Winamp Logo
P3 Klubben Cover
P3 Klubben Profile

P3 Klubben

Swedish, Social, 1 season, 281 episodes, 11 hours, 21 minutes
About
Få koll på det senaste inom kultur- och populärkulturvärlden och ha roligt under tiden. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron
Episode Artwork

278. ”En öl, en snus, en överkorsad fisk” – Jimmie Åkessons valturné är här

När Jimmie Åkesson ska på val-turné så affischerar han med bl.a. bärs, dinosaurier och röda stugor, varför följer Lilla aktuellt kontot Stolt pedofil på TikTok Kristofer presenterar ett gräv, och varför politiska kommentatorer inte ska ska ägna sig åt musikkritik. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
5/22/202425 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

277. Dansk skalle eller sikta mot njurarna

Borde alla göra som Ivar Arpi och förbereda sig för krig, om indierockgurun Steve Albinis ensamma död, och vilken typ av aktivism är bäst Ekis eller Molly Sandéns? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
5/17/202429 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

276. En blomdoftande incest

Joakim Wallerstein, SD:s kommunikationschef som Sveriges David Brent, storbanker ska börja ge ut finlitteratur, och Kristofer fortsätter att sparka på de som redan ligger ned reklamarna. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
5/15/202431 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

275. Ligg med min fru men rör inte min älskarinna

Hur franska spioner är immuna mot ryska sex-fällor, om pc-reformen som anledningen till att nya miljardärer i Sverige dyker upp likt svampar i skogen och att det är djupt osympatiskt att vara bra på allt. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
5/10/202426 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

274. Isabella Löwengrip och ”en mans äckliga öga”

Äntligen får vi turista i opiumparadiset Afghanistan, bråket mellan Drake eller Kendrick Lamar om vem som är den bästa pappan, och snart hålls världens första skönhetstävling för AI-tjejer. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
5/8/202425 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

273. Maradona kan ha dött av kokain?!

Bakom kulisserna på Den stora älgvandringen berör på djupet men på fel sätt, om pedofilanklagelserna mot Stig Larsson i Söndagsintervjun i P1, och äntligen får man skämta om IS igen. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
5/3/202432 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

272. Jakten på de långsamma spermierna

När Jimmie Åkesson friar i vargtimman på finlandfärjan, om konst som går upp i rök, och nu vet vi äntligen hur Platon dog i vredesutbrott mot en flöjtist. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
5/1/202426 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

271. Klubben till Utöya på teambuilding

Om upphetsningen när en politiker kan recitera en dikt, och hur hade världen sett ut som Noréns 7:3 inte hade slutat i ond bråd död, och Moa och Nanna fortsätter att svara på era frågor om sexvägran, handväskor och hur man hittar sitt kall i livet. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
4/26/202434 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

P3 Klubben 2024-04-25 kl. 23.07

Uppfriskande när en decimerad artist vevar mot de största stjärnorna, Moa går all in och lever äter och andas Strindberg och hur dejtar man när man är deprimerad? Moa och Nanna svarar på lyssnarfrågor. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
4/24/202429 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

”Jag förlorar i kärlek varje dag”

USA approprierar svensk kultur, om polisoperationen som gav punkbandet Ebba Grön sitt namn och att vara en hora utan att bli kallad för en hora. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
4/19/202428 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kan Nanna sluta tjata om droger!?

Varför tjatar Nanna så mycket om droger? Det avslöjar hon nu när hon svara på ett argt lyssnarmail och Kristofer kan ingående förklara hur sneakern som stått i strålkastarljuset aldrig någonsin varit cool. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
4/17/202432 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

267. ”Kvinnor ska inte behöva köpa sina egna droger”

Samtidigt som Kurt Cobain dog var Kristofer, 10 år gammal i Paris och åt kanin, om Ruben Östlund som den hjälte vi förtjänar och vem är det Malin Ullgren skriver om, egentligen? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
4/12/202420 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

266. Förbjud för långsamt och för snabbt – ta det i Tjetjeniens takt

Vilken musik kommer bli kvar efter musikrestriktionerna i Tjetjenien, om Jan-Emmanuels Folklistan som uttolkare av vanligt folk, och hur Hela Sveriges musiktelevision borde heta Hela Sveriges rövknull. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
4/10/202427 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

265. Osynliga listans baksida

När Beyoncé förstör Jolene och gör henne till en girl boss, om hur ens mesta bukis blir ens bästa hjälp i kärlekslivet, och den stora bluffen med Älgvandringen Moa har gjort ett gräv. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
4/5/202441 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

264. Tuttar och rumpa – förbjuden mark

Använd ett färg-system inspirerat av Stig Larsson och hans killkompisar, om Sara Skyttedal som en förebild, och Nanna ger Anders Hansen en diagnos. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
4/3/202433 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

263. Sexigaste kvinno-åkomman – hörselnedsättning

Norge har oljan, och nu har Danmark bantningsmedicinen Sverige måste skärpa sig! Moa förstår allt mindre om kulturkanon ju mer Lars Trägårdh berättar, och dokumentären om Brian Eno som utlovar att förändra filmkonsten för evigt. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
3/30/202432 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Poddtips: P3 Klassikern – podden om böckerna du borde ha läst

Nanna tipsar om bokpodden P3 Klassikern och avsnittet om Möss och människor. Gäst är författaren Jens Lapidus. Hör avsnittet där Jens Lapidus berättar varför Möss och människor är hans favoritbok.Boken är skriven av Nobelprisade John Steinbeck och handlar om jakten på den amerikanska drömmen. Möss och människor anses så radikal att den flera gånger har förbjudits i olika amerikanska stater – och görs än idag.I P3 Klassikern guidar programledare Emelie Rosenqvist och gäster in i de stora klassikernas värld. Följ med!
3/28/20241 minute, 39 seconds
Episode Artwork

262. ”Huskvinnan”– ingen glömmer det du gjorde när du var 22

Moa fortsätter att jagas för att hon inte drömmer om ett liv med en vibrator och ett fuck of-kapital, om moralpanik som en central del i ett föräldraskap och hur calypso kan få en att glömma kolonialismens hemskheter. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
3/28/202432 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Framgång enligt Alexander Pärleros – hålla andan i fem minuter

Framgång är numer att utpressa sina torskar för att bekosta sitt bröllop, om kulturell appropriering som underbart mode, och Edgar Mannheimer för att berättar om miljardindustrin med ramadan-serier. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
3/23/202433 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Dra henne (Elaf Ali) inför domstol – NU!

Har det blivit för random att anklaga någon för att vara utländsk agent, om att gå från vaktmästare till VD och nu är tydligen techno klassat som världsarv av FN-organet UNESCO. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/21/202439 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

259. ”Landets kvinnor och bögar drömmer om en trekant med tvillingparet”

Kristofer svär i kyrkan och ifrågasätter Kim Gordons coolhet, Nanna har äntligen skaffat en dejting-app, igen, och vi bjuder in Daniel Björk för att kommentera modeveckan i Paris och slipsens återkomst. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/16/202433 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

True mot sin SD-core

Jimmy Åkesson är den enda partiledaren som andas, äter och älskar enligt sin politiska övertygelse när han friar på en finlandsfärja, och nu när woke-ismen är död kan högern älska tuttar igen! Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/14/202429 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

257. Pensionärsterroristens bejakande livsstil

När offentlig konst blir skräck, om att brasiliansk kultur var den tyska pensionärsterroristen, Daniela Klettes, happy place, och Moa gör oss alla en tjänst när hon summerar den senaste tidens psykoanalysdebatt. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
3/9/202436 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

256.Tjejbibeln är här – ”din partner är ditt visitkort” (ge ditt barn chips till middag)

Miljardärer investerar i fel sorts kultur, en välbehövd recension/sågning av Filip och Fredriks ihjälkramade film och hur Tjejbibeln snarare stjälper kvinnor än hjälper dem. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
3/7/202430 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

255. Förgifta din nemisis med östrogen – sno hans tjej

Äntligen kommer den elaka och svidande krogrecensionen tillbaka som konstform, om såpan Lösa förbindelser och den första lesbiska sexscenen, tonsatt av Georg Riedel, och studien som visar att britterna har 500 ord för att vara full. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
3/2/202424 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

254. Inga flickor i fronten

Nannas nationalistiska hjärta börjar bulta när hon vandrar igenom utställningen Nordens folk, varför byråkrater visst ska bestämma vad som är politisk musik, och 81-åriga president Biden börjar ge relationsråd ha sex. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
2/29/202429 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

253: Inga tjejer bara Slayer

Det smärtsamma i att bevittna Joe Biden intåg på TikTok, Slayer firar 40 år och Kristofer bjuder in sin bästis Christoffer till P3 Klubben för kommentera detta samt rasa över posörer. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
2/24/202428 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

252. Vart tog storkukslugnet vägen?

Nanna genomför en blodig performance på Expressens kulturfest för att visa på sin integritet, hur blev det sossarnas högsta dröm att bli omtyckta av högern och Gunilla Perssons dotter Erika förtjänar ett fett skadestånd av oss. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
2/22/202433 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

251. ”Alla mina ex har kommit ut som bögar”

Låt kungen ge vrakplundrarna medalj och låt män ha sina hobbies i fred, en sund parrelation är lika med dålig konst och varför misslyckas Sverige med bra arbetarlitteraturen när Danmark lyckas gång efter gång. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
2/17/202435 minutes
Episode Artwork

250. Hur många måste man ligga med för att det ska bli en rörelse?

Var är drevet mot nya Fas 3? Kristofer rasar mot Johan Heltnes tomma sex-skryt, och hur ömmandet för den gamla tunnelbanevagnen visar på ett fattigt inre själsliv. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
2/15/202434 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

249. Alla menscykel-tjejer är radikala kommunister

Världens längsta musikstycke får inte stå i 1000 år pga nazist-konnotationer, om menscykel-tjejer och radikal vila och varför släpper aldrig kulturmännens besatthet av maskulinitet? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
2/10/202428 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

P3 Klubben 2024-02-08 kl. 23.07

Att krigsplacera anställda på Göteborgsoperan, hur vattenflaskan och en aubergine blivit smädande politiska symboler Pakistan och om risken att SR kommer att ha för FÅ chefer efter nedskärningarna? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
2/8/202429 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

247. När veganer äter kött

...blir alla skadeglada, hur långt får den nya mobwife-trenden oss att gå, och Kristofer är hemma efter att ha sett film på festivalen i Göteborg staden där alla verkar älska just honom, varför? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
2/3/202427 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

245. Har du syndat – håll käften!

AI-genererad porr, kvinnohat på kultursidorna och om en svunnen tid då Sverige såg sig som moraliskt överlägsen och skickade artister till diktaturer runt om i världen. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
2/1/202424 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

245. Prata om analsex – slutet som kvinna

Ingen vill vara ledarskribent längre, Humanisterna blir trossamfund, och är sexmissbruk egentligen bara ett förtäckt skryt? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
1/27/202434 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

244. Ulf Kristerssons maniska vinter

Om Ulf Kristerssons maniska vinter med fester runt varje knut, hur en tvålfager huthirebell får internet att blunda för krigsbrott och börja älska pirater, och därför bör alla sluta konsumera kultur! Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
1/25/202435 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

243. Guillous förtryckta kvinnliga sida är väckt

Varför kan inte Jan Guillou hålla sig för gråt när han ser mössen i Askungen? Den ryske poeten och regimkritikern Lev Rubenstein är död och led Strindberg av dysmorfofobi? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
1/20/202428 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

242. Vägen till psykisk hälsa – skaffa barn med Anna Odells vårdare

Hur ska det gå för Danmark nu när kulturens drottning ersatts av en kung som gillar fysträning och rock, och när kommer egentligen Peter Wolodarskis hudvårdsserie? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
1/18/202428 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

241. Paret Schulman – nutidens Karin och Carl

Dokumentärspecial med SVT:s senaste satsningar: Killinggänget och sekelskiftets influencers: Karin och Carl Larsson. Mediokert men intressant. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
1/11/202433 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

240. När kylan blir köld

Varför väcks nationalromantiken av kylan landet drabbats av? Rickey Gervais gamla Golden Globe-skämt växer för varje år som går och: textanalys av Ainbusk Singers. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
1/9/202423 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

239. Blodgrupp blir årets astrologi

Författare sparkas efter PR-kampanj, blodgruppernas år, världsmusik rebrandas, lyssnarfrågor, och: är det dags för kulturen att hålla armlängds avstånd från politiken? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin tar tempen på det nya året.
1/4/202426 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

238. Jens Liljestrand: ”Kristofer är besatt av min sterilisering”

Kulturskribenten berättar om att bli omtyckt, tacka nej till droger, sterilisera sig, tjäna pengar, och bli angripen av Moa Wallin på bokmässan. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin gästas av kulturskribenten Jens Liljestrand.
1/2/202437 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

237. Fiskeklipp på tiktok är mitt love language

Bråk om homoerotisk tavla i Ystad, 2023 blev konsten cool igen, och utfrågningen av ärkebiskopen i SVT:s 30 minuter. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson försöker sy ihop året som gått.
12/28/202328 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

236. Den verkliga kulturdebatten var kanske fienderna vi fick på vägen

Guldbaggegalan slopar priser till debutanter, vi minns med värme årets uppslitande kulturdebatter, tar farväl av de som lämnat oss, och ber en stilla bön för bolagsjuristerna i dessa svåra tider. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson börjar göra bokslut på kulturåret som gått.
12/26/202329 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

235. Ekonomiskt lönsam flickaktighet

Internationell kritik mot debaclet på Naturhistoriska, 50-åringarna tar tempen med ungdomsbarometern, och efter ett år av Barbie och Taylor Swift, är det dags att lämna flick-kvinnan bakom oss? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
12/21/202335 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

234. Kanye Wests norsk nazist-black metal-summer

Burzum inspirerar Ye:s nya skivomslag, Bloomsburygruppens mode, Linda Staafs nya bok obekvämt nära verkligheten, nytt Onlyfans för gäris och ickebinäris. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
12/19/202325 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

233. Fräckt att skylla Göteborgs tjackaura på förortsgäng

Musikhistorien bevisar att droger är fundamentet för Göteborgs kulturliv, jul och kul-strul i Kungälv, och varför får Andrev Walden kritik för nya podden? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
12/14/202326 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

232. Höjden av framgång för en musiker: Sydamerikaturné

The Hives spelar i Venezuela, klädkedjan Zara har (förmodligen inte) tagit ställning för Gaza, Jon Fosse i Radioföljetången, och vad är egentligen grejen med Taylor Swift? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
12/12/202329 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

231. DN inleder julen med att ljuga

Ingen lyssnar på The Knife på julen, Islands statsminister släpper deckare, Kung Charles tar ställning om Parthenonfrisen, Valerie Kyeyune Bäckström om att vinna kritikpris, stökig recension i ETC. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
12/7/202330 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

230. Säpo är inte här och kan försvara sig (med Jan Guillou)

Kanada vägrar släppa in Jan Guillou på grund av KGB-kopplingar, Moa Wallins Strindbergs-exil, Balenciaga-visning i amerikansk stil, och Big Freds palestinasjal. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
12/5/202332 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

229. Linda Skugge bara

Allt om Linda Skugges genialiska podd och roll i offentligheten. Dessutom om vem som kan bli Svenska Dagbladets nya kulturchef, och romerska kejsaren Elagabalus får bli kejsarinna på brittisk museum. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
11/30/202339 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

228. ”Tjej-Hitler” är precis vad debattklimatet behövde

Nya bottennapp i det offentliga samtalet, Rosalía och Björk släpper anti-fisklåt, Historien om Sverige visar sig vara Historien om Danmark, och varför får inte Agneta Pleijel Augustpriset? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
11/28/202334 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

227.”A whore, a beta and a satanist”

Starka ord sedan QX utnämnt Kim Kardashian till en av årets män, Magdalena Anderssons tårar, Ai Wei Wei-utställning slopad, och är det okej av Ylva Johansson att sticka sockor i Europaparlamentet? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
11/23/202320 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

226. Rap efter 40? Det blir flöjttoner tack

André 3000 släpper den enda skivan han kan, Der Spiegel sågar Greta Thunberg, Snoop Dogg slutar röka gräs, och: debatt om vändningarna på Chalmers med Victor Malm och Roland Poirier Martinsson. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson får sällskap av Expressens kulturchef Victor Malm och filosofen Roland Poirier Martinsson.
11/21/202326 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

225. Femåringar är usla trälar

Bronsålderstema! Varför säger bronsåldern mer om vår tid än stenåldern? Vad skulle du lämna till framtidens arkeologer? Är vi säkra på att vi hittar vanliga människor i gravarna och inte galningar? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson har sett på SVT:s storsatsning Historien om Sverige. Dessutom släpper Dolly Parton en ny skiva.
11/16/202334 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

224. Är Knausgårds böcker bara deckare i fårakläder?

