiale medier og utroskap (Reprise)

Ønsker du å ta mer plass, da er denne episoden for deg!Iselin Guttormsen er sexolog og influencer - hun brenner for å få flere kvinner til å slappe mer av i hverdagen og byr derfor på ærlighet og et uglorifisert innsyn i livet til henne og familien. Hun driver den populære podcasten G-punktet og er aktuell i TV2 bloggerne og nå i 71 grader nord kjendis.@iselinguttormsen@yrjaoftedahl
1/7/20211 hour, 29 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ingeborg Senneset - om å ytre meninger offentlig (reprise)

Ingeborg Senneset er journalist i Aftenposten, samfunnsdebattant, forfatter av boken Anorektisk og styremedlem i Norsk PEN. Hun er opprinnelig utdannet sykepleier.Hun har vunnet flere priser for sine ytringer, blant annet årets "Gullpenn" på Vixen Award 2020.@ingeborgsenneset
12/31/20201 hour, 27 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

109: Ida Jackson - del 2 (Reprise)

Dette er DEL 2 av to episoder med Ida Jackson. Ida er kjent som blogger og forfatter, men lever samtidig av produktutvikling, konsulent-tjenster og foredrag. Hun har mange baller i luften men det som beskriver henne best er vel: feminist, tech-ekspert, forfatter for både voksen og barnebøker - pluss tegneserie-elsker. Hun sitter i styre på litteraturhuset, er med-eier i techbedriften Folio, som lager smartere betalingskort for små bedrifter. I tillegg er hun hun er fast spaltist dagbladet. i perioden 2007–2010 skrev hun Norges tredje best besøkte blogg «Revolusjonært Roteloft» under nettnavnet «Virrvarr» - hun blogger fremdeles og har vunnet masse priser for sine ytringer. Fra 2011 til 2014 var hun ansatt i Store norske leksikon AS som informasjonssjef. Og sammen med makkeren Wilhelm Joyce Andersen snudde de Det Store Norske leksikon fra å være en offesiell digital flopp og mislykket konsept - til å vinne priser! Hun har skrevet flere bøker, blant annet boka Morfar, Hitler og jeg som handler om bestefaren hennes, frontkjemperen og SS-mannen, Per Pedersen Tjøstland.[8] Som ble nominert til Brageprisen.   Det samme gjorde ungdomsboken hennes Danielle.  
12/24/20201 hour, 54 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

108 Ida Jackson - fra flopp til suksess, det store norske leksikon, og wikipedia (Reprise)

Hvordan gjorde Ida og makkeren Wilhelm, digitaliseringen av det store norske leksikon om fra flopp til sukess? Det får vi høre om i ukens episode. Dette er DEL 1 av to episoder med Ida Jackson. Ida er kjent som blogger og forfatter, men lever samtidig av produktutvikling, konsulent-tjenster og foredrag. Hun har mange baller i luften men det som beskriver henne best er vel: feminist, tech-ekspert, forfatter for både voksen og barnebøker - pluss tegneserie-elsker. Hun sitter i styre på litteraturhuset, er med-eier i techbedriften Folio, som lager smartere betalingskort for små bedrifter. I tillegg er hun hun er fast spaltist dagbladet. i perioden 2007–2010 skrev hun Norges tredje best besøkte blogg «Revolusjonært Roteloft» under nettnavnet «Virrvarr» - hun blogger fremdeles og har vunnet masse priser for sine ytringer. Fra 2011 til 2014 var hun ansatt i Store norske leksikon AS som informasjonssjef. Og sammen med makkeren Wilhelm Joyce Andersen snudde de Det Store Norske leksikon fra å være en offesiell digital flopp og mislykket konsept - til å vinne priser! Hun har skrevet flere bøker, blant annet boka Morfar, Hitler og jeg som handler om bestefaren hennes, frontkjemperen og SS-mannen, Per Pedersen Tjøstland.[8] Som ble nominert til Brageprisen.   Det samme gjorde ungdomsboken hennes Danielle.  
12/17/20201 hour, 6 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

107 (KORT VERSJON) Ellen Amalie Vold - hva skal til for å lykkes i egen karriere?

Ellen Amalie Vold er adm.direktør i Norsk Venture Kapital forening - en interesseorganisasjon for aktive eierfond i Norge - fra såkornfond til VC og oppkjøpsfond.  Vi får høre hennes reise fra hun knakk nakken til å ha kommet dit hun er i dag - og det hun mener er viktige punkter for å lykkes i egen karriere. Her er det flere gode karriere råd og livsvisdom. Før ellen startet som adm. direktør i Norsk Venture Kapital forening har hun erfaring fra erfaring fra kommunikasjonsarbeid både mot bransje, samfunn og politikere i ulike selskap.   @yrjaoftedahl
12/11/202037 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

107 Ellen Amalie Vold - hva skal til for å lykkes i egen karriere?

Ellen Amalie Vold er adm.direktør i Norsk Venture Kapital forening - en interesseorganisasjon for aktive eierfond i Norge - fra såkornfond til VC og oppkjøpsfond.  Vi får høre hennes reise fra hun knakk nakken til å ha kommet dit hun er i dag - og det hun mener er viktige punkter for å lykkes i egen karriere. Her er det flere gode karriere råd og livsvisdom. Før ellen startet som adm. direktør i Norsk Venture Kapital forening har hun erfaring fra erfaring fra kommunikasjonsarbeid både mot bransje, samfunn og politikere i ulike selskap.   @yrjaoftedahl
12/10/20201 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

TGIM - Tilgivelse

Klarer du å tilgi andre uten å få et unnskyld eller bli møtt med noen som helst form for sympati? I dag snakker jeg om det å kunne tilgi og gå videre uten nettopp det. Enjoy !
12/7/20207 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

106 (KORTVERSJON) Unni Turrettini - tilhørighet

Unni Turrettini er forfatter av den amerikanske best-selgeren «The Mystery of the Lone Wolf Killer» som setter søkelyset på Anders Behring Breivik og andre såkalte lone wolf killers. Hennes nyeste bok «Betraying the Nobel» om Nobels fredspris kom nylig ut hvor hun snakker om dette med dysfunksjonel ledelse. Og hvordan lederskap må bli mer feminint..  Hun har lagt advokatyrket bak seg og har et mål om å endre lederskap ved å få kvinner til å ta i bruk sin kvinnelige kraft—ikke bare adoptere en maskulin stil. Etter tjue år i USA, Frankrike og Sveits flyttet Unni tilbake til Norge i 2016, og bor nå i Oslo.
12/4/202038 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

106 Unni Turrettini - tilhørighet og feminint lederskap

Unni Turrettini er forfatter av den amerikanske best-selgeren «The Mystery of the Lone Wolf Killer» som setter søkelyset på Anders Behring Breivik og andre såkalte lone wolf killers. Hennes nyeste bok «Betraying the Nobel» om Nobels fredspris kom nylig ut hvor hun snakker om dette med dysfunksjonel ledelse. Og hvordan lederskap må bli mer feminint..  Hun har lagt advokatyrket bak seg og har et mål om å endre lederskap ved å få kvinner til å ta i bruk sin kvinnelige kraft—ikke bare adoptere en maskulin stil. Etter tjue år i USA, Frankrike og Sveits flyttet Unni tilbake til Norge i 2016, og bor nå i Oslo.
12/3/202058 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

TGIM - hvorfor du skal stille bedre spørsmål!

"The quality of your questions determines the quality of your life" @yrjaoftedahl
11/30/20206 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

104 (KORTVERSJON): Kari Schibevaag, verdensmester i kiting

Kari Schibevaag har tittelen ni ganger verdensmester i snøkiting og syv ganger i kiting på vann. Hun er en free spirit, har egen kontainer  som bosted i lofoten, men lever stort sett i en minivan. Hun er utdannet barneversnpedagog og kokk, men har gjort alt for å satse på idretten og leve det frie og aktive livet hun ønsker. Kari var med i Mesternes Mester i 2015. I episoden får vi lære litt mer om livsstilen hennes, om mindsetet hennes, hvordan hun har taklet motgang og hva som skal til for å bli verdensmester!
11/27/202029 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

104: Kari Schibevaag, verdensmester i kiting - om å følge drømmen, møte motgang og et liv i frie tøyler

Kari Schibevaag har tittelen ni ganger verdensmester i snøkiting og syv ganger i kiting på vann. Hun er en free spirit, har egen kontainer  som bosted i lofoten, men lever stort sett i en minivan. Hun er utdannet barneversnpedagog og kokk, men har gjort alt for å satse på idretten og leve det frie og aktive livet hun ønsker. Kari var med i Mesternes Mester i 2015. I episoden får vi lære litt mer om livsstilen hennes, om mindsetet hennes, hvordan hun har taklet motgang og hva som skal til for å bli verdensmester!
11/26/202054 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

TGIM - Uten ærlighet, ingen suksess?

Dette er en høytlesning av spalten min i AW Magazine sitt "Transparancy Issue", hvor jeg prater om radikal ærlighet, og hvordan det kan påvirke ens suksess. Det er også tatt med innspill og refleksjoner fra Tiril Refsum, gründer og CEO Oslo Raw, og Kate Muprhy CEO Feminine Code. og 8 tips til hvordan å bli mer ærlig med seg selv!   @yrjaoftedahl www.awmagazine.no
11/23/202010 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

104(KORTVERSJON): Isabella Alveberg, CEO Snøhetta

I denne episoden får vi høre om hvordan Snøhettas arbeidsprosess er. "Do one thing that scares you every day" er Isabellas livsmantra - hvorfor ble det det?Og Hvordan fungerer arbeidsprosessen til Snøhetta, som er norsk og et verdensledende arkitektur og design selskaper. Og hvordan er det å være leder uten å ha arkitekt-erfaring? Isabella er konsernsjef for Snøhetta. Hun har over 20 års erfaring fra globale teknologibedrifter med fokus på ledelse, IT-sikkerhet. 15 år i microsoft blant annet og hun har også vært digital direktør i Aftenposten.  Isabella fikk en telefon fra Snøhetta om hun ikke kunne være interessert i å bli konsernsjef i selskapet - og i 2018 tredde hun inn i rollen. Vi får bli bedre kjent med Isabella og lære mer om hvordan Snøhetta faktisk jobber i utviklingsfasen i nye bygg - og vi får høre om hvordan Isabella tok ansvar og kom seg ut av komfort sonen. @msisabella @yrjaoftdahl
11/20/202023 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

104: Isabella Alveberg, CEO Snøhetta

"Do one thing that scares you every day" er Isabellas livsmantra - hvorfor ble det det?Og Hvordan fungerer arbeidsprosessen til Snøhetta, som er norsk og et verdensledende arkitektur og design selskaper. Og hvordan er det å være leder uten å ha arkitekt-erfaring? Isabella er konsernsjef for Snøhetta. Hun har over 20 års erfaring fra globale teknologibedrifter med fokus på ledelse, IT-sikkerhet. 15 år i microsoft blant annet og hun har også vært digital direktør i Aftenposten.  Isabella fikk en telefon fra Snøhetta om hun ikke kunne være interessert i å bli konsernsjef i selskapet - og i 2018 tredde hun inn i rollen. Vi får bli bedre kjent med Isabella og lære mer om hvordan Snøhetta faktisk jobber i utviklingsfasen i nye bygg - og vi får høre om hvordan Isabella tok ansvar og kom seg ut av komfort sonen. @msisabella @yrjaoftdahl
11/19/202044 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

TGIM - møter du deg selv i døren ofte nok?

Legg bort lupen og finn frem forstørrelsesglasset.
11/15/20204 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

103: (KORT VERSJON) Anja Bakken Riise - du betyr mer enn du tror i det grønneskiftet

Anja er leder i Framtiden i våre hender som er blant Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjoner med mål om å bidra til økt global rettferdighet, økologisk balanse og en løsning på verdens fattigdomsproblemer, slik at det blir mulig for alle mennesker på jorda å leve et verdig liv. Anja gjør en solid profil og er spennende å følge i sosiale medier. Tidligere har Anja studert utviklingsstudier og tidligere jobbet som leder i Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og som byrådssekretær for Oslos miljøbyråd. Følg henner på Facebook eller Twitter. Vi snakker i episoden om hvordan du kan betyr mer enn du trorr og gjøre for økonomies!  
11/13/202030 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

103: Anja Bakken Riise - du betyr mer enn du tror i det grønneskiftet

Anja er leder i Framtiden i våre hender som er blant Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjoner med mål om å bidra til økt global rettferdighet, økologisk balanse og en løsning på verdens fattigdomsproblemer, slik at det blir mulig for alle mennesker på jorda å leve et verdig liv. Anja gjør en solid profil og er spennende å følge i sosiale medier. Tidligere har Anja studert utviklingsstudier og tidligere jobbet som leder i Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og som byrådssekretær for Oslos miljøbyråd. Følg henner på Facebook eller Twitter. Vi snakker i episoden om hvordan du kan betyr mer enn du trorr og gjøre for økonomies!  
11/12/202049 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

TGIM - Min historie mot å tørre å satse på 9 minutter - TEDx

Dette er TEDx talken fra TEDx Stavanger 12 september 2020. Jeg foteller om min reise mot å finne tilhørighet, mening og mot!
11/9/202010 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

102: Kjersti Grønseth (FULL VERSJON)

Kjersti Grønseth driver sosiale medier brandet Forbrukerfrue og Forbrukerpodden podkast. Her sprer hun kunnskap og motivasjon om hvordan å rydde i egen økonomi til folk flest. Hun er opptatt av at folk skal kunne kutte levekostnadene uten å redusere livskvaliteten.  Hun har fulltids jobb som konsulent i Accenture i tillegg og er utdannet siviløkonom. På hjemmebane har hun tre små barn. @yrjaoftedahl
11/6/202052 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

102: Kjersti Grønseth, Forbrukerfrue - ta kontroll over egen økonomi

Kjersti Grønseth driver sosiale medier brandet Forbrukerfrue og Forbrukerpodden podkast. Her sprer hun kunnskap og motivasjon om hvordan å rydde i egen økonomi til folk flest. Hun er opptatt av at folk skal kunne kutte levekostnadene uten å redusere livskvaliteten.  Hun har fulltids jobb som konsulent i Accenture i tillegg og er utdannet siviløkonom. På hjemmebane har hun tre små barn. @yrjaoftedahl
11/5/202034 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

TGIM - Å tørre å være seg selv

En shout out til å tørre å være seg selv! Å tørre å være seg selv kan være veldig skummelt. Hva om ingen liker oss? Alt som betyr noe er jo å ha mennesker rundt oss som er glad i oss. Men må alle like oss da? Take me or leave me sier jeg bare! Have a good week! @yrjaoftedahl
11/2/20204 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

101: Jennifer Lee Koss, suksess-gründer om veien til topps

Jennifer Lee Koss, er en internasjonal suksess gründer som kan beskrives som en av pådriverne pop-up shop som konsept. Med en karrierereise som er som et klatrenett med alt i fra cello, til lacross, til investor, til konsultent og så til grunder så kan man kalle henne dronningen av pivots. Bedriften hun driver i dag, Brika, er basert i kanada -  og er en nettbutikk som samler små bedrifter som selger kreative produkter rettet mot kvinner.  Hun er født i Philadelphia og vokst opp i New Jersey. Nå har hun bodd i Norge i ett år. Hun har gått på den kjente The Juilliard School som cellist. Harvard, Oxford, og hun har jobbet både hos i Goldman Sachs og JPMorgan. Og vært Konsulent innen private equity i tre ulike selskaper.  Hun er gift med norske Johan Olav Koss, som er tidligere VM og olympisk mester i skøyting. Hun driver i dag også likestillingsinitiativet Springbank @yrjaoftedahl
10/29/202045 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

TGIM - vi er som oftest bedre enn vi tror!

Jeg hadde merkelig nok ovebevist meg selv på at jeg var verdens dårligste i puslespill, klosser, kordinasjon og presisjon - alt som 71 duellene skal by på. Jeg var sikker på at jeg skulle ryke på hodet rett ut om jeg kom inn i duell, da jeg ble valgt i duell så har jeg ikke noen mulighet til å si at nei jeg vil heller hjem enn å fullføre denne duelle, selv om det var det jeg egentlig ville, men det hadde jo vært enda mer pinlig. Utrolig nok så klarte jeg å fullføre puslespillet og ikke bare det, men jeg vant. Hør mine refleksjoner - og ukens oppfordring til deg. Vi er som oftest bedre enn vi tror, vi må bare gi å teste det ut en sjanse.   @yrjaoftedahl
10/26/202010 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

100: Leila Rezzouk - Historien din gir deg vinger

"Leila flyktet fra negativ sosial kontroll til Norge for 12 år siden. Med fransk og marokansk bakgrunn opplevde hun å møte et kaldt samfunn og kjente på ensomhet. Hun bestemte seg etterhvert for å se på historien sin som en styrke og kompetanse - og jobber i dag med å tilrettelegge for at hun at andre minoritetskvinner skal kunne føle samhold og bli integrert. Hun jobber også for å spre kunnskap om krysskulturelle kompetanse. Hun startet opp organisasjonen Papillon og holdningskampanje support not protect mot negativ sosial kontroll.   Papillon er en møteplass for unge kvinner og menn med krysskulturell- eller migrantbakgrunn. Organisasjonen fungerer som en som brobygger i samfunnet,   Leila og Papillon vant jenteprisen 2019   Leila er utdannet sykepleier og Leila er engasjert i en rekke organisasjoner og utvalg med fokus på innvandrere og minoritetsgrupper. Hun er også engasjert i kirkens Bymisjon. Og som hun sier så fint, din historie former dine vinger.
10/22/202051 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

TGIM - Hvordan å håndtere skam? Mine tips og tricks

Hva er skam, og hva trigger det? Jeg har en skamfølelses-opplevelse så sterkt i minne fra i sommer, og kommer med eksempelet og hvordan jeg håndterte denne situasjonen.   @yrjaoftedahl
10/19/202015 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

99: Gro Hammerseng-Edin - om å tørre å ta plass, hvordan kommunisere bedre og å si opp drømmejobben

Hva skal til for å tørre å ta mer plass? Og hvordan kommunsiserer man best mulig med andre mennesker - og ikke minst, hvorfor og hvordan sa Gro opp drømmejobben etter bare seks måneder? Gro Hammerseng-Edin - best kjent som en av Norges mest folkekjære håndballspillere gjennom tidene. Hun har vunnet titler som "Årets lagspiller" to ganger på idrettsgallaen, "Årets forbilde" og "Verdens beste håndballspiller". Hun gjorde også en historisk seier da hun som første kvinne vant Mesternes Mester (2018).og i 2008 ble hun til og med kåret til verdens beste håndballspiller. Selv om hun la opp for flere år siden har hun fortsatt å være en tydelig offentlig profil for sitt engasjement for likestilling, og som foredragsholder og forfatter og håndball ekspert hos TV2. Gro er en tydelig ledertype og har hatt kaptein og lederroller på alle lag hun har spilt på. Enjoy! @yrjaoftedahl
10/15/202055 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - Følelser er normalt

Vi må ufarliggjøre og normalisere følelser. Det er på tide at det å være menneske i sin helhet blir akseptabelt, og ikke knyttes til hverken skam eller frykt. Trygghet og empati er kjernen for å få dette til. Vi må alle med og gå frem som gode rollemodeller for å skape endring - kanskje vi skal starte en følelsesdugnad?
10/12/20206 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

98: Trine Strømsnes, CEO Cisco - om ledelse og Cisco's strategi for å posisjonere seg som verdensledende teknologiselskap i 36 år

Visste du at Cisco oppfant internett vi kjenner det i dag? Og at 80-85 % av internett er bygget på cisco løsninger?  Ukens gjest er Cisco Norge leder Trine Strømsnes, vi snakker om ledelse og det som har gjort at CISCO har vært on top of the game siden oppstart i 1984. Trine har selv jobbet i CISCO i 20 år og har hatt opp til syv ulike stillinger internt. Hvorfor hun ble vil vi også forstå. Trine er flere ganger trukket frem som en av Norges fremst IT kvinner. @yrjaoftedahl
10/8/202041 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

TGIM - Redd for avslag? Slik takler du det bedre.

Avslag er ikke kjekt, men hvordan vi takler og håndterer det, det er opp til oss. Her er mine tips til hvordan å bygge motstandsdyktighet!
10/5/20209 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

97: Marie Mostad om å bygge og lede et selskap i rask vekst (del 2)

Med hårete mål og store ambisjoner kreves en god struktur, mangfold og trivsel på arbeidsplassen. Hvordan Marie gjør dette er super interessant og lærerikt. Bare å glede seg! Hvordan bygger man et solid fundament og en bærekraftig selskapsstrategi? Med hårete mål og store ambisjoner for Inzpire me har Marie fra start måtte legge en tydelig strategi.Vi går igjennom Maries refleksjoner og erfaringer relatert til å lede og drive et vekstselskap. Marie Mostad startet i 2016 influencer markedsplassen Inzpire.me sammen med sin med-gründer, Mats Lyngstad. Idéen kom da hun selv jobbet med markedsføring og hvor hun slet med å finne riktig influencer. På Inzpire.me kan brands enkelt gå inn å finne en influencer the matcher med. Prosessen er transparent og enkel. 2500 brands som bruker per dags dato plattformen. Marie Mostad ble valgt ut av kapital som en av 40 under 40 i 2018. Jeg tester en kort og tema-konkret episode. Spent på hva dere synes! Gi meg gjerne tilbakemeldinger på @yrjaoftedahl
10/1/202030 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

TGIM - Usikker på om du priser tjenestene dine riktig? Hør denne.

