Winamp Logo
Petrolheads | BNR Cover
Petrolheads | BNR Profile

Petrolheads | BNR

Dutch, Cars and Motoring, 7 seasons, 336 episodes, 5 days, 4 hours, 13 minutes
About
Vanuit Petrolheads H.Q. bespreken Bas van Werven en Carlo Brantsen op geheel eigen wijze het autonieuws, zolang dat maar niet al te groen en salonfähig is.
Episode Artwork

333’s, ze zijn er wel maar je ziet ze niets

Kopervet, hoog-vibrationele wezens, gedoe met derde remlichten, volle terreinen met Chinees spul, Appia’s (nu mét kabelboom!), best wat nieuws en een mooie herinnering van Ruud Gersons. Het komt allemaal langs vandaag, net als de plotselinge naamwissel van Milano naar Junior bij Alfa en het drama dat Tesla heet. Gezelligheid!   Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR AppApple PodcastSpotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/20241 hour, 6 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Zolang Jim Farley van Ford blijft zitten, houdt de Mustang zijn acht pitten

Met een gloeiende auto-aansteker rondjes maken in het dashboard van je vaders auto: komjoenittielid Daniel Bleker deed eraan mee. Naast deze herinnering gaan Carlo en invaller Henri Stolwijk (dank!) in BNR Petrolheads podcast 322 in op de snelheidscamera-haat in Italië, de V8-liefde bij Ford USA, verkeersergenissen en het besluit van Apple om de zelfrijdende auto in de ijskast te zetten. Veel plezier. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR AppApple PodcastSpotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/20241 hour, 3 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Ellende of jolijt? De Chinese invasie is een feit

In het gezelschap van vaste invaller Henri gaan Carlo en Bas in podcast 298 bijna vijf kwartier hè-le-maal los. Zo wordt de Kia Picanto tot nieuwe droomauto gekroond, horen zij een opmerkelijk melodieuze Jingle en zal er verder zelden zo vaak van het draaiboek zijn afgeweken. Kortom, de heren hebben het naar hun zin en dat zal de komjoenittie weten ook. Oh en trouwens: de Petrolheads300-viering zit helemaal vol, er rest alleen nog een wachtlijst, sorry! Veel plezier weer! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR AppApple PodcastSpotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/16/20231 hour, 12 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Als Stadler bekent, kost het Audi een lieve cent

Onder toeziend oog van de jarige Chiel Caspers - je zult zo’n cadeau krijgen van je vrienden! - behandelen Bas en Carlo het belangrijkste autonieuws, hun eigen auto-sores, een autoherinnering van Egon Hoogendoorn (Alfa 90) en misschien wel het begin van het einde van het fenomeen SUV. De Machinist gaat ook vol los met zijn versie van ‘De Tegenpartij’. Kortom kommer en kwel, in het zicht   Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR AppApple PodcastSpotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202354 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Eigenwijs en dapper: Mazda komt gewoon met een dieselklapper

Nadat invallend voorman Henri in podcast 279 heeft verteld over zijn escapades met agent H en het jammerlijk overlijden van de BMW 2002, staat Carlo niks anders meer te doen dan snel langs de autoherinnering, de Hazes-gerelateerde Jingle van de Machinist en het algemene nieuws (HiPhi, Stellantis, Lightyear, Mazda, Rolls-Royce) te lopen. Desondanks: wat een gezelligheid, geniet ervan! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR AppApple PodcastSpotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/20231 hour, 2 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Vraag ons niet hoe, maar in Oklahoma is seks met je auto taboe

Podcast 276 heeft weer een hoop diepgang en biedt zowel gezellige weetjes als meerlaags nieuws, met een fijne jingle en een autoherinnering van Frank Castricum op de koop toe. En het schuifdak van Bas? Dat doet het nog steeds niet. Carlo wordt echter steeds enthousiaster over zijn wél snelle, maar niet bijster grote/stille Golf V5. Enjoy! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR App Apple Podcast Spotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202354 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

E-Fuels en Witte Waterstof: voor de toekomst niets dan lof

In podcast 275 buigen gewaardeerd invalkracht Henri Stolwijk en Carlo zich over de grote zorgen rond Nissan, Lightyear en Jaguar, gloort er hoop aan de automobiele horizon door de opkomst van zowel synthetische benzine als Witte Waterstof en blijkt Ford met een snood plan bezig. Verder zal de legendarische zanger Louis Neefs zich in zijn graf omdraaien bij het horen van de Jingle en blijkt Henri niet te weten waar de plaats Bourakébougou ligt.   Have fun! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken viaMailTwitterFacebookAbonneren op deze podcast kan viabnr.nl/petrolheadsBNR App Apple Podcast Spotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/20231 hour, 2 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Italiaanse minister heeft gelijk: Brussel is de weg kwijt

In podcast 263 zwerven de Petrolheads de hele wereld over, van Rimac in Kroatië naar Abarth in Italië en van James Bond in Brussel naar Donkervoort in Lelystad. Verder behandelen Bas en Carlo de problemen rond het ‘nieuwe’ Citroën-logo en gedoe bij Tesla. Om maar wat te noemen. En de jingle der machinist: mmmmm. Geniet! Veel plezier weer! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en  Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Met Meindert Schut en Wouter Karssen. Abonneer hier. Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/20221 hour, 10 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Van Petrolheads tot Mille Miglia

Ze zijn voor een keer terug op het oude nest: Bas van Werven en Carlo Brantsen, makers van de Petrolheads-podcast bij BNR. Verder schuift auto-ontwerper Niels van Roij aan. En Meindert rijdt een rondje in de Dacia Jogger. Petrolheads  Bas van Werven en Carlo Brantsen, makers van de BNR Petrolheads-podcast en grondleggers van deze show, zijn te gast! Ze vertellen over hun podcast, de Courtesy Car en we nemen het belangrijkste autonieuws van de week met ze door. Mille Miglia Komende week wordt de Mille Miglia, de iconische autorally door Italië, verreden. Auto-ontwerper Niels van Roij rijdt mee. Hij vertelt ook meer over een nieuw Heritage Customs-project. Rij-impressie  Meindert test op aandringen van Jorn Lucas, voormalig redacteur van de autoshow, de Dacia Jogger. Contact Heb je een vraag of opmerking over de show? Mail ons: [email protected]. Je kunt ons ook vinden op Twitter, Facebook en Instagram.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202257 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Petrolheads JayJay Boske en DJ La Fuente in da house!

Nog een week en dan veranderen de regels voor private lease. Verder aandacht voor de stand van zaken bij autodealers. Petrolheads JayJay Boske en DJ La Fuente schuiven aan over Day1 World of Cars. En Wouter test de Maserati MC20. Private lease Over een week veranderen de regels voor private lease. We spreken Sunny Schenkers, expert lenen bij Pricewise, en Renate Hemerik, voorzitter van Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Autodealers Autodealers hebben het afgelopen jaar een hoger rendement geboekt, blijkt uit de Bovag Branche Barometer. Te gast is Bert de Kroon, voorzitter van Bovag Autodealers. Day1 Word of Cars Petrolheads JayJay Boske en Job Smeltzer (DJ La Fuente) organiseren dit weekend Day1 World of Cars op TT Circuit Assen. Contact Heb je een vraag of opmerking over de show? Mail ons: [email protected]. Je kunt ons ook vinden op Twitter, Facebook en Instagram.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202243 minutes
Episode Artwork

S5E222 | Je ligt pas goed op stoom, met een autowascondoom

Naast alle perikelen met hun eigen auto’s behandelen Bas en Carlo in podcast 222 (symbool van liefde en hoop!) de nieuwe boetes, de nu al gemankeerde invoering van ISA, al dan niet goede autowasstraten en vakbondgedoe bij Stellantis. Oh en Conny Van den Bos zal zich in haar graf omdraaien als zij de nieuwe jingle der machinist hoort. Veel plezier. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202254 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

S5E221 | Boris in de kijker; maar hoe nu met Spyker?

Waarom er, anders dan Randstedelingen denken, alleen maar méér auto’s komen: het is maar een van de onderwerpen in podcast 221. Verder bespreken Bas en Carlo de scheepsramp nabij de Azoren, misstanden in zowel België als Duitsland, de komst van de Maserati Grecale en de pech voor Spyker omdat sponsor Boris Rotenberg ineens onder Brits vuur ligt. De (Volvo-)herinnering komt van Mark van Bezel. Oh en let op de briljante jingle waarmee de Machinist ook uw hart zal veroveren! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/20221 hour, 11 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

S5E220 | Opletten, nummerplaat vastzetten

Oke, de machinist is in podcast 220 terug, maar verder is de inhoud best aardig. Zo passeren stoute Duitse automobilisten, super-Aston Martins, de nummerbordenhandel, grote Franse berlines en Jaguars XJ220 de revue. Plus een autoherinnering van Maarten Eevers over zijn eerste auto: een Golf II. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/20221 hour, 4 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

S5E219 | Al is het maar voor de gein, een écht coole vent koopt een trein

In hun 219e podcast gaan Bas en Carlo los op Ed Nijpels, de BMW i3 en hybride auto’s, maar natuurlijk komen ook België en Tesla langs. Alleen zijn de mannen helemaal ‘vergeten’ om machinist Arthur het woord te geven, terwijl ook de omstreden jingles achterwege blijven. De autoherinnering is van Freerk de Ruiter. Veel plezier weer. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.      See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/20221 hour, 9 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

S5E218 | Je auto in een nieuw jasje? Kijk in het keukenkastje

Podcast 218 is voor de Petrolheads aanleiding om herinneringen op te halen aan de Mercedes CLS (en Citroën Visa) en bovendien krijg je véél ongelooflijk leuke Weetjes rond olijfolie, tandpasta en douchewissers. Alsof dat nog niet genoeg is komen ook de Alfa Tonale, de Lamborghini PHEV, Hyundai’s met omgekeerde dashboards en een bedroefde Ford Mustang E-rijder aan bod. De herinnering? Die is van Emiel Spoelder. Geniet!   Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202254 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S5E217 | Weet u het nog? Hybrides zijn bedrog

De Petrolheads signaleren in podcast 217 een toenemende tegenwind waar het gaat om autonoom- en hybriderijden. Wordt hier een (niet al te groene) trend gezet? Verder een nieuwe ‘Weetjes’ tune van de machinist, een mooie autoherinnering van trouwe fan Paul Wilbrink, Hankook-belevenissen van Bas en een heldendaad van Arnold Schwarzenegger. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202257 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

S5E216 | Rij je buurman zoek, zet je ouwe Lancia op Hankook

Podcast 216 staat in het teken van nieuwe, Koreaanse kwaliteitsbanden voor de (ook nog eens olie lekkende) Fulvia van Bas Ook moeten de heren het hebben over de terugkeer van Noble en over mooie gedachten van BMW. Daarnaas: een gerepareerde Range Rover-stoel (‘Chesterfield’), een Aerdenhoutse Golf GTI 1.8 en diverse jubilea in autoland. Oh en er komen verheugend weinig Weetjes van de machinist langs, dat ook. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/20221 hour, 8 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

S5E215 | Honda-rijders opgelet: binnenkort ontvangt u uw eerste eurobiljet

Opgezweept door Machinist der Eerste Klasse Arthur maken de Petrolheads van podcast 215 weer een feestje. Ze maken zich druk over van kleur verschietende BMW’s, platte Bosch-accu’s, de romantiek van oldtimers in de stad, de komende Rolls-Royce Spectre en de race die zich nu ontketent om als eerste met zogenaamde solidstate accu’s te komen. In de autoherinnering denkt Daniel Depenbrock met liefde terug aan de skai- en rooklucht in de Fiat 128 van zijn vader. Oh en luister vooral naar de nieuwe tune van De Machinist! Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202259 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

S5E214 | De Petrolheads beven, want Spyker komt weer tot leven

In podcast 214 verhaalt Carlo over de (tijdelijk?) ietwat benarde zitpositie in de Range Rover, blijkt Bas een winterse rit met de Riley te hebben gemaakt en komen de Spyker-revival, oude Ford-namen, de groene parochie in Frankrijk en het echec van de Formule E voorbij. Voorts tekent Thijs voor de 205 GTI-herinnering en kijken de mannen welk merk vorig jaar nou echt de meeste nieuwe auto’s in Nederland verkocht. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202257 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

S4E213 | Een deelscooter met helm op: dierentuin op je kop

De eindejaarspodcast 213 van Bas en Carlo schuwt zeker geen diepgang (ja echt), maar ook een hoop gezelligheid. Brandweerauto’s met tralies, een oproep van Komjoenittielid Hein, onwillige BMW’s, het jammerlijke heengaan van Lotus, peperdure klassiekers: na het horen van deze podcast gaan jullie vol bagage het nieuwe jaar in. Veel plezier. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/20211 hour, 14 seconds
Episode Artwork

S4E212 | Koop voortaan groot en oud, want kleintjes kosten goud

Het feit dat kleine wagentjes onbetaalbaar zijn geworden is voor de Petrolheads reden u op het hart te drukken alléén nog grote auto’s te kiezen. Daarnaast behandelen de mannen heftige thema’s over Bugatti, Belgische EV’s, Vinfast, importperikelen en een nieuwe Olympische sport: autoworstelen! De herinnering komt van Gerrit Oostergetel. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202155 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

S4E211 | Jaguar gooit het roer om; de komende drie jaar geen gegrom

Je zult maar geen lid van de Petrolheads komjoenittie zijn, dan weet je bijvoorbeeld niet dat er in ons land maar acht Cadillacs Fleetwood te koop staan. Dat en nog véél meer oh zo nuttige informatie strooien Bas en Carlo in #pc211 over jullie uit. Want wat te denken van een Caddy die twéé sterfgevallen overleefde, een Mercedes-eenzitter met duistere historie, de gedwongen radiostilte bij Jaguar, appelblauwzeegroene Porsches en elektroauto’s die liegen dat ze barsten? De heren zijn op dreef, what’s new… Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/20211 hour, 4 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

S4E210 | Met een kerstboom uit je auto, sta je sneller op de foto

Carlo en Bas praten honderduit over hun autobesognes want er is veel te melden over Lancia’s en Range Rovers. Maar ze gaan in podcast 210 ook uitgebreid in op kerstbomen in auto’s (diepgang!), of Rivian de redder wordt van VDL NedCar, een bijzondere, extra expositie in het Louwman Museum en méér. Enjoy. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier.  BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202159 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

S4E209: De enige echte bankrover heet Range Rover

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/20211 hour, 10 seconds
Episode Artwork

S4E208: Maak vrij die garagebrug, want de Riley komt terug

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202159 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S4E207: Deel II - Wie de Fulvia van Bas niet waardeert, heeft van het leven weinig geleerd

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202157 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

S4E206: Wie de Lancia Fulvia niet waardeert, heeft van het leven niets geleerd

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/20211 hour, 1 minute, 41 seconds
Episode Artwork

S4E205: Kijk niet sip, ook podcast 205 is weer hipperdepip

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/20211 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

S4E204: Van miljoen naar triljard, van Elon naar Eljard

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/20211 hour, 8 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

S4E203: Dit is podcast 203, maar een thema hebben we nie(t)

#Petrolheads200 Luister hier naar de live-registratie van de spectaculaire, tweehonderdste BNR Petrolheads podcast. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202159 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

S4E202: De Petrolheads willen weten: welke auto moeten we z.s.m. vergeten?

