Winamp Logo
Napleiten Cover
Napleiten Profile

Napleiten

Dutch, Social, 79 seasons, 104 episodes, 3 days, 9 hours, 57 minutes
About
Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.
Episode Artwork

#101: De ontvoering van een kip

Op een Amsterdamse theaterschool begint een student in januari 2016 met een opmerkelijk studieproject. Hij wil mensen aan het denken zetten over het eten van dieren en daarom zet hij een kip in een hok op de gang. Zijn medestudenten mogen via een stemming beslissen over het lot van de kip: moet er soep van haar worden gemaakt, of mag ze blijven leven? Dierenactiviste Sandra krijgt lucht van het project en brengt de kip in veiligheid door haar te ontvoeren. Advocaat Max den Blanken stond Sandra bij en vertelt over de zaak die draaide om de vraag: is de kip gered of gestolen? Vonnis Hof De conclusie in de cassatieprocedure bij de Hoge Raad: Conclusie Hoge RaadSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202442 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#100: Een bekende in de bajes

In de 100ste aflevering van Napleiten een speciale gast! Gevangenisdirecteur Miriam Twilt-Mendonça vertelt over de gedetineerde die haar altijd zal bijblijven. Voordat ze directeur werd van Detentiecentrum Rotterdam, was ze de baas van een mbo-instelling. Er was één student waarvoor ze jarenlang extra inspanningen leverde, alles om hem op het rechte pad te houden. Zeven jaar later krijgt ze in de gevangenis een belletje. Of ze wil praten met een 'speciaal geval’: een jonge gedetineerde voor onrust zorgt op de afdeling en keer op keer de fout in gaat. Het blijkt die ene leerling.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202448 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#99: Fatale flatbrand in Arnhem

Twee jongens van 12 en 13 spelen tijdens oudejaarsnacht 2020 met vuurwerk op een bankstel in de hal van de flat waar ze wonen. Het vuurwerk veroorzaakt een steekvlammetje, maar dooft snel. De jongens verliezen hun belangstelling en stappen in de lift naar boven. Even later laait het vuurtje plotseling op en veroorzaakt brand. Juist op dat moment komt een gezin met twee jonge kinderen met de lift naar beneden. Vader en zoon komen om het leven. Zijn de twee jongens verantwoordelijk voor de dodelijke afloop? Coördinerend jeugdofficier van justitie Carlo Dronkers vertelt over de zaak. Het vonnis kun je hier lezen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202449 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#98: Antisemitische laserprojectie op Anne Frank Huis

‘Anne Frank, uitvinder van de balpen’, wordt op maandagavond 6 februari 2023 om kwart over negen op het Anne Frank Huis in Amsterdam geprojecteerd met een laser. De projectie duurt twee tot drie minuten en gebeurt vanaf de overkant van de gracht, bij een busje. Een video van de laserprojectie is later te zien in op een extreemrechts Telegramkanaal genaamd ‘The Laser Nazi Bunker’ en onder het filmpje is een antisemitisch lied gemonteerd. Is dit strafbaar? Officier van justitie Willem Nijkerk leidde het onderzoek en vertelt over de zaak. Het vonnis kun je hier vinden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202448 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#97: Doodgeschoten om een nep Rolex

Op een stralende zomerse dag in het Amsterdamse recreatiegebied De Oeverlanden, op 8 augustus 2020, schoot Samir El Y. met twee schoten Bas van Wijk dood. Samir had vlak daarvoor verschillende vrienden van Bas bedreigd. Ook probeerde hij een horloge (naar later bleek een nep-Rolex) te stelen van een vriend van Bas. Toen Bas tussenbeide sprong, schoot Samir hem neer. Na een vormfout tijdens de rechtszaak, viel de straf voor Samir El Y. lager uit dan werd verwacht. Rechter Paul Waarts blikt in deze aflevering van Napleiten terug op wat er is gebeurd. Lees hier het vonnis Lees hier het arrest in het hoger beroepSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202450 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#96: Overval op juweliersechtpaar met dodelijke afloop

In een juwelierszaak in het Brabantse Deurne lopen op vrijdagmiddag 28 maart 2014 twee mannen naar binnen. Met pepperspray en een getrokken wapen proberen ze de eigenaar die achter de toonbank staat te overvallen. Wanneer de juweliersvrouw, die in het kantoortje achterin de winkel aanwezig is, hoort wat er gebeurt, pakt ze een pistool dat haar man had aangeschaft voor 'het geval dat'. Vanachter de deur van het kantoortje schiet ze vier keer de winkel in. Ze raakt haar man in zijn hand en de twee overvallers in hun hart en longen. Die overlijden allebei. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen maakt de dag na de overval op een persconferentie bekend dat het echtpaar hoogstwaarschijnlijk uit zelfverdediging handelde en in dat geval niet gestraft zal worden. Dat zorgt voor behoorlijk wat commotie. Uitspraak verboden wapenbezit Uitspraak artikel 12-procedure Uitspraak derde verdachte Hoger beroep derde verdachteSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202447 minutes
Episode Artwork

#95: Dubbele moord in Baflo

De uitgeprocedeerde asielzoeker Alasam S., doodt op 13 april 2011 in het Groningse dorp Baflo zijn vriendin Renske Hekman. Op zijn vlucht komt hij politieagent Dick Haveman tegen. Tijdens de worsteling die volgt, krijgt S. het pistool van de agent te pakken en schiet hem dood. De dag voor deze geweldsexplosie had S. gehoord dat zijn asielverzoek definitief was afgewezen. Enkele uren voor de moord zocht hij hulp bij zijn vaste psychiater. Die verlaagde direct de dosering van een antidepressivum, paroxetine. Oud-advocaat Mathieu van Linde stond Alasam S. bij en vertelt over de zaak. Uitspraak door de rechtbank Uitspraak in het hoger beroep Tuchtzaak medicijnen in tbs-kliniek See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202449 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#94: Wisselende verklaringen over een afpersing en een mishandeling

Een man en een vrouw verklaren bij de politie dat ze op 18 februari 2021 zijn mishandeld, afgeperst en vastgehouden in een woning in Den Haag. Er zou o.a. een stenen schaal op het hoofd van de vrouw zijn kapotgeslagen en er zou zijn gedreigd met een mes en een strijkbout. Met een dikke wang en een wond op het voorhoofd zijn de twee naar de politie gestapt. Er worden twee mannen aangehouden, maar zij hebben een heel andere lezing van de gebeurtenissen. Advocaat Micha Jonge Vos stond één van deze mannen bij en vertelt hoe hij te werk ging in een zaak die draaide om tegenstrijdige verklaringen. De uitspraak lees je hier terug. Het arrest is niet gepubliceerd.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202448 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#93: De bekendste asielzaak van Nederland: Mauro

Mauro Manuel werd in zijn eentje op 9-jarige leeftijd op het vliegtuig in Angola gezet en kwam via Portugal in 2003 in Nederland terecht. Via zijn halfzus en een crisispleeggezin, belandde hij bij zijn pleegouders in Limburg. In 2007 raakte Mauro uitgeprocedeerd en probeerden zijn pleegouders hem te adopteren. Dat mislukte. Ze klopten daarom aan bij asieladvocaat Marq Wijngaarden, die een mogelijkheid zag voor een verblijfsvergunning. Wat volgde was een rechtszaak én een gigantisch politiek mediacircus, dat uiteindelijk heeft geleid tot een landelijk Kinderpardon.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202443 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#93: De diamantroof op Schiphol

In een gestolen KLM-busje rijdt een groep mannen met automatische wapens in februari 2005 op Schiphol op een vrachttoestel van Tulip Air af. Daar aangekomen dwingen ze de medewerkers een lading juwelen en diamanten met een waarde van ruim 72 miljoen dollar af te staan. Met een volgeladen bus rijden de dieven met gierende banden het platform weer af. De zaak is bekend komen te staan als de ‘diamantroof Schiphol’ en is de grootste roofoverval uit de Nederlandse geschiedenis. Rechter Ria Francke leidde de strafzaak en vertelt erover in deze aflevering van Napleiten. De uitspraak lees je hier terug Het hoger beroep vind je hierSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202448 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#91: Superhacker met twee gezichten

De 21-jarige Whizzkid Pepijn van der S. hackte bedrijven, stal data en zette de eigenaren onder druk grote geldbedragen naar hem over te maken. Als ze tegensputterden, dreigde hij gevoelige informatie de wijde wereld in te sturen. Van der S. zou hiermee zo'n 1,5 miljoen euro hebben verdiend.   Maar, hij zetten zijn hacktalent ook in voor een goed doel. Tot zijn arrestatie werkte hij bij een cybersecuritybedrijf en hij deed ook dingen voor een door de overheid gesubsidieerde stichting die onderzoek doet naar onveilige computersystemen. Hoe is dit met elkaar te verenigen? In deze aflevering van Napleiten hoor je de advocaat van Pepijn van der S., Tony Boersma.   De uitspraak lees je hier terug.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202448 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#90: Gifmoordverdachte Yvon K.