Under strecket om populärrealism, Stina Oscarssons märkliga valstrategi, Frej Larsson vevar mot Veckorevyn anno 1993, Nannas trollkarriär är över, och lyssnarfråga om snygga kläder. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
11/14/202327 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

223. Chocken: Australien leverar årtiondets poplåt

Inte bara surfing i Australien, toalettvärdar spanar efter droger, veganerna stod för årets prank, och hur skriver man deckare i våldsamma tider? Malin Persson Giolito och Johannes Selåker diskuterar. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson gästas av de två författarna Malin Persson Giolito och Johannes Selåker.
11/9/202327 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

222. Jag tar min korruption med ett stort glas mjölk, tack!

SVT-dokumentären Skamlös nominerad till Stora journalistpriset, Expressens nya byline-riktlinjer, Östgötacorren dumpar kulturredaktören, pinkwashing av Gustav II Adolf, och är AI-reportagen kul? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
11/7/202326 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

221. Skvaller-Mozarts spanska frukost

ETC:s intervju med mannen bakom Stoppa pressarna, upprop mot förändringar av Filosofiska rummet, Britney Spears nya bok, slöjdämnet under attack, samt frågelåda om höstmode och killkläder. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
11/2/202332 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

220. Madonnas groteska-jättesnygga era

Madonnas konsert i Stockholm, SAOB äntligen klar, Matthew Perry död, Augustpriset, och har snygga tjejer verkligen det lättare än andra? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
10/31/202332 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

219. Pranks, den nya performancekonsten

Prinsens nya designkollektion, Bandcamp slaktas av nya ägare, och kommer performancekonst att ersättas av pranks på youtube och reklamsamarbeten? Youtubern Fabian Svorono är på god väg i alla fall. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
10/25/202328 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

218. Henrik Jönssons nya talkshow får två pluppar

Youtube-libertarianen Henrik Jönsson startar eget P3 Klubben med statsministern och Army of Lovers, K-specialen om Camilla Henemark, och Lasse Berghagens politiska arv. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
10/23/202338 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

217. Leninpriset vs. Kalle Sändare-priset

ABBA-Björn får suspekt pris, japaner gillar äntligen koreaner, Tillsammans 99 och Lukas Moodysson, Beckham-dokumentären, Prince blir gravskändad. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
10/18/202332 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

216. Får vi inga fler popstjärnor efter Taylor Swift?

DN hotar med popstjärnestopp, Louise Glück död, klädernas dialektik, och kan Kristdemokraternas uråldriga devis leda till fred i Mellanöstern? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om veckan som gått.
10/16/202329 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

215. Modellscouterna måste lämna instagram

Kvinnor i Sverige växer upp utan modellscouter på gatorna, fredspristagare ger sig in i kongolesisk politik, fejkkonst såld på auktion, och: är läget så illa med subkulturerna som det sägs i debatten? Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
10/11/202326 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

214. Goda nyheter: Pete Doherty mår bra nu

Rockmannen Doherty verkar ha återhämtat sig från 00-talet, utställning om bortglömda skelett på Konstakademien, och vad skulle Jon Fosse säga om konflikten mellan Khloé och Kim Kardashian? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin ger 2,5 Jon Fosse av 5 till den senaste säsongen av The Kardashians.
10/9/202328 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

EXTRA: Nobelpris till Jon Fosse!

Vann fel norrman? Specialavsnitt där Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson reagerar på beskedet från Svenska Akademien.
10/5/20239 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

213. Datorn har en tråkig syn på Camilla Läckbergs konst

Nanna intervjuar Jonas Hassen Khemiri, kulturchefernas upprop får effekt direkt, Kvartals andefattiga kulturgranskningar, och kan Spotifys AI-vurm få P3 Klubben att slå i Gabon? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
10/4/202337 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

212. Får man gå på fest hos välfärdskapitalet?

Debatt mellan vänsterskribenterna Eric Rosén och Leonidas Aretakis efter Jan Emanuels svitfest på bokmässan. Dessutom: mordet på 2Pac verkar drygt 25 år senare närma sig en lösning. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson pratar ut om helgens bokmässa.
10/2/202324 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

211. Man får såga författare, om det är kul

Bokmässan startar och det är fullt litteraturtema: är svenska författare självupptagna? Hur hårt får man såga en författare? Vem ska läsa Annie Lööfs självbiografi? Och vad är tjejernas romarriket? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin ger sig in i den senaste månadens litteraturdebatt.
9/27/202328 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

210. Gunilla von Platen glömmer aldrig

Kuppen mot Paris modevecka, Murdoch lämnar över till sonen, Gunilla von Platens hämnd mot Anette Novak, folkhögskolor och studieförbund sura över nedskärningar, och sikherna i världspolitisk konflikt. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
9/25/202328 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

209. Vad blir bokslutet för Håkan Hellström AB?

Håkan Hellströms nya Hov1-låt, von Trier-följetången fortsätter, svensk hiphop går vilse i våldet, och varför kan SVT:s Trädgårdstider bli fällda i Granskningsnämnden men inte P3 Klubben? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson går igenom det senaste i kulturens värld.
9/20/202325 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

208. Ingen jobbar så hårt som Ann Heberlein

Ann Heberlein i bråk med Moa Wallins nya podd Fas 3, Socialstyrelsens nya alkoholrekommendationer, Fernando Botero, och Karin af Klintbergs serie Kungen och Jag. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
9/18/202328 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

207. Allvarligt talat med P3 Klubben

Varför går Vogue med förlust? Hur gör man för att inte vara en pick me-girl? Är alla roliga tjejer singlar? I detta avsnitt besvaras lyssnarnas frågor! Dessutom: kritikerna har fel om pjäsen Europeana. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin stjäl likt genier från P1:s flaggskepp Allvarligt talat, och svarar på läsarnas frågor.
9/13/202326 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

206. Hets mot folkgrupp att bli kallad ”Karen”

Kvinnan med basketbollen, TV4 slaktar tablån, låtsad konflikt om Bradley Coopers näsa, Catia Hultquist ger sig in i Skugge-debatten, och hur styrker man den goda karaktären hos en våldtäktsdömd vän? Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin har tjejpodd.
9/11/202326 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

205. Latinamerikaspecial med Henrik Brandão Jönsson

Bolsonaro i smuggelhärva, rock-liberalen Milei i Argentina, 50 år sen statskuppen i Chile, och den nya narkostaten Ecuador? DN:s korre på besök för ett specialavsnitt om den roligaste kontinenten. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson får besök av Henrik Brandão Jönsson för att prata om vad som händer på andra sidan Atlanten.
9/6/202334 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

204. När drogerna tar slut på Burning Man

Jimmie är upptagen den dagen, tech-entreprenörer strandade i öknen, Mikael Wiehe sågar Pinochet i ny tidskrift, emo-poeten Ebba Busch, bråk om Supreme och Acne Studios, och krisen på Nationalmuseum. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om en fullspäckad kulturvecka.
9/4/202332 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

203. Sundsvall - där många känner många

Jörn Donners aska, Prins Daniels Svensk pop utan stopp-musiksmak, Lars von Triers kontaktannons, och Sundsvalls Swishlista. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
8/30/202328 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

202. Är Gud emot Moderaterna i Norrköping!?

Hårda ord när teaterchefen Nils Poletti debatterar Norrköpings kulturpolitik med Sophia Jarl (M). Dessutom: Stig Larsson bestulen, And just like that, och allt om Bonniers-festen på Nedre Manilla! Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin huserar en minst sagt livad debatt.
8/28/202337 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

201. Kan vi skylla allt på utomjordingarna? (Med Clas Svahn)

UFO-special med DN-veteranen och UFO-experten Clas Svahn, Tyskland följer Nannas råd om drogförsäljning hos föreningslivet, Daft Punk-bok, och: Skådespelarsverige lovar att hålla tyst i tre minuter!
8/23/202332 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

200. Vad gjorde du den 21 november 2007?

Ebba Busch glömmer aldrig en oförrätt, blandade känslor inför VM-bronset, tech-killarna har upptäckt Italien, och allt om Linda Skugge! Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
8/21/202329 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

199. Borrelia - inte bara för influencers?

Köpenhamn fashion week, Ryssland världsbäst på censur, The Band-gitarristen död, ny Tove Ditlevsen-bok skapar rabalder i Danmark, och: platsar Borrelia på listan över de sexigaste sjukdomarna? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om veckan som gått.
8/16/202328 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

198. Ekonomiskt oberoende prasselbyxor

Svenska djurparker rankas, gästlistan till Kristerssons Pride-mingel äntligen släppt, allt om Hosoi-festivalens besökare, och Sommar i P1-recensionerna. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
8/14/202326 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

197. Giorgia Meloni gör bandet Placebo aktuellt igen

Håller musiken på att bli politisk igen? Ska Sverige lämna tillbaka Etnografiskas prylar till ursprungsländerna? Och försöker Disney gömma sin nya Atatürk-serie för att undgå kritik? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson försöker besvara de stora frågorna från veckan som gått.
8/9/202321 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

196. Stockholm Pride - barnens högtid

VM-yra, politik och kalabalik under Stockholm Pride, och urartad kulturfestival på Järvafältet. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om en vecka av trams och mingel.
8/7/202327 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

195. Nothing compares 2 Leif GW Perssons författartips

Sinéad O'Connor, Sinéad O'Connor, Sinéad O'Connor. Men också: Eldkvarns medlemmar verkar inte gilla varann, Cardi B kastar mikrofon på publiken, samt författartips från TV4:s Nyhetsmorgon. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson rundar av sommaren.
8/2/202332 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Censurmedley i P3

Producenten är på semester så Nanna har skapat en topp 3 lista över saker hon sagt som blivit censurerande under året. Bland annat att världens bästa bok heter Spelet och är skriven av Neil Strauss. Kristofer tänker på Elon Musks porrmissbruk och irriteras över hur namnbytet på twitter påminner honom om hans egna oäktenskapliga laster. Sen har vi som alla andra sett Barbiefilmen, Nanna var den enda i biosalongen som bar Palestinasjal. Kristofer läser som vanligt tidningen. Den här gången en artikel av Lena Andersson SOM FICK HONOM ÅTERIGEN ATT FASA ÖVER SAMTIDENS OFÖRMÅGA ATT TÄNKA KRING MODE OCH SUBKULTUR.Det vanliga om det vanliga OCH Glad sommar.
7/26/202330 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

193. Om dejting (med Nora Adin Fares)

Sommarspecial med journalisten och manusförfattaren Nora Adin Fares om dejting i det 21:a århundradet, om tinder, italienare och projektledning av dejter. Nanna Olasdotter Hallberg får besök av Nora Adin Fares.
7/19/202333 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

192. We're here, we're kyrktanter, get used to it!

Xavier Dolan lägger ner, manusförfattare strejkar, Kajsa Ekis Ekmans modetips, och Kristofer är tillbaka från semester i Berlin och ondgör sig över kyrktantifieringen av Sveriges offentlighet. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson funderar på om Pride verkligen är "för alla".
7/12/202330 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

191. Om 90-talet (med Andres Lokko)

Sommarspecial med musikjournalisten och Killinggänget-medlemmen Andres Lokko, om det sista årtiondet ny musik fortfarande gjordes - 90-talet. Nanna Olasdotter Hallberg tar tillfälle under sommaren att träffa svenska kulturpersonligheter för att prata om intressanta ämnen.
7/5/202333 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

190. Om Carl Jung (med Malena Ivarsson)

Sommarspecial med sexologen och poddaren Malena Ivarsson om den schweiziske psykiatern Carl Jung. Nanna Olasdotter Hallberg tar tillfälle under sommaren att träffa svenska kulturpersonligheter för att prata om intressanta ämnen.
6/28/202332 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

189. Är det The Weeknds nya tv-serie eller en IS-video?

Bokmässan försöker låta som en ravefest i skogen, The Weeknds nya tv-serie (The Idol) blandar och ger, samt intervju med BDSM-utövaren och filosofen Jonna Bornemark: Vad är poängen med BDSM? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin får besök av filosofen Jonna Bornemark.
6/21/202333 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

188. Berlusconi var politikens Pet shop boys

Vi säger RIP till Silvio "Il Cavaliere" Berlusconi, pratar om Max Maras visning i Stockholms stadshus, noterar att Aftonbladet är på H&M igen, och Moa tvingar sig igenom SVT:s nya serie Drömlandet. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
6/19/202328 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

187. Får man trycka "Polizei" på en t-shirt? Ja!

SVT:s avpublicerade Mitt år med pygméstammen: är serien rasistisk och dålig? Dokumentärmakarna Linda Västrik och Jon Jordås diskuterar. Dessutom: Kanyes Polizei-tröja och ny Studio Ghibli-film. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson får besök av två dokumentärmakare för att bena i kontroversen kring SVT:s serie.
6/14/202331 minutes, 1 second
Episode Artwork

186. Nationaldagen är inget att fira - det är en kampdag!

Astrud Gilberto död, Roger Pontares "starka krafter" (1,7 promille), psykologiskt försvar mot EM i sex, och: flaggbråk och feststämning under nationalistveckorna mellan nationaldagen och midsommar. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om allt mellan hägg och syrén.
6/12/202331 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

185. Har Erik Galli och SD-Tobbe samma highlighter?

Önationen Tuvalu flyttar in i molnet, författaren Cyril Hellmans inhopp i P1-morgon, Erik Gallis SD-bögar, och Gudrun Sjödén flyr till New York där ingen hört talas om woke. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
6/7/202332 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

184. Efter SVT:s svek - Nanna rasar: ”Vill ha tillbaka kolonialsåpan”

SVT Play plockar ner "Mitt år med pygméstammen", Zlatans avsked, Sverige 500 år, Bookstagrambråk, och debatt med Eric Schüldt och Mikaela Blomqvist: Är alla nya hus fula? Och vad gör vi åt det? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
6/5/202333 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

183. Vad ska rapparna göra om gräset blir lagligt?

Hur mår det svenska gräset? Ett specialavsnitt där vi pratar med kulturskapare och forskare, och Nanna tar sig till och med in på en gymnasieskola för att trakassera ungdomar med näsvisa frågor. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar tempen på den halvheta cannabisdebatten.
5/31/202332 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

182. Omskärelse-turism hos pygméerna i SVT:s dokusåpa

Vampyrkapitalism, Arga Andersson, Tina Turners revansch, SVT:s vansinniga och underhållande kolonialsåpa, och: någon har försvarat postmodernismen på kultursidorna! Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer "Arga Andersson" Andersson om kulturveckan som gått.
5/29/202333 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

181. Förtjänar små barn balla kläder?

Holländsk knark-tv, Nanna hittar kärleken, hur klär man ett barn? och: vad ska bevaras om kriget kommer? Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson.
5/24/202326 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

180. Sjukt av Junior Brielle att inte komma från Stockholm

Är Östersund en småstad? Är Fredrik Strage från Stockholm? Klyftan mellan stad och land är åter uppe för diskussion. Dessutom: teater i Västerås, Håkan Nesser frias, och kyssens historia spåras. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
5/22/202331 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

179. Svek 2010-feminismen Joakim Lamotte?

DN:s Patrik Lundberg om pappafeministerna, Säpo har läst Foucault, Nanna startar rescue home för fula väskor, och löser vi gatuvåldet genom att säga åt ungdomar att slänga sin Gucci-keps? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar hjälp av kulturjournalisten Patrik Lundberg för att reda ut vad som hänt i veckan.
5/17/202332 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

178. Snapchat: ”Cannabis kan lindra ångest och depression”

Finlands Eurovision-svek, nya akademiledamöter, ledsna kulturarbetare, Snapchats cannabisrekommendationer och Uppdrag granskning vs Medierna rond 2. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar tillbaka allt gott de sagt om Finland det senaste året.
5/15/202329 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

177. Janne Josefssons Dumpen-debatt

Fasansfull debatt på publicistklubben, Håkan Nesser-kondomen, deprimerade debutanter, riksdagsförvaltningen vs medeltidsmuseet och AI-nytt. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
5/10/202333 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

176. Jimmie Åkesson: ”Skamlös vinhora”

Festlig partiledardebatt, märklig kröningsfest, inställd Uppdrag granskning-granskning, Bindefelds självbiografi, och vem lider mest i dessa svåra tider? Jo, Hannah och Amanda. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
5/8/202333 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

175. En femåring förstår Karin Boye, varför gör inte du det? (med Farah Abadi)

Farah Abadi gästar podden för att prata om Tranströmer, Karin Boye, förskolelärare, Melodifestivalen, och relationsråd. Dessutom, om Tucker Carlsons avsked från Fox News, och Frank Ocean på Coachella. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Farah Abadi försöker skilja på Tranströmer-dikter och Mello-låtar.
5/3/202328 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

