Winamp Logo
Østergaards salon Cover
Østergaards salon Profile

Østergaards salon

Danish, News magazine, 1 season, 113 episodes, 2 days, 22 hours, 55 minutes
About
Velkommen i en af de fine, københavnske saloner, hvor vi hver uge trækker vores gæsters kæpheste ud af stalden og indsigtsfuldt og lystigt diskuterer politiske temaer. Vi lover du bliver klogere, provokeret og forhåbentlig også underholdt. Vært: Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske
Episode Artwork

Tæsk til Biden

Vi taler om den alvorlige tilstand for præsident Joe Bidens kampagne for at blive genvalgt og vender andre tilstande i det amerikanske demokrati.  Gæster: Økonomisk redaktør på Berlingske, Ulrik BieUSA-korrespondent for Berlingske, Jacob Heinel Jensen Vært: Tom JensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/202450 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Spank til Trump

Donald Trump trækker i disse uger overskrifter i Stormy Daniels-retssagen med farverige historier om deres seksuelle møde og andre pinagtigheder. Alligevel ser det ikke ud til at ramme Trump på populariteten. Spørgsmålet er, om Trumps modstandere selv risikerer at blive griset til, mens de trækker ham gennem sølet? Gæster: Udenlandsredaktør på Berlingske, Kristian Kjærholm Pedersen, ogUdenrigskorrespondent på Berlingske, Poul HøiVært: Tom Jensen Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/202446 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

LIVE fra salonen: Hvad afgør præsidentvalget?

I dag gæster Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup og Berlingskes økonomiredaktør Ulrik Bie Tom i saloonen, som denne gang optages live i Salonen. De diskuterer om det amerikanske præsidentvalg til november vil blive afgjort af kulturkampe eller økonomi og laver en liste over temaer, der efter deres vurdering vil blive de mest afgørende.  Vært: Tom JensenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202454 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Moscow Marjorie

Marjorie Taylor Greene har haft stor politisk succes med sin uforsonlige kurs og vilde konspirationer. I månedsvis har hun, sammen med ligesindede i det republikanske parti, forhalet hjælpepakken til ukrainerne. Men da det lykkedes Speaker of the House, Mike Johnson, at få Trump til offentligt at støtte hjælpepakken, blev den stemt igennem med overvældende flertal. Nu har Marjorie Taylor Greene lagt sig i åben krig med Mike Johnson og vi have ham fjernet fra embedet ved at aktivere en såkaldt motion to vacate.Overspiller den rabiate højrefløj sine kort? Er Trump mere kompromissøgende, end man forventer - eller er det spin for galleriet?Chefredaktør Tom Jensen, bartender i Toms saloon, taler med chefredaktør Pierre Collignon og USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen i denne udgave af Toms saloon.Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/202438 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ingen plads til anderledes-tænkende

Der er problemer på nogle af USAs store institutioner. På universiteterne demonstrerer propalæstinensiske studerende og andre, og der er beskyldninger om antisemitisme. Elever sendes hjem til onlineundervisning - altsammen pga. Israel-Hamas-krigen. Og på den store amerikanske offentlige public service-radio fyger beskyldningerne nu om ensidighed til fordel for Demokraterne. Er USA så splittet, at der ikke længere er plads til anderledes-tænkende? I studiet er sammen med Saloon-bartender, chefredaktør Tom Jensen, Berlingskes kulturredaktør, Birgitte Borup og USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen. Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/202443 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Er verdens politibetjent gået på orlov?

Er verdens politibetjent gået på orlov?For der sker noget mærkeligt i USA. Som i årtier har været kendt som verdens politibetjent. Supermagten der ryddede op uanset hvor på kloden, der var krig eller konflikt. Men en ny isolationistisk bølge har ramt USA, sådan som det er sket før i historien. Hvorfor sker det - og hvad kan det komme til at betyde blandt andet for krigen i Ukraine. Chefredaktør Tom Jensen, bartender i Toms saloon, taler med redaktionschef Pierre Collignon og USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen om det i denne udgave af Toms saloon.Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/202438 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon med Søren Lippert og Britt Bager

Vi vil bestemme mere, end vores demokrati kan rumme. Søren Lippert har skrevet bogen »Derfor ender demokratiet, som vi kender det«. Han argumenterer for, at de demokratiske institutioner, vi har i dag, er i forandring, fordi de ikke kan rumme de krav og forventninger om medindflydelse, borgerne har.  Britt Bager mener, at antallet af partier i Folketinget bør reduceres til fem-seks partier. Ellers sættes borgernes retssikkerhed over styr. Vi vender også Alex Vanopslaghs statsministerambitioner og nedsmeltningen i Forsvaret. Vært: Mette Østergaard Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202434 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Donald og damerne

Om fire dage begynder retssagen i New York, hvor Donald Trump er anklaget for at have brugt kampagnepenge på at betale pornostjernen Stormy Daniels for at holde kæft om, at de to havde en affære på et hotelværelse i forbindelse med et golfarrangement i 2006. Der findes derfor ikke nogen bedre anledning til at snakke om et af de mest utrolige fænomener i amerikansk politik i de sidste mange år. Nemlig det, der handler om Trump og damerne. Om Stormy Daniels-sagen, men sandelig også om mange andre slibrige og utrolige sager om Trump og forskellige kvinder. Sager, der til enhver tid ville have kostet enhver anden præsidentkandidat og præsident end Donald Trump al fremtid i amerikansk politik. Men Trump? Nej, uanset hvad han har rodet sig ud i med damerne, så har det ikke skadet ham nævneværdigt. Til at tale om det, gæster kulturredaktør Birgitte Borup og Berlingskes internationale korrespondent Poul Høi saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/202447 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Gaza forfølger Biden

Næsten symbolsk kom meget af amerikansk politik hen over påsken til at dreje sig om det, man i kristen og jødisk sprogbrug engang imellem kalder Det Hellige Land. Eller mere specifikt: Krigen mellem Israel og Hamas. Det handler dagens udgave af Tom Saloon om. Og til at snakke om det, gæster udlandsredaktør Kristian Kjærholm Pedersen og opinionsredaktør Pierre Collignon saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/202438 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - Med Rane Willerslev

Hvad vil du fortælle dine børnebørn, når du fylder 90? Har du levet et vildt eller et kedeligt liv? Rane Willerslev vælger det vilde, både når han tegner visioner fra sin post som direktør for Nationalmuseet, og når han udfordrer universitetsverdenen. Vi er ved at udvikle os til en nation af konforme bogholdere, og det kan vi ikke leve af i fremtiden, mener han. 12-tallet har betydet, at vi ikke længere får originale 13-taller, og de studerende er blevet alt for bange for at lade viden destabilisere deres syn på verden. Ud over gode råd til at leve og lede vildt, taler vi også om tidens identitetspolitiske udfordringer. Skal vi levere museumsgenstande tilbage til deres oprindelsesland, og skal vi føle skyld og skam over vores historie?Velkommen i Østergaards salon. Vært: Mette ØstergaardProducer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202433 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Trump igen - sker det?

Donald Trump fører stadig i meningsmålingerne over Joe Biden her godt syv måneder før præsidentvalget. Men noget tyder på, at forskellen mellem de to bliver indsnævret. Ja, der har endda været nogle målinger, som har vist en lille føring til Joe Biden. Donald Trump er dog stadig foran i de afgørende svingstater, man skal vinde for at få tildelt tilstrækkeligt af de valgmænd, der jo bestemmer, hvem der bliver USA's præsident. Så i dag handler Toms saloon om, hvad der taler for, at Donald Trump igen kan blive USA's præsident. Og hvad der trods føringerne i målingerne taler imod. USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen gæster Saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202447 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - med Puk Damsgård og Geeti Amiri

Den danske folkeskole underviser til middelmådighed og leverpostej. Hvis du har dit barn i folkeskolen efter femte klasse, så deltager du af sociale årsager - ikke af hensyn til dit barns faglighed. Det mener skolelærer og debattør Geeti Amiri. I denne uge er hun gæst i salonen sammen med DR's Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård, der mener, politikerne omtaler situationen i Gaza som en naturkatastrofe, fordi det er for delikat at tale om Israels voldsomme metoder i krigen.De to gæster har begge en stor forkærlighed for Afghanistan. Amiris familie flygtede derfra, og Puk Damsgård har rapporteret derfra i årevis og senest skrevet bogen Drageland om landet, som var centrum for den udenrigspolitiske scene i 20 år, men som nu er forsvundet fra vores samtale. Vi tager en status. Mellem det hele får du gode råd til nærvær og vejrtrækning.Velkommen i Østergaards salon.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202443 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Wokeisme og kulturkrig!