Supermarktondernemer Chris Grinwis komt begin december 2020 plots om het leven in zijn woning in het Brabantse Halsteren. In zijn bloed wordt een hoge dosering van een zelfmoordmiddel aangetroffen. De laatste die Grinwis in levende lijve ziet, is zijn vriendin Yvon K. en in haar woning wordt datzelfde middel gevonden. Wat ook blijkt: twee maanden voor zijn overlijden heeft Grinwis zijn testament aangepast: Yvon K. is opeens zijn enige erfgename. Reden voor het Openbaar Ministerie om Yvon K. te vervolgen voor moord met voorbedachte rade. Advocaat Esther Vroegh stond Yvon K. bij en vertelt over de zaak met een onverwacht einde. Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202451 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#89: Seks met drie barmannen

Drie barmannen hebben in de nacht van 25 augustus 2016 gezamenlijk seks met een 20-jarige vrouw, achter in een café in de binnenstad van Groningen. Volgens de mannen, allemaal ook in hun twintiger jaren, wilde de vrouw het zelf. Het Openbaar Ministerie vervolgde hen voor seks met iemand die wilsonbekwaam is. Advocaat Niek Heidanus stond de drie barmannen bij en vertelt over de zaak. Lees hier de uitspraak van de rechtbank, en hier van het Hof.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202347 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#88: De vuurwerkramp in Enschede

Zaterdag 13 mei 2000 is een mooie, zomerse dag in Enschede. Veel mensen zijn buiten en genieten van het weer. Maar om een uur of drie krijgt de brandweer een melding van een brand. Om half vier klinkt op het terrein van vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks een enorme ontploffing, gevolgd door een zware, allesvernietigende explosie. De hele wijk Roombeek wordt met de grond gelijk gemaakt. 947 mensen raken gewond en vier brandweerlieden en negentien bewoners komen om het leven. Advocaat Peter Plasman stond directeur van S.E. Fireworks Rudi Bakker bij en vertelt over de zaak waarbij de waarheid nog steeds niet boven tafel is gekomen. Lees hier de uitspraak eerste aanleg, en hier het hoger beroep. Dit is de documentaire van RTV Oost waar Wouter naar verwijst.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202349 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#87: De zaak van Jos van Rey

De Heilige Jos, El Rey, de Zonnekoning van ‘Palermo aan de Maas’. Het zijn bijnamen voor Jos van Rey. Een ervaren VVD-politicus die jarenlang wethouder Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordering in Roermond was. In die jaren had hij grote projecten in zijn portefeuille, projecten waar zijn allerbeste vriend, een grote projectontwikkelaar uit dezelfde stad, nauw bij betrokken was. Om die reden - vastgoedvriend Piet van Pol zou wel heel vaak bouwprojecten door toegewezen kregen - viel de recherche op 19 oktober 2014 het huis van Jos van Rey binnen voor een doorzoeking. Hij werd door het Openbaar Ministerie verdacht van grootschalige corruptie. En ook van verkiezingsfraude en lekken uit de vertrouwenscommissie. De jaren erna volgde een enorm proces, zowel in de rechtbank als in de media. Advocaat Gitte Stevens stond Van Rey bij en vertelt over de zaak. Lees HIER het uitspraakdocument, en HIER het hele vonnis.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202348 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#86: Doodgereden door een taxichauffeur

Op zondagochtend 16 februari 2014 reed de destijds 21-jarige TCA-taxichauffeur Ayoub A. op de Amsterdamse Overtoom een 45-jarige man dood. Het dodelijke ongeval gebeurde kort na 4 uur ’s nachts ter hoogte van de kruising met de Jan Pieter Heijestraat. Het slachtoffer, dat met zijn fiets de straat overstak, werd 60 meter meegesleurd door de taxi. Advocaat Renata Honig stond de taxichauffeur bij en vertelt over het tragische ongeluk en de tamelijk bizarre gang van zaken erna. Lees hier de uitspraak van de rechtbank, en lees hier de uitspraak van het gerechtshof.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202351 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#85: Etnisch profileren door de marechaussee

Om illegaal verblijf in Nederland tegen te gaan, controleert de Koninklijke Marechaussee ook vliegtuigpassagiers, treinreizigers en weggebruikers uit landen van binnen de Europese Unie. Dat zijn zogenaamde MTV-controles (Mobiel Toezicht Veiligheid). Deze controles zijn niet willekeurig: om te bepalen wie er gecontroleerd wordt, hanteerden marechaussees tot voor kort risicoprofielen waarbij onder meer werd gekeken naar huidskleur. Twee burgers die uit de rij werden gepikt, stapten samen met mensenrechtenorganisaties naar de rechter. Zij zeiden: dit is discriminatie. Advocaat Thijs van Aerde stond hen bij en vertelt over de zaak met een historische uitkomst.  Vonnis rechtbank Arrest Hof Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202340 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#84: Fantast of terrorist?

De 18-jarige Mohanned B. uit Syrië vertelde in 2015 op een asielboot in Zaandam aan andere asielzoekers dat hij tweeënhalf jaar in het Midden-Oosten had gevochten en bommen had gemaakt voor Al Qaida. Ook zei hij dat hij wist hoe hij met zijn telefoon explosieven kon laten ontploffen. Er werd alarm geslagen, de politie pakte hem op  en zette hem vast op de terroristenafdeling van de gevangenis in Rotterdam. Zijn aanhouding zorgde voor commotie. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zei niet lang daarvoor 'niet uit te sluiten' dat de asielroute wordt gebruikt door terroristen om Nederland binnen te komen. Voor sommige mensen was dit het bewijs. Advocaat Paul Verweijen stond Mohanned B. bij en vertelt over de zaak die hem altijd zal bijblijven. Lees hier: Vonnis rechtbank Arrest Hof Arrest Hoge RaadSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202349 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#83: Maagchirurg vergeet wondgaasje na operatie

Maagchirurg Nick R. voerde tussen 2005 en 2009 maagverkleiningsoperaties uit in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Die techniek was destijds nog niet zo bekend in Nederland, maar de arts had er al ervaring mee opgedaan in Duitsland en ook hier wilde hij mensen met ernstig overgewicht helpen door een operatie. Begin 2009 werd de maagchirurg echter ontslagen nadat bleek dat relatief veel van zijn patiënten waren overleden of complicaties hadden opgelopen. Na zijn ontslag deden zeventien mensen, van wie zes nabestaanden van overleden patiënten, aangifte tegen Nick R. Één van die aangiftes leidde tot een vervolging, voor mishandeling. Officier van justitie Corien Fahner leidde het onderzoek.  Hier lees je de uitspraak terug. Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202347 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Napleiten uitgeroepen tot beste podcast van Nederland!

Napleiten heeft tijdens de Dutch Podcast Awards 2023 de prijs voor de beste podcast van Nederland gewonnen! Ook wint Napleiten de categorie ‘Chatkast Informatief’! Wouter en Christian blikken terug op de winst én op 82 afleveringen van Napleiten. Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202312 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Stem op Napleiten voor een Dutch Podcast Award

Goed nieuws: Napleiten is genomineerd voor een Dutch Podcast Award! Op 6 november worden de awards uitgereikt en de serie maakt kans op een juryprijs in de categorie ‘chatcast informatief'. Naast de verschillende juryprijzen is er ook een publieksprijs te winnen, en daarvoor hebben we jou nodig. Wil jij dat Napleiten de Dutch Podcast Award publieksprijs wint? Stem dan nu HIER. Stemmen kan tot en met 27 oktober, dus doe het nu!See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/25/202326 seconds
Episode Artwork

#82: De Jacht op crimineel geld

Een broer en zus uit de omgeving van Rotterdam worden in 2021 opgepakt op verdenking van cocaïnehandel en witwassen van ruim 200.000 euro. Via een versleutelde berichtendienst hielden ze contact over de drugs en zo kwam de recherche deze mensen op het spoor. 'Afpakofficier' Roy Nanhkoesingh vertelt over het onderzoek dat de politie en de FIOD onder zijn leiding hebben gedaan. En hoe zorgt hij dat het criminele geld van ze wordt afgepakt en bij de overheid terecht komt? De uitspraak in de zaak is hier terug te lezen.   Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202343 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#81: Dodelijk geweld op De Wallen

