Winamp Logo
PANSERKASSEN Cover
PANSERKASSEN Profile

PANSERKASSEN

Danish, Social, 1 season, 23 episodes, 18 hours, 13 minutes
About
En podcast om kampvogne og kampvognsmennesker... Dem der er, dem der var, og dem der bliver det engang. Velkommen til!
Episode Artwork

Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening

Gammel kærlighed ruster aldrig - men engang imellem skal selv de bedst pansrede køretøjer have lidt kærlighed. I Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening passer de godt på regimentets gamle (tidligere) køretøjer. Vi taler med Simon Østergaard om hans virke som kører på Centurion kampvognen, og sammenholdet i foreningen. For mere om foreningen se her: https://www.jdrveteranpanser.dk/
5/14/202435 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Skydeinstruktøren

Hvad laver en skydeinstruktør (forkortet SKIN)? Det, og meget mere skal vi høre i denne episode af Panserkassen, hvor vi taler med seniorsergent Ole Rasmussen. Han har arbejdet med kampvogne siden 1989, så der er relativt meget erfaring at trække på. For konstruktiv feedback, tanker, og idéer til kommende episoder, så skriv til: [email protected]. God fornøjelse!
11/14/202334 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Kampvognsmekanikeren

I denne episode skal vi tale med korporal Sepstrup om virket som kampvognsmekaniker. Hvad er mon det skøreste han har repareret en kampvogn? Beder han nogensinde besætningerne om at genstarte? Og er det nødvendigt at være en lille bøf for at være kampvognsmekaniker. Få svaret på det, og meget mere i dette afsnit. For konstruktiv feedback, tanker, og idéer til kommende episoder, så skriv til [email protected]
9/30/202331 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Vlad

Mød Vlad... Han er tolk for de danske kampvognsinstruktører, der uddanner ukrainske besætninger på Leopard 1A5 i Tyskland. Her er en samtale mellem to mennesker, om livet i krig, om livet i Tyskland... Om FC Barcelona... Og meget mere. For konstruktiv kritik, tanker, og idéer til kommende episoder, så skriv til [email protected]. God fornøjelse!
9/18/202336 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Omskolingen

Panserbataljonen uddanner ukrainske besætninger på Leopard 1A5, et sted i Tyskland. I denne episode taler vi med chefsergent Niels Kirkegaard, om hvordan den opgave blev løst, og hvordan han oplevede ugerne i Tyskland. For konstruktiv kritik, tanker, og idéer til kommende episoder, så skriv til [email protected]
9/18/202342 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Liljeeskadronen

I denne episode taler vi med eskadronschef i Liljeeskadronen, kaptajn Kaare Brink, om eskadronens fortid, nutid og fremtid... Og så lidt om virket som eskadronschef... Velkommen til!
9/4/202326 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Delingsføreren

Velkommen til Panserkassen. I den her episode følger vi med på delingsførerautorisationsskydning i Oksbøl. Vi følger premierløjtnant og delingsfører Mads Hulgaard, på den sidste og afgørende del af kurset som kampvognsdelingsfører. Men vi starter hjemme i studiet, til en snak om vejen dertil.
7/5/20231 hour, 5 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Undervandskampvognen Leo

I 2012 sænkede Salling Aquapark en Leopard 1A5 i havnen ved Glyngøre, som en del af dykkeroplevelsen der. Hvordan de fik fingrene i sådan en, og hvordan man så får den søsat, skal vi høre om i dagens afsnit. Vi taler med Claus Bengtsson, bestyrelsesmedlem i Salling Aquapark, om hele historien. God fornøjelse!
5/22/202322 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Op Moshtarak og Undsætningen af Bridzar

I dagens episode taler vi endnu engang med major Martin Kappel. Denne gang om to operationer under hans udsendelse som fører af kampvognsdetachementet på ISAF 9 i Afghanistan: Operation Moshtarak og undsætningen af Bridzar. God weekend og god lyttelyst!
1/27/20231 hour, 3 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Enhanced Forward Presence II

I denne episode taler vi med oversergent Dalager, der er NK/DEL i 2. kampvognseskadron. Eskadronen er lige udsendt til Enhanced Forward Presence, EFP, i Estland. Vi skal høre lidt om hverdagen, og om hvordan de gode soldater får tiden til at gå, når de ikke er på øvelser. Interviewet er ikke helt ny-optaget, men derfor skal I ikke snydes for alle de gode historier. God fornøjelse. 
12/29/202230 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Bornholmske Dragoner - på Bornholm

I denne episode tager vi en tur til Bornholm, og taler med major Erik A. Larsen, seniorsergent Jens Chr. Skaarup og premierløjtnant-R Jens P. Christofferson i de historiske arkiver for Bornholms Forsvarsmuseum, på Almegårds Kaserne i Rønne. De fortæller historien om Bornholms forsvarsvilje og ikke mindst - hvordan det er at bo på Bornholm i disse tumulterede tider. 
12/16/20221 hour, 8 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Bornholmske Dragoner med Lasse Harkjær

