Winamp Logo
#pengepodden Cover
#pengepodden Profile

#pengepodden

Norwegian, Financial News, 1 season, 609 episodes, 1 day, 7 hours, 57 minutes
About
#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, aksjer, investeringer og sparepengene dine. Har du interesse for markedsvisninger, investeringer, sparing, fond og pensjon bør du høre på #pengepodden! Det slippes en ny episode hver torsdag. Podcasten ledes av Investeringsøkonom Mads Johannesen, spareøkonom Bjørn Erik Sættem og aksjeanalytiker Roger Berntsen. Som lytter setter du agendaen for de kommende episodene ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no, Facebook, Shareville eller Twitter. Episodene er tilgjengelig via iTunes, Spotify og Soundcloud.
Episode Artwork

490: Intervju med privat investor Karl Hatteland, alias «Dividend Excess» på X

I denne #pengepodden-episoden får du høre en samtale med Karl Hatteland, privat investor og ivrig «twitrer», og vår spareøkonom Bjørn Erik. Tema er hvordan Karl forvalter sin private formue på «et tresifret millionbeløp». Porteføljen består i hovedsak av norske utbytteaksjer. Karl er nok mest kjent under aliaset «Dividend Excess» på Twitter/X, og har nesten 6.000 følgere. På Shareville er navnet hans Excession.Agenda:(10:57) - Karls investeringsstrategi(38:39) - Forvalte selv eller overlate pengene til en formuesforvalter?(52:13) - Råd til folk med formueDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/202454 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

489: Comeback for eiendomsfond? Med Odin Eiendom

Eiendomsfondene har nesten halvert seg i verdi siden toppnivåene høsten 2021. Er det god timing å gå inn nå? Hvor viktig er rentenivået for eiendomsprisene? Hvilke eiendomsselskaper er dyktige til å skape verdier? Dette diskuterer vår spareøkonom med Nils Hast, forvalter i Odin Eiendom.På slutten kan man høre ukens episode av Markedspuls, som gis ut på Spotify og andre podcast-spillere via Nordnet Norge.Agenda:(08:00) - Odin Eiendom: Investeringsfilosofi og andre konkurrerende fond(27:06) - Eiendomsfond versus direkteeid eiendom og ikke-noterte eiendomsfond og syndikater(36:24) - Spørsmål fra lyttere(49:49) - Markedspuls om John FredriksenDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/20241 hour, 12 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

488: Investeringsselskap, skatt og fritaksmetoden

I denne #pengepodden-episoden får du høre et opptak fra et webinar med Brækhus Advokatfirma om investeringsselskaper, skatt og fritaksmetoden. Fristen for å levere skattemeldingen for AS er 31. mai.I episoden får du vite hvilke type investeringer som er innenfor fritaksmetoden, og som dermed gir utsettelse av beskatningen, og hvilke som ikke er det. I studio er Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet, Toralv Follestad og Kim Fosshaug, begge partnere og advokater i Brækhus Advokatfirma DA.Episoden sendes både som podcast og som video/webinar på vår YouTube-kanal, siden det vises noen foiler. For å få full uttelling bør du nok se webinaret på Nordnets YouTube-kanal for å se foilene som blir vist. Foilene kan lastes ned her.Agenda:(10:16) - Nærmere om fritaksmetoden(30:26) - Fritaksmetodens anvendelse på utenlandske enheter(56:06) - Kildeskatt, kreditfradrag og refusjonDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/20241 hour, 1 minute, 41 seconds
Episode Artwork

487: Nordnet Kvinnekveld - Finfluencer Else Sundfør samt investering i helsesektoren

Denne episoden ble tatt opp under Nordnet Kvinnekveld på Oslo Event Hub 25. april 2024. I første del får dere høre en samtale mellom privat investor og finfluencer Else Sundfør og Nordnets spareøkonom Bjørn Erik.I andre del får dere høre en samtale mellom Benedicte Kilander Bakke, forvalter i DNB Healthcare og Nordnet-sjef Mari Rindal Øyen. Tema er investering i helsesektoren og helsetrender.Agenda:(00:53) - Else Sundfør(33:28) - Benedicte BakkeDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202459 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

486: Lærdommer fra Oljefondets konferanse med Peter Warren

Oljefondet arrangerte en investeringskonferanse 23. april. Temaene var investeringsfilosofi og strategi, samt hva som karakteriserer de beste investorene. Investor Peter Warren og vår spareøkonom Bjørn Erik deltok på konferansen, og diskuterer de viktigste lærdommene i studio. Hele investeringskonferansen kan sees på NBIMs nettside, med unntak av hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsens samtale med oljefondsjef Nicolai Tangen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/20241 hour, 9 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

485: Investeringsstrategi og psykologi

I denne episoden får du høre et opptak fra #pengepodden LIVE fra et studentarrangement på Chateau Neuf i Oslo 11. april. Vår spareøkonom Bjørn Erik Sættem og vår analytiker Roger Berntsen diskuterer investeringsstrategi og investorpsykologi.Agenda:(04:54) - Investeringsstrategi(25:31) - InvesteringspsykologiDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202442 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

484: Ekspertenes porteføljer i første kvartal 2024

I denne episoden går Bjørn Erik, Mads og Roger gjennom resultatene i sine porteføljer per første kvartal 2024. Hvorfor har Roger tatt gevinst i NVIDIA, Microsoft og Apple? Roger ligger foran indeks både på kort og lang sikt med alle sine tre porteføljer. Mads og Bjørn Erik ligger bak indeks.Agenda:(01:41) - Roger(14:26) - Mads(20:37) - Bjørn ErikDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202434 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

483: Skatt på aksjer og fond - Skattemeldingen 2023

Finn ut hvordan du skal håndtere investeringene dine i skattemeldingen. Sammen med Skattebetalerforeningen går vi gjennom skattereglene for aksjer og fond på de ulike kontotypene. I studio er Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet og Ivar Slettedal, advokat i Skattebetalerforeningen og SBF Skatteadvokater AS.Episoden sendes både som podcast og som video/webinar på vår YouTube-kanal, siden vi skal vise noen foiler.Agenda:(12:54) - Aksje- og fondskonto(23:16) - Aksjesparekonto (ASK)(32:11) - Investeringskonto/fondskonto(39:41) - Plattformavgift og returprovisjonDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202446 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

482: Morningstar-redaktør om forskjellen mellom svenske og norske sparere

Hvordan bygger du en fondsportefølje? Trenger du mer enn et globalt indeksfond? Hva er forskjeller i nordmenn og svenskers sparing? Dette diskuterer Bjørn Erik med Johanna Englundh, redaktør i Morningstar i Sverige. Johanna har også vært spareøkonom i Fondsbolagenes Forening.Agenda:(08:35) - Hvordan bygge en fondsportefølje(29:26) - Forskjeller på nordmenn og svenskers sparingDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202456 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

481: Duell om utbytteaksjer - Landkreditt vs. Fondsfinans

Hvordan identifisere gode utbytteaksjer? Bjørn Erik har lagt opp til en utbytte-duell mellom to fondsforvaltere, nemlig Christoffer Callesen i Fondsfinans Utbytte og Truls Haugen i Landkreditt Utbytte.Agenda:(09:52) - Fondsfinans Utbytte vs. Landkreditt Utbytte(18:18) - Seks utvalgte utbytteaksjerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/20241 hour, 14 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

480: Rentetoppen nådd - hvilke rendefond skal du velge?

Rentetoppen er trolig nådd. Hvilke rentefond skal du velge nå? Dette temaet diskuterer vår spareøkonom Bjørn Erik med Sigve Stabrun, renteforvalter i Storebrand Asset Management. Denne episoden sendes både som podcast og som video på vår YouTube-kanal, pga. at det blir vist noen foiler.Agenda:(07:51) - Hvorfor steg rentene så kraftig?(31:53) - Utsikter fremoverDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202454 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

479: Q&A om Magnificent Seven, ESG, landbasert oppdrett og aktiv forvaltning

I denne episoden svarer Mads og Roger på spørsmål fra kunder. I episoden svares det på spørsmål fra fond til landbasert oppdrett.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202440 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

478: Samtaler med SATS-sjef Sondre Gravir og shipping-guru Øystein Kalleklev

Denne uken får du høre to interessante samtaler som Roger har hatt med med to toppsjefer i norske selskaper. Først ut er Sondre Gravir, konsernsjef i treningskjeden SATS. Neste ut er Øystein Kalleklev, sjef i shippingselskapene Flex LNG og Avance Gas.Disse samtalene er også tilgjengelige enkeltvis i vår nye podcast Nordnet Norge, der alle våre seanser med selskapers ledelse legges ut i tillegg til Markedspuls med Mads og Roger.Agenda:(01:20) - SATS(24:56) - Flex LNG & Avance GasDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/29/20241 hour, 3 seconds
Episode Artwork

477: Alfred Berg Optimal - et gearet kombinasjonsfond

Er det mulig å øke risikojustert avkastning i en portefølje med renter og aksjer? Eller er det enkleste det beste: Et rimelig globalt aksjeindeksfond eller et vanlig kombinasjonsfond? Dette temaet diskuterer vår spareøkonom Bjørn Erik med Christian Grosch, leder for allokeringsteamet og forvalter i det relativt ferske kombinasjonsfondet Alfred Berg Optimal.Agenda:(24:27) - Lignende fond(35:32) - Litt om skattDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/202440 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

476: God timing for Small Cap-aksjer og -fond?

Mindre selskaper, såkalte Small Cap-selskaper, har gjennomgående gitt svakere avkastning enn store selskaper de siste årene. Hva er årsaken til det? Kan vi forvente et comeback for små og mellomstore selskaper? Dette diskuterer Bjørn Erik og Mads i dagens episode.Agenda:(14:07) - Hvorfor har Large Cap gjort det så bra?(28:09) - Argumenter for Small Cap fremover(45:07) - Nytt indeksfond: Nordnet Small Cap Sverige IndeksDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202453 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

475: Stolt-forvaltere om uavhengighet, LVHM og Novo Nordisk

I denne episoden har Mads besøk av forvalterne av Stolt Explorer, Jarle Birkeland og Bert Berg-Nielsen. I episoden forteller Bernt og Jarle om fondets investeringsfilosofi, investeringsstrategi og deres frie uavhengige mandat.Agenda:(25:00) - Investeringsfilosofi(35:50) - Investeringsstrategi(53:46) - Kunnskapsformidling og tipsDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/20241 hour, 4 minutes
Episode Artwork

474: Q&A om AI, Novo, fond, Bitcoin, gull og mer

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Roger på en rekke spørsmål fra lyttere om aksjer, investering, fond og pensjonssparing. Nedenfor ser du alle spørsmålene som blir besvart. Bjørn Erik starter med et spørsmål som kundesenteret får hyppig om dagen: Hvordan flytter jeg min aksjesparekonto fra Sbanken til Nordnet?Agenda:(02:57) - Utsikter, AI, Novo Nordisk, Tomra, m.m.(26:40) - Fondsvalg, BSU, Bitcoin, gull, m.m.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202456 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

473: Bitcoin-duell - Robert Næss vs. Torbjørn Bull Jensen

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik arrangert en duell mellom en kjent kryptoentusiast og en kjent kryptoskeptiker. Førstnevnte er Torbjørn Bull Jensen er CEO i Arcario og K33. Skeptikeren er Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/20241 hour, 22 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

472: Jan P. Sissener om møkkabillige aksjer, Tesla-short og 2024

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2024, hvordan Jan Petter velger ut aksjer, kostbar Tesla-shorting og lærdommer fra tidligere børskrakk. Episoden kan også sees på Nordnets YouTube-kanal.Agenda:(01:18) - Oppsummering av 2023(05:24) - Utsikter for 2024(28:04) - Aksjeplukking og investeringsstrategi(45:28) - Lærdommer fra krakk og euforiDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/18/202458 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

471: Forvalterduell – indeksfond vs. aktive fond

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik arrangert en duell mellom indeksfond og aktive fond. Som representant for indeksfond stiller Joakim Embu, forvalter for KLPs indeksfond. På vegne av aktive fond stiller Fredrik Bjelland, forvalter i det aktive fondet SKAGEN Kon-Tiki. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/20241 hour, 37 seconds
Episode Artwork

470: «Finansnerden» om å bygge en spenstig fondsportefølje

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av «finfluencer» Stian fra «Finansnerden», som han kaller seg på Twitter/X. Tema er fondsvalg og porteføljebygging.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/4/202446 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

469: Ekspertenes porteføljer i fjerde kvartal 2023

I denne episoden går Mads og Bjørn Erik gjennom resultatene i sine porteføljer per fjerde kvartal 2023. Roger er dessverre ikke med pga. sykdom. Mads har gjort et comeback det siste året. Bjørn Erik ligger bak indeksen siste året, mens Rogers amerikanske porteføljer har gitt kanonavkastning.Agenda:(01:27) - Mads(15:03) - Bjørn Erik(28:05) - Roger(38:38) - SpådommerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/28/202355 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

468: Paul Harper om 2024, året som var og børsfavoritter

I denne #pengepodden-episoden har Mads i tradisjon tro besøk av aksjestrateg Paul Harper fra DNB Markets. I episoden oppsummerer Paul 2023 basert på hva han synes har vært overraskende og hva som har vært skuffende. I tillegg blir det snakket mye om eventuelle risikofaktorer inn i 2024.Agenda:(01:42) - Året som har vært(21:47) - Det nye året(39:26) - Aksjer vs. renter(48:31) - Favorittaksjer for 2024Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/21/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

467: Aksjefondet som gir deg årlig utbytte

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Trond Tjensvold, forvalter i aksjefondet SpareBank 1 Utbytte. Tema er utbytteaksjer og utbyttefond.Agenda:05:55 - Fondet betaler ut ca 4 % årlig i utbytte17:17 - Investeringsstrategi og porteføljeDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/202346 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

466: DNB satser på «aktive indeksfond»

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Eivind Aukrust, leder for indeksforvaltningen i DNB Asset Management. Tema er indeksforvaltning og hvordan en indeksforvalter kan skape noe meravkastning ved å avvike litt fra indeksen.Agenda:05:47 - Hvordan jobber en indeksforvalter?12:56 - Nykommeren DNB Global Enhanced Index42:37 - Kritikk mot indeksfond og nye indekstrenderDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/7/202354 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

465: Kjetil Houg i Folketrygdfondet – hvordan gjøre Oslo Børs mer attraktiv

I ukens episode av #pengepodden har Bjørn Erik og Roger en samtale med gjest i studio: Kjetil Houg fra Folketrygdfondet. Samtalen berører emner som shorting, hvordan gjøre Oslo Børs bedre, samt fordeler og ulemper ved å være aktiv i markedet med et mandat av den tyngden Kjetil forvalter.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/30/20231 hour, 4 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

464: Rune Bjerke om finanskrisen og konkurransen i finansbransjen

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Rune Bjerke, tidligere konsernsjef i DNB. Tema er hvordan Rune opplevde finanskrisen som sjef for Norges største bank, hvordan han ser på konkurransebildet i norsk finansbransje, samt hans refleksjoner fra en lang karriere på toppen i norsk næringsliv.Agenda:18:13 - Konkurransebildet i norsk finansbransje28:19 - Ledelse, kultur og innovasjonDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/23/202342 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

463: Paneldebatt med Tor Svelland, Cathrine Foyn og Roger Berntsen - Nordnet Investorkveld

I denne episoden får lytterne høre paneldebatten fra Nordnet Investorkveld 9. november 2023. Hedgefondforvalter Tor A. Svelland, renteforvalter Cathrine Foyn og analytiker Roger Berntsen diskuterer markedsutsiktene for finansmarkedene – spesielt renter, aksjer og olje. Ordstyrerer er spareøkonom Bjørn Erik Sættem.Agenda:08:59 - Utsikter for aksjemarkedet20:07 - Utsikter for rentemarkedet og kronekursen35:02 - Oljeprisen og skattefluktDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/16/202341 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

462: Hedgefondforvalter Tor Svelland og renteforvalter Cathrine Foyn - Nordnet Investorkveld

Ukens #pengepodden er hentet fra Nordnet Investorkveld Oslo, som fant sted på Oslo Event Hub 9. november 2023. Her kan du høre første del, som består av to separate samtaler med hedgefondforvalter Tor A. Svelland og renteforvalter Cathrine Foyn henholdsvis.Andre del vil komme ut som podcast-spor neste uke. Hele live-sendingen kan allerede ses som opptak på Nordnet sin YouTube-kanal.Agenda:00:54 - Tor A. Svelland33:50 - Cathrine FoynDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/9/20231 hour, 4 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

461: Møt den nye Nordnet-sjefen, Mari Rindal Øyen!

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk i studio av Mari Rindal Øyen, ny leder i Nordnet Norge. Hun forteller om sin bakgrunn, hvorfor hun valgte Nordnet og hennes ambisjoner for Nordnet videre.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/2/202339 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

460: Inflasjon bra for låntakere, kjipt for sparekunder

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Gisle Natvik, professor i samfunnsøkonomi på BI. Tema er inflasjon og renter – og hvordan høy inflasjon påvirker alle investeringer, lån og beslutninger vi gjør.Agenda:27:05 - Inflasjonen krymper lånet41:08 - Inflasjon og eiendelerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/20231 hour, 26 seconds
Episode Artwork

459: Q&A om Nordnet Global Indeks 125, eiendom, bank, sjømat og mer

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere om sparing, investering, fond og aksjer.Agenda:00:16:09 - Aksjer, enkeltselskaper og sektorer00:44:07 - Fond00:52:43 - Utsikter01:00:32 - Skatt og SharevilleDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/19/20231 hour, 6 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

458: Investering i high yield med Erik Hagerup, Heimdal Høyrente

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom Erik Hagerup, forvalter i Heimdal Høyrente, og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Investorkveld i Stavanger den 28. september. Tema er investering i high yield fond og hvordan en renteforvalter jobber.Plansjene det refereres til under denne samtalen kan lastes ned fra Nordnet-bloggen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202337 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

457: Bjørn Maaseide - fra toppidrett til investor

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom investor og tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Investorkveld i Stavanger den 28. september. Tema er Bjørns reise fra sandvolleyballproff til investor.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202335 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

456: Ekspertenes porteføljer i tredje kvartal 2023

I denne episoden går Mads, Bjørn Erik og Roger gjennom resultatene i sine porteføljer for tredje kvartal 2023. Mads har gjort et comeback det siste året. Bjørn Erik ligger bak indeksen siste året, mens Rogers amerikanske porteføljer har gitt kanonavkastning.Agenda:01:01 - Mads11:07 - Bjørn Erik28:30 - RogerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202352 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Følg Markedspuls og mer på Nordnet Norge podcast!

Minner om at Markedspuls er blitt flyttet til en ny podcast, ved navn "Nordnet Norge". Lenke nedenfor.Nordnet Norge på Spotify:https://open.spotify.com/show/6vXA6N7s9Ym7UKCuXm25G2Nordnet Norge på Apple Podcasts:https://podcasts.apple.com/us/podcast/nordnet-norge/id1694311988 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/25/202343 seconds
Episode Artwork

455: Anders Skar takker av etter 18 år i Nordnet

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk i studio av Anders Skar, avtroppende sjef i Nordnet Norge – som takker av etter 18 fantastiske år i selskapet. “All good things must come to an end”, forteller Anders. Han er tydelig på at han ikke har noen planer om å førtidspensjonere seg. Han vil påta seg noen styreverv og konsulentoppdrag, samt jobbe med egne investeringer.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202346 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

454: Fornybarfond, klimakrise og kvinner i finans

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom Melanie Brooks, forvalter i Fondsfinans Fornybar Energi, og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Kvinnekveld, som ble arrangert i Oslo 7. september. Tema er fremtiden for fornybar energi, klimakrisen, klimasmarte investeringer og hvordan det er å være kvinne i en mannsdominert finansbransje.Agenda:18:42 - Fondsfinans Fornybar Energi og investeringsstrategien40:04 - Kvinne i finansDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202345 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

453: Hvordan velge riktig rentefond?

I denne episoden av #pengepodden snakker Bjørn Erik og investeringscoach Stian om hvordan du skal gå frem for å velge riktig rentefond. Hva er forskjellene på de ulike rentefond-kategoriene – og hva bør du se på når du skal velge mellom ulike high yield-fond?Agenda:24:53 - Likviditetsfond28:55 - Obligasjonsfond38:03 - High yield-fond56:29 - Skattetips for rentefondDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/20231 hour, 31 seconds
Episode Artwork

452: «Orakelet» Jon Gunnar Pedersen om oljefondet og fremtiden

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Jon Gunnar Pedersen, direktør i Arctic Securities. Jon Gunnar er av Kjell Inge Røkke blitt kalt en «bauta» og «en usannsynlig intelligent og reflektert sjel». Tema er langsiktige perspektiver, geopolitikk og rammebetingelser som vil påvirke alle som sparer og investerer – både private investorer og institusjonelle investorer som oljefondet.Agenda:12:18 - Internasjonalt samarbeid, geopolitikk og globalisering i revers25:06 - Klima- og miljøutfordringer31:36 - Krig og energikrise36:04 - Avkastningsforventninger fremover46:56 - Mulige endringer i investeringsstrategien til NBIMDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/20231 hour, 7 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

451: Q&A om investering av arv, råvarer, ETFer med mer

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere om sparing, investering, fond og aksjer. Nedenfor ser du alle spørsmålene som blir besvart.Agenda:01:13 - Investering og sparing19:04 - Fond og ETFer36:39 - AksjerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/24/20231 hour, 23 seconds
Episode Artwork

450: Hvorfor satser nordmenn sparepengene sine på lottoaksjer?

Mange nordmenn har fått øynene opp for investering i aksjer, men er det en utfordring at vi tar for høy risiko med sparepengene våre? Er vi klar over hvor stor risiko vi tar? Folketrygdfondets Kjetil Houg inviterer Ann-Elisabeth Tunli Moe fra KLP Kapitalforvaltning og Bjørn Erik Sættem fra Nordnet til samtale om disse temaene. Debattleder er Petter Halvorsen.Podcasten er et opptak fra en paneldebatt i regi av Folketrygdfondet på Arendalsuka 17. august 2023.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/17/202341 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

449: Oppsummering av børssommeren 2023

I denne episoden av #pengepodden oppsummerer Roger og Bjørn Erik børssommeren. Stikkord er renteoppgang, kronestyrking, nedgradering av amerikanske statsgjeld, resultatsesongen samt geopolitikk.Agenda:25:36 - Resultatsesongen44:45 - GeopolitikkDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/10/202355 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

448: Nordiske aksjefavoritter med Kristian Tunaal

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Kristian Tunaal, forvalter i Alfred Berg Nordic Gambak. Tema er Norden som investeringsområde, investeringsstrategi, nordiske favorittaksjer og utsikter.Agenda:16:30 - Norden som investeringsområde21:22 - Investeringsstrategi30:19 - Portefølje, aksjefavoritter og utsikterDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/3/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

447: Fondsrangeringer med Morningstar

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Matias Möttola, Director of Manager Research i Morningstar. Tema er rangering av fond, indeksfondenes dominans og mer. Morningstar er en av verdens største leverandør av finansielle data og uavhengige analyser innenfor fond, aksjer, kreditt og indekser.Agenda:07:56 - Rangering av fond26:46 - Om syntetiske fond34:47 - Indeksfondenes dominans50:13 - Det fremtidige fondsmarkedetDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/27/20231 hour, 6 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

446: Terje Tinholt - Lettere å bli rik på eiendom enn aksjer?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Terje Tinholt, tidligere merittert eiendomsmegler, nå eiendomsutvikler. Du får høre om Terjes beste eiendomsinvesteringer og hans verste aksjeinvestering. Er det lettere å bli rik på eiendom enn aksjer? Utsiktene fremover for eiendomsmarkedet diskuteres også.Agenda:04:16 - Terjes beste eiendomsinvestering og verste aksjeinvestering31:09 - Er det lettere å bli rik på eiendom enn aksjer?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/20/202354 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

445: Finner gull blant SMB-selskapene på Oslo Børs

I ukens #pengepodden har Mads besøk av forvalter i First Opportunities, Jonas Heyerdahl. De snakker om forvaltningsfilosofi, strategi og viktigheten av langsiktig eierskap.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/13/202349 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

444: Q&A med ledelsen i Elkem og Flex LNG

Nordnets analytiker Roger Berntsen har vært i prat med to store børsnoterte selskaper den siste tiden, som dere nå får høre i ukens #pengepodden. Den første samtalen er med Elkem sin CFO Morten Viga, etterfulgt av en tilsvarende Q&A med CEO i Flex LNG Øystein Kalleklev.Agenda:00:43 - Elkem20:52 - Flex LNGDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/6/202356 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

443: Slik vant Finansforeningen UiO skoleduellen

I denne episoden har Mads besøk av vinnergruppen Finansforeningen UiO sin representant Joachim Teruel Sandnes De snakker om hvordan børsgruppen velger ut aksjer, hvilke prosesser som de må gjennom og ulik vekting av selskaper. Videre legges det vekt på at samfunnsøkonomer kanskje har en annen tilt til investeringer enn andre yrkesgrupper.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/29/202342 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Vi flytter til ny podcast!

