Winamp Logo
POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen Cover
POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen Profile

POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen

Dutch, Political, 1 season, 75 episodes, 1 day, 13 hours, 5 minutes
About
Met Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth
Episode Artwork

Apple’s AI is ZO GOED 🤯 | POM S09E61 Snippet

Wil je meer van POM? Luister de volledige aflevering op Podimo, ga hiervoor naar podimo.com/pomZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/11/202420 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

DPG zou OpenAI moeten aanklagen | POM S09E60 Snippet

Wil je meer van POM? Luister de volledige aflevering op Podimo, ga hiervoor naar podimo.com/pom🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.substack.com 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.comZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/6/202410 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Joost Klein & Palestina: de journalist als vijand | POM S09E54 Snippet

Wil je meer van POM? Luister de volledige aflevering op Podimo, ga hiervoor naar podimo.com/pomZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/16/202417 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Zo regel je salarisverhoging ft. Roland Grootenboer | POM.press Special

Bestel het boek van Rolo nu op hetboekwaarvan.nlWil je meer van POM? Download Podimo en probeer 30 dagen gratis: podimo.com/pom🫶 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan https://pfauth.substack.com💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander https://alexanderklopping.substack.com/🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/15/20241 hour, 3 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Joost Klein: NPO heeft bord voor z’n kop | POM S09E53 Snippet

Wil je meer van POM? Luister de volledige aflevering op Podimo, ga hiervoor naar podimo.com/pomZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/14/20246 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Zo werkt de uitgeverswereld (met vage versleutelde pdfjes en biedingsoorlogen) | POM Community

Alexander en Ernst-Jan zijn nu een paar maanden gebroederlijk uitgevers en het eerste POM-boek is bekend. Wat valt ze op aan dit wereldje? Wat hebben ze geleerd van hun partner Maven? En waarom besloten ze te bieden op het boek van Kashmir Hill?📙 Bestel Je gezicht is nu van ons voor 26 september en ontvang een gratis kaartje voor een online event met Kashmir Hill en ons. Ga naar https://jegezichtisnuvanons.nl🤑 De uitgeefanalyse van Tiago Forte: https://fortelabs.com/blog/the-financial-reality-of-a-traditionally-published-book-a-complete-breakdown/🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/30/202319 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

🚀 Het eerste POM-boek: ‘Je gezicht is nu van ons’ van Kashmir Hill | POM S08E45

Shownotes:Ons eerste POM-boek is uit! ‘Je gezicht is nu van ons’ gaat over een in Nederland totaal onderschatte en gevaarlijke technologie: gezichtsherkenning.Kashmir Hill, tech-verslaggever van The New York Times, beschrijft hoe gezichtsherkenning onze samenleving kan ontwrichten.Je kunt het boek voorbestellen op https://www.jegezichtisnuvanons.nlAls je dat voor 26 september doet, krijg je een gratis kaartje voor online event met Kashmir en ons.Verder bespreken we onze vakanties na. Ernst-Jan heeft een nieuwe hobby. Alexander een nieuw lievelingsland.🎒 Lees Ernst-Jans beginnersgids voor rucking: https://pfauth.com/intentioneel-leven/rucking/🇨🇭 Alexanders Zwitserse treinkaartjesautomatenverslag: https://twitter.com/AlexanderNL/status/1689282586210619393🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/30/202354 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

BONUS - Koen Bok (Sofa, Framer) geeft start-upadvies | Internetpioniers #5

Koen Bok op Twitter: https://twitter.com/koenbokDe persoonlijke site van Koen: https://koenbok.com/Framer: https://framer.com🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/23/202350 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Koen Bok over vroeg Apple-design en je start-up verkopen aan Mark Zuckerberg | Internetpioniers #5

Koen Bok raakte al jong gefascineerd door het snijvlak van design en programmeren. Hij bouwde als een van de eersten wereldwijd schitterende Mac-apps en verkocht zijn start-up Sofa uiteindelijk aan Facebook. In deze aflevering duiken we in zijn jonge jaren.POM spreekt internetpioniers deze zomer. Deels uit nostalgie, deels om te leren van het verleden. Hoe zijn die lessen van toen relevant voor het web van nu?Koen Bok op Twitter: https://twitter.com/koenbokDe persoonlijke site van Koen: https://koenbok.com/Framer: https://framer.com🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/23/20231 hour, 10 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Erik Huizer bouwde mee aan de ruggengraat van het internet | Internetpioniers #4

Erik Huizer speelt sinds de jaren tachtig een belangrijke rol in de vormgeving van het internet. Eerst in Nederland, waar hij met SURFnet universiteiten online kreeg. Later wereldwijd, toen hij in de Internet Engineering Task Force de non-commerciële ruggengraat voor het internet ontwikkelde.Erik staat dan ook niet voor niets in de Internet Hall of Fame. We vragen hem hoe internetpioniers in de cruciale vroege jaren besluiten namen waar wij nog steeds van profiteren.POM spreekt internetpioniers deze zomer. Deels uit nostalgie, deels om te leren van het verleden. Hoe zijn die lessen van toen relevant voor het web van nu?Erik op Twitter: https://twitter.com/milkshakeErik in de Internet Hall of Fame: https://www.internethalloffame.org/inductee/erik-huizer/🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/16/20231 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

Voormalig Bol.com-baas Daniel Ropers haat hypes | Internetpioniers #3

Als jonge McKinsey consultant schreef Daniel Ropers in opdracht van het Duitse mediaconcern Bertelsmann in 1998 het bedrijfsplan voor de Nederlandse tak van bol.com.Daniel werd directeur, bol.com een succes. Maar niet zonder slag en stoot. Want de dotcomcrisis zat er tussenin. Wat heeft Daniel van die crisis geleerd?POM spreekt internetpioniers deze zomer. Deels uit nostalgie, deels om te leren van het verleden. Hoe zijn die lessen van toen relevant voor het web van nu?🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/🚀 Kijk clips via onze Instagram:https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/9/202358 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hoe creëer je publieke ruimte op het internet? | Internetpioniers #2

