Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας Cover
Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας Profile

Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας

Greek, Sciences, 1 seasons, 34 episodes, 1 day 7 hours 15 minutes
About
Το Narratives είναι πραγματικές ιστορίες ψυχοθεραπείας όπως διαδραματίστηκαν στο θεραπευτικό δωμάτιο και όπως μας τις φέρνουν ζωντανά οι θεραπευτές και οι θεραπευόμενοι που τις ...αφηγούνται Το podcast επιμελούνται και παρουσίάζουν η Γιώτα Ζαγγανά δημοσιογράφος και ο Πρόδρομος Ταράσης ΨυχοθεραπευτήςΠαραγωγή :Non Stop Media Studio Άγγελος Αθανασόπουλος Μουσική : Στέλιος Βασιλούδης Μακέτα : Ειρήνη Δραγατάκη
Episode Artwork

Episode 34: Γυναίκες με Αλωπεκία - Οι Αφηγήσεις τους

H Eύη Κατάρα, ψυχολόγος με υπό - εξειδίκευση στην αλωπεκία, μέσα από την ερευνητική της εργασία για τη βιωμένη εμπειρία γυναικών με αλωπεκία, μας παρουσιάζει τον ψυχολογικό, κοινωνικό και συναισθηματικό αντίκτυπο, όπως διαμορφώνεται  μέσα από τις αφηγήσεις τους. Όσο ο δημοφιλής όρος ''awareness'' περιορίζεται σε ετήσια ημέρα ευαισθητοποίησης και τσιτάτα ενσυναίσθησης, εκεί έξω υπάρχουν κορίτσια και γυνάικες  που θα προτιμούσαν να είναι αόρατες παρά να δέχονται τα αδιάκριτα βλέμματα γύρω τους. Είναι αλήθεια πως όσο κι αν διατείνουμε την αποδοχή μας στη διαφορετικότητα, σπάνια σκεφτόμαστε πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα χωρίς μαλλιά σε κοινή θέα.Πώς επηρεάζει η απώλεια μαλλιών τη ζωή ενός κοριτσιού στην εφηβεία, πώς αλληλεπιδρά το περιβάλλον  σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.Αν η λεγόμενη ''bad hair day''  αρκεί να μας προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό, φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει η απώλεια μαλλιών στον ψυχισμό μιας πάσχουσας.Η
18/11/202353 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episode 33: Η Ιστορία του Ορέστη

Οι ιστορίες της παιδικής μας ηλικίας και πως αυτές μας διαμορφώνουν στην πορεία, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό από το αφήγημα του "Σημαντικού Άλλου" στη ζωή μας. Το πώς μεταβολίζουν δηλαδή οι γονείς τα δικά τους βιώματα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Τα κυρίαρχα μοτίβα της οικογένειας λειτουργούν σαν πρωταρχικός καμβάς για τα "ψυχικά αποτυπώματα" της πρώιμης ηλικίας. Ο Ορέστης μέσα από την αφήγηση της δικής του ιστορίας και το δικό του ταξίδι στην ψυχοθεραπεία ερμηνεύει εκείνον τον "καμβά" που του δόθηκε κι εξηγεί πώς ο ίδιος τον έχει ανά διαμορφώσει.
04/11/202355 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Episode 32: Η Ιστορία του Στέφανου

Ο όρος ΔΕΠΥ συχνά επ ακολουθείται από συναισθήματα ανεπαρκειας, αποτυχίας ή και κατωτερότητας. Πώς αντιμετωπίζεται η απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός παιδιού από στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον;Η Παυλίνα Κωνσταντάρα με ειλικρίνεια και ευαισθησία αφηγείται τις προκλησεις της ΔΕΠΥ. Οι επιδιώξεις, τα εμπόδια, οι νίκες, οι αγωνίες & η σημασία της ενσυναίσθησης υπό το πρίσμα της πιο τρυφερης και γενναιόδωρης καρδιας, της μαμάς.
21/10/202359 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episode 31: Η Ιστορία του Κωνσταντίνου

Ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η βία είχε πολλές μορφές. Τα συναισθήματα δεν είχαν χώρο και η ψυχική ασθένεια όπως και το πένθος ήταν παντού. Ο ίδιος σε ένα μεγάλο προσωπικό αγώνα κατάφερε να συνδεθεί με τον εαυτό του και τους γύρω του. 
07/10/202354 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episode 30: Η Ιστορία του Νίκου

Ο Νίκος είναι ένας νέος άντρας που ζει στο Λονδίνο και μέσα από την ψυχοθεραπεία καταφέρνει να ενώσει όλα του τα κομμάτια και όλες τις πτυχές της ζωής του χωρίς να χρειάζεται να τις κρύβει. Η αφήγηση του Νίκου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς ένας βασικός στόχος στην Ψυχοθεραπεία είναι η απαρτίωση του εαυτού μας. 
23/09/20231 hour 47 seconds
Episode Artwork