Etter ferien vil Markedspuls gis ut som videopodcast på Spotify (i tillegg til andre podcast-tjenester) via Nordnet Norge sin nye podcast-kanal.Hvis du vil få med deg fremtidige episoder, abonner på Nordnet Norge sin Spotify-konto.Kanalen er også å finne på Apple Podcasts:https://podcasts.apple.com/us/podcast/nordnet-norge/id1694311988URL til vår nye Spotify-kanal:https://open.spotify.com/show/6vXA6N7s9Ym7UKCuXm25G2Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/26/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

442: Ekspertenes porteføljer i andre kvartal 2023

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer for andre kvartal 2023. Mads har gjort et comeback det siste året. Bjørn Erik ligger bak indeksen siste året, mens Rogers amerikanske porteføljer har gitt kanonavkastning.Agenda:00:33 - Mads08:37 - Bjørn Erik20:46 - RogerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/202352 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Rentemøte i FED

I denne episoden av Markedspuls snakker Roger og Mads om sist ukes rentemøte i FED og ukens rentemøte i Norges Bank. Videre snakker de om aksjemarkedets natur og at det ikke alltid er like enkelt å forstå hvorfor markedet reagerer som det gjør.Avslutningsvis snakkes det litt om geopolitikk og hvordan dette vil utspille seg i tiden fremover.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/19/202321 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

441: Hvordan bli en bedre investor med ChatGPT

I denne episoden av #pengepodden gir Roger og Bjørn Erik praktiske tips til hvordan du kan bli en bedre hobbyinvestor og hobbyanalytiker ved å bruke ChatGPT.ChatGPT er en kunstig intelligens- og språkmodell utviklet av OpenAI, som genererer menneskelignende tekst ved å forstå og reagere på brukerinput. Den er svært enkel å bruke og den krever ingen forkunnskaper. Det er bare å spørre i vei. Men det gjelder å spørre på riktig måte for å få gode svar, og ta alle svarene med en klype salt, forteller Bjørn Erik og Roger.Agenda:0:17:17 - Praktiske eksempler for investorer1:05:50 - Hvor er ChatGPT dårligDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/15/20231 hour, 19 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - En norsk resesjon?

I denne episoden snakker Roger og Mads om BNP-tallene som SSB publiserte denne uken. Tallene viser at norsk økonomi har hatt negativ vekst i april, og her tas det opp grunner til hvorfor veksten vil være svak også fremover. Det blir også en lengre diskusjon om politikk opp mot laksenæringen og argumentasjoner hvorfor dagens politikk vil få store konsekvenser fremover. Til slutt snakker Roger og Mads litt om det generelle markedet siste måneden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/202325 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

440: Martin Mølsæter om olje, shipping og «stygge andunger»

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Martin Mølsæter, forvalter i aksjefondene First Generator og First Global Focus. Tema er hvordan du kan finne underprisede verdiselskaper med stort potensiale samt hvordan «stygge andunger» kan bli en svane i aksjemarkedet.Agenda:25:39 - Martins favorittaksjer38:48 - Spørsmål fra TwitterDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/202355 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Norsk krone rekordsvak

Bjørn Erik inntar Mads sitt sete i dagens Markedspuls, der han og Roger diskuterer optimismen i USA samt den rekordsvake norske kronen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202318 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

439: Q&A om kronekurs, fond, flyaksjer, Shareville og mer

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere. Spørsmålene er delt inn i tre forskjellige hovedtemaer – disse står nedenfor.Agenda:00:59 - Fond og kronekurs26:19 - Enkeltaksjer og sektorer43:15 - Shareville, belåning, m.m.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/1/202355 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

438: "AI vil endre verden" - med DNB Teknologi

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik fått besøk av to av de fire forvalterne bak suksessfondet DNB Teknologi, Sverre Bergland (software og internett) og Erling Thune (telecom og media).Agenda:15:45 - Investeringsstrategi40:00 - Utbredelsen av AI54:02 - Spørsmål fra lyttereneDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/25/20231 hour, 5 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - G7-møte i Hiroshima

I denne episoden diskuterer Roger og Bjørn Erik G7-møtet som foregikk i Japan denne helga. De tar også for seg børsutviklingen det siste året.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/202324 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

437: Vil India bli det neste Kina?

India har gått forbi Kina som verdens mest folkerike land. Hva vil dette bety for verdensøkonomien og finansmarkedene på lang sikt? Dette diskuterer Bjørn Erik og Roger i ukens #pengepodden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/18/202338 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Gjeldstaket i USA

Denne uken har Mads fri, så Bjørn Erik trår inn for å kommentere gjeldstaket i USA sammen med Roger. De kommer også inn på de kontroversielle uttalelsene fra sjefen i Norwegian angående analytikernes beregninger.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202319 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

436: Paneldebatt med Hermanrud og Næss - Live på Oslo Event Hub

Dette lydsporet er hentet fra #pengepodden LIVE, som fant sted på Oslo Event Hub 4. mai 2023. Her kan du høre andre del, som består av en paneldebatt med Robert Næss, Peter Hermanrud og Roger Berntsen. Bjørn Erik Sættem er ordstyrer.Første del av seansen ble lagt ut som forrige ukes #pengepodden-episode. Hele live-sendingen kan ses som opptak på Nordnet sin YouTube-kanal.Agenda:00:43 - Paneldebatt32:51 - FavorittaksjerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/11/202348 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Berkshire Hathaway-spesial

I denne ukes episode er det Berkshire Hathaway-spesial. Her vil dere få høre en engasjert og sprudlende Roger som forteller i det vide og brede om helgens største finansielle happening, nemlig årsmøtet til Charlie Munger og Warren Buffett.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202348 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

435: Samtale med Peter Hermanrud og Robert Næss - Live på Oslo Event Hub

Dette lydsporet er hentet fra #pengepodden LIVE, som fant sted på Oslo Event Hub 4. mai 2023. Her kan du høre første del, som består av to separate samtaler med investor Peter Hermanrud og investeringsdirektør Robert Næss henholdsvis.Andre del vil komme ut som podcast-spor neste uke. Hele live-sendingen kan allerede ses som opptak på Nordnet sin YouTube-kanal.Agenda: 00:56 - Samtale med Peter Hermanrud28:53 - Samtale med Robert NæssDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/4/202354 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

434: Hvorfor er kronekursen så svak?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Lars Mouland, valuta- og rentestrateg i Nordea. Tema er hvorfor kronekursen er så svak, og om det er på tide å valutasikre aksjefondene. Lars har tidligere jobbet i både Storebrand og KLP som renteforvalter.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/27/20231 hour, 6 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kvartalstall og prisinger

I denne ukens Markedspuls snakker Roger og Mads om de neste ukers kvartalstall. Mange store selskaper som skal i ilden, og det snakkes om hvordan dette vil ha effekt på børsen som helhet. Videre snakker de om prisingen på diverse regioner og ikke minst hvordan marginene har sett ut de siste ti årene – er dette bærekraftig?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/202319 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

433: Fremtiden for fornybarfond med Philip Ripman

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Philip Ripman, forvalter av fondet Storebrand Global Solutions og inntil nylig Storebrand Renewable Energy. Tema er driverne for fornybarsektoren, forskjellen på ulike fornybarfond samt om ESG bare er sprøyt.Agenda:05:20 - Status og drivere i fornybarsektoren25:47 - Fire «norske» fornybarfond43:37 - "ESG er ikke reinspikka sprøyt"Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/20/20231 hour, 1 minute, 21 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Fremtiden og ChatGPT

Roger og Bjørn Erik har tatt utfordringen fra en lytter på Twitter om å diskutere implikasjonene kunstig intelligens kan ha i finansmarkedene. I tillegg diskuteres kvartalstallene som er kommet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202328 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

432: Hobbyinvestor Else Sundfør bygger en utbytteportefølje

Bjørn Erik og Mads har besøk av hobbyinvestor Else Sundfør (30 år). Else er maskiningeniør og jobber i olje og gass-industrien. Hun har en populær Instagram-konto ved navn InvestNorway, med nesten 10.000 følgere. Her legger hun ut sin portefølje og diskuterer aksjer, sparing og fond.Agenda:05:07 - Elses investeringsstrategi og portefølje33:57 - Avkastning og lærdommerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/13/202358 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

431: Skatt på aksjer og fond - Skattemeldingen 2022

Finn ut hvordan du skal håndtere investeringene dine i skattemeldingene for 2022. Sammen med Skattebetalerforeningen går vi gjennom skattereglene for aksjer og fond på de ulike kontotypene. Du får også mer informasjon om hva du bør kontrollere og fylle ut i skattemeldingen. Sendingen holdes av Joachim Johannessen, advokat i Skattebetalerforeningen, og Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet. Webinaret ble først gitt ut på vår YouTube-kanal fredag 31. mars.Agenda:10:05 - Formueskatt aksjer17:31 - Aktuelle temaer og fradrag for kostnader31:10 - Aksjesparekonto44:50 - Fondskonto (Investeringskonto)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/202356 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

430: Ekspertenes porteføljer i første kvartal 2023

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer i første kvartal 2023. Mads har gjort et comecack det siste året. Roger og Bjørn Erik ligger litt bak indeksen siste året, men begge ligger foran indeks siste 3 årene.Agenda:02:23 - Bjørn Erik12:59 - Mads27:19 - RogerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/30/202347 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Fremdeles bankuro

I denne ukens Markedspuls snakker Roger og Mads om forrige ukes markedshendelser. Det er fortsatt bankuro og svingninger i markedet. Videre tar Roger opp årets landsmøter til de politiske partiene i forhold til lakseskatten. Avslutningsvis snakker de om oppkjøpet til Microsoft over Activision Blizzard og om dette går i orden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202320 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

429: Utbytteaksjer og utbyttefond

Bjørn Erik har besøk av forvalter i aksjefondet Landkreditt Utbytte, Truls Haugen. Tema er utbyttestrategier og utbytteaksjer på Oslo Børs. Episoden ligger også ute på Nordnet Norge sin YouTube-kanal.Agenda:06:05 - Utbyttestrategier27:50 - Landkreditt Utbytte sin porteføljeDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/23/202359 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oppkjøp av Credit Suisse

Merknad: I denne episoden kom vi til skade for å si noen faktafeil om Credit Suisse-avviklingen. Det korrekte er at aksjene i Credit Suisse ble IKKE nullet. UBS kjøpte opp Credit Suisse, og aksjonærene fikk betaling med aksjer i UBS. Og: Det var kun de mest risikable Credit Suisse-obligasjonene som ble nullet (AT1/fondsobligasjonene), og ikke alle Credit Suisse-obligasjonene.I denne ukens Markedspuls snakker Roger og Mads om helgens store nyhet, nemlig oppkjøpet av Credit Suisse: UBS har gjennom helgen kjøpt opp Credit Suisse for 3 milliarder sveitsiske franc og den sveitsiske sentralbanken har stilt med likviditet for å stabilisere markedet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202318 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

428: Bank-kollaps i USA – med forvalterne i DNB Finans

Vil flere banker enn Silicon Valley Bank og Signature Bank gå over ende i USA? Hva er smitteeffektene i finansmarkedet? Er nå et godt kjøpstidspunkt for finansaksjer? Dette er temaene når vår spareøkonom Bjørn Erik får besøk i studio av Kjell Morten Hjørnevik og Knut Bakkemyr, forvaltere i aksjefondet DNB Finans.Agenda:04:16 - SVB-kollapsen27:13 - Utsikter på lang sikt for den globale finans-sektoren og innholdet i DNB FinansDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/20231 hour, 2 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Bank run i USA!

Silicon Valley Bank (SVB) er gått konkurs, og Bjørn Erik og Roger diskuterer smitteeffekten som potensielt kan komme til andre banker i USA og kanskje til og med Europa. Har man grunn til å bekymre seg?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/202327 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

427: "ESG er reinspikka sprøyt!" med Robin Wigglesworth

Vil høyere renter gi aktive aksjefond bedre sjanser til å slå indeksfondene? Hvilke tekniske faktorer påvirker i aksjemarkedet? Er ESG-fond kun markedsføring? Dette er temaene når vår spareøkonom Bjørn Erik får besøk i studio av Robin Wigglesworth, redaktør i Financial Times sin Alphaville-blogg.Agenda:15:20 - Tekniske mekanismer som påvirker aksjemarkedet36:16 - Er ESG-fond kun markedsføring?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/9/20231 hour, 8 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Jerome Powell i kongressen

I dagens episode av Markedspuls diskuterer Mads og Roger den kommende opptreden til USAs sentralbanksjef i kongressen, i tillegg til nye arbeidsmarkedstall.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202313 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

426: Investeringer og skatt med Brækhus

I denne episoden får dere høre en podcast-samtale mellom vår spareøkonom Bjørn Erik Sættem og skatteadvokat Toralv Follestad i Brækhus Advokatfirma. Programleder er Ida Brabrand, assosiert partner i Brækhus. Tema er skatt på ulike investeringer og mulige tilpasninger. Episoden ble spilt inn i serien «Lovlytt», som er Brækhus Advokatfirma sin podcast om juridiske tema.Agenda:23:49 - Formuesskatt – tilpasninger31:22 - Når bør du opprette et investeringsselskap?44:22 - Råd fra spareøkonom og advokatDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/202347 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Buffetts årlige aksjonærbrev

På lørdag la investorlegenden Warren Buffett ut sitt årlige brev til Berkshire-aksjonærene. Roger og Bjørn Erik går gjennom hovedpunktene i brevet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/27/202322 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

425: Psykologiske feller med hobbyinvestor Nicolay Herje

Bjørn Erik og Roger har besøk av hobbyinvestor Nicolay Herje (33 år). Nicolay "outet" seg selv på Twitter og skrev at han var en irrasjonell investor som ofte handlet i panikk. I denne episoden får du høre om de vanligste psykologiske fellene i aksjemarkedet, og om Nicolais tabber som fersk investor.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/23/202359 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - "Kenguru-marked" og vinterferie

I ukens episode snakker Roger og Mads om prisingen på de ulike børsene og om dette er tall man kan stole på. Videre snakker de om oljemarkedet og hvorfor det er så store svingninger i dette markedet fra år til år og minutt til minutt.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/202316 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

424: Robin Øvrebø – fra blogger til forvalter av Odin USA

Bjørn Erik har besøk av forvalter i aksjefondet Odin USA, Robin Øvrebø. Tema er det amerikanske aksjemarkedet og hvordan man bør tenke som en langsiktig investor.Agenda:06:49 - Investeringsstrategien til Odin USA38:00 - Utsikter for det amerikanske aksjemarkedetDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/16/202347 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Børslokomotivene og ny Nordnet-funksjon

I ukens episode snakker Roger og Mads om de store børslokmotivene som leverte tall i forrige uke. Videre diskuterer de inflasjonstallene i Norge og de ventede tallene i USA. På slutten snakker de om den nye oppdateringen på Nordnet sine hjemmesider som snart kommer inn i appen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/13/202318 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

423: Q&A med ledelsen i PGS og 2020 Bulkers

Analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, har vært i prat med flere selskaper de siste ukene. I denne episoden av #pengepodden får du høre fra to av disse: Først hans Q&A med CEO i PGS, Rune Olav Pedersen. Deretter en tilsvarende samtale med Magnus Halvorsen, styreleder og tidligere CEO i 2020 Bulkers.Agenda:01:22 - PGS26:10 - 2020 BulkersDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/9/202356 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Sterkt arbeidsmarked i USA

I ukens episode snakker Roger og Mads om resultatene som har kommet i USA og de som kommer denne uken på Oslo Børs. I tillegg tar de opp arbeidsmarkedstallene som kom i USA i forrige uke som viste seg å være meget sterke.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/202319 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

422: Endelig tid for obligasjonsfond?

I denne #pengepodden-episoden skal vi se nærmere på obligasjonsfond og om timingen for kjøp er god. Gjest i studio er Morten Steinsland, senior porteføljeforvalter og leder av Alfred Bergs renteteam. Episoden kan ses som video på vår YouTube-kanal.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/2/202359 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Tesla-rally og tallene fra FANG-aksjer

I ukens episode snakker Roger og Mads om den forestående resultatsesongen i USA. Foreløpig har selskapene kommet inn på den svake siden, men Apple, Amazon og Meta kommer i løpet av uken med tall. Samtalen avsluttes med Tesla og veien videre for selskapet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/202320 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

421: Paul Harper om 2023 og prisingen på børsene

I denne ukens episode har Mads besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. Episoden omhandler en oppsummering av 2022, hva han tror vil skje inn i 2023, renter og ikke minst enkeltaksjer som kan være spennende å se på inn i det nye året.Agenda:02:18 - Litt om markedet 202219:22 - Inn i 202342:31 - Paul anbefaler renter vs. aksjer52:42 - Tre aksjetipsDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/26/202359 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Positive tegn i global økonomi

I ukens episode snakker Roger og Mads om Netflix, som la fram tall i forrige uke. Konklusjonen er at det var en positiv rapport som kanskje viser vei for de andre tech-gigantene fremover. Videre snakker de om den positive starten på verdens børser, spesielt i Kina, før de snakker litt om resultatsesongen som sparkes i gang i Norge denne uken.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/202319 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

420: Warren Buffetts beste sitater

Dagens episode er dedikert investorlegenden Warren Buffett. Mange mener han er verdens beste investor. Han er i alle fall Rogers store helt. Bjørn Erik og Roger gjengir og dissekerer mange av Buffets sitater i denne sendingen.Agenda:03:12 - Buffetts beste sitater36:35 - Alle kan saminvestere med BuffettDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/19/202346 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Har trenden snudd?

I ukens episode av Markedspuls snakker Bjørn Erik og Mads om den gode utviklingen på verdens børser så langt i år. I den siste delen bryter de det ned på bransjenivå, og ser hvilke sektorer som har gjort det best siste året og hvem som har falt. Konklusjonen er at trendene kanskje har snudd?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/202316 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

419: Skagen Kon-Tiki – om Kina, Latin-Amerika og Tyrkia

Bjørn Erik har besøk av forvalter i Skagen Kon-Tiki, Fredrik Bjelland. Tema er om vi vil få et comeback for vekstmarkeder, utviklingen i Kina og hvorfor Latin-Amerika og Tyrkia hadde et godt børsår i fjor.Fredrik jobbet blant annet som forvalter i Oljefondet (NBIM) i Shanghai før han begynte i Skagenfondene i 2017. I dag forvalter han et av Norges største aksjefond, Skagen Kon-Tiki, sammen med to kolleger.Agenda:02:48 - Skagenfondenes nyttårskonferanse11:37 - Status og utsikter for vekstmarkeder55:28 - Latin Amerika og Tyrkia opp i 2022Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/12/20231 hour, 2 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - God start på børsåret 2023

Bjørn Erik holder setet varmt for Mads i ukens episode av Markedspuls, der han og Roger går gjennom børsens utvikling ved inngangen av 2023. Det har vært en fin start på året, sett bort ifra oljesektoren, fastslår de.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/202322 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

418: Sissener om 2023, Flyr, Tesla og udugelige politikere

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2023, Flyr-emisjonen, Tesla-shorting samt spørsmål fra lytterne. Episoden kan også sees på Nordnets YouTube-kanal.Agenda:15:39 - Utsikter for 202331:18 - Flyr-emisjonen og norsk emisjonspraksis46:13 - Spørsmål fra lytterneDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/5/20231 hour, 6 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

417: Reprise - Arne Fredly om sin investeringsstrategi

Dagens #pengepodden er en reprise fra Nordnet Live 2022. Her får du høre investor Arne Fredly bli intervjuet av analytiker Roger Berntsen om hans investeringsfilosofi.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/29/202241 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

416: Ekspertenes porteføljer i 2022 + prognoser 2023

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer i 2022 (opptak gjort 16. desember). Alle tre er bak indeksen i 2022, men de har tatt litt innpå indeksen i 4. kvartal. Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best den siste tiden.Agenda:02:00 - Mads16:00 - Roger27:09 - Bjørn Erik39:08 - Prognoser for 2023Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/22/20221 hour, 2 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

415: Børsnotert infrastruktur

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av svenske Emanuel Furubo, forvalter i Carnegie Listed Infrastructure. Tema er investeringer i infrastruktur og hvordan private sparere kan få eksponering mot infrastruktur gjennom aksjefond og ETFer.Agenda:11:32 - Største posisjoner22:45 - Om alternative investeringer som aktivaklasse30:51 - Oljefondet inn i unotert infrastruktur innen fornybar energiDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/15/202236 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Juleavslutning 2022

I årets siste sending tar Roger og Mads en oppsummering av året 2022. Her tar de opp prediksjoner for 2023 og hva som har skjedd gjennom 2022. I tillegg bruker de sluttfasen til å gi tips til bøker, podder, lydbøker og dokumentarer man kan lære mye av i julen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/202228 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

414: Oslo Børs – fra døende børs til en børs for alle

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Bernt Bangstad, styreleder i Aksjonærforeningen. Tema er den rivende utviklingen vi har sett på børshandelsfronten de siste tiårene. Skatteøkningen på aksjeinntekter og den råtne emisjonspraksisen på Oslo Børs diskuteres også.Agenda:29:14 - Hvem eier selskapene på Oslo Børs?40:32 - "Straffeskatt på aksjer"47:15 - En råtten norsk emisjonspraksisDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/8/202254 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Olje, olje og mer olje

I dagens Markedspuls har Mads sin faste motpart Roger på digital linje. De diskuterer den siste utviklingen i oljemarkedet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/202215 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

413: Endelig renter i rentefond!

I denne #pengepodden-episoden skal vi ta et dypdykk i rentefond-universet. Gjest i studio hos Bjørn Erik er Ole-Andreas Grendstadbakk, renteforvalter i Holberg.Denne episoden sendes både som podcast og som video på Nordnets YouTube-kanal.Agenda:15:50 - Rente- og kredittrisiko23:21 - Pengemarkedsfond34:57 - Høyrentefond / high yield-fondDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/1/202245 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oljepris og emisjonspraksis

I denne ukens Markedspuls har Mads besøk av Bjørn Erik, som er stand-in for Roger. I episoden snakker de litt om markedet generelt, med vekt på oljeprisen og dets fall den siste tiden. I andre del av sendingen snakker de videre om emisjonssaken som har preget mediebildet den siste uken.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/202218 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

412: Et oppgjør med norsk emisjonspraksis!

