Winamp Logo
På innsiden av psychohoder Cover
På innsiden av psychohoder Profile

På innsiden av psychohoder

Norwegian, Investigative journalism, 1 season, 34 episodes, 21 hours, 15 minutes
About
Hva foregår egentlig inne i hodene til de sykeste drapsfolkene? Ser hjernen deres annerledes ut enn andres? Hvordan har de blitt så gærne? Og går det an å kjenne seg igjen i dem? Dette prøver skuespiller og true crime-entusiast Jonas Hoff Oftebro og rettspsykolog Susanne Nordby Johansen å finne ut av, når de analyserer personligheten, omgivelsene og handlingene til verdenshistoriens verste mordere. ADVARSEL: Denne podkasten kan inneholde sterke skildringer. Produsert av Fremantle Podkast for Podplay/Bauer Media
Episode Artwork

Josef Fritzl - holdt sin egen datter fanget i 24 år

Velkommen til sesongfinalen av På innsiden av psychohoder, og som Susanne ville sagt det så har vi spart den “beste” til slutt.I 2008 satte Josef Fritzl en ny standard for ondskap da det ble kjent at han hadde holdt sin egen datter fanget i kjelleren i over 24 år, og gjort henne gravid syv ganger. Alt dette mens han levde et helt vanlig liv med kone og barn i huset rett over kjelleren.Jonas og Susanne prøver å forstå seg på det uforståelige, og for første gang er de helt enige om en ting: dette er det verste psychohodet de har analysert til nå. 
4/30/202451 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Thomas Quick - mytomanen som tilsto hele 39 drap

Thomas Quick, eller Sture Bergwall som han egentlig heter, skapte fullstendig kaos i Sverige på 90-tallet da han innrømmet å ha drept flere titalls mennesker. Innen århundreskiftet var han dømt for åtte drap. Men det skulle vise seg at han ikke hadde begått noen av dem.  Jonas og Susanne dykker inn i Sveriges verste justismord, og inn i hodet på mytomanen som skapte Thomas Quick.
4/24/202445 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Michael Maria Penttila - kvalte sin egen mor til døde

Michael Maria Penttila er en av Finlands verste seriemordere. Hun drepte for første gang på midten av 80-tallet, og fire tiår senere, i 2018, tok hun livet av sitt siste offer. I løpet av hele denne perioden var hun også inn og ut av fengsel. Hvordan var det mulig?  Bli med Jonas og Susanne på innsiden av hodet til en meget forstyrret seriemorder, og ikke minst et ganske så uforståelig finsk rettsvesen. 
4/17/202445 minutes
Episode Artwork

Roger Haglund - den norske seriemorderen

På starten av 90-tallet ble fire mennesker brutalt drept i den lille Østfold-bygda Tistedal. Politiet ante ikke hvem som sto bak, og i flere år var saken et mysterium, men en av etterkrigstidens mest omfattende politietterforskninger ledet til slutt fram. Og det skulle vise seg at det var den lokale familiefaren Roger Haglund som hadde bodd i bygda hele livet, som var drapsmannen. Jonas mener at Haglund ikke kan ha vært særlig intelligent, og Susanne påpeker at Jonas har en forkjærlighet for å kalle folk dumme - og vi er i gang!
4/10/202444 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Richard Kuklinski - utførte sitt første drap som trettenåring

Richard Kuklinski levde et helt vanlig liv i New Jersey, USA på 70-tallet. Han hadde kone og barn, og jobbet som lastebilsjåfør og bilmekaniker. Samtidig jobbet han også som leiemorder for mafiaen, og i over 25 år drepte han på deres bestilling. Det er anslått at han tok livet av et sted mellom 100 og 200 mennesker. Han fikk sitt tilnavn “the Iceman” fordi han ofte puttet de han hadde drept i fryseren slik at det skulle bli vanskelig for politiet å fastslå dødstidspunktet. Susanne mener at Jonas har latt seg lure trill rundt av “psykopaten”, og Jonas er selvfølgelig ikke enig. 
4/3/202445 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Michael Fourniret - voldtok og drepte jomfruer sammen med sin kone