174. Drömväskan/ Tjejpoddarnas svek

Veckans döingar, Michelle Hallström om vad Sophie Richies bröllop säger om hur vi ser på pengar, kristen musik, och Nanna försöker köpa väska: del 41502. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson får hjälp av Michelle Hallström med att reda ut kulturveckan som gått.
5/1/202333 minutes, 1 second
Episode Artwork

173. Sex kan också vara en mustig soppa eller en promenad (med Samanda Ekman)

Moa Wallins nepobaby-karriär och den nya tjejdiagnosen ADHD. I sexspalten med Samanda Ekman från podden Till Sängs besvaras frågor som: finns det något RFSU inte betraktar som en form av sex? Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin tar hjälp av Samanda Ekman för att förstå vår samtid.
4/26/202334 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

172. Sublimera Filip och Fredrik genom padelkonst (med Samanda Ekman)

Elle-galan, padelkonst och Caravaggio, 500-debatten, och arketypen Blond kvinna i Rom. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin tar hjälp av Samanda Ekman för att bena ut kulturveckan som gått.
4/24/202335 minutes
Episode Artwork

171. Johan Glans har aldrig varit en poddrubrik (med Ola Söderholm)

Därför är Johan Glans Sveriges bästa komiker, LVMH-kontoret stormas i Paris, kommer AI konkurrera ut svenska låtskrivare? Och kan syndikalister rädda oss från en plågsam remake påfilmen Cykeltjuven? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar hjälp av Ola Söderholm för att förklara hur Johan Glans sommarturné sålde 20 000 biljetter på en timme.
4/19/202334 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

170. ”Jag känner Dalai Lamas syster” (med Ola Söderholm)

Nanna försvarar Dalai Lama, Ola Söderholm försvarar Knausgård, Elon Musk bråkar med public service-bolag, och Carola-intervjun. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar hjälp av Ola Söderholm för att gå igenom kulturveckan som gått.
4/17/202333 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

169. Var det ”rostsnopp” det hette? (med Carl Cederström)

Författaren Carl Cederström gästar och berättar om att kallas "Guldmunken" i vuxen ålder, om manlig självhjälp, onani och städning. Dessutom: Donald Trump/ Jesus Kristus, och Schulman-grävet. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått med författaren Carl Cederström.
4/12/202334 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

168. Tips till Knausgård, ansträng dig lite mer

Carl-Michael Edenborg får skit i Norge efter att ha sågat Knausgårds nya bok, Polarpriset utan ambassadörshustrun, Läckberg pekas ut i mordrättegång, och Brasiliens kulturdepartement återuppstår. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin tar hjälp av Carl-Michael Edenborg för att gå igenom kulturveckan som gått.
4/10/202331 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

167. Som att åka forsränning genom posttraumatisk stress

Nanna hyllar pjäsen Irakisk Kristus, Zara Larsson i Vogue, sista säsongen av Succession, och får man gilla tecknade serier som vuxen? Kristofer har fått samlarutgåvan av serien Kalle och Hobbe Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
4/5/202324 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

166. Likheterna mellan Bianca Ingrosso och Benjamin Netanyahu

Miljardärerna och kulturen, Pablo Escobars flodhästar, Ryuichi Sakamoto, och likheter och skillnader mellan influencers och skandalomsusade politiker. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
4/3/202329 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

165. Riktningslös tjejenergi mellan lek och våld

Gwyneth Paltrows skidolycka, guldmunkar och -nunnor, Steve McQueens nya dokumentär, exkluderande recensioner av boken Häng city, och Nanna försöker post it-spåna fram en ny framtidsekonomi. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin försöker hänga med i kulturveckan som gått.
3/29/202330 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

164. Dags för Carina Bergfeldt att gå över till TV4?

Både Michelangelo och Carina Bergfeldt är i blåsväder, Daft Punks Random Access Memories fyller 10 år, och Nanna tar hjälp av SR:s reporter Jesper Lindau för att smälta firmafesten båda var på. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
3/27/202324 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

163. Den enda romerska kejsaren som hade platsat i Drag Race Sverige

Forskarna har upptäckt mannens penis, svenskar verkar älska auktoriteter, den fabulöse romerska kejsaren Elagabalus, och: förtjänar svenska tittare Drag Race Sverige? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/23/202328 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

162. Dom-reform eller sub-reform?

Grattis till Xi Jinping och Gianni Infantino, Nanna delar med sig av insikter från Italien och försöker häva ett köp, debatten om dom-reformen, och Drottning Kristina - den första utlandssvensken? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/21/202331 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

161. Varje kvinna förtjänar två veckor med en italienare

Nanna är i Rom och spanar efter kulturdebattens italienare med hjälp av sexologen Malena Ivarsson, Sommarboken blir film, kulturskolor skär ner, och Statens fastighetsverk - Sveriges Kris Jenner? Moa Wallin och Kristofer Andersson håller ställningarna i Stockholm medan Nanna Olasdotter Hallberg besöker Rom för att se om de svenska myterna om italienska män har verklighetsförankring.
3/16/202329 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

160. Varför har sexologer alltid tillgång till fjädrar?

Bottennapp för Östlund på Oscarsgalan, Moa utsedd till Sveriges 87:e kvinna, Drag Race Sverige, Yasins nya album, Nanna på uppdrag i Italien, och Kristofer tvivlar på kvällstidningssexologerna. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om kulturveckan som gått.
3/14/202331 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

159. Följer konjunkturen i Little Jinders hår (med Carolina Neurath)

Podden får besök av SVT:s ekonomistjärna för att reda i vad lågkonjunkturen innebär för plånboken, kärleken och kulturen. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Carolina Neurath pratar ekonomi.
3/9/202333 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

158. Generation Z skrattar åt Andrev Waldens ångest

Greta Thunbergs fetisch-kedjor, nyuppsättning av Stormen, ekonomiska klyftor på tapeten igen, lyssnarfrågor om ekonomi, och: vad har generation Z att förlora i den ekonomiska krisen? Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin håller tjejpodd med ekonomitema.
3/7/202328 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

157. Fomo av Lena Mellins avtackning

Magdalena Andersson kraschar Mellins avtackning, Lady Gagas hundnappare känner sig bedragen, ny film om kungen, SD i bråk om länsmuseet i Gävleborg, oinspirerande fotoutställning om David Bowie. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
3/2/202331 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

156. I betalt samarbete med begravningsbyrå

Ann Söderlund i blåsväder men inte Malin Berghagen, den verkliga Loreen-skandalen, 1.Cuz nya låt, ny Public Service-utredning, och Kerstin Ekman förklarar varför amerikaner inte får litteraturpriset. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om det senaste inom kulturen.
2/28/202329 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

155. När AI:n börjar gnälla om sin dag

Vivienne Westwoods begravning som en Sex and the city-scen, Houellebecqs senaste bok, ryssar och ukrainare i Sydamerika, AI-datorer lika gnälliga som människor, och: blev Pablo Neruda giftmördad? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
2/23/202330 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

154. Varje gång ett Jeff Koons-verk går i kras får en ängel sina vingar

Bret Easton Ellis nya roman, Pharrell Williams ny designchef på Louis Vuitton, Roald Dahls böcker skrivs om, porslinshund för 400000kr går i tusen bitar och Nannas nya personlighet: utlandssvensk. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
2/21/202332 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

153. Brandao-kväll i Rio de Janeiro

Nanna möter DN-korren, bokkris i Brasilien, Kelelas nya skiva, de fyra elementen i hiphop, Zara Larssons kontroversiella bio-utspel, och: är att läsa verkligen att resa? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Anderson får besök av författaren Zara Kjellner för att prata om brasiliansk kultur.
2/15/202334 minutes
Episode Artwork

152. Bajsattacken som skakar Tyskland, ett Sverige för vuxna

Rihanna på Superbowl, Nanna i Rio, Houellebecq försöker stoppa egna porrfilmen, Burt Bacharach död, och hundbajsskandalen som skakar balett-Tyskland. Nanna Olasdotter Hallberg rapporterar från Rio de Janeiro medan Kristoffer Andersson håller ställningarna i Sverige.
2/14/202328 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

151. Houellebecqs porrfilm lite seg i starten (med Björn Werner)

Jonatan Leandoers nya skiva, jägar- och samlarnytt med Karin Bojs, Michel Houellebecqs porrdebut, och vår tids stora fråga besvaras: Är e-böcker början på slutet för mänskligheten? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson gästas av kulturskribenten Björn Werner för att ta sig an de stora kulturfrågorna.
2/9/202332 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

150. ”Nightmare blunt rotation med Navid Modiri” (med Björn Werner)

Sista avsnittet av samtalsaktivist-podden "Hur kan vi?", Ruben Östlunds påstådda mobbningskampanj mot en filmkritiker, och Kentfansen blåsta av Kent. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson får besök av kulturskribenten Björn Werner för att prata om kulturcheferi, samtalsaktivism och kulturkritik.
2/7/202333 minutes
Episode Artwork

149. Fröken Snusk och 1.Cuz har avslutat rasismen i Sverige

Handbollslåten Stad i ljus, censurerad Narendra Modi-dokumentär, radiopratare tar över tidningarna, modeveckan i Paris, och: äntligen kom låten som förenar orten och glesbygden! Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått.
2/2/202328 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

148. Att komma från Järva är nya Springsteen 1975

Zara Larssons Burzum-tröja, Guldbaggar och Oscarsnomineringar, alla vill komma från Järvafältet, och: är otrohet verkligen det största sveket i ett förhållande? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin går igenom kulturveckan som gått.
1/31/202325 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

147. Marknaden vidöppen för ett lesbiskt influencerpar

Vilka blir Mark Levengoods och Jonas Gardells arvtagare, Eric Schüldts podd-avsked, musik från dödsbädden, och Kristofer utnämner galaxens största sellouts. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått.
1/26/202332 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

146. Till försvar för SVT:s nepobaby-satsning

Familjen August i Händelser vid vatten, svenskt pyssel kränker Erdogan, tjuvfiske är inget skämt, och: nu tvingar oss 40-talisterna att lära oss allt om deras sexliv. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson om kulturveckan som gått.
1/24/202330 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

145. Prins Harrys oidipala självbiografi

Jobbig prinsbok, ny dokumentär om Amelia Adamo, supermodellen Tatjana Patitz, Johnny Rotten i irländska mello, och recession-core: är det dags att klä ned sig inför recessionen? Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått.
1/19/202333 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

144. Nu ska frågan avgöras: finns själen?

Eric Schüldt och Farshid Jalalvand debatterar den eviga frågan, Erdogan-docka hängd i Stockholm, danstillståndet slopas, folkbildningspris till Sabaton ifrågasätts. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått.
1/17/202328 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

143. Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles

Filmklubb! Världens numera bästa film diskuteras, men också skandal kring gamla Romeo och Julia-skådisar, den indiska succéfilmen RRR, och Fredrik Eklunds nya podd Frekvensen. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson håller filmklubb.
1/12/202332 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

142. Jan Gradvalls EU-spellista

Kristofer kommer med alternativa förslag till den gräsliga EU-spellistan, gangster-skvaller sprids på insta, Brasilien tar efter USA som vanligt, och kungen har varit ute och vevat i tv. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson går igenom det senaste från kulturveckan som gått.
1/10/202333 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

141. Varför blir det alltid så töntigt kring Selma Lagerlöf?

Årets ny(gamla) ord, töntig dokumentär om Selma Lagerlöf, det rojalistiska eller möjligen republikanska året framför oss, och återigen debatteras kulturdebatten.
1/5/202334 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

140. Elisabet Höglund rankar de snyggaste centerpartisterna

Elisabet Höglund har redan hunnit hamna i blåsväder, Lena Olins nyårsklänning, Greta Thunbergs bråk med Andrew Tate, Vivienne Westwoods osexiga sexkläder, och: vem ska förlåta Margaux Dietz? Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom nyårets kultur.
1/3/202327 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

139. Årets verk: den stulna gäddan i Knivsta

Det är snart ett nytt år och det gamla ska summeras! Tjejpodden går igenom kärleksåret och diskuterar vilka som varit årets par, årets verk, årets kulturbråk, och minns märkliga nyårsfester. Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin ringer ut det gamla och ringer in det nya.
12/29/202227 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

138. Drömtydning - perfekt i mellandagarna

Tjejpodd om Swedenborg, Freud, Björn af Kleen, Fanny och Alexander, året med kungafamiljen. Dessutom besvaras de stora frågorna om julen, som: är det barnens eller inredningens högtid? Nanna Olasdotter Hallberg och Moa Wallin tipsar om aktiviteter i mellandagarna.
12/27/202231 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

137. Så har du aldrig sett Ingrossos förut: på trendig nattklubb

Konstepidemin, Konsumentverket på jakt efter Pontus Rasmusson, Ingrossos som vi aldrig sett dem förut, ny dokumentär om farliga skönhetsingrepp, gen Z introducerar könsöverskridande mode.
12/22/202230 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

136. Varför hatar Moa Wallin kultur för barnen?

Podden i kulturdebatt efter Moas angrepp på barnen, Disneyfieringen av Furuviken-aporna, högstadiekultur i riksdagen, och Kristofer tipsar om julmusik. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin går igenom det senaste inom kulturen.
12/20/202229 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

135. Morrissey kanske har en pytteliten poäng

Nattfestival i Korpilombolo, Meghan Markle och prins Harry gnäller i 100 volymer, Putin-journalistik i Aftonbladet, julklappstips, och Morrisseys första intervju på evigheter.
12/15/202237 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

134. Navid Modiris nya bok om Navid Modiri

Dickpicks i Bromölla, fest under nobelveckan, AI:n som (kanske) kommer ta Kristofers jobb, sexlösa par i White Lotus, och bråket om Navid Modiris bok: vem har rätt till minnet av en bortgången person? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson pratar om kulturveckan som gått.
12/13/202234 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

133. Förstår recensenterna att julkalendern är för barn?

Michael Jacksons Thriller fyller 40, ny debatt om Palmemordslitteratur, fast fashion i tidningarna igen och: Varför skryter recensenterna med att de hänger med i julkalendern? Med Nannas Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin.
12/8/202224 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

132. Jaktsäsong på Björn Werner

Full kalabalik efter Werners text om Augustpriset, Kanyes nya upptåg, bristande kvalitet på Konstfacks julmarknad, och hiphoparna rasar igen - denna gång på P3 Guld. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin går igenom kulturveckan som gått.
12/6/202230 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

131. Tänk att få äta lunch vid det coola bordet, med freudianerna

Bråk i Göteborg, Luciasången: är den dålig och sjungs den i fel tonart? Julbråken är här! SD ger sig på fransmännen, Boy from heaven, Pappa-debatten: rond 5000, och: Hot Chip existerar fortfarande!
12/1/202235 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

130. Pontus Rasmussons försvarstal

Barn-influencerns försvarstal i Lilla Aktuellt, Johan Hilton ny kulturchef på GP, demonstrationer i Kina, uppehållstillstånd för rysk journalist, och Balenciaga flirtar med pedofili i ny kampanj. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson går igenom det senaste i kulturvärlden.
11/29/202232 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

129. Får man göra reklam för anorexi?

Hård debatt om Sara Meidells anorexi-bok, rysk journalist hotas av utvisning, modedesignern Dries van Notens kollektion med Stüssy, och Marcel Prousts frågeformulär återbesöks 200 år efter hans död. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson pratar om det senaste i kulturens värld.
11/24/202227 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

128. Gianni Infantinos plagiat på Linnéa Claesons plagiat

VM i Qatar sätter i gång, Hedi Frieds bortgång, ny musik från Yasin, och SVT:s Tre Pappor. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin om det senaste i kulturvärlden.
11/22/202236 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

127. Därför är Pete Davidson perfekt kondommaterial

Pete Davidson/Emily Ratajkowski, kaos på Twitter, Sergei Lavrov och Basquiat, ekonomer utformar nytt filmstöd, bråk om spriten på Tidö slott, nya rön om baskisk kultur, och Bob Dylan sämsta verk. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson diskuterar det senaste inom kulturen.
11/17/202257 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

126. Rör inte mitt snus, SVT!

Alla kastar sten på Margaux Dietz, SVT:s nya serie om tjejsnus, Italiens försök att stoppa rejvkulturen, Nanna får rätt om konspirationen mot kurderna, och får man kulturjobb genom att vara snygg? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin tar sig an kulturveckan som gått.
11/10/202254 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

