Winamp Logo
#MYYNTIPODI Cover
#MYYNTIPODI Profile

#MYYNTIPODI

Finnish, Finance, 3 seasons, 78 episodes, 2 days, 17 hours, 22 minutes
About
#MYYNTIPODI on podcast, jossa myyntivalmentajat Kert Kenner ja Sani Leino syventyvät monipuolisesti myyntityön kiinnostavaan ja alati muuttuvaan maailmaan. Podcastin tavoitteena on tarjota uusia oivalluksia ja alleviivata myynnin muuttumattomia totuuksia yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. #MYYNTIPODI on podcast mistä saat konkreettisia oppeja ja oivalluksia myyntitulostesi parantamiseksi. Podcastin tavoitteena on haastaa pölyyntyneitä myyntimalleja ja päivittää kaikkien kuuntelijoiden myyntitaidot 2020-luvun tasolle. Tervetuloa mukaan linjoille modernin myynnin maailmaan!
Episode Artwork

#77 - Vaikuttavan myyjän anatomia feat. Antti Kiukas

Tässä #Myyntipodin vierasjaksossa myyntivalmentaja Sani Leino sai vieraakseen Hasan-ryhmän kaupallisen johtajan, Antti Kiukkaan. Jaksossa keskustellaan asioista ja attribuuteista, mitkä tekevät myyjästä vaikuttavan? Jaksossa pohditaan mm kysymyksiä kuten: Mikä on riittävä perehtymisen taso ja milloin taustatyöt saattavat mennä yli, heikentäen vaikuttavuutta? Miksi myyjän kannattaisi olla välillä löllykkä? Millainen rooli äänenkäytöllä ja verbaliikalla on? Millä keinoin myyjä voi rikkoa jäätä ja poistaa painetta ja jännitettä asiakaskeskusteluissa? Voiko tilannetaitoa harjoittaa? Hyvien käytöstapojen ja auttavan asenteen merkitys Huoneen tilan ja tunnelman huomiointi Erilaisten päätöstentekijöiden ja osallistujien huomiointi Luovuuden merkitys ja määritelmä myynnissä Usko omaan yritykseen ja tarjoomaan Lämpimästi tervetuloa linjoille! Shownotes: Ketonen ja Myllyrinne, Firman mullistaja -sketsi: https://www.youtube.com/watch?v=HDls8Raz0c8
6/9/20241 hour, 7 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#76 - "It takes two to tango." - Toiveita myyjiltä asiakkaille

Tässä #Myyntipodijaksossa myyntivalmentajat Sani & Kert keskustelevat kiinnostavasta käänteisestä teemasta, kun agendalle otetaankin myyjien toiveet ja huomiot asiakkaille. Onnistuneessa myynnissä ja ostamisessa tarvitaan ammattimaista otetta molemmilta osapuolilta, joten tässä jaksossa keskitytään toiveisiin ja huomioihin, mitä myyjät toivovat odottavat asiakkailta, jotta onnistuvat hyvin. Agenda: It takes two to tango - mitä yleisiä huomioita asiakkaiden tulisi huomioida myyjien kohtaamisessa Mitä toivomme myyjinä sinulta kun kontaktoimme sinua? Mitä toivomme myyjinä sinulta kun tapaamme sinut Mitä toivomme myyjinä sinulta kun tarjoamme sinulle? Mitä toivomme myyjinä kun asiakassuhde on alkanut? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
5/26/20241 hour, 7 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#75 - Tunteet myyntityössä feat. Camilla Tuominen

Tässä #Myyntipodi jaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner saa vieraakseen suositun tunnekouluttajan ja tietokirjailijan Camilla Tuomisen. Camilla on palkittu puhuja ja väitöskirjatutkija työelämän tunteista. Hänet valittiin vuoden puhujaksi 2022 ja 2021 sekä vuoden business-vaikuttajaksi 2019. Jaksossa keskustellaan tunteiden merkityksestä ja johtamisesta. Myynnin kehittämisessä ja johtamisessa usein suurin fokus menee prosessien ja konseptien kehittämiseen. Samalla tunteiden johtaminen jää vähemmälle. Tässä jaksossa paneudutaan siihen miten tunteiden johtamisen kautta luodaan myyntiorganisaatiosta ylivoimainen ja samalla yrityksellesi aito kilpailuetu. Jakson agenda: • Mitä tarkoittaa tunteiden johtaminen? • Miten johtaa omia tunteita myyjänä? • Miten sietää pettymyksen tunnetta? • Miten monistaa onnistumisen tunnetta? • Miten poistaa tunteena kateus? • Miten voisimme tiimissämme ja työyhteisössämme ymmärtää paremmin toistemme tunteita? • Miten vaikuttaa myyjänä asiakkaan tunteisiin? Tervetuloa lämpimästi tunnerikkaan jakson pariin!
4/28/20241 hour, 20 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#74 - Sales Enablement - feat. Lauri Ruhala