Prising handler om selvrespekt. Man skal selvsagt ikke bedra noen, men man skal vite sin verdi og kunne ha mulighet til å gi den opplevelsen og innsatsen du selv ønsker å gi kunden, samt at en føler mestring og har en bærekraftig livsstil. @yrjaoftedahl
9/28/20207 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

96: Marie Mostad, Inzpire.me - om influencer markedsføring (del 1)

Hvordan fungerer egentlig influencer marketing? Hva skal til for at et samarbeid blir vellykket? Hvordan finner man riktig influencer? Del 1 med Marie Mostad, COO i Inzpire.me handler om for seg Influencer Marketing. Marie Mostad startet i 2016 influencer markedsplassen Inzpire.me sammen med sin med-gründer, Mats Lyngstad. Idéen kom da hun selv jobbet med markedsføring og hvor hun slet med å finne riktig influencer. På Inzpire.me kan brands enkelt gå inn å finne en influencer the matcher med. Prosessen er transparent og enkel. 2500 brands som bruker per dags dato plattformen. Marie Mostad ble valgt ut av kapital som en av 40 under 40 i 2018. Jeg tester en kort og tema-konkret episode. Spent på hva dere synes! Gi meg gjerne tilbakemeldinger på @yrjaoftedahl I del 2 blir fokuset på vekstselskap-strategien Marie Mostad kjører for Inzpire.me. Med hårete mål og store ambisjoner kreves en god struktur, mangfold og trivsel på arbeidsplassen. Hvordan Marie gjør dette er super interessant og lærerikt. Bare å glede seg!
9/24/202026 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

TGIM - Hvorfor du må skape dine egne muligheter

Power is not given to you, you have to take it. Episoden er en smakebit på teamet jeg pratet om i Tedx Talken min: Mulighetene, de kommer ikke av seg selv. De må vi skape! @yrjaoftedahl
9/21/20204 minutes
Episode Artwork

95: Stine Trygg-Hauger, CEO Clas Ohlson Norge - om å ha det gøy på jobben

Hva skal til for å ha det gøy på jobb? Og hvordan kan leder og arbeidsplassen legge tilrette for at de ansatte trives? Stine Trygg-Hauger er adm. direktør i Clas Ohlson Norge og elsker jobben sin. Hun brenner for at hennes medarbeidere skal føle det samme og har nylig skrevet en bok om akkurat dette. Vi får høre hennes tanker rundt hva som skal til for åå skape et godt arbeidsmiljø hvor hun selv, og de ansatte trives - og hvordan de faktisk gjør det hos Clas Ohlson. Stine bidratt til at Clas Ohlson blant annet ligger på omdømmetoppen i Norge, med en solid delt andreplass i Apelands kåring av Norges mest likte og synlige varemerker i 2017.  Stine har jobbet i Clas Ohlson i over ti år, og har jobbet i butikk siden hun var 15. Clas Ohlson AS har 90 butikker og nettbutikk, 1600 ansatte og over 3 milliarder NOK i omsetning årlig. Stine er det yngste medlemmet av konsernledelsen i Clas Ohlson Group. @yrjaoftedahl
9/17/202049 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

TGIM - På høygir? Hvordan takle over-stressende perioder

Hvor god er du til å lytte til kroppen? Jeg er nok ikke alene om å kjenne adrenalinet pumpe i kroppen - og med vanskeligheter for å sove, sitte i ro, trene og holde meg unna teknologiske distraksjoner til tider. Men hvordan takler jeg det? Det forteller jeg om i denne episoden. Jeg er jo i en luksus situasjon om noe sånn skjer - uten barn og kjæreste, og fleksibel arbeidshverdag. Men likevel så håper jeg det er noe nyttige punkter for deg også. Det viktigste: gjør det du kan for å ta kontroll over situasjonen! Og aller helst - begynn med forebyggende arbeid, slik at vi unngår det flere ganger!
9/14/20208 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

94: Anita Krohn Traaseth - om ledelse: hvem er Anita som leder, hva har formet lederstilen hennes og hvordan håndtere krisetider som sjef?

Anita har hatt en rekke lederroller i sin karriere, men de fleste kjenner henne nok fra stillingen som administrerende direktør i Innovasjon Norge. Anita har skrevet flere bøker , og er nå på sin andre podcast “Godt nok for de svina” og blogget i flere år om ledelse under navnet Tinteguri.Hun har bevisst tatt en offentlig rolle i mediene, nettopp fordi hun ønsket å være et forbilde for å inspirere og vise flere kvinner inn i næringslivet.Anita har mottat en rekke priser for arbeidet sitt. Blant dem,  Top 10 Diversity Champions – The Economist's Global Diversity List 2015I episoden går vi i dybden hvem Anita er som leder, hva som har formet hennes lederstil og hennes tanker om krisehåndtering av selskaper i tider med eksempelvis pandemiutbrudd. Enjoy!
9/9/202055 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Pernille Radeid - true crime; seriemordere, drap og etterforsking

Pernille lever av podcasten True Crime som har flere tusen lyttere i uken. I 2017 bestemte hun seg for å slutte i jobben, og satse på drømmen; true crime. Hun opplevde å få lite støtte og tro fra andre på at dette kom til å gå, men det tok ikke lang tid før hun startet og kunne leve av podcasten. Hun har fått mye netthets pga av at hun er dame, og holder på med true crime. Pernille har bakgrunn fra mediebransjen, men er svært interessert i psykologi og etterforskning.    Vi snakker om hva som karakteriserer seriemordere, vi får høre true crime historier av kjente seriemoderere, vi får høre fakta og statistikk om drap i Norge og på verdensbasis, Pernilles egne refleksjoner og teorier, og om hvordan etterforsking foregår og hva man bør se etter, og hva man kan gjøre for å unngå å havne i en kjip situasjon selv, og om det finnes hobby-etterforsker samfunn på nett. Og hvordan kan ny teknologi løse gamle saker? Jeg synes personlig dette er veldig spennende, og må bevisst holde meg unna true crime, fordi jeg blir helt obsessed og klarer ikke tenke på noe annet eller gjøre jobben min. Jeg elsket å spille inn denne episoden. ENJOY!
9/3/20201 hour, 48 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Linda Merethe Øye, om psykose, biploar lidelse og hvordan bli den beste

Linda Merethe Øye har diagnosen bipolar lidelse og har vært innlagt på psykiatrisk i tilsammen ni år i løpet av livet. De siste 10 årene har hun tatt kontrollen tilbake over eget liv, blitt medisin-fri og jobber nå for å hjelpe mennesker i situasjonen som hun selv var i, til å ta livet tilbake og bli den beste versjonen av seg selv. Linda brenner for å normalisere galskap, og å bryte med tabuer, men mest av alt gi livet tilbake til dem som trenger det mest - gjennom kurset og plattformen sin fra "Offer til Kriger".   Mer tyngre psykiske lidelser, er noe jeg brenner for å spre mer info om. Det har trist nok, alt for mye stigma, skam og tabu som er knyttet til seg. Men åpenhet og kunnskap kan bidra til at det ufarliggjøres litt og at flere psykisk syke kan få den hjelpen og støtten de trenger når de har det på sitt værste. Alle trenger en heia-gjeng som Linda sier!   I episoden får vi høre hvordan psykosen-opplevdes og hvordan hun har endret tankemønsteret og tankesettet sitt til å oppgradere livet. Som hun selv beskriver det hvordan hun gikk fra å ha en offerrolle til å bli en kriger.   Les mer om Linda sitt kurs og konsept her:   www.offertilkriger.no   De jobber også med sertifiseringsprogrammet slik at de kan ta det videre til resten av Norge. FYI kurset går over seks måneder og 19 av de 25 kursdeltagerne har kommet seg ut i jobb igjen. Dette var mennesker som hadde fått høre at de var nødt til å gå på trygt resten av livet.
8/27/20201 hour, 39 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Sett mål og finn mening for høsten, med Siri Abrahamsen

Workshop om å sette mål og finne mening. Anbefales! Blanke ark og nye muligheter ligger foran oss i høst og hvorfor ikke være forberedt på å kicke ass i halvåret som kommer nå før jul og ta kontroll over egen hverdag - jeg ønsker å hjelpe til for at du skal klare nettopp dette - så denne episoden handler om akkurat det - temaet er MÅL; hvordan å definere dem, sette dem og hvordan å nå dem. Det er det jeg håper du skal bli litt klokere på etter å ha hørt episoden! jeg vet det er mange som tenker på nyttårsforsett - men tenk heller på hvilken livsstil du ønsker deg fremover - hvor kan du begynne for å skape den i 2020? Hvordan kan du få det litt bedre hver dag? Husk at om man gjør et lite mål hver dag så har man plutselig gjort hele 365 mål i om ett år! 365!!!!! Begynn små - karlegging må til og det er det jeg håper vi også kan hjelpe deg i gang med i denne episoden. Episoden er med Siri abrahamsen som driver gleding konseptet, er forfatter og foredragsholder - og om du er en av mine fantastiske faste lyttere så kan du sikkert gjerne også huske at hun har vært gjest før så nemlig sjekk ut episode 3 om du ønske å lære mer om siri. Grunnen til at jeg har tatt henne med på nytt er at hun er eksperten på hvordan å sette doable mål og delmål og å nå dem, i tillegg er hun helt rå på time management og andre effektivitetsting.   Enjoy!   @siriabrahamsen @gleding.no www.worldofempathy.com
8/20/202053 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Power Ladies er snart tilbake

Power Ladies er tilbake til høsten etter at Yrja er ferdig med et hemmelig prosjekt. Følg med på Instagram og Facebook @powerladies for å få beskjed når nye episoder ligger ute :)
8/13/20201 minute, 18 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Camilla Lorentzen, influencer - om selvfølelse og livsstilsendring

I denne episoden står selvfølelse og livsstilsendring på agendaen. Camilla Lorenzen er en entrepreneur, innholdsskaper, foredragsholder, komiker, podkaster, forfatter og coach!(!!!)   Det Camilla jobber for er at du skal få de verktøyene du behøver for en god og varig livsstilsendring, og at du på den veien samtidig skal lære deg det som kanskje er det aller viktigste: Å bli glad i deg selv. Dette gjør hun gjennom kursing, bøker og sosiale medier. Camilla har 4 års erfaring som personlig trener i egen bedrift. 2 års erfaring som daglig leder med ansvar for freelancere i Fitnok AS. Bygget opp en solid profil i sosiale medier, med nærmere 50.000 følgere, og er programleder for podcasten "Sølve & Lorentzen". Camilla slet selv med selvfølelsen hele oppveksten. Hun var lenge overbevist om at en streng diett og hard trening var den eneste veien til et lykkelig liv. Midt oppe i alt hadde hun helt glemt hva hun egentlig ønsket: Å ha det godt med seg selv! I dag lever og ånder Camilla for at alle som føler på det samme som hun en gang gjorde, skal få det bedre med seg selv gjennom å spise godt og trene med glede. I denne episoden får du høre Camilla sin reise, filosofi og blir du introdusert til hvordan å endre måten å se på trening og kosthold. Jeg rett og slett digger Camilla, hun er en av dem som inspirerer meg helt sykt - fordi hun kjører på med sine greier, er ekstremt genuin og byr på sårbare sider. Camilla smiler og poster kun ting med positive vibes i sine kanaler - det er en fryd å følge Camilla og ihvertfall jeg blir i godt humør av å se hennes blide åsyn. Er det noen dere bør følge i sosiale medier - ref #ThankGoditsmonday spalten min så er det Camilla - så får du feeden full av positive holdninger og glede. Selected links from the episode: https://fitnok.no/ @camillalor @fitnok.no @sølveoglorentzen Love, Yrja Følg meg i sociale medier IG: @powerladiespodcast YT: Power Ladies - Yrja Oftedahl FB: Power Ladies - Yrja Oftedahl Linkedin: www.linkedin.com/yrjaoftedahl Lytt til podcasten her: Power Ladies
8/13/20201 hour, 17 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Cecilie Ystenes, mental trener - Fire teknikker for å prestere bedre

Lær fire teknikker for å prestere bedre, som Cecilie bruker på bla Ada Hegerberg. Cecilie Ystenes er en av Norges råeste og mest anerkjente mental trener - og jobber med toppledere og toppidrettsutøvere, blant dem er fotballspiller Ada Hegerberg. Hun fokuserer på prestasjonsutvikling, å makse potensiale og å nå mål. Cecilie brenner for å hjelpe andre mennesker og startet for 10 år siden sitt eget mental trener selskap RAW. Hvorpå hun i dag har 15 konsulenter med seg i teamet. Hun har holdt gjesteforelesninger på John Moores University i Liverpool for Master, Bachelor og Doktorgradsstudenter i Mental trening, og er paneldeltaker i flere internasjonale konferanser på bakgrunn av sine referanser og arbeid innen fagfeltet anvendt psykologi. Hun har også en Msc i Organisasjon og Ledelse fra NTNU og en Bachelor i psykologi fra UIO.I episoden lærer vi hvilket teknikker hun selv bruker på sine klienter. Det er fire hovedteknikker som vi tar for oss nemlig: indre dialog, visualisering, avspenning og målsetting. Så du får nok hentet ut noen teknikker som du kan ta i bruk i eget liv. Vi får selvfølgelig også høre hvordan Cecilie jobber med seg selv - f.eks .føler hun seg noen gang helt utlært? Og hvorfor hun jobber som mentaltrener. Enjoy! @ceciliestyenes_mentaltrener@powerladiespodcast  
8/6/20201 hour, 23 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Anna Spjuth, leder Comfort Hotel - om ledelse, arbeidskultur og time management

Anna Spjuth is the Senior Vice President at Comfort Hotel. Anna is driven by two things: developing people and products. Anna has experience in building strong brands/concepts like Yasuragi, AtSix, Hobo and TAK in Stockholm. Anna is dedicated to making her colleagues grow, and has received an award for "Best female leader". As a leader she is bold and fierce, one example is that she decided for Comfort Hotel to go to Plastic Rehab and remove all one time plastic by 2020.
7/30/20201 hour, 38 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Pia Seeberg, fysisk og mental trener

Pia Seeberg er ukens gjest, en av Norges største trenings-profiler. Pia er ei dame som jeg deler mye av de samme ønskene og verdiene med. Vi jobber for mye av det samme selv om hun har fokus på trening og jeg på karriere og lifestyle design. Pia har holdt på i flere år og sprer seg på flere flater både Youtube, Podcast, blogg, sociale medier og nå som forfatter av boken "Bli din egen PT". Pia er en fysisk og mental trener i tillegg til å være utdanna journalist. Pia har egentlig alltids tenkt at det er lærer hun skulle bli - og for å si det sånn, jeg mener jo at hun er det nå. Det er deg hun jobber med er rett og slett gi bort øvelser og tips og tricks til mennesker som ønsker å holde seg i form.   Pia brenner for at flere skal oppgradere og bli selvstendig med helsen sin, og gjør det hun kan for å spre budskapet om hvordan å gjøre det og har nylig kommet med en bok om hvordan man faktisk å bli sin egen PT for å bevise teorien sin. Pia har nemlig selv kjent hvor godt det er for mentale og fysiske helsen å trene, hun har gått fra å være en overvektig og utrent jente til å bli en som trener nå nesten hver dag. Hennes endring skjedde da faren tok henne med på løpetur i tenårene. Jeg og Pia har samme slogan vi forholder oss til nemlig “kan jeg kan du - kan hun så kan jeg” mentaliteten. Alt handler rett og slett om øvelse.     @piaseeberg
7/23/20201 hour, 8 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Sara Lossius - Podcast-dronning og helsenerd

Sara Lossius, selveste helse & livsstils podcast dronningen i Norge, er ukens gjest. Sara har Norges største helse og livsstils podcast - og den heter altså; Ingefær - her tar hun opp alle aspekter av helse. Sara har med seg inn i lydrommet dyktige helseeksperter og har i tillegg  hatt noen internasjonale gjester. I episoden får vi lære mer om hvordan Sara selv håndterer og jobber med egen helse, vi toucher alt fra lys, kosthold, relasjoner, søvn og hvordan hun jobber med tankene sine, altså den mentale helsen, fordi har man det ikke godt i eget hodet setter det seg ofte i kroppen. I tillegg så snakker vi om det å starte for seg selv og podcasting. Sara startet jo Ingefær for tre år siden, da var podkast markedet i Norge minimalt, så jeg må ærlig innrømme at det synes jeg var ganske så tøft og modig! I tillegg til dette så er Sara spaltist i Kamille, hun lager også podcasten til Storebrand, og hun har skrevet boken Paleo og i tillegg er hun mental trener, og foredragsholder. Hun er en skikkelig helsenerd, matglad, kettlebellentusiast og hun elsker å være i naturen. Men det hun synes er det viktigst e av alt er å være mamma til to jenter på tre og fem år. Sara brenner for at kvinner skal ha det bra i seg selv og i sitt liv, og ønsker å formidle sunn, fornuftig livsstil i alt hun gjør. Hennes helse reise begynte da hun var totalt utslitt av studier i London og til slutt en dag ikke kom seg opp fra senga og til slutt måtte ta grep. Alright - Sara gir mye av seg selv - SÅ lean back eller go for a run eller gå en tur (som jeg som regel pleier å gjøre når jeg hører på podcast) KOS DERE!!!  
7/15/20201 hour, 28 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Tiril Refsum, gründer og daglig leder, Oslo Raw (Episode1)

Tiril Refsum er gründer og daglig leder i Oslo Raw. På bare snaue to år har hun bygget en suksessbedrift og bidratt til å gjøre vegansk mat trendy i Norge. Hun åpnet nylig sin andre café midt på Karl Johan, og er aktuell med sin første bok “Rågodt”, som ble revet ut av hyllene rett etter lansering. Tiril brenner for å tilgjengeliggjøre rawfood og vegansk mat og har en drøm om å skape en nytelses-kultur hvor det skal være lett å kose seg uten dårlig samvittighet. Det hele startet med at det Tiril ønsket seg aller mest var å kunne spise kake til frokost. Tiril er en inspirerende dame. Len dere tilbake, eller ta en god rusletur og enjoy! Tiril og Oslo Raw kan følges i sosiale medier @tirilrefsum @osloraw Oslo Raw : www.osloraw.no
7/9/202046 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

REPRISE: Laila Robe, Manager for Herman Flesvig - om å skape en bærekraftig karriere

Laila Robe Tafari Ludvigsen er Manager, eller "MaMager" som hun selv kaller det, for komiker og skuespiller Herman Flesvig. Herman har blant annet et eget humor-program "første gangstjenesten" på NRK, han har ledet P3 Gull og ble kjent for sine parodier av Aksel Hennie på instagram. Laila oppdaget Herman da han lusket rundt i bakgrunnen på en casting video hun fikk tilsendt og sammen har de skapt en rakett-karriere for Herman. Laila har lang fartstid innen mediebransjen og TV- Produksjon og har også drevet sitt eget casting byrå i 5 år hvor hun har castet tusenvis av mennesker til ulike tv-program, bla Anne Brith til hele Norge baker - hvor karrieren til Anne Brith skjøt fart. Laila har også eid og driftet en restaurant og catering byrå midt oppi det hele. Og hun er opptatt av at Herman skal bli så godt ivarettatt at karrieren deres kan vare i minimum 40 år! Etter å ha blitt bedre kjent med Laila, har jeg fått innblikk i strategien, og det ser ut som dette er noe de vil klare. Det Laila er ekstremt god på er work life balance, hun har en sunn og bærekraftig livsstil som hun har jobbet seg til ved å først ha gått på veggen og vært nede for telling i over ett år. Nå kommer helsa og velvære først. Denne episoden er proppfull av livsvisdom samtidig som vi lærer mer om hvordan det er å være manager for Herman Flesvig :D @lailarobe @hermanflesvig   Annonsør // TopTemp
7/2/20201 hour, 44 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

93: Selvrefleksjons-hygge med Christina Fraas, Kirsebærhagen

Christina og jeg bruker verktøyet Fuelbox til å stille oss noen gode spørsmål som byr på selvrefleksjon! Passer perfekt som en sommeravslutning - for det er nettopp det det er!  Frem til slutten av august vil jeg nå hver torsdag. poste repriser :) @yrjaoftedahl
6/25/202058 minutes
Episode Artwork

TGIM - Women in History: Den første self-made kvinnelige millionæren i USA

Denne episoden handler om den første self made kvinnelige  millionæren i USA! Madame C.J Walker Netflix: "Self Made"   @yrjaoftedahl
6/22/20208 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

92: Lene Diesen - ledelse, AI og teknologi

Lene Diesen er en av Norges fremste teknologipionerer og er kåret til en av Norges fremste tech-kvinner av Oda Nettverket. Lene har over 10 års erfaring fra IT–bransjen, med nasjonalt og internasjonalt lederansvar. Hun har både strategisk og operasjonell erfaring innen forretningsutvikling, salgsledelse og markedsføring fra ulike bransjer og har ledet virksomheter i sterk vekst og endring. For ett år siden byttet hun jobb fra viseadministrerende direktør i Microsoft - hvor hun var drivkraften for å realisere Microsofts etablering av datasenterregioner i Norge - til AI oppstarsbedriften Semine, som fokuserer på regnskap. Semine er en av de raskest voksende startupene i Nordic Area og en av finalistene for Nordic Awards 2019 i kategorien best AI- startup. I dag får vi høre om ledelse, teknologi og kunstig intelligens! @yrjaoftedahl 
6/18/20201 hour, 3 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#TGIM - fire gode spørsmål relatert til jobb

@yrjaoftedahl
6/15/20206 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

91: Billie Lue-Fung - Prisvinnende livs- og business mentor

Billie Lue-Fung er en anerkjent og prisvinnende livs- og business mentor.Billie Lue-Fung er livs- og business mentoren til flere kjente norske gründere. Blant dem: Tiril Refsum, gründeren av Oslo raw og Kate Murphy med-eier og grunder og tidligere leder i Magnus Carlsen sitt selskap og søstrene bak Radical Broccoli. Alle har gjestet podcasten. Tiril takker Billie for suksessen bak Oslo Raw, og Kate for oppstarten av hennes nyeste bedrift.Hva er det som er så unikt med Billie? Hva slags kunnskap sitter hun på?Vi snakker om Billies reise for å overkomme frykt, det overnaturlige og menneskelig bevissthet.Jeg byr også på sider av meg selv som jeg ikke har tatt opp før i podcasten.Episoden er ikke like konstruktiv som jeg hadde håpet, men Billie har mye på hjertet. Og jeg får heller invitere henne tilbake.Episoden er på engelsk.
6/11/20201 hour, 52 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

TGIM - Ressurser #BlackLivesMatter

Håper denne bevegelsen fortsetter i lang tid fremover, nå er det på tide at vi alle tar ansvar for våre medmennesker. Få tips til hvor du kan lære mer i denne episoden, og hør litt om mine refleksjoner rundt det som har skjedd! https://docs.google.com/document/d/1BRlF2_zhNe86SGgHa6-VlBO-QgirITwCTugSfKie5Fs/mobilebasic https://blog.femalefoundersfund.com/anti-racist-resource-guide-for-the-tech-vc-community-63dc181555b2 Følg på sosiale medier Rasisme i Norge Ida Evita @yrjaoftedahl
6/8/202011 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

90: Fanny Ødegård - Om hvordan å hente kapital og reisen mot å redde løver

Fanny Ødegård, CEO og Founder av utelivs appen Moodie med 20.000 brukere. Fanny har et uendelig pågangsmot og beintøff i forhandlinger. Det er kun Fannys egne begrensninger som kan stoppe henne. Vi snakker om at hun solgte Afrika dokumentaren sin til BBC, og hvordan hun har fått til å hente 13 millioner på to år.
6/4/20201 hour, 16 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#TGIM - How to Know When to TURN DOWN a Great Opportunity

How do you know when to turn down a great opportunity?  I have mapped out three steps. Enjoy!
6/1/20209 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

89: Tone-Marie Wahlstrøm om å skape innovasjons-kultur på arbeidsplassen

Lær om intraprenørskap! Hva er det og hvordan skaper man en god innovasjons-kultur innad i et selskap? Hør på Tone-Marie sine refleksjoner basert på erfaring med å bygge opp TietoEvry sin egen innovation lab. Tone- Marie har i dag tittelen Head of Customer-Centric Banking hos TietoEvery. Tone-Marie har et brennende engasjement for innovasjon, lederskap og teknologi, og ble kåret til en av Norges fremste Tech Kvinner 2020.  Obs - lyden er ikke den beste på denne episoden.
5/28/202034 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

TGIM - Ting som påvirker deg uten at du nødvendigvis er klar over det

Selv om vi kommer veldig langt med å forme tankemønsteret vårt på en måte som kommer oss til gode, så er det ikke alltids det strekker helt til. Hormoner, vitaminer, mineraler etc alt spiller en roller! Vi er biologiske mennesker fulle av kjemi dere - så selvsagt!
5/25/20209 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

88: Kate Murphy - feminint lederskap, hva er det?