125. Ola Söderholm: Att bli en bra shitposter är det enda Elon Musk inte kan köpa

Elon Musks olyckliga köp av Twitter, Spotify i bråk med Apple, Taylor Swift och Rihannas nya släpp, mordet på rapparen Takeoff, Lars Noréns dagböcker, och kärnkraftsfrågan. Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar hjälp av Ola Söderholm för att gå igenom kulturveckan som gått.
11/3/202259 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

124. Vi måste alla hjälpas åt att hålla Ruben Östlund ödmjuk

Ny kulturminister, nytt vasa-skepp, soppa vs tavlor, augustprisnomineringar, filmfestival i Litauen, Tibet-nytt, och: visar den försvunna ormen att vi befinner oss i en betaversion av samhället? Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson går igenom kulturveckan som gått.
10/26/202258 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

123. SPECIAL: Ett år sedan mordet på Einár

Det är ett år sedan den svenske artisten dog, och podden försöker bena ut vad som hänt i musiken, samhället och kulturdebatten sedan dess. Nanna Olasdotter Hallberg, Saga Cavallin och Kristofer Andersson diskuterar året som gått.
10/19/202241 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

122. Jens Liljestrands vasektomi

De självvalda beta-männen" blir allt fler, skrivgäri vinner nobelpriset, Iran-protest på röda mattan, fuskfest i irländsk dans och fisketävlingar, och Victor Malm konfronteras med sina boktips. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson sätter tänderna i kulturveckan som gått.
10/12/202256 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

121. Ingen rappar bättre än Ebba-Witt Brattström

Frida Kahlo i metaverse, modeveckan i Paris, Ebba Witts svavelosande debattartikel, Kompani Svan på Kanal 5, Svante Pääbos nobelpris, och vilken väg väljer svensken i krisen: sissy eller sisu? Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson firar ännu ett svenskt nobelpris, och dissekerar kulturveckan som gått.
10/5/202256 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

120. På bokmässan kan ingen höra dig podda

Protesterna i Iran, Pharoah Sanders död, priset på hummer, samt de tunga frågorna efter bokmässan: Hur mår det skrivna ordet? Kan mässan föryngras? Och lever vi i Handmaid's Tale-världen? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin är tillbaka från bokmässan i Göteborg.
9/28/202252 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

119. Pontus Rasmussons uppgång och fall

Björks fejk-dåliga engelska, Katrin Zytomierskas provocerande kalas, Fet-Mats och Elizabeth II:s begravning, GTA-läcka, klädmärket/regionen Patagonia, Jean-Luc Godards död Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar sig an den fullsmockade kulturveckan som gått.
9/21/202256 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

118. Hanif Bali: ”Ska vi riva eller spränga P3-huset?”

Moderata porrvanor, fuskskandal i schackvärlden, kris i Kinas konstfabrik, Elizabeth II:s bortgång, ungdomens partisympatier, och: kommer Nanna ersättas av Rebecka Fallenkvist från Riks efter valet? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin tar sig an kulturveckan som gått, och hoppas att Hanif Bali bara skojar om att jämna radiohuset med marken.
9/14/202254 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

117. Reggaemoderaterna: "Kulturpersoner är inte vänster"

Camilla Läckbergs hämndaktioner, Barbara Ehrenreich, Björks nya podd och singel, samt utfrågning med moderaternas kulturpolitiska talesperson Kristina Axén Olin. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin tar sig an kulturveckan som gått och gör valrörelsens sista kulturpolitiska utfrågning.
9/7/202259 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

116. Amanda Lind: ”Människor är inte kackerlackor”

Amanda Lind (mp) får svara på provocerande frågor om ayahuasca. Svetlana Aleksijevitj böcker stoppas i Belarus, Kajsa Ekis Ekmans nya jobb(?), och AI-rapparen FN Meka - det senaste offret för cancelkultur. Nanna Olasdotter Hallberg, Moa Wallin och Kristofer Andersson tar sig an den senaste veckans cancellerade kulturpersoner och frågar ut den före detta kulturministern.
8/31/202251 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

115. Jeanette Gustafsdotter: "Kuken!"

Kulturministern blir utfrågad om sitt år i regeringen, motorcyklar och provocerande konst. Dessutom: Leon Vitali, E-Types barnlycka, Anna Book och Håkan Hellström. Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin frågar ut kulturminister Jeanette Gustafsdotter och diskuterar kulturveckan som gått.
8/24/202249 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

114. Moa Wallin går på konstpromenad

Moa Wallin i bråk med kommunen, attacken mot Salman Rushdie, autistisk skrivkurs, medium låg bakom konstkupp i Brasilien, och har zoomer-generationen upptäckt att Metallica är "problematiska"? Nanna Olasdotter Hallberg, Kristofer Andersson och Moa Wallin jämför sina fysiska åkommor och tar sig an kulturveckan som gått,
8/17/202244 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

113. SVT: ”Förstagångsväljarna är dumma i hela huvudet”

SVT:s hjärndöda valsatsningar för unga, slut mellan Kim K och Pete Davidsson, 3 döda kändisar, Alex Jones-rättegången, Ebba Buschs bråk med Dyngbaggegalan Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson tar sig an kulturveckan som gått, och anklagar SVT för att ha alltför låga tankar om unga väljare.
8/10/202249 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

112. Ingmar Bergman: ”Det var rätt att baby-trappa mig”

Alternativ Bergman-vecka med fabulerade citat, Emily Ratajkowskis skilsmässa, Saga unnar inte Olena Zelenska att se bra ut i Vogue, och: därför har Andres Lokko fel om Beyoncés nya album. Nanna Olasdotter Hallberg och Saga Cavallin pratar om kulturveckan som gått.
8/3/202256 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

111. Mediechefer som kastar sten i frysboxar

Storbråk mellan DN och SR, ockuperad ö i Kroatien, konstbiennal i Kosovo, SVT-dokumentär om Ahmadu Jah, och ny tv-serie om Gilberto Gil. Kristofer Andersson och Donia Saleh pratar om kulturveckan som gått.
7/27/202236 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

110. Ingen lyssnar egentligen på Albin Lee Meldau

Idel Emmynomineringar för Succession, Drakes pinsamma sejour i Stockholm, partiledarnas oinspirerade favoritlåtar, tupérykten om Harry Styles, och Kristofer tipsar om sommarens bästa musik. I den veckas sommarversion av Klubben tar sig Saga Cavallin och Kristofer Andersson an veckans kulturnyheter.
7/20/202248 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

109. Terrorstämpling - det nya kulturpriset?

Turkiets jakt på kulturpersonligheter, Channel Orange fyller 10 år, Delia Owens mörka förflutna i zambisk antitjuvjakts-milis, skilsmässodokumentär på SVT, och: behövs gaybarer? I denna veckas sommarupplaga av Klubben tar sig Kristofer Andersson och Donia Saleh an veckans kulturnyheter och delar med sig av sina tips på läsning och tittning i sommar.
7/13/202237 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

108. Är norsk black metal på väg in i finrummet?

Hårda bud från Musikförläggarna, Kate Bush tjänar multum på Stranger Things, Lil Nas X i beef med musikgala, och Saga Cavallins Norgeresa: Munch, metal, och Megan Thee Stallion. Och Yasin. Saga Cavallin har varit i Norge på festivalen Kadetten och sett både Megan Thee Stallion och Yasin (som de svenska kulturredaktionerna redan tycks ha glömt att de lovat skriva mer om). Dessutom en Edvard Munch-utställning som lyfter frågan om norsk black metal kommit över kyrkbrännar-stämpeln?Kristofer firar att det ibland lönar sig att inte sälja sig, efter att ha läst om hur mycket pengar Kate Bush drar in på sin gamla hit Running up that hill, sedan den spelats i Stranger things.
7/6/202241 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

107. Ebbas starkaste kulturupplevelse: ”Carl Larsson generellt”

Ny unisex-folkdräkt, förfalskade Basquiat-målningar, sommarpratare, nya mediestödet, boktips, och ska barn sjunga om mord på skolavslutningar? Nanna Hallberg och Donia Saleh går igenom veckans kulturnyheter. Viktiga frågor besvaras som: Vilka böcker ska man läsa i sommar? Hur tar man reda på om en tavla är förfalskad? Och är det bara stockholmare som bryr sig om mode på ett äckligt sätt?
6/29/202238 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

106. Äntligen gör Little Jinder låtar för Svensktoppen!

Little Jinders och Beyonces nya, Katrin Zytomierska vs Gerard Piqué, Jan Guillou vs Skatteverket, Sture Allén och Gamla Ullevi, intervju med ärkebiskopen, och Nanna har hittat framtidens kulturmän! Kristofer hyllar Little Jinders som "ett gammalt freaks försök till masskommunikation", fast på ett bra sätt. Även Beyonces nya singel lyfts för sina referenser till gammal house. Nanna intervjuar tillträdande ärkebiskopen Martin Modéus om sökande svenskar, syndens plats i religionen, och om huruvida man verkligen kan förlåta sig själv. Dessutom har hon hittat de unga kulturmän som på sistone efterlysts på kultursidorna.
6/22/202258 minutes, 1 second
Episode Artwork

105. Allt om Bibi Rödöös beef (med Sigge Eklund)

Sigge Eklund gästar podden för ett samtal om arketyper, hundar och varför han inte får sommarprata. Nanna har sett filmen Driver dagg faller regn, som handlar om svensk hederskultur. Kristofer berättar om bråket mellan ett gäng pedofiljägare och en svensk komiker - det är otroligt nog inte Mr. Cool det handlar om. Moa har nyheter om en försvunnen Hollywoodschimpans och om Expressens "knarkfabrik"-artikel.
6/15/20221 hour, 10 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

104. Det blev ingen efterfest med Jordan B Peterson

Nanna försöker hitta ett scoop om att Mattias Karlsson (SD) ätit middag med Jordan B Peterson. Dessutom besök av Erik Galli som tycker att HBTQ-rörelsen måste försöka byta namn på apkopporna. I avsnittet erkänner Nanna också att hon råkat vara elak mot Jens Liljestrand. Kristofer har lyssnat på Einárs postuma album som nu släpps.
6/8/202244 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

103. Ricky Gervais - gråtskratt-emojin personifierad (med Ola Söderholm)

Algoritmbaserad ståuppkomik, #swedengate, tårtningen av Mona Lisa, storslam i Cannes, kritiken mot filmen Sabaya - en antikurdisk konspiration? Och varför flyr unga män kultursidorna? Ola Söderholm, känd bland annat från podden Stormens utveckling, gästar för att prata om Ricky Gervais nya ståupp-special - som tyvärr mest ekar av sociala medier. Kristofer funderar på om yrket kulturjournalist är det nya lärare, att statusen sjunker på yrket i takt med att kvinnorna kommer in i branschen. Nanna sätter sig in i kritiken mot den tidigare hyllade dokumentären Sabaya, och anar att hon är en konspiration på spåren.
6/1/20221 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

102. Kan latinamerikansk panflöjtsmusik göra Vänstern mer folkliga?

Vänstern frågas ut, Anna Delveys konstvernissage, von Triers och Moodyssons uppföljare till hitsen, Vangelis bortgång, Harry Styles nya album i japansk citypop-stil, och Nanna har sett The Northman. Vänsterpartiets kulturpolitiska talesperson Vasiliki Tsouplaki besöker podden för att prata om panflöjter, armlängds avstånd och varför Bäst i test ska finansieras med skattemedel.Nanna har sett vikingaeposet The Northman på bio och funderar på hämndens roll i det moderna samhället. Kristofer hyllar att Harry Styles äntligen slutar försöka rocka på sitt nya album.
5/25/202249 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

101. Premium mediocre / domestic cozy (med Paparazzipodden)

Kylie Jenner och Sovjetunionen, dödad al Jazeera-journalist, Bianca Ingrossos adoptionssug, ny kategori på Grindr, Kendrick Lamars nya skiva, Billboard music awards, och därför suger 70-talisterna. Michelle Hallström från Paparazzipodden gästar, och berättar i SvD-stil om "Min helg", där hon mest scrollat i olika sociala medier och lärt sig nya ord - och vad som förenar Kylie Jenners ansikte och Sovjetunionens fall.Kristofer ger sig på ännu en käpphäst när han surar över att kritikerna beskriver Kendrick Lamars nya skiva som "litteratur" - som om popmusik inte är fint nog?I podden besvaras också frågor som: Vad är en "side" i Grindr-sammanhang? Bor man helst i Bert Karlssons flyktingläger eller i Bianca Ingrossos barnhem? Är modellen Cara Delevingne bästa vän med artisten Megan Thee Stallion?
5/18/202254 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

100. KD: Jackson Pollock är en slapp konstnär

Roland Utbult (KD) tar ställning mot slapp konst, Kristofer tar ställning mot pinsamma politiska ställningstaganden från musiker, dessutom Depp/Heard-rättegången och Kendrick Lamars nya låt. Kristdemokraternas rockstjärna/kulturpolitiska talesperson Roland Utbult besöker studion och pratar om porrfilter, public service och sin egen musikkarriär."Har inte Ukrainarna lidit nog?" frågar sig Kristofer efter nyheten om att U2 spelat på en tunnelbanestation i Kiev. Han listar också fem andra pinsamma ögonblick genom historien när politiken krockat med musiken.I avsnittet avhandlas också den tragiska nyheten att ytterligare en av Nick Caves söner dött, det senaste om dödsskjutningen av Einár, Kendrick Lamars nya låt, och hysterin över Depp/Heard-rättegången i sociala medier.
5/11/202248 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

99. Donia Saleh: Film är för barn, vuxna läser böcker

Galasäsong med Kakan och Ebba, nya attacker mot Astrid, HBTQ-rörelsens nya ledare Disney, och finns ondska? Nanna söker svar hos landets minst kontroversiella experter. Donia Saleh tar första maj i akt och tittar på film om arbete - men ifrågasätter om film är rätt medium för att gestalta monotona arbetsuppgifter. Nanna Hallberg försöker ta reda på om ondskan existerar, och kontaktar Ann Heberlein och Tobias Hübinette. Kristofer undrar varför Disney hamnat i bräschen för HBTQ-rörelsen i Florida.Det har också varit galasäsong och Kakan Hermansson, Ebba Busch och Kim Kardashian har alla varit i blåsväder. Dessutom: Ytterligare påhopp mot nationalklenoden Astrid Lindgren - denna gång från öster.
5/4/202257 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

98. Dags för centern att välja - kokain eller cannabis

Tv-rättegång i USA, nya angrepp på Astrid Lindgren, Elon Musk köper Twitter, Daniel Sjölins bok utan A, och utfrågning om Centerpartiets kulturpolitik. Moa Wallin och Nanna Hallberg grillar Centerpartiets kulturpolitiska talesperson Catarina Deremar inför valet och kräver svar på frågor om skolbibliotek, bojkott av rysk konst, och framför allt: Är centern ett parti för kokainister i städerna, eller cannabisbönder på glesbygden?Kristofer Andersson gör avbön efter att tidigare ha varit en av dem som retat Daniel Sjölin för hans senaste projekt, boken utan bokstaven A. Nu hyllas Sjölin istället som en modig gränsöverskridare.Dessutom: Elon Musk tar kontroll över demokratin, Johnny Depp-rättegången, och orättvis kritik mot ständigt nobelpristippade Astrid Lindgren.
4/27/202253 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

97. Saga Cavallin: Skicka Alexander Bard till Haag

Nanna, Kristofer och Saga diskuterar Jessika Gedin & LaCamilla, Ukrainska institutet & Yung Lean, Mac Miller & fentanyl, 3x svenskt i Cannes, 3x "Yttersta domen", The Kardashians, Saults nya skiva. Saga Cavallin tecknar två parallella livshistorier i Jessika Gedin och Camilla Henemark, om att vara en underdog respektive ha underdog-attityd.I väntan på undergången återupplivar Nanna segmentet Bildningshålet, och berättar om tre verk med titeln "Yttersta domen."Kristofer har sett The Kardashians och undrar hur man kan vara så nostalgisk om ett tv-program som lades ner bara förra året.
4/20/202256 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

96. ”Besök inte min grav, Gunilla Brodrej”

Moa Wallin har sett en dokumentär om poeten Bodil Malmsten och funderar på vilka meddelanden hon ska lämna till sin hatare när hon går bort. I veckan som gått har tidningen Dagens ETC gjort sig av med ledarskribenten Kajsa Ekis Ekman efter att hon skrivit en text som tidningen valt att publicera. Kristofer oroar sig för sin egen framtid på Aftonbladets kultursida.Nanna har försökt sätta sig in i riksdagsvalet genom att titta på influencern Margaux Dietz politikerutfrågningar, men hittar ingen politik i klippen. Nu är hon rädd att även P3 Klubbens utfrågningar framstår som dumma.Britney Spears har blivit gravid, och nya L-ledaren Johan Pehrsons har gett sig in i debatten om Filmstadens förbud mot medhavda popcorn. Efter beskedet om att en balalajka-konsert ställts in frågar sig också podden: kan man spela ett triangelformat stränginstrument okommenterat i dessa tider?
4/13/202255 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