I en uge, hvor alt ikke stod på gloende pile i forhold til præsidentvalget 2024, så handler Toms saloon denne gang om noget helt andet, der måske til gengæld kan få stor betydning for valget. Nemlig det woke USA. Balladen om wokeisme og identitetspolitik og hele den kulturkamp, nogle vil endda sige kulturkrig, der i disse år skaber nye skillelinjer mellem amerikanerne. Og til at snakke om det gæster Birgitte Borup, kulturredaktør på Berlingske, og  Troels Heeger, journalist på Berlingske Opinion, i denne uge saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202445 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - Med Niels Krause-Kjær og Astrid Haug

Hvem er Mona Juul og kommer hun til at gå på kompromis med sig selv for at tækkes alle konservative fløje? Tidligere konservativ pressechef Niels Krause-Kjær og social media rådgiver Astrid Haug giver deres karakteristik af de konservatives nye, politiske leder. Krause-Kjær er oprørt over danskernes stigende indkøb af prepping udstyr. Nu må vores sortsyn og politikernes spillen på frygt stoppe, mener han. Og Astrid Haug gør os klogere på, hvad der ligger bag alle de kinesiske reklamer, der sniger sig ind i vores feed. Og hvorfor de er et problem for både klimaet og dansk erhvervsliv. Hun har intet imod at gøre sig til dommer over danskernes indkøb, for der er geopolitik på spil. Velkommen i Østergaards salon.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202434 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Trumps trumf: Hul i grænsen

I denne uges udgave af Toms saloon skal vi fokusere på det måske mest afgørende spørgsmål i den præsidentvalgkamp, vi nu ved kommer til at stå mellem Joe Biden og Donald Trump: Den illegale indvandring. De millioner, der strømmer over grænsen fra Mexico og ind i USA i disse måneder.  Og til at snakke om det, gæster Berlingskes USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen og Berlingskes økonomiske redaktør Ulrik Bie saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202440 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - Med Huxi Bach og Nina Palesa Bonde

De unge mænd vender sig mod ligestillingsdebatten, mens kvinderne holder international kampdag. Nina Palesa Bonde mener, at kvinderne har et ansvar for ikke at skubbe mændene væk. Huxi Bach er kritisk overfor koranloven, og vi vender, hvordan den kommer til at lægge en dæmper på dansk kunst og satire. Og så diskuterer vi en af tidens uheldige tendenser: Vi mener noget om alt uden at kende fakta.  Velkommen i Østergaards salon.  Vært: Mette Østergaard Producer: Ida Hasgaard RøntorpSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202433 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Trump ud af fedtefadet

Det har været en vild uge i USA. Donald Trump leverede en magtdemonstration på den store primærvalgdag, Super Tuesday, Nikki Haley trak sig fra præsidentvalgkampen, og det nu står klart, at det bliver Donald Trump mod Joe Biden i 2024 valget. Samtidig traf USA’s højesteret to vigtige afgørelser i nogle af de mange sager mod Trump. Og netop de mange retssager med Donald Trump i centrum skal vi kigge nærmere på i denne udgave af Toms saloon. Denne uges gæster er redaktionschef for debat Pierre Collignon og Berlingskes internationale korrespondent Poul Høi. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/202444 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Søs Marie Serup og Michael Svarer

Vi skal have næserne ud af regnearket og hænderne op af de politiske lommer, hvis vi vil nærme os en grøn omstilling. Den er gal med måden, vi taler om klimaet, mener politisk kommentator og partner i by Serup, Søs Marie Serup, der synes, at sniksnak om procentvis reduktion skygger for reel handling. Unødvendig matematik spænder også ben for fremtidens uddannelser, mener professor i økonomi Michael Svarer, der synes, at kandidatreformen fokuserer mere på mængden af hænder end på dygtige hænder, når der skal skæres på længden i en lang række uddannelser. Begge dagens gæster har ellers haft en travl uge. Søs Marie Serup har været på kvægkongres, mens Michael Svarer har været til møde med Bæredygtigt Landbrug, hvor han blev truet med hængning for sine forslag til en CO2 afgift på landbruget.  Velkommen i salonen Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie Hvid  See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202436 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Trump mod Biden: USA græmmer sig

Donald Trump vandt det republikanske primærvalg i South Carolina, der er udfordreren Nikki Haleys hjemstat, og hvis der ikke sker uventede ting i løbet af de næste otte måneder, så står præsidentvalget i 2024 mellem de to ældste og mindst populære kandidater nogensinde i USAs historie: Joe Biden og Donald Trump. Trump har problemer med, at en del af partiet stadig er på Haley-fløjen, og Biden er presset af venstrefløjen, særligt om hans støtte til Israel. Men hvem af de to præsidentkandidater står stærkest lige nu? Berlingskes USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen er, sammen med kulturredaktør Birgitte Borup, dagens gæster i Toms saloon. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/29/202436 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Noa Redington og Anders Krab-Johansen

Vi kan ikke længere reproducere os selv som folk. Omkring hvert 8. danske barn kommer til verden med hjælp fra fertilitetsklinikker. Der er noget galt med familielivet, mener politisk kommentator Noa Redington og koncerndirektør Anders Krab-Johansen. Sidstnævnte er aktuel med bogen Fri os fra den værdiløse borgerlighed. Han mener, at de borgerlige har mistet sproget og ladet markedet og individualismen styre frem for værdier med fokus på familien, dannelsen, og at Danmark skal være for danskerne. Redington mener bare, at de borgerlige har tabt sutten.  Velkommen i salonen.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202439 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Helt alene med Vladimir Putin

Vi har i Vesten støttet Ukraine hele vejen gennem krigen. Men mens behovet for hjælp bare bliver større og større, er det som om viljen til at hjælpe bliver mindre og mindre. Ikke mindst i USA, hvor Trump-fløjen i Det Republikanske Parti synes at vende Ukraine ryggen. Senatet vedtog i sidste uge lige netop en hjælpepakke til Ukraine, Israel og Taiwan på 660 milliarder kroner. Men det er stadig usikkert, om den også bliver godkendt i Repræsentanternes Hus, hvor der er republikansk flertal. Hvad er det der sker? Og hvad kan det komme til at betyde for Ukraine? For Rusland? Og for os?  Til at diskutere det, gæster redaktionschef for debat Pierre Collignon og udlandsredaktør Kristian Kjærholm Pedersen Saloonen. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/22/202434 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Kathrine Lilleør og Eva Selsing

Vi besidder ondskab. Tidens krige får det værste op i alle involverede og derfor bør åndelighed og tilgivelse tænkes med i ligningen, for at vi kan komme videre. Organdonation skal nu være et aktivt fravalg. Er det på tide at regeringen indfører de nye regler, eller er det et forkert skridt i kampen for retten til egen krop?  Det er to af de emner, der bliver dækket i dagens salon, hvor vi også vender influenceres magt, kvindeidealer og trivsel påvirket af sociale medier. En debat model og influencer Cecilie Haugaard har sat ild til. Sognepræst Kathrine Lilleør og filosof og forfatter Eva Selsing er gæsterne, der diskuterer de helt store spørgsmål som hykleri, magt, ondskab og tilgivelse.    Velkommen til.   Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202438 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Joe Biden: Next Stop Død

I dag er det lige før, Toms saloon bliver til en skør, skør verden.  For vi skal både snakke om en højreorienteret amerikansk journalist, der tog til Moskva for at interviewe Vladimir Putin, der viste sig at agere villig kampagnemedarbejder for Donald Trump.  Om Trump, der måske, måske/ikke, vil lade Rusland invadere NATO-lande, der ikke betaler nok til militæret.  Og om, hvorvidt præsident Joe Biden faktisk er i stand til mentalt at varetage sit embede. Og til at tale om det har vi i saloonen besøg af Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup og Berlingskes USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen.  Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/202437 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - Ølkongen

I anledningen af vinterferien får du her en ekstra lytteoplevelse.  På Berlingske har vi gennem længere tid undersøgt Harboes bryggeri og ikke mindst bryggeriets ejer Bernd Griese, der også er blevet en slags bykonge i Skælskør. Det er der blevet podcastserien Ølkongen ud af. Det er en dansk udgave af den amerikanske successerie succession. En historie, der både indeholder familieopgør, tvivlsomme handler i en børsnoteret virksomhed og kalkuner. Du kan lytte til det første afsnit her og finde resten af serien under overskriften Ølkongen, hvor du normalt finder dine podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/202431 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Martin Thorborg og Astrid Høg

Politik er blevet ét stort pressestunt. Det, der i sidste måned skulle vise Mette Frederiksen på et muntert visit hos et eksemplarisk plejehjem, var i virkeligheden en minutiøst planlagt staging af statsministeren i al sin folkelighed. Denne og lignende  episoder vender vi i dagens salon, hvor Martin Thorborg præsenterer sin kæphest: Den personlige profilering af politikerne, har taget overhånd og PR prioriteres over substans.  Debattør Astrid Høg ser en ny tendens: Flere unge slår for let hånden af deres forældre. Hun mener, at hendes generation for ofte får lov til at dyrke sit tillærte “psykologsprog”, for til gengæld at fratage sig ansvaret for tidligere generationers ve og vel. Det er et narcissistisk projekt, som skader både de voksne børn og deres forældre.  Det er dagens salon. Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202436 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - It’s the economy, stupid!