Episoden ble spilt inn på She Conference våren 2020. Kate Murphy er en seriegrunder, pioner innefor både tech og wellness - Per dags dato er hun CEO og Co-founder av Players chess( datterselskapet til Magnus Carlsen-selskapet Play Magnus, hvor hun er medgründer og hadde stillingen som administrerende direktør fra 2013-2019). Og hun er CEO av selskapet Living Pretty Naturally, webshop, blog og sociale medier. Hun er også Yoga lærer og utvikler i disse dager et ledelseskurs for kvinner med fokus på kvinnelige verdier.I episoden snakker vi om feminint lederskap - og hvordan omfavne sine kvinnelige verdier og være seg selv i en lederposisjon. 
5/21/202033 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#TGIM - SELF AWARENESS, and how to cultivate it

Self-awareness is a key factor in life in peace. If self-awareness is something you'd like to cultivate - this episode is for you. Tried this one in English. Let me know if this is a no go! @yrjaoftedahl www.yrjaoftedahl.com
5/18/202013 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

87: Jeanette Kvisvik, serie-gründer - om å få verdens største mote-ikon som med-gründer, motgang og å navigere i krisetider

Hvordan får man med seg en av verdens størrste kjendiser som med-gründer? Og Jeanette byr på mye av motgangen hun har møtt med å starte tre selskaper og vi får høre hennes tanker om hva som kreves for å navigere i en krisetid. Listen :D @yrjaoftedahl @jeanettekvisvik
5/14/20201 hour, 20 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

TGIM - Når ingen støtter drømmen din, hva gjør du da?

Klassisk - at de rundt deg ikke støtter drømmen eller målene dine. Men - hva kan du gjøre om det skjer? @yrjaoftedahl
5/11/202015 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

86: Yrja gjester #hunpresterer - om å gå sin egen vei, jobbe målrettet og å si nei

I ukens episode blir Yrja intervjuet av Andrine og Sigrid i podcasten #hunpresterer - som handler om prestasjon!   Vi snakker om å gå si egen vei, det å prestere, det å jobbe målrettet og å si nei! @yrjaoftedahl
5/7/202046 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

TGIM - Hvordan er det å bo i en container i lofoten? Mini-intervju med verdensmester i kiting, Kari Schibevaag, som bor i en container

Tre år gammelt mini-intervju med Kari Schibevaag!!!! For tre år siden dro jeg og besøkte Kari Schibevaag og container-huset hennes i Lofoten - lydopptaket er fra denne reportasjen jeg gjorde med Office X. Gleder meg til å få henne inn i studio! @yrjaoftedahl
5/4/20207 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

85: Gerd Stolsmo & Cecilie Ystenes - hva skal til for å bli verdens beste fotballspiller?

Gjesten i denne episoden er mor til Ada Hegerberg, og Ada sin mentaltrener! Tema: Empowering individuals - Prestasjon og mentaltrening og oppvekst. @yrjaoftedahl
4/30/202029 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

TGIM - Inspirasjon til dager hvor du føler deg stuck

Dager hvor jeg føler meg stuck, umotivert og lite optimistisk - da ser jeg /hører jeg på /lytter jeg til dette: Casey Neistat "Do What You Can´t" https://youtu.be/jG7dSXcfVqE Steve Jobs, Stanford Speech 2005 https://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc Oprah https://www.youtube.com/watch?v=skj-ALA1HFE Tim Ferriss "17 questions that changed my life" https://tim.blog/2016/12/07/testing-the-impossible-17-questions-that-changed-my-life/amp/
4/27/202012 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

84: Cilia Holms Indahl - bærekraftig ledelse i eget liv, og business wise

Dagens gjest har allerede hatt to direktørstillinger i en alder av 29. Cilia Holmes Indahl brenner for bærekraft og kanskje mer spesifikt: å utvikle bærekraftige forretningsmodeller.Hun er er leder for Katapult Group og en av grunnleggerne av Sustainability Hub Norway. Og var tidligere Hun har altså også vært direktør for bærekraft i Aker BioMarine. Cilia er utdannet siviløkonom med dobbel mastergrad i internasjonal business og bærekraftig utvikling fra NHH og HEC Paris. Hun er overbevist om at bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd, og som en del av masteroppgaven sin analyserte over 400 bærekraftige forretningsmodeller stor å bedre forstå hvordan selskaper kan lykkes med bærekraft. Cilia startet karrieren sin som trainee ved den norske FN-delegasjonen i New York og konsulent i KPMG.Og på fritiden leser hun Ekarth tolle.@powerladiespodcast
4/23/20201 hour, 21 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TGIM - Fire punkter som hjelper deg å stay sane i Covid-19-tiden og under andre vanskelige omstendigheter

@powerladiespodcast
4/20/20207 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

83: Iselin Shumba - Karanteneprat

Dette er en skikkelig karanteneprat, hvor jeg og Iselin babler litt om hvordan vi har det, hvordan hun har blitt rammet av covid-19 og andre refleksjoner relatert til situasjonen. Iselin Shumba er skuespiller, klimaaktivist, samfunnsdebattant og skribent. Du så henne kanskje senest i "Hjem til Jul" på Netflix. @powerladiespodcast
4/16/20201 hour, 46 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

TGIM - Aldri la en krise gå til spille

Ukens TGIM er lesning av kronikken Isabelle Ringnes, Janne Log og jeg har fått på trykk i Aftenposten, søndag 12 april. @powerladiespodcast
4/13/20206 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

82: STELLA MWANGI - artistlivet og om å tørre å følge hjertet

Stella Mwangi er sanger, skuespiller, rapper, låtskriver og komponist, og hun har lang fartstid i musikkbransjen i Norge men også i utlandet. Hun er gjerne mest kjent i Norge for sin seier i norsk Melodi Grand Prix 2011 med «Haba Haba».Stella har laget musikk til en rekke hollywood produksjoner blant annet American Pie 5: The Naked Mile og Save the Last Dance 2, og i TV-seriene CSI New York og Scrubs.[3] Annonsør: Emergence School of Leadership @stellamwangi @powerladiespodcast
4/9/202045 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#TGIM - det nest beste du kan bidra med i covid-19 tiden er å være en bevisst forbruker

Vær en bevisst forbruker.
4/6/20209 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

81: Ingjerd Blekeli Spiten - familieøkonomi og karriere

DNB #huninvesterer livepodcast. Ingjerd Blekeli Spiten er kåret av kapital til en av norges mektigste kvinner, og kom på 15 plass i 2019. Hun er konserndirektør for privat markedet i DNB. @powerladiespodcast
4/2/202037 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Det positive med Covid-19

Silver lignings, always. @powerladiespodcast
3/30/202016 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

80: BRGN-gründerne - om stegene til suksess

BRGN-gründerne, Karine Kunde Trellevik og Ros-Mari Tobiasen Gaundal forteller om stegene som har bidratt til selskapets suksess. BRGN by Lunde & Gaundal er et norsk motemerke som produserer fashionabelt yttertøy. Det ble startet i  Bergen i 2015 og på kun tre uker etter lanseringen i 2016 var hele lageret til BRGN by Lunde & Gaundal utsolgt, og på slutten av året endte de med en omsetning på 1,3 millioner kroner.De er nå i mange butikker over hele landet - men også å finne i Sverige, Danmark og England, men jobber selvsagt for å gå globalt - med mål om å bli det prefererte yttertøysmerke i verden. @powerladiespodcast
3/26/202038 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Mini-intervju med Sigrun Syverud, CEO FJONG (Power Ladies Exclusive)

Audio-versjon av Power Ladies Exclusive videoen med Sigrun Syverud, gründer og daglig leder i Fjong. Hele video-intervjuet kan sees på min YouTube. Power Ladies - Yrja Oftedahl Videoen er laget og klippet av Christine Stronegger.
3/23/20204 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

79: Silje Landevåg - gründeren av athleisure nettbutikken Get Inspired

Silje Landevåg startet Get Inspired i 2011. Ila de siste fem åren så har Get Inspired tidoblet omsetningen sin, og i 2019 omsatte de for 270 millioner. De har 2500 varer i sortimentet samt et eget klesmere. Silje Landevåg har hårete mål og store ambisjoner, men brenner først og fremst for å få flere kvinner til å tørre å følge drømmene sine. @siljelandevag @powerladiespodcast
3/19/202039 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Covid-19, min take på vår nye hverdag og hva vi kan finne på

Covid-19, min take på vår nye hverdag og hva vi kan finne på. @powerladiespodcast
3/16/202015 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

78: Janne Log - om ledelse

Janne Log og er daglig leder for samvirkene, interesseorganisasjonen for norske samvirker. Hun har hatt en rekke tunge stillinger innen både næringsliv, akademia, organisasjonslivet og det offentlige og tidligere vært direktør for kommunikasjon, forskningsformidling og samfunnskontakt ved handelshøyskoeln BI, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk Landsbrukssamvirke, leder for politikk og myndighetskontakt i Juristforbundet og rådgiver i Næringsdepartementet, samferdselsdepartementet og konkurransetilsynet. Janne har og en bred styre erfaring, hun har vært styremedlem i norsk-svensk handelskammer, poyteknisk Forening og Vilomix og hun har vært medlem i velgkomiteen til både NHO og Abelia, og i dag er hun nestleder i Svensk-norska fonden. @powerladiespodcat
3/12/202044 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Trenger vi fremdeles kvinnedagen?

Og hvordan kan vi bidra? @powerladiespodcast
3/9/20205 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

77: Kvinnedagspesial; makt, eierskap og ledelse - med Thina Saltvedt og Anne Jørdahl Skuterud

Thina Saltvedt og Anne Skuterud er gjester på kvinnedagen. Vi snakker om makt, eierskap og ledelse. Thina Saltvedt er tidligere oljeavhopper og jobber nå med bærekraftig finans i Nordea. Anne jødahl Skuterud driver korn- og skogproduksjon i Gjerdrum i Akerhus og har lang næringslivserfaring. Hun er også styreleder i Felleskjøpet Agri. @powerladiespodcast
3/8/202056 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hard work vs smart work

@powerladiespodcast
3/2/202010 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

76: Berta Lende Røed, Fuelbox - om hvorfor vi må snakke mer sammen + gründereisen

Dette er en episode i samarbeidsepisode med DNB og #huninvesterer kampanjen. Episoden ble spilt inn live i Stavanger Konserthus foran 700 rå damer! Berta Lende Røed, dama bak snakke-kort bedriften Fuelbox forteller om hvorfor vi må snakke mer sammen, hvordan og hvordan hun har bygget opp selskapet sitt. @fuelboxnorge @powerladiespodcast
2/27/202039 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Ubevisst kjønnsdiskriminering

For å sette en stopper for unbevisst kjønnsdiskriminering og endre holdninger er første skritt å bli bevisst! Og er her må vi alle ta ansvar og starte med oss selv! Men hva er det egentlig? Og når skjer det! Lær litt mer i denne episoden @powerladiespodcast
2/24/202010 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

75: Ida Jackson (del 2)

Dette er DEL 2 av to episoder med Ida Jackson.Ida er kjent som blogger og forfatter, men lever samtidig av produktutvikling, konsulent-tjenster og foredrag. Hun har mange baller i luften men det som beskriver henne best er vel: feminist, tech-ekspert, forfatter for både voksen og barnebøker - pluss tegneserie-elsker.Hun sitter i styre på litteraturhuset, er med-eier i techbedriften Folio, som lager smartere betalingskort for små bedrifter. I tillegg er hun hun er fast spaltist dagbladet. i perioden 2007–2010 skrev hun Norges tredje best besøkte blogg «Revolusjonært Roteloft» under nettnavnet «Virrvarr» - hun blogger fremdeles og har vunnet masse priser for sine ytringer.Fra 2011 til 2014 var hun ansatt i Store norske leksikon AS som informasjonssjef.Og sammen med makkeren Wilhelm Joyce Andersen snudde de Det Store Norske leksikon fra å være en offesiell digital flopp og mislykket konsept - til å vinne priser!Hun har skrevet flere bøker, blant annet boka Morfar, Hitler og jeg som handler om bestefaren hennes, frontkjemperen og SS-mannen, Per Pedersen Tjøstland.[8] Som ble nominert til Brageprisen.Det samme gjorde ungdomsboken hennes Danielle.
2/20/20201 hour, 54 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Selvdisiplin - hvordan du kan få bedre selvdisiplin

Få bedre selvdisiplin! Mange sliter med selvdisiplinen, men øvelse gjør mester. Det er en muskel som må bygges - få tips i denne episoden. @powerladiespodcast
2/17/202017 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

74: Ida Jackson (del 1) - fra flopp til suksess, det store norske leksikon, og wikipedia

Hvordan gjorde Ida og makkeren Wilhelm, digitaliseringen av det store norske leksikon om fra flopp til sukess? Det får vi høre om i ukens episode.Dette er DEL 1 av to episoder med Ida Jackson.Ida er kjent som blogger og forfatter, men lever samtidig av produktutvikling, konsulent-tjenster og foredrag. Hun har mange baller i luften men det som beskriver henne best er vel: feminist, tech-ekspert, forfatter for både voksen og barnebøker - pluss tegneserie-elsker. Hun sitter i styre på litteraturhuset, er med-eier i techbedriften Folio, som lager smartere betalingskort for små bedrifter. I tillegg er hun hun er fast spaltist dagbladet. i perioden 2007–2010 skrev hun Norges tredje best besøkte blogg «Revolusjonært Roteloft» under nettnavnet «Virrvarr» - hun blogger fremdeles og har vunnet masse priser for sine ytringer.Fra 2011 til 2014 var hun ansatt i Store norske leksikon AS som informasjonssjef. Og sammen med makkeren Wilhelm Joyce Andersen snudde de Det Store Norske leksikon fra å være en offesiell digital flopp og mislykket konsept - til å vinne priser!Hun har skrevet flere bøker, blant annet boka Morfar, Hitler og jeg som handler om bestefaren hennes, frontkjemperen og SS-mannen, Per Pedersen Tjøstland.[8] Som ble nominert til Brageprisen. Det samme gjorde ungdomsboken hennes Danielle.
2/13/20201 hour, 6 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#TGIM - prioriter deg selv, hvordan og hvorfor!

@powerladiespodcast
2/10/20208 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

73: Ingeborg Senneset - ytre seg i offentligheten? Hvordan er det og hva gjør man?

Journalist i Aftenposten, bachelor i sykepleie og forfatter av boken Anorektisk. Har vunnet flere priser for sine ytringer, blant annet årets "Gullpenn" på Vixen Award 2020. @ingeborgsenneset @powerladies
2/6/20201 hour, 27 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Gründermiljøet - hvordan få en fot innenfor?

DN Grunder DNB Nyheter Shifter @powerladiespodcastGRUNDERHUB MESH www.meshnorway.com AVISEREVENTS ww.oiw.no
2/3/20206 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

72: Iselin Guttormsen - å være ærlig og uperfekt, shadowbanning i sosiale medier og utroskap

Ønsker du å ta mer plass, da er denne episoden for deg! Iselin Guttormsen er sexolog og influencer - hun brenner for å få flere kvinner til å slappe mer av i hverdagen og byr derfor på ærlighet og et uglorifisert innsyn i livet til henne og familien. Iselin er også aktuel i TV 2 bloggerne i sesongen 2020. @iselinguttormsen @powerladiespodcast
1/30/20201 hour, 29 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Women In History: Ada Lovelace

Ada Lovelace født i England 1815, regnes som historiens første programmerer. Les mer her: https://www.brainpickings.org/2015/06/15/the-thrilling-adventures-of-lovelace-and-babbage-sydney-padua/http://mentalfloss.com/article/53131/ada-lovelace-first-computer-programmerhttps://www.brainpickings.org/2014/12/10/ada-lovelace-walter-isaacson-innovators/http://mentalfloss.com/article/21243/happy-ada-lovelace-day
1/27/20208 minutes
Episode Artwork

71: Anne Solhaug Tutar - Om gründersuksessen i Tyrkia

Anne Solhaug Tutar solgte leiligheten og flyttet til Tyrkia med kjæresten . Dette førte til at hun startet opp Tyrkias første helsesnack selskap, Future Foods. Snackbarene, som hun kalte Natura By Anne, bestod av tørketfrukt og nøtter. Snackbarene fikk hun ut i alle Starbucks cafeer i Tyrkia og Azerbajan, 460 lokasjoner, totalt. Selskapet ble profitabelt etter ett år. Vi får høre hele reisen hvordan hun gikk fra idé til produkt, markedsundersøkelse, merkevarebygging, salg og exiten. Per i dag er Anne Noregs direktør i Antler, anerkjent globalt et VC fond og Startup Acclerator, og hjelper gründere fra hele verden å lykkes med penger, nettverk og rådgivning. Så om du har en idee, ønsker en co-founder eller generelt bare har lyst å starte et selskap så kan du altså søke der. @antler.co @powerladiespodcast www.yrjaoftedahl.com
1/23/20201 hour, 20 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Nail nyttårsforsettet ditt i 2020!

Er dette året hvor du faktisk får til å holde nyttårsforsettet ditt? Ja sier jeg! 80-90 % feiler. Men det trenger ikke være deg! Hør hvordan å la nyttårsforsettet ditt bli en suksess! @powerladies
1/20/20207 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

70: Rollen er snudd, Yrja blir intervjuet av Elaine Bloom

Dette er en episode som ble laget for Elaine Bloom sin podkast "Karriereveiledning med Elaine", hvor jeg blir intervjuet. Elaine Bloom er Norges mest anerkjente karriereveileder. Enjoy! @powerladiespodcast @elainebloom
1/16/20201 hour, 17 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

69: Mona Berntsen - hvordan ender man opp som Justin Biebers danser? Og hvordan holder man seg på topp?

Episoden i dag er et samarbeid med Adidas, og er spilt inn live på deres årlige Corporate Social Responsibility event - hvor eventet i år var et danse-event for jenter med elite-danser Mona Berntsen!Mona har reist verden rundt på turné med alt fra Madonna, Justin Bieber, Chris Brown og har jobbet med, Coldplay, Justin Timberlake, Alicia Keys med flere. Men hva kreves egentlig for å nå til tops i danse-verdenen? Og er det lett å bli værende?Mona Berntsen vant "So you think you can dance, Scandinavia" i 2008. Hun fikk deretter kontrakt med dance agencyet Bloc Agency og bosatt seg i Los Angeles. Mona har danset siden hun var liten og hadde sitt eget street dance crew kalt crew-8. Mona kan og nå sees i Norske Talenter.Dette klippet et godt innblikk i hvem hun er og hvordan hun tenker, og noe av det hun har opplevd.@monaberntsen@powerladiespodcast
12/19/20191 hour, 13 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

68: Mål og mening for 2020 med Siri Abrahamsen

Workshop episode med Siri Abrahamsen, om å sette seg mål og delmål og hvordan å nå dem. @siriabrahamsen @powerladiespodcast
12/12/201953 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#TGIM - spørsmål til refleksjon for 2019

Hvert år så lager jeg en mappe for året, og rett før nyttårsaften hvert år, så oppretter jeg et dokument i mappen som heter oppsummering for 20xx Jeg går gjennom året ved å ta for meg noen spørsmål, og noen av disse spørsmålene deler jeg med dere i denne episoden. Enjoy!  @powerladiespodcast www.powerladiespodcast.com  i den mappen oppretter jeg ett doku
12/9/20195 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

67: Linn Nærup Børke - kvinne i finansverden, forretningsutvikling, Askeladden & Co

Linn Nærup Børke har bakgrunn fra finansbransjen og JP Morgan. Nå er hun én av ni partnere i Askeladden & Co, som utvikler, finansierer og skalerer gründerbedrifter innenfor de tradisjonelle tjeneste-næringene. Askeladden bryter opp i gamle tradisjoner og lager effektive, enkle on demand løsninger.Blant selskapene de har bygget er Cutters, Dr. Drop In, Verd begravelsesbyrå, Olio, Squeeze, Paint N Sip, og snart tannlegetjenesten Blid og pizza konseptet Digg.Linn brenner for likestilling og forretningsutvikling.I episoden snakker me om å være kvinne i finansbransjen, forretningsutvikling og askeladden, og nye eventyr.@askeladdenco@linnboerke @powerladiespodcastwww.yrjaoftedahl.com
12/5/20191 hour, 30 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Women In History: Ching Shih

Det sies at på det absolutt meste så hadde Piraten Ching Shih, "The Terror of The South", en flåte på opp mot 1800 skip og 60-80.000 menn. "The Red Flag Fleet" er/var den mest suksessfulle og største flåten noen sinne i piraters historie. @powerladiespodcast
12/2/201914 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Business som samtale-emne og The Morning Show

Skal det bli full likestilling må vi damer begynne å snakke mer business sammen.  Hva tenker du? Sjekk ut The Morning Show på Apple+! @powerladiespodcast
11/25/201912 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

65: Hanne-Lene Norup Dahlgren

Hanne-Lene Norup Dahlgren er forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant. Hun sa nylig opp stillingen sin som analytiker i Google for å bli vegetarentusiast på fulltid. Hanne-Lenes mål er å redusere nordmenn sitt kjøttkonsum med 30 % innen 2025 slik at vi går tilbake til der vi var i 1989. Hanne-Lenes bok "En skikkelig digg kokebok - kjøttfri favorittmat" har ligget på bestselger listen i 23 uker i strekk. Hun har også eget TV-program på Matkanalen, og er i tillegg svært aktiv i egne sociale mediekanaler. For sitt arbeid har Hanne-Lene mottatt Änglamarkprisen til Coop. Anbefaler å følge Hanne-Lene! @hannelenesvegetar @powerladiespodcast
11/21/20191 hour, 48 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Oljenasjon, yay or nay?

Mine tanker om oljeindustrien og Norge. Hva synes du? Bør oljen avvikles? https://academic.oup.com/bioscience/advance-article/doi/10.1093/biosci/biz088/5610806 @powerladiespodcast
11/18/20199 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

64: Solveig Kloppen - sorg, død, og karriere

Solveig Kloppen mistet moren og søsteren i løpet av 6 uker sommeren 2017. Nå jobber hun med å bryte med tabuene rundt sorg og død. Solveig lot et TV team følge henne mot og under morens død. TV-serien heter "Det jeg ikke fikk sagt" og den kan du se på TV2 Sumo. For arbeidet ble hun nominert i klassen beste programleder for "Det jeg ikke fikk sagt" og publikumsprisen til Gullruten 2019 Solveig har vært i TV-bransjen i over 20 år og vært programleder for en rekke tv-produksjoner som Idol, Norske talenter, En kveld hos kloppen med mer. @powerladiespodcastHun ble nylig kåret til årets kvinne av Se & Hør 2019 pga sitt arbeid og åpenhet om død og sor.Nå er Solveig i gang med et nytt tv-program som tar for seg å forene vanskelige forhold i relasjoner.
11/14/20191 hour, 10 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Introvert vs ekstrovert?