Tässä myyntipodijaksossa modernin myynnin valmentaja Sani Leino sai vieraakseen Salesframen toimitusjohtaja Lauri Ruhalan. Lauri tunnetaan yhtenä Sales Enablement teeman pioneerina Suomessa ja siksi olikin luonnollista sukeltaa tämän tulikuuman teeman kimppuun nimenomaan Laurin kanssa. Keskustelussa avattiin Sales Enablement teeman hyötyjä ja haasteita ja nostettiin esiin mitä ja miten organisaatioiden tulisi muuttaa, jotta teema istuu organisaatioon ilman kitkaa ja kiukuttelua. Agendalla mm. - Laurin tarina - miten jatkuva maisemanvaihto on valmistanut Lauria myyjäksi jo ennen myyjäuraa? - MIten Lauri sai kimmokkeen Sales Enablement teemaan ja päätyi mukaan Salesframeen? - Mitä Sales Enablement itseasiassa on ja miksi kiinnostus teemaa kohtaa on noussut erityisesti nyt? - Mihin myynnin haasteisiin teemalla pyritään vastaamaan? - Koetaanko organisaation myynnissä vastarintaa Sales Enablementia kohtaan? - Ovatko yhtiöt valmiita investoimaan Sales Enablementiin, sekä rahallisesti, että resurssien puitteissa? - Millaisia muutoksia ajatusmaailmallisesti ja uudelleenorganisoinnin suhteen täytyy tehdä, jotta Sales Enablement saadaan onnistuneesti tuotua organisaatioon? - Miten innostaa organisaation eri osaajia osallistumaan mukaan Sales Enablement teeman pariin? - Miten kotimainen ja kansainvälinen kenttä eroavat toisistaan Sales Enablementin toteuttamisen suhteen? - Treenaamisen kulttuuri vs. Luomumyynti? - Miten Laurin määrittelemä "Lupa häslätä" voi aidosti parantaa henkilökohtaista ja aitoa vuorovaikutusta? - Kollegoiden kesken sprraamisen hyödyt myyntiin - Miten varmistaa, että huomioimme edelleen toisemme ihmisinä, emmekä noudata liikaa pelikirjoja ja käsikirjoituksia? - Laurin spontaanit myyntivinkit myyjille vuodelle 2024? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
4/14/202452 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#73 - Ajatusjohtajuus myynnin vauhdittajana - feat. Laura Pääkkönen

Tässä #Myyntipodin vierasjaksossa modernin myynnin valmentaja Sani Leino sai vieraakseen Bonfire Agencyn toimitusjohtajan Laura Pääkkösen. Bonfire Agency on Suomen ensimmäinen B2B-vaikuttajamarkkinointitoimisto, joka auttaa B2B-asiakkaita sekä bisnesvaikuttajia ottamaan ajatusjohtajuuden omalla toimialallaan.  Ennen Bonfiren perustamista Laura ehti työskennellä vuosia erilaisissa B2B-myynnin ja markkinoinnin tehtävissä eri yrityksissä, jonka lisäksi Laura on valmentanut tuhansia asiantuntijoita ja myyjiä tulokselliseen asiantuntijabrändäyksen hyödyntämiseen ja tullut tunnetuksi myös Suomen ensimmäisen Social Selling –tietokirjan kirjoittajana. Tässä podcastissä Laura ja Sani keskustelevat ajatusjohtajuuden eri hyödyistä ja haasteista, jonka lisäksi ystävykset palaavat social sellingin alkuvuosiin ja yhteiseen tekemiseen tämän aiheen tiimoilta. Agendalla mm. Millainen tausta Lauralla on myynnin ja markkinoinnin tehtävissä ennen Bonfiren perustamista? Lauran ja Sanin yhteinen tausta kollegoina Social Selling teeman ympärillä Mistä puhumme kun puhumme ajatusjohtajuudesta? Miten ajatusjohtajuus näkyy viivan alla, vai näkyykö - eli millaisia liiketoimintahyötyjä ajatusjohtajuudella voidaan saavuttaa? Hiljaisuuden hintalappu - millaisia riskejä liittyy passiivisuuteen, jos kilpailijat päätävätkin ottaa enemmän ilmatilaa haltuun alalla? Voiko ajatusjohtajuutta ulkoistaa? Millainen vastuu on organisaatioilla ja yksilöillä itsellään ja missä asioissa kannattaa hyödyntää kumppaneita? Mitkä ovat tyypillisimmät haasteet mitä johtajat, asiantuntijat ja myyjät kokevat ammatillisen aktivoitumisen saralla? Yhä useampi ymmärtää hyödyt oman aihepiirin tunnistetulle asiantuntijuudelle, mutta kiire ja sisältä kumpuava kritiikki pitää mikin mutella - mikä neuvoksi? Mitä jos ei ole luonteeltaan lainkaan avoimeen verkkovaikuttamiseen taipuvainen, mutta haluaa aidosti aktivoitua miten ottaa ensimmäisiä askelia? Lämpimästi tervetuloa linjoille! --- Shownotes Podcastissä keskusteltiin lisäksi mm. seuraavista tutkimuksista ja raporteista: Heltti ja Filosofian akatemia - Ajatustyön suunta -julkaisusarjan osa I: Ajattelen joskus salaa https://heltti.fi/lataa/ajatustyon-suunta-julkaisusarjan-osa-1/ Edelman and LinkedIn - B2B Thought Leadership Impact Report https://www.edelman.com/expertise/Business-Marketing/2024-b2b-thought-leadership-report#download
4/2/20241 hour, 14 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#72 - MIKSI? Myynnin maailmassa

