Winamp Logo
Play Sports Podcast Cover
Play Sports Podcast Profile

Play Sports Podcast

Dutch, Sports, 1 seasons, 195 episodes, 2 days 10 hours 42 minutes
About
Het gebeurt hier
Episode Artwork

MIDMID - Een blik op de heenronde met Peter Vandenbempt en Gilles Mbiye-Beya

De heenronde is achter de rug, een ideaal moment dus om voor de eerste keer terug te blikken op de Jupiler Pro League. Samen met Gilles Mbiye-Beya en niemand minder dan Peter Vandenbempt nemen Sam en Evert uitgebreid de tijd om hun eerste voorzichtige en minder voorzichtige conclusies te trekken. Alle clubs komen aan bod in deze special: van KV Kortrijk, dat in de greep wordt gehouden door zijn eigenaar, tot fiere leider Union. Eupen is te artificieel geworden, Standard is niet per se een thuisploeg en El Khannous is het lichtpunt bij Racing Genk. Cercle Brugge geniet dan weer met volle teugen van het voorgeschotelde Muslic-ball en ook RSC Anderlecht toont zich hongerig in het Lotto Park, doelman Schmeichel misschien nog wel het meest van allemaal. Het zijn maar enkele van de vele onderwerpen die op het menu staan. Zet je dus schrap voor meer dan twee uur smullen van puur vaderlands voetbalplezier!00:00 Intro14:00 KV Kortrijk23:
07/12/20232 hours 33 minutes 7 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Jens Adams & Paul Herygers

Na een weekend vol cross in Boom en Flamanville zakken Jens Adams en Paul Herygers af naar Lambert & Albert voor een uur babbelen over de actualiteit. Adams zit achter de microfoon met twee crossen in de benen, Herygers (en Albert) met een buik vol Bossche bollen!
04/12/20231 hour 6 minutes 2 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Philippe Bormans, paard-time codekraker

Achter elke traan schuilt een glimach. En achter de glimlach van Philippe Bormans schuilt het succesverhaal van Union Sint-Gilloise. OF Achter elk gedicht schuilt een verhaal! En achter het sprookjesverhaal van Union Saint-Gilloise, schuilt Philippe Bormans. De CEO van de Brusselse voetbalclub begon zijn carrière bij de Kanaries in Sint-Truiden, maar wanneer de Limburgse club in Japanse handen valt, besluit hij om z’n vleugels elders uit te slaan. Bormans landt in Sint-Gillis, waar al snel de eerste bouwstenen van een succesverhaal worden gelegd. Drie jaar na z’n komst promoveert Union van tweede naar eerste klasse. Alsof dat nog niet genoeg is, spelen les Unionistes het jaar erop de kwartfinale van de Europa League. De Brusselse traditieclub verbaast vriend en vijand ieder jaar opnieuw met indrukwekkende prestaties en nieuwe goudhaantjes. Het geheim achter dat succes? Data! Philippe vertrouwt het Evert en Dennis toe, die Sam vervangt voor deze aflevering.&nbs
30/11/20231 hour 54 minutes 54 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Bart Wellens & Laurens Sweeck

Lambert & Albert krijgen het gezelschap van ex-wereldkampioen Bart Wellens en wereldkampioen lekke banden Laurens Sweeck voor een terugblik op de werelbeker velrijden in Dublin.
27/11/20231 hour 5 minutes 57 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Abu Dhabi met Gert Vermersch en Jos Claes

In de laatste Paddock van het seizoen vervangt Stijn de afwezige Dennis. Sam is er wel bij en pakt z'n goeie vriend Gert Vermersch mee. De laatste échte gast is een doorwinterde motorsportkenner. Jos Claes werkt al dertig jaar voor Dallara, waar onder andere F1-wagens voor Haas worden gebouwd. Ze hebben het nog heel even over de laatste GP van het seizoen en blikken terug op de jaargang 2023.
27/11/20231 hour 2 minutes 6 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Thomas Foket, nuchtere ket in de champagnestreek

Thomas Foket, het loopwonder uit het Pajottenland, vertoeft ondertussen al vijf jaar bij Stade Reims, een kleine 100 kilometer over de Belgisch-Franse grens. Daardoor is Fokkie nog vaak in België te spotten en deze week dus ook bij Sam en Evert.Op zijn zeventiende speelde Foket nog bij Dilbeek Sport. In Vierde Klasse leerde hij het metier van het mannenvoetbal. KAA Gent merkte zijn talent op en haalde hem naar het toenmalige Jules Ottenstadion. Al snel leerde hij er het voetbal op het hoogste niveau en de Overpoort kennen. Na een uitleenbeurt aan KV Oostende keerde hij terug naar de Buffalo’s en werd een sterkhouder, op het veld en in de kleedkamer, bij de kampioenenploeg. De stap naar het buitenland leek dan ook een logisch vervolg, maar daar besliste een afwijkend cardiogram op een fiets in Italië anders over.Na een hartoperatie kon Foket dan toch proeven van het buitenland. In Reims, waar champagne nog steeds belangrijker is dan voetbal, kan Foket in alle rust en st
23/11/20231 hour 32 minutes 52 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Jente Michels & Paul Herygers

Lambert & Albert krijgen deze week bezoek van een Europese kampioen. Jente Michels kroonde zich enkele wekend geleden in Pontchâteau tot de beste bij de beloften en komt in onze studio vertellen over zijn triomf. Hij gaat de komende weken op zoek naar een eerste zege in z'n gloednieuwe trui. Paul Herygers maakt het viertal compleet om daarnaast ook terug te blikken op het afgelopen cross-weekend.
20/11/20231 hour 4 minutes 28 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Las Vegas met Tom Boonen

Het moest hét spektakelstuk van het jaar worden en daar slaagde de GP van Las Vegas op zondag gelukkig ook in. Op vrijdag en zaterdag was dat jammer genoeg net iets minder het geval. Veelvraat Max Verstappen pakte er z'n 18de overwinning van het seizoen, z'n derde van het seizoen op Amerikaanse bodem. Vriend van de show Tom Boonen vergezelt Dennis en Sam voor een uitgebreide terugblik op de voorlaatste race van dit seizoen!
20/11/20231 hour 2 minutes 15 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Brecht Dejaegere, varkenskweker versus Messi

Zowat elk seizoen sinds de start van MIDMID gevraagd, maar eindelijk in onze zetel: Brecht Dejaegere. De West-Vlaming zijn seizoen in de MLS zit erop en daarom profiteert hij van twee maanden vakantie in België. Tijd genoeg dus om iets minder dan twee uur langs te komen bij Sam en Evert.Dejaegere speelde tot zijn zestiende als keeper bij SVD Handzame en Club Brugge, maar brak bij KV Kortrijk door als polyvalente middenvelder. KAA Gent pikte hem daar op en na één seizoen werd hij er herenigd met Hein Vanhaezebrouck. De titel, met bootjes op de Leie, spelen op Wembley … Het zijn slechts enkele van de vele mooie herinneringen die 'Brechtje' en de Buffalo's samen beleefden.Na zeven seizoenen in de Arteveldestad verhuisde Dejaegere naar Toulouse, waar hij als kapitein promoveerde en de Coupe de France won. Afgelopen zomer kreeg hij een telefoontje uit North Carolina en beleeft hij zijn American dream bij Charlotte FC. Zo krijgen we ook in de MLS een verlengstuk aan het mees
16/11/20231 hour 47 minutes 7 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Laura Verdonschot & Rob Peeters

Lambert & Albert krijgen het bezoek van Laura Verdonschot en Rob Peeters. Het De Ceuster - Bonache-duo blikt samen met Bram en Niels terug op het afgelopen crossweekend. Over de nieuwe coupe van Niels, over de omstandigheden in Niel en over de straffe uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient.
13/11/20231 hour 5 minutes 12 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Michael Vanthourenhout & Paul Herygers

Lambert & Albert krijgen deze week hoog bezoek, want niemand minder dan kersvers Europees kampioen Michael Vanthourenhout is rechtstreeks van de modder in Pontchâteau naar de studio afgezakt. Samen met Paul Herygers blikken ze terug op de de verschillende Europese kampioenschappen van afgelopen weekend.
06/11/20231 hour 7 minutes 3 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Brazilië met Karel Loos

Na een nieuwe triomf voor Max Verstappen in Brazilië krijgen Sam en Dennis hoog bezoek. Karel Loos is Head of Trackside Engineering bij Alpine. Niemand is beter geschikt om een uur lang te discussiëren over de Formule 1!
06/11/20231 hour 2 minutes 49 seconds
Episode Artwork

MIDMID - De grote 'DAT MAG IS' comeback

Terwijl Sam druk in de weer is om stemmen te ronselen voor De Oorkondes neemt Evert voor één keer de MIDMID-studio over. Op massaal verzoek na de vijfde, euh, vierde verjaardag van Friends of Sports heeft hij zijn vertrouwde troepen van de cultpodcast ‘DAT MAG IS’ nog eens bij elkaar geroepen voor een langverwachte reünie. Destijds stond de podcast mee aan de wieg van wat MIDMID vandaag is geworden, dus geen beter moment om de voetbalgekke koppen nog eens samen te steken. En op die oproep kunnen Thijs, Rutger en Sander geen ‘nee’ zeggen.&nbsp;Samen halen ze nog eens hun mooiste voetbalherinneringen op en blikken ze terug op hun evolutie van jeugdspelertjes tot net-niet-profvoetballers. Met als rosse draad: een gedeelde liefde en passie voor voetbal in zowel hogere als lagere reeksen.&nbsp;Een reünie om de beste voetbalherinneringen boven te halen? DAT MAG IS!00:00 Intro03:40 Voetbaldromen als kind10:55 Het nostalgische bonneke&nbsp;<
02/11/20231 hour 28 minutes 49 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Toon Aerts & Thijs Aerts

Ons vaste tweetal wordt deze week vergezeld door een rasecht cross-duo: de gebroeders Toon en Thijs Aerts. Kom alles te weten over de verderzetting van de carrière van de geschorste Toon Aerts in een nieuwe aflevering van Lambert &amp; Albert.
30/10/20231 hour 6 minutes 54 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Mexico met Frédéric Vervisch

Het is geen feest geworden voor Sergio Perez in zijn thuisrace, integendeel. Hij crashte letterlijk uit de race en beleefde zo het weekend van de hel in zijn Mexico. Het werd wel opnieuw een weekend waarin Max Verstappen geschiedenis schreef. De 16e overwinning van het seizoen en daarmee verbetert hij zijn eigen record van aantal gewonnen races in één kalenderjaar. Achter hem was er veel animo: een afgebroken ophanging, een indrukwekkende inhaalrace en een paar vreemde moves. Genoeg voor Dennis en Sam om over te praten. Dat doen ze met Frédéric Vervisch, fabrieksrijder van Audi.
30/10/20231 hour 5 minutes 51 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Merci Eden met Leroy Deltour en Kristof Terreur

Twee weken nadat Eden Hazard zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, blikken Sam en Evert terug op de rijkgevulde carrière van één van de beste Belgische voetballers aller tijden. De perfecte gelegenheid om Kick&amp;Rush-legende én Chelsea-fan Leroy Deltour en voormalig Premier League-journalist Kristof Terreur in de MIDMID-studio te ontvangen!Eden Hazard verliet Tubeke op jonge leeftijd voor de Franse topclub Lille, waar hij niet lang nodig had om zich de geschiedenisboeken in te trappen. Met z’n sierlijke bewegingen en onnavolgbare dribbels pakte hij er de dubbel en werd twee keer op rij verkozen tot 'speler van het seizoen'.Prestaties die niet onopgemerkt bleven, want in 2012 versierde de altijd goedlachse flankaanvaller een toptransfer naar Chelsea waar hij binnenkwam als speelvogel, maar vertrok als een clublegende. Met meerdere collectieve en individuele trofeeën op zak, trok Hazard naar z’n droomclub Real Madrid. Maar die droom liep h
26/10/20232 hours 34 minutes 29 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Gerben Kuypers & Paul Herygers

Drie dagen geleden stond hij nog op het hoogste schavotje van de Kermisscross in Ardooie, nu zit hij bij Lambert &amp; Albert in de zetel om uitgebreid op zijn zege terug te blikken. Kenner Paul Herygers is de geknipte man om naast hem de rest van het cross-weekend verder te overlopen.
23/10/20231 hour 7 minutes 35 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van de VS met Marc Goossens

Ook het voorlaatste sprintraceweekend van 2023 heeft niet voor grote verrassingen gezorgd. Ondanks mindere kwalificaties was het weer Max Verstappen boven, ook in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Maar toch lag het dichter bij elkaar dan op voorhand gedacht. En het was tactisch vooral heel interessant. Dingen die ontleed moeten worden door echte specialisten, daarom krijgen Dennis en Sam het gezelschap van Marc Goossens.
23/10/20231 hour 33 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Florian & Gianni Vermeersch

Deze podcast had evengoed Vermeersch &amp; Vermeersch kunnen heten, want daags na de triomf van Thibau Nys en Fem van Empel in Waterloo, kruipen Lambert &amp; Albert de podcaststudio in voor een gesprek met Florian en Gianni. Het kwartet blikt terug op het crossverleden van de twee gasten én uiteraard ook op de eerste manche van de wereldbeker veldrijden!
16/10/20231 hour 5 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Ruben Van Gucht & Paul Herygers: de start van het nieuwe crossseizoen

Met de start van de wereldbeker én superprestige voor de deur ontvangen wij kenners Ruben Van Gucht en Paul Herygers voor een nieuw rondje 'eens of oneens' over het veldritseizoen.
12/10/202332 minutes 55 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Ode aan Van Himst met Frank Raes en David Steegen

Elegant, stylist, tovenaar… De eufemismen aan het adres van Paul Van Himst zijn eindeloos. De enige échte Mr. Paars-Wit mocht deze maand 80 kaarsjes uitblazen, het ideale moment voor Evert om samen met Dennis Xhaët, Frank Raes en David Steegen stil te staan bij één van de meest gracieuze en beste voetballers die ons land ooit heeft gekend.&nbsp;'Polle Gazon' was tijdens z’n spelerscarrière hét uithangbord van Royal Sporting Club Anderlecht, voor een adelijk voetballer schrijven we dat al eens voluit, en pakte 12 prijzen in het Astridpark waaronder acht landstitels. Met vier Gouden Schoenen in z’n collectie is hij ook alleen recordhouder van de meest prestigieuze voetbaltrofee van België.&nbsp;Na z’n spelerscarrière trok Paul zich kort terug uit het voetbal om daarna enkel de telefoontjes van Anderlecht, RWDM en de Rode Duivels op te nemen en z’n plicht als trainer of technisch directeur te beantwoorden.&nbsp;Wie beter dan wandelende encyclopedie Frank Raes en voormalig
12/10/20231 hour 26 minutes 28 seconds
Episode Artwork

LAMBERT & ALBERT met Tom Meeusen & Paul Herygers

Het cross-seizoen is begonnen en dus duikt ook Bram Lambert terug de podcaststudio in. En dat doet hij niet alleen. Ex-wereldkampioen Niels Albert wordt vanaf dit seizoen zijn vaste sidekick in de gloednieuwe podcast Lambert &amp; Albert. In de eerste aflevering ontvangen ze Tom Meeusen en Paul Herygers voor een grondige vooruitblik op het seizoen!
09/10/202359 minutes 49 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Qatar met Jeroom Snelders

Het is gebeurd, Max Verstappen kroonde zich tijdens de sprintrace op zaterdag al tot wereldkampioen. Daar moest de titelverdediger zelfs weinig voor doen, door het vroegtijdig uitvallen van Sergio Pérez was hij zeker van een nieuwe wereldtitel. Jeroom Snelders zakt af naar The Paddock om samen met Dennis en Sam terug te blikken op de GP van Qatar én op de derde wereldtitel van 'zijn vriend' Max Verstappen!
09/10/20231 hour 6 minutes 2 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Zinho Gano, ah jij hier