#Petrolheads200 Luister hier naar de live-registratie van de spectaculaire, tweehonderdste BNR Petrolheads podcast. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/20211 hour, 3 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

S4E200: Een mooi jubileum, op naar Petrolheads 300!

Luisteraars hebben ons mooie foto's van deze feestdag gestuurd, dank daarvoor! Een selectie en een hele toffe aftermovie kan je terugvinden op onze socials - linkjes hieronder. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202151 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

S4E201: De Saab is weer fijn, dan moet er een jubileum in zicht zijn

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/20211 hour, 5 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S4E199: Kat opereren en auto restaureren; het kan verkeren

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/20211 hour, 3 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

S4E198: Camera aan boord: slim of gestoord?

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202149 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

S4E197: Idee voor straks, een lintje voor Max

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202136 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

S4E196: Riem niet ok, auto zegt nee

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/20211 hour, 2 minutes
Episode Artwork

S4E195: Een dashcam mee, is soms best een goed idee

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202156 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S4E194: Meedoen aan Formule E, is blijkbaar geen goed idee

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/20211 hour, 8 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

S4E193 | Personeel niet blij want VW gaat fleischfrei

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202149 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S4E192 | Het is nooit fijn als de chips op zijn

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/20211 hour, 1 minute, 7 seconds
Episode Artwork

S4E191: Is uw carport duurzaam, laat uw Ampera dan buiten staan

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202153 minutes, 1 second
Episode Artwork

S4E190: Toeterende bussen, want de burgemeester moet ertussen

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/20211 hour, 3 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S4E189: Onze vreugde is groot, diesel is nog niet dood

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202153 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

S4E188: De Saab is binnen, het feest kan beginnen!

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202155 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

S4E187: De Ferrari 296 GTB vinden de Petrolheads een goed idee

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202152 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

S4E186: Maak je auto uniek met je eigen muziek

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202155 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

S4E185: Erfenis weg, Polestar voor de deur

Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/20211 hour, 17 seconds
Episode Artwork

S4E184: Wijs besluit: zet je satnav uit

Autoherinnering van de week De autoherinnering komt deze week van Wouter van Beesten. Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202157 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

S4E183: Een uil op een roller, maakt autorijden doller

Autoherinnering van de week De autoherinnering komt deze week van ras-Petrolhead Rob van der Bunt met in de hoofdrol een Jaguar XJR. Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202155 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

S4E182: Gaat losch, koopt onderdelen van B...

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Derk van den Berg, en gaat over een (f)Audi, maar ook over Kia, en Porsche. Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202159 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

S4E181: Bitcoins zijn sneu, en ook niet goed voor het milieu

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Arie Koedood, en gaat over zijn DAF YA 328. Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202151 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S4E180: Alle Jaguars op stroom, is voor Land Rover een droom

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Els Stooker met in de hoofdrol een Talbot Horizon. Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. Meer luisteren Auto Update | Het laatste autonieuws, met Bas van Werven en Noud Broekhof. Abonneer hier. BNR Autoshow | Nieuws en achtergronden over auto's en mobiliteit. Abonneer hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/20211 hour, 1 minute, 18 seconds
Episode Artwork

S4E179: Voor Punto of Twingo, doe de parkeerbingo!

Op geheel eigen wijze passeren ook benzinemaatschappij OK Tanken (dank voor de bekers!), Toyota, VDL NedCar, de Fiat 850 Coupé en de Citroën Ami Break de revue. Tot slot wordt er steeds meer door vrouwen op @BNRpetrolheads getweet (hulde Saartje, Els en Sandra). Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Allard Freeling, die herinneringen ophaalt aan zijn vroege jeugd. Alles kwam weer naar boven toen hij een hele stapel autoboekjes van de Alkenreeks aantrof bij het opruimen van de vliering - what's in a name... 'Een Porche 911, driftend in de sneeuw, met stickers van de Rally van Monte Carlo van halverwege de jaren '60.' Ook een autoherinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/20211 hour, 44 seconds
Episode Artwork

S4E178: Ook Renault aan de limiet, maar het is vooral hun boekhouder die het ziet

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Richard Conceicao en gaat over een Peugeot 106 diesel, en het Autostrand in Oostvoorne. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Muziek Klik hier voor de POMP-lijst - de Petrolheads Oude Mannen Playlist. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/20211 hour, 6 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S4E177: Auto met dakkapel? Wees dan snel!

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Willem Jan Coster en gaat over een Toyota 4Runner, en een Ford F150. Het verhaal speelt zich af in Canada. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/20211 hour, 37 seconds
Episode Artwork

S4E176: Je wordt gezien in de Alpine

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Michiel Werps en gaat over een autodesigner in Beieren, en een tocht naar Parijs per Citroën AX. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. . Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202154 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

S4E175: Alleen merken als Ferrari, zitten niét in de penarie

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Theco Kuijtenbrouwer en gaat over een Renault 5 1.3 TS. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202158 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S4E174: Maakt de spaarrente u ziek? Koop dan klassiek

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Stijn Bauland en gaat over de Porsche 911 (930) Turbo uit 1980. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/20211 hour, 13 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

S4E173: Rijden is een straf, met het dak eraf

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Gert-Jan Spitzen en gaat over de Alfa Romeo GTV6. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202155 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

S4E172: Laat u niet foppen, wij eisen knoppen

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Nico van der Molen en gaat over een (rode) Volvo 144, en Maup Caransa. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202154 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

S4E171: Alle kleintjes in zak en as, geeft Toyota gas

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van en gaat over een Suzuki Jimny. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/20211 hour, 17 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

S4E170: Als je te vroeg tankt, tank je altijd te vaak

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van en gaat over een witte BMW 316 (E30). Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/20211 hour, 5 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

S4E169: Laat ‘m staan, of ga op je bek met een oude Amerikaan

Lees ook | Sportwagenbouwer Burton grotendeels verkocht Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Robert Versteeg en gaat over een Volkswagen ID.3. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op YouTube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202159 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

S4E168: Geld verdienen aan de double chevron? Koop dan een aandeel Burton

Lees ook | Sportwagenbouwer Burton grotendeels verkocht Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Hein Noortman en gaat over een Land Rover Defender 110. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/20211 hour, 8 minutes, 1 second
Episode Artwork

S4E167: Ook met koning Winter in 't land, wil je auto best in brand

Autoherinnering van de week De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Ysbrand Galama en gaat over een witte Volkswagen Kever uit 1971. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/20211 hour, 2 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

S4E166: Musk praat wat krom is recht, want de winst is niet echt

Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Carl van Zelderen en gaat over een witte Peugeot 404. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202159 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

S4E165: Veiligheid buiten kijf, Nederland staat op plaats 5!

Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Arie Koedood en gaat over een Jaguar S-Type. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/20211 hour, 1 minute, 9 seconds
Episode Artwork

S4E164: Autoindustrie ziet pips, want er zijn geen chips

Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Roel van Kuijk. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202159 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

S4E163: Route Mobiel in het museum; de Wegenwacht viert een jubileum

En verder... Maken de heren zich druk om het feit dat ze níet in de Top 10 staan van de Podcast Top 20, maar op nummer 11. En roepen de komjoenittie om die top 10 te halen. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Doeke Faber, over zijn Suzuki Jimny. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/20211 hour, 9 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

S4E162: Wees niet karig, want Bas is jarig

Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Wim van der Zel, over zijn Citroën Visa Chrono. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/20211 hour, 7 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

S4E161: Alleen vierkant is briljant

Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Ron van der Ham, over zijn avontuur met een Mitsubishi L200 4x4 pick-up (ofwel camioneta) in 2008. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/20201 hour, 4 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

S4E160: Handel verstoppen, BOA’s zijn aan het shoppen!

Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Jelle Wenning, over zijn Simca Ariane (met kenteken ET-17-32) uit 1962. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/20201 hour, 2 minutes
Episode Artwork

S4E159: Geen klus voor de brandweer, want ‘Lopik’ brandt weer

Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Annick van der Leeuw en gaat over een Honda Accord. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/20201 hour, 15 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

S3E158: Koop spullen bij Ali, en sta zó weer bij de balie

Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van IJsbrand Galema, en gaat over een Alfa Romeo AlfaSud, én een Alfa Romeo 33 (en een Renault 21). Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Abonneren & Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/20201 hour, 4 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

S3E157: Maak uw beurs dikker, word foutparkeerderverklikker!

En verder... Blijkt 157 ook een nooit in productie genomen Mercedes-Benz te zijn. Is Carlo helemaal blij met de gerepareerde Volvo. De week van Bas draaide om een lier. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Han Arts, en gaat over een 2cv. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinneringen ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202056 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

S3E156: Is Cora daar? Zij is Vrouw van het Jaar!

En verder... Moeten ze het hebben over de Alfa Romeo 156, ontworpen door Walter de'Silva. En het nummer 156 betekent ook een heus jubileum voor BNR Petrolheads. Verder Machinist Arthur, de kracht van de komjoenitie. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Nico Schenk, en gaat over een Porsche genaamd Alex 68. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/20201 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

S3E155: De sfeer belabberd? Húp in de Tabbert!

In het autonieuws... De Britse premier Boris Johnson wil dat dealers al vanaf 2030 geen nieuwe auto's met een benzine- of dieselmotor meer verkopen. Verder aandacht voor waterstof en de Toyota Mirai, en Volkswagen denkt over verkoop van Lamborghini en Ducati. Lees ook | Volkswagen overweegt verkoop Lamborghini En verder... Moeten de heren het natuurlijk hebben over de Alfa Romeo 155. Een future classic, volgens Bas dan. Verder heeft Bas de stoeltjes van de 911 onder handen laten nemen, en Carlo had een mooie week. De Volvo staat nog bij de spuiter en heeft gekeken naar de nieuwe DS9 - gebouwd in China. En hij is trots op zijn optreden bij Omroep Max. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van IJsbrand Galama, en gaat over een Renault 25 TX. Ook een herinnering van Joop de Koning, over 718 Cayman GT4 en zijn 10-jarige zoon. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/20201 hour, 58 seconds
Episode Artwork

S3E154: Eindelijk heeft de Jonkheer zelf een 911

In het autonieuws: de baas van Toyota gaat los op Tesla, de 'president elect' Joe Biden blijkt Petrolhead en is er een optimistisch verhaal in De Volkskrant over VDL Nedcar. Luister ook | BNR Autoshow En verder... Doet 154 denken denken aan de Mercedes-Benz W154, een Silberpfeile, Bas heeft een rekeningetje gekregen voor de Jaguar XJ en Carlo is bezig geweest met de sneeuwwitte Volvo. En het thema heeft te maken met deze speciale editie van de Porsche 911. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Angela van der Vlugt, en gaat over een Peugeot 306 Break. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202053 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

S3E153: Met hart en ziel, terug naar Eck en Wiel

Lees ook | Polestar 2 weer teruggeroepen Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Hans Rovers, en gaat over een 2CV. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk alle autoherinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202056 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

S3E152: Tilburg is ziek: einde van de Tesla-fopfabriek?

Er is iets met de koplampen van de Tesla Model 3, schrijft @DutchMeikuh op Twitter. Ook even aandacht voor de lijst met youngtimers van 2021, samengesteld door Autoblog.nl. Het nieuwe boek van Allard Kalf over de racerij wordt besproken. Lees ook | Aziatische auto's nog altijd de betrouwbaarheid zelve Het thema heeft te maken met de nagenoeg stilliggende Tesla-assemblagelijn in Tilburg, waar het FD deze week over schreef. Lees ook | Tesla Claim verrast door vele aanmeldingen Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Paul Fijen, en gaat over het avontuur met een Chevy Blazer in Atlanta. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk deze autoherinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/20201 hour, 7 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

S3E151: Het licht op rood; Kleine auto’s gaan dood

In het autonieuws: dit wordt je niet verteld over de elektrische auto, waarom de Mille Miglia wel doorgaat. En in mei 2021 komt F1 naar Zandvoort, mits corona. Luister ook | S3E150: Hondervijftig! De spoeling in het A-segment wordt heel snel heel dun, en daar komt ook het thema vandaan. En de vernieuwde Lexus IS komt niet naar Europa. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt deze week van Jan van Dijk - Leehove en gaat over een Chrysler 300c V8 HEMI. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202057 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

S3E150: Honderdvijftig!