Begin jaren negentig was Marleen Stikker burgemeester van De Digitale Stad. Dat was één van de eerste online communities in Nederland én een publieke ruimte. Dat is bijzonder, want de meeste online omgevingen waar we elkaar nu ontmoeten zijn in de handen kapitalistische techmolochen. We bespreken met Marleen hoe we weer gebruiksvriendelijke publieke ruimtes kunnen bouwen op het web. POM spreekt internetpioniers deze zomer. Deels uit nostalgie, deels om te leren van het verleden. Hoe zijn die lessen van toen relevant voor het web van nu?Meer over Marleen Stikker: https://waag.org/nl/marleen-stikker/🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/2/20231 hour, 18 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Adriaan Mol (Mollie en Messagebird) over zijn jonge jaren | Internetpioniers #1

Alexander en Ernst-Jan spreken Adriaan Mol, de man achter betaalservice Mollie en berichtendienst Messagebird.Beide bedrijven ontstonden in zijn tienerjaren. Door te hacken, aan te klooien. We vragen Adriaan hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen en wat we daarvan kunnen leren.POM spreekt internetpioniers deze zomer. Deels uit nostalgie, deels om te leren van het verleden. Hoe zijn die lessen van toen relevant voor het web van nu?De artikelen van Adriaan op One More Thing: https://www.onemorething.nl/author/adriaan-mol/🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/25/20231 hour, 10 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Het gevaarlijke socialmediagebruik van jongeren | Clip uit POM S08E43

Shownotes:The ladders of wealth creation: https://nathanbarry.com/wealth-creation/Het interview met Francine Oomen: https://jongejaren.nl/francine-oomenSander Schimmelpenninck bij Renze: https://www.rtl.nl/programma/5317196/renze?videoId=91e7866f-0c25-4db6-b3a1-0353a5e5bcebNavelstaren de podcast: https://www.youtube.com/watch?v=nDk6k8e9qhc&feature=youtu.be🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Zelf een (zakelijke) podcast maken? Ga naar https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/16/20233 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Durf je intuïtie te volgen | Clip uit POM S08E43

Shownotes:The ladders of wealth creation: https://nathanbarry.com/wealth-creation/Het interview met Francine Oomen: https://jongejaren.nl/francine-oomenSander Schimmelpenninck bij Renze: https://www.rtl.nl/programma/5317196/renze?videoId=91e7866f-0c25-4db6-b3a1-0353a5e5bcebNavelstaren de podcast: https://www.youtube.com/watch?v=nDk6k8e9qhc&feature=youtu.be🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Zelf een (zakelijke) podcast maken? Ga naar https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/15/20233 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Alexander en zijn tiktokfuik | Clip uit POM S08E43

Shownotes:The ladders of wealth creation: https://nathanbarry.com/wealth-creation/Het interview met Francine Oomen: https://jongejaren.nl/francine-oomenSander Schimmelpenninck bij Renze: https://www.rtl.nl/programma/5317196/renze?videoId=91e7866f-0c25-4db6-b3a1-0353a5e5bcebNavelstaren de podcast: https://www.youtube.com/watch?v=nDk6k8e9qhc&feature=youtu.be🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/ 🚀 Kijk clips via onze Instagram: https://instagram.com/podcastovermedia 💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief 💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Zelf een (zakelijke) podcast maken? Ga naar https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/20236 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Alexander Klöpping begint een nieuwe podcast over kunstmatige intelligentie | Clip uit POM S08E39

6/15/20235 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Alexander Klöpping over de Apple Vision Pro | 3D herinneringen opslaan van je kinderen | Clip uit POM S08E38

Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth over de Apple Vision ProZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/7/20233 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Browser Arc brengt plezier terug op het internet | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/6/20236 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hoe Alexander met een dictafoon zijn werk optimaliseert | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/5/20237 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De tirannie van "het beste" willen | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/4/20237 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Waarom Nieuwsuur spin-offs moet maken | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/4/20237 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Waarom zijn er nog zo weinig AI tools | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/3/202310 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Pineapple Street is de ideale post-Succession roman | Clip uit POM S08E37

Pineapple Street van Jenny Jackson is een heerlijke post-Succession roman https://pfauth.com/boekentips/pineapple-street-jenny-jackson/AI and the Age of the Individual: https://every.to/chain-of-thought/ai-and-the-age-of-the-individualZapier: https://www.zapier.comArc Boosts:https://arc.net/e/D25B2EEA-7506-4850-A169-3B2A00802889Arc invites: https://arc.net/gift/647178e6Site Matt Mullenweg: https://ma.tthttps://www.nytimes.com/2023/05/19/opinion/ratings-rankings-culture.html💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/20237 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Recast maakt podcasts van nieuwsartikelen | Clip uit POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/31/20235 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Waarom Substack advertenties zou moeten tonen | POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/30/20236 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Alexander Klöpping over de NYT Audio App | Clip uit POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/29/20236 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

De magie van kruidenpotjes (en de Niimbot D11) | Clip uit POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/28/20235 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

De ghostwriter van Prins Harry biecht op | POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/27/20237 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Waarom DPG Media Alarmeringen.nl koopt | Clip uit POM S08E36

Shownotes:Kruidenpotjes en Niimbot D11: https://t.ly/hjKKEen pleidooi voor advertenties waar ik wél gevoelig voor ben: https://stratechery.com/2023/the-unified-content-business-model/Alarmeringen gekocht door DPG: https://alarmeringen.nl/Ads laten inspreken door AI: https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_ANYT Audio: https://www.nytimes.com/audio/appRecast: https://www.letsrecast.ai/Ghostwriter confessions: https://www.newyorker.com/magazine/2023/05/15/j-r-moehringer-ghostwriter-prince-harry-memoir-sparePermalinks💫 Koop hier het Notion template van Ernst-Jan https://pfauth.com/product/intentioneel-leven-notion-template/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Nabewerking en clips door CLIPMEISTER https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/26/20234 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Laat je stem clonen en laat AI advertenties inspreken | Clip uit POM S08E36

https://www.youtube.com/watch?v=0E3-3Rctb_A Laat je stem clonen en spreek oneindig veel advertenties in | Clip uit POM S08E36Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/20231 minute, 47 seconds
Episode Artwork

