Winamp Logo
Politiikan puskaradio Cover
Politiikan puskaradio Profile

Politiikan puskaradio

Finnish, Local-Regional News, 3 seasons, 139 episodes, 4 days, 14 hours, 56 minutes
About
Tämä on se kahvipöytäkeskustelu, jota haluat päästä salaa kuulemaan viereisestä pöydästä. Iltalehden politiikan toimittajat sukeltavat valtapelin kulisseihin. Mitä eduskunnan käytävillä tapahtuu, mitkä ovat kohujen taustat ja mistä seuraavalla viikolla puhutaan.
Episode Artwork

64. Väyrysen ja Kärnän saaga jatkuu, onko Mika Aaltola jo vaalikiertueella?

Mikko Kärnä ja Paavo Väyrynen ovat taistelleet siitä, kumpi on keskustan eduskuntavaaliehdokkaana Lapin vaalipiirissä. Yllättävien käänteiden jälkeen ei kumpikaan, mutta ovatko molemmat pian samalla listalla Helsingissä? Mika Aaltolan asiantuntijarooli alkaa hämärtyä, ja hänen maakuntakierroksensa alkaa muistuttaa ja vaalikiertuetta. Jaksossa myös kokoomusehdokkaan outo postimerkkihuijaus sekä Sanna Marinin mahdollisesti harkitsemattomat talouskommentit.
10/20/202252 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

63. Petelius vie mummojen pelirahat - Orpo ei tykkää kiljuvista naisista

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius ryhtyi ”yhteistyöhön” ahvenanmaalaisen rahapeliyhtiö Pafin kanssa. Minkälainen diili Peteliuksella on Pafin kanssa ja kenen pelirahoilla Petelius juhlii? Jodin hamstraaminen alkoi ja apteekkien hyllyt tyhjenivät, mistä vaihtoehto joditableteille? Keskustan kansanedustaja ja Lapin puolustaja Mikko Kärnä yrittää valloittaa Helsingin. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jäi pääministeri Sanna Marinin ja valtiovarainministeri Annika Saarikon jalkoihin. Mitä mieltä studiossa ollaan Orpon kiusallisesta kiljumiskommentista? Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jari Hanska ja Kreeta Karvala.
10/12/202252 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

62. Gallup-kärkeä pitävällä kokoomuksella linjaus lihapullista – ”piikki auki, no limits”

Tuoreet kannatusluvut ovat synkkää luettavaa keskustalle. Miksi keskustan toiveikkuus vaihtui epätoivoon? Millainen on gallup-kärki kokoomuksen lihapullalinjaus? Entä minkälaista keskustelua translaki synnytti eduskunnassa? Studiossa puhutaan myös hoitajien palkankorotuksista. Studiossa Hannamari Ahonen, Elli Harju ja Jari Hanska.
10/6/202236 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

61. Nahkiaisia, Nord Streamia, itärajaa ja sinisiä silmiä

Eduskunnassa vietettiin suurta Nahkiaisiltaa, kuka maksoi viulut ja kossut? Hallituksen tiedotustilaisuus sisälsi dramatiikkaa, johtuiko se Iltalehden toimittajan esittämästä kysymyksestä? Entä miten Suomi onnistui vihdoin sulkea itärajansa? Studiossa puhutaan myös Nord Stream -kaasuputkien sabotaasista ja miten Nord Stream -selkkaus on paljastanut entisten pääministerien ja presidenttien siniset silmät. Minkälainen kisa on käynnissä Sanna Marinilla ja Kaja Kallaksella? Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Mika Koskinen ja Kreeta Karvala.  
9/29/202248 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

60. Fortumin kujanjuoksu Saksassa - Putinin uhkapeli ja umpikuja

Onko Fortumin Uniper-kauppa Suomen taloushistorian kehnoin? Kuka tiesi ja mitä? Miten toimittiin ja miksi? Minkälaisia terveisiä studiosta lähetetään Sari Baldaufille, Markus Rauramolle, Juha Sipilälle ja Mika Lintilälle? Entä miksi Venäjällä googlataan ohjeita käden murtamiseen? Näkeekö Vladimir Putin joulun Venäjän johdossa ja miten Putinin uhkapeli toimii? Studiossa pohditaan myös sitä, kenelle myönnetään Vuoden Tytti -palkinto. Viikon vitsissä seikkaillaan lentokentällä. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jarno Liski ja Lauri Nurmi. 
9/22/202258 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