“Monsteret fra Ardennene” fikk sitt tilnavn etter en rekke drap i Frankrike og Belgia på 80-, 90-, og 2000-tallet. Sammen med sin kone, Monique Oliver, jaktet de på jenter og kvinner som var jomfruer, og deretter voldtok og drepte Fourniret dem, fordi han trodde at det ville gjøre ham til et helt menneske. Flere av ofrene ble begravd i hagen utenfor slottet hans. Det er antatt at Fourniret tok livet av langt flere enn de elleve han ble dømt for. Susanne har en teori om at det var Fournirets kone, Oliver, som var hjernen bak de forferdelige handlingene, og Jonas kan avsløre at det befinner seg en vaskeekte skattejakt midt inne i episoden. 
3/27/202447 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Henry Rinnan - Norges verste torturist

Under andre verdenskrig ble Norge terrorisert av en etterretningsagent som var så nådeløs og slu at han på folkemunne ble referert til som verre enn nazistene. Henry Rinnan var selv norsk, og da Tyskland okkuperte Norge ble han Gestapos første agent i Trondheim. I løpet av krigsårene 1941-45 ledet han en provokasjonsbande, "Rinnan-banden", som angav, torturerte og drepte over en lav sko. Som et resultat er det anslått at omtrent 1000 motstandsfolk ble arrestert, flere hundre ble torturert og over 80 drept. Da Rinnan selv ble konfrontert med anslaget mente han at det trolig var altfor lavt. Flere motstandsfolk måtte vente til rettssaken mot Rinnan for å finne ut at de hadde jobbet for ham hele veien, uten å vite det.Jonas og Susanne diskuterer hvor mye krigstiden kan ha påvirket Rinnan, og hvor mye han alt "hadde i bagasjen" fra før.
3/20/202446 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Dennis Rader - “Bind them, Torture them, Kill them” = BTK

Bli med inn i hodet på BTK, en av USAs verste seriemordere, som i løpet av tre tiår drepte ti mennesker som vi vet om, og hånet politiet som ikke hadde snøring på hvem han var. Samtidig levde Dennis Rader som en kjærlig familiefar, og et respektabelt medlem av lokalsamfunnet, helt til politiet omsider greide å lure ham. Dennis Rader er en av Susannes favoritt-amerikanske-seriemordere, eller “toppen av kransekaka”, som hun kaller det. Og Jonas har en teori om hvorfor Rader ble tatt, som Susanne selvfølgelig er uenig i. 
3/13/202448 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Lasermannen – skjøt folk som hadde «feil» hudfarge

På starten av 90-tallet ble Sverige terrorisert av John Ausonius, en ensom soldat som siktet på folk med laser, og skjøt dem ned på åpen gate. Det eneste ofrene hadde til felles var hudfargen. Folk var livredde, og politiet ante ikke at det var Ausonius som stod bak terroriseringen. Ausonius ranet også flere banker, og har selv sagt at det å skyte på folk var noe han gjorde for å få politiets oppmerksomhet bort fra bank-raningen. Jonas har store problemer med å forstå «logikken» til Lasermannen. Og Susanne spekulerer i om det kanskje kan være snakke om feildiagnostisering?
3/6/202440 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Barbora Skrlova – var "Adam" offer eller overgriper?

Mange har hørt podkasten «Mysteriet Adam» om barnekvinnen Barbora Skrlova. Men hvordan kan noen bli så tilsynelatende sjuke? Hvordan greier man å lure to nasjoner til å tro at man er et barn? Hva har egentlig skjedd i hjernen til Barbora?I denne sesongpremieren prøver Jonas og Susanne å dykke enda dypere inn i hodet på Skrlova. Hvem er hun? Og hvorfor prøver hun å bli et barn? Og ikke minst – hvilken rolle spiller faren hennes oppi det hele? Og holder han på fortsatt?Jonas kan avsløre at han gikk på Marienlyst skole samtidig som Adam. Og Susanne må innrømme at hun gjerne skulle ha slått kloa i faren hennes.
2/28/202447 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

SESONG 3 KOMMER 28. FEBRUAR!