Weinig spelers hebben zich de afgelopen jaren zo aan de vaderlandse competitie gebonden als Zinho Gano. De Mechelse spits met roots in Guinee-Bissau begon z'n voetbalcarrière bij Sporting Kampenhout maar werd al snel door een scout in scheidsrechtskleren opgemerkt en doorverwezen naar de miniemen van Lierse. Bij de pallieters maakte hij jarenlang samen met z'n maatje Romelu Lukaku de jeugdreeksen onveilig. Z'n eerste profcontract tekende hij bij Club Brugge, al heeft hij tot op heden nooit de kleuren van blauw-zwart mogen verdedigen. Van Jan Breydel ging het achtereenvolgens naar en hou jullie vast: Het Soevereinstadion, Le Cannonier, de Freethiel, de Versluys Arena, de Luminus Arena, de Bosuil, het Guldensporenstadion én de Elindus Arena. Kortom, als er één speler het Belgisch voetbal door en door kent is het Zinho.Anekdotes te over dus in een MIDMID waarin we niet enkel de terugkeer van Evert vieren maar ook stilstaan bij het geloof van grootouders in hun kleinkinder
05/10/20231 hour 36 minutes 2 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Sven Jaecques, typisch Antwerp

Ondanks z’n drukke agenda neemt Sven Jaecques plaats in de MIDMID-zetel. De trip naar Barcelona is voor Sven en vele andere fans van Antwerp een ideaal moment gebleken om terug te blikken op de snelle groei van Stamnummer 1. Met als kers op de taart natuurlijk ‘Den Dubbel’!Sven heeft de eerste knepen van het vak geleerd als speler en jeugdtrainer in het Brugse. Eens de schoenen aan de haak hingen, ruilde Sven z’n trainerstenue in voor een chique kostuum om vervolgens als manager door te stoten tot in de hoogste rangen van het Belgisch profvoetbal. Over rangen gesproken trouwens! Sam zakt er voor deze aflevering eentje lager om de alwetende Evert waardig te vervangen, want die zit ziek thuis. Hierdoor neemt Dennis Xhaët de rol van presentator op zich. Veel beterschap, Evert!00:00 Intro 02:52 De groei van Antwerp13:26 Sven Jaecques als speler en jeugdcoach 26:44 Technisch directeur van Cercle 42:50 Operatie Propere Handen50:2
28/09/20232 hours 17 minutes 1 second
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Japan met Georges De Coster

De orde van 2023 is hersteld: Red Bull heeft opnieuw gewonnen. Max Verstappen was voor de dertiende keer dit seizoen de allersnelste, ook in Japan viel er niks aan de Nederlander te doen. De overmacht was gewoon te groot. Achter hem was het wel weer interessant. De McLarens zorgden voor de positieve noot, Sergio Perez en Logan Sargent voor de negatieve. Mercedes zorgde voor het nodige drama. Genoeg ingrediënten voor een boeiende aflevering van The Paddock, met Dennis, Sam en F1-fotograaf Georges De Coster.
25/09/20231 hour 2 minutes 20 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Jasper Stuyven, chocolaatjes met speculatie

Na een vermoeiend voorjaar, schitterende rondes en memorabele kampioenschappen trekken Max, Dirk en Nico de deuren van de VALS PLAT-studio achter zich dicht. De 'Jappe' van dienst voor deze seizoensafsluiter is Stuyven en niet Tooten. De man van (not so) Lidl-Trek blikt samen met ons drietal terug op het afgelopen EK en speculeren over het recentste bommetje in wielerland: de fusieplannen van Jumbo-Visma en Soudal Quick-step.00:00 Intro07:00 De fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quickstep18:54 EK Wielrennen42:30 Het seizoen van Jasper 49:22 Renners die uit het peloton stappen53:07 Lidl-Trek01:01:12 Giveaway01:03:07 Outro
25/09/20231 hour 4 minutes 19 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Philippe Vande Walle, een scorende doelman

Vandaag ontvangen Sam en Evert niemand minder dan Philippe Vande Walle, gewezen (scorende) doelman en Rode Duivel. Van de industrie in Charleroi tot de drukke stad Brugge, met tussenstops in Germinal Ekeren, Lierse SK en Eendracht Aalst.Philippe blikt ook terug op zijn periode bij de Rode Duivels, waar hij op z'n 38ste nog z'n WK-debuut maakte, maar door een voetbreuk en andere kwaaltjes gooide hij zijn handschoenen uiteindelijk in de ring.&nbsp;Na z'n spelerscarrière gaf hij z'n voetbalkennis door aan andere spelers als keepertrainer én zelfs hoofdcoach.00:00 Intro&nbsp;&nbsp;01:30 Een fitte bergbeklimmer&nbsp;15:20 Meevoetballende doelmannen22:55 Kinderdroom bij Club Brugge47:00 Historisch parcours in Europa 01:00:00 Hechte vriendengroep01:14:30 Lierse SK01:20:00 Het sprookje bij Germinal Ekeren01:40:17 Einde carrière01:48:09 Van keeperstrainer naar hoofdtrainer&nbsp;02:02:00 Outro
21/09/20232 hours 9 minutes 36 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Singapore met Massimo Bottiglieri

De wonderen zijn de wereld niet uit! Red Bull kan dan toch verliezen. Voor het eerst dit seizoen kregen we een ander team op één in de Formule 1. Red Bull stond zelfs niet op het podium. Vanaf dag één werd al duidelijk dat dit het meest onvoorspelbare weekend van het seizoen zou worden. De Grote Prijs van Singapore stelde opnieuw niet teleur. Carlos Sainz en Ferrari waren de grote winnaars van deze GP, George Russell uiteindelijk de grote verliezer en Max Verstappen en Red Bull de teleurstellingen. Veel stof om diep op in te gaan, perfect voor een uurtje The Paddock met Dennis, Sam en Massimo Bottiglieri.
18/09/20231 hour 2 minutes 54 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Thijs Zonneveld, als twee Jumbo’s vechten om een been

Na de Giro en de Tour kent nu ook de Vuelta z’n eindwinnaar en net zoals in die twee andere grote rondes gaat er weer een mannetje van Jumbo-Visma met de bloemen aan de haal. Deze keer wel geen Jonas Vingegaard of Primož Roglič op het hoogste schavot maar wel de sympathieke Amerikaan Sepp Kuss. Met drie grote rondes op het palmares zou je denken dat er geklonken kan worden bij de Nederlanders, maar na deze Ronde van Spanje lijkt er meer wrevel dan viering op de planning te staan. Om een frisse blik op de gebeurtenissen bij de beste rondeploeg ter wereld te krijgen, verwelkomen Max, Dirk en Jappe wielercolumnist Thijs Zonneveld. Samen duiken ze in de werking van Jumbo-Visma, kijken ze even met een Hollandse bril naar de Remco-mania én doen ze hun beklag over de witte broek van Mathieu van der Poel.00:00 Intro05:14 Wielrennen en werk10:01 Vuelta 202324:20 De vrede bij Jumbo-Visma38:40 De organisatie van de Vuelta41:46 Het VALS PLAT-
18/09/20231 hour 6 minutes 57 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Een hete transferzomer met Stijn Francis & Gilles Mbiye-Beya

Evert, zonder Sam maar met Gilles Mbiye-Beya, zit met een hoop vragen over de transfermarkt en kan gelukkig terecht bij makelaar Stijn Francis. Die laatste zit middenin de zomerse carrousel en zorgde ervoor dat 34 voetballers in binnen- en buitenland deze zomer een nieuwe club vonden.In België trekt Anderlecht de grootste namen aan met Hazard, Schmeichel en Dolberg, terwijl Standard op Deadline Day nog een poging doet om het predikaat ‘degradatiekandidaat’ van zich af te gooien.Op internationaal vlak was het vooral de zomer van de Saoedische koopwoede. Al is de commentaar op de exodus naar Saoedi-Arabië volgens Evert complete bullshit.Onder het bewind van Dennis Xhaët bespreekt ons viertal in deze MIDMID de gekste, verrassendste en mooiste transfers. Maar over de lelijkste, Mason Greenwood naar Getafe, is iedereen het eens, toch?00:00 Intro01:46 De mercato05:44 Anderlecht12:23 Achterpoortjes20:25 Standard24:19
07/09/20231 hour 34 minutes 37 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Italië met Gert Vermersch

Het Europese luik van het Formule 1-seizoen zit erop. De Grote Prijs van Italië was de laatste in Europa in 2023, maar afsluiten in Monza is vaak de moeite. De afgelopen jaren kregen we daar wel vaker een verrassing te zien en dat was op deze zaterdag ook het geval. Ferrari pakte de pole én de derde plek. Maar op zondag was er, zoals al heel het jaar, niks te doen aan Max Verstappen. De WK-leider pakte zijn tiende zege op rij en werd daarmee alleen recordhouder. Achter hem was het gelukkig wel spannend én meer dan beklijvend. Genoeg materiaal voor een nieuwe aflevering van The Paddock, met Dennis, Sam en Gert Vermersch.
04/09/20231 hour 1 minute 44 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Ruud Vormer, sapjes pakken in Knokke

Na járen aandringen, is hij dan toch gezwicht. Ruud Vormer maakt z'n langverwachte optreden in de zetel van MIDMID.Ex-Gouden Schoen en vijfvoudig Belgisch landskampioen met Club Brugge. Het palmares spreekt voor zich, maar toch komt de Nederlander graag uitgebreid terug op z'n carrière. Van AZ naar Roda JC, via Feyenoord naar Club Brugge.Zijn laatste stap werd er vreemd genoeg geen hogerop, maar één naar het team van z'n goeie vrienden Timmy Simons en Davy De Fauw. Daar maakte een ongelukkige blessure vroegtijdig een einde aan z'n seizoen en Zulte Waregem ging ten onder zonder z'n sterkhouder op het middenveld. Het enige doel, naast bijna anderhalf uur over voetbal praten met Sam en Evert, is nu Essevee terug naar het hoogste niveau te krijgen.00:00:00 Intro00:02:30 Zulte Waregem in de Challenger Pro League00:09:37 Jonkie bij AZ00:16:44 Eerste professionele stappen bij Roda JC 00:23:19 Feyenoord00:29:05 Van De Kuip n
31/08/20231 hour 24 minutes 4 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Nederland met Dries Vanthoor

De zomervakantie zit erop in de Formule 1 en dat betekent dat The Paddock ook terug is. De eerste Grote Prijs na de break was meteen de meest spectaculaire die er dit seizoen als is geweest. De natte omstandigheden in Zandvoort hebben het heel verraderlijk, lastig, maar ook interessant gemaakt. En er is ook weer geschiedenis geschreven. Genoeg materiaal om een uur mee te vullen voor Dennis, Stijn en hun gast Dries Vanthoor.
28/08/20231 hour 2 minutes 59 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Ariël Jacobs, het moet niet altijd cynisch zijn

Na twee maanden afwezigheid is MIDMID eindelijk terug! Sam en Evert trappen het nieuwe seizoen af met niemand minder dan mister Diegem himself, Ariël Jacobs. In de seizoensopener blikt de gewezen trainer van onder meer Anderlecht en La Louvière terug op een wervelende, maar succesvolle carrière. Ariël neemt ons duo mee naar het prille begin van zijn loopbaan in de voetbalwereld, toen als speler-trainer bij Diegem Sport, om vervolgens te komen tot zijn huidige functie als technisch directeur bij OH Leuven. Tussendoor houdt hij even halt bij de toenmalige KBVB, RWDM, Lokeren, Moeskroen, Anderlecht en Kopenhagen.Naast voetbalverhalen krijgen we ook de mens achter het voetbaldier te zien. Zo vertelt Ariël over de nood aan evenwicht tussen werk en ontspanning, over de liefde voor zijn ouders en over het belang van advies en ondersteuning bij jonge coaches.00:00 Intro15:30 Flirt met KRC Genk19:18 Technisch directeur bij OH Leuven39:30 De voetb
24/08/20232 hours 51 minutes 1 second
Episode Artwork

VALS PLAT - Vuelta preview met Laurens De Plus

De laatste grote ronde van het seizoen staat voor de deur! Hoog tijd dus voor een uitgebreide voorbeschouwing in VALS PLAT. Max, Jappe en Dirk ontvangen hiervoor hét gezicht van Ninove, nee niet Wesley Sonck, maar INEOS Grenadiers-renner Laurens De Plus. Samen blikken ze vooruit op het loodzware parcours en het indrukwekkende deelnemersveld in de aankomende Vuelta. Verder vertelt de nummer tien van de afgelopen Giro hoe hij zich klaarstoomde voor de Ronde van Spanje, het belang van een juiste balans te vinden tussen hard werk en ontspanning en de wetenschappelijke aanpak bij INEOS.00:00 Intro02:42 De vorm van Laurens06:27 De s
22/08/20231 hour 12 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Victor Campenaerts, tussen snor en steenpuist

Glasgow werd een Belgisch avontuur om nooit meer te vergeten. Remco Evenepoel mag zichzelf een jaar lang de beste tijdrijder ter wereld noemen en met Lotte Kopecky heeft België voor het eerst in 50 jaar een wereldkampioene op de weg. Onze VALS PLAT-gezant in Glasgow moest het helaas zonder eremetaal doen, toch is Jappe er ook deze week weer bij om door de koersactualiteit te gaan. Wie er niet bij is, is onze wielerencyclopedie Dirk, die geniet van een welverdiende vakantie in het zonnige Italië. Geen zorgen, de centrale gast van dienst is niemand minder dan Vocsnor himself, Victor Campenaerts. De man die tijdrijden tot een kunst heeft verheven vertelt over z’n avonturen bij de Belgische ploeg in Schotland én over de mooiste prijs uit z’n carrière: de super combatif uit de Tour de France.00:00 Intro02:45 Aerodynamica met snor? 04:58 Hoe was het om in Glasgow te zijn?08:12 Lotte Kopecky WK bij de Vrouwen 19:54 WK bij mannen28:28 Mar
14/08/20231 hour 6 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Filip Joos en Jelle Tack: een nieuw Premier League-seizoen

Een nieuwe jaargang van de mooiste competitie ter wereld staat weer voor de deur en dus ontvangen wij Filip Joos &amp; Jelle Tack om het Premier League-seizoen aan te vatten met een rondje 'eens of oneens'.00:00 - Intro00:10 - Man. City is verzwakt tegenover vorig seizoen.05:13 - Arsenal is opnieuw de grootste uitdager van Man. City.14:08 - De Champions League zal Newcastle een plek in de top 4 kosten.21:38 - André Onana is een verbetering ten opzichte van David De Gea.28:44 - Mauricio Pochettino bezorgt Chelsea opnieuw Champions League-voetbal.35:55 - Het vernieuwde middenveld van Liverpool klikt meteen.42:26 - Vincent Kompany overleeft z'n eerste Premier League-seizoen bij Burnley.48:44 - De nieuwe toegevoegde tijd-regel is een goede zaak.
10/08/202354 minutes 17 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van België met Jarno Boone

De laatste Grote Prijs voor de zomerstop werd gereden op het mooiste circuit van de kalender: Spa-Francorchamps. Voor de eerste keer ooit in een sprint-format. En dat leverde wel wat interessante dingen op. De winnaar was niet verrassend, dat was Max Verstappen, zowel in de sprint als in de race op zondag. Maar de omstandigheden en gebeurtenissen maakten het niet per se evident. Dat komt allemaal aan bod in The Paddock, met Dennis, Sam en F2 &amp; F3-commentator Jarno Boone.
31/07/20231 hour 3 minutes 40 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - WK Preview met José De Cauwer