In de vroege ochtend van zondag 1 maart loopt Kees M. over de Wallen in Amsterdam. Hij ging darten in de stad en heeft bier gedronken en coke gesnoven. Dat laatste doet de stille Volendammer zo nu en dan om wat losser te worden. Hij stapt naar binnen bij de Roemeense prostituee Simona. Nadat hij heeft betaald, stelt zij voor om naar een hotel te gaan. De twee eindigen uiteindelijk in het appartement van Simona even verderop op De Wallen. Daar gaat het gruwelijk mis. Kees M. trapt de prostituee in coma. Hij wordt vervolgd voor poging tot doodslag. Drieënhalf jaar later overlijdt Simona aan haar verwondingen.  Advocaat Johan Keizer stond Kees M. bij en vertelt over de zaak. De uitspraak in de zaak is hier terug te lezen Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/5/202348 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#80: De moord op Marianne Vaatstra

De 16-jarige Marianne Vaatstra uit het Friese dorp Zwaagwesteinde wordt op 1 mei 1999 door haar ouders als vermist opgegeven. Hun dochter is na een avond stappen niet thuisgekomen. Als familieleden en vrienden op zoek gaan naar het meisje vinden ze haar fiets in een greppel. Verderop vinden ze het levenloze lichaam van Marianne Vaatstra. Het meisje blijkt door geweld om het leven te zijn gekomen. Politieonderzoek wijst later uit dat ze is verkracht en vermoord.  Bijna 14 jaar blijft de zaak onopgelost. Tot 2012. Na een grootschalig DNA-onderzoek is er een match: het blijkt te gaan om Jasper S., een veehouder uit een dorpje 2,5 kilometer van de moordplek. Jan Vlug stond Jasper S. bij en vertelt, 10 jaar na de uitspraak, openhartig over de strategie achter zijn verdediging. De uitspraak: ECLI:NL:RBNNE:2013:BZ7928, voorheen LJN BZ7928, Rechtbank Noord-Nederland, 17/925132-12 PROM (rechtspraak.nl) Kijk hier het interview van Twan Huys met Jan Vlug terug: https://nos.nl/nieuwsuur/video/448798-volledig-interview-met-de-advocaat-van-jasper-s   Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202347 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#78: Ex-tbs'er opnieuw in de fout

''Sorry family and friends, I go to jail again. I did kill someone. Never forget me'', plaatst een ex-tbs'er op 28 december 2020 op Facebook. Niet lang erna belt hij 112 om te vertellen wat hij heeft gedaan. Hij wordt direct opnieuw opgepakt. Maar, wanneer politieagenten de woning van het slachtoffer betreden, vinden ze hem liggend op de grond, met tape om zijn nek. Hij blijkt nog te leven.   Advocaat Lucy Oldenburg stond de ex-tbs'er bij en vertelt in deze aflevering van Napleiten wat er is gebeurd en waarom ze wilde voorkomen dat haar cliënt nóg een keer tbs opgelegd zou krijgen.   De uitspraak in de zaak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBZWB:2022:45&showbutton=true&keyword=02%252f326551-20&idx=1   Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202344 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#77: De Venrayse moordzaak

In het centrum van Venray proberen twee mannen in mei 2006 een wietplantage te rippen. Het alarm gaat af en Lau Geeraets en Geert G. spoeden zich naar hun wietloods. Daar schieten ze de twee dieven met drie geweerschoten dood. De lichamen verbergen ze in de bossen bij Venlo. Pas in 2014 graaft de politie de resten van de stoffelijk overschotten van beide slachtoffers daar op. Justitie doet er alles aan om Lau Geeraets en Geert G. voor de dubbele moord veroordeeld te krijgen. Lau belandt uiteindelijk in de EBI, die hij vanwege de leefomstandigheden ‘Guantánomo Vught’ noemt. Op de dag dat hij hoort dat hij levenslang de cel in moet, berooft hij zichzelf van het leven. Advocaat Marcel Heuvelmans stond Lau Geeraets bij en wist van zijn zelfmoordplan. Wat doe je dan, als advocaat? De uitspraak in de zaak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2015:3472&showbutton=true&keyword=dubbele%2Bmoord%2Bvenray%2B&idx=1   Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202346 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#76: Gemarteld in een geheime Pakistaanse gevangenis

Een Nederlands-Pakistaanse man wordt er in 2010 door de Verenigde Staten van beschuldigd dat hij met leden van terreurorganisatie Al-Qaeda heeft samengewerkt in de strijd tegen Amerikaanse militairen in Afghanistan. Hij zou plannen hebben beraamd om Amerikaanse militairen om het leven te brengen. Nadat de man in Pakistan is aangehouden, zit hij acht maanden lang vast in een geheime gevangenis van de Pakistaanse inlichtingendienst. Daar wordt hij gemarteld. Een halfjaar later wordt de man op het vliegtuig naar Nederland gezet en zodra hij op Schiphol aankomt, neemt de Nederlandse marechaussee hem mee en zet hem vast. De Verenigde Staten vragen Nederland hem aan hen uit te leveren. Advocaat André Seebregts stond de man bij en vertelt over de zaak die klinkt als het script van een Netflix-serie. De laatste uitspraak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBDHA:2015:471 Over Napleiten: Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.  Over de makers: Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Auteur van boeken ‘Mocro Maffia’ en ‘Wraak’. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.  Christian Flokstra is partner strafrechtadvocaat bij Ficq & Partners Advocaten te Amsterdam. Geniet bekendheid door zijn rechtsbijstand aan verdachten in grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris. Maker van podcasts Napleiten en Pro Forma.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202343 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#75: Racistische moorden in Antwerpen

De 18-jarige Hans van Themsche stapt op 11 mei 2006 vanuit het Belgische Roeselare in de trein naar Antwerpen. Daar scheert hij zijn hoofd kaal en koopt een jachtgeweer bij een wapenhandelaar. Gehuld in een lange, zwarte jas trekt hij door het centrum van de stad.Hij schiet op een Turkse vrouw die een hoofddoek draagt en op een bankje een boek zit te lezen. Zwaargewond laat hij haar achter. Enkele honderden meters verderop schiet hij een tweejarig Belgisch meisje en haar Malinese oppas dood. Heel België reageert geschokt en is in rouw.Van Themsche moet voorkomen bij het Antwerpse Hof van Assisen, een volksjury. Hoe dat werkt, vertelt de Antwerpse advocaat Kris Luyckx. Hij stond in deze zaak de familieleden van de Malinese oppas bij.De uitspraak is niet gepubliceerd.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/21/20231 hour, 5 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#74: Hoogbejaarde vrouw steekt echtgenoot dood

Een 89-jarige Amsterdamse vrouw belt op 10 januari 2015 noodnummer 112 met de mededeling dat haar 88-jarige echtgenoot op de grond ligt en niet meer leeft. Tragisch, maar tot zover niets verdachts.Tot de ambulancemedewerkers na hun reanimatiepoging de elektroden-plakkers van de borst van de man trekken en daar een snijwond ontdekken. De bejaarde vrouw wordt verdacht van het doodsteken van haar echtgenoot, met wie ze al 63 jaar getrouwd was. Officier van Justitie Justine Asbroek was als rechercheur betrokken bij de zaak en vertelt erover.De uitspraak lees je hier terug:https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:2712&showbutton=true&keyword=ECLI%253aNL%253aRBAMS%253a2017%253a2712&idx=1Hoger beroep:https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2017:4360&showbutton=true&keyword=ECLI%253aNL%253aGHAMS%253a2017%253a4360&idx=1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/202343 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#73: Bloedbad in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn

Forensisch rechercheur John Pel is op zaterdagmiddag 9 april 2011 als een van de eersten ter plaatse als de 24-jarige Tristan van der Vlis een bloedbad heeft aangericht in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Van der Vlis loste er zeker honderd schoten. Zes mensen kwamen om het leven, zeventien raakten gewond. Daarna doodde de schutter zichzelf.John Pel gaf leiding aan het forensisch team dat verantwoordelijk was voor het veiligstellen van alle belangrijke sporen. Hij vertelt hoe dit weekend in zijn geheugen gegrift staat.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/7/20231 hour, 12 seconds
Episode Artwork

#72: De Damschreeuwer

Gennaro P., beter bekend als de Damschreeuwer, slaakt op 4 mei 2010 gedurende de twee minuten stilte tijdens de dodenherdenking op de Dam een lange, luide kreet. Daarop ontstaat grote paniek en komt de menigte in beweging. In het gedrang raken tientallen mensen gewond, van wie acht ernstig. Officier van Justitie Otto van der Bijl leidde het onderzoek en vertelt over de zaak. Hier kun je de uitspraak teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2011:BT6834Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2012:BV8417Hoge Raad: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:HR:2013:12Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/30/202341 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#71: Drievoudige moord bij de Hells Angels

De Nomads, de Limburgse afdeling van de Hells Angels, hebben op woensdagavond 11 februari 2004 hun wekelijkse clubavond in hun clubhuis in Oirsbeek. Die avond worden daar, volgens het Openbaar Ministerie, clubleden Paul de Vries, Serge Wagener en Cor Pijnenburg doodgeschoten. Hun lichamen worden later teruggevonden in de Geleenbeek in Echt. Alle veertien Nomads die de bewuste avond aanwezig waren, worden verdacht van moord. En alle veertien houden zich tijdens de rechtszaak aan de bij de Hells Angels geldende ‘omèrta’: zwijgplicht. Advocaat Marijn Zuketto stond twee van de Nomads bij en vertelt over de zaak. De uitspraak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2005:AT0873&showbutton=true&keyword=drievoudige%2Bmoord%2Bnomad&idx=1Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2007:BA7689&showbutton=true&keyword=nomads%2Blimburg%2Bmoord&idx=7Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/23/20231 hour, 3 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#70: De verdediging van Robert M.