Ondanks de gedeeltelijke lockdown in Nederland, is er ook het nodige autonieuws. Zo is de verlichte Spirit of Ecstasy op je Rolls Royce binnenkort in Europa verboden. Een normale mag wel. En de paus loopt op water. Lees ook | Auto Update: Terugroepactie Hyundai Kona Het AutoSalon van Brussel, wordt geschrapt. En na de Ford Puma, moet ook de Hyundai Kona terug. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering is deze week lekker kort en komt van Menno van de Bunt en gaat over een Ford Capri. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherinnering ook op Youtube. Dank! In de deze editie komen veel van onze luisteraars, fans, aan het woord. Sjors Fröhlich, Jeff Alberts, Elon Musk (Greg Shapiro), Nicola Ruis, Richard Kemper, Vincent G. de Vlugt, Jan Lammers, Lucien van der Leeuw, Allard Kalf, Ferdi Bolland, Bart Slim, Mirjam van der Horst, Cherelle de Graaf, Mireille van Ark, Fiatmannetje, Maya Eksteen, Carlo van de Weijer, Leo de Haas, Marc Koenen, Cor Bakker, Chris Heiligers, Jeroen Latijnhouwers, Erwin Wijman, en vele anderen die hier niet genoemd zijn maar wel tot de komjoenittie horen... namens Bas van Werven, Carlo Brantsen, Jorn Lucas en Arthur Verberne - dank jullie wel! Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/20201 hour, 1 minute, 5 seconds
Episode Artwork

S3E149: Geen asfalt maar grasfalt

In het autonieuws: EuroNCAP oordeelt hard over Tesla, Jalopnik zegt: doe die terugroepactie! En de nieuwe S-klasse van Mercedes-Benz is vele malen duurder dan de concurrerende auto's van Audi en BMW. Lees ook | Auto Update: Polestar roept auto's terug Verkeersboetes gaan verder omhoog, en de KNAC ziet dat de verkoop van E5 benzine enorm in de lift zit. En verder... Heeft Bas nieuwe stoelen, en is Carlo eigenlijk verliefd op een BMW met de naam 128ti. En had verder een saaie week. En verder een warm welkom aan de kommunitie, en kleine flashback naar begin oktober 2019 - toen de honderdste Petrolheads werd opgenomen. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Wilfred van Schuppen en gaat over zijn Jaguar XJ. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202051 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S3E148: Geen hoop voor de Hyperloop

In het autonieuws: er is een groeiend tekort aan laadpalen, volgens Enpuls (onderdeel van energieleverancier en tevens laadpaalleverancier Enexis). Verder begint er een nieuwe campagne om mensen het OV in te krijgen en dat is volgens de heren een ongelukkig moment. Bekijk ook | Spitsbrekers Finale 1 oktober 2020 Hybrides zijn veel milieuvervuilender dan gedacht. De heren roepen het langer, de Autoshow weet het en Natuur en Milieu zegt het nu (eindelijk) ook. En verder... .. spreek je auto uit als oto, en niet als auw-to, en daarmee negeren we de mening op Twitter. En doet 148 natuurlijk denken aan de Delahaye 148. Verder komt er een nieuwe automobiel in huize Brantsen, en is Bas helemaal blij met de motor-wissel van de Porsche 911 (VIDEO!). Het thema van de week is voor de verandering eens bedacht door Bas, en heeft te maken met deze column van Carlo van de Weijer in het FD. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Sunbeam en komt van Allard Freling, die hebben we al vaker gehoord... Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202049 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

S3E147: Sans gene, afscheid van Madeleine

In het autonieuws: Elon Musk wil dat de autoproductie omhoog gaat, de baas van Nikola zegt toedeloe maar houdt wel 20% van de aandelen. Luister ook | Is de APK-keuring noodzakelijk of geldklopperij? De ANWB heeft een rijtje auto's samengesteld die het prima doen, en net zo veel kosten als een fiets. Niet in die categorie maar wel leuk om te vermelden volgens Brantsen: deze 600 Pullman. En ook even aandacht voor de mogelijke 'verkoop' van Bugatti aan het Kroatische Rimac. En verder Doet podcast 147 uiteraard denken aan de gelijknamige Alfa Romeo. Bas heeft - zoals vorige week beloofd - een ander motorblok in de 911 gezet. Er is wel even iets met elektra. Carlo heeft de Saab naar de spuiter gebracht. En hij heeft iets nieuws ontdekt: het anti-marter-device. En verder was ook nog even, heel even, de vraag wat het thema van de week moest worden. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Sunbeam en komt van Bart Kessels. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202059 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

S3E146: Auto’s weg? Welvaart weg!

In het nieuws: alles wat je moet weten over het 'auto-brouwerij-syndroom', door corona is wonen buiten de stad weer populair, zegt Carlo van de Weijer in het FD. Het thema 'Auto's weg, welvaart weg' heeft niet alleen daarmee te maken maar ook met heropening van de Utrechtse Singel, ten koste van de auto. En, natuurlijk moeten ze het hebben over Nikola én de terugkeer, wederopstanding van het chique Maserati. Luister ook | De Nationale Autoshow: wederopstanding van Maserati En verder Is dit podcast 146, en dan gaan de gedachten níet uit naar een Volvo maar wel wéér naar een Alfa Romeo. Bas is verheugd over de 912, de 928 én de Riley. En Carlo had wel íets, maar of het noemenswaardig is mag u bepalen. Volgens Bas is het té saai allemaal en moet Carlo aan iets anders. Misschien toch maar de 740i eruit.. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Subaru Tribeca B9 en komt van Paul Wilbrink. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/20201 hour, 41 seconds
Episode Artwork

S3E145: Het leven is een feest, we zijn nauwelijks met vakantie geweest

Minder vraag om pechhulp vanuit het buitenland (ja, duh...), de Hyper Red Aston Martin DBS Superleggera van Max Verstappen staat te koop. Kost 350.000 euro, en heeft nog geen 2000 km op de teller staan. Luister ook | Auto Update: ANWB verwacht meer pech in Nederland En ook het verhaal van een Bosniër die niet wil wachten op de Tesla Cybertruck en er daarom maar zelf één heeft gemaakt. En verder... Moeten ze het even hebben over de Gouden Koets, want dat is een Spyker (ok... een Spijker) en hebben ook wat alternatieven voor deze wagen bedacht. Luister ook | S3E144: Wees geen zeiker(d), koop een Spyker(t) En over het getal 145 is ook veel te vertellen. Van Volvo tot Alfa Romeo. Bas en Carlo doen trouwens nog steeds enorm hun best om wel/niet genomineerd te worden voor een Dutch Podcast Award. Stemmen kan hier. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Toyota Sera en komt van Rinze Hendrik Visser. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact en Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/20201 hour, 6 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

S3E144: Wees geen zeiker(d), koop een Spyker (t)

In het autonieuws ondermeer aandacht voor Rinus van Kalmthout, want we hebben meer talent dat Max Verstappen. Mercedes-Benz heeft de nieuwe S-klasse gepresenteerd, en die ziet er net uit als de vorige. Maar is wel beter. En Rolls Royce heeft een nieuwe Ghost, lijkt ook op de oude maar is toch nieuw. Weet Brantsen. Luister ook | Auto-Update | Historische klap voor autosector Ook even aandacht voor nieuwe radarcontroles (lees hier meer) en natuurlijk de nodige overpeinzingen van beide heren over de nieuwe, mogelijke, wederopstanding van Spyker. Wij helpen u herinneren aan deze actie van dhr Brantsen. Luister ook | Zo voert de politie de strijd tegen hardrijders op En verder... Is er van alles te vertellen over nummer 144, heeft Brantsen weer een lofzag voor de Ford Explorer. En Bas heeft het nodige meegemaakt met de Land Rover Defender uit het jaar stilletjes... Iets met lampjes maar vooral opnieuw iets met het differentieel. We gaan zien hoe lang deze nog in de garage te Eck en Wiel te zien zal zijn. En beide heren doen enorm hun best om genomineerd te worden voor een Dutch Podcast Award. Stemmen kan hier. Autoherinnering van de week-k-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een 2CV en komt van Edward Nuiten. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering ook op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/20201 hour, 2 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

S3E143: We zijn er bijna (geweest)

In het autonieuws: rijd niet met slippers aan (weet Independer), zijn er softwareproblemen bij de firma Porsche (weet Porsche), wil u eigenlijk allemaal online een auto kopen (weet online autoverkoper CarNext), komt Jaguar met een nieuwe I-PACE die eigenlijk identiek is aan de huidige maar wel 15k goedkoper. En, er zijn ook belangrijke zaken te melden. Maar dat hoor je vanzelf. En verder... Heeft Bas een motor gekocht, dat wisten we al maar hij heeft 'm nu gehaald. In Wezep. Geen motorfiets maar een motorblok. En Brantsen heeft met een mede BMW fan gesproken over de plastic kap onder de motorkap. Ja echt... En verder is er wat betreft auto's in combinatie met 143 weinig te melden, maar Brantsen weet wel meer over deze cijfercombinatie. Autoherinnering De wekelijkse autoherinnering gaat over een BMW Z1 en komt van Adriaan de Jonge... Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Bekijk de autoherrinnering op Youtube. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202046 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

S3E142: Hoor het hier, wie wint de gouden gier?

Voor die verwende kids is er deze McLaren Senna Ride-On' te koop bij Louwman Exclusive, waar je ook en Speed Pedelec (een fiets...) kan krijgen. Verder moet Carlo het hebben over deze volgens hem onbegrijpelijke commercial van Renault voor de elektrische Zoe. Verder aandacht voor een nieuwe Lexus en nog veel meer. Het thema heeft te maken met dit dit verhaal over de Goldener Geier. En er is ook nog een ontzettend smerig verhaal over een halfnaakte man en een trekhaak... Eet u smakelijk. En verder... Is de Jag van Bas bijna deukvrij, is er iets met een rubbertje en is er een motorblok voor de 911 gekocht. Carlo denkt na over een standkackel voor de Volvo 740. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Renault 4 en komt van Robin van der Basch. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202053 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

S3E141: Dashboard kapot? Dan heb je last van droogrot!

In het autonieuws verder hittegolftips, daar hoort het thema ook bij, en de Ineos Grenadier is toch geen remake van de Land Rover Defender. En verder.. Heeft de jingle van BNR Petrolheads nodig een update nodig, zijn de bekers van Lucien binnen, is Bas weer eens verliefd te zijn geworden en heeft Carlo een mooie plastic kap in de BMW laten aanbrengen. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering gaat over een Peugeot 505. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202057 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

S3E140: De wereld staat stil, door een kind met een banaan op de grille

In het autonieuws: snelle, dure, elektrische auto's zijn twee keer zo veel betrokken bij ongelukken, solardaken boven snelwegen blijken een moneypit, rijverbod voor Tesla rijder omdat hij op het touchscreen bezig was tijdens het rijden. Lees ook | Gebruik deelauto's neemt toe En verder Blijkt nummer 140 ook een hele reeks aan autohistorie op te leveren. Bas heeft de Porsche 912 door de APK gekregen en Brantsen heeft nu een stuur met stuurverwarming. Dat is een ding, daarvoor moet je even de historie van deze podcast induiken. En, hij heeft een plastic kap voor ónder de motorkap van de BMW gekocht. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Eelco Snijders, uit Vancouver en gaat over joyriding in Zweden. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202051 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S3E139: Met Carlo en Bas in bed, geeft dikke pret

Verder ...de Nieuwe Golf haalt de Elandproef niet, Mercedes rebadged een Renault tot T-klasse en verkracht zo een icoon uit de eigen historie. Arno neemt ons mee naar zijn ervaring met een Mini, en o ja, bestel nooit ruitenwissers bij uw merkdealer, want ze zijn gewoon van Bosch. In de autoherinnering van de week een nostalgische blik op de allereerste auto van Calo, een Mini?! Autoherinnering van de Week-k-k Beluister ook | De Mercedes W-1-2-3, het was m toch net nie Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202050 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S3E138: De Mercedes W-1-2-3, het was ‘m toch net nie

Verder ...zijn Bas en Carlo niet bepaald onder de indruk van de Maserati Ghibli Hybrid en Jaguar iPace, maar wél van de Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens. Hans Wevers tot slot, beschrijft in de autoherinnering zijn haat/liefde verhouding met een Rover 3500 VandenPlas. Veel plezier! Autoherinnering van de Week-k-k Beluister ook | Kwestie van doen: Waterstof van blauw naar groen Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202047 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

S3E137: Blijf niet dromen, de Chinezen komen!

En verder Houdt het maar niet op met de stroom mailtjes over Tesla's die in de fik staan of zich te barsten rijden op een kruispunt. Maar Carlo houdt zich daarover maar wijselijk op de vlakte. 'Het gebeurt gewoon heel veel, overal op de wereld. Tesla's zijn gewoon ook slecht gebouwde auto'. Maar om daar nou elke week deze podcast mee te vullen, da's ook weer een beetje flauw.' Beluister ook | Kwestie van doen: Waterstof van blauw naar groen Autoherinnering van de Week-k-k De autoherinnering van de Week is ook spoedig te zien, op YouTube. Lees ook | Weinig rendement subsidie voor elektrische auto's Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202048 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

S3E136: Beter benzine in een straal, dan met een accu bij een paal

In het autonieuws, een nieuwe hobby in Amerika vindt Brantsen maar niks, het gaat om Coal-Rolling. Gewoon, niet doen. Niet leuk. En, mag je door rood rijden als er een ambulance met loeiende sirenes achter je rijdt? Nee. En Nederland is goed voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto, 'we' staan op de twee plek. België doet het iets minder goed, die staat op de 21-ste plek. Wordt leuk als je met je zelfrijdende auto de grens over gaat... Lees ook | Nederland goed voorbereid op de zelfrijdende auto En verder Is deze podcast ook te zien op Youtube, voor een deel dan. Brantsen moest de Rolls weer inleveren en het doet nog steeds pijn. Hij heeft er wel weer mooie verhalen over. Bas heeft vakantie en is voor de verandering een keer wakker tijdens de podcast. En de Land Rover Defender heeft een nieuw dakje. Autoherinnering van de Week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Erik de Waard en gaat over een Pontiac Trans Sport. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Deze auto deed Bas in elk geval denken aan de film Get Shorty, en vooral deze scene. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202055 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

S3E135: 4000 piek voor elektriek maakt de schatkist ziek

De aanschafsubsidie voor particulieren die een elektrische auto willen hebben is dusdanig voer voor discussie dat het het thema van de podcast heeft gehaald. Lees ook | Weinig rendement subsidie voor elektrische auto's Autowebsite Petrolicious, bekend van de prachtige video's in klassieke auto, heeft een mooie lijst van youngtimers samengesteld, en ze moeten het even hebben over VDL in Born. En verder Doet deze podcast vooral denken aan de M135i van BMW. Carlo weet dan weer te melden dat er ooit een Delahaye 135 bestond. Bas heeft zijn dakje binnen, luister maar naar S3E134, daar moet (alweer) nog een beetje aan gedaan worden maar dan is 'ie klaar. En Carlo stond oog-in-oog met zijn V90, en vond zichzelf bereid om in een Rolls Royce Phantom te gaan rijden deze week. Helegaar geen straf. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Derk van den Berg en gaat over een Citroen HY. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads, via de BNR App en Apple Podcast en Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/20201 hour, 57 seconds
Episode Artwork

S3E134: Niets dan lof, wij willen waterstof

Tesla komt in september op Battery Day met een nieuw soort batterij voor de auto. Verder heeft Paddy McGuinness (wie kent 'm niet) heeft - in de woorden van Brantsen - een 'DriesRoelvinkje' gedaan, hij doelt daarmee op dít verhaal over Dave Roelvink. Een groep landen wil dat Europa gaat investeren in waterstof - vandaar het thema en titel van deze podcast. Het verhaal over het Kameroenschaap behandelen we hier verder niet, meer over de perenkist zie je hier. En verder Heeft Bas een dak besteld voor de Land Rover Defender. Maar wordt vooral niet mooi, maar wel beter. En Brantsen is naar België gegaan (was dat niet een eng land?) om kennis te maken met grote zware 4x4 Ford's. En hij heeft kennis gemaakt met de nieuwe Land Rover Defender, een fantastische auto maar het is geen Defender. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Peter Koutstaal en gaat over een Aston Martin V8 Vantage Roadster. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202050 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