Forsvaret - og suverænitetshævdelsen af Bornholm er i den seneste tid blevet mere relevant end længe. Men Perlen i Østersøen har altid spillet en stor strategisk rolle. Historien gentager sjældent sig selv, men den rimer. I dag dykker vi ned i historien om Dragonerne og kampvognene på Bornholm. Vi skal høre fra pensioneret oberst, kammerherre og ceremonimester Lasse Harkjær, om kampvognene på Bornholm, og hans tid på øen. Interviewet blev optaget lige omkring den tid hvor gaslækagen i Østersøen lige var sket. 
12/16/20221 hour, 14 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Opklaringstiden

Så blev det tid med en episode om opklaringstiden. Det er den episode vi har fået flest henvendelser om at lave. Så nu er den her. Vi taler med major Martin Kappel, der har en ganske robust (!) viden om kampvognsvåbnet og kampvognene i opklaringstiden. Velkommen til. 
11/20/202237 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Leopard 2A7

Så kom episoden hvor vi skal høre om Leopard 2A7! Vi taler med oberstløjtnant Jesper Møller-Pedersen, der var chef for Panserbataljonen under indfasningen af denne nye platform i det danske Forsvar. 
10/24/202244 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Operation Amanda

Sidste gang Forsvaret havde en hel eskadron af kampvogne udsendt var på Balkan. Den 26. oktober 1994 var premierløjtnant Jesper Kristensen delingsfører for en kampvognsdeling udsendt på DANSQN hold 3, som en del af NORBAT II. På denne dag gennemførte delingen Operation Amanda. Man ønskede at oprette en observationspost i et vandtårn. Men sådan gik det ikke helt. Lyt her til den spændende beretning! 
8/31/20221 hour, 23 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Enhanced Forward Presence I

Velkommen tilbage til nye episoder af Panserkassen! Lige om lidt deployerer 14 kampvogne, og dertilhørende besætninger, til Estland som en del af Enhanced Forward Presence. I denne episode taler vi med oberstløjtnant Kristian Kold, der er chef for Panserbataljonen om den strategiske baggrund for udsendelsen - og til sidst får han ilden fri til at tale til besætningerne og ikke mindst, de pårørende. God fornøjelse! 
8/31/202231 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Leoparden i Afghanistan

I denne episode af Panserkassen fortæller major Bjarne Hundevad historien om turen fra en overvågningslinje i Tyskland til Helmands ørken. Om hvordan man hurtigt bliver populær, ved at være størst og mest slagkraftig!  Som sædvanlig, for tanker, konstruktiv kritik og idéer til kommende episoder, skriv til: [email protected]
11/17/202143 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Leoparden i Bosnien

Så er vi kommet til 1993, og Leoparden skal på FN mission til Bosnien. Det skal den ikke alene - den tager Dragoner med, og chefen for denne enhed bliver den nu pensionerede major Kim Krogshede Madsen. Turen derned gik absolut ikke som planlagt (!), og K. K. fortæller her hele historien. Velkommen til!  Som altid - for konstruktiv kritik, tanker og gode ideer til kommende episoder så skriv til: [email protected] 
10/25/202149 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Leopardens indtog i det danske Forsvar

I denne episode skal vi høre om efteråret 1976. Det var tiden hvor de første Leoparder blev udleveret til 2. deling, ved 2. kampvognseskadron i Panserbataljonen. Og delingsføreren for denne deling, den nu pensionerede kaptajn Jan Schou Møller, har vi fornøjelsen at høre historien fra. Velkommen til! 
10/22/202138 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Evald Tager Til Randers

I denne episode skal vi høre en beretning, om den første tid som værnepligtig, nedskrevet af Evald Munk Thalund, der blev indkaldt til den sidste ryttereskadron i 1950 i Randers. Den er venligst læst højt af pensioneret seniorsergent Hans-Ejner Juulsen.  God fornøjelse. 
7/7/202143 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Original Gangstas

Så blev vi klar med lidt weekend-lytning til jer! I denne episode skal vi høre om Dragonerne i krigene 1848-1864. Vi taler med forfatteren til bogen "Det Danske Rytteri", Sune Wadskjær Nielsen, der fortæller om Dragonerne dengang - mon du kan genkende typen? Ligeledes taler vi med eskadronsbefalingsmand ved Niels Kjeldsen eskadronen, Nils Ståhl, om hvad regimentets helt, Niels Kjeldsen betyder for eskadronen i dag. God fornøjelse! 
5/28/20211 hour, 39 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Besætningen

I denne episode har vi en åbenhjertig samtale med en kampvognsbesætning. Hvordan bliver man en del af en sådan, og hvordan er livet som kommandør, kører, skytte og hjælper... og hvad er dynamikken på vognen? Velkommen :)  For konstruktiv kritik og gode idéer, skriv til [email protected] 
4/22/202155 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kampvognsmennesket

I denne episode taler vi med eskadronsbefalingsmand, seniorsergent Dan Søgård, om kampvognsmennesket. Hvad skal der til for at blive en del af en kampvognsbesætning, og hvordan er livet i en kampvognseskadron.  For konstruktiv feedback, tanker og idéer til kommende episoder, skriv til [email protected]  God fornøjelse 
3/18/202135 minutes, 3 seconds