Winamp Logo
Pitstop Cover
Pitstop Profile

Pitstop

Dutch, Sports, 7 seasons, 159 episodes, 2 days, 21 hours, 4 minutes
About
Een podcast over de Formule 1 en Max Verstappen met AD Sportwereld verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink.
Episode Artwork

Max Verstappen wint in Spanje, maar is flink aan het compenseren

Weer was er een zege voor Max Verstappen dit seizoen. In Spanje kwam de Nederlander als eerste over de streep. Maar Verstappen is klaar met waarschuwing geven. In Pitstop, de wekelijkse formule 1 podcast van AD Sportwereld neemt presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Arjan Schouten het weekend door. ‘Max Verstappen is aan het compenseren’, reageert Schouten in de podcast. ‘Al weken. Hij bevestigde dat zelf zaterdag en voegde eraan toe dat je niet steeds op 101% kan rijden. Dan ga je fouten maken aldus Verstappen.’Maar is er verbetering op komst bij Red Bull? Of gaan er naast McLaren nog meer teams de Nederlander bijhalen en inhalen? Beluister de hele aflevering van Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202420 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Orange Army: een leger Max fans

Tijdens het EK Voetbal zie je altijd een indrukwekkende oranjestoet door de straten van een speelstad. De Formule 1 kent ook een eigen Orange Army. De komende weken zijn ze in Europa veelvuldig in beeld. Ze komen voor één man: Max Verstappen. In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, bespreekt Etienne Verhoeff met Arjan Schouten en Jeroen Huis In ’t Veld dit fenomeen. ‘Vroeger ging de Formule 1 fan uit Nederland naar een race, nu gaan de Max Verstappen fans’, vertelt Jeroen Huis In ’t Veld. De bedenker van de Max Verstappen tribune gaat in op de Orange Army. ‘Max heeft nieuwe fans aangewakkerd en wel heel veel. En een ander type. De originele fan gaat voor de sport en loeiende motoren. Nu komen mensen Max Verstappen aanmoedigen.’ Arjan Schouten kan zich de entree van The Orange Army goed herinneren. ‘In 2017 Spa stond er opeens een DJ, Dominic Graat, op de tribune tussen de Nederlanders. Alle cameraploegen kwamen daar op af. Die jongen kon toen ook naar Hongarije om te draaien, op één voorwaarde dat hij niet Snollebollekes zou draaien. Dat kon de tribune niet aan.’ Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/19/202417 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Smaller, lichter, korter. In 2026 moet het anders met de Formule 1

Een wagen die korter, smaller en lichter is. Dat is het voorstel dat de FIA heeft gedaan voor 2026. Het doel is duidelijk: meer actie, meer spanning in de race. De vraag is of ze dat kunnen bereiken hiermee. In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, onderzoekt Etienne Verhoeff de voorgestelde wijzigingen bij Arjan Schouten, Rick Winkelman en Tom Coronel. ‘Waren het geen millimeters?’, vraagt Tom Coronel zich af als hij hoort dat een formule 1 wagen 10 centimeter smaller wordt en 20 centimeter korter. ‘Mijn racehart gaat absoluut niet sneller kloppen van deze voorgestelde wijzigingen aan de wagens. Het wordt een heel ingewikkeld rekenmodel in plaats van autoracen. Max Verstappen houdt van puur racen. Die is ook kritisch hierover.’ ‘Het is wel goed dat er iets gebeurt om meer spanning in de wedstrijden te krijgen’, zegt Rick Winkelman, commentator bij Ziggo Sport. ‘Ik ben wel benieuwd hoeveel er uiteindelijk doorgaat van deze voorgestelde wijzigingen. Het is ingrijpend, maar de vraag is wat er realiteit gaat worden.’ Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/12/202419 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Grand Prix van Canada laat zien hoe goed Verstappen is