S3E133: Is je kop maar zo-zo, kruip dan niet in een Lambo

In het autonieuws, de nieuwe Ford Bronco die op de verjaardag van OJ Simpson wordt gepresenteerd. Een pikante keuze. Verder moeten de heren zoals bekend weinig hebben van elektrische auto's maar dat deze gevaarlijker zijn dan brandstofaut's gaat er niet in. Beluister ook | Ivo van Hulten ontwerpt interieur Porsche En Lamborghini gaat niet meer naar grote autoshows, maar richt zich meer op 'intieme feestjes'. En verder Blijkt 133 nét geen Alfa Romeo te zijn, wat dat was de 33 natuurlijk. Er was wel een SEAT 133 ooit, die ook door Fiat op de markt is gebracht. Het thema werd bedacht door Bas, maar direct afgeschoten door Carlo. Verder was de autoweek top, de Land Rover wordt 'geoptimaliseerd', wat dat ook mag betekenen. En Carlo, kijkt vooral uit naar de week die gaat komen. Daar hoor je dus volgende week meer over. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Paul Wesselink en gaat over een Mazda Demio. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/202047 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

S3E132: Gerust naar bed; de Land Rover is gered

In het autonieuws, Lewis Hamilton heeft in de ogen van beide heren iets geks gezegd. Vooral gezien het merk waarvoor hij in de F1 rijdt - wat ook niet een geheel schoon verleden heeft. De fusie tussen PSA/FCA staat op losse schroeven, en dat heeft te maken met de bestelbusjes. De coronacrisis in Europa voor een knallende dip gezorgd. Beluister ook | Auto Update: Coronacrisis treft Tesla opnieuw De iX3 wordt dé nieuwe elektrische auto van BMW, en in Nederland wil de importeur deze auto graag zsm hebben. En Porsche Nederland heeft een probleem, er liggen wat gegevens van kopers op straat. En verder Is natuurlijk 132 ook weer een Fiat, het was de opvolger van de 125. Een ruime middenklasser, voorganger van de Fiat Argenta. En verder maakt Brantsen zich ietwat zorgen om de schakelbak van de BMW. En Bas heeft goed nieuws over de Land Rover, wat hij op 27 mei al aankondigde. En Carlo heeft ook iets te melden over Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel 'blauwe diesel'. Carlo is daarnaast geïnterviewd voor het blad Saabberichten, omdat Brantsen in 1996 deelname aan de Talladega challenge. Daar zijn beelden van: En verder maakt Brantsen zich ietwat zorgen om de schakelbak van de BMW. En Bas heeft goed nieuws over de Land Rover, wat hij op 27 mei al aankondigde. En Carlo heeft ook iets te melden over Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel 'blauwe diesel'. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Paul Bennink, en gaat over een groene Rover 114 GTI - maar eigenlijk over een BMW 324d (E30) uit 1986. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202051 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

S3E131: Heet je Ankie of Henkie, koopt dan een Hongkie

Autoverkoop is volledig in mineur, alleen Porsche verkocht afgelopen periode juist méér auto's. Mensen zijn geduldiger geworden in het verkeer, en lange reizen worden langer. En Ford gaat een aantal politieauto's in Amerika voorzien van een zelfreinigende functie. En een Lamborghini van Lego voor 380 piek. Bas wil 'm niet. En verder... Gaat nummer 131 natuurlijk ook over de Fiat 131 - ook bekend onder de naam Fiat Mirafiori - waar Bas nog een mooie herinnering aan heeft. De autoweek van beide heren: Brantsen heeft een nieuwe accu in de Volvo gelegd en de mooie taxatiewaarde van de BMW heeft ook een keerzijde. En Bas zit nog te hannessen met de carburateur voor de Land Rover, terwijl de koeling ook nog niet lekker gaat. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van André Vegter en gaat over een Peugeot 205. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202049 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

S3E130: Golf-gezeur: Volkswagen in mineur

Volkswagen zit enorm diep in de problemen, fabrieken draaien niet volop en is het een en al ellende met de nieuwe Golf (nummer 8). Lees ook | Duitse uitspraak dieselgate ook voor Nederland belangrijk Het aandeel Aston Martin gaat, ging..., door het dak omdat de de topman de laan uit is gestuurd, en huurbedrijf Hertz is failliet in Amerika. En verder... Is het nummer 130 niet alleen een prachtige Fiat uit het verleden, ook de maximum snelheid uit het recente verleden, een Hercules vliegtuig en er schijnt ook een Mercedes-Benz te zijn met het nummer. Brantsen ziet verder hordes mensen afkomen op zijn Marktplaats advertentie, maar niemand doet een bod. En Van Werven heeft weer wat te vertellen over zijn Land Rover. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Martijn Lutkemeijer en gaat onder meer over een aantal rappe Peugeot's. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202049 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S3E129: Laat je niet ontzielen, rij altijd op vier wielen

In het autonieuws: een kleine 30 auto's zijn onveilig door slecht zicht rondom, Carlo is verliefd op de Gilbern Invader - nee, wij hebben er ook nooit van gehoord maar zijn dankbaar dat we het nu wel weten. Luister ook | De Nationale Autoshow En, Renault zou stoppen met de Scenic, Espace én Talisman - volgens Automotve News zit het er aan te komen. In dezelfde alliantie: Nissan gaat Datsun slopen, dat is zeg maar het Dacia van Renault. En verder moeten ze het ook even hebben over vliegverkeer dat snel weer op gang gaat komen. En verder... Maken de heren wél de grap van 'voor het zingen de kerk uit', en weten dat nummer 129 deze keer niet bij Fiat horen maar wel bij Mercedes-Benz: de R129 is beter bekend als de SL. Ook wel 'de beste auto waarin je je niet kon vertonen'. En verder is Bas gespot op de snelweg, staat de W123 van Carlo nog steeds te shinen op Marktplaats. En de LandRover van Bas is terug in huize Eck en Wiel. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Rene Katerberg en gaat over een Volvo V70 . Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202054 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

S3E128: Met mondkapje langs de flitser, maakt uw foto stukken blitser

In het autonieuws: Toyota denkt dat er ruimte is voor een nieuwe SUV met 7 zitplaatsen, de Tesla Coupé komt maar wel veel later. En over elektrische auto's gesproken, de brandweer heeft laadpalen en ev's liever niet in parkeergarages. Er is nog veel meer, maar dat hoor je vanzelf. En verder... Blijkt ook dit nummer, 128, een beroemde Fiat te zijn geweest. En heeft Bas de eend verkocht, en heeft Carlo de W123 op Marktplaats gezet. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Marc Koenen uit België. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202050 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

S3E127: U en wij doen het goed, want wij hebben benzine in het bloed

In het autonieuws: Jan Lammers neemt het op voor Prins Bernard jr., bij Porsche kan je nu ook kosteloos zeven versnellingen handmatig verzetten (in plaats van volautomatisch) en ook de vraag: wat is de toegevoegde waarde van 'autobezit' voor de Europese economie? En verder zien Bas en Carlo het einde aan het tijdperk MPV (Bas weet waar de afkorting voor staat trouwens). De aanvraag voor een laadpaal in de straat gaat wat traag, en de autonome auto komt er voorlopig niet - zegt ook Ford. Nu hadden deze Petrolheads niet voor niets het thema 'autonoom blijft een droom'. En verder... Nummer 127 doet denken aan een beroemde Fiat met hetzelfde nummer, een voorloper van de Fiat Uno. En verder komt er een nieuwe thermostaat in een van de auto's van Carlo. Bas heeft nieuws over de Land Rover Defender. En verder moeten ze het even hebben over Snelle Sam, een kinderboek van Olav Mol. Luister ook | Toekomst elektrische auto in gevaar Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Ronald Brandsma en gaat over een Alfa Romeo GT, voorzien van de fameuze 3,2 liter V6. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202043 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

S3E126: Het idee is aimabel, maar autodelen wordt nooit rendabel

Het is goed toeven dus, in Studio Eck en Wiel. Al is het wat improviseren, door 'een klein planningsdingetje': Bas moet op 1 mei zijn stacaravan in Ingen verlaten hebben, waar hij vierenhalve maand bivakkeerde. Omgeven door 'skihellingen' van zand, steen en puin en te midden van schilder- en loodgietwerk praten ze de boel weer vakkundig aan elkaar. 'Het huis is 80 procent bewoonbaar, maar de man cave is af!' Luister ook | Toekomst elektrische auto in gevaar door corona? Eén auto kan niet onvermeld blijven, in aflevering 126: de Fiat 126 - de 'kleine Porsche'. Eigenlijk is het de voorganger én de opvolger van de Fiat 500 - de cinquecento. En met 23 pk bepaald geen toppertje: van nul naar honderd in 53 seconden. En verder... De Mercedes W140 had uiterlijk bepaald niet de allure van de W126. Carlo moest het ermee doen toen hij eens, aan het begin van zijn autojournalistieke carrière, terugreed van - waarschijnlijk - Stuttgart naar Nederland. Voorafgaand aan deze rit had hij een diner met de ontwerper van juist deze W140, Joseph Gallitzendörfer. 'Een enorme paardenlul'. Maar ríjden dat ding... 'Een fantástische auto, maar het ziet er niet uit. Inmiddels kunnen ze weer, zijn ze leuk en plomp. Én goed!' Luister ook | S3E125: Klaar met dat gedogen, evs nu snel verhogen Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Stephan Trimbos, petrolhead en manager van 'één van de grootste leasemaatschappijen van Nederland'. Deze week, in trefwoorden: Suzuki, aquaplaning, Donkervoort, kiespijn... Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202048 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S3E125: Kláár met dat gedogen, bijtelling EV’s nu snel verhogen

ANWB-winkel blijkt fantastische spullen te hebben, en is weer open, Britse automobilisten rijden net als bij ons minder maar wel véél harder en de autobranche blijkt toch hoopvol voor het post-coronatijdperk. Er is nog veel meer nieuws, en ook Roger Moore komt nog voorbij. Luister ook | Toekomst elektrische auto in gevaar door corona? Het thema heeft deze week wél enige inhoud, en heeft vooral te maken dit nieuws over elektrische auto's en bijtelling. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering, wel of toch niet mét bekertje, komt van Jeroen Hamelinck, en gaat over een Fiat Ritmo uit 1984. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Moet er even stil worden gestaan bij de Fiat 125, omdat het episode 125 is en omdat in de vorige episode 124, de Fiat 124 is besproken. De enorme, niet voor mogelijk te houden, verschillen van deze automobielen blijken minuten aan spreekstof op te leveren. Die andere 124, de Mercedes-Benz W124 van heer Brantsen, mag van de Petrolheads-fans niet verkocht worden. Wat op zich vervelend zou kunnen zijn, om de drie bekeuringen op één dag, te betalen. Er is nog veel meer gebeurd, maar dat hoor je vanzelf. Contact & Abonneren Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202047 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

S3E124: Een, twee, drie: leuker wordt het nie

In het autonieuws... Steeds meer automerken pakken namen uit het verleden voor hun modellen, er komen gouden tijden aan voor de autoindustrie - voorspelt Brantsen. Een geveilde Cadillac blijkt toch níet van Alfred Heineken te zijn geweest. Luister ook | Harde klap voor toeleveranciers door coronacrisis En, er blijkt een Audi A7 te koop te staan, inclusief kogelgaten. Een typisch geval van een (f)Audi. En Mazda-rijders blijken het meest merktrouw volk te blijken. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Iwan Zwanenbeek, en gaat over een Ford Escort 1.6. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Blijkt nummer 124 ook twee bijzondere automobielen te representeren. Waaronder deze 500E van Mercedes-Benz. En een Fiat. Desondanks kreeg het nummer niet de goedkeuring van Carlo voor het thema. En verder blijkt Bas het haar van zijn vrouw te hebben geverfd, en heeft iets met een Alfa-Romeo gedaan. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202046 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

S3E123: Maatpak of bikini, alles kan in een Mini

In het autonieuws... Auto's kunnen na de coronacrisis misschien 50% goedkoper worden, zegt een Duitse professor. Maar Brantsen gelooft daar niets van. Het Nederlandse Minotto gaat de Nederlandse Peking to Paris van Spyker bouwen. Tonale vervangt de Giulietta bij Alfa Romeo en nieuwe trajectcontroles in België, waardoor Brantsen één advies heeft: rijdt er omheen, vergeet het land, laat het eten opsturen (dat kunnen ze wel maken). Luister ook | Auto industrie in zwaar weer Het thema heeft niets te maken met het nummer van deze opname: 123. Maar dat doet de heren wel denken aan de W123, de oude Mercedes-Benz van heer Brantsen. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Arno Langendam, en gaat over een Mini. Het verhaal is ontstaan na het luisteren van podcast nummer 14. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Hebben de heren weer het een en andere meegemaakt met hun vier wielen. Brantsen heeft een nieuw motortje voor zijn ruitenwisser. En Van Werven heeft een 20 jaar oude John Deere grasmaaier, die perfect rijdt. Alleen niet maait. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202043 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

S3E122: Blijf kalm, deze keer een podcast zonder galm

In het autonieuws... Aston Martin krijgt geld van Larence Stroll, zo meldt het Britse autoblad Autocar. Verder hakt corona er ook nog steeds keihard in in de autowereld. Volkswagen verliest 2 miljard euro, per week. En verder komt Goodyear met een nieuw soort band. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Joachim Stock, en gaat over een Ford Taunus GXL cabriolet. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected] En verder... Heeft Carlo 14 maanden na aankoop van de BMW 7-serie nog stiller gekregen. En hij is als een kind zo blij. De auto is nu klaar, en kan eigenlijk weer (met verlies, dat wel) verkocht worden. En verder heeft Bas een deuk in de Jaguar gereden. Hij neigt naar iets kleiners, tips zijn welkom. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202047 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

S3E121: Jan Lammers verdient een lintje

In het autonieuws... Laadpalen in parkeergarages zijn een enorm risico, de productie van de Polestar 2 is begonnen. Omdat het van Volvo is (en van Geely) heeft Carlo er een zwak voor. En Europese autofabrieken gaan aan de lopende band dicht door het coronavirus. Spanje, Italië, Nederland, Polen... alles is dicht. Een maand geleden was er nog niks aan de hand. Luister ook | Grand Prix Zandvoort uitgesteld Het thema heeft natuurlijk ook te maken met de uitstel van de Dutch GP in Zandvoort. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Lucien van der Leeuw, en gaat over een vage vinexwijk in Vathorst, een donkerblauwe Renault Laguna Grand Tour en een knalrode Porsche 944 Cabrio. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected] En verder... Hadden beide heren een enorm saaie autoweek. Want er wordt ook niet meer gereden. Carlo heeft wel iets gevonden dat aan de BMW gedaan moet worden. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202043 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