»It’s the economy, stupid!« er oprindeligt et udtryk lanceret i 1992, da demokraten Bill Clinton stillede op som underhund ved præsidentvalget mod den ellers længe meget populære siddende republikanske præsident George Bush. Det var efter Golfkrigen, at USA's økonomi kortvarigt gik i recession. Og så fandt Bill Clintons rådgiver James Carville på dette udtryk - it’s the economy, stupid! - som drivkraft for Clintons kampagne. I november 1992 - ja, da vandt Clinton. Om økonomien, dumme, igen kan komme til at afgøre et amerikansk præsidentvalg, det skal vi snakke om i Saloonen i denne uge i selskab med to af de dygtigste mennesker i Danmark til at snakke om økonomi - også amerikansk økonomi. Det er Ulrik Bie, Berlingskes økonomiske redaktør og Thomas Bernt Henriksen, Berlingskes erhvervskommentator. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/8/202433 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Katrine Marie Guldager og Dennis Nørmark

Randers er blevet epicenter for en rå kamp mellem moral og jura. Men har venstrefløjen fået patent på moral, og hvorfor er de borgerlige så dårlige til at forklare borgerlig anstændighed? Med Nordic Waste er moral blevet et højaktuelt spørgsmål, som vi i denne episode diskuterer med to højaktuelle forfattere: Dennis Nørmark og Katrine Marie Guldager. Vi dykker også ned i Guldagers kritik af velfærdsstaten, som går igennem hendes tre romaner Birgithe med TH, Endnu en dag i Guds skaberværk og senest Jeg hører, hvad du siger. Guldager mener, at relationen mellem stat og individ i nogle tilfælde er formynderisk. Vi vender skandale i Ølst, shitstorm på sociale medier og ministre, som leger moralens vogtere.  Det er dagens salon, velkommen til.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202430 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - I den sorte gryde

I saloonen handler det denne gang om Donald Trump. Om hans benægtelse af, at Biden vandt præsidentvalget i 2020. Om Stormen mod Kongressen 6. januar 2021. Om de 91 anklagepunkter i fire retssager mod Trump som betyder, at han både kan blive valgt til præsident - og ende i fængsel. Om forsøgene på at stoppe Trump med juridiske midler, og hvad de gør ved det amerikanske demokrati. Berlingskes internationale korrespondent Poul Høi er, sammen med kulturredaktør Birgitte Borup, dagens gæster i Toms saloon. Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/1/202435 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Østergaards Salon - Med Mikkel Andersson og Mia Amalie Holstein

Der kan komme krig i Danmark. Verdenssituationen er vendt og risikoen er der. Men det danske forsvar er absolut ikke beredt, hvis dagen skulle komme. Det mener denne uges gæst, Mikkel Andersson. Mens naboblandende opruster, arbejder Danmark med langsigtede 10årsplaner og ifølge Andersson bør vi handle bedre, hurtigere og med langt flere midler.  Med i studiet er også Mia Amalie Holstein, der som stifter af Rahbeks Højskole har et klart budskab: Samfundsborgeren er død. Det idéudviklende individ har måttet lade pladsen for almen-viljen og normer styrer over lov. En farlig tendens, som vi på den borgerlige fløj bør tage op til stærk revision.   Derudover vender vi selvfølgelig Vanopslaghs velkommen til Vermund.  Det er dagens salon, velkommen til.    Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202431 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - Verdens vredeste vinder

Tirsdag blev Donald Trump den helt store vinder ved primærvalget i staten New Hampshire. »Der er ingen vej for andre kandidater,« skrev Berlingskes USA-korrespondent, Jacob Heinel. Det bliver Trump mod Biden, igen. Jacob Heinel er, sammen med udlandsredaktør Kristian Pedersen, dagens gæster i Toms saloon. Begge er med fra New Hampshire.  Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/25/202429 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Østergaards salon - Med Martin Krasnik og Eva Gregersen

Yderfløjene har overtaget kampen mellem Israel og Hamas. Det mener Martin Krasnik, der er aktuel med bogen En smal bro over afgrunden, og som trods sin jødiske baggrund ønsker et frit Palæstina. Alt er absolutter og meget lidt er dialog. Intet ægte håb kun kamp. Samtidig har venstrefløjen naivt adopteret radikaliserede paroler, mener chefredaktøren, der håber, det blot er udtryk for uvidenhed om konflikten. Krigen i Mellemøsten trækker tråde til Danmark og de demonstrationer, vi ser i gaderne. PET er bekymret for en øget radikalisering, men Eva Gregersen er ikke overrasket. Hun mener, at et antidemokratisk tankegods er langt mere mainstream blandt muslimer, end gammeldanskere tror. Velkommen til. Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie Hvid   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202439 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Toms saloon - "Gud skabte Trump"

Natten til tirsdag blev det første primærvalg afholdt i landbrugsstaten Iowa, der ligger lige midt i USA. Her vandt Trump en overlegen sejr med over halvdelen af stemmerne. Men hvad tænker vælgerne i midtvest-staten, hvor den kristne amerikanske højrefløj står stærkt, om en præsidentkandidat, der lyder som om han anser sig selv for at være Messias, Guds udsending til Jorden?Gæster: USA-korrespondent Jacob Heinel Jensen og kulturredaktør Birgitte Borup.Vært: Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202433 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Med Hans Engell og Martin Ågerup

Danmark skal have en ny konge, og socialdemokraterne er blevet royalister. Det proklamerede statsministeren i sin nytårstale, og snart efter valgte partiet at droppe princippet om at sige nej til kongelige ordner. Er der efterhånden noget af den gamle, socialdemokratiske ånd tilbage i partiet? Det diskuterer vi med politisk kommentator Hans Engell og direktør i Popoulos Analytics, Martin Ågerup. Vi runder desuden Nye Borgerliges nedsmeltning og det lurende spørgsmål: Hvordan vil blå blok forme sig frem til næste valg?  Det er dagens salon - Velkommen til.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202436 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Med Niels Lunde, Lisbeth Knudsen og Christian Jensen

Historiske dramaer. Den slags har vi levet af at levere på Berlingskes gennem nu 275 år! For at fejre den gamle tante, har vi inviteret tre tidligere chefredaktører i salonen. Gennem et ærligt indblik giver de et kig ind bag salonernes fine facade i verdens måske ældste mediehus. En avis, der har dækket alt fra Marie Antoinettes halshuggelse til hvad Mærsks millioner er gået til gennem tiden. Vi lover gode anekdoter, en smule uenigheder og et højt hurra i denne, årets første, salon. Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202432 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Claus Hjort

Lars Løkke er en dårlig leder. Det mener Løkkes tidligere strategiske livvagt og Venstre-nestor: Claus Hjort Frederiksen. Den dårlige ledelse førte til to skelsættende begivenheder for Venstre, der nu er blevet et parti, der er løbet fra alt, hvad de tidligere stod for, mener Hjort.  Claus Hjort er ugens hovedperson i denne juleudgave af salonen, hvor vi selvfølgelig også vender FE-sagen. Endnu en sag, hvor Venstre er løbet fra sine løfter. Vi runder også Angry Birds i Finansministeriet og powernaps hos Dronningen.  Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202336 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Med Lærke Kløvedal

Skal man følge sine drømme for enhver pris? For det har en pris, minder Lærke Kløvedal os om, i denne julespecial af salonen. I sin barndom var dagens gæst vant til at lytte til de store fortællinger ved middagsbordet. Eventyr, forelskelse og lykke var det man skulle stræbe efter. Men hvem står så i sidste ende med ansvaret for hverdagen med gummistøvler, skolegang og grå novemberdage? Lærke Kløvedal tager i bogen Sømærke et opgør med sin berømte eventyrfar, Troels Kløvedal, men også med sine egne forestillinger om, hvad lykke og drømme er gjort af. Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202338 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Live med Per Stig Møller og Lykke Friis

Den indre splittelse i både Ukraine og EU er begyndt, og de kommende dage bliver afgørende for, om Zelenskyj reelt har en chance for at vinde over Rusland. Det er nu eller aldrig. Det mener direktør i Tænketanken Europa Lykke Friis i denne liveudgave af Østergaards salon. Salonens anden gæst er tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, der skammer sig over at være europæer i denne tid. Han har desuden sine bud på, hvordan vi bedst kommer igennem konflikten mellem Israel og Palæstina, som han som udenrigsminister var dybt involveret i. Og så debatterer vi den polarisering, som konflikten har antændt i resten af verden. Lykke Friis mener, der mangler et moralsk kompas på de amerikanske universiteter. Vært: Mette Østergaard. Producer Amanda Boie Hvid. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202338 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Med Noa Redington og Le Gammeltoft

Tre ting har forandret dansk politik grundlæggende det seneste år, og det er ikke hvad politisk kommentator og tidligere S-rådgiver Noa Redington havde regnet med, da SVM-regeringen tiltrådte for et år siden. AI er over os. Der er mange positive gevinster for vores økonomi og udfordringer med at finde arbejdskraft. Men særligt et sted er vi ikke varsomme nok: Vores børns skærmvaner. Her svigter vi forældreansvaret, når det gælder algoritmer og AI, mener Le Gammeltoft, CCO i IT-virksomheden Netcompany.  Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie Hvid. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202331 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Med Anna Thygesen og Michael Vindfeldt

Vi har brug for flere filippinere i Danmark. For at velfærden skal køre rundt, må vi importere arbejdskraft udefra. Det er løsningen fra borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, der håber snart at kunne hente filippinske borgere til sin by. De skal uddannes til sosu’er og udfylde nogle af de mange tomme stillinger, som kommunen står med nu. Og så vil Vindfeldt gerne indføre mere brugerbetaling i ældreplejen, lige som den socialdemokratiske borgmester ikke har noget imod udliciteringer af velfærden. Feminister og kvindeorganisationer har undladt at se vigtige facts om Israel/Hamas konflikten i øjnene, mener krisekommunikationsekspert og direktør i WedoCommunication, Anna Thygesen. Under Hamas’ angreb d. 7. oktober blev israelske kvinder brutalt voldtaget og misbrugt. Thygesen efterlyser reaktioner fra dem, der burde være solidariske.  Det er dagens salon. Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202338 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Med Dennis Nørmark og Ane Cortzen

