Winamp Logo
Partners in Crime (met Kees van der Spek) Cover
Partners in Crime (met Kees van der Spek) Profile

Partners in Crime (met Kees van der Spek)

Dutch, Social, 1 season, 12 episodes, 6 hours, 54 minutes
About
In deze podcast gaat crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarbij wordt een unieke inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees steeds in twee delen wekelijks in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch.  Wil je samenwerken of adverteren? Stuur dan een mail naar: [email protected] Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’. Alle gesprekken in deze reeks zijn opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam, kort vóór de aanslag op Peter.
Episode Artwork

Extra: Het laatste gesprek met Peter R. de Vries

Als onderdeel van deze podcastreeks sprak Kees op 24 juni 2021 met zijn leermeester Peter R. de Vries. Niemand had toen kunnen vermoeden dat dit de laatste keer zou zijn dat zij elkaar zouden zien. Het werd een mooi en dierbaar gesprek tussen twee vrienden over de avonturen die ze samen hebben mogen beleven.Delen van dit gesprek zijn gebruikt voor de special ‘Het Laatste Interview met Peter R. de Vries’, die te bekijken is op Videoland.Nieuwsgierig naar meer verhalen achter de schermen? Bekijk dan ook hier het boek 'Achter de schermen bij Peter R. de Vries'. Meer informatie? Zie: https://www.boekenwereld.com/keesvanderspekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/21/202257 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Nicole Buch (deel 2) | Ervaringen in buitenlandse gevangenissen, de Nederlandse strafmaat en kijkcijfers

In deze voorlopig laatste aflevering van deze reeks het tweede deel van het gesprek met televisiemaker Nicole Buch. Hierin delen Nicole en Kees onder meer hun ervaringen in buitenlandse gevangenis. Daarnaast hebben ze het over de Nederlandse politiek en de hoogte van de Nederlandse strafmaat. En draait alles in medialand eigenlijk om de kijkcijfers? Partners in Crime wordt mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Bestel nu je eerste 4 boxen met tot wel 75 euro korting. Klik op de link en gebruik de code HELLOKEES75. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar: [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/21/202242 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Nicole Buch (deel 1) | Gewapende overval thuis, leven met Menno Buch en werken in gevangenissen

In deze aflevering van Partners in Crime gaat Kees in gesprek met Nicole Buch. Zij is geroemd televisieproducent en bekend van iconische programma’s zoals Buch in de Bajes, dat zij samen met haar in 2014 overleden man Menno Buch maakte. Nicole spreekt over hun tijd samen en de lessen die ze meeneemt in haar leven nu. Ook was ze slachtoffer van een ingrijpende gewapende inbraak en ging ze zelf de confrontatie aan met de mogelijke daders. En hoe is het om programma’s te maken vanuit de gevangenis? Partners in Crime wordt mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Bestel nu je eerste 4 boxen met tot wel 75 euro korting. Klik op de link en gebruik de code HELLOKEES75. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar: [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/14/202231 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Thijs Zeeman (deel 2) | De zaak Ivana Smit, televisieformats en ontwikkelingen in de journalistiek

Dit is het tweede deel van het gesprek met journalist en presentator Thijs Zeeman. In deze aflevering heeft Kees het met hem onder meer over de zaak Ivana Smit, die in Kuala Lumpur onder zeer mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Verder praten ze als programmamakers onderling over wat nu precies een goed programma maakt en hoe hun vak door de jaren heen veranderd is. Partners in Crime wordt mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Bestel nu je eerste 4 boxen met tot wel 75 euro korting. Klik op de link en gebruik de code HELLOKEES75. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar: [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/7/202234 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Thijs Zeeman (deel 1) | Aanpakken van oplichters, gevaarlijke momenten en buitenlandse avonturen

In deze aflevering gaat Kees in gesprek met journalist en presentator Thijs Zeeman, bekend van onder meer de programma’s Red Mijn Vakantie, Gestalkt en Zeeman Confronteert. Samen praten ze onder meer over hun gedeelde liefde voor het aanpakken van oplichters, gevaarlijke momenten in hun werk en buitenlandse avonturen. En hoe is Thijs van sportverslaggever de crimewereld ingerold? Partners in Crime wordt mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Bestel nu je eerste 4 boxen met tot wel 75 euro korting. Klik op de link en gebruik de code HELLOKEES75. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar: [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/31/202234 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Saskia Belleman (deel 2) | De Bijlmerramp, zaken die bijblijven en de menselijke aard