I ukens episode av #pengepodden tar Anders, Mads og Bjørn Erik et oppgjør med emisjonspraksisen på Oslo Børs. Nordnet mener praksisen har utviklet seg til en omvendt Robin Hood-praksis, hvor de rike tar fra de minste.Den utstrakte bruken av rettede emisjoner fører til en manglende likebehandling av aksjonærer og en økonomisk utvanning og omfordeling av aksjonærverdier.Merk at podcasten ble spilt inn i sommer, siden vårt arbeid med denne omfattende saken startet da.Agenda:01:00 - Emisjonspraksisen på Oslo Børs22:44 - ReparasjonsemisjonerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/202240 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Strømmegigantenes fall

I ukens Markedspuls diskuterer Mads og Roger bl.a. de store strømmegigantenes fall på børsen. Hvordan vil det gå for slike underholdningsgiganter i et marked preget av redusert kjøpekraft?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/202217 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

411: Norwegians verdenstokt og økonomiske kollaps

Bjørn Erik har besøk av Jacob Trumpy og Bernt Gran, forfatterne av boken «Turbulens» om flyselskapets Norwegians fascinerende historie.Jacob og Bernt har dekket flybransjen i mange som journalister i Dagens Næringsliv. Nå har de skrevet bok om fly-eventyret.Agenda:22:10 - Karlsen og Fredriksen som redningsmenn – og om feilprising i aksjenDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/17/202251 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Inflasjonstall i fokus

I ukens episode av Markedspuls er tematikken sentrert rundt inflasjonstall og reaksjonen i finansmarkedet som en følge av disse. Amerikansk inflasjon var lavere enn forventet, noe som satt ordentlig fart på markedet i slutten av uken. I Norge kom inflasjonen derimot inn på den negative siden og spørsmålet er nå om Norges Bank er nødt til å bruke rentevåpenet enda mer enn tidligere antatt.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/202219 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

410: Det blir verken boligkrakk eller hyttekrakk - med Nejra Macic

Bjørn Erik har besøk av Nejra Macic, sjeføkonom i Prognosesenteret. Tema er hvilke faktorer som påvirker boligprisene, om oppussing medfører at boligprisveksten overvurderes, regionale forskjeller i boligprisene og om vi får et krakk i markedet for fjellhytter.Agenda:28:42 - Oslo vs. resten av landet41:40 - Krakker hyttemarkedet?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/202258 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Inflasjonstall og shippingaksjer på topp

I ukens Markedspuls er Bjørn Erik stand-in for Mads, som er borte. Tema er mellomvalget i USA, nye inflasjonstall for USA og Norge samt sterke norske shippingaksjer. Shippingindeksen er den delindeksen på Oslo Børs som har steget mest hittil i år – enda litt mer enn energiindeksen. Roger kommenterer de mest kjente shippingselskapene, og understreker at shipping er en syklisk bransje som svinger mye.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/202217 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

409: Comeback for emerging markets?

Vekstmarkeder har gitt svakere avkastning enn verdensindeksen på 1, 3, 5 og 10 års sikt. I foregående tiårsperiode ga imidlertid vekstmarkeder meravkastning. Kan vi forvente at mindreavkastningen fortsetter, eller vil vi kunne se et comeback for emerging markets?Se historisk avkastning, risiko og sammensetning til MSCI Emerging Markets Index her.Agenda:00:46 - Vil vi se et comback for EM?26:46 - Argumenter for og mot investeringer i EMDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/3/202246 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oktoberfest på børsene

I ukens Markedspuls er Bjørn Erik stand-in for Mads, som er borte. Temaet er oktoberfest på børsene, svake kvartalstall fra FAANG-aksjene og ukens rentemøte i FED.I oktober steg børsene omtrent like mye som de falt i september. Unntaket var Kina og Hong Kong, som falt ytterligere. Resultatfremleggelsen til FAANG-aksjene i USA blir kommentert: Facebook, Apple, Amazon, Netflix, og Google. Samt Microsoft. Den amerikanske sentralbanken, FED, skal ha rentemøte onsdag kveld. Markedet forventer nok en trippel-heving, men også at rentetoppen snart er nådd.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/202216 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

408: Q&A med ledelsen i Norske Skog og Gram Car Carriers

Analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, har vært i prat med flere selskaper de siste ukene. I denne episoden av #pengepodden får du høre fra to av disse: Først hans Q&A med CEO i Norske Skog, Sven Ombudstvedt. Deretter en tilsvarende samtale med Georg Whist, CEO i Gram Car Carriers.Agenda:01:06 - Norske Skog10:10 - Gram Car CarriersDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/202224 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kvartalstall, resultater og fremtidige prognoser.

I ukens Markedspuls er tematikken kvartalstall. Roger og Mads tar utgangspunkt i DNB, Yara og Tomra, som kom med kvartalstall forrige uke. De forteller inngående om selskapenes resultater og prognoser fremover. I tillegg til dette snakker de om at de store gigantene i USA kommer med tall denne uken.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/202222 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

407: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer per 3. kvartal (opptak gjort 18. oktober). Det siste året ligger alle tre bak indeks, så her er det mye «selvpisking» og selvransakelse.Agenda:00:40 - Mads12:52 - Roger28:50 - Bjørn ErikDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/20/202245 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Resultatsesong og utsiktene i verdensøkonomien

I ukens episode av Markedspuls snakker Roger og Mads om den forestående resultatsesongen. Tallene til de amerikanske investeringsbankene blir diskutert, etterfulgt av hvordan selskapene på Oslo Børs vil gjøre det. Avslutningsvis tar de for seg den geopolitiske spenningen vi i dag ser og hvordan dette vil utspille seg.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/202215 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: CFO i Lerøy om lakseskatt

CFO i Lerøy – Sjur Malm – har tatt en prat med vår analytiker, Roger Berntsen. Lerøy Seafood Group er et verdensledende sjømatselskap med røtter tilbake til 1899. Kjernevirksomheten til konsernet er produksjon av laks og ørret, fangst av hvitfisk, videreforedling, produktutvikling, markedsføring, salg og distribusjon av sjømat.Denne bonusepisoden av #pengepodden inneholder et utdrag fra deres investorpresentasjon, der Malm prater om effekten lakseskatten vil ha på deres drift, samt en Q&A-seanse. Investorpresentasjonen kan ses i sin helhet på vår YouTube-kanal.Agenda:01:04 - Lerøy om lakseskatt34:38 - Q&ADenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/15/202256 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

406: Amerikanske kvalitetsaksjer med Arne Magnus «Stockles» Ulland

I denne #pengepodden-episoden får vi høre en diskusjon om kvalitetsaksjer mellom privat investor Arne Magnus Lorentzen Ulland (alias «Stockles») og Roger «Bull» Berntsen. Debattleder er spareøkonom Bjørn Erik Sættem. Tross sin unge alder (30 år) har Arne investert i aksjer i 12 år. Han er utdannet siviløkonom fra NHH og jobber som forretningsrådgiver i Azets. På fritiden er han investor. Agenda:28:14 - Visa35:36 - Berkshire Hathaway46:56 - PepsiCo53:58 - Enphase Energy1:01:56 - Alphabet Inc / Google1:10:07 - Take-Two Interactive SoftwareDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/13/20221 hour, 22 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Inflasjonstall og rentehevinger

I ukens Markedspuls er tematikken inflasjonstall og arbeidsmarkedet. Forrige uke var preget av flere viktige nøkkelindekser som ga utslag i markedet. Roger og Mads diskuterer disse konsekvensene.Videre snakker de også litt om den forestående resultatsesongen vi nå går inn i, og hva man kan forvente seg.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/202219 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

405: Alex Rosén om Tesla-gevinst og Aksjeskolen

Ukens gjest i studio er TV-kjendis og rockestjerne Alex Rosén! Alex er i ferd med å gi ut en bok - Aksjeskolen - sammen med Nordnets analytiker Roger Berntsen. Dette radarparet har tidligere spilt inn videoserien Aksjeskolen i regi av Finansavisen. Podcasten kan også sees på Nordnets YouTube-kanal. Agenda:16:40 - Hva har Alex lært av Roger, og hva har Roger lært av Alex?24:50 - Alex sine investeringerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/6/202241 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Går det mot en ny finanskrise?

I ukens episode av Markedspuls snakker Roger og Mads om siste måneds ordentlige uro i markedene. September er normalt en mørk måned på børsen og 2022 har vært intet unntak.De tar også for seg situasjonen rundt Credit Suisse og Deutsche Bank som holder mye derivater på egen bankbok. Dette kan skape problemer for totalmarkedet om det skulle bli ytterligere forverringer i opsjonsmarkedet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/202220 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

404: "Det blir verre før det blir bedre"

I ukens #pengepodden har Mads besøk av makroøkonom Sara Midtgaard fra Handelsbanken Capital Markets. Tematikken for episoden er deres nye konjukturrapport hvor de spår dårligere tider for norsk og internasjonal økonomi.Agenda:01:24 - Status på norsk økonomi10:24 - Den globale økonomien og norsk boligmarked25:35 - Rentemarkedet og inflasjonen33:29 - ValutaDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/29/202240 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Forslag om ny lakseskatt

Lakseaksjene slaktes på Oslo Børs i dag etter at regjeringen la frem forslag om en grunnrenteskatt på havbruk. Vi diskuterer forslaget og konsekvenser for oppdrettsselskapene. Denne ekstra episoden av Markedspuls gikk live på Nordnet sin YouTube-kanal 28. september kl. 12:30.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202224 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kommer det et krakk eller blir det raskt bedre?

I ukens Markedspuls har Roger og Mads med seg en intern gjest; Stian Andersen, som er investeringscoach i Nordnet. Han forteller i denne episoden av Markedspuls om sitt syn på markedet. Episoden tar for seg en heftig debatt mellom Stian - som er negativ til markedet, og Roger - som er positiv til markedet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202241 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

403: Null avkastning de neste 10 årene?

Flere fremtredende økonomer har den siste tiden kommet med meget dystre spådommer om fremtidig avkastning i finansmarkedene. Nylig uttalte oljefondsjef Nicolai Tangen til Nettavisen: ”Jeg tror at over de neste fem til ti årene, så vil du ikke tjene penger noe sted.” Mads, Roger og Bjørn Erik dissekerer denne påstanden.Agenda:00:18 - Null avkastning i aksjemarkedet?42:38 - Null avkastning i obligasjonsfond?51:07 - Null avkastning i boligmarkedet?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/22/20221 hour, 56 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Resesjonspress, inflasjon og Nicolai Tangen

I ukens Markedspuls snakker Roger og Mads om de forestående rentemøtene og ikke minst inflasjonspresset som tynger børsene. De bet seg også merke i Nicolai Tangens uttalelser om at han ikke har tro på at man vil kunne tjene penger noen steder de neste 5 årene. Her diskuteres det hyppig mellom Roger og Mads.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202221 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

402: Q&A om laks, sparebanker, fornybarsektoren og vekstmarkeder

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lytterne. Tema kretser rundt utsikter for enkeltselskaper og sektorer, fond, pensjon, makro og skatt. Nedenfor ser du tidspunktene for temaene de dekker.Agenda:00:18 - Selskaper og sektorer29:09 - Fond, sparing og pensjon42:34 - Handel og børs, vekstmarkeder og makro52:13 - Skatt, kontotyper, regnskapsbøker og favorittfilmDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/15/202259 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Inflasjonens drivere og fremtidens tall

Denne uken er hovedfokuset inflasjon. Mads og Roger diskuterer noen av årsakene bak den voldsomme prisveksten, samt de innlysende dataene som kan forventes i tiden framover. De sammenligner også hvilke børser som er billigst for tiden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/202221 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

401: Er Oslo Børs billig nå? - Med Hans Thrane Nielsen

Bjørn Erik og Mads har besøk av Hans Thrane Nielsen, senior porteføljeforvalter i Storebrand Asset Management. Tema er Oslo Børs, oljeprisen og verdsettelse. Episoden kan også sees på vår Youtube-kanal.Bjørn Erik introduserer Hans som et vandrende finans-leksikon og et levende bevis på at det går an å skape meravkastning over flere tiår på Oslo Børs. Hør hvorfor Storebrands forvalterteam på norske aksjer har klart å skape langsiktig meravkastning.Agenda:10:37 - Sektorer på Oslo Børs - favorittaksjer37:17 - Verdsettelse av Oslo Børs og globale aksjerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/8/202255 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Q&A med Tomra og MPC Container Ships

Vår analytiker Roger Berntsen hadde i forrige uke en prat med CEO i MPC Container Ships, Constantin Baack og Head of investor relations i Tomra, Georgiana Radulescu. MPCC eier og opererer en av de største flåtene i verden innenfor containerfrakt på intra-regionale handelsruter, og Tomra er et teknologiselskap som utvikler produkter for automatisert returhåndtering. I denne bonusepisoden får du blant annet høre om selskapenes kvartalstall og fremtidsutsiker.Agenda:01:00 - Tomra21:08 - MPC Container ShipsDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/202237 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

400: Nye allokeringsfond og pod-jubileum

I dag er Anders Skar, Norgessjefen i Nordnet, på besøk hos Bjørn Erik i studio. De feirer episode 400 av #pengepodden og gode lyttertall. Podden har blitt publisert hver eneste torsdag i mer enn syv år. Det må feires, mener Bjørn Erik.De skåler med billig-Champis og snakker om hvorfor #pengepodden har slått så bra an. På Norges offisielle pod-lytterliste, podtoppen.no, som er som regel #pengepodden på topp 3 eller topp 5 blant Business-podcaster.De forteller om Nordnets nye allokeringsfond, som ble lansert denne uken. Dermed forklarer den svenske forvalteren Henrik Wiklund de nye fondene nærmere.Agenda:06:28 - Lansering av Nordnets nye allokeringsfond16:00 - Under panseret i Nordnets nye allokeringsfond30:43 - Rentefondene og rebalanseringDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/1/202255 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Rentefrykt og «bear market rally»

I ukens Markedspuls snakker Roger og Mads om møtet i Jackson Hole som har vært hovedtemaet i markedet de siste dagene. Renter, inflasjon og makroøkonomien fremover blir diskutert.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/29/202218 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

399: Arbeidsmarkedet og fremtidens vinneryrker – med NAV-sjefen

Hvor mye vil arbeidsledigheten øke pga renteoppgangen? Hvordan kan vi øke yrkesdeltakelsen? Hva er fremtidens vinneryrker? Vår spareøkonom Bjørn Erik har fått besøk av Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør - eller sjefen i NAV.Agenda:02:23 - Rekordlav arbeidsledighet gir muligheter24:10 - Noe økende arbeidsledighet fremover35:08 - Fremtidens vinneryrker – og taperyrkerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/25/202247 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Hvordan har markedet utviklet seg så langt i år?

I ukens markedspuls snakker Roger og Mads om hvordan de internasjonale og nordiske markedene har utviklet seg i år. Både den makroøkonomiske delen og ikke minst de selskapsmessige hendelsene blir snakket om. Roger kommer også inn på Warren Buffett sitt kjøp av Occidental.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/22/202224 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

398: Derfor bør du ha en investeringsstrategi

I denne episoden av #pengepodden snakker Bjørn Erik, Roger og Mads om hvorfor alle sparere og investorer bør ha en investeringsstrategi.En investeringsstrategi er enkelt sagt en langsiktig plan for investeringene dine ut fra hva slags mål, tidshorisont og risikovillighet du har. Planen skal være ditt finansielle kompass fremover.Det finnes mange måter å lage en investeringsstrategi på. Det kan gjøres svært enkelt og det kan gjøres svært komplisert, forklarer Bjørn Erik.Agenda:07:21 - Noen universelle punkter24:06 - Investeringsstrategi for fondsinvestorer36:31 - Investeringsstrategi for aksjeinvestorerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/18/20221 hour, 1 minute, 12 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Hvordan har verdensøkonomien utviklet seg gjennom sommeren?

I denne episoden tar Roger og Mads for seg sommermarkedet. Det har ikke manglet på hverken makro- eller mikoøkonomiske nyheter, og dette snakkes om. Renter, inflasjon, vekstimpulser og råvarepriser er blant flere punkter som tas opp.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/202224 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

397: Pål Ringholm - De lange linjene i rente- og aksjemarkedet

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Pål Ringholm, tidligere kredittanalytiker i Sparebank1 Markets, og nå investeringsdirektør i PKH. Tema er de lange linjene i rente- og aksjemarkedet. Pål har akkurat gitt ut en ny bok: «Rik på gjeld», som Bjørn Erik har lest i sommer. Foilene de snakker om (og som vises i YouTube-videoen) er hentet fra denne boken.Agenda:07:12 - De lange linjene i verdens rente- og aksjemarkeder38:45 - Taktisk allokering – Pål sitt syn på aksjer og renter på mellomlang siktDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/11/202251 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

396: Oppsummering av børssommeren - Er bunnen bak oss?

I denne episoden av #pengepodden oppsummerer Roger og Bjørn Erik børssommeren. De stiller seg spørsmålet om hvorvidt bunnen i aksjemarkedet er bak oss, og går gjennom viktige drivere for aksjemarkedet: Renter, inflasjon, selskapsresultater, økonomisk vekst, geopolitikk og oljepris.Agenda:04:16 - Er bunnen passert?40:30 - Paralleller med 2008Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/4/202251 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

395: Kvantitativ finans - fasit eller fjas?

Kan vi ved å analysere store mengder med historiske data forklare og forutsi hvordan aksjemarkedet eller andre markeder vil utvikle seg? Eller er kvantitativ finans bare fjas og fjolleri? Det får du høre mer om i andre del av Bjørn Eriks samtale med Jon Mjølhus, førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge og NHH i Bergen. Jon underviser i finans og har tidligere vært aksjemegler i Carnegie og analysesjef i Formuesforvaltning. Agenda:05:57 - Korrelasjoner30:57 - Er det tryggere å eie aksjer på lang sikt enn på kort sikt?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/28/202246 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

394: Funker faktorinvesteringer?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Jon Mjølhus, førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge og NHH i Bergen. Jon underviser i finans og har tidligere vært aksjemegler i Carnegie og analysesjef i Formuesforvaltning. Tema er faktorinvesteringer. Er det nemlig slik at visse faktorer som verdi, vekst, størrelse, volatilitet, momentum gjør det systematisk bedre i visse markeder?Agenda:14:45 - Historisk avkastning og risiko på ulike globale faktorstrategier31:58 - Oljefondet og faktorinvesteringerDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/21/202251 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

393: Q&A med ledelsen i Kongsberg Gruppen og Elkem

Nordnets analytiker Roger Berntsen har vært i prat med to store børsnoterte selskaper den siste tiden, som dere nå får høre i ukens #pengepodden. Den første samtalen er med Kongsberg Gruppen sin CEO Geir Håøy og CFO Gyrid Skalleberg Ingerød, etterfulgt av en tilsvarende Q&A med CFO i Elkem, Morten Viga.Agenda:0:55 - Kongsberg Gruppen34:50 - ElkemDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/14/20221 hour, 6 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

392: Slik vant Alpha Finance Ålesund skoleduellen

I denne episoden av #pengepodden har Mads besøk av studentene som vant Nordnet sin årlige skoleduell. Torstein og Runar fra Alpha Finance Ålesund forteller om hvordan de startet med 100.000 kroner, og til slutt endte opp med 64% avkastning. Oslo Børs hadde til sammenligning 11.8% avkastning i samme periode.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/7/202249 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

391: Q&A om privat formue, første aksjekjøp og markedsuro

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik, Roger og Mads på en rekke spørsmål fra lytterne. De svarer de også på noen spørsmål om privatøkonomi, deres første aksjekjøp og hvordan en typisk arbeidsdag ser ut.Agenda:Markedet og sektorer - fra 20:50Sparing for unge voksne og barn - fra 48:55Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/30/202254 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

390: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Bjørn Erik, Roger og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer i første halvår 2022 (per 22. juni). Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best den siste tiden.Agenda:1:13 - fra Bjørn Erik18:18 - fra Roger29:07 - fra MadsDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/23/202241 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Verdens vekstutsikter, verdsettelse av regioner og tips til læring i sommer

I denne episoden snakker Roger og Mads om makroøkonomi. De ser stort på de temaene som omhandler markedet i disse dager. Inflasjon, renter, sentralbanker, forbrukertillit og ikke minst selskapenes inntjening blir tatt opp og dvelet med.Avslutningsvis gir de tips til ulike læringsformer som man kan ta med seg gjennom sommeren. Her nevnes alt fra podcaster og bøker til youtube og filmer.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/202243 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

389: Multi asset fond med råvarer og eiendom

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Thomas Nygaard, porteføljeforvalter og CEO i NorQuant Kapitalforvaltning. Tema er multi asset fond, altså fond som investerer i mer enn aksjer og rentepapirer. Andre aktivaklasser er typisk eiendom og råvarer. Siden oppstart i januar 2021 har fondet gitt ca 20 % total avkastning.Agenda:10:16 - Investeringsstrategi40:11 - Oppstart av nytt forvaltningsselskapDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/16/202252 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

388: Bør du valutasikre fondet ditt?