59. Kansanedustajat bailasivat ilmaiseksi Ruissalossa – Uniper-soppa sakenee – venäläisten viisumeista eeppistä säätöä

Kuinka moni kansanedustaja biletti Ruisrockissa ilmaiseksi lahjalipulla? Entä moniko heistä muisti tehdä ilmoituksen eduskunnan lahjarekisteriin? Potilasturvallisuuslakia on hinkattu edes ja takaisin. Missä on hiertänyt ja mikä on tilanne nyt? Venäläisten turistiviisumeista käydään eeppistä vääntöä. Miksi Suomi poikkeaa monen muun maan linjasta? Studiossa puhutaan myös yhdestä Suomen taloushistorian hienoimmasta kaupasta. Missä mennään Uniperin ja Fortumin sopassa? Studiossa Jari Hanska, Juha Ristamäki ja Marko-Oskari Lehtonen. 
9/15/20221 hour, 6 seconds
Episode Artwork

58. Vääpeli Lintilä julisti Suomeen sotatilan – Marinin lennot hämmentävät

Politiikan puskaradiossa kunnioitetaan kuningatar Elisabeth II:n muistoa ja muistellaan tapahtumia kuningattaren pitkän uran varrelta. Studiossa puhutaan myös siitä, miten Mika Lintilä julisti Suomeen sotatilan. Millaisia lennokkaita selvityksiä ja ilmaisuja Lintilältä on kuluneella viikolla kuultu? Pääministerin Sanna Marinin lennot puhututtavat. Mistä nyt on kyse? Viikon vitsissä Mika Lintilä ja Richard Gere. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jari Hanska ja Juha Ristamäki. 
9/8/202242 minutes
Episode Artwork

57. Aki Lindén saapui Säätytalolle maailmanlopun flunssassa – paikalla olleet toimittajat varoivat lääkäriministeriä

Politiikan puskaradio ruotii budjettiriihen käänteitä ja tulosta. Onko sähkön ALV-ale tylppä vai terävä väline? Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén saapui Säätytalolle kauheassa flunssassa. Missä oli Lindenin maski ja minkälaisia legendaarisia selityksiä kuultiin? Entä onko Krista Kiuru Porille uhka vai mahdollisuus? Minkälaista bisnestä Paavo Lipponen on tehnyt venäläisten kanssa? Loppuhuipennuksena viikon vitsejä kaksin kappalein. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jari Hanska, Mika ”Kossu” Koskinen.
9/1/202247 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

56. Sanna Marinin selitykset omalle puolueelle hämmentävät - "Ongelmana itsekritiikin puute"

Sanna Marin ja hänen ympärillään vellova kohu puhuttaa yhä. Marin on selittänyt tapahtunutta omalle puolueväelle suljettujen ovien takana, mutta selitykset ovat myös lisänneet hämmennystä. Yleisön edessä puhuessaan Marin taas rinnasti viimeisen viikon kärsimyksensä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kärsimyksiin. Marin lupasi ottaa tapahtuneesta opikseen, mutta kun media yritti kysellä, mistä hän tarkalleen ottaa opikseen ja miten, alkoivatkin taas oudot kiertelyt. Toisena aiheena Fortum ja Uniper. Suomelle ja suomalaisille elintärkeä yritys raportoi miljarditappioista. Mitä tapahtuu sähkömarkkinalla seuraavaksi?
8/26/202238 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

55. Erikoisjakso: Sanna Marinin bilekohu - miten taas kävi näin?

Miksi pääministeri Sanna Marin on jälleen keskellä bilekohua? Metsästääkö pääministeri menetettyä nuoruutta? Onko Marinilla ongelmia alkoholin kanssa ja onko hänet pelastettu jo liian monta kertaa? Entä oliko perusteltua kysyä Marinilta huumeidenkäytöstä? Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jarno Liski, Onni Kari ja Elli Harju. 
8/18/202252 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

54. Fortumin voimalaitos seisoo, kepu tyhjentää taikurihattua ja Korhola laukoo sammakoita

Kesälomat on lusittu ja puskaradiolaiset palaavat entistäkin ruskettuneempina studioon. Jari Hanska, Mika ”Kossu” Koskinen ja Marko-Oskari Lehtonen pistävät pakettiin politiikan tuoreimmat tapahtumat ja käänteet. Miksi Fortum seisottaa suurta voimalaitosta Meri-Porissa? Minkälaisia sähkösopimuksia puskaradiolaisilta löytyy ja miksi troikkaa heitetään ikkunasta ulos? Entä minkälaisia kaniineja keskusta on kaivanut tällä kertaa silinterihatustaan? Studiossa pohditaan myös miten syntyvyys saadaan nousuun, menikö Eija-Riitta Korholan kielenkäyttö överiksi ja miten hoitajamitoitus toimii.
8/11/202249 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