Episode 29: Η Ιστορία του Χριστόφορου

Ο Χριστόφορος εργάζεται σαν ζαχαροπλάστης στην Ευρώπη και μοιράζεται μαζί μας τη μάχη του ενάντια στις κρίσεις πανικού. Στην ιστορία του μας μιλάει για την προσπάθεια του να καταφέρει να χαρεί τη ζωή χωρίς αγωνία και χωρίς να πιέζει τον εαυτό του. Επίσης κουβεντιάζουμε για θέματα διαφοροποίησης απο την ιστορία της οικογένειας αλλά και τη σύνδεση με τις ρίζες μας.
09/09/202351 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episode 28: Η Ιστορία του Σπύρου Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα

Στο ένθετο του Podcast Narratives, Resilience Ιστορίες Ανθεκτικότητας έχουμε σαν πρώτο καλεσμένο τον Σπύρο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, πολιτευτή με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και άνθρωπο με μεγάλη ιστορία στον αγώνα για την ειρήνη και την συμφιλίωση. Ο ίδιος έχεις ανταπεξέλθει σε πολλές και συνθέτες αντιξοότητες και με σύμμαχο τις αξίες του και τη μαχητική του προσωπικότητα τα έχει καταφέρει. 
26/08/202358 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episode 27: Η Ιστορία της Θεανώς

Παλεύοντας με την Ιδεοψυχαναγκάστική διαταραχή που την ταλαιπωρούσε απο μικρό παιδί, η Θεανώ Καραθάναση μας μιλάει για το πώς αγάπησε τον εαυτό της και αποδέχτηκε όλες τις πλευρές της. Η ίδια κάνει σημαντικό έργο στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας και είναι εθελόντρια στον οργανισμό OCD in Greece. 
12/08/20231 hour 1 minute 52 seconds
Episode Artwork

Episode 26: Η Ιστορία της Σωτηρίας

Η Σωτηρία ζει και εργάζεται στην Ασία. Μεγάλωσε με την εντολή να προχωράει πάντα εμπρός και να βρίσκετε πάντα σε δράση. Μας μιλάει για το taboo της εξωσωματικής, την απώλεια του παιδιού της αλλά και τη θεραπευτική της πορεία που την έφερε στον πραγματικό έλεγχο της ζωής της που ήταν η επαφή με το συναισθηματικό της κόσμο. 
29/07/202352 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episode 25: Η Ιστορία της Αθανασίας

Η Αθανασία μας μιλάει για την πορεία της στην ομαδική και ατομική Ψυχοθεραπεία. Μας αναφέρει πώς έμαθε μόνη της από την αρχή την έννοια της σύνδεσης και της ευχαρίστησης. Η ιστορία της περνάει από την επιβίωση και την επιτυχία, στην χαρά και το πλησίασμα.
15/07/202355 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Episode 24: Η Ιστορία της Κρατούμενης Α

Η Ευθυμία  Παληγιάννη .... είναι ψυχολόγος και συστημική .Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που δέχτηκε να μας μεταφέρει μία ιστορία η οποία αποτελείται από πολλές μικρές καθημερινές ιστορίες, που θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει και πολλές καθημερινές μάχες.Η Ευθυμία καθημερινά πηγαίνει στο κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα, όπου παρέχει τις υπηρεσίες της σε γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απεξάρτησης του Κεθεα εν δράσει. Μέσα από την εξαιρετική της αφήγηση. Από τις περιγραφές της μεταφερόμαστε νοερά στο περιβάλλον των φυλακών, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μα και στο όραμα της. Την ευχαριστούμε από καρδιάς για το μοίρασμα.Η κουβέντα μας γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. 
01/07/202345 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Episode 23: Η Ιστορία του Κάρτ

Το Κάρτ είναι ένα trans non binary άτομο που με αφορμή τον μήνα pride, μας μιλάει για το trans βίωμα, το τραύμα, την εξάρτηση από τις σχέσεις αλλά και ις αξίες της αυτόφροντίδας. 
17/06/202354 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Episode 21: Η Ιστορία της Τίνας

Η Τίνα μας μιλάει για την συνεχή της προσπάθεια να αποκτήσει την δική της ελευθερία και αυτοδιάθεση μέσα απο την αναζήτηση της προσωπικής της φώνης και πορείας στη ζώη. Τα εμπόδια της ήταν οι απόλυτοι θρησκευτικοί κανόνες , οι κοινωνικοί κανόνες και οι εγκλωβισμοί. Οι ηρωικές έξοδοι της , την έφεραν πιο κοντά στο προσωπικό της νόημα.
03/06/202351 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Episode 21: Οι Φωνές των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Η Φωτεινή, η Ειρήνη, η Σταυρούλα, ο Μιχάλης, ο Νίκος και ο Σωτήρης σε διαφορετικές φάσεις ζωής μέσα από δυσκολίες ή  μέσα από μία δύσκολη προετοιμασία αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν τις πανελλήνιες εξετάσεις κατάματα. Αυτές είναι οι ιστορίες τους και τα συναισθήματα τους. 
30/05/202346 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episode 20: Η Ιστορία της Χριστίνας

