Winamp Logo
Plots Cover
Plots Profile

Plots

Dutch, Cultural, 1 season, 35 episodes, 1 day, 1 hour, 55 minutes
About
Wonderlijke, ware verhalen rond een thema.
Episode Artwork

Trailer Het leven, een gebruiksaanwijzing - voor Plots

De trailer van Het Leven, een gebruiksaanwijzing. De nieuwe 14-delige audioserie van de makers van Toendra en Plots. Binnen elke aflevering staat één vraag centraal die simpel en praktisch geformuleerd is, maar die op de een of andere manier wringt. Vragen als ‘Hoe te vergeten?’, ‘Hoe niets te doen?’ en ‘’Hoe een bittere pil te slikken?’. Het Leven, een gebruiksaanwijzing wordt vanaf 18 september wekelijks uitgezonden in RadioDoc.
9/7/20160
Episode Artwork

Plots - # 34 Het Vervolg

Sommige verhalen gaan ongemerkt verder, zelfs na de laatste bladzijde of de laatste woorden. In deze laatste aflevering van Plots gaan we terug naar mensen die we eerder portretteerden, wiens bijzondere verhaal nog niet afgesloten bleek te zijn. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds.
12/29/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 33. Een simpele oplossing

Verhalen over mensen die de complexe werkelijkheid proberen te vangen in eenvoudige rekensommen. Over een man die uitrekent hoe hij het beste aan gratis eten kan komen; tips om met behulp van optelsommen je relatie te verbeteren, en mensen die proberen te berekenen wat de prijs is van een mensenleven.
11/24/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 32. De ander

De meeste mensen spelen de hoofdrol in hun eigen leven, maar wat gebeurt er als een ander zich op de voorgrond dringt? In Plots obsessies met een boze overbuurjongen, en de liefdevolle wurggreep van een behoeftige echtgenoot, een verwaarloosde moeder en een zwerm overenthousiaste hulpverleners. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds.
10/27/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 31. Vooruit dan maar

Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema: verhalen van mensen die zich gedwongen voelen om een belangrijk besluit te nemen en ondanks angsten, twijfels of frisse tegenzin, toch maar in het diepe springen. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds.
9/29/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 30. Redders in nood

Redders in nood. Twee verhalen over mensen die anderen willen helpen, ondanks de gevolgen en ongeacht of het helpt of niet. Een vrouw schiet te hulp bij zielige vissen, dove honden en een aanwaaiende tiener; een echtpaar redt honderden mensen het leven, maar hun eigen kinderen moeten het zonder hun ouders stellen. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds.
8/25/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 29. Dieren

Waargebeurde verhalen over wat we allemaal over hebben voor dieren. Verhalen over een zieke poes, een dood paard, 40.000 nertsen en een geit zo stoned als een garnaal. AKTE 1: Conchita Als Mark en Nico haar zien zitten, glimlachend op de markt in Purmerend, zijn ze op slag verliefd. Ze betalen 25 gulden en mogen Conchita meenemen. Maar hoe ingewikkeld het ook blijkt te zijn om een geit te houden in de binnenstad van Amsterdam, het is nog moeilijker om Conchita weer los te laten. Een verhaal gemaakt door Richtje Reinsma en Laura Stek. AKTE 2: Vrijheid Mark Kulsdom is niet bijzonder dol op dieren. Honden vindt hij zenuwachtig beesten; de kat die hij ooit leende om van muizen af te komen zag hij zelf ook als een soort grote muis. Maar als je begin twintig bent en sterke principes hebt, is er soms weinig voor nodig om in actie te komen. Mark deed het niet uit dierenliefde, hij deed het omdat het moest. Een verhaal gemaakt door Katinka Baehr. AKTE 3: Een kwee Voor huisdieren is het niet altijd duidelijk wat hun plaats is in het gezin. Ze houden het midden tussen een volwaardig familielid en een levend meubelstuk. Dat wordt vooral duidelijk als het dier in kwestie ziek wordt en de eigenaar moet kiezen tussen de spoedkliniek en de vuilstortplaats. En mag de eigenaar hier eigenlijk wel zelf over beslissen? Een verhaal gemaakt door Prosper de Roos, met François de Kok en dierenarts Dineke Winkel.Met dank aan het Medisch Centrum voor Dieren, Maartje Passon-Vastenburg en Bart Sjollema. AKTE 4: Dood paard Op haar dertiende krijgt Katinka haar eigen paard: Tasjka. Zevenentwintig jaar zorgt ze voor het dier en ook als ze met paardenpensioen is, blijft Katinka voor haar afreizen naar het platteland. Op het laatst is Tasjka zo verzwakt dat ze soms niet meer zelf overeind kan komen. Het wordt duidelijk dat het beter is om het dier uit haar lijden te verlossen. Maar wat te doen met Tasjka na haar overlijden? Een verhaal gemaakt door Jair Stein.
7/28/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 28. Kuifje in Afrika

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. In deze uitzending: prettig politiek incorrecte verhalen van Nederlanders op onmogelijke missies in Afrika.
6/3/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 27 De diagnose en het medicijn

Verhalen over de liefde voor een pil, schilderijen op recept en gezonde mensen die gek gemaakt worden door hun psychiater. (foto: Prosper de Roos).
4/29/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 26 Verdwijnen

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: Verdwijnen. Verhalen over mensen die de vurige wens hebben te verdwijnen en mensen die, ongewild, elkaar of zichzelf kwijtraken
4/28/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 25 De Baas

Verhalen over macht en onmacht, in het werk en in relaties. Hoe kwetsbaar ben je als baas? En wie heeft het voor het zeggen in een gecompliceerde driehoeksverhouding?
3/4/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 24 De Ontdekking

