Winamp Logo
Podcast Blokada Cover
Podcast Blokada Profile

Podcast Blokada

Slovenian, Basketball, 1 season, 91 episodes, 3 days, 17 hours
About
To je podcast oddaja namenjena predvsem navijačem košarkarske Olimpije in tekmovanjem povezanih z njo. Dva kavč strokovnjaka (Robert in Tilen) bova v podrobnosti komentirala dogajanje v klubu in rezultate ter igro našega kluba. Najin podcast lahko poslušate Simplecastu, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer ter Overcastu.
Episode Artwork

Ofsizn #17

Trio se je zopet zbral skupaj, epizoda v drugem poskusu posneta uspešno! Debatirali smo predvsem o govoricah, ki napeljujejo na podaljšanje Stewarta, okrepljen strokovni štab itd. Ponovno pa je zaključek pripadal Blažovemu kvizu. Vabljeni k poslušanju!
6/4/202441 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #16

Dragi poslušalci!Zopet je napočil čas za rubriko Ofsizn! V uvodni epizodi, ki je bila na zalogo snemana v preteklem tednu, smo se trio Tilc, Koudy in Blaž, pogovarjali o zaključku sezone in o tem kaj nas čaka. Chechu Mulero, Zvezdan Mitrović itd.Je pa v vmesnem času od snemanja prve epizode dalje naš forumski insider, Corleone, razkril kar nekaj stvari, in že imamo gradivo tudi za drugo epizodo, ki jo bomo snemali jutri, v nedeljo!Skratka, upamo, da boste uživali v poslušanju.
6/1/202457 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Pranje perila

Nova Blokada, tokrat ponovno v režiji Tilca in Blaža!Skupaj sva najavila novega pokrovitelja Blokade in sicer Pokico! Vsak izmed vas si sedaj lahko v njihovi spletni trgovini shop.pokica.com s kodo BLOKADA20 zagotovi 20% popusta ob vsakem nakupu.Sprehodila sva se čez najavo Chechuja Mulera, ki je postal novi športni direktor. To je pripeljalo do intervjuja Vlada Ilevskega, ki ga je podal za Športklub. V njem se Vlado izpove kaj naj bi se dogajalo v klubu v zadnji sezoni. Kljub vsemu je javno mnenje, na temo omenjenega intervjuja, zelo deljeno.Omeniva tudi novega trenerja Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića, ki sicer s strani kluba še ni bil najavljen, vseeno pa že vsi ptički okoli Stožic čivkajo, da naj bi klop ljubljanskega kluba zasedal naslednji dve sezoni.Potem pa še prva ABA liga, druga ABA liga in končnica državnega prvenstva.Izpostaviva tudi 3x3 ekipo Cedevite Olimpije, super projekt, spremljamo.*Snemano v četrtek 23.05., dan pred prvo finalno tekmo.
5/26/202448 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Menage a trois

Blokada tokrat v trojčku.Tilc, Koudy in Bwaš, smo se usedli pred mikrofon in na hitro pokomentirali konec ABA lige, prav tako pa smo pogledali proti prihodnosti. Epizoda se je nato nadaljevala z debato o državnih tekmovanjih. Izpostavljen je bil košarkarski klub Hidria, ki z izjemno podporo lokalnega okolja piše zelo lepo zgodbo. Druge finalne tekme v Idriji proti Grosuplju sta se udeležila tudi Tilc in Blaž. Izpostavljena pa je bila tudi finalna serija druge lige med KK Plama-pur in KK Zlatorog Laško. Zadnja tekma finalne serije se je odvijala v Laškem na kateri je bilo prisotnih kar 800 navijačev gostujoče ekipe !!! Za izpostaviti pa gre tudi 1800 gledalcev na Youtube prenosu tekme.Skratka, vabljeni k poslušanju!
5/2/20241 hour, 4 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Rosenthal effect

Majkček 1,2,1,2.Evo, nova epizoda je sedaj na voljo za poslušanje. Torkovo planirano snemanje rubrike Blokada je moral zaradi nujnih obveznosti žal izpustiti Koudy zato sva se tokrat pred mikrofon usedla Tilc in naša izjemna okrepitev v projektu Podcasta Blokada, Blaž!Skupaj sva v samem uvodu epizode obujala spomine na zlato dobo Cartoon Networka, ko so bile risanke še vredne ogleda. Hitro je nato sledil pogovor o porazu Cedevite Olimpije proti Megi in s tem tudi ponovno "furanje safra". Blaž pa je tekom pogovora izpostavil tudi Rosenthalov efekt*, ki bi znal pestiti popolnoma razglašeno ljubljansko moštvo.Preostanek epizode pa sva namenila odličnemu zoperstavljanju Dejana Jakare in njegovega SC Derbyja proti Crveni Zvezdi in na splošno slovenski košarki kjer se trenutno dogaja veliko!Govora pa je kar nekaj tudi o Veseli košarkarski ligi oziroma na kratko VKL. Gre za zelo ambiciozen projekt, ki nas je spodbudil k temu, da raziščemo tudi ozadje delovanja. Blaž se je tako odpravil pet minut stran od svojega prebivališča in z Rokom Klemenčičem, ki vodi projekt, opravil zelo obsežen intervju. Med drugimi VKL tesno sodeluje s košarkarskim klubom Triglav.Vabljeni k poslušanju epizode, branju intervjuja z Rokom Klemenčičem in k prebiranju našega foruma.*The Rosenthal effect refers to situations where high expectations lead to improved performance, while low expectations lead to poor performance.
4/17/202451 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #13

Tilc, Žiga in tokrat ponovno tudi Blaž, smo se zopet usedli pred mikrofon in podebatirali eno "košarkarsko".Ker smo snemali takoj po zaključku tekme 24. kola ABA lige, na kateri sta se pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Mornarja, je uvod epizode pripadal zmagi Zmajev.Ker verjamemo, da se o tem piše mnogo premalo in imamo platformo preko katere lahko takšne čudovite zgodbe razširimo izven lokalnih meja, smo debatirali tudi o Plami-pur. Zadnje tekme rednega dela druge slovenske košarkarske lige med Plamo-pur in Vrhniko se je udeležil tudi naš Blaž. V samem zaključku intervjuja (LINK), ki ga je Blaž opravil s predsednikom Plame-pur, Tomažem Slavcem, je želel napisati, da je bil deležen "VIP treatmenta" vendar je na koncu ugotovil, da so takšne obravnave deležni prav vsi navijači in je to tudi en izmed razlogov, da jim uspeva to kar počnejo.Za konec povemo tudi to, da smo v luči Zmajevega natečaja na elektronske naslove marketing oddelka Cedevite Olimpije naslovili naš set predlog, ki bo po vsej verjetnosti ostal brez odziva.
3/24/202428 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Marko Maravič

Nova epizoda rubrike Polčas je tu. Tokrat nama je družbo delal bivši košarkar Olimpije, Marko Maravič. Debata je tekla o njegovi karieri, vzponih in padcih in seveda o Olimpiji. Epizoda je dolga 3h23min tako, da bi morala zadostovati za kar nekaj dni :)Ček it aut.
3/17/20243 hours, 22 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #12

Ponovno smo prižgali mikrofone in posneli novo epizodo Foruma za tri. Tokrat je bil gost naš predstavnik na medijski tribuni Blaž oziroma na forumu vsem znani Turkei.Snemanje je potekalo v sredo takoj po tekmi proti ekipi London Lions, ki smo jo izgubili. Namen je bil da pokomentiramo samo tekmo vendar nas je pogovor hitro ponesel v ... reševanje državnih tekmovanj.Vse se začne ravno pri osnovah in na tej ravni ne vidimo drugega kot stagniranje iz sezone v sezono. Švercanje preko Luke Dončića pa enkrat tudi več ne bo mogoče. Verjamemo, da se da stanje popraviti vendar pa je potrebno nekje začeti. Podali smo nekaj mnenj na to temo, na momente tudi kakšno noro. Debatirajmo.
2/3/202453 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #11

