Winamp Logo
PORTRÆTALBUM Cover
PORTRÆTALBUM Profile

PORTRÆTALBUM

Danish, Music, 1 season, 251 episodes, 2 days, 21 hours, 38 minutes
About
’Portrætalbum’ er et musikalsk portrætprogram, hvor musikformidler Anders Bøtter hver uge har nogle af Danmarks største tv-værter, sportsstjerner, forfattere, politikere, skuespillere, musikere, komikere og andre levemennesker i studiet til en snak om et musikalbum, der har en helt særlig betydning for dem. Vi kommer tæt på ugens gæst gennem musikken, når Anders og gæsten sammen tegner et portræt af både albummet og dets betydning for gæsten. Samtidig sættes albummet ind i en større fortælling om den musikalske, kulturelle og politiske samtid, det er udgivet i. ’Portrætalbum’ giver dig levende og personlige samtaler, som tegner et anderledes portræt af ugens gæst og det album, gæsten har taget med. Lyt med hver fredag kl. 17-19 på Radio4
Episode Artwork

1:2 – Jakob Engel-Schmidt og Pink Floyd ”Wish You Were Here”

”Det skønne ved at miste alt og så komme tilbage er, at man bliver et rarere menneske”. Sådan fortæller kulturminister Jakob Engel-Schmidt, når ugens Portrætalbum-samtale kredser om det tab, det håb, det lys og det mørke, som er grundstenene i Pink Floyds album ”Wish You Were Here”. Jakob Engel-Schmidt har altid haft fuld fart på. Men måske netop derfor ramte det rolige album et helt særligt sted i hans central-nerve system, da han gik på universitetet i England og begyndte at interessere sig seriøst for politik. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre Jakob Engel-Schmidt fortælle om sin ungdom og den musik, der blev uhyre vigtig for ham i de formative år. Udsendelse nr.: 128 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jakob Engel-Schmidt og Pink Floyd ”Wish You Were Here”

”Livet er mere end politik. Det at blive far og det at finde sit livs kærlighed, det er meget meget vigtige ting”. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Jakob Engel-Schmidts tanker om livets balancer og hvilket perspektiver det har givet ham, at finde kærligheden og stifte familie. Vi taler også om de sange på Pink Floyds ”Wish You Were Here” album, der blandt andet handler om hvordan ens passion og arbejde kan dominere hele livet i en sådan grad, at man ender med at miste sig selv. Derudover kan du høre Jakob Engel-Schmidt forholde sig til sexisme i den danske musikbranche, skiftende kulturpolitiske retninger og balancen mellem privatlivet og den rolle politikere har i det offentlige rum. Udsendelse nr.: 128 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Dy Plambeck og Maja Francis ”A Pink Soft Mess”

”Taliban tog magten i Afghanistan, imens jeg var højgravid. Det påvirkede mig voldsomt”. Sådan fortæller forfatter Dy Plambeck om året 2021, hvor hun både er lykkelig og dybt fortvivlet over situationen i Afghanistan, som er et land hun har et meget nært forhold til. Samme år stormes USA's kongres og svenske Maja Francis’ debutalbum ”A Soft Pink Mess” udkommer. Det rammer Dy Plambeck både blødt og hårdt. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre Dy fortælle om en vild tid i hendes liv, hvor hun både skal forholde sig til ny-forelskelse, verdens voldsomheder og sit indre liv, som bla. sættes i ramme til tonerne fra Maja Francis. Og så kan du blive klogere på hvilken del af arbejdsprocessen som forfatter hun bedst kan lide: Når hun lige har udgivet et nyt værk og står på toppen af bjerget, eller når hun er på vej ned i dalen, for at samle inspiration til den næste udgivelse. Udsendelse nr.: 127 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Dy Plambeck og Maja Francis ”A Pink Soft Mess”

”Jeg er overrasket over, hvor god jeg er til at være mor”. Det udbryder forfatter Dy Plambeck i denne anden del af ugens udsendelse, hvor samtalen bla. handler om de stærke relationer der findes i alle typer af familier. Relationer, der også præger Dy Plambecks forfatterskab og hendes store interesse for meget forskellige menneskers måde at interagere med hinanden på. Du kan også blive klogere på, hvorfor Maja Francis’ debutalbum ”A Pink Soft Mess” stadig følger Dy Plambeck som en feminin råstyrke, der både bruger en blid ”lillepige stemme” og simple, men kraftfulde tekster, til at levere sine stærke budskaber. Udsendelse nr.: 127 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Mads Mensah og Bob Marley ”Legend”

”Selvom jeg er brun i huden, så har jeg aldrig følt mig udenfor på håndboldbanen. Det fortæller landholdshåndboldspiller Mads Mensah, når snakken falder på racisme i professionel sport. Tvært i mod, så mener Mads Mensah at der er tendens til, at medierne giver for megen opmærksomhed til ”de få idioter” der råber højt. I denne første del af ugens Portrætalbum, kan du høre Mads Mensah fortælle om sin opvækst med håndbold og barndomshjemmet, hvor Bob Marleys ”Legend” opsamlingsalbum, var en af de få CDer der kørte i høj rotation. Udsendelse nr.: 126 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Mads Mensah og Bob Marley ”Legend”

”Sund fornuft er gledet ud af samfundet og folk tillægger hinanden dårlige motiver. Så alt er blevet meget polariseret”. Sådan ser landsholdsspiller Mads Mensah på det danske samfund som, ifølge hans oplevelser, især efter Corona er blevet både mere styret af autoriteter og har fjernet dele af folks sunde fornuft. I denne anden del af ugens Portrætalbum, falder snakken på hvordan man kan motivere sig selv, finde styrke og inspiration til at forsætte med de ting man elsker i livet. Inspireret af Bob Marleys opsamlingsalbum ”Legend” kommer samtalen også til at handle om, at kæmpe for det man tror på. Og så kan du blive klogere på, hvilken fremtid en af Danmarks bedste håndboldspillere ser for sig selv. For hvor står man i karrieren, når man snart rammer midten af 30erne? Udsendelse nr.: 126 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Stine Pilgaard og Folkeklubben ”Sort Tulipan”

”Når der sker noget tragisk, så kan det hele falde fra hinanden – eller folk kan samle sig”. Sådan ser den danske forfatter Stine Pilgaard tilbage på årene 2020-21, hvor hendes liv ændrede sig radikalt. Midt under Corona-nedlukningerne var hun både gravid og fik kæmpe succes med bogen ”Meter i Sekundet”. En tid hvor hun både skulle lære nye sider af sig selv at kende og tænke på, at hun snart ville bringe nyt liv til verden, som hun også skulle lære at kende. Og midt i alt dette stormvejr af Corona, kaos og kærlighed, fandt hun Folkeklubbens album ”Sort Tulipan”, hvor især Kjartan Arngrims tekstunivers kom til at betyde enormt meget for hende. I denne første del af ugens udsendelse kan du komme med tilbage til en skør tid i Stine Pilgaards liv, hvor hun ender med at skrive et brev til Kjartan der bla. indeholder linjen: ”Tak for at redde mit forår”. Men hvordan kan et album med en masse gode sange, redde et helt forår? Det og meget andet kan du få svar på i ugens Portrætalbum. Udsendelse nr.: 125 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Stine Pilgaard og Folkeklubben ”Sort Tulipan”

”For mig er det vigtigt, at man også mærker mørket. Det er hvad der adskiller god og dårlig komik: Kan du mærke, at det gør ondt eller ej?” Sådan fortæller forfatter Stine Pilgaard i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor vi kommer ind på den mørke humor og komik, som hendes litteratur har til fælles med Folkeklubbens sange. Vi taler også om, hvordan det var pludseligt at blive et offentligt kendt ansigt, at vinde De Gyldne Laurbær og skulle finde ud af, hvad ens næste skridt i karrieren skal være. For hvor er Stine Pilgaard på vej hen nu? Det og meget andet kan du blive klogere på i ugens Portrætalbum. Udsendelse nr.: 125 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Anthon Edwards og Ukendt Kunstner ”Forbandede Ungdom”

”Vi var 15 år, gik på natklubber og hængte ud med voksne musikere”. For Citybois sangeren Anthon Edwards var den tidlige berømmelse fyldt med fest og farver. Men der var også bagsider af medaljen. For hvad gør det ved en ung håbefuld musiker at få så stor succes i så ung en alder? Det svarer Anthon på i denne første del af ugens Portrætalbum, hvor du også kan blive klogere på, hvorfor det netop var albummet ”Forbandede Ungdom” af Ukendt Kunstner, der ramte ham så hårdt lige før han stillede op i X-Factor. Udsendelse nr.: 124 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Anthon Edwards og Ukendt Kunstner ”Forbandede Ungdom”

”Nu vil jeg gerne lave musik der rammer mig selv, i stedet for at skulle ramme alle”. Citybois sangeren Anthon Edwards er på vej med sit første solo-album. I denne anden del af ugens Portrætalbum, kan du høre om hans musikalske og følelsesmæssige overvejelser, nervøsiteten og stoltheden over at lave musik, som først og fremmest skal røre ham selv. Vi dykker også længere ned i Ukendt Kunstners album ”Forbandede Ungdom” og finder ud af, om de stadig er en lige så stor inspiration, som nogle af de andre store navne fra 2014. Du kan også finde ud af, hvorfor Rasmus Seebach er ”Danmarks far” og Medina skal betegnes som ”Dronningen”. Udsendelse nr.: 124 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Lone Frank og Talking Heads ”Stop Making Sense”

”Jeg sad på mit værelse og surmulede over, at min mor skulle dø. Så der var ikke noget ungdomsliv.” Sådan beskriver forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank sine teenageår, hvor hendes familie falder fra hinanden. Men da hendes mor dør, flytter hun på kollegie og får en frisk start på ungdomslivet. Soundtracket til den friske start bliver Talking Heads koncertfilmen ’Stop Making Sense,’ som for første gang gør Lone Frank interesseret i kultur og musik. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre hende fortælle om den helt særlige tur i biografen ”Øst For Paradis” i Aarhus, hvor benene bliver fejet væk under hende af popmusik, der har meget på hjerte. Udsendelse nr.: 123 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Lone Frank og Talking Heads ”Stop Making Sense”

”Talking Heads gav mig en oplevelse af, at jeg godt kunne fungere sammen med andre mennesker. Livet begyndte.” Sådan beskriver forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank den effekt, som Talking Heads albummet ’Stop Making Sense” har haft på hendes liv. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Lone Frank fundere over forskellen på at være ung i 1980’erne og her i 2024, samt få vigtige og vægtige reflektioner over, hvad det vil sige ”at kende sig selv som menneske.” Udsendelse nr.: 123 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Nicolas Dalby og Suspekt “100% Jesus”

”Uden at vide det, så er jeg midt i mit livs største depression.” Danmarks mest succesfulde professionelle kampsportsudøver, UFC-kæmperen Nicolas Dalby, er vant til store sejre og sviende nederlag i en brutal sport. Men alligevel er det en psykisk nedtur, alkoholiserede byture og en tung depression, der skulle vise sig, at give ham flest blå mærker. I en ærlig samtale åbner Nicolas i denne første del af ugens Portrætalbum op for skyggesiderne af sindet og fortæller historien om, hvordan medlemmerne af Suspekt og deres album ’100% Jesus’ var med til at hjælpe ham igennem en svær tid. Udsendelse nr.: 120 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Nicolas Dalby og Suspekt “100% Jesus”

”Da jeg får at vide, at jeg skal være far, får jeg et klarsyn. Jeg bliver nødt til at ændre mit liv.” Da UFC-kæmperen Nicolas Dalby er allerdybest nede i livets sorte hul, bliver nyheden om, at han skal være far en redningsplanke. Han ser sit liv i helikopter-perspektiv og indser, at han bliver nødt til at kæmpe sig op af hullet. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du blandt andet høre om, hvordan Nicolas Dalby kæmper sig tilbage i verdens største kampsportsliga UFC, hvor Suspekt og deres album ’100% Jesus’ hjælper ham på vejen, og rollen som forældre åbner nye døre ind til sindets lysere sider. Udsendelse nr.: 120 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202455 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Mathilde Falch og The Cardigans ”Long Gone Before Daylight”

”Hun var en fucking superhelt! Det var den der måde, jeg gerne ville være rockstjerne på!”. Sådan husker musiker Mathilde Falch tilbage på sit første møde med det svenske band The Cardigans og deres karismatiske forsanger Nina Persson. Og selvom Mathilde Falch kun var 14 år gammel, så satte mødet med The Cardigans på Nibe Festivals store scene, noget helt særligt i gang inde i hende. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du bla. høre Mathilde Falch fortælle om, hvordan The Cardigans som en kreativ kraft med et meget ufiltreret og umiddelbart musikudtryk, stadig inspirerer Mathilde her i 2024. Udsendelse nr.: 121 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Mathilde Falch og The Cardigans ”Long Gone Before Daylight”

”Det er ikke alkohol der gør festen sjov. Det er mere det at være sammen på en løssluppen måde.” Musiker Mathilde Falch havde et vildt ungdomsliv, hvor alkohol og stoffer fyldte en stor del af hendes tilværelse. I dag er hun ædru og tørlagt. Men hun går stadig i byen og fester til langt ud på natten. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Mathilde fortælle om de mange positive oplevelser og observationer man kan gøre sig, som tørlagt musiker i et miljø der ellers er fyldt med tilbud og fristelser. Og så kan du blive klogere på hvordan The Cardigans albummet ”Long Gone Before Daylight” og forsanger Nina Persson kan sammenlignes med Taylor Swift her i 2024. Udsendelse nr.: 121 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Peter Øvig Knudsen og Mikael Simpson ”Stille & Uroligt”

”Det her er det mest dramatiske år i mit liv! Alt det bedste og alt det værste skete i 2007.” Forfatter Peter Øvig Knudsens liv skifter kurs flere gange på samme år. Hans kone vil skilles, hans nyeste bog Blekingegadebanden bliver en bestseller, han køber sig en smuk vintage bil og møder ret tilfældigt den store rå forelskelse. Og alle de tanker, oplevelser og følelser der følger med et så dramatisk år, farvelægges af stemningerne på Mikael Simpsons album ”Stille og Uroligt”. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre Peter fortælle om hans livs mest dramatiske år og hvordan tvetydigheden i Mikael Simpsons sange fik en kæmpestor betydning. Udsendelse nr.: 120 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Peter Øvig Knudsen og Mikael Simpson ”Stille & Uroligt”

”Jeg har aldrig vidst, at der var andre mødre end min, som var så forfærdelig”. Da forfatter Peter Øvig Knudsen udgav bogen ”Min mor var besat” fik han mange reaktioner fra læsere, som kunne spejle sig i hans fortællinger. Og det overraskede ham. For han troede at hans familiehistorie var helt unik. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Peter fortælle om de nyeste kapitler i sit forfatterskab og om hvordan det er at give så meget af sig selv til offentlighedens skue. Du kan også blive klogere på om Peter Øvig Knudsen stadig hører Mikael Simpsons album ”Stille og Uroligt”, som var soundtracket til hans liv i 2007. et år han selv beskriver som ”det mest dramatiske år i mit liv”. Udsendelse nr.: 120 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Andreas Odbjerg og Sebastian ”Skatteøen”

”For at finde lysten til at gøre sig umage, er det afgørende, at man har nogen at spejle sig i.” Sådan udtrykker Andreas Odbjerg sin fascination for Sebastian og albummet ”Skatteøen,” hvor den unge sanger og skuespiller Jacob Rosenberg synger side om side med navne som Steffen Brandt, Søs Fenger, Lars H.U.G. og Lis Sørensen. Fra Andreas Odbjerg var 9-15 år, var hans største drøm at komme til at spille hovedrollen, Jim Hawkins i ”Skatteøen” og synge de Sebastian sange, som Jacob Rosenberg sang. I denne første del af Portrætalbum kan du blive klogere på Andreas Odbjergs opvækst og hans vej ind i musicals og senere en succesfuld karriere som sangskriver og musiker i egen ret. Udsendelse nr.: 119 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Andreas Odbjerg og Sebastian ”Skatteøen”

”Der er ikke noget, der er større end sangen! Det tror jeg, vi har tilfælles, mig og Sebastian.” Sådan beskriver Andreas Odbjerg sig selv og Sebastian i denne anden del af Portrætalbum, hvor Andreas åbner for, hvordan Sebastians ”Skatteøen” stadig inspirerer ham og sætter tanker i gang om, hvilken type artist, han skal være. Og måske, så løftes sløret også for nogle af Andreas Odbjergs fremtidsplaner. For hvor går man hen, når man har to bragende albumsucceser i bagagen? Laver man en musical? Det kan du måske få svar på i denne rørende samtale. Udsendelse nr.: 119 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Katrine Marie Guldager og Johnny Cash ”At San Quentin”

“Johnny Cash er den perfekte teenage-musik!”. Sådan beskriver forfatter Kartrine Marie Guldager den amerikanske country-legende Johnny Cash og hans album ”At San Quentin”, som blev optaget i et topsikret amerikansk statsfængsel. Albummet gjorde kæmpe indtryk på den kun 13-14 årige Katrine. De konservative værdier, de firkantede rammer og historierne fra livets skyggesider, stod i skarp kontrast til barndomshjemmet, som var Danmarks første store eksperimentelle bofællesskab. Men hvorfor blev den unge pige tiltrukket af Johnny Cashs meget maskuline univers? Det og meget andet kan du blive klogere på i denne første del af ugens Portrætalbum. Udsendelse nr.: 118 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Katrine Marie Guldager og Johnny Cash ”At San Quentin”

“Jeg har lige udgivet tre store bøger på ét år. Nu trænger jeg til at være lidt middelmådig.” Forfatter Katrine Marie Guldager hylder både det at yde sit bedste og den middelmådighed, der gør, at man kan være dårlig til for eksempel yoga – selvom man har dyrket det i flere år. I denne anden del af ugens ’Portrætalbum’ kommer du tæt på Katrine anno 2024 og får indblik i, hvorfor Johnny Cash’ fortællinger stadig følger hende i livets op- og nedture. Udsendelse nr.: 118 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Anders Breinholt og Depeche Mode ”Music For The Masses”

“Jeg var så langt ude økonomisk, at jeg blev nødt til at flytte om natten, fordi jeg skyldte i husleje.” Før radio- og tv-vært Anders Breinholt fik styr på tilværelsen og karrieren tog fart, knoklede han med at få enderne til at mødes økonomisk. Det fortæller han om i denne første del af ugens udsendelse, hvor vi dykker ned i Depeche Modes mesterlige mørke på albummet ”Music For The Masses.” Du kan lære den unge Anders Breinholt bedre and kende og blive klogere på, hvilke drømme han havde, og hvad der motiverede ham, længe inden han blev en af Danmarks mest afholdte tv-værter. Udsendelse nr.: 117 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Anders Breinholt og Depeche Mode ”Music For The Masses”

“Depeche Modes mørke musik, er et frirum jeg kan spejle mig i.” Sådan beskriver Anders Breinholt den følelse, som Depeche Modes musik og albummet ”Music For The Masses” stadig giver ham her i 2024. Efter lukningen af det populære TV2 program ’Natholdet’ er han igen aktuel med talkshowet ”Breinholts,” hvor han skal bruge alle de styrker han kender - samtidig med, at han insisterer på stadig at udfordre sig selv. Men hvordan gør man det efter så mange år i mediebranchen? Det kan du blive klogere på i denne anden del af ugens Portrætalbum. Udsendelse nr.: 117 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Anne Kirstine Cramon og Nirvana ”Nevermind”

“Vrede og indignation er min primære drivkraft”. Sådan beskriver meningsdanner, debattør, podcaster og forfatter Anne Kirstine Cramon sig selv, når snakken falder på den vrede, der strømmer ud af Nirvanas album ’Nevermind.’ Det er et album, som er med til at forme Anne Kirstine Cramon, da hun er 12 år gammel i 1997. I denne første del af ugens udsendelse dykker vi ned i barndommens gader og ungdommens raseri, når vi undersøger, hvorfor den amerikanske musiker Kurt Cobains sange resonerede så stærkt hos en gammelklog 12-årig fra Ølgod. Udsendelse nr.: 116 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Anne Kirstine Cramon og Nirvana ”Nevermind”

“Jeg er typen, der selv kører ind på øretævernes holdeplads. Og dytter!” Meningsdanner, debattør, podcaster og forfatter Anne Kirstine Cramon har fået mange slag igennem sin karriere, fordi hun aldrig har været bange for at stikke snuden frem. Men hvor er hun på vej hen her i 2024? Og kommer hun til at skrue ned for alle sine mange meninger i det offentlige rum, når hun bliver mor til sit første barn? Det og meget mere vender vi i denne anden del af ugens udsendelse, hvor vi også undersøger, hvorfor Nirvanas album ’Nevermind’ stadig holder og taler så rent ind i vores samtid. Udsendelse nr.: 116 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Henrik ”Store” Larsen og Lisa Stansfield ”Affection”

“Jeg lærte sproget ved blandt andet at se Matador på Italiensk.” Da fodboldspiller Henrik ’Store’ Larsen som 24-årig fik kontrakt i Pisa, talte han ikke et ord italiensk og havde aldrig spillet for mere end 3-4.000 publikummer. Han måtte lære at tale italiensk, spille på stadions med op til 60.000 publikummer og vænne sig til en noget hårdere spillestil, hvor der blev tacklet igennem. Men det var et eventyr for det unge fodboldtalent, som nød udfordringerne og blev den bedste udgave af sig selv, inden han skulle spille de vigtige kampe til EM 1992. Soundtracket til eventyret blev blandt andre leveret af Lisa Stansfield. Og når Henrik ’Store’ Larsen hører albummet ’Affection’ her i 2024, bringer det stadig gode, varme minder frem. Udsendelse nr.: 115 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Henrik ”Store” Larsen og Lisa Stansfield ”Affection”

“EM-sejren i 92 samlede et splittet Danmark. Og det er jeg stolt over at være en del af.” I denne anden del af ugens Portrætalbum ser fodboldspiller Henrik ’Store’ Larsen tilbage på sin karrieres største sejr: Da Danmark vandt EM i fodbold 1992 og Henrik blev turneringens topscorer. Den sommer stemte Danmark om medlemskab i EU. Resultatet blev næsten lige, og derfor var landet splittet i de store politiske spørgsmål. Sejren ved EM i 1992 forenede danskerne som aldrig før og skabte en folkefest, hvis ekko stadig runger her i 2024, hvor Henrik ’Store’ Larsen kan se tilbage på EM-triumfen med et smil på læben. Han er også blevet æresborger i sin gamle klub-by Pisa og elsker forsat at spille fodbold. Udsendelse nr.: 115 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202455 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Lærke Winther og Suede ”Dog Man Star”

“Det er mit mål, at min sjæl skal blive yngre, imens min krop ældes.” Sådan filosoferer skuespiller Lærke Winther over livets fremgang, imens hun kigger tilbage på sine vigtige formative teenageår. Her blev britiske Suede’s album ’Dog Man Star’ en del af hendes soundtrack til store romantiske og dramatiske dagdrømmerier. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre om Lærkes første erfaringer med kærligheden, komikken, dramaet og den teater- og filmverden, der sammen med skuespillerskolen i London blev helt essentiel for hendes måde at være i verden på. Udsendelse nr.: 114 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

2:2 – Lærke Winther og Suede ”Dog Man Star”

“Jeg har ikke haft sex med Brett Anderson.” Lærke Winther og hendes veninde ender på grund af charmerende ungdoms-naivitet efter en koncert med Suede på et hotelværelse i stedet for på et dansegulv i det Københavnske natteliv. Her bliver mødet med Suede’s forsanger Brett Anderson både lettere akavet og utrolig morsomt. Hør Lærke fortælle historien i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvordan den sjove nat på hotellet endte, og hvordan Lærke har det med sit store ungdomskærligheds album ”Dog Man Star” her i 2024. Du kan også blive klogere på, hvordan Lærke har accepteret at sige farvel til sit teenage-jeg og nu omfavner, at hun bare elsker at spille skuespil og faktisk mener, at hun har guldalderen foran sig. Udsendelse nr.: 114 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jacob Dinesen og Mumford & Sons ”Babel”