Over kleine en grotere ontdekkingen. Ouders ontdekken hun zoon, een vrouw ontdekt haar vader, een man vindt zijn draai en een museum ontdekt een kunstschat waar het niet op zit te wachten. Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Het programma is geïnspireerd door het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en kwam tot stand met steun van het Mediafonds. Plots is winnaar van de Zilveren Reiss Microfoon 2013.
2/23/201345 minutes
Episode Artwork

Plots - # 23. De kracht van het beeld

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: De kracht van het beeld. Beelden die je blijven achtervolgen, mensen in worsteling met hun zelfbeeld en de verwoestende effecten van een beeldverwisseling.
12/31/201245 minutes
Episode Artwork

Plots - # 22. Lief dagboek

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: Dagboeken.
10/28/201249 minutes
Episode Artwork

Plots - # 21. Vriendschap in blik

Verhalen die het waard zijn te vertellen, ditmaal over het thema: Vriendschap in blik
9/30/201249 minutes
Episode Artwork

Plots - # 20. De weg terug

Wonderlijke, ware verhalen rond het thema: De weg terug. Vier verhalen over mensen die de weg terug proberen te vinden naar huis, naar zichzelf of naar een leven waar alles beter was.
8/26/201242 minutes
Episode Artwork

Plots - # 19. De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic. Adnan en Narcisa zijn vluchtelingen die weigeren vluchtelingen te zijn.
5/27/201245 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Plots - # 18. Halve waarheden

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema: Halve waarheden
4/29/201242 minutes
Episode Artwork

Plots - # 17. Praktische oplossingen

Mensen die pijnlijke problemen te lijf gaan met onorthodoxe oplossingen. Probleem 1: Je mag je broer en zus niet ontmoeten. Probleem 2: Je autistischzoon zoon raakt in paniek buiten zijn vertrouwde omgeving. Probleem 3: Je echtgenoot is overleden. Praktische oplossingen!
4/1/201249 minutes
Episode Artwork

Plots - # 16. Verzamelaars

Wonderlijke ware verhalen over verzamelaars en hun collecties. Collecties die met pijn en moeite worden opgebouwd en soms met pijnlijk gemak weer worden afgebroken.
2/26/201249 minutes
Episode Artwork

Plots - # 15. Onmogelijke liefde

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Onmogelijke liefde. Absurde, ontroerende en ontregelende variaties op een klassiek thema: de onvermijdelijke, maar tot mislukken gedoemde liefde.
1/29/201249 minutes
Episode Artwork

Plots - # 14. Thuiskomen

Thema: Thuiskomen. Verhalen over het ongrijpbare verlangen naar een plek die voelt als thuis en alles wat dat gevoel in de weg kan staan.
12/25/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 13. Dromen

Wonderlijke, ware verhalen over dromen. Dromen die beginnen in de nacht maar doorsijpelen in de dag, totdat ze het hele leven beïnvloeden. Ton droomt elke nacht van een bootje in een rivier. Aan de oever staat een man die zwaait. En dan ziet hij een foto van de man uit zijn dromen in het echt.
11/27/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 12. Familiealbum

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Afl. Familiealbum, vol familieverhalen die niet in de fotoboeken terechtkomen. Met o.a. het verhaal van een man die op zoek gaat naar zijn broer in Bangladesh.
10/30/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 11. Het systeem

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Het systeem.
9/25/201141 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Plots - # 10. De erfenis

De erfenis. Wat laat je na? Bij wie komt het terecht? Wat blijft er van over? Wonderlijke ware verhalen over erfenissen in Plots.
6/26/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 9. Knuffels

Thema: Knuffels. In Plots: wonderlijke, ware verhalen rond drie beren, één tijger en vijf vuilniszakken vol knuffels.
5/29/201141 minutes
Episode Artwork

Plots - # 8. Plots Potpourri

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. De Plots Potpourri Bonusaanbieding. De mooiste, geestigste en meest ontregelende Plots-verhalen die geheel ten onrechte nooit de uitzending hebben gehaald.
4/24/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 7. Net niet

-Net niet. Verhalen van mensen die vechten voor erkenning, hopen op de grote doorbraak en een leven lang op zoek zijn naar de ware liefde. Mensen met een droom, die hun doel net niet bereiken.
3/27/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 6. Burgerzaken

Burgerzaken. Speciale aflevering met bijzondere verhalen van mensen door heel Nederland. Een ding hebben ze met elkaar gemeen: ze staan allemaal in de rij bij het loket burgerzaken.
2/27/201149 minutes
Episode Artwork

Plots - # 5. Lijstjes

Hoe besteed je de laatste weken van je leven? Wat moet er allemaal gebeuren als er oorlog uitbreekt? En aan welke eisen moet je partner voldoen? Verhalen over bizarre en aangrijpende to-do lijsten.
1/30/201142 minutes
Episode Artwork

Plots - # 4. Miraculeus

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Miraculeus. Verhalen van nuchtere mensen in worsteling met wonderen.
12/26/201045 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Plots - # 3. Weldoeners

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Weldoeners. Weldoeners hebben soms onverwachte motieven en hun daden onbedoelde gevolgen. Over een buschauffeur met plankenkoorts en mensen helpen als psychiatrisch ziektebeeld.
11/28/201043 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Plots - # 2. Mijn ware ik

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Mijn ware ik.
10/31/201042 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Plots - # 1. De nieuwe huisgenoot

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: De nieuwe huisgenoot, over ongenode gasten en bezoekjes die ontsporen. Met schoonmakers, asielzoekers, delinquenten, katten en kunstenaars.
9/26/201041 minutes, 34 seconds