Hvor mange gange har du brudt loven idag? I Danmark fortæller vi hinanden at vi lever i et frihedselskende land. Men trygheden er begyndt at vægte tungere og det betyder at friheden må lade noget af pladsen. F.eks. har vi nu så mange love, at det er svært at vide om vi overhovedet overholder dem. Antroprolog og forfatter Dennis Nørmark harcelererer mod denne gennemregulerende tendens, som han mener fratager almindelige danskere muligheden for at vokse som mennesker.  I det hele taget bliver der vedtaget lidt for meget over befolkningens hoveder, mener Ane Cortzen, som præsenterer sin kæphest: Lynetteholmen.. Det er et misforstået projekt, mener hun, som har formået at styre udenom den demokratiske debat og som er blevet igangsat af en Lars Løkke med Christian d. 4. komplekser.  Det er i dagens salon, hvor vi selvfølgelig også lige vender den nye ministerrokade og ser på Stephanie Loses kulturforbrug - eller mangel på samme. Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/202340 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Live med Søs Marie Serup og Vincent Hendricks

Troels Lund Poulsen er eneste kandidat til at overtage formandsposten i Venstre i weekenden. Men kan Lund Poulsen vække tillid hos vælgerne og samtidig have det nødvendige sælgergen det kræver, som formand? Tillid er i det hele taget et varmt emne i denne salon. I samfundets bærende institutioner er det rent ud sagt en mangelvare. Det er diagnosen fra politisk kommentator Søs Marie Serup, som mener at samfundskontrakten har lidt et knæk efter nogle grælle sager har tydeliggjort, hvordan vores velfærdssystem har mistet respekten for både borgere og pårørende. Men kan en øget krejlertendens også være en del af årsagen til en helt generel mistillid? Professor i filosofi, Vincent Hendricks, mener at menneskeheden er blevet en vaskeægte krejlerkult. Nethandel er højborg for snyd og vi kan ikke stole på hinanden længere. Om det egentlig blot er en lidt uskyldig jysk påvirkning af østdanmark eller om det er en tendens vi skal tage os i akt for, diskuterer vi i dagens salon. Og så kommer vi selvfølgelig også ind på formandsskiftet i Venstre - for mon ikke der også er lidt krejlertendenser i dansk politik? Velkommen til dagens salon, der denne gang blev optaget live.   Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202341 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Med Lars Findsen og Eva Smith

Lars Findsen, der er centrum for det, der er blevet kaldt en af nyere tids største skandaler er gæst i salonen. Højesteret har droppet FE-sagen, Findsen og Claus Hjort går fri og imens står offentligheden står tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål. Sagens hovedpersoner kan ånde lettet op og nyde en flaske fejringschampagne. Men hvad med os andre? Kan vores tro på retsstaten forblive intakt, når så meget skal stå hen i det uvisse? Lars Findsen fortæller hvordan han ser den nuværende PET-chef Finn Borch som en brik i et politisk spil og hvorfor han mener, at Justitsministeriet skal holde fingrene fra at definere, hvad der nu skal undersøges nærmere i sagen. Professor Emerita Eva Smith hjælper os med at afklare hvorvidt man kan sige, at retsstaten har lidt et knæk. Velkommen til en idag lidt anderledes episode af Østergaards Salon. Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202338 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Med Bjarne Corydon og Anne Sophia Hermansen

Der er skattelettelser på vej til danskerne. Men de flytter ikke vores samfund nok ifølge chefredaktør for Børsen, Bjarne Corydon, der mener, at regeringen er i gang med at forspilde en stor chance for at tilgodese en særlig del af befolkningen. Vi er også omkring, hvad der skete i kulissen, da Corydon selv lavede en skattereform og i den grad pissede Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten af. Salonens anden gæst er kulturkommentator Anne Sophia Hermansen, der mener, det var aldeles håbløst, da studerende udvandrede fra en forelæsning på Københavns Universitet, fordi de satte følelser over fakta. Fra bogforum og helt ind i universiteternes forelæsninger ser hun en tendens, hvor de unge har mere fokus på apokalypser og føleri, end flid og et faktuelt forhold til historien. Det er en generationskløft uden lige.  Det er idag i Østergaards Salon. Velkommen til.  Vært: Mette Østergaard  Producer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202338 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Med Ulla Terkelsen og Knud Brix

Rygklapperi er kvalmende - særligt når det kommer på baghånd. Det postulerer chefredaktør Knud Brix, som han kommenterer de sidste dages politiske efterspil ved Jakob Ellemanns Exit. Rygklapperi finder man til gengæld ikke meget af hos tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, som i et båndet interview begår personangreb på Venstres nye formandskandidat: Troels Lund Poulsen. Fronterne bliver som altid trukket skarpt op i dansk politik, men det er nu ikke unikt for os! Hele Europa er polariseret og vi skal holde godt øje med hvad der foregår - også i lande helt tæt på. Det minder TV2 korrespondent Ulla Terkelsen os om i denne salon, hvor hun bl.a. fortæller om det vilde valg der netop har fundet sted i Polen. Velkommen til. Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202334 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ekstra: Helle Thorning-Schmidt om Troels Lund Poulsen

Ventre står til at få ny formand og Troels Lund Poulsen ser ud til at blive kåret som det gamle partis nye formand. Men er han hæderlig nok til jobbet? Helle Thorning-Schmidt mener, at der skal mere til, når man skal stå i spidsen for et parti. Hun mener Troels Lund opførte sig uhæderligt under skattesagen og venter fortsat på en undskyldning.    Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202312 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Frederikke "Roccamore" Schmidt og Gine Maltha Kampmann

Danmark rummer ikke talent. Det mener stifter og kreativ direktør af Roccamore, Frederikke Schmidt, der ser et dansk skolesystem som taler til laveste fællesnævner og at janteloven i sidste ende får lov at bestemme over talent. Og talent kan vi bruge meget mere af på arbejdsmarkedet - særligt kvinders! Gine Maltha Kampmann er direktør i tænketanken Equalis og ser bekymret på tendensen, at flere kvinder går ned i tid når de får børn. Men hvordan løser man det? Er det med kvoter eller måske klippekort? Det diskuterer vi i dagens salon. Velkommen. Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie Hvid  See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202334 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Jonatan Spang og Steffen Hjaltelin

Vi risikerer at se ind i en fremtid med mindre politisk satire. Det mener komiker og TV-vært Jonatan Spang, der har underskrevet en protest mod den nye koranlov, som regeringen har fremsat. Og så har statsministeren igen været ude og plædere for, at danskerne skal arbejde mere. Men hvem taler hun egentlig til?  Det er i det hele taget er det svært at vide, præcist hvor regeringen er på vej hen med deres mange nye tiltag, mener vores anden gæst, Steffen Hjaltelin. Det prøver vi at finde ud af i dagens salon, hvor vi også kommer ind på hjernedød topskat og Venstres deroute. Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202333 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Med Connie Hedegaard og Ulrik Bie

Regeringen skal hæve niveauet for klimadebatten, ellers taber vi ræset. Det mener bestyrelsesformand i Concito, Connie Hedegaard, som i øvrigt glædeligt svarer på Mette Frederiksens klima-spørgsmål til Sara og Monopolet. Et spørgsmål, som statsministeren stillede i sin tale ved Folketingets åbning tirsdag, og som vi diskuterer idag. Og generelt kunne der godt være prioriteret lidt i regeringens økonomiske visioner, mener Berlingskes økonomiredaktør, Ulrik Bie. Sammen med Hedegaard sætter han også spørgsmålstegn ved, hvorvidt der er hold i statsministerens åbenbare kæphest: at vi skal arbejde mere. Vært: Mette Østergaard Producer: Amanda Boie Hvid See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202333 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Med Steffen Kretz og Birgitte Borup

Stormen rasede i Washington i 2021, men den er langt fra afblæst. Det mener DR’s USA Korrespondent Steffen Kretz, der i sin nye bog fortæller om alt det, vi kan og bør forvente nu kan ske i landet over there. Trump er igen republikanernes spidskandidat og hans modpart? En skrantende Biden med sin VP, Kamala Harris, som måske er ærkeeksemplet på, hvorfor diversitetspolitik ikke skal bestemme, hvem der får de vigtige lederposter. Det mener i hvert fald vores anden gæst, kulturredaktør på Berlingske, tidligere udlandsredaktør og USA-kender, Birgitte Borup. Vi diskuterer, om der er håb for fremtiden for the land of freedom, og om konservatismen, både derovre og herhjemme, står for fald.Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202337 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Med Paprika Steen og Stina Vrang Elias

