Winamp Logo
Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας Cover
Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας Profile

Narratives Ιστορίες Ψυχοθεραπείας

Greek, Sciences, 1 season, 50 episodes, 1 day, 21 hours, 27 minutes
About
Το Narratives είναι πραγματικές ιστορίες ψυχοθεραπείας όπως διαδραματίστηκαν στο θεραπευτικό δωμάτιο και όπως μας τις φέρνουν ζωντανά οι θεραπευτές και οι θεραπευόμενοι που τις ...αφηγούνται Το podcast επιμελούνται και παρουσίάζουν η Γιώτα Ζαγγανά δημοσιογράφος και ο Πρόδρομος Ταράσης ΨυχοθεραπευτήςΠαραγωγή :Non Stop Media Studio Άγγελος Αθανασόπουλος Μουσική : Στέλιος Βασιλούδης Μακέτα : Ειρήνη Δραγατάκη
Episode Artwork

Episode 50: Η Ιστορία της Ελπίδας

Φτάσαμε τα 50 επεισόδια και η Ιστορία της Ελπίδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουμε. Η ελπίδα μας εξηγεί τη σχέση της κακοποίησης με την επαφή με το σώμα μας. Την αίσθηση της αξίας μας σε σχέση με την απαξίωση του θύτη. Μια ιστορία Ελπίδας και δύναμης 
6/15/202452 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Episode 49: Η Ιστορία της Μαρίνας

Καθώς η Μαρίνα αφηγείται τα τραυματικά βιώματα της παιδικής της ηλικίας, ανά διαστήματα βουρκώνει, με μικρές παύσεις στο λόγο της. Τα δάκρυα της είναι πια δάκρυα ανακούφισης, όχι πόνου, όχι φόβου. Η παιδική κακοποίηση αποτελεί φαινόμενο ευρέως διαδεδομένο. Και διαπράτεται αθέατα στο προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον. Η κοινωνία, αποσιωπώντας ένα συχνό και υπαρκτό φαινόμενο κρατά ενεργές ''τις πληγές'' και ''τα τραύματα΄΄. Κάποιες μορφές κακοποίησης δικαιολογούνται ως απαραίτητα μέτρα διαπαιδαγώγησης. Όσο συνεχίζουμε να κωφεύουμε και να θεωρούμε αόρατο τον ψυχικό πόνο, τόσο θα φουντώνουν απειλητικά οι φλόγες της ντροπής και θα μας καταπίνουν. Η Μαρίνα τόλμησε να σπάσει τον φαύλο κύκλο και τα κατάφερε. Η ιστορία της είναι παράδειγμα δύναμης και αυτοφροντίδας. 
6/1/202456 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 48: Η Ιστορία του Αβραάμ

Ο Αβραάμ μας για το πώς το πένθος στη οικογένεια για τον πατέρα που δεν έζησε, έγινε πένθος για το σώμα που δεν είχε. Ενα κυνήγι για την τελειότητα που έδωσε την θέση του στην αποδοχή. 
5/18/202457 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Episode 47: Η Ιστορία της Αγγελικής

Καλή Ανάσταση σε όλους!!! Σας παρουσιάζουμε την Ιστορία της Αγγελικής, μια πορεία μέσα από τις διατροφικές διαταραχές και την αναζήτηση της τελειότητας προς την αποδοχή και την αγάπη για τον εαυτό. 
5/4/20241 hour, 2 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Episode 46: Η Ιστορία του Γιάννη

Ο Γιάννης συνεχίζει το σερί μας με τις αντρικές φωνές στο Narratives. Ο ίδιος μας μιλάει για το μεγάλωμα του που μέσα από πολύ έντονα γεγονότα τον έμαθε να σωπαίνει και να μην μιλάει ακόμα και όταν τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Με την βοήθεια της προσωπικής τους ψυχοθεραπείας βρήκε τη φωνή του, μια φωνή συμπόνιας για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό του. 
4/20/20241 hour, 1 minute, 1 second
Episode Artwork