Google’s AI is saai maar verandert wel de wereld | Clip uit POM S08E35

Google’s AI is saai maar verandert wel de wereld Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/20239 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Audio Pen maakt van je losse gedachten een coherent verhaal | Clip uit POM S08E35

De app Audio Pen maakt van je losse gedachten een coherent verhaalZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/19/20236 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Dilemma van de Week: wel of niet toegeven aan je smartphoneverslaving? | Clip uit POM S08E35

Help ons met dit dilemma via https://adviseerpom.nlDilemma van de Week: wel of niet toegeven aan je smartphoneverslaving? | Clip uit POM S08E35Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/18/20239 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De beste mediajournalist ter wereld heeft een boek geschreven | Traffic | Clip uitPOM S08E34

Aanmelden voor Bluesky? https://blueskyweb.xyz/Deze site vat podcast voor je samen: https://www.skipcast.nl/Dankzij AI lees je alleen nog belangrijk nieuws: https://www.newsminimalist.com/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Edit en clips door Clipmeisterhttps://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/15/20238 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Dankzij AI lees je alleen nog maar belangrijk nieuws | Clip uit POM S08E34

Aanmelden voor Bluesky? https://blueskyweb.xyz/Deze site vat podcast voor je samen: https://www.skipcast.nl/Dankzij AI lees je alleen nog belangrijk nieuws: https://www.newsminimalist.com/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Edit en clips door Clipmeister https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/14/20239 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Deze website vat podcasts voor je samen - Skipcast.nl | Clip uit POM S08E34

Aanmelden voor Bluesky? https://blueskyweb.xyz/Deze site vat podcast voor je samen: https://www.skipcast.nl/Dankzij AI lees je alleen nog belangrijk nieuws: https://www.newsminimalist.com/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Edit en clips door Clipmeisterhttps://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/12/20238 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Bluesky is beter dan Twitter: Waarom Protocollen beter zijn dan Platforms | Clip uit POM S08E34

BlueSky https://blueskyweb.xyz/Deze site vat podcast voor je samen: https://www.skipcast.nl/Dankzij AI lees je alleen nog belangrijk nieuws: https://www.newsminimalist.com/🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/🎬 Edit en clips door Clipmeister https://www.clipmeister.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/11/20239 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Hoe vermarkt je een podcast? | Tim de Gier over het succes van Dag & Nacht en Podimo | Clip uit POM S08E32

Tim de Gier over het succes van Dag & Nacht en Podimo | Clip uit POM S08E32Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/27/20239 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Is het Marcel of is het een robot? | Clips uit POM S08E31

Is het Marcel van Roosmalen of is het een robot? | Clips uit POM S08E31Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/23/20237 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Nu.nl is ten dode opgeschreven - antwoord van Nu.nl | Clip uit POMS08E31

Nu.nl is ten dode opgeschreven - antwoord van Nu.nl op uitspraak Alexander Klöpping | Clip uit POMS08E31Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/22/20239 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Een revolutionaire browser in je broekzak | Clip uit POMS08E29

Een revolutionaire browser in je broekzak | Clip uit POMS08E29Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/9/20238 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Alexander en Ernst over de ontwikkelingen bij Twitter

Alexander en Ernst over de ontwikkelingen bij TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/8/20235 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ernst investeert in Mediabedrijf | Clip uit POMS08E29

Ernst investeert in Mediabedrijf | Clip uit POMS08E29🚀 Ga naar https://pom.show/tim voor meer informatie en tickets voor de podcastopname met Tim Ferris🧡 Hier word je lid van de Telegram community https://pom.community/❓ Brandende vraag aan Ernst-Jan of Alexander? Stel ‘m via https://vraagpom.nl🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram https://instagram.com/podcastovermedia💚 Volg de nieuwsbrief van Ernst-Jan: https://pfauth.com/nieuwsbrief💫 Volg de nieuwsbrief van Alexander: https://alexanderklopping.substack.com/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/7/202318 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

AI gaat NU.nl kapot maken | Clip uit POM S08E28

AI gaat NU.nl kapot maken | Clip uit POM S08E28Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/3/20239 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Gameliteratuur, het bestaat! | Clip uit POM S08E28

Gameliteratuur, het bestaat! | Clip uit POM S08E28Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/2/20237 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Writers block bestrijden met AI | Clip uit POMS08E28

De lifehack of the week van POM: Writers block bestrijden met AI Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/1/20234 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Magische toepassingen van AI | Clip uit POM S08E28

Toen Alexander onlangs aanwezig was bij een rechtszaak tegen Apple, zag hij volop kansen voor nieuwe AI toepassingen.Rechtbank vertalers > samenvatten voor niet-juridische taal > onderhandelen met huisbaas > recepten met allergien > affirmations voor trans personen Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/31/202312 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De Premiere van Succession | clip uit POM S08E28

Alexander en Ernst-Jan waren bij de première van de HBO serie "Succession". Ernst-Jan vertelt hoe dat er ongeveer aan toe ging.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/30/202311 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Openhartig zijn | clip uit POM S08E27

Openhartig zijn | clip uit POM S08E27Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/26/20232 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Tim Ferriss over Prince Meditation | clip uit POM S08E27

Tim Ferriss over Prince Meditation | clip uit POM S08E27Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/24/20234 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #7 - Een oplossing voor het gebrek aan grondstoffen