Sesong 3 av På innsiden av Psychohoder kommer onsdag 28. februar. Trykk Følg/abonner for å få varsel om nye episoder. Har du ikke hørt de to første sesongene ennå kan du jo gjøre det i mellomtiden :-)
2/22/20241 minute, 41 seconds
Episode Artwork

HalloweenPsycho Livepodkast Del 2

Dette er del 2 av livepodkasten HalloweenPsycho med Jonas, Susanne, og Sara Høydahl fra ForsvinningsFredag Podkast.
12/1/202347 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

HalloweenPsycho Livepodkast Del 1

I oktober hadde Jonas og Susanne live podkast på et utsolgt Nieu Scene i Oslo. HalloweenPsycho var tittelen og Sara Høydahl fra ForsvinningsFredag Podkast var også med. Hun møter du i del 1.
11/29/202324 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Jeffrey Dahmer – hadde kjøleskapet fullt av menneskekjøtt!

Sommeren 1991 banket politiet i Milwaukee på døra til 31 år gamle Jeffrey Dahmer, og rullet med det opp en av USAs mest makabre seriemordere noensinne. Inne i leiligheten satt likstanken i veggene, og de fant rester fra noen av de til sammen 17 drapene han hadde begått – blant annet avkappede hoder, bilder av parterte likdeler, pakker med menneskekjøtt lå i fryseren og det var rester etter menneskehjerte i stekepanna.I denne episoden dissekerer Jonas og Susanne hjernen til en av de mest berømte seriemorderne i moderne tid, og han er en ordentlig «faglig godbit» (sitat Susanne) for dem å bryne seg på. For hvordan blir du så gæren? Hvor skadelig kan morens depresjoner og foreldrenes krangling ha vært for Jeffrey som barn? Og hvorfor spiste han ofrene sine? Jonas prøver å borre i om det er snakk om psykose, sykdom og/eller psykopati, men Susanne har nok en gang sin helt egen diagnostiske vri.
11/22/202336 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Samuel Little – sjokkerte verden da han innrømmet 93 drap!

Lite visste politiet, da de arresterte 72-åringen Samuel Little for narkotikalovbrudd i 2012, at de faktisk satte håndjern på en av USAs seriemordere med flest liv på samvittigheten. Helt siden 1970 hadde tilfeldigheter og slett politiarbeid kommet drapsmannen til gode, og gjort at han kunne kjøre fra stat til stat og kvele intet mindre enn 93 prostituerte, narkomane og hjemløse kvinner med sine egne hender. I denne episoden får Susanne endelig dykke ned i historien til en av de mest interessante drapshjernene hun vet om, og Jonas støtter hennes fascinasjon for den fotografiske hukommelsen til Samuel, som gjorde at politiet etter hvert fikk løst en hel haug med cold cases. Men - hvor smart var Samuel Little når det kom til stykket? Og var det egentlig hans egen kløktighet som gjorde at han fikk drepe gang på gang i over 30 år? Her strides programlederne mer enn vanlig.
11/15/202340 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Alex Murdaugh – plaffet ned kona og sønnen før han selv spilte offeret i saken

7. juni 2021 ringer den kjente advokaten nødesentralen og melder panikkartet at kona og den ene sønnen hans er blitt skutt. Tre måneder senere ringer han nok en gang, etter at han selv er blitt skutt på mens han skiftet et punktert dekk i veikanten. Men det er noe muffens med alt sammen, og i juni 2022 blir Alex Murdaugh siktet for drap på kona og sønnen, i tillegg til rundt hundre økonomiske mislighetsforhold. Og skytingen i veikanten hadde han selv iscenesatt...Hvorfor gikk det så galt for Alex, som var født inn i en av USAs historisk mektigste familier? I denne episoden sliter både Jonas og Susanne med å få helt tak på den kyniske advokaten. Jonas kjører på med flere forslag til motiver, mens Susanne har en tøff jobb med å fjerndiagnostisere Alex – for er han født sånn eller blitt sånn? Og hvor mye hadde rusmisbruket å si? Veien til svaret er kanskje ekstra kronglete, men de kommer til en konklusjon denne gangen også!
11/8/202337 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Aileen Wournos – hun skjøt mennene i filler, av rent hat