53. Wille Rydman vastusti häirintäyhdyshenkilön nimeämistä

Politiikan kentällä sattui ja tapahtui niin paljon, että Puskaradion kesätauko oli vielä kerran keskeytettävä yhden ylimääräisen jakson ajaksi. Boris Johnsonin irtisanotumisen lisäksi puhuttivat kotimaiset sankarit. Ano Turtiainen hämmensi, kun hän alkoi eduskunnan täysistunnossa markkinoida VKK-puolueensa nettikaupan tuotteita. Ahdistelukohun myötä kadonneen Wille Rydmanin taustoja selviteltäessä paljastui mielenkiintoisia yksityiskohtia.
7/7/202244 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

52. Miten Suomen itäraja suljetaan? PS, SDP ja Keskusta esiintyvät kaikki voittajina

Politiikan puskaradio keskeytti kesätaukonsa yhden jakson ajaksi. Juha Sipilän biolietteellä toimivan tietokoneen lisäksi tänään puhutti uudistuva rajavartiolaki, joka mahdollistaa Suomen rajojen tehokkaamman sulkemisen kriisitilanteessa. Erikoista tilanteessa on se, että nyt sekä Perussuomalaiset, SDP että Keskusta esiintyvät tilanteen suurina voittajina. Kuka lopulta voitti ja kuka ei?Suomen Nato-jäsenyysprosessi etenee, mutta jo nyt on valjennut, että Suomi on tempaistu osaksi niin suurta kansainvälistä peliä, mihin se ei ole tottunut. Jaksossa äänessä Juha Ristamäki ja Jari Hanska.
7/1/202239 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

51. Wille Rydmanilla edessä välivaalit – persut tukevat, mutta eivät uskalla ottaa ehdokkaaksi

Politiikan puskaradion kevätkauden viimeisessä jaksossa puidaan perusteellisesti Wille Rydmanin tapausta. Mitä tapahtui ja minkälaiset ovat seuraukset? Entä miltä näyttää kokoomuksen tulevaisuus? Studiossa puhutaan myös siitä miten keskustan eduskuntaryhmä käsitteli translakia. Mitä teki ministeri Petri Honkonen? Viikon vitsissä Ano Turtiainen. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Jarno Liski ja Juha Ristamäki. 
6/21/202253 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

49. Sanna Marinin kesäbileissä oli pakko uida alasti – valtion tarjoamat uimahousut eivät pysy jalassa

Minkälaiset saunabileet pääministeri Sanna Marin järjesti Kesärannassa? Pelattiinko pääministerin juhlissa saunaklonkkua vai minkälaisia pelejä? Entä onko Kesärannan uimahousut pestyjä? Studiossa puhutaan myös kullitetusta Nato-kynästä, puolustusvoimain lippujuhlan ihmisryntäyksestä, puoluekokousten superviikonlopusta ja Ville Niinistön mahdollisesta paluusta. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Lauri Nurmi ja Jari Hanska. 
6/8/202256 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

47. Pystyykö Turkki estämään Suomen Nato-jäsenyyden - pelaako vasemmistoliitto ulos hallituksesta?

Turkki yrittää presidenttinsä johdolla laittaa kapuloita rattaisiin Suomen ja Ruotsin Nato-suunnitelmille, mutta mitä hän todell haluaa? Muutaman vuoden takainen tapaus toimii esimerkkinä. Suomessa puolueet valmistautuvat puoluekokouksiin, ja kahden puolueen kokoontumisesta odotetaan erityisen kosteaa. Mutta missä vaanii Paavo Väyrynen? Muina aiheina varhaiskasvattajien metodeja puolueessaan käyttävä Annika Saarikko ja Suomen tunnetuin kullitettu kynä. Viikon vitsinä Vladimir Putin.
5/19/202241 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

45. Nato siellä, Nato täällä - Mesebergin linnassa, Orpon rintataskussa

Minkälaista puhinaa kuultiin saksalaisen Mesebergin linnan pusikossa? Miten Suomen ja Ruotsin pääministerien vierailu Saksassa sujui? Politiikan puskaradio soittaa myös Brysselissä olevalle Iltalehden Nato-toimittaja Lauri Nurmelle, joka on ottanut selvää Suomen Nato-jäsenyyden etenemisestä ja mahdollisista esteistä. Studiossa puidaan myös puoluegallupia ja puoluebarometriä, tuoreen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen ensimetrejä, Kokoomuksen taskulogoliinoja sekä Jan Vapaavuoren kirjan sisältämää jäätävää palautetta. Studiossa julistetaan myös vuoden huonoin vitsi -kisan voittaja. Viikon vitsissä sanamuunnosvinkki avioelämään. Studiossa Jari Hanska, Elli Harju ja Kreeta Karvala.
5/5/202248 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