S3E120: We willen niet klikken, maar deelauto’s zijn viezerikken

In het autonieuws... Een fijne maatregel in West-Vlaanderen, iets met flitspalen die niet werken als gevolg van corona. De Britse overheid vraagt autofabrikanten om gezondheidsapparatuur te maken, nu ze toch even geen auto's kunnen maken. En hybride BMW's schakelen voortaan automatisch op stand elektra als de auto een stad inrijdt. Er is veel meer te vertellen, dat hoor je vanzelf. Luister ook | VDL sluit fabriek tot 20 april Het thema heeft zijdelings te maken met het coronavirus. Want als er iets vies en besmettelijk is, dan zijn het wel deelauto's. En taxi's. Daar hebben ze al eens een Podcast over gemaakt: #S1E45 Ik kan het niet velen om met jou mijn auto te delen Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Michel Middag, en gaat over een donkerblauwe Porsche 911 SC Targa. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected] En verder... Is het een bijzonder opname, want het BNR pand was zo goed als uitgestorven. Verder komt de podcast niet vanuit Studio 2 - zoals gewoonlijk - maar vanuit de Podcast Studio van BNR (zouden ze vaker moeten doen...). Daarnaast had Brantsen een bizarre week, zeker in relatie tot het blaadje dat hij maakt als hij tijd over heeft naast het maken van deze podcast. En Bas heeft een deuk gereden in de XJ. Een paal die er al eeuwen staat, krijgt de schuld. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202048 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

S3E119: Elon krijgt een zoen, want Tesla noteert één miljoen

In het autonieuws... Moeten Bas en Carlo het hebben over de BMW i4 Concept, met iets wat op uitlaten lijkt terwijl het om een elektrische auto gaat. Verder treurnis over het heengaan van Bristol - waar in Podcast 90 ook al over werd gesproken. Verder is de nieuwe elektrische Fiat 500 stiekem best leuk, en komt er ook als hybride model. Luister ook | Nationale Autoshow: Wat je in Genève niet te zien kreeg Het thema heeft te maken met dit nieuws over Tesla: de miljoenste auto is gemaakt, een Model Y. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Chris Heiligers en gaat over een kleurrijke nachtelijke rit met de BMW i8. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Geen beste week voor Carlo, hoewel de Saab is gerepareerd. De BMW is ook terug van de garage, maar heeft nog geen stuurverwarming. Kan iemand Brantsen helpen? Bas is daarentegen dolblij; de LandRover wordt gerepareerd en heeft een Petrolheads fan gevonden in de milieustraat in Tiel. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202047 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

S3E118: Corona toont z’n ware gezicht, Genève blijft hartstikke dicht

In het autonieuws... De terugkeer van de GTA van Alfa Romeo, mensen snappen niets van de technische snufjes in hun auto, de revival van diesel zet door terwijl Volvo de V60 niet meer als diesel levert in Nederland. Verder de nieuwe Porsche 911 Turbo moet besproken worden, en er komt een nieuwe Chinese elektrische SUV. En problemen met de Volkswagen ID-reeks houden aan. Luister ook | Autosalon Genève geannuleerd Het thema heeft natuurlijk te maken met de Autosalon van Genève, die is geannuleerd in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Michiel Bakker, en gaat over een Mercedes-Benz W124 250 Diesel, een Alfa 155 2.5 V, een Alfa Romeo 164 3.0 V6, en uiteindelijk over een Opel Omega. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Heeft deze week Brantsen een issue gehad met de Saab van zijn vrouw, waardoor Bas een alternatief thema voor deze editie bedacht: Zeg nooit tegen een bekende: ik heb geen auto-ellende. Bas heeft niets meegemaakt, de Land Rover - weet u nog? - wordt gemaakt en is gewoon binnenkort te zien in (Dr)Eck en Wiel. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202046 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

S3E117: Al is de weg niet bevroren, je staat zó achterstevoren

In het autonieuws... Hebben de heren iets te mekkeren over elektrische aandrijving. Niets nieuws want dat doen ze al sinds Aflevering 1, en daarvoor ook al. Daarnaast natuurlijk aandacht voor de verhoogde maximum snelheid in Denemarken, én apps als Flitsmeister zijn in Duitsland nu verboden. Luister ook | BNR Auto Update En waar Mercedes-Benz geen heil meer ziet in een pickup, ziet Peugeot dat wel - maar ze spelen een beetje vals want deze Peus is eigenlijk een Toyota. Maar die Merc was een Nissan. Oh en Tesla komt met een nieuwe auto, de Model Y. Eerder dan gepland, maar alleen in de USA vooralsnog. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Berry Stapper, en gaat over een Volkswagen Golf. Een bijzondere VR6. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Heeft Bas een onwaarschijnlijk avontuur beleefd met een net aangeschafte Land Rover Defender. Het thema heeft er ook alles mee te maken, net als deze tweet. Carlo heeft niets meegemaakt, zeker niets wat het niveau van Bas kan halen. Maar sprak wel met autodesigner Niels van Roij, die een Range Rover Coupé heeft gemaakt. Luister ook | De ultieme Range Rover coupé uit Nederland Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/202042 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S3E116: Een petrolhead die wil slagen, heeft meer dan één wagen

In het autonieuws: Vijfheerenlanden wil de vliegende auto van PAL-V, een fietspad met zonnepanelen in Rhenen en blijkt Elon Musk wat minder origineel te zijn met de Cybertruck. Luister ook | De Nationale Autoshow Over Tesla gesproken, daar zijn ze wat minder blij nu Bill Gates een Porsche Taycan heeft gekocht. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Theijs van Welij, en gaat over een Renault 30. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Is Carlo druk geweest met de deadline voor zijn blaadje en met een stortvloed aan nieuwe autoherinneringen. En Bas heeft een nieuwe auto gekocht, het zal niet. De 2CV Azam gaat er uit en maakt plaats voor een Land Rover Defender. Tot voor de verandering grote vreugde van Carlo. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/19/202039 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S3E115: Is uw garage lang en breed, dan tippen we u de Eskeleet

In het autonieuws: Carlos Ghosn wil naar een Amsterdamse rechtbank, alles over het Origineel Nederlands Kenteken festival, de kosten van vervangen verkeersborden blijken best hoog. En - Mercedes-Benz gaat nóg meer mensen ontslaan. Lees ook | Het Ghosn-feuilleton En de aankoopsubsidie voor elektrische auto, blijkt een fiasco te zijn geweest in België. Maar in Nederland gaan we er juist mee beginnen, zo lijkt het. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Menno van der Bunt, en gaat over een avontuur met een DAF 66 in Italië. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Bas is wat verkouden, geen corona uiteraard, maar klinkt wel wat nasaal. Carlo heeft berekend dat ze inmiddels 4600 minuten aan podcast hebben gemaakt. Dat u het even weet. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/12/202050 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

S3E114: Ferrari zit in de penarie

In het autonieuws onder meer het SWOV onderzoek over bellen en appen in de auto, want dat is handsfree net zo gevaarlijk als met de telefoon in de hand. Verder zijn de heren voor het eerst blij met een treinverbinding, in dit geval over de rechtstreekse trein naar Londen. Luister ook | Auto-Update: het modeloffensief van Mercedes-Benz Het thema (Ferrari krijst als een kanarie, want ze zitten in de penarie) is een hersenspinsel van Carlo zelf, op basis van dit verhaal over de SUV plannen van Ferrari. Dat Mireille van Ark even de studio kwam binnenvallen, heeft natuurlijk allemaal te maken met de vórige editie: S3E113: Gaan wij gedije, onder het bewind van Mireille? Het antwoord is Ja. En, ze is op zoek naar een opvolger voor de sjoemeldiesel (VW Passat). Uw advies is welkom. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Chris Heiligers, en gaat over een toch per gehuurde Camaro over, naar zijn zeggen, één van de mooiste wegen van de VS: de bijna 500 mijl lange Blue Ridge Parkway. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected] En verder... Bas heeft besloten zijn Jag voor altijd maar vies te laten, want in zijn nieuwe woonplaats is een auto niet schoon te houden. Tot afschuw van Brantsen. En Carlo heeft de witte (ooit zwarte) Volvo in de poets gezet. Dat was al eens gedaan, maar nu echt. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/5/202050 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

S3E113: Gaan wij gedije, onder het bewind van Mireille?

In het autonieuws hoor je onder meer alles over de best verkochte auto ter wereld, je hoort dit verhaal van Wegenwachter Remko [@wegenwacht4447]. En Maserati komt met speciale edities, en daar heeft Carlo wel een verklaring voor. Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de Chinese auto-industrie. Niet alleen Europese merken zitten in Motor City maar ook het Chinese Dongfeng. Die hebben allemaal last van de lockdown. Lees ook | Newsroom: Hoe voorkom je paniek om coronavirus? Het thema heeft alles te maken met de nieuwe hoofdredacteur van BNR, Mireille van Ark. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Eric Ascari, en gaat over een goudkleurige Ford Escort Mk2. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected] En verder... Is Bas eindelijk klaar met zijn Lego-bouwpakket. Hij is tot het gaatje gegaan, maar het resultaat mag er zijn. En Carlo is natuurlijk helemaal blij, want het stuur is binnen. Als een kind zo blij, hoewel het stuur nog niet eens is geplaatst. Contact Je kunt Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/29/202044 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

S3E112: Beter fossiel in een straal, dan stroom van een paal

In het autonieuws de geannuleerde plannen van Aston Martin om een elektrische auto te gaan bouwen, Subaru daarentegen zegt te gaan beginnen met elektrificering van het wagenpark. Wat heet, over 10 jaar moet 40% van de Subaru's EV of hybride zijn. De steun van Bas en Carlo hebben ze. Over EV gesproken, Ionity (Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Ford) verhoogt de laadprijzen enorm. Andere partijen zullen volgen, en wég is het voordeel? Lees ook | Stroomgebruik laadpalen neemt fors toe En verder in het nieuws: files zijn geen probleem meer. Jaguar Land Rover komt met een slimme autostoel en waar Toyota een 4-cilinder de Supra in lepelt, plaatst Porsche nu een 6-cilinder met 400pk in de 718 GTS. En een in memoriam: de Bentley Mulsanne. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Eric Stuyfzand, en gaat over Mercedes-Benz 190 SL uit 1961, een roomwitte met rood interieur. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Zijn de heren blij teruggekomen van de Interclassics beurs in Maastricht, en verder is er natuurlijk iets te melden over een stuur met stuurverwarming. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/202044 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

S3E111: We hebben weer een thema!

In het autonieuws hoor je alles over de Mustang van Steve McQueen, de echte uit de film Bullit. Vooralsnog gaan de matrixborden boven de snelwegen niet overal permanent de actuele maximumsnelheid aangeven. En, een 'Ghosn-tje' doen is nu een ding in Japan. Lees ook | Het Ghosn feuilleton Het thema is dus weer terug, na een virtuele pak slag van de luisteraar. En dus kwam ze met deze op de proppen: Een podcast zonder thema, is als Georges zonder Paloma Blanca. Dat vonden wij zo slecht, dat we 'm niet in de titel hebben durven zetten. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Hugo Cloete, en gaat - onder meer - over de Jaguar E-Type. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Heeft Carlo nog steeds geen stuur, maar is ook nog steeds niet stuurloos. Bas is nog steeds aan het Legoën, en is de schuur bijna klaar. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/202041 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

S3E110: Weer geen thema gezien

In het autonieuws even geen aandacht voor Carlos Ghosn - daarover lees je hier wat je moet weten. Maar wel over Porsche, die met een nieuw actiemodel van de 911 komt. En autonieuws van de CES beurs in Las Vegas, waar notabene SONY met een elektrische auto komt. Er is veel meer te bespreken, maar dat hoor je vanzelf. Luister ook | AutoUpdate: Aston Martin gaat levens redden in het verkeer met speciale achteruitkijkspiegel Ook even aandacht voor de historische lage CO2 uitstoot van auto's in Nederland, en dat heeft allemaal te maken met de gestegen verkoop van elektrische auto's. Daar kan je hier meer over lezen, en je kan het naluisteren in de podcast Newsroom, waarin host Mark Beekhuis een goed gesprek voert over auto's met... Brantsen zelve. Luister ook | Newsroom: Een goed gesprek over auto's Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Rene Oosterveer, en gaat over een donkerblauwe Volvo 940 Polar. Liefkozend Gustav genoemd. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Carlo is in mineur want hij heeft nog steeds geen stuur - dat gaat hierover, maar is natuurlijk niet stuurloos. Bas heeft een fantastische week gehad, maar dat heeft niks met de leeftijd 56 te maken. Maar ter ere van dat jubileum is hij wel aan het Lego'en geslagen. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/8/202039 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S3E109: Geen thema (meer)

In het autonieuws uiteraard iets over elektrische auto's, in dit geval Bentley. In 2025 moet de eerste EV er zijn. De autoverkopen in 2019 heeft de autowereld, en dus ook Bas en Carlo, doen sidderen. Codewoorden: bijtelling en Tesla Model 3. Ook aandacht voor het artikel in de Volkskrant over autonoom rijden. Het moge duidelijk zijn, er is de nodige instemming met de strekking van het verhaal. Want, autonoom blijft een droom. En - de ontsnapping, vlucht... , van Carlos Ghosn, dat moet ook besproken worden. Hij is nu echt Gohsn with the wind... Luister ook | Ex-topman Renault-Nissan vlucht naar Libanon Het thema van de week is dat er geen thema meer is. Dat is met ingang van het nieuwe jaar afgeschaft. Mocht u daar commentaar op hebben of bezwaar over willen maken, hieronder staan mailadressen en andere social accounts. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Allard Freling, en gaat over een trip naar automusea in Italië. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Zijn beide heren helemaal blij met hun nieuwe stuur, met stuurverwarming. En dat terwijl het stuur van Carlo nog niet eens binnen is - op moment van opname van deze podcast dan. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/petrolheads. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/202042 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

S3E108: Koop geen gerst, want het is Kerst

In het autonieuws: milieuzones in Rotterdam waar oude diesel weer welkom zijn, er is een nieuwe brandstof: HVO100. En die Cybertruck van Tesla, gaat tot grote vreugde van beide heren in de huidige vorm nooit de Europese wegen op. Luister ook | Tesla Cybertruck: Musk voelt hete adem uit Duitsland Ze hebben nog veel meer te vertellen, zoals je weet, en daarvoor verwijzen wij maar al te graag naar de podcast zelf. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Erik van Putten en gaat over een Opel Corsa en een Toyota Corolla sedan, op Kerstavond in 1997 op de Afsluitdijk. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En ook in 2020 geldt: houd het kort! En verder... Bas heeft zichzelf een cadeau gegeven, en het is geen auto. Maar hij is er lekker mee bezig geweest. En Carlo, die heeft een nieuw stuur nodig. Een verwarmde wel te verstaan. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook of via de petrolheadoffice.nl. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/201953 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

