Winamp Logo
Panser Cover

Panser

Danish, Old Time Radio, 1 season, 30 episodes, 13 hours, 32 minutes
About
Panser er et ugentligt kriminalmagasin med tidligere narkobetjent René Dahl Andersen og journalist Peter Graae. Hver uge vender værterne aktuelle kriminalsager og kommer med skarpe og personlige perspektiver og analyser på alt fra bandestof til narkokriminalitet. Sammen med skiftende kilder fra det kriminelle miljø forsøger værterne at blive klogere på det panser, man må tage i brug som både kriminel, politibetjent og kriminalreporter. Værter: Peter Graae og René Dahl Andersen Producer: Celine Klint og Rune Geertsen, MonoMono Redaktør: Silke Fensman Musik: Peter Sejersbøl
Episode Artwork

Skar øret af mand og tæskede en anden med døden til følge

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.Følg linket her for at prøve Podimo gratis i 30 dage: https://go.podimo.com/dk/dk-panser-opPå det fem-stjernede luksushotel NH Collection banker en piccolo på døren til et værelse søndag formiddag 15. maj sidste år. Døren bliver ikke åbnet, men piccoloen kan høre ralle-lyde, der lyder som snorken fra værelset. Piccoloen stikker fosigtigt hovedet ind, og foran ham ligger på trægulvet en nøgen, dødeligt såret 28-årig mand. En ambulance blir tilkaldt, men på Rigshospitalet står det klart, at manden er hjernedød. Otte timer senere bliver en anden hårdt såret mand fundet i en opgang. Offeret har store snitsår på kroppen og har fået det venstre øre skåret af, inden det blev skyllet ud i toilettet. To mænd er mistænkt for begge forbrydelser - den ene, der boede i NH hotellets præsidentsuite, er på flugt, mens den anden i de her dage sidder på anklagebænken i Københavns Byret.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Sarah ØrstedMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/5/20237 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Fra rockerborg til Christiansborg? - Jønke i studiet

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.Følg linket her for at prøve Podimo gratis i 30 dage: https://go.podimo.com/dk/dk-panser-opTidligere Hells Angels præsident og drabsmand Jørn Jønke Nielsen er i studiet i anledning af, at han vil i Folketinget med sit nye parti Stabilt demokrati. Vi konfronterer ham med hans fortid og spørger, hvordan man kan tages seriøst som politiker, når man har været med i en berygtet rockerbande i 40 år og siddet i fængsel i 18 år. Vi spørger om hans syn på den verserende konflikt mellem HA og LTF samt hans vurdering af bandepakken, der skal stoppe den. Til sidst stiller vi ham jer Panser-lytteres spørgsmål. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Sarah ØrstedMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/28/20238 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Svensk bande-drab i København: Likvideret bagfra på klos hold

Vesterbro i København, fredag aften den 4. februar sidste år. Tre mænd kommer gående på et fortorv på Kaalundsgade i retning mod Vesterbrogade. Den forreste af de tre er en 36-årig svensk banderelateret mand, som bliver kaldt Salle. Bag ham går to andre, som ifølge politiet lige er ankommet med tog fra Sverige til Københavns Hovedbanegård, hvor Salle har samlet dem op i sin BMW. Ifølge en af dem bliver der talt og grinet på fortorvet, og tilsyneladende tror Salle, at de skal på vandpibecafé. Men pludselig løfter den anden person bag Salle en pistol, og der lyder et højt smæld i kvarteret. Salle falder forover og bliver skudt endnu en gang og en gang til, og han vågner ikke igen fra blodpølen på det københavnske fortorv. Vi fortæller i dagens afsnit om den brutale likvidering og om retssagen, der kører netop nu, hvor to svenske banderelaterede er tiltalt i retten i Danmark. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Sarah ØrstedMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/21/20237 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Hells Angels gør berygtet eks-LTF’er til medlem