In deze aflevering van Partners in Crime het tweede deel van het gesprek met rechtbankjournalist Saskia Belleman. In 1992 was Saskia als één van de eerste journalisten ter plekke bij de Bijlmerramp en dat maakte natuurlijk indruk. Daarnaast bespreken Kees en Saskia over waar zij het meest trots op is, maar ook de gruwelijke zaken die haar zijn bijgebleven. En, bestaan er mensen die echt door en door slecht zijn? Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar: [email protected] Partners in Crime wordt mede mogelijk gemaakt door HelloFresh. Bestel nu je eerste 4 boxen met tot wel 75 euro korting. Klik op de link en gebruik de code HELLOKEES75. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/24/202236 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Saskia Belleman (deel 1) | Twitteren vanuit de rechtbank, de grootste strafrechtzaken en de rol van de media

Deze aflevering gaat Kees in gesprek met Saskia Belleman, één van de meest gerespecteerde rechtbankjournalisten van Nederland. Saskia probeert in haar werk heldere duiding te geven van complexe juridische zaken en de buitenwereld bekend te maken met hoe het er in de rechtbank aan toegaat. De meest spraakmakende zaken komen aan bod en Saskia beschouwt haar eigen rol hierin alsook die van de media in brede zin. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur dan een mail naar [email protected] Krijg gratis toegang tot de exclusieve members-only shopping community BestSecret via: www.bestsecret.nl/partnersincrime Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/17/202233 minutes
Episode Artwork

Mick van Wely (deel 2) | Levenslang straffen, programma's maken en de omgang met zware jongens

In deze aflevering praat Kees verder met misdaadjournalist Mick van Wely. Waarom straffen we in Nederland levenslang en heeft dit eigenlijk wel zin? Verder gaat het over het maken van programma's en hoe zij hierbij te werk gaan. En Mick deelt zijn ervaringen met de grootste criminelen. Deze aflevering is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken of adverteren? Stuur een mail naar [email protected] Krijg gratis toegang tot de exclusieve members-only shopping community BestSecret via: www.bestsecret.nl/partnersincrime Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/10/202239 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Mick van Wely (deel 1) | Benauwde momenten, kwajongensstreken en hoe Mick de misdaadjournalistiek inrolde

In deze derde aflevering van Partners in Crime gaat Kees in gesprek met misdaadjournalist Mick van Wely. Mick kennen we onder meer als crime reporter van De Telegraaf, van zijn televisiewerk bij RTL (o.a. Crimedesk, Costa del Crime) en zijn boeken (Levenslang en Verdoofd, verkracht en besmet). Het gaat onder meer over spannende momenten in zijn misdaadwerk, zijn bewogen jeugd en over hoe en waarom hij de misdaadjournalistiek in is gegaan. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken of adverteren? Stuur dan een mail naar: [email protected] Krijg gratis toegang tot de exclusieve members-only shopping community BestSecret via: www.bestsecret.nl/partnersincrime Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/4/202230 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Alberto Stegeman (deel 2) | Waar Alberto het meest trots op is en de verantwoordelijkheid van een misdaadjournalist

Dit is het tweede deel van het gesprek met Alberto Stegeman. In deze aflevering gaat het over de zaken waar Alberto het meest trots op is, waaronder een nogal lugubere zaak. Ook hebben ze het over de vraag of je als misdaadjournalist niet steeds bezig bent met de slechte kant van de maatschappij te laten zien en hoe je met die verantwoordelijkheid om moet gaan. Ook de politiek en de politie komen uitgebreid aan bod in dit mooie gesprek tussen twee boezemvrienden. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken of adverteren? Stuur dan een mail naar: [email protected] naar meer verhalen achter de schermen? Bekijk dan ook hier het boek 'Achter de schermen bij Peter R. de Vries'. Meer informatie? Zie: www.boekenwereld.com/keesvanderspekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/28/202136 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Alberto Stegeman (deel 1) | Over close calls met haaien, confrontaties van oplichters en verborgen camerageheimen

Dit is de eerste aflevering van de nieuwe podcast Partners in Crime, waarin crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek in gesprek gaat met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. We trappen deze serie af met niemand minder dan journalist, presentator en meester-vermommer Alberto Stegeman. Kees en Alberto hebben het onder meer over benauwde momenten en Alberto’s eerste undercoverzaak. Ook delen ze beroepsgeheimen over de beste undercovertechnieken en hoe je er voor zorgt dat je verborgen camera-acties ook daadwerklelijk verborgen blijven.Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.'.Nieuwsgierig naar meer verhalen achter de schermen? Bekijk dan ook hier het boek 'Achter de schermen bij Peter R. de Vries'. Meer informatie? Zie: www.boekenwereld.com/keesvanderspekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/21/202135 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Trailer - Partners in Crime (met Kees van der Spek)

In deze podcast gaat crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen.  Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering. Volg de podcast en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken of adverteren? Stuur dan een mail naar: [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/20/202130 seconds