Blir investeringen sikrere av å valutasikre? Eller fungerer valutaeksponering som en støtpute i urolige tider? Dette diskuterer vår spareøkonom Bjørn Erik med Joakim Embu, porteføljeforvalter i KLP i denne episoden av #pengepodden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/202244 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

387: Aksjehandel på London-børsen

Denne uken lanserte Nordnet aksjehandel på London Stock Exchange (LSE) og i den forbindelse snakker Bjørn Erik og Roger om det britiske aksjemarkedet, og omtaler største og mest kjente britiske selskapene. London Stock Exchange er den nest største børsen i Europa målt etter i markedsverdi. Nordnet tilbyr nå handel i de 350 selskapene som inngår i FTSE 350-indeksen. Altså de 350 største selskapene på den britiske børsen. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/2/202233 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oljemarkedet, Norwegian og aktuelt om selskaper

I denne episoden av Markedspuls snakker Roger og Mads om oljemarkedet og tilhørende oljeservice. Den siste tiden har det vært stor aktivitet i oljeservicesektoren og de store kursbevegelsene diskuteres. Du får høre mer om deres tanker om sektoren og hvordan det vil gå videre. Avslutningsvis tar de for seg Norwegian og flybransjen, samt Veidekke og Smartcraft - som har vært i studio den siste uken. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/202241 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

386: Q&A med CEO i Norwegian

I denne episoden av #pengepodden får du høre mer om tallene Norwegian leverte i 1. kvartal. Du får også høre mer om restruktureringen i selsakpet og hvilken vekststrategi de har lagt. Det blir selvfølgelig også naturlig å diskutere hvordan makrobildet styrer utviklingen til selskapet og videre utvikling for Norwegian fremover.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/26/202228 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

385: Slik får du eksponering mot Private Equity

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik digitalt besøk i studio av svenske Tom Berggren, forvalter i Carnegie Listed Private Equity. Tema er Private Equity og hvordan småsparere kan få eksponering mot PE-sektoren.Private Equity fond er investeringsfond som investerer i bedrifter som ikke er notert på børs. Forkortes PE-fond – og kan oversettes til «aktive eierfond».  Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/19/202238 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

384: Q&A om børsuro, fond, aksjer og pensjon

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lytterne. De dekker ulike temaer som om du bør selge eller kjøpe aksjer og fond nå som børsene faller, utsiktene til fornybar-sektoren, gearede ETFer, rentefond i US dollar, utsikter til enkeltaksjer som Mowi og finske Kone, samt pensjonssparing.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/12/202258 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

383: Warren Buffett & Berkshire Hathaways generalforsamling 2022

Vår analytiker Roger Berntsen kan knapt sitte stille i stolen når Berkshire Hathaway sin årlige generalforsamling står på agendaen. Sjefen i Berkshire heter Warren Buffett, og er Rogers store helt. Buffett omtales ofte som verdens beste investor. Bjørn Erik spør ut Roger om hva som ble sagt under den seks timer lange generalforsamlingen.Agenda: 13:57 - Børsen som et casino og krypto-skepsis33:29 - Store investeringer i første kvartal42:59 - Buffetts arvtakere og mangelfull ESG-rapporteringDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/5/20221 hour, 21 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

382: Rentene er på vei opp – hvilke rentefond bør du kjøpe?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Cathrine Foyn, renteforvalter i Arctic Asset Management. Tema er renteutviklingen, inflasjon og rentefond som alternativ til sparekonto i bank. Arctic har to rentefond på Nordnets plattform: Arctic Return, som er et obligasjonsfond med kort rentebinding, og Arctic Nordic Corporate Bond, som er et high yield rentefond som investerer i selskapslån med lavere kredittkvalitet. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/28/202248 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Elon Musk kjøper Twitter & tall fra amerikanske giganter

I denne ukens markedspuls snakker Roger og Mads om Elon Musk sitt oppkjøp av Twitter. Hva er hans plan videre og vil dette etter hvert øke verdien av plattformen, både via økt brukervekst og økte inntekter?I slutten av episoden diskuteres den forestående resultatsesongen.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/27/202217 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

381: Investeringer i gaming-sektoren

I denne episoden av #pengepodden snakker Bjørn Erik og Roger om drivere og risikofaktorer i gaming-sektoren. Gaming-selskapene hadde en solid opptur i 2020, siden alle måtte sitte hjemme på grunn av covid. Dette resulterte i at det ble mye tid til dataspilling. Nedturen har vært relativt brutal med et verdifall på ca 15 % siste 12 måneder.Roger og Bjørn Erik forteller at de begge er investert i sektoren, Roger gjennom noen amerikanske gamingselskaper og Bjørn Erik gjennom en video gaming-ETF.Bjørn Erik drar gjennom tidslinjen med video gaming selskapene, som startet med Atari-konsollen i 1977.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/202251 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Investor Egil Dahl om å finne de gode investeringsmulighetene

I denne bonusepisoden fra Nordnet Live 2022, får du høre investor og Platekompaniet-gründer Egil Dahl, bli intervjuet av investeringsøkonom Mads Johannesen om å finne de gode investeringsmulighetene. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202228 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

380: Slik fikser du skatt på aksjer og fond

I denne episoden av #pengepodden vil dere få høre opptak av et webinar vår spareøkonom Bjørn Erik nylig hadde med Joachim Johannessen, advokat i Skattebetalerforeningen. Tema er skattemeldingen for 2021 for aksjer og fond for personlige skattytere. Frist for innlevering er 30. april.I disse dager mottar de aller fleste skattemeldingen. Mange som har begynt å spare i aksjer og fond lurer på hvordan dette skal håndteres. Mesteparten går heldigvis automatisk, men noe må også føres opp manuelt. Det er også viktig at du kontrollerer opplysningene i skattemeldingen mot årsoppgaven din hos Nordnet.I denne gjennomgangen med Skattebetalerforeningen og Nordnet får du høre om skattereglene for aksjer og fond for de ulike kontotypene.   Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/14/202246 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Arne Fredly om sin investeringsstrategi

I denne bonusepisoden fra Nordnet Live 2022, får du høre investor Arne Fredly bli intervjuet av analytiker Roger Berntsen om hans investeringsfilosofi.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202241 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

379: Attraktive utbytteaksjer på Oslo Børs

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik og Mads besøk av Christoffer Callesen, forvalter i aksjefondet Fondsfinans Utbytte. Tema er utbyttestrategier og utbytteaksjer på Oslo Børs.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/7/202242 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Lærdommer fra Egil Dahl og Arne Fredly + inspirasjon fra Buffett

I denne ukens episode snakker Mads og Roger om deres inntrykk etter å ha snakket med- og intervjuet Egil Dahl og Arne Fredly. Det viste seg at det var store likheter mellom de to, men med litt forskjellige fremgangsmåter. Det var også tydelig at begge to fra hver sin kant var Buffett-inspirert og praktiserte hans prinsipper i sitt daglige virke. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/202227 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

378: Paneldebatt med Arne Fredly, Egil Dahl og Roger Berntsen

I denne episoden får lytterne høre paneldebatten fra Nordnet Live den 24. mars 2022. Investor Arne Fredly, investor Egil Dahl og Nordnets analytiker Roger Berntsen diskuterer ulike tema innenfor investeringsstrategi.Ordstyrer Bjørn Erik Sættem i Nordnet spør om panelet har gjort noen endringer i porteføljene sine som følge av krigen i Ukraina. Arne har ikke det, mens Egil forteller at han har kjøpt seg opp i oljeserviceselskaper, fordi han tror på mer oljeleting som følge av høyere oljepriser. Roger har solgt Equinor og Norsk Hydro, fordi han mener aksjene er fullpriset.Agenda:Likheter og forskjeller i Arne og Egils investeringsstrategi (fra 08:40)Forhold til risiko og gjeld (fra 25:02)Eiendom versus aksjer (fra 33:59)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/31/202239 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Kjersti Haugland om markedsutsiktene for norsk og internasjonal økonomi

I denne bonusepisoden blir sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland, intervjuet av spareøkonom Bjørn Erik Sættem om markedsutsiktene for norsk og internasjonal økonomi.Agenda:00:58 - Situasjonen i verdensøkonomien11:26 - Renteutviklingen fremover17:55 - Muligheter for stagflasjon – og effekt på aksjemarkedet26:23 - Er Norge fremdeles «annerledes-landet»?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/202230 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

377: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Roger, Mads og Bjørn Erik gjennom resultatene i sine porteføljer i første kvartal 2022 (per 22. mars). Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best den siste tiden.Agenda:Oppdatering fra Rogers portefølje (fra 01:03)Mads sine siste investeringer (fra 17:04)Status i fondsporteføljen til Bjørn Erik (31:17)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202247 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Investeringsmuligheter på Oslo Børs

I denne episoden av markedspuls fortsetter Roger og Mads å snakke om rotasjonen Roger har gjort i sin portefølje. Du får høre mer om selskaper som Equinor, Mowi, Tomra, Norwegian. Avslutningsvis blir det fokus på Kitron som både Roger og Mads har investert i. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202232 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

376: ETF spesial - Alt om børsnoterte fond

Hva er fordeler og ulemper med børsnoterte fond (ETFer)? Hvem bør kjøpe ETFer fremfor fond? Hvor stort er ETF-markedet? Hvordan finne frem i ETF-jungelen? Dette og mer til får du svar på i denne episoden av #pengepodden. Bjørn Erik har besøk i studio av Stian Andersen, investeringscoach i Nordnet.Agenda:Fordeler & ulemper med ETF (fra 02:20)Størrelsen på ETF-markedet og utvalg (fra 19:04)Advarsel: Lett for kundene å gå seg vill (43:29)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/17/202255 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Slik investerer Nordnets analytiker - Roger Berntsen

I ukens Markedspuls forteller Roger om hans siste investeringer. Han har den siste uken solgt ut Equinor, Norsk Hydro og Aker BP og kjøpt en rekke nye selskaper. Hør hans refleksjoner rundt dette. Du kan se hele porteføljen til Roger på Shareville under brukernavnet: BullBerntsenDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/202231 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

375: Krig, vekstmarkeder og kvinner i finans - med Alexandra Morris

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk av Alexandra Morris, investeringsdirektør i Skagenfondene. Tema er todelt: Hvordan vil krigen i Ukraina påvirke aksjemarkedet og hvordan få flere kvinner inn i finansjobber.Alexandra Morris har jobbet nesten 30 år i finansbransjen, «på begge sider av bordet». De siste seks årene har hun vært investeringsdirektør og leder for forvalterne i Skagenfondene.Agenda:Krig og aksjemarkedet (fra 02:36)Russiske aksjer i 0 (fra 12:03)Om utsiktene til vekstmarkeder (EM) (fra 20:06)Hvordan få flere kvinner i frontfinans? (fra 29:09)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/10/202250 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Nordiske børser, verdens energimarkeder & Equinor i fokus

Mads og Roger tar for seg de dramatiske bevegelsene i verdens aksjemarkeder for tiden. Det blir selvfølgelig fokus på oljeprisen som stadig klatrer til nye høyder. De nordiske børsene blir også diskutert, og hvordan sektorsammensetningen er i de ulike markedene. Vi er offisielt i et bear market i både Sverige og Finland, mens Norge og Danmark klarer seg bedre. Til slutt får du en oppdatering på tallene fra en rekke selskaper, samt en oppdatering på utviklingen til Equinor.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202235 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

374: Hva er en kvalitetsaksje? Roger Berntsen vs Thomas Nielsen

I denne #pengepodden-episoden får vi høre en uhøytidelig diskusjon om kvalitetsaksjer mellom Roger «Bull Berntsen» og Thomas Nielsen, porteføljeforvalter i First Veritas. Dommer og ordstyrer er spareøkonom Bjørn Erik. Duellen kan også sees på Nordnets Youtube-kanal.Thomas og Roger er begge selverklærte kvalitetsinvestorer. De foretrekker selskaper med stabil og høy avkastning på egenkapitalen – og som har lav gjeldsgrad. Men de har likevel valgt å investere i svært ulike selskaper. Det skyldes at de definerer kvalitetsaksjer noe ulikt, noe du får høre mer om.Agenda:Hva er en kvalitetsaksje? (fra 03:05)Favorittselskaper (fra 39:59)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/3/20221 hour, 47 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Konsekvensene krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland vil ha for finansmarkedene

I ukens episode av Markedspuls tar Roger og Mads for seg den dramatiske situasjonen i Ukraina. De går kort gjennom bakgrunnen for konflikten, før de beveger seg inn på områder de har mer kunnskap og forståelse av, nemlig de kortsiktige og langsiktige konsekvensene av krigen økonomisk sett. De går nærmere gjennom de ulike sanksjonene som i disse dager trappes opp mot Russland, og hvordan dette både vil ramme staten Russland, men også folk, bedrifter og andre interessenter som har en tilknytning til landet. Det blir også fokus på hvordan global handel og økonomi vil preges av krigen på lang sikt.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/202239 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

373: Spørsmål og svar - Flyaksjer, egenkapitalbevis og valg av kontotype

Denne vinterferie-podden blir en ren Q&A-episode, hvor vi tar for oss spørsmål som både har kommet inn fra dere lyttere i sosiale medier, og som kunder har sendt inn til kundeservice. Du får blant annet høre mer om temaer som valg av kontotype, investeringer i fly-aksjer og hvordan du kan redusere risikoen i porteføljen. Helt innledningsvis blir det en kort oppdatering på risikobildet i markedet om dagen, og viktigheten av å ha en diversifisert portefølje. (Episoden er forøvrig spilt inn onsdag 23.02).Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/202242 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

372: Investeringsmuligheter i sjømat-sektoren

Sjømatselskapene på Oslo Børs har gitt en meget hyggelig avkastning de siste årene. Kan den gode utviklingen fortsette? Hva er driverne i sjømatsektoren – og hva er risikofaktorene? Det er tema Bjørn Erik og Roger diskuterer i denne #pengepodden-episoden.Agenda:(fra 05:41) Drivere og risikofaktorer(fra 23:11) De norske sjømatselskapene(fra 42:47) Fond som investerer i sjømatselskaperDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/17/202253 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kan oljeprisen stige til 100 dollar fatet?

I ukens episode er endelig Roger og Mads tilbake i studioet i Akersgata. Sendingen omhandler i store trekk det som markedet fokuserer på i disse dager, nemlig geopolitisk uro og energipriser. Roger og Mads diskuterer Equinor, gassprisen, oljeprisen og reaksjonen til markedet på at Russland har trukket tilbake sine styrker fra grensen til Ukraina. Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202226 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

371: Vil renteoppgangen punktere globale vekstaksjer?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik fått digitalt besøk av forvalterne i Öhman Global Growth, Filip Boman og Ylwa Häggström. Temaet er om renteoppgangen vil punktere meravkastningen i vekstaksjer, og hvilke vekstaksjer som blir vinnerne.Nordnets kunder i Norge har investert over 200 millioner i Öhman Global Growth, så det er et populært fond på plattformen. Og det er ikke så rart – for dette fondet er et av få som har bedre langsiktig avkastning enn DNB Teknologi, forteller Bjørn Erik.Agenda:(fra 17:38) Sammenligning med DNB Teknologi(fra 24:29) Markedet, utsikter, verdsettelse(fra 35:20) Fornybarsektoren, Tesla og AutostoreDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/10/202251 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Store bevegelser i amerikanske giganter, nøkkeltall og inflasjonsforventninger

Siste status fra markedet i denne oppdateringen med Mads og Roger. Inflasjonsforventninger, nøkkeltall og prising av markedet er blant temaene som diskuteres. De tar også for seg de ekstreme bevegelsene vi har sett i flere amerikanske giganter. Meta og Amazon er blant selskapene som trekkes frem.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202229 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

370: Slik får du økonomisk frihet

Hva vil det si å være rik? Hvor mye penger må du spare opp for å bli økonomisk uavhengig? Dette diskuterer vår spareøkonom med Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby, forfatterne av boken «Slik blir du rik - Håndbok i økonomisk frihet».Agenda:Hvordan oppnå økonomisk uavhengighet (fra 16:35)Slik investerer Anne Linn og Andreas (fra 16:43)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/202253 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oslo Børs i en "sweet spot" & tech og ESG-aksjer i trøbbel

I ukens Markedspuls tar Roger og Mads for seg den første børsmåneden og alt som har skjedd. Inflasjon, renter, børsfall og en syklisk opptur er noe av det som diskuteres. I andre del tar de for seg hva Nordnets kunder har foretatt seg gjennom måneden. Man kan trygt si at kundene har kjøpt korreksjonen og har vektet seg opp i aksjemarkedet gjennom uroen. Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202233 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

369: Ny supersyklus i råvarer?

Prisene på en rekke råvarer har steget voldsomt det siste året. Goldman Sachs mener vi går inn i en supersyklus for råvarer, og spesielt olje. Hva er argumentene for og mot? Og hvordan får du eksponering mot råvarer? Det er tema Bjørn Erik, Roger og Mads diskuterer i ukens episode.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/27/20221 hour, 1 minute, 1 second
Episode Artwork

Markedspuls - Rentemøte, makroøkonomi, korreksjon eller krakk?

I ukens episode er korreksjoner på verdens børser temaet for Roger og Mads. De tar for seg utviklingen til en rekke indekser, litt om enkeltselskap og makroøkonomien. Inflasjon, rentehevning, sentralbanker og forskjellen mellom korte og lange renter blir heftig diskutert. Verken Roger eller Mads vet når fallet vil stoppe, men de prøver etter beste evne å forklare hvordan man bør tenke som investor når alt ser mørkt ut.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/202238 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Status på de nordiske børsene & utsiktene for 2022

Ny kvartalsvis oppdatering på de nordiske markedene med Roger Berntsen og Alexander Gustafsson. Du får blant annet høre mer om årsaken til den sprikende utvikling på de nordiske markedene den siste tiden, og hva Roger og Alexander tror om utsiktene for Norden i 2022. Roger går også gjennom 4 dominerende selskaper – et fra hvert marked: Equinor, Novo Nordisk, Nokia og Atlas Copco.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/22/202226 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

368: Jan Petter Sissener om børsåret 2022, Tesla-short & hedging

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2022, sikringsstrategier samt spørsmål fra lytterne om blant annet ”dumme indeksfond” og shorting av Tesla. Agenda:(fra 02:11) Veddemål mellom Jan Petter og Bjørn Erik(fra 05:45) Jan Petter Sissener om utsiktene for 2022(fra 25:42) Sikringsstrategier(fra 41:05) Spørsmål fra lytterneDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/20/20221 hour, 12 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Inngangen til børsåret 2022 & fyrverkeri på børs

Etter et langt opphold er endelig Roger og Mads tilbake med Markedspuls. I årets første sending får du en liten oppsummering fra den siste måneden på verdens børser. Kort kan man si at de globale markedene har falt, men Oslo Børs har foreløpig vært et godt sted å være.I andre del snakker Roger og Mads om Nordnets nyttårsraktetter. Mads plukket ut en portefølje i midten av desember som ble avsluttet omkring 15. januar. Resultatet er 8,5% for porteføljen med 15 aksjer, mot Oslo Børs som har steget 2,8 prosent i samme periode. Allikevel er det sprik i tallene og han gjennomgår både vinnerne, taperne og sine egne valg gjennom sendingen.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/18/202230 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

367: Seriegründer Nadir Nalbant om å lykkes som gründer

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Nadir Nalbant, tidligere mobil-gründer og har nå startet et boligalarm-selskap. Tema er hvordan han har lykkes som grunder og hvordan investorer kan vurdere om en startup kan være en god investering.Agenda:Utfordrer det etablerte (fra 00:00)Tips til de som skal investere i startups (fra 24:29)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/13/202233 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

366: Rekordmange børsnoteringer i 2021 – hvordan finne de gode?

Nesten 70 selskaper ble tatt opp til notering på en av Oslo Børs sine markedsplasser i løpet av 2021 – det er rekord. I denne episoden snakker Roger og Bjørn Erik om børsnoteringer, historisk avkastning på nynoterte selskaper og hva du bør se på hvis du vurderer å bli med på en børsnotering.Agenda:Hvorfor vil et selskap børsnoteres? (fra 04:10)Historisk avkastning på børsnoteringer (fra 09:55)Hvordan velge blant selskapene som skal noteres? (fra 43:38)Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/6/202257 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

365: Oppsummering av året & spådommer for 2022

I denne juleepisoden av #pengepodden har investeringsøkonom Mads Johannesen besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. I episoden oppsummerer Mads og Paul børsåret 2021, utviklingen i råvaremarkedet og ikke minst diskuterer utsikten for aksjer og investeringer i 2022.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/30/202153 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

364: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg i 2021

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer i 2021 (per 16.des). Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best i 2021.Agenda:(fra 02:51) Rogers norske aksjeportefølje(fra 15:18) Utviklingen i Mads sin aksjeportefølje(fra 29:45) Status for Bjørn Erik sin fondsportefølje(fra 44:46) Prognoser for 2022Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/23/20211 hour, 2 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

363: Kvinner er like risikovillige som menn!

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Beate Engelschiøn og Jenny Lund fra Facebookgruppa Moneypenny Norge. Tema er kvinner og menns forhold til økonomi, investeringer og gjeld.Bjørn Erik spør innledningsvis hvordan Beate og Jenny har investert sine sparepenger. Begge har mesteparten av porteføljen i globale indeksfond. I tillegg har de noen aktive aksjefond, enkeltaksjer og noen utlån gjennom crowdfunding.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/16/20211 hour, 6 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Årskavalkade, spådommer og tips til inspirasjon

I årets siste Markedspuls-episode har Mads og Roger stelt i stand en årskavalkade. De trekker frem en rekke interessante observasjoner de har gjort gjennom året. De tar blant annet for seg alt fra hvor våre kunder har mest verdier, utviklingstrekk for verdens mest lønnsomme selskaper og diskuterer rike og kjente personligheter. De kommer også med noen spådommer om oljeprisen, diskuterer verdens største digitale sosiale plattformer, i tillegg tar de for seg årets "buzzword". Avslutningsvis får du noen tips til interessante bøker, podcaster og filmer du kan se og lære av i julen.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/202159 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

362: Oppdatering fra ledelsen i Orkla og Tomra

Vi får stadig besøk av spennende selskaper på Oslo Børs i studio. Sendingene ledes av Nordnets analytiker Roger Berntsen og du får høre direkte fra ledelsen i disse selskapspresentasjonene og Q&A-seansene. I denne ukens #pengepodden får du høre samtalene Roger nylig hadde med ledelsen i Orkla og Tomra.(fra 00:57) Først ut får du høre samtalen Roger Berntsen hadde med CFO i Orkla, Harald Ullevoldsæter. Du blant annet høre mer om Orklas historie, deres fotfeste i Norden og vekstutsiktene for selskapet i tiden fremover. Det blir også snakk om selskapets oppkjøpsaktivitet, hvordan de forholder seg til ESG og Orkla sine prioriteringer fremover.(fra 25:02) I del to får du høre samtalen Roger hadde med Head of investor relations i Tomra – Georgiana Radulescu. Du får blant annet høre mer om selskapets utvikling siden etableringen, Tomras tre fokusområder og selskapets vekstprognoser. Det blir også fokus på mulighetene i Kina, bærekraftsrevolusjonen som foregår i verden og hvilke prioriteringer selskapet gjør fremover.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/9/202147 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Akers samarbeid med Slyngstad, kundenes favoritter og Charlie Mungers markedssyn

I denne ukens episode snakker Roger og Mads om Aker sitt nyeste tilskudd - nemlig tidligere Oljefondsjef Yngve Slyngstad. Han er ansatt som partner i Akers kapitalforvaltningsselskap. Selskapet skal ha fokus på grønne investeringer innenfor infrastruktur og «det grønne skiftet». Roger og Mads dveler litt med disse planene og deler sine tanker om veien videre for Aker systemet.Rogers store idol, Charlie Munger, er også ute og forteller at markedet er «vilt overvurdert». Roger og Mads tar for seg denne påstanden og drøfter for og imot. Helt til slutt i sendingen får du høre mer om noen av aksjefavorittene blant Nordnets kunder i november måned.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/7/202139 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

361: Har rentefond en plass i pensjonssparingen?

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Eyvind Holt, leder for Aktiv forvaltning i KLP og Torolv Herstad, porteføljeforvalter i Alfred Berg. Tema er Hvorfor - og når - bør du ha rentefond i pensjonssparingen? Og: Hvilke rentefond bør du velge?Opptaket er fra et webinar vi arrangerte for Nordnets Private banking kunder i slutten av november. Før denne diskusjonen hadde Eyvind og Torolv en 10 minutters presentasjon hver av hhv KLPs og Alfred Bergs rentefond – og Bjørn Erik snakket kort om egen pensjonskonto i Nordnet. Se hele sendingen på vår Youtube-kanal.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/2/202141 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Virusfrykt, Frontline og mest populære aksjer i fokus

Det blir fokus på den siste tidens turbulens på børsene i ukens sending. Roger og Mads tar blant annet for seg oljeprisen, fallet på børsene og den nye virusvarianten. I tillegg diskuteres Frontline som kom med tall denne uken og hvordan denne bransjen vil utvikle seg fremover. Avslutningsvis går Roger og Mads gjennom de største posisjonene blant våre kunder og hvordan de forskjellige selskapene har utviklet seg så langt i år.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/30/202131 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

360: Kjell Inge Røkke: Fra skoletaper til industribygger

Hva kjennetegner Kjell Inge Røkke, og hvordan har han bygget seg opp som forretningsmann? Hvorfor er det en Røkke-rabatt på Aker-konglomeratet? Og hvordan vil ”nye” Aker se ut? Dette er temaene Mads og Bjørn Erik diskuterer i denne episoden av #pengepodden.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/25/20211 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oljeboom, prising av Oslo Børs & emisjonsnyheter

Olje er i fokus, tilbud og etterspørsels-dynamikken i markedet diskuteres, samt hvordan Kina og USA potensielt kan tappe av deres oljereserver. Du får også høre mer om hvordan prisingen på verdens børser ser ut, samt en simulering av utviklingen til Oslo Børs frem mot 2025. Avslutningsvis blir det snakk om emisjonsnyheter, og hvordan markedet takler det når disse meldingene kommer inn før børsen har åpnet.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/23/202141 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

359: Toppidrettslivet, skipsmegler og offshoremarkedet

I denne episoden av #pengepodden har Mads besøk av en Olympisk medaljør, nemlig Are Strandli. I episoden snakker Are om hvordan han som toppidrettsutøver forholder seg til trening og kosthold, hvile og fokus, i tillegg til å kombinere toppidrett med karriere. Videre diskuteres offshore, supply- og riggmarkedet, som han til daglig sitter med i sin nye jobb som skipsmegler i Fearnley Securities.Agenda:02:31 Livet som toppidrettsutøver30:18 Livet som journalist39:21 Hvordan jobber en skipsmegler?49:53 Markedsutsiktene for supply og offshoreDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/18/202153 minutes, 1 second
Episode Artwork

Markedspuls - Råvareboom, Elon Musk og tall fra Snapchat og Apple

Roger og Mads er på plass i studio for å oppsummere den siste tidens hendelser i markedet. Du får høre mer om råvare-boomen som preger verdens markeder og inflasjonsforventningene fremover. Det blir også fokus på enkelt-case fra USA, deriblant Snapchat og Apple. Avslutningsvis kommenterer Mads og Roger Elon Musk sin twitter tirade, og nylig nedsalg i Tesla som tilsvarer markedsverdien til Storebrand.Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/16/202131 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

358: Ny arvelov, testament og familiekrangler

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Line Juuhl, advokat i advokatfirmaet Brækhus. Temaene er de viktigste endringene i den nye arveloven, hvem bør skrive testament, de vanligste kranglene i arveoppgjør og hvem som arver sparepengene og pensjonen din.Agenda:(fra 08:48) Hvem bør skrive testament?(fra 23:03) Forskudd på arv - og krangler i arveoppgjør(fra 33:22) Hvem arver pensjonen og sparepengene dine?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/202144 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Bra kok i 3. kvartal & sentralbankenes påvirkning på markedet

Mads er tilbake fra golfferie og gutta er igjen klare for en Markedspuls. I ukens episode snakker Roger og Mads om kvartalstallene som er levert, og de konkluderer med at det har vært et solid kvartal. I episoden tar de for seg enkeltselskaper og går litt mer i dybden på de aktuelle, både amerikanske og norske. Avslutningsvis blir det fokus på sentralbankene, og hvordan rentesettingen vil påvirke markedene fremover. Se hele Markedspuls-episoden på Youtube.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/9/202150 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Bør investorer frykte inflasjonsspøkelset?