Episode 45: Fade Out /Ζωές που Σβήνουν

Το Fade Out είναι η επίσημη συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2024. Οι επαγγελματίες της υγείας έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τον θάνατο. Ενώ μπορεί να μην ξεχάσουν ποτέ την πρώτη τους εμπειρία από τον χαμό ενός ασθενούς, ο «αγώνας» μεταξύ της διατήρησης της συμπόνιας και της αποστασιοποίησης είναι σκληρός. Τα αισθήματα αμφιβολίας για τον εαυτό τους, αδυναμίας, ενοχής ή αποτυχίας είναι η βασική τους αφήγηση. Είναι όμως η θλίψη ντροπιαστική και αντιεπαννελματική;Δημιουργός: Πρόδρομος Ταράσης. Σενάριο-Αφήγηση: Γιώτα Ζαγγανά. Συντονισμός παραγωγής: Άγγελος Αθανασόπουλος. Ηχοληψία-Μοντάζ: Άγγελος Κονταξής. Πρωτότυπη μουσική: Στέλιος Βασιλούδης. Γλώσσα: Ελληνικά. Ελλάδα, 2024, 23'
4/10/202422 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Episode 44: Η Ιστορία του Βλάση

Η συγκυρία των γυναικοκτονιών μας βρίσκει να έχουμε ολοκληρώσει την ηχογράφηση με την Ιστορία του Βλάση. Ο ίδιος μας μιλάει για την ψευδαίσθηση της επιβολής, σαν μορφή ελέγχου και για την επαφή με τα συναισθήματα του ως τρόπο να νοιώσει ουσιαστική ασφάλεια στις σχέσεις.
4/6/20240
Episode Artwork

Episode 43: Η Ιστορία του Αρθούρου

Για τον Αρθουρο,οι συχνές μετακινήσεις και αλλαγές τόπου κατοικίας ήταν τρόπος ζωής.Ηρθε η στιγμή που και ο ίδιος έλαβε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα,αρχικώς για σπουδές και μετέπειτα για δουλειά,σε μια χώρα της Ασίας.Σημερα,έχοντας συμπληρώσει αρκετά χρόνια ως κάτοικος εξωτερικού κι έχοντας δημιουργήσει τη δική του οικογένεια σε ένα πολιπολιτισμικο περιβάλλον,μας αφηγείται κομμάτια της ιστορίας του,τόσο της ψυχοθεραπευτικης όσο και των γεγονότων που προηγήθηκαν αυτής.
3/23/20241 hour, 58 seconds
Episode Artwork

Episode 42: Η Ιστορία της Δήμητρας

Η Δήμητρα μέσα από την ψυχοθεραπεία της άλλαξε την αγωνία της για τελειότητα σε δύναμη που αξιοποίησε στη περιπέτεια της υγείας της, στην σύνδεση με τους άλλους αλλά και στο κυνήγι των ονείρων της. 
3/9/202452 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Episode 41: Η Ιστορία της Αργυρώς

Η Αργυρώ μας μιλάει για την πορεία της στην ψυχοθεραπεία αλλά και τη ζωή μέσα από πολλά εμπόδια αλλά και με πολλές δυνάμεις. Μιλάει για την απώλεια, την ασφάλεια και την φροντίδα 
2/24/20241 hour, 4 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Episode 40: Η Ιστορία της Έλλης

Η Έλλη μας μιλάει για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού που ενώ ξεπέρασε ως συμπτώματα, την έφεραν σε επαφή με την ανάγκη της να πλησιάσει τα όνειρα της, να νοιαστεί τον εαυτό της και να επιτρέψει στη ίδια να ζήσει ολόκληρη.
2/10/202456 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 39: Η Ιστορία της Κατερίνας