De formule 1 is weer spannend. Montreal gaf de fan alles wat de sport mooi maakt. Regen, zonneschijn, tactiek, drama en vreugde. Max Verstappen ging er met de zege vandoor. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet meer. In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, legt AD F1 watcher Arjan Schouten uit waarom in gesprek met presentator Etienne Verhoeff. 'Ik ben pas drie rondjes voor het einde gaan tikken aan het wedstrijdverslag’, vertelt Arjan Schouten. ‘Toen had ik het gevoel dat Verstappen het niet meer weg ging geven. Want de nummer twee of drie had de race ook kunnen winnen. Al ziet een blinde wel dat Verstappen hier heeft laten zien hoe goed hij is. Hij is de prooi en de rest jaagt op hem. Dan wordt Verstappen zo uitgedaagd en daar wordt hij beter van.’ Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202420 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kies je rijdersduo: haantjes of vrienden?

Sergio Perez heeft zijn contract verlengd bij Red Bull met twee jaar. De Mexicaan is duidelijk de tweede rijder in het team achter Max Verstappen. De laatste jaren versleet de Nederlander behoorlijk wat teamgenoten. Hoe stel je als teambaas nou dat duo samen? In Pitstop duikt Etienne Verhoeff met Arjan Schouten en Tom Coronel in de wereld van teamgenoten.'Elkaar helpen bestaat niet in de Formule 1', stelt Coronel. 'Het zijn allemaal ego's. Daarom vind ik het ook van lef getuigen dat Ferrari volgend jaar kiest voor Leclerc en Hamilton.'Verder blikken ze vooruit op de Grand Prix van Canada dit weekend. 'De vrijdag gaat laten zien wat voor weekend het wordt voor Verstappen', stelt Schouten.Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/5/202416 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Bijrol voor Verstappen in Monaco

De Grand Prix van Monaco bracht voor Max Verstappen niet het gewenste resultaat. Geen zege, geen podium en dat was lang geleden voor de Nederlander, want een race uitrijden is meestal een podium. Maar Monaco was voor Charles Leclerc. In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld, blikken AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs en presentator Etienne Verhoeff terug op de race. 'Er was geen klap aan deze race', zegt Abbenhuijs vanuit Monaco. 'Behalve het incident rondom Perez de eerste ronde gebeurde er weinig. Het is filerijden daarna.' En waarom kon Verstappen vooraan niet meerijden? 'Als hij met de Red Bull over de curbs ging, dan stuiterde hij alle kanten op. Hij moest er omheen rijden, in tegenstelling tot Ferrari en McLaren bijvoorbeeld. Verstappen verloor daardoor veel tijd.'Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202415 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Magisch Monaco, maar hoe lang staat het nog op de racekalender?

Bubbels. Kaviaar. Boten. Terrassen. Dure zonnebrillen. Mondain Monaco staat op het programma dit weekend. Het is zien en gezien worden. Het is historie en traditie. Maar hoe lang nog? En waar kan je het beste kijken? Etienne Verhoeff zoekt het uit in Pitstop, de AD F1 Podcast met Marijn Abbenhuijs en Tom Coronel. Beluister de podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/22/202414 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

De concurrentie zit Verstappen nu echt op de hielen

Is de spanning eindelijk weer terug in de formule 1? Heeft Mclaren het wondermiddel gevonden om Max Verstappen aan het zweten te krijgen tijdens de race? In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld, blikt presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Arjan Schouten terug op de race. ‘Lando Norris zei na Imola: we doen mee. Daar ben ik het mee eens’, zegt Schouten vanuit Italie. ‘Ze moeten bij Red Bull iets harder gaan werken. Dat kon je bij Verstappen wel horen tussen de regels door. Daarbij komt dat Verstappen alles beter laat lijken dan het is.’Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202417 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

S-E-N-N-A. Vijf letters, maar veel meer dan een coureur

Dertig jaar geleden verongelukte Ayrton Senna op Imola. Dat zal dit weekend niet ongemerkt voorbij gaan op Imola, de plek waar Senna het leven liet. Maar Senna en de Formule 1 zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. In Pitstop duikt presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Arjan Schouten in de erfenis van Senna. ‘Senna is nooit ver weg in de Formule 1. Waar je ook gaat in de wereld’, vertelt Schouten. 'Die vijf letters is veel meer dan een coureur en dat is echt echt omdat hij ons vroeg ontvallen.’ Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/15/202420 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Dure nachos, VIP pakketten en kostbare hotels