Novo leto prinaša nove podcast epizode ekipe Blokada. Tilc in Žiga sva se zopet usedla pred mikrofon in posnela novo epizodo rubrike Forum za tri. V tej epizodi sva se osredotočila predvsem na novitete, ki jih je v igro Zmajev vnesel novi trener Zoran Martić.
1/21/202430 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ljubitelji testenin

Simone Pianigiani OUT, Zoran Martić INTako nekako se epizoda začne, nadaljuje in konča. Vabljeni k poslušanju.
1/3/202437 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Chris Diarrhea

Tilc in Koudy zaključujeva snemalno leto Podcasta Blokada z novo epizodo "osnovne" rubrike ... Blokada!Še zadnje jamranje, oziroma izberite katerokoli drugo bolj primerno besedo, v letu 2023. Skupaj pokomentirava druženje direktorja kluba z mediji.Sva pa v epizodi izpostavila tudi eno objavo z našega foruma. Objavo tudi prebereva (00:23:20 - 00:28:45). Če ne želite poslušati prebiranja forumske objave tekom epizode si jo lahko tukaj spodaj tudi preberete.Želiva vam vesele praznike in srečno 2024!Vabljeni k poslušanju!FORUMSKA OBJAVA:Saj ne morem verjeti, ko berem te stvari, da trener ni nič kriv za trenutni rezultat. A se nekateri sploh zavedate, da smo edina ekipa v Eurocupu, ki bo dvanajstih odigranih tekmah še nima zmage? Še Slask je uspel zmagati eno tekmo, mi pa smo na poti da sezono zaključimo brez ene zmage kot prva ekipa v zgodovini tekmovanja odkar se igra v tem formatu. Ampak nekaterim je to očitno vseeno dobro, glavno da so tekme v egalu in nas ne razbijajo vse ekipe za +20 točk. Podoben rezultat je v ABA ligi imela Primorska v tisti sezoni, ko so se razpadli, ampak oni so vsaj imeli razlog zaradi finančnih problemov. Kaj je pa razlog za dvanajst zaporednih porazov pri nas? 2 poškodbi in odsotnost trenerja na parih tekmah? Če ostanem v regiji, Cibona se je komaj sestavila za letošnjo sezono zaradi finančnih težav in za državno prvenstvo ne morejo registrirati novih igralcev in glej ga zlomka, vseeno zmagujejo tekme v ABA in Hrvaški ligi. Pri nas na klopi sedi Simone Pianigiani. Trener z renomejem. Tu morajo biti rezultati takoj, ne naslednje leto. To so tudi poudarjali na začetku sezone, da kljub temu, da se gre v pomladitev rezultat ne bo trpel. Ok, odločili so se da je Pianigiani dovolj izkušen in kvaliteten, da bo lahko šlo eno z drugim (mladi in rezultat), očitno so se zmotili. Dejstvo ostaja, da bi tak trener moral že s svojim znanjem in kvaliteto zmagati kakšno tekmo pa če mu sestaviš ekipo iz igralcev samo s področja Balkana. Sagadin ali pa Obradović ne bi dovolila izhoda iz dvorane dokler se igralci ne streznejo in zmagajo ene tekme v Eurocupu.Mi pa imamo v postavi, kot tudi sam Gregi omenjaš, Matkovića in Stewarta kot potencialna igralca za Evroligo, Justina Cobbsa, ki je sebe označil kot najboljšega igralca v Evropi, ki nikoli ni igral v Evroligi, Jako Blažiča, ki ima 10 let izkušenj iz Evrolige in je eden izmed nosilcev top8 reprezentance na svetu. Imeli smo tudi Klemna Prepeliča, še enega igralca z ogromno izkušnjami iz Evrolige in reprezentance. In to vseeno ni bilo dovolj da uspeš nekoga presenetiti in zmagati v Eurocupu, kljub temu da imamo na papirju najboljšega trenerja v Eurocupu? Po samem renomeju bi rekel, da se lahko samo Neven Spahija omeni v istem stavku kot Pianigiani. Sem si pa vzel čas, odprl stran Proballers ter preveril ekipo Hamburg Towers, ki je druga najslabša v naši skupini in ima z naskokom najslabšo koš razliko v tekmovanju. To meni daje nek indic na sredini sezone, da Hamburg verjetno sodi med slabše ekipe v tekmovanju. Poimensko prvič slišim za vse igralce v ekipi, čeprav pogledam kar nekaj tekem Evrolige in Eurocupa. Najboljši strelec v Eurocupu je Aleksander Dziewa, ki prvič igra nekje drugje kot v Slasku. Drugi najboljši je Aljami Durham, ki je še lani igral v Veliki Britaniji. Tretji, Vincent King, tudi on je prišel iz Velike Britanije. Četrti, Mark Hughes, je zadnji dve sezoni igral v španski drugi ligi, pred tem pa eno sezono celo v španski tretji ligi. Peti, William Christmas, lani igral nemško drugo ligo, predlani nemško tretjo ligo. Z vsem spoštovanjem, to so amaterji proti našim igralcem in ne moremo reči, da je naš kader omejen, ko ima Hamburg še bolj omejenega.Ampak mi smo uspeli DOMA izgubiti proti Hamburgu, ki je med tekmo vodil tudi za 26 točk. Na koncu bi sicer skoraj dobili tekmo, ker očitno je bila razlika v kvaliteti obeh ekip dovolj velika, da je bilo 10 resnih minut dovolj, da se obrne 26 točk zaostanka. Najboljši strelci pri Hamburgu: Durham 21, Hughes 16, Meisner 14, Dziewa 10, Brauner 9, King 6, Christmas 4. Pa preveri v zgornjem odstavku kje so lani igrali te igralci.Dvanajst zaporednih porazov je sramota v kateri se ne da najti nič pozitivnega. Sramota za klub in državo s takšno košarkarsko tradicijo. Sramota za trenerja s takim renomejem. Sramota za igralce, ki so navajeni zmagovati. Sramota za upravo kluba, ki zadevo anemično gleda in ne ukrepa ter pride pred medije kot da gre vse po planu. 
12/25/202350 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #10.3 - Kdo bi bil pravi?

Tretji del in s tem tudi zadnji del desete epizode rubrike Forum za tri je sedaj na voljo za poslušanje. Poraja se vprašanje, če že pride do zamenjave trenerja, koga pa bi pravzaprav najraje videli namesto Simoneja Pianigianija? Tudi o tem smo govorili v tem delu. Vabljeni k poslušanju.
12/23/202321 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #10.2 - Kako pogasiti požar?

