Winamp Logo
OTP Global Markets Podcast Cover
OTP Global Markets Podcast Profile

OTP Global Markets Podcast

Hungarian, Finance, 2 seasons, 20 episodes, 12 hours 33 minutes
About
Befektetésekről mindenkinek - alfától az omegáig Érdekel a befektetések világa? Szektorok, eszközosztályok és régiók? Hallgatnál izgalmas beszélgetéseket a témáról? Magabiztosabbá szeretnél válni a pénzügyek területén? Akkor az OTP Global Markets podcastja neked szól. Tőkepiaci és privátbanki szakértőinkkel górcső alá vesszük az aktuális makrogazdasági eseményeket, a tőzsde- és pénzpiaci történéseket, és beszélgetünk általában a befektetésekről is – alfától az omegáig.
Episode Artwork

Duplán fogunk adózni az amerikai befektetések után?

Hogyan érinti az amerikai befektetéseket, hogy az Egyesült Államok 2024. január 1-től felmondja a kettős adóztatás elkerüléséről Magyarországgal kötött egyezményt? Miként érinti ez a magánbefektetőket és az intézményeket, illetve milyen lehetőségeik maradtak a piaci szereplőknek? Többek között erről beszélgetett az OTP Global Markets podcast-sorozatának legutóbbi epizódjában Juhász Gergely, a PricewaterhouseCoopers Magyarország partnere és Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking vezetője, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.
30/11/202336 minutes
Episode Artwork

Melyik jobb, a tartós befektetés vagy a nyugdíj-előtakarékosság?

Mi emeli ki a tartós befektetési számlát és a nyugdíj-előtakarékossági számlát a kamatadómentes befektetési lehetőségek közül? Hogyan működnek ezek a számlák és miként használhatjuk ki a legfőbb előnyeiket vagyonunk gyarapítására? Erről beszélgetett az OTP Global Markets két vezető tanácsadója, Horváth Ákos János és Cseh Gábor, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.
20/11/202330 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Makrogazdasági és tőkepiaci kitekintő - Negyedik negyedéves befektetési stratégia

Számos gazdasági változás tarkította a harmadik negyedévet, de miként hatott ez az OTP Bank befektetési stratégiájára? Milyen lehetőségekkel és kockázatokkal számolhatnak a hitelintézet szakértői a makrogazdaságban, valamint a pénz- és tőkepiacokon? Erről beszélget Sándor Dávid, az OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője, Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője, valamint Ács Gábor, a Millásreggeli műsorvezetője. A beszélgetést október 19-én, a Forbes Money Summiton rögzítettük.
26/10/202325 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Van-e különbség a női és férfi befektetők között?

Más szempontok szerint döntenek-e befektetéseikről a nők és a férfiak? Milyen információkat vesznek elsősorban figyelembe és van-e különbség például a kockázattűrő képességükben? Erről beszélgetett Fazekas Gábor, az OTP Global Markets igazgatója, Hegedűs Mónika, az OTP Private Banking senior privát banki tanácsadója, Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.
05/10/202339 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Befektetési trendek és ami mögöttük van

Milyen főbb trendek jellemzik a gazdaságot és miként hatnak ezek a befektetésekre? Miként érdemes figyelembe venni ezeket a trendeket egy-egy portfólió kialakításakor? Erre kereste a választ az OTP Global Markets podcast-sorozatának legutóbbi epizódjában Dinnyés István, az OTP Global Markets osztályvezetője, Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking vezetője és Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.
18/09/202331 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Makrogazdasági és tőkepiaci kitekintő - Harmadik negyedéves kilátások

Számos befektetői tapasztalattal zárhatjuk a nyarat, de milyen aktualitások láthatóak most a makrogazdaság, valamint a pénz- és tőkepiacok terén? Nézzük a harmadik negyedév kilátásait: a stúdióban Sándor Dávid, OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője, Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője és Gede Balázs a Millásreggeli gazdasági újságírója. A beszélgetést augusztus 29-én rögzítettük.
31/08/202340 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Még mindig jó befektetés az ingatlan?

Sok befektető fordult el az ingatlanpiactól, de mi áll ennek a hátterében és átlagosan milyen megtérülésre számíthat, aki mégis befektetési céllal vásárolna most lakást vagy házat? Hogyan segíthetik az ügyfeleket vásárlás vagy eladás esetén az OTP Bank privát banki tanácsadói és mobilbankárai? Erről beszélgetett Ujhelyi Levente, az OTP Private Banking privát banki területének vezetője, Dr. Harlieb Balázs, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője, Magyar Krisztina, az OTP Bank kiemelt mobil értékesítési tanácsadója, valamint Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója.
12/07/202335 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Az utódlás buktatói – pszichológust kérdeztünk

Miért válhat bonyolulttá a magánvagyonok utódlásának kérdése? A racionalitás a legfontosabb vagy egyéb szempontok határozzák meg erről szóló döntéseinket? Mit tehetünk most azért, hogy a családi ezüst idővel ne elvesszen, hanem fényesebb legyen? Erről beszélget dr. Dúll Andrea, környezetpszichológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, és Bozsogi Tamás, az OTP Private Banking kiemelt privát banki területének vezetője Gede Balázzsal, a Millásreggeli gazdasági újságírójával.
14/06/202334 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Modellportfóliók frissítése – Hogy lesz befektetési döntés a stratégiából

Hogyan működnek az OTP Bank privát banki ügyfeleinek kialakított modellportfóliók, és milyen gyakran kell ezeket frissíteni? Milyen elvek alapján vezethetők át egy vagyonkezelési stratégia keretei a befektetési döntésekbe, és miért fontos ez a befektetők számára? Egyebek mellett erről beszélgetett az OTP Global Markets Podcast legutóbbi epizódjában Ujhelyi Levente, az OTP Private Banking privát banki területének vezetője és Dinnyés István, az OTP Global Markets osztályvezetője Gede Balázzsal, a Millásreggeli gazdasági újságírójával.
30/05/202331 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Befektetési stratégia - Merre tovább a piacokon - 2023 - 2.0

Szakembereink frissítették a januárban kiadott éves Befektetési stratégiát. Nézzük a következő negyedév gazdasági kilátásait: a stúdióban Sándor Dávid, az OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetője és vezető befektetési stratégája, Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője és Gede Balázs, a Millásreggeli gazdasági újságírója. A beszélgetést április 18-án rögzítettük.
21/04/202343 minutes 15 seconds