Er zijn koerskenners en er is José De Cauwer, zet de man naast een wielerencyclopedie en je zou de zeven verschillen nooit vinden. In z'n jonge jaren scheerde De Cauwer hoge toppen als ploegleider met als absolute hoogtepunten de Tour-winst van Greg LeMond en de wereldtitel van Tom Boonen. Tegenwoordig maakt hij bij de collega's van de openbare omroep het mooie weer als de 'Godfather van het co-commentaar'. Van de voorjaarsklassiekers tot de grote rondes en het WK, als er wielrenners op TV zijn, hoor je De Cauwer. Wie beter om vooruit te blikken naar de belangrijkste koers van het jaar? Zorg voor genoeg eten en drinken en geniet van een uur wielerwijsheden van José.00:00 Intro06:34 Clásica San Sebastián10:42 Tour de France Femmes16:15 José als ploegleider18:58 Veranderingen in het wielrennen22:35 Het Super-WK26:08 José als commentator30:06 De Belgen in Glasgow45:43 Pieken en dalen in José z'n
31/07/20231 hour 7 minutes 33 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - De Tour Awards met Jonas Rickaert

De Tour van 2023 ging al de geschiedenisboeken in als één van de zwaarste ooit, na afloop kunnen we daar ook nog 'één van de mooiste ooit' aan toevoegen. De titanenstrijd tussen Vingegaard en Pogačar, de groene trui van Philipsen en de strijdlust van Campenaerts... We kwamen ogen te kort om het spektakel te aanschouwen.&nbsp;Gelukkig zijn Max, Dirk en Jappe er om naar VALS PLAT-traditie een resem awards uit te reiken na afloop van de grootste der ronden. Jonas Rickaert zorgt net als in Frankrijk voor de perfecte lead-out met quotes van Peter Sagan, weddenschappen met Mathieu van der Poel en telefoontjes van Camille.00:00 Intro6:13 De tour van Rickaert en Alpecin10:38 Blessure15:50 Tour de France femmes18:14 De beste sprinttrein25:49 De slechtste voorspelling29:00 De beste renner37:53 De beste Belg44:03 De grootste soap54:47 De grootste teleurstelling52:05 Le zizi du tour5
25/07/20231 hour 5 minutes 45 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Hongarije met Gilles Magnus

Exact halfweg het Formule 1-seizoen oogt de balans heel simpel: 11 Grote Prijzen gereden, 11 overwinningen voor Red Bull. Max Verstappen was weer heer en meester, ook in Hongarije. Achter hem was het wel interessant gelukkig. McLaren blijft progressie boeken en vindt opnieuw de weg naar het podium en ook de mannen van Mercedes hadden weer meer snelheid dan een paar maanden terug. En dan was er nog de zaterdag, die opnieuw voor spektakel en verrassingen zorgde. Mét een nieuw experiment! Genoeg stof voor een nieuwe aflevering van The Paddock met Dennis, Sam en Gilles Magnus.
24/07/20231 hour 2 minutes 13 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Groot-Brittannië met Andries Beckers

Het Formule 1-circus streek afgelopen weekend neer op de bakermat van de autosport: Groot-Brittannië. Racen op Silverstone dus en dat leverde geen verrassende winnaar op, maar wel genoeg nieuwigheden achter de nummer één. Dennis en Sam bespreken alles wat er gebeurd is en veel meer met Andries Beckers, OG van The Paddock en bekend van Welcome to the AA.
10/07/20231 hour 2 minutes 31 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Oostenrijk met Massimo Bottiglieri

Het was weer business as usual in de Formula 1 met dominantie van Red Bull en Max Verstappen, maar voor één keer ging dat niet geruisloos. Een akkefietje tijdens de sprint shootout, een gewaagde pitstop en gemor bij Lewis Hamilton zorgden voor genoeg voer voor discussie in een nieuwe Paddock met Sam Dejonghe en Massimo Bottiglieri.
03/07/20231 hour 2 minutes 26 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Tour de France preview met Jurgen Van Den Broeck

De nationale truien zijn afgelopen weekend van eigenaar gewisseld, tijd dus om te focussen op het meest mythische exemplaar uit het peloton: de gele trui uit de Tour de France. Nog voor Le Grand Départ een feit is, lijkt het duel tussen jonge wolven Vingegaard en Pogačar al een zekerheid. De andere exemplaren zorgen voorlopig voor grotere vraagtekens, daarom doen Max, Dirk en Jappe beroep op dé Belgische Tour-expert van de afgelopen 20 jaar. Jurgen Van Den Broeck was de vaderlandse hoop in donkere ronde-dagen met als historisch hoogtepunt een derde plaats in 2010. En ondanks dat het Franse wegdek vaker z'n vijand dan z'n vriend bleek te zijn, is z'n liefde voor de grootste der rondes nooit verdwenen, want 'den Tour blijft den Tour'.00:00 Intro02:45 Lotto-Jumbo06:52 BK Wielrennen11:40 Tour de France 202319:25 Ongeval van Gino Mäder23:03 Aanvaring met Nicolas Sarkozy26:35 De eerste passage op Puy de Dôme in 35 jaar31:4
26/06/20231 hour 5 minutes 13 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Canada met Bas Leinders

Het is niet echt verrassend, maar Max Verstappen heeft opnieuw gewonnen, deze keer in Canada. De WK-leider domineerde opnieuw van start tot finish en schreef ook nog eens geschiedenis, want met zijn overwinning evenaart hij het aantal zeges van de legendarische Ayrton Senna. De podiumplaatsen naast hem werden ingenomen door de twee andere rijders die al wereldkampioen zijn geweest, maar de grootste gespreksonderwerpen dit weekend waren toch de gebeurtenissen tijdens de kwalificaties. Dat komt allemaal aan bod in deze aflevering van The Paddock. Voor een keer zonder Sam Dejonghe, maar wel met Gert Vermersch en Bas Leinders bij Dennis.
19/06/20231 hour 1 minute 37 seconds
Episode Artwork

MIDMID - XXL Seizoensfinale met Yanko Beeckman en Gilles Mbiye-Beya

De laatste MIDMID van het seizoen is er ééntje voor jullie, de trouwe fans die ons elke week opnieuw naar de top van de podcast-hitlijsten stuwen. Na een oproep op onze social media hebben Sam en Evert 30 voetbalvragen uitgekozen, nodigden ze Yanko Beeckman en Gilles Mbiye-Beya uit en werden de champagneflessen koud gezet.Alle prangende en minder prangende onderwerpen uit het moderne voetbal komen ter sprake in een nu al historische MIDMID. Want geloof het of niet, op de valreep brak ons viertal het Friends of Sports-duurrecord met een XXL seizoensfinale van meer dan drie (!) uur. Het gedroomde afscheidsgeschenk voor een fantastisch seizoen.00:00 Intro06:36 Middenvelden van Barcelona en Real Madrid11:34 Is Vanaken over zijn top?17:18 Droomscenario in Europa21:09 Welke 11 starten bij het EK voor beloften?29:33 Kan De Bruyne de Gouden Bal winnen?34:27 Kan een Pro League All-Star team de EL winnen?34:5
13/06/20233 hours 11 minutes 9 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Minuut 93:33 met Gilles Mbiye-Beya en Andries Beckers

Het begon met een dickpic in Amsterdam… Geen andere zin meer passend om het verhaal van het absurde Antwerpse titeljaar te beginnen. De credits geven we met plezier aan Erik Van Looy die na jaren in het vagevuur, de Bosuil zondag écht zag ontbranden. De emoties en festiviteiten werden hem te veel, dus doen Sam en Evert voor deze special beroep op twee andere leden uit de entourage van MIDMID. Andries Beckers bracht z’n jeugd door in (De Hel van) Deurne, waar hij meer dan geregeld een eerste helft van ‘den Antwerp’ ging kijken. Gilles Mbiye-Beya was tot een paar jaar terug zelfs actief bij de Great Old als materiaalman en later als teammanager van de beloften.Nu de vreugdekaters en huldigingen achter de rug zijn, is het tijd om de succesformule van van Bommel onder de loep te nemen. Klopt het dat Antwerp geen ‘topploeg’ heeft? Is Marc Overmars effectief een genie? En waar staat Toby Alderweireld in de ranglijst van Antwerp-legendes? De voorlaatste MIDMID van het seizoen kleurt
08/06/20232 hours 29 minutes 34 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Spanje met Kris Wauters

We hebben de stap van de stratencircuits naar het traditionele werk gezet, maar veel verschil heeft dat niet gemaakt. Max Verstappen stak er ook in Spanje weer met kop en schouders bovenuit, met nog meer dominantie dan anders. Gelukkig gebeurde achter hem nog wel wat om het in The Paddock over te hebben. Zo heeft Mercedes duidelijk een stap vooruit gezet en gaat het bij Ferrari alleen maar moeizamer. En dan was er nog de hype rond thuisrijder Fernando Alonso en waren er geweldige kwalificaties. Dat komt allemaal aan bod met Dennis, Sam en Kris Wauters.
05/06/20231 hour 5 minutes 35 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Geert De Vlieger, de taxichauffeur van Pep

Zoals de mama van Sam ooit zei: “Nooit te lang wachten met deel 2.” En dus neemt vriend en collega Geert De Vlieger opnieuw plaats in onze studio. We pakken de draad op in Harelbeke, maar nemen je ook mee tot over de grens naar Nederland, over het kanaal naar Manchester en zelfs naar de andere kant van de wereld met het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Onze gast heeft 43 caps voor de Rode Duivels, stond tot zijn 39ste in het Brugse doel en speelt al eens taxichauffeur voor ene Josep Guardiola. Zet je dus schrap, want deze aflevering wordt een echte Hoogvlieger!0:00 Intro5:00 Club Brugge staat te koop16:30 Groundhoppen op Arsenal21:16 Harelbeke27:24 Willem II45:49 Man. City1:21:54 Zulte Waregem1:26:36 Club/Cercle Brugge1:35:46 WK 2002 met Rode Duivels2:04:07 Outro
01/06/20232 hours 6 minutes 43 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Monaco met Marc Goossens

De Grote Prijs van Monaco leverde ons één van de meest memorabele kwalificaties aller tijden op, met een slot dat beklijvend was tot de laatste seconde. De race op zondag was dat iets minder, maar het zorgde wel voor meer dan genoeg gespreksstof voor een nieuwe aflevering van The Paddock. Dennis en Sam krijgen het gezelschap van hun vaste partner in crime Marc Goossens AKA The Goose.
29/05/202359 minutes 59 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - De Giro Awards met Louis Vervaeke

De Giro van 2023 gaat zonder twijfel de geschiedenis in als één van de natste edities ooit. Tel daar nog de Belgische tranen bij die we collectief hebben laten stromen na de opgave van Remco Evenepoel en het waterpijl stijgt tot ongeziene hoogtes. Gelukkig is ons zonnige VALS PLAT-trio weer van de partij om de eerste grote rittenkoers van het seizoen in schoonheid af te sluiten.Max, Jappe en Nico krijgen voor de feestelijke gelegenheid hulp van Louis Vervaeke van Soudal - Quick Step. De Oost-Vlaming stond jarenlang te boek als één van de grote talenten, maar door persoonlijke tegenslagen liep zijn carrièrepad wat anders. Ondertussen heeft hij zichzelf heruitgevonden als meesterknecht en kamergenoot van Remco Evenepoel.00:00 Intro06:20 Opgave van Evenepoel11:15 Giro 202314:25 De Beste Kopman21:40 De Beste Ploeg 25:08 De Beste Knecht35:33 De Beste Bejaarde43:09 De Beste Benjamin48:40 De Beste B
29/05/20231 hour 2 minutes 11 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Vrienden en vijanden van de Premier League met Leroy Deltour en Tim Wielandt

Met nog drie afleveringen te gaan zit het einde van een bijzonder lang MIDMID-seizoen er nu écht aan te komen. Maar vrees niet, Sam en Evert blijven doorgaan zolang er ergens in Europa een bal lijkt te rollen. In Engeland rolt diezelfde bal tegenwoordig wel iets betekenislozer aangezien de Premier League sinds afgelopen weekend z’n ‘nieuwe’ kampioen kent. Man. City mag zich voor de derde keer op rij (!) de beste van de klas noemen, wat her en der de vraag doet rijzen of de beste competitie ter wereld niet stilaan in een ‘Farmers League’ begint te veranderen.Wie Premier League zegt, zegt natuurlijk Kick&amp;Rush. Dus transfereren we collega’s Leroy Deltour en Tim Wielandt voor één keer naar MIDMID. Veel verandert er gelukkig niet aan hun beproefde recept, al zit er met Sam voor de gelegenheid een die-hard Man. United-supporter en met Evert een koele minnaar van de ‘Engelse Superleague’ in de studio. Voor Jelle Tack was er helaas geen plaats in de zetel, maar niet getreurd, Bri
25/05/20232 hours 34 minutes 31 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Roland Bruynseraede

Het noodweer in Italië zorgde ervoor dat we geen Grote Prijs kregen afgelopen weekend, maar het houdt Dennis en Sam niet tegen om met The Paddock op u af te racen. En daar heeft hun gezelschap veel mee te maken, want Roland Bruynseraede komt bij hen in de zetel zitten. Hij was Race Director en veiligheidsverantwoordelijke in de Formule 1 tussen 1988 en 1995 en had die functie ook toen de legendarische Ayrton Senna verongelukte in Imola. Daar hebben ze het uitgebreid over, maar het gaat over nog veel meer. Een trip down memory lane en de visie van een meer dan ervaren rot op de Formule 1 anno 2023, dat krijg je allemaal in deze aflevering.
22/05/20231 hour 1 minute 55 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Carl Hoefkens, Gouden Stud in Stoke

Na 10 Gouden Schoenen en een Gouden Croc verwelkomen Sam en Evert eindelijk een Gouden Stud. In 2003 was hij nog de knapste voetballer op de Belgische velden, tegenwoordig is Carl Hoefkens vooral de trainer achter het knapste Europees avontuur van de laatste 20 jaar.Hij begon z’n carrière bij Lier’ke Plezier’ke en maakte deel uit van het legendarische elftal dat de titel pakte. Van Lier ging het naar Lommel, Beerschot en uiteindelijk zelfs tot in de Premier League. Zo bracht Hoefkens al eens ‘cold tuesday night’ door in Stoke maar droeg hij ook de kleuren van West Brom.Voor de meeste voetbalfans staat Hoefkens natuurlijk synoniem met Club Brugge. Eerst als messcherpe verdediger, dan als talentmanager en meest recent als de man die blauw-zwart onvergetelijke Europese avonden heeft bezorgt. Het huwelijk tussen Carl en Club werd in december al verbroken, toch kijkt hij vol trots terug op z’n prestaties.Verder ontdekken we in een nu al iconische MIDMID het mysterie
18/05/20232 hours 40 minutes 38 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Blaugrana tranen met Pedro Elias en Robin Pront

Een eerste landstitel sinds 2019 wenkt voor Barcelona, het ideale moment voor een nieuwe MIDMID Entourage-special. Zo dacht Sam alleszins, tot hij vrienden van de show Pedro Elias en Robin Pront aan de lijn kreeg. In de harten van deze twee hondstrouwe Barça-fans is hun geliefde club al even niet meer het instituut dat het ooit was en daar kan een 27ste landstitel weinig aan veranderen.&nbsp;Xavi bleek dan toch niet dé grote verlosser, de transferstrategie laat telkens weer te wensen over en dan hangt er nog een scheidsrechterlijk zwaard van Damocles boven het hoofd van de club. De gemiddelde Barça-fan zal na deze aflevering ongetwijfeld een traantje wegpinken van miserie, bij de neutrale luisteraar zijn het er ongetwijfeld van het lachen. Want hoe diep Pedro en Robin ook mogen zitten, ze blijven alles met de glimlach benaderen!0:00 Intro&nbsp;14:57 Zijn jullie Xavi al beu?&nbsp;19:46 Titel van het falen van de rest23:47 Transfers van afgelopen zom
11/05/20231 hour 37 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Soudal Open Podcast met Didier De Vooght & Alan De Bondt