Dure broodjes met kreeft. 275 dollar voor een schaaltje nacho's. Op social media gingen de prijzen in Miami die het Hard Rock Cafe rekende viraal. Maar de laatste jaren klagen Formule 1 fans steeds vaker over de stijgende prijzen op het circuit. In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld duikt presentator Etienne Verhoeff in de prijzen rondom een race. Hij bespreekt het met AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs en Mitchell Stegers die met EMboost reizen organiseert naar de Formule 1. 'In Zandvoort klagen bezoekers over een biertje voor €6,50, maar Amerikanen lachen daarom', zegt Stegers in de podcast. 'In een sportstadion in de VS ben je al snel 30 dollar kwijt voor een broodje hamburger', vult Abbenhuijs aan. Stegers: 'Je ziet in de Formule 1 dat er vooral goedkope kaartjes worden verkocht of hele dure VIP pakketten. De middengroep wordt eigenlijk vergeten.' Beluister de hele Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/8/202412 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Max Verstappen kan ook verliezen (en Norris winnen)

Geen zege voor Max Verstappen in Miami. De Nederlander werd in Florida tweede. Lando Norris won en dat was de eerste zege ooit voor de Brit. In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld praat presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs over het raceweekend, een blije Norris en broodjes kreeft van 120 dollar. 'Lando No-win heeft hij vaak om zijn oren gekregen, maar eindelijk heeft de Brit zijn eerste overwinning in de Formule 1 binnen', blikt Abbenhuijs terug op de Grand Prix van Miami. ‘Norris kon een sur plus aan snelheid omzetten in een zege. Met een beetje mazzel en een safety car situatie kwam hij voor Verstappen terecht. Maar Max kon hem niet achterhalen. Voor de Formule 1 ook wel prettig dat de Nederlander een keer op waarde wordt geklopt.' Beluister de hele podcast via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202415 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Max Verstappen racet liever op old-style circuits dan door de straten van Miami

Na Jeddah en Melbourne is Miami alweer de derde grand prix op een stratencircuit. De een is fan van de races in de wereldsteden, de ander zoals Max Verstappen niet. Maar inmiddels hebben we al 8 races op de kalender op een stratencircuit en dat worden er in de toekomst nog meer. Pitstop duikt in de race door de straten van een stad. Een lust of een last? Presentator Etienne Verhoeff neemt het door met AD F1-watcher Marijn Abbenhuijs en coureur Tom Coronel. ,,Een stratencircuit is het mooiste wat er is'', zegt Coronel. ,,Je moet ruiger zijn. En elke fout wordt afgestraft. Boem is ho! Max houdt van de old-style circuits, valt me op.’'Beluister de hele podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/1/202414 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

De waarde van het merk Max Verstappen

Max Verstappen stond al in Forbes met zijn verdiensten. Maar zijn prestaties leverde hem onlangs een vermelding op in Time. Het tijdschrift omschreef de prestaties van de Nederlander in 2023 als volgt: 'Geen enkele sporter reed meer overwinningsrondjes op meer plekken op de wereld dan Verstappen.'In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld, duikt presentator Etienne Verhoeff in het merk Verstappen en de internationale waarde. 'Overal waar je komt in de wereld zie je Verstappen. Van The Strip in Las Vegas tot Qatar', vertelt AD F1 watcher Arjan Schouten. 'Voor Nederlandse bedrijven zonder internationale ambities is Max Verstappen niet meer betaalbaar', zegt marketeer Chris Woerts. Wat kost de Formule 1 coureur?Je hoort het in Pitstop via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/24/202414 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Bingokaart van Max Verstappen is bijna vol