“Jeg er ikke guitarist. Jeg er økse-morder!” Sådan beskriver musiker Jacob Dinesen selv sin spillestil. En stil, der blandt andet er inspireret af det engelske folk-rockorkester ”Mumford & Sons,” og deres album ”Babel” har fulgt Jacob Dinesen siden 2012. Men hvem var den unge håbefulde knægt, der tog guitaren under armen, spillede de første jobs på Hagge’s Musik Pub i Tønder og tillod sig at drømme stort? Det og meget andet kan du blive klogere på i denne første del af ugens Portrætalbum, hvor Anders Bøtter og Jacob Dinesen sammen dyrker folk-rocken, de gode minder, farmors store støtte og hendes oplæring i whisky-drikning! Udsendelse nr.: 113 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jacob Dinesen og Mumford & Sons ”Babel”

“Den form for håndspillet musik som Tønder Festival præsenterer, blev en del af mit DNA.” Når Jacob Dinesen bliver spurgt, om Tønder Festivalen og hans sønderjyske ophav har haft direkte indflydelse på lyden af hans musik, så er han ikke i tvivl om svaret. For folk og folk-rock er blevet en uundgåelig del af hans signatur-udtryk. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre mere om Jacobs rejse fra den unge knægt, der med sine egne ord ”måske nok spillede dårlige koncerter – men til gengæld spillede rigtig lang tid” og frem til den forandring, der dukker op på hans nyeste album. Du kan også blive klogere på, hvorfor Bob Dylan har været så svær at komme i gang med for Jacob, og hvordan Michael Falch hjalp ham med at finde vejen ind til kernen af det enorme diskografi. Udsendelse nr.: 113 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

1:2 – Sarah Mahfoud og L.O.C. ”Inkarneret”

“Musikken må godt være lidt farlig. Det giver adrenalin. Lidt ligesom boksning.” Sådan fortæller bokseren Sarah Mahfoud om sit teenagemøde med L.O.C.’s musik. I de søgende år, hvor Sarah skulle finde sine egne fødder at stå på og næver at slå med, bliver L.O.C. en vigtig del af ungdomsfesterne og skabelsen af den voksne kvinde, hun skal udvikle sig til. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre Sarah fortælle om, hvordan hun kom i gang med professionel boksning, hvad hun elsker allermest ved at slås i en ring, og hvordan L.O.C.s musik stadig er en del af hendes livs soundtrack. Udsendelse nr.: 112 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

2:2 – Sarah Mahfoud og L.O.C. ”Inkarneret”

“Jeg har lært at trives i uvisheden om, hvornår der kommer noget nyt.” Selvom bokseren Sarah Mahfoud elsker at have en plan, så har hun lært at håndtere pauserne mellem de store kampe. Men det gør, at hun lever et liv, hvor det er vigtigt at stå skarpt og hele tiden være parat til at tage den næste store udfordring. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre om, hvordan Sarah forbereder sig til sin næste store kamp, som måske er lige rundt om hjørnet. Du kan også blive klogere på, hvad hendes største mål og drømme er, ligesom det bliver tydeligt, hvorfor netop L.O.C.’s album ”Inkarneret” stadig siger en hel masse om Sarah som menneske. Udsendelse nr.: 112 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

1:2 – Hanne Boel og Daniel Lanois ”Acadie”

“Det her album gjorde mig mere rebelsk som musiker.” Sådan fortæller Hanne Boel om sit møde med Daniel Lanois albummet ’Acadie.’ For på den tid, hvor Hanne Boel fik sit store gennembrud, kæmpede alle musikere for at blive spillet i radioen. Og det betød kortere numre, ingen guitarsoloer og effektiv sangskrivning. Daniel Lanois’ ’Acadie’ album var lige det modsatte. Derfor blev Hanne Boel inspireret til at gå nye veje og kæmpe for sin egen lyd. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du blandt andet høre Hanne Boel fortælle om, hvordan det var at blive stjerne på 90’ernes musikscene og finde sit eget stærke ståsted blandt andre store navne som Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen. Udsendelse nr.: 111 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202455 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

2:2 – Hanne Boel og Daniel Lanois ”Acadie”

“Min generation, der er vokset op med rødstrømpe bevægelsen, har desværre ikke givet ligestillingen videre.” Hanne Boel fortæller i denne anden del af ugens udsendelse om, hvordan hun føler at kampen for kvinders ligestilling i musikbranchen allerede var taget, da hun brød igennem. Men hvorfor blev ”faklen ikke ført videre”? Og hvordan står det til med ligestillingen i den danske musikbranche her i 2024? Det og meget mere kan du høre Hanne Boels svar på, når vi tegner et portræt af hende ud fra de smukke numre på Daniel Lanois solo debutalbum ’Acadie,’ som stadig betyder meget for Hanne. Udsendelse nr.: 111 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202455 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

1:2 – Melissa Bentsen og Gobs ”Knuste hjerter heler aldrig”

“Det er første gang i mit liv, at jeg har hørt et helt album.” Mødet med musik af Gobs er ret vildt for model og skuespiller Melissa Bentsen, som blandt andet er kendt fra DR-serien ’Min søster ser spøgelser,’ hvor seerne får et indblik i søsterens mange psykiske diagnoser, og hvordan de påvirker hele familien. Melissas musikforbrug er normalt playlister og singler. Men da hun falder over Gobs albummet ”Knuste hjerter heler aldrig,” sker der noget helt særligt. For første gang i hendes 26-årige liv taler alle sangene på et helt album til hende. Der er både smerte, glæde, sorg, kærlighed, vrede, melankoli og kæmpe fest. Og som du kan høre i denne første del af ugens Portrætalbum, er det noget, der virkelig ramte Melissa Bentsen, som er et meget sammensat menneske med et stort hjerte. Udsendelse nr.: 110 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202455 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

2:2 – Melissa Bentsen og Gobs ”Knuste hjerter heler aldrig”

“Nogle gange ville jeg ønske, at sociale medier slet ikke fandtes.” Det er ret store ord, når de kommer fra den 26-årige model og influencer Melissa Bentsen, som har gjort sociale medier som Instagram og TikTok til en del af sin levevej. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Melissas bud på, hvad sociale medier gør ved især unge mennesker og blive klogere på, hvilket ansvar hun selv syntes, hun har overfor sine næsten 200.000 følgere på Instagram. Du kan også lytte til, hvorfor Gobs albummet ’Knuste hjerter heler aldrig’ var med til at gøre 2023 til et af de bedste år i Melissas liv. Udsendelse nr.: 110 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202455 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

1:2 – Kathrine Abrahamsen og Frank Ocean ”Channel Orange”

“På billederne ser jeg glad ud i de år. Men jeg kæmper virkelig med de indre dæmoner.” Sådan fortæller podcast-og radiovært Kathrine Abrahamsen om sit liv som studerende i 2015. Hun var lige kommet ind på en uddannelse, hun elskede og havde dejlige venner, men knoklede alligevel med store angstanfald, svær søvnmangel og tunge depressioner. Frank Oceans album ”Channel Orange” blev det perfekte soundtrack til den sære balancegang mellem stor glæde og svært tungsind, fordi albummet er så spraglet i sit udtryk og både indeholder lys og mørke. For Kathrine blev sangene en styrkende oplevelse. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre om, hvordan Kathrine fandt en vej ud af de indre dæmoners greb og ind i mediebranchens mangefacetterede arbejdsopgaver. Udsendelse nr.: 109 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

2:2 – Kathrine Abrahamsen og Frank Ocean ”Channel Orange”

"Man kan både mærke kærlighed, vrede og sorg, fordi han er helt derude i sin vilde vokaler.” Sådan fortæller podcast- og radiovært Kathrine Abrahamsen om sit møde med sin forsatte kærlighed til sangeren Frank Ocean og albummet ”Channel Orange,” der har fulgt med hende og livets mange facetter op igennem 20’erne. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre Kathrine fortælle om, hvordan det var at gå fra sin faste stilling og ”identitet” som radiovært på Danmarks Radios ungdomskanal ’P3.’ For hvordan lander man på benene igen, og hvor går man hen, som freelancer og chef i sin eget liv og karriere, når drømmene ændrer sig? Og hvordan bevarer man det kølige overblik, sit selvværd og sit store hjerte? Det har Kathrine en række stærke bud på. Udsendelse nr.: 109 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Produceret af: Bowie-JettSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202455 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

1:2 – Annika Aakjær og Sinéad O’Connor ”I Do Not Want What I Haven’t Got”

”Jeg havde ikke set nogen steder, hvor en kvinde var vred. Det var ikke lovligt. Der var noget i den vrede, som talte så hårdt til mig.” Sådan husker sangskriver og skuespiller Annika Aakjær en følelse, hun oplevede allerede som 8-9 år gammel, da hun hørte Sinead O’Conners album ’I Do Not Want What I Haven’t Got.’ Og det var sangen ’Nothing Compares 2 U’, som blev valgt, da Annika sang sin første solo på efterskolen og fandt ud af, at hun måske skulle blive sanger i stedet for skuespiller. Hun er meget inspireret af Sinead O’Conner, som havde meget modstand i sit liv – men dog blev hyldet efter sin død. Annika påpeger alt den hykleri, som er i musikbranchen, som ikke har ændret sig så meget i forhold til at være kvinde, hvor man ifølge hende skal være god til at stryge en del menneskers ego med håret. Det mener hun ikke Sinead O’conner var god til, og det er hun heller ikke selv. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Annika Aakjær og Sinéad O’Connor ”I Do Not Want What I Haven’t Got”

”Der er mange broken folk i musikbranchen, det er en del af den urbane lyd.” Annika Aakjær har set, hvordan det er gået Sinead O’Conner og andre kendte fra underklassen, som pludselig er blevet kendte. Hun betragter sig selv som en fra underklassen og påpeger, at hvis man aldrig tidligere har følt sig accepteret, som man er, kan det føles som hykleri. Der er pludselig meget på spil, som kan være vanskeligt at håndtere, fortæller hun her i 2. del af Portrætalbum. Annika Aakjær har i flere år kæmpet for ikke at blive sat i bås og blive set, som den hun er. Men det blev hun, da hun som vært optrådte med ’Natbind om dagen’ i Zulu Comedy Award og har lært, at hun ikke behøver være et supermenneske på scenen. Hvis hun bare er et menneske, kommer hun tættere på publikum. Annika er enebarn og fortæller, at hun har lært at klare sig selv på godt og ondt. Men nu vil hun bruge sit sabbatår på at blive en del af nogle fællesskaber og både skrive musik til sig selv og andre. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Christian Fuhlendorff og The Doors ”An American Prayer”

“Jeg er ikke alene. Der var en anden, som også tænkte noget mærkeligt.” Sådan følte Christian Fuhlendorff, da han som 24-årig hørte The Doors albummet ’An American Prayer.’ Han levede på det tidspunkt en rodet tilværelse, hvor han røg en masse joints og stod overfor, at der skulle ske noget nyt i hans tilværelse. Albummet består af Jim Morrisons spoken word digte, som efter hans død blev tilført musik af hans tidligere bandmedlemmer. Det var de ord, der gav Christian Fuhlendorff følelsen af at blive hørt og forstået. Han fortæller i Portrætalbum, hvordan han i dag kæmper for dem med ’den forkerte holdning’ i alt, hvad han laver. Det er motiveret af, at han selv har oplevet at føle sig anderledes, og i det har oplevet at skulle retfærdiggøre sin egen eksistens. Udsendelse nr.: 108 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Christian Fuhlendorff og The Doors ”An American Prayer”

“Jeg eksperimenterede jo også med alt muligt dengang, og vi jokede med, at vi nok heller ikke blev over 27 år.” Det husker Christian Fuhlendorff tilbage på, da snakken falder på Jim Morrison og alle de andre musikere, som i de år døde tidligt og kom i den såkaldte ’Klub 27.’ Christian Fuhlendorff sætter ord på, at for ham er kunst jo der, hvor kunstneren viser sin smerte. Men på trods af, at han bruger sig selv meget i sine egne shows og podcasts, så er han i dag meget bevidst om, at han er et helt andet lyst sted i livet nu, end da han faldt for albummet ’An American Prayer’ med Doors sidst i nullerne. Han er ikke bange for at bruge af sin hovedstol, da han nu ved, hvad der er vigtigt. Det er for eksempel, når sønnen siger, at han elsker sin far. Udsendelse nr.: 108 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jens Unmack og The Clash ”London Calling”

“The Clash bliver de storebrødre, jeg ikke havde. Dem kunne jeg spejle mig i.” Da forsangeren i Loveshop, Jens Unmack, som ung teenager bliver fan af ”The Clash,” så får han ikke bare et nyt favoritband. Nej, han får en ny familie. Bandets medlemmer og især forsanger Joe Strummer bliver som en bande af punk-storebrødre, der viser den unge Unmack verdens egentlige tilstand. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du blandt andet blive klogere på, hvordan Jens Unmack selv kommer i gang med at spille musik, og hvorfor det netop er The Clash, som blev det helt store punkband for ham. Udsendelse nr.: 106 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jens Unmack og The Clash ”London Calling”

“Mine vinylplader er et fysisk testamente over min åndelige bagage.” Sådan beskriver Loveshops forsanger, Jens Unmack, sit forhold til sin fysiske musiksamling, som blandt andet tæller mere end ni forskellige versioner af The Clash albummet ’London Calling.’ I denne anden del af ugens Portætalbum kan du høre Jens fortælle om, hvordan det at købe et nyt eksemplar af ”London Calling” giver ham tryghed og indre ro. Vi taler også om, hvordan det har været at miste sin mentor, ven og band-kammerat, Hilmer Hassig i en trafikulykke og samtidig skulle tage stilling til om Loveshop skulle forsætte som band. Udsendelse nr.: 106 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Ena Spottag og Björk ”Vespertine”

“Jeg følte mig inviteret ind til en følsomhed, jeg kunne genkende, men som jeg absolut ikke havde lyst til at være ved.” Sådan beskriver skuespiller Ena Spottag sit møde med Björks musik. Albummet ”Vespertine” bringer hende i kontakt med et rigt indre liv af komplicerede følelser, som I sidste ende får Ena til at acceptere sig selv. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du blandt andet høre om, hvordan Ena Spottag gik fra drømmen om at blive musiker til at forelske sig i skuespillet. Udsendelse nr.: 105 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Ena Spottag og Björk ”Vespertine”

“Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv - på grund af det her album.” Når skuespiller Ena Spottag her i 2023 bliver bedt om at beskrive, hvad Björks album ”Vespertine” har betydet for hende, så står det klart, at albummets sange har været med til at skabe den person og den skuespiller, som Ena er blevet til. I denne anden del af ugens Portrætalbum får du historien om dengang, hvor Ena mødte både Tom Waits og Lou Reed, da hun så sin far spille ”Woyzeck” på Betty Nansen Teatret og forelskede sig i skuespillet og blev helt overbevist om, at det også var den vej, hun skulle i livet. Udsendelse nr.: 105 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Maria Fantino og Mew ”Frengers”

“Jeg var emo og så privilegeret, at jeg kunne få lov til at svælge i mørke følelser.” Sådan beskriver tv- og radiovært Maria Fantino sine teenageår, hvor hun vokser op i en stor lejlighed på Østerbro med nogle meget forstående og rummelige forældre. Allerede som 10-årig forelsker Maria sig i det danske band Mew og især deres album ’Frengers’ får en kæmpe betydning for hendes emo-følelsesliv. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du lære Maria bedre at kende og blandt andet høre historien om, hvordan hun allerede som barn drømte om at være vært på X Factor. Men på trods af, at hun blev stoppet som barn - både af janteloven og sit eget selvbillede, så er det nu lykkes for hende at blive X Factor-vært. Udsendelse nr.: 104 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Maria Fantino og Mew ”Frengers”

“Jeg får det fysisk dårligt, hvis jeg ikke er tro mod mig selv.” Sådan siger tv- og podcastvært Maria Fantino da snakken falder på hendes #metoo sag, som blev offentligt kendt igennem DR podcasten ’Genstart.’ Her fortæller Maria om den DR-chef, der både udsatte hende for sexchikane og trusler. Men hun oplever også at blive opfordret til at droppe sin klage af andre DR chefer. Den behandling finder Maria Fantino sig ikke i. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre mere om Marias retfærdighedssans og bevæggrundene for at gå offentlig ud med sin #metoo sag. Du kan også blive klogere på, præcis HVOR stor Mew-fan Maria egentlig er, når hun fortæller historien om hendes voldsomme reaktion, da et af medlemmerne forlader bandet. Udsendelse nr.: 104 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Tine Høeg og Romeo + Juliet soundtracket

“Den filmoplevelse var mit første møde med livets længsel.” Da forfatter Tine Høeg er 10 år gammel sidder hun i biografens mørke og får en kæmpe oplevelse med filmen ’Romeo + Juliet.’ Året er 1996 og teenagelivet tager snart sin begyndelse for den danske forfatter, som allerede skrev digte på det tidspunkt. Efter biografoplevelsen og en intens dyrkelse af det sprudlende soundtrack, begyndte Tine at blive fascineret af længsel. Og det er en fascination, som hun bærer med sig i sit forfatterskab her i 2023. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre om, hvordan Tine Høeg både forelskede sig i Leonardo Di Caprio og filmens soundtrack, der indeholdt numre med grupper som Radiohead, Garbage og The Cardigans. Og så kan du blive klogere på, hvordan en koncert med Spice Girls også gjorde en kæmpe forskel i den unge digterspires liv. Udsendelse nr.: 103 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

2:2 – Tine Høeg og Romeo + Juliet soundtracket

“At være fan af noget, er en smuk måde at øve sig på kærligheden.” Det siger forfatter Tine Høeg om hendes forsatte fascination af 1996-filmen ’Romeo + Juliet,’ hvor hun blev stor fan af både soundtrackets musik og skuespiller Leonardo Di Caprio. En afstandsforelskelse og længsel, som har givet kunstnerisk næring til Tines seneste romanudgivelser. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du også høre om, hvorfor Tine Høeg føler sig særligt elsket, når hendes mand laver playlister til hende og hylder deres parforhold igennem musikkens mange nuancer. Udsendelse nr.: 103 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

1:2 – Sebastian Jessen og Nik & Jays debutalbum

“Det var så befriende for mig at høre nogen sige: Her er vi, og vi er for fede!” Som ung gik Sebastian Jessen lidt stille med dørene omkring sit arbejde som skuespiller. Han ville ikke skille sig for meget ud fra mængden. Han var lige begyndt på Handelsskolen og overvejede, hvad han skulle med sit liv. Nik & Jays debutalbum blev dels et soundtrack til ungdomsårenes fester, men også en velkommen påmindelse om at stå ved, hvem man er, og hvad man godt kan lide – uanset, hvad andre mennesker måtte syntes om det. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du lære den unge Sebastian Jessen bedre at kende og blive klogere på hans vej fra Handelsskolens Nik & Jay fester til at blive en respekteret skuespiller. Udsendelse nr.: 102 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

2:2 – Sebastian Jessen og Nik & Jays debutalbum

“Kvinder har en særlig evne til at samle og dyrke relationer.” Det oplevede skuespiller Sebastian Jessen, da hans far døde. Det var hans mor og andre kvinder i familien, der stod for at få samling på flokken og dyrke det nære. Så i modsætning til den rolle han spiller i filmen ”Bedre Tider,” så blev han og resten af familien gode til at snakke - om selv de svære ting. Sebastian påpeger, at hans mor har en meget stor ære i, at de alle kom godt igennem sorgen, og han kan her i 2023 stadig trække på den lærdom. I denne anden del af ugens Portrætalbum dyrker vi også Nik & Jays mere følsomme sange og tager pulsen på deres debutalbum her tyve år efter udgivelsen. For holder det stadig? Lyt med og bliv klogere. Udsendelse nr.: 102 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

1:2 – Theis Ørntoft og Kent ”Hagnesta Hill”

”Jeg ville hellere høre Kent, end jeg ville være sammen med mine venner.” Sådan fortæller forfatter Theis Ørntoft om den gang, hvor han sad i sin efterskolelejr på Roskilde Festival og ikke kunne drikke alkohol, fordi han var på antidepressiv medicin. I baggrunden spillede Kent en koncert fra en af festivalens store scener, og det var nummeret ”Om du var här,” der blev Theis’ første møde med Kent, som trak så kraftig i ham, at han drømte sig væk fra efterskolelejerens fester. Senere købte han albummet ”Hagnesta Hill”, som blev soundtracket til en ungdom, hvor musik og litteratur begyndte at få en kæmpestor betydning for ham. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre om, hvordan Theis Ørntoft gik fra at være musikelsker, til at blive musiker - for til sidst at ende med at blive romanforfatter. Udsendelse nr.: 101 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:2 – Theis Ørntoft og Kent ”Hagnesta Hill”

“Det var en leg, før det var en konkurrence. Det er vigtigt at forstå. Også for kunstnere.” Forfatter Theis Ørntoft har en passion for tennis. Og det er ord fra tennis-filosoffen, Torben Ulrich, der altid minder Theis om, at der også skal være et element af leg i hans forfatterskab. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du komme med ind bag Theis Ørntofts skriveproces og blive klogere på hvilken del af romanskrivningen, som er sværest for ham. Du får også et indblik i, hvordan Kent og albummet ”Hagnesta Hill” stadig inspirerer ham her i 2023. Udsendelse nr.: 101 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

1:2 – Neel Rønholt og Spice Girls ”Spice”

”Jeg spiller alle sangene for mine døtre, fordi jeg synes, at Spice Girls har et vigtigt budskab.” Det fortæller skuespiller Neel Rønholt i denne første del af ugens Portrætalbum, hvor du kan lære både hende og fænomenet Spice Girls bedre at kende. Neel fortæller også om, hvordan det var at være til Spice Girls koncert i 1998 og inviterer med ned i sit barndomskælderværelse, hvor hun og tvillingesøsteren optrådte som Spice Girls og langsomt trådte inde i det begyndende voksenliv til den feministiske poprevolution, som Spice Girls satte i gang. Udsendelse nr.: 100! Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:2 – Neel Rønholt og Spice Girls ”Spice”

”Nu skal jeg til at høste frugterne af alt det hårde benarbejde, jeg har lavet i 30’erne.” Sådan drømmer skuespiller Neel Rønholt om sit liv i 40’erne, her hvor den store runde fødselsdag snart banker på. For 30’erne var fyldt med benhårdt arbejde for den populære skuespiller, som nu har lært at sætte større pris på andre værdier i livet end karriereræset og alle de prestigefyldte jobs. I denne anden del af ugens Portrætalbum fortæller Neel mere om sit forhold til Spice Girls her i 2023 og reflekterer over al den selvstændighed og selvtillid deres musik har bragt ind i hendes liv. Udsendelse nr.: 100! Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

1:2 – Nina Rask og Mø ”No Mythologies to Follow”

”Mø var lyden af et teenageliv, som jeg selv kunne forme. Det var lyden af autenticitet.” Sådan beskriver skuespiller, satiriker og vært Nina Rask sit møde med debutalbummet fra Mø. Sangene fra ”No Mythologies to Follow” blev soundtracket til årene, hvor Nina Rask bevægede sig fra at have en tryg, lille barndomsverden til at få en kæmpestor ungdoms- og begyndende voksenverden. Men hvordan tackler man det, som et ungt, søgende menneske, når voksenlivet kommer meget hurtigt og pludseligt? Hvor går man hen med al sin energi, sine spørgsmål og frustrationer? Det kan du måske få svar på i denne første del af ugens Portrætalbum, hvor Nina Rask fortæller om sin opvækst og beskriver den energiske ild, som Møs musik gjorde til et flammende bål. Udsendelse nr.: 99 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:2 – Nina Rask og Mø ”No Mythologies to Follow”

