Winamp Logo
Pippi for voksne Cover
Pippi for voksne Profile

Pippi for voksne

Danish, Social, 1 season, 5 episodes, 2 hours, 15 minutes
About
Der er få børnebogskarakterer, der bliver citeret lige så ofte som Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe. Men hvad kan bøgerne om Pippi, som både børn og voksne holder så meget af, egentlig sige om, hvordan vi bør leve? I denne serie tager Rikke Collin og Signe Amtoft udgangspunkt i Pippis måde at håndtere angst, dannelse, penge, humor og køn, og undersøger gennem specifikke citater, hvad Pippis livsfilosofi er, og om vi voksne kan bruge den til noget i 2020. Individuelt og i samfundet. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Episode Artwork

5:5 - Pippi og køn

"Man kunne være sørøver og en virkelig fin dame på samme tid" Pippi bliver ofte brugt som et feministisk forbillede i nutiden. Men allerede i hendes samtid var hun og hendes forfattermor Astrid Lindgren en del af en tendens med kvinder, der sagde nej tak til 'plejer'. I dette afsnit ser vi nærmere på den tid, Pippi oprindeligt udkom i, og sammenligner med en anden bog fra 1940'erne, nemlig Simone de Beauvoirs Det andet køn. Gæst: Kønsforsker Emma Holten. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 12. april).
3/7/202427 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

4:5 - Pippi og humor

"Alle børn burde skydes" Det er ikke sjældent, Pippi står ansigt til ansigt med autoriteter - lærere, politifolk og sure, gamle mænd er ofte nogle af de typer, hun skal håndtere. Det gør hun ofte ved hjælp af humor og ironi, og ofte er autoriteterne selv punchlines. I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis brug af ironi og humor over for autoriteter, og hvorfor det er vigtigt, at gøre grin af folk med magt. Gæst: Komiker, musiker og cand. mag. I Medievidenskab og kommunikation Molly Thornhill. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 11. april).
3/7/202427 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

3:5 - Pippi og penge

"Behold resten, og køb noget godt til børnene". Pippi er, med egne ord, rig som en trold. Men hvordan forholder hun sig til alle de penge, hun har liggende i en kiste fra sin Sydhavskongefar? I dette afsnit har vi givet de samme citater om Pippis forbrug til to gæster med to meget forskellige finanspolitiske ståsteder og fået dem til at kommentere på, hvad det siger om Pippi, og hvordan hun ville passe ind på Christiansborg. Gæster: Politikere Laura Lindahl og Pernille Skipper. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 11. april).
3/7/202427 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

2:5 - Pippi og (ud)dannelse

"For megen lærdom kan knække selv den stærkeste". Pippi er ikke særligt glad for at gå i skole. Hun er ikke god til at stave, og hun vil hellere rejse til Lissabon end læse om byen i en bog. Generelt er Pippi ikke særlig glad for navigere i de systemer, de voksne sætter op, de voksne har generelt ret svært ved at greje Pippis måde at håndtere dem på. I dette afsnit møder vi en, der havde det på samme måde som ung, og som synes, og ser nærmere på, hvordan Pippi repræsenterer de kompetencer, mange børn har. Gæst: Iværksætter og børnebogsforfatter Emilie Melgaard Jacobsen. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 10. april).
3/7/202427 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

1:5 - Pippi og psyken

"Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Det er det mest kendte Pippi-citat, men i hvilken forbindelse siger Pippi det egentlig? Og hvad siger det om ens psyke, at man lever ud fra devise om bare at gøre ting uden at tænke for meget over konsekvenserne? I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis forhold til sine venner, hvilken type leder hun er, og om hun ville have en diagnose. Gæst: Erhvervspsykolog og familieterapeut Mette Amtoft. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 9. april).
3/7/202427 minutes, 11 seconds