Winamp Logo
Norsklærer Karense Cover
Norsklærer Karense Profile

Norsklærer Karense

Norwegian, Education, 1 season, 105 episodes, 3 days, 10 hours, 33 minutes
About
Dette er en podcast for alle som lærer norsk. Jeg snakker om nyheter og forskjellige temaer på norsk. Dette er en fin lyttetrening!
Episode Artwork

Episode 110: Samfunnskunnskap 75 timer Familie, helse og hverdagsliv. Del 3 Fritid

I denne episoden snakker jeg om fritid og hva vi nordmenn pleier å gjøre på fritida. Organiserte aktiviteter, sosiale sammenkomster, dugnad, frivillig arbeid, og politisk engasjement er noe av det vi gjør på fritida. Jeg liker best å reise på fritida, når jeg har tid og mulighet!
5/2/202431 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Episode 109: Samfunnskunnskap 75 timer Familie, helse og hverdagsliv. Del 2 Familieliv

I denne episoden snakker jeg om ulike familier, jeg-kultur og vi-kultur, barneoppdragelse og barnevernet. Jeg forteller også om egne erfaringer om dette temaet.
2/29/20241 hour, 6 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Episode 108: Samfunnskunnskap 75 timer Familie, helse og hverdagsliv. Del 1 Ny i Norge

I denne episoden snakker jeg om familielivet i Norge fra småbarnslivet til pensjonisttilværelsen. Jeg forteller om ulike oppholdsgrunnlag, introduksjonsloven og rettigheter til innvandrere i Norge. Hvis jeg kunne velge, skulle alle fått gratis norskkurs av staten! :-)
12/25/20231 hour, 9 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Episode 107: Samfunnskunnskap 75 timer: Utdanning, kompetanse og arbeidsliv. Del 3: Kritisk tenkning og digital dømmekraft

I denne episoden snakker jeg om kritisk tenkning, digital dømmekraft, personvern, sosiale medier og digitale spor som vi etterlater oss.
10/13/202344 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Episode 106: Sommerpodcast, reising til England og Syden og trening

En sommerpodcast til dere! Jeg forteller både om besøk vi har hatt, det å flytte til et nytt land og et par reiser jeg har hatt i det siste. Det var jammen deilig å reise igjen! Jeg håper dere har en fin sommer der dere er! 
7/17/202342 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Episode 105: Norsk påske, påsketradisjoner og religioner i Norge

Jeg forteller om norsk påske og norske påsketradisjoner. I Norge har vi mange ulike religioner og det er religionsfrihet. Jeg forteller litt om dette og litt om hvordan jeg tenker vi bør oppføre oss mot hverandre i samfunnet, selv om vi er ulike. Vis respekt og få respekt tilbake, rett og slett! :) 
4/7/202341 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Episode 104: Karense tar norskprøve B1-B2 muntlig

Siden tiden står litt stille for tida og det er lite som skjer, bestemte jeg meg for å ta en muntlig norskprøve selv. På denne testen svarer jeg på mange spørsmål fra flere muntlige spørsmål fra norskprøver på nivå B1-B2. Jeg håper det kan være nyttig for dere å høre hvordan jeg svarer på disse spørsmålene, også håper jeg at jeg består B2 muntlig etter deres vurdering :) 
3/16/202343 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Episode 103: Foreldrepermisjon, takknemlighet, jordskjelv og dysleksi

Jeg forteller om foreldrepermisjon i Norge og viktigheten av pappapermisjon. Det er viktig å være takknemlig for alt man har. Hva er du takknemlig for? Jeg snakker om jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Det er virkelig tragisk og grusomt. Min dypeste medfølelse til alle som er rammet.Erna Solberg har dysleksi. Hvis du lurer på om du har dysleksi, anbefaler jeg at du tar kontakt med din fastlege og blir henvist videre.Ønsker dere en fin dag alle sammen!
2/16/202341 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Episode 102: NoTe i 2022 og tradisjonell norsk jul

Jeg forteller om alt vi har gjort og oppnådd på nettskolen min Note! Jeg forteller om norske juletradisjoner slik at dere får et innblikk i  det. For dere som vil ta og bestå norskprøven på B2 nivå, kan jeg anbefale vårt nye kurs NoTe B2. Det er rabatt frem til 31.12.22. Rabatten er på 15% og koden er noteb2. Sjekk www.note.no/kurs for å lese mer om vårt nye B2 kurs!God jul alle sammen!
12/23/202242 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Episode 101: Første podcast etter lang tid!

Endelig har jeg kommet i gang med podcast etter lang tid! Jeg forteller om hvorfor jeg har hatt denne lange pausen i episoden :-)
11/19/202240 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Episode 100: Samfunnskunnskap 75 timer: Utdanning, kompetanse og arbeidsliv. Del 2: Arbeidsliv

I denne episoden snakker jeg om norsk arbeidsliv, lover og regler i arbeidslivet og arbeidsliv knyttet til velferdssamfunnet vårt,
5/24/202253 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 99: Samfunnskunnskap 75 timer: Utdanning, kompetanse og arbeidsliv. Del 1: Skole og utdanning

Samfunnskunnskap 75 timerUtdanning, kompetanse og arbeidslivDel 1: Skole og utdanningI denne episoden snakker jeg om barnehage, grunnskole, videregående, høyere utdanning og voksenopplæring. 
3/28/20221 hour, 9 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Episode 98: Neseoperasjon, å være diplomat og krigen i Ukraina

Jeg forteller hvorfor jeg har vært så lenge borte fra podkasten min. Endelig er jeg tilbake!I denne episoden snakker jeg om urettferdighet, om krig og vanskeligheter i verden og om hvor vanskelig det er å være en "diplomat". Dere skal vite at jeg støtter dere alle, at jeg står på siden til alle mennesker som er gode og uskyldige. Jeg er glad i dere, alle sammen.
3/15/202254 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Episode 97: Operasjon i foten, prisutdeling og 15 muntlige uttrykk

Januar har vært en travel måned, men det er fint at det skjer litt forskjellige ting.Når man trenger en operasjon her i Norge, kan det ta tid før man får tid for operasjon. Min mamma har operert i foten og vi i familien har hjulpet henne i etterkant. Jeg snakker om en fin prisutdeling der jeg fikk prisen som årets inspirasjonskilde, og jeg gir dere 15 vanlige norske uttrykk.
1/29/202239 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 96: Tilbakeblikk på 2021 og godt nytt år!