Soeverein. Dat is het woord dat past bij de overwinning van Max Verstappen. Hij won zowel de sprint race als de hoofdrace. In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, blikt AD F1 watcher Arjan Schouten terug op de race in China met presentator Etienne Verhoeff.  ‘Bij de sprintrace was hij op het slot al aan het experimenten. Dat geeft aan hoe ver Verstappen voor ligt op de rest’, vertelt Schouten in podcast. ‘Het zit hem voor Verstappen straks alleen nog maar in de cijfers. Records. Landen waarin hij heeft gewonnen, etc.’ Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD app of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202421 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Deze Grand Prix won Max Verstappen nog nooit

Na vijf jaar keert de Grand Prix van China weer terug op de kalender van de Formule 1. Door Corona werd de race meerdere malen uitgesteld. Maar in die vijf jaar is de Formule 1 wereld behoorlijk veranderd. In Pitstop nemen Arjan Schouten, F1 watcher van AD Sportwereld, en presentator Etienne Verhoeff die veranderingen door.Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/202417 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Het brein achter de wagen van Max Verstappen

Succes kent vele vaders. Maar binnen Red Bull is er één vader als het gaat om het design van de wagen: Adrian Newey. De Chief Technical Officer van het team en verantwoordelijk voor de bouw van de succesvolle RB wagens. In Pitstop duikt presentator Etienne Verhoeff met Marijn Abbenhuijs in het verhaal achter Newey.'Na Helmut Marko is Adrian Newey de belangrijkste man binnen Red Bull als het gaat om het succes van het team', zegt Abbenhuijs in de podcast. 'Had je me dit in 2021 had ik nog Verstappen gezegd, maar nu zou ik deze volgorde kiezen.'En blijft Newey bij Red Bull na dit seizoen? Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD app of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/10/202417 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

‘De overmacht van Verstappen is weer een stapje verder gegaan’

Max Verstappen werd…weer winnaar van een race in de Formule 1. Na zijn zeldzame uitvalbeurt in Australië was er nu weer een zege in Japan. Zonder zorgen reed de Nederlander naar de overwinning, gevolgd door teamgenoot Checo Perez. In Pitstop bespreken F1-watcher Marijn Abbenhuijs (vanuit Suzuka) en presentator Etienne Verhoeff het raceweekend. ‘Lando Norris greep in tijdens de persconferentie voor de race’, vertelt Marijn Abbenhuijs. ‘Na de kwalificatie zei Verstappen namelijk dat hij nog twijfelde over de ‘racepace’ van de Red Bull. Toen zei Norris al dat het onzin was. Al vier of vijf jaar is Red Bull goed in de race en vinden ze iets extra’s. Ze zijn niet te kloppen voor ons.’Verder praten Marijn en Etienne over de verloren discussie van Verstappen met zijn engineer, het overschot van Carlos Sainz, de punten van thuisfavoriet Yuki Tsunoda en meer.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202417 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

In een rechte rij voor een handtekening van Max Verstappen

Het Formule 1 circus is geland in Japan. Daar wordt dit weekend de Grand Prix verreden. Eerder dan gebruikelijk in het seizoen. Maar de Japanners malen daar om, als er maar een race is. Het land is gek van autosport. In Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld bespreken AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs en presentator Etienne Verhoeff het nieuws.'Ik ben gek op Suzuka', vertelt Abbenhuijs vanuit Japan. 'Aan de andere kant, een straatrace door Osaka, zoals die stad wil, zou ook heel tof zijn. Zeker omdat de sport zo leeft hier.' Dat heeft coureur Tom Coronel zelf ook ondervonden in zijn Japanse jaren. 'Ik heb hier een eigen fanclub. En een vrouw die koekjes bakt in de vorm van mijn hoofd. Dat is in het begin heel onwennig', reageert Coronel.Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/3/202418 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Hoe fit is een Formule 1 coureur?