95. Donia Saleh: Varför bifogar SVT instruktioner till Zelenskyj-filmen?

Klubbens nya röst, författaren Donia Saleh, tittar på "Folkets tjänare" på SVT och undrar varför instruktioner ingår. Dessutom: Nuda Paper, ljudboken, The man of street och Elon Musk i Berlin. Donia Saleh söker svar på frågan om SVT:s pekpinnar i en 30 år gammal anekdot, om när en ABF-gubbe avbröt en Slavoj Zizek-föreläsning på ett amerikanskt universitet.Kristofer Andersson nystar i den komplicerade debatten kring författaren The man of street, som för hundra år sedan skrev en bok som ingen läste. Nu ges boken ut igen - men landets litterära giganter är inte överens om hur bortglömd boken var.Dessutom: Elon Musk blir portad på Berghain och Kristofer sågar ljudböcker (igen). Nanna sågar Frida Vegas text i Expressen om den egna tidskriften Nuda Paper, och frågar sig: varför inte bara säga att man gillar att tjäna pengar?
4/6/202247 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

94. Vad döljer Liberalerna om Docklands?

Oscarsgalan, Spotify, hamburgerkedjan Onkel Vanja och Stina Wollter. Dessutom: utfrågning av Liberalernas kulturpolitiske talesperson, Christer Nylander. Detta är det första i en serie avsnitt där vi frågar ut riksdagspartiernas kulturpolitiker. Först ut är Christer Nylander (L), ordförande i kulturutskottet, som får tuffa frågor om astrologi och rysk film, men också skolbibliotek och avdragsrätt för konstinköp.Nanna, Moa och Kristofer avhandlar också Will Smith på Oscarsgalan, fejkartister på Spotify och fejkföretag i Ryssland, och Stina Wollters instagram.
3/30/202251 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

93. Saga Cavallin: Hur blir man som Gunilla von Platen?

DN:s bråkstake Saga Cavallin ser realitygenrens och entreprenörskultens falnande stjärnor i den svenska versionen av The Apprentice. Nanna grillar poddens nytillskott med integritetskränkande frågor om hennes relation till arvssynden, melodifestivalen, och vilken som är den sämsta konstformen.Kristofer har äntligen kommit tillrätta med kulturjournalistens svåra roll i tider av krig och kris: att tipsa om sjyssta grejer man sett och hört.Kanye West har blivit portad från grammys efter att han råkat näthata programledaren, Cissi Wallin frias från förtal för sin bok, och Rosalía har släppt en ny skiva. Podden tar också itu med frågan om modemagasinens vara eller icke vara, efter nyheten om att flera medarbetare sagt upp sig från Vogue Scandinavia i protest.Dessutom besvaras den eviga frågan: när är ett barn för gammalt för att en influencer ska kunna byta namn på barnet?
3/24/20221 hour, 1 minute, 30 seconds
Episode Artwork

92. Emo-Batman och tråk-Babel

Moa ger sig ut i verkligheten och ser den nya hormonstinna Batman-filmen medan Kristofer somnar till SVT:s flaggskepp Babel. Även Nanna har gett sig ut i verkligheten och funderar på om Kristofer kan ha rätt när han ständigt dissar dokumentärfilmsfestivalen Tempo. Hon noterar också att Emmanuel Macron verkar försöka sno Zelenskyjs stil för att tuffa till sig inför franska valet.Dessutom diskuteras knivmannen på MoMA som nu försvarar sig i sociala medier med att han åtminstone inte hugger folk i ryggen, och Tv4 fälls för att ha visat avancerad sexskildring mitt på ljusan dag.
3/17/202246 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

91. "Coolt instagramkonto" visade sig vara rysk propaganda

Kristofer och Nanna diskuterar risken att gå Putins ärenden. Kristofer pratar om det ”coola instagramkontot” Redfish som visade sig vara en rysk propagandakanal, och frågar sig dels om den ryska propagandan fungerar, och hur vi ska förhålla oss till de ämnen ”Putin vill” att vi ska prata om.Nanna har sett paret Borg och Peczynski besöka Strömstedts i TV4:s hyllning till heterosexuell tvåsamhet - programmet Tillsammans med Strömstedts. Hon har luskat i vad - förutom sex - som är gnistan i paret Borg och Peczynskis förhållande, och hittar svar i den grekiska antiken.Dessutom: Balenciagas senaste visning av fula kläder i Paris, regissören Emir Kusturicas nya jobb, och poeten Malte Persson får Bonniers lyrikpris efter att ha gnällt om det på sociala medier.
3/10/202248 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

90. Kan David Sundin leda Sverige genom krisen?

Nanna följer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs resa från teaterapa till landsfader, och funderar på vilken svensk komiker vi ska vända oss till om kriget, eller krisen, kommer. Moa klagar på att influencers och kändisar behandlas som riktiga makthavare i SVT:s Min sanning, och frågar sig varför politiker överhuvudtaget går på demonstrationer. Kristofer förutspår en kommande vurm för ukrainsk och östeuropeisk kultur - och drar sitt strå till stacken genom att berätta om en ultrasnabb ukrainsk pianist.I podden diskuteras även hur det pågående kriget i Ukraina påverkar kulturen i världen.
3/3/202242 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

89. Är Putin en top eller en bottom?

I vilken kontext väljer man Putin före Biden? Är Putin vår tids Macbeth? Och varför börjar alltid filmens krig "i gryningen"? Fler frågor än svar utlovas i veckans avsnitt! Nanna har sett en nyuppsättning av Macbeth på Dramaten och ser Rysslands president i den makthungrige Macbeth. Kristofer beundrar Putins förmåga att tjackprata sina motståndare till underkastelse, och funderar på varför så många tar på sig att tidsbestämma när en invasion av Ukraina kan ske.Men det är inte bara Putin i dagens avsnitt: Kristofer är åter irriterad på kulturdebatten, och frågar sig varför Johan Heltnes anklagelseskrift mot de elaka klasskamraterna på Biskops Arnö författarskola, får mer uppmärksamhet än bokbranschens stundande kollaps.Nanna har också nästan blekt tänderna för tredje gången, och tycker att landstingets förmåga att få en att avstå från skönhetsingrepp gör det till en ypperlig organisation att ta hand om precis alla skönhetsoperationer.Dessutom: Jordan B. Petersons nya karriär som gubbrockare, och en hyllning till nyss bortgångne Jamal Edwards.
2/24/202251 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

88. Hjälp, Kalle Wahlström twittrar!

Moa föreslår att SVT:s bondgårdsserie, byggs ut med scener där Kalle Wahlström argt svarar på kritik på Twitter. Kristofer och Nanna hjälps åt att dramatisera ett typsiskt utbyte. Dessutom läser Moa Nils van der Poels träningsmanifest och funderar på om det är möjligt att skridskoåkaren kan bli bryggan mellan sport och kultur som Sverige saknat, och rädda På spåret-deltagarna från att göra bort sig.Kristofer, tillbaka från föräldraledigheten, recenserar HBO:s realityserie Legendary, och funderar på om kulturministern kunde gjort bättre ifrån sig i den omtalade SVD-intervjun med Stina Oscarsson.Nanna har varit på melodifestivalen och sett djupt in i den svenska folksjälen och kan rapportera att fel låt vann. Hon har också sett Euforia och Booksmart, och undrar om vuxenvärlden i dag är för cool för moralpanik.Dessutom diskuteras Kanye West, som tyvärr varit aktiv i sociala medier igen.
2/17/202251 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

87. Spotifys räddning - Peter Wolodarski

Spotifys trassel med Joe Rogan fortsätter, och Nanna föreslår att företaget nu tar tar hjälp av en stjärnpublicist. Moa föreslår istället att Wolodarski kan starta hudvårdspodd med Kakan Hermansson. I den sista tjejpodden innan Kristofers föräldraledighet är över pratar Moa och Nanna om kvinnlig vänskap. Moa går till botten med dynamiken i en klassisk tjejtrio, med exempel från grekisk mytologi och Mean girls. Nanna intervjuar filmskaparen Fanni Metelius, som arbetar med en film om kvinnlig vänskap, för att ta reda på mer om hur det porträtterats i filmhistorien.Dessutom kritiseras Polarpriset för att priset tilldelats Iggy Pop, och svenska komiker för att ha tagit fram en uppförandekod. Och förstås: frågelåda!
2/10/202258 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

86. Kärnvapen kanske är positivt för kvinnor i alla fall

I den tredje upplagan av tjejpodden avhandlas fotboll, Ryssland och krig i största allmänhet. Moa, som tänker "boll som boll", har istället lärt sig älska herrlandslaget i handboll. Nanna funderar på om fotboll är som krig, och om vi kan lita på fotbollshuliganerna om Sverige skulle bli invaderat. Efter att ha lyssnat på Fredagspodden undrar även hon om det är tillåtet att renovera när det är krig, och gör därför en djupdykning i den ryska krigslitteraturen för att lära sig mer.Moa har sett på handboll och ser i herrlandslaget bara förebilder - om fler hade varit som våra handbollshjältar hade vi sluppit många av de dummaste kulturdebatterna det senaste året.Dessutom diskuteras Rihannas graviditet, den avgående biskopen i Visby, och bråket mellan Spotify och Neil Young.
2/3/202250 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

85. Mödraskap är nog inget för Marina Abramović

Kristofer har fått barn och tjejpodden har tema mödraskap. Moa funderar på relationen mellan vuxna söner och deras mödrar, medan Nanna levererar en uppsats om modersskildringar i nordisk litteratur. På temat delar Nanna och Moa med sig av erfarenheter, och föreslår att det inte är dags att normalisera att få sammanbrott framför sina barn eller att ge dem chips istället för mat.De diskuterar också modedesignern Thierry Muglers bortgång, sätter tänderna i den så kallade köttbergsdebatten, och funderar på pinsamma tystnader på Guldbaggegalan, 
1/27/202250 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

84. ”Jag känner igen pro-ana-kultur när jag ser den”

I Kristofers frånvaro har Moa och Nanna tjejpodd. Moa funderar på yta, skam, och vilka som blir de verkliga förlorarna i skönhetskirurgins tidevarv, efter att ha sett SVT:s Under kniven. Nanna har läst Eva Illouz bok Därför tar kärleken slut, och tycker att hon fått uppbackning i sin gamla spaning om att männen i själva verket låg bakom den sexuella revolutionen.Dessutom diskuteras den svenska motsvarigheten till stormningen av Kapitolium, att Dree low lägger ner musikkarriären, att folk är sura på Victor Malm, och Ronnie Spectors liv och död.
1/20/202256 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

83. Hanif Bali – Sveriges Kanye West?

Moa har läst en helt vansinnig text om en dejt med Kanye West, och känner igen vissa element från riksdagsledamoten Hanif Balis podd. Nanna - till synes svårt sjuk i covid-19 - vägrar sjukskriva sig och programleder från sin coronakarantän, närmare bestämt i sin garderob.Även Kristofer är i karantän i väntan på förlossning, och berättar om en ny singel av Burial som fått honom att tänka på när han träffade sin fru.Dessutom diskuteras First Aid Kits bråk med Ulf Kristersson, Kristofer kommer ut som MUF:are efter de nya restriktionerna, och podden ställer sig frågan varför någon försökt stjäla Daniel Sjölins senaste bok?
1/13/202244 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

82. Ett ”fuck you” till varje svenskt barn

Moa har läst de nya riktlinjerna för Svenska Filminstitutet och noterar att Kulturdepartementet gett en liten julklapp åt barnen. Kristofer förklarar äntligen varför han avskyr ordet "kult" men får inte medhåll. Nanna berättar om sin sejour i radiohuset och vad som sägs där om Pete Davidson och undergångsfilmen Don't look up.Dessutom: SVT:s serie om Haijbyaffären sågas, Alexandra Pascalidou firar nyår med sexbrottsanklagade Mr Big, och författaren Joan Didion har gått bort.
1/6/202245 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

81. Podden blir dumpad över sms (Nyårsspecial)

Jonatan Unge gör sitt sista medverkande i podden, när han hjälper Nanna och Kristofer att summera året som gått och blickar framåt. Kristofer funderar på om det åter har blivit tillåtet att vara en dryg och elak Dylan-man, och hoppas att kultursidorna åter vaknar till liv under 2022.Nanna försöker lista ut vem som varit årets överstepräst inom kulturen, undrar varför det inte finns några filmstjärnor längre, och slår fast att stormningen av Kapitolium i början av 2021 var rätt överhypad.Jonatan blandar ihop regissören Steven McQueen med en tecknad bil, och hans val av filmen Dune som årets bästa kulturhändelse väcker starka reaktioner.Dessutom quiz! Där Kristofer och Jonatan gör upp om vem som egentligen har bäst koll på vad som hände under kulturåret 2021.
12/30/202155 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

80. Elles propagandaintervju med Kakan Hermansson

Moa har läst ett personporträtt av Kakan Hermansson i tidskriften Elle som skulle fått Nordkoreas diktator Kim Jong-Un att rodna. Nanna har svaret på varför det inte görs några nya svenska julfilmer: den bästa julfilmen någonsin har redan gjorts i Sverige, vad är poängen med att försöka igen? Dessutom tar hon tillfället i akt i juletid och framför ett radikalt förslag: alla svenskar borde få tillgång till dyslektikernas talböcker!Kristofer har fått en tidig julklapp i 200 kassettband som nyligen hittats och digitaliserats, och innehåller okända DJ-set från Fire Islands discoscen på 70-talet. Han förklarar också Gunnar Ardelius kontroversiella Vasaloppstext i DN för den svenska Twitter-generationen.
12/23/202148 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

79. När Jonatan Unge kanske blev hånad av Clownen Manne

En föreställning om konstnären Marc Chagall med Manne af Klintberg i huvudrollen får Jonatan att minnas när af Klintberg för flera år sedan dödade honom med vänlighet. Kristofer har sett en naturfilmen Naturens vilda sex, och funderar på vad genusvetaren Hillevi Ganetz skulle ha att säga om framställningen av djurens sexualitet.Nanna är rädd att "Sex and the city"-uppföljaren "And just like that" har släppt allt relationsdrama som gjorde originalserien rolig, för att istället försöka reda ut frågor serien inte riktigt har kompetens i.Dessutom diskuteras om dansk performancekonst alltid måste innehålla avföring, den nyligen bortgångne amerikanske kritikern Greg Tate, och att både Nanna och Jonatan har titlar på sina kommande böcker.
12/16/202152 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

78. Magda Gad - Sveriges egen Carina Bergfeldt

Moa Wallin har följt bråket efter Magda Gads framträdande i Min sanning, och funderar på om de journalister som inte vill ha fokus på sin egen person borde lägga mindre fokus på sin egen person. Kristofer konstaterar att ”livet blir inte bättre än så här” efter att ha sett en dokumentär om en festival i Harlem 1969, där Nina Simone uppträdde. Han läser också en bok om Simones tuggummi och minns när han åkte på vatten och bröd för att ha stulit en Buena Vista Social Club-skiva som barn.Även Nanna kastar sig in i utseende-debatten och funderar på vad det säger om vår tid att det finaste som kan hända en social rörelse är att en företrädare får modellkontrakt.Dessutom avhandlas avslöjandet om Staffan Hildebrand, att Karin Smirnoff blir ny Milennium-författare, att Elle bannlyser päls, att Svenska akademien lägger ner ordboken, och julkalendrar på gott och ont. 
12/9/202155 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

77. Kristofers kroppsresa 2007-2017

Kristofer efterlyser mer mode och mindre gnäll i den så kallade utseendedebatten, men kan inte hålla sig från att ge lämna ett personligt bidrag, som tyvärr innehåller mer gnäll än mode. Nanna funderar på om det är lättare att vara kvinna i offentligheten i dag än för 20 år sedan, och ser kvinnor som älskar små hundar som en sorts indikator – beter de sig inte pyttelite mindre märkligt nu?Dessutom: Rihanna utses till nationalhjälte på Barbados, den banbrytande designern Virgil Abloh har gått bort, vi har fått en ny kulturminister, och Horace Engdahl har kuvas av samtiden.
12/2/202149 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