Tässä #Myyntipodi jaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner puhuu MIKSI? kysymyksen merkityksestä ja tärkeydestä. Inspiraationa tälle jaksolle toimi puhtaasti se, että myynnin kehittämisessä keskustelaan liian vähän miksi -kysymyksen ympärillä. Kaikki fokus menee usein kenelle, mitä ja miten -kysymyksiin. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, mutta aina kuitenkin kannattaa aloittaa kysymyksestä miksi? Vain sitä kautta voidaan luoda yrityksen menestymiselle kivijalka ja perusta mitä on vaikeaa kopioida. Kert on konseptoinut ja kehittänyt tähän 6 x Miksi -mallin, joka jaksossa avataan. Mallia on helppo soveltaa ja hyödyntää jokaisen kuulijan oman myynnin ja liiketoiminnan kehittämisessä. Jakson agendalla muun muassa: • Miksi? kysymyksen merkitys • Olemassa olon tarkoitus – miksi olemme olemassa? • Kilpailuedut – miksi olemme parhaita? • Arvon myynti – miksi ratkaisumme kannattaa valita? • Ymmärrys vahvuuksista – miksi asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja uskollisia? • Identiteetti ja diversiteetti – miksi myynti ja työntekijämme ovat arvokkaita? • Uudistumiskyky – miksi meidän pitää uudistua? Lämpimästi tervetuloa linjoille miksi kysymyksen äärelle!
3/17/202432 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#71 - Teknologiat ja inhimillinen pääoma Feat. Perttu Pölönen

Tässä #Myyntipodi vieras-jaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner saa vieraakseen suositun puhujan, tietokirjailijan ja futuristin Perttu Pölösen. Perttu on tunnettu kirjoistaan 'Tulevaisuuden lukujärjestys', 'Tulevaisuuden identiteetit' ja 'Saisinko huomiosi?' Hän on opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Singulariteetti-yliopistossa Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja tullut valituksi 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin joukkoon. Keskustelemme jaksossa Pertun kanssa teknologioiden, sosiaalisen median ja tekoälyn merkityksestä ja roolista yhteiskunnassamme. Ovatko teknologiat tulevaisuudessa mahdollisuus vai uhka ihmisyydelle? Jaksossa paneudutaan myös siihen, miten menestyä tulevaisuuden myynnissä. Minkälainen rooli menestymisessä on erilaisten teknologioiden hyödyntämisellä? Minkälainen rooli ja merkitys taas inhmillisellä pääomalla ja sen kehittämisellä? Jakson agenda: • Voiko nykypäivän myynnissä menestyä ilman teknologioita, tekoälyä ja sosiaalista mediaa? • Mikä on sopiva määrä sosiaalista mediaa? Missä menee raja? • Voimmeko me ihmisinä miten vaikuttaa teknologiajättien valta-asemaan? • Mitkä taidot ja piirteet tulevaisuuden huippumyyjässä ovat tärkeitä? • Mitkä ovat myynnissä asiat mitä tulevaisuudessa vahvistaa? Mitä kannattaa välttää? • Mikä on ihmisyyden ja inhimillisen pääoman merkitys tulevaisuudessa? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
3/3/20241 hour, 3 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#70 - Itsetuntemus myynnissä - tunnista kyvykkyytesi suhteessa tarvittavaan tehtävään

Tässä #Myyntipodi n monologijaksossa myyntivalmentaja Sani Leino keskustelee itsetuntemuksen merkityksestä myynnissä. Valitettavan usein monen ammattilaisen pinnan alla kytevät myynnilliset vahvuudet eivät pääse täyteen potentiaaliinsa, johtuen joko vääränlaisesta myyntiroolista suhteessa omiin kyvykkyyksiin tai henkilön omasta kyvyttömyydestä tunnistaa omia vahvuuksia ja kehityskohteita. Sama haaste saattaa tulla mikäli organisaatiossa ei tunnisteta erilaisten ihmisten vahvuuksia ja siten ihmiset ohjataan tekemään sellaisia osa-alueita myynnissä, mitkä eivät innosta tai tue lainkaan henkilön omia osaamisalueita tai kiinnostuksen kohteita. Tässä jaksossa asettaudutaankin peilin eteen ja tutustutaan tarkemmin itsetuntemuksen merkitykseen myynnillisessä menestyksessä. Agendalla mm. Miksi itsetuntemuksen merkitys on niin keskeistä pitkäkestoisen ja menestyksekkään myyntiuran kannalta? Kuluttajamyynnin ja yritysmyynnin keskeiset erot Lähdetkö työviikkoosi huokaillen vai täynnä energiaa? Haastajamyyjä, Yksinäinen susi, vai Suhteiden rakentaja - Erilaiset myyjätyypit esittelyssä (The Challenger Sale) Minkälaisia kyvykkyyksiä vaaditaan, mikäli myyjä toimii kompleksissa myyntiympäristössä? Miten tunnistaa millaisia myyjätyyppejä eri positioissa todellisuudessa tarvitaan? Mitä jos omaankin huomaamattani huippumyyjän ominaisuudet? Lämpimästi tervetuloa linjoille itsetuntemuksen äärelle!
2/18/202441 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#69 Rakastan myyntiä / Vihaan myyntiä