V drugem delu desete epizode rubrike Forum za tri modrujemo dalje. Kako pogasiti požar?
12/20/202321 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #10.1 - Trener ni kriv za vse

Nov teden prinaša novo epizodo rubrike Forum za tri, ki jo vsebinsko poganja naš forum.podcastblokada.com.Tokrat je bil najin gost forumaš Gašper, ki se na forumu predstavlja z vzdevkom Weylakuc. Skupaj smo posneli epizodo dolgo približno 1h20min zato bo epizoda ponovno razdeljena na dele, po vsej verjetnosti tri.V prvem delu se resno vprašamo ali je glavni trener Simone Pianigiani res kriv za vse ali bo potrebno krivca za trenutno stanje iskati še kje drugje.Poleg iskanja krivca med drugimi iščemo tudi pravo razmerje med razvojem igralcev in lovljenjem rezultata, ki bi bilo za Olimpijo pravo. Aja pa vprašamo se ali morajo večino rosterja Olimpije res sestavljati slovenski igralci.Vabljeni k poslušanju.
12/17/202336 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Forum za tri 9.3 - Marketing

V tretjem in s tem tudi zadnjem delu devete epizode rubrike Forum za tri, se vržemo tudi v marketinške vode in raziskujemo kaj Cedevita Olimpija dela zelo dobro in kje jim še fali. Epizoda je daljša od povprečja epizod rubrike Forum za tri, ker je bila debata preveč povezana, da bi se jo rezalo na več delov. Vabljeni k poslušanju.
12/10/20231 hour, 5 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Forum za tri 9.2 - Predstave Cedevite Olimpije

Drugi del devete epizode rubrike Foruma za tri je tukaj. V drugem delu smo kar nekaj časa namenili debati o predstavah Cedevite Olimpije. Iskanje krivcev, debata o pristopu na terenu, "prodajanje buč" na novinarskih konferencah. Vabljeni k poslušanju.
12/7/202325 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Forum za tri 9.1 - Poraz proti Zadru

Cedevita Olimpija vs. Zadar in nov poraz Ljubljančanov. Poraz kot sam v ABA ligi še ne predstavlja totalne katastrofe, vendar je, če gledamo sezono kot samo, do tega trenutka, ta poraz zgolj še bolj poglablja krizo Cedevite Olimpije, ki se še vedno ... spoznava in išče.Snemanje nove epizode rubrike Forum za tri sva zato Tilc in Žiga prvotno načrtovala za soboto vendar je kaj hitro prišlo do ideje, da bi bilo skupaj z gostom forumašem pokomentirati tudi obračun proti Zadru. Snemanje je tako potekalo v nedeljo takoj po tekmi.Tokrat se nama je pridružil Tadej Čadež, ki je na forumu bolj znan pod imenom Tadej1A. Tadej večino leta preživi v Nemčiji ukvarja pa se tudi z meditacijo, ki bi vsem nam navijačem Olimpija prišla še kako prav.Epizoda je bila v celoti snemana skoraj dve uri in pol, zato sva se Tilc in Žiga testno odločila, da epizodo vsem vam, poslušalcem, dozirava po delih, ki bodo objavljeni na vsake 3-4 dni. Vse skupaj bo na koncu naneslo na 3 oz. 4 dele saj nas je pogovor nesel na več različnih tem.
12/4/202333 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #8

V novi epizodi rubrike Foruma za tri sva Tilc in Žiga gostila forumaša Damjana (Orangeball). V zadnjem času zelo opevana novinarska konferenca Pianigianija po tekmi s Partizanom, trenutna igra Zmajev, uspešnost kadrovanja. To je le nekaj tematik, ki smo jih podebatirali v približno 40 minut dolgi epizodi. Vabljeni k poslušanju.
11/25/202339 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Težko je

Ponovno je čas, da se Koudy in Tilc sfiltrirava skozi mikrofon. Kot je ugotovil Koudy že v štartu snemanja nam je v tem trenutku milo rečeno težko. Vabljeni k poslušanju ene takšne prave depresivne epizode.
11/4/202341 minutes, 1 second
Episode Artwork

Buranja

Dinamični duo Tilc in Koudy sva se zopet usedla pred mikrofon in eno rekla. V novo tekmovalno sezono smo vstopili z zmago proti Megi nato pa je sledila serija dveh izredno bolečih porazov. Po dveh hudih porazih proti Hapoelu Tel Aviv in Crveni Zvezdi je sledila tekma proti Joventutu na kateri so nas Zmaji pozitivno presenetili in zelo malo je manjkalo, da bi v Stožicah zabeležili zmago. Pa brez, da bi pokritizirala prevzem sezonskih vstopnic ni šlo jbg.Vabljeni k poslušanju.
10/13/202332 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Simone Pianigiani

As it is tradition by now we start off the podcasting season with a member of Cedevita Olimpija Ljubljana as a guest. Last few years we had an honor of hosting former clubs general manager Sani Bečirović, however we decided to switch it up a little this year. Since current clubs general manager Vlado Ilievski already was a guest of our show, we decided to invite current clubs head coach, Simone Pianigiani in front of our hot microphones.Simone coach some of the biggest names in European basketball with great success! Most notable of them being two 3rd places achieved in Euroleague with Montepaschi Siena.After a few seasons spent in China Mr. Pianigiani decided it was time for a new challenge or project as he likes to call it.  He joined Slovenia's most successful basketball club Cedevita Olimpija, where he will be in charge of clubs new three year project.In this episode we walk through his past experiences as a coach from his starts in Siena to his China adventure and obviously a lot of words were spoken about his new coaching job in Ljubljana!Sit back and enjoy!
9/29/20231 hour, 20 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #15

Justus Hollatz OUT, Nikola Radičević IN.
8/28/202327 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #14

Ponovno sva se usedla pred mikrofon. Kadrovanja je konec (vsaj za poletje) in je logično, da je potrebno pokomentirati trenutno stanje na rosterju. Glede na to, da se v medijih kar nekaj govori o možni posoji Cianija, se ustaviva tudi pri tem in razkrijeva tudi drug možen scenarij, ki naj bi bil v igri zanj.
8/1/202344 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #13

Ponovno je napočil čas, da se Tilc in Koudy usedeva pred mikrofone. Debata je tekla o poteku kadrovanja (kot ponavadi). Veliko navijačev trenutno ni ravno zadovoljnih s kadrovanjem zato tekom epizode poskušava malce umiriti situacijo. Dejstvo je, da imamo zaradi pretekle sezone vsi kanček posttravmatske stresne motnje, vendar bo potrebno počakati še kar nekaj časa za nek poteg črte pod kadrovanje. Odločila sva se, da vse navijače poskušava pomiriti tudi z govorico, ki se je pojavila v preteklih dneh, in ja nanaša se na silhueto košarkarja na naslovnici epizode.Zarolaj epizodo in vse boš izvedel.
7/24/202343 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #12

Spodobi se in pravično je, da tudi midva slediva hitremu tempu kadrovanja Olimpije, in se usedeva pred mikrofon ter vse skupaj tudi pokomentirava. Beseda je seveda tekla o Amadouju Sowu in kadrovanju vodilnih v Cedeviti Olimpiji, kjer spregovoriva tudi o usodi domačih košarkarjev, Helios Sunsih, Krki in še več.Zato predvajaj, všečkaj, pusti kak review na Apple Podcast in seveda deli med ostale košarkarske navdušence.
6/20/202338 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #11

Ponovno je napočil čas za rubriko Ofsizn!V prvi epizodi letošnjega Ofsizna, pokomentirava preteklo sezono nato pa se hitro preusmeriva v prihajajočo. Omeniva pa tudi Justusa Hollatza, organizatorja igre, ki ga je v torek, dan po snemanju, njegov agent Miško Ražnatović (BeoBasket) že potrdil kot novega člana ljubljanske zasedbe.Stisni play in uživaj v poslušanju dveh čisto pravih kavč pametnjakovičev, s prijavo in komentiranjem na našem forumu pa se v vlogo le teh lahko postavite tudi vi.
6/13/20231 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Dejan Jakara