Inflasjonsspøkelset skremmer aksjemarkedet, men er det grunn til å være bekymret? Og hvilke aktivaklasser gjør det best i perioder med høy inflasjon? Dette er temaet Roger og Bjørn Erik diskuterer i denne episoden av #pengepodden.Agenda:(fra 00:43) Intro(fra 25:08) Hvilke investeringer vil gjøre det bra i et høyinflasjonsscenario? (fra 39:19) Boligmarkedet i perioder med høy inflasjonDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/4/202150 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Investeringsmuligheter i Norden

Roger Berntsen og vår svenske kollega fra Nordnet Sverige, Alexander Gustafsson, tar for seg investeringsmuligheter i Norden i denne kvartalsvise nordiske oppdateringen. Du får høre mer om hvordan du som investor kan nyttiggjøre deg av sektorsammensetningen i de nordiske markedene. Du får blant annet høre mer om hvordan børsene utjevner hverandre, og hvilke trender og utviklingstrekk som skiller markedene. Det underliggende temaet er crossborder trading, og hvor viktig det er å se på investeringsmulighetene også utenfor Oslo Børs, som tross alt utgjør svært lite globalt sett.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/30/202117 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Vil Buffett slå børsen de neste 10 årene?

De 10 siste årene har Berkshire-aksjen, hvor Warren Buffett er største eier, gitt svakere avkastning enn den brede amerikanske S&P500-indeksen. De neste 10 årene tror Roger at Buffett vil ta revansje. Hør hvorfor i denne episoden av #pengepodden.Agenda:(fra 00:00) Buffett vs. S&P 500(fra 25:05) Er Berkshire et vanlig PE-selskap?Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/28/202142 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

355: Har vi en ESG-boble som vil sprekke?

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Ole Andre Hagen, forvalter i bærekraftsfondet First Impact. Tema er hva vi kan vente oss fremover av fornybarsektoren og om vi kan få en ESG-boble som sprekker.Ole Andre har over 20 års erfaring som analytiker innen IT, olje-, oljeservice og gass. For ett års tid siden tok han en helomvending, og ble en grønn fondsforvalter i First Fondene.Agenda:(fra 05:49) ESG fondsuniverset(fra 12:12) First Impact sin investeringsstrategi(fra 32:58) Utsiktene fremover og muligheten for ESG-bobleDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/21/20211 hour, 4 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Veddemål på oljeprisen & Bergen Carbon Solutions i ukens aksje

Det blir mye fokus på oljemarkedet i denne ukens markedspuls. Du får blant annet høre mer om konsekvensene av en høy oljepris, hvordan oljeservice-sektoren påvirkes, og mer om opsjonshandelen som foregår i oljemarkedet. Mads og Roger tar også for seg rapporteringssesongen på et overordnet nivå. Avslutningsvis får du høre mer om Bergen Carbon Solutions i ukens aksje.Som vanlig finner du hele sendingen på vår Youtube-kanal: NordnetNorgeDenne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/19/202153 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

354: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer hittil i 2021 (per Q3). Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best så langt i år.Agenda:(fra 04:33) Roger: Norske aksjer: + 35 % per oktober, 15 % foran indeks(fra 21:22) Bjørn Erik: Pluss 1 % per 13.10.21, 11 % bak indeks(fra 44:02) Mads: Pluss 7 %, 13 % bak indeksSe porteføljene til våre tre eksperter på Shareville: BullBerntsen, BjornNordnet og MadsNordnet.Denne podcasten skal anses som markedsføringsmateriell, og innholdet må ikke oppfattes som en investeringsanbefaling. Podcasten er kun ment til informasjonsformål og generell spareveiledning. Nordnet tar ikke ansvar for eventuelle tap som måtte oppstå ved bruk av informasjonen i denne podcasten. Les mer på Nordnet.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/14/202155 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

353: Oppdatering fra ledelsen i Nel og Borregaard

Vi har stadig besøk av ledelsen fra ulike selskaper på Oslo Børs i studio. I denne #pengepodden-episoden får dere først høre et utdrag fra samtalen Roger Berntsen hadde med CEO i Nel, Jon André Løkke, deretter får dere i del 2 høre Q&A-delen med CFO i Borregaard, Per Bjarne Lyngstad.Agenda:NEL (Fra 00:47)Borregaard (Fra 36:35) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/7/202158 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

352: Tar indeksfondene over verden? Med Robin Wigglesworth

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Robin Wigglesworth, global finance correspondent i Financial Times. Tema er indeksfond, og om indeksfondene kan bli for dominerende i finansmarkedene. Ulemper med indeksfond diskuteres også.Agenda:Indeksfondenes dominans (fra 08:28)Vil indeksfond fremdeles slå aktive fond fremover? (fra 48:00) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/30/20211 hour, 6 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Stigende renter, Kinas Lehman Brothers, og Borregaard i fokus

I ukens Markedspuls blir tematikken kretset rundt rentemøtene som ble avholdt i forrige uke. Den amerikanske sentralbanken valgte å holde renten uendret på 0, men signaliserte kanskje en rentehevning allerede i 2022 som er noe tidligere enn først antatt. Norges Bank på sin side satt opp renten med 0,25% og tror også på en heving til i desember måned. Roger og Mads diskuterer også strøm- og energipriser som har stor påvirkning på inflasjonen og husholdningenes økonomi. I ukens aksje blir det fullt fokus på Borregaard som også nylig var på besøk i studio.Så alltid finner du hele sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202155 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

351: Lytterspørsmål om ETFer, skatt, grønne aksjer og fornybar-fond

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere. De dekker blant annet temaer som handel om ETFer, grønne aksjer og fond, kildeskatt og egen pensjonskonto. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/23/20211 hour, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Korreksjoner, Evergrande og tørrbulk.

Ukens episode omhandler korreksjoner. Roger og Mads snakker om at september historisk er en trøblete måned og går i dybden på hvorfor dette er tilfellet. Gutta snakker også om det kinesiske eiendomsselskapet Evergrande som er i store økonomiske problemer og hvilke bivirkninger dette vil ha på børsen og råvareprisene. Til slutt avslutter de med å snakke om shipping og spesielt tørrbulk som har fått en dobbel nesestyver siste uken Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202150 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

350: Sjeføkonom-duell: Lave renter til evig tid?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av to erfarne sjeføkonomer: Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen og Kjetil Olsen i Nordea. Mens Jan mener at vi vil få lave (og negative) renter til evig tid, mener Kjetil at renten skal opp til mer normale nivå. Hør argumentene deres i denne #pengepodden-duellen. Du finner også hele episoden på vår youtube-kanal.Temaer som blir diskutert i denne episoden:Konsekvensen av negative renter (Fra 17:36)Hvordan tilpasse seg en verden med lavere rente? (Fra 49:02) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/16/20211 hour, 10 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

349: Er tiden inne for å vekte seg opp i emerging markets?

Vekstmarkeder har gitt svakere avkastning enn verdensindeksen på 1, 3, 5 og 10 års sikt. I foregående tiårsperiode ga imidlertid vekstmarkeder meravkastning. Vil emerging markets få et comeback, slik at aktive fondsparere bør ha en overvekt i vekstmarkedsfond nå? Dette er temaet som Bjørn Erik, Roger og Mads diskuterer i ukens episode av #pengepodden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/9/202151 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Full fart i markedet, børsvinnerne i 3. kvartal & 2020 Bulkers

I denne ukens episode av markedspuls går Roger og Mads gjennom hvilke selskaper og bransjer som har gjort det best gjennom tredjekvartal. Gutta tar også for seg hva analytikerne spår for Q3-rapporteringen fremover og ikke minst så kommenteres all-time-high feberen på verdens børser. I ukens aksje så rettes fokus mot 2020 Bulkers. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/20211 hour, 15 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

348: Harald Espedal – Hvordan bli rik sakte

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Harald Espedal, privat investor og tidligere sjef i Skagenfondene. Harald forteller om sin verdiorienterte investeringsstrategi samt om sine mange styreverv. Temaer som blir diskutert i denne episoden:Haralds investeringsstrategi (Fra: 8:30)Erfaring fra styreverv (Fra: 47:46)Markedsutsikter og råd til nyutdannede (Fra: 55:51) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/2/20211 hour, 3 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Markedspuls: Oppkjøp av NRS, Røkkes inntog i sjømatsektoren, og Atlantic Sapphire

Mads og Roger fokuserer på sjømatsektoren i denne Markedspuls-sendingen. Dette er blant Rogers favorittsektorer, og er en industri han er tungt investert i. Du får blant annet høre mer om spillet rundt Norway Royal Salmon, og hvilke utslag dette har gitt i form av kurssvingninger. Det blir selvfølgelig også snakk om Røkkes inntog i sjømatsektoren, og hans samarbeid med Gustav Witzøe. Det blir også snakk om Rogers favoritt innen sjømatsektoren, nemlig Mowi som nylig nådde all-time-high, samt fokus på problemene til Atlantic Sapphire.MERK: Både Roger og Mads er investert i sjømatsektoren. Roger er investert i LSG, GSF, MOWI, NRS, SALM.Mads er investert i MOWI. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/20211 hour, 34 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

347: Nordiske aksjer er en “sweet spot”

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk av Hans-Marius Ludvigsen, forvalter i DNB Nordic Small Cap. Tema er nordiske aksjer. Temaer som diskuteres i denne episoden:Norden som investeringsunivers (Fra: 09:17)Investeringsstrategien til fondet (Fra: 14:50)Boligkjøp og Twitter (Fra 48:31) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/26/202152 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Sommerbørsen og makrotall

Endelig er Roger og Mads tilbake fra ferie og klare for å ta dere gjennom en tettpakket agenda. De starter med å ta en oppdatering på hvordan børsene har utviklet seg verden over gjennom sommeren. Det blir spesielt fokus på tall fra de største selskapene både i USA og på Oslo Børs. Du får også høre mer om inflasjonsfrykten i markedet, og de ulike makrotallene som har blitt sluppet gjennom sommeren. Samtidig tar de for seg prisingen av de ulike markedene, og hvordan markedet har utviklet seg i etterkant av korona-utbruddet i begynnelsen av 2020. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/24/20211 hour, 21 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

346: Slutt på lange perioder med børsfall?

Er det slutt på lange perioder med børsfall? Vil verdens sentralbanken redde aksjemarkedene hver gang vi får et kraftig fall? Dette diskuterer Roger, Bjørn Erik og Mads i denne #pengepodden-episoden.Agenda:No more ”bear markets”? (Fra 15:24)Sammenhengen mellom børsnedturer og verdsettelse. (Fra 32:37) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/19/202147 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

345: Slik kan stortingsvalget påvirke økonomien din

Tema i denne #pengepodden-episoden er hva vi kan forvente oss av skatte- og avgiftsendringer dersom vi får et regjeringsskifte. Til å diskutere dette har Bjørn Erik fått digitalt besøk av Endre Jo Reite, privatøkonom og direktør for privatmarked i BN Bank.Temaer som diskuteres i denne episoden:Formueskatt og arveavgift (Fra 08:47)Inntektsskatt, selskapsskatt og kapitalskatt (Fra 25:08)Avgifter, kontantstøtte og dokumentavgift (Fra 37:41) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/12/202154 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

344: Tek-uro i Kina og status på sommerbørsen

Roger, Bjørn Erik og Mads er tilbake fra ferie, og trekløveret oppsummerer børssommeren. Kinesiske myndigheters strengere regulering av teknologisektoren og resultatsesongen er hovedtemaene.Temaer som diskuteres i denne episoden:Kina-uro (Fra 2:11)Resultatsesongen (Fra 22:25)En tredje smittebølge (Fra 49:19) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/5/202156 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

343: Verdsettelse av råvarer, kryptovaluta og kunst

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Jon Mjølhus, førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge og NHH i Bergen. Jon underviser i finans og har tidligere vært aksjemegler i Carnegie og analysesjef i Formuesforvaltning. Tema i episoden er verdsettelse av eiendeler som ikke gir løpende avkastning, som råvarer, krypto-valuta og kunst. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/29/202155 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

342: Risikobudsjettering - høy risiko er ikke lik høy avkastning

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Jon Mjølhus, førstelektor på Universitetet i Sørøst-Norge og NHH i Bergen. Jon underviser i finans og har tidligere vært aksjemegler i Carnegie og analysesjef i Formuesforvaltning. Tema for episoden er risikobudsjettering. Du kan ikke styre avkastningen på dine investeringer, men du kan til en viss grad kontrollere risikoen. Ved å diversifisere kan du oppnå en høyere risikojustert avkastning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/22/202158 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

341: Slik vant Bull Invest BI Trondheim Skoleduellen

I ukens #pengepodden-episode har Mads fått med vinnerne av Skoleduellen - Nordnets porteføljekonkurranse for studenter. Vinnergruppen var børsgruppen ved BI Trondheim, Bull Invest, og på plass i studio er lederne Milan Hovind og Nikolas Rogne. De står som vinnere av Nordnets skoleduellen som går fra september til mai hvert eneste år. Bull Invest oppnådde hele 86 prosent avkastning og du får i episoden høre mer om børsgruppens strategi, sammensetning, og hvordan de har klart å oppnå denne avkastningen. Temaer som diskuteres i episoden:Vi blir kjent med Bull invest og hvordan de jobber (Fra 00:20)Gruppens strategi og verdsettelsesmetoder (Fra 10:14)Hva er planen videre? (Fra 54:51) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/15/20211 hour, 45 seconds
Episode Artwork

340: Q&A med Magnora og presentasjon av Evolar

Nordnets analytiker, Roger Berntsen, har besøk av Magnoras CEO Erik Sneve, arbeidende styreleder Torstein Sanness og Lars Stolt, Chief Scientific Officer i Evolar, et selskap Magnora eier 40,7 prosent av. Magnora har lagt bak seg et aktivt 1. kvartal noe du får høre mer om i første del av sendingen. I del to vies all plass til Magnoras investering i svenske Evolar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/8/202144 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

339: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer for første halvår 2021. Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Finn ut hvordan de ulike økonomene forvalter pengene sine og hvem som har prestert best så langt i år.Temaer som diskuteres i episoden:Porteføljen til Mads (Fra 04:35)Porteføljen til Bjørn Erik (Fra 29:01)Porteføljen til Roger (Fra 46:02) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/1/20211 hour, 4 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

338: Alt du bør vite om investeringer i gull og sølv

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik digitalt besøk av Eric Strand, porteføljeforvalter i svenske AuAg Fonder. Tema er investeringer i gull og sølv. Vil gullprisen skyte i været på grunn av all pengetrykkingen? Vil sølvprisen stige til gamle høyder på grunn av veksten elbiler og solceller? Dette er blant temaene som diskuteres. Eric forvalter to fond: Aksjefondet AuAg Silver Bullet, som investerer i gull- og sølvgruveselskaper, samt AuAg Preciuous Green, som er et kombinasjonsfond som investerer 60 prosent av porteføljen i ”grønne” aksjer og 40 % i gull.Temaer som diskuteres i episoden:Hvorfor investere i gull og sølv? (Fra 2:52)Alternative investeringer som gir eksponering mot gull og sølv. (Fra 38:46)Investeringsstrategien til AuAg Silver Bullet og AuAg Preciuous Green. (Fra 44:41)Spørsmål fra lytterne. (Fra 1:02:21) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/24/20211 hour, 18 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Ny sjef i Norwegian, rentemøte i FED og Norges Bank & sommerinspirasjon

Dette blir den siste Markedspuls-episoden før ferien. Du får blant annet høre mer om det plutselige sjefsbytte i Norwegian, hvor tidligere CEO Jacob Schram måtte gå på dagen. Det blir også prat om rentemøtene i FED og Norges Bank, samt forventninger til sommermarkedet. Avslutningsvis deler Roger og Mads noen tips til innhold man kan ta en titt på i løpet av sommeren for å bli en bedre investor. Herunder filmer, bøker, podcaster og Youtube-videoer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/20211 hour, 15 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

337: Comeback for high yield rentefond

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Tom Hestnes, senior renteforvalter i Alfred Berg. Tema er high yield rentefond, krakket i mars 2020, restruktureringer og utsikter til høyere inflasjon.Temaer som diskuteres i episoden:Ulike rentefond og korreksjonen i mars 2020 (Fra 04:48)Investeringsstrategien til Alfred Berg Nordic High Yield (Fra 19:07)Erfaringer fra restruktureringer (Fra 32:14)Hvordan vil HY-fond klare seg i et scenario med høyere inflasjon?(Fra 42:24) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/17/202156 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

336: Hvem blir vinnere og tapere i fremtidens energimarked?

I denne #pengepodden-episoden snakker Bjørn Erik og Roger om den overraskende rapporten fra det internasjonale energibyrået IEA, som kom i mai. Den sa at hvis verden skal nå netto nullutslipp i 2050 bør vi ikke åpne noen nye olje- og gassfelt etter 2021. Hva vil store kutt i oljeproduksjon gjøre med finansmarkedene?Temaer som diskuteres i episoden:Rapporten "Net zero by 2050" av IEA. (fra 00:40)Selskapsdom mot Shell og sammenligning med tobakksbransjen. (fra 36:01) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/10/202151 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Noteringsboom på Oslo Børs, oljeprisen og Magnora som ukens aksje

Mads og Roger tar denne uken opp antallet nye noteringer på Oslo børs. De snakker også omInflasjonstall, arbeidsmarkedstall og oljeprisen. Ukens aksje er Magnora Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/20211 hour, 7 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

335: Nytt teknologi-indeksfond og Q&A

Endelig er Roger, Mads og Bjørn Erik samlet fysisk i studio igjen! Trekløveret dissekerer Nordnets nye teknologi-indeksfond. I tillegg svarer de på en rekke spørsmål om investering og sparing fra våre lyttere og Shareville-medlemmer.Temaer som diskuteres i episoden:Nordnet Indeksfond Teknologi. (Fra 01:32)Q&A om Rogers åpningsprognoser, inflasjon, kryptovaluta, Gamestop m.m. (Fra 19:34)Q&A om pensjonskonto, rebalansering og investeringsstrategi. (Fra 55:46) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/3/202154 minutes, 1 second
Episode Artwork

Markedspuls - Markedsstatus, 2020 Bulkers, MPCC & Veidekke i fokus

Etter to uker med flere helligdager tar Mads og Roger en etterlengtet prat om markedet. I første del blir det fokus på utviklingen på verdens børser, samt enkelthendelser som har preget markedet. Volatilitet, Norwegian og flybransjen, er blant temaene som diskuteres. De tar også for seg flere av selskapene Roger har hatt på besøk i studio den siste tiden, deriblant 2020 Bulkers, MPCC og Veidekke.Se hele sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/1/20211 hour, 8 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

334: Porteføljebygging og pensjonssparing i lavrentetider

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Lars Haram, investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring. Tema er pensjonssparing i lavrentetider og porteføljebygging.Temaer som diskuteres i episoden:Investeringsstrategien til Oslo Pensjonsforsikring (fra 04:19)Indeks vs aktiv, verdi vs vekst (fra 33:15)Ulike strategier for rebalansering (fra 55:46) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/27/20211 hour, 12 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

333: Psykologi og penger - med Hallgeir Kvadsheim

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik besøk i studio av Hallgeir Kvadsheim, kjent fra blant annet Luksusfellen. Tema er psykologi og penger.Temaer som diskuteres i episoden:Hvordan øke spareraten din? (fra 19:37)Oppdragelse påvirker oss i voksen alder (fra 29:18)Flaks vs dyktighet (fra 38:42)Blir du lykkeligere jo mer penger du har? (fra 49:31) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/20/20211 hour, 4 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

332: Hvorfor taper de fleste fonds- og aksjeinvestorer mot indeksen?

I denne #pengepodden-episoden snakker Bjørn Erik og Roger om hvorfor avkastningen til sparere og investorer i gjennomsnitt er lavere enn markedsavkastningen. Årsaken kan i stor grad forklares med psykologi. Gutta går gjennom de vanligste feilene som private sparere og investorer gjør. Men fortvil ikke - det finnes måter å ikke bli gjennomsnittlig, forteller de.Agenda:Vanlige feil som fører til mindreavkastning (fra 13:23)Løsninger og tips (fra 43:09) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/13/20211 hour, 4 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Makrotall, rapporteringssesong, Nordic Semiconductor, Swedish Match & Veidekke

I første del av ukens Markedspuls blir det fokus på kvartalstallene fra selskaper verden over. Mads og Roger benytter også anledningen til å se på makrotallene og danne et overordnet bilde av hvordan status egentlig er i verden. De kommer også inn på to brennhete temaer, nemlig inflasjon og Norwegian-emisjonen. Der trekker de frem aktuelt innhold vi har på Nordnetbloggen som gir svar på spørsmålene mange av våre kunder har stilt.Det blir også snakk om to spesialcase som Roger og Mads følger tett, henholdsvis Nordic Semiconductor og Swedish Match. Avslutningsvis i ukens aksje får du høre mer om Veidekke som investeringscase.Sendingen finner du i sin helhet på vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/11/20211 hour, 16 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

331: Hvordan vil økt inflasjon påvirke investeringene dine?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik digitalt besøk av Tormod Vågenes, investeringsdirektør i Holbergfondene. Tema er økt inflasjon og hvordan dette kan påvirke aksjemarkedet og dine investeringer.(fra 04:01) Lav og stabil inflasjon er sentralbankenes mål(fra 37:38) Aksjer, eiendom, renter og inflasjon(fra 59:11) Boligprisene har skutt fart de siste 30 årene(fra 01:08:08) Gull og bitcoin Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/6/20211 hour, 23 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Warren Buffett & Berkshire Hathaway spesialsending

Roger kan knapt sitte stille i stolen når Berkshire Hathaway sin årlige generalforsamling står på agendaen. Du får blant annet høre mer om salget av flyselskaper, hvordan Berkshire forholder seg til indeksfond, og hvordan de svarer på ESG-kritikken. Det blir også fokus på deres posisjon i Apple, inflasjonsutsiktene, og såkalte SPACs - Special Purpose Acquisition Company.Som alltid finner du hele sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/4/20211 hour, 45 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

330: De beste verdiaksjene – med Martin Mølsæter

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik digitalt besøk av Martin Mølsæter, forvalter i aksjefondene First Generator og First Global Focus. Tema er hvordan du kan finne gode verdiselskaper med stort potensiale, og om verdiaksjer vil slå vekstaksjer de neste årene.Martin er kjent for å være en utpreget verdiorientert forvalter. Hans to fond har levert kanonavkastning de siste 12 månedene: First Generator er opp ca 150 prosent, mens First Global Focus er opp ca 100 prosent – begge milevis foran referanseindeksen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/29/202148 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Super League, Euronext Growth-selskaper & United i ukens aksje

Et hett debattert tema de siste ukene i fotballverdenen har vært opprettelse av den såkalte Super League. I denne sendingen retter Mads og Roger fokus på den økonomiske siden av fotball, med link til noen av de største klubbene som kan handles på børs. Du får også høre mer om analyser av Euronext Growth-selskaper som er gjennomført av ulike meglerhus. I ukens aksje tar de for seg Manchester United. Som vanlig finner du hele sendingen på vår Youtube-kanal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/27/202142 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

329: Tjente 50 mill på REC – nå satser han på rigg

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik og Mads digitalt besøk av privatinvestor Nicolay Grove. Tema er Nicolais investeringsstrategi, REC-investeringen - som han tjente 50 mill på, Tesla-shorting og hans nyeste investering i skadeskutte Northern Drilling.Agenda:(fra 09:07) Tjente 50 mill på REC(fra 25:51) Short Tesla(fra 45:54) Satser på skadeskutte Northern Drilling Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/22/20211 hour, 4 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kahoot, kvartalstall, utbytte og Novo Nordisk

Etter en forlenget påskeferie er Roger og Mads endelig tilbake i studio. I episoden blir det fokus på kvartalstallene som kommer inn og den noe spesielle utbyttesesongen som er for fullt i gang. Du får også høre mer om et av selskapene Mads har i sin portefølje, nemlig Kahoot. I ukens aksje blir det fokus på det nordiske legemiddelfirmaet, Novo Nordisk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/20/20211 hour, 9 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

328: Slik fikser du skatt på aksjer og fond

I ukens episode av #pengepodden vil dere få høre et nettmøte vår spareøkonom Bjørn Erik nylig hadde med Skattebetalerforeningen. Tema er skattemeldingen 2020 for aksjer og fond for personlige skattytere. Frist for innlevering er 30. april.Nettmøtet kan også sees på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge for de som foretrekker det.Agenda:(fra 02:00) Aksje- og fondskonto(fra 35:13) Aksjesparekonto(fra 45:56) Investeringskonto(fra 51:08) Spørsmål om kildeskatt Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/15/20211 hour, 2 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

327: Utbyttestrategier og utbytteaksjer på Oslo Børs

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik og Mads digitalt besøk av Sigurd Klev, forvalter i Landkreditt Utbytte. Tema er utbyttestrategier og utbytteaksjer på Oslo Børs.Landkreditt Utbytte har 4 av 5 stjerner hos Morningstar og vant prisen for beste norske aksjefond i Morningstar Fund Awards 2019 og 2020.Denne podcasten ble også tatt opp som video-nettmøte, fordi det ble vist noen foiler underveis. Nettmøtet kan sees i sin helhet på vår Youtube-kanal: NordnetNorge.Agenda:(fra 06:06) Utbytte som faktor(fra 25:51)Investeringstrategi og enkeltaksjer Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/8/20211 hour, 6 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

326: Hvordan håndtere følelser i aksjemarkedet?

