Winamp Logo
Omdenken op het werk Cover
Omdenken op het werk Profile

Omdenken op het werk

Dutch, Education, 1 seasons, 8 episodes, 6 hours 29 minutes
About
Wij zijn boos. Boos op hoe in veel organisaties werknemers als kleuters behandeld worden. Boos op hoe nogal eens niet het welzijn van de wereld, maar de welvaart van directies, eigenaren en aandeelhouders centraal staat. In deze podcast gaan we in gesprek met mensen die, als het gaat om werk, fundamenteel anders durven te denken en vooral durven te doen. Met belangstelling luisteren we naar de verhalen van deze dwarsdenkers, pioniers, durfals, weirdo's, kortom, omdenkers.
Episode Artwork

8. Corporate Rebels - met Pim de Morree

In de zomer van 2015 kwamen Pim de Morree en Joost Minnaar op een terras in Barcelona tot de conclusie dat ze noch plezier, noch betekenis uit hun werk haalden. Ze besloten hun baan op te zeggen en over de hele wereld op zoek te gaan naar denkers en bedrijven die bewezen dat werk wél leuk en betekenisvol kan zijn. Hun avontuurlijke zoektocht leidde tot het boek Corporate Rebels, dat vol staat met voorbeelden van hoe het anders kan. In deze laatste podcast-aflevering van de reeks Omdenken op het werk, spreken we met Pim de Morree over zijn naïeve maar inspirerende zoektocht.ShownotesDe blogs die Pim een paar keer noemt, lees je hier.Het boek Corporate Rebels dat Pim samen met Joost schreef, vind je hier.En denk je nou naar aanleiding van deze podcast
26/07/202149 minutes 15 seconds
Episode Artwork

7. Het paradijs op aarde - met Ruud Koornstra

Onze gast van vandaag stond als producent ooit aan de basis van televisieprogramma&apos;s als Lingo, Villa Felderhof en Breekijzer.  In 2000 verkocht Ruud Koornstra zijn productiebedrijf en besloot zich volledig op duurzame ontwikkeling te richten, onder andere op het gebied van groene stroom en LED verlichting. Recentelijk maakte hij met zijn dochter de documentaire Het Paradijs op Aarde begint in Nederland én hij noemt zichzelf activistisch ondernemer. Wat dat precies betekent vertelt deze bevlogen paradijsvogel je graag in deze aflevering.ShownotesDe documentaire Het Paradijs op Aarde begint in Nederland kijk je hier.Zoek in de app waar je nu bent naar &quot;Paradijsvogels&quot; en je vindt de podcast van Ruud.Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is <a href="https://www.omdenken.nl/winkel/omdenken-op-het-werk
19/07/202151 minutes 14 seconds
Episode Artwork

6. De balans tussen werk en privé - met Sjoerd van der Velden

Sjoerd van der Velden richtte in 2006 advocatenkantoor BvdV op. Een bijzonder kantoor want ze willen niet zo hard mogelijk werken en zo veel mogelijk geld verdienen. Vertrouwen, gelijkwaardigheid en een gezonde balans tussen werk en privé zijn bij hen belangrijker.  Want keihard werken is helemaal niet cool. Gezonde en gelukkige werknemers, die zijn pas cool. ShownotesHet boek Het weekend van zeven dagen van Ricarco Semler vind je hier.Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is direct bij ons te bestellen in onze webwinkel. Veel leesplezier!
12/07/202144 minutes 11 seconds
Episode Artwork

5. De gemeente die het helemaal anders doet - met Michiel Koster

Wist je dat mensen die bij een gemeente werken ook kunnen omdenken? Dat bewijst Michiel Koster, directeur van de gemeente Hollands Kroon in deze aflevering. Toen deze gemeente bij een fusie in 2012 ontstond, besloten ze te kijken naar hoe alles anders en dus beter kan. Geen balies, zelfsturende teams, geen gemeentehuis, zelf je uren en werkplek bepalen. Aan de hand van zijn grootste tegenslagen laat Michiel zien dat je ook in ambtelijke organisaties kunt omdenken.ShownotesHet boek Polepostion over het ontstaan van de Gemeente Hollands Kroon vind je hier.Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is direct bij ons te bestellen in onze webwinkel. Veel leesplezier!
05/07/202152 minutes 26 seconds
Episode Artwork

4. Tien keer met pensioen - met Rowan Siskens

Vandaag zit Rowan Siskens aan tafel bij Berthold en Jan. Volgens hem zou iedereen in zijn leven 10 keer met pensioen moeten gaan. Want wie heeft bedacht dat je eerst 40 jaar moet werken voordat je mag doen waar je zelf zin in hebt? Wat een onzin. Rowan laat zien dat het ook anders kan: werkcycli van 2 tot 5 jaar en tussendoor steeds met pensioen. Hij doet het zelf ook. ShownotesHet boek van Rowan Siskens 10 keer met pensioen is inmiddels te bestellen!Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is direct bij ons te bestellen in onze webwinkel. Veel leesplezier!
28/06/202147 minutes 43 seconds
Episode Artwork

3. Autisme is een talent - met Ronald van Vliet

In gesprek met Ronald van Vliet leren we dat meer dan de helft van de volwassenen die gediagnosticeerd zijn met autisme, geen betaalde baan heeft. En van de mensen mét een baan geeft slechts 28% aan dat de baan echt bij hen past. Dat vond hij belachelijk, dus besloot hij daar wat aan te doen met zijn onderneming Talent Twist. Zijn motto: autisme is een talent.ShownotesMeer over Talent Twist en wat Ronald doet lees je op de website.Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is direct bij ons te bestellen in onze webwinkel. Veel leesplezier!
09/06/202146 minutes 29 seconds
Episode Artwork

2. Sociaal ondernemen en onderbroeken - met Jolijn Creutzberg

In deze aflevering is Jolijn Creutzberg te gast. Zij is de oprichter van social enterprise Vanhulley. In de onderneming werken alleen maar vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is niet zo veel mogelijk kleding verkopen, maar het financieel en sociaal zelfstandiger maken van deze vrouwen via werk en een opleiding. En toevallig doen ze dat bij Vanhulley met onderbroeken. En dat allemaal ook nog eens duurzaam. ShownotesWil je meer weten over Vanhulley? Bekijk dan eens hun website.Geïnteresseerd in ons nieuwe boekje Omdenken op het werk? Hij ligt vanaf 23 november in alle boekhandels en is direct bij ons te bestellen in onze webwinkel. Veel leesplezier!
09/06/202147 minutes 45 seconds
Episode Artwork

1. Alles transparant - met Lennard Toma

In de eerste aflevering van onze nieuwe podcastreeks over Omdenken op het werk gaan we in gesprek met Lennard Toma. Hij werkt bij zelfsturende organisatie Keytoe en daar doen ze de dingen nogal anders dan &quot;normaal&quot;. Medewerkers nemen elkaar aan, ontslaan elkaar als dat nodig is én bepalen elkaars salaris. Alles transparant dus. Werkt dat? Regels en management overboord gooien en je medewerkers volledig vertrouwen geven?ShownotesHet boek dat Lennard Toma hier samen met Cedric Muchall over schreef heet 99 Problems But The Boss Ain&apos;t One met als ondertitel: Met vallen en opstaan naar een vernieuwende organisatiecultuur.Bekijk hier de aflevering van Tegenlicht over Ricardo Semler die in deze podcast besproken wordt.Geïnteresseer
09/06/202150 minutes 15 seconds