IT'S TIME FOR P-P-POLČAAAAAAS!Pred Blokadin mikrofon sva tokrat povabila osebo, ki direktno ni povezan z našo košarkarsko Olimpijo. Dejan Jakara je trenutno eden izmed najbolj vročih trenerskih imen druge ABA lige. Z domžalsko ekipo Helios Suns je v tej sezoni v rednem delu doživel zgolj en poraz,  ki je v Domžale prineslo tudi organizacijo zaključnega turnirja, kjer pa je bil Helios proti novomeški Krki za eno polaganje prekratek za odmeven povratek v prvo jadransko ligo. Sledil je play-in obračun z Borcem, kjer pa je bila razlika med prvo in drugo ligo prevelika.Kljub temu, da se Helios ni uvrstil v prvo ABA ligo se trenutno sezono domžalskega kluba lahko šteje kot še eno izredno uspešno in kaže na to, da Deki ve kaj dela.Vreme ne bi moralo biti bolj primerno za poslušanje podkastov, zato svojo "zadnjo plat" udobno namestite v kavče, stole itd. in uživajte v poslušanju.
5/13/20231 hour, 20 minutes
Episode Artwork

Game 7

Tilc in Koudy se ponovno "zicneva" pred mikrofon in rečeva eno na temo košarke. Tokrat sva epizodo v veliki večini namenila drugi ABA ligi v kateri so v tej nastopali trije slovenski predstavniki.Šenčur je odigral svojo krstno sezono v tem tekmovanju in upamo, da bodo tudi v naslednji sezoni vztrajali v tej ligi, medtem, ko Krka zaradi zmage na zaključnem turnirju v Domažalah ligo zapušča in se vrača v prvo ABA ligo. Košarkarji Helios Suns pa so še vedno na misiji in se na parket v drugi regionalni ligi vračajo v torek 24.04. ob 18:00, ko se bodo v Čačku udarili z Borcem in bodo tako lovili zadnjo vstopnjico za ABA 1. V petek 28.04. pa Domžalčane v "Hali" čaka povratni obračun proti Borcu, karte za obračun so že v prodaji.Vabljeni k poslušanju in komentiranju na našem forum.podcastblokada.com!podcastblokada.com
4/24/202349 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Učilnica

Čas je za novo epizodo rubrike Blokada. Tilc je v prejšnji epizodi rubrike Forum za tri že kar nekaj povedal o tej sezoni, sedaj pa je na vrsti tudi Robert, da izlije dušo v mikrofon.V drugi polovici podkasta sva zapeljala tudi v ABA2 vode. Aprila je v Domžalah na sporedu zaključni turnir ABA2, kjer Helios Sunsi s samo enim porazom po rednem delu blestijo in jim letos zelo dobro kaže, da mogoče naredijo "push" do ABA1. Pokomentirava tudi zdravstveno stanje Krke, ki ni ravno blesteče.Vabljeni k poslušanju.
3/23/202346 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #7

Helou!Dolgo se nismo usedli pred mikrofon (sorry) in napočil je čas, da tudi mi spet kakšno rečemo :) Začenjamo z novo epizodo rubrike Forum za tri. Kot sva omenila ob otvoritvi rubrike je tudi tokrat gost forumaš. Gre za uporabnika, ki je sedaj že vsem kar dobro znan. Med nas mazohiste je prišel ob združitvi naše Olimpije z zagrebško Cedevito. Najin gost je forumaš Matej Franjić - Franyo.Gre za uporabnika, ki je od združitve dalje aktivno vpet v debate na našem forum.podcastblokada.com in socialnih omrežjih. Odločili smo se, da napravimo jezikovno hibridno epizodo v kateri bo on govoril hrvaško midva pa slovensko (naju na začetku sicer malce zanese).Skupaj s Franyom podelimo mnenje kje se je v tej sezoni zataknilo, odstavitev Jurice, sedanjost z Alilovićem, skupaj pa pogledamo tudi proti bližnji prihodnosti.Vabljeni k poslušanju!
3/19/202327 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Furava safr

Čeprav se morda zdi neverjetno je do te epizode dejansko prišlo! Res dolgo časa je že minilo od zadnje epizode rubrike Blokada. Na najbolj normalen način se za to opravičiva in v duetu potočiva solzo ob govoru o letošnji sezoni.Skupaj sva podebatirala letošnjo sezono, ki sva jo že sedaj ocenila kot izredno razočaranje.Poklon velikanu zelenega kluba Dušanu HauptmanuBaje se bomo okrepiliHelios Suns, ABA2Tematike so zanimive, vas pa opozarjava, da v kolikor ne želite poslušati depresije enostavno preskočite to epizodo, noben vam ne bo zameril.*Minister za mentalno zdravje navijačev Olimpije opozarja: Prekomerno gledanje tekem Olimpije škoduje zdravju.
1/31/202345 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Gašper Okorn

Gospod. Šef. Gašper. Okorn.Gašper je bil na vrhu najinega "wishlista" praktično od začetka projekta. Po treh letih se nam je končno uspelo uskladiti za termin snemanja. Prvotno je bilo za snemanje planirana ena ura in pol vendar se je nekje v sredini popolnoma pozabilo na uro, končni rezultat pa je tri ure in pol dolga, maratonska, epizoda.O čem je tekla debata? Govorili smo o njegovih začetkih v svetu košarke. V kakšni vlogi se je sprva pojavljal na parketu, Kako je začel svojo trenersko kariero, odštekana aventura v Rytasu, bogovski status, ki ga uživa na Madžarskem, Cibona, in seveda Olimpija, Olimpija in še enkrat Olimpija.Spregovoril je tudi o trenutnem vodenju novomeške Krke in o sestavi ekipe. Par besed je spregovoril tudi o potencialnem ABA2 turnirju v Sloveniji.Vse to in še več v novi epizodi rubrike Polčas.
12/23/20223 hours, 33 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #6

Danes je pred nami tekma z Ulmom. Skupaj z Lamecusom pa smo si vzeli čas, da malce pomodrujemo. Vabljeni k poslušanju.
12/6/202222 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #5

Po krajšem premoru se Tilc in Žibo ponovno vračava z novo epizodo rubrike Forum za tri! Epizodo številka pet smo razdelili na dva dela. Prvi del epizode je namenjen izredno pomembni zmagi naših zmajev proti košarkarjem Zadra. Kaj ta zmaga pomeni za prihajajoče tekme, predvsem pa smo se opomnili kako zelo pomembna je pozicija na Eurocup lestvici. Drugi del epizode pa smo namenili drugemu mehurčku ABA2 v letošnji sezoni. Helios Sunsi in Krka naravnost navdušujeta in sta trenutno edini ekipi, ki v tem tekmovanju še ne poznata poraza. Vabljeni k poslušanju!
11/29/202228 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #4

Nova epizoda rubrike FORUM ZA TRI je v znamenju reprezentančne akcije. V družbi forumaša Kuiptkanena pokomentiramo ekipo, kaj se lahko pričakuje, kaj nas veseli in kaj nas izredno žalosti. Natoči si kavo in stisni play.
11/9/202231 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Dino Murić

Čas je za POLČAS! Tokrat nama je družbo delal Dino Murić! Z bivšim kapetanom zelenobelega svetega kluba smo se v približno 1h40min dolgi epizodi dotaknili njegovih košarkarskih začetkov, kako je potekal njegov prestop v Olimpijo, kaj so bile uvodne besede Jureta Zdovca ob prihodu Dinota v Stožice itd. Tekom pogovora smo obujali tudi spomine na tisto legendarno prvo sezono v Areni Stožice, ko je Diamantidis stran vrgel prosti met za zmago... pa veste kaj je bil glavni razlog za ta zgrešeni prosti met? Kar nekaj časa smo namenili tudi slovenski košarki ter razvoju mladih, na tej točki pa smo skupaj podelili tudi nekaj kritik. Na koncu smo se ustavili tudi ob trenutni sezoni, za sam finish epizode pa smo spregovorili tudi o njegovem na novo zaštartanem fizioterapevtskem poslu. Vse to in še več v novi epizodi rubrike POLČAS! Vabljeni k poslušanju.
11/4/20221 hour, 41 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #3

