Winamp Logo
POSTPATRIARKATET Cover
POSTPATRIARKATET Profile

POSTPATRIARKATET

Swedish, Social, 4 seasons, 78 episodes, 3 days 2 hours 30 minutes
About
Du har verkligen kommit rätt om man säger så. Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg bjuder in till en revolution och det dröjer inte länge innan du är övertygad. Ta av dina rosafärgade glasögon, bränn bh'n och lyssna när Lady Dahmer berättar hur det ligger till. Hon är en nagel i ögat på könsmaktssamhället och en spark i pungen på patriarkatet. Henne blir du snart kär i!
Episode Artwork

MORDISK STÄMNING // 911 what's your emergency?

Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk Stämning"! Gå in på http://patreon.com/daligstamning/ för mer information och för att signa upp!_______________________________Fem samtal till 911 av fem olika vittnen men ingen kunde stoppa det som hände och tiden rann snabbt ut för Denise Amber Lee som precis kidnappats och förts bort av en man med allt annat än goda intentioner. Fayme berättar en otrolig historia som egentligen borde ha slutat lyckligt.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/01/202010 minutes 52 seconds
Episode Artwork

MORDISK STÄMNING // Nördar som mördar

Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk stämning". Gå in på http://patreon.com/daligstamning för mer information och signa upp för fan!Det är den 25e november 1996. Mellan gravstenarna på en kyrkogård i Eustis, Florida dricker Rod Ferrell och Heather Wendorf varandras blod i en ceremoni som ska göra Heather till en vampyr. Om sex timmar kommer Rod försegla deras öde för alltid.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/201918 minutes 14 seconds
Episode Artwork

MORDISK STÄMNING // pojken med släggan

Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk stämning". Gå in på http://patreon.com/daligstamning för mer information och signa upp för fan!En natt i augusti 2012 förändrades livet för alltid för ensamstående Melanie och hennes två tonårssöner. Zack, den yngre av dem hade en historia av psykisk sjukdom och han hade precis kvällen innan bestämt sig för att mörda sin mamma och sin bror Josh.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30/11/201910 minutes 21 seconds
Episode Artwork

MORDISK STÄMNING // mamma vet bäst

Missa inte patreon-exklusiva mordpodden "Mordisk stämning". Gå in på http://patreon.com/daligstamning för mer information och signa upp för fan!Det är sent 80-tal. Terry Knorr, en småkriminell ungdom, går till polisen och berättar att hennes mamma och två bröder har mördat hennes två systrar och dumpat dem i Squaw Valley, Nevada. Först blir hon inte trodd men sen förstår polisen att de har två gamla cold cases som passar in på beskrivningen och börjar genast nysta. Och vad de hittar är en familj som i flera år levde i tortyr och psykisk terror och hur det kom att ha ödesdigra konsekvenser för alla inblandade. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
14/11/201923 minutes 27 seconds
Episode Artwork

#11. Klipp kuken

Freud, denna kukfixerade hane, introducerade penisavunden till mänskligheten och utifrån detta så har män satt kuken på en piedestal i snart hundra år (Ok längre än så egentligen). Så vem är det egentligen som lider av penisavund? Och är det inte så att männen egentligen lider av livmodersavund och utifrån det, och sin brist på att likt gudar (eller kvinnor) skapa barn med sina kroppar försöker kontrollera kvinnornas? Vi bär ju ändå mänskligheten. Vad bär männen? Tunga stenar. Vi pratar om dickpics, om bulan i brallan vs den pinsamma cameltoen, om skammen kring kvinnans könsorgan och stoltheten över mannens. Varför kan män onanera skamlöst i grupp medan kvinnor knappt vågar erkänna sin egen? Och slutligen: hur ska männen kunna hitta g-punkten när de inte ens kan hitta klitoris? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more informatio
08/11/201758 minutes 15 seconds
Episode Artwork

#10. Vi som alltid sa hora

Sexuella övergrepp och kränkningar är vardag i skolan men ve den som försöker sätta stopp för pojkarna, de små känsliga liven ska väl inte belastas med ansvar? Man måste väl få tycka och säga vad man vill eller hur? Även om det är jävla hora du ska våldtas. Yttrandefriheten är hotad och rektorer och lärare vrider ut och in på sig själva i kampen för pojkarnas rätt att kränka vidare. Natashja och Anja pratar om skolans misslyckanden att värna flickorna och tar en trip down memory lane. Inget har förändrats och inget kommer förändras om ingen tar det här på allvar men är det en revolution vi ser vid horisonten? Vi håller tummarna. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/11/201751 minutes 20 seconds
Episode Artwork

#9. Martin Timells kuk

Me too. And you too. Skuldbelägger vi inte männen lite för mycket? Är det synd om Virtanen och Timell? Har #metoo gått för långt? Ett rungande NEJ hörs i studion. Vi konstaterar att kvinnor och barn är rekvisita i en föreställning som är männens liv. Kvinnor är objekt och övergrepp är romantiskt.Och slutligen, varför pratar Martin Timell som en dagisfröken? Och vad har hans kuk med det hela att göra?   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
25/10/201752 minutes 21 seconds
Episode Artwork

#8. Revolution eller tjejfest?