Advocaat Tjalling van der Goot blikt terug op de Amsterdamse zedenzaak, het grootste misbruikproces ooit in Nederland. Robert M. werd in december 2010 op 27-jarige leeftijd aangehouden op verdenking van het misbruiken van tientallen kinderen. Veel Nederlanders vonden dat Robert M. helemaal geen recht meer had op verdediging. Er werd zelfs openlijk gespeculeerd over het herinvoeren van de doodstraf. Voor Van der Goot staat deze zaak symbool voor alles waarmee een strafadvocaat te maken kan krijgen. Hier lees je de uitspraak terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2012:BW6148Hof: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2013:BZ8885Cassatie: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:HR:2014:2668Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/16/20231 hour, 5 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#69: In de clinch met tv-programma 'Opgelicht?!'

In een uitzending van het televisieprogramma 'Opgelicht?!' wordt de Kluivert Dog Rescue Foundation onder de loep genomen. De stichting van Rossana Kluivert, de vrouw van oud-voetballer Patrick Kluivert, zou veel minder honden helpen dan wordt beweerd. Bovendien zou het ingezamelde geld van donateurs niet op de goede plek terechtkomen. Naar de uitzending van 'Opgelicht?!' kijken 1,1 miljoen mensen. Advocaat Royce de Vries vindt dat er karaktermoord op Rossana Kluivert is gepleegd en spant een kort geding aan om de uitzending offline te halen of te rectificeren.Uitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBMNE:2020:304&showbutton=true&keyword=KDRF&idx=1 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/9/202353 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#68: Gepakt met drugs op festival in Hongarije

Op 7 augustus 2017 vertrekken twee jongens en een meisje van tussen de 19 en 20 jaar oud met de trein naar het Sziget festival in Boedapest, Hongarije. Één van de grootste festivals van Europa en zeer geliefd bij Nederlandse jongeren die zin hebben in een week feesten. Het drietal neemt drugs mee: voor eigen gebruik en nog iets meer, om daar te verkopen. Als één van hen een zakje mdma-poeder aan een Nederlandse festivalbezoeker verkoopt, wordt hij op heterdaad betrapt door Hongaarse agenten. De drie worden opgepakt en in de cel gestopt. Advocaat Rachel Imamkhan stond de festivalgangers bij en vertelt over de zaak én over haar werk voor andere Nederlandse gedetineerden in het buitenland.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/202342 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#67: Een straf op maat

Een 18-jarige jongen uit Almere is in korte tijd betrokken bij drie overvallen. Op een goudhandel, een drogisterij en een woning. Bij die laatste twee overvallen gaat de tiener zelfs gewapend naar binnen. Terwijl zijn gezicht bedekt is, bedreigt hij zijn slachtoffers met een mes. De eerste zittingen beroept de jongen zich op zijn zwijgrecht, maar tijdens het proces verandert zijn houding en vertelt hij in tranen wat er is gebeurd. (Kinder)rechter Susanne Terporten behandelde de strafzaak en legt uit hoe die proceshouding van invloed was op de inhoudelijke behandeling van de zaak en de uiteindelijke uitkomst. Hier lees je het tussenvonnis terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBMNE:2020:2448En hier de einduitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBMNE:2020:4475Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/26/202343 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#66: Onschuldig veroordeeld

De zaak waarover advocaat Paul Acda komt vertellen is rechtsgeschiedenis. Bejaardenverzorgster Ina Post zou in augustus 1986 de 89-jarige weduwe Kolstee hebben bestolen en gewurgd in haar flat in Leidschendam. Ina Post was de laatste die bij de mevrouw op bezoek was geweest. Na 4 dagen intensief verhoor bekende ze mevrouw Kolstee te hebben gewurgd met een elektriciteitssnoer. Post trok haar bekentenis meteen weer in, kon niet voorkomen dat ze werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Zowel tijdens al na haar detentie hield ze vol onschuldig te zijn, maar haar verweer vond geen gehoor. Totdat nieuw onderzoek uitwees dat aan de betrouwbaarheid van haar bekentenis ernstig kon worden getwijfeld. Herziening Hoge Raad: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:HR:2009:BI1689Uitspraak Hof: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHSHE:2010:BN9444Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/19/20231 hour, 5 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#65: Lid van een terroristische organisatie of niet?

In 2013 vertrekken drie vrienden, Youssef, Iliass en Ismail, uit de Amsterdamse Vogelbuurt plotseling naar Syrië. Hun families blijven verbijsterd achter. Nergens zijn bellen gaan rinkelen dat de drie mogelijk radicaliseerden. In Syrië aangekomen sluiten de jonge mannen zich aan bij strijdgroep Ahrar al-Sham. Volgens het Openbaar Ministerie is dat een terreurorganisatie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bestempelt de organisatie echter als 'gematigd'. Hoe kan dat?Advocaat Tamara Buruma stond Iliass J. bij en vertelt over de zaak. Hier lees je de uitspraak terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBROT:2019:2421Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHDHA:2021:297Cassatie: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:HR:2022:1858Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/12/202352 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#64: De pedoseksueel met spijt

Een 47-jarige man uit Deventer misbruikte jarenlang drie jonge kinderen. Hij werd omschreven als een doodnormale vent die gek was op kinderen. En daarom paste hij ook op de kleintjes van vrienden en bekenden. Maar, al die tijd leidde hij een dubbelleven. Hij bleek pedoseksueel en de jonge kinderen seksueel te misbruiken. De zaak kwam aan het rollen omdat hij foto's van de handelingen maakte en die uploadde op internet. Thirza Overes stond de man bij en vertelt erover.  Hier lees je de uitspraak terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBOVE:2021:1222&showbutton=true&keyword=08.163273.20&idx=1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/21/202348 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#63: De moord op Pim Fortuyn

Op 6 mei 2002 schoot Volkert van der G., een milieuactivist uit Harderwijk, politicus Pim Fortuyn van dichtbij door het hoofd. Het was de eerste moord op een politicus sinds die op de gebroeders De Witt in 1672. Van der G. werd vanaf het moment van neerschieten onophoudelijk gevolgd door de chauffeur van Fortuyn, waardoor hij kon hij binnen tien minuten worden aangehouden. Hij had een pistool op zak, handschoenen aan en kruitsporen op zijn handen.Er lag een overdaad aan bewijs, maar rechter Frans Bauduin moest het antwoord zien te vinden op de vragen waarom Volkert van der G. de moord pleegde en of hij alleen handelde. Hij blikt terug op de zaak die heel Nederland bezighield. Hier lees de je uitspraak terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ecli:nl:rbams:2003:af7291Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2003:AI0123Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/14/20231 hour, 3 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#62: De enige vrijspraak in MH17

Op 17 juli 2014 werd in Oost-Oekraïne een toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergeschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder de slachtoffers 196 Nederlanders. De aanslag veroorzaakte intens verdriet bij hun nabestaanden en ook wereldwijd was de ontsteltenis groot. Vier verdachten die verantwoordelijk werden gehouden voor het neerschieten, werden in Nederland strafrechtelijk vervolgd. Deze mannen hadden destijds sleutelposities binnen de rebellengroepen die vochten in het oosten van Oekraïne. Een van die vier verdachten is Oleg Poelatov. Hij was lid van een speciale eenheid van de Russische militaire inlichtingendienst. Hij heeft zich, als enige verdachte, laten bijstaan door advocaten. Sabine ten Doesschate was één van die twee advocaten en vertelt over de grootste strafzaak die ze ooit heeft gedaan.Hier lees je de uitspraak terug: https://www.courtmh17.com/actueel/nieuws/2022/uitspraakdocument-strafzaak-mh17/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/7/20231 hour, 18 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#61: 'De beul van Ommen'