Jeg ser tilbake på nyhetsåret 2021 og på alt som har skjedd. Det har vært oppturer og nedturer, men alt i alt et greit år, selv om vi fortsatt er i en pandemisituasjon. Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år. Takk for at dere følger meg på alle mine forum! Takk for det gamle, vi sees i det nye!
12/31/202156 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Episode 95: Online Educa Berlin, teknologi, datamaskiner og mennesker

Jeg er i Berlin fordi jeg har vært med på en stor konferanse for online læring. Det er veldig spennende å følge med på hva som skjer der ute i verden, og jeg har fått masse faglig påfyll. Jeg synes det er veldig hyggelig å være i Tyskland, og jeg synes Berlin er en veldig vakker by! I denne episoden forteller jeg dere om forskjellige ting jeg har lært på konferansen.
12/3/202156 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Episode 94: Istanbul, Bodø og Sandnessjøen

Jeg har vært på reise i Istanbul, og det var helt fantastisk. Istanbul er en by med mye historie og kultur. Jeg har vært inne i Hagia Sophia, Den blå moskeen, Süleimaniye moskeen og şerefiye cisternene. Det var fantastisk deilig å reise til utlandet igjen, og ikke minst var det godt å kjenne litt varme nå i november. Jeg har også vært i Bodø og nå er jeg i Sandnessjøen. Norge er et vakkert land!
11/18/20211 hour, 5 seconds
Episode Artwork

Episode 93: Kongsberg, ny regjering, startup migrants og historier fra lytterne

Jeg snakker om tragedien i Kongsberg. Det er en sorg for hele Kongsbergs befolkning, og for Norge som land. Det er grusomt at noen kan gjøre noe slikt! Vi har fått ny regjering, og det blir spennende å se hva de kan få til de neste fire årene.Jeg har holdt foredrag på FORSKOLEN til startup migrants. Ta kontakt med dem hvis du vil være med på deres forskole! Til slutt deler jeg to historier fra lytterne. Om du vil dele din historie, send meg en e-post [email protected]
10/17/202150 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Episode 92: Norge åpner opp, ny regjering og NAV

Tenk at nå er dagen her som vi har lengtet etter!! Norge åpner opp og dette gjør meg veldig glad. Nå skal vi leve som normalt igjen etter halvannet år. Det føles så bra! I tillegg er valget over og det ble regjeringsskifte. Det er mye positivt som skjer om dagen! Jeg forteller litt om min opplevelse da jeg jobbet på NAV i 2013. Vår kollega Anni ble knivstukket på NAV Grorud der jeg jobbet og døde senere av skadene. Ingen skal føle seg utrygge når de jobber i NAV-systemet! Vi vil alltid minnes deg, Anni Rachmawati Godager<3
9/25/202140 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 91: Høstpodkast, stortingsvalg og Afghanistan

Mye har skjedd siden forrige podkast og jeg forteller om det i denne podkasten. Jeg forteller om stortingvalget og oppfordrer dere alle til å STEMME!! Så snakker jeg om Afghanistan og sender mitt hjertesukk ut til alle afghanere i Norge og i Afghanistan. 
9/12/202146 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Episode 90: Sommerferie, Ålesund og pakistansk-afghansk bryllup

Jeg forteller om sommerferien min i Norge. Det har vært en nydelig norsk sommer! Jeg tok meg en tur til Ålesund for å se på den vakre byen, og der møtte jeg flere av mine følgere! I sommer har jeg vært med på nabojentas bryllup, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg storkoste meg virkelig! Jeg forteller også litt om migrasjonsfasen og hva dere opplever når dere flytter til et nytt land. Send gjerne inn en tekst som din sommerferie til meg, så kan jeg lese den opp i neste podkast! [email protected] er min e-post.
8/5/202148 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 89: Hundehold, fellesferie og sommer

I denne episoden forteller jeg om hvordan man tar vare på hunder og hva man må tenke på før man skaffer seg en hund. I Norge er det veldig vanlig med hunder og de er som våre familiemedlemmer. Det er fint å lære barna at hunder i Norge ikke er farlige, og at det kan være bra å ha et kjæledyr. Fellesferien kommer snart, og da reiser mange på ferie samtidig. Det er deilig med sommer og sol, selv om jeg bare skal være her i Norge denne sommeren.
6/29/202145 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Episode 88: Sommer, hagearbeid, ferie og en historie fra en lytter

Nå er sommeren endelig her! Hus og hagearbeid er nytt for meg, og jeg forteller om hvordan jeg passer hagen. En av lytterne våre har delt sin historie om livets reise, og denne historien leser jeg for dere. Hvis du også vil dele din historie, send din historie til meg en e-post: [email protected]
6/8/202145 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Episode 87: Arbeidernes dag, 17. mai, bunad, oppussing og bjørkepollen

Mai har mange fridager! Jeg forteller mer om arbeidernes dag og 17. mai. På nasjonaldagen bruker jeg bunaden min som jeg bærer med stolthet. Endelig er vi ferdige med oppussingen og det er bra. Pollensesongen er i gang, og jeg gleder meg til bjørkepollen forsvinner :) Send meg gjerne din historie! E-post: [email protected]
5/21/202152 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Episode 86: Ordbøker, kjør meg til OL, bygd og by

Jeg har gitt bort mange ordbøker denne uka, og det har vært veldig populært! Takk til alle som har kommet innom meg for å si hei. Det er alltid hyggelig å treffe dere. Jeg har sett et morsomt program på Discovery+ som heter "Kjør meg til OL". Det anbefaler jeg! Jeg forteller om bygd og by som blir diskutert i programmet "Debatten". Du kan ta jenta ut av bygda, men ikke bygda ut av jenta!
4/24/20211 hour, 32 seconds
Episode Artwork