Introvert eller ekstrovert? Hva er forskjellen og hvor på spektere ligger du? Har du tatt hensyn til det når du har valgt jobb, partner eller lagt til rette livet ditt. Let me know your thoughts! @powerladiespodcast
11/11/20199 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

63: Norun Haugen - undercover-livet og griseindustriens hemmeligheter

Norun Haugen gikk undercover i kjøttindustrien i over fem år med et ønske om å undersøke hvordan dyrene behandles samt ta et oppgjør med myten om at norsk dyrevelferd er like bra som på reklamene vi ser. For å få til dette har Norunn jobbet ensomt og isolert, i stort sett hele 20årene. Selv ikke en gang familien visste at hun jobbet undercover med dyrevelferd. Norun er utdannet filosof, men jobber som grave-journalist, samt holder foredrag om saken hun kjemper for og det hun har opplevd i hele Norge.Norun fikk med seg Piraya film som laget en film ut av undercover råmateriale hennes, og NRK sendte dokumentaren på TV og nett.For arbeidet har hun mottatt Fritt Ords Honnørspris og Sonia Løchen prisen.I episoden får vi høre hvordan Norun jobbet fra start til slutt i undercover saken, og hvordan det var å holde livet sitt hemmelig for familien i nærmere syv år. Hvordan industrien, politikerene og bøndene reagerte på filmen får dere også høre.  Norun er et fantastisk tøft og sterkt menneske, en av de viktigste stemmene vi har i Norge, mener jeg.@norunhaugen@powerladiespodcast
11/7/20191 hour, 7 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hvorfor vi må bry oss om matsvinn

Matsvinn blir adressert i denne episoden her. NRK kom ut med en fantastisk grave-artikken denne uken som avslører funn om matsvinn før butikk: https://www.nrk.no/det-skjulte-matsvinnet-1.14760378 Og de kom ut med en ny tv-sere kalt matsjokket: https://tv.nrk.no/serie/matsjokket
11/4/201910 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

62: Christine Dancke - om å lade i hverdagen, panikkangst med mer.

Christine Dancke er en av Norges råeste programledere og en med stor makt i musikk Norge. Hun brenner for likestilling og å se talenter blomstre.I tillegg er hun DJ, og har sosiologi bakgrunn og er tidligere SV-politiker. Hun har hatt sitt eget band og var en av Norges første kvinnelige rappere og fikk sitt gjennombrudd med sangen “Jenteinvasjon”. I sangen forteller hun basically hvor hun skal og som basically oppsummerer karrieren hun har i dag. Den kan sees på YouTube.Christine kjører live tre timer hver dag på @nrkp3 - hvor hun løfter både etablerte og mindre kjente norske musikere. Hun er ekstremt dyktig i arbeidet hun gjør og kjenner faktisk aldri på prestasjonsangst, hun vet hun nailer det. Christine har også startet produksjonsselskapet Vrangproduksjon som blant annet leverer Christine sitt program til NRK og lager flere podkaster bla Noia, podcasten om angst. Christine har også kjent på panikkangst, i episoden prater vi om hvordan hun har og håndterer det - i tillegg får vi høre om at hun ikke har hatt ferie på flere år, men skaper rom til å lade i hverdagen. Kjempe fin episode! Bare å glede seg!@christinedancke@powerladies
10/31/20191 hour, 27 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hvorfor du skal bry deg om de rikeste 1 % erne

Hvordan kan vi gjøre det sexy å gi bort penger?Hvordan kan vi skape nok sosialt press sånn at det blir bedre for en billionær å gi bort pengene sine enn å se de vokse?This is what I'm gonna talk about. https://esimoney.com/how-the-rich-get-richer/https://en.wikipedia.org/wiki/The_Giving_Pledgehttps://www.talk-business.co.uk/2017/10/13/trillionaire-rich-list-infographic/(tall basert på forbes 2016-2017) @powerladiespodcast
10/28/20196 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ep. 61 Cecilie Ystenes, mental trener - Fire teknikker for å prestere bedre

Lær fire teknikker for å prestere bedre, som Cecilie bruker på bla Ada Hegerberg.Cecilie Ystenes er en av Norges råeste og mest anerkjente mental trener - og jobber med toppledere og toppidrettsutøvere, blant dem er fotballspiller Ada Hegerberg. Hun fokuserer på prestasjonsutvikling, å makse potensiale og å nå mål. Cecilie brenner for å hjelpe andre mennesker og startet for 10 år siden sitt eget mental trener selskap RAW. Hvorpå hun i dag har 15 konsulenter med seg i teamet.Hun har holdt gjesteforelesninger på John Moores University i Liverpool for Master, Bachelor og Doktorgradsstudenter i Mental trening, og er paneldeltaker i flere internasjonale konferanser på bakgrunn av sine referanser og arbeid innen fagfeltet anvendt psykologi. Hun har også en Msc i Organisasjon og Ledelse fra NTNU og en Bachelor i psykologi fra UIO. I episoden lærer vi hvilket teknikker hun selv bruker på sine klienter. Det er fire hovedteknikker som vi tar for oss nemlig: indre dialog, visualisering, avspenning og målsetting. Så du får nok hentet ut noen teknikker som du kan ta i bruk i eget liv. Vi får selvfølgelig også høre hvordan Cecilie jobber med seg selv - f.eks .føler hun seg noen gang helt utlært? Og hvorfor hun jobber som mentaltrener.Enjoy!@ceciliestyenes_mentaltrener @powerladiespodcast
10/24/20191 hour, 23 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hva er den viktigste faktoren for at velstands-Norge har blitt til?

Hva er den viktigste ressursen for at Norge har blitt et rikt velferdsland? Det får dere høre i episoden i dag :) @powerladiespodcast www.yrjaoftedahl.com
10/21/20194 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ep. 60 Susanne Holzweiler om Holzweiler, vekst, ledelse og samarbeid

Susanne Holzweiler, co-founder av klesmerket Holzweiler er gjest. Denne episoden er et samarbeid med DNB relatert til #huninvesterer kampanjen.  Pengene og oppmerksomhetet i år går til CARE sitt arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, og går av stabelen 20 oktober.Episoden ble tatt opp live på dette eventet påMESH foran litt under 200 mennesker.Holzweiler ble startet av designerne Susanne Holzweiler og broren - nå 13 år senere er det blitt et internasjonalt motehus med HQ i Oslo, hvor nærmere hele familien er ansatt og til sammen er det omtrent 50 stk som jobber der. Og de ekspanderer kontinuerlig. Merket er nå å finne på kjendiser og i butikker over hele verden. Holzweiler anses som den største suksessen igjennom tidene innenfor norsk motebransje.Holzweiler har et stort fokus på bærekraftig produksjon, men også kultur blant ansatte. De jobber konstant med å utfordre seg selv og bransjens normer; ved altså da å lage god mote, og ha det veldig bra mens du gjør det.De har en sterk lidenskap for kunst, kultur har resultert i mange kunsteriske samarbeid. Holzweiler er et nysgjerrig, kreativt og lekent merke.Vi skal snakke om historien bak brandet, vekst, samarbeid og ledelse.@holzweiler@powerladiespodcast@tvaksjonenoslo
10/17/201947 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Jenteprisen, vinnerne og media

Jenteprisen 2019 ble delt ut på fredag. Papillon, med Leila Rossow i front, gikk hjem med prisen. Hvorfor fikk de ikke ordentlig mediedekning? Hadde det vært annerledes om en kjendis/populær person som stod for de "salgbare, riktige og kule tingene?" Eks  Sigrid Bonde Tusvik? Anywho, viktig pris, viktig å belyse kvinners rettigheter. Takk til alle organisasjoner og enkelt personer som hver dag tar kampen på vegne av kvinner. Vi er alle vinnere! @papillonbergen @powerladiespodcast www.yrjaoftedahl.com
10/14/20199 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ep. 59 Jenteprisen, FemiHelse og Kirsebærhagen

Dette er en samarbeidsepisode med Plan International Norge relatert til den årlige Jenteprisen. Prisen blir gitt ut på FN sin jente dag, 11 oktober til en person eller organisasjon som gjør en ekstra innsats for kvinnersrettigheter i Norge. I år er det 70 nominerte. I denne episoden får dere høre fra to av de nominerte, eller tre om det regnes med meg. Vi blir kjent med damene bak Femihelse, Sigrun Stenseth og Helene Svabø og Christina Fraas bak brandet Kirsebærhagen. Lykke til, til oss nominerte og enjoy this episode! @powerladiespodcast @femihelse @kirsebærhagen @plannorge
10/11/20191 hour, 14 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hope is not a strategy

Håp er ingen strategi, det tar oss til et visst punkt, men om vi ønsker at noe faktisk skal skje, så må det handles.  Enjoy! @powerladiespodcast
10/7/20195 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ep. 58 Tonje Garvik - om å være modig, homofil i Norge i dag og holdningsendringer

Hvordan er det egentlig å være homofil i dag? og hvordan var det for Tonje, som vokste opp i en liten bygd? Hvorfor er Tonje så opptatt av det å være modig og refleksjon? Og hvordan kan vi sammen endre holdninger. Selv om rettighetene er på plass er det fremdeles en utfordring å være homofil i Norge i dag. Fordommer, stereotypier, båssetting, diskriminering og trakassering skjer på daglig basis for noen. Dette må vi være med å sette en stopper for! Hør Tonje Garvik sin historie og bli inspirert :) @tonjegarvik @powerladiespodcast
10/3/20191 hour, 23 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hvorfor investere?

Menn eier 80 % av alle kanskjer. Vi kan ikke endre verden om vi ikke eier den. Vi vil bli økonomisk likestilte først i 2055 om det fortsetter i samme utvikling som nå. Kilder www.huninvesterer.no @powerladiespodcast
9/30/20197 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ep. 57: Sara Chacko - helhetlig helse og urtemedisin

Sara har er kjent som forfatter og foredragsholder og har jobbet fast med helse, kosthold og urtemedisin i nesten tjue år. Sara kom inn på mat og helse sporet da hun merket at DJ tilværelsen tæret på henne, noe som ledet henne til Spirulina og Chlorella og hun ble helt frelst.I 2010 kom boken Supermat (2010) ut som hun skrev sammen med Tine Berge, deretter Beautyfood (2011), Supersmoothies (2012) og Dønn Grønn (2018) som hun har skrevet alene.Sara og Trine var pionerer og tråkket opp veien for supermat og helsekost.I dag jobber Sara også som oppskriftsutvikler og har bla nylig kommet ut med en ny super sunn bar sammen med Funky Fresh foods, hun er i tillegg kostholdsveileder og jobber med et helhetlig perspektiv på helse hvor hun tar hensyn til livsstil, det emosjonelle og mentale tilstander. Sara har et pasjonert forhold til naturen og hun elsker å studere hvordan den fungerer, både når det gjelder planter og dyr. Dette er en av grunnene til at hun ble inspirert til å lære seg mer om urtemedisin, mat og spesielt hvordan noen planter påvirker kroppen.Sara er forkjemper for økologisk og biodynamisk mat i tillegg til næringsnett og lettfordøyelig mat. @soopasara @powerladiespodcast
9/26/20191 hour, 52 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Forbrukermakt

Pengene våre er som stemmesedler. Med våre penger bestemmer vi hvilket samfunn vi vil ha, hvilke bedrifter, aka kjeder, butikker, produkter og initiativer som skal overleve.For at kloden vår ikke skal gå til h***** er det så viktig at vi stemmer på dem med gode og sunne verdier, de som drar verden i en riktig retning. Miljøvennlige, veganske, økologiske, handler varer uten plast etc... Det er vi som bestemmer. Ikke glem hvor mye du betyr som menneske for samfunnet. God mandag! @powerladiespodcast
9/23/20195 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ep. 56: Ezinne Okparaebo - Skandinavias raskeste dame

Ezinne er Norges raskeste dame gjennom tidene og 3 ganger olympier. Hun er i tillegg utdannet innen markedsføring og driver sin egen forening Ezinne Athletics hvor hun jobber for å inkludere og få flere flerkulturelle jenter inn i idretten, gjennom å lavterskel og gratis tilbud for 10-16 åringer. EA har også vunnet OXLO prisen.Ezinne kom selv til Norge fra Nigeria som 9 åring og kjente selv på et manglende idretts tilbud, som ung jente den gang.Da hun var 17 at skjønte at det var toppidrett og sprint hun ville satse på, og siden den gang har hun vunnet konkurranse etter konkurranse i sprint på 60, 100 meter.Ezinne er samfunnsengasjert og brenner for å bruke brandet sitt til å bidra positivt. Hun er svært målrettet og ambisiøs, med et stort konkurranseinstinkt.@_ezinne_@powerladiespodcast
9/19/20191 hour, 20 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Women in history: Elizabeth Cochran

Ukens kvinner i historien er Elizabeth Cochran (1864-1922) fra Pennsylvania, hun var en amerikansk journalist og pioneer innen undersøkende journalistikk. Hun gikk under pseudonumet Nelly Bly. Hun jobbet mye undercover, reiste verden rundt og satt livet sitt på spille for å belyse saker om sosiale rettigheter.  Hun var feminist og brukte karrieren sin til å støtte opp om dem som få sto opp for på hennes tid, fattige, kvinner, mentalt psyke osv . Hun fikk blant annet avdekket og tatt et oppgjør med de psykiatriske institusjonene i New York på 1800 tallet - noe som medførte at lovene ble endret og livsvilkårene ble hakket bedre for psykiatriske pasienter. I tillegg var hun den første kvinnen som reiste jorden rundt alene og broke the record of 72 days - dette 31 år før kvinner fikk stemmerett.   @powerladiespodcast  
9/16/20199 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ep. 55: Ellen Støkken dahl - bli kjent med underlivet og kvinnehelse!

Kvinnehelse er på agendaen som aldri før, men vi har enda en lang vei å gå. Ellen Støkken Dahl er dagens gjest og hun brenner for å spre kunnskap om seksualitet og kvinnekroppen. Hun er utdannet lege og en av hjernene bak boken og bevegelsen “Gleden med Sjeden” som kom ut i 2017 og gikk rett til tops på bestselger listene og er per dags dato oversatt til 36 språk. TED talken deres om jomfruhinna “the virginity fraud” har også nådd 3 millioner views.Nå er Ellen og partneren Nina Brochmann i gang med bok nummer to som kommer ut i høst og heter “Jenteboka”. Hun og Nina opplevde mangel på kunnskap om kvinnehelse selv på legestudiet og skjønte at noe gjøres for å både belyse og spre informasjon om temaet. Det resulterte i Gleden med sjeden. Vi får høre at prosessen med å innhente informasjon ikke var lett, men fokuset i selve podcasten i dag er det som Ellen jobber for å formidle: nemlig underlivet. Vi gå gjennom hva underlivet består av og hvordan det fungerer bit by bit. I tillegg tar vi for oss jomfruhinne myten, og om det er farlig å hoppe over mensen? Hvor mye utflod er egentlig normalt etc.. Så ENOY this faglige episode!!! Det gledes å kunne delen denne episode. Ved siden av å stå på og spre ordet om kvinnehelse så jobber Ellen som legevikar på Sex og Samfunn. @wonderdownunderwww.yrjaoftedahl.com@powerladiespodcast
9/12/20191 hour, 14 minutes, 1 second
Episode Artwork

#TGIM - The Lizard Brain - grunnen til at vi ikke klarer å gjennomføre alt vi sier vi skal.

The lizard brain. Eller amygdalaen om du vil, som den heter på fagspråk.Det er denne du kan takke når du ikke klarer å gjennomføre alt du ønsker og sier du skal gjennomføre. @powerladiespodcast
9/9/20197 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ep. 54 Pernille Radeid - om true crime; seriemordere, drap og etterforsking

Pernille lever av podcasten True Crime som har flere tusen lyttere i uken.I 2017 bestemte hun seg for å slutte i jobben, og satse på drømmen; true crime. Hun opplevde å få lite støtte og tro fra andre på at dette kom til å gå, men det tok ikke lang tid før hun startet og kunne leve av podcasten. Hun har fått mye netthets pga av at hun er dame, og holder på med true crime.Pernille har bakgrunn fra mediebransjen, men er svært interessert i psykologi og etterforskning.  Vi snakker om hva som karakteriserer seriemordere, vi får høre true crime historier av kjente seriemoderere, vi får høre fakta og statistikk om drap i Norge og på verdensbasis, Pernilles egne refleksjoner og teorier, og om hvordan etterforsking foregår og hva man bør se etter, og hva man kan gjøre for å unngå å havne i en kjip situasjon selv, og om det finnes hobby-etterforsker samfunn på nett. Og hvordan kan ny teknologi løse gamle saker?Jeg synes personlig dette er veldig spennende, og må bevisst holde meg unna true crime, fordi jeg blir helt obsessed og klarer ikke tenke på noe annet eller gjøre jobben min.Jeg elsket å spille inn denne episoden. ENJOY! @truecrimenorgewww.yrjaoftedahl.com@powerladiespodcast
9/5/20191 hour, 48 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Ting tar tid!

"Our over night success took 1000 years" Ting tid.. skal vi nå målene våre så krever det hard jobbing over lang tid, often lengre tid enn vi skulle ønske. @powerladiespodcast
9/2/201910 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ep. 53: Marie Louise Sunde - om ubevisst diskriminering, kjønnsstereotypier, ukultur og maktmisbruk

Marie har doktorgrad i kirurgi, men har alltids vært opptatt av likestilling. Per dags dato er hun og Isabelle Ringens i gang med bedriften Equality check, som kan beskrives som tripadvisor for arbeidsplasser. I 2015 startet Marie kampanjen #hunspanderer etter å ha hørt Emma Watson sin ikoniske tale “If not now, when, if not me, who?” kampanjen nådde til sammen millioner av mennesker og som resulterte i at hun ble invitert til å delta som hovedtaler for FN og senere til Michelle Obamas “united State of Women” konferanse i det hvite hus. Hun spanderer har nå etablert seg internasjonalt og er tilstede i flere land som #ShesGotThis. Marie er også foredragsholder og har skrevet boken “hvem spanderer” med Isabelle Ringnes. Jeg elsker denne episoden! Så håper du liker den like god som meg :DOg hvis du vil gi rating på din arbeidsplass, check out equalitycheck.it.  @mlsundewww.equalitycheck.it@powerladiespodcast
8/29/20191 hour, 9 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Har du tankespinn? Denne teknikken er for deg!

Om du har tankespinn - video, lyd etc på replay og repeat inni hodet ditt. This episode is for you!I denne episoden gir illustrerer jeg en enkel teknikk for hvordan håndtere tankemønstre som er på høygir og har hengt seg opp, og dermed spilles på replay og repeat. “The chairman of the board routine” av fysikeren og forfatteren Safi Bahcall som jeg hørte på Tim Ferriss sin podcast - som han selv bruker spesielt rett før han skal legge seg for å deale med indre dialog som er på høygir og har hengt seg opp - Ala, video, audio, annen lyd etc. som ruller og går og spinner om og om igjen av ting som har skjedd ila dagen eller ila fortiden som du ikke rett og slett ikke klarer å la være å tenke på og får til å stoppen. Denne teknikken minner veldig om hvordan jeg selv håndterer tanker, noe som gjør at jeg sjeldent har ting på replay lenger enn et par minutter per gang. Det var derfor jeg elsket denne, for jeg har lenge slitt med å finne måter å forklare hvordan å styre og ta kontroll over egne tanker til andre. Hvis du liker denne let me know! @powerladiespodcastwww.yrjaoftedahl.com https://www.bahcall.com
8/26/201911 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ep. 53 Kamzy Gunaratnam, varaordfører i Oslo

Dagens gjest er Kamzy Gunaratnam er politiker for arbeiderpartiet og er per dags dato, og når denne podcasten blir sendt, varaordfører i Oslo, noe hun har vært siden 2015 og er den yngste noen sinne. I tillegg har hun sittet som representant for Oslo bystyre siden 2007. Hun har tidligere sittet i kultur- og utdanningskomiteen og er nå inne i sin andre periode som medlem av helse- og sosialkomiteen.Gunaratnam har vært nestleder og leder for Ungdom mot rasisme.Hun har studert sosialgeografi ved Universitetet i Oslo og fag ved lærerutdanningen ved Høyskolen i Oslo[5][6] Kamzy var også en av de over overlevende på utøya 22 juli. @apkamzy@powerladiespodcast www.yrjaoftedahl.com
8/22/20191 hour, 13 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hvorfor startet og driver jeg Power Ladies?

Bli litt bedre kjent med meg!Jeg svarer på noen relevante spørsmål om hva power ladies er, hvorfor jeg startet og driver podcasten og hvorfor akkurat jeg brenner for å fronte kvinnelige forbilder. "Kan jeg, kan hun"Jeg får nok ha en AMA med dere også om litt, sånn at dere kan velge noen spennende spørsmål :D @powerladiespodcastwww.yrjaoftedahl.com
8/19/20199 minutes
Episode Artwork

Ep. 52 - Melina Magulas - om stillesitting, skiløper for Hellas og PCOS

Melina Magulas forsker på stillesitting og hvordan det påvirker oss både psykisk og fysisk. Tidligere jobbet Melina frilans som profesjonell danser med blant annet Den Norske Opera og Ballett, NRK og L'oreal på kundelisten. Men fikk høsten 2010 ødelagt dansekarrieren av en alvorlig ryggskade. Hun ble nødt til å skape en ny karriere, det resulterte i studier på idrettshøyskolen hvor hun har tatt en master i idrettsvitenskap med spesialisering i idrettsfysiologi- og biomekanikk - og nå har Melina jobbet som performance coach i flere år.I tillegg går hun på ski for landslaget til Hellas. Melina er altså halvt gresk og halvt norsk, bosatt i Norge og gift med den norske landslagstreneren i langrenn, Eirik Myhr NossumMelina er svært aktiv i sosiale medier mtp kvinnehelse og trening.Hun har pratet mye om syndromet PCOS, som rammer ⅕ av alle kvinner. Vi prater om det, stillesitting, kondisjon og utholdenhet og Melina som skiløper for det greske landslaget.Enjoy! @melinamagulas//@powerladiespodcastwww.yrjaoftedahl.com
8/15/20191 hour, 36 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ep. 51 - Elaine Bloom, Karriereveileder - om hvordan å velge en retning i livet som passer for deg

Dagens gjest har i sin karriere blitt kåret til en av de fremste ledertalentene i Norge 2 år på rad gjennom E24 og Assessit.Hun heter Elaine Bloom og er per dags dato en av Norges mest kjente karriereveiledere.Elaine har hatt sitt eget TV-program med to sesonger på NRK: Karriereveilederen, hvor hun pratet med kjente norske artister om hva de skulle gjort om de ikke hadde blitt artister.Elaine er også gründer, sosial entrepreneur og coach, og holder kurs og foredrag både i Norge og i internasjonalt. I tillegg har hun jobbet med tusenvis av mennesker i over 55 land.Elaine brenner for psykisk og fysisk helse som ofte også henger sammen. Hun er utdannet pedagog, NLP coach og innen karriereveiledning.Elaine jobber for seg selv og i disse dager jobber hun med et nytt spennende konsept: podcasten og plattformen: Karrierekanalen - noen jeg gleder meg veeeldig til så sjekke ut - masse inspirasjon til å finne din retning i livet!Helt til slutt: en quote fra eliane som sier mye om det hun brenner for: “Ofte det vi trenger i møte med hverandre er å bli sett, hørt, tatt på alvor og vite at vi betyr noe”Alriiiight, ENJOY! @elainebloomwww.elainebloom.no @powerladiespodcast
6/27/20191 hour, 46 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Tør å ta plass!