76. Det finns tusen Moa Wallin men bara en Ann Heberlein

Både Ann Heberlein och Åsa Linderborg har på sista tiden beklagat sig om att de håller på att bli äldre. Moa ser istället två unika kvinnor som blir vackrare för var dag som går. Nanna har sett på ungdomskultur och funderar över skillnaderna i woke mellan år 2004:s Kniven i hjärtat och 2021:s Gossip girl.Kristofer har läst Aviciis biografi och lyssnat på den före detta managern Arash Pournouris framträdande i Framgångspodden och undrar: Hur objektiv kan en dokumentär egentligen vara? Och varför är Framgångspodden så jobbig?Dessutom diskuteras Augustpriset, Adeles nya gnäll-album, att artisten Omar Souleyman blivit frisläppt,  och varför ingen av de redaktioner som nyss hade örat mot gatan har uppmärksammat 1.Cuz nya Einár-låt.
11/25/202154 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

75. Jonatan Unge: Så blir Staffanstorp nästa gulfstat

Staffanstorp politiker har en idé som kan ge hög avkastning. Jonatan hoppas bara att han är välkommen dit när kommunen blivit världens fjärde största ekonomi. Efter att Horace Engdahls nya bok fått svala recensioner i medier föreslår Nanna att sluta läsa boken som ett debattinlägg, och i stället se det som performancekonst.Kristofer funderar på om alla verkligen behöver skriva romaner (svaret är nej). På vägen föreslår han också ett sätt att öka statusen på författaryrket: att bara låta män skriva.Dessutom är Kristofer förvånad över vilka överord som används om artisten Lorentz gärning, sedan han offentliggjort att han lägger av. Podden gläds åt att Britney äntligen blivit fri, och att diskuterar att Akademien offentligt stöttar författaren Orhan Pamuk, som riskerar fängelsestraff i Turkiet.
11/18/202159 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

74. Moa Wallin: Rädda nästa generation från Palmemords-kultur

Moa har försökt titta på den nya serien om Palmemordet och funderar på hur hennes barns generation ska kunna besparas det kollektiva traumat som är kultur om Palmemordet. Kristofer sågar nya ABBA-skivan, och spekulerar om de höga betyg som getts på andra håll. Är det en genuin kärlek till musiken, eller en rädsla för att få boomerpatrullen i inkorgen på en fredagseftermiddag?Nanna sågar Dune-filmen, och funderar på om Horace Engdahl är något på spåren när han väljer att leva helt och hållet utanför samtiden för att istället ägna sig åt de eviga frågorna: livet, döden, kärleken, och att alltid backa sina polare.Dessutom om att ”barbies & bears” ersatts med heroin chic, dödsolyckan på Travis Scott-konserten, och om Van ”Why are you on Facebook” Morrisons nya upptåg. Tjejpodden med Nanna och Moa gör också comeback, och ställer sig frågan ”Är Instagram konst?”.
11/11/20211 hour, 2 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

73. Jonatan Unge och Dogge säger ja till allt, kanske ångrar sig sen

Jonatan har kritiserats i sociala medier för sitt senaste upptåg, att recensera en bok utan att läsa den först. Men han får stöd av Kristofer, som tycker kritikerna är tråkiga och har för höga krav. Den nyblivne litteraturkritikern Jonatan Unge har i veckan tittat på Lilla Aktuellt och sett ett reportage med en åttaåring som läst 141 böcker på ett år. Jonatan är inte imponerad, utan misstänker att barnet inte läst några riktiga tegelstenar. Nanna har sett sitt livs andra realityserie, Husdrömmar Sicilien, och förfäras över vilka överdrifter vårt resonanslösa samhälle driver människor till. Hon tar också den ensamstående föräldern Dogge Doggelito i försvar, efter att han kritiserats för sin medverkan på en bokmässa för yttrandefrihet.Dessutom varnar Jonatan för både tejpkonst och att pryda sin gravsten med sin hobby, tidningen Opulens publicerar DN:s teaterrecension som sin egen och viktigast av allt: artisten Zayn gör slut med Gigi Hadid efter ett bråk med hennes mamma.
11/4/202156 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

72. Efter Einárs död: tävling i att ha örat mot gatan

Efter rapparen Einárs död förra veckan håller Kristofer ett brandtal om kulturjournalistikens bristande kunskap om svensk hiphop. Moa har sett Cissi Wallins och Maria Svelands omtalade dokumentär De rättslösa och är tveksam till om det är en rimlig slutstation för Me too-rörelsen att återta offerrollen från de sexbrottsanklagade männen. Kristofer tycker att kritikerna gör en höna av en fjäder. Nanna skäller ut Kristofer efter noter, efter att han haft en väldigt otrevlig ton i debatten om Tranemos kommunpoet mot Bulletins Carolin Dahlman. Något oväntat tar Moa Kristofers parti. Dessutom om dödsskjutningen på Alec Baldwins filminspelning, Nanna tipsar om en modern dansföreställning, och Kristofer plågar studion med klipp från när Daniel Sjölin i en podd försöker ta sig an de polyamorösa.
10/27/202156 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Dödsskjutningen av Einár: Kristofer sörjer en av de största

Hör P3 Klubbens extrapodd med anledning av dödsskjutningen av Einár. Med Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson.
10/22/202120 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

71. Jonatan Unge varnar: Danska robotar vill ta Kristofers jobb

Nyheter från andra sidan sundet gör gällande att danskarna nu vill ersätta bokförläggare med AI. Kristofers jobb är i fara, men Nanna och Jonatan tycker att det kanske säger mest om danskarna. Kristofer anklagar skribenten Karin Pihl för 2007-2011-nostalgi efter att ha läst en krönika i Göteborgs-posten där Pihl undrar vart alla punkare tagit vägen. Nanna ger, inspirerad av den tyske sociologen Hartmut Rosa, fem tips på hur man får mer resonans i sitt liv. På vägen sågar hon sitt nya och toppmoderna kök, och hyllar Jonatan som kvinnornas bästa vän. Dessutom i avsnittet: Kommunpoeten i Tranemo, Kourtney Kardashian och Travis Barker, staden Wien skaffar Onlyfans, Succession är tillbaka, Augustprisnomineringar, och Jonatan har misslyckats med att köpa Lars Noréns byxor.
10/20/20211 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

70. Sex, det enda Margaux Dietz inte kan sälja

Moa plågar Kristofer med klipp från Margaux Dietz nya erotiska ljuddrama, och förvånas över den påfallande bristen på erotik. Nanna noterar att Theodor Kallifatides tycks vara nobelprisvinnaren Abdulrazak Gurnahs enda hatare – och hon har en teori om varför. Kristofer har läst en ny bok med namnet Neon Screams, och funderar på om vi är så förblindade av våra idéer om framtiden att vi inte ens märker den när vi har den framför oss. I veckans P3 Klubben anklagas också författaren Sally Rooney för antisemitism, ett för Kristofer obegripligt John Steinbeck-mysterium blir löst och Nanna berättar om besök på både fest och teater. Dessutom löser Kristofer en gordisk knut genom att slå fast att på bussen är det busschauffören som väljer musiken.
10/13/202153 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

69. Vilks vs Wilde

Kristofer är än en gång missnöjd med debattens tillstånd, och funderar på vad Oscar Wilde skulle haft att säga om Lars Vilks och kritikernas insatser. Nanna har sett filmen Pleasure och radikaliserats i sitt porrmotstånd. Hon provar att aktivera sig i Porrfri barndom, men kommer snart på andra tankar. På vägen ställs frågor som: är det kanske så att råttor i själva verket är dumma i huvet? Duon utreder också huruvida de lever i en efterbliven tid, eller om de sociala medierna ger oss tillgång till mer dumheter än tidigare. Nanna gör en kovändning i cannabis-frågan efter oroväckande nyheter från Kalifornien. Dessutom: Merkurius sänker Facebook, vilda spekulationer om Nobelpriset i litteratur, och tecken på en ny rymdkapplöpning mellan öst och väst!
10/6/202150 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

68. Man får den Kierkegaard man förtjänar, kanske

Moa Wallin ser en svensk motsvarighet till den danske stjärnfilosofen i den svenske youtubern Ben Mitkus. Kristofer är inte lika imponerad. Kristofer har sett den nya pjäsen "Den yttersta minuten" på Dramaten och funderar på vad han skulle göra med sin sista minut i rampljuset. Försöket att vara innerlig och ärlig saboteras av Nanna och Moa som helst vill prata om Macarena. Under tiden besvaras de stora frågorna: Bör Kristofer läsa kommentarer från lyssnare? Och är det okej att köpa biljetter till en fotbollsmatch under en poddinspelning? Nanna delar med sig av några helbakade tankar om kokain och Iman Talabani, och en halvbakad tanke om Liv Strömqvist. Trion tar också avstånd från R Kelly och Moa blir oväntat berörd av att Lars Noréns bohag auktioneras ut. Dessutom: En dansk konstkupp!
9/29/202156 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

67. Jonatan Unge har tagit kontroll över sin rasism

Jonatan manar till kamp mot idén att kulturen ska vara verklig. Istället ska kulturen vara gestaltande, som i Lars von Triers film Dogville, som Jonatan inte sett. Nanna har sett den amerikanska remaken av Bergmans Scener ur ett äktenskap, och är trött på att det fortfarande uppfattas som ett nyskapande grepp att vända på könsrollerna. Även Jonatan är upprörd över den nya tappningen, eftersom han blivit ghostad av regissören. Kristofer svingar vilt i ännu en kulturdebatt, denna gång om tipslistornas vara eller icke vara inom svensk kulturjournalistik. Han löser den gordiska knuten genom att föreslå att kulturredaktionerna bland annat ska ägna sig åt litteraturkritik. Dessutom: Blizzards body conceal-projekt och Bildningshålet om den franske 1500-talsfilosofen Michel de Montanj och hans relation till sin egen penis.
9/22/202148 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

66. Kasta en boll hyfsat hårt på Victor Malm

Moa håller ett oväntat brandtal för kulturministern. Samtidigt föreslår hon ett helt nytt format för att utse nästa kulturminister, som inleds med att man kastar en boll hyfsat hårt mot kandidaterna. Kristofer förundras över poeten Eileen Myles nya karriär som trädkramare, och ger bättre och sämre exempel på trädkramarkultur. På vägen utses trädkramar-rockens Bruce Springsteen. Nanna anklagas för att vara en ögontjänare när hon hyllar alla sina chefer. Hon tänker att hon följer deras önskemål när hon är sig själv och testar gränser, och gör därför sitt bästa för att just testa gränser. Podden får också oväntat besök av poeten Elis Burrau som har tagit med sig ett baby-nest och delar med sig av sina önskemål för nästa regeringschef. Dessutom: Met-galan sågas, Nanna undersöker vad det här med tarotkort egentligen handlar om, triumfbågen i Paris ska slås in, och Jay-Z och Beyonce har äntligen fått kritik.
9/15/202142 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

65. Jonatan Unge oroar sig för eliten

Kristofer berättar om att alla amerikanska modeskribenter numera är olyckliga och jobbar för tech-företag, vilket får Jonatan att börja oroa sig för samhällets toppskikt. Jonatan har också sett tecknad film på bio och inser att han saknar den gamla goda tidens extremt korta reklamfilmer, vilket än en gång urartar i en diskussion om hur mycket pengar som fanns i reklambranschen förr. Nanna har en innovativ idé om hur droghandeln ska regleras för att få bukt med våldet och de livsfarliga drogerna – låt föreningslivets eldsjälar, fotbollspapporna, hålla i produktion och försäljning. Dessutom firas det att restriktionerna släpps och att coronapandemin äntligen är över, nya spännande förbud i Kina avhandlas, Kristofer hyllar The Wire, och Jonatan undrar om nån har låst in en mp3-spelare i ett valv på Svalbard.
9/9/202145 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

64. Jord och blod, samt porr

Moa Wallin bjuder på en odyssé genom blodets historia, från Medusa och blått blod till Megan Fox och Tony Hawk. På vägen lyfts de stora frågorna har Nanna en sexig näsblodsselfie i bildbanken? Även för Nanna är det de stora anspråkens avsnitt, när hon försöker sig på att prata om nakenhet i konsten efter att ha sett en dokumentär. Nu undrar hon om framtidens arkeologer kommer hitta någon konst från vår tid, under alla lager av porr. I Bildningshålet dras filosofen Arthur Schopenhauers namn i smutsen, han kallas ”dysterkvist”, ”sämre än Hegel” och hans teorier om barnavling jämförs med SVT:s nya serie Från savannen till Tinder. I avsnittet avhandlas också veckans nyheter: Nirvana, Kanye Wests nya skiva, Alfons Åberg, och Lee ’Scratch’ Perry.
9/1/202153 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

63. Moa Wallins glow up-skola med Zara Larsson

Efter att ha hört ett rop på hjälp i ett kåseri i DN kommer Moa med handfasta tips om hur man gör för att vara en snygg tjej. Kristofer återkommer till den så kallade kritik-debatten. Nanna är på semester och lämnar planen helt öppen för Moa och Kristofer. Duon förbluffas över att Rockbjörnen fortfarande existerar, och undersöker Svenska Akademiens nya diktsamling som riktas till barn. Kristofer har läst recensionerna av Johanna Hedmans debutroman Trion, och ifrågasätter vad ”hajp” egentligen innebär för något. I sin roll som vikarierande programledare kanaliserar han också sin inre rockman, och pratar om bråket mellan de tidigare Sex Pistols-medlemmarna och om den bortgångne Don Everly.
8/25/202136 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

62. Den tunna linjen mellan att vara elitist och byfåne

...funderar Kristofer på, och bryter sitt nyårslöfte om att inte kulturbråka. Nanna är på korståg för att förbättra unga mäns sexualmoral, och föreslår en återgång till vurmen för brandmän. Kristofer har också tittat på Amazons nya Project Runway-kopia och har inte mycket gott att säga. Amerikaner kallas ”obegåvade” och Heidi Klum för ”världens mest amerikaniserade tysk”. Nanna slår ännu ett slag för folkliga traditioner, och tänker på hur härligt det är att ställa unga kvinnor emot varann – kanske i någon form av gladiatorspel? I nyhetssvepet ser både Nanna och Kristofer fram emot att Paradise Hotel framöver ska ha fokus på jämlikhet och mångfald. Våldtäktsanklagelserna mot Bob Dylan tas upp, och Kristofer listar en bråkdel av de kända kulturmän som utsatt barn för övergrepp. Dessutom urartar en kort nyhet om nyligen bortgångna Nanci Griffith i en lång diskussion om musikens och litteraturens värde.
8/18/202151 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

61. Man kanske skulle bli apokalyps-influencer?

Moa har tillbringat sin sommar med att söka inspiration i Katerina Janouchs obegripliga instagram-följetång. Även Nanna blir inspirerad och funderar på sätt att piffa upp sin egen instagram. Moa har också varit på fest och känt sig hotad av en yngre kvinna. Även Nanna har varit på vift, och ondgör sig över att pandemin hotar Malmös status som Sveriges mañana, mañana-stad. Nanna funderar på varför denna generation är den första som inte skulle göra allt för sina barn. Dessutom oroar hon sig för att de senaste årens uppsving för manligt- och kvinnligthumor riskerar att orsaka problem för kvinnor när apokalypsen oundvikligen kommer, och undrar om inte 2014-feminismen var något på spåren. I veckans nyhetssvep: Belarus, där datanördar och kulturskapare gjort det till synes omöjliga och dragit åt samma håll i sitt motstånd mot regimen. I Afghanistan stängs allt fler medier ner i takt med talibanernas framfart. Dåliga nyheter även från Kina, där det nu talas om krafttag mot Moas hobby: mobilspel.
8/11/202141 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

60. Fredrik Wikingsson har dålig smak i allt – till och med i Bob Dylan

Kristofer upprörs av Wikingssons smak och förklarar varför de egna barnen ska tvingas se samtliga säsonger av den sydtyska släktkrönikan Heimat redan på BB. Kristofer har också läst författaren Kristian Lundbergs bekännelse i Svenska dagbladet, och funderar på hur länge ”höger” kan vara en edgy subkultur? I Bildningshålet undersöker Nanna en av de mest drastiska och absoluta göra slut-metoderna som kulturmän använt historiskt – att få sin hustru inspärrad på mentalsjukhus. Dessutom har Nanna vaccinerat sig, och funderar på om hon skulle hakat på trenden att be om en annan läkare. I veckans program lyfts ännu en kulturchef i sommarföljetången, och ny musik av Prince, Dave och James Blake avhandlas. Dessutom ger Kristofer rätt till Fredrik Virtanen i ett fem år gammalt kulturbråk.
8/4/202144 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

59. Moa Wallin vägrar be ASAP Rocky om ursäkt

Nanna har gjort ett gräv om omständigheterna på Kronobergshäktet när ASAP Rocky var intagen. Efter hennes avslöjanden är hon övertygad om att artisten förtjänar en ursäkt Moa Wallin håller inte med. Moa har lyssnat på Alex & Sigges podcast och läst romanen Nightbitch, och funderar på om moderskapet håller på att förvandla henne till mer djur än människa. Nanna slår också ett slag för alla Chads - alfakillar - när hon får höra att nördarna på tv-spelutvecklaren Activision Blizzard tycks ha sysslat med systematisk diskriminering. Dessutom har Kanye West flyttat in på en arena, Justin Bieber och Yung Lean ser numera likadana ut, och de norska atleterna verkar inte vilja förknippas med artisten Pink.
7/28/202145 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

58. Det är kvinnohat att ogilla Jonas Hassen Khemiri

hävdar Nanna, som lärt känna författaren och dramatikern bättre i den nya SVT-serien Mästaren. Kristofer pekas ut som en av de värsta förövarna. I veckan har det varit upp- och nervända världen när dans förbjudits på dansbandsveckan i Malung, och musik förbjudits på Mykonos. Dessutom har Lil Nas X ställts inför rätta och den japanska kompositören Cornelius blivit cancelled från ett OS-framträdande för sin mobbning. Kristofer tar tempen på den utdragna klimatdebatten mellan DN och DN. Dessutom introducerar han en folkbildande sommarföljetång om svenska kulturchefer, med det kreativa namnet ”Kulturcheferna”. I Bildningshålet försöker Nanna sig på en spaning om Sven Lindqvists bok Bänkpress, men samtalet urartar snart i skryt om vem som är bäst på att slåss.
7/21/202149 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

57. ”Kan någon ge Svennis en god man?”

