Winamp Logo
Porten til Riget Cover
Porten til Riget Profile

Porten til Riget

Danish, TV & Video, 1 season, 15 episodes, 13 hours, 6 minutes
About
Lauge Hendriksen og Mads Strandberg har ladet sig indlægge på Rigshospitalets neurokirurgiske afdeling. Med hjælp fra medvirkende i og omkring serien, gennemgår de alle afsnit af Lars von Triers ikoniske TV-serie RIGET. Hvorfor er Riget blevet så ikonisk, hvordan er det at arbejde sammen med Lars von Trier, og selvfølgelig - hvad sker der egentlig i Riget sæson 1 og 2 samt den spritnye Riget Exodus? Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København. Tak til Rigshospitalet og Jacob G. Aaen for at stille lokale til rådighed.
Episode Artwork

Epilog - Love your darlings med Lars von Trier

Lars von Trier får det sidste ord. Vi har lavet en epilog med manden bag Riget, Lars von Trier, hjemme hos ham selv. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
3/3/202347 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

12:13 - Barbarossa

Lauge Hendriksen og Mads Strandberg er nået til fjerde afsnit af Riget Exodus, og får besøg af skuespiller Nicolas Bro og filminstruktør Christian E. Christiansen. Det bliver en snak om at overtage rollen Bulder, at spille sin egen uhyggelige replikant og om, hvordan man løser opgaven i at være medinstruktør til Lars von Trier. Gæster: Nicolas Bro og Christian E. Christiansen. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
2/24/202359 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

13:13 - Exodus

Lauge Hendriksen og Mads Strandberg er nået til det allersidste afsnit af Riget. De runder serien af med skuespillerne Bodil Jørgensen og Birgitte Raaberg og taler om den store finale, slutningen og enden på det hele. Gæster: Bodil Jørgensen og Birgitte Raaberg. Tusind tak til MusikBeRiget, Lisbeth Sagen på violin og Lovisa Wennesz på harpe. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
2/24/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

11:13 - Storebror

I denne episode fokuserer vi på det evige had-kærligheds-forhold mellem Danmark og Sverige, der gennemsyrer alle tre sæsoner af Riget. Sammen med Peter Mygind og dansk-svenske David Dencik taler Lauge og Mads om forskellene og lighederne mellem de to nationaliteter, om en intern standret på Riget, og så fokuserer de selvfølgelig også på karakteren, der glider gennem tilværelsen, nemlig Mogge. Gæster: David Dencik og Peter Mygind. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
2/17/202359 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

10:13 - Kongressen danser

I anden episode af Riget Exodus taler Lauge og Mads om metalagene i sæson 3, om white noise og smerteforskning, og så graver de dybere i Lars von Triers hjerne. Det gør de med skuespillerinde Vic Carmen Sonne og Lars von Triers mentor, filmlektor Peter Schepelern, der også gør os klogere Triers store forbilleder. Gæster: Vic Carmen Sonne og Peter Schepelern. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
2/10/202359 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

9:13 - Halmer

Efter 25 års pause vender Riget tilbage. Lauge Hendriksen og Mads Strandberg tager hul på 3. og sidste sæson sammen med Lars Mikkelsen og fotograf Manuel Alberto Claro. Vi kommer ind på Rigets tilbagevenden, Exodus' skabelse og visuelle udtryk og hvordan det er, at skulle træde i de ikoniske rollers fodspor. Gæster: Lars Mikkelsen og Manuel Alberto Claro. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
2/3/202353 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

8:13 - Pandæmonium

I den sidste episode i sæson 2 får vi besøg af Solbjørg Højfeldt og Ole Boisen, hvis karakterer begge afslører sit sande jeg i denne episode. Vi dykker nemlig ned i det ildevarslende "Grand Duc", hvordan det er at køre spøgelseskørsel i en ambulance med døden som passager, og så taler vi om ikke at afslutte en serie. Gæster: Solbjørg Højfeldt og Ole Boisen. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/27/202343 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