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.Følg linket her for at prøve Podimo gratis i 30 dage: https://go.podimo.com/dk/dk-panser-opOnsdag aften i sidste uge i Hells Angels-klubhuset på Siljangade på Amager står en 29-årig mand kaldet Habib med et drikke-horn i hænderne. Han er iført blå denim-vest med klubbens ikoniske kranie, og i hornet er der mjød, vodka og andet spiritus blandet sammen. Det er et gammelt dansk optagelsesritual i HA at drikke af vikinge-hornet. Da Habib tager en tår, til jubel fra andre HA’ere, er det en markering af, at han netop er gjort til fuldgyldigt medlem.Og det er bemærkelsesværdigt, at netop han bliver fuldgyldig HA’er, midt under klubbens konflikt med LTF, for 29-årige Habib har selv været medlem af LTF i to omgange. I dag gennemgår vi Habibs voldsomme kriminelle CV, og Peter fortæller om en rejse, han var på sammen med Habib, som endte med at give Peter problemer med politiet. Vi giver desuden en status på den aktuelle konflikt mellem Hells Angels og Loyal to Familia.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Sarah Musik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/14/20236 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Top LTF’er fængslet: Vidner skulle skydes

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.Følg linket her for at prøve Podimo gratis i 30 dage: https://go.podimo.com/dk/dk-panser-opI kølvandet på sidste uges voldsomme skuddrab på Christiania er et mangeårigt LTF medlem blevet sigtet for at planlægge og koordinere et brutalt drabsforsøg, ligeledes på Christiania, i sommeren 2020. Den 38-årige LTF’er er kendt som grundlæggeren Shebis højre hånd og altså en af de allerøverste i banden. Ifølge politiet valgte han to drabsvåben, han udpegede to skytter til at udføre drabene, valgte transportmiddel, instruerede deltagerne om mødesteder og tidspunkter, og så instruerede han de to skytter i, hvordan drabene skulle udføres: For når Satudarah-rockerne indfandt sig på Christiania, sku de skydes flere gange i hovedet eller brystet på klos hold. Og instruktionen stoppede ikke der. For vidner, som blandede sig, skulle også skydes. See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/7/20237 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Drab på Christiania og alvorlig bandekonflikt

Vi fortæller i dag alt, der er kommet frem om lørdagens voldsomme skyderi ved Stjerneskibet i Pusherstreet på Christiania. Fem personer blev ramt, og én døde: Et 30-årigt Hells Angels prøvemedlem. Rockerklubben står nu midt i en alvorlig konflikt med LTF, som vi skitserer baggrunden for. Vi får i studiet besøg af en ung fyr, der så de to maskeklædte formodede gerningsmænd lige inden angrebet. Vi får også besøg af broren til Lucas, der blev skudt to gange i hovedet i en bod på pusherstreet sidste år og afgik ved døden. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/30/20237 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Amfetamin-suppe og kakaomælk

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan fra i dag kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.På en gård syd for Odder står to midaldrende mænd med forklæder på og rører rundt i en glinsende dejagtig blanding i et babybadekar. Det er tirsdag eftermiddag i juli 2020, og de to mænd har aftalt at lave “suppe” sammen. Udenfor gården nærmer seks betjente sig, og to store hunde begynder at gø inde på gårdspladsen. De midaldrende mænd dukker op i en døråbning for at se, hvad der sker, og bliver straks anholdt. De har med amfetamin på deres tøj, hud og handsker. For “suppe” var i virkeligheden mændenes kodeord for amfetamin. Og på gården syd for Odder havde mændene gang i en kæmpe narkoproduktion. Sagen bliver kaldt for “en dansk udgave af Breaking Bad”, og lige nu kører den i Vestre Landsret. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/24/20236 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Rulleforretning gik galt og endte med drab på rapper