Nov teden, nova epizoda rubrike Forum za tri. Tokrat se nama je pridružil forumaš Matic. Skupaj smo udarili debato na temo njegovega prispevka na forum.podcastblokada.com. Energija in pomanjkanje borbenosti na parketu, zdravstvene težave zmajev, Rok Radović itd. Natoči si sveže kave in si zarolaj najnovejšo epizodo.
11/1/202227 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #2

Nov teden, nova epizoda! Tokrat nama je družbo delal Anej, ki je na forumu znan pod imenom Activean. Super epizoda v družbi super gosta.
10/24/202216 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Forum za tri #1

Napočil je čas za prvo epizodo nove rubrike, FORUM ZA TRI! V vsaki epizodi te rubrike, bova Tilc in Žibo pokomentirala pisni prispevek enega izmed naših forumašev na forum.podcastblokada.com, ki ima po najinem mnenju potencial za širšo debato. Del rubrike pa ne bova samo midva ampak bodo k debati povabljeni tudi sami avtorji teh forumskih prispevkov. Na koncu vsake debate bova Tilc in Žibo ocenila ali se strinjava z napisanim prispevkom ali ne. Poleg debatiranja o samem forumskem prispevku se bo, v kolikor nam bo čas dopuščal, pokomentiralo tudi kakšno aktualno stvar, ki se je zgodila v tistem tednu. Bo pa ta rubrika pisana na kožo vsem, ki raje poslušate krajše epizode saj bo vsaka epizoda dolga maksimalno 30 minut (ajde mogoče bo šlo kdaj kakšno minutko čez), z novo epizodo pa vas bova razveseljevala vsak teden v ponedeljek. V uvodni epizodi smo se tokrat s forumašem Lamecusom pogovarjali o njegovem forumskem prispevku, ki ga je napisal po tekmi z Bursasporom. V samem prispevku Lamecus namreč poda par zelo ostrih kritik glede predstave naših Zmajev. Pred samim poslušanjem epizode vam priporočamo, da si preberete njegov prispevek, ki ga najdete na spodnji povezavi. https://forum.podcastblokada.com/eurocup/3/kk-cedevita-olimpija-frutti-extra-bursaspor-12-10-2022/307/msg5782#msg5782
10/16/202232 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Sani Bečirović v3

Čas je za POLČAS! Gost je tokrat (ponovno) noben drug kot športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović. Vremenu primerno smo se vrgli v debato o kar nekaj zanimivih tematikah, preko katere bo vsak navijač ljubljanskega košarkarskega kluba ponovno izvedel marsikaj novega. Je pa Tilc na snemanje pozabil prinesti pivo in bo zato tekel kamikaze. Vabljeni k poslušanju.
9/29/20221 hour, 7 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #10

WAAAZZZZUUUUUP! Ponovno je čas za Ofsizn. Josh Adams, media day, zakaj sta Omić in Murić nadčloveka itd. Kaj naj rečemo drugega kot, sit back and relax.
8/18/202236 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #9

Kadrovanje se bliža h koncu, trenutno pa vse skupaj izgleda zelo obetavno. Predno gre Koudy čofotati na morje, se je bilo potrebno zopet usesti pred mikrofone. V dokaj zgodnjih jutranjih urah sončne srede sva tako posnela novo Ofsizn modrovanje. Vabljeni k poslušanju.
7/21/202242 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #8

Nova epizoda Ofsizna je tu! Kot je že v navadi, Tilc in Koudy "bluzita" o trenutnem stanju kadrovanja. Vabljeni k poslušanju.
7/5/202239 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Devin Oliver

Čas je za POLČAS! Tokrat nama je družbo delal nihče drug kot Devin Oliver! Ljubljenec ljubljanskega občinstva nas je s svojo energijo in borbenostjo v svetem dresu razveseljeval dve sezoni. Ne glede na to, da je po dveh sezonah zapustil vrste takratne Petrol Olimpije, se še vedno intenzivno uči naš jezik. Zakaj? Devin se bo konec julija namreč poročil s Slovenko. Kljub natrpanemu urniku si je Devin vzel čas, in prišel v živo posneti to res zanimivo epizodo Polčasa. Upamo, da boste uživali ob poslušanju te skoraj dve uri dolge epizode. Vabljeni k poslušanju.
6/13/20221 hour, 55 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #7

Napočil je čas za Ofsizn! Rubrika v kateri predebatiramo aktualne govorice in informacije, ki so nam na voljo. Blažič, Dragić, Omić, Murić, kdo ostaja, kdo gre, sploh kdo ostaja? Kdo nam je na voljo? Koga je po našem mnenju potrebno pripeljati? Vse to in še več v prvi Ofsizn epizodi. Ček it aut!
6/2/202247 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Potegnimo črto

Nova, zadnja epizoda rubrike "Blokada" v letošnji sezoni je tu!
6/1/202240 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Saša Zagorac

Čas je za POLČAS! V maju se za naše košarkarje v vseh tekmovanjih zaključuje sezona. Da vam ne bo dolgčas sva Koudy in Tilc tokrat poskrbela, da bosta v tem mesecu dve epizodi z gostom. Tokrat se nama je pridružil zlati reprezentant, Saša Zagorac. Z Zagijem smo se sprehodili čez njegovo igralsko kariero, kar nekaj časa smo namenili letu 2017, za konec pa smo spregovorili tudi kar nekaj besed o njegovi službi po koncu kariere. Saša je trenutno namreč agent pri agenciji BDA, ki poleg Gorana Dragića, Luke Dončića in Klemna Prepelića zastopa tudi našega Eda Murića. Kaj vse so njegove naloge? Kakšen je njegov delovnik? Vse to in še več v novi podcast epizodi! Vabljeni k poslušanju.
5/23/20221 hour, 30 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Matevž Zupančič

Čas je za POLČAS! Tokrat se nama je pridružil trenutni direktor Helios Sunsov vendar je pred tem v našem svetem klubu preživel toliko let, da bi mu človek lahko rekel tudi klubski inventar. Vabljeni k poslušanju!
5/8/20221 hour, 11 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Evforija

Nova epizoda! Tokrat je "hosting" vlogo zaradi odsotnosti Koudyja prevzel Tilc, družbo pa mu je delal tretji član Blokade, Žibo. Skupaj sta debatirala o Eurocup končnici in formi naših Zmajev. Beseda pa naju je nesla tudi proti finalu Eurocupa. Vabljeni k poslušanju.
4/25/202241 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Zeleni bojevniki

Rednega dela Eurocupa je konec! Končno tretje mesto v skupini nam je v prvem krogu prineslo obračun proti neugodnemu Turk Telekomu. Kot se za končnico spodobi sva pokomentirala tudi preostale pare končnice. Poleg prihajajočih tekem sva pohvalila tudi klub in zelo hiter pričetek prodaje vstopnic za prvi obračun končnice. Enostavno pa nisva morala tudi preko tega, da podava najino mnenje na trenutno dogajanje na socialnih omrežjih, in pritoževanje posameznikov nad ceno vstopnic za končnico (facepalm). Del debate pa je bila tudi morebitna okrepitev na navijaških tribunah 👀. Vabljeni k poslušanju.
4/8/202236 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Gregor Žvab