Episode 85: Fortelling fra en lytter, barna våre er fremtiden og bienes historie

En av lytterne mine har sendt inn sin historie, og jeg leser den for dere. Barna våre er fremtiden, og det er gjennom dem vi kan se håp om en verden fylt av forståelse, kjærlighet, respekt og tillit. Jeg har også en bokanbefaling til dere: Bienes historie av Maja Lunde.
4/16/202142 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Episode 84: Jeg velger meg april, forskning.no og livets reise

Jeg leser et dikt av Bjørnstjerne Bjørnson som heter "Jeg velger meg april", for nå er vi endelig inne i april! Forskning.no er et nettsted jeg bruker mye, og jeg snakker om noe interessant jeg har lest der. Livet er fullt av tilfeldigheter, eller kanskje er de ikke tilfeldigheter? Uansett forteller jeg om noen ting som har skjedd på "min reise" i livet. Kanskje du vil fortelle om din reise? Send meg i så fall en e-post: [email protected]
4/10/20211 hour, 22 seconds
Episode Artwork

Episode 83: Språklæring, uttale, intonasjon og språklige misforståelser

Jeg snakker om hva jeg tenker rundt språklæring, og forteller om hvordan vi jobber med muntlig norsk på nettskolen min. Lærerne vi har jobber med uttaletrening og samtaletrening. Når man lærer et språk kan det fort bli misforståelser. Jeg forteller om da jeg tok privatisteksamen i fransk og om en stor feil på swahili som jeg gjorde da jeg bodde på Zanzibar.
3/25/202144 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Episode 82: Skriving på jobb, digitalt jobbsøkerkurs og bryllup i Norge

Jeg forteller om det nye kurset jeg tar på NTNU. Jeg forteller om ulike typer test og hvordan man skriver og svarer på forskjellige typer tekster. Vi har et nytt digitalt jobbsøkerkurs utarbeidet at vår jobbkonsulent Eva. Jeg forteller om digitalt bryllup og bryllup i Norge.
2/18/202149 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Episode 81: Langrenn, Svalbard, hus og Libanon

Jeg har prøvd meg som skiinstruktør, men det var ikke så lett. Svalbard er en del av norsk territorium, og for mange er det et veldig eksotisk område. Jeg forteller om prosjekter i huset og drømmer meg bort til Libanon og vakre Beirut.
2/3/202145 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Episode 80: Nytt år, mutert koronavirus og vold i nære relasjoner

Nytt år og nye muligheter! Januar har vært en veldig travel måned for meg, men jeg er glad for at skolen går bra og at vi har fått mange nye studenter! Jeg forteller om situasjonen med utbruddet av det muterte koronaviruset. Så snakker jeg om vold i nære relasjoner. Hvis du opplever vold hjemme kan du ringe og snakke med noen som kjenner til dette på VO-linjen. Det er gratis å ringe, og du kan være anonym. Nummeret er 116006
1/24/202153 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 79: Julen 2020, praksis, NAV-støtte til norskkurs og koronavaksine

Endelig er julen her og vi har alle ferie. Det er godt når verden stopper opp litt, og alt er rolig. Jeg forteller litt om da jeg hadde praksis under lærerutdannelsen og om norskkurs som NAV betaler. Vi har fått koronavaksinen til Norge og den første har allerede blitt satt på et sykehjem i Oslo. Statsministeren vår sier dette er en frigjøringsdag! Fortsatt god jul og godt nytt år alle sammen!
12/27/202043 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Episode 78: Sveitservilla, salg av bolig, hjemlengsel og nyansert språk

Jeg har flyttet inn i drømmeboligen, en sveitservilla fra 1895. Det er godt å endelig ha landet i nytt hjem, men det er fortsatt en del som gjenstår. Jeg forteller om hjemlengsel og hva dere må tenke på hvis dere har tunge dager. For å få et nyansert språk må dere jobbe hardt, men målet mitt er å gi dere et mer nyansert språk når dere lytter til denne podkasten.
12/13/202043 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Flytting og Karense svarer på spørsmål til B1-B2 prøve

Nå nærmer det seg flytting og det blir spennende! Jeg gleder meg til å komme inn i nytt hus! I denne podkasten later jeg som jeg har norskprøve muntlig B1-B2, og jeg svarer på spørsmål fra tidligere norskprøver. Dette er ment som en hjelp til dere som skal ta muntlig prøve og trenger noen ideer til hvordan dere bør svare på oppgavene. Jeg ønsker alle en god dag videre!
11/19/202046 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Korona i Oslo og Bergen, Biden-seier og Therese-saken

Jeg snakker om nye koronaregler og hvordan dette påvirker oss. I Oslo og Bergen er det mye smitte, og jeg forteller dere hva vi i Oslo og Bergen må forholde oss til. Takk og lov for at Joe Biden har vunnet valget i USA. I 1988 forsvant det en jente fra Drammen, og jeg husker det godt. Se programmet på NRK som heter "Jenta som forsvant".
11/10/202049 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Læreplaner, tannlege og alkoholpress

Jeg snakker om hvordan man lærer på ulike måter. Vi har hatt forskjellige læreplaner gjennom årene, og den nye læreplanen fokuserer på dybdelæring. Jeg forteller om min tannlegeskrekk og at jeg har trukket to visdomstenner. I Norge er det et ganske stort alkoholpress, og jeg skulle ønske at vi ikke hadde det her i Norge. Vi må våge å være oss selv, alle sammen.
10/29/202051 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hotell i Drammen, tidligere reiser og drømmen om å reise igjen