Folkeskolen. En evig kilde til debat som kan få forskere, forældre og familieterapeuter til at fare i flint. Alle har en holdning til det - og nogle af de holdninger debatterer vi i dag. For har  inklusionen der har slået fejl? Er forældreskabet blevet grænseløst og skal folkeskolen skal være mere praktisk? I studiet er skuespiller og filminstruktør Paprika Steen, der med filmen Fædre og Mødre portrætterer en forældregruppe, der skal håndtere alt fra hytteture til paragraf 20 inklusion. Det går ikke stille for sig. Med i studiet er også Stina Vrang Elias, direktør i uddannelsestænketanken DEA. Sammen diskuterer vi de emner, som Steens film berører, og så kommer vi selvfølgelig også ind på regeringens nye reformpakke til erhvervskolerne.Vært: Mette ØstergaardProducer: Amanda Boie HvidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202334 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Med Kristian Thulesen Dahl og Christiane Vejlø

Kristian Thulesen Dahl har efter nogle år uden for borgens boble fået et nyt og ganske positivt syn på Enhedslistens rotationsprincip. Efter 28 år i politik kan han se et sundt argument i at komme ud i virkeligheden, hvor spin og selfies pludselig ikke spiller en lige så stor rolle, som man ellers kan blive vant til inden for murene.  Og så har Christiane Vejlø netop hentet sin nye bog fra tryk: Argumenter for mennesker. Her beskriver hun de egenskaber, der gør menneskerne overlegne og giver bud på, hvor det så er vi kan bruge den kunstige intelligens konstruktivt. For hvor og hvordan skal AI gå ind og tage over for menneskelig arbejdskraft?  Det diskuteres i denne uges salon, hvor vi også kommer omkring Thulesen Dahls exit fra dansk politik, hans flirt med Støjbergs parti og hans kontrovers med Pia Kjærsgaard. Vært: Mette Østergaardproducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202341 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Med Camilla Søe og Morten Bangsgaard

Hos den borgerlige tænketank Prospekt har man samlet erfaringer fra de lande, der har valgt at lovliggøre aktiv dødshjælp. Og erfaringerne taler deres tydelige sprog: når først døren er åbnet, og aktiv dødshjælp er indført, vil den blive åbnet mere og mere. Og så er den øremærkede barsel i modvind denne uge, fordi de første tal fra Udbetaling Danmark viser, at forældrene samlet set tager EN uges mindre barsel end før reglerne.  Det diskuterer forfatter, debattør og medlem af Venstre, Camilla Søe, og tidligere generalsekretær hos de konservative og medstifter Prospekt, Morten Bangsgaard, i dennes uges Østergaards Salon, der også handler om fløjkrige i Det Konservative Folkeparti og nedtur i meningsmålingerne for Venstre.  Vært: Mette Østergaardproducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202336 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Med Sigge Winther og Jonas Christoffersen

Regeringens forslag til et lovindgreb, der skal sætte en stopper for koranafbrændinger i Danmark, er en kæmpe glidebane, siger advokat Jonas Christoffersen, der mener forslaget går meget længere end blasfemiparagraffen. Selvfølgelig er det en kæmpe indskrænkelse af ytringsfriheden! Og det værste er at den bliver lavet pga. pres udefra.  Sigge Winther har lavet en ny tænketank for vilde problemer, INVI, der skal sætte fokus på, at vi laver alt for simple politiske løsninger til tidens komplekse problemer. Noget der er særligt problematisk for et land som Danmark med en stor offentlig sektor, fordi konsekvenserne ved sjusket lovgivning har langt større konsekvenser end det ville have i andre lande.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202334 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Med Kristian Jensen og Troels Schønfeldt

Er A-kraft vejen til at løse klimaforandringerne? Troels Schønfeldt er bestyrelsesformand i Seaborg Technologies, der ønsker at udvikle A-kraft, der hverken kan bruges i a-bomber eller vil sprede sig langt ved ulykker. Til gengæld kan teknologien levere masser af stabil energi. Men der er stadig ulemper. Kristian Jensen, der i dag er direktør for Green Power Denmark, er skeptisk overfor både pris og A-kraft særligt på dansk jord. Til gengæld mener han, at Danmark skal gå efter at blive det nye Saudi Arabien. Vi taler også om Zelenskyjs besøg i Danmark og Ellemanns skifte til Økonomiministeriet.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202342 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Med Mia Wagner og Andreas Æbelø

"Der er ikke ytringsfrihed i ligestillingsdebatten", siger iværksætter Mia Wagner, der oplever at man hurtigt bliver "cancelled" i minoritetsdebatter, hvis man ikke mener noget som ligger inden for det snævre accepterede.  Og så skal regnbuefamilier ligestilles med heteropar, når det kommer til forældremyndighed over deres børn. Det mener foredragsholder og diversitetsrådgiver, Andreas Æbelø, der er gift med en mand og medforældre til en pige på 1. Vi taler om ligestilling, minoriteters rettigheder og diskuterer om ytringsfriheden er under pres for den hvide heteroseksuelle mand. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria Hansen See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202331 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Michael Kristiansen og Özlem Cekic

Hvert 10. år har vi brug for en Rasmus Paludan til at sætte os i demokratiskole, siger Özlem Cekic, engang folketingsmedlem for SF og nu stifter af Brobyggerne. Vi har brug for folk som ham til at minde os om vigtigheden af vores grundlæggende rettigheder! Og så er båndbredden i Koranafbrændingsdebatten for smal hos de Borgerlige. Det siger tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen og stifter og partner i Kristiansens, Michael Kristiansen, som synes de liberale og konservatives forsvar for at brænde bøger af er noget studentikost nonsens. Han hjælper os med at se ind i Venstre og så giver han sin analyse af Ellemanns tilbagekomst til dansk politik.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202337 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Med Karsten Lauritzen

Hvis Arbejdstilsynet kom på besøg på Christiansborg, er det ret sandsynligt, at Christiansborg ville blive tvangslukket, siger tidligere skatteminister og venstrepolitiker Karsten Lauritzen, der følte en enorm lettelse, da han pakkede sine ting for at forlade Christiansborg. I denne sommersalon taler han med vært Mette Østergaard om stress-kultur i dansk politik, hvordan han selv var med til at bidrage til den, og hvorfor det mindste problem er, at den rammer politikerne. Og så fortæller han om et råd, han fik af Birthe Rønn Hornbech som ung politiker, som han ville ønske, han havde lyttet mere til.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria Hansen  See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202333 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Med Pernille Rosendahl

"Musik handler ikke om at sidde og drikke the," sagde X Factor-dommer Thomas Blachman tilbage i 2012 om sangerinde og sangskriver Pernille Rosendahls evner som dommer i selvsamme program. Hun er gæst i denne uges sommerudgave af Østergaards Salon, hvor hun taler om skæv kønsbalance i dommerpanelet og alliancer mellem de mandlige dommere. Hun fortæller også, hvordan hun oplever at ægteskabet med Kristian Jensen får folk til at sætte hende i bås, hvordan hun tog på kirketour rundt i landet for at udfordre det billede Dansk Folkeparti skabte af Danmark tilbage i 2015, og hvorfor hun i flere år trak sig fra offentligheden og flyttede i en billig toværelses for at redefinere sig selv. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria Hansen  See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202331 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Med Eva Selsing

"Tror du, jeg er mindre lykkelig end dig, fordi jeg er skilt og ikke bor sammen med min kæreste?" "Ja, det tror jeg" Der bliver ikke lagt fingre imellem, når filosof og debattør Eva Selsing diskuterer borgerlighed, moderne ægteskab og mistrivsel i samfundet med vært, Mette Østergaard, i denne sommerudgave af Østergaards Salon. Hendes kæphest er, at vi bliver ulykkelige af at tro, at vi alle sammen skal være unikke. Og så langer hun ud efter de liberale, som hun mener er blinde for de sande værdier i livet.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202339 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Med Martin Thorborg

Alle mænd, der har fået stor succes, har et faderkompleks, siger iværksætter og debattør Martin Thorborg, der har skrevet en bog fuld af råd om, hvordan man skaber sin egen succes. Hør om hans eget faderkompleks, hans bedste råd til succes og hvordan han ikke længere gider lade sig styre af materielle ønsker i denne sommerudgave af Østergaards Salon. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria Hansen  See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202334 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Med Lars Findsen

Der sidder stadig en frygt tilbage i mine børn. Hvis jeg tøver i en samtale derhjemme, spørger min datter, om det er fordi jeg tror, vi stadig bliver overvåget. Eller hvis vi kører bil og jeg kigger i bakspejlet, så kan hun finde på at spørge, om jeg tror vi bliver forfulgt. Så det sidder stadig i kroppen på dem. Og det er nok det værste ved hele det her forløb. Sådan siger Lars Findsen, tidligere departementschef i Forsvarsministeriet, tidligere chef for PET og senest chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Han ugens sommergæst i Østergaards Salon, hvor han taler om de personlige konsekvenser, FE-sagen har haft for ham og sin familie, hvad han har lært af at sidde i fængsel, om han og Barbara Bertelsens forskellige værdisæt og om hvorvidt han er fuldstændig ude af stand til at tage imod ordre fra folkevalgte.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202339 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Søs Marie Serup og Jacob Bruun

Der alt for mange partier i blå blok, siger politisk kommentator og partner i BySerup, Søs Marie Serup, der mener at man med fordel kunne lægge mindst tre partier sammen i ét. Og så har politisk kommentator og direktør i Brunn Advisory, Jakob Bruun, utroligt svært ved at se, hvad der gør venstre relevant som parti. Sammen med vært Mette Østergaard gør de status på det politiske 2023 frem til nu og retter lyset mod det vi overså, det vi kommer til at se og anekdoter fra hemmelige forhandlinger.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202342 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Med Bjarne Corydon og Christian Bennike