I denne #pengepodden-episoden har Mads digitalt besøk av Thomas Nilsen. Han forvalter fondene FIRST Veritas og FIRST Nordic Real Estate. Tema for episoden er hvordan man kan jobber for å opparbeide disiplin og ha kontroll på følelsene sine i aksjemarkedet. Noe av det som diskuteres er blant annet FOMO (fear of missing out), the greater fool theory og ikke minst hvordan man selv lar seg påvirke av all informasjon som kommer til markedet fra dag til dag.God påske og god lytt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/1/20211 hour, 8 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

325: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer for første kvartal 2021. Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs. Finn ut hvordan deres porteføljer har levert så langt i år, og hvordan de har plassert sine sparepenger.(fra 02:09) Roger - Pluss 11 % i første kvartal, 3 % foran indeks(fra 12:55) Bjørn Erik: Pluss 1,5 % i første kvartal, 2,5 % bak indeks(fra 52:32) Mads: Pluss 2 %, 5 % bak indeks(fra 01:04:47) Rogers Amerikanske aksjeportefølje Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/20211 hour, 22 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

324: DNB Teknologi gjør comeback med trauste teknologiaksjer

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik fått besøk av forvaltertrioen bak suksessfondet DNB Teknologi. Temaet er om renteoppgangen vil punktere meravkastningen i teknologisektoren og hvilke IT-selskaper man bør satse på fremover.Agenda:(fra start) Comeback for verdiselskaper(fra 12:25) Investeringsstrategien til DNB Teknologi(fra 44:24) Utvalgte enkeltaksjer Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/20211 hour, 11 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Hva skjer med renten? & SAS, NAS og Flyr i fokus.

I ukens markedspuls blir det snakk om renter. Det er naturlig å ta for seg FED sitt rentemøte, utviklingen i råvareaksjer, og inflasjon. Mads og Roger tar også et dypdykk i flyindustrien, med fokus på det norske flymarkedet. Du får høre mer om utviklingen i blant annet SAS, NAS og Flyr. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/20211 hour, 3 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

323: Bør de lave rentene påvirke din investeringsstrategi?

I denne #pengepodden-episoden har Bjørn Erik fått besøk av finansprofessor på BI, Espen Henriksen. Tema er hvorfor vi har rekordlave renter nå, og om de lave rentene bør påvirke din og min investeringsstrategi.Agenda:Hva er årsaken til de lave rentene? (02:00)Lave renters innvirkning på investeringsstrategien (fra 16:57)Indeksfond vs aktive fond (fra 44:07) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/11/202152 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Exit, oppkjøp av Bank Norwegian og Yara i ukens aksje

Exit og "Salmaking" blir et naturlig pratepunkt i innledningen til denne Markedspuls-episoden. Videre får du høre mer om den siste tidens hendelser i Bank Norwegian (NoFi), og det potensielle oppkjøpet de står ovenfor. I ukens aksje blir det fokus på Yara. Du får blant annet høre mer om selskapets utbyttepolitikk, gjeldsgrad, og marginer i industrien.Som alltid finner du hele sendingen på vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/9/20211 hour, 24 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

322: Hvordan bygge en god investeringsportefølje?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads besøk av Natalie Henriksen, hobbyinvestor - og til vanlig daglig leder i klesbutikken Kouture i Oslo. Tema er hvordan man bygger en portefølje og lager en fornuftig investeringsstrategi. Natalie går gjennom sin portefølje og Mads og Bjørn Erik kommer med spørsmål og tips.Agenda:Porteføljesammensetting (fra start)Investeringsstrategi (fra 11:26)Risikojustert avkastning og svingninger (fra 35:20) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/4/20211 hour, 3 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Buffetts aksjonærbrev, lytterspørsmål & analyse av Microsoft

Warren Buffett og Berkshire Hathaway sendte ut det årlige aksjonærbrevet i helgen. Dette preger naturligvis ukens Markedspuls-sending, hvor vår analytiker, Roger Berntsen, har mye på hjertet. I tillegg til at Buffett står i fokus så tar Mads og Roger seg også tid til å svare på en del spørsmål fra dere lyttere. Avslutningsvis blir det fokus på en av Roger sine amerikanske favoritter, Microsoft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/20211 hour, 59 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

321: Finn de beste investeringscasene i tidlig fase

I denne #pengepodden-episoden har Mads fått besøk av Managing Partner i Skyfall Ventures, Espen Malmo. Du får høre mer om Espens rolle, hva et Venture fond er og hvordan man jobber der sammenlignet med vanlig aksjeforvaltning. Videre forteller Espen hvilken prosess Skyfall har for å identifisere, analysere og jobbe med tidligfase selskaper. Det blir også prat om Kryptovaluta, både Espen sin lange erfaring, men også hvordan fondet har posisjonert seg i forhold til dette investeringsuniverset. Til slutt kommer Espen med gode råd til deg som synes ventureinvesteringer er spennende og hva du bør tenke på før du eventuelt gjør en slik investering. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/25/20211 hour, 9 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Renter, ESG-hype & Twilio i ukens aksje.

Fokus i denne Markedspuls-episoden er blant annet hvordan utsiktene for rentemarkedet ser ut. Blir det lave renter til evig tid, eller kommer oppgangen nå snikende på? Det blir også fokus på den kraftige utviklingen vi har vært vitne til i de mye omtalte ESG-aksjene, og hvordan disse har blitt påvirket av det lave rentenivået. I ukens aksje er det nok et spennende selskap som inngår i Roger sin amerikanske teknologi-portefølje, nemlig Twilio. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/23/20211 hour, 28 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

320: Q&A med Kristian Røkke i Aker Horizons og ledelsen i Pexip

Vår analytiker Roger Berntsen har nylig hatt to spennende selskaper i studio. I første del (fra 01:15) får du høre en samtale med ledelsen i nykommeren Aker Horizons. Dette er Aker sitt investeringsselskap innenfor fornybarsektoren. I del to (fra 26:18) får du høre fra ledelsen i videokonferanseselskapet Pexip. Pexip ble børsnotert i 2020, og har nylig levert bra 4. kvartalstall. Du får siste oppdatering fra selskapet her.Du finner alle bedriftspresentasjoner tilgjengelig på Nordnetbloggen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/18/202147 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - FAANG-tall, Oslo Børs og ServiceNow i ukens aksje

Det blir fullt fokus på resultatene til mange av de største selskapene på både Oslo Børs og i USA. På Oslo Børs er det blant annet Equinor, DNB, Norsk Hydro og Storebrand som diskuteres. Et av selskapene som inngår i Roger sin tech-portefølje er ServiceNow. Det er et Cloud computing-selskap som ble grunnlagt i 2003. Du får høre mer om hvorfor Roger har dette selskapet i porteføljen, og hvilke muligheter han ser der fremover. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/16/20211 hour, 19 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

319: Karl Oscar Strøm – tradingstrategier i mitt nye hedgefond

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk av Karl Oscar Strøm, tidligere investeringsøkonom i Nordnet, sist Pareto og nå forvalter i et hedgefond under oppstart. Tema er tradingstrategier i Karl Oscars nye hedgefond og markedsutsikter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/11/20211 hour, 9 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Innsidekjøp, podcast-tips, fremtiden for telekom og Square i ukens aksje

Roger og Mads tar en gjennomgang av alle lytter-spørsmålene som har kommet inn i ulike kanaler. Du får blant annet høre hvorvidt Roger og Mads bruker innsidehandler som en del av vurderingen deres når de kjøper og selger aksjer. Du får også vite hvilke podcaster og lydbøker de hører på for å holde seg oppdatert i markedet. Avslutningsvis i sendingen blir det fokus på Square i ukens aksje. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/9/20211 hour, 18 minutes, 1 second
Episode Artwork

318: Voldsom interesse for egen pensjonskonto!

1. februar gikk startskuddet for egen pensjonskonto. Anders og Bjørn Erik går gjennom regelverket og forteller hva du bør legge vekt på ved valg av pensjonsleverandør. Nyheten innebærer at 1,5 millioner arbeidstakere i privat sektor får en egen pensjonskonto, hvor aktiv innskuddspensjon og pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold blir samlet. Den enkelte kan også velge å flytte pensjonskontoen sin til en annen leverandør eller reservere pensjonskapitalbevis mot flytting. Det er voldsom stor interesse for pensjonskonto om dagen, og Anders og Bjørn Erik tar for seg noen av de mest stilte spørsmålene fra våre kunder. Tune in og lær mer om pensjonsnyheten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/4/202154 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - WallStreetBets, kvartalstall og Apple i fokus.

Vi er inne i en veldig innholdsrik periode i markedene for tiden og Roger og Mads har mer enn nok å ta tak i. WallStreetBets (WSB) med hysteriet rundt GameStop, AMC, sølv, m.m kommenteres. Det blir også fokus på kvartalstall, som i en normal periode er det som ville preget overskriftene. Forrige uke slapp blant annet gigantene som inngår i FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) Q4-tall. Avslutningsvis i ukens sending blir det fullt fokus på ukens aksje som er Apple. Dette er et av selskapene som inngår i Roger sin amerikanske aksjeportefølje. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/2/20211 hour, 24 minutes
Episode Artwork

317: Investeringsmuligheter i vindkraftindustrien - Magnora & Cloudberry

Vår analytiker, Roger Berntsen, har hatt besøk av to spennende selskaper som opererer innen fornybarsektoren. Først ut får du høre en Q&A med ledelsen i Magnora fra tidligere i januar. Der diskuteres blant annet markedspotensialet for vindkraft, samt Magnora sitt nye forretningsområde. I del to av sendingen får du høre en selskapspresentasjon av det nordiske energiselskapet Cloudberry Clean Energy.Agenda:(fra 01:30) Magnora(fra 25:33) Cloudberry Clean Energy Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/28/202147 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Markedsoppdatering, Q4-tall fra Oslo Børs & investeringer i Cybersecurity

Mads og Roger innleder sendingen med å oppsummere den siste ukens hendelser i markedet. Det har vært nok en innholdsrik uke på verdens børsen. 4. kvartalstallene kommer nå på løpende bånd fra USA, og tallene fra Oslo Børs kommer de neste ukene. I ukens aksje blir det fokus på et av selskapene Roger har i sin amerikanske aksjeportefølje, nemlig Cybersecurity-selskapet Okta. Rogers amerikanske aksjeportefølje er nå tilgjengelig på Shareville.Som alltid så finner du Markedspuls-sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/26/20211 hour, 45 seconds
Episode Artwork

316: Er dette kun starten på det grønne skiftet?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik besøk av Ivar Harstveit, forvalter i det nye fondet Delphi Green Trends. Du får høre mer om framtidsutsiktene til grønne aksjer og fond, investeringsstrategien til Delphi Green Trends og EUs taksonomi.De første minuttene forteller Ivar (27) om sin bakgrunn. E24 titulerte ham forleden som «Norges yngste fondsforvalter». Bør Nordnets kunder overlate deler av sparepengene sine til en så ung forvalter, spør Bjørn Erik.Agenda:(fra 14:58) God timing med grønne investeringer? Eller for sent?(fra 27:00) Investeringsstrategi & sammenligning med Storebrand Fornybar Energi(fra 50:15) EUs taksonomi Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/21/202156 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Sektorprising, inntjeningsforventninger og Rogers Amerikanske aksjeportefølje

Mads og Roger er klare for årets første Markedspuls-episode. I denne ukens sending blir det ikke bare fokus på et selskap i ukens aksje, men en hele rekke selskaper som inngår i Rogers Amerikanske aksjeportefølje. Det blir også fokus på en rekke grafer, hvor du blant annet får vite mer om prisingen i flere ulike sektorer, inntjeningsforventninger og prising på verdens aksjemarkeder. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/19/20211 hour, 8 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

315: Q&A - EUs taksonomi, pensjonskonto og fornybar-boble

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lyttere:• Om markedet og sektorer (fra 09:41)• Fondsvalg og priser (fra 38:05)• Egen pensjonskonto (fra 58:00) • Skatt og kontotyper (fra 01:04:40)• Enkeltaksjer (fra 01:09:10) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/14/20211 hour, 23 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

314: Sissener: "Verden er full av fattige folk som aldri tok gevinst"

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansveteran og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er et veddemål mellom Jan Petter og Bjørn Erik om Storebrandaksjen, utsikter for 2021, Jan Petters favorittaksjer, lærdommer fra børskrakk, børsnoteringer, innsideinformasjon, kostbar Tesla-shorting med mer.Agenda:(fra 01:33) Veddemål mellom Jan Petter og Bjørn Erik(fra 12:27) Jan Petter Sissener om utsikter for børsåret 2021(fra 26:18) Lærdommer fra tidligere børskrakk(fra 48:22) Rekordmange børsnoteringer – tvilsomme tildelingskriterier?(fra 01:00:53) Om Sissener Canopus og Sissener Corporate Bond(01:16:53) Spørsmål fra lytterne Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/7/20211 hour, 25 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

313: Bjørn Maaseide – Gi jernet i idrett, jobb og investeringer

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av investor og tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide! Tema er Bjørns økonomiske karriere, investeringer, arveplanlegging, syn på risiko med mer.Innslaget ble først sendt under Nordnet Live 5. november 2020. Videoen av dette intervjuet kan du se på vår Youtube-kanal: Nordnet NorgeAgenda:(08:22) Investeringsfilosofi (27:02) Syn på arveplanlegging(42:53) SATS - Selskapet & aksjen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/31/202052 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

312: Paul Harper om børsåret 2021

Investeringsøkonom, Mads Johannesen, har fått med seg aksjestrategi i DNB Markets, Paul Harper, over Skype. Sammen tar de en gjennomgang av børsåret 2020. Det blir blant annet fokus på hvordan råvarer og oljeprisen har utviklet se gjennom året. Avslutningsvis i episoden deler de sine tanker på hva vi har i vente det kommende børsåret.Vi ønsker alle lyttere riktig god jul og godt nytt år! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/24/20201 hour, 10 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

311: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg i 2020

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer for 2020. Våre tre økonomer har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs.Du kan følge Nordnets økonomer på Shareville: BullBerntsen, BjørnNordnet, MadsNordnet.Agenda:Roger: Pluss 1 %, likt med Oslo Børs (fra 03:23)Bjørn Erik: + 14 %, 1 % foran Verdensindeksen (fra 17:53)Mads: 0 hittil i år, 1 % bak Oslo Børs (fra 35:52)Prognoser for børsåret 2021 (fra 57:20) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/17/20201 hour, 11 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Oppsummering av børsåret 2020 og lese- og lyttetips for julen

Roger og Mads tar fatt på årets siste Markedspuls. Der tar de en titt i bakspeilet og oppsummerer børsåret 2020. De benytter også anledningen til å trekke frem noen relevante grafer, hvor de blant annet sammenligner utviklingen til Oslo Børs med andre relevante indeksen. Det blir også snakk om Norwegian, Monster og Microsoft. Du får også høre noen tips til aksje- og finansrelaterte podcaster, bøker og filmer det kan være aktuelt å ta en titt på i julen.Alle våre Markedspuls-sendinger finner du på vår Youtube-kanal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/15/20201 hour, 24 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Castellum i budkrig om Entra & vekststrategien til Solon Eiendom

I løpet av den siste uken har vår analytiker, Roger Berntsen, hatt besøk av to spennende eiendomsselskaper. Først ut får du høre en samtale med CEO i Castellum, Henrik Saxborn. Castellum er en nordisk eiendomsgigant notert i Sverige, som nylig har meldt seg på i budkrigen om Oslo Børs-noterte Entra. Det potensielle oppkjøpet er blant tingene som diskuteres. I andre del får du høre en samtale med Andreas Martinussen, CEO i Solon Eiendom. Der får du blant annet høre mer om selskapets utfordringer og muligheter, og hvordan de ser for seg å vokse videre. Du finner hele sendingen på vår Youtube-kanal og Nordnetbloggen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/202033 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

310: Dette er Alfred Berg Gambak sine børsfavoritter for 2021

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Leif Eriksrød, forvalter i suksessfondet Alfred Berg Gambak. Tema er hvordan skape meravkastning på Oslo Børs, og Alfred Berg Gambak sine børsfavoritter for 2021.Agenda:Oppsummering av børsåret 2020 (fra 13:21)Sektorrotasjonen i november (fra 26:10)De største posisjonene i Gambak (fra 37:48)Gambaks tre aksjefavoritter for 2021 (fra 50:08) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/10/202057 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Graf-spesial, digitale trender & AMD i ukens aksje

I ukens Markedspuls blir det fokus på hvordan Covid19 har preget våre forbrukermønster, og hvilke investeringsmuligheter dette åpner opp for. Det blir særlig fokus på netthandelenes dominans, hvordan hjemmekontor-hverdagen påvirker oss, og hvilke bedrifter som rammes hardest av coronaviruset. I siste del av dagens sending blir det fokus på AMD i ukens aksje. Du kan som alltid se hele sendingen på vår Youtube-kanal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/9/202053 minutes
Episode Artwork

Bonusepisode: Aker BioMarine lanserer nytt forretningsområde

I denne Q&A-delen med Aker BioMarine får du lære mer om selskapets nye forretningsområde, Lysoveta. Sendingen ledes av Nordnets analytiker, Roger Berntsen, og han har med seg selskapets CEO, Matts Johansen, og direktør for R&D, Andreas Storsve.Du finner hele sendingen på Nordnetbloggen og vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/202021 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

309: Comeback for trauste verdiaksjer - eller bare et blaff?

Trauste verdiaksjer har omsider blitt populære igjen. Og spenstige vekstaksjer har sakket akterut. Hvorfor?... Og vil trenden vedvare? Dette diskuterer Mads og Bjørn Erik i denne #pengepodden-episoden.Agenda:Årsakene til sektorrotasjonen (fra 07:57)Bør investorer posisjonere seg for et varig skifte mot verdiaksjer? (fra 21:25)Oslo Børs er normalt priset (fra 45:26) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/3/202058 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Pexip, Aker Offshore Wind, Aker Carbon Capture og Nel

I denne ukens markedspuls tar Roger og Mads et tilbakeblikk på Nordnet Live-sendingene som ble avholdt med en rekke spennende selskaper. Vi hadde blant annet besøk av videokonferanseselskapet Pexip, vindselskapet Aker Offshore Wind, karbonfangstselskapet Aker Carbon Capture, og hydrogenselskapet Nel. I denne gjennomgangen skal de forsøke å trekke ut noen av de viktigste detaljene som fremkom under de ulike presentasjonene, og hvilken verdi dette kan ha for deg som investor. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/1/202034 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

308: Nordnet på børs, egen pensjonskonto og Q&A med NEL og Pexip

I denne episoden av #pengepodden får du høre Norgessjefen i Nordnet, Anders Skar, fortelle om Nordnets comeback på Stockholmsbørsen (ticker: SAVE), som skjedde samme dag som denne podden ble spilt inn, onsdag 25. november. Vår spareøkonom Bjørn Erik er også i studio. Det blir også litt snakk om pensjonsnyheten egen pensjonskonto og mottakelsen av ny fondsprismodell.Som bonus har vi også lagt ved Q&A-delene fra Nordnet Live hvor vi hadde besøk av to spennende selskaper: Nel Hydrogen og Pexip. Disse sendingene finner du også i sin helhet på vår Youtube-kanal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/26/20201 hour, 20 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Vaksinenyheter, status på Oslo Børs og Norwegian

Etter et lite opphold vender Roger og Mads tilbake til studio for en markedspuls-sending. Det har ikke vært mangel på nyheter den siste tiden, så de har en god del å ta tak i. De starter med å prate litt om Nordnet Live som nylig ble avhold, og alt innholdet dere finner i våre ulike kanaler derfra. Videre så tar de for seg valget i USA, vaksinenyhetene og utviklingen på verdens børser. Avslutningsvis blir det snakk om tall fra Oslo Børs og status i Norwegian Air Shuttle.Se hele sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/20201 hour, 10 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

307: Fornybar-fond opp 70 % siden i sommer - Ser vi en grønn boble?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Philip Ripman, forvalter i Storebrand Fornybar Energi. Tema er den grønne bølgen vi ser på verdens børser, om vi har en boble i grønne aksjer og hvilke regulatoriske drivere som er viktig for fornybar-sektoren fremover.Innslaget ble først sendt under Nordnet Live 4. november 2020. Videoen av dette intervjuet kan du se på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge.Agenda:For mye, fort raskt? (fra 12:04)Fondets absolutte og relative avkastning og innhold (fra 25:22) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/19/202044 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Selskapspresentasjon og Q&A med Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind

Vi hadde med oss de to Aker-nykommerne på børs under årets Nordnet Live. CEO i Aker Offshore Wind, Astrid Skarheim Onsum, og CEO i Aker Carbon Capture, Valborg Lundegaard deltok på hver sin investorpresentasjon og Q&A med vår analytiker, Roger Berntsen.Sendingen ble først vist under årets Nordnet Live den 4. november. Dette var dagen etter at Aker-selskapene hadde sluppet tredjekvartalstall. Begge sendingene finner du i sin helhet på Nordnetbloggen og vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/17/20201 hour, 12 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Slik rapporterer selskaper tall - med Thomas Nielsen

I denne bonus-episoden av #pengepodden har Mads med seg porteføljeforvalter i First Veritas og First Nordic Real Estate, Thomas Nielsen. Det blir fokus på hvordan ulike selskaper legger frem regnskapstall og hvilke ulike praksiser som tas i bruk.Mads og Thomas ser også på litt morsomme børsmeldinger og trekker frem «funfacts» fra selskapenes rapporter. De deler også egne erfaringer og drar frem en del eksempler på hvilke regnskapspraksiser som er gjenstand for diskusjon. I tillegg får du høre mer om fondene til Thomas og hvorfor han har en høyere omløpshastighet i sine fond, kontra en del andre. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/20201 hour, 39 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

306: Slik forvaltes Oljefondet – med Trond Grande

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Trond Grande, nestleder i oljefondet (NBIM). Tema er forvaltningen av oljefondet, optimal aksjeandel, forventet avkastning, fornybar-investeringer, rebalansering, aktiv forvaltning med mer.Innslaget ble først sendt under Nordnet Live 4. november 2020. Videoen av dette intervjuet er tilgjengelig på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/12/202049 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

305: Presidentvalget og børsen - med Kari Due-Andresen

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken og Roger Berntsen, analytiker i Nordnet. De diskuterer hvordan utfallet av presidentvalget i USA vil påvirke verdensøkonomien og finansmarkedene. I del 2 diskuterer de hva nullrenter gjør med aksjekursene.Sendingen ble først sendt under Nordnet Live 3. november 2020. Du finner den også på vår Youtube-kanal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/5/202017 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

304: Disruptive selskaper – Tesla, REC og Salmon Evolution

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Audun Iversen, forvalter i aksjefondet DNB Disruptive Opportunities. Tema er hvordan du kan finne selskaper som disrupterer gamle bransjer, og hvilke megatrender langsiktige investorer bør følge med på. Det blir blant annet snakk om Tesla, og hvorvidt de kommer til å vinne markedet for selvkjørende biler. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/29/202056 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

303: Grønne aksjer, lav rente og dyr børs

Live-podcast fra Investordagen 2020. Er grønne aksjer en boble? ...og er børsen dyr når renten er null? Investeringsøkonom Mads Johannesen, og aksjeanalytiker, Roger Berntsen diskuterer disse temaene på Investordagen 2020 i regi av Finansavisen.Merk at episoden er et opptak fra live-innspillingen under Investordagen den 15. oktober. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/22/202043 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kvartalstall & Scatec Solar i fokus

3. kvartalstallene står for tur, og bankene i USA åpnet resultatsesongen i forrige uke. Mads og Roger diskuterer blant annet Wells Fargo, Bank of America og Goldman Sachs. I ukens aksje blir det fullt fokus på Scatec Solar og deres oppkjøp av SN Power for nærmere 11 milliarder kr.Episoden ble spilt inn 19.10.20 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/20/202050 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

302: Slik tjente jeg 100 mill på Nikola-aksjen

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Tian Tollefsen, forvalter i Delphi Global. Tema er hvordan Delphi bruker trend-analyse i forvaltningen. Du får også høre mer om den fantastiske dealen Tian gjorde i Nikola-aksjen i vår og hva han tror om hydrogen-lastebil-produsentens fremtidsutsikter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/15/20201 hour, 7 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

301: Slår våre eksperter markedet?