Ο Ψυχολόγος Γιάννης Ψωμαδάκης μας αφηγείται την ιστορία της Κατερίνας. Η ιστορία της Κατερίνας εμπεριέχει πόνο & απώλειες Από εκείνες που σημαδεύουν ανεξίτηλα τη ζωή, που συμβαίνουν αναπάντεχα και σε αφήνουν με ερωτηματικά και βαριές πληγές ανεπούλωτες. Όταν ο ορίζοντας καλύπτεται από βαθύ σκοτάδι, όταν ο πόνος θεριευει στην ψυχή, όταν η ζωή επιφυλάσσει επικίνδυνες στροφές, μόνο η ανθεκτικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα σωτηρίας.
1/27/202453 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Episode 38: Η Ιστορία της Ελευθερίας

Ευτυχισμένο το 2024, και ξεκινάμε με μια ιστορία σχετική με την ευθύνη, την ευχαρίστηση, τις υπερδυνάμεις αλλά και την φροντίδα. Η Ελευθερία από την Κύπρο μας μιλάει για μια πορεία που χρειάστηκε να βρει το προσωπικό της νόημα μακρυά από την μοναξιά και το βάρος και πιο κοντά στη σύνδεση και τη συμπόνια του εαυτού της. 
1/13/20241 hour, 7 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Episode 37: Η Ιστορία της Νάντιας

Κλέινουμε αυτή τη χρονιά με ένα θεραπευτικό ταξίδι κόντρα στους περιορισμούς, τα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και την απομόνωση του ίδιου μας του εαυτού απο το κομμάτια του. Μια ιστορία δύναμης που χρειάστηκε να περάσει μέσα απο την αποδοχή της αδυναμίας. Η ψυχολόγος Μαρία Μαντζάνα μας αφηγείται την ιστορία της Νάντιας , μιας θαραλλέας γυναίκας που τόλμησε να δώσει στον εαυτό τους ότι ονειρεύοταν.Καλή χρονιά σε όλους και σας ευχαριστούμε που μας κάνατε παρέα και το 2023 Γιώτα & Πρόδρομος 
12/30/202354 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 36: Η Ιστορία της Έβελιν

Η Εβελιν μας μιλάει για την ενηλικίωση και την διαφοροποίηση που επεδίωξε μέσα από την ψυχοθεραπεία, το πώς ξεκαθαρίζει τα δικά της συναισθήματα, βάζει όρια και αφήνει πίσω της το συ αισθηματικό φαγητό και τις κρίσεις πανικού. Έτσι, μπορεί και κάνει όνειρα για τον εαυτό της και χαίρεται το ταξίδι επαφής με τον εαυτό της. 
12/16/202354 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Episode 35: The Marte Meo Method (Episode in English)

In this episode we have the honour to discuss with Maria Aarts Director and Founder of Marte Meo International and Maria Stamataki Director of Marte Meo Hellas. We focus on different cases that Marte Meo can help parents, educators and children create meaningful interventions. Βρείτε Ελληνικούς υπότιτλους στο κανάλι μας στο Youtube Marte Meo (Latin "by own power") is a method of educational counselling.It was developed in the late 1970s and early 1980s by the Dutch educational counsellor Maria Aarts. She recognised the difficulties in explaining scientific observations of a child's problems to parents and other educators, as they are often unable to relate to the pedagogic jargon and identify the relevance of these insights in everyday-life situations.The technique was devised to document typical interactions between a child and an educator by video and later these video(s) are watched by the parents or other educators to enable discussion together. The aim of this was to enable the strengths and weaknesses of both children and educators in their interaction to be more easily recognised, which in turn aims at helping both to gain the power to solve educational issues themselves. Enhanced communication becomes the most important instrument in achieving this. https://martemeo.gr/https://www.martemeo.com/Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε την Maria Aarts ιδρύτρια του Marte Meo International και την Μαρία Σταματάκη Διευθύντρια του Marte Meo Hellas.  Marte Meo σημαίνει «με τις δικές μου δυνάμεις». Είναι μέθοδος συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης που βελτιώνει το πώς, άνθρωποι με σημαντικούς ρόλους («φροντιστές»), επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους («φροντιζόμενους»).«Φροντιστές» είναι εκείνοι που υποστηρίζουν άλλους – είναι για παράδειγμα ο γονέας, ο εκπαιδευτικός, ο ειδικός ψυχικής υγείας, ο ειδικός παιδαγωγός, ο εκπαιδευτικός, ο επόπτης – ιδιότητες δηλαδή θεσμικές, επαγγελματικές, συγγενικές ή συναισθηματικές. Ιδιότητες πολύ σημαντικές ως προς την επίδρασή τους στους άλλους.
12/1/20231 hour, 14 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Episode 34: Γυναίκες με Αλωπεκία - Οι Αφηγήσεις τους