#Myyntipodi n kauden ensimmäisessä jaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat myynnin tunnemaailmasta. Miksi jotkut kokevat myynnin innostavana & inspiroivana ja toiset taas lannistavana ja ahdistavana ammattina? Tässä jaksossa keskustellaan myynnin aiheuttavista tunnereaktioista ja myös millaisia tunnetaitoja myyjillä tulee olla ammatissaan. Millaisia tunteita myyjien tulee kyetä käsittelemään myynnissä? Entä millaisia asenne ja tunnemaailman asioita johtajat korostavat keskeisimmiksi myyjillä? Agendalla mm. - Miltä sanan myynti ensipuraisu maistuu suussa? - Miksi myynti herättää niin erilaisia tunteita eri ihmisillä? - Torjutuksi tulemisen tunne - torjutaanko ihminen vai asia? - Miten myyjien tulisi käsitellä lajiin kuuluvaa epävarmuutta? - Millaisia eri tunteita myyjien tulisi pystyä käsittelemään? - Miten eri yksilöt suhtautuvat tavoitteisiin, nähdäänkö myynti matkana kohti onnistuimisia vai kohti vääjäämättömiä pettymyksiä? - Poisoppimisen ja uudistumisen aiheuttamat tunnemyrskyt - Itsetuntemuksen ja itsetunnon merkitys myynnissä - Mitkä tunnetaidot nousevat kaikista keskeisimmäksi myynnissä? Lämpimästi tervetuloa linjoille ja uuden kauden pariin!
2/4/20241 hour, 2 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#68 Myyntibattle: Ihmisäly vs. Tekoäly

Vuoden 2023 viimeisessä jaksossa modernin myynnin valmentajat Sani Leino ja Kert Kenner reflektoivat kulunutta vuotta myynnin kehittämisen näkökulmasta ja alleviivaavat tulevia trendejä omien näkemystensä kautta. Jaksossa on kuitenkin mukana yllätysvieras, kun konkarit päättivät haastaa myyntibattleen rajattomilla tiedoilla ja taidoilla varustetun tekoälyn. Näin ollen sinä kuulijana saat itse päättää kummalta taholta tulee kirkkaampia näkemyksiä myynnin kehittämiseen. Ihmiskonsulteilta vai ChatGPT 4:ltä, jolla on pääsy maailman parhaimpiin lähteisiin? Agendalla kolme kysymystä, vastakkain aito äly ja tekoäly: 1. Mitkä ovat olleet kolme keskeisintä onnistumistekijää kuluvana vuonna 2023 menestyvissä kotimaisissa yrityksissä, myynnin kehittämisen saralla? 2. Mitkä ovat olleet kolme keskeisintä haastetta mitä kotimaiset yritykset ovat kohdanneet myynnin saralla? 3. Mitä tulevia myynnin trendejä nostaisit kaikista keskeisimmiksi, mihin yritysten tulisi keskittyä vuonna 2024 kasvattaakseen voimakkaasti myynnin tuloksia? Lämpimästi tervetuloa kuulemaan näkemyksiä myynnin kehittämisen tilasta ja tietty tuomariksi kumpi voittaa, ihminen vs. Kone.
12/24/202347 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#67 Kontaktointi monikanavaisesti – kylmästä lämpimään

Tässä monologijaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner käy läpi uusien asiakkaiden kontaktoinnin onnistumisen avaintekijöitä ja toimintamalleja. Ei turhaan sanota, että kylmäkontaktointi on myynnin haastavin vaihe. Haastavuus johtuu siitä, että vaiheessa usein myyjä saa määrällisesti eniten kieltäytymisiä. Kylmäkontaktoinnissa on kuitenkin selkeitä toimintamalleja ja onnistumistekijöitä, joista kunkin kontaktin voi siirtää enemmän kylmästä lämpimämmäksi. Jakson sisältönä muun muassa: • Johdanto kylmäkontaktointiin • Monikanavaisuuden merkitys uusien asiakkaiden kontaktoinnissa • Eri kanavien erityispiirteet - plussat ja miinukset • Kontaktointi puhelimitse – kylmäsoitot eivät ole kuolleita, vaan näkemyksetön myynti on! • Kontaktointi sähköpostitse – ketjuutuksen kautta onnistumiseen! • Kontaktointi sosiaalisen median kautta – keskity suhteeseen, älä pelkästään kauppaan! Tervetuloa lämpimästi linjoille!
12/10/202355 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#66 Myynnin tärkein taito - S.M.I.L.E.

Tässä monologijaksossa myyntivalmentaja Sani Leino käy läpi yksinkertaisesti myynnin ja myyjän tärkeimmän taidon, eli priorisoinnin ja ajankäytön taitoa. Tuoreimmat tutkimukset osoittavat valitettavasti entisestään surullisempaa trendiä myyjien ajankäytössä. Viimeisin Salesforcen "State of Sales" tutkimus 2022 kertoi, että enää 28% myyjien ajankäytöstä suuntautuu "aitoihin myyntitehtäviin" ja loppuosa on vain valmistelevaa, taustoittavaa ja erilaisia myynnin tukitehtäviä. Mikä siis neuvoksi, jolla myyjät onnistuisivat paremmin priorisoimaan aikaansa oikeasti tuottaviin asioihin? Jaksossa Sani käy läpi erilaisia priorisoinnin ja ajanhallinnan työkaluja. Jakson agendalla mm. - Nostot tuoreimmasta Salesforcen State of Sales -tutkimuksesta - S.M.I.L.E. - kyse on muustakin kuin vain myyjien ajanhallinnasta - Turinoista työkaluihin, esittelyssä: - Eisenhowerin matriisi, Action Priority Matrix, 1-3-5 sääntö, Pomodoro + Sanin oma "dollaritunnit" - Miten teknologia ja tekoäly tukee teemassa? Tervetuloa linjoille! Shownotes: - Salesforce - State of Sales tutkimus: https://www.salesforce.com/form/conf/sales/state-of-sales/ - Pomodoro timer: https://pomofocus.io/
11/26/202341 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#65 - Mitä ihmettä markkinoija tekee?! feat. Santtu Kottila