Deze week is de Rinkven golfclub het decor voor de Soudal Open, het belangrijkste golftoernooi van ons land. Bart Raes ontvangt golfkenners Didier De Vooght en Alan De Bondt voor een voorbeschouwende analyse van het toernooi in onze Soudal Open Podcast. Zo kom je helemaal voorbereid aan de afslag op donderdag.
09/05/202347 minutes 13 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Miami met Gert Vermersch

De snelste rijders op vier wielen trokken afgelopen weekend voor de tweede keer ooit naar het zuiden van Florida voor de Grote Prijs van Miami. De dominantie van Red Bull was weer overduidelijk, maar hoe Max Verstappen die van hem heeft laten zien, was niet zo evident. Het werd een weekend met een zaterdag met grote gevolgen en een zondag met verschillende tactische keuzes en de gevolgen vandien. Al die zaken worden uitgebreid besproken in een nieuwe aflevering van The Paddock, met Dennis, Sam en Gert Vermersch.
08/05/20231 hour 1 minute 20 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Frank Boeckx, tegen alle verwachtingen in

Opgepast Bend It Like Beckham en Goal, in deze MIDMID ontvangen Sam en Evert de hoofdrolspeler uit een écht voetbalsprookje. Want voor wie er nog aan moest twijfelen, het verhaal van Frank Boeckx is er ééntje tegen alle verwachtingen in. Als jonge beloftevolle keeper met genoeg talent om meer dan twee handschoenen te vullen, leek de wereld aan z'n voeten te liggen. Maar zoals dat wel eens durft gaan bij vaderlandse doelmannen, vertekenen een liefde voor het leven en uitgesproken persoonlijkheid z'n imago.Een carrière als eeuwige tweede doelman leek z'n deel te worden, tot hij bij Anderlecht het onwaarschijnlijke deed. Hij veroverde z'n plaats tussen de palen en werd een onmisbare schakel in het laatste titeljaar van paars-wit. Na z'n actieve voetbalcarrière ging Boeckx aan de slag bij de technische staff op Neerpede, tot hij de roep van z'n gezin hoorde en meer tijd wou maken voor vrouw en kinderen.Zet je dus neer met een perfecte geschonken Duvel
04/05/20232 hours 21 minutes 33 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Giro preview met Thomas De Gendt

In 2012 bedwong Thomas De Gendt nog als eerste Belg in de wielergeschiedenis de legendarische Stelvio en verzekerde zich zo op indrukwekkende wijze van de derde podiumplaats. Een prestatie voor de eeuwigheid die z'n naam voor eeuwig doet linken aan de Giro d'Italia. Wie beter om samen met Max, Dirk en Jappe vooruit te blikken op de eerste grote rittenkoers van het seizoen?&nbsp;De vaderlandse blikken zijn deze editie allemaal gericht één man, Remco Evenepoel. Of 'de Aerokogel uit Schepdaal' na de Vuelta ook de Giro van z'n to-do-lijst kan schrappen, moet de tijd uitwijzen. Maar de mannen van VALS PLAT voorzien hem alvast van de ideale tactische, maar vooral anekdotische, voorbereiding!0:00 Intro12:26 Giro 201217:36 Lotto-Dstny30:39 Eerste week47:39 Tweede week51:10 Derde week1:01:38 Outro
03/05/20231 hour 4 minutes 18 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Azerbeidzjan met Frits van Eldik

Na vier weken is het Formule 1-circus weer op gang getrokken. De Grote Prijs van Azerbeidzjan leverde het eerste sprintraceweekend op, maar veel spektakel volgde er niet. Gelukkig maakt dat weinig uit voor deze aflevering van The Paddock, want de gast die Dennis en Sam krijgen, heeft meer dan genoeg te vertellen. Frits van Eldik is al dertig jaar gerenommeerd Formule 1- en autosportfotograaf en mag zich een vriend van de familie Verstappen noemen. Hij komt praten over zijn carrière, fotografie in F1, zijn band met de Verstappens, de opkomst van Max en ook nog iets over het afgelopen weekend.
01/05/20231 hour 4 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Filip Joos en Evert Winkelmans: de Belgische Play-Offs

Het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League is afgelopen, de kogel is door de kerk! Met de Play-Offs die intussen al begonnen zijn, komen Filip Joos en Evert Winkelmans hun mening uit de doeken doen in een nieuw rondje 'eens of oneens'.00:00 Intro00:06 Champions’ Play-Offs met vier clubs is beter dan Champions’ Play-Offs met zes clubs.03:41 De afwezigheid van Onuachu zal KRC Genk de landstitel kosten.09:47 Dit Union is sterker dan het Union dat vorig jaar nipt naast de titel greep.17:58 De bekerfinale is voor Antwerp een nadeel ongeacht het resultaat.19:14 Club Brugge eindigt niet op de vierde plaats.24:29 Hein Vanhaezebrouck krijgt voor dit seizoen een onvoldoende.33:11 Het Play Offs-systeem is een meerwaarde voor de Belgische eerste klasse.
29/04/202351 minutes 4 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Door de Pro League vliegen met Yanko Beeckman en Gilles Mbiye-Beya

De reguliere competitie zit erop dus is het stilaan money time in de Jupiler Pro League. Sam en Evert maken van de gelegenheid gebruik voor een Entourage-special in ware pax media-stijl. Yanko Beeckman van Sjotcast (maar vooral van Het Nieuwsblad) en Gilles Mbiye-Beya van Koolcast ploffen neer in de zetel van MIDMID en geven hun ongezouten mening over de degradanten, de clubs uit de play-offs en alles ertussen.In deze nét niet recordbrekende aflevering (die eer is nog even voor Bob Peeters) komen jullie alles te weten over de verborgen parels van de staartclubs, de PO1-ambities van de middenmotors en de evolutie van onze topclubs. Voor wie dat nog niet genoeg is zoekt het kwartet ook nog de ideale club voor Didier Lamkel Zé, volgt er een analyse over het slechtste Anderlecht-seizoen sinds wereldoorlog 2 en verklaren de heren de strijd aan een uiterst vervelende vlieg!00:00 Intro21:58 Seraing24:47 Zulte Waregem32:53 KV Oostende43:3
27/04/20232 hours 51 minutes 57 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Tiesj Benoot, uitpuffen na een vermoeiend voorjaar

Het voorjaar zit erop, de helden zijn gekroond. Remco Evenepoel ontbond nog maar eens z'n duivels en reed de concurrentie in de vernieling op de straten van Luik tot Bastenaken en terug. Tiesj Benoot zag het vanop een afstandje gebeuren en keek ernaar met open mond. Hij werd om 6u00 vanmorgen voor een dopingcontrole uit z'n bed gelicht, had nog even tijd om Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen te herbekijken en zijn Julienke uit de Gouden Saté te verteren, en raakte toch nog steeds op tijd in onze studio.Benoot fileert één van de snelste Luik-Bastenaken-Luiks uit de geschiedenis aan de zijde van Max, Dirk en Nico, blikt terug op z'n mooiste overwinning ooit, deelt z'n ervaringen over samenhokken met Primož Roglič en heeft het over die keer dat hij tactisch advies kreeg van Louis van Gaal.00:00 Intro10:00 Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen14:25 Het voorjaar van Jumbo-Visma25:20 De sfeer bij Jumbo-Visma32:40 Terugblik op het voorjaa
24/04/20231 hour 2 minutes 16 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Siebe Schrijvers, van Boskamp tot Brys

Spits, winger, nummer 8 en soms zelfs op de 6. De centrale gast van deze MIDMID heeft zo goed als alle kanten van het voetbalveld van naderbij bestudeerd. Door Johan Boskamp werd hij bij de jeugd omschreven als absoluut toptalent ‘De Schrijver’, tegenwoordig kennen we Siebe Schrijvers vooral als metronoom op het middenveld bij OH Leuven. De 26-jarige Limburger begon z’n carrière bij Genk en moest van jongs af aan al omgaan met een gigantisch verwachtingspatroon. Toch was er bij Schrijvers nooit sprake van druk en bleef hij z’n nuchtere zelve.Na een goeie uitleenbeurt aan Waasland-Beveren bleek een verlengd verblijf bij de Genkies niet op de planning te staan. Dankzij z’n kwieke voetjes en veelzijdige profiel genoot hij interesse van verschillende topclubs, toch was het toenmalig Club Brugge-trainer Ivan Leko die zijn ‘new number 10’ binnen wist te halen. Via Jan Breydel ging het uiteindelijk naar het King Power Stadium at den Dreef waar hij door voetbalprofessor Ma
20/04/20231 hour 8 minutes 50 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Yves Lampaert, Champi met Lampi

In de koers wil het Yves Lampaert dit voorjaar voorlopig nog niet lukken, in de liefde des te meer. De farmer's son from Belgium stapte afgelopen weekend in de huwelijkstractor en komt dat vieren bij de mannen van VALS PLAT. Wie ook reden tot vieren had, was Tadej Pogačar, die na de Ronde Van Vlaanderen ook de Amstel Gold Race op z’n palmares mag schrijven. De Sloveen is stilaan op weg om een onvergetelijke pagina in de wielergeschiedenis te schrijven, al is hij al lang tevreden wanneer hij met halfgoden als Walter Planckaert een selfie mag nemen. Verder hebben Max, Dirk en Jappe het over het moeilijke voorjaar van Soudal Quick-Step, de wielerkennis van ‘de jeugd’ en lanceren ze officieel een bijnaam voor Pogačar, sorry, ‘De pogostick uit Komenda’.00:00 Intro05:36 Vriendschap met Tim Declercq06:50 Topsport Vlaanderen09:39 Amstel Gold Race24:23 Parijs-Roubaix30:39 Verder verloop Amstel Gold Race42:20 Amstel Gold Race bij de
17/04/20231 hour 1 minute 8 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Johan Cruijff met Tim Wielandt en ‘De Rosse Magiër’

Voor deze Johan Cruijff-special doet Evert beroep op vriend van het huis en halve Hollander Dennis Xhaët, voetbalconnaisseur Tim Wielandt en Twitter-fenomeen / Ajax-adept Rutger ‘De Rosse Magiër’ Verbeek. Het viertal steekt twee uur lang de loftrompet af over het grootste voetbalgenie dat ooit op de aardse velden heeft rondgelopen, maar kijkt ook met een bedenkelijke blik naar de bizarre en koppige keuzes van Cruijff.De eerste publieksspeler stal en brak meermaals de harten van de Amsterdamse voetbalfans, wat een wraaktransfer naar Feyenoord al niet kan doen, toch draagt de ArenA zijn naam. Want Johan was meer dan een speler, Johan was meer dan een club. Wat ons meteen bij z’n grote Catalaanse liefde brengt. Als speler, en nog meer als trainer, staat z’n naam gebeiteld in de geschiedenis van FC Barcelona. Zowel als peetvader van La Masía als de messias voor Guardiola en die z’n latere volgelingen.Naast de fantastische voetbalverhalen passeren ook een hoop andere facett
13/04/20232 hours 12 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Dennis Xhaët & Tim Wielandt: Belgische kwartfinalisten in Europa

Een recordseizoen voor het Belgisch voetbal in Europa met drie ploegen in de kwartfinales! Dennis Xhaët en Tim Wielandt werpen hun licht over Union, Anderlecht en KAA Gent in Europa tijdens een nieuw rondje 'eens of oneens'.00:00 Intro00:20 Er gaat een Belgische club een Europese finale spelen03:41 Anderlecht moet de Conference League winnen om een succesvol seizoen te hebben07:41 Union zou van de Europa League hun prioriteit moeten maken (EL vs Pro League)<a href="https://www.youtube.com/watch?v=4l-hMGFj
11/04/202341 minutes 37 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Tom Boonen, kampioenen kakken in de hel

De Hel van het Noorden heeft zich nog maar eens z’n hardste kant laten zien en ontnam ons zonder medelijden een finale voor de geschiedenisboeken. Mathieu van der Poel zal het weinig kunnen schelen, Wout van Aert blijft dan weer vloekend en vervloekt achter. Analyseren en discussiëren doen Max, Jasper en Dirk met de kasseienkoning himself, Tom Boonen.De Bom van Balen won de meest epische der Klassiekers maar liefst vier keer en is zo samen met Roger De Vlaeminck recordhouder qua overwinningen. Ondanks z’n pensioenstatuut schiet Boonen op de dag van de koers zelfs nog geregeld wakker met een verhoogde hartslag, pompend van adrenaline. Kortom, de gedroomde VALS PLAT-gast om na te praten over de snelste Parijs-Roubaix ooit!00:00 Intro03:00 Wonderjaren van Tom08:13 De snelste Parijs-Roubaix ooit14:01 Het laatste seizoen van Tom21:22 Het voorjaar van Soudal Quick-Step30:28 De tactiek van Wout van Aert33:45 Toiletverhalen<
10/04/20231 hour 12 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Yannick Ferrera, wonderboy zkt. werkgever

Jong, eigenwijs en helemaal gek van voetbal. Voor één keer hebben we het niet over Sam &amp; Evert maar over de centrale gast van deze aflevering, Yannick Ferrera. De jongste telg van het gelijknamige Spaans-Belgische voetbalgeslacht is na omzwervingen in Saoedi-Arabië en Cyprus helemaal terug en klaar voor een nieuwe uitdaging. Interimkantoor MIDMID ontvangt de voormalige wonderboy met open armen en overloopt met plezier z’n cv.Ferrera stak z’n neus voor het eerst aan het venster bij KAA Gent, waar hij video-analist werd in de staf van Michel Preud’homme. Na een buitenlands avontuur bij Al-Shabab, in het spoor van diezelfde Preud’homme, kreeg hij al op z’n 31ste de kans om hoofdtrainer te worden bij Sporting Charleroi. Z’n verblijf in het zwarte land liep niet zoals verwacht, maar de voetbalverslaafde Ferrera liet zich niet ontmoedigen. Wat later vond hij in Haspengouw onderdak bij toenmalig tweedeklasser STVV, dat hij met passioneel voetbal terug naar het hoogste
06/04/20232 hours 3 minutes 52 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Jasper Philipsen, sollicitatie richting Glasgow

Max, Dirk en Jappe blikken in een nieuwe aflevering van VALS PLAT terug op wat misschien wel de mooiste Ronde Van Vlaanderen uit de geschiedenis is, want Vlaanderens Mooiste deed z’n naam de volle 273,4km opnieuw alle eer aan. De centrale gast van dienst is Alpecin-Deceuninck-sprintbom Jasper Philipsen, die tijdens de werkuren lief en leed deelt met de nummer twee van gisteren, Mathieu van der Poel.&nbsp;Zelf had de Vlam van Ham het (on)geluk van de Ronde uit de zetel te mogen volgen, hij moet z’n benen namelijk sparen voor De Scheldeprijs later deze week. Het maakt hem dus de ideale renner om mee terug te blikken op een resem valpartijen, een impressionante Pogačar en het sterke werk van SD Worx. Vooruitblikken doen de mannen dan weer op Parijs-Roubaix, een toekomstige groene trui en het WK in Glasgow, waar ze ook meteen een selectiecampagne namens Jasper voor opstarten!00:00 Intro01:39 De beste Ronde Van Vlaanderen ooit46:53 De Ron
03/04/20231 hour 31 minutes 49 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Australië met Stefaan Lammens