Wat nou als we lijm kunnen maken van het materiaal waar spinnenwebben van zijn gemaakt? Of dat de bank waar je op zit geen aardolie bevat? Dit gaat in de nabije toekomst gebeuren. En dat is fantastisch nieuws want dat betekent dat we geen grondstoffen nodig hebben die ontzettend vervuilend zijn en bovendien opraken.Het antwoord op het grondstoffentekort heet synthetische biologie en in deze aflevering schetst Stef van Grieken een toekomst beeld van grondstoffenovervloed. Hij werkte voorheen bij Google maar besloot zich op synthetische biologie te storten toen hij begreep hoe vet dit is.Luister naar alweer een zeer optimistisch toekomstbeeld, verteld door Stef van Grieken.📺 Je kunt deze video ook op YouTube bekijken💜 Krijg 90 dagen lang gratis toegang tot Podimo🚀 Meer info over Cradle🥛 Perfect Day maakt koevrije melk🧪 Solugen maakt synthetische chemicaliën🧬 McKinsey over de 'bio revolution'📚 Boek over biolabs dat Alexander leest: Upgrade van Blake Crouch (affiliate)💭 Het interview met altruist William McAskill in Financial Times🍔 Kweekvlees van Nederlandse makelij: Meatables en Mosa Meat🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/8/20221 hour, 4 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #6 - Een oplossing voor meer klimaatinnovatie

Geld is de motor van de wereld, en met de klimaatcrisis in zicht is het noodzakelijk dat geld gaat naar plekken die een positieve impact hebben op het klimaat. Jacqueline van den Ende is oprichter van Carbon Equity, een start-up die het veel laagdrempeliger maakt om als individu te investeren in kleine, groene bedrijven. In deze laatste aflevering van de techoptimisme-reeks legt zij uit waarom het veel effectiever is om je geld te investeren in kleine bedrijven dan in beursgenoteerde bedrijven en geeft ze een inkijkje in welke bedrijven jij kan investeren. Vanaf 10.000 euro kan ook jij de wereld redden. 💜 Krijg 90 dagen lang gratis toegang tot PodimoShownotes🌳 Meer informatie over Carbon Equity🔥 Alle afleveringen in de techoptimisme-reeks (deze ook!) kun je nu terugkijken op YouTube🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/1/20221 hour, 1 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #5 - Een oplossing voor het woningtekort

In Nederland zijn er op dit moment zo'n 380.000 woningen nodig en dat maakt dat het voor veel mensen onmogelijk om een passende en betaalbare woning te vinden.We zitten in deze penarie onder meer door een aanhoudend tekort aan bouwvakkers. En dat is iets wat Salar al Khafaji probeert op te lossen met... bouwrobots.Met zijn startup Terraform combineren ze bestaande technologie voor AI, sensoren en software om een robot te bouwen die op de bouwplaats in weer en wind muurtjes kan metselen. Hij schetst een droombeeld waarin je binnen 24 uur een grachtenpand door robots kan laten bouwen. En dat is minder science fiction dan het klinkt.📺 Tip: je kunt deze aflevering ook kijken op ons Youtube-kanaal💜 Je kunt nu alvast alle Techoptimisme luisteren, met onder meer een oplossing voor het IT-tekort en een oplossing voor de klimaatcrisis. Meld je aan bij Podimo en krijg de eerste 90 dagen gratis.Shownotes🤖 De metselrobots van Salar's startup Terraform🏗 Andere bouwrobots van Built Robotics en Canvas💨 Over snelbouwen in Californië💡 Meer weten? Salar's favoriete nieuwsbrief over de bouwindustrie: Construction Physics🏙 Hier kom je meer te weten over Charter Cities⛏ Marc Andreessens pleidooi It's time to build🔮 Boek Ministry for the Future van Kim Stanley Robinson (affiliate of via je lokale boekhandel)🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/25/20221 hour, 4 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #4 - Een oplossing voor de klimaatcrisis

Het opwarmen van de aarde hebben we mede te danken aan het feit dat wij met zijn allen fossiele brandstoffen verbanden om energie op te wekken. Maar dat hoeft helemaal niet, bepleit Auke Hoekstra. Hij is onderzoeker duurzame energie en mobiliteit aan TU Eindhoven en adviseert bedrijven en de overheid over de duurzame energietransitie.In deze aflevering schetst Auke een optimistisch beeld waar Alexander en Ernst-Jan kortsluiting van krijgen: we hebben (bijna) alle technische kennis al om met wind en zon genoeg energie op te wekken voor iedereen. Waarom we dan nog niet massaal aan deze oneindige bron van energie zitten? Dat is een goede vraag. Auke vertelt over batterijen, waterstof en de enige code die nog gekraakt moet worden in de wetenschap: zonne- en windenergie omzetten in brandstof. De vraag blijft: kunnen we onszelf op tijd mobiliseren om die geweldige duurzame energie daadwerkelijk in te zetten?💜 Je kunt nu alvast alle Techoptimisme-afleveringen luisteren, met onder meer een oplossing voor het IT-tekort en een oplossing voor het woningtekort. Meld je aan bij Podimo en krijg de eerste 90 dagen gratis: https://go.podimo.com/nl/pomShownotes📺 Tip: je kunt deze aflevering ook kijken op ons Youtube-kanaal💨 Het onderzoek dat bewijst dat we 100% op duurzame energie over kunnen gaan🌞 Auke's grafiek op Twitter over zonne-energie dat niet vaak wordt geloofd🔋 Het IPCC rapport over zonne- en windenergie🚀 Onderzoeker bij Our World in Data, Hannah Ritchie🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/18/20221 hour, 6 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #3 - Een oplossing voor kanker

Jos Joore is co-founder van Mimetas, een techbedrijf dat uitgaat van het idee dat iedere patiënt anders is. Zij maken levend, menselijk orgaanweefsel na waar ze ziektes op kunnen kweken zodat medicijnen veel efficiënter en specifieker op getest kunnen worden. In deze aflevering over techoptimisme vertelt Jos over de techniek die daarachter zit (niet system-on-a-chip maar organs-on-a-chip), waarom het zo lastig is om tumoren te genezen en waarom dit soort ontwikkelingen in Amerika veel sneller gaan dan in Europa.'Ik denk dat we kanker nog kunnen genezen in mijn leven, anders zou ik dit niet doen.'📺 Tip: je kunt deze aflevering ook kijken op ons Youtube-kanaal💜 Je kunt nu alvast alle Techoptimisme luisteren, met onder meer een oplossing voor het IT-tekort en een oplossing voor de klimaatcrisis. Meld je aan bij Podimo en krijg de eerste 90 dagen gratis.Shownotes🚀 Mimetas, het bedrijf van Jos Joore en Paul Vulto🎙 Jos Joore in een TedTalk over de organs-on-a-chip techniek💕 De longevity podcast van Alexanders hartslagmeter: Whoop🎧 De podcast met Tim Ferriss en Ramit Sethi🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/11/20221 hour, 5 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #2 - Een oplossing voor het IT-tekort