Η Χριστίνα μας αφηγείται τη διαδρομή από την παιδική της ηλικία έως σήμερα, ζώντας με δυο γονείς οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ψυχική ασθένεια. Βρήκε το θάρρος να μοιραστεί μία ιστορία που για χρόνια ήταν κρυμμένη στο κουτάκι των μυστικών γιατί «τι θα πει ο κόσμος». Αυτός ο κόσμος, ο σκληρός κριτής, έχει ανθρώπους όπως η Χριστίνα που δεν επέτρεψε στις δυσκολίες να την βάλουν στο περιθώριο, αντίθετα κατάφερε ν αλλάξει το αφήγημα. Ακούστε πως
20/05/202352 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Episode 19: Η Ιστορία της Χρυσάνθης και του Θανάση

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος μας κάνει παρέα στο σημερινό επεισόδιο, μιλώντας για δύο ιστορίες ψυχοθεραπείας σχετικές με την αξία του χρήματος, την κακοποίηση, την πραγματική δύναμη αλλά και το πώς δουλεύουμε θέματα αξιών και διαφοροποίησης. Επίσης κάνουμε μια μικρή αναφορά στην θέση του θεραπευτή αλλά και την ιστορία της κλινικής ύπνωσης
06/05/202351 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Episode 18: Η Ιστορία του Δημήτρη

Ο Δημήτρης μας μιλάει για το ταξίδι μέσα από τη διπολική διαταραχή στη ευελιξία, την αποδοχή και την προσαρμογή. 
22/04/202348 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episode 17: Η Ιστορία της Ειρήνης

Η Ειρήνη μια νέα και δυνατή γυναίκα, μας διηγείται την Ιστορία της μέσα από το μοναχισμό και την αναζήτηση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις και τη ζωή. 
08/04/202349 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Episode 16: Η Ιστορία του Οδυσσέα

Η ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια Ελισάβετ Μπαρμπαλιού μας μιλάει για τον Οδυσσέα, έναν νέο άντρα που μέσα από την ασθένεια, την παραβατικότητα και τα κρυμμένα συναισθήματα μέσα από μια θεραπευτική ομάδα εφήβων ξεκινά ένα νέο ταξίδι στα συναισθήματα και τη ζωή του 
25/03/20231 hour 2 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Episode 15: Η Ιστορία της Μαρίας

Η Μαρία μας μίλησε για την προσωπική της Ιστορία. Πώς πέρασε από κακοποιητικές σχέσεις σε μια σχέση φροντίδας με τον εαυτό της. Από την αγωνία στην ασφάλεια. 
11/03/20231 hour 9 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Episode 14: Η Ιστορία της Ελένης

Η ψυχολόγος και συστημική σύμβουλος Γεωργία Κανελλοπούλου μας διηγείται την Ιστορία της Ελένης, μιας ιστορίας ψυχοθεραπείας που ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Η Ελένη δούλεψε με την Θεραπεύτρια της ενάντια στην έλλειψη σύνδεσης με τους άλλους ανθρώπους και την απομόνωση που είχαν όλες οι γυναίκες ακόμα και στις προηγούμενες γενιές. Στο podcast αυτό θα ακούσετε επίσης την διαχείριση της μικρόβιοφοβίας και του άγχους θανάτου μέσα από τη συστημική οπτική. 
25/02/20231 hour 50 seconds
Episode Artwork

Episode 13: Η Ιστορία της Ηλέκτρας

Η Ηλέκτρα είναι μια νέα γυναίκα που σπουδάζει στην επαρχία από όπου και μας μίλησε. Η ίδια μας μιλάει για την έννοια της ευχαρίστησης και της ελπίδας που χρειάστηκε να βρεί μόνη της μέσα από την ψυχοθεραπεία. 
11/02/202345 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Episode 12: Η Ιστορία της Παντελίνας

Η Παντελίνα μοιράζεται μια ιστορία προσωπικού αγώνα απέναντι στη νευρική ανορεξία και το τραύμα αλλά και έναν αγώνα να βρει τις λέξεις που θα την κάνουν να γράψει τη δική της λαμπρή αφήγηση. Η Παντελίνα ζει στην Κύπρο και κάνει εξαιρετική δουλειά στην ευαισθητοποιήση σχετικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. 
28/01/20231 hour 8 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episode 11: Η Ιστορία του Στέλιου