Als de eerste twee Grote Prijzen van 2023 niet genoeg spektakel opleverden, dan heeft die van Australië dat dubbel zo dik goedgemaakt. Van interessante kwalificaties tot een race met een heerlijke start, mooie inhaalmanoeuvres, crashes, rode vlaggen en bepalende straffen. Albert Park gaf het ons allemaal. Dennis en Sam hebben dus veel te bespreken. En dat doen ze met ervaren Formule 1-rot en journalist Stefaan Lammens.
03/04/20231 hour 2 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Jo Baetens en Lennik, een onsterfelijke band - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport.Jo Baetens gaat de geschiedenis in als de beste volleyballer die ons land ooit gekend heeft. Wereldklasse bij Lennik, maar overleden na een hartstilstand toen hij amper 29 was. Zoon Seppe trad in de voetsporen van zijn vader en won in 2015 de beker met Asse-Lennik.
31/03/202316 minutes 6 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Pierre 'Pierke' Denier, 48 jaar Genkie bij stamnummer 322

Na een weekje rust zijn we terug met een knaller, een Limburgse dan nog wel. Onze volgende gast brengt zoveel clubliefde mee naar onze MIDMID-studio, dat Sam en Evert er bijna niet meer bij konden. Hij speelde, trainde, scoutte, suste en managede maar liefst 48(!) jaar lang bij dezelfde club. Na zo’n indrukwekkende carrière kreeg hij dan ook de wondermooie titel van goodwill ambassador. Zijn avontuur begon bij Winterslag en de kaasfabriek van de sponsor van dienst. Overdag werken in de diepvries en ’s avonds Arsenal een Europese kater bezorgen. Hij maakte een wisselvalige fusie mee en werd uiteindelijk op zijn 31ste een echte profvoetballer bij Racing Genk. Na zijn spelerscarrière assisteerde hij 44 verschillende trainers waaronder Boskamp, Anthuenis en Vercauteren én hij lanceerde niemand minder dan KDB en Thibaut Courtois. Onze zetel is weer een legende rijker, we wensen je dan ook veel plezier met Pierre ‘Pierke’ Denier.00:00 Intro01:52 Huidige functie</p
30/03/20232 hours 10 minutes 11 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT - Laurens ten Dam en Stefan Bolt, Live Slow Ride Fast

De studio zit stampvol, want we zijn met vijf! Oud-renner Laurens ten Dam en Stefan Bolt maken de oversteek van hun eigen wielerpodcast Live Slow Ride Fast. Twee Nederlandse, wielergekke podcastmakers uitnodigen, betekent natuurlijk dat een uur niet volstaat als je het hebt over de Classic Brugge-De Panne, de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem. Ook de dopingverhalen bij Rabobank, Godfather Patrick Lefevere en zelfs de (georkestreerde?) DM’s van Remco en Oumi passeren vandaag de revue. Heeft iedereen begrip voor de keuze van van Aert om ploegmaat Laporte te laten winnen? En welke renner is de geheime aanbidder van Linde Merckpoel?
27/03/20231 hour 29 minutes 23 seconds
Episode Artwork

VALS PLAT – Oliver Naesen, van waskoerier tot Belgisch kampioen

Vals Plat is terug: Max, Dirk en Jappe zijn vandaag de lead-out voor Oliver Naesen. De Belgische kampioen van 2017 begon ooit als koerier voor een industriële wasserij. Sindsdien maakte hij kennis met de Franse ambtenarenmentaliteit bij AG2R, rijdt hij in team met zijn broer Lawrence en ziet hij hoe de top van de wielerwereld stilaan onnavolgbaar is geworden. De heren hebben het niet alleen over Oli’s carrière, maar ook over het voorjaar en de klassiekers die er nog aankomen.04:30 Origin Story16:35 AG2R20:05 Gebroeders Naesen24:20 Parijs-Nice26:20 Milaan-San Remo37:00 Ronde van Vlaanderen 201746:00 Vooruitzichten50:30 E3 Harelbeke57:20 Gent-Wevelgem59:28 Prono01:01:10 Outro
21/03/20231 hour 2 minutes 54 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Saoedi-Arabië met Marc Goossens

De tweede Grote Prijs van het seizoen was er één die we snel zullen vergeten. Behalve als het gaat over het nieuwe gestuntel van de FIA en de spanningen die bij Red Bull weer naar boven zijn gekomen. Wat is er allemaal precies gebeurd en hoe moeten we dat plaatsen en evalueren? Het komt allemaal aan bod in een nieuwe aflevering van The Paddock, met Dennis, Sam en Marc Goossens.
20/03/20231 hour 2 minutes 1 second
Episode Artwork

Eric Vanderaerden, Vlaanderens Mooiste - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport.Ronde van Vlaanderen 1985, Eric Vanderaerden wint Vlaanderens Mooiste in apocalyptische weersomstandigheden. Van de 173 vertrekkers halen er slechts 24 de finish. Kortom, één van de meest memorabele edities uit de rijke geschiedenis van de Ronde.
16/03/202315 minutes 1 second
Episode Artwork

MIDMID - Manu Leroy, een olympiër bij de voetbalbond

Het is niet wat je denkt, we zijn de voetballers (nog) niet beu. Integendeel. Maar deze week hebben we voor jou iets anders in petto. Er nestelde zich namelijk een ex-hockeyer in onze MIDMID-zetel, en niet zomaar één. Hij vloog naar Maleisië voor het WK en genoot daar van een plonsje in het zwembad. Vervolgens ging hij naar de Olympische Spelen in Londen en ging daar op de foto met al zijn idolen – of toch zeker dat eerste. Maar hij kon niet voor eeuwig zo’n dik keeperspak aanhouden en ging na zijn profcarrière de marketingwereld veroveren. Onze ex-international stampte Play Sports uit de grond en zetelde zowaar in de Raad van Bestuur van KV Mechelen. Na tien jaar bij Telenet verhuisde onze gast naar de Belgische Voetbalbond en vond daar ‘One love’. Sam en Evert verwelkomen een ongelooflijk boeiende marketing- én communicatiespecialist, genaamd Manu Leroy.00:00 Intro00:50 Hockey28:34 Telenet47:46 KV Mechelen54:36 Voetbalbond01:27:
16/03/20232 hours 11 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Sabine Appelmans & Caro Houbreghts: Een nieuw tennisseizoen

De netten zijn aangespannen en de umpires zitten klaar, nu onze analisten nog! Voor de start van het nieuwe tennisseizoen zetten Belgisch tennisicoon Sabine Appelmans en Play Sports-commentatrice Caro Houbreghts zich neer aan onze tafel voor een rondje 'eens of oneens'.
14/03/202332 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Germinal Ekeren, De verdwenen bekerwinnaar - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport.Tim Wielandt vertelt het verhaal van hoe een lokaal voetbalclubje opklimt tot eerste nationale en in 1997 de Beker van België wint tegen het grote Anderlecht. Daarna worden ze opgeslorpt door Beerschot en was er van Ekeren totaal geen sprake meer.
10/03/202313 minutes 59 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Geoffry Hairemans, uitbater van Café Mechelen

Wat doe je als je net een pandoering van je ex-ploeg hebt gekregen? Naar MIDMID komen natuurlijk! Maar onze nieuwe gast had wel één voorwaarde: hij wou zijn vriend, én kersvers mediafiguur, Tuur Dierckx meenemen. Dus, zo geschiedde. Hij trainde met Pogba, Scholes en andere voetbalgoden bij Man United en deed een paar jaar later de afwas in Heist-op-den-Berg. Ondertussen verhuisde hij met zijn broer naar Nederland, ging hij piepen op het Lisp en hing zijn profcarrière aan een zijden draadje. Maar hij klom uit de put, werd kampioen met Antwerp in Tweede klasse en staat binnenkort in de finale van de Beker van België met KV Mechelen. Hij is een man met een klein maar vooral rood en wit hart, die voor altijd welkom is op ‘zijn’ Bosuil. Evert en Sam krijgen er dus twee voor de prijs van één en beginnen aan een familiale babbel met Tuur en zijn boezemvriend Geoffry ‘Deurne-Noord’ Hairemans.
09/03/20231 hour 9 minutes 52 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Bahrein met Tom Boonen

Het Formule 1-seizoen is nu eindelijk écht begonnen. Afgelopen weekend werd er geracet in Bahrein en werden de eerste dingen duidelijk. Dat Max Verstappen en Red Bull weer waanzinnig sterk zijn bijvoorbeeld. Maar ook dat ze bij Mercedes en Ferrari nog werk hebben. We hebben alleszins onze eerste conclusies kunnen trekken. En ook al is dat altijd wat gevaarlijk, toch hebben Dennis en Sam dat in een nieuwe aflevering van The Paddock gedaan met vriend van de show Tom Boonen.
06/03/20231 hour 2 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Racing Maes Pils Mechelen, vergeten glorie - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport. Dennis Xhaët komt deze week vertellen over de aflevering van de vergeten glorie Racing Maes Pils Mechelen. De voormalige basketbalclub waar tal van grootheden uit het Belgische basketbal hebben gespeeld.
03/03/202314 minutes 27 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Geert De Vlieger, van extreemrechts naar Kom op tegen Kanker

Voor onze nieuwe MIDMID-aflevering zijn we op zoek gegaan naar een echte Hoogvlieger, opdracht geslaagd. Johan Boskamp maakte hem prof, Mark Uytterhoeven maakte hem presentator én Kom op tegen Kanker maakte hem peter. Hij speelde kampioen met KSK Beveren in Tweede klasse en stond in het doel van de Rode Duivels tijdens het WK in 2002. Onderweg had hij enkele paars getinte passages, stak hij de grens richting Tilburg en daarna het water richting Manchester over. Om vervolgens te eindigen in West-Vlaanderen bij Zulte Waregem en Club Brugge. Je kan het al raden, dit wordt een levensverhaal in twee delen. Zet je alvast schrap voor het eerste deel, want Sam en Evert vliegen 20, 30 en 40 jaar terug in de tijd met een ereburger van Lebbeke, Geert De Vlieger.
02/03/20231 hour 26 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Sam Dejonghe & Gert Vermersch: Het nieuwe Formula 1-seizoen

De start van het nieuwe Formula 1-seizoen brengt voer voor discussie. Haalt Max Verstappen opnieuw met sprekend gemak de wereldtitel binnen? Had Lewis Hamilton niet beter z'n racehelm opgeborgen? En verdiende Stoffel Vandoorne een plaats op de grid? Onze race-experten Sam Dejonghe &amp; Gert Vermersch zetten zich neer aan onze tafel voor een rondje 'eens of oneens'.
01/03/202315 minutes 46 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - Seizoensvooruitblik 2023 met Gert Vermersch

De vakantie is voorbij! Het Formule 1-seizoen begint weer en dat betekent dat The Paddock ook terug is. De teams hebben hun wintertests kunnen doen en zouden helemaal klaar moeten zijn voor de eerste Grote Prijs in Bahrein. Maar hoe klaar zijn ze? En wat mogen we verwachten voor het nieuwe seizoen? Dennis en Sam blikken uitgebreid vooruit met commentator Gert Vermersch.
27/02/20231 hour 2 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Hugo Broos, de ontembare leeuw - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport. Bram Lambert is deze week te gast bij hen in de zetel. Hij maakte de aflevering over Hugo Broos en zijn succes op de Afrika Cup met Kameroen in 2017. Hij werd daarmee de eerste Belgische coach ooit die een groot landentoernooi kon winnen.
24/02/202315 minutes 34 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Dante Vanzeir, de Gouden Croc in New York

Net als Matthias Schoenaerts is Dante Vanzeir België ontgroeid en gaat hij zijn droom achterna in Amerika. De New York Red Bulls waren op zoek naar het laatste puzzelstukje om mee te doen voor de prijzen en zo kwamen ze uit bij onze Gouden Croc. Ondertussen verliest Union SG zijn topschutter in het midden van een seizoen waarin ze meedoen op drie fronten. Vanzeir kan nu openhartig vertellen over het reilen en zeilen van zijn oude club en verklaart het succes in het Dudenpark. Hij glundert anderhalf uur terwijl Sam en Evert hem vragen naar zijn vooruitzichten in New York, de vage regels in de MLS en de zalige herinneringen aan zijn Union.
23/02/20231 hour 29 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Bart Raes en Geert De Vlieger naar Bakoe

In een Podcast “on the road” reizen Bart Raes en Geert De Vlieger in het zog van KAA Gent naar Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Een reisverslag van een driedaagse trip naar één van de verste bestemmingen in het Europese voetbal. Raes en De Vlieger vertellen het verhaal achter de schermen. Bakoe, een stad met 2,3 miljoen inwoners, een mix van geschiedenis en de modernste wolkenkrabbers aan de Kaspische zee. Met het olie-geld kan veel in Bakoe. Ook een voetbalploeg op de vlucht, Qarabag FK, opvangen en laten overwinteren in het Europese voetbal.
21/02/202327 minutes 1 second
Episode Artwork

Niels Albert, met vallen en opstaan - Belga Sport: De Podcast

In Belga Sport: De Podcast bespreken we elke week een nieuwe aflevering uit de gelijknamige documentairereeks. Presentator Bart Raes ontvangt samen met Woestijvis-eindredacteur Dirk Van Nijverseel een centrale gast die meewerkte aan deze reeks van Belga Sport. Beginnen doen ze met Paul Herygers, die komt vertellen over de aflevering over het WK Veldrijden in 2009. Lars Boom was topfavoriet in Hoogerheide, maar de jonge Belgische outsider Niels Albert pakt in het hol van de leeuw zijn eerste regenboogtrui.
17/02/202316 minutes 44 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Euro 2000 met Tim Wielandt en De Koperen Kogel

Euro 2000 is het toernooi van een zinderende Zidane, een floppende Filip en de groteske 'golden goal'. Omdat België en Nederland toen samen het EK organiseerden, neemt voor één keer een halve Nederlander de honneurs waar. Dennis Xhaët, ondertussen meer dan een vriend van het huis, gidst jullie samen met een kinderlijk enthousiaste Evert doorheen deze nostalgische MIDMID Entourage-special. Ze krijgen daarbij hulp van voetbaljournalist Tim Wielandt en schrijver Thijs 'De Koperen Kogel' Delrue. De ene werkte voor de VRT en 'mocht' een maand lang achter de zetel van Mark Uytterhoeven liggen, de andere beleefde Euro 2000 in de Leuvense studentencafés. Dus zet jullie door een bekend biermerk gesponsorde tricolore muts op, draai 'Allez Allez' van Sergio door de boxen en geniet nog één keer van het grootste voetbalfeest dat ooit in ons land plaatsvond!
16/02/20231 hour 24 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Eens of oneens met Jelle Tack & Philippe Crols: Arsenal vs Man. City

Met de kraker tussen Arsenal en Man. City voor de deur, ploften Premier League-commentatoren Jelle Tack en Philippe Crols neer aan onze tafel voor een rondje 'eens of oneens'.
13/02/202325 minutes 36 seconds
Episode Artwork

CROSS met Ceylin Alvarado & Paul Herygers

Met Ceylin Alvarado en Paul Herygers blikken we terug op het voorbije crossseizoen en duiken we in het verhaal en de emotie van hun eigen wereldtitel. Mooi volk en een goeie babbel in de laatste CROSS van deze winter.
13/02/202355 minutes 48 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Lieven Maesschalck, medisch tovenaar en redder in nood