POLČAS! Aprilska edicija dan oz dva prej kot ponavadi. Tokrat se nama je pridružil 50% dinamičnega komentatorskega dueta, ki nam popestri vse TV prenose Eurocup tekem naših Zmajev. Spodobi se in pravično je, da je pred mikrofon podcasta Blokada končno prišel tudi Gregor Žvab. Debatirali smo večinoma o košarki beseda pa je nanesla tudi na druge novinarske, komentatorske in radijske podvige Žvabsterja. Imamo pa tudi skupno mnenje in sicer, da je skrajni čas, da kupite vstopnico za današnji obračun Zmajev proti Valencii. Vabljeni k poslušanju!
3/30/20221 hour, 18 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Marčevska norost ft. Tine Ružič

Tilc in Koudy sva tokrat v okrepljeni zasedbi ponovno sedla pred mikrofone. Družbo nama je namreč delal PRovec Cedevite Olimpije, Tine Ružič. Tekom epizode smo tekom snemanja pridno nagovarjali k obisku tekme na koncu pa smo ugotovili, da je Tivoli že praktično popolnoma razprodan. Vabljeni k poslušanju!
3/26/202250 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Zrelostni izpit

Po dolgem času se Koudy, Tilc in tokrat tudi pomivalni stroj vračamo z novo epizodo Blokade. Zaradi Tilčeve okužbe z netopirskim virusom se nama je prvotni termin snemanja zavlekel v tri lepe pisane metuljčke. Ampak sedaj je tu, popolnoma nova epizoda. Vabljeni k poslušanju.
3/16/202245 minutes, 1 second
Episode Artwork

POLČAS: Matej Bergant

Čas je za POLČAS! Tokrat se nama je pridružil bivši PRovec in Team Manager Union Olimpije in Petrol Olimpije, Matej Bergant. Skupaj smo se tekom debate počasi vendar vztrajno prebijali od samega začetka njegovega delovanja v klubu, ki sega v čas Džikićeve Olimpije ter do trenutnega stanja v klubu. Ena izmed glavnih ugotovitev proti koncu debatiranja pa je bila seveda, da smo lahko izjemno srečni, da je prišlo do združitve KK Cedevite Zagreb ter takratne Petrol Olimpije. Vabimo vas k poslušanju epizode polne zanimivih anekdot.
3/1/20222 hours, 25 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Vlado Ilievski

Čas je za POLČAS! Tokrat je pred vročim blokadarskim mikrofonom sedela legenda Olimpije in trenutni predsednik KK Ilirije Vlado Ilievski. Ob obujanju spominov na njegovo igralsko kariero so nam šle parkrat kocine kar konkretno pokonci. Z velikim veseljem pa je predstavil vizijo ter tudi delovanje KK Ilirije v kateri trenutno opravlja vlogo predsednika kluba ter njeno sodelovanje z KK Cedevita Olimpijo. Če želiš izvedeti vse našteto in še več, si moraš to epizodo obvezno "zarolati". Vabljeni k poslušanju.
2/1/20221 hour, 19 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Zoki!

Evo novica o prihodu Zokija je out pred objavo pa sva z Robertom posnela tudi svežo epizodo Blokade. Govora pa je bilo tudi o ... ja uganili ste o Zokiju. Vabljeni k poslušanju.
1/9/202228 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Luka Bassin

Čas je za božični Polčas! Ker je bil odziv na prvo maratonsko epizodo izjemen sva se z Robertom odločila da Luko Bassina ponovno povabiva na podcast. Ob prvem snemanju nas je covid prisilil, da smo snemali na daljavo, tokrat pa smo na toplem v prostorih Digital Life Slovenija ter ob dobrem pivu pivovarne LOOBLAHNAH podebatirali marsikaj in še več. Vabljeni k poslušanju.
12/24/20211 hour, 34 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Kinder (not) Surprised

Nova epizoda Blokade je tu! Tokrat Koudy in Tilc KONČNO v bolj veselem vzdušju pokomentirava sredino tekmo proti Virtus Bologni, predebatirava informacije, ki jih imava trenutno, na koncu pa naju pot zanese tudi proti Novemu mestu. Vabljeni k poslušanju.
12/10/202141 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Tilen Jamnik

Začetek meseca prinaša nov Polčas! Tokrat vas čaka Tilen^2, družbo nama je delal športni novinar MMC-ja Tilen Jamnik. Tema debate? Basket^2. V prvem delu epizode smo debatirali o reprezentanci, v nadaljevanju pa predvsem o trenutnih težavah KK Cedevite Olimpije. P.S.: Epizoda je bila posneta na dan podpisa Alena Omića.
12/1/20212 hours, 49 seconds
Episode Artwork

Sadomazohizem

Kmalu bo bolje.
11/17/202155 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Slobodan Subotić

Ponovno je čas za POLČAS! Vsak prvi teden v mesecu bo letos namenjen rubriki Polčas. Tokrat nama je družbo delal Slobodan Subotić - Piksi. Debatirali smo o njegovih dvanajstih sezonah, ki jih je v Olimpiji preživel kot košarkar, o tem kako je nekoč nek navijač v Grčiji sredi tekme vanj vrgel vijak in mnogo več. Seveda se nismo izognili tudi trenutno aktualnim tematikam. Vabljeni k poslušanju.
11/2/20211 hour, 39 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Pelinkuc

Blokada #16. Kot že naslov epizode pove bo danes vse skupaj potegnilo na grenko vendar pa vseeno ni vse tako katastrofalno kot trenutno deluje. Vabljeni k poslušanju.
10/19/202141 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Čorls Borkli

V Blokadi #15 sva Koudy in Tilc pokometirala dvig Keenove forme in solidno predstavo Rupnika. Prav tako ugotavljava, da smo letos jeb*no močni pod košem in je čisto možno, da imamo najboljšo centersko linijo v ABA ligi. Več pa v epizodi. Vabljeni k poslušanju. Za več zanimivih vsebin obiščite www.podcastblokada.com.
10/1/202141 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Sani Bečirović v2

Dragi poslušalci napočil je čas za ekstra super novico, ki jo namigujeva že kar nekaj časa! Z današnjim dnem ima podcast Blokada streho nad glavo, namreč odpira se spletno domovanje Blokade www.podcastblokada.com. V letošnji sezoni vas bova kot v prejšnji razveseljevala s podcast epizodami poleg tega pa predstavljava tudi nekaj novega, navijaško obarvane bloge. Oborožila sva se s kvalitetno ekipo ljudi, ki jim po žilah prav tako teče zelena kri. Žibota ste že spoznali ostale pa vam predstaviva zelo kmalu. Otvoritveni trak spletnega domovanja je prerezal tokratni gost rubrike Polčas - Sani Bečirović. S Sanijem smo se ponovno usedli in debatirali o njegovem ribolovskem hobiju, ki ga je letos izvajal na nekoliko drugačen način, težavnem offseasonu, budgetih in o mnogih drugih zanimivih temah. Epizoda se nahaja na najini spletni strani kjer se nahaja tudi avdio predvajalnik epizod ter na toliko pretočnih podcast platformah, da si jih človek niti ne zapomni več. Poleg podcast epizode pa bo danes objavljena tudi nagradna igra, ki smo jo pripravili v sodelovanju s KK Cedevita Olimpijo o kateri boste izvedeli več tekom dneva. Zato pridno sledite najinim social media platformam!
9/24/202154 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #6

V zadnji epizodi rubrike Ofsizn v tem letu pokomentirava končno sestavo moštva. Med pogovorom prav tako popolnoma dezorientirana ugotavljava kdaj se začnejo težko pričakovane tekme našega svetega kluba. Kdaj se začne sezona? Kmalu!
8/27/202153 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #5