Nanna har lyssnat på sommarprat och förundras över varför ingen stoppat Svennis ständiga misstag och felsteg. I Kristofers frånvaro försöker Moa Wallin uttala ”haute couture” och gläds åt modeveckan i Paris. Dessutom har hon sett SVT:s nya realityserie ”Vi eller aldrig”, och undrar varför psykologer och terapeuter envisas med alltid stå i centrum. Nanna har också läst en nyöversättning av incel-skalden Michel Houellebecq, funderar över Oliver Stones nya hyllningsporträtt av Kazakhstans förre president, och stöttar ett konstprojekt för insekter.
7/14/202150 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

56. ”Jag minns alla mina skenavrättningar”

Nanna berättar om när hon en gång "väldigt odramatiskt" skenavrättades efter en kväll på krogen, och anklagas av Kristofer för att än en gång släta över mäns övergrepp. Dessutom har Nanna testat på det nya formatet podcast, och berättar om oroväckande tendenser hos ”dumpa din kille”-feministerna i poddvärlden. När hela världen lyssnar på Ed Sheeran får man söka bredare för att hitta något spännande. Kristofer har undersökt vad man lyssnar på i Kambodja, Botswana och Mikronesien för att hitta länder som inte slukats av västerländsk monokultur. Nanna har läst om Kinas ”nya Berlin”, om Courtney Loves bråk med Olivia Rodrigo, och om två nya album i veckan. Dessutom berättar både Nanna och Kristofer om vilken som är den kulturcreddigaste boken att läsa i sommar!
7/7/202150 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

55. Jonatan Unge: porrnovellen är för fantasilös

Ljudsex-appar är tydligen det nya heta inom den globala sextech-industrin. Men varför måste de vara så tråkiga och fantasilösa, tycker Jonatan, och ger några goda råd till författarna. Dessutom pratar Kristofer återigen om fulheten. Vi kan kalla den för en favorit i repris, då han för tredje gången tar upp hur Moa och Nanna utsåg honom till fulast i podden. Men den här gången får han sin rättmätiga revansch och Nanna kommer vilja dö av skam. Nanna drar veckans kulturnyhet i korthet men fokuserar på det senaste inom Free Britney-rörelsen. Det handlar om det läckta förhöret med Britney Spears där hon berättar hur kontrollerad hon är och har varit av sin pappa som dessutom är hennes förmyndare. Och så blir det äntligen premiär för Bildningshålet med Nanna och du kommer äntligen få reda på skillnaden mellan Platon och Aristoteles och att Sokrates är ingen mindre än Navid Modiri.
6/30/20211 hour, 8 minutes
Episode Artwork

54. Victoria Secret har vingklippt sina änglar och krossat Moa Wallins drömmar

Nu när Victoria Secret har bestämt sig för att rebranda sig och bli aktivistiska, så tänker de byta ut sina modeller hej då Kendall Jenner, välkommen Greta Thunberg? Men plötsligt blir den enligt Moa ändå nåbara dröm, fullkomligt ouppnåelig. Förändringen kommer inte få den önskade effekten, att verka mer woke och politiska, och nu kommer Moa aldrig att bli ”upptäckt” på väg hem från mataffären. Nanna drar de senaste kulturnyheterna där hon bland annat uppmärksammar den lagliga grafitti-väggen i Piteå, fotbollsfrisyrer men också EU:s förslag om att begränsa den anglosaxiska dominansen inom film och tv. Nu kan vi se fram emot att se den nya Sex and the City som utspelar sig i Nord-Makedonien. Dessutom går Kristofer utanför sin comfort-zone och ger sig på att hylla den regeringskris som Sverige nu befinner sig i. Äntligen menar politikerna vad de säger och inte tvärtom. Och det här kan få oanade positiva följder för kulturen.
6/23/202145 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

53. Jonatan Unge: Sluta vilja bli älskad

...av danskarna. Dagen efter den omtalade EM-matchen mellan Danmark och Finland så tror han att det är Danmark som har vunnit. Här ser Jonatan en ledsagare i Jordan B. Peterson även känd som den pappa många saknat. Nanna inser att det trots allt finns en kulturellt viktig aspekt av "farsoter". Det är förstås oerhört positivt att att det knappt tog ett år att få fram ett vaccin mot corona, men finns det möjligtvis något som vi kommer gå miste om? Som sig bör så blickar hon bakåt i tiden och tittar närmare på vad HIV-viruset har inneburit för kulturlivet. För nu, efter 40 års härjande har man äntligen hittat vaccinet som kan utrota denna pest som tagit över 30 miljoner människoliv. Här listar Nanna den konst som skapats som ett direkt resultat av HIV och aids. Helt i motsats till sin cyniska personlighet har Kristofer nu upptäckt ett "rockband" som han bara kan älska, nästan utan undantag. Det handlar om white-trash-trion ODZ. Men såväl Nanna som Jonatan vill inget hellre än att stoppa dem.
6/16/202159 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

52. Moa Wallin recenserar Cissi Wallins avböns-turne

Efter att Cissi Wallin själv skrivit i Expressen, sen berättar för Ivar Arpi i hans podd, om hur hon ångrar att hon uppmanat sina följare till drev och att hänga ut enskilda personer. Men räcker det? Inte om du frågar Moa. Det fanns nämligen flera problem med avbönen, menar Moa. För att en ursäkt ska hålla bör man rikta den direkt till de berörda och inte bara kasta ut den i luften sådär, dels eftersom det är rakare men framför allt eftersom så många som inte blivit personligt förorättade av Cissi Wallin tror att ursäkten är riktade till dem och anser att det är upp till dem att förlåta Cissi. Nanna lanserar en nytt bildningssegment i podden. Först ut att avhandlas är Charlie Chaplin – skådespelare, regissör och komiker. Hon erkänner att hon har haft en lite tråkig inställning till Chaplin och tänkt att hans verk mest riktar sig till intellektuellt funktionsnedsatta. Men nu har hon tänkt om! Efter att dels ha plöjt hans filmer, dels ha läst hans självbiografi inser Nanna att Chaplin är bäst i hela världen – på slapstick, som enligt henne är den enda sanna konstformen inom humorfältet. I framtiden när allt annat är borta och vi lever i en post-apokalyptisk värld kommer det enda som existerar att vara ljus och ren slapstick. Kristoffer tar oss genom mjukisbyxans popkulturella historia och påminner oss om Kajsa Ekis Ekmans syn på detta plagg – “Om du har på dig mjukisbyxor vad händer sedan? Du äter chips. Vad händer sedan? Du börjar läsa skräp på nätet, du köper en skvallertidning, du kan inte stå emot en Marabourulle vid kassan, och sedan tänker du snart slöa tankar också. “
6/9/202152 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

51. Nanna spår en ny trend – den kriminella influencern

Leo "Kinesen" Carmona, Abbe Blattelito och Startklar har gemensamt att de ofta tvingas byta insta-konton och att de är en del av den nya vågen, kriminella influencers. I alla fall om du frågar Nanna. Dessutom har äntligen den skandinaviska Vouge-tidningen äntligen blivit verklighet, med ingen mindre än den norsk-somaliska modellen Rawdah Mohamed som moderedaktör. Hon blir därmed den första kvinnan med hijab att inneha den posten men framförallt, menar Nanna, så är Rawdah Mohamed så otroligt rolig – rentutav en skrattfest. Även det borde vara en nyhet i modevärlden. Kristofer redogör för konsekvenserna av ett av vår tids mest överanvända disclaimers, nämligen –  TRIGGER WARNING! Det är ett uttryck för att vi lever i en tid då ungdomen upplever att de helt saknar makt och inflytande över sin vardag. Han menar att vi har avlat fram avkommor som är så pass beroende av sin omgivning, att de hela tiden tvingas utgå ifrån den – vilka filmer man ser, vilka böcker som säljs, vilka chefer som försöker bestämma över en, tills man blir en helt död agent. Och istället för att ha kontroll över sin egen värld, försöker man kontrollera andras. Men Kristofer är inte mycket bättre själv.
6/2/202155 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

50. Moa Wallin: Så handplockas du av Oprah

För att bli utvald av Oprah ska du helst vara en utfattig och trasig liten flicka. Men med ett driv utan dess like. Efter att ha sett Oprah Winfreys program om psykisk ohälsa inser Moa hur elak hon är.
5/26/202152 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

49. "Hur kan vi" med Paolo Roberto – Sveriges roligaste podd?

Nanna ser en omedelbar likhet mellan henne och Navid Modiri de tar sig an för svåra ämnen som de är för dumma för att förstå. Men ingen kan anklaga dem för att inte vara nyfikna nog. Dessutom känner Nanna hur drogliberala vindar blåser i landet nu när Expressen avslöjat att en SR-medarbetare har haft en "knark-fabrik" i källaren. Men vad skulle hända med kulturen om droger legaliserades? Hela den tacksamma dramatiska konflikten som drogerna ger berättelsen skulle ju plötsligt vara helt irrelevant. För vem vill se Weeds om det bara skulle vara fritt fram för mamman i att sälja droger? Svar: ingen. Jonatan Unge har gjort det han kan bäst, nämligen googlat. Eller forskat, som han själv kallar det. Denna gång skrev han mat-sex i sökfältet. Det ska visa sig att han dyker på motstridiga uppgifter om vilka livsmedel man kan ha på och i kroppen. När Kristofer läser Diamant Salihus nya bok om gängkriget i Järva blir han fullkomligt nedslagen. Han frågar sig hur detta har kommit att bli en kulturdebatt om vem som får vinna priser eller vad man får rappa om. Det här är ett pågående kriget som tar unga människor, ibland barns liv, menar Kristofer och kan som en legerering av ADHD-diagnoser, språkproblem, socioekonomi, föräldrar som tycker sig ha förlorat sin auktoritet i sitt nya land. Lägg till en helt tandlös socialtjänst och en rakt igenom, i nästan alla delar av västvärlden, genomsyrande idé om status och välstånd som tätt förknippat med prylar och pengar. Men det är inte det värsta enligt Kristofer, utan det är att Salihus boktitel – Tills alla dör, kan vara en bärare av en fruktansvärd profetia.
5/19/20211 hour, 3 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

48. Moa Wallin listar sina största misslyckanden i livet

När kända personer berättar om sina misslyckanden så får vi också reda på hur de alltid, på något magiskt vis, lyckats göra det till en framgång. Så är tyvärr inte fallet får vår kära Moa. Det utropas en innerlig längtan efter ett annat narrativ än det gängse om misslyckande. Moa Wallin har nämligen själv aldrig lyckats göra något bra av ett misslyckande, utan det resulterar alltid i ett haveri. När hennes podd-nemisis, Johanna Nordström – kanske Sveriges mest älskade komiker just nu, blockar henne från alla tänkbara forum, inklusive hennes mobil, kan hon ändå inte sluta vilja fortsätta jaga henne. Moa verkar alltså inte vara förmögen att lära sig någonting av alla fel och snedsteg hon har gjort i livet. Däremot har Nanna lärt sig något – att generation Z möjligtvis är den mest överlägsna generationen – alla kategorier. Detta efter att ha blivit intervjuad av prestigefyllda stockholmsgymnasiet Södra Latins skoltidning, Latin Lover. Men som vi alltid gör när någon hotar om att vara bättre än oss, så måste vi illa kvickt vingklippa dem och trycka ner dem så att vi kan behålla våra fördelar och positioner i livet. Dessutom gör Kristofer en kartläggning av den covid-skeptiska kulturen som bland annat hittas i artisten Van Morrisons nya skiva där han i 28 spår sjunger själfullt om hur vi alla är duperade av facebook och ondskefull stormedia. Men trots det vill Kristofer slå ett slag för en slags sund skepsis som dessvärre är i minoritet.
5/12/202157 minutes, 1 second
Episode Artwork

47. Därför vill inte Jonatan Unge att hans dotter blir lesbisk

Kristofer utser Nanna till Svenska Filminstitutets nästa VD eftersom ingen älskar män lika mycket som henne, och Nanna ser, trots allt, en ljus framtiden för de sju barnen till IS-anhängaren Skråmå. Det finns en, märkligt nog, kärleksfull anledning till Jonatan inte vill att hans dotter blir lesbisk. För hur skulle julfirandet då gå till? Jonatan har ju sitt barn på halvtid och säg att hans dotter får barn med ett annat homosexuellt par, så innebär det att han bara får träffa sitt barnbarn var åttonde jul (svår matte, förlåt). Inte okej! Dessutom har han läst Jonas Gardells senaste inlägg i corona-kulturdebatten och håller delvis med om att det är ett hot mot demokratin att Gardell inte får möta sin publik på Göta Lejon. Trots att Kristofer är ointresserad av film så är han väldigt intresserad av att se Nanna som ny VD för SFI efter Anna Serner. Serner har som bekant jobbat hårt för jämställdhetsdatan och med att få in kvinnor i filmbranschen. Pendeln har nu slagit och det är en ny tid – männens. Och vem är bättre lämpad till posten än killtokiga Nanna?! Efter att ha sett dokumentären Children of the Enemy (2021, Gorki Glaser-Müller), om morfadern Patricio Galvez, som hämtar sina sju föräldralösa barnbarn från Al-Hol-lägret i Syrien, så har Nanna blivit uppfylld av en nygammal insikt – att en tråkig och trygg barndom sällan leder till bra konst. Nanna ser hur en trasig bakgrund kan vara danande för en person och spår en ljus framtid för Skråmå-barnen. Ge dem allt kulturstöd i världen så kanske vi får stora konstnärer inom en snar framtid. Se bara hur det gick för Sigge Eklund!
5/5/202138 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

46. Så kommer Moa Wallin bli "Malin" i nya Vi på Saltkråkan

Moa har lagt om hela sitt liv. Hon går, står och andas numera kvinnligt storkukslugn. Varför? Jo, för hon har blivit helt besatt av bli castad som Malin i den nya versionen av Vi på Saltkråkan? Kristoffer sörjer den stora modedesignern Alber Elbaz död och sågar SvT:s nya granskning av skönhetsindustrin i Sanningen om hudvård – han har inte lärt sig någonting. Dessutom har Nanna, efter att sett Knutby-dokumentären insett att det finns ett tomrum för henne att fylla. Hon erbjuder världen en ny religion där hon är självutnämnd ledare och pundare har helgonstatus. Välkommen att gå med!
4/28/202153 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

45. Jonatan Unge har ersatt ett missbruk med ett annat

Välkommen till P3 Klubben Jonatan Unge! Så vad är det han missbrukar nu? Jo, han kan nämligen inte sluta köpa köksredskap väldigt dyr sådan. Är det så att summan av laster är konstant? Det verkar i alla fall vara fallet för Jonatan när han nu blir helt barskrapad för att han inte kan sluta köpa dyra saker till köket. Senast på att-ha-listan är... en ankpress. Nanna ger sig på ett kulturgräv med anledning av en ny bok som anklagar filosofen Michel Foucault för att vara pedofil. Hon tar oss på en resa till en tunisisk by via en byfåne i 1800-talets Frankrike och landar i att denna möjliga anklagelse sällar sig till gammal vanlig homofobi. Dessutom sätter Kristofer, klubbens egna modegäri, ner foten om trenden som kallas Dark academia. Alla har missförstått allt och det handlar egentligen om att peka fuck-you till den bildningselit som de påstås hylla.
4/21/20211 hour, 1 minute, 56 seconds
Episode Artwork

