Winamp Logo
Nieuws van de Vooruitgang | Sublime Cover
Nieuws van de Vooruitgang | Sublime Profile

Nieuws van de Vooruitgang | Sublime

English, Music, 1 seasons, 21 episodes, 8 hours 15 minutes
About
Luister hier alle programma's terug van SUBLIME
Episode Artwork

Double off trail

In deze podcast neem ik je mee in het avontuur waarin ik bijna geen pad meer kon volgen. Misschien is dat een beetje overdreven, maar in ieder geval voelde ik mij behoorlijk een klein kind en kon ik amper accepteren dat ik twee dagen rust moest nemen vanwege een ongelukje ergens op een berg. Beroerdste is nog dat het off trail was.Enjoy the podcast en laat je meenemen in mijn frustratie! Deze podcast heeft overigens een natuurlijk wending/verassing en dit keer zijn het geen tranen.
19/12/201922 minutes 21 seconds
Episode Artwork

On the Road Again

1000KM en helende tranen!Het is eindelijke gelukt, een podcast opnemen terwijl ik daadwerkelijk aan het wandelen ben. Als je wandelt zijn de emoties het hoogst en ik moet zeggen in mijn geval klopt dat.. Oeps! Onverwacht word ik overvallen door emoties zonder precies te weten waarom.. Zal dat betekenen dat ik aan het 'healen' ben? Komt mijn meest natuurlijke zelf omhoog op deze manier? In een warboel van emoties neem ik je mee in de overpeinzingen tijdens het wandelen en vraag ik naar jouw mening. Vind je het leuk om deze te delen? Dat kan via mijn Instagram: anoukbom.mer!
12/12/201922 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Liberty of Freedom

In de zoektocht op weg naar mijn meeste natuurlijke ik, besef ik dat eerlijkheid en veiligheid niet het enige benodigde ingrediënt is. Vrijheid - de ultieme emotie? Wat betekent vrijheid in het leven? En wat is vrijheid voor mij? In deze podcast slinger ik je van links naar rechts rondom dit containerbegrip waar iedereen naar verlangt of naar op zoek is en waarvan ik misschien zelf mijn eigen betekenis nog niet kan omschrijven. Verwarrende vrijheid - it is!
09/12/201925 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Huren bij H&M | De voordelen van social media | Eten met aandacht

H&M experimenteert met het verhuren van kleding. Jongeren ervaren ook positieve gevoelens als ze door hun tijdlijn scrollen. En hoeveel Nederlanders hebben de tv uitstaan tijdens het eten? Susan de Vries en Francis Broekhuijsen nemen de meest positieve ontwikkelingen van de week met je door in deze podcast van het Nieuws van de Vooruitgang!
06/12/201918 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Walvispoep voor een beter klimaat | Minder proefdieren door bloed | Assistent met zes emoties

Hoe walvispoep het klimaat helpt, waarom er minder proefdieren nodig zijn dankzij bloed, en een assistent met zes emoties. Dat en veel meer Nieuws van de Vooruitgang van deze week bespreken Susan en Francis in deze nieuwe podcast!
29/11/201917 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Walvispoep voor beter klimaat | Minder proefdieren door bloed | Assistent met zes emoties

Hoe walvispoep het klimaat helpt, waarom er minder proefdieren nodig zijn dankzij bloed, en een assistent met zes emoties. Dat en veel meer Nieuws van de Vooruitgang van deze week bespreken Susan en Francis in deze nieuwe podcast.
29/11/201917 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Waarom we Black Friday een stom Amerikaans fenomeen vinden en er toch massaal voor vallen

In hoeverre is de Nederlandse consument bereid om minder te consumeren voor een wat beter milieu? ABN AMRO's nieuwe duurzaamheidsmonitor over mindful consumeren geeft hier inzicht in. Presentator Francis Broekhuijsen bespreekt in deze podcast de uitkomsten van het onderzoek met bedrijfseconoom Henk Hofstede.
28/11/201914 minutes 48 seconds
Episode Artwork

A date in hiking clothes

Wat betekent het om als vrouw alleen op pad te gaan? En dan ben je ook nog single. In de zoektocht naar mijn meest natuurlijke ik voel ik sterk de behoefte om mijn lichaam en geest voor mijzelf te houden. In deze beslissing ontdek ik wederom weer mijn stoere mannelijke kant, is die 3000km niet teveel? En wordt ik daarom nog steeds niet ongesteld? En waarom verlies ik zoveel haar? Ps. In deze podcast praat ik alsof jullie allemaal mijn vriendinnen zijn. Geniet ervan!
27/11/201928 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Back in Auckland