Kuuluuko markkinoijan tehdä myyntiä? Entä myyjän markkinointia? Tämänkertaisessa #Myyntipodissa modernin myynnin valmentaja Kert Kenner saa vieraakseen Leadoo Marketing Technologies Oy:n Santtu Kottilan. Modernissa myynnissä on elinehto, että markkinointi ja myynti kulkevat käsi kädessä. Valitettavan usein tämä ei kuitenkaan täysin näy arjessa. Usein yksi syy siihen on se, ettei kumpikaan osapuoli täysin edes ymmärrä mitä toinen tekee. Jaksossa keskustelemme myös laajemmin siitä mitä oikeasti pitää arjessa tapahtua, että markkinointi ja myynti nivoutuvat yhteen. Agendalla muun muassa: Miksi myynnin olisi syytä ymmärtää markkinoijan arkea? Miksi markkinoijan olisi syytä ymmärtää myynnin arkea? Mikä on markkinoinnin perustehtävä ja missio? Mitä yleensä myynti ymmärtää siinä väärin tai oikein? Miten edistää markkinoinnin ja myynnin yhteispeliä niin kuin ihan oikeasti arjessa? Mistä markkinoijan työviikko yleensä koostuu? Mitkä ovat keskeiset asiat mitä markkinoija haluaa myynnin ymmärtävän omasta arjestaan? Kiteytys markkinoinnin ja myynnin yhteispelin tärkeistä elementeistä Lämpimästi tervetuloa linjoille!
11/12/20231 hour, 2 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#64 - Kasvuhakkerointi feat. Mari Luukkainen

Kasvuhakkerointi - miten lätkämailakasvua aidosti luodaan? Tämänkertaisessa #Myyntipodi ssa modernin myynnin valmentaja Sani Leino sai vieraakseen Kasvuhakkeroinnin pioneerin, Mari Luukkaisen. Mari Luukkainen on tulospohjaisen markkinoinnin ja sitä kautta kasvuhakkeroinnin itseoppinut pioneeri, joka on 10 vuoden kumppanuusmarkkinointiuran jälkeen muutaman konsulttivuoden jälkeen löytänyt paikkansa käytännönläheiselle ja nopealle testaamiselle suopeasta ympäristöstä kansainvälisten startup-yritysten parista. Marin startup-uralle mahtuu useita kasvuyrityksiä, kuten Yousician, Venuu, Paxful ja Dealdash ja viimeisimpänä kotisiivouspalvelu Freskan skaalaaminen 700 tuhannesta 13 miljoonaan kahdessa vuodessa. Työn tarjoaminen lähes 800 ihmiselle oli samalla kokemus lätkämailakasvun lisäksi myös kulttuurista ja dedikoidun kasvujohtajan merkityksestä. Lopetettuaan operatiivisen roolin Freskassa Mari on pyrkinyt etsimään sopivia olosuhteita oppien monistamiseen toimimalla Head of Marketingina alkuvaiheen startup-yrityksiiä rahoittavassa Icebreaker.vc:ssä, sekä advisorina ja coachina Truly Agency -kasvutoimistossa ja Kiuas Acceleratorissa. Podcastissä keskustelllaan paitsi kasvuhakkeroinnista, mutta myös myynnistä kansainvälisessä ympäristössä. Tämä podcast tarjoaa todella laajan perspektiivin miten jokainen voi ottaa kasvuhakkeroinnin metodeita käyttöön organisaatioissaan. Agendalla: Marin pimeä historia 90-luvun nettimaailmassa Mitä yhteistä on miljoonamyynnillä ja tiramisuresepteillä? Miten Mari näkee kasvuhakkeroinnin? - Onko kasvuhakkerointi vain digitaalista tekemistä? Miten Freskan liikevaihdon lätkämailakasvu aidosti luotiin? Kasvuhakkeroi tai kuole kirjan tärkeimmät teesit? Kasvuhakkeroinnin framework - avattuna käytännössä Miksi monet myyjät tekevät typeriä asioita, vaikka tosiasiassa tietävät, että toiminta ei tuota haluttua lopputulosta? Miksi diversitetti on aidosti tärkeää myyntiorganisaatioissa? Mitä vinkkejä Mari antaisi myyjille, jotka lähestyvät päätöksentekijöitä? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
10/29/20231 hour, 37 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#63 - Väkevä myyntielämä feat. Joni Jaakkola

Tämänkertaisessa jaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner saa vieraakseen hyvinvointialan moniottelijan Joni Jaakkolan. Joni tunnetaan erityisesti kirjastaan ja podcastistaan Väkevä elämä ja hän on erittäin suosittu puhuja treenin, ravinnon ja elämäntapamuutosten hallinnassa. Joni toimii samalla yrittäjänä perustamassaan Optimal Performance Center valmennuskeskuksessa. Jakson agendalla muun muassa: • Henkilökohtaisen hyvinvoinnin merkitys ja sen korrelaatio myyntituloksiin • Miksi me ihmiset ei tehdä niitä asioita, jotka kaikki tiedetään, että olisivat meille hyväksi? • Juurisyyt terveelliselle elämälle - Miten motivoida itsensä liikkeelle? • Minkälainen on huippumyyjän ruokavalio ja treeniohjelma? • Loppukiteytykset väkevän myyntielämän haltuunottoon Tervetuloa lämpimästi linjoille!
10/15/20231 hour, 4 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#62 Myyntikenttänä maailma - feat. Tomi Kaukinen