Tak fordi du lytter til Panser. Her får du nu et uddrag af dagens episode. Den fulde episode og alle kommende episoder af Panser kan fra i dag kun høres på Podimo - stadig hver torsdag.Følg linket her for at prøve Podimo gratis i 30 dage: https://go.podimo.com/dk/dk-panser-opTo mænd var taget til Aarhus med 1.8 mio. kroner for at købe 50 kg hash under coronapandemien i 2020, hvor hash var en mangelvare. De skulle møde sælgerne på en øde væddeløbsbane om aftenen, men i stedet for hash hev sælgerne pistoler frem og truede de to mænd til at udlevere pengene. Det endte i en voldsom skudduel, og en af sælgerne, en 25-årig rapper med kunstnernavnet Shmur, mistede livet, ramt af dødbringende skud. Var det drab eller nødværge? For nylig faldt der endelig dom i sagen, som vi udruller i denne episode. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/17/20236 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Skuespiller Robert Hansen i retten for grov vold mod kæreste

Panser har været i retten for at følge en opsigtsvækkende sag om partnervold. Skuespiller Robert Hansen var anklaget for tre tilfælde af vold mod sin daværende kæreste, influencer og realitydeltager Nynne Larsen, blandt andet ved at slå hende med knytnæve i ansigtet og ved at tæske hende med en guitar. De to parter havde meget forskellige versioner af de voldsomme hændelser og deres forhold i det hele taget, men der er nu faldet dom. Vi tager sagen op for at sætte fokus på partnervold, og fortælle om hvorfor det kan være svært at forlade en voldelig kæreste. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/10/202332 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Dansk musiker anklages for pædofili i amerikansk agent-sag

Den 11. juli i år i den internationale lufthavn i Fresno i USA lander et fly med en 58-årig dansk mand. Manden er fløjet fra København til Fresno for at besøge en enlig mor, som han har chattet med i næsten et halvt år. I sin bagage tre tøjdyr, som han vil give til kvindens syv-årige datter - som han har sagt til moren, at han vil misbruge seksuelt. Men hvad han ikke ved er, at kvinden, som han har chattet med, er amerikansk politiagent, og manden bliver anholdt ved baggagebåndet. Da manden tager sin telefon frem og åbner en chatbesked fra den kvindelige agent, slår politiet til mod danskeren, som nu er anholdt og fængslet i USA.Vi er kommet i besiddelse af en forklaring fra den kvindelige amerikanske politiagent, så i dag kan vi fortælle mange detaljer om forløbet og anklagerne mod danskeren, som indtil nu ikke har været fremme i pressen, hverken i Danmark eller USA.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/3/202328 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Min datter blev bortført fra børnehaven 2:2

I andet afsnit fortæller Anja om, hvad det var for en mand, hun mødte under retssagen, sigtet for at bortføre hendes 4-årige datter og misbruge hende seksuelt. Hun fortæller også hvordan hun og hendes datter har det i dag, og hvad hun tænker om at manden kan blive løsladt når som helst. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoKlip: Tobias Ingemann og Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/27/202334 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Min datter blev bortført fra børnehaven 1:2

En junidag i 2017 oplevede Anja noget af det værste, en forælder kan forestille sig. En fremmed mand bortførte hendes 4-årige datter fra børnehaven i Aarhus vest. Han løftede hende over hegnet og tog hende med til sin lejlighed. Her blev hun udsat for seksuelle overgreb, hvorefter manden afleverede hende i børnehaven igen. I to afsnit fortæller Anja om mareridtet, om hvordan politiet fandt manden, hvordan datteren reagerede, hvad der skete under retssagen og hvorfor manden gjorde det. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoKlip: Tobias Ingemann og Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/20/202332 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Danske parteringsdrab 2:2

Vi fortsætter med at fortælle om, hvad der sker, når nogle af de allermest desperate, følelseskolde og beregnende drabsmænd forsøger at slippe afsted med deres forbrydelse ved at parterer deres ofre. Blandt andre en bizar sag fra et sommerhusområde, hvor 75 dele af et lig er blevet smidt rundt, en Satudarah-rocker der blev fundet i to IKEA poser i en skov, en ældre kvinde der parterer sin mand og gemmer delene i en blomsterkasse og en fryser, og en ubehagelig sag fra Hadsund, hvor en gerningsmand tilsyneladende har været inspireret af Peter Lundin. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/13/202322 minutes, 1 second
Episode Artwork