43. Loppuiko hoitajien lakkokassasta rahat?

Politiikan puskaradiossa kunnioitetaan Ilkka Kanervan muistoa ja muistellaan hänen uraansa. Studiossa ruoditaan myös hoitajalakon käänteitä, loppuiko lakkokassasta rahat? Entä mitä mieltä Puskaradiossa ollaan Vaasan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Aatu Puiston kaikille suomalaisille ase -ehdotuksesta? Viikon vitsissä demarien uusi väri. Studiossa viikon tapahtumia puivat Marko-Oskari Lehtonen, Jari Hanska ja Mika Koskinen. 
4/21/202243 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

40. Marinin ökyasunto, Vapaavuoren kiirastuli ja keskustan hyvä veli -kerho

Miten keskustan ministeriruletti pyöri ja minkälaista ryhmää puheenjohtaja Annika Saarikko kerää ympärilleen? Miksi naiset loistavat poissaolollaan Saarikon ympäriltä? Studiossa puidaan myös Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren piinaviikkoa. Kuinka kiusallinen häirintäkohu on kokoomukselle ja kuinka käy Vapaavuoren presidenttiehdokkuudelle? Entä onko pääministeri Sanna Marinin uusi 100-neliöinen töölöläiskoti öky vai normaali perheasunto? Mitä mieltä studiossa ollaan Tarja Halosen Baltia-kommenteista, Annika Saarikon rumasta kielenkäytöstä ja Suomi-Venäjä-seuran avustuksista? Viikon vitsissä keskusta ja pääsiäinen. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen, Juha Ristamäki ja Elli Harju.
3/31/202245 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

7. Puukko heiluu hallituksessa – kollega suolasi kiukkuisen pääministerin

Kuka oli Iltalehden puheenjohtajatentin gangsta, kenen kone ei ollut ruosteessa, kuka oli huonotuulisin ja kenelle lankesi sivustaseuraajan rooli? Studiossa puidaan myös kuntavaaliehdokkaiden rikostuomioita ja sitä, miksi Riikka Slunga-Poutsalo halusi salata julkiset verotietonsa. Loppuhuipennuksena vitsi Annikan painajaisesta. Studiossa Kreeta Karvala ja Marko-Oskari Lehtonen.
6/3/202120 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

6. Näin Kesäranta-kohu syntyi - Marinin kansliassa sekoilu jatkuu

Studiossa jatketaan Kesärannan aamiaiskohun ja pääministerin ruokaostosten puintia. Kuka on keittänyt valtioneuvoston kansliassa sakeinta soppaa? Entä mitä eduskunnan miesten vessassa puhuttiin tällä viikolla? Käsittelyssä myös keskustan uudelleensyntyminen, Antti Kurvisen meriitit ja Juha Pylvään taustat. Loppuhuipennuksena viikon vitsi. Studiossa Juha Ristamäki ja Jarno Liski. 
5/27/202126 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

5. Demarit kauhovat taas rahaa muiden taskuista

Mikä on Sanna Marinin mielestä iso raha? Pitäisikö Suomen ottaa Ankkalinnasta mallia verotuksen kanssa? Entä minkälainen pukki kaalimaan vartijana on Tuomas Pöysti? Jaksossa puidaan myös eduskunnan miesten vessan puheita. Loppukevennyksenä pääministerin serenadi. Studiossa Juha Ristamäki ja Lauri Nurmi.
5/20/202124 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

4. Punahilkka-satuja ja munavideoita

Kuinka kauan persujen hanurit soivat eduskunnassa? Kuka luki Punahilkka-sadun ja kenelle? Miltä kuulostaa Latvian EU-komissaarin suomenkielinen tviitti latviaksi lausuttuna? Miksi Annika Saarikko ja Matti Vanhanen esittelivät muniaan? Loppuhuipennuksena Batman-vitsi. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen ja Hanna Gråsten.
5/13/202111 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

3. Persujen nakukalenterista tuli poliisiasia

Mitä kokoomuksessa oikein sekoillaan? Ovatko puolueiden kuntavaalisloganit uhka vai mahdollisuus? Miksi persujen nakukalenterista tuli poliisiasia? Loppuhuipennuksena viikon vitsi. Studiossa Marko-Oskari Lehtonen ja Mika ”Kossu” Koskinen.
5/6/202118 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

2. Säätytalon salaiset käänteet

Mitä Säätytalolla oikeasti tapahtui? Kuka uhkaili ja ketä, kuka soitti ja kenelle, kenellä heilui kädessä presidenttikortti? Oliko Jussi Halla-aho saamassa jackpotin syntymäpäivälahjaksi? Mukana myös raportti Paavo Arhinmäen välikohtauksesta kahden nuorison edustajan kanssa sekä loppuhuipennuksia vapun kunniaksi kaksin kappalein. Studiossa Juha Ristamäki ja Lauri Nurmi. 
4/29/202124 minutes, 20 seconds