I løpet av 12 måneder fra 1989 til 1990 fant politiet i Florida til stadighet middelaldrende menn liggende drept i skogholt. De var skutt og skitnet til, og bilen deres var enten robbet ellet stjålet i sin helhet. Tilfeldighetene førte dem til slutt til den fattige, prostituerte Aileen Wournos, som tilsto på stedet. Faktisk ba hun om å ikke bli sluppet ut av fengsel, noen gang, fordi hun bare ville fortsette å drepe horekundene sine. I denne episoden leter Jonas og Susanne etter svar på hvorfor Aileen hatet menn så sterkt, og de finner en historie så tragisk at de nesten kan støtte henne i mordertoktet. Nesten! Jonas tester blant annet ut en eskaleringsteori, mens Susanne jobber for å sette det hele i system for oss.
11/1/202338 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Johanna Möller – sex, drap og en helvetes masse løgner!

En sensommerdag i august 2016 våknet svenskene opp til nyheten om Sommerstuga-drapene i Arboga. Et eldre ektepar var angrepet hjemme i sommerhuset sitt, mannen ble funnet drept, mens kvinnen overlevde. Politiet fikk raskt en hovedmistenkt: Johanna Möller, parets egen datter på 41 år. Ikke bare hadde hun motiv, hun endret også stadig forklaringer, og da politiet begynte å nøste nærmere, siktet de henne også for drapet på eksmannen som ble funnet død i vannkanten året før. I denne episoden dykker Jonas og Susanne inn i livet og hodet til Johanna Möller – også omtalt som Sveriges mest forhatte kvinne. Hvorfor hadde hun sex med flere unge flyktninger på asylmottaket hun drev? Tvang hun sin 18 år gamle kjæreste til å drepe foreldrene? Og hvorfor lyver hun når hun blir gjennomskuet gang på gang? Jonas er megafrustrert over alle løgnene som gjør både saken og Möller så uhåndgripelig, og Susanne har som vanlig en helt egen teori om hva hun tror kan ha skjedd i hodet til den drapsdømte svensken.
10/25/202341 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Charles Manson - sektlederen som hjernevasket andre til å drepe for seg

I 1969 ble hele verden rystet av det bestialske drapet på den høygravide filmstjernen Sharon Tate, og flere andre som befant seg i samme hus, og i samme nabolag. Ikke lenge etter arresterte politiet den gamle fengselskjenningen og kultlederen Charles Manson, som til slutt ble dømt for ni drap, selv om han hadde fått følgerne sine til å utføre mordene. Hvem var den rare fyren som hadde en så karismatisk makt over andre, som beordret drap, og samtidig kjørte et hakkandes crazy grimaseshow under rettsaken? Var han smart eller feig som ikke drepte selv? Og hvor mye kan alle årene i fengsel ha preget ham? I denne episoden graver Jonas og Susanne i om drapsraidene kunne vært avverget hvis Charles hadde fått oppfylt rockestjernedrømmen, og Jonas har også lagt merke til noe viktig ved ansiktstrekkene til Manson.
10/18/202337 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