Alle socialdemokrater burde stille sig i kø hos Helle Thorning-Schmidt for at få gode råd til den krisehåndtering, Socialdemokratiet nu skal i gang med. Det mener Bjarne Corydon, der også stiller sig kritisk over for Christian Bennikes nye anmelderroste bog "Engang troede vi på fremtiden". En bog, hvor Bennike ser på vor tids kriser, skam og pessimisme som en drivkraft for politiske handlinger. Vært: Mette Østergaard.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202342 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Med Helle Thorning-Schmidt, Aminata Amanda Corr og André Rogaczewski_

Thorning fik nærmest post traumatisk stress, da hun så ny dokumentar, der skildrer hendes statsministertid. Aminata mener reflektionerne i filmen fra Thorning og hendes løjtnanter er ømskindede og en smule studentikose. Og så diskuterer vi skærme og AI. Der er en række faggrupper vi lige så godt kan stoppe med at uddanne med det samme, siger Rogaczewski - AI bliver en større forandring for os end internettet. Og så advarer Thorning om, at vi ikke må blive en national af digitale maskinstormere. Vi er live med den fine, københavnske salon fra Folkemødet. Vært: Mette ØstergaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202353 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Med Helle Thorning-Schmidt, Aminata Amanda Corr og André Rogaczewski

Thorning fik nærmest post traumatisk stress, da hun så ny dokumentar, der skildrer hendes statsministertid. Aminata mener reflektionerne i filmen fra Thorning og hendes løjtnanter er ømskindede og en smule studentikose. Og så diskuterer vi skærme og AI. Der er en række faggrupper vi lige så godt kan stoppe med at uddanne med det samme, siger Rogaczewski - AI bliver en større forandring for os end internettet. Og så advarer Thorning om, at vi ikke må blive en national af digitale maskinstormere. Vi er live med den fine, københavnske salon fra Folkemødet. Vært: Mette Østergaard -See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202353 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Med Henrik Qvortrup og Marianne Stidsen

Stidsen er bange for, at vi til sidst alle skal bolle på den samme måde, hvis vi bliver ved med at underlægge os totalitære tendenser som #metoo, som Stidsen i øvrigt mener minder om en terrorbevægelse. Henrik Qvortrup er forarget over negative kommentarer efter Mads Lundbys død, og så vender vi selvfølgelig scenariet for dansk politik post Mette Frederiksen. Vært: Mette Østergaard See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202340 minutes, 1 second
Episode Artwork

Med Ditlev Tamm og Anna Thygesen

Vi halter langt bagefter i kønsdebatten i Danmark siger juraprofessor emeritus, Ditlev Tamm, der ikke kan forstå at kønsidentitet overhovedet er til debat. Som konservativ har man pligt til at være åben for, hvordan samfundet udvikler sig og ikke bare handle med automatpiloten, efter hvad man lærte i skolen i 50'erne, siger han. Og så mener kommunikationsrådgiver i WeDoCommunication, Anna Thygesen, at Jes Dorph-Petersen blev afskediget fra TV2 på et forkert grundlag. Advokatundersøgelsen var biased. Et godt eksempel på at vi begår for mange juridiske fejl i det her land, siger Ditlev Tam.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202332 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Nina Smith og Lars Sandahl

Det vi ser lige nu, er et socialt misbrug og en farlig tendens, som vores børn har været forsøgsdyr til, siger adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl, der mener, vi skal have et stop for mobiltelefoner og sociale medier i folkeskolen. Og så går vi rundt og bilder os ind at vi har et stærkt arbejdsmarked, men gør i virkeligheden nogle ting i vores velfærdssamfund, som er en fiasko. Det mener økonomiprofessor og formand for Reformkommissionen, Nina Smith, der vil have virksomheder og civilsamfundet til at hjælpe til. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202333 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Med Mads Brügger og Stina Vrang Elias

Den er helt gal i forsvaret, hvor Regeringen nylige kasseeftersyn viser et efterslæb på svimlende 38 milliarder kr. Hvordan kan det gå til? Hvem har ansvaret? Og hvad har forretningsgangen været i det kollektivw og mangeårige blændværk og blufnummer som vi kigger på her, spørger chefredaktør for Frihedsbrevet Mads Brügger. Og så er DEAs slagkraftige direktør, Stina Vrang Elias, trist på vores samfunds vegne, hvis det eneste der har værdi er, at man går på universitetet. Tanken om at vores børn skal uddanne sig bedre end os selv er rent uddannelsessnobberi, mener hun. En lægen søn skal kunne blive smed, uden nogen rynker på øjenbrynene! Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/18/202335 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Med Brian Mikkelsen og Tine Aurvig-Huggenberger

Lizette Risgaard havde en brutal ledelsesstil og fik lov til at herske så længe i FH på grund af en udpræget tavshedskultur, mener Tine Aurvig-Huggenberger, der selv har en fortid i fagbevægelsen. Hun giver også sit bud på, hvordan fagbevægelsens fremtid ser ud. Brian Mikkelsen mener, at tiden, hvor dygtige røvhuller kunne være direktører i dansk erhvervsliv er endegyldigt forbi, og så taler vi om, hvordan private bør passe mange flere af os, når vi bliver gamle. Vært: Mette Østergaard See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202336 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Med Steffen Hjaltelin og Villads Andersen

Villads Andersen synes, han blev et dårligere menneske af at arbejde som taleskriver for Mette Frederiksen. Den tidligere socialdemokratiske insider fortæller om beslutningerne i magtens maskinrum under sidste valgkamp, og vi diskuterer en ofte kynisk arbejdskultur på Christiansborg. Steffen Hjaltelin giver sit bud på, om Ellemann kommer tilbage som formand for Venstre, og så vender vi selvfølgelig Lizette Risgaard. Hjaltelin mener, at metoo har genindført et usundt hierarki på danske arbejdspladser, som kan skade vores konkurrenceevne. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202340 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Med Anna Libak og Ulla Tofte

Hvad betyder det for Vesten, hvis USA får en præsident over 80? Skal danske museer lave aktivistiske wokeudstillinger? Og kan vi have en nationalfølelse sammen med mennesker, som vi ikke har en fælles historie med? Weekendavisens udlandsredaktør Anna Libak og museumsdirektør Ulla Tofte kommer vidt omkring i denne begavede og bramfri udgave af Østergaards salon. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202332 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Med Jakob Scharf og Eva Smith

Tidligere PET-chef Jakob Scharf og juraprofessor Eva Smith tager sig til hovedet i både FE-sagen, SamSam-sagen og når det gælder regeringens håndtering af advarsler til embedsmændene i minksagen. De mener, at sagerne viser, at vores retsstat er udfordret. Og så er vi selvfølgelig også lige omkring Hummelgaards ulovlige parkeringer. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202343 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Med Kasper Holten og Anne Sophia Hermansen

Teaterdirektør på det Kongelige Teater, Kasper Holten, vil gerne have bedre rammer for at flere børn kan opleve kunsten og kulturkommentator på Weekendavisen. Og så viser en ny undersøgelse, at mænd næsten kun læser litteratur skrevet af mænd og at en fjerdedel af mændene aldrig læser skønlitteratur. Det er et problem, mener kulturkommentator på Weekendavisen Anne Sophia Hermansen. Hun vil have flere mænd til at læse skønlitteratur - og er endda villig til at betale dem for det!  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202337 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Et påskeæg fra arkivet

I denne uge er der tomt i Salonen. Vi holder nemlig påskeferie og har derfor fundet guld frem fra arkivet, som du kan genhøre lige her. Økonomiprofessor Nina Smith og filosof Vincent Hendricks er i studiet for at tale om, hvad der er ved at undergrave vores velfærdssamfund. De taler om mig-mig-mig kultur og hvordan de to emner på forunderlig vis er flettet sammen. God fornøjelse og god påske.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/6/202343 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Med Jacob Aarup-Andersen og Marianne Dahl

Kan man arbejde mindre og stadig komme til tops? Skal vi arbejde mere eller bare smartere og hvordan harmonerer manges ønske om at arbejde mindre med regeringens ønsker om, at vi skal arbejde mere? Topchef for ISS og snart kommende topchef i bryggerigiganten Carlsberg Jacob Aarup-Svendsen og tidl. topchef i Microsoft Marianne Dahl debatterer, hvordan virksomheder tiltrækker talenter, og hvad fremtidens ledelse består af. Og så får vi et lille indblik i Aarups tanker om fremtidens Carlsberg. Vært: Mette Østergaard.Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202337 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

LIVE med Michael Bang Petersen, Kathrine Lilleør og Lars Christensen

I denne live fra Salonen diskuterer chefredaktør Mette Østergaard med leder af HOPE-projektet, Med Michael Bang Petersen, sognepræst og debattør Kathrine Lilleør og økonom Lars Christensen, hvordan vi som mennesker og samfund bedst kommer gennem kriser.  Vært: Mette ØstergaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202341 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Med Ulrik Vestergaard Knudsen og Lykke Friis