Een standbeeld verdient ze, zo enthousiast zijn Alexander en Ernst-Jan over Felienne Hermans. Zij is programmeur en universitair hoofddocent en ze heeft Hedy ontwikkeld, een programmeertaal voor kinderen.En dat is heel goed nieuws, want als meer kinderen leren programmeren dan krijgen we een generatie volwassenen die veel meer digitaal geletterd is dan de beleidsmakers, politici en docenten die we nu hebben.Hoe bijzonder het is dat deze taal bestaat, waarmee je na een jaar Python kan, legt Felienne met aanstekelijk enthousiasme. Ze vertelt hoe ze dit flikte en droomt hardop over een manier om zoveel mogelijk kinderen te leren programmeren. 📺 Tip: je kunt deze aflevering ook kijken op ons Youtube-kanaal💜 Je kunt nu alvast alle Techoptimisme luisteren, met onder meer een oplossing voor het IT-tekort en een oplossing voor de klimaatcrisis. Meld je aan bij Podimo en krijg de eerste 90 dagen gratis.Shownotes🐣 Probeer programmeertaal Hedy uit🚀 Volg Felienne op Twitter🤖 De Hedy Github en Discord vind je hier💪 Guido van Rossum over Hedy op Twitter🟧 Scratch, de blokjestaal voor kinderen om te leren programmeren💭 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/4/20221 hour, 2 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Techoptimisme #1 - Een oplossing voor intensieve veehouderij

We doen allemaal zo negatief over tech (ja, wij ook) maar daar hebben we even geen zin in. Want er zijn genoeg mensen die techniek inzetten om positieve verandering te brengen. De wereldverbeteraars, pioniers en ondernemers die met tech oplossingen verzinnen voor de grote problemen van nu.En die mensen hoor je in deze reeks over techoptimisme.Jaap Korteweg is de ondernemende boer die met zijn Vegetarische Slager het nieuwe vlees in Nederland populair maakte. Nu is hij begonnen aan de volgende stap van het verduurzamen van de intensieve veehouderij. Met Those Vegan Cowboys maakt hij zuivelproducten zonder dat daar een koe aan te pas komt.Een inspirerend gesprek met een man die heel veel vertrouwen in de mensheid heeft.📺 Tip: je kunt deze aflevering ook kijken op ons Youtube-kanaal💜 Je kunt nu alvast alle Techoptimisme luisteren, met onder meer een oplossing voor het IT-tekort en een oplossing voor de klimaatcrisis. Meld je aan bij Podimo en krijg de eerste 90 dagen gratis.Shownotes👉 Op pom.show lees je alle shownotes terug, inclusief lees- en kijktips van Jaap📭 Schrijf je in voor de POM Nieuwsbrief en mis nooit meer iets🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op Instagram💫 Volg Alexander en Ernst-Jan op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/27/20221 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Aftershow - Productiviteitsboeken

In het kader van het interview met Oliver Burkeman vonden we het een goed idee om onze favoriete productiviteitsboeken te bespreken. Ernst-Jan heeft zich daar keurig aan gehouden en Alexander ehh.. niet.Shownotes📚 Perennial Seller van Ryan Holiday (affiliate of via je lokale boekhandel)🎧 Podcasts met Michael Lewis💶 The psychology of Money of Moran Housel (affiliate of via je lokale boekhandel)👛 Housel te gast bij Tim Ferriss💡 De tweet van Chris Dixon😱 De tweet met de onheilspellende mail van Y Combinator📚 Setting the Table van Danny MeyerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/20/202229 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Tease - Staande ovatie

Een aflevering over cryptocrash, de bundel der bundels, met de woordvoerder van ASN Bank en Victor Vlam. Dit is een kleine sneak peek wat je mist als je niet bij Podimo zit, inclusief hoogtepunten uit de POM community. ☀️ Word de eerste drie maanden gratis lid van Podimo via deze link. 👉 Lees alle shownotes terug📭 Schrijf je in voor de POM Nieuwsbrief en mis nooit meer iets🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op InstagramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/13/20228 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

S07E29 - Sneak peek

Leuk dat je een aflevering van POM wil luisteren! Je zit alleen in de verkeerde app 👀 We zitten inmiddels exclusief bij Podimo. Daar kan je de hele aflevering luisteren. Wat je dan zoal hoort? Een aflevering vanuit de campingbus van Ernst-Jan ergens op het platteland van Frankrijk met een reeks aan klassieke POM-onderwerpen. GPT-3, de evolutie van webdesign, Johan Derksen en de selfiedrone passeren onder meer de revue. Hier alvast een kleine sneak peek. Zien we je bij Podimo?🦄 Met deze link krijg je de eerste maanden gratis toegang tot Podimo!👉 Lees alle shownotes terug📭 Schrijf je in voor de POM Nieuwsbrief en mis nooit meer iets🧡 Hier word je lid van de Telegram community🚀 En hier kun je lachen om alle memes op InstagramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/6/202211 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