Rinus de Rijke was van juli 1942 tot juni 1943 kampbewaarder in strafkamp Erika in Ommen. ‘De beul van Ommen’, zoals de man later in de media werd genoemd, was zelf gevangene in het kamp, maar hij ‘klom op’ en kwam aan het hoofd van een groepje medegevangenen te staan. In dienst van de nazi’s zou hij in het kamp oorlogsmisdaden en misdrijven tegen de menselijkheid hebben gepleegd. Zeker twee, maar mogelijk drie of meer Joden zouden als gevolg van zijn handelen de dood zijn ingejaagd. Beschuldigingen die De Rijke ontkende. 44 jaar later werd hij bij de grensovergang Denekamp aangehouden toen hij vanuit Duitsland op weg was naar familie in Nederland, hij was toen 68. Advocaat Jan Sjöcrona stond De Rijke bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/31/202359 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#60: Een jonge straatdealer heeft spijt

Een straatdealer van 20 jaar oud uit Utrecht-Zuid wordt opgepakt tijdens een grote opsporingsactie. Het is een heterdaadje: hij stond net iets te verkopen uit de voorraad cocaïne en heroïne die hij bij zich had. Tijdens de verhoren zegt hij niks, maar in de rechtszaal verandert zijn opstelling: hij bekent, betuigt spijt en zegt dat hij ermee wil stoppen. Voor officier van justitie Bart Nitrauw aanleiding om verder te praten met deze jongen, in de hoop meer te leren over hoe jongvolwassenen de wereld van de cocaïnecriminaliteit in rollen en hoe dat te voorkomen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/24/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#59: Amerikaanse man ontvoert 12-jarig meisje naar hotelkamer

In juni 2019 vertrekt een 12-jarig meisje ‘s middags van haar basisschool. Ze vertelt haar leraar een afspraak te hebben bij de orthodontist, die heeft ze echter niet. Later die dag komt ze niet thuis. Haar moeder slaat direct alarm en nog diezelfde nacht verstuurt de politie een Amber Alert. De politie komt via chatberichten uit bij een Amerikaanse man van 50 jaar en voegt een foto van hem toe aan het waarschuwingsbericht. Iedereen in Nederland wordt verzocht uit te kijken naar deze onbekende man, die mogelijk bij het meisje is. Uiteindelijk worden ze samen gevonden in een Rotterdamse hotelkamer. Officier van Justitie Annette Boender leidde het onderzoek en vertelt over de heftige zaak. De uitspraak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBROT:2020:5742Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHDHA:2021:1003Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/17/20231 hour, 30 seconds
Episode Artwork

#58: De verdwijning van Romy en Marion van Buuren

De toen 19-jarige Marion en haar 1-jarige dochtertje Romy verdwenen in juni 1997. De twee werden voor het laatst gezien toen ze in de auto stapten van Okan, de vader van het kindje. Een jaar na de verdwijning overleed Okan O. op 24-jarige leeftijd aan kanker. En daarmee slonk de hoop dat Marion en Romy ooit nog teruggevonden zouden worden. De onzekerheid van de nabestaanden duurde tot juli 2002. Toen meldde Okans broer Özgür zich bij de ouders van Marion. Hij vertelde waar de lichamen van Romy en Marion begraven lagen. Daarop werd het graf van de twee teruggevonden in duinen tussen Egmond en Bergen. Ze bleken door geweld om het leven te zijn gebracht. Na de vondst van Romy en Marion werd broer Özgür O., zélf verdachte in deze dubbele moordzaak. Advocaat Sander Janssen stond Özgür O. bij en vertelt erover. De uitspraak in het hoger beroep van deze zaak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2004:AQ2769&showbutton=true&keyword=GHAMS%253a2004%253aAQ2769&idx=1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/10/202354 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#57: Een omstreden methode: de kroongetuige

‘Het proces van de eeuw’, zo werd de zaak genoemd die advocaat Gerard Spong wil bespreken. Het Hakkelaar-proces speelde eind jaren ‘90 en draaide om hasjbaronnen Johan V. (ook wel De Hakkelaar), Koos R. en Bertus K. Zij werden ervan verdacht zich bezig te hebben gehouden met grootschalige handel in drugs. In dit proces moest de Amsterdamse rechtbank voor het eerst beslissen of het toelaatbaar was dat het Openbaar Ministerie de verklaringen die twee leden van dezelfde criminele organisatie tegen hun voormalige partners in crime hadden afgelegd, in ruil voor strafvermindering. Een zogeheten kroongetuigeregeling. Juristen hadden het over een 'revolutie in het strafproces'.Eerste aanleg: Rb. Amsterdam 7-2-1997, parketnr. 13.129.106-95. Hof: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:1998:AA3792&keyword=%22117%2f98%22+%22Gerechtshof%22Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/3/202354 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#56: Gestolen eindexamens

In februari 2013 werden op de Islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam 27 landelijke eindexamens uit de kluis gestolen. Deze examens werden verkocht door het hele land. Elf jongeren werden vervolgd voor de Rechtbank Rotterdam in een strafzaak die geleid werd door onze gast van deze week: rechter Jacco Janssen. Jacco Janssen vertelt over deze bijzondere zaak en op welke wijze de rechtbank de zaak behandeld heeft. Daarnaast deelt hij zijn visie op de rol van de rechter in het strafproces, de betekenis van het strafrecht voor de samenleving en schetst hoe volgens hem een rechtszaak er in de toekomst uit zou moeten zien. Vonnis: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Cel-en-taakstraffen-opgelegd-in-zaak-examenfraude.aspxArrest: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHDHA:2015:3355&showbutton=true&keyword=ECLI%253aNL%253aGHDHA%253a2015%253a3355&idx=1Podcast ‘Staat van het strafrecht’: https://open.spotify.com/show/38shqpGkvta5HgzNTJYrWv?si=b00430e12dda4603Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/24/202354 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#55: Daten met kwade agenda

Een 43-jarige man speurde op een homodatingwebsite naar eenzame of kwetsbare mannen die een vriend zochten. Hij sprak met hen af, ontfutselde hun pincode en pikte vervolgens hun pinpas. Op die manier maakte hij bij in totaal totaal elf mannen tienduizenden euro's buit. Drie van zijn slachtoffers werden gedrogeerd. Een van hen overleed erna. Ruth Jager is slachtofferadvocaat en stond de familie van de overleden man bij. Ze vertelt over de zaak en de veranderde positie van het slachtoffer in het strafproces.  Eerste aanleg: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBGEL:2015:7896&showbutton=true&keyword=scopolamine Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHARL:2017:4416Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/17/202340 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#54: Ex-militair schudt baby dood

In juni 2012 overlijdt het zes weken oude zoontje van een ex-militair. Deskundigen komen tot de conclusie dat de baby is doodgeschud en vader wordt opgepakt. Advocaat Michael Ruperti staat de man bij en het lukt hem om zijn cliënt uit voorlopige hechtenis te krijgen. Kort erna lijkt de geschiedenis zich te herhalen: de man krijgt een tweede kind en ook deze baby belandt in het ziekenhuis met tekenen van het 'shakenbabysyndroom'. Hoe kijkt raadsman Ruperti, met de kennis van nu, terug op deze zaak? Eerste aanleg: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBGEL:2014:3977 Hof: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHARL:2014:9991&showbutton=true&keyword=Militair%2Bbaby&idx=1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/10/202345 minutes
Episode Artwork

#53: Een lang weekend in een seksclub

Een Italiaanse man is met zijn familie op bezoek bij zijn broer in Amsterdam. Na een familieuitje op vrijdagavond besluit hij in zijn eentje door te gaan naar een bordeel. Als de man op zondagochtend nog niet thuis is, slaat zijn broer alarm en geeft hem op als vermist. Later zal de man verklaren dat hij werd gegijzeld en onder dwang meer dan 100.000 euro heeft uitgegeven in de seksclub. Advocaat Simeon Burmeister stond de bordeelhouder bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/3/202336 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#52: Moeder en zoon

Een 72-jarige vrouw woont al zo’n vijftien jaar bij haar vrijgezelle zoon in diens woning in Amsterdam. Ze leven als kluizenaars samen, komen nauwelijks buiten en hun huis is vervuild. In augustus 2013 vertelt moeder aan de politie wat haar is overkomen. Het is een bizar verhaal, ze zegt dat ze meermaals door haar eigen zoon is verkracht. Advocaat Chrissy Stroobach stond hem bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/29/202243 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#51: Moord op een zeilboot in Colombia