I del 1 av denne episoden går Roger og Bjørn Erik gjennom resultatene i sine porteføljer hittil i år. I del 2 diskuteres presidentvalget i USA og hvordan utfallet vil påvirke de amerikanske børsene. Her ser de nærmere på historiske tall.Agenda:Fra 01:39 - Roger sin aksjeporteføljeFra 18:06 - Bjørn Erik sin fondsporteføljeFra 45:06 - Presidentvalget i USA Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/8/20201 hour, 2 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Hvordan påvirkes presidentvalget i USA av coronaviruset?

Det blir fokus på coronavirusets innvirkning på det amerikanske presidentvalget i denne ukens sending. Du får også høre mer om råvareutviklingen i 2020, samt fokus på Q3-estimatene for S&P-500 selskapene. I ukens aksje tar Mads og Roger for seg brennevin-produsenten, Brown Forman.Se hele sendingen på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/6/20201 hour, 5 minutes, 1 second
Episode Artwork

300: Det er ikke oljen som har gjort Norge til et av verdens rikeste land

Hvorfor har Norge blitt et av verdens rikeste land? (fra 03:48)Hvorfor har vi så små lønnsforskjeller i Norge? (fra 18:47)Er det et problem at det er lettere å få kapitalen til å vokse enn å tjene seg rik på arbeid? (fra 29:55)Dette er blant temaene som diskuteres i denne jubileumsepisoden av #pengepodden, nr 300 i rekken. Til å diskutere disse store temaene har spareøkonom Bjørn Erik Sættem fått besøk av Roger Bjørnstad, sjeføkonom i LO. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/1/202053 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Grafspesial & høstens læringstips

Roger og Mads kommenterer mange interessante grafer i denne episoden. Alt fra 700 års lange rentebaner, tilbakekjøp av aksjer og høyt forgjeldede selskaper blir kommentert. Du får også noen tips til hvordan du kan bruke høsten på å tilegne deg mest mulig kunnskap om børs og finans.Som vanlig finner du Markedspuls-sendingene på vår Youtube-kanal: Nordnet Norge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/29/20201 hour, 12 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

299: Hører bitcoin hjemme i en langsiktig portefølje?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Torbjørn Bull Jenssen, daglig leder i Arcane Crypto. Tema er kryptovalutamarkedet og om Bitcoin hører hjemme i en langsiktig portefølje. Torbjørn forteller også om den planlagte børsnoteringen av Arcane Crypto.Agenda:Utviklingen innenfor kryptovaluta (fra 03:53)Børsnoteringen av Arcane Crypto (fra 24:08)Kritikk mot kryptovaluta (fra 49:00)Spørsmål fra lytterne (fra 01:11:13) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/24/20201 hour, 18 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Verdi vs vekst og vindkraft i fokus

Mads og Roger innleder ukens Markedspuls med å ta opp igjen tråden fra forrige ukes #pengepodden-episode hvor de tok for seg den anspente situasjonen mellom Nikola og Hindenburg. Siste utvikling i saken er at Nikola sin CEO har trukket seg, og Roger og Mads har naturligvis en del å komme med knyttet til dette. Videre så ser de nærmere på utviklingen i verdiaksjer vs vekstselskaper. Det blir også fokus på vindmøller, vindkraft, og vindindustrien som sådan.Som alltid finner du våre Markedspuls-sendinger på Youtube. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/22/202052 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

298: Langsiktige konkurransefortrinn & Nikola-sagaen

Hva skal til for at en bedrift oppnår varige konkurransefortrinn? Roger og Mads går igjennom seks forskjellige «moats» i denne episoden, som de mener er et bevis på et konkurransefortrinn. Du får også høre mer om den anspente situasjonen som har utviklet seg mellom Hindenburg og Nikola.Agenda:Konkurransefortrinn (fra 04:39)Sagaen om Nikola og Hindenburg (fra 42:18) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/17/20201 hour, 17 minutes, 1 second
Episode Artwork

Markedspuls - Olje i fokus & analyse av Norwegian Finans Holdning

Roger og Mads gjør et deep dive i oljemarkedet, og diskuterer utviklingen som skjer der. Det blir blant annet snakk om OPEC-kutt, produksjonsanslag for 2020, og tilbuds/etterspørsel-ratioen i markedet. Avslutningsvis blir det fokus på Bank Norwegian (NoFi) i ukens aksje. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/15/202059 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

297: Boble i grønne aksjer? Verdsettelse av NEL og Quantafuel

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Øyvind Fjell, forvalter i DNB Grønt Norden. Tema er om vi ser tendenser til en ESG-boble. Fremtidsutsiktene til selskaper som NEL og Quantafuel blir også diskutert.DNB Grønt Norden er det beste nordiske aksjefondet siste 3 og 5 årene, og har 5 av 5 stjerner hos Morningstar.Agenda:Investeringsstrategi og top picks (fra 08:54)Har vi en boble i ESG-aksjer? (fra 30:09)NEL, Quantafuel & Aker Offshore Wind (fra 44:17) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/10/202019 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Q&A med Roger og Mads

I denne ukens Markedspuls tar Mads Johannesen og Roger Berntsen for seg spørsmål fra dere lyttere. De tar blant annet for seg Buffetts nedsalg i Wells Fargo, utviklingen i derivatmarkedet, og hvorvidt markedene oppfører seg rasjonelt eller ei. Du får også høre hvilke av de mindre selskapene på Oslo Børs Roger trekker frem som sine favoritter. Mads og Roger kommer også med noen tips til finanslektyre de vil anbefale.God lytt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/8/20201 hour, 33 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

296: Ny prismodell for fond & kildeskatt på investeringskonto

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge. Anders er tilbake fra pappaperm, og skal i denne episoden forsvare Nordnets nye prismodell for fond, som trer i kraft denne uken. Problematikken rundt refusjon av kildeskatt på Investeringskonto Zero blir også tatt opp i siste del.Fra 03:24 - Ny prismodell for fondFra 41:40 - Kildeskatt på utbytte på Investeringskonto Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/3/202054 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kvartalstall fra flyindustrien, FED-møte & Hunter Group i ukens aksje

Mads og Roger er på plass i studio og tar for seg den siste tidens utvikling i markedet. Du får også høre mer om forholdet mellom rentemarkedet, aksjeavkastning, og utviklingen i oljeprisen, samt FED-møte i Jackson Hall. Det blir også fokus på Norwegian og deres kvartalstall, samt utviklingen i fly-industrien som helhet. I ukens aksje tar Roger og Mads for seg Hunter Group.Tidligere har vår investringsøkonom, Mads Johannesen, skrevet et innlegg om Hunter Group: https://bit.ly/32YwTUv Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/1/20201 hour, 8 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

295: Veien videre for oljefondet med Nicolai Tangen i sjefsstolen

I denne episoden av #pengepodden diskuterer Mads og Roger den mye omtalte ansettelsen av Nicolai Tangen. Du får høre mer om hva økonomene tror om hvordan veien videre kommer til å se ut for oljefondet. Det blir blant annet fokus på forvaltningsstrategi, Tangens politiske rolle, og om han kommer til å gjøre noen utskiftninger internt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/27/20201 hour, 18 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Morgenrapporter, kvartalstall & analyse av sjømatsektoren

Roger og Mads er tilbake med første Markedspuls-episode etter sommerferien. I ukens episode blir det fokus på de siste hendelsene som har preget markedet og hemmeligheten bak Rogers morgenrapporter. Det blir også snakk om KID Interiør som nylig leverte tall, og fokus på sjømatindustrien i ukens aksje, hvor de tar for seg både Grieg og Lerøy.Du kan også se episodene på vår Youtube-kanal: NordnetNorge Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/25/20201 hour, 26 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

294: Inkassobransjen som investeringscase - med Klaus-Anders Nysteen

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads fått besøk av Klaus-Anders Nysteen, konsernsjef i det svensk-noterte inkassoselskapet Hoist Finance og fersk styreleder i Bank Norwegian.Tema er inkassobransjen og finansbransjen som investeringscase, samt norske og europeiske forbrukeres økonomiske situasjon. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/20/202047 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

293: Ny sjef i Equinor & flom av Norwegian-aksjer

Du får høre mer om Equinors nye toppsjef, Norwegians utviklingen, og en markedsoppdatering fra våre økonomer, i denne #pengepodden-episoden. Mads og Bjørn Erik er på plass i studio for å diskutere den siste tidens hendelser i markedet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/202037 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

292: IT-gigantenes maktmisbruk & Teslas himmelferd

I denne episoden av #pengepodden snakker Roger og Bjørn Erik om internettgigantenes dominans og maktmisbruk, samt Teslas-aksjens himmelferd.Agenda:Amazon, Apple, Google og Facebook i Kongressen (fra 01:36)Teslas himmelferd(fra 30:54) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/6/202057 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

291: Sterk sommerbørs & gull i all-time high

I denne episoden av #pengepodden oppsummerer Roger og Bjørn Erik børssommeren, med fokus på coronasituasjonen og kvartalstall. Litt fondsprat blir det også tid til. Det er ingen tvil om at juli har vært en sterk børsmåned, og aksjemarkedene tikker fortsatt oppover etter «coronafallet» i mars. Bjørn Erik og Roger diskuterer denne utviklingen, og kommenterer samtidig utviklingen i både dollaren og gull.Agenda:Sterk sommerbørs (fra 01:55)Covid19-situasjonen(fra 27:01)Adevinta-oppkjøp (fra 35:30)Ny fondsmodell (fra 59:36) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/30/20201 hour, 6 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

290: Hvordan bli en ekstremsparer - med Pengesnakk-Lise

Er det mulig å bli økonomisk uavhengig i 40 årene? Er det mulig å spare mer enn halvparten av en gjennomsnittslønn? Det mener Lise Vermelid Kristoffersen (33), som er ukens gjest i studio hos Bjørn Erik. Lise er blogger og podcastprogramleder på fulltid – begge deler under navnet Pengesnakk. Hun er en supersparer som gleder seg over å spare mye penger.AgendaFIRE-bevegelsen (fra 06:17)Snakk med barna om penger (fra 37:41) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/23/202042 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

289: Investeringer i grønne aksjer og bærekraftige fond

Er oppgangen i ESG-aksjer / grønne aksjer en hype og en boble som vil sprekke? Og hvordan finne frem til bærekraftige fond? Disse temaene diskuterer Bjørn Erik, Mads og Roger i denne #pengepodden-episoden.Agenda:Grønne aksjer på Oslo Børs til himmels (fra 02:55)Hvordan finne frem til bærekraftige eller grønne fond? (fra 30:54) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/16/202053 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

288: Q&A med Torbjørn Kjus i Aker & Helge Baastad i Gjensidige

I denne sommerpodden med Roger tar vi et tilbakeblikk på to av de tidligere Q&A-sendingene han har hatt med Aker og Gjensidige. Dette var to veldig bra gjennomganger, hvor du har muligheten til å lære mer om to spennende selskaper.Agenda:Aker BP & omstillingsprosessen i oljeservice (fra 01:34)200 år med Gjensidige & utviklingen i forsikringsbransjen (fra 33:57) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/9/202057 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

287: Slik vant Aksjeklubben BI Bergen Skoleduellen

I denne episoden av #pengepodden har Mads med seg representanter fra vinnergruppen av Skoleduellen (2019-2020) – Aksjeklubben BI Bergen. Med seg over Skype har han lederen av gruppen, Simen Lippestad, og porteføljesjef, Markus Alexandersen. Aksjeklubben BI Bergen oppnådde en avkastning på hele 15.76% i konkurransens periode (september – juni), mot Oslo Børs som hadde en negativ utvikling på -10.31 %.I episoden får du høre mer om aksjegruppen sin strategi, og hvordan de går frem for å plukke vinneraksjene. Du får også høre mer om hvilke aksjer de har hatt størst og minst suksess med i konkurranseperioden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/2/20201 hour, 6 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

286: Investeringer i ny teknologi - med TIN Fonder

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads fått med seg svenske Carl Armfelt, fondsforvalter i TIN Ny Teknik. Fondet investerer i innovative IT-selskaper, gamingselskaper og helseteknologiselskaper. Avkastningen siden oppstart i februar 2019 har vært på over 70 %, som er betydelig foran relevante referanseindekser.Fondet er stadig blitt mer populært blant Nordnet sine kunder. I episoden får du høre mer om følgende temaer:Investeringsstrategien til TIN Ny Teknik (fra 07:27)Imponerende avkastning så langt – hva med risikoen? (fra 34:37) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/25/202051 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Global økonomi, oljemarkedet & Aker i ukens aksje

Til tross for en "V-utvikling" i verdens aksjemarkeder henger ikke makroøkonomien helt med. Denne utviklingen er noe Mads og Roger diskuterer innledningsvis i denne ukens sending. Du får også høre mer om balansen i oljemarkedet, veien videre for sektoren, og hvordan ulike selskaper rammes av nedturen. I siste del av sendingen får du lære mer om Aker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/23/202051 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

285: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg i første halvår

Endelig er alle våre tre økonomer samlet i studio igjen. Roger, Bjørn Erik og Mads gir deg en oppdatering hvordan porteføljene deres har utviklet seg i første halvår av 2020. Du får også vite mer om deres siste kjøp og slag, samt høre hva de tror om veien videre for aksjemarkedet.På Shareville kan du følge porteføljene til de tre økonomene.Agenda:Fra 04:36 - Oppdatering på Roger sin porteføljeFra 16:13 - Oppdatering på Bjørn Erik sin porteføljeFra 40:29 - Oppdatering på Mads sin portefølje Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/18/20201 hour, 41 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Smittefrykt, norsk laks og H&M i ukens aksje

Du får høre mer om hvordan aksjemarkedene takler signalene om en ny smittebølge i denne ukens Markedspuls. Det blir også fokus på hvordan den norske laksesektoren rammes av krisen. I siste del tar Mads og Roger for seg Hennes & Mauritz i ukens aksje.Som vanlig kan du se hele sendingen på vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/16/20201 hour, 10 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

284: Er coronafaren over for boligmarkedet?

Carl Geving, adm dir i Norges Eiendomsmeglerforbund og spareøkonom Bjørn Erik diskuterer boligmarkedet i denne #pengepodden-episoden. Noen av temaene de går nærmere inn på er:Er faren i boligmarkedet over? (fra 03:00)Er boligprisene i Oslo for høye eller for lave i forhold til resten av landet? (31:10)Hva kjennetegner en god megler? (fra 39:57) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/11/202052 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Aksjemarkeder i fyr og flamme & Amazon i ukens aksje

Roger og Mads tar en prat om den V-formede markedsutviklingen vi har sett. De kommenterer samtidig makrobildet, og hvordan status er på verdens børser akkurat nå. Videre så tar de for seg "spørsmål og svar" hvor de oppsummerer mange av spørsmålene som kommer inn fra dere lyttere. I siste del av sendingen får du høre mer om den amerikanske giganten Amazon.Agenda(fra 13:16) V-formet utvikling på børsene + status i oljemarkedet(fra 13:36) Spørsmål og svar(fra 14:34) Amazon ukens aksje Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/20201 hour, 40 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

283: Slik jobber privatinvestor Ole Petter Kjerkreit

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads besøk av Ole Petter Kjerkreit, privat investor og ex-analysesjef i ABG Sundal Collier. Tema for episoden er Ole Petters investeringsstrategi og arbeidsmetoder. Du får også høre mer om hvordan Ole Petter synes det var å jobbe som aksjeanalytiker og analysesjef.Investeringsstrategi og favorittselskaper (fra 10:22)Arbeidshverdagen til en privatinvestor (fra 43:39) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/20201 hour, 2 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Tall fra USA, status i oljemarkedet & Carnival Corp i ukens aksje

Bedre sent enn aldri - Ukens Markedspuls kommer noe senere som følge av pinsehelgen. I første del ser Roger og Mads nærmere på tallene som kommer inn fra USA, hvor de blant annet sammenligner analytikernes estimater med de faktiske tallene som er presentert. Videre i del to blir det fokus på status i oljemarkedet og oljeservicesektoren. I den siste delen av sendingen deler Mads og Roger sine tanker om cruisselskapet Carnival Corp.Som vanlig kan hele sendingen også sees på vår Youtube-kanal: NordnetNorge Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/3/20201 hour, 22 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

282: Eivind Berg om investeringer i video gaming og innovasjon

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av blogger og hobbyinvestor Eivind Berg. Tema er Eivinds reise fra passiv sparer i indeksfond til aktiv investor, hvilke bransjer og fond han har tro på fremover, og om det er lett for småsparere å slå markedet.Agenda:Bransjer og fond Eivind har tro på fremover (fra 05:25)Hvor lett eller vanskelig er det for småsparere å slå markedet? (fra 55:28) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/28/20201 hour, 4 minutes
Episode Artwork

Markedspuls - Emisjoner, geopolitiske spenninger & VISA i ukens aksje

Du får høre mer om emisjonene som har preget nyhetsbildet på børsen den siste tiden. Da trekkes blant annet NAS, XXL, Kongsberg Automotive og Borr Driling frem. Videre blir det også snakk om det geopolitiske bildet - fokus på Hong Kong/Kina-situasjonen. I siste del av sendingen tar de for seg Visa i ukens aksje.Agenda:Emisjoner: Norwegian, Kongsberg, XXL, BORR (fra 09:31)VISA i ukens aksje (fra 59:24) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/26/20201 hour, 18 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

281: High yield-krakket og Norwegians restrukturering

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Philippe Sissener, Forvalter i high yield rentefondet Sissener Corporate Bond Fund. Tema i dagens episode er krakket i det norske high yield-markedet i mars, Norwegians restrukturering sett fra lånegivers side, samt småsparernes rolle i aksjemarkedet.Agenda:Krakket i det norske high yield markedet i mars (fra 04:30)Norwegians restrukturering sett fra lånegivers side (fra 28:49)Spinnvill prising av Norwegian-aksjene? (37:33) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/21/202047 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Jerome Powell, Norwegian & NRS i ukens aksje

Innledningsvis får du høre mer om uttalelsene fra den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell. Videre blir det snakk om utviklingen i oljeprisen, samt Norwegians emisjonsaksjer som er på vei ut markedet. Avslutningsvis i ukens episode er det Norway Royal Salmon (NRS) som står i fokus.Som vanlig kan du også se hele sendingen på vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/19/20201 hour, 16 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

280: Resultatsesong på Oslo Børs & Lerøy i ukens aksje

Denne ukens episode av #pengepodden blir en kombinasjon av markedspuls og pod, og kan derfor også sees på Youtube-kanalen vår om du skulle ønske det. Innledningsvis i episoden tar Roger og Mads for seg status i markedet. Det blir selvfølgelig prat om covid 19-situasjonen og utsiktene fremover for børsen. Videre så tar de for seg de fem største selskapene på Oslo Børs, som nylig har kommet med tall: Equinor, Yara, DNB, Storebrand og Mowi. Både Mads og Roger kjenner disse selskapene og godt, og kommer med en del interessante betraktninger. Avslutningsvis i episoden blir det fullt fokus på Lerøy i ukens aksje.Agenda:Status i markedet & Resultatsesongen (fra 07:35)Lerøy i ukens aksje (fra (01:20:18) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/14/20201 hour, 35 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

279: Kjersti Haugland - Slik vil norsk økonomi klare seg seg gjennom koronakrisen

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets. Temaene som gjennomgås er hvordan norsk økonomi vil klare seg gjennom koronakrisen, om vi får lave renter til evig tid, og mer om utviklingen i boligmarkedet.Agenda:Norsk og global økonomi (fra 02:12)Renteutviklingen fremover – og effekten av lave renter (21:53)Hvordan påvirkes boligmarkedet av coronapandemien? (fra 53:39) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/7/20201 hour, 17 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Norwegian-dramaet & fokus på Berkshire Hathaway

Roger og Mads dedikerer mye tid til å snakke om et av Rogers favorittselskaper, nemlig Berkshire Hathaway. Hans store forbilder, Warren Buffett og Charlie Munger, og deres filosofier, blir også omtalt. Utover dette blir det selvfølgelig snakk om dramaet som har utspilt seg i Norwegian, samt kvartalstall fra en rekke selskaper. Hele sendingen finner du også på vår Youtube-kanal: NordnetNorge. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/5/20201 hour, 49 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

278: Peter Warren - Slik sikrer du porteføljen

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av finansnestor og tidligere hedgefondforvalter Peter Warren. I episoden får du høre mer om sikringsstrategier, diversifisering og alternative investeringer.Agenda:Solid smell for Bjørn Eriks fondsportefølje i Q1 (fra 03:05)Investeringer som gir reell diversifisering (fra 15:36)Hvorfor gjør ikke oljefondet og pensjonsleverandørene som Peter anbefaler? (fra 35:28)De langsiktige konsekvensene av massiv pengetrykking (fra 51:10) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/30/20201 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Resultatrush, status i Norwegian og Europris i ukens aksje

Mads og Roger gir deg en oppdatering på det siste som har skjedd i markedet. Det blir fokus på resultatene som kommer på løpende bånd, og snakk om Kværner som har permittert 225 ansatte. De tar også for seg status i Norwegian, som har foreslått å gjøre om til sammen 4,15 milliarder kroner i obligasjonsgjeld til aksjer. Helt til slutt gir Mads og Roger deg et innblikk i Europris. Finn ut hva de mener om mulighetene for selskapet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/28/20201 hour, 22 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

277: Er Nicolai Tangen rett mann til å forvalte sparepengene våre?