Er zijn al heel wat attractieve atleten, glorieuze gladiatoren en magistrale managers de revue gepasseerd, maar deze keer krijgen we in onze MIDMID-studio een echte tovenaar over de vloer. En neen, het wordt geen spreekuur zoals bij je geliefkoosde kinesist of een saaie les kinesitherapie aan de universiteit. Het worden feiten, weetjes, verhalen én gedachten van een man met een netwerk om U tegen te zeggen. Hij mag dan ook Carlo tegen Ancelotti, Luka tegen Modric en Filippo tegen Inzaghi zeggen. In zijn praktijk Move to Cure laat hij de lammen terug lopen, de blinden terug zien en de doven terug horen - of toch zeker dat eerste. Smeer je kuiten dus al maar in en haal er misschien ook jouw medische encyclopedie bij, want het is tijd voor opnieuw een gezellige koffieklets. Sam en Evert krijgen dan ook gezelschap van ’s werelds meest gegeerde kinesist én redder in nood, Lieven Maesschalck.
09/02/20231 hour 39 minutes 33 seconds
Episode Artwork

CROSS met Sanne Cant & Camiel van den Bergh

Een dag na het WK veldrijden hebben we een drievoudige wereldkampioene op bezoek. Ze reed voor het eerst in 17 jaar zelf niet mee, maar was zaterdag wel in Hoogerheide…als toeschouwer. De Belgische kampioene Sanne Cant is deze week samen met Camiel van den Bergh, de teammanager van 777, te gast in onze podcast CROSS.
06/02/202356 minutes
Episode Artwork

MIDMID - Simon Mignolet en de koffiebar met gouden chocomelk

Het gala van de Gouden Schoen ligt achter de rug en MIDMID zou MIDMID niet zijn als de kersverse winnaar niet in onze zetel kwam zitten. En ja, het schoentje paste. Over een snotaap die via Stayen en Sunderland uiteindelijk bij Stevie G. en co in Liverpool belandde. Hij 'Kloppte' er aan op het hoofdtoneel van het mondiale voetbal en won er -weliswaar vanop de bank- de Champions League. Big Si keerde terug naar het beloofde land om er alles te winnen wat er te winnen viel - behalve dan de ongrijpbare Croky Cup. Ondertussen behaalde onze modelprof ook nog eens een universitair diploma, reisde hij de wereld rond om wat WK's en EK's mee te pikken én richtte hij een koffiebar op. Sam en Evert waren de trotse en bevoorrechte genieters van opnieuw bijna 2 uur lachen, gieren en brullen met Simon Mignolet.
31/01/20231 hour 53 minutes
Episode Artwork

CROSS met Lars Boom & Niels Albert

Niels Albert en Lars Boom vochten tijdens hun actieve carrière heroïsche duels uit in het veld. Ze werden allebei minstens één keer wereldkampioen en blikken vooruit op het WK van komend weekend in Hoogerheide. Deze week in onze podcast CROSS!
30/01/202356 minutes 52 seconds
Episode Artwork

WK Hockey: De Podcast met Manu Leroy & Thomas Briels

De Red Lions hebben zich na spannende shoot-outs geplaatst voor hun tweede WK-finale op rij. Hoog tijd dus om deze prestatie van onze hockeymannen te analyseren en vooruit te blikken op de belangrijke clash met Duitsland van zondag voor de wereldtitel. Floris Geerts ontvangt opnieuw Thomas Briels en ex-doelman van de Red Lions Manu Leroy.
27/01/202349 minutes 9 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Cisse Severeyns, tussen Wembley en woonadvies

Om de heimwee naar een waanzinnig MIDMID MONDIAL-avontuur van zich af te schudden, grijpen Sam en Evert terug naar het beproefde recept. Meer dan twee uur ongegeneerd leuteren over voetbal uit een ander tijdperk, aangevuld met niet zo’n doordachte ontmaagdingstips, uitstekend woonadvies én ribbetjes à volonté! Centrale gast van dienst is Cisse Severeyns, cult-speler pur sang die haast de hele provincie Antwerpen op z'n voetbal-cv heeft staan. Vul het geheel aan met een scheve doortocht in Italië, een olympisch getinte tussenstop in Oostenrijk en een onvergetelijke passage in het programma Huizenjagers en je MIDMID MONDIAL-blues is weer helemaal doorgespoeld.
26/01/20232 hours 18 minutes 34 seconds
Episode Artwork

WK Hockey: De Podcast met Amaury Keusters & Thomas Briels

De groepsfase van het WK Hockey zit erop en dus is het tijd om de prestaties van onze Red Lions te analyseren. Floris Geerts ontvangt naast Thomas Briels deze keer nog een andere ex-international Amaury Keusters. Naast de terugblik wordt er ook al vooruit gekeken naar de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland.
23/01/202348 minutes 9 seconds
Episode Artwork

CROSS met Tim Merlier & Philippe Maertens

Razendsnelle spurter, maar in het veld tot zaterdag moeten wachten om in eigen land een cross te winnen. Tim Merlier, steeds meer wegrenner dan crosser. Deze week te gast in onze podcast CROSS. Samen met Philippe Maertens, PR-manager bij Astana en jarenlang één van de crosscommentatoren van Vlaanderen.
23/01/202352 minutes 5 seconds
Episode Artwork

CROSS met Sven Vanthourenhout & Sophie de Boer

Een Belgisch kampioenschap zonder controverse is als een cross zonder modder. Een dag na het BK in Lokeren fileren Sophie De Boer en Sven Vanthourenhout de strijd om de driekleur, inclusief "wisselgate".
16/01/202356 minutes 54 seconds
Episode Artwork

WK Hockey: De Podcast met Judith Vandermeiren & Thomas Briels

Op zaterdag 14 januari start het WK Hockey voor de Belgian Red Lions. Onze nationale ploeg verdedigt in Bhubaneswar de wereldtitel. Floris Geerts ontvangt in WK Hockey: De Podcast Thomas Briels, die voor het eerst sinds lang een groot toernooi van thuis beleeft &amp; Red Panther Judith Vandermeiren. Samen blikken ze vooruit op het toernooi &amp; wikken en wegen ze de kansen van onze Lions.
12/01/202347 minutes 21 seconds
Episode Artwork

CROSS met Bart Wellens & Geert Wellens

Wie Bart en Geert Wellens een uur aan het woord laat, krijgt een tsunami vol geweldige verhalen over de cross, vroeger en nu. Wellens en wee(r), deze week in onze podcast.
09/01/202356 minutes 5 seconds
Episode Artwork

CROSS met Toon Aerts & Yannick Prévost

Vandaag heeft Bram Lambert in een nieuwe aflevering van onze veldrit-podcast CROSS Toon Aerts en zijn makelaar Yannick Prévost ontvangen. De veldrijder ging dieper in op zijn dopingzaak en het schorsingsvoorstel van twee jaar dat de UCI hem heeft gegeven.
02/01/202357 minutes 47 seconds
Episode Artwork

CROSS met Peter Van den Abeele & José De Cauwer

Deze week in onze podcast CROSS: Peter Van den Abeele, directeur sport van de UCI. Over de schorsing van Toon Aerts, zijn job bij de UCI en de toekomst van het veldrijden. José De Cauwer heeft alvast een wit blad meegebracht.
29/12/202259 minutes 54 seconds
Episode Artwork

CROSS met Tom De Kort & Richard Groenendaal

Hij ontdekte Denise Betsema en maakte van Fem Van Empel een wereldtopper. Tom De Kort, deze week te gast in onze podcast CROSS. Samen met Richard Groenendaal.
19/12/202258 minutes 28 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #29 - Erik Van Looy & Pedro Elias

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Erik Van Looy en Pedro Elias sluiten MIDMID MONDIAL af met een terugblik op de meest legendarische finale in de recente voetbalgeschiedenis!
18/12/202251 minutes 19 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #28 - Frank Raes & Ward Kerremans

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Samen met Frank Raes &amp; Ward Kerremans blikken ze terug op een grootse kleine finale.
17/12/202247 minutes 15 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #27 - Toby Alderweireld & Wesley Sonck

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Evert zit nog steeds (ziek) aan de kant, zijn plaats wordt ditmaal ingenomen door Carl Dircksens. Met Toby Alderweireld &amp; Wesley Sonck zitten er 182 caps voor de Rode Duivels in de MIDMID MONDIAL-studio.
16/12/202251 minutes 10 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #26 - Bob Peeters & Rik Verheye

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Sam moet het vandaag wel zonder een zieke Evert stellen. Gelukkig krijgt hij wel het gezelschap van Joris Brys, Rik Verheye en Bob Peeters. Zonder Evert, dan weet je dat het moeilijk wordt.
15/12/202246 minutes 26 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #25 - Joris Brys & Nicolas De Brabander

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Met Joris Brys en Nicolas De Brabander krijgen ze het gezelschap van een echte voetbalpresentator en -commentator.
15/12/202251 minutes 28 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #24 - Tomas Van Den Spiegel & Gilles De Coster

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Tomas Van Den Spiegel &amp; Gilles De Coster komen vandaag afscheid nemen van Kroatië!
13/12/202250 minutes 17 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #23 - Yanko Beeckman & Gilles Mbiye-Beya

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Veel jong podcastgeweld in aflevering 23 met Yanko Beeckman en Gilles Mbiye-Beya!
12/12/202250 minutes 26 seconds
Episode Artwork

CROSS met Renaat Schotte & Adrie van der Poel

Wereldkampioen in 1996, vader van Mathieu en David en man met een uitgesproken crossmening. Adrie Van der Poel, deze week te gast in onze podcast. Samen met onze man in het veld, Renaat Schotte.
12/12/202252 minutes 59 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #22 - Cisse Severeyns & Frank Raes

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Antwerp-legende Cisse Severeyns en Antwerpse legende Frank Raes nemen plaats in de zetel voor aflevering 22 van MIDMID MONDIAL!
11/12/202249 minutes 41 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #21 - Jelle Tack & Leroy Deltour

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. KICK&amp;RUSH-legendes Jelle Tack en Leroy Deltour kaarten in de zetel van MIDMID MONDIAL na over de uitschakeling van Engeland en Portugal.
10/12/202250 minutes 9 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #20 - Erhan Demirci & Hervé Matthys

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Erhan Demirci en Hervé Matthys nemen samen met Sam en Evert afscheid van Brazilië en Nederland.
09/12/202251 minutes 16 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #19 - Glenn Verbauwhede & Georges Leekens

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Een KV Kortrijk-hereniging vandaag met MIDMID legends Glenn Verbauwhede en Georges Leekens.
08/12/202251 minutes 4 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #18 - Geert De Vlieger & Carl Dircksens

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Carl keerde vandaag terug met De Vlieger.
08/12/202240 minutes 20 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #17 - Gilles De Coster & Philippe Crols

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Beste vrienden, vandaag komen Gilles De Coster en Philippe Crols op bezoek!
06/12/202251 minutes 41 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #16 - Bob Peeters & Mark Uytterhoeven

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Mark Uytterhoeven en Bob Peeters kapulteren ons in aflevering 19 helemaal terug naar 1998!
05/12/202250 minutes 8 seconds
Episode Artwork

CROSS met Laurens Sweeck & Diether Sweeck

Tweelingen, altijd iets speciaal. En dan blijken het ook nog uitstekende veldrijders te zijn! De gebroeders Sweeck, Laurens en Diether, deze week te gast in CROSS.
05/12/202254 minutes 6 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #15 - Frank Raes & Pedro Elias

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Frank Raes en Pedro Elias blikken terug op de triomf van Frankrijk en Engeland in de achtste finales!
04/12/202249 minutes 2 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #14 - Danielle Kliwon & Yordi Yamali

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Vandaag hoog bezoek vanuit het noorden met podcasters Danielle Kliwon &amp; Yordi Yamali!
03/12/202248 minutes 29 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #13 - Rik Verheye & Saïd Boumazoughe

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
02/12/202250 minutes 42 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #12 - Erik Van Looy & Robin Pront

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Zelfs Erik Van Looy en Robin Pront hadden het script van de Rode Duivels zo dramatisch niet kunnen bedenken.
01/12/202250 minutes 34 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #11 - Mathieu Terryn & Joris Brys

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Mathieu Terryn en Joris Brys zorgen vandaag voor de muzikale noot!
30/11/202250 minutes 34 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #10 - Carl Dircksens & Ward Kerremans

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Carl Dircksens en Ward Kerremans maken hun wederoptreden in MIDMID MONDIAL voor een terugblik op de tiende dag van dit WK!
29/11/202249 minutes 23 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #9 - Steven Defour & Herman Brusselmans

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Steven Defour en Herman Brusselmans sluiten de tweede speeldag van de groepsfase in stijl af!
28/11/202249 minutes 29 seconds
Episode Artwork

CROSS met Sven Nys & Roland Liboton

Samen wonnen ze in hun rijkgevulde carrière bijna 500 crossen. Twee absolute iconen van de sport, Sven Nys en Roland Liboton, over vroeger en nu. Deze week in CROSS.
28/11/202252 minutes 57 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #8 - Radja Nainggolan & Omar Souidi

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
28/11/202250 minutes 52 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #7 - Mark Uytterhoeven & Wouter Vandenhaute

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
27/11/202249 minutes 41 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #6 - Otto-Jan Ham & Phillipe Crols

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
25/11/202250 minutes 39 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #5 - Frank Raes & Thomas Huyghe

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
25/11/202248 minutes 57 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #4 - Eric Goens & Tuur Dierckx

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar.
23/11/202248 minutes 48 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #3 - Ritchie De Laet & Carl Dircksens

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Met Ritchie De Laet en Carl Dircksens als gasten krijgen we een Antwerpse Derby in de MONDIAL-studio.
22/11/202246 minutes 27 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #2 - Jan Jaap van der Wal & Ward Kerremans

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Op de dag van de eerste wedstrijd van onder Noorderburen zijn Nederlander Jan Jaap van der Wal en halve Nederlander Ward Kerremans te gast!
22/11/202250 minutes 16 seconds
Episode Artwork

CROSS met Renaat Schotte & Kurt Bogaerts

Of hij Tom Pidcock “stomme ezel” leerde zeggen, weten we niet. Maar hij coacht hem wel al jaren richting titels en overwinningen in het veld, met de mountainbike en op de weg. Kurt Bogaerts, deze week te gast in onze podcast CROSS. Samen met één van de wielerstemmen in Vlaanderen, Renaat Schotte.
21/11/202252 minutes 22 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Abu Dhabi met Gert Vermersch

Het 73e Formule 1-seizoen zit er officieel op en The Paddock sluit af in stijl. Dennis en Sam krijgen wandelende encyclopedie Gert Vemersch op bezoek en zij praten over de laatste Grote Prijs en blikken terug op de beste en belangrijkste momenten van het afgelopen jaar.
21/11/20221 hour 1 minute 49 seconds
Episode Artwork

MIDMID MONDIAL #1 - Pedro Elias & Robin Pront

Over voetbal valt veel te vertellen. En dat doen Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans met veel passie in hun dagelijkse, eigenwijze voetbalpodcast. 29 dagen lang presenteren ze live het meest verfrissende voetbalprogramma over de belangrijkste bijzaak van het jaar. Robin Pront en Pedro Elias krijgen de eer om MIDMID MONDIAL af te trappen!
21/11/202249 minutes 45 seconds
Episode Artwork

CROSS met Jurgen Mettepenningen & Sophie de Boer

Jurgen Mettepenningen, uitvinder van het begrip TV-cross en de manager van de ploeg die dit seizoen al 17 van dat soort crossen won is vandaag samen met Sophier de Boer te gast in Cross!
14/11/202253 minutes 5 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Brazilië met Marc Goossens