S07E27 - Yvonne Coldeweijer over haar juice-imperium

De ongekroonde roddelkoningin Yvonne Coldeweijer begon niet zo lang geleden met het delen van juice over Bekende Nederlanders. Binnen no time kreeg ze een half miljoen volgers op haar Instagram-account Life of Yvonne, lanceerde ze een abonnementsmodel voor extra juice en leverde ze scoop na scoop over haar belangrijkste doelwit: de hypocriete familieman.Maar met dat succes komt een grote verantwoordelijkheid waar Yvonne op een pijnlijke manier achter moest komen. Ze deelde informatie over de mensen die zich in de Apple Store in Amsterdam verstopten voor de gijzelnemer, waarmee ze die mensen potentieel in levensgevaar bracht.Yvonne vertelt in dit gesprek openhartig over haar businessmodel, waar haar allergie voor hypocrisie vandaan komt en twijfelt openlijk over de houdbaarheid van haar werk nu andere media haar roddels klakkeloos overnemen. 'Ik zou bijna willen zeggen: neem mij alsjeblieft met een korreltje zout.' 🎁 Dit is de allerlaatste aflevering voor we volgende week verhuizen naar Podimo. Wil je niks missen? Krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo via podimo.nl/pom🚀 Bekijk alle shownotes en extra juice op pom.show/juiceZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/22/20221 hour, 21 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Jonge Jaren – Jandino Asporaat

Jandino Asporaat is wat ze in Amerika een media mogul noemen. De comedian verkoopt niet alleen de grootste zalen van Nederland uit, maar heeft voor elke film die hij maakte een Gouden Kalf ontvangen. Hij is presentator van grote tv-programma's als De Dino Show en Dance Dance Dance, succesvol ondernemer én bouwt aan een nieuwe stad in zijn thuisland Curaçao.Kortom, Jandino heeft het goed voor elkaar. Maar dat is niet altijd zo geweest. De rasentertainer vertelt in dit gesprek met Ernst-Jan over zijn gelukkige jeugd op Curaçao die zwaar werd toen zijn moeder naar Nederland vertrok en hij op zijn negende moest werken. Over hoe hij werd mishandeld en eenmaal in Nederland in een internaat belandde omdat zijn moeder ziek werd.Hoe koos hij ondanks die loodzware tijd voor het onbevangen beroep van entertainer? En hoe gaat Jandino om met de weerstand? Want hoewel hij geliefd is bij het grote publiek, worden zijn films gekraakt door recensenten en ook zijn collega's blijken hem soms in de weg te zitten. Kritiek negeren is één ding, maar hoe heeft Jandino vervolgens zijn eigen speelveld gecreëerd? Een gesprek over slechte recensies, chips eten in een rond waterbed en thuis horen op het podium.👉 Lees het interview terug en bekijk extra beelden via jongejaren.nl/jandino-asporaat💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jonge Jaren en ontvang iedere week een seintje met de nieuwe aflevering.🚀 Vanaf 27 april kun je Jonge Jaren exclusief bij Podimo beluisteren. Krijg gratis zes maanden toegang tot Podimo via deze link.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/20/20221 hour, 1 minute
Episode Artwork

S07E26 - We verhuizen naar Podimo

De onbegrijpelijke liefde voor Wordpress van Ernst-Jan, hoe beeldredacties niet meer nodig zijn door DALL-E, maar bovenal staat deze aflevering in het teken van het grote nieuws dat POM naar podcastplatform Podimo verhuist. Waarom, wanneer en hoe, dat hoor je allemaal in deze aflevering én de smerigste zin uit de POM geschiedenis ooit.Kom bij PodimoVrienden krijgen 12 maanden gratis via podimo.nl/pomvriend Alle andere luisteraars krijgen 6 maanden gratis Podimo via podimo.nl/pomBlijf je na deze aflevering nog zitten met vragen over Podimo? Check hier de FAQ.Shownotes 🎤 The Turnaround met Marc Maron 👛 Nieuwsbrief The Generalist over Stripe🧠 The Wisdom List van de makers van The Generalist🧢 How I Built This met Wordpress CEO Matt Mullenweg 🤓 Alexander die bij DWDD de iPad demonstreert✨ De vibe shift bij Media Inside 🗞 Le Monde in het Engels📺 Rob Wijnberg bij Brian Stelter 📸 Het einde van beeldredacties met Dall-E ☎️ Nieuw favoriete gadgetwinkel: Productpine📧 Waarom de Chinese e-mailmarketing veel effectiever isZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/14/202256 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S07E25 - Flitskoeriers

Toen UvA-onderzoeker Niels van Doorn eind 2019 bij ons te gast was, opende hij onze ogen over de wereld van maaltijdbezorgers. Sindsdien geven we bijvoorbeeld altijd cash fooi. Ruim twee jaar en een pandemie later is er veel veranderd. Flitskoeriers hebben hun intrede gedaan en platforms als Deliveroo en Uber hebben rechtszaken tegen zich aangespannen gekregen.Genoeg reden dus om de balans op te maken met Niels. We bespreken de werkomstandigheden van flitskoeriers en duiken in het verrotte financiële systeem achter de platformeconomie. 🎩 Kom naar ons live evenement! Op dinsdag 17 mei verruilen we de podcaststudio voor het grote podium van de Rode Hoed in Amsterdam en brengen de wereld van POM ten tonele in een spetterende show. Vrienden krijgen een kortingscode en kunnen nu al kaarten kopen. Word dan snel vriend en claim die early bird toegang. 💳 Ontvang 40.000 miles als je nu een Goldcard van American Express aanschaft. Tot 20 april via deze affiliatelink.Shownotes en extra leesvoer🥗 De aflevering met Niels over maaltijdbezorgers luister je hier terug🚴‍♂️ Volg Niels op Twitter✨ Meer shownotes, foto's en extra leesvoer vind je op pom.show/flitskoeriers💚 ps. Heb je de nieuwe interviewpodcast van Ernst-Jan al gehoord? Abonneer je op Jonge Jaren en help deze podcast aan meer luisteraars. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/8/202258 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