”Det var ikke meningen, at det skulle være en forside. Men det blev det. Og det var sejt!” Sådan fortæller skuespiller, satiriker og vært, Nina Rask om den berømte Eurowoman forside, der var prydet af Nina Rasks topløse, flade bryst, som det så ud lige efter en topoperation. Et modigt og stærkt billede, som måske affødte både eftertænksomhed, kærlighed og en masse had-beskeder? Hør hvilken respons Nina Rask fik i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor du også kan blive klogere på, hvilket forhold Nina har til Mø albummet ”No Mythologies To Follow” her i 2023. Du kan også komme med længere ind bag facaden, når Nina fortæller om sine fremtidsdrømme og håb. Udsendelse nr.: 99 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

1:2 – Martin Johannes Larsen og Kings Of Convenience ”Riot on an Empty Street”

”På Instagram skruer jeg 125 procent op for min persona. I programmet ’Vild Med Dans’ er jeg bare Martin. Og det er befriende.” Sådan beskriver ’Vild Med Dans’ værten, Martin Johannes Larsen, forskellen på sin rolle som tv-vært og sjov instagrammer og komiker. Martin kommer tættere på, hvordan han balancerer de mange forskellige roller i livet, og hvor rejsen ind i komikken og underholdningens verden begyndte? Og hvordan i al verden, det hænger sammen, at en mand, der har markeret sig med gakket humor og fuld fart på effekterne, vælger en meget stille og indadvendt album af ”Kings Of Convenience,” når der skal tegnes et portræt af ham? Det kan du få svar på i denne første del af ugens Portrætalbum-udsendelse. Udsendelse nr.: 98 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:2 – Martin Johannes Larsen og Kings Of Convenience ”Riot on an Empty Street”

”Jeg rammes også af imposter-syndrome. Er jeg god nok, til det jeg laver? Det spørger ’Vild Med Dans’ værten Martin Johannes Larsens sig selv om i denne anden del af ugens udsendelse, hvor du kan lære den populære komiker, Instagrammer og tv-vært endnu bedre at kende. Der bliver blandt andet talt om, hvordan man kan rammes af stor tvivl og let usikkerhed, når man som Martin ikke bruger sin uddannelse til noget, men mere hopper fra sten til sten i underholdningsbranchen og oftest kun beskæftiger sig med arbejde af ren lyst. Du kan også blive klogere på, hvordan ”Kings Of Conveniences” musik og udtryk stadig er et enormt vigtigt og privat helle i Martins liv. Udsendelse nr.: 98 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

1:2 – Annisette Koppel og Aretha Franklin ”I Never Loved a Man the Way I Love You”

”Du skal ikke synge mere, sagde min mor.” Annisette ser tilbage på mere end 50 år i musikkens tjeneste. Hun mindes sine første optrædener sammen med sin storesøster Rudi, som spillede ’Mie’ i de første ”Far Til Fire” film. En dag fortalte hendes mor, at Rudi ikke længere skulle optræde live og Annisettes korte karriere som barnesanger, derfor også måtte stoppe. ”Men hvem er jeg så nu?” spørger Annisette sig selv. ”Og hvor skal jeg hen?” De spørgsmål kan du få svar på i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor du også kan høre om dannelsen af The Savage Rose og Annisettes første møde med Aretha Franklins kraftfulde stemme på albummet ”I Never Loved a Man the Way I Love You.” Udsendelse nr.: 97 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:2 – Annisette Koppel og Aretha Franklin ”I Never Loved a Man the Way I Love You”

”Kravet var, at vi skulle spille for USA's soldater i Vietnam. Vi nægtede og mistede millioner.” Sådan fortæller Annisette om den internationale pladekontrakt, som hendes band ’The Savage Rose’ blev tilbudt af pladeselskabet RCA. Men Annisette og The Savage Rose var en del af 60’ernes ungdomsoprør og i ”The Summer Of Love” kunne intet være mere forkert, end at spille koncerter i Vietnam - alt imens den krig, der endte med at koste en million mennesker livet, rasede på 12. år. Få historien om The Savage Roses amerikanske eventyr og lær Annisette bedre at kende, når vi i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, tegner et nutidigt portræt af en af dansk musiks stærkeste stemmer og bliver klogere på, hvordan Aretha Franklin og albummet ”I Never Loved a Man the Way I Love You” stadig inspirerer Annisette her i 2023. Udsendelse nr.: 97 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

1:2 – Christian Tafdrup og The Cure ”Pornography”

”Det her album ændrede mit liv. Det ændrede min opfattelse af, hvem jeg var og udfordrede mig til at bevæge mig i andre retninger.” Sådan husker filminstruktør og skuespiller Christian Tafdrup sit møde med The Cure og albummet, ”Pornography,”som han har lyttet til næsten hver uge, siden han var 16 år gammel. Men hvem er den søgende unge mand, der i 1994 falder ned i The Cures formørkede depressions dyb? Og hvad var det for en retning albummet udstak for ham? Det kan du blive meget klogere på i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse. Udsendelse nr.: 96 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Christian Tafdrup og The Cure ”Pornography”

”Jeg kan enormt gode lide, når man kan lave noget, der stiller de store farlige spørgsmål.” Det postulerer filminstruktør og skuespiller Christian Tafdrup, når vi her i anden del af ugens Portrætalbum kommer omkring Christians forhold til The Cure her i 2023 og hans seneste film ”Speak No Evil” og ”En Frygtelig Kvinde.” Løber der i virkeligheden en rød stemnings-tråd fra The Cures formørkede depressionsværk ”Pornography” op til nogle af de mest brutale scener i hans nyeste film ”Speak No Evil?” Hør, hvad svaret er på det. Udsendelse nr.: 96 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Tobias Dybvad og Dizzy Mizz Lizzys debutalbum

”Jeg var drevet af at tage dumme beslutninger. Og det er farligt, når man er på et kasino.” Sådan fortæller komiker Tobias Dybvad, når vi taler om hans spilafhængighed i denne første del af ugens udsendelse. For når man i sit arbejde som komiker bruger ’dumme beslutninger’ og ’en kilden i maven’ til at skrive sjove jokes, så kan det være svært at lægge den fremgangsmåde fra sig, når man står på et kasino. Det lærte Tobias Dybvad på den hårde måde. Du kan også høre mere om hans kærlighed til dansk rocks grønne bølge og Dizzy Mizz Lizzys debutalbum, som vi i anledning af ”Spil Dansk Ugen” dykker ned i. Udsendelse nr.: 95 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Tobias Dybvad og Dizzy Mizz Lizzys debutalbum

”Der er stort potentiale i at genopfinde sig selv.” Sådan reflekterer komiker Tobias Dybvad over sit liv og karriere i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse. Her kommer vi blandt andet ind på, hvordan det føles at sige farvel til tv-programmet ’Dybvaaad,’ som var Tobias’ faste holdepunkt igennem 10 år. Du kan også blive klogere på, hvorfor Tobias er blevet mere interesseret i at vende blikket indad, bruge sig selv og sin egen sårbarhed, når han laver stand-up shows og tv-programmer. Og så markeres ”Spil Dansk Ugen” med en masse snak om den danske rockbølge, som slog benene væk under Tobias Dybvad i midten af 90’erne og ledte til ufatteligt mange afspilninger af Dizzy Mizz Lizzys debutalbum. Udsendelse nr.: 95 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Bodil Jørgensen og Leonard Cohen ”Dear Heather”

”Det onde bekæmper man bedst, ved at gøre fremskridt i det gode.” Det postulerer skuespiller Bodil Jørgensen i denne første del af ugens udsendelse, hvor vi kommer vidt omkring. Vi taler om verdens tilstand, Pixar film, sociale medier og det, at stirre ud i luften i fem minutter. Bodil Jørgensen fortæller også om sin fascination af den klassiske danske kogebog ”Frk. Jensen,” sin betagelse af Leonard Cohen og om, hvordan hun sagtens kan drage paralleller mellem hans album ”Dear Heather” og Nørrebro-rapperen, Sivas. Udsendelse nr.: 94 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Bodil Jørgensen og Leonard Cohen ”Dear Heather”

”Lyset var for mig, at Gud var i mørket.” Sådan fortæller skuespiller Bodil Jørgensen om sin ”nær-død oplevelse,” efter hun var involveret i en traktorulykke på et filmset. Og i denne anden del af ugens udsendelse fortæller Bodil om, hvordan hun inde i mørket fandt en trøst, som både er religiøs og musikalsk. For Leonard Cohen har igennem Bodil Jørgensens liv sat ord på både trøst, lys, mørke og fortvivlelse. Albummet ”Dear Heather” har en helt særlig plads i Bodils hjerte, fordi hun fandt det, og det fandt hende - på et særligt skelsættende tidspunkt i hendes liv. Udsendelse nr.: 94 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Line Kirsten og Yeah Yeah Yeahs ”Show Your Bones”

”Hun talte til noget kaos, som jeg ikke vidste skulle forløses inde i mig.” Sådan beskriver radio- og podcastvært Line Kirsten Nikolajsen mødet med sangeren Karen O fra bandet Yeah Yeah Yeahs. Da Line Kirsten går på efterskole, bliver hun introduceret til bandets andet album ’Show Your Bones,’ og det bliver et vendepunkt i hendes liv. I albummets sange finder Line Kirsten modet til at stå på egne ben, dyrke grimheden og den feminine råstyrke. I denne første del af ugens udsendelse kan du blive klogere på, hvordan især Yeah Yeah Yeahs to første albums var med til at vise en vej for den teenagepige, der senere i livet skulle blive en vigtig radiostemme for danske unge på tværs af køn, race og alder. Udsendelse nr.: 93 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Line Kirsten og Yeah Yeah Yeahs ”Show Your Bones”

”Du bliver ikke irrelevant for de unge, fordi du er fyldt 30. Jeg tror på forbilleder på tværs af aldre.” Radio- og podcastvært Line Kirsten Nikolajsen har igennem sit arbejde, beskæftiget sig meget med unge mennesker og deres rige indre liv. Og hun mener, at der i medie- og kulturtilbud til unge er brug for ældre forbilleder, som sagtens kan have en masse til fælles med unge mennesker. Line Kirsten oplevede nemlig selv at blive inspireret af den ældre sangerinde Karen O fra bandet Yeah Yeah Yeahs. Derfor har Line Kirsten taget deres album ’Show Your Bones’ med i studiet, når der skal tegnes et portræt af hende. I denne anden del af ugens udsendelse kan du blandt andet blive klogere på, hvordan Karen O stadig er et forbillede, der stadig i 2023 inspirerer og støtter Line Kirsten. Udsendelse nr.: 93 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202355 minutes
Episode Artwork

Lyt til ’Krimiland’ med Kristoffer Lind

I podcasten ’Krimiland’ dykker vært Kristoffer Lind hver uge ned i dramatiske historier bag store kriminelle personer og netværk, og sammen med en udvalgt gæst undersøger, afliver og bekræfter han tidens store myter og konspirationer. Fra drabet på Kennedy til Titanics forlis over den brutale, russiske mafia og helt ind i hovedet på Charles Manson. Du finder det hele i ’Krimiland’. Lyt med Radio4’s app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/17/202356 seconds
Episode Artwork

1:2 – Natasja Crone og ABBA ”Arrival”

”Jeg har sunget kor for ABBA.” Da Natasja Crone var 9 år gammel, fik hun mulighed for at synge kor for ABBA, da bandet gav koncert i Falconer Salen på Frederiksberg. Natasja var allerede kæmpe fan af de fire svenskere og knuselskede albummet ’Arrival.’ I denne første del af ugens udsendelse, kan du høre mere om, hvordan det så gik, da ABBA og Natasja Crone indtog scenen til det forventningsfulde publikum tilbage i 1979, og hvad den oplevelse har betydet for hende senere i livet. Udsendelse nr.: 92 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Natasja Crone og ABBA ”Arrival”

”Du kan ikke blive nyhedsvært. Der står jo ’underholdning’ i panden på dig.” Så kontant var meldingen, da journalist og TV-vært Natasja Crone i sin tid forsøgte at gå fra at være vært på underholdningsprogrammet ’Stjerne for en aften’ til at være vært på TV-avisen. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre, hvordan Natasja, imod alle odds, gik fra at være TV-værten, der var kendt for at synge ABBA til Melodi Grand Prix og programmet ’Stjerne for en aften,’ til at blive et af TV 2 Nyhedernes mest kendte ansigter. Du kan også høre om, hvordan det af omveje lykkedes Natasja Crone at skaffe billetter til en helt særlig ABBA koncertoplevelse, og om ”Arrival” albummet stadig rammer og rør Natasja her i 2023. Udsendelse nr.: 92 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jacob Lohmann og Soundgarden ”Superunknown”

”Jeg opdager mig selv igennem det her album.” Så enkelt kan de siges. Ordene er skuespiller Jacob Lohmanns, og albummet han taler om, er Soundgardens fjerde album ”Superunknown,”som i 1994 fejede benene væk under den danske skuespiller. I denne første del af ugens udsendelse kan du komme med tilbage til 90’er ungdommens dystopiske verdensbillede, hvor Jacob Lohmann og flere af hans venner går og har ondt i livet, midt i en super privilegeret tilværelse uden reelle problemer og udfordringer. Bliv også klogere på, hvordan ”Superunkown” bliver albummet, der får Jacob Lohmann til at opdage mange flere nuancer af livets facetter. Udsendelse nr.: 91 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jacob Lohmann og Soundgarden ”Superunknown”

”Jeg tror, de unge har det reelt dårligere i dag, end vi havde det i 90’erne.” Det mener skuespiller Jacob Lohmann, som selv var teenager i 90’erne og nærmest besat af tungsindige rockbands som Pearl Jam og Soundgarden. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre mere om, hvorfor Jacob Lohmann er glad for, at han ikke er ung her i 2023 og blive klogere på, hvordan det er at spille med i så forskellige produktioner som TV 2-serien ’Oxen’ og den nye storfilm ’Bastarden.’ Udsendelse nr.: 91 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202355 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

1:2 – Amalie Dollerup og Lisa Nilsson ”Små Rum”

”Jeg blev meget indelukket som teenager, fordi der var mange, der sagde til mig, at jeg ikke skulle tro jeg var noget”. Sådan erindrer skuespiller Amalie Dollerup den svære teenagetid, hvor hun gik fra at være barnestjerne på film og i tv-serien ’Strisser på Samsø’ og ind i det begyndende voksenliv. I voksenlivet melder en ny alvor sig, og her finder Amalie et frirum og en pause i musikkens verden. Lisa Nilssons album ’Små Rum’ en ro og eftertænksomhed i en ellers støjende tid. Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

2:2 – Amalie Dollerup og Lisa Nilsson ”Små Rum”

”Jeg syntes, at jeg har truffet de rigtige valg i mit liv”. Sådan reflekterer skuespiller Amalie Dollerup over hendes skuespillerkarriere, da snakken falder på at den 10. og sidste sæson af TV-serien ’Badehotellet’ er i gang med at blive indspillet. Anders og Amalie taler om, hvordan det er at have spillet den samme rolle i mere end 10 år, og hvad der skal ske, når den populære serie slutter. Det og meget mere kan du få svar på i denne anden del af ugens ’Portrætalbum’, hvor vi også undersøger, om Lisa Nilssons ’Små Rum’ stadig har den samme betydning og kraft i Amalies liv, som den havde tilbage i 2001. Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1:2 – Poul Krebs og The Who ”Who’s Next”

”Der, hvor jeg står i livet nu, skriver jeg friere, end jeg nogensinde har gjort.” Det erkender Poul Krebs i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor samtalen både når omkring hans nyeste album ”Sange til natten” og alle de mange barndomsminder, der knytter sig til The Who’s album ”Who’s Next.” Det album bliver nemlig helt centralt for den unge Poul Krebs, da han pludseligt mister sin far og efterfølgende søger svar på alle livets store spørgsmål. The Who bliver bandet, der giver svarene og kommer til at definere en bestemt måde at udtrykke sig på, som har været vigtig igennem hele Pouls liv. Udsendelse nr.: 89 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

2:2 – Poul Krebs og The Who ”Who’s Next”

”Der er kommet rigtig meget god kreativitet og tankevirksomhed af ud af årene med Corona.” Sådan ser Poul Krebs tilbage på de vanvittige år, hvor Coronapandemien vendte op og ned på mange musikeres liv. Men det er også en tid, hvor Poul Krebs igen finder ind til noget af den nerve og frie kreativitet, som fik ham til at satse på musikken som en levevej. En nerve som stadig her i 2023 findes hos hans gamle helte i The Who og i særdeles på albummet ”Who’s Next.” I denne anden del af ugens udsendelse, kan du også høre Poul Krebs beskrive, hvordan hans gennembrudsalbum ”Små Sensationer” blev den redningskrans, der gjorde, at han stadig er musiker den dag i dag. Udsendelse nr.: 89 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1:2 – Kira Skov og The Doors ”Strange Days”

”Jeg følte mig favnet af Jim Morrison, fordi han forstod mig!” Sådan beskriver musiker Kira Skov mødet med The Doors og forsanger Jim Morrison, da hun som 13-årig forelsker sig i albummet ’Strange Days.’ Fra 1989 til 1999 jagter Kira Skov musikkens og kunstens yderste grænser – både i et forsøg på at bryde igennem som udøvende musiker, men også for at undersøge den type boheme-liv, som Jim Morrison havde levet. Den søgen bringer den unge Kira Skov til både London og Los Angeles, hvor hun finder sammen med den 16 år ældre musiker ’Eve’, som dog viser sig at have markante skyggesider. I denne første del af ugens udsendelse, kan du blive klogere på Kira Skovs ungdomsforelskelse i The Doors, Los Angeles, kunsten og musikken. Men også om hvordan både hendes flirten med skuespilleren Val Kilmer, boheme-drømmene og den store pladekontrakt faldt fra hinanden, og hvordan hun endte med at flygte fra ’Eve’, der blev både psykisk og fysisk voldelig overfor Kira og de andre bandmedlemmer. Udsendelse nr.: 88 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202355 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

2:2 – Kira Skov og The Doors ”Strange Days”

”Efter min mands død er hele min fremtid, som jeg havde forestillet mig den, forsvundet.” En overdosis endte med at tage livet af Kira Skovs mand og musikalske samarbejdspartner. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre om, hvordan Kira Skov skrev sig igennem sin sorg og begyndte at finde nye aspekter af sig selv og sin egen musik. Hun fortæller her, hvordan The Doors og især albummet ’Strange Days’ kan stadig inspirerer Kira menneskeligt og musikalsk. Til sidst i udsendelsen tager vi et dybt dyk ned i et af de helt store Doors numre, når vi kommer vidt omkring i ”When The Music’s Over” og dets mange betydninger. Udsendelse nr.: 88 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202355 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

1:2 – Morten Hee Andersen og Radiohead ”In Rainbows”

”Jeg har altid bedst kunne lide skurkene. De føles mere menneskelige.” Det fortæller skuespiller Morten Hee Andersen i denne første del af ugens Portrætalbum-udsendelse, hvor du får mulighed for at komme med ind i skuespillerens maskinrum, når han forbereder sig til rollen som tv- eller filmskurk. Du kan også lære Morten Hee Andersen anno 2008 lidt bedre at kende, når han beskriver den tid i sin ungdom, hvor gymnasiestarten giver nye identitetsmuligheder. Samtidig bliver han væltet omkuld af Radioheads album ”In Rainbows,” som får en helt særlig plads i hans hjerte, efter han så bandet spille på Roskilde Festival. Her stod Morten helt alene, mærkede musikken og græd. Tryk play og hør hvorfor. Udsendelse nr.: 87 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

2:2 – Morten Hee Andersen og Radiohead ”In Rainbows”

”Radiohead fik mig til at undersøge en større sårbarhed i mig selv. Jeg opdagede, at jeg havde en introvert side. Og det var sindssygt vigtigt.” Sådan beskriver skuespiller Morten Hee Andersen mødet med Radioheads musik, når han her i 2023 skal sætte ord på, hvad det var bandet og albummet ”In Rainbows” gjorde for ham som ung. I denne anden del af ugens udsendelse kan du også blive klogere på, hvordan Morten forbereder sig til de meget forskelligartede roller, han spiller, og finde ud af, hvorfor han laver musik-playlister til hver enkelt rolle. Udsendelse nr.: 87 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202355 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1:2 – Nicolas Bro og Roland Kirk ”We Free Kings”

”Jeg var en punk-dreng, der lyttede til jazz.” Sådan beskriver skuespiller Nicolas Bro sig selv i 1989. Han er lige startet på gymnasiet og har fået en ny ven, som introducerer ham for jazzens komplekse toner. Det er ellers musik, der ligger ret langt væk fra den punk-elskende, knæstrømpe og hattebærende 16-17-årige Nicolas. Men især den amerikanske jazzmusiker Roland Kirk og albummet ’We Free Kings’ kommer til at bygge bro imellem punken og jazzen for ham. I denne første del af ugens udsendelse, fortæller Nicolas åbenhjertigt om sin gymnasietid, hvor han tager et aktivt valg om at være skolens outsider, får tæsk på grund af sit tøjvalg og den begyndende flirt med skuespil, som mange år senere skulle vise sig at blive hans levevej. Udsendelse nr.: 86 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Nicolas Bro og Roland Kirk ”We Free Kings”

”Dansk film er i krise. Jeg har ikke haft noget arbejde i halvandet år.” Sådan fortæller skuespiller Nicolas Bro åbenhjertigt i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor du blandt andet kan blive klogere på, hvorfor dansk film er i krise, og hvilken rolle Nicolas selv opfatter som sin karrieres foreløbige højdepunkt. Samtalen byder også på dybere refleksioner over det at være et offentligt kendt menneske, samt overvejelser om, hvorvidt Nicolas Bro skal i gang med at satse mere på teatret end på film og tv-serier. Det sker alt sammen til tonerne af Roland Kirks album ’We Free Kings,’ som stadig her i 2023 har stor betydning i Nicolas Bros liv. Udsendelse nr.: 86 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Kato og Fatboy Slim ”You’ve Come A Long Way Baby”

”Musik har været min bedste ven hele mit liv.” Det konstaterer den danske musiker og DJ Kato i ’Portrætalbum,’ da han fortæller om sin barndom, og hvordan han i en meget tidlig alder dykker langt ned i den elektroniske musiks mange farverige kaninhuller. Hør historien om, hvordan han i teenageårene danner et mobildiskotek sammen med sine venner, og hvordan grupper som Basement Jaxx, The Prodigy og især Fatboy Slim og albummet ’You’ve Come A Long Way Baby’ ændrer hans måde at opfatte musik på. Udsendelse nr.: 85 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Kato og Fatboy Slim ”You’ve Come A Long Way Baby”

”Jeg brugte arven fra min far til at købe en computer, som jeg kunne lave musik på.” Det fortæller den danske musiker og DJ Kato om i ’Portrætalbum.’ Her kan du også høre, hvordan hans fars død har påvirket ham som menneske og musiker, hvordan man finder nye mål og drømme i livet, når man allerede har arbejdet sammen med en kæmpe stjerne som Snoop Dogg, og hvordan det går op for Kato, at Fatboy Slims album ’You’ve Come A Long Way Baby’ har haft en endnu større indflydelse på hans liv, end han egentlig selv var klar over. Udsendelse nr.: 85 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Rasmus Tantholdt og Led Zeppelin ”IV”