Het begint als een droom die uitkomt. De Overijsselse Peter is in 2015 samen met zijn vrouw Durdana op een wereldreis met hun zeiljacht, Lazy Duck. In Colombia, voor de kust van een tropisch eiland, loopt het helemaal mis. De kustwacht krijgt een bericht van Peter die zegt dat zijn vrouw om het leven is gebracht tijdens een roofoverval door piraten. Uiteindelijk verdenkt de Colombiaanse justitie hém van de moord. Advocaat Bob Vink stond Peter bij en vertelt over de zenuwslopende rechtszaak die bijna vijf jaar duurde. De uitspraak in deze zaak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2020:4393Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/22/20221 hour, 3 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#50: Een leven lang

In deze speciale aflevering van Napleiten vertelt Frank Wieland over 'de dubbele medicijnmoord' uit 2013. Het is een van de drie zaken tijdens zijn bijna 40-jarige loopbaan waarin de oud-rechter een levenslange gevangenisstraf oplegde. Daarnaast praat Wieland over zaken als strenger straffen, het volgen van Twitter tijdens een proces en het contact tussen rechter en verdachte.De uitspraak in deze zaak lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBAMS:2016:132&showbutton=true&keyword=moord%2Blevenslang%2Binjectie&idx=1Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHAMS:2017:5021&showbutton=true&keyword=moord%2Blevenslang%2Binjectie%2Bhoger%2Bberoep&idx=1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/15/20221 hour, 4 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#49: Angst in Alkmaar

Eind 2004, begin 2005 gaan zes piepjonge jongens, van 15 tot en met 18 jaar, volledig willekeurige inwoners van Alkmaar te lijf met messen en honkbalknuppels. De jongens vallen de slachtoffers vaak van achteren aan, in parken en fietstunnels. De totale willekeur en de intensiteit van het geweld, houdt de stad in zijn greep: in theorie kan iedereen het volgende slachtoffer zijn. Officier van justitie Katja van Bijsterveldt leidde het onderzoek en vertelt over de zaak.De uitspraak in deze zaak lees je hier: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBALK:2005:AU0047&showbutton=true&keyword=14.810031-05Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/1/202251 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#48: Verdacht van miljoenenfraude met persoonsgebonden budgetten

In juni 2014 vinden er invallen plaats bij diverse Christelijke zorginstellingen in het land. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de instellingen zich schuldig gemaakt aan grootschalige fraude. Er zou zorg gedeclareerd zijn die niet is verleend. Advocaten Jaap Willem Roozemond en Arjan de Haan stonden een aantal verdachten bij en vertellen over de zaak.Meer informatie over deze zaak lees je hier terug:Eerste aanleg: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2018:2355Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2021:5474Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/24/202250 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#47: Mislukte uitbraakpoging met een helikopter

Een groep mannen wil in 2017 een crimineel uit de gevangenis in Roermond bevrijden met een gekaapte helikopter. Doordat de politie op de hoogte is van het plan, wordt de uitbraak verijdeld. Een van de verdachten wordt bijgestaan door advocaat Desiree de Jonge. Zij is te gast en vertelt over de zaak die in eerste aanleg heel anders verliep dan in hoger beroep. De uitspraak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2020:971Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/17/202259 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#46: Neergeschoten door de politie

Een 28-jarige man die even daarvoor hoogoplopende ruzie gehad heeft bij zijn ouderlijk huis wordt in augustus 2014 aangesproken door de politie. Wanneer hij zijn id-bewijs niet laat zien willen de agenten hem aanhouden. Er ontstaat een worsteling waarbij een van de politiemensen zijn vuurwapen trekt en schiet. De 28-jarige man wordt geraakt en opgepakt. Advocaat Ferre Dijkers stond hem bij en vertelt over de zaak.De uitspraak in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2016:7834Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/10/202242 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#45: Babbeltrucs bij bejaarde vrouwen

Een dame uit de regio Den Haag wordt in 2017 het slachtoffer van een babbeltruc. Nadat ze aangifte gedaan heeft, gaat er bij een rechercheur een lichtje branden. Hij herkent de werkwijze uit een eerdere zaak. Door zijn oplettendheid komt de politie een 39-jarige verdachte op het spoor die het gemunt heeft op oude vrouwtjes. Voormalig officier van justitie Marilyn Fikenscher leidde het onderzoek en vertelt over de zaak.De uitspraken uit deze zaak kun je hier teruglezen: Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHDHA:2019:949 Cassatie: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2021:240Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/3/202249 minutes
Episode Artwork

#44: Dodelijke val van het bordes bij de disco

In 2007 eindigt een stapavond in Etten Leur in een drama. Wanneer een groep vrienden een nachtclub verlaat, loopt een van hen tegen een 21-jarige man uit Breda op. Tien seconden later ligt de man zwaargewond onderaan het bordes. Hij overlijdt later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Advocaat Suzanne van Bunnik stond een van de verdachten bij en vertelt over deze zaak waarbij de rechtbank meer zag op de beschikbare camerabeelden dan het hof in hoger beroep.De uitspraken in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBBRE:2008:BG4389https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSHE:2010:BM9848Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/27/202249 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#43: Fatale drugsdeal

Twee mannen uit Rotterdam reizen op 16 augustus 2017 af naar Maastricht om daar een kilo cocaïne te kopen. In de woning waar de deal plaats vindt, gaat het helemaal mis. Er wordt geschreeuwd en er klinken knallen. Een 22-jarige kickbokser uit Maastricht wordt neergeschoten en overlijdt ter plekke. Een van de Rotterdammers heeft hem doodgeschoten. Advocaat Fébe Schoolderman stond deze man bij en vertelt over de zaak.De uitspraak in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2020:6509Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/20/202256 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#42: Familiedrama in Zutphen

Een 38- jarige Zutphenaar steekt in mei 2021 eerst zijn moeder en later ook zijn vader neer. De man kampt al langere tijd met psychische problemen en woont nog bij zijn ouders. Advocaat Liesbeth Aarts stond de man bij en vertelt over de zaak.Meer info over de uitspraak vind je hier: https://www.navigator.nl/document/id839234a43595454bb6d84200c3949402?anchor=id-8bbf1cbd-03fe-4a17-94bf-eca8d6a80026 https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2021:6961Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/13/202254 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#41: Heibel met een boze buurman eindigt in de rechtszaal

Een ouder echtpaar krijgt het in 2019 in Assendelft aan de stok met de buurman van een vriendin. Het blijft niet bij wat geschreeuw. Er wordt geduwd en getrokken en de vrouw valt op de grond. Daarna bedreigt de echtgenoot van de vrouw de buurman. De politie komt eraan te pas en aangiftes over en weer volgen. Uiteindelijk wordt alleen de echtgenoot vervolgd. Dat vind het oudere echtpaar niet eerlijk. Ze willen het OM dwingen tot vervolging. Advocaat Daniel Fontein stond hen bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/6/202240 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#40: Moord zonder lijk

In 2000 verdwijnt de 30-jarige Angelique van Leijenhorst uit Aalsmeer. Negen dagen na haar verdwijning van Angelique wordt haar man Paul van O. aangehouden als verdachte. Pas nadat hij veroordeeld is, wijst hij aan waar haar lichaam begraven lag. Advocaat Maurice Veldman stond Paul van O. bij en vertelt over de zaak.De uitspraken tijdens dit hele proces vind je hieronder terug. Eerste HR arrest https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2004:AN9195&showbutton=trueArrest hof Den Haag na eerste arrest HRhttps://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSGR:2004:AR3620Eerste vonnis https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2001:AD5311Eerste arrest hof Amsterdam na vonnis rechtbank Amsterdam https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2002:AE8413Laatste HR arrest https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2006:AU5471 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/29/202257 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#39: Beschuldigd door een leerling

In 2016 gaat een ROC uit het oosten van het land op werkweek in Portugal. Na de tweede avond beschuldigt een 18-jarige studente een van de leraren van aanranding. Strapleiter David Duijvelshoff stond de docent bij en vertelt over de zaak.Meer info over de uitspraak kun je hier lezen: https://jure.nl/ECLI:NL:RBOVE:2017:1115Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/22/202241 minutes
Episode Artwork

#38: De dochter die haar moeder probeerde dood te steken

De politie in Hilversum krijgt in januari 2020 melding van een steekpartij. Daarbij is een 76-jarige vrouw zwaargewond geraakt. De dochter van de vrouw heeft in verwarde toestand geprobeerd om haar om het leven te brengen. Advocaat Rafael Schreudering stond de dochter bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/15/202239 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#37: De dood van een ex-vriend

Na een melding van extreme geluidsoverlast betreedt de politie in januari 2019 een woning in Amsterdam Noord. Binnen ligt een man op zijn buik in de woonkamer. Hij is bewusteloos en heeft bloed op zijn gezicht. Hij zal later overlijden in het ziekenhuis. In een van de andere kamers ligt een man op bed. Het is de ex vriend van het slachtoffer. Hij wordt aangehouden als verdachte. Advocaat Peter Hermens staat de man bij en vertelt over de zaak.Meer informatie over de uitspraak lees je hier: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2021:7333Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/8/202241 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#36: Anti homogeweld of ordinaire vechtpartij?