I kveld skal vi overnatte på et hotell i Drammen. Forandring fryder og det er godt med et lite avbrekk i hverdagen. Jeg forteller om steder jeg har reist til før og jeg gleder meg til jeg en dag kan reise som normalt igjen. Jeg håper alle tar vare på seg selv og husker på å holde avstand, god håndhygiene og holde seg hjemme hvis man er syk. Sammen kan vi bekjempe koronaviruset og få en vanlig hverdag igjen! Jeg ønsker alle en god dag der dere befinner dere.
10/10/202045 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Suggestopedi på swahili, samer og busstreik

Jeg har holdt kurs i suggestopedi på swahili. Kurset var for lærere og de lærte seg overraskende mye i løpet av kurset på 4 dager. Jeg forteller dere om samene i Norge og om urfolk i verden. Det har vært busstreik i mange dager, men endelig har partene i streiken kommet til enighet og streiken er over. God uke til dere alle sammen!
10/1/202046 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Visning, antikviteter og digital konferanse

Jeg skal ha visning på huset i morgen og er ganske spent og nervøs. Det blir veldig spennende. Se huset mitt på Finn.no: Gangstuveien i Oslo :) Nordmenn er glad i antikviteter og jeg forklarer hvorfor. Jeg var med på en stor digital konferanse og det var spennende. Det er mye som skjer for tida, men det er godt å ha mye å gjøre.
9/18/202043 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boligsalg og kjøp, bobler og babbel og PT

Jeg forteller om boligkjøp og boligsalg. Å selge bolig i Norge er "big business" og det er mange som kjøper og selger bolig. Jeg har hatt et gratisarrangement sammen med Forskningsparken og Oslo Science Academy. Jeg har kjøpt PT-timer og forteller om viktigheten av å trene styrke hver uke. Det er mye som skjer, og det er spennende med en travel høst!
9/9/202048 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

København, Røros, Sogndal og Nordfjordeid

Jeg har vært på reise både i Danmark og i Norge! Å reise til København i disse koronatider føles som å reise til et veldig eksotisk sted! Jeg har vært på Norgesturne og besøkt voksenopplæringer rundt i landet. Det var veldig fint å treffe så mange flinke lærere! Jeg gleder meg til lansering av ny webside og tenker at vi gjør en god jobb på nettskolen! Vi har flinke lærere, flinke elever og gode kurs! Uansett hvilken suksess man har, er det viktig å alltid beholde bakkekontakten og ikke glemme hvordan det er å "jobbe på gølvet". Du kan ta jenta ut av bygda, men ikke bygda ut av jenta!
8/25/202047 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Lillehammer, Prøysenhuset og ensomhet i koronatiden

Jeg har vært i Lillehammer og forteller litt om det. Så har jeg vært innom Prøysenhuset også, og det var en nostalgisk opplevelse. I løpet av koronatiden har mange kjent ekstra mye på ensomhet. Det er mange som er ensomme i Norge. For å få nye venner i Norge, tenker jeg at man selv må engasjere seg, bli med på organiserte aktiviteter og frivillig arbeid.
7/26/202047 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Mygg, Blaafarveværket og Norges uskrevne lover

Nå er det sommer og mye mygg! I store deler av Norge har det vært flom på grunn av regnværet. Jeg har vært på tur til Blaafarveværket og det var fint! Anbefaler dere å ta turen dit i sommer. Det er en bok som heter Norges uskrevne lover, skrevet av Egil Aslak Aursand Hagerup. Denne boka inneholder informasjon om ting som nordmenn vet, men som ikke står skrevet noe sted. Jeg ønsker alle sammen fortsatt god sommer!
7/6/202053 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Jobbsøkerkurs, CV-mappe, Bahia og flått!

Vi skal snart ha jobbsøkerkurs på nett! Det er kult å samarbeide med CV-nerden, så jeg ser frem til å jobbe med jobbsøkere fremover. Jeg oppdaterer dere på situasjonen med min kjære hund Bahia. I Norge er det mye flått, så pass dere for flåttbitt!
6/23/202047 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Et hjertesukk fra en verdensborger

Denne episoden handler om et hjertesukk, en fortvilelse og et ønske om å opplyse. Jeg er glad i dere alle sammen, og vil det beste for alle.
6/9/202042 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Språkkrav for statsborgerskap, oversettelser, rasisme og urettferdighet

Jeg forteller om min mening når det gjelder språkkrav for å få statsborgerskap, og forslaget om B1 muntlig. Endelig er norskprøvene ferdige og jeg forteller hva jeg tenker om eksamen som vurderingsform. Det er mye urettferdighet og rasisme i verden. Vi må være snille mot hverandre. Vi kom alle nakne til vår jord, men ikke alle har like muligheter. Uansett er grønt for alle, om man er konge eller hattemaker <3
6/5/202050 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Å drive en bedrift i koronatiden, kulturformidling begge veier og et åpent samfunn

Jeg snakker om mine erfaringer i koronatiden og hvordan det er å drive en bedrift når en slik krise oppstår. Innvandrere må lære om norsk kultur, men nordmenn må også lære mer om andre kulturer. Vi har mye å lære av hverandre! Jeg ønsker meg et mer åpent samfunn der vi ikke lenger kan definere hvem som er "nordmann" basert på utseende. Vi lever i et globalt samfunn og vi trenger hverandre, alle som en!
5/28/202043 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 7

Dette er det siste kapittelet i samfunnskunnskapskurset. Jeg snakker i denne episoden om demokratiet og velferdsstaten vi har i Norge. Demokrati er viktig for at alle innbyggere skal bli hørt, og vi bor i et samfunn der vi har rett på likestilling, ytringsfrihet og religionsfrihet. Det er godt å vite at man kan være med på å velge de som skal styre landet! Les mer på www.samfunnskunnskap.no
5/10/202050 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 6

I dette kapittelet snakker jeg om arbeidsliv i Norge. Hvordan er det å jobbe i Norge? Hvorfor betaler vi så mye skatt? Alt dette snakker jeg om i denne episoden.
4/13/202056 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 5

Jeg snakker om utdanning og opplæring i Norge fra barnehage til universitet. Læring skjer hele livet og det er viktig at vi holder hjernen vår i gang!
4/3/202047 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 4