Ο Στέλιος Ανατολίτης Κωμικός, Ηθοποιός και Συγγραφέας μοιράστηκε μαζί μας την πορεία του προς την αυτόφροντίδα μέσα από το πένθος και την προσπάθεια για έλεγχο ζωής. 
14/01/20231 hour 12 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Episode 10: Η Ιστορία της Ζωής

Η Ζωή μας μιλάει για τις λιποθυμίες και την απώλεια μνήμης σαν σύμπτωμα ψυχολογικής δυσκολίας και τραύματος, επίσης μας μιλάει για την επαφή με τα συναισθήματα και την δομημένη αφήγηση. Η δικαίωση των δικών της συναισθημάτων αλλά και η υιοθέτηση λιγότερο επικριτικών φωνών την βοήθησαν στην θεραπευτική της πορεία. Καλή χρονιά σε όλους 
31/12/202257 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episode 9: Η Ιστορία του Αύγουστου

Ο Αύγουστος Κορτώ συγγραφέας και μεταφραστής μοιράζεται τη δική του πορεία στην ψυχοθεραπεία. Μια ιστορία για την αποδοχή τη σύνθεση και τη συγκρότηση της ταυτότητας
17/12/202247 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Episode 8: Η Ιστορία της Σοφίας

Η ψυχολόγος Μαρία Τσούτση ειδική στην περιγεννετική Ψυχική Υγεία μας διηγείται την Ιστορία της Σοφίας. Η Σοφία μέσα από το τραύμα και την μοναξιά αντιμετώπισε τις δυσκολίες της μητρότητας αλλά και το πένθος της δικής της παιδικής ηλικίας. 
03/12/20221 hour 8 minutes
Episode Artwork

Episode 7: Η Ιστορία του David

Ο David ένας άντρας από την Ολλανδία, μέσα από το sex work, τη μετανάστευση και την καριέρα ψάχνει οικογένεια και αποδοχή. Η θεραπευτική του πορεία το καθιστά οικογένεια του εαυτού του. 
18/11/20221 hour 1 minute 34 seconds
Episode Artwork

Episode 6: Η Ιστορία της Νεφέλης

Η Νεφέλη μεγάλωσε με την απειλή ότι αν δεν κάθεται καλά θα την πάνε στον ψυχολόγο, όμως εκείνη κατάφερε και αξιοποίησε την ψυχοθεραπεία σαν πηγή ασφαλείας και εξέλιξης. Ένα ταξίδι μέσα από τις κρίσεις πανικού και τον έλεγχο ζωής. 
05/11/202244 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episode 5: Η Ιστορία του Άρη

Ο Άρης Δημοκίδης δημοσιογράφος της lifo, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παραγωγός podcasts μίλησε ανοιχτά για τη δική του πορεία στην ψυχοθεραπεία αλλά και για την προσπάθεια του να βρει τα λόγια και τα συναισθήματα που θα έδιναν φωνή στα όνειρα του παρέα με τους άλλους 
24/10/20221 hour 4 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Episode 4: Η Ιστορία της Μάγιας

Η art therapist Εύα Παπαστεργίου από την Ολλανδία μας διηγείται την Ιστορία της Μάγιας μιας γυναίκας με ιστορικό σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Στην ιστορία αυτή τα σχέδια και τα χρώματα της Μάγιας ενώνονται για να μιλήσουν για τη ζωή και την ανάγκη της να εξελιχθεί. 
08/10/202247 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Episode 3: Η Ιστορία της Δανάης και του Άλκη

Η καλεσμένη μας Δρ. Αθηνά Ανδρουτσοπούλου μας διηγείται την Ιστορία μιας μητέρας και του γιου της, με θέμα την  αυτοκτονία, το τραύμα και την ανθεκτικότητα. Η κουβέντα μας έγινε με αφορμή τον Σεπτέμβριο που είναι μήνας πρόληψης των αυτοκτονιών 
24/09/202257 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episode 2: H ιστορία της Εύης

Η Εύη μια νέα γυναίκα μοιράστηκε την ιστορία μαζί μας. Μας μιλάει για το πώς επέλεξε θεραπευτή, για το πώς αντιλαμβάνονται οι νέοι την ψυχοθεραπεία και για το στίγμα της διάγνωσης. Μια φρέσκια ματιά ενός ανθρώπου που βλέπει την ψυχοθεραπεία σαν έναν τρόπο να ζούμε καλά και όχι σαν μια ταμπέλα που δείχνει ασθένεια. 
21/08/202227 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Episode 1: Η Ιστορία της Φωτεινής

Η Φωτεινή Λεομπίλλα Κοινωνιολόγος, σύμβουλος απεξάρτησης αλλά και άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην ψυχική υγεία, μας έκανε την τιμή να μοιραστεί την δική της θεραπευτική ιστορία που μας άγγιξε. 
29/07/202255 minutes 53 seconds