BACK IN AUCKLAND en de eerste 500km is in the pocket! Terug bij af. Of beter gezegd; ik heb mijzelf wandelend teruggebracht naar de plek waar ik mijn avontuur 3,5 week geleden startte. Overwinning en heimwee naar de natuur gaan gepaard bij het binnenstappen van de drukke stad. Maar ook dichtbij Auckland is de natuur nog steeds de baas. Gedwongen door het getij en om Auckland te bereiken, neem ik je in deze podcast o.a. mee in mijn eerste night by hike adventure. Een ultieme ervaring met moeder natuur... heeft het bijgedragen aan mijn zoektocht naar mijn natuurlijk ik?
18/11/201925 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Eerste vaccin tegen ebola | Schonere scooters | Zingende auto's

Het eerste vaccin tegen ebola is goedgekeurd door de WHO. De elektrische scooter groeit in populariteit. En kan een zingende auto planten helpen groeien? Francis en Susan nemen het Nieuws van de Vooruitgang van de week met je door, met extra aandacht voor de toekomst van vervoer. Want het was Smart Mobility-week op Sublime!
15/11/201919 minutes 1 second
Episode Artwork

'Smart Mobility' - Vervoer van de toekomst

In de podcast “Smart Mobility” praat presentator Sander de Heer met partijen die te maken hebben met het vervoer van de toekomst.  Vanuit het Groot Handelsgebouw in Rotterdam vertelt Martin Guit, engineer van de Gemeente Rotterdam, hoe zijn stad voorop loopt met elektrisch deelvervoer en hoe de Rotterdammers reageren op de veranderingen in hun stad. Marcel Touset en Bas Scholten van APPM weten welke commerciële dienstverleners zich begeven op de markt en wat de verschillende projecten voor invloed hebben op ruimtelijke ordening. Fardau van der Galiën, hoofd elektrische mobiliteit bij Vandebron, is de vierde gast in deze podcast, zij weet alles over elektrisch rijden. Samen kijken ze op een reëele manier naar de toekomst: rijdt iedereen elektrisch, worden de grote steden autovrij of worden we per hyperloop naar ons werk geschoten? Wat is onhaalbaar en welke
12/11/201932 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Therapie met drugs | Koemelk zonder koe | Solliciteren vanaf de bank

Een werkgever die bij je langskomt voor een sollicitatiegesprek, tassen gemaakt van oude treinstoelen en een betere band met de therapeut door drugs? In deze podcast praten Susan en Francis je bij over het Nieuws van de Vooruitgang van deze week.
08/11/201919 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Don't name it - and if you name it; leave it behind

Leven in het nu. Niet in het verleden en ook niet in de toekomst. De uitdaging in het leven, op weg naar volledige vrijheid. Is het eigenlijk wel mogelijk in de huidige maatschappij? En hoe doe je dat precies? In deze podcast neem ik je mee in hoe ik deze uitdaging aanga tijdens het bewandelen van een trailstuk waarin ik mijn planning dien aan te passen op het water getij, maar ook nog een eigen-wijze- wens heb. De natuur had voorrang en mijn ongeduldige ego luisterde niet naar de natuur. Gedwongen bij het getij/moeder natuur beland ik in de achtertuin van mister GURU en begon het avontuur.
08/11/201926 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Een speeltuin voor ouderen | The Ocean cleanup wil zichzelf overbodig maken | Friet waar je dun van wordt

Een speeltuin waar ouderen kunnen spelen. Boyan Slat kwam met een idee om zijn ‘Ocean Cleanup’ overbodig te maken. En goed nieuws als je van friet houdt maar niet van de calorieën: er bestaat nu friet waar je dun van wordt. Dit bespreken Susan de Vries en Francis Broekhuijsen deze week in de podcast van Het Nieuws van de Vooruitgang.
01/11/201915 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Alone and Together

Samen of alleen.. wandelen? Eten? Leven? Slapen? De mens is van nature een kuddedier, maar wat gebeurt er als je te lang meeloopt in de kudde? ben je dan een product van de kudde of je eigen product? Ik neem je in deze podcast mee in de struggles van een SOCIO-SOLO hiker. Of te wel, een mega sociaal/familie dier die nu op zoek gaat naar haar natuurlijk ik. Doe ik dat liever alleen of met andere? Neem het leven van een stier, die leeft grotendeels in eigen weiland en komt in aanraking met de koe voor ontwikkeling van het 'zijn', het diersoort. Luister deze podcast en inspireer jouw eigen stier!
31/10/201922 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Medicijn tegen Alzheimer | Klimmen op kantoor | Zwetende Fruitschaal

Waarom zouden we ons op kantoor vaker moeten gedragen als apen, en wat heb je aan een zwetende fruitschaal?Francis en Susan praten door over het Nieuws van de Vooruitgang van deze week, met speciale aandacht voor de Dutch Design Week!
25/10/201918 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Into the Wild

Al wandelend door de supermarkt word ik aangesproken door de locals: Are you a TA hiker? Did you come all the way from Cape Reinga. Een warm Nieuw Zeelands bad, daar ben ik in beland. Ik voel mij speciaal doordat ik het land van de kiwis bewandel en zij zijn blij met mijn verhalen. De natuur staat op 1 en er is niks meer te zien van mijn onzuivere huid. #intothewild so far pretty good! luister hier mijn ervaringen tijdens mijn eerste 100KM als thru hiker ooit.
24/10/201929 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Good to be back, let's start the adventure!