"Power is not given to you, you have to take it"Vi må tørre å ta plass! Tørre å si meningene våre, hva vi ønsker oss, våre mål og ambisjoner.Svært få kommer til å gi oss muligheter, vi må skape dem selv.I episoden får du høre litt om hvorfor og hvordan @powerladiespodcastwww.powerladiespodcast.com
6/24/201918 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ep. 50 Lene Elisabeth Eide, Cleancup om mensen og grunderlivet

Gjesten denne uken kaller seg hele Norges Mensenkopp dronning på instagram, er både fotograf og foredragsholder ved siden av startupen sin - Cleancup. Lene Elisabeth Eide heter hun og hun jobber med mensenkopper - både selger, produserer og designer egne - og best av alt, de er så bærekraftige så du får det! Lene har også det siste året tatt en aktiv rolle i samfunnsdebatten mtp mensen, men også abortsaken. I tillegg sprer hun masse kunnskap i egne sosiale mediekanaler som også har blitt plukket opp av magasiner. Hva en mensenkopp er får dere høre mer om i episoden.Det Lene brenner for er kvinnersrettigheter og kvinnehelse, og det har Lene skjønt etter mye research og erfaring at henger sammen. Da hun var 20 startet hun cleancup, og har siden cen gang kjørt på.I denne episoden snakker vi ikke om annet enn: mensen så klart! Enjoy! Håper du likte episoden med lene - lene finner du @lene_elisabeth og @cleancup.no
6/20/20191 hour, 3 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Fra drøm til virkelighet på ett år, med Mimmi Van Der Crussen

Denne ukens #TGIM - bite size drop of motivation er med Mimmi Van Der Crussen.For ett år siden hørte Mimmi min første episode med Tiril Refusm, gründeren av Oslo Raw, noe som resulterte i drøm katalysert ut i handling. Og nå, ett år senere så har hun lansert sitt eget klesmerke, noe hun har drømt om siden hun var 8, men aldri turt å gutse.Hør noen ord fra Mimmi, hva hun gjør og hvordan det har vært. Mimmi kan følges på @byvandercrussennettbutikk: www.bvdc.com @powerladiespodcastwww.powerladiespodcast
6/17/201918 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ep. 49 Ada Martini, modell og tech-gründer - om livet som modell, sorg og sparing

Ada Martini er modell i New York på dagtid og tech-gründer i spare-appen SPIFF på kveldstid. Ada er en norsk internasjonalt anerkjent toppmodell som ble oppdaget av Heartbreak Management på Collosseum kino i Oslo for 10 ca år siden. Ada ble raskt plassert i byråer over hele verden og har idag jobbet fulltid som modell i 8 år med base i New York. Ada har jobbet for noen av de største motehusene i verden, med blant annet Karl Lagerfeld, L’oreal, Steve Madden, G Star, Juicy Coture og ikke minst Topshop på kundelisten. Ada har også gjort moteserier for blant annet engelske og japanske Vogue, franske Elle, franske Marie Claire og Cosmopolitan. Parallelt med modelljobbingen har Ada gjennomført en bachelor i økonomi og journalistikk, og for tre år siden ble hun medeier i den norske startupen Spiff. Idag er Ada ansvarlig for blogg og sosiale medier i spareappen, som siden lansering for under et år siden har hjulpet nordmenn spare nesten 40 millioner kroner! Ada er kjæreste med Severin, og mor til en liten Bolonoodle som heter Panda. Hun trener Pilates hver eneste dag, og har troen på at et plantebasert kosthold er nøkkelen til et langt liv. Ada har også opplevd å miste begge foreldrene sine til kreft, noe som naturligvis har forandret henne for alltid og som har tatt henne dit hun er i dag. @adamartini@getspiff@powerladiespodcast
6/13/20191 hour, 50 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Drop of motivation: Tiril Refsum, gründer og leder, Oslo Raw

Dette er lydsporet fra Power Ladies Exclusive portrett videoen med Tiril Refsum, gründer og leder, Oslo RawOm du ønsker å se videoen - søk meg opp på Youtube Power Ladies - Yrja Oftedahl. "Jeg er så glad for at jeg ikke lærte noe om business, business planer, budsjett osv på skolen - da tror jeg Oslo Raw ikke hadde blitt som det er i dag".Med andre ord: å følge en oppskrift er ikke alltids den beste ideen! Tiril Refsum har skapt et liv hun trodde hun bare kunne drømme om. Hun kom fra et ståsted som utbrent og uten skolegang - og bang så er hun nå på vei til å skape et imperium! POW! Power ladies Exclusive Episoden er regissert og klipper av Christine Stronegger. Kamera : Aleksander RebaudoØnsker om tema jeg skal ta opp i #TGIM? Skriv til meg på instagram @powerladiespodcast @osloraw@tirilrefsum@powerladiespodcast
6/10/20199 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ep. 48 Karen Dolva, gründer av No Isolation - om ensomhet, isolasjon og gründerskap

Karen Dolva er en norsk interaksjonsdesigner og gründer. I 2015 med-gründet hun No Isolation hvor hun i dag er daglig leder.No Isolation står bak roboten AV1, en avatar som hjelper barn og unge med langtidssykdom med være tilstede på skolen uten å være fysisk tilstede og KOMP, en skjerm for eldre. Hun startet karrieren sin som Community Manager på Startup Lab. Og om vi skal nevne prisene hun har mottatt for sitt arbeid så er det ikke få:Hun havnet på Abelia og ODA-nettverk sin liste over Norges fremste kvinnelige teknologer i 2018 og mottok samme år SHE conference sin founder of the year prisen.Det ble samtidig klart at hun er nominert som én av tre gründere i EUs pris for kvinnelige innovatører, i kategorien «Rising innovators». Tidligere har hun blitt tildelt prisene «Årets innovatør» av E24 og «Årets girl geek» av Den norske dataforeningen.I 2018 havnet hun på Forbes sin 30 Under 30-liste i kategorien Social Entrepreneurs.[11] Hun vant også EU Prize for Women Innovators 2018 som «Rising Innovator».[12] Oktober 2018 kom hun på Forbes-listen Europe's Top 50 Women In Tech.[13] @karendolva@noisolation annonsør@toptemp@regnskog
6/6/20191 hour, 22 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hvordan å si "nei"

"The Art of Saying No"Nei - et av de mest vanskeligste, men gjerne viktigste ordene å kunen si..Vi er redd for avvisning. KilderTools of Titans, Tim FerrissTribe of Mentors, Tim Ferris"How to say no, gracefully and uncommit" podcast episode Tim ferriss
6/3/201916 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ep. 47 Anna Spjuth, Senior Vice President Comfort Hotel

Anna Spjuth is the Senior Vice President at Comfort Hotel. Anna is driven by two things: developing people and products. Anna has experience in building strong brands/concepts like Yasuragi, AtSix, Hobo and TAK in Stockholm. Anna is dedicated to making her colleagues grow, and has received an award for "Best female leader". As a leader she is bold and fierce, one example is that she decided for Comfort Hotel to go to Plastic Rehab and remove all one time plastic by 2020. @comforthotel@annaspjuth@powerladiespodcast For shownotes:www.powerladiespodcast Annonsør: Toptemp @toptemp
5/30/20191 hour, 38 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#TGIM - The Six Thinking Hats

"The Six Thinking Hats" er en perspektiv-øvelse oppfunnet av den kjente legen, forfatter og oppfinneren Edward de Bono, som har skrevet en bok om samme tema og er mannen bak lateral tenkning. Hvor han definerer en teknikk for problemløsning hvor en nærmer seg problemene indirekte og fra ulike vinkler i stedet for å konsentrere seg om en direkte tilnærming. Dvs. budskap som stimulerer mottakeren til å bruke både høyre og venstre hjernehalvdel samtidig. Further learningThe Model Health Show Episode #318 Thinking Faster and BetterSilverstein, D., Samuel, P., & Decarlo, N. (2009). The Innovator’s ToolKit: 50 Techniques for Predictable and Sustainable Organic Growth. Wiley.De Bono, E.  (1985). Six Thinking Hats: An Essential Approach to Business Management. Little, Brown, and Company.
5/27/20199 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ep. 46 Ulrikke Brandstorp, Artist - Om å drive eget plateselskap, hardt arbeid og et bærekraftig mindset

Ulrikke Brandstorp er en up and coming musiker og har vært med i programmer som stjernekamp, the voice, idol og MGP, hvor hun har stor stett kommet på 2 eller 3 plass. Ulrikke behersker 13 musikksjangre og fra og høsten 2019 kan du se henne musikalversjonen av henne i Sound of Music på Folketeateret.Ulrikke er en gogetter, med enorm ståpåvilje og drivkraft. Mottoet hennes er "all våken tid er arbeidstid", mao en livsfilosofi og workethic som er utypisk norsk. Ulrike er 23 år og godt reflektert og bevisst på eget mindset og handlinger. Hun er opptatt av å formidle at man er sin egen lykkesmed. Ulrikke kan du også høre i episode 37, der går vi innpå det mest essensielle.Enjoy! @ulrikkeofficial@powerladiespodcastAnnonsør: @toptemp
5/23/20191 hour, 39 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Be the CEO of your life and editor of your mind - klisje, men mulig og viktig

“If you want to accomplish the goals of your life, you have to begin with the spirit.” OprahI denne episoden snakker jeg om hvorfor en skal bruke tid til å kartlegge seg selv. Mao bli godt kjent med seg selv, styrker, svakheter, beliefs, verdier etc.. Det krever tid, og jevn jobbing - akkurat som man må gå på gymmen for å ha en god fysisk helse - så må man gjøre det samme med sin mentale helse.. As simple and boring as that! Men så deilig når man kjenner seg selv godt! Videre læring: Historien om deg - Siri AbrahamsenStart with Why - simon sinek - populær ted talk på akkurat detteEssentialism - greg mckewnStoicism - the shortness of life by seneca a letter of stociA Man Search for Meaning - Viktor FranklIKIGAI: The japanese secret to a long and happy life Hector Garciva
5/20/20197 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ep. 45: Ina Vikøren, bærekraftsleder H&M, VOL II

Etter en veldig populær episode om det å være multipotensialist er Ina Vikøren tilbake i studio!Denne gangen er det et nytt tema på agendaen; bærekraftige forretningsmodeller. Ina har nå landet i en stor jobb som bærekraftsleder i et stort internasjonalt selskap som har fått mye kritikk, og som har en lang vei å gå mtp bærekraft, nemlig H&M.I denne episoden får vi i en kort check in og catchup episode med Ina Vikøren som er tilbake i studio igjen, dere som har fulgt podcasten en stund kan gjerne huske episoden om det å være multipotensialist. Som da er nr 12. Ina fikk et lass med henvendelser etter denne episoden og ble også kalt inn til bla NRK og andre medier for å snakke om det, så skjønte at mange av dere kan kjenne dere igjen! Vi er så mye mer enn en tin alle sammen, og det er en stor utfordring i dag med så mange valgmuligheter. Det er en kort episode denne gang - men vi får pick Inas brain når det kommer til hva en bærekraftig forretningsmodell er, vi lærer om noen essensielle begrep, vi får noen konkrete tips hvordan bedrifter kan legge til rette for å jobbe mer bærekraftig og vi får et lite innblikk og eksempler på hvordan HM jobber med det! Ina jobber for å få belyse hvor viktig det er å heie på alle som prøver å gjøre noe for å forbedre seg. Alle må starte et sted, selv om de kommer fra et unlikable utgangspunkt så må man støtte for folk som tar tak - også er det viktig at vi alle står sammen. Alle industrier må nå ta tak og jobbe på tvers! Ina Othilie Vikøren er ellers tidligere foredragsholder for Miljødirektoratet og Skribent, fotograf, blogger og master fra NTNU i bærekraftig forretningsutvikling, bachelor fra UK og Stanford. Ina har vært aktiv skikjører siden hun var liten, og det er der klimaengasjementet fikk sin oppblomstring. @[email protected] Annonsør:[email protected]
5/16/201941 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#TGIM: Hvor ofte feiler du?

Ukentlig spalte: "Thank God Its Monday - Weekly drops of Motivation" Når var sist du feilet? Å feile er essensielt, viktig og vanlig. More of this! Have a GOOOD WEEK! Love,Yrja @powerladiespodcastwww.powerladiespodcast.com
5/13/20198 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ep. 44 - Laila Robe, Manager for Herman Flesvig (komiker og skuespiller)

Laila Robe Tafari Ludvigsen er Manager, eller "MaMager" som hun selv kaller det, for komiker og skuespiller Herman Flesvig.Herman har blant annet et eget humor-program med Robert Stoltenberg på NRK, han har ledet P3 Gull og ble kjent for sine parodier av Aksel Hennie på instagram.Laila oppdaget Herman da han lusket rundt i bakgrunnen på en casting video hun fikk tilsendt og sammen har de skapt en rakett-karriere for Herman. Laila har lang fartstid innen mediebransjen og TV- Produksjon og har også drevet sitt eget casting byrå i 5 år hvor hun har castet tusenvis av mennesker til ulike tv-program, bla Anne Brith til hele Norge baker - hvor karrieren til Anne Brith skjøt fart. Laila har også eid og driftet en restaurant og catering byrå midt oppi det hele. Nå er Laila også med-eier i Malin Ekstrøm sitt brand tillegg til å være på Herman Flesvig på fulltid 24 /7 nærmest.Og hun er opptatt av at Herman skal bli så godt ivarettatt at karrieren deres kan vare i minimum 40 år! etter å ha blitt bedre kjent med Laila, har jeg fått innblikk i strategien, og det ser ut som dette er noe de vil klare. Det Laila er ekstremt god på er work life balance, hun har en sunn og bærekraftig livsstil som hun har jobbet seg til ved å først ha gått på veggen og vært nede for telling i over ett år. Nå kommer helsa og velvære først. Denne episoden er proppfull av livsvisdom samtidig som vi lærer mer om hvordan det er å være manager for Herman Flesvig :D@lailarobe @hermanflesvig Annonsør // TopTemp
5/9/20191 hour, 44 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#TGIM - Hva er din definisjon av suksess?

Hva er suksess for deg?Man kan lage sin helt egen definisjon av suksess ved å kartlegge verdiene sine, hvor en henter mening og mestring. Hva en er god på etc..Form noe som er oppnåelig og håndgripelig! Ikigai: https://www.ark.no/boker/Hector-Garcia-Ikigai-9781786330895?gclid=CjwKCAjwk7rmBRAaEiwAhDGhxF_quV1_5QopZSZKeZGgukDFsp3_KFeLJLJEwuptnEkoiKbBA1T17xoC-p8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds https://medium.com/thrive-global/ikigai-the-japanese-secret-to-a-long-and-happy-life-might-just-help-you-live-a-more-fulfilling-9871d01992b7
5/6/20198 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ep. 43 Camilla Lorentzen, FitNok - om selvfølelse og livsstilsendring

I denne episoden står selvfølelse og livsstilsendring på agendaen. Camilla Lorenzen er en entrepreneur, innholdsskaper, foredragsholder, komiker, podkaster, forfatter og coach!(!!!)   Det Camilla jobber for er at du skal få de verktøyene du behøver for en god og varig livsstilsendring, og at du på den veien samtidig skal lære deg det som kanskje er det aller viktigste: Å bli glad i deg selv. Dette gjør hun gjennom kursing, bøker og sosiale medier. Camilla har 4 års erfaring som personlig trener i egen bedrift. 2 års erfaring som daglig leder med ansvar for freelancere i Fitnok AS. Bygget opp en solid profil i sosiale medier, med nærmere 50.000 følgere, og er programleder for podcasten "Sølve & Lorentzen". Camilla slet selv med selvfølelsen hele oppveksten. Hun var lenge overbevist om at en streng diett og hard trening var den eneste veien til et lykkelig liv. Midt oppe i alt hadde hun helt glemt hva hun egentlig ønsket: Å ha det godt med seg selv! I dag lever og ånder Camilla for at alle som føler på det samme som hun en gang gjorde, skal få det bedre med seg selv gjennom å spise godt og trene med glede. I denne episoden får du høre Camilla sin reise, filosofi og blir du introdusert til hvordan å endre måten å se på trening og kosthold. Jeg rett og slett digger Camilla, hun er en av dem som inspirerer meg helt sykt - fordi hun kjører på med sine greier, er ekstremt genuin og byr på sårbare sider. Camilla smiler og poster kun ting med positive vibes i sine kanaler - det er en fryd å følge Camilla og ihvertfall jeg blir i godt humør av å se hennes blide åsyn. Er det noen dere bør følge i sosiale medier - ref #ThankGoditsmonday spalten min så er det Camilla - så får du feeden full av positive holdninger og glede. Selected links from the episode: https://fitnok.no/ @camillalor @fitnok.no @sølveoglorentzen Love, Yrja Følg meg i sociale medier IG: @powerladiespodcast YT: Power Ladies - Yrja Oftedahl FB: Power Ladies - Yrja Oftedahl Linkedin: www.linkedin.com/yrjaoftedahl Lytt til podcasten her: Power Ladies
5/2/20191 hour, 17 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#TGIM - The Power of People

THANK GOD IT'S MONDAY!...And here's your weekly drop of motivation!Det er uuuuuber viktig å omringe seg med riktige mennesker - vi har vel alle møtt mennesker som tapper oss for energi og selvtillit - disse bør vi holde oss unna! Dette prater jeg om i dag! Enjoy and happy Monday!!! @powerladiespodcastwww.powerladiespodcast.com (her kan du også melde deg på nyhetsbrevet mitt!)
4/29/20199 minutes
Episode Artwork

Ep. 42: Lise Vermelid Kristoffersen, Pengesnakk

Gjesten denne uken er Lise Vermelid Kristoffersen - Lise er helt nerdete opptatt av økonomi og å spare penger og elske å snakke om det! Det som er spesielt med Lise er at hun jobber for å bli økonomisk uavhengig innen fylte 40 år. Det vil si at hun ikke er avhengig av å ha lønnet arbeid for å klare seg økonomisk. Lise har regnet ut at hun trenger i underkant av 4 millioner på kontoen for at det skal bli mulig, Lise er nå 32 år og er i rute!Hver måned setter hun av 20.000 kr av de 30.000 hun får utbetalt til sparing, da enten i fond eller på konto for å spare til neste store innkjøp. Boliglånet er nedbetalt (allerede før hun fylte 30) og sammen med kjæresten eier hun hytte, bil og leilighet - som hun leier ut.Eneste utgiftene hun har hver måned er studielån, husleie, mat, transport og neglelakk. Innkjøp til leiligheten planlegges i god tid i forkant og én gang i halvåret går hun ut og spiser. Noen kan kalle henne gjerrig og stusselig, jeg kaller henne disiplinert, ambisiøs og smart. Det Lise ønsker er å være trygg, fri og ha muligheter - og da er penger det viktigste virkemiddelet. Lise lærte tidlig hva ordet nok betyr og har fått sparing inn med morsmelken. I dagens episode får vi bli bedre kjent med Lise, som er dama bak brandet Pengesnakk, som er en informasjonskanal om penger som finnes på podcast, blogg og på sociale medier. Lise har allerede vært omtalt 17 ganger i media etter jul og blant annet forsiden av DN pga livsstilen og målene hennes.FIRE - som financial independent retire early, som er bevegelsen lise kan kategoriseres under - som lise vil fortelle mer om i episodenI episoden får vi også høre hvordan Lise lever og hvordan hun legger til rette for å klare dette i hverdagen sin. Vi lærer også noen sparetricks og for å høre hvor Lise investerer pengene sine.Helt i slutten har jeg inkludert en Q&A, med noen av spørsmålene fra instagram som dere sendte inn :) Det var mye jeg ville spørre Lise om, dette er en episode som handler mer om Lise - men tenker å om ikke så alt for lenge ha en eller flere episoder hvor det blir mer tematisk. eksempelvis how to bli økonomisk fri eller how to investere.Ved siden å drive pengesnakk så jobber Lise som emballasjeutvikler i Tine. Lise har master i matvitenskap, men ingen utdannelse innenfor økonomi - det er rett og slett bare en lidenskap!!I tillegg til dette er Lise opptatt av familien sin, oppussing, organisering og det å leve mest mulig miljøvennligFølg Lise her:www.pengesnakk.no@pengesnakkAnnonsør:[email protected]
4/25/201951 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

BONUS EPISODE: Audio Only from "Power Ladies Exclusive": Bli med inn i Kirsebærhagen!