Het seizoen zit er nu echt bijna op, maar afgelopen weekend zijn de Formule 1-fans nog eens hard verwend. Het was een geweldige Grote Prijs in Brazilië, met spektakel op en naast het circuit. George Russell en Kevin Magnussen zorgden voor sportieve hoogtepunten, Max Verstappen voor een dieptepunt als ploegmaat. Maar het levert vooral allemaal heel veel gespreksmateriaal op. Ideaal voor de voorlaatste aflevering van The Paddock, met Dennis, Sam en Marc Goossens.
14/11/20221 hour 1 minute
Episode Artwork

De Zes - Favoriete elftal

Bart Raes ontvangt in de laatste aflevering van dit seizoen Eric Van Meir, Olivier Deschacht, Thomas Buffel, Wesley Sonck &amp; Geert De Vlieger. De opdracht voor de ex-voetballers was simpel: stel een elftal samen van de meest markante spelers waar zij mee op het veld hebben gestaan. Welk elftal is volgens jou het sterkst?
11/11/202242 minutes 39 seconds
Episode Artwork

CROSS met Thibau Nys & Paul Herygers

De Europese kampioenschappen in het veldrijden zitten erop, Michael Vanthourenhout &amp; Fem van Empel mochten dit weekend in Namen de armen in de lucht gooien. Bij de mannen beloften was het goud dan weer voor Emiel Verstrynge. Onze gast van deze week, Thibau Nys, strandde op de ondankbare tweede plek en komt in CROSS het verhaal van zijn wedstrijd doen. Aan de zijde van Paul Herygers fietst hij samen met presentator Bram Lambert doorheen de verhalen uit het veld.
07/11/202251 minutes 59 seconds
Episode Artwork

De Zes - Voetbal is veranderd

Dennis van Wijk, Jacky Mathijssen, Bob Peeters, Olivier Deschacht en Geert De Vlieger schuiven aan bij Bart Raes voor de vierde aflevering van De Zes. Ze hebben het over hoe het voetbal door de jaren heen is veranderd.
04/11/202249 minutes 53 seconds
Episode Artwork

CROSS met Annemarie Worst & Vincent Baestaens

Deze week hebben we een héél speciale gast in CROSS, Hugo Worst! Hij bracht en passant ook nog zijn baasjes Annemarie Worst en Vincent Baestaens, hét crosskoppel van Nederland en België, mee. Samen met Bram Lambert nemen zij het weekend met de Superprestige in Ruddervoorde en de Wereldbeker in Maasmechelen onder de loep.
31/10/202249 minutes 48 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Mexico met Andy Jaenen

Echt spectaculair was de Grote Prijs van Mexico City niet, maar The Paddock maakt dat helemaal goed. Dennis en Sam krijgen spotter en race organisator Andy Jaenen op bezoek en praten uitgebreid over de dingen die er wél gebeurd zijn afgelopen weekend, over de straffen die uitgedeeld zijn aan Red Bull voor het overschrijven van de cost cap en over veel meer.
31/10/202258 minutes 37 seconds
Episode Artwork

De Zes - Ploegmaten

Bart Raes ontvangt met Bart Goor, Steven Defour, Bob Peeters, Wesley Sonck &amp; Geert De Vlieger opnieuw vijf toppers voor een nieuwe aflevering van De Zes. Ze hebben het over ploegmaten… de grappigste, de zotste en wat ze zoal hebben meemaakt in een kleedkamer.
28/10/202245 minutes 55 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Lorenzo Staelens, de laatste der Libero’s

Aan de vooravond van de Belgian Podcast Awards halen Sam en Evert hun beste pak uit de kast. Niet alleen om zich voor te bereiden op de ceremonie, maar ook op de komst van een zeer speciale gast. Want voor de zevende keer in de geschiedenis van MIDMID daalt er met Lorenzo Staelens opnieuw een Gouden Schoen-winnaar af naar de studio. Vijf landstitels, drie Bekers van België, zes Supercups,.... De carrière van de ‘Lorre’ is niets minder dan indrukwekkend.Als talentvolle speler bij amateurclub White Star Lauwe wou hij vooral plezier beleven en zijn lerarenopleiding afwerken. Tot KV Kortrijk kwam aankloppen, waarna het pijlsnel ging voor de laatste grote Libero uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Als kilometervreter was hij een onmisbare schakel voor het Club Brugge dat in de jaren ’90 de halve finale van Europacup II speelde. Een heldenstatus op Jan Breydel leek slechts een formaliteit, tot hij de overstap naar Anderlecht maakte. Een transfer die hem niet in dank werd afgeno
27/10/20221 hour 54 minutes 3 seconds
Episode Artwork

CROSS met Michael Vanthourenhout & Sophie de Boer

In een nieuwe aflevering van CROSS staan Bram Lambert en z'n gasten stil bij enkele grote vragen uit de sportwereld. Kan een steengoed renner ‘leren winnen’? Of word je met dat instinct geboren? Michael Vanthourenhout, zelf geen veelwinnaar maar wel een vaste waarde op elk podium, gaat alvast de discussie aan met Sophie de Boer.
24/10/202252 minutes 14 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van USA met Tom Boonen

Na de wereldkampioen bij de rijders weten we sinds afgelopen weekend ook wie de wereldtitel pakt bij de constructeurs. En het weekend was ook meer dan de moeite. De Grote Prijs van de Verenigde Staten leverde één van de beste races van het seizoen op en meer dan genoeg materiaal om over te praten in The Paddock. Dennis en Sam krijgen het gezelschap van vriend van de show Tom Boonen. En van zijn stronken.
24/10/20221 hour 1 minute 37 seconds
Episode Artwork

De Zes - Internationaal voetbal

Bart krijgt het gezelschap van Steven Defour, Bob Peeters, René Vandereycken, Wesley Sonck en Geert De Vlieger. De vijf ex-internationals hebben het in aflevering 2 van De Zes over spelen in het buitenland, over Europese avonden en over de Rode Duivels.
21/10/202247 minutes 23 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Bob Peeters, dan weet je dat het moeilijk wordt

MIDMID is opnieuw genomineerd voor de Belgian Podcast Awards en dat moet gevierd worden! Dat doen we niet alleen met de terugkeer van Nelly, maar ook met de aanwezigheid van een absolute 'fan favourite'. Op massaal verzoek, en na jaren aan z'n mouw te trekken, is Bob Peeters eindelijk afgezakt naar de studio van MIDMID. Een man die als speler én trainer een apart hoofdstuk krijgt in de vaderlandse voetbalgeschiedenis, dan weet je dat het episch wordt.&nbsp;Bijna drie uur lang vertelt Bob over de mooie en minder mooie kanten van het trainersvak, Lierke Plezierke en zoeken naar Roemenen. Zet je schrap voor de (voorlopig) langste MIDMID-aflevering uit de geschiedenis!
20/10/20222 hours 57 minutes 18 seconds
Episode Artwork

CROSS met Gianni Vermeersch & Sophie de Boer

Gianni Vermeersch werd vorige week de allereerste wereldkampioen gravel en ambieert volgend seizoen een semi-klassieker op de weg, maar zijn hart klopt nog steeds heel hard voor de cross. Kortom, de ideale gast om samen met Bram Lambert en Sophie de Boer door de actua van het veldrijden te gaan!
17/10/202250 minutes 47 seconds
Episode Artwork

De Zes - Markante momenten

Bart Raes brengt vijf gewezen topvoetballers bij elkaar om over hun loopbaan te babbelen en parallellen te trekken met het voetbal van nu. In de eerste aflevering hebben Wesley Sonck, Tom De Sutter, Cisse Severeyns, Eric Van Meir en Geert de Vlieger het vooral over hun debuut bij de grote jongens, hun mooiste momenten en de meest intimiderende matchen uit hun carrière.
14/10/202246 minutes 7 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Clásico-special met Pedro Elias, Robin Pront en Angel Redondo

Van Manchester naar Madrid, van de Manchester Derby naar El Clásico. Deze week is het tijd voor een heuse Clásico-special. Nu Barcelona bijna is uitgeschakeld in de Champions League moet de ploeg van Xavi alles op La Liga zetten. De spanning is dan ook te snijden, want zondag trekt de blaugrana naar het Santiago Bernabéu in Madrid. Tijd dus om even te kijken waar Real en Barcelona momenteel staan.Robin Pront en Pedro Elias vertegenwoordigen de Catalanen, Angel Redondo neemt de plaats van Evert in en geeft meteen ook tegengas als Real Madrid-fan. Waar Pedro en Robin bij hun vorige passage nog positief en hoopvol waren, heerst er nu een echte begrafenissfeer.&nbsp;Wie van de huidige spelers staat er vandaag in de mixed XI? Wat met de terugkeer van Messi? En waar staat de jeugd vandaag?
13/10/20221 hour 39 minutes 16 seconds
Episode Artwork

CROSS met Quinten Hermans & Richard Groenendaal

Het veldritseizoen is nu écht begonnen! De coureurs staken afgelopen week de grote plas over voor het jaarlijkse cross-avontuur in de Verenigde Staten. Het decor voor deel één van het Amerikaanse tweeluik was Waterloo in Iowa, waar al snel duidelijk werd dat in de VS dezelfde crosswetten gelden als in Europa: Eli Iserbyt en Fem Van Empel zijn de te kloppen hoofdfiguren. Bram Lambert blikt samen met Richard Groenendaal en Quinten Hermans terug op de openingsmanche van de wereldbeker, het WK gravel én de wereldtitel van Remco Evenepoel!
10/10/202249 minutes 37 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Japan met Gert Vermersch

Het is officieel: er is een nieuwe wereldkampioen Formule 1. En het is dezelfde als vorig jaar. Max Verstappen volgt zichzelf op en zo is er opnieuw geschiedenis geschreven op de GP van Japan. Al was er vooral heel veel verwarring eerst. Wat er allemaal aan de hand was en waarom de Formule 1 weer geen al te beste beurt heeft gemaakt, bespreken Dennis en Sam met opperspecialist Gert Vermersch.
10/10/20221 hour 1 minute 38 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Glazers out met Ward Kerremans en Jelle Tack

Na een weekend groundhoppen in Manchester komt Ward Kerremans het relaas van de Manchester Derby doen. Ook aanwezig is Kick&amp;Rush’er Jelle Tack. Samen laten ze zich onderdompelen in een warm nostalgisch bad.Het viertal overloopt de geschiedenis van Manchester United van de vliegtuigramp in München tot de ramp die Ralf Rangnick heet. Zoals het een special betaamt, worden weetjes net zoals hot takes welig in het rond gegooid.Afsluiten doen ze met hun all-time XI. Wie haalt het in doel en wie zorgt samen met Rooney voor de doelpunten? Je ontdekt het in de Manchester United-special. Oh ja, Glazers out!
06/10/20221 hour 39 minutes 3 seconds
Episode Artwork

CROSS met Paul Herygers & Sophie de Boer

Een nieuw veldritseizoen vraagt om een nieuwe podcast! In CROSS duikt Bram Lambert samen met twee gasten elke aflevering het veld in om de sappigste verhalen en meest opvallende gebeurtenissen van het afgelopen crossweekend uit te lichten. Voor de eerste aflevering krijgt Bram bezoek van commentator Paul Herygers en analiste Sophie de Boer.
03/10/202249 minutes 21 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Singapore met Koen Wauters

De nieuwe wereldkampioen Formule 1 is nog niet gekroond. Dat had afgelopen weekend kunnen gebeuren, maar werd nog even uitgesteld. De race zelf startte in Singapore ook later dan gepland, maar The Paddock is er wel zoals altijd. Met groot bezoek! Koen Wauters is de gast van Dennis en Sam deze week. Geen Swentibold, Vonken &amp; Vuur of Domino ofzo, wel een uur lang vol passie over autosport.
03/10/20221 hour 1 minute 54 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Mike Verstraeten, stop de band

Na een weekje rust ontvangen Sam en Evert ex-Rode Duivel Mike Verstraeten. Naast life coach is Iron Mike ook een fervent whiskyverzamelaar. Beginnen doet hij dan ook met enkele gratis tips, zowel over een goede whisky als over een goede levenshouding.Via KV Mechelen en de volgens hem één van de beste ploegen die we in België ooit gekend hebben komt Mike in Ekeren terecht. Daar zou hij negen jaar lang de lijnen uitzetten en uitgroeien tot een van de sterkste verdedigers van het land. Via Ekeren belandt hij uiteindelijk op het WK 1998 waar hij samen met Lorenzo Staelens een zekere Patrick Kluivert uit de match houdt. Z’n carrière afsluiten doet de immer joviale Verstraeten bij het Royal Sporting Club Anderlecht van Aimé Anthuenis.Over ontploffende auto’s op straftraining, over dansen en zingen in het Swingpaleis en over borstvergrotingen, dat is de MIDMID van deze week.
29/09/20222 hours 8 minutes 54 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Transfers met Stijn Francis en Yordi Yamali

Bij transfers en makelaars denkt Evert meteen aan geld. En wie geld heeft, draagt volgens Evert een pak. Speciaal voor de komst van makelaar Stijn Francis heeft hij dan ook z’n mooiste kostuum aangetrokken. The Boss komt vertellen over de transfers van Dries Mertens en Toby Alderweireld, maar doet ook een boekje over de soms maffiose praktijken in de makelaardij. Yordi “The Fev” Yamali is voor sommigen nog een nobele onbekende, maar al snel blijkt dat hij een van de podcastgoeroes uit Nederland is.Naast de transfers van Toby en Dries heeft het viertal het ook over de trends van deze transferzomer, de trieste wereld van testers, de telefoontjes van Louis Van Gaal en nog zoveel meer. Met een Nederlander en een betrokken makelaar in de zetel, kan het ook niet anders dan over de transfer van Cyriel Dessers gaan.&nbsp;Over voetballen in Bali, bumperkleven in Istanbul tot lunchen in Kopenhagen. Deze derde MIDMID Entourage onthult enkele sappige transfergeheimen.
15/09/20222 hours 10 minutes 59 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Italië met Marc Goossens

Het is altijd uitkijken naar de GP van Italië, want racen in Monza heeft altijd iets meer. Maar het werd een beetje een einde in mineur op zondag spijtig genoeg. Gelukkig is er wel meer dan genoeg om over te praten. Over hoe de Ferrari’s het in hun thuisrace gedaan hebben bijvoorbeeld, over de toekomst van de zoon van een legende, over de straffe invalbeurt van Nyck de Vries en natuurlijk over die ene andere Nederlander. Geen Sam Dejonghe deze keer, die moest opnieuw gaan racen. Maar hij wordt wel vakkundig vervangen door Gert Vermersch. Hij en Dennis krijgen Marc Goossens op bezoek.
12/09/202259 minutes 55 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Serie A-more met Filip Joos en Gilles Mbiye-Beya

Charles De Ketelaere, Divock Origi, Aster Vranckx, Cyriel Dessers én de terugkeer van Romelu Lukaku: de Serie A was afgelopen transferzomer in trek bij onze landgenoten. Toch zijn er moeilijk twee Belgen te vinden met meer liefde voor het Italiaanse voetbal dan Filip Joos en Gilles Mbiye-Beya. Over historie en traditie, maar ook over de huidige stand van zaken: de perfecte reisgids naar de voetballende laars van Europa.
07/09/20222 hours 40 minutes 52 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Nederland met Mathieu Van der Poel

Het was oranje boven in de Formule 1 afgelopen weekend. De Grote Prijs van Nederland, mét een Nederlandse winnaar. Max Verstappen staat alweer wat dichter bij een nieuwe wereldtitel. Om over dat oranje geweld te praten, krijgen Dennis en Sam de ideale gast op bezoek: een bijna even groot fenomeen als Max Verstappen, een Nederlander die al zijn hele leven in België woont, al drie keer wereldkampioen werd en een gigantisch hart heeft voor de autosport en Formule 1: Mathieu Van der Poel.
05/09/20221 hour 2 minutes 5 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Vincent Mannaert, het brein achter de boerenjaren