Dette kapittelet handler om helsesystemet i Norge og hvordan dette er for oss fra vi blir født til vi blir gamle. Det er viktig at vi tar vare på vår egen helse og at vi spiser sunt, beveger oss og har godt humør.
3/18/202045 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 3

I denne episoden snakker jeg om barn og familie. Jeg forteller om ulike familietyper, ekteskap, skilsmisse, barnefordeling, barneoppdragelse, likestilling, ulike boliger og retten til å bestemme over eget liv.
2/26/20201 hour, 49 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 2

I denne episoden snakker jeg om norsk historie fra isen smeltet den siste istiden og frem til i dag. For å forstå nåtiden, må vi se hva som har skjedd i fortiden. Jeg snakker om Norges geografi, klima og årstider, samt ulike tradisjoner vi har i Norge. Til slutt snakker jeg om religioner vi har i Norge samt religionsfrihet og hva det betyr. God fornøyelse!
2/14/202052 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Samfunnskunnskap 50 timer kapittel 1

Samfunnskunnskap 50 timer er et kurs mange må ta for å kunne søke om permanent oppholdstillatelse i Norge. I dette kapittelet snakker jeg om det første emnet som er NY INNVANDRER I NORGE. Jeg forteller om ulike oppholdstillatelser, norskkurs, tjenester vi bruker i Norge, hvordan du kan bli kjent med nordmenn og hvordan du kan fungere optimalt i samfunnet. God fornøyelse!
1/31/202041 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

FRP ut av regjering, norsk begravelse og trening hele livet

Jeg er glad for at FRP har gått ut av regjering. Nå er det Høyre, Venstre og KRF som skal styre landet frem til valget i 2021. I forrige uke var jeg i en begravelse, og jeg forteller dere om hvordan begravelser foregår i Norge. Det kan være greit å vite litt om dette hvis du selv skal gå i en begravelse. Trening er viktig og jeg snakker litt om forskjellige treningsformer.
1/22/202040 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Tilbakeblikk på gode nyheter fra 2019

Jeg ser tilbake på 2019 med fokus på gode nyheter.Jeg håper dere får et fantastisk 2020!
1/9/202052 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Travel november måned, London tur, bokmål og nynorsk og dialekter i Norge

November var en travel måned med reiser i både Norge og utlandet. Jeg snakker om Et dukkehjem av Henrik Ibsen og anbefaler dere å se det på YouTube. Nynorsk og bokmål er stadig et aktuelt tema, skal vi ha begge deler eller bare en del? Så snakker jeg litt på dialekta mi, slik at dere kan høre hvordan folk snakker i Åmot der jeg kommer fra.
12/13/201949 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Mandal, KIA, Give a job, trening og uttalekurs med Speechdesigner!

Jeg har vært på besøk på mange ulike steder: Mandal, KIA, Sarpsborg og i Stockholm. Det er så hyggelig å få hilse på mange av mine følgere når jeg reiser rundt! Give a job i Sarpsborg var en kjempesuksess og jeg storkoste meg som konferansier sammen med Arne Hjeltnes. 25. november og 10. desember kl 17-20 skal jeg holde et uttalekurs i Oslo sammen med min samarbeidspartner SpeechDesigner. Vi har 7 plasser ledig, så om du er interessert kan du skrive en e-post til meg: [email protected] Vi snakkes!
11/1/201947 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Tarmens medisin, Nobels fredspris og Exit

Jeg har vært på foredrag med den flinke legen Berit Nordstrand, og jeg forteller dere om både hvem som har fått Nobels fredspris og hva jeg tenker om saken. På NRK går det en serie som heter Exit, og denne er urovekkende, men spennende. Oslo har virkelig en underverden som jeg ikke visste om!Sjekk ut min nettskole www.note.no om du er interessert i nettkurs!
10/14/201941 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Greta Thunberg, besøk på skoler og norske kjendiser

Klimadebatten fortsetter og mange har engasjert seg etter Greta Thunberg holdt en tale på klimakonferansen i New York. Jeg snakker om besøk i Drammen, Fredrikstad og Sarpsborg, og forteller samtidig litt om nordmenns forhold til kjendiser. Vi bør iallefall vite hvem Erna Solberg her, men helst et par andre kjente personer også. Jeg skal snart komme med nye kurs i engelsk, uttale, matematikk, naturfag og samfunnsfag på nettskolen min, så om du er interessert i å vite mer kan du ta kontakt med meg på e-post: [email protected]
10/4/201940 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Innovasjon, klimakrise og psykisk helse

Jeg snakker om Oslo innovation week og innovasjon generelt. Vi trenger flere som tør å satse på egne bedrifter!Greta Thunberg har snakket på toppmøte om klimakrisen og hun har satt et fokus på at verdens ledere må ta ansvar. Jeg forteller om psykisk helsevern i Norge, og at det å ha en psykisk lidelse ikke betyr at man er "gal". Vi har alle noe vi sliter med, ingen er perfekte!
9/27/201946 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kommunevalg, B2 seminar og mystisk hundesykdom

Nå har det vært kommunevalg og vi har fått nye representanter inn i kommunestyrene. Det er viktig å bruke stemmeretten i et demokrati, og i tillegg må vi ikke glemme at vi har ytringsfrihet. Jeg snakker om B2 seminaret jeg holdt og forteller litt om mine opplevelser med seminaret. Hunden min Bahia er frisk, men hun får ikke lov til å hilse på andre hunder fordi det nå finnes en mystisk hundesykdom som man foreløpig ikke helt vet hva er. Pass på deg selv og pass på hunden din hvis du har hund:-)
9/12/201941 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Sommerferie i Bulgaria og Tyrkia

Jeg forteller om sommerferien min i både Bulgaria og Tyrkia. Så snakker jeg om hvordan det er å drive egen bedrift i Norge og hva man må tenke på. Før var Norge et veldig kjedelig land. Det er godt det er bedre å bo her nå!
8/20/201951 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Norskprøvene, fellesferie og PRIDE