Twee homoseksuele mannen hebben in 2017 een aanvaring met een groep jongeren. Bij de vechtpartij die volgt raakt een van de mannen een aantal tanden kwijt. De man zegt te zijn geslagen met een betonschaar. Daarnaast zou het gaan om anti-homo geweld. De zaak veroorzaakt landelijk veel beroering. Advocaat Gerald Roethof stond de minderjarige hoofdverdachte in de zaak bij en vertelt over de zaak.De uitspraak in deze zaak vind je hier terug: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Werkstraffen-voor-openlijke-geweldpleging-Mandelabrug-Arnhem.aspxhttps://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2018:1572Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/1/202243 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#35: De moordenaar van het meisje van Nulde

In 2009 werd Mike J. veroordeeld tot 12 jaar en TBS voor de moord op de 4-jarige Rowena Rikkers. De vondst van lichaamsdelen van 'Het meisje van Nulde', zoals ze aanvankelijk genoemd werd, bracht in 2001 een enorme schokgolf teweeg in Nederland. TBS-advocaat Niels van Wersch, stond Mike J. niet bij in de strafzaak maar is inmiddels wel al 13 jaar zijn raadsman. Hoe is het om een veroordeelde bij te staan in de nasleep van een strafzaak die nog altijd voor grote beroering zorgt?De uitspraak in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2019:3448Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/28/202258 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#34: Fataal fietsongeluk van een Indiase uitwisselingsstudente

Tijdens de introductieweek voor studenten in 2018 komt een uitwisselingsstudente uit India om het leven nadat ze is aangereden door een stadsbus. Op het moment van het ongeluk zat ze voor op de bagagedrager van de fiets van een jongen die ze kort daarvoor had leren kennen in een Amsterdamse discotheek. Het Openbaar Ministerie besluit om de 22-jarige jongen te vervolgen. Officier van Justitie Mara van den Berg is te gast en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/21/202246 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#33: Kans op kans

Een 21-jarige man raakt in augustus 2019 levensgevaarlijk gewond bij een steekpartij in Barneveld. Een 15-jarige jongen wordt opgepakt als verdachte en via het jeugdrecht vervolgd. Advocaat Feride Tosun stond hem bij en vertelt hoe haar jonge cliënt kans op kans kreeg om zijn leven met hulpverlening op de rit te krijgen, maar deze iedere keer verspeelde.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/202241 minutes
Episode Artwork

#32: Betaalde seks op vakantieparken.

In oktober 2016 start de politie een onderzoek naar twee Amsterdamse rappers. Samen met een vriend van hen zouden ze vrouwen dwingen tot prostitutie op vakantieparken door heel Nederland. Volgens de mannen werd er in de huisjes gewoon feest gevierd en gechilld. Advocaat Annemarie van der Velden stond een van de rappers bij en vertelt over de zaak.Meer informatie vind je via: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNNE:2018:472Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/7/202240 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#31: De Hofstadgroep

Filmmaker Theo van Gogh wordt op 2 november 2004 op gruwelijke wijze om het leven gebracht in Amsterdam door de geradicaliseerde moslim Mohammed B. In zijn woning blijken zogenaamde 'huiskamerbijeenkomsten' gehouden te zijn waar jonge moslims met elkaar spraken over de jihad. Volgens het Openbaar Ministerie hoorden de deelnemers van deze bijeenkomsten biij de zogenaamde 'hofstadgroep' en vormden zij een terroristisch netwerk. Een jarenlange vervolging van de verdachten volgde. Een van hen was Fahmi B., zijn advocaat Bart Nooitgedagt vertelt over de zaak.Meer informatie over deze zaak vind je hier: https://jure.nl/ECLI:NL:GHSGR:2008:BC4178 https://jure.nl/BK5172Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/30/20221 hour, 9 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#30: Aangevallen uit het niets

De 18-jarige Gerson F. pleegt in 2018 een gruwelijk misdrijf in Rotterdam. Wanneer een 21-jarige uitwisselingsstudente haar fiets bij haar woning parkeert valt hij haar aan. Aanvankelijk probeert hij haar te wurgen. Als dat niet lukt, verkracht hij haar. De studente raakt levensgevaarlijk gewond. Advocate Tina Šandrk stond Gerson F. bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/23/202245 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#29: Poging tot doodslag of een arbeidsongeval?

Een groep infra-werkers die in Beverwijk aan het werk is houdt begin 2019 een sneeuwballengevecht. Nadat een grijpmachine bekogeld is, maakt die een draaiende beweging. Een boomstam van een paar honderd kilo valt uit de grijper, op de voet van een van de sneeuwballengooiers. De man raakt blijvend invalide. De kraanmachinist wordt aangeklaagd voor poging tot doodslag. Advocaat Rosan Kocken stond hem bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/16/202247 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#28: De Zuilense jeugdbende

In het najaar van 2007 heeft een jeugdbende de Utrechtse wijk Zuilen in een houdgreep . De groep bestaat overwegend uit Marokkaanse jongeren tussen de 19 en 21 jaar en maakt zich schuldig aan gewelddadige overvallen, bedrijfsinbraken en pinpasroven. Strafpleiter Anis Boumanjal staat een van de hoofdverdachten bij en vertelt over de zaak.Je kunt de zaak teruglezen via: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBUTR:2009:BJ1320Hoger beroep: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2012:BW2230Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/9/202249 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#27: De ontvoering van een telg uit een Quote 500-familie.

Claudia Melchers, de 37-jarige dochter van een rijke industrieel wordt in 2005 op grove wijze door twee gewapende mannen ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Zuid. De kidnappers hebben een bizarre losgeld-eis: 300 kilo cocaïne. Na een paar dagen wordt het slachtoffer vrijgelaten. De eerste aanhoudingen volgen een paar dagen later. Een van de verdachten is Quentin W. Advocaat Robert Malewicz staat hem bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/202244 minutes, 1 second
Episode Artwork

#26: Een terroristische aanslag op Amsterdam CS

Een Afghaanse asielzoeker stak op 31 augustus 2018 twee Amerikaanse toeristen neer op het Amsterdamse Centraal Station. Kort na de steekpartij bleek dat de man terroristische motieven had. De Amsterdamse officier van justitie Hetty Hoekstra gaf leiding aan het onderzoek en vertelt over de zaak.De uitspraak in deze zaak kun je teruglezen via https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2019:7566De uitspraak van het hoger beroep lees je hier terug: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2020:3077Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/26/202245 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#25: De Valkenburgse zedenzaak

Bij een inval in een hotelkamer in Valkenburg trof de politie in 2014 een minderjarig meisje, haar loverboy en een van haar klanten aan. De man was niet de enige. Uiteindelijk verdacht het OM bijna 30 mannen ervan dat ze betaalde seks hadden met het meisje. Advocaat Bjorn Jegers stond een van de mannen bij en vertelt over de zaak. De uitspraak in deze zaak kun je teruglezen via https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2015:6531&showbutton=true&keyword=2015%3a6531Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/17/202239 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#24: De schietende zwarte Piet

In 2018 wordt er in Utrecht een poging gedaan om een 42-jarige man te liquideren. De schutter zou verkleed en geschminkt zijn geweest als Zwarte Piet. Nadat er camerabeelden zijn verspreid menen 5 politiemensen de schutter te herkennen. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Arne Kloosterman. Hij is te gast en vertelt over de zaak. De uitspraak in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2020:4338Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/10/202243 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#23: Zedendelict onder collega’s

In 2016 verricht een man seksuele handelingen met zijn vrouwelijke collega als zij, onder invloed van drank en drugs, knock out in haar bed ligt. Na zijn veroordeling tot 12 maanden cel wegens het verrichten van seksuele handelingen met een onmachtig persoon, neemt hij advocaat Wikke Monster in de arm. Zij vertelt hoe ze er voor zorgde dat de man zijn daad en de gevolgen daarvan onder ogen is gaan zien en welke gevolgen dat heeft gehad voor zijn strafzaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/3/202247 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#22: De ontknoping van een cold case uit 1995

In 2012 werd een Hilversumse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodslaan van Marcel Kretzer in 1995. Jarenlang had hij zijn mond gehouden over zijn rol bij de fatale mishandeling in het nachtleven. Advocaat Patrick van der Meij stond hem bij en vertelt over de zaak. De uitspraak van deze zaak kun je hier vinden: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2013:BZ8826Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/24/20221 hour, 5 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#21: De Rotterdamse martelzaak