Konec ofsizna... ali pač!?
8/18/202126 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #4

V tokratnjem Ofsiznu pokomentirava podpis Carmichaela, trenutno roster stanje, Pullen in še več. Vabljeni k poslušanju.
7/21/202131 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #3

Vrtiljak emocij. :D :o o_O :) Vabljeni k poslušanju.
7/8/202154 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #2

V novi epizodi Ofsizna se nama končno pridruži tudi Marko Turk. Tudi on bolj v detajl predstavi novo okrepitev Haydena Daltona. Glede na to, da je Marko scout smo to epizodo iskali igralce, ki bi se najbolje vključili v Golemčev sistem igre. Vabljeni k poslušanju.
6/24/20211 hour, 5 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ofsizn #1

Nova epizoda! Tokrat v znamenju "offseasona" Robert in Tilen ter odvisno od prostega časa tudi najina zunanja "pomagača" Uroš Vezonik in Marko Turk teoriziramo o morebitni postavi Cedevita Olimpije v naslednji sezoni. Če pa nama na ušesa slučajno prileti kakšna sočna govorica pa bomo seveda podebatirali tudi o tem. V prvi "ofsizn" epizodi bova Robert in Tilen govorila o danes objavljeni govorici, da naj bi se v gnezdo vitaminskih zmajev vrnil Miro Alilović kot pomočnik trenerja. Podebatirala pa bova tudi o potencialnih prekinitvah pogodb ter o svežem podpisu pogodbe s Haydnom Daltonom. Vabljeni k poslušanju.
6/17/202139 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Kendrick Perry

ENG: It's time for POLČAS! This time around we had the honor speaking to this years KK Cedevita Olimpija Point God - Kendrick Perry. We talked about differences between NCAA and European basketball, his past knee injuries, current season and many other very interesting things. In the end of the episode we also spoke a little bit about his brand #CertifiedInPerson and what that means to him. We hope you will enjoy listening to this episode. SLO: Čas je za POLČAS! Tokrat sva imela last gostiti letošnjega organizatorja igre KK Cedevita Olimpije - Kendricka Perryja. Debata je tekla o razlikah med NCAA in evropsko košarko, o njegovih preteklih poškodbah kolena, trenutni sezoni ter o mnogo drugih zanimivih stvareh. Na koncu smo se dotaknili tudi njegovega branda #CertifiedInPerson in kaj mu pomeni. Vabljeni k poslušanju.
6/2/20211 hour, 2 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kitajska restavracija

Nova epizoda! Poraz v pokalu Spar, maščevanje Zmajev v Stožicah ter zmaga v Novem Mestu. V zadnji četrtini pa izraziva tudi dve želji in sicer, da Kendrick Perry ostane z nami tudi v naslednji sezoni ter poziv navijačem, da se v čim večjem številu udeležijo nedeljske tekme v Stožicah, ker si naši fantje ter klub na sploh to zasluži. Vabljeni k poslušanju.
5/29/202138 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Sprehod proti koncu sezone

Tokrat se v slogu naših košarkarjev tudi midva sprehajava čez državna tekmovanja naših članov ter mladincev. Dotakneva se tudi zelo pomembne teme in sicer kaj za nas pomeni uvrstitev KK Cedevita Jr v prvo hrvaško ligo (HT Premijer liga). Poleg izjemne uvrstitve KK Cedevita Jr so na dobri poti za uvrstitev v prvo ligo tudi KD Ilirija, ki prav tako suvereno izvaja pohod proti 1SKL. Za konec te epizode pa spregovoriva tudi par besed na temo zmage naših mladincev v mladinskem državnem prvenstvu. Aja pa enkrat tekom epizode sledi en konkreten "rant" čez KZS. Čeprav bo kmalu konec sezone bo Blokada v družbi Marka Turka (MT Scouting) ter Uroša Vezonika (Sportando) vseeno aktivna s posebnimi epizodami, ki bodo namenjene raznoraznim prestopom ter govoricam o prestopih znotraj ABA lige. Mislim pa, da sva vseeno poslušalcem poleg vsega zgoraj napisanega dolžna manjše opravičilo, ker sva v drugem delu sezona manj aktivna pri snemanju in objavljanju novih epizod. V ozadju se dogaja kar veliko stvari, ki bodo Blokado v naslednji sezoni popeljale na raven višje. O tem pa spregovoriva enkrat tekom poletja. Vabljeni k poslušanju.
5/21/202147 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

71:81

V tokratnji epizodi Tilen in Robert podebatirava tekmo z Budućnostjo, zmago nad Mornarjem ter kaj nas čaka v prihodnjih dneh. Aja pa ni nama uspelo iti preko tega, da je Krka nažalost en iz med glavnih kandidatov za izpad iz ABA lige.
4/13/202148 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Roadtrip

V tokratnji epizodi sva se Tilen in Robert odpravila na roadtrip. Pot naju je nesla v Eurocup, ABA ligo, 1.SKL, Domžale in Novo Mesto. Pokomentirala pa sva tudi igralski kader Ilirije pred ponovnim začetkom 2.SKL. Vabljeni k poslušanju.
3/19/20211 hour, 5 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Konekšn interapted

Živjo Folk! Nova epizoda je tukaj. Vodenje današnje epizode je ob odsotnost Roberta prevzel Tilen družbo pa mu je delal Uroš Vezonik (Sportando). Debatirala sva o tekmi z Virtusom v EC, gostovanju v Čačku, bruhanju ognja naših mladih Zmajev, za zaključek pa sva pregledala trenutno stanje na lestvici ABA in ugotovila, da nas čaka težka pot do F4 ABA lige. Nobenemu ne škodi malo ogrevanja pred današnjim "do or die" Eurocup obračunom proti Budućnosti zato vas vabimo k poslušanju! P.S. Telemachov internet je garbage zato tudi temu primeren naslov epizode.
3/9/202159 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Davor Užbinec (ZMAJ5 na 1919)

Reprezentančne akcije je konec in s tem tudi najinega "premora". Pred ponovnim začetkom snemanja sva se Robert in Tilen odločila, da je ponovno čas za POLČAS. Glede na to, da se trenutno odvija dobrodelni projekt Zmajev Nasmeh sva prišla do zaključka, da je trenutno najbolj idealen gost noben drug kot direktor KK Cedevita Olimpije g. Davor Užbinec. Prvi dve četrtini epizode sta nemenjeni trenutnemu dobrodelnemu projektu spregovorimo pa tudi o tem kaj lahko pričakujemo na tem področju v prihodnosti. Tretja in četrta četrtina pa sta namenjeni podaljšanju pogodb, Euroleague, Eurocup, proračunu, stroškom itd. Ker se oba zavedava, da tako kot pri košarki tudi pri dobrodelnih projektih zmagaš samo, če stopiš skupaj kot ekipa se nama je zdelo samoumevno, da tudi sama pripomoreva k temu projektu in mu nameniva čim več pozornosti. Tako, da doniraj 5EUR ter v Torek 2.3.2021 skupaj virtualno napolnimo Stožice. Za zabaven program na "Zoom tribuni" pa poskrbiva midva. Vabljeni k poslušanju! Za projekt Zmajev nasmeh lahko vsak opravi donacijo, ki znaša 5 EUR. Donacijo lahko vsak opravi s posredovanjem besedilnega sporočila s ključno besedo ‘ZMAJ5’ na 1919, preko mobilne denarnice mBills, ter z nakupom vstopnice v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni strani Petrol Ticket, na vseh bencinskih servisih Petrol po celotni Sloveniji ter na spletni strani Moje karte. Zbrani izkupiček bo namenjen akciji Zmajev nasmeh in programu Veriga dobrih ljudi.
2/28/20212 hours, 8 seconds
Episode Artwork