Jeg forteller om norskprøvene og deler mine tanker rundt prøvene. Neste uke er det fellesferie og mange reiser. Hva er PRIDE? Og hva mener jeg om dette? Hør på episoden for på finne det ut :-)
7/3/201942 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Trening, vikingene og sommerferieplaner

Jeg forteller om HIIT trening og andre treningsformer. Det er viktig å være fysisk aktiv hele livet! Mange er nysgjerrige på hvem vikingene var, så jeg forteller litt om dem. Hva er dine ferieplaner? Skal du til "syden"? Uansett hvor du skal være håper jeg du får SOL!
6/3/201946 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Jordan, Petra, Amman og Dødehavet

Jeg har vært i Jordan og forteller om min opplevelse der. Det er et veldig spennende land med mye historie og interessante steder. Petra og Dødehavet var spesielt interessant! Jeg vil anbefale Jordan som reisemål :-)
5/10/201945 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Familieliv i Norge

Jeg forteller om familieliv i Norge, barneoppdragelse og ulike familieformer. Det viktigste her er at vi selv bestemmer hvordan vi lever våre liv og vi tar selvstendige valg for oss selv :-)
4/8/201940 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Om janteloven, anti-janteloven og om det å gjøre hverandre gode

Jeg forteller om den gamle "Janteloven" skrevet av Aksel Sandemose i 1933. Dessverre er denne "loven" fortsatt aktuell i Norge i dag, men det er ikke noe å være stolt av. Jeg ønsker heller at vi alle følger "Du er enestående" eller den såkalte Anti-Janteloven, for den er mye bedre for oss mennesker. Vi må gjøre hverandre gode og ønske hverandre alt som er godt! :-)
3/26/201940 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Min fantastiske ferie på Sri Lanka

Jeg forteller om ferien min på Sri Lanka, og gir dere reisetips dersom dere ønsker å reise dit. Tusen takk Sri Lanka for en uforglemmelig ferie!
2/24/201952 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ski, spis deg fri, politikk, barnetrygd og innvandring

Jeg forteller om hvordan du bør kle deg for å holde varmen og jeg har vært på skitur med Bahia. Siden oktober har jeg fulgt programmet "Spis deg fri" eller "Bright line eating" og fått gode resultater. Hør mer om dette i podcasten:-) Jeg har hørt på Aftenpodden og er ganske frustrert over en del ting når det gjelder politikk og innvandring. Norge trenger folk fra ulike land, Norge trenger dere! Takk for at du lytter til podcasten min!
1/30/201952 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Fyrverkeri, Tyrkia, sykdom og medisiner i Norge og vinteraktiviteter

Godt nytt år alle sammen! Jeg forteller om fyrverkeri i Norge, turen min til Tyrkia, medisiner og sykdommer i Norge i forhold til mange land samt vinteraktiviteter. Vær aktiv om vinteren, da holder du deg frisk og rask!
1/20/201946 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Tilbakeblikk på 2018

Jeg ser tilbake på 2018 både når det gjelder nyheter og mine egne opplevelser i året som har vært! Godt nytt år til dere alle!
12/29/201847 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Norsk jul, barnevernet, CISV og fred i verden

Jeg forteller om hvorfor julen er viktig for nordmenn. Dessverre er det ikke alle barn som har det bra i julen, og jeg forteller om hvorfor det er slik. Mange snakker om barnevernet og jeg forteller om hva barnevernet er og om mine erfaringer som lærer i samarbeid med barnevernet. Barnevernet skal først og fremst beskytte barn. Jeg forteller om hvorfor vi har barnevernet og om hvordan de jobber. Noe som er viktig for meg er fred, respekt, ydmykhet og toleranse. Jeg håper vi alle kan være snille med hverandre og vise mer kjærlighet og mer respekt, for da blir verden et bedre sted for oss alle. God jul!
12/19/201843 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Riga, sjakkmester Magnus Carlsen, trening og musikk

Jeg forteller om turen til Riga. Det er viktig å holde seg i god form, også mentalt! Da jeg var barn spilte jeg sjakk, og jeg har mange fine minner fra den tiden. Trening kan gjøres på forskjellige måter, og det blir enda bedre med musikk til! Fortell meg gjerne hvilken type musikk du lytter til!
12/5/201842 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

KRF, abortloven og julebord

Jeg forteller dere om KRF-saken og om debatten rundt abortloven i det siste. Det er viktig å vite hva som skjer i politikken, særlig når du bor i Norge, synes jeg. Videre forteller jeg dere om julebord og julefester. God fornøyelse! Du finner info om min skole her www.note.no
11/25/201846 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Likestilling, feminisme og 10 grunner til at Norge er verdens beste land

Jeg snakker om likestillingen og om hvordan vi har utviklet likestilling i Norge. Jeg anbefaler dere programmet "Feministene" på NRK nett-TV. Du kan lære mye om likestillingskampen i dette programmet. Jeg anbefaler to podcaster: Elefanten og Kraft, samt to bøker: Ut å stjæle hester av Per Pettersson og Tatt av kvinnen av Erlend Loe. Jeg gir dere mine 10 grunner til at Norge er verdens beste land å bo i. Vi er heldige som bor i Norge!
10/23/201843 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Oman, ørkensafari og frivillighet i Norge

Jeg har vært i Oman og forteller om reisen min dit. Det var en flott tur! Jeg snakker også om noe av det dere har spurt om på facebook, som blant annet sammenligning av norske priser og hvordan man kan bli kjent med nordmenn. God uke til alle sammen!
10/17/201844 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Kjæledyr, Bahia, Maslows behovspyramide og Bergen

Jeg forteller om hvorfor vi nordmenn liker å ha kjæledyr og hvorfor jeg har en hund som heter Bahia. Dyrene gir oss ubetinget kjærlighet, men i kjærlighetsforhold må man jobbe med kjærligheten fordi den er betinget. I Norge er mange mennesker på toppen av Maslows behovspyramide, og er lykkejegere som prøver å finne lykken i livet. Jeg har vært i Bergen og forteller om mitt opphold der.
9/26/201846 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Å være lærer, Anne with an E og jobbsøking