H Eύη Κατάρα, ψυχολόγος με υπό - εξειδίκευση στην αλωπεκία, μέσα από την ερευνητική της εργασία για τη βιωμένη εμπειρία γυναικών με αλωπεκία, μας παρουσιάζει τον ψυχολογικό, κοινωνικό και συναισθηματικό αντίκτυπο, όπως διαμορφώνεται  μέσα από τις αφηγήσεις τους. Όσο ο δημοφιλής όρος ''awareness'' περιορίζεται σε ετήσια ημέρα ευαισθητοποίησης και τσιτάτα ενσυναίσθησης, εκεί έξω υπάρχουν κορίτσια και γυνάικες  που θα προτιμούσαν να είναι αόρατες παρά να δέχονται τα αδιάκριτα βλέμματα γύρω τους. Είναι αλήθεια πως όσο κι αν διατείνουμε την αποδοχή μας στη διαφορετικότητα, σπάνια σκεφτόμαστε πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα χωρίς μαλλιά σε κοινή θέα.Πώς επηρεάζει η απώλεια μαλλιών τη ζωή ενός κοριτσιού στην εφηβεία, πώς αλληλεπιδρά το περιβάλλον  σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.Αν η λεγόμενη ''bad hair day''  αρκεί να μας προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό, φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει η απώλεια μαλλιών στον ψυχισμό μιας πάσχουσας.Η δημοσίευση του άρθρου με την έρευνα https://openpublichealthjournal.com/VOLUME/16/
11/18/202353 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 33: Η Ιστορία του Ορέστη

Οι ιστορίες της παιδικής μας ηλικίας και πως αυτές μας διαμορφώνουν στην πορεία, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό από το αφήγημα του "Σημαντικού Άλλου" στη ζωή μας. Το πώς μεταβολίζουν δηλαδή οι γονείς τα δικά τους βιώματα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Τα κυρίαρχα μοτίβα της οικογένειας λειτουργούν σαν πρωταρχικός καμβάς για τα "ψυχικά αποτυπώματα" της πρώιμης ηλικίας. Ο Ορέστης μέσα από την αφήγηση της δικής του ιστορίας και το δικό του ταξίδι στην ψυχοθεραπεία ερμηνεύει εκείνον τον "καμβά" που του δόθηκε κι εξηγεί πώς ο ίδιος τον έχει ανά διαμορφώσει.
11/4/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Episode 32: Η Ιστορία του Στέφανου

Ο όρος ΔΕΠΥ συχνά επ ακολουθείται από συναισθήματα ανεπαρκειας, αποτυχίας ή και κατωτερότητας. Πώς αντιμετωπίζεται η απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός παιδιού από στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον;Η Παυλίνα Κωνσταντάρα με ειλικρίνεια και ευαισθησία αφηγείται τις προκλησεις της ΔΕΠΥ. Οι επιδιώξεις, τα εμπόδια, οι νίκες, οι αγωνίες & η σημασία της ενσυναίσθησης υπό το πρίσμα της πιο τρυφερης και γενναιόδωρης καρδιας, της μαμάς.
10/21/202359 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 31: Η Ιστορία του Κωνσταντίνου

Ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η βία είχε πολλές μορφές. Τα συναισθήματα δεν είχαν χώρο και η ψυχική ασθένεια όπως και το πένθος ήταν παντού. Ο ίδιος σε ένα μεγάλο προσωπικό αγώνα κατάφερε να συνδεθεί με τον εαυτό του και τους γύρω του. 
10/7/202354 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 30: Η Ιστορία του Νίκου

Ο Νίκος είναι ένας νέος άντρας που ζει στο Λονδίνο και μέσα από την ψυχοθεραπεία καταφέρνει να ενώσει όλα του τα κομμάτια και όλες τις πτυχές της ζωής του χωρίς να χρειάζεται να τις κρύβει. Η αφήγηση του Νίκου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς ένας βασικός στόχος στην Ψυχοθεραπεία είναι η απαρτίωση του εαυτού μας. 
9/23/20231 hour, 47 seconds
Episode Artwork

Episode 29: Η Ιστορία του Χριστόφορου

Ο Χριστόφορος εργάζεται σαν ζαχαροπλάστης στην Ευρώπη και μοιράζεται μαζί μας τη μάχη του ενάντια στις κρίσεις πανικού. Στην ιστορία του μας μιλάει για την προσπάθεια του να καταφέρει να χαρεί τη ζωή χωρίς αγωνία και χωρίς να πιέζει τον εαυτό του. Επίσης κουβεντιάζουμε για θέματα διαφοροποίησης απο την ιστορία της οικογένειας αλλά και τη σύνδεση με τις ρίζες μας.
9/9/202351 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 28: Η Ιστορία του Σπύρου Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα

Στο ένθετο του Podcast Narratives, Resilience Ιστορίες Ανθεκτικότητας έχουμε σαν πρώτο καλεσμένο τον Σπύρο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, πολιτευτή με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και άνθρωπο με μεγάλη ιστορία στον αγώνα για την ειρήνη και την συμφιλίωση. Ο ίδιος έχεις ανταπεξέλθει σε πολλές και συνθέτες αντιξοότητες και με σύμμαχο τις αξίες του και τη μαχητική του προσωπικότητα τα έχει καταφέρει. 
8/26/202358 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Episode 27: Η Ιστορία της Θεανώς

Παλεύοντας με την Ιδεοψυχαναγκάστική διαταραχή που την ταλαιπωρούσε απο μικρό παιδί, η Θεανώ Καραθάναση μας μιλάει για το πώς αγάπησε τον εαυτό της και αποδέχτηκε όλες τις πλευρές της. Η ίδια κάνει σημαντικό έργο στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας και είναι εθελόντρια στον οργανισμό OCD in Greece. 
8/12/20231 hour, 1 minute, 52 seconds
Episode Artwork

Episode 26: Η Ιστορία της Σωτηρίας

Η Σωτηρία ζει και εργάζεται στην Ασία. Μεγάλωσε με την εντολή να προχωράει πάντα εμπρός και να βρίσκετε πάντα σε δράση. Μας μιλάει για το taboo της εξωσωματικής, την απώλεια του παιδιού της αλλά και τη θεραπευτική της πορεία που την έφερε στον πραγματικό έλεγχο της ζωής της που ήταν η επαφή με το συναισθηματικό της κόσμο. 
7/29/202352 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 25: Η Ιστορία της Αθανασίας

Η Αθανασία μας μιλάει για την πορεία της στην ομαδική και ατομική Ψυχοθεραπεία. Μας αναφέρει πώς έμαθε μόνη της από την αρχή την έννοια της σύνδεσης και της ευχαρίστησης. Η ιστορία της περνάει από την επιβίωση και την επιτυχία, στην χαρά και το πλησίασμα.
7/15/202355 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 24: Η Ιστορία της Κρατούμενης Α