Danske parteringsdrab 1:2

I to episoder gennemgår vi danske drab, hvor offeret er blevet parteret. Der er blevet talt meget om partering i den forfærdelige Mia-sag fra Aalborg, hvor der for nylig faldt dom, og man kan nemt finde artikler om, at parteringsdrab er sjældne i Danmark. Men der har alligevel været en del, når man kigger tilbage. I dette program fortæller vi - uden at svælge for meget i makabre detaljer - hvad der sker, når nogle af de allermest desperate, følelseskolde og beregnende drabsmænd forsøger at slippe afsted med deres forbrydelse.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/6/202333 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Frank myrdet på grund af sit ufødte barn

40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen blev i juli sidste år lokket i en fælde, tæsket og kvalt ihjel. Hjernen bag mordkomplottet var Franks ekskæreste, som han havde gjort gravid, og hun havde lagt flere drabsplaner før det lykkedes. I sidste uge blev hun og tre andre dømt i drabssagen, som har resulteret i domme på mere end 50 års fængsel sammenlagt. Motivet var angiveligt, at kvinden ville starte en familie med en anden mand, uden at Frank var i deres liv. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/29/202326 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Mia-drabssagen: Hvad vi ved efter de seks retsdage

Vi giver et overblik over, hvad der er kommet frem under de seks retsdage i en af tidens mest opsigtsvækkende sager - drabssagen om 22-årige Mia Skadhauge Stevn. En 37 årig mand er tiltalt for drab og voldtægt, samt usømmelig omgang med liget, som han parterede i mere end 200 dele. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentKlip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/23/202335 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Dopet og misbrugt af far 2:2

Anden del af historien om en mors mareridt, hvor hendes eksmand misbrugte deres to børn seksuelt gennem en årrække og gav datteren stærk sovemedicin, som fik hende til at hallucinere. I denne episode fortæller moren og politiets efterforsker om sagens forløb i byret og landsret, og til sidst taler vi med den unge teenagepige, som fortæller os om farens svigt, hallucinationer, og udsigten til at faren inden længe kan blive prøveløsladt.Værter: Peter Graae, journalist, og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmannMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/15/202344 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Dopet og misbrugt af far 1:2

I to afsnit fortæller en mor om sit livs mareridt, hvor hendes eksmand misbrugte deres to børn seksuelt gennem en årrække og gav datteren stærk sovemedicin, som fik hende til at hallucinere. Politiets efterforsker på sagen medvirker også i programmet og fortæller om, hvordan de kom på sporet af forbrydelsen. Hun var med, da dansk politi i 2019 fik en henvendelse fra canadisk politi. En chattjeneste havde opfanget et mistænkeligt billede, som var delt af den danske mand. Efterforskeren tog med en kollega ud til manden, og da de gennemgik hans telefon, fandt de foruroligende materiale. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmannMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/8/202342 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Mit liv med en rocker 2:2

I starten af 2021 dukker politiet op hos Linda og børnene. Jess er blevet anholdt for skuddrabet på Cem Kaplan fra banden NNV, og politiet ransager huset. Jess bliver idømt fængsel på livstid, og nu starter et nyt kapitel i familiens liv. Andet afsnit i historien om Linda, der har været sammen med en top Bandidos-rocker i over 20 år, handler om tiden op til og efter drabet. Og om hvor svært det er at opretholde kontakt med en far og mand, der er livstidsfange. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentMedvirkende: Linda BrønnumKlip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/1/202340 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Mit liv med en rocker 1:2