Bli med inn i kirsebærhagen! Cheer!This is the audio only version of my new video series I'm making together with filmmaker Christine Stronegger, "Power Ladies Exclusive" which is an exclusive portrait series with a selected few of my podcast guests. Christina Fraas is our very first guest. She lost her boyfriend, home and left her job at the same time - this resulted in her buy a house and renovate it and have this now become her business. And in this episode we get to enter her home: kirsebærhagen. Enjoy!Den fulle episoden med Christina Fraas er episode nummer 8! Tune in afterwords :)) Watch the video on my IGTV channel, facebook or youtube@powerladiespodcast www.yrjaoftedahl.com
4/23/20193 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ep. 41 - Kate Murphy, CEO & Co-Founder of Play Magnus

Kate Murphy, CEO & Co-Founder of Play Magnus, on chess, Magnus Carlsen, Business Development & Wellness. Kate Murphy is CEO & Co-Founder of Play Magnus, a technology & Content Creation Company founded in 2013 - with a team consisting of World Chess Champion himself Magnus Carlsen. It consists of two apps, Play Magnus and Magnus trainer and they just merged with chess24.She is working on helping children become smarter and gain confidence by making chess available online. And together with Magnus Carlsen and their team they are making chess cool!!Under Kats watch the company is now valued at 34.6 million USD. Wow! They have 5 million downloads and 2 MILLION active users A MONTH!!! Kate Murphy can be called a serial entrepreneur and is originally from Canada but has been living in Norway for the past 7 years.Kate started her first company, a candle company when she was 12. At 23 she co-founded Canadas largest national dance convention, iDance, which is now in its 11th season running and features the stars from the So you think you can dance TV Show. And in 2010 she led the coordination of the British Olympic Activation during the Vancouver Games. When she came to Norway in 2012 she started Living Pretty Naturally, a natural beauty blog and webshop - which is still going strong. Next to being a business developer she is also a wellness queen and a yoga teacher teaching yoga twice a week. And she hosts different events focused on wellness. She is certain that if she did take care of her self the way she does with yoga, meditation eating healthy, she wouldn't manage do to as much as she manage to do. In the episode we get to learn a little bit about Magnus Carlsen, Chess, and Kate Murphy's Journey. We will touch a lot into the wellness part :)) www.livingprettynaturally.comwww.playmagnus.com@[email protected]
4/11/20191 hour, 24 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ep. 40 Ina Roll Spinnangr - Om rus, avkriminalisering og skadeforebyggende ruspolitikk

Ina Roll Spinnangr leder i og grunnlegger av Foreningen Tryggere Ruspolitikk. Rus, avkriminalisering og forebyggende ruspolitikk er på agendaen.Litt skummelt å blande både rus og politikk, men jeg fikk lyst å lære mer om ruspolitikken ettersom den er i endring. Ina har er godt innblikk i rus-situasjonen i dag og kjemper for en ny ruspolitikk som jeg synes er interessant, ettersom den går i samme retning som både norske politikere og FN beveger seg mot. Fint å få et innblikk i hva som står på dagsorden Ina er god til å stille spørsmål og se ting fra to sider, samtidig som hun blander inn kunnskap, erfaringer og forsking - i tillegg brenner hun i bunn og grunn for å hjelpe mennesker som sliter til å få et bedre liv, og å få styr på det kriminelle miljøet på verdensbasis som forvalter en økonomi på opp mot 6000 milliarder kroner.Ina har bakgrunn fra å være leder for Trondheim venstre og har lenge vert involvert i mental helse arbeid.  Grunnen til at jeg har med Ina er fordi jeg er så imponert over det hun har klart å bygge opp på kort, hun er god til å formidle, vi har samme grunnverdier og brenner for det samme - nemlig å gi folk et bedre liv, skape et tryggere og mer bærekraftig samfunn.Det som driver henne er personlige opplevelser på nært hold relatert til rus, blant annet at nære venner har dødd av overdoser, og andre problemer i familien. Ina Roll Spinnangr og Foreningen Tryggere Ruspolitikk ønsker og jobber for å sette skadeforebygging i sentrum av norsk ruspolitikk. Å få flyttet fokus bort fra avskrekking og straff til opplysning, omsorg og menneskerettigheter. Og mener at opplysningsarbeid er en av veiene å gå. Ina startet i 2016 Foreningen Tryggere Ruspolitikk. Og på kort tid har de etablert seg med lokallag over hele landet og er nå også å finne i Sverige.De har også nå nylig opprettet Tryggere Ungdom, en organisasjon for unge.Det er 700 medlemmer og medlemmene er forskjellige folk som er engasjerte i tematikken, alt i fra pårørende til politikere, helsepersonell, jurister etc. Ina har bakgrunn som leder av Trondheim Venstre, og lenge vært engasjert i mental helse som hun også har laget dokumentarfilm om. www.rusreform.nohttp://www.rusopplysningen.no/@tryggere
4/4/20192 hours, 1 minute, 2 seconds
Episode Artwork

Ep. 39 Anne Brith Davidsen - Gründer og influencer

Dagens gjest er rett og slett det man kan kalle en kjendis. Anne Brith Davidsen er navnet og frem til nå har hu vært blogger, men nå i 2019 får vi se en ny side av Anne Brith - nemlig den business siden. Anne Brith har investert i flere nye selskaper og har mange prosjekter på gang, blant annet bli den råeste manageren i blogg Norge.Anne Brith har vært med i flere sesonger av bloggerne på TV2, men det var da hun var med i tv programmet Hele Norge baker fikk satt fjeset sitt på kartet i 2013, og har de siste 8 årene jobbet seg opp til å få en leserskare på bloggen på mange 1000 lesere per uke. Bloggen startet først som ren bake-blogg og med navn Villa perlesukker før hun så gikk over til Annebrith.no og det ble en livsstils-kanal.Men tidligere i år 2019 bestemte hun seg for å legge ned bloggen og gi ut bok, basert på skyggesiden av det å være en offentlig person i Norge. Nemlig legge alt hat, hets, kritikk og trusler mot familien hun har opplevd på bordet. Websiden er nå oppe igjen, men det er nå blitt etablert et magasin som skal frontes, hvor flere stemmer er med, så med andre bord hun har hendene fulle fremover. Da jeg ble kjent med Anne Brith for litt under ett år siden da vi var i samme agency, Egmont People, så jeg en side jeg ikke hadde sett før og jeg ble sykt imponert over hvordan hun tenkte business og hvor tydelig strategi hun har hatt og har bak alt hun gjør. No wonder hun har kommet seg til topps! Anne Brith er en som inspirerer meg veldig nettopp på grunn av dette, samtidig som hun er nedpå og tar livet med et smil. Og dere Altså FYI: Anne brith er 4 barns alenemor, og grunder? Hvor finner hun energi og tid tenker jeg! men altså når AB får tid til alt hun får til, så er det rett og slett ingen unnskyldning for oss andre å give things a try.Jeg har også skjønt, gjennom å lese boken hennes “kvinner som hater kvinner” at hennes åpenhet på måten hun tenker strategi er noe av det som har trigget nett-trollene hennes - det og selvfølgelig mange andre ting, men mest utseende relatert. Altså denne dama har opplevd av mobbing på nett siden hun startet er absurd, og ja det er helt vanlig om man stikker hodet frem, men gud så slitsomt, hun har noen som har plaget henne faktisk helt fra start - over 8 år?I denne episoden så hopper vi litt rundt, men vi snakker vel stort sett om det som er aktuelt om dagen, nemlig boken og hva hun har opplevd. Vi får også høre mye om hvordan Anne Brith jobber og hvordan hun tenker rundt det hun gjør og opplever.Anne Brith er rå, og i episoden er det latter og visdom om hverandre, som vanlig.Enjoy!! @annebrith.nowww.annebrith.no Sponsor: Infotjenesterwww.infotjenester.no@infotjenester_as
3/28/20191 hour, 49 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Ep. 38 - Linda Merethe Øye, om psykose, biploar lidelse og hvordan bli den beste versjonen av seg selv

Linda Merethe Øye har diagnosen bipolar lidelse og har vært innlagt på psykiatrisk i tilsammen ni år i løpet av livet.De siste 10 årene har hun tatt kontrollen tilbake over eget liv, blitt medisin-fri og jobber nå for å hjelpe mennesker i situasjonen som hun selv var i, til å ta livet tilbake og bli den beste versjonen av seg selv.Linda brenner for å normalisere galskap, og å bryte med tabuer, men mest av alt gi livet tilbake til dem som trenger det mest - gjennom kurset og plattformen sin fra "Offer til Kriger". Mer tyngre psykiske lidelser, er noe jeg brenner for å spre mer info om. Det har trist nok, alt for mye stigma, skam og tabu som er knyttet til seg. Men åpenhet og kunnskap kan bidra til at det ufarliggjøres litt og at flere psykisk syke kan få den hjelpen og støtten de trenger når de har det på sitt værste. Alle trenger en heia-gjeng som Linda sier! I episoden får vi høre hvordan psykosen-opplevdes og hvordan hun har endret tankemønsteret og tankesettet sitt til å oppgradere livet. Som hun selv beskriver det hvordan hun gikk fra å ha en offerrolle til å bli en kriger. Les mer om Linda sitt kurs og konsept her: www.offertilkriger.no De jobber også med sertifiseringsprogrammet slik at de kan ta det videre til resten av Norge. FYI kurset går over seks måneder og 19 av de 25 kursdeltagerne har kommet seg ut i jobb igjen. Dette var mennesker som hadde fått høre at de var nødt til å gå på trygt resten av livet.
3/21/20191 hour, 39 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ep. 37 Kvinnedagspesial med Anna Spjuth, Lizette Edfeldt, Ulrikke Brandstorp, Andrea Belck-Olsen, Emma Wilhelm, Emelie Hamberg

Denne episoden er en kvinnedagspesial i samarbeid med Comfort Hotel (Noe jeg forøvrig er veldig stolt over :D)Episoden ble spilt inn i på Comfort Hotel Kista, Stockholm hvor de har et eget podcast studio. Jeg fikk besøk av seks amazing damer som Comfort Hotel fikk flydd inn for dagen - både svenske og Norge gjester damer som gutser og er kjent for arbeidet de har gjort.Gjestene i følgende rekkefølgeEmelie Hamberg, General Manager Comfort Hotel Xpress Central Station @emhamiUlrikke Brandstorp, artist, 2 plass stjernekamp @ulrikkeofficialEmma Wilhelm, co-founder of Nattskiftet & teacher @nattskiftet_orgAnna Spjuth, Senior Vice President Comfort Hotel @annaspjuthAndrea Belck-Olsen, Co-Founder av HER Oslo og Director of Sales på The Thief @andreaoslo @her_osloLizette Edfeldt, forfatter og redaktör för Lilla Aktuellt på svenska SVT och författare @llizette.edfeldt [email protected]
3/14/20192 hours, 7 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Ep. 36 - Hanna Sundquist, Redaksjonssjef Shapeup

Hanna Sundquist, redaksjonssjef i ShapeUp, Norges største treningsmagasin. er en dame med enorm ståpå-vilje, hun er dedikert og strategisk i sitt arbeid og brenner for å kunne påvirke flest mulig til en sunn og balansert livsstil. Shapeup er ikke bare et papir magasin, men et eget univers med sociale medier, events, brand ambassadors, merchandise og et enormt sterkt community. Shapeup har bygget en solid og sterk merkevare gjennom dette samtidig som å ta standpunkt og ta tak i aktuelle problemstillinger treningsglade møter på til hverdagsHanna har flere ganger stilt opp på TV blant annet debatten i NRK og God morgen Norge for å snakke om utfordringer i treningsmiljøet og hjertesakene hun brenner for. Hanna tok over som redaksjonssjef i 2017 og har endret både filosofi og satt i gang flere nye tiltak for å ta merkevaren og plattformen til nye høyder! I episoden snakker vi selvsagt og trening og helse, tar opp noen av hjertesakene til shapeup, snakker om selve universet og hvordan de har bygget det opp samtidig som vi får lære mer om Hanna og hvordan hun landet drømmejobben.@shapeupnorge@hannasundquist@powerladiespodcast
3/7/20191 hour, 16 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Ep. 35 - Silje Lyngstad Noreng, Gründer Brow Rehab

Gjesten i dag digger jeg. Hun heter Silje Lyngstad Noreng og er Gründer av øyenbrynsalongene Brow Rehab. Silje inspirerer meg så sykt, hun er en dame jeg opplever har stålkontroll og en enorm tørst på livet! Hun er et fyrverkeri og ekspanderer businessen sin kjapt. Jeg vil påstå at Silje bidrog til å sette øyenbryn på agendaen her i Norge. På kun 4,5 år på markedet har Brow Rehab fått opp 5 salonger, 3 i Oslo, og 1 i trondheim og 1 i Bergen. Silje har 27 ansatte og de har i tillegg nylig lansert sitt eget kosmetikkmerke. Alt sprang ut fra en idé hun fikk da hun var i Australia for å finne seg selv, som dermed resulterte i et ønske om gjøre business av å redde øyenbrynene til folk! Silje ser internasjonalt potensiale og har ingen planer om å stoppe å utvklige til av brow rehab.En av grunnene til at jeg tror Siljes konsept funker så bra er hvor sykt dedikert, humble og fokusert på ledelse hun er. Hun ser viktigheten i å bygge team - hun tror nøkkelen ligger i å se de ansatte og skape et godt arbeidsmiljø! Dette og hvordan det har vært å bygge opp Brow rehab, selve businessen, øyenbryntrendens utvikling og hva som driver henne og hvordan hun tenker business wise - snakker vi om i episoden!Silje er en utrolig god og morsom historieforteller og jeg ler meg gjennom den første halvtimen hvor vi får innsikt i Silje sitt liv og reisen frem til Brow Rehab - deretter går vi rett på hvordan hun startet opp og hvordan hun jobber og tenker mer strategisk altså mer business talk!Eeeeenjoy :D @browrehab.no@silje_browrehab www.yrjaoftedahl.com@powerladiespodcast
2/28/20191 hour, 11 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ep. 34 Kaja Marie Snare - Sportsjournalist

Kaja Marie Snare er ukens gjest! Kaja imponerer meg stort, på kort tid har hun blitt en av de mest ettertraktede sportsjournalistene både nasjonalt og internasjonalt. Hun har blitt headhuntet til blant annet sjakk VM av en internasjonal aktør ogher hjemme i Norge har hun jobbet for både NRK, TV2, nettavisen. Nå jobber hun i Viasat som har Norges råeste rettighets-pakke innen sport. Kaja har reist verden rundt og dekket diverse sporter, alt fra fotball, håndball, sykling, tennis etc og blant annet dekket hun håndball under Ol i Brasil.Når kaja er in action så er det som regel mest direkte sendt.. Og hun er ikke vant til å være på denne siden av mikrofonen! Jeg har tatt kontrollen fra henne, og hun leverer! I episoden med supre tips til hvordan håndtere slike settinger, vi får også høre om rare ritualer idrettsutøvere har før de skal konkurrere, og vi får høre mer om hvordan det er å jobbe som sportsjournalist og vi får høre meg svare på spørsmål som: om jeg har noe jeg angrer på!Enjoy! @kajasnare@powerladiespodcast
2/21/20191 hour, 14 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ep. 33 Sara Lossius - Podcast dronning og helsenerd

Sara Lossius, selveste helse & livsstils podcast dronningen i Norge, er ukens gjest. Sara har Norges største helse og livsstils podcast - og den heter altså; Ingefær - her tar hun opp alle aspekter av helse. Sara har med seg inn i lydrommet dyktige helseeksperter og har i tillegg  hatt noen internasjonale gjester. I episoden får vi lære mer om hvordan Sara selv håndterer og jobber med egen helse, vi toucher alt fra lys, kosthold, relasjoner, søvn og hvordan hun jobber med tankene sine, altså den mentale helsen, fordi har man det ikke godt i eget hodet setter det seg ofte i kroppen. I tillegg så snakker vi om det å starte for seg selv og podcasting. Sara startet jo Ingefær for tre år siden, da var podkast markedet i Norge minimalt, så jeg må ærlig innrømme at det synes jeg var ganske så tøft og modig! I tillegg til dette så er Sara spaltist i Kamille, hun lager også podcasten til Storebrand, og hun har skrevet boken Paleo og i tillegg er hun mental trener, og foredragsholder. Hun er en skikkelig helsenerd, matglad, kettlebellentusiast og hun elsker å være i naturen. Men det hun synes er det viktigst e av alt er å være mamma til to jenter på tre og fem år.Sara brenner for at kvinner skal ha det bra i seg selv og i sitt liv, og ønsker å formidle sunn, fornuftig livsstil i alt hun gjør.Hennes helse reise begynte da hun var totalt utslitt av studier i London og til slutt en dag ikke kom seg opp fra senga og til slutt måtte ta grep. Alright - Sara gir mye av seg selv - SÅ lean back eller go for a run eller gå en tur (som jeg som regel pleier å gjøre når jeg hører på podcast) KOS DERE!!!
2/14/20191 hour, 28 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ep. 32 - Pia Seeberg, fysisk og mental trener

Pia Seeberg er ukens gjest, en av Norges største trenings-profiler. Pia er ei dame som jeg deler mye av de samme ønskene og verdiene med. Vi jobber for mye av det samme selv om hun har fokus på trening og jeg på karriere og lifestyle design. Pia har holdt på i flere år og sprer seg på flere flater både Youtube, Podcast, blogg, sociale medier og nå som forfatter av boken "Bli din egen PT". Pia er en fysisk og mental trener i tillegg til å være utdanna journalist. Pia har egentlig alltids tenkt at det er lærer hun skulle bli - og for å si det sånn, jeg mener jo at hun er det nå. Det er deg hun jobber med er rett og slett gi bort øvelser og tips og tricks til mennesker som ønsker å holde seg i form. Pia brenner for at flere skal oppgradere og bli selvstendig med helsen sin, og gjør det hun kan for å spre budskapet om hvordan å gjøre det og har nylig kommet med en bok om hvordan man faktisk å bli sin egen PT for å bevise teorien sin. Pia har nemlig selv kjent hvor godt det er for mentale og fysiske helsen å trene, hun har gått fra å være en overvektig og utrent jente til å bli en som trener nå nesten hver dag. Hennes endring skjedde da faren tok henne med på løpetur i tenårene.Jeg og Pia har samme slogan vi forholder oss til nemlig “kan jeg kan du - kan hun så kan jeg” mentaliteten. Alt handler rett og slett om øvelse. @piaseeberg
2/7/20191 hour, 8 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ep. 31 - Nancy Herz, samfunnsdebattant - om negativ sosial kontroll, skam- og æreskultur og det å engasjere seg

Hva ligger egentlig i begrepet skam, ære og negativ sosial kontroll?Dette er blant det vi skal prate om i dagens episode - med selve skamløs-bevelgesens katalysator Nancy Herz. som er samfunnsdebattant, foredragsholder, spaltist og forfatter.Har du ikke hørt om de skamløse jentene ennå? Altså Nancy Herz, Sofia Sror og Amina bile skriver disse jentene flittig kronikker og ytringer. Og i 2017 kom de også med en bok (som er oversatt til flere språk) som heter “Skamløs” som de har vunnet flere priser for blant annet fritt ords honnørpris. De er også blitt kåret til årets navn samme år. Boken de har skrevet har unge muslimske kvinner som hovedmålgruppe, men budskapet de sprer og snakker om relevant for alle som vil forstå problemene og jobbe for et bedre flerkulturelt samfunn.Nancy som er gjesten i dag er rå kul, livlig og engasjert dame på 22 siden hun var relativt ung har hun yttret seg i offentligheten, men det var først i 2016 med kronikken “vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid er nå” hun fikk nasjonal oppmerksomhet. Etter dette skjøt ting fart og skamløs-bevegelsen begynte og hun ha møtte sine medforfattere. Uten om å skrive aktivt, holde foredrag for unge rundt om kring i landet, så jobber hun til daglig i Frivillighet Norge, hvor hun jobber for å gjøre det enklere for folk å bli frivillig og enklere for organisasjoner å finne frivillige.  I tillegg studerer Rettsvitenskap og Sosiologi på Universitetet i Oslo. Og ja det stopper ikke her - hun er også engasjert i flere frivillige organisasjoner, og sitter i #UngIdag-utvalget som ble oppnevnt av regjeringen i 2018. Dette er et utvalg som skal se på utfordringer knyttet til kjønnstradisjonelle utdannings- og yrkesvalg, og hva det vil si for barn og unge å vokse opp i et samfunn med tydelig definerte kjønnsroller allerede fra de er små. Mange opplever at press og krav for å bli godtatt er en stor del av hverdagen. Hvordan påvirker det livskvalitet og muligheter videre i livet? Det Nancy er aller mest opptatt av i disse dager, og jeg sier i disse dager fordi Nancy er interessert i alle tema som går under rettferdighet, og det er ganske mye - det er å få flere unge til å engasjere seg, og spre kunnskap om negativ sosial kontroll.Det er rettferdighet som driver henne - og hun vil rett og slett bruke sin stemme til å bidra med det hun kan for at det norske samfunn blir litt bedre. Pow lets go! Kos deg! @nancherz
1/31/20191 hour, 11 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ep - 30 Sophie Wiik, Gründer Too Good To Go - om å bygge selskapet, matsvinn, holdningsendringer og

Dagens gjest, SOPHIE WIIK - med-grunder av det internasjonale selskapet Too Good To go - og grunderen av selskapet i Norge. POW!De har tatt opp kampen mot matsvinn, og har bidratt til at det nå faktisk e trendy å være en matredder. 650.000 registrerte brukere har de, og den har kun holdt på i 3 år og er allerede etablert i flere land. De har Over 1000 samarbeidspartnere på appen fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord inkludert Svalbard. 1,5 mill porsjoner med mat reddet fra å havne i søpla - over hele landet via too Good to Go siden oppstartDet de gjør er at de kobler forbrukere opp mot spisesteder og butikker som har overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Too Good To Go er også en holdningskampanje. De jobber med å spre budskapet og gjøre både forbrukere og bransjen mer bevisste på hvordan vi utnytter ressursene på best mulig måte. Så status er jo at: Vi kaster over 385 000 tonn mat i Norge hvert år. Faktisk kaster hver av oss i snitt over 42 kg mat hjemme vært år som kunne vært spist… som vi alle kan tenke oss til så er dette ekstremt dårlig for miljøet. Og tenk at vi faktisk kaster hver åttende handlepose rett i søpla mens 700 millioner mennesker sulter. Bare en fjerdedel av maten som kastes ville vært nok til å mette alle som sulter i verden Verdens matproduksjon står for ca. 30 % av klimagassutslippene. Og ein tredjedel av denne maten går rett i bosset. Og som vi alle er klar over så kreves det store mengder energi for å produsere, frakte og oppbevare mat. Hvis matsvinn var et land ville det vært det tredje største i verden, rett bak USA og Kina, basert på klimagassutslipp.I episoden får du høre mer om hvordan det har vært å bygge opp too good to go, det å endre holdninger og forbrukeradferd og selvfølgelig lære litt mer om matsvinn og hvordan du selv kan bidra til å reduserere ditt eget. I episoden så nevner vi andre gode kilder til info og inspirasjon om tema. matvett, matsentralen, spisoppmaten med mette havre, framtiden i våre hender etc.
1/24/20191 hour, 7 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ep. 29 - Sunniva Rose om kjernefysikk, jod, annerledeshet og bedragersyndromet

Sunniva Rose som er kjernefysiker og rosablogger - men jobber hovedsaklig som foredragsholder, og har skapt et liv rundt det å være annerledes. Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo. Doktorgradsarbeidet handlet om hvordan vi kan bruke grunnstoffet thorium som brensel i kjernekraftverk, og hvordan dette kan redusere radioaktiv avfall. Sunniva passer ikke inn i noen bås, og derfor har hun laget sin egen. hun har kjent mye på det å ikke passe inn, bli sett ned på og følt seg dum- hun omtaler seg selv som rosanerd.Et ordtak som sitter i henne, som jeg liker veldig godt er “den du er i dag ikke definerer hvem du er i morgen,”  Sunniva brenner generelt for forskningsformidling og realfaglig allmenndannelse, og driver et «opplysningsprosjekt» gjennom (rosa)bloggen sin hvor hun skriver om forskning og sånn. Med vekt på sånn.I tillegg til å holde  foredrag om realfag og forskning, og så har sunniva og satt i Ludvigsenutvalget som vurderte hva barn skal lære i ”Fremtidens skole», og dette arbeidet med å fornye fagene i skolen er hun med på også ved å sitte i ”Kjerneelementgruppen” for naturfaget, sunniva er også aktiv i radio og skriver kronikker om realfag og forskning for Dagbladet.Sunniva har holdt tre TEDx-foredrag og var med i web-TVserien ”Sushi og kjernekraft», både foran og bak kamera.Sunniva Rose foredrag kan holdes på engelsk og norsk.Med andre ord med Sunniva kunne me snakka om myyye forskjellig, men i dag skal vi holde oss til kjernefysikk og jod som er første del av samtalen, deretter går vi over til det å føle seg annerledes og imposter syndrome. Bedrager syndromet altså det er en opplevelse man har av at man er en fake, at man egentlige r sykt dum og  Kan ingenting og derfor erredd for å bli avslørt. Det er vanlig for mange å kjenne på, spesielt 70 % av befolkningen i føle en Ted talk et nylig så, nå huske ikke helt hva hun het hun som snakka, men anyways. Dette er retningene samtalen tar.Alright, lets dig into episoden!! Enjoy selvfølgelig! @sunnivarose
1/17/20191 hour, 18 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ep. 28 - Ingvild Moen, Digital Rådgiver - sosiale medier: hvordan bli synlig, skape engasjement og få flere følgere