”Din far er død. Du bliver ked af det. Men også lettet. Og kan du tillade dig det?” Sådanne tanker knokler den 13-årige Rasmus Tantholdt med, da hans alkoholiserede far dør i en ulykke. Rasmus har allerede som barn et stort ansvar derhjemme. Han passer på sin søster og forsøger at blive god til at trives i det kaos, som følger med hans fars druk. Samtidig bliver musikken og især Led Zeppelins fjerde album både en flugtvej og en støtte igennem svære tider og hårde oplevelser. Men det er netop alle de oplevelser, som den voksne journalist og udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt har brugt som en konstruktiv ballast i et liv fyldt med spænding, svære valg og store sejre. Det og meget andet kan du høre om i dette første afsnit af ugens Portrætalbum udsendelse. Udsendelse nr.: 84 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202355 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

2:2 – Rasmus Tantholdt og Led Zeppelin ”IV”

”Led Zeppelin er et band, der for mig er på niveau med de største klassiske komponister.” Her i 2023 er Led Zeppelins fjerde album stadig en hjørnesten i journalist og udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdts liv. Et liv hvor han på grund af barndommens svære oplevelser, har lært at trives i det kaos, som hans arbejde ofte byder ham i alverdens krigszoner. Og når Rasmus rejser ud i verden, så bruger han blandt andet den klassiske musik til at holde sin hjerne og hukommelse skarp. Hvordan det sker, og hvorfor Led Zeppelin kan sammenlignes med de største klassiske komponister, ja det kan du blive meget klogere på i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse. Udsendelse nr.: 84 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202355 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jonas Mogensen og The National ‘High Violet’

”Det her album minder mig om, at jeg skal presse mig selv til at turde at tage springet.” Sådan fortæller komiker Jonas Mogensen om tiden, hvor han overvejede, om han skulle forsætte på jurastudiet eller satse på en stand-up karriere. The National’s album ’High Violet’ blev et soundtrack til tidens svære valg. Sangene blev nemlig en form for advarsel om, hvor Jonas i hvert fald IKKE gad ende i livet. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre Jonas fortælle om, hvordan det så gik, da han tog springet og satsede på komikken. Og hvordan han oplever, at hans valg i livet ofte er styret af den selvsamme frygt, som også giver en stor fremdrift i hans tilværelse. Udsendelse nr.: 83 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jonas Mogensen og The National ‘High Violet’

”Der skal være noget teenager tilbage inde i en, hvis man skal lave det, jeg laver.” Sådan fortæller komiker Jonas Mogensen i denne anden del af ugens udsendelse, hvor snakken blandt andet falder på hans karrieres succeser som både stand-up komiker og medskaber af Tv-serien ”Minkavlerne.” Vi kommer også ind på, hvor The National’s album ’High Violet’ stadig her i 2023 kan virke som en guide til livets store og små valg. Udsendelse nr.: 83 Vært: Anders Bøtter Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Bābak Vakili og Outlandish ”Outland’s Official”

”Det er ulovligt at rappe i Iran. Det bliver set som ”en revolutionær handling.” Men rapperne har et kæmpe folkeligt følge.” Det fortæller den dansk-iranske podcastvært og forfatter Bābak Vakili om i denne anden del af ugens udsendelse. Her snakker vi blandt andet om, hvordan hiphop er en del af rygraden i den nuværende iranske frihedskamp, hvor rap anses som en revolutionær handling og derfor er ulovligt. Du kan også blive klogere på, om Bābaks ungdomshelte fra Outlandish og deres debutalbum stadig holder her i 2023, hvor Bābak selv har fået stor succes som podcastvært og forfatter, der repræsenterer det multietniske danske samfund anno 2023. Udsendelse nr.: 82 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Bābak Vakili og Outlandish ”Outland’s Official”

”Man render ikke rundt som 14-årig og tænker ”jeg føler mig ikke repræsenteret.” Det er bare et livsvilkår.” Det pointerer den dansk-iranske podcastvært og forfatter Bābak Vakili, da snakken falder på den manglende repræsentation af forskellige etniciteter i det danske mediebillede op igennem 00’erne. I år 2000 sker der dog noget skelsættende for den unge Bābak: Han hører hiphop-gruppen Outlandish’ debutalbum. Og for første gang føler han sig repræsenteret af et dansk mainstream musikprodukt. De tre gutter fra Brøndby Strand rapper nemlig om familieproblematikker, ophav og splittelse. Og det fik kæmpestor betydning i Bābaks ungdomsliv. Udsendelse nr.: 82 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Bābak Vakili og Outlandish ”Outland’s Official”

”Man render ikke rundt som 14-årig og tænker ”jeg føler mig ikke repræsenteret.” Det er bare et livsvilkår.” Det pointerer den dansk-iranske podcastvært og forfatter Bābak Vakili, da snakken falder på den manglende repræsentation af forskellige etniciteter i det danske mediebillede op igennem 00’erne. I år 2000 sker der dog noget skelsættende for den unge Bābak: Han hører hiphop-gruppen Outlandish’ debutalbum. Og for første gang føler han sig repræsenteret af et dansk mainstream musikprodukt. De tre gutter fra Brøndby Strand rapper nemlig om familieproblematikker, ophav og splittelse. Og det fik kæmpestor betydning i Bābaks ungdomsliv. Udsendelse nr.: 82 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Bābak Vakili og Outlandish ”Outland’s Official”

”Det er ulovligt at rappe i Iran. Det bliver set som ”en revolutionær handling.” Men rapperne har et kæmpe folkeligt følge.” Det fortæller den dansk-iranske podcastvært og forfatter Bābak Vakili om i denne anden del af ugens udsendelse. Her snakker vi blandt andet om, hvordan hiphop er en del af rygraden i den nuværende iranske frihedskamp, hvor rap anses som en revolutionær handling og derfor er ulovligt. Du kan også blive klogere på, om Bābaks ungdomshelte fra Outlandish og deres debutalbum stadig holder her i 2023, hvor Bābak selv har fået stor succes som podcastvært og forfatter, der repræsenterer det multietniske danske samfund anno 2023. Udsendelse nr.: 82 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Joachim Fjelstrup og Michael Jackson ”Thriller”

”Da jeg begyndte i gymnasiet, fortalte jeg min mor, at jeg ikke længere troede på Gud.” Sådan fortæller skuespiller Joachim Fjelstrup i denne første del af ugens ’Portrætalbum,’ hvor vi tager tilbage til år 2004. Her forlader Joachim Fjelstrup sit kristne barndomshjem, begynder i gymnasiet og opdager for første gang Michael Jackson-albummet ’Thriller.’ Selvom pop-mesterværket allerede på det tidspunkt er mere end 20 år gammelt, så bliver det soundtracket til en både fantastisk, skræmmende og sjov tid med frigørelse, selvstændighed og tvivl om livets store spørgsmål for Joachim Fjelstrup… Udsendelse nr.: 81 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Joachim Fjelstrup og Michael Jackson ”Thriller”

”Jeg ved ikke, om jeg kan lide at udfordre mig selv … men jeg føler, at man skal!” For skuespiller Joachim Fjelstrup var det præcis sådan, det føltes at spille Klaus Rifbjerg i filmen ’Toves værelse.’ Det fortæller han om i denne anden del af ugens ’Portrætalbum,’ hvor vi tegner et portræt af Joachim Fjelstrup anno 2023 og finder ud af, om Michael Jacksons ’Thriller’ stadig er et album, der kan virke både sejt, sjovt og frigørende. Du kan også blive klogere på hans rolle i DR’s TV-serie ’Carmen Curlers,’ hvor han spiller den homoseksuelle modefotograf Benjamin og medvirker i sexscener, der efterfølgende fik en hel del omtale. Udsendelse nr.: 81 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Lars Ranthe og C.V. Jørgensen ”I det muntre hjørne”

”Jeg var en ekstremt følsom dreng. Men jeg skjulte min følsomhed og var meget fysisk og fandenivoldsk.” Det fortæller skuespiller Lars Ranthe om sin opvækst i Urbanplanen på Amager, hvor han breakdancede, kørte på BMX og som kun 11-årig endte med at få en rolle som stuntdreng i filmen ’Gummi-Tarzan.’ Efter fem år som skibums endte Lars Ranthe i 1996 på Odense Teater. Her fik han endelig lov til at dyrke sine følsomme sider. Han lærte at lytte til sig selv og ikke mindst til C.V. Jørgensens ord og musik. Albummet ’I det muntre hjørne’ fik en helt særlig betydning for ham, og her i 2023 kan han stadig finde nye betydninger i de smukke sange. Udsendelse nr.: 80 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Lars Ranthe og C.V. Jørgensen ”I det muntre hjørne”

”Døden holdt op mod tiden gør, at man skal hvæsse sit åndsnærvær. Så det forsøger jeg på.” Sådan reflekterer skuespiller Lars Ranthe i denne anden del af ugens udsendelse, hvor samtalen handler om, hvad der sker med én, når man er nået længere end halvvejs i livet. Hvad skal man nå, inden man dør? Hvor skal ens fokus være? Og hvordan udtrykker Lars Ranthe sig i de kommende år, når han udgiver musik i duoen Ranthe/Montin? Det og meget mere får du svar på, når vi forsætter fortællingen om Lars Ranthes forhold til livet, tiden og ikke mindst C.V. Jørgensens tiende studiealbum ’I det muntre hjørne.’ Et album, som stadig kan forundre og fascinere Lars Ranthe. Udsendelse nr.: 80 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Ghita Nørby og Mozart ”Tryllefløjten”

”Jeg er opdraget i kritik. Kritik er noget af det bedste, jeg ved.” Sådan fortæller Ghita Nørby om sin vej ind i skuespillets kunst, hvor hun blev styrket af kritik fra ældre skuespillere og instruktører. I denne første del af ugens udsendelse kan du komme med tilbage til Ghita Nørbys barndom i 1944, hvor Danmark var besat af Tyskland under 2. verdenskrig, og hendes far Einar Nørby kæmpede i den ”kulturelle frihedskamp”, der foregik på Det Kongelige Teater. Du kan også høre, hvordan Ghita i 1950’erne sneg sig til prøvefilmning på Nordisk Film og efterfølgende blev sendt på højskole af sine forældre. En oplevelse, der fik stor indflydelse på resten af hendes liv. Udsendelse nr.: 79 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Ghita Nørby og Mozart ”Tryllefløjten”

”Der er aldrig noget, der er let. Jeg kan ikke fordrage lave gærder. Jeg vil kun have høje gærder i mit liv.” Det siger Ghita Nørby i denne anden del af ugens udsendelse, hvor Anders Bøtter spørger ind til hendes karrieres største udfordringer. Du får også et portræt af to vigtige år i Ghita Nørbys liv: 1956, hvor hun får sin filmdebut i ’Ung Leg’, og 1996, hvor hun spiller over for Max von Sydow i ’Hamsun’ og bliver Ridder af Dannebrog. Til sidst i udsendelsen kan du høre Ghita Nørby svare på, hvordan hun gerne vil leve sin sidste tid, og hvordan hun gerne vil herfra. Svaret leveres med et glimt i øjet, og det går ikke stille for sig. Udsendelse nr.: 79 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Glenn Bech og Madonna ”Confessions on a Dancefloor”

”Mange homoer elsker Madonna, fordi hun overskrider grænser, som vi homoer ikke må overskride. Derfor kan vi spejle os i hende.” Sådan fortæller forfatter Glenn Bech om sit forhold til Madonna. En kærlighed til den flamboyante musik og ekstravagante kunstner, der blev grundlagt helt tilbage i folkeskolen, hvor Glenn tog nummeret ”Hung Up” fra albummet ”Confessions On A Dancefloor” med til klassens time. Og det skulle vise sig at få store konsekvenser… Udsendelse nr.: 78 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Glenn Bech og Madonna ”Confessions on a Dancefloor”

”Jeg ejer ikke skyggen af frygt for, ikke at have noget at skrive om. Tværtimod!” Sådan reflekterer Glenn Bech over sit forfatterskab og succesudgivelsen ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet.” For kan Glenn Bech blive ved med af udgive stærke og relevante bøger, ligesom hans barndomsidol Madonna igennem flere årtier formåede at holde sig skarp og relevant? Svaret er umiddelbart ja, men nuancerne røber også at Glenn Bech har travlt med at leve i nuet og ikke spilde et sekund af den ungdom han har tilbage. Udsendelse nr.: 78 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Caroline Henderson og Wu-Tang Clan ”36 Chambers”

”Ray Dee Ohh havde jo ikke noget med mig at gøre…” Sådan fortæller den danske musiker og skuespiller Caroline Henderson om bruddet med en af dansk musiks mest succesfulde popgrupper nogensinde. Bruddet skete i begyndelsen af 90’erne, hvor Caroline Henderson havde et brændende ønske om at stå på egne ben. Hun vil lave sin egen musik, spille skuespil og er blandt andet inspireret af den amerikanske hiphopgruppe Wu Tang Clan og deres debutalbum ’Enter The Wu-Tang (36 Chambers).’ I denne første del af ugens udsendelse fortæller Caroline om, hvordan hendes rejse hen imod en succesfuld solokarriere begyndte med teaterforestillingen ’Gasolin’ og et sprudlende samarbejde med Thomas Blachman. Udsendelse nr.: 77 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:2 – Caroline Henderson og Wu-Tang Clan ”36 Chambers”

”At spille viking i en Netflix-serie er det sjoveste og det værste, jeg nogensinde har prøvet”. Sådan fortæller Caroline Henderson om en af de største udfordringer, hun nogensinde er blevet stillet over for som skuespiller. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre mere om, hvordan Caroline Henderson ser på sig selv som skabende kunstner, og du kan blive klogere på, hvorfor hun med stolthed kalder sig selv for en ”diva”. Udsendelse nr.: 77 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

1:2 – Special: Musikken i det store udland

I denne særudgave af ’Portrætalbum’ skal vi en tur ud i verden. Anders Bøtter ser tilbage på nogle af de samtaler, hvor programmets gæst har fundet musik, der ændrede deres liv, mens de befandt sig i udlandet. I første del kan du høre uddrag fra programmet med kaptajn og eventyrer Emil Erichsen, der faldt over Jack Johnsons musik, da han sejlede med sin familie på Nordkaperen. En periode, hvor han var ved at finde ud af, hvilke retninger hans eget liv skulle tage. Du kan også møde skuespiller Sofie Gråbøl, som havde en helt særlige oplevelser med sit barndomsidol David Bowie, dengang hun boede og arbejdede i London. Sidst men ikke mindst kan du rejse til Paris med livsstilsekspert Anne Glad. Som au pair i den franske hovedstad fik Lou Reeds album ’Transformer’ en helt særlig betydning for hende. Udsendelse nr.: 76 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Medvirkende: Emil Erichsen, Sofie Gråbøl og Anne Glad.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Special: Musikken i det store udland

I denne særudgave af Portrætalbum rejser vært Anders Bøtter sammen med sine gæster ud i verden gennem musikken. Da tv-vært Anna Lin i 2016 forlod de trygge danske rammer og rejste rundt i Australien, var det med Tame Impala i ørene. På den rejse fandt hun inspirationen til at træffe beslutninger, som førte hendes liv i en helt ny retning. Du kan også møde rapper Per Vers som op igennem 80’erne og 90’erne dykkede så dybt ned i den nye amerikanske hip hop, at han til sidst følte, at han havde mere tilfælles med storbyens rimsmede og ghettoens musikere, end han havde med de unge i hans danske hjemby. Især gruppen De La Soul fik en stor plads i Per Vers’ hjerte. For musiker og sanger Allan Olsen var mødet med musikeren Randy Newman, der skrev sange om mennesker på kanten af samfundet, skelsættende. I Newman fandt han en stemme, han kunne spejle sig i. En stemme der fortalte både vigtige og vittige historier om mennesker og deres meget forskellige liv. Det var en måde at lave musik på, som kom til at inspirere Allan Olsen resten af livet. Udsendelse nr.: 76 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Medvirkende: Anna Lin, Per Vers og Allan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jesper Stein og Leonard Cohen ”Various Postitions”

”Mødet med Leonard Cohen bliver en fakkel i mørket for mig.” Sådan fortæller forfatter Jesper Stein i ugens udsendelse, hvor vi blandt andet dykker ned i hans ungdoms mørke, lys, fest og forelskelser. Den unge Jesper Stein dyrkede ”de mørke 80ere,” forsøgte at leve som en boheme og drømte om at blive forfatter. Han fandt både inspiration og en smule lys i Leonard Cohens syvende studiealbum ”Various Positions,” der indeholder sange, som stadig er uhyre vigtige for Jesper Stein her i 2023. Hvilke sange det er, kan du blive klogere på i denne første del af ugens udsendelse. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jesper Stein og Leonard Cohen ”Various Postitions”

”Først da jeg kom i alkoholbehandling, forstod jeg, at det ikke var et spørgsmål om livsstil, men et spørgsmål om liv og død.” Det er de barske realiteter, forfatter Jesper Stein må se i øjnene, da det går op for ham, at hans alkoholmisbrug kan ende med at tage livet af ham. I denne anden del af ugens udsendelse kan du høre mere om, hvordan Jesper fandt en vej ud af misbruget, og hvordan Leonard Cohens musik stadig følger ham i tykt og tyndt. Især udvalgte sange på albummet ”Various Positions” har fået nye og stærkere betydning, end da han var ung. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Anna Juul og Poul Krebs ”Små Sensationer”

”Det lyder dramatisk, men det her album har jeg gode barndomsminder fra, og dem har jeg ikke ret mange af.” Sådan beskriver forfatter Anna Juul sit forhold til Poul Krebs albummet ”Små Sensationer,” der blev en nær ven i en barndom, der blandt andet blev præget af forskellige psykiske udfordringer. I denne første time af ugens udsendelse, får du historien om Annas kærlige barndomshjem, opvæksten med tiltagende psykisk sygdom og hendes store fascination af Poul Krebs’ måde at skrive enkelt om livets svære sider. Noget, der måske har inspireret hendes eget forfatterskab? Udsendelse nr.: 74 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Anna Juul og Poul Krebs ”Små Sensationer”

”Jeg har gjort mig meget umage med at overbevise alle om, at Poul Krebs er fantastisk.” Det fortæller forfatter Anna Juul i anden del af ugens udsendelse, hvor vi dykker ned i det fascinerende spændingsfelt mellem ”god” og ”dårlig” smag, som især storbyens såkaldte ”kultureliter” ofte har skarpe holdninger til. For hvorfor er det, at Anna Juul stædigt måtte overbevise radiokanalen P1 om, at hun ikke mente det ironisk, da hun valgte sangen ”Sådan nogen som os,” dengang hun blev inviteret til at snakke om livets vigtigste musiknumre? Hvorfor er Lars H.U.G. ”god smag,” når Poul Krebs er ”dårlig smag”? Det og meget andet kan du blive klogere på, når vi sammen dykker ned i Poul Krebs mesterværket ”Små Sensationer”. Udsendelse nr.: 74 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Jim Lyngvild og Ulla Henningsen ”Kald Mig Liva”

”Der er meget på det her album, jeg skal genhøre for at finde min egen fortid.” Sådan siger Jim Lyngvild om albummet ”Kald Mig Liva”, hvor Ulla Henningsen synger Liva Weels største sange. Det er et album, der har fulgt ham siden 1992, hvor han som 14-årig blev han dybt fascineret af Ulla Henningsens versioner af især Poul Henningsen og Kai Normann Andersens tekster og melodier. I denne første del af ugens ’Portrætalbum’ kan du høre om Jim Lyngvilds fund af sine oldeforældres skilsmissepapirer. Heri står der, at hans oldefar var rasende på hans oldemor, fordi hun var blevet opdaget i at gå klædt i herretøj i Scala Teatrets kælderbar. Et sted hun ifølge de gamle skilsmissepapirer hang ud med ”homoseksuelle og andre afvigere”. Det var et livligt miljø, som Liva Weel også har sunget om i 1920erne. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Jim Lyngvild og Ulla Henningsen ”Kald Mig Liva”

Jim Lyngvild er ikke bange for fremtiden, men frygten for at ende som den store danske sanger Liva Weel bor alligevel i ham. For hvem er du, hvis du bliver glemt? ”Følelsen af at blive hyldet det ene øjeblik og være glemt det næste er en indboende skræk i mig. For når du ikke har nogle børn, så ender du alene. Så dør du alene”. Det taler vi om i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor Jim Lyngvild også afslører, hvorfor Liva Weels sang på Poul Henningsen og Kai Normann Andersens vigtige nummer ”Man binder os på mund og hånd” stadig kan få ham til at græde. Sangen har fulgt ham lige siden 1992, og han anser også den dag i dag sangen som en ven i livet. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Signe Lindkvist og Sebastian ”Hyldest til Sebastian”

”Min mor dør, da jeg er 24. Min far dør, da jeg er 30. Men melankolien er min ven.” Det fortæller Signe Lindkvist i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor hun forklarer, hvorfor hendes sorg og melankoli gemmes bag en lukket dør, som kun hun selv har nøglen til. Og det er herinde i ”melankoliens rum”, at Sebastians sange lever og kan give både trøst, forståelse og glæde for Signe. Albummet ”Hyldest til Sebastian” bliver i 2009 soundtracket til hendes skilsmisse, men også mødet med sange, hun elsker i forvejen, som nu bliver serveret for hende i nye versioner, som hun måske faktisk syntes er endnu bedre end originalerne. Udsendelse nr.: 72 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Signe Lindkvist og Sebastian ”Hyldest til Sebastian”

”I dag er børnenes stemme gået tabt i kommercialiseret clickbait.” Sådan siger den tidligere børne-tv vært Signe Lindkvist i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse. Her kan du også høre hende uddybe, hvorfor hun syntes at dansk børne-tv er blevet for overfladisk og ikke længere møder børnene i øjenhøjde. Noget, som den danske musiker Sebastian i øvrigt altid har gjort. Måske er det også derfor, at Sebastians sange har betydet så meget for Signe, der stadig ser sig selv som en cirkusprinsesse med et stort Peter Pan-syndrom. På albummet ”Hyldest til Sebastian” er Isam B’s version af nummeret ”Vårvise” ifølge Signe ”det ultimative break-up nummer.” Hvorfor det forholder sig sådan, kan du høre meget mere om i denne pocdast. Udsendelse nr.: 72 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Rune Rask og Daft Punk ”Discovery”

”Når jeg nu skulle tabe en amerikansk grammy, så var det okay, at det var Daft Punk, jeg tabte til.” Sådan fortæller producer og medlem af gruppen Suspekt, Rune Rask, om sit amerikanske grammy-eventyr, hvor han og resten af Suspekt tilbage i 2014 var nominerede i kategorien ”Årets Album,” da de havde produceret et nummer til rapperen Kendrick Lamars nyeste album. Daft Punk er nogle af Rune Rasks allerstørste helte. Det kan du høre om i denne første del af ugens udsendelse, hvor du også kan blive klogere på, hvordan Daft Punks album ”Discovery” rammer Rune Rask, imens han er ved at tørre bræk op på et irsk værtshus i det indre København. Sidst, men ikke mindst, kan du også lære, hvordan et Madonna kasettebånd og en børnesaks blev starten på Rune Rasks karriere som producer. Udsendelse nr.: 71 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Rune Rask og Daft Punk ”Discovery”

”Jeg blev svimmel og syg. Jeg kunne ikke lave musik og tænkte, om det var det? Om det hele var slut nu?” Sådanne tanker knoklede producer og Suspekt-medlem Rune Rask med tilbage i 2022. For hvis han var for syg til at lave musik, hvad skulle han så stille op? Hvad nu, hvis han ikke længere kunne udtrykke sig på den måde, som stod hans hjerte allermest nært? Du kan få svaret her i anden del af ugens Portrætalbum, hvor Rune Rask også fortæller om, hvordan Daft Punks album ”Discovery” har inspireret ham til flere numre på sin nyeste soloalbum ”Face Yourself”, samt løfter sløret for, hvor Suspekt er på vej hen som band og som venner. Udsendelse nr.: 71 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Knud Brix og Bright Eyes ”I’m Wide Awake It’s Morning”