The Night Stalker – så ofrene i øynene mens han torturerte dem til døde

I løpet av et snaut år på midten av 1980-tallet, drepte Richard Ramirez 13 personer, og voldtok og skadet enda flere, i California, USA. Han opererte etter mørkets frembrudd, fremgangsmetodene var helt ulike, men alltid grusomme, og ifølge de som overlevde angrepene stinket han råttent. Etter en storstilt politijakt ble han endelig etterlyst, og til slutt fanget av sivile ute på gata. I denne episoden tar Jonas og Susanne for seg de grufulle handlingene til 25-åringen, som var så kaotiske og impulsive at det tok lang tid før politiet skjønte at de hadde å gjøre med en seriemorder. Hvordan kunne han bli så ond? Var han født sånn eller blitt sånn? Jonas er overbevist om at dette er en av de verste psychohodene de har analysert i podkasten, og Susanne har en teori om at én spesiell hendelse i barndommen var alfa og omega for at Richard ble en av de verste amerikanske seriemorderne vi vet om.
10/11/202334 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Edgar Antonsen – seriemorderen fra Horten drepte sammen med lillebroren!

Bare måneder etter at han slapp ut fra fengsel, etter å ha sonet for flere voldtektsdommer, ble Edgar hanket inn igjen, sammen med lillebroren Terje. De var mistenkt for å ha voldtatt og drept en 12 år gammel jente. Begge nektet, men til slutt brøt Terje sammen, og politiet ble etter hvert klar over at brødrene Antonsen faktisk sto bak flere drap. Edgar ble trukket fram som hovedpersonen bak de grusomme handlingene på 1970-tallet, og han begikk også alvorlige forbrytelser etter at han slapp ut etter livstidsdommen. I denne episoden dykker Jonas og Susanne inn i livet og hodet til Edgar, som altså er en av de få seriemorderne vi har hatt i Norge. Jonas må jobbe mot lysten til å gi barnehjemsgutten fra Horten litt ekstra sympati, mens Susanne synes det er ekstra spennende å analysere et dysfunksjonelt brødrepar – og hun har som vanlig sine egne teorier og svar.
10/4/202336 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Robert Durst – hva var egentlig gærent med «The Jinx»-fyren?

Da TV-dokumentaren «The Jinx» dukket opp på HBO i 2015, satte både seerne og politiet kaffen i halsen da hovedpersonen, Robert Durst, tilsto flere drap for åpen mikrofon. Den eldre sosietetsmannen fra New York var mistenkt for å stå bak forsvinningen av kona si, drapet på sin beste venninne og for å ha skutt og partert en gammel nabo. Bevisene var svake, men Robert var en sjeldent oppmerksomhetssøkende og impulsstyrt fyr, som til slutt avslørte seg selv. Selv etter «The Jinx» og rettsaken som fulgte, forble Robert en gåte. Hvem var den eksentriske og søkkrike mannen som løy i hytt og vær, og kun ble dømt for ett av drapene han hadde tilstått? I denne episoden går Jonas og Susanne i dybden på en av de mest kjente morderhodene på 2000-tallet, og Susanne har en helt unik teori om hva som gjorde Robert så ustabil, merkelig og, ikke minst, kapabel til å drepe.
9/27/202339 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Ken and Barbie-killers – ofrene lå strødd etter det billedskjønne paret

I 1993 arresterte politiet det unge ekteparet, Karla Homolka og Paul Bernardo, mistenkt for kidnappinger, voldtekter, drap og lemlesting av flere unge kvinner – inkludert Karlas egen lillesøster. Saken som etter hvert rullet opp var mye større og mer grotesk enn etterforskerne hadde forestilt seg, og de sterkeste bevisene fant de i videoopptakene paret hadde tatt mens de voldtok, torturerte og drepte. Karla inngikk tidlig en pruteavtale med påtalemyndighetene, hvor hun la skylden på Paul, men hvem var egentlig hjernen bak disse grusomme handlingene? I denne episoden får vi en innføring i sadismen, og Jonas lurer på hvordan regnestykket sadist + sadist egentlig går opp (eller er mulig?!). Susanne er hellig overbevist om at det skjuler seg mer bak det pene Barbie-ansiktet til Karla, enn straffen hun fikk skulle tilsi.
9/20/202342 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