Η Ευθυμία  Παληγιάννη .... είναι ψυχολόγος και συστημική .Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που δέχτηκε να μας μεταφέρει μία ιστορία η οποία αποτελείται από πολλές μικρές καθημερινές ιστορίες, που θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει και πολλές καθημερινές μάχες.Η Ευθυμία καθημερινά πηγαίνει στο κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα, όπου παρέχει τις υπηρεσίες της σε γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απεξάρτησης του Κεθεα εν δράσει. Μέσα από την εξαιρετική της αφήγηση. Από τις περιγραφές της μεταφερόμαστε νοερά στο περιβάλλον των φυλακών, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μα και στο όραμα της. Την ευχαριστούμε από καρδιάς για το μοίρασμα.Η κουβέντα μας γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. 
7/1/202345 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Episode 23: Η Ιστορία του Κάρτ

Το Κάρτ είναι ένα trans non binary άτομο που με αφορμή τον μήνα pride, μας μιλάει για το trans βίωμα, το τραύμα, την εξάρτηση από τις σχέσεις αλλά και ις αξίες της αυτόφροντίδας. 
6/17/202354 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Episode 21: Η Ιστορία της Τίνας

Η Τίνα μας μιλάει για την συνεχή της προσπάθεια να αποκτήσει την δική της ελευθερία και αυτοδιάθεση μέσα απο την αναζήτηση της προσωπικής της φώνης και πορείας στη ζώη. Τα εμπόδια της ήταν οι απόλυτοι θρησκευτικοί κανόνες , οι κοινωνικοί κανόνες και οι εγκλωβισμοί. Οι ηρωικές έξοδοι της , την έφεραν πιο κοντά στο προσωπικό της νόημα.
6/3/202351 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Episode 21: Οι Φωνές των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Η Φωτεινή, η Ειρήνη, η Σταυρούλα, ο Μιχάλης, ο Νίκος και ο Σωτήρης σε διαφορετικές φάσεις ζωής μέσα από δυσκολίες ή  μέσα από μία δύσκολη προετοιμασία αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν τις πανελλήνιες εξετάσεις κατάματα. Αυτές είναι οι ιστορίες τους και τα συναισθήματα τους. 
5/30/202346 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Episode 20: Η Ιστορία της Χριστίνας

Η Χριστίνα μας αφηγείται τη διαδρομή από την παιδική της ηλικία έως σήμερα, ζώντας με δυο γονείς οι οποίοι πάσχουν από σοβαρή ψυχική ασθένεια. Βρήκε το θάρρος να μοιραστεί μία ιστορία που για χρόνια ήταν κρυμμένη στο κουτάκι των μυστικών γιατί «τι θα πει ο κόσμος». Αυτός ο κόσμος, ο σκληρός κριτής, έχει ανθρώπους όπως η Χριστίνα που δεν επέτρεψε στις δυσκολίες να την βάλουν στο περιθώριο, αντίθετα κατάφερε ν αλλάξει το αφήγημα. Ακούστε πως
5/20/202352 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Episode 19: Η Ιστορία της Χρυσάνθης και του Θανάση

Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος μας κάνει παρέα στο σημερινό επεισόδιο, μιλώντας για δύο ιστορίες ψυχοθεραπείας σχετικές με την αξία του χρήματος, την κακοποίηση, την πραγματική δύναμη αλλά και το πώς δουλεύουμε θέματα αξιών και διαφοροποίησης. Επίσης κάνουμε μια μικρή αναφορά στην θέση του θεραπευτή αλλά και την ιστορία της κλινικής ύπνωσης
5/6/202351 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Episode 18: Η Ιστορία του Δημήτρη

Ο Δημήτρης μας μιλάει για το ταξίδι μέσα από τη διπολική διαταραχή στη ευελιξία, την αποδοχή και την προσαρμογή. 
4/22/202348 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 17: Η Ιστορία της Ειρήνης