S07E24 - Achter de schermen bij de overname van Dag en Nacht Media

Breaking news! Een aardverschuiving is aanstaande in podcastland want Dag en Nacht Media is overgenomen door het Deense podcastbedrijf Podimo. Tim de Gier, baas van Dag & Nacht en tevens onze vriend, vertelt over zijn overwegingen, geeft ons advies over wat wij met POM moeten doen en deelt zijn visie op de podcastindustrie.🕺 Kom naar ons live evenement! Op dinsdag 17 mei verruilen we de podcaststudio voor het grote podium van de Rode Hoed in Amsterdam en brengen de wereld van POM ten tonele in een spetterende show. Vrienden krijgen een kortingscode én als eerste bericht over de kaartverkoop. Wil je er bij zijn? Word dan snel vriend!Shownotes👂 Populaire Dag & Nacht-shows: Man man man, Moordcast en Jong Beleggen.🎧 It's All Politics, de politieke podcast van NPR📚 De Literaturfest podcast van Ernst-Jan en Tim🌍 Tims huidige favoriete podcast: De Grote Podcastlas Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/30/20221 hour, 10 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

S07E23 - POM anticipeert op een vibe shift

Het is belangrijk dat jij na deze aflevering de term vibe shift vaak in de mond neemt. Want dat vibes aan het shiften zijn, staat buiten kijf. We bewegen van fake news en een overdaad aan informatie naar een beperking van toegang tot informatie. We viben weer op papier en op lp's en we gaan ook erg lekker op de out of office reply van Ernst-Jan. De vraag is: ga jij mee met deze vibe shift of blijf je hangen in het oude? Aan jou de keus. ⭐️ Op 17 mei organiseren we een live event in de Rode Hoed in Amsterdam. Verwacht hoge entertainmentwaarde en veel Alexander en Ernst-Jan. Bij zijn? Vrienden krijgen als eerste bericht over de kaartverkoop. Word hier vriend.💤 In de aflevering voor onze vrienden bespreken Alexander en Ernst-Jan alles over slaap. Van satijnen slaapmaskers tot seksrobots, inclusief de beste slaapgadgets. Luister de aflevering hier in je podcastplayer of word vriend.Shownotes🍏 Hoe de uitvinder Apple’s advertentie-tracker gewetenswroeging kreeg✝️ De priester van wie bekend werd dat hij op Grindr zat door gelekte data💨 Een vibe shift is op komst 💽 De belangrijkste vibe shifts in tech ☕️ De Havermelkelite-nieuwsbrief van Jonas Kooyman  ✍️ De tweede NRC-column van EJ over NFTs 🖍 Kijk hier Nederland Kiest terug📚 Essentialisme van Greg McKeown (affiliate of via je lokale boekhandel) 🔥 De theorie van de vier gaspitjes 💿 De gozer die platen aan zijn muur heeft opgehangen 🕺 Tijdens de pandemie werden er 70 procent meer platen verkocht📺 De weg die teruggestuurde elektronische apparaten aflegtZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/25/202255 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

S07E20 - POM met een aanstekelijk pleidooi voor vooruitgang

Hoe gaan we naar een wereld toe waarin we meer kunnen bereiken? Die gedachte is de centrale drijfveer van Salar al Khafaji. Ooit was hij tech-ondernemer van een softwarebedrijf, nu bouwt hij metselende robots om de bouwsector veel productiever te maken. Niet omdat hij nou zoveel met robots of de bouwsector heeft, maar omdat Salar denkt in Grote Ideeën. Een optimistisch gesprek over vooruitgang als tegengif, Asian Tigers en waarom we trotser mogen zijn op de Zuiderzeewerken.Alle shownotes en extra leestips van Salar: pom.show/vooruitgang🌟 We zoeken een vervanging voor Botte! Word jij onze nieuwe podcast audiotechnicus?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/4/20221 hour, 38 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

S07E16 - Marcel van Roosmalen over dankbaarheid

He's back. The man. The legend. De cultheld. Marcel van Roosmalen is te gast bij POM. In 2019 verpulverde hij al onze luisterrecords door ons een uur lang met de grond gelijk te maken. En nu komt hij voor het vervolg. Al weken bereidden Ernst-Jan en Alexander zich hier mentaal op voor, maar de vraag is of je je überhaupt op een manier - emotioneel dan wel mentaal - kunt voorbereiden op de verwoestende storm die Marcel heet. Wat volgt is een gesprek over hypocrisie, geprivilegieerde dankbaarheid en waarom de combinatie AD en juice blogger Yvonne Coldeweijer zo verschrikkelijk is. Houd je vast, daar gaan we.✨ Wil je méér Marcel? Voor vrienden van de show praten we nog een half uur door. In dat gesprek slaan we een serieuzere toon aan nadat Marcel klaagt dat hij altijd maar als mopperkont wordt neergezet. Ook bedenkt Marcel ter plekke een samenwerking tussen hem en POM. Beluister de aflevering hier.👨‍💻 Bij Bit Academy leer je gratis programmeren. Binnen 10 weken leer je de vaardigheden van een junior data engineer of full stack developer. Ga naar Bit-Academy.nl en meld je aan!Shownotes📺 Alexander te gast bij Media Inside 📺 Marcel bij VI Vandaag 🩳 De onderbroeken van Marcel 📻 Het Mediaforum van Spraakmakers✍️ De column die Marcel van Roosmalen schreef nadat hij Alexander tegenkwam op straat📺 Marcel van Roosmalen en Rutger Bregman bij De Wereld Draait Door🎤 De podcast Weer een dag met Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman 🙏 Het dankbaarheidsartikel in de Volkskrant📚 Het nieuwe boek van Joris Luyendijk: De zeven vinkjes (affiliate of via je lokale boekhandel) 📚 Het boek ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’ van Marcel💬 Al je chatapps in één app met Texts.com💙 Volg ons op Instagram en Twitter of kom gezellig bij de Telegram-groepZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/4/20221 hour, 32 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Extra: Alexander leest voor uit The Economist

Een extra aflevering voor jullie, eentje die eerder al verscheen voor de vrienden. Alexander heeft speciaal voor jullie tijdens het lezen, tussen het sporten door, de meest opzienbarende artikelen gemarkeerd. Waarom groeien overheden alleen maar? Wat is er aan de hand in de Sahel? Waarom zijn Fransen chagrijnig? Een bloemlezing van Alexander, met commentaar van Ernst-Jan over de kwaliteit van het papier. Wat wil een mens nog meer?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/30/202138 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Welkom nieuwe luisteraar!