HalloweenPsycho Livepod 24. oktober

Tirsdag 24. oktober har vi livepodkast, og vi håper du kommer til Nieu Scene i Oslo! Dette er en uke før Halloween og vi har gravd frem noen av de verste HalloweenPsychoene vi kjenner til. Sara Høydahl fra ForsvinningsFredag kommer også, med sin favoritt HalloweenPsycho. Kommer du? Billetter kjøper du på Ticketmaster. Og: Ny sesong av På Innsiden av Psychohoder kommer onsdag 20. september. Gled dere!
9/13/20231 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Peter Madsen – fra oppfinnerhelt til makaber morder

En dag i august 2017 skulle den unge, svenske journalisten, Kim Wall, intervjue den berømte, danske oppfinneren Peter Madsen. Den siste gangen hun ble sett i live var de to på vei ut i hans selvlagde ubåt. Madsen ble raskt arrestert, men nektet, løy og fant på nye historier, men til slutt ble han dømt til livstid for drap og likskjending. I denne episoden prøver Jonas og Susanne å se på hva som kan ha skjedd med gjerningsmannen i en av de vondeste drapssakene i Skandinavia det siste tiåret. Et spørsmål som står sentralt, er: Hva handler all lyvingen hans om?
5/24/202335 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

John Wayne Gacy – morderen med klovnemaska

I tidsrommet 1972 til 1978 forsvant flere titalls unge menn i Chicago-området, uten at politiet etterforsket noe særlig, fordi de ikke tok homofile seriøst og det var ganske vanlig at menn med identitetsproblemer rømte hjemmefra på den tiden. Sjokket var derfor stort da de fant 27 nedgravde mannelik på eiendommen til en av de populære innbyggerne, byggentreprenøren John Wayne Gacy – kjent for å holde nabolagets beste fester og for å opptre som klovn i barneselskaper! I denne episoden tar Jonas og Susanne for seg den hittil mest komplekse saken, og det mest diagnostiserte psychohodet, Susanne har vært borti. Men ville noen av dem gjennomskuet Gacy, hvis de selv var gjest på en av hagefestene hans på 70-tallet?
5/19/202336 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Arnfinn Nesset – Norges mest kjente seriemorder

Fra 1977 til 1981 skjedde det så mange uventede dødsfall på Orkdal sykehjem at de ansatte gruet seg til å gå på jobb og fylkeslegen til slutt meldte fra til politiet. Ryktene svirret om at den sympatiske sykehjemsbestyreren Arnfinn Nesset alltid hadde vært inne på rommet rett før døden inntraff, og i avhør med politiet tilstod han til slutt å ha drept 27 gamle ved å injisere den muskellammende giften curacit. I denne episoden prøver Jonas og Susanne å bore i det de vet om barndommen til Norges største, dømte seriemorder, og de stiller seg spørsmålet: Hvordan kunne en fyr som var så godt likt gjennomføre slike handlinger i all hemmelighet? Var han stormannsgal eller en sjeldent myk mann? Og hvorfor trakk han alle tilståelsene tilbake?
5/10/202332 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Gypsy Rose Blanchard – forestillingen som raknet

I juni 2015 blir Dee Dee Blanchard funnet drept i sin egen seng, og det blir raskt klart at datteren Gypsy Rose og kjæresten hennes Nicholas, står bak drapet. Nesten større enn sjokket over at Gypsy har drept sin egen mor, er overraskelsen over at hun ikke lenger sitter lenket til rullestol, eller går på cellegift, og at hun er 19 år – ikke 14 som moren har hevdet. Drapet ruller opp en av de største Munchausen by Proxy-relaterte sakene i USA, og i denne episoden prøver Jonas og Susanne å finne ut hva denne diagnosen handler om. Er den er arvelig? Hva er bevisst, og hva er ren sykdom? Og ikke minst vil Jonas diskutere hvor formildende det er å drepe når du har blitt utsatt for torturveldet Gypsy Rose vokste opp i.
5/3/202336 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Ed Gein – den makabre mammadalten