Η Ειρήνη μια νέα και δυνατή γυναίκα, μας διηγείται την Ιστορία της μέσα από το μοναχισμό και την αναζήτηση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις και τη ζωή. 
4/8/202349 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Episode 16: Η Ιστορία του Οδυσσέα

Η ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια Ελισάβετ Μπαρμπαλιού μας μιλάει για τον Οδυσσέα, έναν νέο άντρα που μέσα από την ασθένεια, την παραβατικότητα και τα κρυμμένα συναισθήματα μέσα από μια θεραπευτική ομάδα εφήβων ξεκινά ένα νέο ταξίδι στα συναισθήματα και τη ζωή του 
3/25/20231 hour, 2 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Episode 15: Η Ιστορία της Μαρίας

Η Μαρία μας μίλησε για την προσωπική της Ιστορία. Πώς πέρασε από κακοποιητικές σχέσεις σε μια σχέση φροντίδας με τον εαυτό της. Από την αγωνία στην ασφάλεια. 
3/11/20231 hour, 9 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Episode 14: Η Ιστορία της Ελένης

Η ψυχολόγος και συστημική σύμβουλος Γεωργία Κανελλοπούλου μας διηγείται την Ιστορία της Ελένης, μιας ιστορίας ψυχοθεραπείας που ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Η Ελένη δούλεψε με την Θεραπεύτρια της ενάντια στην έλλειψη σύνδεσης με τους άλλους ανθρώπους και την απομόνωση που είχαν όλες οι γυναίκες ακόμα και στις προηγούμενες γενιές. Στο podcast αυτό θα ακούσετε επίσης την διαχείριση της μικρόβιοφοβίας και του άγχους θανάτου μέσα από τη συστημική οπτική. 
2/25/20231 hour, 50 seconds
Episode Artwork

Episode 13: Η Ιστορία της Ηλέκτρας

Η Ηλέκτρα είναι μια νέα γυναίκα που σπουδάζει στην επαρχία από όπου και μας μίλησε. Η ίδια μας μιλάει για την έννοια της ευχαρίστησης και της ελπίδας που χρειάστηκε να βρεί μόνη της μέσα από την ψυχοθεραπεία. 
2/11/202345 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Episode 12: Η Ιστορία της Παντελίνας

Η Παντελίνα μοιράζεται μια ιστορία προσωπικού αγώνα απέναντι στη νευρική ανορεξία και το τραύμα αλλά και έναν αγώνα να βρει τις λέξεις που θα την κάνουν να γράψει τη δική της λαμπρή αφήγηση. Η Παντελίνα ζει στην Κύπρο και κάνει εξαιρετική δουλειά στην ευαισθητοποιήση σχετικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. 
1/28/20231 hour, 8 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Episode 11: Η Ιστορία του Στέλιου

Ο Στέλιος Ανατολίτης Κωμικός, Ηθοποιός και Συγγραφέας μοιράστηκε μαζί μας την πορεία του προς την αυτόφροντίδα μέσα από το πένθος και την προσπάθεια για έλεγχο ζωής. 
1/14/20231 hour, 12 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Episode 10: Η Ιστορία της Ζωής

Η Ζωή μας μιλάει για τις λιποθυμίες και την απώλεια μνήμης σαν σύμπτωμα ψυχολογικής δυσκολίας και τραύματος, επίσης μας μιλάει για την επαφή με τα συναισθήματα και την δομημένη αφήγηση. Η δικαίωση των δικών της συναισθημάτων αλλά και η υιοθέτηση λιγότερο επικριτικών φωνών την βοήθησαν στην θεραπευτική της πορεία. Καλή χρονιά σε όλους 
12/31/202257 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 9: Η Ιστορία του Αύγουστου