7:13 - Gargantua

Vi dykker ned i det kedeligste i serien - vil nogle sige - nemlig Steeleman-rapporten, og så vender vi Moesgaards alternative behandling hos pigernes Ole. Det gør vi med to puppetmasters bag Riget, de sande helte, nemlig klipperne Molly Stensgaard og Jacob Schulsinger, som også fortæller om, hvordan en tv-serie som Riget virkelig bliver til. Gæster: Molly Stensgaard og Jacob Schulsinger. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/27/202351 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

6:13 - Trækfuglene

Gyset er en stor del af de første sæsoner af Riget. Derfor nørder vi ned i det store gys sammen med gyserforsker Mathias Clasen og Annevig Schelde Ebbe, der spiller barnespøgelset Mary. Vi taler om ånderne, der dræber præsten, Mary fra Skelhøje og selvfølgelig, hvordan gyset kommer til udtryk i Riget, og hvorfor vi mennesker fascineres af det uhyggelige. Gæster: Annevig Schelde Ebbe og Mathias Clasen. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/27/202345 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

5:13 - Mors in Tabula

Sammen med Ghita Nørby og Peter Aalbæk tager vi fat på 2. sæson af Riget. For hvordan følger man egentlig op på 1. sæsons bragende succes? Man starter ud med zombiegift, Rigor Mortis og, som Ghita vil sige det, "bruger sin bette forstand". Gæster: Ghita Nørby og Peter Aalbæk. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/27/202351 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

4:13 - De levende døde

Vi får besøg af en særdeles sur hospitalsdirektør i form af Henning Jensen, og en særdeles skøn filmredaktør i form af Christian Monggaard. Vi dykker ned i overlæge Moesgaards katastrofale hospitalsrundvisning, Lars von Trier øvrige værker samt hans kontroversielle nazist-udtalelse på Cannes Film Festival. Gæster: Henning Jensen og Christian Monggaard. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/20/202358 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

3:13 - Et fremmedlegeme

Sammen med Birgitte Raaberg og Casper Christensen starter Lauge og Mads ud med morgensang og taler efterfølgende om Rigets betydning for filmkunsten og dogmebølgen. Vi går i dybden med Rigets hospitalsromancer, og Birgitte Raaberg fortæller, hvordan det var at føde en voksen Udo Kier. Gæster: Birgitte Raaberg og Casper Christensen. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/20/202359 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

2:13 - Alliancen kalder

I denne episode fokuserer vi på Dr. Stig Helmers tragiske sag om den hjerneskadede pige Mona Jensen og spørgsmålet om, hvad der egentligt er mest uhyggeligt - virkeligheden eller fantasien? Det prøver vi på at komme frem til med manuskript- og fantasyforfatter Merlin P. Mann og Mona Jensen i egen voksen version, nemlig skuespiller Laura Christensen. Gæster: Laura Christensen og Merlin P. Mann. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/20/202342 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1:13 - Den hvide flok

Vi gennemgår det allerførste afsnit af verdens bedste tv-serie, Riget, med hovedrollen i den nye sæson, Bodil Jørgensen, og journalist og Riget-nørd Anders Høeg Nissen. Vi vender parallellerne mellem Fru Drusse og den nye hovedkarakter i tredje sæson, Karen, vi diskuterer Riget som fænomen i den danske bevidsthed, og det okkulte kontra videnskaben. Gæster: Bodil Jørgensen og Anders Høeg Nissen. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/20/202351 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Prolog - Operation morgenluft

Dette er en introduktionsepisode, så hvis du ikke har set serien endnu, kan du sagtens lytte til denne episode. Sammen med seriens producer og Lars von Triers højre hånd, Peter Aalbæk, og film- og serieanmelder Maria Månson, forsøger vi at finde ud af, hvordan Riget blev til, hvad Riget gjorde ved Danmark og hvor betydningsfuld kultserien er den dag i dag. Gæster: Peter Aalbæk og Maria Månson. Operationsholdet bag Porten til Riget: Kim G. Hansen, Josephine Bech, Mads Strandberg, Lauge Hendriksen og Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck Studios København.
1/20/202347 minutes, 3 seconds