Jeg forteller om mine to frøkner, Frøken Torill og Frøken Aud og hva de har betydd for meg i oppveksten. Videre snakker jeg om hvorfor jeg er glad for å være lærer. Nå er høsten her og mange er i gang med å se på serier. Jeg har sett på "Anne with an E" på Netflix og kan anbefale serien! Jeg skal til Bergen mandag 17. september og snakker litt om jobbsøking for innvandrere i Norge.
9/14/201845 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Norsk barneoppdragelse, norske foreldre og boligkjøp i Norge

Jeg forteller om barneoppdragelse i Norge, hvordan foreldrene tenker og er med barna sine. Det er annerledes å bli oppdratt i Norge og jeg ønsker å lære dere om hvordan vi tenker her. Jeg snakker også om boligkjøp i Norge og hvordan prosessen foregår. Hvis du har forslag til hva jeg kan snakke om på podcasten min kan du sende en e-post til meg: [email protected]
8/26/201850 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Amsterdam, coffee shops, Aretha Franklin og Kofi Annan

Jeg forteller om turen min til Amsterdam. I Norge har vi strenge lover når det gjelder rusmidler, mens marijuana er lovlig i Amsterdam og finnes på hvert gatehjørne der. Jeg snakker om Aretha Franklin og Kofi Annan som dessverre har forlatt oss. Den tyrkiske liren har falt og nå er det svært billig i Tyrkia. Boktips til dere som vil lese en fin bok: Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker.
8/18/201843 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Sommerpodcast! England, Tyrkia og Nederland

Sommerhilsen til dere alle! Denne podcasten har jeg laget i Tyrkia. Jeg forteller om sommeren min i Norge og i utlandet. Håper dere alle har det bra!
8/1/201843 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Sommerferie, VM og allemannsretten

Nå er det sommerferie! Jeg snakker om VM og fotballaget jeg heier på. Hva er allemannsretten? Jeg forklarer det for dere. Gå ut og kos deg i sommer! Sommerhilsen fra Karense
7/5/201847 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Soko festivalen, Bislett games, integrering og inkludering

Jeg har vært på Soko festivalen på Hvaler. I tillegg har jeg vært både eksaminator og sensor på norskprøvene. Det var mange flinke studenter! Jeg forteller om musikkprofessor og forfatter Jon-Roar Bjørkvold som har skrevet boka "Det musiske mennesket". Han er veldig flink! Jeg anbefaler boka: Skal liksom liksom-passet ditt bety noe. God uke folkens!
6/12/20181 hour, 12 seconds
Episode Artwork

Give a job i Bodø, 17. mai og Oslo øst og vest

Lenge siden sist folkens! Mai er en travel måned for lærere, og det er derfor jeg ikke har laget podcast på en lang stund. Jeg har vært i Bodø på "Give a job" messen og jeg forteller litt det om dette, samt hvordan du kan få en jobb ved å levere en åpen søknad. Videre har det vært 17. mai og jeg snakker om bunaden som min mormor "Mimmi" broderte til meg. Mimmi døde dessverre altfor tidlig på grunn av en sykehustabbe, så jeg forteller litt om dette. Til slutt snakker jeg om Oslo øst og vest, samt hvorfor Groruddalen har et dårlig rykte. Uansett er vi som bor her svært fornøyde!:-)
5/25/201840 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Arbeidernes dag, dugnad og språkopplæring

Det er mange veier du kan gå for å lære norsk! Jeg forteller mer om suggestopedi. I dag er den arbeidernes dag, og jeg forteller om bakgrunnen for denne dagen. Jeg ser også på historien for arbeiderklassen i Norge. Hva er dugnad og hvorfor har vi dugnad? Jeg forteller om dette også. God 1. mai folkens!
5/1/20181 hour, 2 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Roma, hårsåre folk og gründere

Jeg har vært på studietur til Roma og forteller om både dagsentre for flyktninger, besøk på den norske ambassaden og noen historiske landemerker i Roma. Det er mange som er hårsåre og lett blir krenket nå for tiden, særlig på sosiale medier. Jeg forteller om mine erfaringer med dette, og hva jeg tenker om saken. I morgen skal jeg være med på en konferanse for gründere i Oslo. Det er ikke lett å starte en bedrift i Norge, men heller ikke umulig. Ha en fin uke videre alle sammen!
4/19/201840 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Påske i Norge, Zanzibar og ferie del 2

Jeg forteller om påsketradisjoner i Norge og om turen til Zanzibar, mitt andre hjemland. Jeg ønsker dere alle en god uke videre!
4/9/201840 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Qatar, Doha og ferie del 1

Jeg har vært på ferie! I denne podcasten forteller jeg om den første delen av min reise til Qatar og hovedstaden Doha. Det er spennende å besøke nye land, og jeg elsker å reise! God fornøyelse!
4/8/201840 minutes
Episode Artwork

Sylvi Listhaug, nordmenn i sosiale settinger og norsk helsesystem

Jeg forteller om Sylvi Listaug-saken som det har vært storm rundt den siste uka. Dere flinke lyttere kommer med forslag til temaer på podcasten, og derfor har jeg snakket om nordmenn og sosialt liv, litt om helsesystemet og norsk mat. Jeg ønsker dere alle en god uke!
3/20/201841 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

8. mars, pakistansk bryllup og nordmenn i utlandet

Jeg snakker om kvinnedagen som var 8. mars og hva den betyr for meg. Jeg har vært i bryllup til min gode venninne som giftet seg på lørdag. Det var et pakistansk bryllup. Jeg svarer på spørsmål fra lyttere til slutt. Husk alle sammen: Carpe Diem! Grip dagen!
3/12/201840 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Nordmenn og ferie, CISV og Bahia