Varför har en stor del av kampen för frigörelse kommit att handla om att förtryckas mer? Vi tänker såklart på tjock- transaktivister som vill objektifieras och sexualiseras på samma villkor som alla andra. ”Alla har rätt att vara ögongodis”, vi reder ut vad the male gaze handlar om och hur det påverkar feminister och vår aktivism. Anjas teori är att vi har blivit så rädda för att stöta oss med andra att vi inte längre vågar ta i debatten? Vågar vi prata om annat än oss själva? Vi pratar om den nya vågens feminism som kommit att bli en identitet snarare än en kamp och om att feminismen plötsligt går hand i hand med kapitalismen. Och så slutligen: Är det ok att skamma kvinnor som har läppstift? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/10/20171 hour 4 minutes 28 seconds
Episode Artwork

#7. Kvinnohatare är vi allihopa

Kvinnohat, hur ser det ut, hur tar det sig uttryck i samhället? Vad är internaliserat kvinnohat? Hatar vi kvinnor? Hatar du kvinnor? Ja det gör vi och ja det gör du. Och det börjar redan i barndomen. Vi pratar om kvinnan som den andre. Det alternativa könet. Om hur snabbt vi avhumaniseras och sexualiseras och hur detta präglar våra liv och vår självbild. Vi ältar Anders Borg, en ganska normal och vanlig man - och kommer fram till att det är väldigt nära till hands för många att kalla kvinnor för horor. Vad beror det egenligen på? Slutligen: varför sticker män kuken i allt? Cyklar, parkbänkar, tårtor, djur, barn, döda osv. Natashja och Anja reder ut detta mysterium. ------------------------ Natashja och Anja / Vulvagarity samtalar Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/20171 hour 4 minutes 4 seconds
Episode Artwork

#6. Feminism, klass och kapital

Är det feminism att outsourca kvinnogörat (till andra kvinnor med låg lön)? Vi pratar klass såklart. Natashja har gjort en klassresa men funderar på om hon måste hitta en ny sugar daddy ifall nuvarande maken försvinner. Sitter klass i plånboken eller sitter det djupare än så? Vad är kapital? Vi pratar även om kvinnans plats i reproduktionen, om det omöjliga att leva postpatriarkalt i patriarkatet, om att behöva spela på de spelregler som råder och om det i sig kanske håller oss kvar i status quo. Och så stora frågan: Är kvinnan en egen klass? Svåra ord men Natashja och Anja reder ut begreppen på ett sätt som en femåring förstår. -------------------------- Jag hänger med Anja / Vulvagarity Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/10/201750 minutes 51 seconds
Episode Artwork

#5. Boys don't cry

Pojkar brölar och flickor passar upp. Är kön en social konstruktion? Varför uppfostrar Natashja sin son som en flicka? Vi tar på oss genusglasögonen och granskar förväntningarna vi har på kvinnor och män och funderar på hur man bäst motverkar machonormer och prinsessideal. ----------------------------- Jag hänger med Anja // Vulvagarity Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/09/201757 minutes 7 seconds
Episode Artwork

#4. Heta linjen

Anna ligger runt och lever livet i sänghalmen medan Natashja har för mycket trauman i ryggsäcken för att kunna njuta av sex. Hur påverkas man av konstanta sexuella övertramp genom livet? Vi har likande erfarenheter men blev varandras raka motsatser. Vi pratar om porrskador, om porrens inverkan på vår sexualitet, vår mans- och kvinnosyn. Män använder ofta kvinnors kroppar att onanera i medan kvinnor många gånger mest vill vara till lags sexuellt. Anna längtar efter en djupare kärleksrelation och Natashja önskar att hon vågade ge sig hän. __________________________ Natashja hänger med Anna // Apan satt i granen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
20/09/20171 hour 37 seconds
Episode Artwork

#3. That woman

Finns det frigörelse i att knulla runt eller är det bara ett av två patriarkala recept att följa? Vad händer när man som kvinna inte anpassar sig efter de snäva sexuella normerna? Monica Lewinsky blev ”That woman” med hela amerikanska folket och hon har liksom många andra kvinnor i världshistorien fått spinga gatlopp sen dess. Varför var det hon som fick bära ansvaret när det var han som borde vetat bättre? Vi pratar såklart om det klassiska madonna/hora-konceptet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/09/201742 minutes
Episode Artwork

#2. Mor skiljer sig

Hur vet man när det är dags att gå? Vad gör man när man slutat älska? Varför är vi så rädda för ensamhet och hur överlever man när familjen splittras? Vi pratar om separation, om frigörelse, om kvinnofällan som heterorelationen faktiskt är och frågar oss om det går att leva lyckligt i alla sina dagar. ----------------------------------------------------------------- I detta avsnitt så träffar Natashja sin bästa vän Anna, också mer känd som Apan satt i granen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
06/09/201751 minutes 2 seconds
Episode Artwork

#1. Separatista sistah!

Separatista sistah! Finns det en längtan efter mansfria miljöer? De dussintals gäris-grupper som ploppar upp på facebook likt en ilsken svampinfektion tyder på det. Vi är trötta på män och letar oss fram i den patriarkala djungeln efter ett systerskap att vila huvudet i. Är kvinnoseparatism svaret? ------------------------------------------------------------------ I detta premiäravsnitt träffar Natashja sin vän tillika granne Anja Lanne / Vulvagarity. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31/08/201739 minutes 41 seconds