Ulrik Vestergaard Knudsen er topdiplomat og vicegeneralsekretær i OECD. Han ser med stor bekymring vores verdensorden smuldre og mener, at vi måske har den bedste tid bag os. Lykke Friis mener, at Danmark og EU skal på jagt efter nye venner i verden, og det er ikke dem, vi plejer at lege med. Og til slut tager vi Putin til en geopolitisk MUS-samtale. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202332 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Med Peter Stensgaard Mørch og Karsten Dybvad

De seneste år har skandalesager presset embedsmændene frem i offentlighedens søgelys: Minksagen, Instrukssagen, FE-sagen. Samtidig viser en undersøgelse blandt 3500 embedsmænd, at tre af ti embedsmænd oplever, at deres faglighed bliver presset af politiske hensyn og knap 20 pct. yder partipolitisk bistand - selv om det er ulovligt. Dybvad-udvalget har netop afleveret sine anbefalinger til, hvad man kan gøre ved udfordringerne. Formand for udvalget Karsten Dybvad og departementschef i Finansministeriet Peter Stensgaard Mørch er gæster i salonen. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202340 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Med Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Camilla Søe

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har udgivet bogen Insider - fire år med Løkke. Han fortæller om den brutalitet og taktik, der dominerede hans år i toppen af dansk politik og fortæller yderligere anekdoter, der ikke har fundet vej til bogen. Camilla Søe mener, vi skal have mere fradrag på børnepasning og rengøring i hjemmet. Den næste ligestillingskamp skal ske i hjemmene. Vært: Mette Østergaard. Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202338 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Special: Et år med krigen i Ukraine Del 2

Q&A med Berlingskes korrespondenter Simon Kruse, Poul Høi og Emil Rottbøll. De tre korrespondenter svarer på spørgsmål fra publikum om alt fra atomtruslen til ukrainernes modstandskraft. Vært: Mette Østergaard.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202330 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Special: Et år med krigen i Ukraine Del 1

Berlingskes korrespondenter Simon Kruse, Poul Høi og Emil Rottbøll fortæller gribende beretninger fra deres dækning af krigen og svarer på, hvor krigen står i dag, og hvordan den har forandret vores verdensorden. Vært: Mette Østergaard See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202359 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Med Alex Vanopslagh og Tommy Ahlers

I Alex Vanopslaghs vision for velfærdssamfundet forsikrer vi os til velfærdsydelser og kommunerne leverer slet ikke velfærd. Tidligere V-minister Tommy Ahlers mener det er tid til at tage et opgør med landbruget, hvis vi reelt vil den grønne omstilling. Og så taler vi om skabelsesberetningen, som blev glemt. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202334 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Med Søs Marie Serup og Christian Egander Skov

Der er masser af tiltag, Folketinget kan gøre for at mindske stress blandt Folketingspolitikere, mener den tidligere rådgiver Søs Marie Serup. Christian Egander Skov mener politikerne går for langt, når de bruger en krise til at vedtage vidtgående politik, og så vender vi, om Nye Borgerlige er ved at bliver overtaget af sølvpapirshatte. Vært: Mette Østergaard. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/202334 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Med Anne Sofie Allarp og Peter Kurrild-Klitgaard

Tvangsfjernelser af børn er kommet under kraftig kritik efter afsløringer af anbringelser, der bygger på opdigtede diagnoser og fejl på fejl i myndighedernes iver efter at fjerne børn fra deres familier. Senest ønskede en kommune at sætte en kvindes fødsel i gang, så de kunne nå at tvangsfjerne barnet, inden de gik på juleferie. Er politik blevet afkoblet virkeligheden, spørger de to gæster Anne Sofie Allarp og Peter Kurrild-Klitgaard i denne udgave, hvor vi kredser om, hvorvidt borgernes retssikkerhed udhules i takt med, at antallet af uigennemskuelige love stiger. Vært: Mette Østergaard See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202336 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Med Sørine Gotfredsen og Birgithe Kosovic

Abortgrænsen skal ikke flyttes for at give kvinder flere rettigheder. Mennesket skal holde op med at tro, at de muligheder vi har fået skal oversættes til rettigheder. Sognepræst Sørine Gotfredsen og forfatter Birgithe Kosovic er gæster i denne salon og har stærke holdninger til både abort og identitetspolitikken, som de mener er to sider af samme sag. Og så har udlændingepolitikken spillet fallit mener Birgithe Kosovic, som først tror vi får integration, når vi tør se os selv i øjnene og svare på: Hvorfor gifter du dig ikke med en udlænding. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202339 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Nina Smith og Vincent Hendricks

Store Bededag er bare begyndelsen. Vi kommer til at tale langt mere om reformer i de kommende år og de, der har meget, kommer til at skulle give endnu mere. Det siger professor Nina Smith, som er formand for regeringens Reformkommission. Vi taler også om Nina Smiths andet hjertebarn: Ligestilling. Og hvordan velstand kan stå i vejen for mere ligestilling. Filosof Vincent Hendricks fletter det hele sammen med et opgør med opmærksomhedsøkonomien og mig, mig, mig. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202342 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Med Anders Fogh Rasmussen og til Mia Amalie Holstein

Anders Fogh Rasmussen har en klar opfordring til danske virksomheder: Lær lektien fra Rusland og træk jer ud af Kina nu. Vi kan ikke længere tro på, at samhandel er vejen frem med diktatoriske stater. Og så udvikles der alt for lidt borgelig politik. Især de unge politikere skal tage sig sammen og skrive nogle bøger! Fogh og Mia Amalie Holstein er ugens gæster og begge nominerede til Berlingskes Fonsmark pris. De giver den borgerlige idédebat lidt hårde ord med på vejen. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202337 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Live med Emma Holten, Aminata Amanda Corr og Steffen Hjaltelin

Vi har brug for en feministisk økonomi i Danmark, kvinderne skal ud af Instagram og ind i den rigtige, officielle debat, og vi har brug for A-kraft, hvis vi virkelig vil løse klimakrisen. Ellers er vi bare hyggebange. Gæsterne har vidt forskellige kæpheste med i denne veloplagte liveudgave af Østergaards salon, hvor vi også drøfter det interne styrkeforhold i regeringen og afskaffelsen af Store Bededag. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/20231 hour, 1 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Med Margrethe Vestager og Martin Krasnik

Hvordan var det at se de radikale få bank i valgkampen og nu stå uden for en bred regering? Margrethe Vestager og Martin Krasnik vender status i dansk politik og ikke mindst i EU. Krasnik mener, at EU er begyndt at censurere unødigt med beslutningen om at banne russiske statsmedier i Europa. Vestager er helt uenig, og mener, at EU forsøger at beskytte vores hjerner fra russisk krigsførelse.  Vært: Mette Østergaard  Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202336 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Nytårsspecial: Med Lone Frank og Rikke Hertz

Hvordan sætter man mål for et nyt år - som man faktisk holder? Er kærligheden vores livs guide eller bare ren kemi? Og findes sjælen? I denne særlige nytårsudgave giver spirituel erhvervsrådgiver Rikke Hertz og videnskabsjournalist Lone Frank deres bedste bud på, hvordan vi rammer 2023 set fra meget forskellige perspektiver. Vært Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202235 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Julespecial: Med Sørine Gotfredsen og Kathrine Lilleør

Hvordan kommer det moderne menneske bedst gennem julen? Præsterne Sørine Gotfredsen og Kathrine Lilleør guider til julens sande budskaber. Vi skal øve os i at være taknemmelige og indse, at det hele ikke handler om os selv. Så bliver det meget lettere at leve med den irriterende onkel eller de utaknemmelige børn. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202230 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Med Søren Pind og Tine Aurvig-Huggenberger

Pind forstår ikke Løkke og Ellemanns valg af ministerposter, hvor de er meget i udlandet og ikke har fingrene i det reform-projekt, de gik til valg på. Tine Aurvig-Huggenberg mener det er godt, at Socialdemokraterne nu er fri af den yderste venstrefløj - til gengæld skal Mette Frederiksen håndtere en splittet fagbevægelse. Og så salonsladres der selvfølgelig om de nye ministernavne. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria Hansen Programmet er optaget d. 15. december 2022. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202230 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Med Birgitte Hjort Sørensen og Noa Redington

Fundamentet under dansk TV-produktion er ved at blive ødelagt af politikere, der ønsker en ny streaming skat. Hvad betyder det for Borgen og andre danske TV-serier i fremtiden? Birgitte Hjort Sørensen er stærkt bekymret for udsigterne. Noa Redington tror på en SV-regeringen inden for en uge, men det kan blive en regering, der slår sprækker i Frederiksens ellers stærke fundament. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202233 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Med Le Gammeltoft og Anne Sophia Hermansen

Mistrivsel blandt unge er blevet en værdipolitisk dagsorden. Forældrene har selv et ansvar for at opdrage deres børn, så de ikke mistrives, mener dagens to gæster. Ansvaret kan ikke udliciteres til staten. Vi taler om, om identitetspolitik er ved at smadre kunsten i alt fra balletten til julekalendre, og så vender vi om de partier, der ville af med Mette Frederiksens magtfuldkommenhed nu er ved at gøre hende endnu mere magtfuld. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202233 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Med Connie Hedegaard og Tue Mantoni