Vi giver et unikt indblik i rockerverdenen gennem Linda Brønnum, der har været sammen med den drabsdømte Bandidos-rocker Jess Brønnum gennem tykt og tyndt i 20 år. Hun fortæller om livet med en mand, der sætter klubben over alt andet - også familien. I første afsnit kan du høre om, hvordan Linda møder Jess, da han flytter ind i nabohuset i Svebølle, og hvordan Jess’ kriminalitet bliver gradvist hårdere. Da han bliver optaget i Bandidos, falder de første alvorlige domme. Blandt andet klipper Jess fingeren af en mand, der skylder penge. Og nu bliver det tydeligt, at Jess’ valg i livet har store konsekvenser for Linda og deres to børn. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentMedvirkende: Linda BrønnumKlip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/202347 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Urobetjenten der skød mod demonstranter

Urobejtenten Flemming Sloth Andersen var midt i de krigslignende tilstande på Nørrebro 18. maj 1993 i kølvandet på en EU afstemning. Politi og demonstranter tørnede, brosten haglede ned over betjentene, og Flemming og andre betjente skød skarpt mod demonstranterne. Flemming sigtede efter en mand i rød trøje og vidste godt, det var et dræbende skud, hvis han ramte. Senere blev Flemming selve symbolet på kritikken af politiets ageren, da en fotograf tog et billede af ham, som var på forsiden af Ekstra Bladet og udlandske medier. Nu fortæller Flemming sin version af hændelserne her 30 år efter. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentMedvirkende: Flemming Sloth Andersen, tidl. politibetjent og forfatter til bogen ‘Jeg var betjenten’ Klip: Nicholas Durup og Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/18/202342 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

LTF-dobbeltdrab: "Det skal være så brutalt som muligt”

Den 30. Oktober 2020 bliver en LTF’er kidnappet og udsat for grov vold af en rivaliserende gruppering. Han brækker kæben, får ødelagt tænder, og gerningsmændene filmer overfaldet. I bandemiljøet skal den slags "byttes", og ifølge politiet er det, hvad to ledende LTF’ere går i gang med at orkestrere.En af dem skriver i en krypteret chat: “Det skal være så brutalt som muligt, bror. En, to skal dø”18 dage efter kidnapningen bliver tre unge mænd skudt i et bagholdsangreb i Kalundborg. To mister livet, likvideret med skud i hovedet og munden. “Jeg tog tre ligesom Counter-Strike”, skriver en gerningsmand bagefter til de ledende LTF’ere. Der er nu faldet dom i retten.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/11/202324 minutes, 1 second
Episode Artwork

Drabet på gravide Louise Borglit

Vi fortæller alt, hvad vi ved i sagen om det tragiske og brutale drab om Louise Borglit, der var gravid i uge 35. Hun blev fundet dræbt af adskillige knivsstik i Elverparken i Herlev om aftenen 4. november 2016. Der går mere end fem år, før politiet får varetægtsfængslet en mand for drabet. Og det har krævet en usædvanlig brug af en politiagent. Tirsdag startede sagen mod den 29-årige tiltalte. Vi har journalist Bo Norström Weile med i studiet, der har dækket sagen intenst. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/4/202346 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Fraskilt mor fundet død i spabad

Et voldsomt syn mødte 38-årige Iben Salling Syriks bror en mandag morgen i december 2019: Iben lå død i et udendørs spa-bad ved familiens sommerhus i Vesterlund, og vandet i spa-badet var lyserødt af blod. I godt og vel to år var det et mysterie, hvem og hvad der havde forårsaget hendes død. Men nu kører der en sag ved retten i Kolding, hvor Ibens 45-årige eksmand er tiltalt for drab. Vi dykker ned i sagen. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/27/202327 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Den 13-årige piges forsvinden - og lignende sager

Det er enhver forælders mareridt og har optaget os allesammen siden lørdag eftermiddag: Da den 13-årige pige fra Korsør forsvandt. I dag fortæller vi alt, hvad der er sket siden i lørdags, hvordan politiet har arbejdet, hvad vi ved om den nu anholdte 32-årige mand, der er tiltalt for bla. kidnapning og voldtægt. Vi taler også om Emilie Meng, som for snart syv år siden forsvandt fra Korsør og senere blev fundet dræbt - også i Korsørområdet. Det har fået mange til at spekulere på, om gerningsmanden kunne være den samme. Men det er også to sager, som politiet ser ud til at have håndteret på to forskellige måder i den indledende fase.Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/20/202331 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Sugardaddy-drab: Baghold og timelang mishandling