'Verbijsterend sadisme', zo kwalificeerde het Openbaar Ministerie in 2018 een zaak die draaide om marteling, mishandeling, gijzeling en verkrachting van drie mannen die er door de daders van beschuldigd werden pedofiel te zijn. Advocaat Laurens Nooijen stond de vriendin van de hoofdverdachte bij en vertelt over de zaak. De uitspraak in deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2018:1389Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/17/202247 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#20: Mensenhandel in een doorsneewoning

Nadat een sekswerker vertelt dat er een minderjarig meisje werkt als prostituee, start het Openbaar Ministerie met een onderzoek. Uiteindelijk blijken vier vrouwen uitgebuit te worden als sekswerker in een illegaal bordeel. Officier van Justitie Lies Visser leidde het onderzoek en vertelt over de zaak. De uitspraak van deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2019:3263Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/10/202252 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#19: De moord op een cliënt

In 2011 werd een 22-jarige man in een parkje in Purmerend doodgeschoten. een vergissing zo bleek achteraf. Het slachtoffer was jarenlang de cliënt van advocaat Marije Jeltes. In deze aflevering vertelt ze over de speciale band tussen advocaat en cliënt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/3/202241 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#18: De burenruzie die beslecht werd met een hooivork

In het Gelderse plaatsje Wapenveld loopt een slepende burenruzie in 2018 volledig uit de hand. Een man wordt zes keer gestoken met een riek. Zijn buurman wordt veroordeeld tot 4 jaar cel. Yehudi Moskowicz stond hem bij in hoger beroep en vertelt hoe de zaak een opmerkelijke wending kreeg. De uitspraak van deze zaak kun je hier teruglezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2019:9441Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/27/202241 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#17: De vrouw die haar partner doodstak

Nadat een ruzie in een Haagse woning fysiek is geworden, grijpt een 30-jarige Poolse vrouw in februari 2019 naar een mes. Haar vriend wordt in zijn borst gestoken en komt te overlijden. De Bredase strafpleiter Jan Sneep stond de vrouw bij en praat over de emoties achter het gezegde: appelleren is riskeren. De uitspraak van deze zaak kun je hier terugvinden: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2020:12793 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/20/202245 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#16: Stomdronken een ongeluk veroorzaken maar toch onschuldig

34-jarige Willem uit het Gelderse Huissen veroorzaakte in 2019 een auto ongeluk. Hij had bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Dankzij een alerte medewerkster van slachtofferhulp kwam hij erachter dat hij leed aan een zeer zeldzame aandoening waarbij het lichaam zélf alcohol aanmaakt. Advocate Petra Breukink stond Willem bij toen hij voor de politierechter moest verschijnen wegens dronken rijden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/13/202242 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#15: Rellen op de kermis

In augustus 2015 breken er hevige rellen uit na afloop van de feestweek in Santpoort. Agenten worden bekogeld met straatstenen en flessen. Drie politiemensen raken gewond en één doet aangifte van poging tot doodslag. Advocate Zahra Boufadiss stond de 19-jarige man bij die door de politie werd beschouwd als de grote agressor.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/6/202240 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#14: Kater van een drugszaak

In 2006 startte het Openbaar Ministerie onder de codenaam TomPoes een onderzoek naar een Apeldoornse familie die verdacht werd van grootschalige drugshandel. Advocaat Sanne Schuurman stond een van de verdachten bij en vertelt hoe die zaak, door vormfouten van justitie, uitdraaide op een niet-ontvankelijkheidsverklaring.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/30/202137 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#13: Piepjonge pedojagers

Twee jongens van 16- en 18 jaar worden door de moeder van een van hen aangezet om een veroordeelde zedendelinquent aan te pakken. Bij de geweldsuitbarsting die volgt, slaan ze hun slachtoffer finaal in elkaar met honkbalknuppels. Advocaat Mark-Jan Bouwman stond een van de jongens bij en vertelt over deze gruwelijke zaak en het belang van jeugdstrafrecht.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/23/202143 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#12: De moeder die haar kind probeerde te vergiftigen

In mei 2016 probeerde een gevluchte vrouw uit Oeganda haar vierjarige zoontje te vergiftigen in een flat in Amsterdam Zuidoost. Advocate Veerle Hammerstein stond haar bij en praat over deze aangrijpende zaak die haar zelfs even deed twijfelen of ze wel het juiste vak had gekozen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/16/202141 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#11: De incestzaak in Oudenbosch

Op 17 maart 2008 wordt een gescheiden vader uit Oudenbosch van zijn bed gelicht door de politie. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van 3 van zijn 4 kinderen. Na een aantal intensieve verhoren geeft hij het misbruik toe. Onterecht, zo bleek naderhand. Advocaat Ivonne Leenhouwers stond hem bij en vertelt over de zaak. De uitspraak van deze zaak kun je hier terugvinden. https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBBRE:2009:BH4358 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/9/202138 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#10: De dubbele bijlmoord in Badhoevedorp

In 2008 sloeg een voormalig KLM-sterwardess haar man en haar 22-jarige dochter in hun slaap dood met een bijl. Advocaat Geertjan van Oosten stond haar bij. Hij betoogde dat de moorden niet alleen het gevolg van haar depressiviteit maar ook van het gebruik van antidepressiva. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/2/202136 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#9: Een valse bekentenis

Een studente bekende bij de politie dat ze een vrouw had mishandeld in een Amsterdamse nachtkroeg. Die verklaring bleek echter vals. Hij bleek te zijn afgelegd onder grote druk van de politie. Advocaat Bart Swier stond de studente bij en praat over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/25/202151 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trailer Napleiten

Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/18/20211 minute, 43 seconds
Episode Artwork

#8: Haagse steker Malek F.

Op bevrijdingsdag 2018 stak de Syrische asielzoeker Malek F. uit het niets drie mensen neer in Den Haag. De strafzaak die volgde draaide voor een belangrijk deel om de vraag of Malek F. een terrorist was of een doorgedraaide man met ernstige psychische problemen. TBS-advocaat Job Knoester stond hem bij en vertelt over de zaak.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/18/202149 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#7: Vergeving voor een moordenaar

In 2006 werd de 51-jarige sociaal werker Marinus Ooms bij een roofmoord in het Friese Haulerwijk om het leven gebracht. Advocaat Nancy Dekens stond in hoger beroep een van de mannen bij die werd veroordeeld voor zijn rol bij de moord. Tot op de dag van vandaag is ze er van overtuigd dat haar cliënt echt spijt had van zijn daad. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/11/202140 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#6: De gijzeling van een Canadees feestbeest

In juni 2013 meldt een Canadese toerist zich bij de Amsterdamse politie. Hij verklaart dat hij na het uitgaan met twee mannen naar een woning is gegaan, en vervolgens bijna twee weken in een kast opgesloten heeft gezeten. In de zaak worden een aantal verdachten opgepakt op verdenking van ontvoering en mishandeling. Een van hen wordt bijgestaan door strafpleiter Johan Mühren.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/4/202143 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#5: Gezinsvoogd in de verdachtenbank na dood Savanna (3)

De 3- jarige peuter Savanna uit Alphen aan de Rijn werd in 2004 om het leven gebracht door haar moeder. Twee jaar later besloot het Openbaar Ministerie de gezinsvoogd die verantwoordelijk was voor de hulpverlening aan het gezin te vervolgen voor dood door schuld. Advocaat Brigitte Roodveldt stond haar bij.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/28/202134 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#4: De wraakvader

Mario Haazen uit Helmond ging in 2017 de boeken in als 'de wraakvader' nadat hij een TBS’er in elkaar sloeg die het had aangelegd met zijn dochter. Haazen werd bijgestaan door advocaat Jan Hein Kuijpers, die nog altijd begrip op kan brengen voor de geweldsuitbarsting van zijn cliënt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/23/202131 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#3: Gifmoordenares Ada S.

Gifmoordenares Ada S vergiftigde twee mannen met wie ze een relatie had. Een derde man wist een moordpoging ternauwernood te overleven. In 2012 werd Ada S. opgepakt. Ze hield vol onschuldig te zijn. Zelfs haar advocaat Ayse Çimen vond dat moeilijk te geloven.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/21/202138 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#2: Schotse voetbalfans vernielen Amsterdam

Voetbaladvocaat Christian Visser stond in 2013 een groep Celtic supporters bij. Op het eerste gezicht waren het Schotse  voetbalhooligans die gereld hadden op de Dam in Amsterdam, maar klopte dat beeld wel?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/19/202141 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#1: De moord op miljonairsdochter Sandra Hazeleger

Waarom moest miljonairsdochter Sandra Hazeleger dood? Voor die vraag zag de Utrechtse strafpleiter Willem Jan Ausma zich gesteld toen hij in 2011 Bob H. ging bijstaan, de partner van Sandra. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/19/202144 minutes, 23 seconds