Welkom bij POM! Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen van Alexander Klöpping (de linker) en Ernst-Jan Pfauth (de rechter).Twijfel je of deze podcast iets voor jou is? Check dan deze trailer: een overzicht van de afleveringen tot nu toe. Met onder meer interviewlessen van Sara Berkeljon, een inspirerend gesprek met Sander Schimmelpenninck en de grootste ruzie in de geschiedenis van deze podcast tussen Alexander en Rob Wijnberg.Ontdek dat onze luisteraars ons het liefst zien creperen, want de best beluisterde aflevering is die met Marcel van Roosmalen, waarin hij ons met de grond gelijk maakt.Enthousiast geworden? Luister hier alle genoemde afleveringen terug. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/18/202110 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S06E21 - Morele leegte bij Op1 en dé productiviteitsfunnel van Ernst-Jan

We beginnen met een nieuwsbrieftip van Alexander waarmee je een glimp kunt opvangen van de internetbubbels waar jij niet toe behoort en eindigen bij een luisteraar die de meest-gelezen lijstjes van kranten manipuleerde. Daartussen geeft Talitha Muusse ons een kritisch kijkje achter de schermen van Op1 en heeft Ernst-Jan een goed argument gevonden waarom je geen slachtoffer bent van het kapitalisme als je jezelf bezighoudt met het optimaliseren van je productiviteit. 🚀 Wil je nog meer tips & trucs over productiviteit en tooling weten? Kom dan naar de online productiviteits-tooling-extravaganza waarin Alexander en Ernst-Jan alles uit de doeken doen over hun favoriete apps. Dit evenement vindt zich plaats op vrijdagavond 14 mei en is alleen voor vrienden! 💙 Ben je nog geen vriend? Word dan voor slechts 3 euro per maand onze vriend en krijg toegang tot exclusieve afleveringen, nieuwsbrieven met media-analyses en vriendenevenementen.Shownotes💚 Wederom een messcherpe analyse van Ben Thompson over betaalde podcasts bij Spotify📺 De geniale sketch van Jiskefet met Jack in the box💌 Glimpse, de nieuwsbrief die een inkijkje geeft in de internetbubbels waar je zelf niet toe behoort📰 Artikel van Cal Newport over de productiviteitsfunnel📚 Deep Work van Cal Newport (affiliate), het boek waar Ernst-Jan veel baat bij heeft gehad👩 Het Twitteraccount van Talitha Muusse📰 Interview met Talitha over haar vertrek bij Op1🎤 De Rus die ‘gevangen’ zat bij een Chinees boyband-programma📺 Eén van zijn optredens die hij met veel tegenzin deed in een hysterisch talentenshow decor📰 Jurriaan Parie kwam erachter dat je de meest-gelezen lijstjes van kranten kunt manipuleren 🍽 Het Indiase dahl-recept van de Volkskrant die Jurriaan Parie op #1 zetteZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/30/20211 hour, 12 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

S06E16 - Charlotte van 't Wout en ons ongemak met de coaching-industrie

Ooit was Charlotte van 't Wout net als wij en werkte ze als journalist bij de NRC. Maar na het lezen van The 4 hour Work Week van Tim Ferriss en de documentaire over Tony Robbins gooide ze het roer om en werd ze ondernemer. Charlotte verkoopt - vrij succesvol - cursussen via Instagram. Met haar nieuwste programma over geld zette ze 720.000 euro om. Wij proberen te begrijpen hoe ze zich heeft weten los te rukken van haar christelijke opvoeding en journalistieke carrière en we projecteren ons eigen ongemak met de coaching-industrie op haar.💙 Word vriend van de show om onze exclusieve nabespreking te beluisteren! Die was zeer therapeutisch dit keer. Shownotes📰 Artikel van Charlotte over taboe rondom geld verdienen📚 Boek van Tim Ferriss dat Charlotte (en ons) inspireerde of via je lokale boekhandel📺 De documentaire over Tony Robbins📚 Boek van Napoleon Hill: Think and Grow Rich (maar beter koop je het niet: lees hier waarom)📚 How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie, of via je lokale boekhandel💸 De cursussen van Charlotte🎧 Tim Ferriss in gesprek met Ramit Sethi Deze podcast is onderdeel van podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/29/202150 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

S05E19 - Onze stokpaardjes

Een stokpaardjes-aflevering! Zo ongeveer elk kwartaal nemen we onze favoriete dossiers even door. Het internet of things, de macht van Facebook, de toekomst van krant en televisie: het komt allemaal voorbij met de regelmaat van een klok. Na het luisteren van deze aflevering ben je weer helemaal bijgepraat. De toekomst is hier!👵 Omapost is de sponsor van deze aflevering. Met de app Omapost kun je heel makkelijk een lieve fotokaart naar je oma sturen. Wil je de app eens uitproberen? Stuur dan een gratis kaartje naar Alexander of Ernst-Jan. De leukste kaartjes nemen we in de volgende aflevering door Ga naar pom.ompapost.nl en stuur ons een kaartje!.Shownotes👵 Stuur met Omapost gratis een fotokaartje naar Alexander of Ernst-Jan🚨 Artikel bij CNBC over het hackgevaar bij smart homes💰 Business Insider over hoe Facebook en Google’s advertentieomzet ondanks de corona-crisis goed blijft🗽 Het nieuwe World Trade Center💡 Luisteraar Bart Bussmann op TwitterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/16/202054 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

S02E11 - Een superluchtige aflevering over safespaces en asociale nerds

Onze excuses, in de eerste paar minuten van deze podcast hoor je een echo achter Alexanders stem. Gelukkig verdwijnt die wanneer we beginnen aan een half uur durende discussie over de vrijheid van meningsuiting. Ernst-Jan mag van Alexander geen disclaimer delen dat we die discussie als geprivilegieerde witte mannen voeren, en zal dat dus in deze introtekst ook niet doen. Feedback kun je kwijt bij Alexanders neprobot.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/11/20181 hour, 5 minutes, 31 seconds