”Jeg var 25 år gammel og virkelig bange for fremtiden.” Sådan beskriver Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Knud Brix sig selv som menneske, da han i 2005 forelsker sig i det amerikanske folk-rockband, Bright Eyes. Deres sjette studiealbum ”I’m Wide Awake It’s Morning” får en helt særlig betydning for ham, fordi albummets sange både beskriver den frygt for fremtiden og et mindreværd, som Knud genkender i sig selv, samtidig med at sangene også emmer af storhedsvanvid og lyst til livets eventyr. I denne første del af ugens udsendelse kan du blandt andet høre Knud Brix fortælle om, hvorfor han syntes at Bright Eyes frontmand Conor Oberst er bedre end Bob Dylan, samt blive klogere på hvordan det er at sidde i en amerikansk Black Hawk helikopter og flyve lavt hen over Bagdad midt under Irak-krigen. Udsendelse nr.: 70 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Knud Brix og Bright Eyes ”I’m Wide Awake It’s Morning”

”Der går ikke en uge, hvor jeg ikke har lyst til at blive vagabond.” Det fortæller Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Knud Brix i denne anden del af ugens udsendelse. Her kan du lære både Knud og det amerikanske folk-rockband Bright Eyes endnu bedre at kende. For selvom både Knud og Bright Eyes forsanger, Conor Oberst, begge var 25 år gamle i 2005, da albummet ”I’m Wide Awake It’s Morning” udkommer, så er der stadig her i 2023 rigtig mange af sangene, som berører Knud og spidder vores politikere og det samfund, vi lever i. Du kan også blive klogere på, hvorfor Knud Brix går og dagdrømmer om at blive vagabond eller bare sidde under et æbletræ og skrælle æbler, imens han skriver bøger. Udsendelse nr.: 70 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Sørine Gotfredsen og Anne Linnet ”Barndommens Gade”

”Mike Tyson har været med til, at gøre mig til præst.” Sådan beskriver præst, forfatter og samfundsdebattør Sørine Gotfredsen sit første møde med det ”monster,” der blev sluppet løs i ringen, dengang hun arbejdede som sportsjournalist. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre Sørine reflektere over sin barndom, ungdom og opvækst til tonerne af Anne Linnets album ”Barndommens Gade”, som har mange fundamentale betydninger i hendes liv. Hør også hendes erfaringer med drømmende forelskelse, tabet af barndommens forventningsfyldte lykkefølelser og frygten for at glemme sit eget liv. Udsendelse nr.: 69 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

2:2 – Sørine Gotfredsen og Anne Linnet ”Barndommens Gade”

”Jeg var en skråsikker enfoldig ateist.” Sådan beskriver Sørine Gotfredsen sig selv som 19-årig i denne anden del af ugens udsendelse. Her kan du også lære Sørine bedre at kende anno 2023 og måske finde svar på, hvad der har ændret sig i hendes indre siden 1986, hvor hun forelskede sig i Anne Linnets album ”Barndommens Gade”. Et album der stadig betyder enormt meget for hende og er med til at sætte hendes liv og erfaringer i en lyrisk ramme. Udsendelse nr.: 69 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

1:2 – Frederik Dirks Gottlieb og R.E.M. ”Automatic For The People”

”Mine forældre lever deres liv 110% og har ikke tænkt sig at skrue ned, fordi de har fået børn”. Sådan beskriver podcast- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb sin glade farverige barndom, som var fyldt med kunst, kultur og musik. I denne første del kan du høre om Frederiks opvækst, hvor musikken hurtigt kommer til at spille en stor rolle – både pga. familiens store pladesamling og pga. MTV. Her hører Frederik en unplugged koncert med R.E.M., som tryllebinder ham. Og i årene efter bruger han lang tid på at finde netop DET R.E.M. album, som indkapsler den helt særlige blå tone der er i koncerten. Efter at have været forbi albums som ”Monster” og ”New Adventures In Hi-Fi” lykkedes det endelig da Frederik finder albummet ”Automatic For The People”. Et album der kommer til at følge ham igennem mange af livets største op- og nedture. Udsendelse nr.: 68 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202355 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

2:2 – Frederik Dirks Gottlieb og R.E.M. ”Automatic For The People”

”Hvis ikke jeg havde mistet min far, så var jeg måske ikke der hvor jeg er i dag”. Det siger podcast- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb i denne anden del af ugens udsendelse. Her kan du blive klogere på hvordan hans fars interesse for UFOer inspirererede Frederik til at lave podcasten ”Flyvende Tallerken”. Du kan også lære Frederik anno 2023 endnu bedre at kende, når vi dykker ned i hans stærke forhold til R.E.M., hvor især albummet ”Automatic For The People” stadig har en helt særlig plads i hans hjerte. Vi vender også hans livslange fascinationsforhold til U.S.A. og hans nye radioprogram ”Only In America”. Udsendelse nr.: 68 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Sofie Gråbøl og David Bowie ”Diamond Dogs”

”At opdage David Bowie som ung, var som at blive lagt ned i et kar med fremkaldervæske”. Sådan forklarer Sofie Gråbøl den enorme påvirkning David Bowie fik på hende, da hun som 13-årig lånte sit første Bowie-album på det lokale musikbibliotek. Dengang var Sofie ”et frygtsomt og genert menneske”, der var bange for den store verden udenfor barndomshjemmet. Det ændrede sig, da hun mødte David Bowies musik og værker som ”Hunky Dory,” ”Ziggy Stardust”-albummet, ”Station To Station” og især ”Diamond Dogs” gjorde, at Sofie turde træde mere selvsikkert ud i verden. I denne første del af ugens udsendelse, kan du blive klogere på Sofie Gråbøls opvækst og hendes møder med både musik og film, som skulle vise sig at ændre hendes livsbane. Udsendelse nr.: 67 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Sofie Gråbøl og David Bowie ”Diamond Dogs”

”Min far har ikke været der for mig. Den rolle tog David Bowie i stedet”. Det fortæller Sofie Gråbøl i denne anden del af ugens udsendelse, hvor du kan komme med på Sofies rejse fra at være bange for den store verden til, med David Bowies hjælp, at blomstre som både menneske og skuespiller. Du får også den rørende fortælling om Sofie Gråbøls møde med Kate Bush, der var kæmpe fan af ”Forbrydelsen,” og så bliver det afsløret, hvorfor det næsten var skæbnebetonet, at det netop blev Bowie albummet ”Diamonds Dogs,” der var det helt rigtige valg for Sofie Gråbøl, når hendes portræt skal tegnes. Hun brugte nemlig hele arven efter sin fars død på et ganske særligt køb… Udsendelse nr.: 67 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Special: Barndommens musik

En særudgave af Portrætalbum, hvor vært Anders Bøtter ser tilbage på tidligere udsendelser og udvælger nogle af de mest signifikante øjeblikke. I denne ”Portrætalbum Special” skal du høre stærke minder fra udvalgte gæsters møde med musikken i deres barndom. Det er musikmøder, som på den ene eller anden måde har været med til at definere dem som børn, teenagere og senere voksne mennesker. Her i den første del af ugens udsendelse skal du være i selskab med tv-vært og forfatter Sebastian Klein, som får The Beatles debutalbum i 10-års fødselsdagsgave. Du kan også møde Pernille Rosendahl, som går under jorden med sin familie. Her finder Pernille og hendes søster bandet Jefferson Airplane i en afdød onkels gamle pladesamling. Der er også stærke minder fra Kristian Leth der tænker tilbage på en barndom fyldt med musik i mange genrer, men hvor et helt særligt kassettebånd med ShuBiDua fik en stor plads i den unge Kristians hjerte. Til sidst får du en smuk fortælling fra Anders Agger, der som familiens yngste ser meget op til sine ældre brødre der rådyrker The Eagles og deres legendariske album ”Hotel California”. Udsendelse nr.: 66 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Medvirkende: Sebastian Klein, Pernille Rosendahl, Kristian Leth og Anders Agger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Special: Barndommens musik

En særudgave af Portrætalbum, hvor vært Anders Bøtter ser tilbage på tidligere udsendelser og udvælger nogle af de mest signifikante øjeblikke. I denne ”Portrætalbum Special” skal du høre stærke minder fra udvalgte gæsters møde med musikken i deres barndom. Det er musikmøder, som på den ene eller anden måde har været med til at definere dem som børn, teenagere og senere voksne mennesker. Her i den anden del af ugens udsendelse skal du være i selskab med TV-vært Puk Elgård, skuespiller Peter Mygind og musikerne Tim Christensen og Lydmor. De møder alle musikken på signifikante øjeblikke i deres barndom, som senere skal få stor betydning for deres voksenliv. Puk Elgård bliver sendt på efterskole og elsker den nye tilværelse iblandt jævnaldrende kreative mennesker, som til og med introducerer hende til Anne Linnet Bands to albums. Peter Mygind bliver sendt på en streng drenge-kostskole i Schweiz med tremmer for vinduerne. Han er ulykkelig, men finder trøst i Bee Gees soundtracket til John Travolta filmen ”Saturday Night Fever”. Det sker ca. samtidig med, at en kun 3-årig Tim Christensen løber rundt på sine barndomsgader og hører Gasolins album ”Efter endnu en dag”. Et album der kommer til at præge hele hans liv – både som menneske og professionel musiker. Til sidst kan du møde musikeren Lydmor der opdagede Björks album ”Post” dengang hun startede i gymnasiet og verden for alvor begyndte at åbne sig op for hende. Hun var blevet drillet, mobbet og holdt udenfor i folkeskolen, men igennem oplevelserne i Björks musik fandt hun langsomt ud af, at det ikke var alle børn der var ondskabsfulde. Udsendelse nr.: 66 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen Medvirkende: Puk Elgård, Peter Mygind, Tim Christensen og Lydmor. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Emil Midé Erichsen og Jack Johnson ”In Between Dreams”

”Jack Johnson blev det perfekte soundtrack til det liv jeg levede”. Sådan beskriver Emil Midé Erichsen mødet med den hawaiianske musiker Jack Johnson, hvis tredje album ”In Between Dreams” slog benene væk under ham, da han var 15 år gammel. På det tidspunkt sejlede han på sin bedstefar Troels Kløvedals skib ”Nordkaperen” i Indonesien. Her blev han venner med nogle lokale surfere, som viste ham det ubekymrede rolige liv i pagt med naturen. En livsstil der med tiden skulle vise sig at blive en del af Emils fremtidige levevej. Udsendelse nr.: 65 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Emil Midé Erichsen og Jack Johnson ”In Between Dreams”

”Ingen krise, er nogensinde blevet løst, i håbløshed. Derfor må vi aldrig miste håbet”. Sådan reagerer Emil Midé Erichsen da han bliver spurgt til, om det ikke er svært ikke at miste håbet, hvis man går op i klodens tilstand og klimakampen. Emil er bekymret for klodens tilstand, men mener også at der altid er håb og at den yngre generation har fat i den lange ende, når de prøver at råbe verdens politikere op. Det livssyn deler han med sit idol Jack Johnson, hvis tredje album ”In Between Dreams” er med til at tegne et portræt af Emil og hans liv som eventyrer. Udsendelse nr.: 65 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Ditte Hansen og Elisabeths debutalbum

”Elisabeth var et pejlemærke for mig, til noget jeg selv ville”. Sådan beskriver skuespiller Ditte Hansen hendes fascination af den danske musiker Elisabeth, som fejede benene væk under Ditte i 1984. For den 14-årige Ditte blev Elisabeths solodebutalbum et pejlemærke og en inspiration til at gøre alle de ting, som hun selv drømte om. Elisabeth blev et kvindeligt forbillede i en tid hvor Ditte Hansen ville smage på alle livets muligheder på én gang: Storbyen, fester, kunsten, musikken, øllerne og drengene. Udsendelse nr.: 64 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Ditte Hansen og Elisabeths debutalbum

”Der er et underbelyst sted, i den kvindelige fortælling”. Det fortæller skuespiller Ditte Hansen om i denne anden del af ugens udsendelse. Her dykker vi ned i hende og makkeren Louise Mieritzs succes Tv-serie ”Dansegarderoben”. Bliv klogere på, hvorfor historien om dansepigerne på Dyrehavsbakken var vigtig for dem at fortælle og lær Ditte Hansen bedre at kende, når hun fortæller om sit forhold til den danske musiker Elisabeth. Det er nemlig Elisabeths solodebutalbum fra 1984, som Ditte har valgt, når der skal tegnes et portræt af hende her i 2023. Udsendelse nr.: 64 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Tim Christensen og Gasolin's ”Efter endnu en dag”

”Jeg kunne godt mærke ret tidligt i livet, at jeg ikke var ligesom de andre børn på vejen”. Sådan mindes musiker Tim Christensen sin barndom i denne første del af ugens udsendelse, hvor Anders Bøtter spørger ind til, hvordan musikken ramte Tim dengang han var barn. Når de andre spillede fodbold lyttede Tim til The Beatles, eller Gasolin' albummet ”Efter endnu en dag”, der blev en af hans favoritter allerede som 3-årig. Derfor har Tim Christensen valgt netop det album, når der skal tegnes et portræt af ham som menneske og musiker. Et album hvor guitaristen Franz Beckerlee for første gang nogensinde, bruger den elguitar som Tim Christensen mange år senere endte med at købe af ham. Udsendelse nr.: 63 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Tim Christensen og Gasolin's ”Efter endnu en dag”

”Jeg vil ikke sige, at jeg står ved en skillevej i mit liv, men…” I denne anden del af ugens udsendelse, funderer musiker Tim Christensen over hvad fremtidens musikalske udtryk byder på. Dizzy Mizz Lizzy er gendannet og har udgivet deres kunstneriske hovedværk. Soloalbummet ”Honeyburst” har 20-års jubilæum. Men hvad så nu? Hvor skal Tim Christensen hen? Bliver det måske et soloalbum på dansk? Eller filmmusik? Det taler han med Anders Bøtter om imens de lytter til Gasolin’s syvende studiealbum ”Efter endnu en dag”, som er det album Tim Christensen har valgt til at tegne at portræt af ham som menneske og musiker. Udsendelse nr.: 63 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 - Christine Feldthaus og The Cult ”Sonic Temple”

”Vi lever i en tid, hvor alle er pisse-bange for at være ”for meget.” Det siger tv-vært, livsstils-kommentator og levemenneske Christine Feldthaus, når hun bliver bedt om at beskrive forskellen på vores nutid og den samtid, hun selv var ung i. For dengang var Christine selv, og den musik hun hørte, måske ”for meget”. Men det var fedt! For bandet ”The Cult” og deres album ”Sonic Temple” udtrykte præcis det ”høj-oktan liv”, som Christine selv elskede at leve, da hun var flyttet fra Sønderborg til København for at få ”luft under hagen”. I denne første del af ugen udsendelsen, kan du blandt andet høre om Christines vej fra lægesekretær i det sønderjyske til reklame- og kommunikationsbranchen i København. En tid med fuld fart på!  Udsendelse nr.: 62 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Christine Feldthaus og The Cult ”Sonic Temple”

”Man må ikke holde op med at være nysgerrig. Det er vejen direkte hen på plejehjemmet.” Sådan siger Christine Feldthaus, der lige er fyldt 60 år, men nægter at lade sin alder definere sit væsen eller sin nysgerrighed. Så hun følger godt med, når hendes søn præsenterer hende for musikeren MF Doom’s skæve hiphop univers, eller når der sker spændende ting på house-scenen. Og så er hun slet ikke færdig med at lave både seriøs og underholdende TV, ligesom hun heller ikke har smidt cowboy-støvlerne og sin kærlighed til rockbandet ”The Cult” og deres fjerde album ”Sonic Temple”. Udsendelse nr.: 62 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Søren Huss og Phil Collins ”…But Seriously”

”Jeg havde besluttet mig for at gå solo, før ulykken skete”. Det fortæller musiker Søren Huss om tiden efter den trafikulykke, som kostede hans kæreste livet og kvæstede hans to-årige datter hårdt. Men hvordan rejser man sig som solo-kunstner efter at have haft kæmpe succes med sit band og have oplevet sit livs største krise? Det kan du høre Søren Huss fundere over i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor vi også tager en tidsmaskine tilbage til 1990. Her stjæler den 14-årige Søren sin søsters mixtape, hvorpå der ligger numre fra Phil Collins fantastiske album ”…But Seriously”. Et album der bliver et af de første albums, som Søren virkelig dyrker og elsker. Udsendelse nr.: 61 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Søren Huss og Phil Collins ”…But Seriously”

”Jeg er lige kommet ud af en depression og er netop landet på benene igen”. Det fortæller musiker Søren Huss åbent og ærligt om i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse. Her kan du også lære Søren Huss anno 2023 bedre at kende og blive klogere på hvor han er på vej hen, både som musiker og menneske. Vi vender også produktionen og lydudtrykket på Phil Collins album ”…But Seriosuly”, som er det album Søren har taget med til at tegne et portræt af ham. Udsendelse nr.: 61 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 - Alex Vargas og Fleetwood Mac "Rumours"

Den musikalske karriere begyndte tidligt for sanger og sangskriver Alex Vargas. Han fik som teenager en rolle i ”Skatteøen” på Folketeatret. Nu sidder han i ”Portrætalbum” og nørder med Anders Bøtter omkring sin livslange kærlighed til bandet Fleetwood Mac, som har inspireret ham til musikken på sit nyeste værk BIG BIG MACHINE. Vargas får som 15-årig en guitar af sin far og forlader som 17-årig sin mors rede for at forfølge sin musikalske drøm i London. Han blev spået en stor karriere i popbandet Vagabond, men hans ambition var at blive berømt rocksanger, og det drev ham videre. Nu har han jagtet musik fra 60’erne og 70’erne, som han vil bringe det ind i fremtiden, fortæller han til Anders Bøtter. Gæst: Alex Vargas Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 - Alex Vargas og Fleetwood Mac "Rumours"

”Jeg skriver meget om smerte.” Det fortæller sangeren Alex Vargas om sin nyeste musik her i anden del af ”Portrætalbum.” Han mener selv, at det er en modredaktion på det, som hele verden er gået igennem, men han bearbejder også sin sorg, efter han mistede sin søster i 2018. Anders Bøtter spørger ind til kriser i livet – som bandet Fleetvood Mac også er kendt for at leve ud i deres musik. Efter drøje år i London står Alex Vegas i dag et godt sted i livet. Gæst: Alex Vargas Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard Andersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 - Janni Pedersen og Diana Reeves "The Bridges"

Lyden af Diana Reeves og albummet ”The Bridges”, bringer de store følelser frem hos tv-vært og krimiforfatter Janni Pedersen. Hun fortæller i dette program ærligt, at hun ikke var særlig forelsket i sin mand i 1999, da musikken udkom. De havde begge travle job i mediebranchen og et lille barn på to år. Men da han inviterede hende til koncert med Diana Reeves, måtte hun kapitulere. En mand, som kunne introducere sådan en kvinde i hendes liv, var værd at elske.   Gæst: Tv-vært og forfatter Janni Pedersen Vært: Anders Bøtter Klip og lyd design: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 - Janni Pedersen og Diana Reeves "The Bridges"

”Da jeg fik Billedbladets pris for Årets bedste Studievært, da fandt Janni fra Ledvogterhuset en ro indeni.” Det fortæller Janni Pedersen i anden del af ”Portrætalbum” Et program, hvor hun deler sin glæde over albummet ”The Bridges” med Diana Reeves. Den journalistiske ild brænder stadig over uretfærdigheder, men Janni Pedersen har fundet en større ro, efter hun selv har passeret mange broer i livet. Janni Pedersen arbejder i dag som vært på Go’ aften Live og er en erfaren interviewer. Som krimiforfatter har hun selv skulle give interviews, og det har hun haft det lidt svært ved, fortæller hun til Anders Bøtter.   Gæst: Tv-vært og forfatter Janni Pedersen Vært: Anders Bøtter Klip og lyd design: Emil Germod Redaktør: Michelle Mølgaard AndersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Puk Elgård og Anne Linnet Band ”Cha Cha Cha”

”Jeg flyttede hjemmefra som 14-årig”. Det fortæller Puk Elgård om i denne første del af ugens udsendelse, hvor turen går tilbage til Mellerup Efterskole, året 1983 og det barndomshjem, som Puk forlod. Et barndomshjem hvor der både var højt til loftet, fest og farver, men også tungsind, alkoholmisbrug og problemer der gjorde at Puk blev sendt på efterskole. Her ændrede livet sig til tonerne af Anne Linnet Bands selvbetitlede debutalbum og efterfølgeren ”Cha Cha Cha”. Bliv klogere på hvad Puk lærte af hendes år på efterskolen og hvem hun helst ville være: Anne, Sanne eller Lis. Sendt første gang d. 17.02.2023 Udsendelse nr.: 58 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Puk Elgård og Anne Linnet Band ”Cha Cha Cha”

”Jeg kunne ikke finde ud af at gå i skole. Men jeg kunne fortælle en god historie”. Sådan beskriver Puk Elgård sig selv i denne anden del af ugens udsendelse, hvor du kan høre mere om hvor Puk står i livet her i 2023, hvad hun har fået ud af ”den forbandede overgangsalder” og hvorfor Anne Linnet Bands to albums stadig skaber det perfekte soundtrack til hendes liv. Du kan også blive klogere på hvorfor Puk forlod posten som forkvinde for ”Børnerådet” efter kun et halvt år og hvor hun er på vej hen i den nærmeste fremtid. Sendt første gang d. 17.02.2023 Udsendelse nr.: 58 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Martin Brygmann og George Michael ”Older”

”Jeg græd og græd da han døde”. I denne anden del af ugens udsendelse, fortæller Martin Brygmann om hvordan George Michaels alt for tidlige døde påvirkede ham. Du kan også blive klogere på hvilken George Michael sang, der inspirerede Martin Brygmann til at skrive sangen ”Vi skal ud i det blå” af ”Det Brune Punktum”. Sangen er helt central på George Michaels album ”Older” fra 1996. Et album som fik en enormt stor betydning for Martin Brygmanns måde at skrive musik på. Sendt første gang d. 10.02.2023 Udsendelse nr.: 57 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Martin Brygmann og George Michael ”Older”

”Jeg var lige blevet skilt. Og så fik George Michael livets store spørgsmål til at syde og boble”. Sådan beskriver Martin Brygmann sit første møde med George Michaels album ”Older” fra 1996. I denne første del af Portrætalbum fortæller Martin åbent om at stå ved en af livets store skilleveje og gå i gang med at redefinere sig selv som menneske, musiker og (måske) kommende skuespiller. En rejse som han fik musikalsk hjælp til af George Michael, som var i gang med at genopfinde sig selv og sit musikalske udtryk. Sendt første gang d. 10.02.2023 Udsendelse nr.: 57 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Lærke Bagger og Oasis ”(What’s The Story) Morning Glory?”

”Jeg er ved at lave en strikkebog om sorg. Den handler om min fars død.” Det afslører Lærke Bagger i denne anden del af ugens udsendelse, hvor hun også fortæller om, hvordan Oasis og sangene på deres to albums ”Definately Maybe” og ”(What’s The Story) Morning Glory?” har fulgt hende igennem livet. Du kan blandt andet høre hvilket Oasis nummer, hun gerne vil giftes til, og hvorfor hun udsatte en graviditet for at komme til koncert med Liam Gallagher.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Lærke Bagger og Oasis ”(What’s The Story) Morning Glory?”

