Winamp Logo
Penalmente Relevant Cover
Penalmente Relevant Profile

Penalmente Relevant

Romanian, Education, 1 season, 12 episodes, 10 hours, 32 minutes
About
Interviuri, analize & discuții relevante din punct de vedere penal | avocat George Zlati & avocat Mihai Suian
Episode Artwork

Avocatura din București și perspective europene 🌏 Adrian Șandru & George Zlati

Am discutat cu Adrian Șandru despre avocatura de penal, sfaturi pentru tinerii avocați și importanța rețelelor profesionale.   ☛ Adrian Șandru este avocat în Baroul București și în același timp doctorand la disciplina drept procesual penal în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, precum și expert din partea României ales de mai multe organisme internaționale pentru desfășurarea unor proiecte de cercetare, precum Consiliul Europei sau Eurojust.  Este coautor al cărții "Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații", apărute sub egida editurii Universul Juridic în anul 2021.   ☛ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal). A publicat primul Tratat de criminalitate informatică (vol. 1) din România, lucrare ce a primit în anul 2020 premiul "Vintilă Dongoroz" în domeniul dreptului penal.   ☛ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniului dreptului penal (www.suian.ro). A publicat cartea Metode speciale de supraveghere sau cercetare, apărută sub egida editurii Solomon în anul 2021.
8/29/20221 hour, 17 seconds
Episode Artwork

Facultate, avocatură și stagiatură | Zlati x Suian x Chertes

Av. dr. George Zlati discută cu av. dr. Mihai Suian și av. Dan Chertes despre motivele pentru care te-ai face avocat în anul 2022, relevanța facultății de drept, problema stagiaturii și ce este nasol în avocatură. ❐ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal). ❐ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.suian.ro). ❐ Dan Chertes este avocat în baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.chertes.legal).
4/29/20221 hour, 44 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Tranziția de la facultate la avocatură | avocat Ioana Camelia Balog

Av. dr. George Zlati discută cu av. Ioana Camelia Balog despre tranziția de la Facultatea de Drept din Cluj la avocatura de penal din București. Pentru a asculta întregul interviu (conținut bonus) ne puteți urmări pe Spotify, Apple PodCast, Google PodCasts sau AnchorFM.   ❐ Ioana Camelia Balog este absolventă a Facultății de Drept din cadrul UBB și avocat stagiar în Baroul București.  ❐ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal).
8/24/202145 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Despre supravegherea tehnică | av. dr. Mihai Suian & av. dr. George Zlati

❐ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniului dreptului penal (www.suian.ro). A publicat cartea Metode speciale de supraveghere sau cercetare, apărută sub egida editurii Solomon în anul 2021. ❐ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal). A publicat primul Tratat de criminalitate informatică (vol. 1) din România, lucrare ce a primit în anul 2020 premiul "Vintilă Dongoroz" în domeniul dreptului penal. Avocat dr. Mihai Suian și avocat dr. George Zlati au discutat despre ce înseamnă supravegherea tehnică și ce probleme ridică acest procedeu probatoriu în practica judiciară.
6/28/20211 hour, 10 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

De la avocatura de penal la magistratură | Auditor de justiție Alexandru Matache

Domnul auditor de justiție Alexandru Matache a discutat cu domnul avocat George Zlati despre motivația unui tânăr avocat de a renunța la avocatură pentru a deveni magistrat, diferența dintre INPPA și INM la nivel de abordare și multe alte aspecte de interes pentru orice persoană care ar putea fi interesată de profesia de judecător ori procuror.
5/27/202126 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Viața de student și profesiile juridice | Bianca Trif, studentă la Facultatea de Drept (UBB)

Bianca Trif este studentă în anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai. Aceasta a discutat cu domnul avocat dr. George Zlati despre viața de student la Facultatea de Drept, așteptările în legătură cu profesiile juridice și planurile de viitor.
5/27/202132 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Viața de stagiar în penal | avocat Mihai Suian & avocat Andra Coț

Discuție despre perspectiva unei tinere avocate stagiare din Cluj-Napoca asupra avocaturii de penal, a sistemului judiciar și a tranziției de la facultate la avocatură. ❐ Andra Maria Coț este avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal.  ❐ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal.
5/27/202119 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Zilele de îngrijire medicală și alcoolemia | avocat Mihai Suian & medic legist Daniel Ureche

Domnul medic legist Daniel Ureche a discutat cu domnul avocat Mihai Suian despre importanța cunoașterii de către profesioniștii sistemului judiciar a unor elemente de medicină legală. Interviul s-a axat pe elementele practice privind determinarea zilelor de îngrijire medicală care pot fi acordate în funcție de traumatismele suferite și determinarea retroactivă a alcoolemiei. ❐ Daniel Ureche este medic specialist legist, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cadru didactic asociat al Facultăți de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, doctorand al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și licențiat în drept.  ❐ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal. 
5/27/202129 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Motivarea hotărârilor înainte de pronunțare | avocat George Zlati & judecător Roxana Dan

Doamna judecător Roxana Dan a discutat cu domnul avocat George Zlati despre problema pronunțării hotărârilor înainte de motivare.   Realizatorii acestui interviu sunt avocat dr. George Zlati și avocat dr. Mihai Suian. ❐ Roxana Dan este judecător și președinte al secției civile a Judecătoriei Cluj-Napoca.  ❐ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal).  ❐ Mihai Suian este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.suian.ro).
5/26/202159 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

De la facultate în magistratură via I.N.M. | Invitat procuror Diana Lucaciu

Domnișoara procuror Diana Lucaciu a discutat cu domnul avocat George Zlati despre parcursul vieții în sistemul judiciar, de la debutul ei în Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai, la provocările parcurgerii Institutului Național al Magistraturii până la începerea activității în calitate de procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
5/26/202128 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Pledoaria avocatul în instanță | avocat George Zlati & avocat Grigore Pop

Am discutat cu avocatul Grigore Pop din baroul Cluj despre cum ar trebui să arate pledoaria avocatului în instanță. ❐ Grigore Pop este avocat partener în cadrul Vertis Legal (www.vertis.ro). Acesta este dublu campion național la dezbateri academice, semifinalist Oxford IV și finalist Cambdrige IV.  ❐ George Zlati este doctor în drept și avocat în Baroul Cluj, activând în domeniul dreptului penal (www.zlati.legal).
5/26/202156 minutes, 35 seconds