Hvordan å vokse sosiale medie kanalene dine og skape verdifult innhold til publikumet er det vi prater om i denne epsioden. Denne er for deg som har lyst å level up sociale medier gamet i 2019.Men den er ikke vi tar for oss hvordan å jobbe med sociale medier som en bedrift eller influencer - et felt som stadig er i endring - og hvor målet er da å vokse og å selge noe - med fokus på verdiskaping!Ingvild Moen er dagens gjest og hun har jobbet med sociale medier siden 2009 og er en godt etablert sociale medie ekspert stemme i Norge. Hu er seriegründer og digitalrådgiver i sitt eget selskap Resonate. Hun har vunnet flere priser for sitt arbeid med sosiale medier, blant annet den gjeve Årets personlighet i sosiale medier under Social Media Days, samt var på shortlist til årets foredragsholder i regi av Anfo - annonseforeningen.Ingvild lever av å holde kurs, foredrag og workshops i effektiv markedsføring i sosiale medier, i tillegg til at hun jobber strategisk og operativt med noen av Norges største merkevarer og annonsører. Og nå nylig har hun fått ansatt søsteren sin i selskapet sitt og!! Og de jobber tett med kunder som Orkla, DNB, JM Norge og Miljødirektoratet.Ingvild er et så utrolig varmt og godt menneske, og forklarer ting ganske enkelt og ukomplisert - veldig god formidler! Så lets dig into this episode!ENJOY :D Show notes: Klar case: https://www.facebook.com/business/success/klarLær Instagram- og Facebook-markedsføring med gratis blueprint kurs: https://www.facebook.com/business/learnLær Google Analytics med gratis kurs: https://analytics.google.com/analytics/academy/Thomas Moens podcast: https://thomasmoen.com/category/podcast/Valen-Utviks innholdsmaler for 2019: https://blogg.valen-utvik.no/f%C3%A5-v%C3%A5r-startpakke-med-maler-for-2019Damer å følge@spisoppmatenIngvild Moen@[email protected]
1/10/20191 hour, 35 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ep. 27 - Siri Abrahamsen - Hvordan vil du være i 2019? Mål og mening for 2019. Konkret og praktisk

Om kort tid glir vi over i 2019. Blanke ark og nye muligheter ligger foran oss og hvorfor ikke være forberedt på å kicke ass i året som kommer og ta kontroll over egen hverdag - jeg ønsker å hjelpe til for at du skal klare nettopp dette - så denne episoden handler om akkurat det - temaet er MÅL, hvordan å sette mål og hvordan å nå dem.Det er det jeg håper du skal bli litt klokere på etter å ha hørt episoden! jeg vet det er mange som tenker på nyttårsforsett - men tenk heller på hvilken livsstil du ønsker deg fremover - hvor kan du begynne for å skape den i 2019? Hvordan kan du få det litt bedre hver dag? Husk at om man gjør et lite mål hver dag så har man plutselig gjort hele 365 mål i 2019! 365!!!!!Begynn små - karlegging må til og det er det jeg håper vi også kan hjelpe deg i gang med i denne episoden.Episoden er med Siri abrahamsen som driver gleding konseptet, er forfatter og foredragsholder - og om du er en av mine fantastiske faste lyttere så kan du sikkert gjerne også huske at hun har vært gjest før så nemlig sjekk ut episode 3 om du ønske å lære mer om siri. Grunnen til at jeg har tatt henne med på nytt er at hun er eksperten på hvordan å sette doable mål og delmål og å nå dem, i tillegg er hun helt rå på time management og andre effektivitetsting. Enjoy! @[email protected]
12/20/201852 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ep. 26 - Silje Sigurdsen, Kunzt - et dykk inn i det norske kunstlandskapet

Silje Sigurdsen står bak brandet Kunzt. Silje er kunsthistoriker og nå Nordens første kunstvlogger. Silje brenner for å gi folk flest tilgang til kunst gjennom å besøke kunstgallerier rundt om i landet, intervjue kunstnere og kunstkjøpere med kameraet på slep. Hun jobber for å vise det menneskelige aspektet ved kunstverdenen og å gjøre det relaterbart.Episodene, bilder og erfaringer kan du finne i sociale medier under navnet Kunzt.For arbeidet sitt har hun vunnet Arne Hestenes' journalistpris for film, portrett og annen kulturjournalistikk for å ha fornyet kunstkritikken i Norge, først og fremst ved å gjøre kunstkritikken og -formidlingen visuell.I tillegg har hun blitt en anerkjent kunstkritiker i kunstmiljøet og nådd inn i flyten til norske kunstinteresserte.Silje sa opp jobben som kunstkritiker for Bergens Tidene og Aftenposten for å satse på vloggen sin. I episoden får vi blant annet høre mer om hva kunst er, lære om det norske kunstmiljøet og hva man bør gjøre om man ønsker å komme seg inn i det som kunstner eller kunstkjøper. @kunztwww.kunzt.no @yrjaoftedahlwww.yrjaoftedahl.com
12/13/20181 hour, 24 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ep. 25 - Birgit Skarstein, toppidrettsutøver - A Winner's Mindset

Dagens gjest er ei jeg beundrer - og som har et mindset som jeg skulle ønske alle hadde. Hun bærer enormt med empati -det å dømme finnes ikke i hennes verden. Hun er enormt jordnær, ydmyk, raus og møter alle med respekt. I tillegg har har lært seg å takle livet på godt og vondt. Gjesten er Birgit Skarstein para toppidrettsutøver og verdensmester i roing. Hun konkurrerer ikke bare i en idrett, men to - roing om sommer og ski altså langrennspigging om vinteren - og da altså på landslagene! Og i 2018 ble hun årets kvinnelige para toppidrettsutøver.For sine prestasjoner i VM i roing har Skarstein blitt tildelt Oslo kommunes ærespris for 2013, 2014 og 2015. Aftenposten nominerte henne i 2014 til «Årets Osloborger».Hun ble kjent gjennom NRK TV programmet “ingen grenser”Birgit er også er kurator for Global Shapers Oslo. Global Shapers utgår fra World Economic Forum og kronprinsesse Mette-Marit, og Skarstein har hatt ulike roller i nettverket nasjonalt og internasjonalt siden oppstarten i 2012. Skarstein møter fast som bystyrerepresentant i Oslo kommune, hvor hun er medlem av finanskomiteenHun er også medlem av bioteknologirådet. Nå lover det enda bedre for para idretten fordi Therese johaug har bidrat til å skape stiftelsen VI som jobber“at flere funksjonshemmede skal få høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt.”Og Birgiter ambassadør! Det som fascinerer meg aller mest med Birgit er måten hun takler livet på - måten hun ser på ting.Det er en ulykke som gjorde at hun ble lam fra beina og ned da hun var rundt 18-19 år. En ulykke de fleste ville sett på som ekstremt brutal og gjerne ville mistet alt håp om et godt og fullkomment liv.Dette har lagt til rette for at hun har komt til et så godt sted mentalt - og som rett og slett har gitt henne en ekstra drive en om hun kanskje ikke hadde opplevd dette. Birgit er ekstremt viktig - hun er en rollemodell som viser at selv om man har et fysisk handicap så kan man følge drømmen sin - og få det til.Hun brenner for å bryte ned båsene og bildet de fleste tenker rundt det å ha en fysisk utfordring, men hun har opplevd mye dritt fra folk på veien - som vi får høre mer om i episioden. Birgit er ekstremt ressursterk og benytter dette til å brøyte vei for dem som har blitt utstøtt og tar opp kampen både politisk og i idretten - drømmen er å revolusjonere paraidretten. Så - vi må alle stå bak denne viktige damen og med dette viktige målet og drømmen! Jeg forstå ikke hvorfor vi mennesker er blitt eksperter på dømming og ekskludering - vi må snart ta et oppgjør med dette! Det var så mye jeg ikke fikk spurt Birgit om - så jeg må nok invitere henne tilbake.Hun er ekstremt inspirerende og i episoden får vi et dypdykk i hjernen hennes.Som jeg faktisk vil kalle a winners mindset.
12/6/20181 hour, 15 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ep. 24 - Treningsfrue - Camilla Aastorp Andersen

Dagens gjest er inspirerende Camilla Aastorp Andersen som står bak brandet og businessen Treningsfrue. Da hun var 32 valgte hun å skifte spor - og gikk fra å være i den klassiske 8-16 jobben som eiendomssekretær til å satse på å bygge sitt eget brand og få folk opp av sofaen - hun prøvde seg først som fitness modell og kjørte på i Sociale Medier som Snuppa32 før hun skiftet kurs til å bli en profil med fokus livsstil og treningsinspirasjon. Helårskroppen har blitt hennes kampsak - og siden den dagen treningsfrue ble oppretta har hun produsert daglig content i sociale medier, på blogg, youtube under navnet treningsfrue og gjennom podcasten “hverdagspodden” og kom i januar 2018 med sin første bok “Helårskroppen”. I tillegg så har hu egen nettbutikk, hun kjører på med sin egen treningsgruppe med følgerne sine #Teamtreningsfrue og drømmer om mange ting blant annet egen kleskolleksjon. I dag så har hun 120 k ivrige følgere på instagram og vokser stadig. Jeg vil kalle Camilla en entrepreneur over Influencer - hun er så sulten og ser nye muligheter for å growe brandet sitt hele tiden, hun tror at alt er mulig og det for alle. Dette er en veldig koselig episode hvor vi får høre hvordan reisen til Camilla har vært - hvordan hun har bygget businessen og selvfølgelig lære litt mer om hennes forhold til trening. Enjoy!
11/29/201852 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ep. 23 - Ruzwana Bashir - The Silicon Valley queen on her journey as an entrepreneur

Ruzwana Bashir er en entrepreneur i verdensklasse og man kan kalle henne en silicon valley queen! Hun har blant annet blitt kåret til en av Fortunes most powerful women og fast companyes 100 most creative people.Ruzwana startet selskapet Peek.com i 2014 hvor folk kan finne og booke opplevelser verden over som svømme med haier og cooking classes etc… også er det en software som får reise operatører til å komme online.For denne startupen har hu fått svimlende 40 millioner $ i funding for - 350 millioner kroner - av grunderne bak google Eric Schmit og Twitters jack dorsey.Før peek jobbet Ruzwana for det kjente selskapet goldman sacs og the blackstone group og har en MBA fra Harvard Business School og en grad i filosofi, politikk og economi fra Oxford.En annen grunn til at Ruzwana imponerer meg helt sykt er at i 2014 skrev hun skrev en artikkel i the guardian som gikk viralt og gjorde henne verdenskjent - hvor hun fortalte om hennes opplevelse om å bli seksuelt misbrukt i det britisk pakistanske hvor hun kom fra og hun fortalte at på grunn av skam og tabu i communityet så var det svært uvanlig å si i fra . Artikkelen skrev hun i lys av 2014 etterforskningen hvor det ble avdekket at 1400 barn hadde blitt seksuelt misbrukt i Rotherdam - england.Ved å skrive den artikkelen så risikerte hun relasjonen med familien - men hun gjorde det likevel fordi hun mente det var viktig å belyse saken for at andre gjerne skulle få det bedre.
11/22/201835 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ep. 22 - Susanne Kaluza - samfunnsdebattant og Daglig Leder i SHE Community

Dagens gjest inspirerer meg veldig - hun får til noe jeg selv har lyst å bli god på. Nemlig å snakke høyt. Offentlig. Hun er ikke redd for å si sin mening og har et eget talent for å skape kampanjer som engasjerer både internasjonalt og nasjonalt.ved siden av å være en samfunnsdebattant er hun daglig Leder i SHE Community - et selskap som gjennom konferanser, studieturer, mentorordninger og kompetansehevende programmer jobber for å få kvinner til å tenke stort, innovativt, komme seg inn i ledelsen, styrer eller på eiersiden i bedrifter eller rett og slett starte egne selskap. Mao samme visjon som meg - love it. Susanne har satt i gang flere kampanjer som dere gjerne kjenner til; postit geriljan med Ulrikke Falch blant annet, sunn fornuft plakaten, gå for sumaya etc. Men det hun for alvor ble kjent for var kampen mot reservasjonsretten, hvor det gikk som hun ville til slutt- nemlig leger fikk ikke lov til å reservere seg til å ikke henvise til abort.. Men nå er det på an igjen - Erna vil ta fra kvinner rettighetene til å bestemme over sin egen kropp - og gjør Susanne forbanna - for det Susanne brenner mest for er rettferdighet, hun ønsker at alle mennesker skal være likestilte og ha like muligheter.Tidligere har hun jobbet i Trigger som rådgiver innen forretningsutvikling, innovasjon og samfunnsansvar. Hun har også vært, redaktør i Egmont Publishing i Kvinneguiden.no og foreldre.noFor arbeidet sitt har Kaluza blant annet blitt kåret til Årets Kvinnelige Medieledertalent av Medienettverket, en av Norges 10 fremste ledertalenter av E24 og Årets Meningsbærende redaktør av Redaktørforeningen.” Kaluza har også drevet en blogg, laget en matboks og skrevet flere bøker. og jobbet som journalist i dagbladet og morgenbladet.I en pressemelding jeg fant på nett så omtales Susanne som en dame med bein i nesa, en meget god kommunikator, med stor arbeidskapasitet og pågangsmot. Vi prater om alt fra abortloven, til hvordan å bli en samf debattant til SHE og likestilling i arbeidslivet.Susanne utfordra meg til å skrive min første kronikk. Så en eller annen gang før eller etter jul skal jeg får sendt den inn til redaksjonene - så får vi se da - om den kommer på trykk eller ei. I’ll keep you posted!Om du sender din første kronikk, eller stiller opp på din første debatt eller lager din første kampanje etter at du har hørt episoden - let me know! skriv til meg på instagram eller kommenter på bildet jeg legger ut av Susanne!
11/15/20181 hour, 8 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Ep. 21 - Martine Halvorsen - om blogging, vellfølelse og om det å være normal

Dagens gjest er en av Norges toppbloggere, Martine Halvorsen. Selv er hun ikke helt happy med blogger tittelen "det beskriver ikke hvem jeg er og det jeg gjør" hun har mao samme problem som veldig mange av mine multipotensialist-gjester (ref episoden med @ina.vik ). Jeg personlig vil kalle Martine et mediehus - Forfatter, foredragsholder, skribent for Det Nye magasinet og blogger er noe av det hun gjør!Martine ble kjent gjennom 2 TV-serien “Sykt Perfekt” og har og vært med i Top Model Norge for så å seile frem som en kvinnelig samfunnsdebattant gjennom bloggen sin. Hvor hun skriver om alt fra mensen, kroppspositivitet, trakassering, ensomhet, vold og netthets, for å nevne noe. Det har hun også nylig blitt nominert til Jenteprisen for.Det jeg digger sånn med Martine er at hun er så brutalt ærlig - hun er ekstremt modig som tør å blottlegge og prate om de mest sårbare sidene ved å det være et menneske - og det i en alder av kun 20 år! Ting som de fleste aldri tør å prate om gjennom et helt liv.Hun er opptatt av å formidle sunne verdier og å være et godt forbilde - og hun brenner for at vi mennesker skal begynne å prate mer sammen og hjertesaken er at at det skal bli kult å være seg selv! Psykisk helse og å bryte ned tabuer jobber hun med hver dag - for å vise at å være et menneske det betyr ups and downs og det er helt normalt og ikke minst greit!Martine kom også akkurat ut med sin første bok “Sykt Normal” som handler om å være ungdom i vår digitale tidsalder hvor hun henvender seg både til ungdom og deres foreldre. Og hu har også nå blitt skribent i Det Nye magasinet - sammen med meg :DMartine har også vært aktiv fotballspiller i 2 divisjon.Martine er enormt reflektert og gir mye av seg i episoden.Jeg personlig er spent på hvor Martine er om 10 år jeg - drømmen er å få jobbe litt innenfor politiet.Enjoy! @martinehalv Sponsor:SPIFF@getspiffhttps://getspiff.no/
11/8/20181 hour, 6 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ep. 20 - Aldringsforsker Sigrid Bratlie (+ Krisebærhagen) - Vil du leve til du er 1000 år?

Aldring er et mysterium, og noe som vi tar for gitt. Men hva er egentlig aldring? Må vi egentlig dø?Flere forskere mener aldring er en sykdom som kan kureres og i silicon valley putter investorer og større selskaper milliardbeløp inn i forskning på å bekjempe nettopp dette, google har til og med startet et eget selskap som jobber for å bekjempe aldring - google calcio, og Mark Zuckerberg og konen har startet Zuckerberg Foundation hvor målet er å bekjempe all sykdom innen barnene sin levetid. En av de mest kjente forskerne på aldring Aubrey De Grey sier at den første personen som vil leve til hun/han er 1000 år er født og ja FYI De siste 100 årene har faktisk levealderen vår doblet seg, ikke den biologiske maksgrensen, men vi lever stadig lenger, pga medisiner, mindre krig, kunnskap etc . Gjesten i dag er bioteknologi forsker Sigrid Bratlie. Hun har spesialisert seg på feltet genredigering og metoden Crispr - hvor man klipper og limer for å si det enkelt i DNA. Hun har snakket mye i tv-serier og artikler i norske medier om nettopp dette med aldring - hvor det kommer frem at med genredigering og crispr metoden kan vi faktisk styre vår egen evolusjon.Sigrid Bratlie er utdannet molekylærbiolog og har en Phd fra Instituttet for kreftforskning ved Radiumhospitalet i Oslo, hvor hun studerte mekanismer som kontrollerer celledeling. Hun ble for dette Arbeidet tildelt H.M Kongens Gullmedalje i 2015. Sigrid jobber nå som seniorrådgiver i Bioteknologirådet, hvor hun tett følger utviklingen innen bioteknologi, og hun setter fokus på de vitenskapelige og samfunnsmessige sidene ved dette. Hun bruker mye tid på å formidle kunnskap om CRISPR metoden og annen bioteknologi for alt fra akademikere og byråkrater til skoleelever og mannen i gata.Sigrid er spesielt opptatt av og brenner for hvordan bioteknologi kan gjøre verden til et bedre sted ved å fremme bærekraftig utvikling, bedre folkehelse og redusere sosiale forskjeller.I denne episoden får vi først høre fra Sigrid om aldring deretter så kan du høre meg spørre Christina Fraas aka kirsebærhagen som har vært med i episode 8 og prater med henne rundt nettopp dette med aldring, vi har to ulike syn - jeg vil helst leve lengre - og hun er stort sett fornøyd med hvordan livsforløpet er nå. Hva tenker du? Vil du leve lenger?
11/1/20181 hour, 19 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Ep. 19 - Mia Landsem - Datadetektiv og nakenbildejeger

Dagens gjest blir forbanna av uretteferdighet. Hun heter Mia Landsem, er 21 år og er en av Norges råeste, kuleste og viktigste personer - med sine data-etterforskningsskills og personlige drivkraft for å finne gjerningsmenn er hun en kjempe ressurs da nakenbilder på avveie er et stadig økende samfunnsproblem proble. Til daglig overvåker Mia flere overgripsforum hvor hun ser alt fra groteske overgrep på babyer til flere venner som hun kjenner sine nudes på avveie. Mobilen har per i dag blitt en forlengelse av armen og det er ikke rart 40 % innrømmer at de har tatt nakenbilder av seg selv og at ¾ har videresendt de I følge en undersøkelse i regi av UNICEF og Telenor. 90 % av bildene som deles er av jenter og dem som deler - det er gutter og det verste er ikke at bildene blir delt, men at de ender opp hos overgripere. Alle som blir rammet eller sprer bildene er hvem som helst, det kan være klassens mest populære jente, sønnen din på 12 eller faren din. Og det hele handler om makt og status, mener Mia. Mia får hver dag 20-30 henvendelser fra jenter som trenger hjelp(der det gjelder bilder på avveie, hacking eller utpressing - hun bistår så godt hun kan ved siden av å studere it-sikkerhet, holde foredrag over hele Norge og jobbe på Urban i tillegg til å ha en liten hund å ta seg av. Hun har flere søvnløse netter bak seg, null fritid og ingen inntjente penger på jobben hun gjør- dette gjøres kun av fri vilje. Mia mener lovene bør endres og at kompetansen hos politiet er for lav, og at må oppdateres og sakene behandles like alvorlig som fysisk seksuelt overgrep. Dette medfører ofte store konsekvenser for offrene - det ødelegger manges liv - de får psykiske plager, blir sykemeldt, frafall fra skole i over lang tid, flytting og i verste fall selvmord som 50 % av offerene har vurdert. Mia brenner jo for å spre kunnskapen og erfaringene sine for å øke bevisstheten blant folk og få folk til å tenke seg om i tillegg til å fjerne skammen rundt dette med nudes og å få endret lovverket for å få disse svina dømt. Drømmer om å jobbe med etterforskning i politiet og kripos - det jeg lurer på er rett og slett hvorfor hun ikke er ansatt allerede. Etter flere samarbeid med både politiet og kripos henger ikke det på greip mener jeg, da hennes kompetanse og drivkraft er GULL verdt for dem. Og ikke bare det - men hun er også som det er verdt å nevne norgesmester og nordisk mester i taekwondo! BOOM denne jenta er RÅ!!! Alt dette får dere høre mer om i dagens episode!   Sociale Medier @mialandsem www.mialandsem.no Sponsor BeEco
10/25/20181 hour, 6 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ep. 18 - Ingrid Bergtun - Sy-influencer om å gjøre business ut av hobbyen sin

Dagens gjest har fått til noe mange drømmer om - å gjøre hobbyen sin om til en fulltidsjobb. For 2,5 år siden oppdaget Ingrid Bergtun sying og ble frelst. Og nå bare et par år senere har dette blitt big business. Hun har nå deltatt i NRK Symesterskapet, arrangerer Skandinavias største sy-konkurranse og har opparbeidet seg 12,5k følgere på instagram.Ingrid Bergtun har frem til nå nylig gitt seg selv tittelen dedikert sy-amatør, men vi kan vel alle være enig i at amatør må bli til profesjonell. Det var etter at det gikk opp for henne at man kan lage de samme klærne man kjøper i butikken helt selv hun skjønte at dette var noe for henne - Ingrid sa opp jobben sin som klasseforstander for en 7 klasse og lever nå av å inspirere og lære andre til å sy i sosiale medier, og med workshops og foredrag.Hun håper at arbeidet hun gjør skal få flere til å få øynene opp for redesign, og ta ansvar som forbrukere. Flere kjendiser har fått øynene opp for Ingrid og hun har laget scene outfits både til Ina Wroldsen og Tomine Harket. Ingrid hadde nettopp sitt første moteshow Jaga Fashion and arts i Oslo for noen måneder siden hvor hun ble tatt godt imot.Jeg synes personlig Ingrid er ekstremt inspirerende - hun setter seg tydelige mål, utvikler en strategi , jobber hardt og når dem. Ingrid er et ekstremt ydmykt og folkelig vesen, og jeg er helt sikker på at hun vil nå langt.I denne til denne samtalen skal vi prate om det å gjøre hobbyen sin til en business, om å vokse i sosiale medier, om å samarbeide med konkurrenter, klesindustrien og bakgrunnen til at Ingrid gjør som hun gjør.
10/18/20181 hour, 9 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ep. 17 - Nassima Dzair - Om interbridge og det å skape endringsagenter.