S3E107: Tik op je smoel of hoge straf, van hulpverleners blijf je af

In het autonieuws hoor je over Shell dat toch niet aan belastingontwijking zou hebben gedaan, over de soort-van makeover van Lada, en over de dieselmotor die volgens onderzoek van de TU Eindhoven onterecht in het verdomhoekje staat want nieuwe diesel maken de lucht juist schoner. Aldus Bart Somers. Luister ook | Shell ontwijkt veel minder belasting dan gedacht Het thema heeft te maken met een nieuwe wet van minister Grapperhaus om belagers van hulpverleners gegarandeerd in de cel te stoppen. Iets waar rechters overigens niets in zien... Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Michiel Hutman, en gaat over avonturen met in beslag genomen auto's met een dubieus verleden. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Met daarbij een oproep van beide heren: houd het kort! En verder... Bas heeft de XJ ingeruild voor een andere XJ. Om heel veel reden is de nieuwe beter. En Carlo is nog steeds in katzwijm van de verlengde Range Rover met Belgisch kenteken. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook of via de petrolheadoffice.nl. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/201947 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

S3E106: Cent Six , sans souski’s

In het autonieuws hoort u dat er dus ook ski's van Bentley bestaan, en dat past prima natuurlijk bij de helikopter van Aston Martin en Airbus. Verder moeten de heren het natuuurlijk even hebben over dat bericht in NRC, waarin staat dat de scheepvaart nog veel vervuilender is dan we dachten. Daarnaast zijn de grootste verkeersergernissen van het jaar bekend. Er is veel meer, maar dat hoort u vanzelf. Luister ook | De Technoloog: De autonoom rijdende mens Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Bradley van Dijk, en gaat over Citroën BX 1.4 Basis. Hij noemde de auto, de BixNix. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Met daarbij een oproep van beide heren: houd het kort! En verder... Bas is nog steeds druk bezig met verhuizen, kwam op laarzen de studio binnen want woont tussen de poep inmiddels. En Carlo is in dromeland met een enorme Range Rover. Hij heeft beloofd de auto journalistiek kritisch te beschrijven. #YeahRight... Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook of via de headoffice. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/201953 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#S2E105: Voor jongere of bejaarde, België is nu écht het engste land op aarde

In het autonieuws het verhaal over honing van Porsche, u had het kunnen zien aankomen op Twitter. Natuurlijk iets over de 100 km/u in Nederland, en de fijnstoftoeslag op dieselauto's per 1 januari. De Paus rijdt tegenwoordig in een Dacia Duster, en hadden de twee heren het niet al eens eerder over de Paus gehad? Lees ook | 'Flinke investeringen nodig om voorsprong elektrisch rijden te behouden' Thema Carlo heeft het thema 'Voor jongere of bejaarde, België is nu écht het engste land op aarde'. Waar het op slaat is ons nog steeds een raadsel, we horen het graag van u. Wij denken dat het iets te maken heeft met de trajectcontroles... Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Claus van den Brink, en gaat over een avontuur met een Renault Clio sedan op Cuba. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. Met daarbij een oproep van beide heren: houd het kort! En verder... Bas is druk bezig met verhuizen, de wijk Vathorst in Amersfoort knapt ineens flink op nu de heer Van Werven weg is. Carlo heeft geen zak meegemaakt, en is wel - samen met Bas, én Gijs van Lennep - naar de film geweest: LeMans66. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook of via de headoffice. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/4/201942 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#S2E104: We zuigen alles uit de duim; want dit is een jubileum

In het autonieuws van deze week, uiteraard moeten ze het even hebben over de Cybertruck van Tesla. Het commentaar: Oei-oei-oei... Lees ook | Gooit Tesla eigen ruiten in met presentatie Cybertruck? Verder komt er een remake van de Fisker Karma, die ook weer door dezelfde importeur naar Nederland wordt gehaald. En de fijnstoftaks die per 1 januari 2020 ingaat voor diesels, tot verrassing van sommigen, en de milieuzone van Maastricht die er niet gaat komen. Thema Dit is opname 104, dat is twee keer 52 en dus bestaat BNR Petrolheads twee jaar en daarmee is dit een jubileum. Of zo. Overigens - luister die eerste editie nog eens terug! Die duurde tenminste maar een kleine 30 minuten... Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Hein Noortman, en gaat over zijn tijd bij de ANWB alarmcentrale in de jaren 70 en 80. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Bas heeft weer eens een auto gekocht, wel eerst een andere vérkocht. Dit keer is het een Alfa Romeo Spider geworden, en daar zijn beelden van. Carlo heeft de Mercedes W123 opgepoetst en klaargemaakt voor de winterslaap. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook of via de headoffice. Check ook de playlist in Spotify, voor de beste tunes voor onderweg. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/201952 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#S2E103: Wij zijn niet seniel, het blijft fossiel!

In het autonieuws van deze week: de elektrische SUV van Ford genaamd Mustang - hoe bedénken ze het. En, er blijkt nóg een petrolhead in Afrika te zijn. Eerder hadden we al Teodoro Nguema Obiang Mangue, maar nu gaat het om Mswati III, koning van Eswatini, het voormalige Swaziland. Dat daar gelaten, krijgt Mazda pluspunten van Bas en Carlo voor hun CX30. En Ferrari komt met een nieuwe auto die voor het eerst in lange tijd wél de goedkeuring krijgt van beide heren: de Ferrari Roma. Thema Wij zijn niet seniel, het blijft fossiel! is bedacht door Bas (het werd tijd...), en heeft allemaal te maken met dit verhaal op basis van onderzoek van de Universiteit Leiden. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Arie Koedood en gaat over zijn Mazda MX5. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Bas had deze week een klein probleem met de Porsche 928 - zo bleek uit een tweet van Wegenwachter Romano. En kwam zodoende tot de ontdekking dat er een designfout zit in die Porsche. Iets met water. Carlo had iets anders aan zijn hoofd dan auto's, namelijk een keuken. Én, natuurlijk hebben de heren genoten van Max Verstappen in Brazilië en die verbouwing van het Circuit van Zandvoort voor de Dutch GP wordt spectaculair. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en via de headoffice. Nieuw-nieuw-nieuw... BNR Petrolheads levert nu ook de beste tunes voor onderweg. Abonneer je hier op de playlist in Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/20/201945 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#S2E102: Terug naar 100? Welnee, podcast 102!

Het autonieuws van deze week gaat over natuurlijk over 100 kilometer per uur, maar ook over de Toyota Supra met meer pk's, de Mustang Shelby met meer pk's en de Porsche 911 met meer pk's. En verder schijnt de Dutch GP op Circuit Zandvoort juist goéd te zijn voor het milieu. Oh en op Twitter wordt gesproken van Tesla-haat, en er wordt een pick-up van Tesla getoond binnenkort. Wij denken zomaar meer daarover te horen in S2E103... Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Adriaan de Jonge, en gaat over een avontuur met een BMW in 2011 en ene Vanessa del Rio. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Bas had een boeiende autoweek achter de rug, de 928 (V8, rijdt 1 op 7) rijdt weer als een zonnetje. Verder is Bas volgens Carlo een watje geworden, om deze reden. Carlo zelf was, naar eigen zeggen, in het leukste museum van Nederland geweest, het Daf museum in Eindhoven. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en via de 'webshop'. Nieuw-nieuw-nieuw... BNR Petrolheads levert nu ook de beste tunes voor onderweg. Abonneer je hier op de playlist in Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/13/201942 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#S2E101: Je voelt het aan je grote teen, dit is podcast één-nul-één

In het autonieuws van deze week - mét een wachtmuziekje - heeft Bas iets over een condensator en Lamborghini. Verder serieus nieuws: Fiat stopt met bouwen van kleine auto's en in Nederland worden de kleine auto's juist veel duurder. Verder gaat Ford op de mindfullmodus en de Consumentenbond heeft gekeken naar de meest betrouwbare auto's. Bekijk de lijst hier (PDF). Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Joris Helmons, en gaat over een poging uit 1998 om naar een Formule1 race in Spa te gaan, en de rit terug met pa terug naar de camping. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... De heren hadden een mooie autoweek achter de rug, sterker nog - het was een anderhalve autoweek. Bas heeft zijn 928 voorzien van een nieuwe radiator. De Volveau staat even bij een dokter. Carlo heeft de Merc en de Volveau naar de winterstalling gebracht, daarvoor moet een aantal dingen gedaan worden overigens. En verder was het uitbuiken van het jubileumfeest. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en via de 'webshop'. Nieuw-nieuw-nieuw... BNR Petrolheads levert nu ook de beste tunes voor onderweg. Abonneer je hier op de playlist in Spotify. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/6/201946 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#S2E100: Zon en feestdagen uitgezonderd, op naar de 200

In het autonieuws uiteraard aandacht voor Tesla, dat voor het eerst winst heeft gemaakt. Ja ja, ze hadden er geen rekening mee gehouden. En, in Engeland krijgen elektrische auto's een groene kentekenplaat. Dat is om verschillende redenen handig, menen Bas en Carlo. Overigens, die EV's zijn einde verhaal, denken ze. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komen in meervoud tijdens deze jubileum editie van BNR Petrolheads. Afkomstig van niemand minder dan André 'De Machinist' Dortmont, en ook van BNR collega en autofan Annick van der Leeuw. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Het was een dunne autoweek voor beide heren. Allemaal ter voorbereiding op de 100ste show. Carlo is per W123 naar het jubileum gekomen, Bas koos dus voor de vooroorlogse Riley. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en de 'webshop' Foto's Vaste luisteraar en petrolhead Martin Philippo heeft prachtige foto's gemaakt van het jubileum van BNR Petrolheads. Waarvoor dank Martin - hieronder een selectie. Meer foto's! Op Facebook, Twitter en InstagramSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/201938 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#S2E99: Hoestend en proestend op weg naar de 100

In het autonieuws verhalen over je kenteken invullen in Google, en dan erachter komen dat je overal terug te vinden bent. Verder wordt het merk Datsun nu echt de nek omgedraaid en Mazda heeft plannen voor een nieuwe diesel. Tegelijkertijd ziet Alfa Romeo de verkoopcijfers omhoog gaan, tot vreugde van beide heren, en hybrides gaan massaal de grens over. En ook: Bas legt uit wat de links is tussen de legendarische coureur Jackie Stewart en de 100ste Petrolheads (u kunt daar bij zijn!). Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Mark Koenen, testrijder bij Ford in Lommel (België), en gaat over testrijden op de Nardo track in Italië. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Carlo heeft een mooie autoweek achter de rug, waarin hij ondermeer sprak met Laurens van den Acker, de chef design van Renault, over het verschil tussen prototypes en conceptcars. En Bas heeft het motorblok van de eend gerepareerd. Alleen mag hij niet harder dan 80.. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook, en de 'webshop'. Kom naar S2E100! Zondag 27 oktober nemen Bas en Carlo de 100ste Petrolheads op! Mét Pubquizzz! Locatie: Slotemakers Slipschool Zandvoort. Koop je kaarten! en Doe de test! om te kijken of je wel geschikt bent hiervoor.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/201935 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Kom naar de 100ste Petrolheads!

BESTEL HIER JE KAARTEN Als echte Petrolhead kan je de opname van deze op voorhand reeds legendarisch slechte podcast bijwonen. En er valt dus iets te winnen! Bij een jubileum hoort natuurlijk een epische Pubquizzz. De glorieuze winnaar krijgt een slipcursus aangeboden door BMW Driving Experience Slotemakers. Bas en Carlo hebben zoals je weet geen vrienden en schenken daarom graag een kopje koffie ( of als het echt moet thee) voor je in op zondag 27 oktober in Zandvoort bij Slotemakers. OPNAME Zondag 27 oktober Prijs: 15,00 incl PROGRAMMA 11.45 inloop 12.00 start opname 13.00 pubquiz 14.00 einde LOCATIE BMW Driving Experience Slotemakers Rob Slotemakerstraat 1 2041 KN, Zandvoort BESTELLEN Wil je dit jubileum, en primeur, écht niet missen - bestel dan hier snel je kaarten. Er is maar een beperkt aantal beschikbaar dus wacht niet te lang! See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/201922 seconds
Episode Artwork

#S2E98: Zie ‘m toch eens gaan, op 98 octaan

In het autonieuws de grap van een Oostenrijker die met een hypercar van 2,3 miljoen euro op de markt zou komen. Want, die komt niet. En de beste man gaat naar de bak. Verder blijken motoren veel meer stikstof uit te stoten dan personenauto's, en had een Ford dealer in South-Carolina een nieuwe slogan: God, Guns and America. Oftewel, bij je aankoop kreeg je gratis een bijbel, en een geweer. Ook noemenswaardig: Lamborghini staat te koop, maar niet heus zegt VAG. En dus geen electrische auto van stofzuigerfabrikant Dyson. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Ragnar Kruize, grijpt terug op Podcast 88, en gaat over overstekende hectometerpaaltjes en flatgebouwen die opeens veranderen in dansende poppen... Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Brantsen heeft twee mini krasjes op zijn W123 - dat is een Mercedes-Benz in gewone mensentaal - gevonden. Die worden weggepoetst, dus die kan in de verkoop. En verder is de Saab 9-3 Cabrio binnen. En hij heeft een Pininfarina gespot bij de firma Louwman langs de A2. Bas is minder blij, heeft in zijn eigen woorden een 'dramatische week' gehad. We zullen het wel horen... Iets met een ontplofte nieuwe motor voor de 2CV. En luisteraar Irwin Versteegh zet Bas en Carlo dus genadeloos op hun plek als het gaat om de Tesla Model-3. Terecht, zeggen wij. Maar of beide heren het zo leuk vinden... Tot ziens in Zandvoort, Irwin! Bekijk zijn video hier. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. En dan is er uiteraard nog de 'webshop'. Kom naar S2E100! Zondag 27 oktober nemen Bas en Carlo de 100ste Petrolheads op! Mét Pubquizzz! Locatie: Slotemakers Slipschool Zandvoort. Koop je kaarten! en Doe de test! om te kijken of je wel geschikt bent hiervoor. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/201946 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#S2E97: Van Dummy naar Mummie

Het thema van de week, van Dummy naar Mummie komt uit het Brantsen brein. Waar dat over gaat, mag de luisteraar zeggen. Heeft iets te maken met dit onderzoek van de AAA. Maar wat je vooral moet weten is dat er nog kaarten beschikbaar zijn voor de 100ste editie van Petrolheads! Koop ze hier. Los hiervan is er ook het nodige autonieuws te bespreken. Zoals de geruchten, die al langer rondgaan, dat Jaguar overstapt naar BMW-motoren. Daarnaast hebben ze het één en ander te zeggen over MMBS-voertuigen, die 25 km/u mógen maar vaak 150 km/u kúnnen rijden. Er is veel meer 'nieuws', maar dat hoort u vanzelf. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Martin Philippo, en gaat over een Citroen DS cabriolet. Gespot tijdens één van de SKOJ-dagen in Baarn, waar de heren Bas en Carlo ook wel eens zijn gespot. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Brantsen heeft in het Sallandse land een één of andere rally verreden. Met de 8 cilinder, nee niet deze. En Bas is met een aantal vrienden naar Andalucía gegaan, en reed daar met een Opel Crossland. Een 4 cilinder (of zijn het er 3?). Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook. Check anders ook even de 'webshop'. Kom naar S2E100! Zondag 27 oktober nemen Bas en Carlo de 100ste Petrolheads op! Mét Pubquizzz! Locatie: Slotemakers Slipschool Zandvoort. Bestel hier je kaarten! See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/9/201951 minutes, 1 second
Episode Artwork