Ο Αύγουστος Κορτώ συγγραφέας και μεταφραστής μοιράζεται τη δική του πορεία στην ψυχοθεραπεία. Μια ιστορία για την αποδοχή τη σύνθεση και τη συγκρότηση της ταυτότητας
12/17/202247 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Episode 8: Η Ιστορία της Σοφίας

Η ψυχολόγος Μαρία Τσούτση ειδική στην περιγεννετική Ψυχική Υγεία μας διηγείται την Ιστορία της Σοφίας. Η Σοφία μέσα από το τραύμα και την μοναξιά αντιμετώπισε τις δυσκολίες της μητρότητας αλλά και το πένθος της δικής της παιδικής ηλικίας. 
12/3/20221 hour, 8 minutes
Episode Artwork

Episode 7: Η Ιστορία του David

Ο David ένας άντρας από την Ολλανδία, μέσα από το sex work, τη μετανάστευση και την καριέρα ψάχνει οικογένεια και αποδοχή. Η θεραπευτική του πορεία το καθιστά οικογένεια του εαυτού του. 
11/18/20221 hour, 1 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Episode 6: Η Ιστορία της Νεφέλης

Η Νεφέλη μεγάλωσε με την απειλή ότι αν δεν κάθεται καλά θα την πάνε στον ψυχολόγο, όμως εκείνη κατάφερε και αξιοποίησε την ψυχοθεραπεία σαν πηγή ασφαλείας και εξέλιξης. Ένα ταξίδι μέσα από τις κρίσεις πανικού και τον έλεγχο ζωής. 
11/5/202244 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Episode 5: Η Ιστορία του Άρη

Ο Άρης Δημοκίδης δημοσιογράφος της lifo, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παραγωγός podcasts μίλησε ανοιχτά για τη δική του πορεία στην ψυχοθεραπεία αλλά και για την προσπάθεια του να βρει τα λόγια και τα συναισθήματα που θα έδιναν φωνή στα όνειρα του παρέα με τους άλλους 
10/24/20221 hour, 4 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Episode 4: Η Ιστορία της Μάγιας

Η art therapist Εύα Παπαστεργίου από την Ολλανδία μας διηγείται την Ιστορία της Μάγιας μιας γυναίκας με ιστορικό σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Στην ιστορία αυτή τα σχέδια και τα χρώματα της Μάγιας ενώνονται για να μιλήσουν για τη ζωή και την ανάγκη της να εξελιχθεί. 
10/8/202247 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Episode 3: Η Ιστορία της Δανάης και του Άλκη

Η καλεσμένη μας Δρ. Αθηνά Ανδρουτσοπούλου μας διηγείται την Ιστορία μιας μητέρας και του γιου της, με θέμα την  αυτοκτονία, το τραύμα και την ανθεκτικότητα. Η κουβέντα μας έγινε με αφορμή τον Σεπτέμβριο που είναι μήνας πρόληψης των αυτοκτονιών 
9/24/202257 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episode 2: H ιστορία της Εύης

Η Εύη μια νέα γυναίκα μοιράστηκε την ιστορία μαζί μας. Μας μιλάει για το πώς επέλεξε θεραπευτή, για το πώς αντιλαμβάνονται οι νέοι την ψυχοθεραπεία και για το στίγμα της διάγνωσης. Μια φρέσκια ματιά ενός ανθρώπου που βλέπει την ψυχοθεραπεία σαν έναν τρόπο να ζούμε καλά και όχι σαν μια ταμπέλα που δείχνει ασθένεια. 
8/21/202227 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Episode 1: Η Ιστορία της Φωτεινής

Η Φωτεινή Λεομπίλλα Κοινωνιολόγος, σύμβουλος απεξάρτησης αλλά και άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην ψυχική υγεία, μας έκανε την τιμή να μοιραστεί την δική της θεραπευτική ιστορία που μας άγγιξε. 
7/29/202255 minutes, 53 seconds