Vorige week vrijdag arriveerde ik in Auckland en direct toen ik het vliegtuig uitstapte, werd ik overladen met emoties. Bij het ruiken van de geur van Nieuw-Zeeland sprongen spontaan de tranen in mijn ogen. Het is mijn derde bezoek aan dit prachtige land en wat voelt het goed om terug te zijn, Door hier te zijn, voel ik nog sterker waarom ik dit allemaal doe en waarom ik besloten heb om terug te keren naar dit land. Over een paar dagen zal ik starten vanaf Cape Reinga, maar eerst voel ik dat het tijd is om in alle openheid mijn persoonlijke verhaal met jullie te delen. Ondanks dat ik het spannend vind om mij kwetsbaar op te stellen, weet ik dat het nodig is om deze podcast en deze journey compleet en tot een succes te maken. Veel luisterplezier! Hopelijk waardeer je mijn eerlijkheid.
16/10/201939 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Loskoppelen van het perfecte leven: Anouk vlak voor vertrek

Stel je voor: je leeft het perfect plaatje. Koophuisje in hip Amsterdam-Noord, succesvolle baan, leuke vriend, grote sociale kring, eigen bedrijf en voldoende geld om te doen wat je wilt.Aangenaam. Dit ben ik. Anouk Bommer, een 27-jarig positief, energiek en avontuurlijk mensenmens. Ik heb besloten om voor onbepaalde tijd afscheid te nemen van dit perfecte leven vol gemak en luxe om op zoek te gaan naar mijn natuurlijkste ik. Vanuit dit verlangen om terug te keren naar mijn natuurlijke staat van zijn, begin ik aan een wandeltocht van 3000 kilometer van het meest noordelijke naar het meest zuidelijke puntje van Nieuw-Zeeland.
15/10/201926 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Een duurzamer huis: we willen wel, maar zijn (vaak onterecht) bang voor de kosten

Goede isolatie, zonnepanelen, een inductiekookplaat en sedum op het dak: we vinden het belangrijk om hun huis te verduurzamen, maar zijn terughoudend vanwege het prijskaartje. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaamheid die ABN Amro vandaag publiceert.Volgens de bank vindt een ruime meerderheid van de respondenten (61 procent) het belangrijk om hun woning te verduurzamen, maar voelt maar liefst 97 procent een (financiële) drempel. Volgens ABN speelt onduidelijkheid vanuit de overheid hierbij een grote rol.Nederlanders verwachten dat ze 22 duizend euro moeten uittrekken voor het verduurzamen van hun woning - bijvoorbeeld door isolatie, zonnepanelen of een nieuwe HR-ketel - terwijl gemiddeld maar de helft van dat bedrag nodig is. Dat vertelde Madeline Buijs, Sectoreconoom Bouw en Vastgoed bij ABN Amro bij Sander in de ochtendshow. 
15/10/201919 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Loskoppelen van het perfecte leven: maak kennis met Anouk Bommer

Stel je voor: je leeft het perfect plaatje. Koophuisje in hip Amsterdam-Noord, succesvolle baan, leuke vriend, grote sociale kring, eigen bedrijf en voldoende geld om te doen wat je wilt. En dan… op een dag ben je bewust van het feit dat je iedere dag wakker wordt met hoofdpijn, dat je niet meer ongesteld wordt en dat je vriend niet meer je vriend is. Dat je continu jezelf dingen verbiedt te eten om slank te blijven en dat je baan niet meer biedt wat jij zoekt in het leven.Aangenaam. Dit ben ik. Anouk Bommer, een 27-jarig positief, energiek en avontuurlijk mensenmens. Ik heb besloten om voor onbepaalde tijd afscheid te nemen van dit perfecte leven vol gemak en luxe om op zoek te gaan naar mijn natuurlijkste ik. Vanuit dit verlangen om terug te keren naar mijn natuurlijke staat van zijn, begin ik aan een wandeltocht van 3000 kilometer van het meest noordelijke naar
26/09/201934 minutes 3 seconds