Wat doe jij als je blinde darm eruit gehaald wordt? Hoe snel zit je weer in de auto op weg naar je werk? Het verschilt natuurlijk per persoon, maar heel normaal is het niet om twee weken na je operatie een Formule 1 race te rijden en te winnen. In Pitstop duikt Etienne Verhoeff deze week in de fitheid van de coureur.'Hij had een heel schema de week voor de race', vertelt Arjan Schouten die voor AD Sportwereld in Australië was. 'Allemaal trainingen, rust momenten, om zo toch de race te kunnen rijden.' ‘Topsporters voelen lichamelijk hetzelfde als andere mensen', vertelt Errol Esajas van SC Rijnmond. Hij traint dagelijks topatleten. 'Het verschil zit hem in de mentale knop die topsporters omzetten. Een paracetamol erin en gaan. Onderschat die drive niet. Het heeft niets met geld te maken. Hij wil winnen.’Tom Coronel vult aan in Pitstop. 'In het verleden had je een tv programma over de fitste topsporter van Nederland en daar deden autocoureurs ook altijd in de top mee.'Beluister de hele aflevering nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/27/202416 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Max Verstappen is onverwacht snel klaar in Australië

Zou het Max Verstappen lukken om alle races dit Formule 1 seizoen te winnen? Dat was de laatste weken een vraag die rondging in de paddock. De dominantie van Red Bull en Verstappen zorgde voor twijfels bij de andere teams. De Grand Prix van Australië gaf op één vraag een antwoord: Verstappen wint ze niet allemaal.In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, bespreekt presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Arjan Schouten de race down under. Schouten zag in Melbourne de Nederlander na vijf rondjes uitvallen. 'Dat was even wennen. Want ineens moesten we tijdens de race naar de mixed zone voor een interview met Max Verstappen. Dat was even geleden', vertelt Schouten een paar uur na de race.Verder bespreken ze de zege van Sainz, het team van Williams dat een wagen tekort kwam en de prestaties van Perez. Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD app of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202420 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

De logistiek achter de Formule 1-wereld

De Formule 1 is misschien wel de grootste logistieke operatie in de sportwereld. In 9 maanden worden er 24 races gehouden in 21 landen over 5 continenten. In deze Pitstop duikt presentator Etienne Verhoeff met AD F1 watcher Arjan Schouten achter het verhaal van de logistiek in de Formule 1. 'Dat is een enorme operatie', vertelt Schouten. 'Dit jaar is begin maart de eerste race, maar de planning voor dit seizoen bij DHL en de Formule 1 was achttien maanden daarvoor al rond. In tegenstelling tot voetbal, waar een team naar een stad vliegt om te spelen in een stadion en weer weggaat, moet rondom een Formule 1 race alles worden opgebouwd.'Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/20/202418 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Formule 1 uitzendrechten gaan record breken in Nederland

Max Verstappen wint de ene na de andere race. De sport wordt daarmee voorspelbaar volgens sommigen en wat betekent dit voor de uitzendrechten van de Formule 1? In Amerika zijn de kijkcijfers al met tien procent gedaald. In deze aflevering van Pitstop duikt Etienne Verhoeff met Marijn Abbenhuijs en Chris Woerts in de wereld van marketing en sportrechten. Is de Formule 1 straks slachtoffer van het eigen succes? Bovendien is er in Nederland een strijd gaande om de uitzendrechten voor de komende drie jaar. Genoeg partijen die interesse hebben. En volgens Chris Woerts wordt de dertig miljoen die ViaPlay betaalde de laatste jaren ruim overboden.Luister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/13/202411 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Verstappen blijft kalm in het oog van de storm

Raceweekend twee van het Formule 1 seizoen bracht, wederom, een zege voor Max Verstappen. De Nederlander was in Saoedi-Arabië weer de beste en de 1-2 voor Red Bull bevestigde de dominantie van het team dit jaar. Al kwam er in Jeddah wel weer een hoofdstuk bij het gedoe achter de schermen bij Red Bull. Een mogelijke schorsing voor Dr. Helmut Marko die later weer werd teruggedraaid en de woorden van Verstappen dat Marko moest blijven bij het team.In Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, bespreken AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs en presentator Etienne Verhoeff het weekend in Jeddah.Beluister hem nu via AD.nl of luister en abonneer via Spotify of Apple Podcast.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/202416 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