Tämänkertaisessa #Myyntipodi ssa myyntivalmentaja Sani Leino saa vieraaksi sarjayrittäjän ja suositun puhujan Tomi Kaukisen. Tomi tunnetaan varmaankin parhaiten inspiroivista yrittäjyystarinoista ja erityisesti avoimesta keskustelusta vakavasta loppuunpalamisesta. Tällä kerralla emme kuitenkaan keskustele burnoutista, vaan Tomin taustoista ja kokemuksista kansainvälisellä myynti ja startup-kentällä. Tänään puhumme niistä kokemuksista ja teemoista, minkä parissa Tomi on työskennellyt viimeisen vuosikymmenen, eli kansainvälisestä myynnistä. Tomi on ollut kasvattamassa useita startup yrityksiä ja mennyt tiimeineen maailman johtavien brändien palaveripöytiin.Miltä tuntuu myydä maailman isoimmille brändeille kuten FC Barcelonalle?Mitä kotimaiset myyjät voisivat oppia kansainvälisiltä startupeilta?Jakso on paitsi inspiroiva katsaus Tomin uratarinaan, myös täynnä sellaisia yksittäisiä kultanugetteja, joista kannattaa ottaa koppii myyjänä ja johtajana! Mitä huomioita Tomille on jäänyt takataskuun kun hän on ollut viemässä omia yrityksiä kansainvälisille markkinoille ja mitä vinkkejä Tomi nostaisi myyjille ja yrittäjille? - Tomin taustastoori - metrosiivoojasta menestykseen. Moni saattaa tunnistaa Tomin dokumentaristina, palkittuna puhujana ja LicencetoFail yrityksen yrittäjänä, mutta mitä olet tehnyt ennen kuin päädyit nykyiseen uratilanteeseen?Jakson agendalla mm.🌎 Tomin taustastoori - metrosiivoojasta menestykseen.Moni saattaa tunnistaa Tomin dokumentaristina, palkittuna puhujana ja LicencetoFail yrityksen yrittäjänä, mutta mitä olet tehnyt ennen kuin päädyit nykyiseen uratilanteeseen?🌎 Minkälaiset tekijät saattavat rajoittaa myyjien menestymistä kun haetaan isoja targetoituja asiakkuuksia?🌎 Murcia vs. Muonio - Mitkä tekijät vaikuttivat siihen, että Tomi päätti kumppaneineen mennä suoraan maailmalle Muonion sijasta?🌎 Hissipuheen merkitys myynnissä - onko hissipuhe vain viihdettä Leijonan luolassa, vai millainen merkitys hyvällä hissipuheella on kansainvälisessä myynnissä?🌎 "You only have one shot." - Miten maksimoida menestymisen todennäköisyys kun edessäsi on se yksi iso mahdollisuus, joka saattaa tulla eteesi vain kerran kymmenessä vuodessa?🌎 Asiakaskeskeinen ketterä kehitys - miten varmistaa, että organisaatioina olemme aidosti korva kiinni kentällä, emmekä jätä tärkeitä asiakasinformaatioita hyödyntämättä?🌎 Myynti isoille kansainvälisille yrityksille - miten ottaa mahdolliset ostoprosessin ongelmat ja haasteet esille etupainotteisesti ja varmistaa, että myyntisykli lyhenee? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
10/1/20231 hour, 8 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#61 - Asiakkuuksien johtaminen

Tässä #Myyntipodin monologijaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner käy läpi asiakkuuksien johtamisen merkitystä ja asiakassuhteiden hoitamiseen liittyviä erilaisia hoitomalleja ja johtamisen toimintatapoja. Kert neuvoo miten asiakkuuksien johtamisesta saadaan aidosti yrityksellesi kilpailuetu! Agendalla mm. • Asiakkuuksien johtamisen merkitys ja tavoitteet • Miten sinä voisit olla aikasi Joe Girard? • Asiakkaiden segmentointi ja asiakasportfolion rakentaminen • Erilaiset hoitomallit eri asiakassegmentteihin • Asiakassuhteen kyspsyystasot ja niiden arviointi • Customer Flywheel asiakaskohtaisen hoitamisen strategian ja suunnitelman rakentamiseen Lämpimästi tervetuloa linjoille asiakkuuksien johtamisen maailmaan!
9/17/202349 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#60 Menestyvän myyjän mentaalimaailma