I denne episoden snakker Roger og Mads om statens pensjonsfond utland - populært omtalt som oljefondet. Ansettelsen av Nicolai Tangen har ikke gått under radaren, og det har vært mange delte meninger om prosessen. Mads og Roger går også mer i dybden på forvaltningen av oljefondet, og dets utvikling. Du får blant annet vite mer om fondets allokering og historie. God lytt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/23/20201 hour, 23 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Markedspuls - Kvartalstall, utbyttekutt & eSport

Mads og Roger tar for seg kvartalstallene som kommer inn fra USA og litt om forventningene til de norske selskapene. Du får også høre mer om utbyttekuttene som ventes, og eSport som tema i ukens aksje hvor Activision Blizzard er i fokus.Se hele sendingen av markedspuls her: https://bit.ly/3bqVIvh Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/20201 hour, 17 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

276: Vil våre forbruksvaner endre seg etter koronakrisen?

I denne episoden tar Roger og Mads for seg en del interessante diskusjonsmomenter som omhandler tiden etter koronakrisen. Hovedspørsmålet som drøftes er: Vil vi som forbrukere endre vaner og rutiner? Sjekk ut episoden og hør hvilke scenarior våre økonomer tror vil utspille seg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/20201 hour, 3 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

275: Slik har ekspertenes porteføljer klart seg i koronakrisen

I denne episoden går Mads, Bjørn Erik og Roger gjennom resultatene til sine porteføljer hittil i år. Mads og Bjørn Erik gir seg selv en svak karakter, mens Roger har mest grunn til å være fornøyd.Vi ønsker alle våre lyttere en god og virusfri påske! :) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/20201 hour, 12 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

274: Thomas Nielsen om markedet fremover

I denne episoden av #pengepodden har Mads fått med seg eiendomsforvalter i FIRST Fondene, Thomas Nielsen, på Skype. Mads og Thomas tar for seg den spesielle situasjonen markedene befinner seg i. Thomas på sin side elsker dette markedet og har benyttet fallet til å laste opp med en del aksjer. Det blir også snakk om Norwegian, utbytte-investeringer, og Thomas sitt eiendomsfond, First Nordisk Eiendom. Tune in! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/2/20201 hour, 4 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

273: "Oslo Børs begynner å bli billig" - Hans Thrane Nielsen

Bjørn Erik og Mads tar en prat med Hans Thrane Nielsen, leder av norske aksjer i Storebrand Asset Management. Innledningsvis blir det snakk om historiske nedturer i aksjemarkedet, deretter tar de for seg verdsettelsen på Oslo Børs – og hvilke aksjer som kan stige mest når markedet en gang snur. Du får også høre mer om oljeprisfallet og den rekordsvake kronekursen. Til slutt får du høre hva økonomene tror om effektene av rentekutt og redningspakker. Vi har også lagt ved en Q&A vi hadde med CEO i Frontline, Robert Macleod (fra 01:00:40) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/20201 hour, 10 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Valutasikrede aksjefond, high yield-markedet & valg av riktig fond

Fredag 20. mars avholdt vi et chat-event med våre økonomer. Responsen var over all forventning, og vi mottok neste 100 spørsmål fra kunder. Vi så at det var flere temaer som gikk igjen, og det er åpenbart at mange lurer på de samme tingene. Vi har derfor laget en egen podcast-episode hvor vi går gjennom nettopp disse spørsmålene og svarene. De mest relevant temaene som diskuteres i denne sendingen er: - Valutasikrede fond- Utviklingen i rentemarkedet- Timing av markedet- Månedlig sparing vs. 100% investert fra dag én- Valg av aksjefond- Derivathandel- Handelstider for fond- ETFer- Flytt av pensjonsavtalerSjekk ut chat-eventet her: https://bit.ly/2JaxWa2 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202035 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

272: Krakk, kronekollaps og redningspakker

Roger og Bjørn Erik snakker om internasjonale aksjemarkeder og coronafrykt. Effekten av rentekutt og redningspakker diskuteres også. Du får også høre mer om Oslo Børs og oljepriskrakket, før de avslutningsvis tar for seg den massive kronesvekkelsen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/20201 hour, 15 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Markedspuls - Oljepris, sentralbankenes funksjon & verdens aksjemarkeder

Ettersom det skjer så utrolig mye i markedet om dagen, så har Mads og Roger spilt inn en ny episode av #pengepodden litt tidligere i uken enn vanlig. De sitter på hvert sitt hjemmekontor om dagen, og opptaket er derfor gjort over Skype. I episoden får du vite hva de tenker om børsuroen som herjer. Sentrale temaer som diskuteres i episoden er utviklingen i oljeprisen (og hvordan dette påvirker Oslo Børs), sentralbankenes rolle, og utsiktene fremover. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/17/202037 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Markedspuls - Krakk, coronavirus, oljeprissjokk & lave renter

Vi legger ut denne ukens markedspuls-episode også som lydspor. Episoden ble spilt inn torsdag 12. mars.Oslo Børs har falt ca 30 % siden nyttår, og er satt 3-4 år tilbake. Som om vi ikke hadde nok med coronasmitten, så fikk vi også et oljeprissjokk denne uken. Du får vite om økonomene har kjøpt eller solgt aksjer og aksjefond denne uken, og om de tror bunnen snart nådd.Du kan se markedspuls-episoden her: http://bit.ly/2TPcq0K Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202046 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

271: Anders Misund i EQT - slik jobber et PE-selskap

Bjørn Erik og Mads har besøk av Anders Misund, Partner og leder på Nordenkontoret til EQT, Europas nest største Private Equity-selskap.Du får høre mer om EQT, PE-bransjen, investeringsstrategien til EQT, og om avkastning og risiko i PE-fond. Avslutningsvis får du høre om noen av investeringene EQT har gjort i Norge, blant annet XXL og Storebrand.Investeringsstrategien til EQT - fra 09:55Avkastning og risiko i PE-fond - fra 20:53Tjente 5 milliarder på investeringen i XXL – og hva skal EQT med Storebrand? - fra 38:43 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/12/202059 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Livepodcast: Markedspuls & Shipping-spesial med Joakim Hannisdahl

Torsdag 5. mars hadde vi en liveinnspilling av #pengepeodden sammen med shipping-ekspert Joakim Hannisdahl. Det er en utrolig lærerik episode om shippingsektoren, hvor du blant annet får høre Joakim sitt syn på videre utvikling for bransjen. Innledningsvis i sendingen kommer Mads og Roger med sine betraktninger for dagens markedsklima.Merk at lydkvaliteten er noe dårligere ettersom den spilles inn live. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/9/20201 hour, 3 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

270: Pizza Grandiosa & korreksjoner

Mads og Roger tar for seg de utfordrende markedsforholdene i denne ukens episode av #pengepodden. Du får høre mer om hvilke selskaper som påvirkes mest av uroen, hvordan porteføljene til Mads og Roger har utviklet seg, samt hva man som investor burde foreta seg når markedet faller. Det blir også snakk om OPEC og deres reaksjoner på coronaviruset. Avslutningsvis prater de om FED sine rentekutt, og utviklingen videre for markedene.Agenda:02:55 - Markedet generelt & korreksjoner27:35 – OPEC & deres reaksjon på coronaviruset39:14 – Den amerikanske sentralbankens grep Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/5/202052 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

269: Odin Eiendom - Hvordan skape gull av murstein?

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av forvalteren i et av Nordens beste eiendomsfond, Odin Eiendom - Øystein Bogfjellmo. Innledningsvis får du høre mer om fondets investeringsstrategi. Du får også høre mer om utviklingen i nordiske eiendomsaksjer, og de diskuterer hvorvidt toppen er nådd eller ei. Hør episoden og lær mer om spennende investeringsmuligheter i eiendomssektoren. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/27/202057 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Bonusepisode: Equinor & Mowi

I denne bonusepisoden får du høre utdrag fra markedspuls-episodene vi har publisert de foregående ukene. I den første delen tar Roger og Mads for seg Equinor (fra 01:11). I del to får du høre mer om Mowi (fra 12:56). Dette er to selskaper Roger følger tett, og han har derfor mye å dele på denne fronten.Se markedspuls-episoden med Equinor: https://youtu.be/dCoBmBvmx2ASe markedspuls-episoden med Mowi: https://youtu.be/OjCrPEjZoV8 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/202037 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

268: Haaland dobbel & Action i Norwegian

I denne #pengepodden-episoden innleder Roger og Mads med å snakke om Erling Braut Haaland sin praktkamp mot PSG i Champions League denne uken. De benytter også anledningen til å trekke paralleller mellom fotballverdenen og hvordan man som investor skal se på selskaper. Videre får du høre mer om utviklingen i Norwegian, før de avslutningsvis tar for seg noen spørsmål fra lytterne.Agenda:Kjos & Kise selger seg ned i Norwegian (fra 09:23)Spørsmål fra lytterne (fra 32:28) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/202046 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

267: En skuffende norsk rapporteringssesong

I denne episoden tar Roger og Mads for seg de norske selskapene sine resultater. Du får høre mer om de store børslokomotivene som leverer tall i disse dager. Det blir blant annet snakk om DNB, Equinor og AkerBP. Du får også høre mer om noen av de mindre selskapene som Veidekke, Selvaag Bolig og Adevinta. Finn ut hvordan disse selskapene har prestert og hva økonomene tror om videre utvikling.Agenda:Selvaag & Veidekke (04:25)Storebrand (18:33)Kongsberg Gruppen, TGS & ABG (25:25)Adevinta & Mowi (43:20) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/13/202058 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

266: Full fyr i Tesla og fokus på kvartalstall

I denne episoden ser Mads og Roger nærmere på kvartalsrapportene til Facebook, Amazon og Netflix. Du får også høre hvordan Roger analyserer selskap, med Apple og Google som eksempler. Det blir mer fokus på store amerikanske selskap når de avslutter med å diskutere Microsoft og Tesla.Tall fra Facebook, Amazone, Netflix (fra 03:00)Hvordan ser Roger analytisk på selskaper (fra 17:30)Microsoft (fra 39:15)Tesla (fra 54:08) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/20201 hour, 2 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

265: Har vi en boligboble i Norge? Med Erling Røed Larsen

Erling Røed Larsen, professor og forskningssjef i Housing Lab, og spareøkonom Bjørn Erik diskuterer utviklingen i boligmarkedet i denne #pengepodden-episoden. De to økonomene diskuterer hvorvidt vi har en boligboble i Norge eller ikke. Du får også høre mer om hvilke faktorer som påvirker boligprisene, hvordan Oslo-prisene står sammenlignet med resten av landet, samt om en utleiebolig er en god investering eller ikke.Har vi en boligprisboble? (fra 03:48)Osloprisene vs. resten av landet (fra 21:13)Fører det norske budgivningsregelverket fører til høyere priser? (fra 38:53)Aksjer vs. boliginvesteringer (fra 54:08) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/20201 hour, 8 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

264: IMO 2020 oppdatering med Magnus Halvorsen

CEO i 2020 Bulkers, Magnus Halvorsen, gjester denne ukens episode av #pengepodden. Mads og Magnus retter fokus mot tørrlast, samt IMO 2020. Du får også høre mer om utbyttepolitikken til selskapet, samt IMO 2030.Agenda: 01:23 - Markedet for tørrlast21:30 - IMO2020 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/202034 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

263: Slik lager du en robust utbytteportefølje

Utbytteaksjer og utbyttestrategier er et tema som debatteres flittig på Shareville. Bjørn Erik og Mads har fått besøk i studio av en ivrig debattant og Nordnet-kunde ved navn Arne Magnus Lorentzen Ulland, som kaller seg for Stockles på Shareville. Arne Magnus er 27 år gammel, men har allerede ti års erfaring med aksjeinvesteringer. I denne #pengepodden-episoden lærer du mer om utbytteaksjer og hvordan du som investor kan konstruere en robust utbytteportefølje.Valg av sektorer med høy grad av utbytteaksjer (fra 11:29Stockles sin utbytteportefølje (42:16) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/20201 hour, 43 seconds
Episode Artwork

262: Krig i midtøsten & Utviklingen i XXL

Roger og Mads er tilbake i studio etter ferien og retter selvfølgelig fokus mot de siste hendelsene i markedet. Du får blant annet høre mer om utviklingen i Iran/USA-konflikten, børsmarerittet XXL, og hvorfor Mads har tatt inn Pareto Bank i porteføljen.Tidspunkt:Iran/USA konflikten(fra 02:15)XXL-problemer (fra 32:52)Pareto Bank (fra 45:51) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/202053 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

261: Paul Harper om børsåret 2020

Børsåret 2020 står for tur, og vi går inn i et nytt år med mange nye spennende muligheter. I den forbindelse har Mads fått besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. I episoden snakker Paul og Mads om børsåret 2019, råvarepriser og ikke minst om hva DNB Markets ser som muligheter og farer inn i det nye tiåret.Oppsummering av børsåret 2019 (fra 01:40)Oljeprisen/råvarer (fra 22:25)Sektorgjennomgang (fra 36:15)Veien inn i 2020 (fra 54:09) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/2/20201 hour, 1 minute, 48 seconds
Episode Artwork

260: Boxing Day & Fotballaksjer

I anledning Boxing Day i England dedikerer vi denne #pengepoden-episoden til fotball. Det blir særlig fokus på kapitalens rolle i den «nye» fotballen, samt utviklingen i inntekter til toppklubbene i ligaen. Det blir selvfølgelig også litt snakk om de sportslige resultatene. Klubbene det i hovedsak fokuseres på er Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal og Tottenham.Kapitalens rolle i fotball (fra 05:31)Hvordan drives de store klubbene rent bedriftsøkonomisk? (fra 36:02)Spillerkjøp (fra 01:02:42) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/26/20191 hour, 22 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

259: Refleksjoner fra 2019 & Spådommer for børsåret 2020

Norgessjef Anders Skar er omsider tilbake i podcaststudio, sammen med spareøkonom Bjørn Erik og investeringsøkonom Mads. De snakker om Nordnet-året og børsåret 2019 og drister seg til å gi sine spådommer for børsåret 2020.Nordnet-året 2019 (fra 01:58)Børsåret 2019 (fra 09:30)De største overraskelsene i 2019 (fra 24:32)Slik gikk det med våre Sharevilleporteføljer i 2019 (fra 31:40)Hvordan gikk det med spådommene for 2019? (fra 40:15)Spådommer for 2020 (fra 46:22) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/19/20191 hour, 3 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

258: Aker inn i REC & OPEC-møtet

Roger og Mads gir deg en oppdatering på ukens hendelser i markedet.Det har startet litt ruglete i desember, noe som diskuterers nærmere innledningsvis i episoden. Videre blir temaene Aker sitt inntog i REC, OPEC-møtet og avslutningsvis spørsmål fra lytterne.Akers inntog i REC (fra 02:08)OPEC-møtet (fra 20:22)Spørsmål og svar (fra 31:00) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/20191 hour, 6 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

257: Slik finner Odin Global vinneraksjene

Forvalter i Odin Global, Oddbjørn Dybvad, er gjest i #pengepodden. Vår spareøkonom Bjørn Erik er programleder.Odin Global har slått referanseindeksen på 1, 3, 5 og 10 års sikt. Oddbjørn forteller om hvordan han har klart denne bragden. Investeringsstrategien gjennomgås, aksjeporteføljen diskuteres og til slutt gir Oddbjørn noen tips til fondssparerne.En verdiskapende investeringsstrategi (fra 05:04)Porteføljen: 25 aksjer, overvekt i industrisektoren og SMB (fra 24:13)Når bør du bytte ut et fond som leverer mindreavkastning? (fra 36:01) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/201950 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

256: Slik ser ekspertenes aksjeporteføljer ut

Nordnets trekløver, Mads, Roger og Bjørn Erik, går gjennom sine private aksje- og fondsporteføljer og forteller hvordan avkastningen har vært hittil i år. De tre har ulike investeringsstrategier: Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs, Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen.Porteføljen til Investeringsøkonom Mads + 25 % YTD (fra 01:22)+ 11 % siste tre måneder - Slik investerer Roger Berntsen (fra 13:49)Slik investerer fondseksperten vår – opp 22 % YTD (fra 31:23) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/201955 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

255: Ny Norwegian-sjef & Børsnotering av Saudi Aramco

Mads er tilbake i stolen etter en liten ferie i USA. Sammen med Roger snakker de om siste ukes hendelser i markedet. Det blir naturlig nok snakk om Saudi Aramco, Norwegian og litt om det nylige oppkjøpet av Hemfosa Fastligheter.Markedet de siste ukene (fra 01:48)Reisebrev fra Miami (fra 25:28)Amerikanske børser på all- time-high (fra 31:17)SBB sitt oppkjøp av Hemfosa (fra 39:57) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/201949 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

254: Hemmeligheten med Warren Buffetts strategi og Frontline Q&A

Innledningsvis diskuterer vår spareøkonom Bjørn Erik og vår analytiker Roger årsakene til de rekordsterke aksjemarkedene vi ser i disse dager. Videre får du høre Roger fortelle om hvordan Warren Buffett har utviklet sin investeringsstrategi gjennom årene, og hva sparere og investorer kan lære av «Orakelet fra Omaha». Mot slutten av sendingen av vi lagt ved et utrolig interessant Q&A-runde med Roger og Frontline-sjef, Robert Hvide MacLeod.All-time-high (fra 01:31)Buffett-filosofien (fra 22:13)Berkshire-aksjen har knust børsen siden 1965, men tapt siste 10 år(fra 41:35)Q&A med Frontline (fra 01:06:50) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/20191 hour, 26 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

253: Hvor lenge vil Norge være annerledeslandet?

Sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum og spareøkonom Bjørn Erik diskuterer følgende temaer i denne #pengepodden-episoden:Er norske bedrifter upåvirket av internasjonale uro? (fra 01:52)Må vi venne oss til en svak krone? (fra 14:25)Vil vi ha lave renter til evig tid i Norge? (fra 26:22) Har oljepengene gjort oss late? (fra 41:49) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/20191 hour, 1 minute, 33 seconds
Episode Artwork

252: Nordnet Smarte Porteføljer – et knallsterkt første år

I denne episoden av #pengepodden snakker Bjørn Erik og Mads om kvartalssesongen på Oslo Børs samt om Nordnet Smarte Porteføljer som feirer et år i markedet. Du får også en oppdatering fra årets investorkvelder, samt høre mer om hva Bjørn Erik og Mads tror om all-time-high noteringene både i USA og her hjemme.Har du høydeskrekk i markedet? (fra 01:35Kvartalstall (fra 08:47)Smarte Porteføljer ett år (fra 20:16)Nordnet Investorkveld (fra 55:19) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/20191 hour, 4 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

251: Golden Ocean om klimaendringer, Kina & IMO 2020

I denne episoden har Mads fått besøk av Birgitte Vartdal, CEO i tørrlastrederiet Golden Ocean. Du får høre mer om hva Birgitte mener om utviklingen i kinesisk økonomi, hvordan Golden Ocean ser på klimaendringene, miljø og reguleringer fra myndighetene. Videre får du også høre mer om markedet fremover og ikke minst hvordan Golden Ocean er posisjonert for fremtiden. Både i forhold til kapitalstruktur, men også deres flåte av skip.Hva er Golden Ocean? - Fra 02:51Golden Ocean om utviklingen i Kina - Fra 08:50«Tørrbulkpoolen»- fordeler og ulemper - Fra 19:51Baltic Dry indeksen opp 40 % i år. GOGL er flat - Fra 25:00Klimaendringer - Fra 30:12Moderne flåter - Fra 34:30Kapitalstruktur og gjeld - Fra 38:57 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/201946 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

250: Shippingfest på Oslo Børs

I denne markedsaktuelle #pengepodden-episoden snakker Roger og Mads om den siste tidens nyheter. Innledningsvis får du høre mer om utvikling i handelskrigen mellom USA og Kina. Konklusjonen her er at det er en «never ending story», med små triggere underveis. Videre snakker Roger og Mads om den voldsomme utviklingen i tankfraktmarkedet. I andre delen av sendingen svarer de på spørsmål fra lytterne. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/20191 hour, 3 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

249: Fredrik Thoresen finner gull i vekstselskaper

I denne episoden av #pengepodden får Bjørn Erik og Mads besøk av Fredrik Thoresen, forvalter i Storebrand Vekst. Temaet er norske aksjer og hvordan Fredrik jobber som forvalter med å plukke ut attraktive vekstselskaper. Du får høre mer om hvorfor aktive fond slår indeksfondene på Oslo Børs, og hva eksperten i studio tror om markedet fremover. Du får også vite mer om hvordan Fredrik jobber med ledelsen i selskapene han investerer i. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/201959 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

248: Forventninger til 3. kvartal & Equinor-spesial

I denne #pengepodden-episoden snakker Roger og Mads om det nært forestående 3 kvartalsrapporteringen. Her er det ventet store variasjoner i selskapsrapporteringene avhengig av sektoren selskapet befinner seg i. Videre får du høre mer om Tencent sin inntreden i Funcom, Scatec Solar og ikke minst Equinor. På slutten av denne episoden får du også høre en Q&A-session som Roger Berntsen hadde med Equinor.3 kvartals preview (fra 07:11)Scatec Solar (fra 46:22)Equinors tilbakekjøpsprogram (fra 53:15)Q&A med Equinor (fra 01:08:42) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/20191 hour, 45 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

247: Slik investerer du i en tid med lave renter

Vi har de laveste rentene internasjonalt på 5000 år, USA-børsen snuser på all time high, og eiendom er også rekordhøyt priset i mange land. Hvor skal du som sparere og investorer plassere pengene dine i dagens lavrenteklima? Dette diskuterer Nordnet-trioen Bjørn Erik, Mads og Roger i denne #pengepodden-episoden.Fast høy aksjeandel – ferdig snakka? (fra 02:20)Hva er konsekvensene av de lave rentene? (09:10) Kan vi forvente lave renter til evig tid? (fra 32:23)Hvordan tenke som investor i et slikt lavrenteklima? (fra 49:18)Equinor på besøk hos Nordnet (fra 53:37) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/20191 hour, 9 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

246: Oljefondets konferanse & droneangrep i Saudi-Arabia

Aksjeanalytiker Roger Berntsen og investeringsøkonom Mads Johannesen er på plass i studio for å ta deg gjennom den siste tidens hendelser i markedet. Du får høre mer om angrepet i Saudi-Arabia som satte fart på oljeprisen, og hvordan denne hendelsen har påvirket økonomens porteføljer. Det blir også litt snakk om porteføljekonkurransen - Skoleduellen, som braker løs denne uken. Du får også høre Roger sine interessante bemerkninger fra Oljefondets (NBIM) konferanse, før det avslutningsvis blir snakk om utviklingen i Norwegian Air Shuttle. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/20191 hour, 13 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

245: IMO med 2020 Bulkers

Også i denne episoden fokuserer vi på shipping, og vi har gleden av å introdusere Magnus Halvorsen, som er sjef for Tor Olav Trøims nye tørrlastsatsning 2020 Bulkers. Magnus og Mads snakker om bulkmarkedet, hvordan rateutviklingen har vært og hva man ser fremover. I tillegg får du inngående kunnskap til IMO2020 og dets konsekvenser for shipping og oljemarkedet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/201943 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

244: Flex LNG om fremtiden for shippingindustrien

I denne episoden av #pengepodden får du høre direkte fra CEO i Flex LNG, Øystein Kalleklev. Mads og Øystein tar for seg shippingmarkedet, og retter fokuset mot LNG (liquid natural gass/naturgass) som er det Flex LNG driver med. Øystein tar deg gjennom hvordan dette Jon Fredriksen-eide selskapet på kort tid har blitt en betydelig aktør innen LNG-markedet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/201950 minutes, 37 secon