Strelišče

Tokrat ponovno v družbi Uroša Vezonika. Strnemo misli ob koncu tekmovalnega tedna v katerem smo nanizali tri zmage od tega smo dvakrat premagali Budučnost.
1/25/202145 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Luka Bassin

[00:00:00 - 00:29:43] OGREVANJE: Predstavitev gosta & uvod v epizodo[00:29:43 - 00:41:55] 1. ČETRTINA: Vloga pomočnika trenerja[00:41:55 - 01:43:13] 2. ČETRTINA: Razvoj igralcev oziroma t.i. player development & kakšne zasluge je imel / ima za prihod tujih okrepitev.  [01:43:13 - 01:52:48] 3. ČETRTINA: Trenutna situacija reprezentance, problematika postopnega zapiranja Euroleague itd.[01:52:48 - 02:19:20] 4. ČETRTINA: Problem prestavljanja tekem zaradi Covid19 & Eurocup TOP16[02:19:20 - 02:40:29] PODALJŠKI: Vprašanja poslušalcev
1/14/20212 hours, 40 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Dvojna merila

Ena t.i. "filler" epizoda pred novim letom. Na kratko... govora je o dopustovanju Crvene Zvezde ter o porazu proti Mornarju, ki pa ni katastrofalen. S to epizodo pa se najino snemanje v tem letu zaključuje. V začetku novega leta pa sledi nov gost.P
12/27/202032 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Uroš Vezonik - Pregled nasprotnikov v nadaljevanju Eurocupa.

Enajsta epizoda je v znamenju TOP16 Eurocupa. Tokrat se nama je pridružil Uroš Vezonik. Uroš, nekaterim znan kot slovenski Adrian Wojnarowski je pisec na košarkarskih portalih kosarka.info ter Sportandu, ki je sigurno dobro znan vsem poznavalcem evropske košarke. Tokrat smo se v epizodi podcasta vrgli v bližnjo prihodnost in sicer smo pokomentirali dva že znana nasprotnika v TOP 16 Eurocupa ter zadnje mesto, ki bo pripadlo ekipi Bourga (Alen Omić) ali Unicsa (Jordan Morgan). Vabljeni k poslušanju.
12/19/20201 hour, 12 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Na pravi poti

V deseti epizodi pokomentirava tri zmage in sicer dve v Eurocupu proti Trentu ter Promitheasu, ki nam je prinesla uvrstitev v Top 16 Eurocupa ter zmago proti Ciboni v ligi ABA. Prav tako ne skrivava veselja ob povratku Luke Rupnika v zmajevo gnezdo.
12/15/202052 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Tajno Društvo OFC

Ponovno je čas za POLČAS! Tokrat bo epizoda obarvana še bolj zeleno. Z Robertom sva imela čast debatirati s tremi četrtinami podcasta Tajno Društvo OFC. Debata je tekla o že standardnih vsakoletnih problemih ABA lige, kjer se je kot že velikokrat do sedaj tresla gora na koncu pa se je rodila miš. Poleg že omenjenih težav ABA lige smo pregledali kje se trenutno nahajamo na lestvicah ABA lige ter Eurocupa. Poleg izpostavljenih svetlih točk v igri zmajev smo se spotaknili tudi ob že večkrat izpostavljene probleme v igri naših zmajev. Za konec pa smo modrovali tudi o marketingu košarkarske Olimpije. Ker pač brez tehničnih težav v časih, ko smo odvisni od tehnologije ne gre se vam že vnaprej opravičujemo za manjše tehnične težave tekom uvodnih minut podcasta. Matej Klinc, Luka Lojk & Aljoša Cankar še enkrat hvala za sprejeto povabilo. Vabljeni k poslušanju! (Epizoda je bila posneta 19.11.2020)
11/23/20201 hour, 55 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Zmaji bruhajo ogenj

Osma epizoda je namenjena predvsem trem zaporednim zmagam v Eurocupu proti Nanterru, Bursasporu & Bursasporu... ja dvakrat proti Bursasporu saj se je v Turčiji odigralo tudi prestavljeno tekmo drugega kola. ABA lige od zadnjega snemanja za naše zmaje ni bilo saj je bila zaradi okužb s C19 prestavljena tekma z Budučnostjo ter tekma z FMPjem. Poleg povzetka tekem pa skupaj vrževa tudi mnenja o Danu Duščku ter o tem kako si Rok Radovič zasluži večjo minutažo.
11/13/20201 hour, 9 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Brlog studio predstavlja...

Brlog studio predstavlja epizodo 7. Tokrat pokomentirava zadnje tri tekme ABA lige ter tekme Eurocupa. Govora je o problemih, ki se pojavljajo v igri zmajev ter možnih rešitvah. Aja pa Skype na vsake toliko časa dejansko prav pride.
11/1/20201 hour, 13 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Zaporniki

Prelet prvega poraza v Eurocupu ter prve zmage v ABA ligi, NIJZ what the fuck!?... Aja pa Kendrick Perry je bil največji steal v tem offseasonu.
10/6/202046 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Tine Ružič

Ponovno je čas za POLČAS! Tokrat je bil najin gost Tine Ružič, ki skrbi za odnose z javnostjo košarkarske Olimpije. Govora je bilo o PRu na sploh, odigranih pripravljalnih tekmah ter o zmagi v superpokalu proti Krki. Veliko sočnega pa je bilo rečenega tudi o spletni trgovini. Zato vas vabiva k poslušanju. Prav tako se vam opravičujeva za občasne težave z zvokom saj sva se spopadala z manjšimi tehničnimi težavami, ki jih v prihodnje ne bo več. Hvala za razumevanje.
9/22/20201 hour, 15 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Folk, kva dogaja?

Še ena "offseason" epizoda. Govora je o končanem kadrovanju ter ekipi, ki jo bomo spremljali upajmo, da na tribunah. Nekaj besed sva prav tako spregovorila o naših mladincih ter o ostalih aktualnih zadevah. Vabljeni k poslušanju!
8/30/202041 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

POLČAS: Sani Bečirović

V ep03 je čas za "polčas". V prvih dveh epizodah sva bila Tilen in Robert tista ki sva vrtela jezike sedaj pa je napočil čas, da jezik razvozlava tudi kakšnemu gostu, ki je del oziroma je bil del košarkarske Olimpije! Danes se nama je v "polčasu" pridružil Sani Bečirović. Predvsem smo se osredotočili na tematike o katerih ni prav veliko govora. Vabljeni k poslušanju.
8/11/20201 hour, 35 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kontrola zračnega prometa

Sedaj, ko ste EP01 že prežvečili je na vrsti EP02! Govora je o Mathiangu, Eurocup skupini ter o mnogo več zanimivih aktualnih tematikah. Ker nama je obema jasno, da se učimo na napakah so več kot dobrodošle konstruktivne kritike. Vabljeni k poslušanju! -Robert & Tilen
7/25/202059 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Prebijanje ledu

Pa je tu! S ponosom vam predstavljava prvo epizodo Podcasta Blokada. V prvi epizodi se dotakneva pretekle sezone 2019/20, podpisa Jake Blažiča, možne prihajajoče okrepitve ter mnogo drugih trenutno relevantnih stvari! Ker nama je obema jasno, da se učimo na napakah so več kot dobrodošle konstruktivne kritike. Vabljeni k poslušanju! - Robert & Tilen
7/25/20201 hour, 14 minutes, 31 seconds