#S2E96: Geef je niet aan liefdadigheid, dan ben je je supercars kwijt

Wacht even... als dit podcast 96 is, dan zit er een jubileum aan te komen. Het thema van deze week, heeft volledig te maken met Teodoro Nguema Obiang Mangue, zoon van de president van Equatoriaal-Guinea. Deze man heeft iets met auto's, maar is ze wel kwijt. Maar er moet echt gesproken worden over de relatie tussen champagne merk Bollinger en Amerikaanse SUV's. Verder moet er iets worden gezegd over de muziekkeuze van Dacia rijders op de rechterbaan, een hybride Bentley en Maserati als nieuwe EV tak van Fiat-Chrysler. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Allard Freling en gaat over een avontuur met een Toyota Celica uit 1974, en een Renault 12 Break. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... De eend van Bas is klaar, inclusief nieuwe kabelboom. En we moeten zeggen, deze 2CV ziet er chique uit. En Carlo is op bezoek geweest bij Tony uit Roosendaal, deze Brabander bekleedt auto's. En, in huize Brantsen is een Saab ingeruild voor, een Saab. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de 'webshop' staat hier. Dan nog even dit... Zondag 27 oktober nemen Bas en Carlo de 100ste Petrolheads op! Rond lunchtijd, maar zonder lunch, wel mét koffie en/of thee en mét Pubquizzz! Locatie: Slotemakers Slipschool Zandvoort. Stay tuned voor kaartverkoop!See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/2/201950 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#S2E95: Je klassieker op E10 en je motor is gezien

Het thema van deze week, heeft allemaal te maken met de opkomst van E10 brandstof. Brantsen maakt zich geen zorgen want tank V-Power. Of Total Excillium, ook goed. Bas had naar eigen zeggen een geweldige week. Omdat de Jaguar even naar de dokter moest, kon de heer Van Werven een heel weekend in een Renault Alpine kunnen rijden, uiteraard een blauwe. Da's wel een dingetje overigens. En over kleur gesproken, Carlo heeft de rode wrap van zijn Saab gehaald. Die is weer zwart. Maar wordt, blauw. Misschien dan. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Paul Wilbrink, en gaat over de gepantserde Lexus LS430 Presidential. Niet zomaar een, maar die van de toenmalige president van Liberië, Charles Taylor. Een briljant verhaal, moeten we zeggen. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Moeten de heren het even hebben over stikstof en Formule1, dikke politie diesels die stil staan op parkeerterreinen van de politie. En Daimler zou gestopt zijn met het ontwikkeling van brandstof motoren.. Zij geloven er niets van. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de 'webshop' staat hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/25/201947 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#S2E94: Altijd raak! Met een wit busje ben je de Sjaak!

Het thema van deze week, iets met Witte Busjes (witte razernij), is uiteraard bedacht door heer Brantsen en zou zo maar hier mee te maken kunnen hebben. Verder moeten ze B&C het hebben over de enorme hoeveelheid kilometers die we met z'n allen rijden. En, waarom hebben Volvo's nu ineens AED's aan boord? Is het marketing of is het serieus? Maar waar ze écht kwaad om worden, is dat ramkrakers nu ineens gebruik maken van een hele mooie klassieker om een juwelier te overvallen... Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Paul Feijen en gaat over de 24 uur van Le Mans. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Blijkt Bas een briljante innovatie te hebben voor de opname van deze podcast. Maar als het gaat om auto's, Bas heeft zijn hand opengehaald aan een Eend en er is iets met de Jaguar XJ. Carlo had een saaie autoweek (niks geflushed ook), alhoewel er een lampje is aangegaan in de BMW 740i. Dat belooft niets goeds, want electronica en BMW's uit de 7 serie... Hoe dit afloopt hoort u volgende week. Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de webshop (nou ja... webshop) staat hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/18/201944 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#S2E93: Check de kalender, aanstonds komt de Defender

Het thema van deze week, heeft te maken met de presentatie van de nieuwe Land Rover Defender. Dit thema, had u op de sociale kanalen van dhr. Brantsen overigens al mijlenver hebben kunnen zien aankomen... Dat Carlo fan is, van de oude en ook van de nieuwe, moge duidelijk zijn. Ook omdat het format - ja, ook deze podcast heeft een officieel format - direct overboord is gegooid voor #S2E93. Je zou het niet denken maar Bas en Carlo hebben echt meer te bespreken. Zoals daar zijn, een nieuwe dakloze Ferrari, twee zelfs. En een BMW op waterstof. Ook noemenswaardig: het Jaguar LandRover concern gaat in zee gaat met Blackberry en SUV's zouden uit steden verbannen moeten worden. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Cornélie Scholten, één van de vrouwen die zich hebben gemeld. Dit verhaal gaat over twee Citroën's. De ene heet Belle, de ander heet... precies. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Doet de 912 van Bas het weer, had wel een nieuw onderdeel nodig maar de pijn was zacht. Én, de eend is terug, nu niet meer als bouwpakket. Carlo had een rustige week, niks geflushed maar wel nieuwe lampen! Contact Je kan Petrolheads bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de (soort van) webshop staat hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/11/201942 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#S2E92: Geen thema, wel thee én wat chaos

Het thema van deze week, tja - u mag het zeggen. Wij weten het niet, en volgens ons beide heren ook niet. Iets met thee... Los daarvan heeft Carlo een voordeel van Tesla's ontdekt (ze fikken lekker), de nieuwste generatie diesels zouden volgens Auto Motor und Sport de lucht van binnensteden schoner maken. Maar tegelijkertijd speelt er iets in Nederland met stikstof en verhoging van de maximum snelheid. Verder lijken de goedkope auto's te verdwijnen, en blijkt uit Amerikaans onderzoek dat alarmeringssystemen ín de auto eigenlijk maar knap irritant worden gevonden. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Hein Noortman, gaat over een Volkswagen Kever uit 1966. Mooi verhaal, maar een duik in een greppel komt er ook in voor... Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Carlo heeft voor de verandering níets laten flushen, maar was het desondanks wel een drukke week want er is een nieuw Chinees automerk geboren. Bas heeft zijn eend terug, weliswaar in onderdelen, en kwam hij een gecamoufleerde MG tegen in de parkeergarage van KMPG... Contact Je kan ons bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de (soort van) webshop staat hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/4/201944 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#S2E91: De baas is dood, maar het feest is groot

Het thema heeft natuurlijk alles te maken met het overlijden van Ferdinand Piëch. Desondanks is het feest bij Porsche, u weet: herr Píech is de kleinzoon van Ferdinand Porsche, want hun nieuwe auto, de Taycan, reed het rapst over de Nurburgring. Verder wil de EU een waarschuwingssysteem voor kinderen die worden achtergelaten in een snikhete auto, is de BMW X5 nu ook met extra bescherming leverbaar en is er een nieuwe editie van de Audi RS6 - goed voor mensen met bijzondere métiers... én er is iets met Donkervoort. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van (trouwe luisteraar) Robert Hempenius, gaat terug naar de jaren 80 van de vorige eeuw en heeft te maken met een rode Fiat 128 en een beige Mercedes 280SEL (type W116). Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Bas heeft een mooie autoweek achter de rug, onder meer omdat hij (en Carlo, en Sjors...) de Gijs van Lennep Legend heeft verreden. Er is nieuws over de eend en de 912... En Carlo, die kijkt vooral met veel plezier ook terug op het Concours d'Elegance bij Paleis Soestdijk, met een grandeur die Engels overkomt. Contact Je kan ons bereiken via Mail, Twitter, Facebook en de (soort van) webshop staat hier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/28/201946 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#S2E90: Op podcast 90 zit echt niemand te wachten

Dat behoeft enige toelichting. Want Bristol is één van de meest illustere, handgemaakte automerk uit Engeland. Maakte ooit wagons en vliegtuigen maar dus ook auto's, waarvan de laatste in 2004 verscheen en nu dus een nieuwe. Ook handgemaakt, maar van andere orde: Bugatti. En die autobouwer komt ook met een nieuw model: de Centodieci - oftewel de 110. Kost een hoop, gaat apesnel, ziet er afzichtelijk uit en is uitverkocht. En: Bosch is overtuigd van het 3D dashboard, er is een nieuw kenteken én: Volkswagen denkt dat de T-Roc cabrio een goed idee is. Ook geen goed idee: je autosleutel laten inplanteren (video). Het thema is overigens deze week bedacht door heer Brantsen. Maar dat klinkt gewichtiger dan dat het in werkelijkheid is. Autoherinnering van de week-k-k De wekelijkse autoherinnering komt van Paul van Straaten en gaat over een zwarte Jaquar XJ8 vs een Tesla Model 3. Oh en Paul heeft ook nog iets te melden over de 'thuiskomer'. Ook een herinnering? Mail dan naar [email protected]. En verder... Carlo vertelt waarom Ameland het Gran Canaria van de Noordzee is. En Bas? Bas heeft zijn eend inmiddels helemaal uit elkaar en heeft nieuws van de spuiter... Contact Je kan ons bereiken via Mail, Twitter, Facebook en we hebben een (soort) webshop... See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/21/201946 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#S2E89: Als je toetert word je beboeterd

Podcast 89 is a go! Bas en Carlo nemen even vlotjes de week door (vol zinloze maar peperdure ingrepen aan hun autos) en praten je bij over de nieuwe boetebedragen, Grote Blij, noodknoppen in connected cars, het loodprobleem van Bosch en de bij het dievengilde zo populaire katalysatoren van Toyotas Priejie. De herinnering van René gaat over oude Volvos; altijd goed dus!See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/14/201939 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#S2E88: Slechts een reactie of zes, want iedereen zit in Blanes

Ondanks een pijnlijk gebrek aan autonieuws voor podcast 88, maken Bas en Carlo toch weer een volwaardige vakantie-editie. Onder meer Ferrari, de Amerikaanse dieselhaters, de SWOV en Brussel moeten het ontgelden. Het geheel wordt afgeblust met een mooie autoherinnering van Benjamin over een wel heel unieke Volvo P1900.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/7/201947 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#S2E87: Kent u die grap van Bas die een Citroën CX koopt?

Wederzijds leedvermaak in podcast 87, over miskopen en hoge notas, waarom u altijd het Porsche 911-instapmodel moet nemen, de zoveelste 'zonnepanelenweg' die is geflopt, een tip richting de website 'hushhush.com' en de ronduit zorgelijke situatie rond Alfa Romeo. De autoherinnering komt van Bob Rotteveel én... de heren tippen u een nieuwe muzikale hit!See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/31/201947 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#S2E86: Danielle Reno for President

Hoezo vakantietijd? Zelfs als de mussen van het dak vallen is ons duo paraat en behandelt het in podcast 86 de RDW-scoop van RTL Nieuws, de nieuwe Corvette, losers op de spitsstrook, de revival van MG en de verborgen populariteit van Subaru. Oh en Carlo is danig onder de indruk van ene Danielle Reno uit Kansas.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/24/201940 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#S2E85: 'Vliegensvlug de Ripo terug!'

Oppassen dus vluchtstrookscum! De autoherrinnering van Allard laat Nederlandse burgerlijke ongehoorzaamheid escaleren tot een autofeestje op een Italiaanse verkeersdrempel. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/17/201939 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#S2E84: 'We houden 't luchtig vandaag!'

See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/10/201941 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#S2E83: Een te lage snelheid zorgt voor méér ongelukken

See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/3/201940 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#S2E82: Met Bas terug naar hier

Voordat de Caribische jetlag bij Bas kon toeslaan namen hij en Carlo hun véél te lange, maar ook informatieve en hilarische podcast 82 op. De zonne-auto Lightyear, de politie-Mercedessen, een Renault-gerelateerde autoherinnering: geen onderwerp blijft liggen. Veel plezier!See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/26/201945 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#S2E81: Masha Danki

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/19/201931 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#S2E80: Allemachtig, da's toch prachtig

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/12/201942 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#S2E79: Petrolheads is niet voor niets een Engels woord

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/5/201939 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#S2E78: Ontbeert het je aan gezond verstand, rij dan met een Riley door het Schotse land

Podcast 78 is een bijzondere, met Bas die vanuit Schotland inbelt en schetst hoe zijn Riley en de daarbij behorende uitlaat los van elkaar van de boot afkwamen. Voorts een herinnering van Joris Helmons, de fusieplannen van Fiat/Chrysler en Renault, het verschil tussen een (politie-)Audi en een (politie-)Touran én nieuws over de BMW 1 Serie en de IAA-show van Frankfurt. Enjoy!See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/29/201932 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#S2E77: Meten is weten!

Anderhalve autoherinnering in podcast 77, wat huishoudelijke mededelingen over slimme cameras en over Duitsers met gekke bovengebitjes (nee, niet Niki Lauda), kostbare informatie met betrekking tot BMW-rijders die een string dragen en het echec van de zonnepaneelweg in Kockengen. Bas en Carlo op hun best!See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/22/201940 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#S2E76: Kappen met kappen, kappen met appen

Nu echt: een Grand Prix op Zandvoort en verder een pornofilm op de Autopilot van een Tesla, nieuws van Volvo, Toyota, VW en Citroën, de oh zo succesvolle (maar niet heus) milieuzones én een avontuur meteen buitenlandse truck in de autoherinnering. Pffff, vermoeiend allemaal!See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/15/201947 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#S2E75: Jawel hoor, een jubileumpodcast!

Een jubileum, want podcast 75, maar zonder thema, dat dan weer wel. Met een modderige maar gênante autoherinnering van Maurice, de nieuwe 'rat look'-eend van Bas, over actiemodellen van Jaguar, de Zandvoortse Formule 1 en nog veel, heel veel nieuws over Toyota. Plus een welgemeend stemadvies voor een zekere podcast. Geen taboes!See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/8/201943 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#S2E74: Je kunt nooit genoeg tweecilinders hebben

Vanuit een Amersfoortse Vinex-wijk praten Bas en Carlo u in podcast 74 bij over Eenden, prangende zaken als de (vurig gewenste) Brexit, vluchtstrook-boetes, iconen als de Mitsubishi Pajero (R.I.P.) en Land Rover Defender en maken zij zich sterk voor de terugkeer van diesels en Porsches 928. Pieter Zegwaart tekent voor een Volvo-herinnering.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/1/201940 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#S2E73: Zinnige praat in de Tweede Kamer: gekker moet het niet worden

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/24/201942 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#S2E72: Een cent voor het milieu, dat vinden wij heel sneu!