44. Gift vid första ögonkastet – slutet på mänskligheten

Det måste finnas något mer i livet än tacos, barn och villa?" Senaste säsongen av den populära dokusåpan får Nanna att känna sig som ett gammalt proggband, alternativt som Kristofer. Nanna ställer sig frågan om varför alla drömmer om så mycket tråkigt och undrar vart de stora drömmarna tagit vägen. Hur kommer det sig att ett lugnt och enkelt liv verkar vara det mest eftersträvansvärda när det egentligen kanske är bättre för mänskligheten att utsätta sig för lite fara? Moas rädslor kommer dessvärre bli bekräftade när hon utmanar Kristofer och Nanna i ett elitist-quiz – kommer de kunna skilja mellan kultur som riktar sig till barn och den som är tillägnad vuxna? Nanna kommer att förlora stort då hon gissar fel varje gång och Moas oro för att pandemin kan ha gjort oss dummare blir därmed sann. Dessutom reder vi ut huruvida människoarten i grunden är vidrig. Kristofer har nämligen sett dokumentärserien "Exterminate all the brutes" som i fyra timmar undersöker slavhandel, fördrivningar och utrotning närmare. Som ett led i att försöka bättra oss så kanske vi istället borde belöna oss varje gång vi inte begår ett illdåd eller liknande. Så varsågod! Ta en kaka!
4/14/202146 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

43. "Jag minns alla mina våldtäkter"

Efter att ha blivit uthängd som fulast i P3 Klubben, så bär numera Kristofer den titeln som en krona. Han har kommit på det som trumfar skönhet nämligen coolhet. Och dessutom är det mer demokratiskt. Det är nämligen så att världens mest populära sociala medie-plattform, TikTok, jobbar med algoritmer. Det kan ju inte komma som någon nyhet direkt, men det som är nytt är att de utöver en slags viral-algoritm även jobbar med en snygg-algoritm. En Toronto-baserad plastikkirurg har benat ut vad snygg-algoritmen på TikTok handlar om: näsbredd, “forhead inclination” och “skin smoothness and health”. Tydligen känner algoritmen av 86 punkter i ditt ansikte för att avgöra om du är snygg. Det här påverkar alltså ditt flöde och vilka personer som får möjlighet att visas och bli virala i appen. Snygga människor kommer att premieras, alltså precis som de gör överallt annars. Vi pratar dessutom med kvinnan som ligger bakom vårt favoritkonto på Instagram, 0rtensmemes. Hamase berättar om den gången hon råkade reta gallfeber på ortenkillar i Göteborg. Tyvärr kunde Nanna och Kristofer inte låta bli att kommentera SVT-dokumentären om och med Soran Ismail. Och Nanna fick såklart allting att handla om henne själv, och ledde in samtalet på den gången hon själv var med om en våldtäkt.
4/7/202151 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

42. Aldrig mer hyllningar till analsex i public service

Kommer Nanna lyckas att reda ut exakt vad som är skillnaden mellan att tafsa och kladda? Svaret är nej. Och vad har en lap dance med djävulen med värdighet att göra? Välkommen till kulturen i P3 Klubben Moa Wallin är tillbaka med en framtidsspaning där hon försöker ge oss en bild av hur P3 Klubben skulle låta i en snar framtid om Sverigedemokraterna tillsammans med högerblocket får bestämma innehållet. Det kommer bli luciatåg och försoningsvideo à la Peter Lundgrens (SD) film där han samtalar med kvinnan han tafsade på. Men det kommer bli totalt stopp för de utvik som Nanna har gjort i Sveriges Radios kanaler. Kristofer skulle inte heller kunna ge en ingående och upplyftande analys av artisten Lil Nas X's låt, Montero – Call me by your name. Videon ”hade sönder” internet och gjorde kristna tanter är upprörda för att en “barnstjärna” kommer ut som gay och dessutom juckar mot djävulen. Men på vilket sätt är det här en jakt på värdighet? Jo, det vet Kristofer. Och ingen kan väl ha missat hur före detta JK, Göran Lambertz, har försökt att reda ut vad skillnaden faktiskt är mellan att kladda och att tafsa. Nanna går igenom hans punktlista för att en gång för alla förklara hur det ligger till – men ingen blir klokare. Dessutom har nu den tidigare relativt okontroversiella handlingen att dricka te visat sig vara mycket mer komplicerad än man någonsin hade kunnat tro.
3/31/202147 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

41. Runka – vår tids största konstform?

Kristofer pratar det "Sister Souljah-moment" som uppstår när toppolitiker rasar i frågan om artisten Yasins utmärkelser på P3 Guld. Och är verkligen Louis C.K.'s övergrepp den stora konst som Nanna vill hävda? Men det blir också debatt i P3 Klubben när vi diskuterar influencer-barnens föräldrars moraliska ansvar. Anitha Clemence, förälder till influencern Penny, och Jacob Liebermann, pappa till Arnold, har rätt olika syn på saken. Hur långt får man gå när man lägger ut sitt barn på sociala medier och bör vi också införa en lag likt den i Frankrike, där föräldrar kan dömas till fem års fängelse för det som liknas vid barnarbete.
3/25/202149 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

40. Män som lagar (knull)mat

Vi diskuterar kulturbarnens räkmacka in i "eliten". Moa slängs mellan ytterligheter när män och kvinnor lagar mat i poddform och Nanna har gör en helomvändning: mjukporr på Instagram är bra för konsten.
3/18/202137 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

39. Fondsparande som livsstil

Den enda levande subkulturen just nu: wall street. Alla (killar) har skaffat ett Avanzakonto, berättar Kristofer. Också: Kaoset i brittiska kungahuset, kaoset på Bulletin, poesi (Johan Jönsson) och konst (Salad Hilowle).
3/11/202152 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

38. Överklassens vintage-förtryck

Moa föreslår en motbok för second hand - så att fler än de redan rika kan göra fynd. Kristofer sammanfattar den meningslösa debatten om ljudböcker och Nanna hatar kvinnor som vanligt.
3/4/202139 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

37. "Lovers rock" - det varmaste, sexigaste, finaste vi sett

Kristofer briljerar med sina kunskaper om Daft Punk som slutar nu, sju år efter senaste skivan. Nanna djupdyker i den ockulta trenden som aldrig tar slut. Och: den länge ansett töntiga reggaestilen Lovers rock får revansch i ny film.
2/25/202140 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

36. K-märk Amanda Linds dreads

Moa Wallin är tillbaka och pratar om hatet mot lyckliga par, kalabaliken på Konstfack sammanfattas av Kristofer, Nanna har sett metafilmen Malcolm och Marie. Också: Therese Lindgrens försök till CA-debatt.
2/18/202144 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

35. Modeveckan - för mycket kläder, för lite mode

Hunger games-tecknet tar plats i Myanmar - Nanna går igenom proteströrelser som inspirerats av film. Kristofer saknar galenskap på Stockholm Fashion week och Amanda Gorman är ju en fantastisk copywriter!
2/11/202146 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

34. Vad är Clubhouse? Edvin Törnblom förklarar

Mustiga Mauri är nutidens Filip & Fredrik och generation Z:s Jan Guillou - Nanna har tittat på Youtube. Kristofer har deltagit i en Kafkaroman. Edvin Törnblom gästar (!) och berättar om Elitstyrkans hemligheter, Sverige.
2/4/202150 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

33. Amanda Gorman är inte poet

Vi sörjer Lars Norén - en "svartsynt jävel som älskade julen". Linnea Wikblad hälsar på och uppskattar ljussättningen i Bonde söker fru. Kristofer tycker det finns många bra amerikanska poeter, men Amanda Gorman är inte en av dem.
1/28/202141 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

32. Stoppa pressarna bedriver homofobi

Kristofer ser en koppling mellan Qanon, Runar Sørgaard och Stoppa Pressarna - som ägnar sig åt homofobi formulär 1A. Nanna vill lägga ner all humaniora som bygger på känsla - och visste ni att hon jobbat som Dregens Nanny?
1/21/202154 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

31. Filmskapare åker räkmacka

Nanna har sett Familjen Bridgerton, om en Tindermarknad på steroider. Kristofer förespråkar mer marknadsekonomi i filmbranschen. Och vem ska bli första svensk att säga "Inte våra vikingar" efter stormningen av Kapitolium?
1/14/202155 minutes, 1 second
Episode Artwork

30. Det stora kidnappningsdramat

Rappare som kidnappar rappare måste också kunna hanteras på kultursidorna. Älskar eller hatar bredbyxornas Björn af Kleen kvinnor? Och: Ulf Lundell - kan man vara mer förlöst?
1/7/202137 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

29. Årets gåva: ingen livemusik

Vi sammanfattar kulturens 2020. Kristofer kommer ut som rojalist och Nanna (tror att hon) har funnit svaret på varför kvinnor skapat mindre konst genom historien.
12/31/202039 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

28. Det privata avsnittet

Nanna bryter ihop av sitt släktskap med den ensamstående mamman Kristina Lugn. Arten grävande journalist - vi gillar den inte. Och: varför blir alla marxister på jul?
12/24/202038 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

27. Till Fredrick Federleys försvar

Vurmar man för personlig integritet är det bara principfast att inte kolla upp närståendes brottsdomar, menar Kristofer. Var Astrid Lindgren "tjock på rätt ställen"? Nanna ger oss sina spaningar från barnboksvärlden.
12/17/202047 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

26. Marcus Berggren: Tjejer ÄR roliga

Vår gäst ser ett komiskt geni i Bianca Ingrosso som lyckas med vad stand up-scenen aldrig klarat, Kristofer varnar högern för att upprepa vänsterns misstag 2014. Nanna engagerar sig i nya barnbibeln.
12/10/202045 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

25. Hanna och Amandas dubbelmoral

Woke-nytt rapporterar: Bröderna Hanson och Sia är cancelled. Greta-filmen får Nanna och Kristofer att gråta floder och vi spår en framtid med influencers som lever som de lär.
12/3/202046 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

24. Därför festar unga trots restriktionerna

Förlagsmannen Kristofer gillar "Kärlek & Anarki" mot sin vilja, Hedda 21 år ger perspektiv på Corona-tillvaron och Nanna ser en lifestyle-trend inom nazismen.
11/26/202046 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

23. Sätt Clark Olofsson att välkomna på Arlanda

Nanna har varit i Finland och skämts, Yung Lean är inte jättebra på musik men fantastisk på konst, och att läsa om Jens Liljestrands penis på en kultursida är beklämmande.
11/19/202031 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

22. Varför ska alla posera som dålig mamma?

Nanna ser en trend i att bra mammor skryter med att vara dåliga och tycka att allt är så jobbigt, Kristofer synar skvallersajten Stoppa pressarna. Också: När blir mumintroll könsmogna? Och hur blir tokroliga Jill Bidens framtid?
11/11/202041 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

21. Låt Bianca Ingrosso sörja sin abort

Kristofer tycker vi kan anamma det amerikanska valsystemet, Nanna efterfrågar ett mer nyanserat samtal kring abort. Och så pratar vi om två dinosaurier: Sean Connery och Jan Myrdal.
11/5/202040 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

20. Knyckare avslöjar: Rektor Hamids hemliga trådstarter

Flashbackexperten Emma Knyckare gästar oss och konstaterar att Hamid Zafar förtjänar sin titel "årets svensk". Nanna letar efter själen i nutiden och kommer fram till att det ju är ett verb. Sen tar vi själ (helg)!
10/29/202040 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

19. Freud - mest cancelled av alla

Är psykoanalys nya "konstnärslönen"? Inkomstgarantin finns inte kvar - men en del får terapi 4 gånger i veckan. Också: Kristofer påminns om när han trodde han var pedofil pga Wilma i Skärgårdsdoktorn.
10/21/202036 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

18. Emily in Paris - en basic reklamare

Låt folk dansa - eller förbjud dem. Fransmännen är att föredra framför präktiga Emily in Paris. Och David Attenborough får oss att förstå hur man bäst hanterar det sjätte massutdöendet vi står inför - genom meditation.
10/14/202029 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

17. "Han ska krossas som en lus" - favoritskandaler i Svenska Akademien

Vi pratar om när en gycklare fick Nobelpriset i litteratur, när akademien gav det till sig själva och om en legendarisk mejlkorrespondens. Också: Nanna försöker övertyga allas nya favoritfilosof Martin Hägglund om att berg har själ.
10/7/202035 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

16. Jonas Gardell - Sveriges mest lättkränkta?

Jonas Gardell tycker inte att han är självupptagen, Kristofer räknar till 35 "jag" i hans senaste Expressen-text. Nanna listar pedofilin i kulturen just nu.
9/30/202035 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

15. Ruth Bader Ginsburg - en relationsexpert

Amerikanska HD-domaren som blev ett populärkulturellt fenomen, Ruth Bader Ginsburg, är död. Vi pratar om hennes man. Också: Vad händer när Kardashians lagt ner?
9/23/202028 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

14. Only fans - sälj grej med tjej

Vi förklarar hur Only fans egentligen är ett forum för strejkbrytare och varför Patrik Lundberg är den senaste svensken att bli folkkär. Samtidigt är förståelsen för JK Rowling slut.
9/16/202029 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

13. Yung Wallander - Sagan om ringen i Euphoriatappning

K Andersson är livrädd för Mejanelever och ser det som ett sundhetstecken. Nanna vill förbjuda grupparbeten som Young Wallander - men ha mer av nordiska samarbeten.
9/9/202035 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

12. Cancel culture museum

Att vara pedofil light är inget nytt, däremot cancel culture. Se er själva i spegeln istället för att gaffla på Twitter, tycker Kristofer. Också: Insta-modeller ger litteraturtips. Blir de snyggare då? Nanna frågar Horace Engdahl.
9/2/202035 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

11. Förlossningsvideos - nutidens sex tape

Vi är tillbaka på 50-talet, menar Kristofer. Och Nanna tycker som vanligt att vi borde skämmas mer. + Paris Hilton goes rå.
8/26/202030 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

10. Åsa Lindeborg - en daddy's girl

Enormt hyllade "Samlade verk" påminner Kristofer om kulturmänniskors tråkiga Forum-smak. Nanna filosoferar om Instagram med Lena Andersson och intervjuar bokaktuella Cissi Wallin.
8/19/202035 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

9. Bipolär - creddigaste diagnosen

Kristofer och Nanna har båda diagnosen bipolär - men ingen av dem tror på det. När blev ångest coolt och vad gör det med kulturen? #slutaprataomdet
8/12/202030 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

8. Föräldrar förstör kulturen

Vi går igenom vad som hänt i sommar: Kanyes skov, Åsa Lindeborgs skvallersaftiga bok, free Britney och avgångskravet på kulturministern. Dessutom hatar Kristofer alla som har barn.
8/5/202028 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

7. Nyckeln till framgång för unga män

Moa Wallin är med och berättar för oss om den nya tidens framgångsrika mansideal. Nanna är trött på präktiga barnböcker och Kristofer upprörs av kunskapsföraktet i debatten.
6/24/202033 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

6. Bard - ett levande bevis på att ecstasy inte fungerar

Cissi Wallins självbiografi stoppas och identitetspolitik är plötsligt hetare än någonsin. Nanna tar reda på hur man gör ett sommarprat, och, producerar ett eget.
6/17/202033 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

5. Palmemordets antiklimax och 100 år av gökfilm

Ninja Thybergs långfilm Pleasure och Coronapandemin får upp "den svenska synden" på dagordningen igen. Hör också Nannas c-uppsats där Ivar Arpi och Åsa Lindeborg visar sig hålla med varandra (!).
6/10/202044 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

4. Kåta barn och kommer Nya tider på Bokmässan Play?

Mary Kate Olsens skilsmässa aktualiserar Elektra- och Oidipuskomplexet i kulturen. Och bokmässan i Göteborg står kvar när alla andra faller.
6/3/202037 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

3. S gangsterrappolitik och den nya tidens författare: skrivgärin

Från översteflatan till skrivgärin - vi definierar 3000 år av kvinnliga författare, pratar uniform-tv:s storhet (?) och Socialdemokraternas gangsterrapspolitik.
5/27/202039 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

2. Modeoraklet Anders Tegnell och kändisar som hatar rättssystemet

Vi pratar om själsfränderna Kim Kardashian och Promoe, analyserar trendsättaren Anders Tegnells garderob och diskuterar vem som krishanterar bäst - Isabella Löwengrip eller Paulo Roberto?
5/20/202032 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

1. Osexiga "Gift vid första ögonkastet" vs heta "Too hot to handle"

SVT:s avtändande realitysåpa GVFV" jämförs med Netflix sexosande nya serie Too hot to handle. Och om rejvarnas sorg över den danslösa sommaren. Vad ska moder jord göra?
5/13/202035 minutes, 30 seconds