Tässä #Myyntipodin monologijaksossa myyntivalmentaja Sani Leino käy läpi mentaalimaailman merkitystä myynnillisessä menestyksessä. Sani avaa jakson alussa mielenkiintoista tuoretta tutkimusta, jossa osoitettiin, että geeneillä olisi vahva korrelaatio myynnillisen menestyksen kanssa. Itseasiassa paljon suurempi kuin esimerkiksi myyjän persoonallisuuspiirteillä. Tässä linkki tutkimukseen. Shiyang Gong, Qian Li, Song Su, Juanjuan Zhang (2023) Genes and Sales. Management Science 0(0).https://doi.org/10.1287/mnsc.2023.4879 https://pubsonline.informs.org/doi/10.1287/mnsc.2023.4879 Jaksossa siis huomioidaan annetut aspektit, mutta silti Sanin vuosikymmenten kokemukset ovat osoittaneet, että mentaalimaailman asioilla ja asenteella on vieläkin suurempi painoarvo. Saat kuulijana tottakai toimia tuomarina, mutta jaksossa käsitellään muutamia asenteeseen ja ajatusmaailmaan liittyviä asioita, joilla on valtava vaikutus voittavaan myyntiin. Agenda: Geenien merkitys myynnilliseen menestykseen Menestyvä myyjä on itsevarma asenteeltaan, mutta palveleva käytökseltään Menestyvällä myyjällä on omistajuus omasta tekemisestään Menestyvä myyjä tunnistaa tunteet, mutta- ei anna tunteiden estää tarvittavaa tekemistä Menestyvä myyjä näkee ongelmat haasteina, jotka ovat ratkottavissa Menestyvä myyjä ymmärtää ostajan ja myyjän valta-asetelmat Menestyvä myyjä on resilientti, mutta empaattinen Menestyvällä myyjällä on myyntitutka aina päällä Menestyvä myyjä on aloitteellinen, mutta kykenee keskittymään, tai jopa uppoutumaan asioihin, joissa tarvitaan syvällistä läsnäoloa. Menestyvä myyjä on aidosti nöyrä uuden edessä (coachable) Menestyvä myyjä ärsyyntyy jos asiat eivät etene Menestyvä myyjä ei pelkää esittää näkemyksiään Lämpimästi tervetuloa linjoille!
9/3/202340 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#59 - Myynnin matalapaine saapuu Muumilaaksoon?

Myyntipodi is back! Tässä syyskauden avausjaksossa modernin myynnin valmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat muumeista ja myynnistä. Myyntikentältä kuuluu erilaisia kauhukuvia myynnin myrskykaudesta, joten päätimmekin keskustella teemalla: Myynnin matalapaine saapuu Muumilaaksoon? Näkyykö horisontissa megaluokan myynnin matalapaine ja onko nyt jo kiire palata perusasioiden äärelle? Vai kannattaako nyt yrittää uudistua? Sani & Kert keskustelivat kuuden väittämän kautta, joita kentältä kuuluu ja annoimme omat ajatuksemme näihin: Väittämä 1: "Mikäli et ala hyppäämään tekoälyjunaan nyt - kohta roikut junasta.." Väittämä 2: "Haastavina aikoina hunttaus menee hukkaan, nyt kannattaa keskittyä asiakkuuksien säilyttämiseen ja syventämiseen" Uusasiakashankinta on juuri nyt liian haastavaa ja on luonnolista kääntää katseet asiakkuuksien kasvattamiseen vai onko juuri nyt sittenkin paras aika avata uusia markkinoita ja asiakkuuksia? Väittämä 3: "Myynnin hypekäyrä on kulutettu loppuun - teemat kuten social selling ja virtuaalimyynti ovat jo peruskamaa, eikä niistä ole otettavissa irti lisätehoja?" Väittämä 4: "Eivät taikatemput tai kekseliäät keinot toimi alakulomarkkinassa - myyjien toimenpiteissä on tullut jo rajat vastaan matalapainemarkkinassa. Ei aina voi vain nostaa tempoa." Väittämä 5: "Myynnin matikka ja manageeraus eivät ole lääkkeitä loputtomiin - väsyttävät viikkopalaverit pitää lopettaa, jossa myyjien laskevia tuloskäyriä tuijotetaan yhdessä neukkarihuoneessa?" Väittämä 6: "Huomiotaloudessa kompetenssin merkitys vähenee myös myynnissä - tulevaisuuden voittajia ovat vaikuttavat viestinnän taitajat alan aitojen asiaosaajien sijasta?" Lämpimästi tervetuloa linjoille!
8/20/20231 hour, 11 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

👉 KESÄN ERIKOISJAKSO: Tesla

Tässä kesän erikoisjaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner sai vieraaksi Teslalta Antti Hynnisen. Miksi jakso on nimetty erikoisjaksoksi? Ensimmäinen syy on se, että tämä on ensimmäinen kerta Suomessa kun Tesla osallistuu yrityksenä podcastiin formaattina. Toinen syy on se, että tyypillisesti #Myyntipodin vierasjaksoissa keskitymme henkilöihin. Tässä jaksossa teemme poikkeuksen ja keskustelemme enemmän Teslasta yrityksenä, brändinä, työyhteisönä ja tiiminä. Agendalla mm. • Mikä on Teslan olemassaolon syy ja missio? • Minkälaista myyjänä ja tiiminä on toimia yrityksessä, jolla on tunnettu brändi ja kirkas missio? • Mikä erottaa Teslan muista? • Miten Tesla näkee tulevaisuuden? • Mikä on Teslan tapa myydä? • Minkälainen on Teslan mielestä huippumyyjä? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
7/26/202336 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#58 - Kuihtuva vai kukoistava myyntikulttuuri? Feat. Minna Ruusuvuori