Connie Hedegaard er langt fra imponeret. Hverken over de konservatives valgkamp og evne til at være borgerligt parti i det 21. århundrede, eller over den politiske klimaindsats, som hun mener bør sættes fri lige for at løse en akut krise. Ganske som under corona. Tue Mantoni mener ikke, at der reelt er en problematisk polarisering mellem land og by, men at politikerne dyrker den af populistiske grunde. Og så vender vi den storpolitiske sag i denne uge: VM i Qatar. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202233 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Med Bjarne Corydon og Marianne Dahl

Socialdemokraterne står bag en kæmpe provokation, mener den tidligere finansminister, Bjarne Corydon. Marianne Dahl mener, vi har skabt et velfærdssamfund, som tager større hensyn til middelklassen end dem, der har det dårligst. Vi taler om Venstres dilemma i regeringsforhandlingerne, og Corydon mener, at en ny regering får svært ved at komme uden om reformer på grund af en lov, han står bag. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202233 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med Mads Brügger og Birgitte Borup

Vi vender midtvejsvalget og hvorfor danske skatteydere skal betale for gigantiske akvarier i Dubai. Chefredaktør på Frihedsbrevet Mads Brügger og Berlingskes udlandsredaktør Birgitte Borup er gæster i denne salon, hvor vi tager midtvejsvalget og Trump under kærlig behandling og ser nærmere på den seneste udvikling i udbytteskatteskandalen, hvor millionerne bliver ved med at fosse ud af statskassen. Vært: Mette ØstergaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202237 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Med Hella Joof og Søs Marie Serup

Der findes islamister og salafister. Og i Danmark findes der velfærdsfundamentalister, mener filminstruktør Hella Joof. Politisk kommentator, Søs Marie Serup, mener, at nogle borgerlige partier må dø, hvis andre skal leve godt - og at Lars Løkke er klar til at ændre spillereglerne for at få magten. Og så salonsladres der om de personlige stemmer i denne udgave af Østergaards salon. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202232 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

LIVE med Tommy Ahlers, Pernille Skipper og Nick Hækkerup

Insideranalyse fra tre forhenværende politikere på det historisk interessante valgresultat. Hvor meget hader socialdemokraterne de radikale? Vil Tommy Ahlers sige ja til en ministerpost igen og kan Enhedslisten finde på at vælte Mette Frederiksen, hvis de borgerlige vil til fadet? Det er indsigtsfuldt og underholdende når Tommy Ahlers, Pernille Skipper og Nick Hækkerup bruger deres mange års kendskab til Christiansborg til at udlægge, hvad der nu sker i de lukkede rum efter et vildt valg.  Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202245 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Med Rune Lykkeberg og Christian Egander Skov

Du får den højpandede, perspektivrige analyse af valgkampen i denne udgave af Østergaards salon, hvor chefredaktør Rune Lykkeberg og den konservative fritænker og forfatter Christian Egander Skov dissekerer valgkampen. Bør man tro på midten? Hvorfor har de klassiske borgerlige klaret sig så dårligt, og hvorfor er de røde så stille? Vidende og underholdende salonsnak. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/202233 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Med Mogens Lykketoft og Anne Sofie Allarp

Er Lars Løkke en lille svindler eller kan socialdemokraterne samarbejde med ham? Den tidligere socialdemokratiske formand Mogens Lykketoft er særdeles skeptisk over for Løkke og Moderaternes projekt. Anne Sofie Allarp mener, at spillereglerne for dansk politik er gået i stykker. Se blot på Rwanda-forslaget og udspillet om mere i løn til de offentlige ansatte. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202229 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

LIVE med Søren Pind, Kathrine Lillør og Michael Kristiansen og

Smykkeloven var en fejl. Forsvarsministeren var en skandale. Blå blok ligger i selvforskyldte ruiner og tiden er inde til ikke blot at se tørklædet som et kvindeundertrykkende symbol. Der er masser af erkendelser og debat i denne liveudgave af Østergaards salon med Venstre-manden Søren Pind, sognepræst Kathrine Lilleør og politisk kommentator Michael Kristiansen. Vi diskuterer også den politiske håndtering af FE-sagen, og om Pinds tanker om at skrive om et depraveret sexliv og en stripperstang i tweets. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria Hansen See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202258 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Med André Rogaczewski og Anna Libak

Putin har blikket stift rettet mod kritisk infrastruktur i Europa og Danmarks digitale sikkerhed er særdeles sårbar. Weekendavisens Anna Libak og IT-direktør André Rogaczewski ser kritisk på vores sikkerhedspolitik. De debatterer også vores ældrepleje. Rogaczewski har lavet forsøg på plejehjem, der gav 25 pct. mere tid til de ældre, og Libak mener flere ledere i ældreplejen burde fyres. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202231 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Med Anna Thygesen og Aminata Amanda Corr

Det er rendyrket dovenskab, når borgerlige affærdiger identitetspolitikken som noget pjat. De frasiger sig deres stemme og overlader alt for mange homeruns til venstrefløjen. Det mener Aminata Amanda Corr, der er gæst i salonen sammen med kommunikationsekspert Anna Thygesen. Vi taler om hykleri i tørklædedebatten, og om hvorvidt politikerne får lov at slippe afsted med dårlige moralske sager, fordi vælgernes moral er lige så dårlig…Vært: Mette ØstergaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202234 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Med Nynne Bjerre og Karin Riis-Jørgensen

Løkke og Støjberg har forrådt deres gamle parti, mener den garvede Venstre-kvinde Karin Riis-Jørgensen, der ikke er karrig med sin kritik i denne udgave af Østergaards salon, hvor også journalist Nynne Bjerre er gæst. De to er enige om, at tørklædedebatten er håbløs - de ældre skal være glade for, at der overhovedet er nogle, der vil passe dem. Men hvordan skaffer man flere hænder til den offentlige sektor? Vært: Mette Østergaard. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202234 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Med Steffen Hjaltelin og Birgitte Erhardtsen

Løkke går efter selv at blive statsminister. Det tror hans tidligere tætte rådgiver Steffen Hjaltelin, der har lavet alle Venstres valgkampagner fra 2004-2019. Vi taler om hvorfor særligt erhvervslivet ser fordele i en bred regering og hvorfor de fleste scenarier ser gode ud for Løkke. Berlingskes erhvervskommentator Birgitte Erhardtsen skosser politikerne for at indføre et barnepigesamfund, der risikerer at føre os tilbage til 1970'erne. Og så klæder vi lytterne på til den næste store duel. Vært: Mette ØstergaardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202235 minutes, 1 second
Episode Artwork

Med Helle Thorning-Schmidt og Martin Krasnik

Tror Helle Thorning-Schmidt, at Lars Løkke og Mette Frederiksen kan danne regering sammen - og hvad mener hun om, at embedsmændene er blevet mere politiske under denne regering? Den tidligere statsminister og weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik er gæster i denne salon, hvor vi kommer omkring alt fra FE-sagen til, hvorvidt det er hårdere at være kvinde i toppen af dansk politik. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202237 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Med Huxi Bach og Tine Aurvig-Huggenberger

Tine Aurvig-Huggenbergers søn skal sidde 6,5 år i fængsel for forsøg på manddrab. Hun er enig i, at han skal straffes, men at kriminalforsorgen gør det umuligt at komme godt ud af fængslet. Huxi Bach hudfletter politikernes luftige klimahåb, og så gennemtrawler vi politikernes troværdighed en uge efter valgudskrivelsen. Det ser skidt ud for mange, og en er særligt ramt af en boomerang. Vært: Mette Østergaard  See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202234 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Med Lykke Friis og Bent Winther

Lykke Friis hadede at føre valgkamp, og Bent Winther mener, der sniger sig en uærlighed ind i dansk politik. Vi får nøglen til lavere gaspriser og hører det ene spørgsmål, som alle går og spekulerer over på Christiansborg. Velkommen i Østergaards salon.   Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202228 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Med Vincent Hendricks og Søs Marie Serup

En statsminister skal have fire gode kort på hånden, inden han eller hun udskriver valg. Mette Frederiksen har ingen af dem, siger tidl. rådgiver Søs Marie Serup, mens professor i filosofi Vincent Hendricks er nervøs for, at danske studerende bliver dårligere stillet på det globale arbejdsmarked, hvis regeringen korter kandidatuddannelserne som ønsket. Og så får vi svar på, hvem der kom til at udskrive valget ved en fejl i 2007.  Optaget d. 29. september. 2022. Vært: Mette ØstergaardProducer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202239 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Med Lars Tvede og Geeti Amiri

Det er udlændingepolitikken, der står i vejen for, at vi kan få flere varme hænder i det offentlige siger lærer og debattør Geeti Amiri, mens erhvervsmanden Lars Tvede, ser venstrefløjen fremme en krænkelses- og offerkultur, der hæmmer væksten i samfundet.  Optaget d. 22. september 2022. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202228 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Med Anne Sofie Allarp og Nathalie Ostrynski

Er kulturpolitik mere end lort på glas, og hvordan kan man forsvare en FE-chef i mørke, hvis ikke engang Lars Findsens advokater kan få adgang til sagens akter - eller sende svære spørgsmål videre til finansministeren? Kronikredaktør Anne Sofie Allarp og kulturredaktør Nathalie Ostrynski er gæster i Østergaards salon. Optaget d. 16. september 2022. Vært: Mette Østergaard Producer: Josefine Maria HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202236 minutes, 16 seconds