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/201935 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#S2E71: Je wordt niet wijs, van deze brandstofprijs!

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/10/201944 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#S2E70: Wie connected rijdt, raakt al zijn data kwijt

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/3/201943 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#S2E69: 30 in de kom, dát is pas dom

See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/27/201943 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#S2E68: Geen gejammer, koopt een Japanner

See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/20/201934 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#S2E67: Zeg maar ja tegen de Witte Zebra!

Opgenomen bij Bas thuis: podcast 67 over de eindigheid van Infiniti, de terugkeer van de Camry, racistische autos, de teloorgang van de Auto van het Jaar-verkiezing, Volvos die nog maar 180 kunnen én een autoherinnering over onverzekerde Kevers: we zijn lossssss!See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/13/201942 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#S2E66: Heb je het door? We hebben een sponsoor!

Totale rijkdom, want ons duo wordt met ingang van podcast 66 gesponsord door een zeker Aziatisch automerk. Echter, je moet wel héél goed luisteren om te horen welk merk dat is. De autoherinnering gaat over een Citroën DS, het duo doet een Frans quizje en... waarom is kleiner minder goed dan groot, oftewel: downsizing bah!See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/6/201933 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#S2E65: Jammer, geen thema

Podcast 65 en dan geen thema hebben: het toppunt van armoede is dankzij het ontbreken van een sponsor bereikt. Gelukkig wordt dit een béétje goedgemaakt door een herinnering over een Cobra en een prachtige, maar onbegrijpelijke Host Read Ad! En laten we vooral de bijdragen van KPMG en het CDA niet vergeten.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/27/201933 minutes, 1 second
Episode Artwork

#S2E64: De spijlbus nil nisi bene

Spijlbussen met compléét verloren gegane generaties, het (dood)enge België, lelijke Bentaygas met 635 pk, levensgevaarlijke bejaarden en trillende bedden van Ford: podcast 64 is weer om door een ringetje te halen!See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/20/201936 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#S2E63: Onze hybrides los, goed voor het Poolse bos

Podcast 63, het cijfer van de kracht, velt vele bomen: die van hybridesubsidies die verdwijnen naar het Oostblok, waarom Alfa nooit mag worden vergeten en waarin Carlo zijn liefde verklaart aan de Volvos (hoe kan t anders) 480 Turbo en C30 en in mineur is omdat zijn beste vriend een Tesla Model 3 heeft gekocht. Bas tenslotte, maakt de slechtste woordgrap van 2019 en biedt alvast zijn oprechte excuses aan, aan Bas Ketel-Aars.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/201941 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#S2E62: Wordt het niet eens tijd voor een pubquiz?

#Volvo #Arnhem #pubquiz #Tesla #ElonMusk #Corolla #Toyota#België #diesel #ADACVervang met introSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/6/201945 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#S2E61: Sommige dingen deel je niet

Bas en Carlo wisten het al; de deeleconomie werkt niet voor autos, want steeds meer initiatieven worden gestopt. De autoherinnering is van Chris Heijligers over tunnels met herrie, Ferrari is zelfs in Papoea-Nieuw-Guinea bekend en de strafmaat voor Carlos Ghosn is te raden: Infiniti! Verder worden de nieuwe Teslas model 3 per raket in Tilburg afgeleverd.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/30/201941 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#S2E60: Niet alles wat kan, moet je ook willen

Twee (korte) herinneringen over een Twingo en een Mini, de overeenkomsten tussen de wulpse Gemma Riley (25) en een BMW-grille, de (on)zin van de EV van het Jaar-verkiezing, met welke autos kun je leuk patsen en... het drama dat Über heet. Bas en Carlo gaan weer 45 minuten he-le-maal los, kortom: genieten!See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/23/201944 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#PC59 Een beetje vent wil geen 4 procent

See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/16/201941 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#S2E58: Terug naar 'normaal'

Onze Petrolheads voorspellen het einde van wat malle hypes, terwijl BMW dankzij een Widmanstättenpatroon ineens het favo merk van Carlo is geworden. Bas droomt plotsklaps van Toyotas en terloops wordt ook het CO2-probleem opgelost. In de autoherinnering komt een Opel Manta voorbij, een model dat ook machinist André doet wegdromen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/9/201934 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#S2E57: Autorijden is (een) kunst

Onze Petrolheads geven meteen in het nieuwe jaar drie kwartier volgas! Naast een heerlijke autoherinnering raken de heren in vervoering van mooi rijden, kijken zij uit naar de Land Rover Defender en Peugeot e-Legend, blijkt de Riley van Bas een echte Brit te zijn en signaleren zij tweespalt tussen elektrisch en fossiel. Hilarisch met serieuze ondertoon zogezegd.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/201942 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#S2E56: Überhaupt Kein Thema

See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/201833 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#S2E55: Leve de man van de BHV

See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/19/201843 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#S2E54: Xenon, Xeyes!

De autoherinnering van Guyon over een Kadett GSi die zijn leven slijt in Estland, het groothertogdom Luxemburg, fijnstof, gele hesjes en waarom een lekkende koffiebeker kan leiden tot naakte vrouwen in uw auto...See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/12/201839 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#S1E53: Beter een stuur dan een bestuur

See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/5/201835 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#S1E52: Het Nieuwe Rijden doet je auto overlijden

See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/28/201844 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#S1E51: Ghosn with the Renault Wind

See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/21/201840 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#S1E50 Het leven begint bij 50!

Een jubileumpodcast met daarin een prachtige autoherinnering van Hans over zijn tantes Matra Simca Bagheera, maar ook met een cameo van Sjors Fröhlich, taart, bloemen, zelfrijdende bordelen en de nieuwe Aston Martin Voerekoei, Koeievoer... of zoiets. En waarom een echte crimineel muisgrijze Toyotas rijdt en geen parelmoerwitte, tot de grond toe afgespoilerde Audi Q7. Kortom oeverloos geklets van het allerlaagste allooi over autos en alles wat daarbij komt kijken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/14/201836 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#S1E49: Nokken met die Streptokokken

Wegens afwezigheid van Bas is podcast 49 van BNR Petrolheads slaapverwekkend, belachelijk kort en gespeend van enige kennis. Oftewel: Carlo en machinist André staan er alleen voor en dat zorgt voor een dramatisch dieptepunt. Lichtpuntje? De autoherinnering over Porsches en Pandas. Cheers!See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/7/201818 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#S1E48 Elektrische wielen zorgen voor meer file

See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/31/201835 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#S1E47 Autonoom blijft een droom

Met deze keer: waarom witte Volvos gewoon goed zijn, elke Petrolhead tenminste één Amerikaan moet hebben gehad en Elon Musk het licht heeft gezien. O ja, Frankrijk is nog enger dan we dachten.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/24/201842 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#S1E46 Alleen een goede chauffeur stelt oom agent niet teleur

Machinist André bedacht deze week het thema, omdat onze petrolheads zich druk maakten over zaken als verkeersboetes, bumperstickers, de Deutsche Umwelthilfe (oef!), Britse blinden en de T-bird van mevrouw M. Monroe. Bijna 40 minuten hebben ze dit keer nodig om het u duidelijk en helder uit te leggen. Veel plezier!See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/17/201838 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#S1E45 Ik kan het niet velen om met jou mijn auto te delen

See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/201844 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#S1E44 Wees geen griezel, neem een diesel

See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/3/201836 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#S1E43 Hufterigheid kent geen tijd

See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/26/201834 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#S1E42 Leve de man van de FNV

Shownotes Alles over de Vision iNext van BMW. Voor de oude garde - dit is Kapitein Zeppos. En de collega's van het FD weten alles over VDL, FNV en Nedcar See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/19/201835 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#S1E41 Liever gelast dan geleased

Afgezien van een mooie autoherinnering over een lief Fiatje, behandelen onze Petrolheads een bijzonder bericht van Volvo, het heengaan van de (Opel) Adam, de dieselliefde van Lexus en wat rot-opmerkingen van niet-autobegrijpende echtgenotes.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/12/201835 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#S1E40 Koffie of thema

Bas en Carlo willen u en ons aan de bumpersticker, lossen het fijnstofprobleem op, verbazen zich over dat héél enge Limburg, brengen een ode aan de Opel GT en... willen een Dyson EV! Autoherinnering? Die komt van Chris Heiligers.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/5/201838 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Geen tientje meer naar Stientje

See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/29/201833 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Bij twijfel niet inhalen

Waarin Carlo en Bas constateren dat Tesla is als uw stoelgang; je hebt 't er liever niet over, maar 't komt toch iedere dag. De Autoherinnering gaat over de Manta 16S van Henk. Klinkt bekend, hè? Klopt.... en oh ja, België is niet langer eng.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/22/201831 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

THEMA? GEEN THEMA

Bas en Carlo zijn na de vakantie van Bas weer herenigd in de studio en dat hoor je! Ons duo neemt vlotjes het nieuws door en memoreert een autoherinnering die was bedoeld voor podcast 25(!) Kortom, maak u op voor 36 minuten jolijt mét inhoud - zij het zonder thema.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/15/201836 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

De Petrolheads zijn de Sjors!

Tweede vakantie-uitzending met Bas vanuit Italië. Over betaalbare topautos, de onzinnige koers van Seat, de Panda 4x4 als nazaat van Hannibal (kom dr maar op) en, oh ja, ook iets over T(esla). De autoherinnering? Die komt van Antoon Lowagie. 35 Minuten autoplezier!See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/8/201835 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

REGELS? REGELS? ONZIN!

Vakantie-uitzending 1: hoe onze Petrolheads (met Bas telefonisch vanuit Italië) keihard gedist worden door hun tot nu toe zo geliefde hoofdredacteur. En dus vraagt ons illustere duo zich af: was dit hun laatste podcast? De autoherinnering? Die komt van Marc Koenen uit België.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/201827 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Heel Nederland aan de dashcam

See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/25/201837 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Stem niet op ons

See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/18/201827 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Het roze papiertje ligt voor het oprapen

Sorry, een nogal nietszeggend thema (bedankt Bas). Maar verder wel een podcast met inhoud! Al komt dat vooral door de autoherinnering van Erik van Putten. En door het voortijdig heengaan van Asimo natuurlijk.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/11/201838 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Accu's zijn het nieuwe asbest

See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/4/201833 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Mini-rotondes moeten dood

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/27/201836 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Geen T te bekennen

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/20/201833 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Belofte maakt geen schuld

Thema deze week: belofte maakt geen schuld. In deze aflevering de autoherinnering van Patrick, Bob die van boven meekijkt, Bas die zich afficheert als tv-dominee en Carlo die de firma Tesla toch echt heel erg moet bespreken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/13/201831 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#27 Op de barricaden!!!

See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/6/201832 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#26 Jongeren willen wel een auto...

Al valt dat wel wat in 't niet. De Griekse regering luistert mee, waardoor de verbinding met Carlo op Corfu....so....uitv....lt....tutututu. Maar Bas is er wel met de autoherinnering van Paul van Straaten, Lancia-gek, en vertelt terloops over de inductieoplader van BMW...See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/30/201818 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#25 Petrolheads hebben altijd gelijk

Een nieuwe BNR Petrolheads, waarin Carlo vanaf Corfu bekent in een Nissan Micra CVT te rijden, de autoherinnering van Daniel Depenbrock gaat over zijn ontmaagding in een Hyundai Stellar en alcantara-bekleding heel eng blijkt... kalispera!See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/201826 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#24 Files zijn fijn!

Waarin Carlo en Bas constateren dat in deze hoogconjunctuur files echt fijn zijn als je kunt genieten van een fijne automobiel om je heen, Europa langzamerhand heel eng wordt en George Bush eindelijk kan terugkijken op een geslaagde maatregel.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/201832 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#23 Trek direct de stekker uit de plugin hybride

Met deze week de ervaringen van Bas als Porsche 911-libidist en zijn warme herinneringen aan de Opel GT en Carlo die een kind wil elektrocuteren en zijn neus ophaalt voor de nieuwe APK-regels. De autoherinnering is van Robert Versteeg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/201834 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#22 Het kan niet duur genoeg zijn...

See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/201831 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#21 Niks mis met C02

Een nieuwe aflevering van BNR Petrolheads: Bas en Carlo bespreken het fenomeen van de Roemeense chauffeur in combinatie met een kleine doch krachtige raketwerper, CO2 dat eigenlijk gewoon heel gezond is en de EU blijkt een eng werelddeel.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/201830 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#20 Met een SUV doe je niet mee

Waarin het Bas en Carlo eindelijk lukt gestructureerd een uitzending op te tuigen, SUV's voor oude mensen zijn, de Dong Feng YangLingChungFirepowermulticracker IX5 wordt besproken en Breda de leukste stad van Nederland kan worden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/201829 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#19 Vermaak met namaak

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/201825 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#18 BMW in Estorilblau

See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/201832 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#17 Zwart-wit

See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/201840 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#16 Wie wat bewaart die heeft wat

Een nieuwe Petrolheads, waarin de Saab-herinnering van Mark te horen is, Ford met regenwater je ruiten wil wissen, en BMW iets wil met plastic soep. En de mannen gaan los op klassiekerkakkers in Laren.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/201834 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#15 Weten is niet meten

Carlo probeert middels een koffiebeker en Efteling-muzak een eng sfeertje te creëren. Bas ontmaskert de Rotterdamse milieuzone als groene leugen en ze zijn beiden blij, want allebei de jongste van 't gezin, dus betere chauffeurs...See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/201826 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#14 Autoshows ten dode opgeschreven?

See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/201835 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#13 Stof, leer of skai?

See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/201836 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#12 Cabrio of coupé

See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/201835 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#11 Hemelsblauwe speedo

See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/201832 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#10 Liever naakt dan namaak

See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/201829 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#9 Yab Yum

See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/201827 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#8 Cursus rijden met drank op

Bas geeft Carlo een Mercedes kado en hij is daar zo blij mee, dat hij een Alpenkreuzer teruggeeft! Carlo heeft nieuws over de X7 concept van BMW die nu echt dood is en je leert waarom je die cursus rijden met drank op ook kunt volgen als je niet drinkt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/201827 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#7 Nu wordt Carlo ziek van...

See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/201824 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#6 Ziek

See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/20188 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#5 Groen is poen

See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/201825 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#4 Afrekenen

Vragen of opmerkingen? Alle reacties kun je kwijt via [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/201728 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#3 Dashcam

See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/201726 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#2 Gaat Bas elektrisch in 2022?

See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/201726 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#1 Ze zijn terug!

Ja, ja! Daar zijn ze weer! AutoMaten Bas van Werven en Carlo Brantsen. Niet dat ze de afgelopen jaren gestopt waren met praten over alles op 4 wielen, maar nu mag je weer mee luisteren... en mee doen!See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/201724 minutes, 17 seconds