Winamp Logo
Nina Mouton Cover
Nina Mouton Profile

Nina Mouton

Dutch, Parenting, 2 seasons, 8 episodes, 2 hours, 31 minutes
About
Welkom in mijn wereld van mild ouderschap en zelfzorg! Ik ben Nina Mouton, psycholoog, psychotherapeut en auteur van de bestseller 'Mild Ouderschap'. Oktober 2022 ligt mijn tweede titel in de rekken: 'Zelfzorg is het begin van alles'. Telkens ik er weer eens zin in heb, verschijnt hier een nieuwe podcast. Dus zonder enige regelmaat en evenmin rond vaste onderwerpen... Veel luisterplezier gewenst!
Episode Artwork

Twee tips om vandaag met zelfzorg te beginnen

In mijn eerste podcast van het nieuwe jaar wil ik jullie twee laagdrempelige tips geven om in 2024 aan échte zelfzorg te doen. En neen, dan doel ik niet op die weliswaar ook superbelangrijke me-time… Op wat dan wel? Dat kom je zo dadelijk te weten in deze hapklare aflevering. Wat meer is: iedereen kan het leren - ook jij!Wil je jezelf na het beluisteren van deze podcast snel verder verdiepen in zelfzorg, dan raad ik jou de aflevering ‘Zelfzorg… Wat is het écht’ alhier ten zeerste aan.
1/16/202411 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Zelfzorg tijdens de feestdagen

In deze aflevering heb ik het over... de feestdagen. Klinkt gezellig, maar voor veel mensen staan ze gelijk aan stressvolle ervaringen. Het kóst vaak veel. We zorgen elk jaar opnieuw voor iedereen, behalve voor onszelf. Welke rol neem jij daarbij aan en in welk patroon dreig je opnieuw zodanig vast te lopen dat je op het einde van het feest leeggegeven, overprikkeld of zelfs kapot bent?  We onderscheiden vier patronen die voortkomen vanuit parentificatie. Ontdek ze in deze podcast en zorg dit jaar voor jezelf, richting een écht gezellige, ongeëvenaarde feestervaring!
12/6/202321 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Drie tips om mild grenzen te stellen

Mild grenzen stellen is niet altijd eenvoudig. Daarom bied ik je in deze korte podcast drie praktische tips aan als houvast. Ik stel onder meer het nut en de logica van je kind straffen in vraag en geef je tegelijk alternatieven. Je leert meeveren met je kind en met de situatie, al zoekend, al voelend, al verbindend. En ja: zelfs al lachend!Hongerig naar meer (véél meer) Mild Ouderschap? Op het einde van de podcast vertel ik hoe je voor de allerallerlaatste keer kan instappen in #TeamMildOuderschap, mijn populaire online traject, waarbij je toegang krijgt tot alle content die ik ooit over mijn stokpaardje heb gemaakt én waarbij ik je van juni tot december 2023 begeleid in alle aspecten van Mild Ouderschap.  Zie het als een schatkist boordevol kennis, die die o zo mooie - en  ook soms lastige - periode in ons leven alleen maar mooier kan maken... 't Is nu of nooit! Je kan vandaag instappen met korting via www.ninamouton.be (doorklikken naar online cursussen)
5/16/202310 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Drie misverstanden over Mild Ouderschap

In mijn allereerste podcast over Mild Ouderschap help ik drie hardnekkige misverstanden - die zelfs in de pers als waarheden worden verkondigd - de wereld uit. Onder meer het idee dat mildheid gelijk zou staan aan volledige vrijheid voor onze kroost, passeert de revue. Wie me al langer volgt, kan in deze verhelderende podcast tot (hernieuwde) inzichten komen. En ben je nog niet vertrouwd met de principes van Mild Ouderschap, dan wacht je een intrigerende kennismaking. Een must listen, kortom, de ideale leidraad om mijn boodschap te helpen verspreiden.Niet onbelangrijk tot slot: afsluitend verneem je hoe je voor de allerlaatste keer kan instappen in #TeamMildOuderschap, mijn populaire online traject waarbij je toegang krijgt tot alle content die ik ooit over mijn stokpaardje heb gemaakt én waarbij ik je van juni tot december 2023 helemaal begeleid in alle aspecten van Mild Ouderschap.  Zie het als een schatkist boordevol kennis, die die o zo mooie - en  ook soms lastige - periode in ons leven alleen maar mooier zal maken...Je kan vandaag instappen met korting via www.ninamouton.be (doorklikken naar online cursussen)
4/26/202317 minutes, 42 seconds