Nassima Dzair brenner for å bygge et system som tar vare på de unge, som gir kunnskap og bidrar til å dyrke et engasjement for å skape et bærekraftig samfunn og fremtid. Hun har selv tatt ansvar og grunnlagt selskapet Interbridge som er et akademi for å utdanne unge mennesker fra 12-18 til å bli endringsagenter og lære seg å tenke globalt, men ta samfunnsansvar lokalt.Nassima er opptatt av viktigheten av talentutvikling og å lære de unge dem å ta vare på seg selv.I tillegg til å sette fokus på de unge er Nassima en foredragsholder og konsulent - i fjor åpnet hun blant annet Oslo Innovation Week. Nassima ser på seg selv som en verdensborger og har jobbet i 50 land og snakker flere språk. Hun har bakgrunn i medisin og fredsstudier fra Innsbruck og FNs fredsuniversitet på Costa Rica. Nassima har blant annet møtt Kofi Annan, intervjuet Richard Branson, snakket før Barack Obama på Oslo business Region.Hun er et varmt og strålende vesen, episoden byr på mye visdom og man får et godt innblikk i hvordan Nassima selv legger opp livet sitt og hva hun tar utgangspunkt i.
10/11/20181 hour, 5 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ep. 16 - Maria Amelie - Om startup-miljøet, entreprenørskap, blockchain og Startup Migrants

Dagens gjest er helt rå! Maria Amelie AKA The Startup Journalist QUEEN ble i 2010 Norges-kjent over natten for boken “Ulovlig Norsk” om hennes liv som papirløs flyktning over flere år.Like etter hun ga ut boken ble hun kåret til årets Nordmann, og ble funnet og arrestert og deportert ut av Norge. Dette skapte opprør og et stort engasjement blant det Norske folk - 550 nyhetsartikler ble skrevet og og en side på facebook ble opprette for å få vise støtte og få henne tilbake - den fikk 80.000 likes. Hun fikk deretter jobbtilbud i Teknisk ukeblad og fikk med det oppholdstillatelse i Norge.Fra og med den dagen har hun dypdykket med lidenskapelig engasjement ned i Startup-miljøet som journalist, hun har fått tittelen “årets startup journalist”(av nordic startup awards) og i tillegg blitt en pris-vinnende forfatter av fire bøker om immigrasjon, ytringsfrihet og entrepreneurskap. Er du interessert i gründerskap så anbefaler jeg virkelig boken hennes “Alt eller ingenting” som har blitt en go-to source for startup-økosystemet.Maria Amelie har i 2018 tatt steget til å bli gründer selv og blander nå sine to interesser: startups og flyktninger/migranter ved å skape en plattform som skal tilrettelegge for at flere flyktninger og migranter skal få muligheten til å selv bli gründere.Plattformen heter Startup Migrants og målet er å bryte ned narrativet vi har relatert til flyktninger og migranter per i dag.Maria digger blockchain, en av de hotte nye teknologiene, som spås å revolusjonere hverdagen vår i fremtiden, og jobber sammen med Blockchangers for å utforske dette.Maria er en ekstremt sterk drivkraft i seg, og er en av de menneskene jeg er mest imponert over!I denne episoden så lærer du mer om startup-miljøet, litt om blockchain, og om hennes nye venture.
10/4/20181 hour, 19 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ep. 15 - Siri Martinsen - daglig leder i NOAH om å gå mot strømmen

Dagens gjest er beintøff og imponerer meg helt enormt med sin fryktløse ståpå vilje. I 30 år har hun kjempet dyrenes sak, oghatt en sentral rolle som spokesperson i mediene. Hun heter Siri Martinsen og er leder i NOAH - organisasjonen for dyrerettigheter i tillegg til å være redaktør for organisasjonens magasin Noahs Ark.Hun er også Norges første veterinær utdannet uten dyreforsøk og er kontaktpersonen for den internasjonale organisasjonen InterNICHE som arbeider for alternativer til dyreforsøk i undervisningen.Siri har basically 30 år med mye motgang bak seg Men hun har aldri gitt seg, fordi det hun tror på og står for er viktigere enn å bli likt av folk flest.Heldigvis, går ting endelig i hennes retning med trender som plantebasert og vegansk-kost, pelsdyroppropet i motebransjen ++++.I 2008 utga hun boken Katteblikk sammen med Øivind Pedersen.Siri håper på et mer dyrevennlig samfunn, og er sikker på at vi vil få det til!I episoden får vi høre om Siris engasjement for dyrs rettigheter og hvor viktig det er å stå opp mot urettferdighet.Enjoy!!
9/27/201856 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ep. 14 - Sigrun Syverud i Fjong om Fjong, Crowdfunding, og om det å investere i startups

Hva vil det si å investere? Og hvorfor bør man investere i startups? Og hvorfor bør særlig kvinner investere i startups?I denne episoden vil du få lære mer om dette gjennom Sigrun Syverud sin reise i som med-gründer i Fjong, i tillegg til å lære mer om Fjong og det å eie i stedet for å leie. Sigrun Syverud er både co-founder og daglig leder, og gjennom Fjong legger hun til rette for en mer bærekraftig livsstil for oss kvinner, gjennom et digitalt klesskap som alle har tilgang til. Helt enkelt, netflix for klær - eller en annen sammenligning: nabobil for klær.Fjong ble startet i 2016 og har siden den gang vokst til snart 30.000 brukere og leier nå ut 4.000 klær til hele Norge.Med FJONG så har hun ikke bare satt delingsøkonomi og bærekraft på dagsorden for norske kvinner, men også investering og business!Og de skapte i år, 2018, Norges-historie ved å få 83 % kvinnelige investorer i startupen sin, og i tillegg hente 8 millioner kroner gjennom crowdfunding kampanjen sin. 179 investorer totalt og 149 av dem var kvinner. De fikk også med seg flere kjendiser blant annet Gunhild stordalen, Else Kåss Furuseth og Tone Damli.Sigrun selv brenner for å bryte ned stereotypene spesielt innenfor business, investering og tech og håper å bidra til å få flere kvinner inn på verdiskapings siden av norsk næringsliv. Kun 1 % av kvinner investerer i startups i dag.Hun ønsker også at folk skal komme seg bort fra eierskaps kulturen og den materialistiske tankegangen.Sigrun er virkelig en å heie på og frem! Og dette skal hun klare med hjelp fra oss!
9/20/20181 hour, 3 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ep.13 - Sofie Frøysaa - om netthets, mobbing og jenteloven

Sofie Frøysaa brenner for inkludering og likestilling. Hun brenner også for å normalisere psykisk helse, og viske bort tabuer. Hun er komiker, foredragsholder og debuterte nylig med sin første bok “Jenteloven: Feministisk først hjelp” som hun har skrevet med Ulrikke Falch, fra skam”Sofie hadde sitt første soloshow “Ambisiøs og deprimert” i 2015 og etter dette har karrieren skytt fart. Det som kjennetegner Sofie er at hun byr på seg selv og er ikke redd for å brette ut om sin vanskelige oppvekst og sitt utfordrende liv med en ironisk distanse på scenen. Hun håper at gjennom humor og formidling så kan hun klare å bryte ned fordommer rundt psykisk helse.Og materiale det har hun nok av: Fordi Sofie har nemlig vokst opp med to mødre i Grimstad, midt i selveste bibelbeltet og oppveksten hennes har vært preget av en goodiebag med psykiske utfordringer, nemlig tourettes, depresjon, tvangstanker og mye ensomhet.Sofie gjør alt hun kan for å bryte barrierer og da hun var 21 år ble hun det første heterofile medlemmet i landsforening for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold.I tillegg så arrangerer Sofie tabukveld hver måned på kulturhuset i Oslo hvor hun tør å ta dialoger de fleste ikke tør.Selv om Sofie ofte blir møtt med mye hets for sine ytringer takler hun alt på strak arm med en god dose humor! Sofie er en påle i tillegg til å være et varmt, nydelig og ydmykt vesen.
9/13/201852 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ep.12 - Ina Othilie Vikøren - Om å være en multipotensialist/slashie og om det å bli utbrent

Hva er en multipotensialist? Hvordan er det å være multipotensialist eller slashie( for å bruke et annet begrep) i et samfunn på en one-way track - altså hvor det å interessere seg for veldig mange ting på en gang ikke er helt forstått eller akseptert? Hva skal en med ekstremt mange interesser studere? Og ikke minst hva slags jobb skal man ha?Og - er det å være multipotensialist OG flink pike en litt dårlig kombinasjon? Dette + hvordan det er å være utbrent kan du høre mer om i denne episoden.Dagens gjest hun er et skikkelig friluftsliv menneske - Ina Vikøren heter hun og kaller seg en Corporate Hippie på instagram. Jobb-tittelen derimot er som følgende: skikjører/ gründer/ miljøaktivist/ innholdsskaper /influencer/ foredragsholder/ konsulent for bærekraftige forretningsmodeller ++ you get it. En ekte multipotensialist. Den røde tråden hun fletter alt inn i er bærekraft - hun brenner for å ta vare på dyr, naturen og kloden.Ina har 10k følgere på instagram hvor hun publiserer eksotiske natur-bilder og har med dette blitt en Influencer hos United Influencers. I tillegg er hun ambassadør for Infinitum, som jobber med miljøvennlig og effektivt pantesystem. Hun har også gått i lære hos miljødirektoratet, jobbet med blant annet Den Norske Turistforening, WWF og vintersport-miljøet. Ina er et drivjern uten like, vel talt og generelt en utrolig inspirerende dame med mye energi!
9/6/201856 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ep.11 - Thea Myhrvold, Founder av Getbee & Teach Me Now - Om gründerlivet i dubai, å være en kvinne i tech og fremtiden innenfor læring.

Dagens gjest har imponert meg fra første stund. Hun sluttet etter to dager i drømmejobben (FN) som hun hadde ønsket seg siden hun var 16, hun skjønte at i den jobben kom hun ikke til å få den impacten hun ønsket, med det første. Hun måtte ut og endre verden selv.Thea Myhrvold brenner for å gjøre læring og kunnskap tilgjengelig for alle, uansett hvor man er i verden. For å få dette til dro hun i 2013, 23 år gammel, til Dubai for å starte sitt 3. teknologi- og læringsfokuserte selskap, Teach Me Now. TeachMeNowsom er en global markedsplass for 1-1 læring - altså Uber eller Airbnb, bare for deling av kunnskap. Her kan alle log on from anywhere in the world teach and learn!!Selskapet har fått samarbeid med Microsoft.Nylig lanserte Thea et nytt selskap Getbee som allerede er nominert til top 100 mest innovative startups av Expo2020 (en anerkjent gründer messe hvor blant annet ketchupen og eiffeltårnet ble oppdaget) og vant med denne nominasjonen 1 millioner kroner.I tillegg til dette så reiser Thea rundt og holder foredrag og workshops.I følge linkedin beskriver hun seg selv som “An expert in education technology, the sharing economy, personalised learning, startups and innovation, and educational trends - noe jeg sier meg helt enig i!Vesentlig og imponerende tilleggsinformasjon: Teach Me Now er kåret til en topp startup i Forbes og av business magasinet inc har hun fått beskrivelsen som “one of the most promising female entrepreneurs in middle east”Teach Me Now ble også nominert og vang klokkeprodusenten Cartiers «Women's Initiative Awards» og vant en god sum med penger.Thea har studert internasjonal politikk og økonomi i Sveits og jobbet som privatlærer.Fun fact: Thea er innovasjons-ambassadør for Mercedes.
8/30/201855 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Ep.10 - Radical Broccoli (The Power Duo Susanne og Anette Bastviken) - eco-living, vegansk og plastfri livsstil.

I denne episoden møter vi damene bak den grønne kommunikasjons- og rådgivnings businessen Radical Broccoli.Søstrene Anette og Susanne Bastviken er to super sjarmerende damer med bein i nesa og et brennende engasjement for å bidra til at verden blir et mer bærekraftig sted. Gjennom å dele kunnskapen sin og gi tips og tricks på bloggen, i sosiale medier og i livsstilsmagasinet Dailystory.no, samtidig som å samarbeide med Gunhild Stordalens Eat Foundation og Nordic Ocean Watch så får de utløp for nettopp dette. For å gi de et moderne, forståelig og fancy begrep om hva de holder på med så kan man bruke ordet Greenfluencer - de har snart ivrige 8500 følgere på Instagram!Susanne har også bakgrunn fra FN og Anette fra Forsvaret.
8/23/20181 hour, 12 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Ep.9 - Ingrid Vik Lysne - Om livet med ADHD

I denne episoden får du bli kjent med sprudlende Ingrid Vik Lysne, ei dame som tar to utdannelser samtidig, rettsvitenskap og produktdesign. Ikke nok med det, men hun driver også sin egen sy-business hvor hun deler tips og tricks på sociale medier, selger selvlagde klær og holder workshops og foredrag. Hun brenner for gjenbruk, klær og redesign og var nettopp pga. dette deltaker i symesterskapet 2017 på NRK1. Det at hun håndterer å gjøre så mye på en gang er noe hun takker ADHD diagnosen sin for. Og det er nettopp dette vi skal fokusere på i denne episoden.ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder, nevrobiologisk utviklingsforstyrrelse og kjemisk ubalanse i hjernen. Det er medfødt og 46.000 nordmenn har denne diagnosen, i følge reseptregisteretHva er egentlig ADHD? Hva innebærer dette? Og hvordan er det å leve med det? Vi får høre om Ingrids opplevelser gjennom oppveksten, medisinering, livsmestringsteknikker, og om det positive med diagnosen.ENJOY! www.ingridviklysne.com@ingridviklysne
8/16/20181 hour, 4 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ep. 8 - Christina Fraas AKA Kirsebærhagen - influencer, skribent og handywoman

I denne episoden får du møte Christina Fraas, aka Kirsebærhagen i sociale medier. Christina er influencer hos Egmont People, og for dem som ikke vet hva det er så er det altså en som lever av å være sitt eget brand på sociale medier, og i 2017 ble hun hele Norges Telenor Yng dame gjennom kule videoer på sociale Medier. Denne kampanjen vant de en pris for. Hun er og skribent for Det Nye og shape up, og ikke minst lokalavisen der hun bor. I tillegg så var hun med fra starten å bygget opp United influencers. Så med andre ord - hun har god kjennskap til influencer bransjen. I tillegg, så må jeg si at jeg erklærer Christina for en skikkelig handywoman!Og for å legge til litt vesentlig informasjon om hennes vesen: Hun bor i et hus uten både dusj, skikkelig kjøkken, bad og do og vaskemaskin!Enjoy!!
8/9/201858 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ep. 7 - Ida Pernille Hatlebrekke, Med-gründer og daglig leder i Folk Oslo

Dagens gjest hun brenner for noe som kan virke uoverkommelig for folk flest, nemlig å skape et bærekraftig samfunn- og klode, og hun bruker all sin tid å legge til rette for at det grønne skiftet skal bli et faktum, og at de 17 bærekraftsmål til FN ska bli nådd innen 2030. Hun heter Ida Pernille Hatlebrekke og vet at står vi ikke sammen, så får vi det ikke til. Så hun bestemte seg for å gjøre noe med det og startet og driver nå et av de mest spennende og aktuelle initiativene i Oslo i dag, nemlig FOLK Oslo. Som er et problem-verksted for de 17 bærekraftsmålene, hvor man blant medlemmene finner alt fra fra politikere, til studenter, til næringslivstopper, og kunstnere som da jobber sammen for å finne løsninger på disse målene. Oslos egen sandkasse som de kaller det. Ida er en en av de varmeste og mest hardtarbeidende kvinnene jeg kjenner, og i episoden får du lære mer om Ida, FOLK OSLO, og selvfølgelig bærekraft. Enjoy! Ida kan følges på Sociale Medier på @[email protected]
8/2/20181 hour, 3 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Ep. 6 - Christine Spiten, Co-Founder of Blueye Robotics & EntrepreneurshipOne

Christine Spiten, aka “DroneDronningen”, bor i en seilbåt uten dusj. Hun brenner for å revolusjonere måten vi ser på havet på og for å tilgjengeliggjøre havet for folk flest. For å få til det har utviklet en undervannsdrone. Dronen har gitt henne muligheten til å dra til kina med Erna Solberg, møte Richard Branson, og hun har blitt kåret av det amerikanske business magasinet Forbes som 30 under 30 av de fremste teknologer i Europa, og mottatt Womenomics prisen i københavn, samme pris som Kronprinsessen i Danmark mottok året før. I tillegg har hun NM i seiling og driver “EntrepreneurshipOne-initiativet”, som har overtatt Christian Radich båten, sammen med blant annet Kahoot Gründer Johan Brand. Sociale Medier Christine Spiten @christinespitenBlueEye Robotics @blueeyepioneer www.blueeyerobotics.comwww.entrepreneurship.onewww.christinespiten.com
7/26/20181 hour, 29 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ep. 5 - Isabelle Ringnes, Innovation Influencer, Teknologi- og likestillings-formidler, forfatter og foredragsholder

Dagens gjest er en power lady delux! Hun er en energibombe uten like og er kanskje den mest engasjerte personen jeg kjenner. Hun heter Isabelle Ringnes og er helt oppslukt i både teknologi og likestilling, og har bidratt til å sette dette på agendaen i Norge. Gjennom det har hun nå blitt en sentral rolle- og fått en tydelig stemme i næringslivet. Hun har og gått på den anerkjente teknologiskolen Singularity University i Silicon Valley, i tillegg har hun startet TENK, teknologi-nettverket for kvinner, Hun Spanderer, som er en likestillings-kampanje, hun er foredragsholder og lanserer snart sin første bok, om likestilling. Hun sier det er naivt, men hun brenner for å gjøre verden til et bedre sted, og hun kjenner på en følelse av urgency som er drivkraften bak alt hun gjør. Isabelle kan følges i Sosiale Medier på @isabelleringnes@hunspaderer@tenktechnettverket www.isabelleringnes.comwww.tenk-norge.comwww.hunspanderer.com
7/19/201859 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ep. 4 - Dagny Thurmann-Moe, Fargedesigner i Dagny Fargestudio

Dagny Thurman Moe har et yrke jeg aldri før hadde hørt noen ha før jeg møtte henne, nemlig farge designer. Hun er med andre ord lidenskapelig opptatt av farger og jobber med en målrettet, effektiv og menneskeorientert tilnærming til bruk av farger i alle omgivelser, både bymiljø og hjem.Hun mener at oslo er på vei til og miste sin identitet og at Bjørvika er som å se inn i et regnvær. Hun jobber derfor for å ta identiteten tilbake og ta bort farge-fordommene hun mener vi har her i norden. Dagny har også gitt ut boken “Farger til Folket” som skjøt fart i karrieren hennes. Dagny kan finnes på sociale medier @fargedagny på instagram & Dagny Fargestudio på facebook.https://dagnyfargestudio.no/
7/12/201853 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ep. 3 - Siri Abrahamsen, Empati-trener, Foredragsholder og Forfatter.

Siri Abrahamsen er en av de beste jeg kjenner til å stille spørsmål. Hun er genuint opptatt av at folk skal få det bedre i eget liv og hun drømmer om å kurere ensomhet. Hun har bygget bedriften sin på verdier som konsept og kan kalles en empati- og emosjonell trener. I tillegg har hun skrevet 4 bøker, 3 barnebøker, “Gleding”, “Feiling” og “Undring” og “Historien om deg”, for voksne. Hun reiser rundt og holder workshops og foredrag over hele Norge, ved siden av å være 3 barnsmor.I episoden får lærer vi om verdier, relasjoner og livsmestring, og minimalisme. Siri er super inspirerende. Så virkelig worth your precious time! Siri kan følges i sosiale medier på: @gleding.no og @siriabrahamsen www.siriabrahamsen.com
7/5/20181 hour, 9 seconds
Episode Artwork

Ep. 2 - Elin Nørve, Gründer og Daglig leder i Future Leaders Global

Først av alt, Elin Nørve er en av de mest inspirerende menneskene jeg kjenner og denne episoden kommer du til å få mye ut av!Elin likte aldri skolen så hun startet sin egen. I en alder av 23 år er hun nå CEO og Founder av Future Leaders Global, Nord-Europas raskest voksende lederskole for unge talenter, hvor hun fronter en ny form for ledelse og selskapsdrift med fokus på bærekraft og eksponentiell vekst.Elin Nørve har også allerede etablert seg som en stemme for millennial-generasjonen i næringslivet og har blant annet snakket på NHO sin årskonferanse.I episoden får vi høre hennes inspirerende reise, om å lede seg selv, hvordan hun takler et travelt liv med mye ansvar i så ung alder, om fremtidens ledere og samfunn. Elin brenner for å skape en mer bærekraftig verden, sosialt, økonomisk og miljømessig gjennom utvikling av unge ledere.Målet hennes er å bli den største globale bevegelsen som utvikler den nye generasjonen ledere. Det å bygge noe så stort som Future Leaders er umulig å gjøre helt alene og Elin er enormt takknemlig for dem som har støttet henne og bidratt til å bygge Future Leaders, og sier tusen takk til teamet, selskapet Inneox og viktige mentorer. Elin Nørve og Future Leaders kan følges i alle sosiale medie-kanaler.@futureleader & @elinnrøvewww.futurleleadersglobal.com
6/28/20181 hour, 8 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ep. 1 - Tiril Refsum, Gründer av Oslo Raw.

Tiril er gründer og daglig leder i Oslo Raw. På bare snaue to år har hun bygget en suksessbedrift og bidratt til å gjøre vegansk mat trendy i Norge. Hun åpnet nylig sin andre café midt på Karl Johan, og er aktuell med sin første bok “Rågodt”, som ble revet ut av hyllene rett etter lansering. Tiril brenner for å tilgjengeliggjøre rawfood og vegansk mat og har en drøm om å skape en nytelses-kultur hvor det skal være lett å kose seg uten dårlig samvittighet. Det hele startet med at det Tiril ønsket seg aller mest var å kunne spise kake til frokost. Tiril er en inspirerende dame. Len dere tilbake, eller ta en god rusletur og enjoy! Tiril og Oslo Raw kan følges i sosiale medier @tirilrefsum @osloraw Oslo Raw : www.osloraw.no
6/21/201846 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Teaser: Power Ladies

6/14/20181 minute, 17 seconds