En 45-årig mand er på SMS inviteret hjem til en 21-årig transkvinde i Aalborg, som angiveligt tidligere har været mandens sugarbabe. Da manden går ind i hjemmet, kommer kvindens nye kæreste pludselig ud fra toilettet med en køkkenkniv. Invitationen var et baghold, og de næste timer bliver den 45-årige mand groft mishandlet. Han bliver slået med knytnæveslag og en jernstang.See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/13/202333 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Mænd lokket i sexfælder og røvet af rappere

Vi dykker ned i en sag om såkaldte sexfælder, hvor mænd bliver lokket i baghold af en kvindelig dating-profil. Kvindern udgiver sig først for at være 18 år eller over, men kort inden de skal mødes skriver, at hun i virkeligheden er 14 - og når mændene så alligevel dukker op, bliver de banket og røvet. Sagen har fået en del opmærksomhed, fordi gerningsmændene laver dansk drill musik - en undergenre af rap, som ofte har voldelige tekster. Og en af de her dømte var rapperen Miklo, der havde lovende karriere kørende. Sagen foregik i december 2020 men her i marts måned faldt der dom i landsretten. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/11/202326 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Darkweb og falsk postbud - politiagenter i stor våbensag

Et falsk postbud, en markedsplads på darkweb opkaldt efter Silvio Berlusconi, suspekte serbere og agenter fra Homeland Security og PET. Det er ingredienserne i en opsigtsvækkende sag om våbensalg på den mørke side af internettet, og som skulle kulminere på en rasteplads syd for Skanderborg i 2019. Vi fortæller om hele sagen, der kom helt til højesteret og blev afgjort for nylig.See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/30/202338 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Dansk teenager i terror-sag: Soldat af Hitler

Politiet anholdte 7. april sidste år en kun 15-årig dreng, der var aktiv i det højre-ekstremistiske netværk Feuerkrieg Division, efter han havde truet med et skyderi ved en børnehave. Hans computer viste sig at indeholde foruroligende materiale: I en video får en mand skudt hovedet af, så det sprænger som en melon, drengen har bombemanualer, og i chatbeskeder giver han udtryk for, at han kan fremstille eksplosiver. I en dagbog kalder han sig selv for soldat af Hitler. Og på en krypteret chattjeneste har han takket ja til selv at blive leder af en dansk celle i Feuerkrieg Division. Vi dykker ned i sagen og det voksende problem med helt unge drenge og mænd, der bliver radikaliseret på sociale medier. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/29/202331 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Dobbelt drabsforsøg med håndgranater

Det er tidlig lørdag morgen den 3. oktober 2020 i landsbyen Mullerup mellem Slagelse og Kalundborg. En 33-årig kvinde rejser sig fra sengen, da hunden er begyndt at gø, og hun går ud i haven. Udenfor er der ingenting at se, og kvinden går tilbage til soveværelset. Hendes 46-årige kæreste ligger og sover i stuen. Hun når lige at sætte sig på sengen, så kommer der et kæmpe brag fra stuen. Et par sekunder efter lyder der endnu en høj eksplosion, og kvinden føler, at hun bliver blæst tilbage.Årsagen er to håndgranater, som to gerningsmænd fra Bandidos har kastet ind gennem to vinduer til stuen - angiveligt fordi den sovende mand to uger tidligere har vidnet mod en tredje Bandidos-rocker. Vi dykker ned i sagen, der også indeholder et overfald med økse og bat. Værter: Peter Graae, journalist og René Dahl Andersen, eks-kriminalbetjentProducer og klip: Rune Sparre Geertsen/MonoMonoRedaktør: Silke FensmanMusik: Peter SejersbølSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/29/202331 minutes, 24 seconds