”Jeg var en 11-årig pige, der bare gerne ville ligne Liam Gallagher.” Sådan beskriver Danmarks ukronede strikke-formidlings-dronning Lærke Bagger sig selv som barn. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre, hvordan Oasis andet album ”(What’s The Story) Morning Glory?” blev et soundtrack til Lærkes liv og det håndarbejde, som allerede dengang fyldte rigtig meget i hendes hverdag. Bliv også klogere på hendes forhold til de to brødre fra Oasis, om hun holder mest af Liam Gallagher eller Noel Gallagher. Sendt første gang d. 03.02.2023 Udsendelse nr.: 56 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lærke BaggerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Sebastian Klein og The Beatles ”Please Please Me”

”Mine børn er blevet stærkere end mig!” Og det har den nu 50-årige Sebastian Klein det lidt stramt med. Hvorfor, kan du høre mere om i denne anden del af ugens udsendelse, hvor vi også snakker om nogle af de dyr Sebastian skal nå at opleve, inden han dør. Hvad det er for nogle dyr, må du trykke ”play” for at finde ud af… Sendt første gang d. 27.01.2023 Udsendelse nr.: 55 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Sebastian KleinSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Sebastian Klein og The Beatles ”Please Please Me”

”Det var jo en lorte-gave!”. Sådan beskriver Sebastian Klein debutalbummet af The Beatles, som han fik i 10 års fødselsdagsgave af sin mor i 1982. Dengang forstod han ikke, hvor vigtigt og godt et album ”Please Please Me” egentlig er. Men som årene gik, blev albummet en grundsten i hans måde at lytte til- og forstå musik på. Det kan du høre Sebastian fortælle om i denne første del af ugens Portrætalbum-udsendelse, hvor han også fortæller om hvorfor det blev en smuk, men også ret akavet oplevelse, at være den første modtager af ”Lise Nørgaard Legatet”. Sendt første gang d. 27.01.2023 Udsendelse nr.: 55 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Sebastian KleinSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Anne Glad og Lou Reed ”Transformer”

”Det fællesskab vi har derhjemme, det er det vigtigste at tage vare på”. Sådan siger Anne Glad, som derfor ikke længere vil arbejde 80 timer om ugen, som hun tidligere har gjort. Det fortæller hun om i denne anden del af ugens udsendelse, der blandt andet handler om at træde ind i en ny livsfase og blive mor i en ”sen” alder. Men uanset, hvor livets mange muligheder tager Anne Glad hen, så følger Lou Reeds album ”Transformer” med. Derfor har hun valgt den lille glam-rock perle fra 1972, når der skal tegnes et portræt af hende som menneske, livsstilsekspert, samt podcast- og tv-vært.Sendt første gang d. 20.01.2023 Udsendelse nr.: 54 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Anne GladSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Anne Glad og Lou Reed ”Transformer”

”Det her album rammer en side af mig, som ikke harmonerer med andre folks opfattelse af mig.” Sådan forklarer Anne Glad sin fascination af Lou Reeds fantastiske album ”Transformer.” Et album, som åbner op for et både dekadent og melankolsk mørke. En side af Anne Glad som hun ikke umiddelbart er kendt for, når hun laver Tv-programmet ”Kender Du Typen?” I denne første del af ugens udsendelse kan du følge Anne Glad fra hendes tid som au pair i Frankrig og op til 1992, hvor hun lander på et kollegieværelse i Odense og rådyrker Lou Reeds spraglede queer tekstunivers, hvor kønsidentitet og eksperimenter spiller en stor rolle.Sendt første gang d. 20.01.2023 Udsendelse nr.: 54 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Anne GladSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Special: Albummet der ændrede mit liv

I denne anden del af ”Portrætalbum Special”, der handler om de albums, der har ændret en gæsts liv, kan du høre, hvordan musikeren Chief-One lod sig inspirere af The Beach Boys’ klassiske album ”Pet Sounds”, da han begyndte at stå på egne ben som solo-musiker. Mød også forfatter og Radio4 vært Lærke Kløvedal, som fortæller om, hvordan The Minds Of 99s album ”Solkongen” blev soundtracket til de store forandringer, der skete i hendes liv, efter hun mistede sin far, Troels Kløvedal. Til sidst kan du høre, hvordan skuespiller Lise Baastrup fandt sig selv, sin egen stemme og masser af selvtillid, da hun som barn blev introduceret for Alanis Morissettes mesterlige album ”Jagged Little Pill”. Sendt første gang d. 13.01.2023 Udsendelse nr.: 53 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Chief-One, Lærke Kløvedal og Lise Baastrup.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Special: Albummet der ændrede mit liv

I denne særudgave af Portrætalbum har Anders Bøtter udvalgt nogle af de bedste øjeblikke fra de udsendelser, hvor Portrætalbum-gæstens liv blev radikalt forandret på grund af musikken fra et helt særligt album. Få et unikt indblik i udsendelsernes skabelse, hvor du blandt andre kan lære forfatteren Leonora Christina Skov og hendes favorit album med Tori Amos (”Boys For Pele”) bedre at kende. Du kan også møde Danmarks tidligere kulturminister Joy Mogensen, som fortæller om, hvordan opsamlings CDen ”Absolute Music 2” ændrede hendes liv – hele to gange! Til sidst skal du høre om musikeren Chief-Ones møde med The Beach Boys klassikeren ”Pet Sounds”, som han hørte for første gang, da han lige var vågnet efter et otte timer langt livsfarligt kirurgisk indgreb. Sendt første gang d. 13.01.2023See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Special: De rørende øjeblikke

I denne anden del af ”Portrætalbum Special”, hvor Anders Bøtter har udvalgt nogle af de mest rørende øjeblikke fra 2022, forsætter snakken med Magtens Korridorer frontmand Johan Olsen. Hør ham bla. fortælle om hvorfor han stadig kan blive rørt til tårer over sangene på Pink Floyds album ”The Wall”. Til sidst kan du møde Carpark North forsanger Lau Højen, der har valgt Björk albummet ”Homogenic” til at tegne et portræt af ham. Og så kan du høre om hvordan det store hit ”Transparent And Glasslike” er inspireret af dengang Lau blev overfaldet og gennembanket. Sendt første gang d. 06.01.2023 Udsendelse nr.: 52 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Johan Olsen og Lau Højen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202355 minutes
Episode Artwork

1:2 – Special: De rørende øjeblikke

En særudgave af Portrætalbum, hvor vært Anders Bøtter ser tilbage på året 2022 og udvælger nogle af de mest rørende øjeblikke i Portræatalbum. I denne første del får du et unikt kig ind bag scenerne, når der er gode historier fra optagelser med TV2-News’ analytiker og Radio4 vært Mirco Reimer-Elster der har taget et Eminem album med i studiet, når historien om hans opvækst skal fortælles. Du kan også møde Ritt Bjerregaard og høre hendes anbefalinger til hvordan man lever et polyamorøst liv, hvor man er lykkeligt gift, men begge parter har kærester ved siden af ægteskabet. Livets bølger sættes til musik af Anne Linnets ”Barndommens Gade”, som betyder noget helt særligt for Ritt. Til sidst skal du høre hvordan Pink Floyds album ”The Wall” nærmest blev en bibel for Magtens Korridorers frontmand Johan Olsen, dengang han var 14 år gammel. Sendt første gang d. 06.01.2023 Udsendelse nr.: 52 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mirco Reimer-Elster, Ritt Bjerregaard, Johan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202355 minutes
Episode Artwork

2:2 – Claus Holm og Pretty Woman soundtracket

”Min svigermor døde. Min kone fandt en knude i brystet. Jeg tog 10 kilo på. Og så begyndte folk at kommentere på min vægt. Både på sociale medier og nede i supermarkedet. Hvad fanden bilder de sig ind?” Det grubler kokken Claus Holm over i denne anden del af ugens udsendelse, hvor du kan høre mere om den hårde tid der ramte ham efter han havde været med i TV2-programmet ”Fem fede kokke”. Du kan også blive klogere på, hvordan Claus rejste sig igen og stadig den dag i dag elsker at se- og høre musikken fra filmen ”Pretty Woman”, som har fulgt Claus lige siden 1990, hvor han var en ung ambitiøs kok der netop havde mødt sit livs kærlighed. Sendt første gang d. 30.12.2022 Udsendelse nr.: 51 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Claus HolmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Claus Holm og Pretty Woman soundtracket

”Min far døde da jeg var 10 år gammel. Der mistede jeg troen på livet og kærligheden”. Sådan fortæller kokken Claus Holm om sin barndom, hvor musik bliver hans måde at drømme sig væk fra en barsk hverdag i et ødelagt barndomshjem. I 1990 bliver musikken særligt vigtig, fordi han er i biografen og se ”Pretty Woman” sammen med en sød pige. En sød pige, som han nu er gift med på 35. år. I denne første del af ugens udsendelsen kan du høre hvorfor Pretty Woman filmen og soundtracket stadig har en helt særlig betydning i Claus Holms liv. Sendt første gang d. 30.12.2022 Udsendelse nr.: 51 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Claus HolmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Stine Bramsen og Kacey Musgraves "Golden Hour"

”Der gik et rygte om, at jeg var blevet kaldt ”for blank” til at lave interviews”. Det siger sanger og musiker Stine Bramsen i denne anden del af ugens udsendelse, hvor hun bla. fortæller om hvordan det har været at blive sat i bås som ”den pæne pige fra Alphabeat” og hvornår det gik op for hende, at hun blev nødt til at bryde ud af den bås. Det får hun bla. inspiration til at gøre i den amerikanske countrysanger Kacey Musgraves fjerde soloalbum ”Golden Hour”, som er det album Stine har taget med, når der skal tegnes et portræt af hende. Et portræt der emmer af både livslykke, feminisme og en ny stoisk ro, som er indtruffet efter Stine Bramsen udgav sit seneste album ”Blonde & Blank”. Sendt første gang d. 23.12.2022 Udsendelse nr.: 50 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Stine BramsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Stine Bramsen og Kacey Musgraves "Golden Hour"

”Jeg er vågnet op som feminist!” Det siger sanger og musiker Stine Bramsen, der i denne første del af ugens udsendelse fortæller om, hvordan kunstnere som Aretha Franklin og Spice Girls var med til at forme både hendes holdninger og kærligheden til hendes egen stemme. Albummet Stine har valgt til at tegne et portræt af hende er den amerikanske countrysangerinde Kacey Musgraves fjerde solo-album ”Golden Hour”. Et album som er én stor pop/rock/electronica/country legeplads, der endte med at vinde hele 4 amerikanske Grammyer – og i 2018 så småt begyndte, at inspirere Stine Bramsen til at lave hendes nye soloalbum ”Blonde & Blank”. Sendt første gang d. 23.12.2022 Udsendelse nr.: 50 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Stine BramsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Peter Mygind og Bee Gees "Saturday Night Fever"

”Jeg er meget mere skrøbelig her i 2022, end jeg var i 2021”. Det fortæller Peter Mygind i den anden del af ugens Porætalbum, hvor du kan finde svar på hvorfor han brød sammen på et filmset i en periode, hvor han både optog ”Riget 3”, ”Borgen 3” og ”Sommerdahl”. Du kan også blive klogere på om Peter stadig elsker at danse til Bee Gees sange fra ”Saturday Night Fever” filmen, der stadig den dag i dag er et af verdens bedst solgte albums, samt det eneste disko-album der har vundet en amerikansk Grammy som ”Årets bedste album”. Sendt første gang d. 16.12.2022 Udsendelse nr.: 49 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Peter Mygind.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Peter Mygind og Bee Gees "Saturday Night Fever"

”Den selvsikre John-Travolta-Mygind som jeg var blevet, forsvandt som dug for solen da mine forældre sendte mig på drenge kostskole i Schweiz i 5 år”. Sådan beskriver skuespiller Peter Mygind sine teenageår der startede med fest og farver, men endte med tremmer for vinduerne på et sovekammer han skulle dele med 7 andre kostskoledrenge. Soundtracket til filmen ”Saturday Night Fever” blev definerende for både John Travolta og for Peter Mygind, fordi Bee Gees kæmpe diskohits gav masser af selvtillid til dem begge. Senere i livet brød Peter Mygind igennem med figuren ”Score Kaj”, som var delvist bygget over John Travoltas karakter i Saturday Night Fever filmen. I denne første del af ugens udsendelse, fortæller Peter Mygind åbenhjertig om de hårde år på drengekostskolen i Schweiz og gør dig klogere på, hvorfor Bee Gees og ”Saturday Night Fever” ramte ham så hårdt. Sendt første gang d. 16.12.2022 Udsendelse nr.: 49 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Peter Mygind.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Katrine Engberg og Prince ”Parade”

”Jeg havde en fuldstændig klar følelse af, at det var DET HER jeg ville – og den følelse har jeg ikke haft før i mit liv”. Sådan beskriver forfatter Katrine Engberg følelsen af at springe ud som skønlitterær forfatter i 2016. I denne anden del af ugens udsendelse kan du lære Katrine bedre at kende som forfatter og blive klogere på, hvorfor Princes 8. studiealbum ”Parade” og sange som ”Kiss” og ”Sometimes It Snows In April”, har fulgt hende i tykt og tyndt i 35 år. Sendt første gang d. 09.12.2022 Udsendelse nr.: 48 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katrine Engberg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Katrine Engberg og Prince ”Parade”

”Prince har været dannende for min opfattelse af musik og kunst”. Sådan fortæller forfatteren Katrine Engberg om hendes første barndomsmøde med Prince albummet ”Parade”. Det er Princes 8. studiealbum og samtidig soundtracket til filmen ”Under The Cherry Moon”. Og så er det et album der lød helt anderledes end den klassiske musik der blev hørt i barndomshjemmet og de balletter hun selv dansede til. Bla. pga. kæmpehittet ”Kiss”. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre Katrine fortælle om fascinationen af Prince og hans rå, funky og sexede musik, som kom til at gøre en kæmpe forskel for hendes liv. Sendt første gang d. 09.12.2022 Udsendelse nr.: 48 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katrine Engberg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Johannes Nymark og Stevie Wonder "A Time To Love"

”Jeg rejste ud som en dreng og kom hjem som en mand!” I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, fortæller skuespiller Johannes Nymark om hvordan hans oplevelser som ung skuespilstuderende i New York, var med til at forme hans liv og karriere. En karriere som indtil videre både har budt på store sejre i Melodi Grand Prix og Vild Med Dans, samt medvirken i en lang række stærke danske musicals og spillefilm. Sendt første gang d. 02.12.2022 Udsendelse nr.: 47 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Johannes NymarkSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Johannes Nymark og Stevie Wonder "A Time To Love"

”Jeg tænkte ikke over konsekvenserne. Jeg gjorde det bare!” Sådan beskriver skuespilleren Johannes Nymark sig selv, da han som 19-årig fløj til New York City, hele alene. Men Stevie Wonders sange på albummet ”A Time To Love” blev hans ven i en sjov, udfordrende og også lidt ensom tid, der var fyldt med store eventyr. Sendt første gang d. 02.12.2022 Udsendelse nr.: 47 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Johannes NymarkSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Amanda Collin og Bon Iver "Bon Iver"

Hvad er forskellen på at være med i Paprika Steens nye film ”Fædre og Mødre” og Ridleys Scotts tv-serie ”Raised By Wolves”? Det fortæller Amanda Collin om i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor du også kan høre hendes tanker om at være mor anno 2022 og finde ud af, hvorfor hun ikke skal have flere børn. Sendt første gang d. 25.11.2022 Udsendelse nr.: 46 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Amanda CollinSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Amanda Collin og Bon Iver "Bon Iver"

”Jeg vil helst arbejde sammen med folk, der logrer med halen. Og det gør Ridley Scott!” Sådan beskriver den danske skuespiller sit samarbejde med den legendariske instruktør Ridley Scott, der bla. står bag film som ”Alien”, ”Blade Runner” og ”Gladiator”. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du både lære Amanda bedre at kende og få et indblik i, hvordan det var at blive instrueret af Ridley Scott i tv-serien ”Raised By Wolves”. Sendt første gang d. 25.11.2022 Udsendelse nr.: 46 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Amanda CollinSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Lene Beier og Livets playliste

”Jeg har altid haft en svaghed, for dem som ikke passede ind”. Lene Beier er kendt som en af Danmarks mest populære TV-værter. Men hun er egentlig uddannet lærer. I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, fortæller Lene om hvordan hun ser store ligheder imellem til det at være lærer og det at være TV-vært. Det handler om, at være interesseret i mennesker og slås for dem, som måske ikke helt passer ind. Sendt første gang d. 18.11.2022 Udsendelse nr.: 45 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lene BeierSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Lene Beier og Livets playliste

”Min svigermor, reddede mit liv”. Da Lene Beier var i midten af tyverne, var hun både forelsket, eventyrlysten og meget syg. Uden at vide hvad hun fejlede. Hun fandt først ud af, at hun havde et alarmerende lavt stofskifte, da hun mødte sin nye svigermor. Det og mange andre skønne eventyr fra hendes barndom og teenageår, fortæller hun om i denne første del af ugens Portrætalbum udendelse. Sendt første gang d. 18.11.2022 Udsendelse nr.: 45 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lene BeierSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 – Lise Baastrup og Alanis Morissette ”Jagged Little Pill”

”Sådan en som mig, jeg kan jo ikke blive musiker eller skuespiller. For jeg er jo bare almindelig!”. Sådan sagde Lise Baastrup til sig selv, da hun var teenager. Men den dag i dag er hun netop sanger og skuespiller. I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, kan du høre om Lises vej fra gymnasiet til skuespillerskolen og videre til både teatre, TV og film. Og så afslører Lise hvilken type roller, hun gerne ville have flere af. Sendt første gang d. 11.11.2022 Udsendelse nr.: 44 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lise BaastrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 – Lise Baastrup og Alanis Morissette ”Jagged Little Pill”

”Hold da kæft! Der er en kvinde der synger om vigtige ting, uden at det handler om at hun er kvinde”. Sådan tænkte den kun 12-årige Lise Baastrup da hun hørte Alanis Morissettes album ”Jagged Little Pill” for første gang. I denne første del af ugen Portrætalbum fortæller Lise om hvordan Alanis gjorde, at Lise fandt sin egen stemme som sanger – og som menneske. Bliv også klogere på, hvordan Lise Baastrup var forholdsvis tæt på, at blive en del af bandet Alphabeat. Sendt første gang d. 11.11.2022 Udsendelse nr.: 44 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lise BaastrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Lærke Kløvedal og The Minds Of 99 ”Solkongen"

Da Lærke Kløvedal mister sin far og møder The Minds Of 99s musik, begynder en rejse ind i en formativ tid som giver Lærke en ny klarhed, der giver hende en ny retning i livet. Ideen til radioprogrammet ”Det Sidste Måltid” opstår, The Minds Of 99 sætter lyd og ord til hendes følelsesliv og hendes første erindringsbog nogensinde, banker på. Men hvorfor var det netop The Minds Of 99 der blev soundtracket til livets nye begyndelser? Det kan du finde svar på i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse. Sendt første gang d. 04.11.2022 Udsendelse nr.: 43 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lærke KløvedalSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Lærke Kløvedal og The Minds Of 99 "Solkongen"

Hvordan er det at være barn af en far, som igennem ens opvækst bliver verdenskendt i Danmark? Det ved radiovært Lærke Kløvedal en hel del om. For i løbet af hendes barndom blev hendes far, Troels Kløvedal, hele Danmarks sejlende TV-kaptajn. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre hvordan Vesterhavets mørke og musikken i hovedtelefonerne var med til at forme Lærke og give hende sin egen identitet. En identitet, som senere i livet går igennem mange formative forandringer, skabt af både tab, viljestyrke og mod. Sendt første gang d. 04.11.2022 Udsendelse nr.: 43 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lærke KløvedalSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Flemming Møldrup og U2 "Achtung Baby"

"I 1991 fandt jeg en ny retning, en ny vej i livet. Ligesom U2 gjorde i det år. Og det er derfor at ”Achtung Baby” er det perfekte album til at tegne et portræt af mig”. Sådan siger ugens Portrætalbum-gæst Flemming Møldrup i denne første del af ugens udsendelse, hvor du kan lære den 22-årige famlende og flagrende Flemming, lidt bedre at kende. Han går mest op i øl, piger og musik. Men det ændrer sig i begyndelsen af 90erne… Sendt første gang d. 28.10.2022 Udsendelse nr.: 42 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Flemming MøldrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Flemming Møldrup og U2 "Achtung Baby"

Hvorfor har Flemming Møldrup sagt op på ”Kender Du Typen”? Og hvor er han på vej hen nu? Det og mange andre spørgsmål, får du svar på i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor vi også kommer helt ind under huden på U2s 1991-mesterværk ”Achtung Baby”, som er albummet Flemming har valgt til at tegne hans portræt. Sendt første gang d. 28.10.2022 Udsendelse nr.: 42 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Flemming MøldrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Victor Lander og The Whitest Boy Alive "Dreams"

Hvordan får man en opvarmningstjans for Anders ”Anden” Matthesen, når man kun er 13 år gammel? Og hvorfor er det vigtigt, at eksperimentere med sin seksualitet i den alder?. Det svarer Victor Lander på, når vi sammen tager en tidsmaskine tilbage til året 2008 og dykker ned i albummet ”Dreams” af gruppen ”The Whitest Boy Alive”, som Victor fik det år af sin storesøster. Albummet blev døren ind til en verden fyldt med det som Victor selv kalder for ”rigtig musik”. Og det har været en tro følgesvend for ham lige siden. Sendt første gang d. 21.10.2022 Udsendelse nr.: 41 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Victor LanderSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Victor Lander og The Whitest Boy Alive "Dreams"

Hvorfor er det vigtigt at fortælle hele Danmark, at man som 14-årig dyrkede oralsex med sin bedste ven? Det og meget andet har Victor Lander nogle enormt gode, åbne og velreflekterede svar på i ugens anden del af Portrætalbum, hvor du kan lære Victor anno 2022 lidt bedre at kende og måske også får svar på, Bhvorfor det netop er det meget tilbagelænede langsomme album ”Dreams” af gruppen ”The Whitest Boy Alive”, som han har valgt, når hans portræt skal tegnes. Sendt første gang d. 21.10.2022 Udsendelse nr.: 41 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Victor LanderSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Thomas Skov og Gymnasieplaylisten

Hvordan gik Thomas Skov fra at være ”Scooter Thomas lidt uden for Herning” der elskede Eminem, til at blive ”liderlig skilteholder” i Vild Med Dans og nu kerne-familie-far med en kæmpe forkærlighed for mad fra ”Bones”? Det kan du blive klogere på i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor Thomas Skov spiller udvalgte numre fra sin gymnasie-playliste. Numre som har været med til at præge ham som menneske og professionel underholder. Og så kan du også høre historien om, hvordan han drak sin første øl nogensinde, sammen med D.A.D. Sendt første gang d. 21.10.2022 Udsendelse nr.: 42 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Thomas SkovSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Thomas Skov og Gymnasieplaylisten

TV- og podcastvært Thomas Skov bryder reglerne! For han kan ikke vælge et enkelt album, når der skal tegnes et portræt af ham. Derfor har han sendt en playliste med alt det der formede ham i gymnasietiden. Forvent det uventede når grupper som Hampenberg, Thomas Helmig, Red Warszawa, Barcode Brother og D.A.D. smelter sammen i Thomas’ krøllede hjerne og du kan lære den mangefacetterede underholder bedre at kende. Fra bagerdreng i Herning til ”liderlig skilteholder” i Vild Med Dans: Første del af ugens Portrætalbum, tager dig med på hele rejsen! Sendt første gang d. 21.10.2022 Udsendelse nr.: 42 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Thomas SkovSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Julia Lahme og Mary J. Blige "No More Drama"