Beginnen doen we vandaag met taart, want Sam en Evert zitten voor de honderdste keer in de MIDMID-zetel. Feesten doen ze met niemand minder dan Vincent Mannaert. De algemeen manager van landskampioen Club Brugge neemt maar wat graag de honneurs waar.&nbsp;Zo snel hij moet schakelen in transferdossiers, zo geduldig en uitgebreid antwoordt hij nu op alle vragen. Hij vertelt het verhaal over de recordtransfers aan inkomende en uitgaande kant, en glundert tussendoor wanneer Sam Vincents magische linkervoet beschrijft.&nbsp;Van het carnaval in Aalst tot de privéjet uit Milaan, van Anderlecht tot Brugge, van de camping in Waregem tot het Chinees circus in Westkapelle. De link ontdek je in de vierde aflevering van dit seizoen.
31/08/20222 hours 6 minutes 18 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van België met Jeffrey Van Hooydonk

Na een maand vakantie is het weer back to business in de Formule 1 en dus ook voor The Paddock. Er is veel gebeurd naast de wagen in die vier weken, maar er is ook geracet op het mooiste circuit van de wereld, dat van Spa-Francorchamps. Dennis en Stijn praten er uitgebreid over met Jeffrey Van Hooydonck.
29/08/20221 hour 1 minute 40 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Francky Dury, met kasseileggers en de lelijkste truitjes Europa in

Twee uur gezellig keuvelen met de succesvolste Zulte Waregem-coach ooit. Dat is wat we deze week doen. Francky Dury vertelt honderduit over z’n bijna twintigjarige carrière bij de fusieclub, een club waar soms de sky de limit was en waar het op het einde van zijn loopbaan moeilijker liep dan hij zelf ooit had verwacht. Van het Boerenjaar tot het verlies van twee van zijn geliefde ex-spelers, een lach en een traan zijn nooit veraf.&nbsp;Met de club trok hij drie keer Europa in. Drie keer deden ze dat met de lelijkste truitjes van het land. Hard werken wordt beloond, dat is zijn motto. Dat hebben z’n spelers ook gevoeld, sommigen zelfs na een lange werkdag. Over de evolutie van een semiprofclub naar een titelkandidaat om dan via de champagnestreek in moeilijk vaarwater te komen, dat is het verhaal van Francky Dury.
25/08/20222 hours 5 minutes 37 seconds
Episode Artwork

MIDMID ENTOURAGE - WK 1994 met Franky Van der Elst en Frank Raes

We schrijven vrijdag 17 juni 1994, William Jefferson (Bill) Clinton opent het eerste WK Soccer op Amerikaanse bodem. Plaats van gebeuren is het Soldier Field-stadion in Chicago waar ene Oprah Winfrey de openingsshow aan elkaar praat. In een op en top Amerikaans spektakel mag zangeres Diana Ross een penalty trappen, waarna een vals doelkader in elkaar moet stuiken. Ross blijkt een minder begaafde voetbalster dan gedacht en mist grandioos, wat later profetisch zou blijken voor de finale van het toernooi.In de eerste aflevering van MIDMID ENTOURAGE gaan Sam en Evert met de hulp van Frank Raes en Franky Van der Elst terug in de tijd. Het viertal dompelt je onder in het WK van 1994 door ronde per ronde te bespreken, aangevuld met sappige inside anekdotes van Frank en Franky. Van de kaartenrel bij de Rode Duivels tot de atoombom van een Nederlandse journalist.Leg je hoorn dus maar even open, zet je klaar voor de beeldbuis en neurie mee met 'Go
18/08/20221 hour 58 minutes 12 seconds
Episode Artwork

MIDMID - Gert Verheyen, de aanhouder wint

Meer dan twee jaar. Zo lang hebben Sam en Evert moeten wachten om de centrale gast van deze week in hun zetel te mogen verwelkomen. Maar wachten en blijven vragen werkt, want in deze aflevering neemt niemand minder dan Gert Verheyen plaats in de nieuwe zetels van MIDMID. In de openingsaflevering van dit nieuwe seizoen gaat Verheyen geen thema uit de weg. Zijn kenmerkende stijl als speler – namelijk altijd blijven gaan en doorzetten – toont hij ook nu door meer dan 110 minuten het vragenvuur van Sam vol te houden.&nbsp;Vaak wordt Verheyen in één adem genoemd met die andere befaamde Instagrammer Peter Vandenbempt. Het olijke duo trekt sinds het nieuwe seizoen nog vaker met elkaar op en doet dat nu ook in uniforme outfits. Over lachen en analyseren heeft de man die z’n ex-vrouw leerde kennen in een dancing in Hoogstraten het natuurlijk, maar ook andere thema’s zoals wielrennen en Gerts deelname aan het Play 4-programma Over De Oceaan komen uitgebreid aan bod.Maak je klaar
11/08/20221 hour 51 minutes 28 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Hongarije met Gilles Magnus

Op de Hungaroring, een circuit waar inhalen erg lastig is, slaagde Max Verstappen erin om van plaats tien naar de zege te rijden. Er werd hem daarbij weinig in de weg gelegd door dichtste achtervolger Charles Leclerc, want in de reeks ‘Hoe verknoeien we een wedstrijd’ schreef Ferrari een nieuwe episode. Daarnaast zorgde Fernando Alonso voor een bom op de transfermarkt. Veel om over na te praten, en dat doen Stijn en Sam met één van de grootste Belgische talenten in de autosport: Gilles Magnus.
01/08/20221 hour 1 minute 41 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Frankrijk met Marc Goossens

De strijd om de wereldtitel zou afgelopen weekend wel eens in een beslissende plooi gelegd kunnen zijn. Max Verstappen deed een geweldige zaak met zijn overwinning in de GP van Frankrijk en door het uitvallen van uitdager Charles Leclerc. Dennis en Sam bespreken alles van afgelopen weekend met Marc Goossens. En ze blikken even terug op het eerste deel van dit seizoen.
25/07/20221 hour 1 minute 13 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Oostenrijk met Andy Jaenen

We zijn officieel halfweg het seizoen in de Formule 1, maar er is nog niks beslist in het kampioenschap. Charles Leclerc kon in Oostenrijk eindelijk nog eens van de overwinning proeven en geeft zichzelf zo een extra boost van vertrouwen. Maar er is veel meer gebeurd op de Red Bull Ring natuurlijk. Dennis en Sam praten erover met een gevestigde naam in de Belgische autosportwereld: Andy Jaenen is hun gast in The Paddock.
11/07/20221 hour 59 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Groot-Brittannië met Massimo Bottiglieri

De Grote Prijs van Groot-Brittannië&nbsp;deed vele monden openvallen. Zhou Guanyu overleefde een verschrikkelijke crash en Carlos Sainz pakte zijn eerste zege ooit in de Formule 1 ondanks (of dankzij) tactische keuzes van Ferrari die veel weg hadden van commedia dell’arte. Race-ingenieur en volbloed Italiaan Massimo Bottiglieri mocht het komen uitleggen bij Stijn en Sam.
04/07/202255 minutes 50 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Canada met Marc Goossens

Na iets meer dan drie jaar werd er eindelijk nog eens met Formule 1-wagens geracet in Canada. En het was weer Red Bull en oranje boven. Max Verstappen verstevigde zijn leidersplaats nog maar eens. Maar er is veel meer gebeurd om uitgebreid over te praten. Dat doen Dennis en Sam deze week met Marc Goossens.
20/06/20221 hour 1 minute 36 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Azerbeidzjan met Jeffrey Van Hooydonk

Om Sam jaloers te maken, hebben we in The Paddock opnieuw iemand uitgenodigd die al in een Formule 1-wagen heeft gezeten. Jeffrey Van Hooydonk komt over zijn ervaring in de F1 praten, over Le Mans, het verschil tussen uithoudingsraces en sprints en natuurlijk over alles wat er dit weekend gebeurd is in Azerbeidzjan.
13/06/20221 hour 1 minute 37 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Monaco met Bas Leinders

Het is weinig Belgen gegeven om in een Formule 1-wagen te mogen rijden, maar Bas Leinders weet effectief hoe dat voelt. Hij komt met Dennis en Sam praten over zijn eigen ervaringen, hoe het voelt om in de Formule 1 te zitten en natuurlijk om de Grote Prijs van Monaco helemaal mee te ontleden.
30/05/20221 hour 1 minute 25 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Spanje met Tom Boonen

Normaal praat hij over racen op twee wielen, maar voor The Paddock komt Tom Boonen met liefde en plezier over Formule 1 praten. Hij heeft het met Dennis en Sam over alles wat er gebeurd is voor en tijdens de Grote Prijs van Spanje, de upgrades, de opmars van Mercedes en zijn eigen race-carrière én pas uitgebrachte persoonlijke bril.
23/05/20221 hour 1 minute 15 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Miami met Stijn De Weert

De eerste Grote Prijs van Miami heeft voor veel spektakel gezorgd, al was dat vooral naast de baan. Het was zien en gezien worden. En dat bespreken Dennis en Sam deze week met Stijn De Weert. Hij presenteert de F1-uitzendingen op Play Sports, geeft commentaar op F2 en F3 én heeft autosport in zijn bloed zitten.
09/05/20221 hour 47 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Emilia-Romagna met Wim Everaerts

De GP van Emilia-Romagna had een feest moeten zijn voor Ferrari, maar het werd een weekend om snel te vergeten. En dat in eigen land. Voor Red Bull werd het dan weer een absolute voltreffer. Dennis en Sam praten er uitgebreid over in een nieuwe aflevering van The Paddock, met Wim Everaerts, ingenieur en technisch directeur bij WRT.
25/04/20221 hour 28 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Australië met Kris Wauters

Na drie jaar werd er eindelijk nog eens geracet in Australië. De beleving was fantastisch, de GP zelf iets minder. Maar het leverde wel weer heel veel op om over te praten. De raket van Ferrari, de problemen bij Red Bull en Max Verstappen, de heropleving van Mercedes en de teleurstelling bij Aston Martin. Het zijn maar een paar van de dingen die aan bod komen in The Paddock met Dennis, Sam en Kris Wauters.
11/04/20221 hour 35 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Saoedi-Arabië met Marc Goossens

Twee Grote Prijzen ver in het nieuwe F1-seizoen en het lijkt duidelijk dat Ferrari en Red Bull de te kloppen ploegen &amp; Charles Leclerc en Max Verstappen de te kloppen rijders zijn. In Saoedi-Arabië kregen we opnieuw een spannend duel tussen die twee te zien en nog veel meer om over te praten. Dennis en Sam doen dat deze week met Belgische autosportlegende Marc Goossens.
28/03/20221 hour 1 minute 10 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - GP van Bahrein met Massimo Bottiglieri

Het is eindelijk echt begonnen! En er is direct veel gebeurd. Ferrari is helemaal terug en domineert, Red Bull faalt volledig, Mercedes beperkt de schade en Haas zorgt voor het mooiste verhaal van het weekend. Meer dan genoeg materiaal om over te praten in de tweede aflevering van The Paddock met Dennis, Sam en special guest Massimo Bottiglieri, voormalig data engineer, race engineer, technisch directeur &amp; managing director bij Lamborghini.
21/03/20221 hour 32 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK - Seizoensvooruitblik met Gert Vermersch

Het nieuwe Formule 1-seizoen komt eraan, maar voor het zover is moet er eerst vooruitgeblikt worden. Wat mogen we verwachten met de nieuwe regels en wagens? Welke teams worden top en welke flop? En hoe kan het komende jaar ooit tippen aan het waanzinnige vorige seizoen? Dennis Xhaët en Sam Dejonghe bespreken het samen met Gert Vermersch in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van The Paddock.
16/03/20221 hour 1 minute 42 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Sam Dejonghe, Marc Goossens en Gert Vermersch

Wat een apotheose van het F1-seizoen! Max Verstappen is (voorlopig) wereldkampioen geworden op de meest onwaarschijnlijke manier. Tijd om na te praten, met de banden nog warm van de race.
12/12/202159 minutes 59 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Jeroom & Sam Dejonghe

Je zou het misschien niet zeggen, maar de enige echte Jeroom is een gigantische auto- en autosportfreak. De ideale gast om bij Dennis en Sam in The Paddock te komen praten over de knotsgekke GP van Saoedi-Arabië en de titelstrijd die alleen maar spannender wordt. Nog één GP te gaan en Verstappen en Hamilton hebben even veel punten. Het uur was snel gevuld.
06/12/20211 hour 2 minutes 32 seconds
Episode Artwork

VLAMMAARIS! met Kassie Missipo & Ella Van Kerkhoven

Geblesseerde Red Flames Kassie Missipo en Ella Van Kerkhoven zijn te gast bij Dennis Xhaët in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië. Ze blikken terug op de nederlaag tegen Noorwegen, wikken en wegen hun kansen voor het EK, en kijken vooruit naar het moeilijke parcours richting WK.
23/11/202139 minutes 53 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Andries Beckers & Sam Dejonghe

Het verschil is weer kleiner geworden en de spanning alleen maar groter in de strijd voor de wereldtitel in de Formule 1. Het perfecte scenario voor de derde aflevering van The Paddock. En Dennis en Sam krijgen ook de ideale gast op bezoek: Andries Beckers van Welcome to the AA, de populairste podcast van België. Hij komt praten over wat er allemaal gebeurd is, zijn liefde voor de sport en hij zorgt vooral voor een andere en interessante kijk op F1.
22/11/20211 hour 5 minutes 5 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Gert Vermersch & Sam Dejonghe

Wie dacht dat de titelstrijd in de Formule 1 voorbij was, heeft opgelucht kunnen ademhalen na afgelopen weekend. Lewis Hamilton reed één van de meest waanzinnige weekends uit zijn carrière bijeen en bewees dat het bijlange nog niet gedaan is. Dat alleen is al meer dan genoeg materiaal voor de tweede aflevering van The Paddock met Dennis, Sam en Gert Vermersch. Maar er is nog zoveel meer. Te veel zelfs om in een uurtje Formule 1 te krijgen.
15/11/20211 hour 1 minute 27 seconds
Episode Artwork

THE PADDOCK met Tom Boonen & Sam Dejonghe

In de eerste aflevering van The Paddock blikt Dennis Xhaët met Tom Boonen en Sam Dejonghe terug op wat al een razend spannend seizoen is geweest. Ze gaan uitgebreid in op de titelstrijd, de belangrijkste momenten van dit seizoen, de Grote Prijs van Mexico City en bespreken de racecarriere van Tom Boonen.
08/11/202159 minutes 31 seconds
Episode Artwork

VLAMMAARIS! met Tine De Caigny & Justine Vanhaevermaet

Onze Belgische nationale vrouwenploeg bereidt zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kosovo en Noorwegen en dus ontvangen we in een nieuwe aflevering van VLAMMAARIS! opnieuw twee Red Flames. Gouden Schoen Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet nemen plaats in de zetel naast Dennis Xhaët, Sam Kerkhofs en nieuw gezicht Josefien Hendrickx.
04/11/202138 minutes 36 seconds
Episode Artwork

VLAMMAARIS! met Isabelle Iliano & Marie Minnaert

Met de kwalificaties van het WK vrouwenvoetbal voor de deur, openen Dennis Xhaët en Sam Kerkhofs de studio voor VLAMMAARIS! Elke aflevering ontvangen ze twee sterkhouders uit het elftal van de Red Flames. In de eerste aflevering krijgen ze bezoek van Isabelle Iliano en Marie Minnaert, in clubverband allebei actief bij competitieleider Club YLA.
04/11/202132 minutes 50 seconds