De gossip in de Formule 1

Het Formule 1 seizoen is één race onderweg, maar nu al staat het jaar bol van de geruchten, gossip en schandaaltjes. 'Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt', reageert Tom Coronel in Pitstop, de F1 podcast van AD Sportwereld. Wat is er aan de hand? Waarom voeren geruchten de boventoon dit seizoen? Presentator Etienne Verhoeff zoekt het uit met Marijn Abbenhuijs en analist Tom Coronel.'Ik ga niet naar het circuit vandaag om al die geruchten uit te zoeken', vertelt Abbenhuijs vanuit Saoedi-Arabië. 'Het gaat mij om de sport en het is ook heel lastig om te achterhalen wat er nu waar is en waarom dit gebeurt.' 'Ego', reageert Coronel. 'Het lijkt wel of de ego-personen, de kopstukken van de sport, nu aan de beurt zijn.'Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/6/202416 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Een zeldzame dag voor Verstappen in Bahrein

Met overmacht won Max Verstappen de eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen. In Bahrein was het tijdens de trainingen nog wat zoeken, maar in de race stond er geen maat op de Nederlander. Over het eerste raceweekend praat Etienne Verhoeff na met AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs in een nieuwe Pitstop, de wekelijkse Formule 1 podcast van AD Sportwereld. 'Verstappen noemde het zelf ook een zeldzame dag waarin alles perfect was', blikt Abbenhuijs terug op de race in Bahrein. 'De andere teams waren met hun nieuwe concept nog veel meer aan het zoeken naar de juiste balans. Dat zie je vaker bij de eerste race van een nieuw seizoen. Mercedes, Ferrari, McLaren hebben hun wagen op de RB19 van vorig seizoen gebaseerd. Dan moet je even zoeken naar de juiste afstellingen.'In Pitstop gaan ze de teams langs, de huismus Verstappen en mail met alle appjes van Christian Horner naar een medewerkster van het Red Bull team. Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202417 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Max Verstappen wordt weer wereldkampioen

Drie dagen testen in Bahrein gaven duidelijkheid over één ding: Max Verstappen wordt wereldkampioen. Dat vertelt Marijn Abbenhuijs in een nieuwe Pitstop, de wekelijkse AD F1 Podcast. 'De teams waren verbaasd hoe goed de RB20 nu al was en hoe makkelijk Verstappen erin reed.'In Pitstop gaat het ook over de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner van grensoverschrijdend gedrag. Bij de FIA persconferentie kreeg de Britse teambaas van Red Bull hier diverse vragen over van de journalisten. Lees hier ook het verhaal van Marijn op AD.nl.En wie kan er in de slipstream van Red Bull mee dit seizoen? Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202421 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Schone schijn bij presentatie van de RB20

De RB20 presentatie van Red Bull stond niet in het teken van de nieuwe wagen van Max Verstappen. Rondom het persmoment hingen de beschuldigingen aan het adres van Christian Horner over grensoverschrijdend gedrag als een donkere wolk erboven. Red Bull deed er alles aan om het gesprek niet daarover te laten gaan. Maar dat was lastig concludeert Marijn Abbenhuijs in een nieuwe Pitstop.In de Formule 1 podcast van AD Sportwereld bespreekt hij met presentator Etienne Verhoeff zijn dag in Engeland, de aanpassingen aan de RB20, hoe Max Verstappen erbij zat en het lange seizoen dat voor de deur staat. Beluister de podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202416 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Heeft de affaire Horner gevolgen voor Verstappen?

Het Formule 1 seizoen moet nog beginnen, maar er is al genoeg vuurwerk geweest de laatste weken. Zo maakten Lewis Hamilton en Ferrari bekend in 2025 te gaan samenwerken. Maar wat betekent dat voor het huwelijke Hamilton/Mercedes in het seizoen 2024?Verder werd bekend dat Red Bull een onderzoek heeft ingesteld naar het gedrag van Christian Horner. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Welke gevolgen heeft dit voor Verstappen? En dan zijn er nog zaken als DRS eerder open, de sprintraces dit jaar en de teleurstelling bij Andretti. In een nieuwe Pitstop, de Formule 1 podcast van AD Sportwereld, nemen AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs en presentator Etienne Verhoeff het nieuws door.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202416 minutes, 20 seconds