Hvorfor befinder vi os her i 2022 midt i en ”perfektheds kultur”, hvor presset på især unge mennesker lader til at blive større og større? Det har ”Gift ved første blik”-livsstilseksperten Julia Lahme flere gode bud på i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor du også kan blive klogere på hvorfor hendes foretrukne kæledyr er en uddød dværg-elefant race, samt hvad hun skal have med i kisten, når hun engang skal begraves. Sendt første gang d. 14.10.2022 Udsendelse nr.: 39 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Julia LahmeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Julia Lahme og Mary J. Blige "No More Drama"

Hvordan er det at gå direkte fra det ubekymrede universitets storby-ungdomsliv og til at miste sin mor til kræft? Det ved ”Gift ved første blik”-livsstileksperten Julia Lahme. Og i denne første del af ugens portrætalbum, kan du høre Julia fortælle om hendes livs store kontraster, de svære år i midt-tyverne, søgen efter den stærke kvindelige identitet og den musik af Mary J. Blige, som er blevet en tro følgesvend igennem livets famlen, opturene og nedturene. Sendt første gang d. 14.10.2022 Udsendelse nr.: 39 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Julia LahmeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Allan Olsen og Randy Newman "Good Old Boys"

I Del 2 af ugens udsendelse kan du høre Allan Olsen reflektere over, hvor meget han egentlig stadig ligner den unge søgende, men også meget selvsikre musiker, som faldt over Randy Newmans soloalbum ”Good Old Boys” i 1979. Du kan også blive klogere på, hvilke af Allans egne albums han er mest stolt af, som samlede værker og høre ham fortælle om hvorfor han stadig hellere vil give stemme til den hjemløse på gaden, end krænge sine egne private problemer ud i sine sange. Sendt første gang d. 30.09.2022 Udsendelse nr.: 38 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Allan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Allan Olsen og Randy Newman "Good Old Boys"

#38 Del 1: Allan Olsen og Randy Newman Den danske sanger og sangskriver Allan Olsen giver ofte stemme til dem, hvis hverdag og livshistorier, ofte bliver glemt. Inspirationen til det fokus og den måde at skrive på, kommer bla. fra hans store helt Randy Newman, som de fleste sikkert kender som animationsstudiet Pixars hof-komponist. Men det var ikke musik fra en Pixar film, men der i mod Randy Newmans fjerde soloalbum ”Good Old Boys” der blev et afgørende vendepunkt for den unge, søgende sanger Allan Olsen i 1979. Hør Allan fortælle om sine inspirationer, barndommen på et lille husmandssted udenfor Frederikshavn, flytningen til byen og tiden hvor han endelig fandt sit eget musikalske udtryk og begyndte at leve af, at spille musik rundt omrking på Danmarks værtshuse. Sendt første gang d. 30.09.2022 Udsendelse nr.: 38 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Allan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Mads Steffensen og Bruce Springsteen "Born In The USA"

Da Mads Steffensen var på højden af sin karriere i Danmarks Radio, hvor han både bestyrede det mest lyttede radioprogram OG de mest sete tv-programmer, valgte han at sige op. Hvorfor? Det kan du får svar på i denne anden del af ugens Portrætalbum afsnit, hvor Mads også fortæller om det rasende temperement der ligger og lurer lige under den lune, bløde og rare tv-vært, Sendt første gang d. 23.09.2022 Udsendelse nr.: 37 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mads SteffensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Mads Steffensen og Bruce Springsteen "Born In The USA"

Kan du forestille dig Mads Steffensen stå i Londons undergrund med en lille hestehale i nakken, smarte 80er solbriller og spille saxofon med hatten liggende foran sig? Nej vel? Det er dog den ”unge blonde prins” Mads Steffensen, som du kan møde i denne første del af ugens Portrætalbum. Hør også hvordan det var lige ved, at Mads aldrig var blevet radio- og tv-vært men i stedet havde gjort karriere i shippingbranchen i Asien! Sendt første gang d. 23.09.2022 Udsendelse nr.: 37 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mads SteffensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Per Vers og De La Soul "Buhloone Mindstate"

Per Vers allerførste koncert nogensinde var med Povl Dissing og Benny Andersen. Derfor har det også haft kæmpestor betydning for ham, at han nåede at samarbejde med dem begge to inden deres død. I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, kan du høre om Pers samarbejde med Benny Andersen på udgivelsen ”Sidste Omgang”. Og så afslører han også hvad der er på de sidste optagelser Povl Dissing nåede at lave inden sin død. Sendt første gang d. 16.09.2022 Udsendelse nr.: 36 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Per VersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Per Vers og De La Soul "Buhloone Mindstate"

Da Per Vers var en ung knægt identificerede han sig mere med unge afroamerikanere fra Brooklyn end hans jævnaldrende fra den lille by Gram. I denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, kan du høre hvordan hip hoppen blev et internationalt broderskab for Per, der først mistede sin mor til kræft da han var syv år gammel – og siden mistede sin stedmor til kræft da han var tyve år gammel. Sendt første gang d. 16.09.2022 Udsendelse nr.: 36 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Per VersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Katrine Muff og Swan Lee "Swan Lee"

I del 2 af ugens Portrætalbum udsendelse kan du høre tv-vært og komponist Katrine Muff reflektere over hvordan hun igennem mange år forsøgte at gemme sin egen unikke stemme, bag andres musik – og hvordan hun til sidst fandt nøglen til at sænke skuldrene og bare være sig selv og blive den sanger som bla. er blevet kendt fra DR1 ”Fællessang – Hver for sig”. Inspirationen til denne rejse med sin egen stemme, startede i 2004 da hun hørte Swan Lees andet album og faldt pladask for den hudløse ærlighed der skinnede igennem på albummets numre. Sendt første gang d. 09.09.2022 Udsendelse nr.: 35 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katrine MuffSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Katrine Muff og Swan Lee "Swan Lee"

Da tv-vært og komponist Katrine Muff hører Swan Lees andet album i 2004 åbner der sig en verden af hudløs musikalsk ærlighed for hende. En ærlighed og legende let blottethed, som hun selv forsøger at viderebringe når hun laver fællessang på DR1 eller er korleder og sangunderviser. Lær Katrine bedre at kende, når hun fortæller om hvordan hun som ung musiker higede så voldsomt efter kærligheden, at hun også kastede den på alle sine venner. Sendt første gang d. 09.09.2022 Udsendelse nr.: 35 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katrine MuffSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Johan Olsen og Pink Floyd "The Wall"

Magtens Korridorers forsanger Johan Olsen elsker stadig Pink Floyd albummet ”The Wall”. Men efter at have lyttet intenst til albummet i sine teenageår, blev han nødt til at holde en pause fra The Wall. En pause der skulle vise sig at vare næsten 20 år. I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse kan du høre hvorfor der gik 20 år før Johan satte den på pladespilleren igen. Og midt i udsendelsen, så dukker et gammelt atomspøgelse fra Den Kolde Krig op igen og skaber frygt i Johans hjerte og stemme. Sendt første gang d. 02.09.2022 Udsendelse nr.: 34 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Johan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Johan Olsen og Pink Floyd "The Wall"

Da Magtens Korridorers forsanger Johan Olsen hører Pink Floyd albummet ”The Wall” for første gang, føler han at forsangeren Roger Waters er den eneste der forstår ham i hele verden. Vi er i 1983 og Den Kolde Krigs atomfrygt fylder alt i den 14 årige Johans liv. I denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse kan du høre hvorfor The Wall blev noget nær en besættelse for Johan og hvordan det var for ham at finde ud af, at nogle få voksne mennesker havde magten til at udslette hele jordens befolkning. Sendt første gang d. 02.09.2022 Udsendelse nr.: 34 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Johan OlsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Line Jensen Illu og Trille "Hej Søster"

I del 2 af ugens Portrætalbum fortæller grafisk designer og tegner Line Jensen om, hvordan Trilles album ”Hej Søster” stadig inspirerer og former hende som menneske og kunstner. Og så kan du blive klogere på, hvordan Line Jensen gik fra at beskrive sig selv som ”gennemsigtig og skrøbelig” til at være den tegner og den stemme, som hun er i dag. Sendt første gang d. 26.08.2022 Udsendelse nr.: 33 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Line JensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Line Jensen Illu og Trille "Hej Søster"

Grafisk designer og tegner Line Jensen beskriver livets op- og nedture i sin streg, når hun skaber øjebliksbilleder af hverdagslivets udfordringer og lykkelige stunder. En del af inspirationen til at fortælle om tilværelsens bølgedal kommer fra Trilles hovedværk ”Hej Søster” fra 1976. Derfor tager denne uges Portrætalbum et hovedspring ned i det album, som Line Jensen er vokset op med, er blevet skilt til og er vokset stærkere af. Sendt første gang d. 26.08.2022 Udsendelse nr.: 33 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Line JensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Lau Højen og Björk "Homogenic"

Carpark North forsanger Lau Højen er stadig helt vild med Björk albummet ”Homogenic”, som har fulgt ham lige siden de formative år. I denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, kan du høre Lau reflektere over tabet af hans mor, som gav ham styrken og inspirationen til at skrive på dansk for første gang. Få også gode råd til, hvordan man bibeholder en glødende gnist i sit parforhold, selvom man betegner sin ægtefælde som sin bedste ven Sendt første gang d. 19.08.2022 Udsendelse nr.: 32 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod. Medvirkende: Lau HøjenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Lau Højen og Björk "Homogenic"

Carpark North forsanger Lau Højen har et helt særligt forhold til Björk albummet ”Homogenic”, som har fulgt ham siden de formative år på hans efterskole og i årene efter. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre Lau fortælle om hvordan han blev udsat for en voldeligt overfald, blev indlagt på hospitalet og her fandt inspirationen til at skrive Carpark Norths gennembruds-hit ”Transparent & Glasslike”. Sendt første gang d. 19.08.2022 Udsendelse nr.: 32 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lau HøjenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Huxi Bach og The Beatles "Sgt. Pepper"

Den danske sanger Annika Aakjær har engang sagt til Huxi Bach, at han aldrig kommer til at skrive en god sang, fordi hans liv ”simpelthen har været alt for let”. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre om Huxi forsatte glade og ubekymrede liv – men også om hvordan ængsteligheden over at miste det man elsker, er kommet snigende efter han fik børn. Og så kan du også blive klogere på, hvorfor Huxi stadig holder så umådeligt meget af Beatles albummet ”Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band”. Sendt første gang d. 12.08.2022 Udsendelse nr.: 31 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Huxi BachSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Huxi Bach og The Beatles "Sgt. Pepper"

Huxi Bach kommer ikke fra et hjem med klaver. Han kommer fra en hjem med flygel! Og det var et flygel man gerne måtte lege med, imens man hørte verdens skøreste album ”Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band”. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre om Huxis ubekymrede barndom og ungdom på en idyllisk lille vej i Aalborg, hvor alverdens koldkrigs trusler virkede meget meget langt væk – men hvor hele familien dog alligevel tankede bilen og kørte til Tyskland, den dag Berlinmuren faldt! Sendt første gang d. 12.08.2022 Udsendelse nr.: 31 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Huxi BachSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Ritt Bjerregaard og Anne Linnet "Barndommens Gade"

Selvom Ritt Bjerregaard er kræftsyg og befinder sig i sit livs efterår, så brænder hun stadig for sine mærkesager og masser af vid og bid i sine fortællinger. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre hende fortælle hendes venskab med Anne Linnet og om hendes kærlighed til manden Søren, som hun har været gift med siden 1966 og stadig er sammen med, til trods for at de igennem livet har haft andre kærester, imens de har været sammen. Du kan også blive klogere på, hvordan Ritt Bjerregaard gerne vil herfra og hvordan hende og Sørens gravsted skal se ud. Sendt første gang d. 05.08.2022 Udsendelse nr.: 30 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Ritt BjerregaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Ritt Bjerregaard og Anne Linnet "Barndommens Gade"

#30 Del 1: Ritt Bjerregaard og Anne Linnet For Ritt Bjerregaard er ”Barndommens Gade” små lejligheder og kulfyldte baggårde på Vesterbro i København. I denne første del af ugens Portrætalbum kan du høre Ritt fortælle om hendes opvæksts til tider trange kår, hvor der dog altid var fyldt med den slags kærlighed, som gav mod på livet. Og fordi den danske forfatter Tove Ditlevsen også voksede op på Vesterbro, så deler Ritt Bjerregaard et slægtskab med hende og Anne Linnets fortolkninger af hendes tekster. Derfor er det Anne Linnets sange på ”Barndommens Gade”, som Ritt har valgt til at tegne et portræt af hende som menneske. Sendt første gang d. 05.08.2022 Udsendelse nr.: 30 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Ritt BjerregaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Tue Track og The Beatles "White Album"

Hvorfor er ”The White Album” af The Beatles så vigtigt et værk i musikhistorien? Det kommer ugens gæst, Tue Track, med nogle rigtig stærke og interessante bud på. I denne anden del af Portrætalbum, kan du også høre om et af de mest definerende øjeblikke i Tue Tracks karriere og blive klogere på, hvordan han gerne vil herfra når han engang har produceret sit sidste beat. Sendt første gang d. 29.07.2022 Udsendelse nr.: 29 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Tue TrackSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Tue Track og The Beatles "White Album"

Hvordan går det til, at en af Danmarks mest iderige rappere og hiphop producere, Tue Track, bliver forelsket i The Beatles albummet ”The White Album” og inkorporerer sangene i de allerførste beats han laver? Få svaret i denne første del af ugens Portrætalbum, hvor Tue Track også fortæller om den vanvittigt inspirerende tid i midten og slutningen af 80erne, hvor hip hoppen kom til Danmark. Du kan også blive klogere på, hvorfor han kastede han op, efter at havde været til sin allerførste koncert nogensinde, med Gasolin… Sendt første gang d. 29.07.2022 Udsendelse nr.: 29 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Tue TrackSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Anders Agger og The Eagles "Hotel California"

Anders Agger er i 2022 et menneske der har fundet en ro og accept i sit liv. En accept af sit eget talent og sine egne fejl. Efter 8 års skilsmisse har han fundet sammen med sin kone igen og han har rykket en stor del af sin professionelle identitet op med rode og er flyttet væk fra Vestjylland. I den anden del af ugens Portrætalbum, kan du høre om hvordan albummet ”Hotel California” af The Eagles, stadig kan gribe Anders – både når han er nede i kulkælderen og når solen skinner i hans liv. Sendt første gang d. 22.07.2022 Udsendelse nr.: 28 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Anders AggerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Anders Agger og The Eagles "Hotel California"

Anders Aggers opvækst var både præget af stor kærlighed, et stærkt bånd til sine brødre, tvivl og ensomhed. Men midt i livets centrifuge blev musikken og især The Eagles albummet ”Hotel California” et fast holdepunkt, som både fik ham igennem kærestesorger, flytninger og et skoleskift. I den første del af ugens Portrætalbum fortæller Anders Agger også om, hvordan de ældre dokumentarister på Danmarks Radio blev en stor inspiration for ham i hans unge år. Sendt første gang d. 22.07.2022 Udsendelse nr.: 28 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Anders AggerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Cecilie Beck og Metallica "Ride The Lightning"

I 2021 blev Cecilie Beck hængt ud på forsiden af Ekstra Bladet. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du høre om hvordan det påvirkede hende, hvorfor hun reagerede som hun gjorde og hvad hun har lært af me-too debatten på TV2. Du kan også blive klogere på, hvilke sange fra Metallica albummet ”Ride The Lightning” der stadig giver hende gåsehud og tårer i øjnene, her i 2022. Sendt første gang d. 15.07.2022 Udsendelse nr.: 27 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Cecilie BeckSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Cecilie Beck og Metallica "Ride The Lightning"

Da Cecilie Beck gik fra folkeskolen til gymnasiet, opdagede hun for første gang, at man kan udtrykke dystre følelser og stadig være ærlig omkring ens indre overfor andre. Det skete da hun hørte nummeret ”Fade To Black” fra Metallica albummet ”Ride The Lightning”. I den første del af ugens Portrætalbum kan du høre Cecilie fortælle om en barndom med mobning og en ungdom fyldt med fantastisk musik af Metallica, Slayer, C.V. Jørgensen og Madonna. Sendt første gang d. 15.07.2022 Udsendelse nr.: 27 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Cecilie BeckSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Stig Rossen og Tom Jones "20 Greatest Hits"

Kunne en mand med så stor seksuel macho-energi som Tom Jones, bryde igennem og blive en superstjerne her i 2022? Det spørgsmål svarer Stig Rossen på i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor du også kan høre mere om hans livs store kærlighed og hvilket øjeblik der har defineret ham mest som menneske og musiker. Sendt første gang d. 08.07.2022 Udsendelse nr.: 26 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Stig RossenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Stig Rossen og Tom Jones "20 Greatest Hits"

Stig Rossen er en af Danmarks største musik, teater, og musical-stemmer og han har igennem hele sit liv været stærkt inspireret af Tom Jones. I denne første del af ugens Portrætalbum, kan du høre om Stigs opvækst, den pladepusher der lærte ham om navne som Elvis Presley, Stevie Wonder og Tom Jones og finde ud af hvordan han gik fra semi-professionel danser til at blive en sanger med en kæmpestor stemme. Sendt første gang d. 08.07.2022 Udsendelse nr.: 26 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Stig RossenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Jesper Skibby og Billy Idol "Greatest Hits"

I anledning af Tour De France gæstes Portrætalbum i denne uge af en af dansk sports mest farverige personligheder, Jesper Skibby! I Del 2 af ugens udsendelse, fortæller Jesper om hvordan han kom ind i et stofmisbrug – og hvordan han fandt en vej ud igen. Og så kan lære Jesper bedre at kende, når han fortæller hvad lykke anno 2022 er for ham og reflekterer over hvordan han gerne vil forlade denne jord. Alt sammen til tonerne af hans store idol, Billy Idol. Sendt første gang d. 01.07.2022 Udsendelse nr.: 25 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Jesper SkibbySee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Jesper Skibby og Billy Idol "Greatest Hits"

I anledning af Tour De France gæstes Portrætalbum i denne uge af en af dansk sports mest farverige personligheder, Jesper Skibby! Hør Jesper fortælle om sin opvækst med de hårde rødder, som senere blev nogle af Danmarks største cykelstjerner. Men er der overhovedet plads til den type af cykelstjerner her i 2022? Det kan du høre Jesper reflektere over alt imens vi lytter til musik fra et af hans store ungdomsidoler, Billy Idol. Sendt første gang d. 01.07.2022 Udsendelse nr.: 25 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Jesper SkibbySee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Katinka og The Magnetic Fields "69 Lovesongs"

En blå ukulele bliver udgangspunktet for den rejse Katinka Bjerregaard ender med at tage ind imod sin egen kreativitet, styrken i hendes tekster og modet i hendes musik. I anden del af ugens Portrætalbum udsendelse kan du høre hvordan Katinka Bjerregaard bruger sit eget liv som lærred for de sange hun skriver i dag, blive klogere på om hun stadig er ”et bims barn” og hvordan hun forestiller sig sin egen død. Sendt første gang d. 24.06.2022 Udsendelse nr.: 24 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katinka BjerregaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Katinka og The Magnetic Fields "69 Lovesongs"

Da Katinka Bjerregaard var teenager kunne hun finde på, at tage i skole med et stort sølvbælte og en Ninja-sværd af plast ved hoften. For at byde hendes mobbere og hele verden trods! Og det siger måske meget om ugens gæst i Portrætalbum, at hun aldrig lod sig definere ud fra den modgang hun mødte som barn, men i stedet fokuserede på kærligheden fra barndomshjemmet og kærligheden i musikken. I denne første del af ugens udsendelse kan du høre om Katinkas opvækst, hendes musikalske ståsted og finde ud af hvordan hun som kun 14 årig dykkede ned i bandet The Magnetic Fields hovedværk ”69 Lovesongs”. Sendt første gang d. 24.06.2022 Udsendelse nr.: 24 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Katinka BjerregaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Ulla Terkelsen og The Beatles "A Hard Day's Night"

En levende legende gæster Portrætalbum! Ulla Terkelsen tæller ikke dagene og forsætter som udenrigskorrespondent ”så længe der er kunder i butikken”. Og i en alder af 78 er hun stadig uhyre skarp og har masser af vid og bid. I denne anden del af ugens Portrætalbum kan du bla. høre Ulla Terkelsen fortælle om kærligheden til musik og mænd – samt hvad hun fik tiden til at gå med under Corona, hvor hun for første gang i sit liv, ikke kunne rejse ud i verden. Sendt første gang d. 17.06.2022 Udsendelse nr.: 23 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Ulla TerkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Ulla Terkelsen og The Beatles "A Hard Day's Night"

En levende legende gæster Portrætalbum! Da Ulla Terkelsen som 20-årig flyttede til ”swinging London” for at dække den irske borgerkrig, var The Beatles allerede et globalt fænomen. Og deres sange blev soundtracket til starten på Ullas karriere som udenrigskorrespondent. Hør Ulla Terkelsen fortælle om hendes første krigsreportager, hendes møde med 60ernes ungdomsoprør og al den musik og kærlighed der fyldte i hendes ungdomsliv. Sendt første gang d. 17.06.2022 Udsendelse nr.: 23 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Ulla TerkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Lydmor og Björk "Post"

Hvorfor blander Lydmor sig i de offentlige debatter om sexisme og stalking? Og hvilke gode råd har hun til de mennesker, der selv har været udsat for stalking? Det kan du høre i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor Lydmor og Anders Bøtter tegner portrætter af Björk og hendes fantastiske album ”Post”. Sendt første gang d. 10.06.2022 Udsendelse nr.: 22 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: LydmorSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Lydmor og Björk "Post"

Hvordan udviklede den danske musiker Lydmor sig fra, at være et barn der mest elskede folkemusik og virkelig ikke brød sig om elektronisk musik, til at blive en ung teenager der blev væltet omkuld af Björks musik, for så til sidst at ende med selv at lave … elektronisk musik? Det og meget andet kan du blive klogere på i denne første del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor Lydmor og Anders Bøtter tager et dybt dyk ned i Björks mesterværk ”Post”. Sendt første gang d. 10.06.2022 Udsendelse nr.: 22 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: LydmorSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Kristian Leth og Shu-Bi-Dua "ShuBiDua 9"

Kristians Leths nyeste bog ”En vej ud af tågen” er et opgør med en fraværende forældregeneration og sin egen far, Jørgen Leth. Men hvorfor skrive en erindringsbog netop nu? Og betyder Shu-Bi-Duas niende album stadig noget for ham, nu hvor han er blevet en voksen musiker og forfatter? Og har hans egen fars fravær gjort, at Kristian griber faderrollen an på en anden måde? Det kan du høre meget mere om i denne anden del af ugens Portrætalbum.Sendt første gang d. 03.06.2022Udsendelse nr.: 21Vært: Anders BøtterKlip og lyddesign: Emil GermodMedvirkende: Kristian LethSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Kristian Leth og Shu-Bi-Dua "ShuBiDua 9"

Kristian Leths barndom var fyldt med stor kultur fra både musikkens, filmens og teatrets verden. Og de brede folkelige superstjerner såsom Kim Larsen eller Shu-Bi-Dua var ikke noget der blev dyrket. Og imens Kristians skolekammerater sammen flippede over årets Melodi Grand Prix-vindere, sad Kristian ofte alene og hørte noget helt andet musik – bla. nogle af de store jazzværker. Og i 1986, hvor Kristian Leth beskriver sig selv som et ”ensomt og ulykkeligt barn”, ja der skamhører han sørme også et kassettebånd med Shu-Bi-Duas niende album! Hvorfor? Og hvad syntes han om albummet i dag? Det og meget mere kan du får svar på i denne første del af ugens Portrætalbum.Sendt første gang d. 03.06.2022Udsendelse nr.: 21Vært: Anders BøtterKlip og lyddesign: Emil GermodMedvirkende: Kristian Leth See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Mattias Kolstrup og Superheroes "Superheroes"