I november 1957 forsvinner en kvinnelig butikkeier på det lille tettstedet Plainfield, USA, og sporene leder rett til det forfalne gårdshuset hvor bygderaringen Ed Gein har bodd alene siden moren døde tolv år tidligere. På innsiden av huset gjør politiet noen av de mest groteske funnene i historien, blant annet en kroppsdress laget av menneskehud. Hvordan kunne den enkle einstøingen leve på dette viset i så mange år? Hadde han drept alle, eller var det sant som han sa, at han hadde hentet lik fra kirkegården? Både Jonas og Susanne må legge vekk avskyfølelsen for å prøve å finne mennesket bak tragedien.
4/26/202334 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Peter Lundin – morderkjendisen fra Danmark

4. juni 1999 deporteres Peter Lundin fra USA til fødelandet Danmark, som en fri mann etter å ha sonet syv år for å ha drept sin egen mor. Et år senere begår han tre nye, bestialske drap – denne gangen på kjæresten Marianne og hennes to barn. I Danmark er han blitt en kjendis, og dametekket fra fengselet er uten sidestykke. I denne episoden analyserer Jonas og Susanne det enorme oppmerksomhetsbehovet til den danske seriemorderen, men er det derfor han dreper? Til alt overmål kryper Susanne til korset og innrømmer at hun kan forstå attraksjonen rundt Peter – til Jonas’ store fortvilelse.
4/19/202334 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

David Berkowitz – drapsterroristen i New York

På midten av 1970-tallet angrep David Berkowitz tilfeldige mennesker i New Yorks gater, og gjennom et helt år lekte han katt og mus med politiet – og spredte enorm frykt i byen. Da han ble tatt, hadde han seks drap og elleve sårede på samvittigheten, men spørsmålet er vel egentlig om han hadde en samvittighet i det hele tatt? Og hvorfor brevvekslet han med pressen og politiet? I denne episoden analyserer Jonas og Susanne handlingene til seriemorderen som kalte seg Son of Sam, og finner en fyr som skiller seg litt fra de andre psychohodene.
4/12/202334 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Chris Watts – idyllen som brast

14. august 2018 sto den amerikanske familiefaren Chris Watts frem i nyhetene og ba på sine knær om at det ikke hadde hendt hans forsvunnede, gravide kone, og deres to døtre på 3 og 4 år, noe alvorlig. Dagen etter ble han selv arrestert for drapene. Hvordan kunne den tilsynelatende vellykkede mannen drepe hele familien, og så lyve foran hele verden? I denne episoden sliter Jonas med å gå inn i en sak som er så vond og så nær i tid, mens Susanne har en overraskende teori om hva som faktisk kan ha skjedd i hodet til drapsmannen.
4/5/202335 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Belle Gunnes - drapskvinnen fra Selbu

Etter å ha emigrert fra Norge til USA på slutten av 1800-tallet, tok Belle Gunnes livet av to, kanskje tre, ektemenn, barna sine, og en haug med skandinaviske friere, som hun gravde ned i hagen. I tillegg hevet hun enorme livsforsikringssummer. Hvem var denne dama som tilsynelatende hadde så uflaks å miste alle rundt seg? Hvordan klarte hun å leve med sine utspekulerte og grufulle handlinger? Jonas og Susanne prøver å analysere hvem norske seriemorderen egentlig var, og Jonas kjenner på at han nesten er litt imponert over alt hun fikk til.
3/29/202336 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ted Bundy - den karismatiske morderen

På midten av 1970-tallet drepte Ted Bundy minst 30 unge kvinner, samtidig som han levde med samboer og bonusbarn, jobbet i politikken og studerte jus og psykologi. Hva gjorde ham så iskald, beregnende og ond? Hvorfor drepte han? I denne episoden dykker Jonas og Susanne ned i hodet til den amerikanske seriemorderen for å prøve å forstå hvordan han var satt sammen – og Jonas må motvillig innrømme at han har visse likhetstrekk med Ted...
3/29/202336 minutes, 11 seconds