Jeg forteller om hvor nordmenn reiser på ferie og hvilke land som er populære reisemål. 3 ganger har jeg vært leder på CISV-leire, og jeg forteller om mine erfaringer som leder. EL-bilen min er super og jeg koser meg som eier av en EL-bil! Den andre bilen min leier jeg ut på www.nabobil.no Å ha hund i Norge er veldig fint og sosialt, og jeg forteller litt om min hund Bahia. Jeg ønsker dere en fin uke som kommer! Hilsen Karense :-)
3/4/201840 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Vinterferie, The Well, jappetiden og Gro Harlem Brundtland

Jeg forteller om hva jeg har gjort i vinterferien. The Well er et fantastisk SPA som dere bør besøke hvis dere er i Oslo! Norge har god økonomi nå, men det har ikke alltid vært slik. Jeg forteller om jappetiden på 80-tallet, om børskrakket i USA og om "landsmoderen" Gro Harlem Brundtland som ble valgt til å være vår første kvinnelige statsminister. Alle nordmenn kjenner henne som Gro! Se på den første episoden av "Da vi styrte landet" på NRK nett-TV, for dere kan dere lære mer om Gro. God uke alle sammen!
2/27/201843 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Bryllup i Norge, skisportens vugge og OL

Jeg forteller dere om bryllupstradisjoner i Norge og hvordan vi feirer bryllup. Nå er det OL og selvfølgelig snakker jeg om det. Norge er skisportens vugge! Jeg ønsker dere alle en sporty uke!
2/19/201841 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Samedagen, utdanningssystemet i Norge og babyshower

Det var samedagen 6. februar. Jeg forteller dere litt om samer i Norge og om deres historie. Utdanningssystemet i Norge er kanskje forskjellig fra systemet i ditt hjemland, men jeg gir deg en grunninnføring i utdanningssystemet vårt. Vi hadde babyshower for en venninne av meg, og det var en stor suksess! Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :-)
2/13/201846 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Suggestopedikurs, trening og reklame i posten

Jeg har holdt kurs for lærere i suggestopedi. Det er gøy å lære språk på denne kreative måten! Jeg har fått dilla på løping, men liker ikke å være ute når det er mange "blå". Jeg trener heller inne! God uke folkens! Karense :-)
2/5/201840 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Farris bad, isbading og syrisk søndag

Jeg har vært på jentetur til Farris bad. Der badet jeg i sjøen (!) rett etter jeg hadde sittet i badstue. Det var faktisk forfriskende! På søndag var jeg på "Syrisk søndag" i Oslo og fikk høre om Syria og lære mer om arabisk kultur. Det var gøy! Jeg ønsker deg en god uke og husk: Du kan klare alt du bestemmer deg for å gjøre! :-)
1/30/201842 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Skatt i Norge, Karin Ellis og tannlegeturisme

Vi betaler mye skatt i Norge, men jeg forteller litt om hvorfor det er sånn. I dag har jeg hatt møte med Karin Ellis som har skrevet boka: "Kunsten å arbeide med nordmenn" (kan kjøpes på Amazon og finnes også på engelsk) og vi har snakket om normer og regler i det norske arbeidslivet. Hvis du skal fikse tennene er det kanskje bedre å reise til utlandet, for å ta en tur med shopping, spa og tannlegebehandling. Norge er et trygt og godt land å bo i, men veldig dyrt.
1/22/201840 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

EL-bil, snøkaos og ny regjering

Jeg har kjøpt meg en ny bil og forteller om alle fordelene med å ha en elektrisk bil. Vi har hatt snøkaos i Oslo og mange bilder har kjørt ut. Den nye regjeringen har kommet med en ny regjeringserklæring og jeg lurer på om de klarer å holde det de lover. Jeg anbefaler dere å laste ned appen STORYTEL eller prøve å lese eller lytte til noen gode norske bøker. Ha ei god uke videre!
1/16/201845 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Nyttåsforsetter, svømming og arbeidserfaring

Godt nytt år alle sammen! Jeg håper dere har hatt en fin ferie. Her er årets første podcast! Anbefal den gjerne til venner!
1/7/201840 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Tilbakeblikk 2017

Denne podcasten er et tilbakeblikk både på mitt år og på 2017 generelt. Jeg ønsker alle mine lyttere et godt nytt år, og håper dere får en fin feiring på nyttårsaften! Velkommen 2018!
12/31/20171 hour, 11 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Middag med familien, trening og Per Fugelli

Jeg hadde middag med familien min denne uken og forteller om maten jeg lagde. På YouTube har jeg en video om norske juletradisjoner som jeg la ut på tirsdag. Jeg var på stand-up show på Latter og synes det er moro å være impulsiv! Vi har det godt i Norge, og vi må huske på å være takknemlige for det vi har. God uke alle sammen!
12/17/201745 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Nordmenn på isen, julebord og Bahia

Jeg forteller om hvordan nordmenn går på isen. Jeg har vært på julebord med kollegaene mine og huset mitt er nå julepyntet med nisser. Hunden min Bahia sitter ved siden av meg og hører på at jeg lager podcast, og jeg forteller dere historien om hvordan jeg fikk Bahia for 5 år siden.
12/10/201740 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Adventskalender, oktoberbarna og respekt for hverandre

Jeg forteller om norske tradisjoner som adventskalender og adventsstake. Julebord og andre fester er det mange av i desember, og jeg gir noen tips til hva du kan tenke på hvis du skal på julebord. Oktoberbarna får mest sannsynlig bli i Norge, og vi må alle ha respekt for hverandre. Vi må være medmennesker!
12/3/201741 minutes, 1 second
Episode Artwork

Oscarsborg, Ylva og lørdagsgodt

Jeg har vært på Julehuset i Drøbak og jeg forteller dere litt om Oscarsborg som har en viktig plass i norsk historie. Denne uka har det både vært uvær og black friday, så det har vært litt av ei uke! Snart må vi reise til Sverige for å få billig godteri, og jeg forteller om lørdagsgodt som jeg fikk da jeg var liten.
11/26/201743 minutes, 9 seconds