Hvorfor gik Mattias Kolstrups succesfulde band ”Dúné” i opløsning? Hvordan er det at stå på egne ben som nyudklækket solokunstner? Og hvordan håndterer man det, når en sangstemme pludselig forsvinder? Det kan du få svar på i denne anden del af ”Portrætalbum”, hvor Anders Bøtter forsætter med at tegne et portræt af Mattias til tonerne af bandet ”Superheroes”’ tredje album. Et album der i 2002 fik stor betydning for den musiker Mattias endte med at blive. Sendt første gang d. 27.05.2022 Udsendelse nr.: 20 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mattias KolstrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Mattias Kolstrup og Superheroes "Superheroes"

Da Mattias Kolstrup var 13 år gammel i 2002 og boede i Skive, var en af hans største helte den lokale hjemstavns-rockstjerne Thomas Troelsen fra bandet ”Superheroes”. Derfor har Mattias valgt Superheroes tredje (og sidste) album, når der skal tegnes et portræt af ham som musiker og mennesker. Hør hvordan Superheroes inspirerede Mattias til at forfølge sin musiker drøm og gav ham et kæmpe drive, der bla. gav hans eget band ”Dúné” en flyvende start på karrieren. Sendt første gang d. 27.05.2022 Udsendelse nr.: 20 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mattias KolstrupSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Tobias Bukkehave og The Strokes "Is This It"

Hvordan påvirkede terrorangrebet 9/11 og hans fars mulige død forfatteren Tobias Bukkehaves liv og forfatterskab? Det kan du høre mere om i denne 2. del af ugens Portrætalbum, hvor Tobias Bukkehave og Anders Bøtter også tegner et portræt af musikscenen anno 2001, hvor The Strokes udgav deres debutalbum ”Is This It”. Et album der har fulgt Tobias Bukkehave igennem livet og som måske snart gives videre til hans 9-årige datter. Sendt første gang d. 20.05.2022 Udsendelse nr.: 19 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Tobias BukkehaveSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Tobias Bukkehave og The Strokes "Is This It"

I 2001 forsøger den danske forfatter Tobias Bukkehave at finde sin egen identitet i hans nye hjem; den Københavnske storby. Det amerikanske rockband The Strokes debutalbum ”Is This It” bliver både et spejl på hans egen tilværelse, en støtte til storbylivet og en hjælp til at begå sig i begyndelsen af 20erne. Anders Bøtter og Tobias Bukkehave dykker ned i albummet og tegner også et portræt af året 2001, som pga. terrorangrebet 9/11 fik stor betydning for Tobias’ fremtidige forfatterskab. Sendt første gang d. 20.05.2022 Udsendelse nr.: 19 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Tobias BukkehaveSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Kjartan Arngrim og Lars H.U.G. "Cityslang"

Hvor er Folkeklubben på vej hen i 2022? Og er Kjartans sange blevet mere inspirerede af Lars H.U.G.s 1984-debutalbum ”City Slang”, som årene er gået? Det kan du få svar på i denne anden del af ugens Portrætalbum udsendelse, hvor Radio4-vært Anders Bøtter også tegner et portræt af musikken i år 2000, som er året hvor Kjartan for alvor dykkede ned i Lars H.U.G.s debutalbum. Sendt første gang d. 13.05.2022 Udsendelse nr.: 18 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Kjartan ArngrimSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Kjartan Arngrim og Lars H.U.G. "Cityslang"

Hvorfor blev Lars H.U.G.s debutalbum ”City Slang” fra 1984 en vigtig følgesvend for den søgende unge Folkeklubben-forsanger Kjartan Arngrim, dengang i år 2000 hvor han dimsede rundt i Århus og ikke kunne finde retningen i sit liv? Og hvorfor er en koncert på ”Mændenes Hjem” en af de koncerter, som har gjort størst indtryk på ham? Det får du svar på i første del af ugens Portrætalbum, hvor Radio4-vært Anders Bøtter tager et dybt dyk ned i Lars H.U.G.s ”City Slang”. Sendt første gang d. 13.05.2022 Udsendelse nr.: 18 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Kjartan ArngrimSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Christina Krzyrosiak Hansen og Coldplay "Head Full Of Dreams"

Da Christina Krzyrosiak Hansen blev borgmester i Holbæk som 25-årig var Coldplays album ”A Head Full Of Dreams” en tro følgesvend. Men rammer albummet stadig plet den dag i dag, nu hvor Christina har været borgmester i 4 år? Og hvad er hendes ambitioner og drømme for fremtiden, når hun allerede har opnået så meget i politik? Det søger Anders Bøtter svar på i Del 2 af denne uges Portrætalbum udsendelse. Sendt første gang d. 06.05.2022 Udsendelse nr.: 17 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Christina Krzyrosiak HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Christina Krzyrosiak Hansen og Coldplay "Head Full Of Dreams"

Hvordan føles det når man bliver bedt om, at stille op som borgmester for sin by før man er fyldt 20? Og hvordan kan musikken hjælpe én med at træffe enormt vigtige beslutninger, når man er en ung politiker? Det kan Holbæks borgmester Christina Krzyosiak Hansen svare på. Som kun 25-årig blev hun Danmarks yngste borgmester. På det tidspunkt hørte hun Coldplays album ”Head Full Of Dreams” enormt meget og særligt én sang fik en afgørende betydning for hendes borgmester-drømme. Anders Bøtter får historien om sangen og Coldplay-albummet, som stadig er en stor støtte for Holbæks borgmester. Sendt første gang d. 06.05.2022 Udsendelse nr.: 17 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Christina Krzyrosiak HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Adam Holm og The Exploited "Punks Not Dead"

Er radio- og tv-vært Adam Holm stadig punk? Og hvorfor vælger han albummet ”Punks Not Dead” af The Exploited, når der skal tegnes et portræt af ham som menneske her i 2022? Det kan du blive klogere på, når Anders Bøtter og Adam Holm forsætter snakken i ugens Portrætalbum del 2 – og bla. kommer ind på store emner såsom religion, punk, tolerance, politik og rockmusik. Sendt første gang d. 29.04.2022 Udsendelse nr.: 16 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Adam HolmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Adam Holm og The Exploited "Punks Not Dead"

Da radio- og tv-vært Adam Holm var barn stjal han albummet ”Punks Not Dead” af The Exploited fra det lokale bibliotek. Hvorfor gjorde han det? Og hvad er det mest pinlige han nogensinde har stjålet? Det og meget mere kan du blive klogere på, når Anders Bøtter og Adam Holm kradser i punkens forfængelige fernis og tager dig med tilbage til start-80ernes britiske punkscene, hvor The Exploited bliver et uhyre vigtigt band for den unge Adams verdensudsyn. Sendt første gang d. 29.04.2022 Udsendelse nr.: 16 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Adam HolmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Chief-One og The Beach Boys "Pet Sounds"

Hvordan føles det at have haft en lang karriere i det danske musikliv og så få sit første store radiohit, når man er over 50? Hvad sker der hvis Lars ”Chief-One” Pedersens sang vinder Eurovision? Og er ”Pet Sounds” stadig et essentielt album i Lars’ liv? Det kan du få svar på i denne anden del af ugens Portrætalbum, hvor Anders Bøtter tegner et musikalsk portræt af The Beach Boys og Lars ”Chief-One” Pedersen. Sendt første gang d. 22.04.2022 Udsendelse nr.: 15 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lars ”Chief-One” PedersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Chief-One og The Beach Boys "Pet Sounds"

Da Lars ”Chief-One” Pedersen var 26 år gammel, vågnede han op fra en 7 timer lang livstruende operation. Ved hans side lå albummet ”Pet Sounds” af The Beach Boys. Men hvorfor skulle det lige være det album, som bød ham velkommen tilbage til livet? Og hvordan blev The Beach Boys en inspiration både for hans gamle hip-hop orkester ”Rockers By Choice” og hans senere pophits? Det kan du blive klogere på, når Anders Bøtter og Chief-One sammen dykker dybt ned i det kaninhul der er ”Pet Sounds”. Sendt første gang d. 22.04.2022 Udsendelse nr.: 15 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Lars ”Chief-One” PedersenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Poul Madsen og Bruce Springsteen "The River"

Fortryder Ekstra Bladets tidl. chefredaktør Poul Madsen nogle af de meste kradse overskrifter og de historier der har gået mest til kanten, i den tid han var på Ekstra Bladet? Og hvad er han mest stolt af at have opnået i sin karriere? Svarene falder uden tøven i denne anden del af Portrætalbum, som er centreret rundt om et af Bruce Springsteens stærkeste albums; ”The River”. Sendt første gang d. 15.04.2022 Udsendelse nr.: 14 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Poul MadsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Poul Madsen og Bruce Springsteen "The River"

Hvorfor sad Ekstra Bladets tidl. chefredaktør Poul Madsen og drømte sig væk fra Esbjerg til tonerne af Bruce Springsteen, der drømte sig væk til New York, i 1980? Hvordan endte han med at passe kalkuner og plukke avocadoer i Israel? Hvorfor blev Springsteen den musik-helt der talte mest rent i øjenhøjde til den unge ambitiøse Poul, der havde store planer med sit liv? Det kan du få svar på, når Radio4 vært Anders Bøtter tager Poul Madsen med tilbage til 1980, hvor Springsteen udgiver ”The River”. Albummet der stadig den dag i dag er essentielt i Pouls syn på verden og måde at forstå sig selv på. Sendt første gang d. 15.04.2022 Udsendelse nr.: 14 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Poul MadsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Joy Mogensen og Absolute Music 2

Blev Danmarks tidl. kulturminister Joy Mogensen overrasket over den shitstorm hun blev kastet ud i, fordi hun valgte ”Absolute Music 2” som sit favoritalbum? Og hvorfor er det album egentlig SÅ vigtigt, for så mange forskellige unge med meget forskellige musiksmag i 1993? Det snakker Radio4 vært Anders Bøtter med Joy Mogensen om i denne udsendelse, hvor du også kan blive klogere på hvad der ellers skete i musikhistorien i begyndelsen af 90erne. Sendt første gang d. 08.04.2022 Udsendelse nr.: 13 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Joy MogensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Joy Mogensen og Absolute Music 2

Hvorfor pegede Danmarks tidl. kulturminister på ”Absolute Music 2” da hun blev bedt om at vælge sit favoritalbum? Og hvem var Joy Mogensen dengang hun som 13-årig gik fra at nørde Strauss’ valse på klaver, til at ønske sig et album med Take That, fordi hun gerne ville have en kæreste? De spørgsmål søger Radio4 vært Anders Bøtter svar på i denne udsendelse, hvor der tegnes et portræt af Joy Mogensen ud fra nogle af hendes favorit numre fra ”Absolute Music 2”. Sendt første gang d. 08.04.2022 Udsendelse nr.: 13 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Joy MogensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Pia Kjærsgaard og Queen "The Works"

Pia Kjærsgaard kan snart fejre 40-års jubilæum på Christiansborg. Men har hun nogensinde tvivlet på sit eget politiske projekt? Og hvad har været det sværeste i de år der er gået? Pia Kjærsgaard giver svarene og fortæller også om, hvorfor hun ikke agter at gå på pension lige foreløbigt. Sendt første gang d. 01.04.2022 Udsendelse nr.: 12 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Pia KjærsgaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Pia Kjærsgaard og Queen "The Works"

Hvad har Freddie Mercury og Mogens Glistrup til fælles? Og hvorfor blev den unge hjemmehjælper Pia Kjærsgaard så fascineret af dem begge? Det kan du høre Pia Kjærsgaard fortælle om til tonerne af et af hendes favoritalbums: ”The Works” af Queen. Et album der udkommer i 1984 - samme år, som Pia påbegynder sit nye liv på Christiansborg. Sendt første gang d. 01.04.2022 Udsendelse nr.: 12 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Pia KjærsgaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Morten Sabroe og Bob Dylan "Blood On The Tracks"

Er Morten Sabroe bange for at dø? Og hvordan vil han gerne dø? Det kan du får svar på i afsnit 2 af denne uges Portrætalbum. Du kan også høre om hvordan Morten er lige ved, at få et personligt møde med Bob Dylan, men ikke tør at stige ind i den togvogn hvor han sidder. ”Lorte journalist” er hans egen dom over den beslutning. Anders Bøtter og Morten Sabroe taler om Bob Dylans ”Blood On The Tracks”. Et album som har præget Mortens liv og gjort at han i en overgang næsten betragtede Bob Dylan som en nær ven. Sendt første gang d. 25.03.22 Udsendelse nr.: 11 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Morten SabroeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Morten Sabroe og Bob Dylan "Blood On The Tracks"

Da Morten Sabroe var i slutningen af tyverne lod han sig skille til tonerne af Bob Dylans album ”Blood On The Tracks”. Han gav det hus han havde arvet til sin eks-kone og satte kursen mod et nyt liv som fri beat-poet. Men han måtte hurtigt indse, at han havde begået en fejl. I en sen nattetime smadrede han et kældervindue til sit gamle hus og krøb ind for at sove på en madras på gulvet. Radio4 vært Anders Bøtter taler med Morten Sabroe og Bob Dylans store ”skilsmisse-album” Blood On The Tracks og hvordan det farvede og guidede den unge Mortens liv midt i en opbrudstid. Sendt første gang d. 25.03.22 Udsendelse nr.: 11 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Morten SabroeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202255 minutes
Episode Artwork

2:2 - Pernille Rosendahl og Jefferson Airplane "Surrealistic Pillow"

Pernille Rosendahl fejrer 50 års fødselsdag i 2022. Men selvom hun runder et skarpt hjørne, så er hun stadig uhyre nysgerrig på musik og det samfund den skabes i. I afsnit 2 af Portrætalbum, fortæller Pernille om hvordan hendes fars død påvirkede hende i 20erne og om hvordan nutidens ulmende ungdomsoprør inspirerer hende som menneske. Og så afslører hun hvad hun gerne ville være, hvis hun skulle vælge en HELT anden karrievej. Sendt første gang d. 18.03.22 Udsendelse nr.: 10 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Pernille RosdendahlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202255 minutes
Episode Artwork

1:2 - Pernille Rosendahl og Jefferson Airplane "Surrealistic Pillow"

Da Pernille Rosendahl i 1983 gik under jorden, på flugt fra sin voldelige og alkoholiserede far blev musikken hendes bedste ven. Hendes onkel døde af en heroin-overdosis og efterlod en kæmpe musiksamling, som Pernille og hendes søster søgte tilflugt i. De fandt bla. ”Surrealistic Pillow” med Jefferson Airplane. Og det album har siden da fulgt Pernille igennem livets vaklende op- og nedture. Anders Bøtter tegner et portræt af Pernille Rosendahl, Jefferson Airplane og året 1967, der blev kendt som ”The summer of love”. Sendt første gang d. 18.03.22 Udsendelse nr.: 10 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Pernille RosdendahlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202255 minutes
Episode Artwork

Peter Sommer og Ian Brown "Unfinished Monkey Business"

Da Peter Sommer var 24 år gammel i 1998 hørte han The Stone Roses forsangeren Ian Browns solo debutalbum for første gang. De tilbagelænede sange og Ian Browns gør-det-selv attitude får kæmpe betydning for den unge Peter. Inspireret af Ian Brown albummets umiddelbarhed griber Peter Sommer en guitar og skriver sin allerførste sang. Og den sang er stadig et af de mest spillede Peter Sommer numre i dansk radio. Hør Peter fortælle om nummeret og den usikre rejse fra at være bandmedlem på ”det yderste mandat”, til at blive en af Danmarks største troubadourer. Udsendelse nr.: 9 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Peter SommerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/20221 hour, 49 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Trine Bramsen og The Lemonheads "Car Button Cloth"

OBS: Udsendelsen er optaget d. 15. Februar, lang tid før Ruslands invasion af Ukraine. Derfor berør denne udsendelse ikke de seneste udviklinger i regionen... Hvem var Danmarks nye ligestillingsminister Trine Bramsen (S) i 1997, da hun var kærester med Radio4 vært Anders Bøtter? Og hvem er hun her i 2022, når hun i en sjælden stund smider politiker-kappen og åbner døren på klem til sit private fristed? Det kan du blive klogere på i denne udgave af ”Portrætalbum” når Trine Bramsen sættes i stævne i sit barndomshjem, hvor der både fortælles røverhistorier fra en vigtig udvekslingstur til Moskva og hun (næsten) svarer på, hvorvidt det var på hendes initiativ at ligestillings-området blev flyttet til Transportministeriet. Sendt første gang d. 04.03.2022 Udsendelse nr.: 8 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Trine BramsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/20221 hour, 51 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Adam Duvå Hall og Prince "Sign O' The Times"

#7: Adam Duvå Hall og Prince Før Adam Duvå Hall blev kendt som radiovært på P3 og morgenfrisk TV-vært i Go’ Morgen Danmark, havde han et teenageliv der var fyldt med vild musik og koncerter. Han elskede 80ernes hip-hop og så Public Enemy i K.B. Hallen i 1990, helt alene. Men han voksede også op med tidens andre store navne, såsom Michael Jackson, U2 og den største af dem alle: Prince! Adam har taget albummet ”Sign O The Times” fra 1987 med i studiet. Ud fra sangene på albummet, teksterne om tidens udfordringer og minderne om ungdommens vildskab tegner Radio4 vært Anders Bøtter et portræt af Adam, 1987 og Princes mesterværk ”Sign O The Times”. Sendt første gang d. 25.02.2022 Udsendelse nr.: 7 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Adam Duvå HallSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/20221 hour, 49 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Uffe Elbæk og Joni Mitchell "Blue"

Tidl. kulturminister og Kaos-pilot Uffe Elbæks homoseksualitet blev vagt for første gang, da han så Elvis Presley optræde i badebukser i biografens mørke. Senere i livet, bliver Uffe i tvivl om sin egen seksualitet, alt imens han skal tage stilling til, om han vil være far eller ej. Og det sker bla. til tonerne af Joni Mitchells 1971-album ”Blue”. Radio4 vært Anders Bøtter tegner et personligt portræt af Uffe Elbæk, som et menneske i evig fremdrift, der i en alder af snart 70 år stadig har en næsten barnlig nysgerrighed intakt. Samtidigt fortælles historien om Joni Mitchells ”Blue”, der er af mange musikkritikere igen og igen fremhæves, som værende et af verdens bedste albums. Udsendelsen er optaget d. 1. februar 2022. På det tidspunkt var Trine Bramsen (S) Forsvarsminister. Efter udsendelsens optagelse er hun blevet udnævnt til Transportminister. Sendt første gang d. 18.02.2022 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Uffe ElbækSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/20221 hour, 49 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Anna Lin og Tame Impala "Currents"

TV-vært Anna Lin, der bla. er kendt fra DR programmet "Kender Du Typen" fortæller åbent og ærligt om, hvordan hun selv iscenesætter og romantiserer sit eget liv. Samtidig holder hun begge ben på jorden og bruger altid sig selv ærligt, når hun er på skærmen. Anna Lin tør at stå ved sig selv og sit image. Og det er en selvbevidsthed, som især udspringer fra hendes sabbath-år i Australien i 2016. Her lyttede hun især til Tame Impalas album "Currents", som hun har taget med i studiet. Radio4 vært Anders Bøtter får både historier om musikkens betydning i Annas liv og lærer lidt om hvordan det er at snakke om onani med nogle hånddukker på børne-tv. Sendt første gang d. 11.02.2022 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Anna LinSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/20221 hour, 49 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Mirco Reimer-Elster og Eminem "The Eminem Show"

040222: #4: Mirco Reimer-Elster og Eminem USA- og Tysklands analytiker Mirco Reimer-Elster ville gerne være lige så god til at være far for sine børn, som han er til sit arbejde. Det og mange andre voldsomme, sjove og eftertænksomme fortællinger om livet dykker Radio4 vært Anders Bøtter ned i, alt imens der også tegnes et portræt af et meget vigtigt album i Mircos liv: Eminems mesterværk ”The Eminem Show fra 2002. Sendt første gang d. 04.02.2022 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Mirco Reimer-ElsterSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/20221 hour, 49 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Leonora Christina Skov og Tori Amos "Boys For Pele"

Forfatter Leonora Christina Skov står ved en skillevej i sit forfatterskab. Hun har taget albummet ”Boys For Pele” af Tori Amos med i studiet og sammen med Radio4 vært Anders Bøtter, giver hun dig et indblik i de voldsomme teenage-oplevelser, der farvede hendes opdagelse af Tori Amos’ tredje album: Leonora er lige flyttet hjemmefra og skal stå på helt egne ben, da hendes bedste veninde dør af et hjertestop i en alder af 19 år. Hendes egen familie sammenligner homoseksualitet med pædofili og hendes mor truer med at begå selvmord, hvis Leonora springer ud som homoseksuel. Hvor går man hen, når man ikke har nogen at snakke med om alle de voldsomme begivenheder? Ja, Leonora gik ind i musikkens verden og fandt både styrke og forståelse i Tori Amos’ sange. Sendt første gang d. 28.01.2022Vært: Anders BøtterKlip og lyddesign: Emil GermodMedvirkende: Leonora Christina SkovSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/20221 hour, 49 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Brian Holm og Thin Lizzy "Bad Reputation"

Tidligere professionel cykelrytter og sportsdirektør Brian Holm har taget Thin Lizzys ”Bad Reputation” album med i studiet. Sammen med Radio4 vært Anders Bøtter, bliver du taget med tilbage til den rå ende af 1970ernes Amager, når Brian Holm fortæller røverhistorier om dengang han og kammeraten John Post drak hjemmebrygget brændevin, røg huggede cerutter og elskede rockmusik. Det bliver også til rørende refleksioner over en lang karriere, et hårdt forløb med at overleve tarmkræft og grundige overvejelser om, hvilken fremtid der venter, når Brian Holm i slutningen af 2022 stopper som sportsdirektør. Sendt første gang d. 21.01.2022 Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Brian HolmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/20221 hour, 49 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Ida Wohlert og Stone Temple Pilots "Core"

TV-vært Ida Wohlert fra Go’ Morgen Danmark har taget Stone Temple Pilots debutalbum ”Core” med i studiet. Sammen med Radio4 vært Anders Bøtter, tager hun et dybt dyk ned i minderne fra 1992, grunge-musikken og kærligheden til Stone Temple Pilots. Deres debutalbum minder hende nemlig om dengang hun havnede på en katolsk privatskole i den lille by Broken Arrow i Oklahoma, USA. Ida blev kærester med den spændende fyr Marshall, som boede i en trailerpark i nabobyen og var søn af de lokale narkopushere. I denne første udgave af Portrætalbum, kan du høre Ida fortælle røverhistorier fra Marshalls trailerpark og komme helt med ind bagved den 16-årige Ida Wohlert og de oplevelser der gav hende eventyr for livet, alt imens hun rådyrkede Stone Temple Pilots og andre af tidens grunge-bands. Vært: Anders Bøtter Klip og lyddesign: Emil Germod Medvirkende: Ida WohlertSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/20221 hour, 49 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Teaser

’Portrætalbum’ er et musikprogram, hvor musikformidler Anders Bøtter hver uge har nogle af Danmarks største musikere, skuespillere, forfattere, politikere, tv-værter, komikere og levemennesker i studiet til en snak om et album, der har en helt særlig betydning for dem. Vi kommer tæt på ugens gæst gennem musikken, når Anders og gæsten sammen dissekerer albummet gennem gæstens personlige anekdoter om livets op og nedture. Samtidig sættes albummet ind i en større musikalsk og samfundsmæssig ramme. ’Portrætalbum’ giver dig levende og personlige samtaler, som tegner et anderledes portræt af ugens gæst og det album, gæsten har taget med. Lyt med hver fredag kl. 17-19 på Radio4See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/11/20221 minute, 2 seconds