Kauden päätösjaksossa myyntivalmentaja Sani Leino sai vieraaksi asiakaskokemuksen ammattilaisen ja paremman työelämän puolestapuhujan, Minna Ruusuvuoren. Minna tunnetaan paitsi myynnin ja markkinoinnin moniottelijana ja tietokirjailijana, hän on myös yksi suositun 'Lähtijät' podcastin perustajista. Jakson kantavana teemana on kukoistavan myyntikulttuurin rakentaminen, mutta keskustelu kuljetti kaksikon kuitenkin paljon pintaa syvemmälle. Jaksossa pureuduttiin kukoistavan myyntikulttuurin ohella kipeisiinkin kokemuksiin myyntiuran varrelta, joiden myötä Minna ja kollegat päättivät perustaa Lähtijät podcastin. Lisäksi perkaamme läpi uunituoreen "Kestävämpää työelämää: Miksi me lähdemme? -tutkimuksen 2023 avainhavaintoja. Agendalla mm. "Kaikki kauppa perustuu petokseen." - Minnan historia myynnin parissa ja henkilökohtainen tavoite purkaa syvässäkin olevia myynnin myyttejä. "Organisaatiossa myyjät edustavat aina asiakkaiden ääniä" - miksi myynnin arvostus on tärkeää organisaatioissa? "Unelmajoukkueesta yhdessä yössä ahdistavaan arkeen" - Minna jakaa avoimesti hurjia ja kurjiakin kokemuksia omalta uralta "Asiakkaalle mennään karmit kaulassa ja sepalus auki!" - Kun oma arvomaailma on vakavasti ristiriidassa vallitsevan kulttuurin kanssa? "Nyt me hommataan sulle Minna tähän myyntijohtaja mies, joka kertoo miten myyntiä oikeasti johdetaan" - millaisia vaikutuksia sillä on, kun ammattillisen itsetunnon matto vedetään hetkessä alta pois. Ihmiset lähtevät ihmisten takia, mutta myös jäävät ihmisten takia. Arvostuksen antaminen arjen tärkeille kollegoille "Olet liikaa äänessä, olet liian näkyvä." - kollegoiden ammatillinen kateus tunnistetun asiantuntijuuden hidastajana? 'The Great Resignation' -ilmiö Suomessa - miten Minna, Liisa ja Ulla päättivät perustaa Lähtijät podcastin? Päänostot 'Kestävämpää työelämää: Miksi me lähdemme?' -tutkimuksesta "People don't leave their jobs, they leave their managers" - Neljä keskeisintä syytä miksi ihmiset lähtevät töistään. Vaikka esihenkilö saattaakin olla syy vaihtaa työpaikkaa, esihenkilö ei ansaitse useinkaan syytelyä, mutta miksi? Minnan vinkit parempaan johtajuuteen ja kukoistavampaan kulttuuriin. Miksi tuottavuusajattelu tulisi työntää työyhteisössä välillä romukoppaan? Johtajuus ei ole titteli, eikä sen tulisi olla palkinto hyvästä työstä. Johtajan rooli organisaation tunneupseerina. Lämpimästi tervetuloa linjoille ja kiitos kaikille kuulijoille kaudesta! #Myyntipodi
6/14/20231 hour, 16 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#57 - SRX - Myyjäkokemuksen merkitys myynnin menestykselle

“𝘾𝙪𝙨𝙩𝙤𝙢𝙚𝙧𝙨 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙣𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙖 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙮 𝙪𝙣𝙩𝙞𝙡 𝙩𝙝𝙚 𝙚𝙢𝙥𝙡𝙤𝙮𝙚𝙚𝙨 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙞𝙩 𝙛𝙞𝙧𝙨𝙩.” - Simon Sinek Tämänkertaisessa #Myyntipodissa modernin myynnin valmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat myyjäkokemuksen merkityksestä. Vaikka teema onkin todella tärkeä, se jää valitettavan usein jalkoihin kun keskustelemme asiakaskokemuksesta, kulttuurista tai työpäiväkokemuksesta. Mutta millainen merkitys on myyjän kokemuksella organisaation myynnilliselle menestykselle? Keskustelimme mm. seuraavista teemoista: 🌱 Millaiset vaikutukset myyjäkokemuksella on menestykselle? 🌱 Mistä käsin lähteä liikkeelle kehittämään myyjäkokemusta? 🌱 Miten varmistaa, että organisaatiossa myyntiä arvostetaan teemana? 🌱 Johtajan kriittinen rooli myyjäkokemuksen ja kulttuurin kehittäjänä 🌱 Joukkue ja Yksilö - miten huomioida erilaiset pelaajat myyntijoukkueessa? 🌱 Miten varmistaa henkilökohtaisten motivaatiotekijöiden toteutuminen? 🌱 Miten määrittää yhteiset standardit kulttuuriin ja omaan myyntitiimiin? 🌱 Terveen työn ja vapaa-ajan tasapainotuksen merkitys myynnissä 🌱 Miten muodostaa maailman luokan perehdytysviikko myyjille? 🌱 Miten varmistaa, että kokeneetkin konkarit pysyvät sitoutuneena? Tärkeä teema, toivottavasti pysähdyt hetkeksi tämän teeman äärelle! Lämpimästi tervetuloa linjoille 🎙️ #Myynti #ModerniMyynti #Myyjäkokemus #Arvostus #Kulttuuri
5/21/20231 hour, 17 seconds
Episode Artwork

#56 - Työyhteisön ja kulttuurin merkitys myynnin tuloksiin feat. Kirsi Ilmasti, Great Place to Work

ssa käydään läpi työyhteisön ja kulttuurin merkitystä myynnin tulosten ja tavoitteiden saavuttamiseen. Jaksossa modernin myynnin valmentaja Kert Kenner saa vieraakseen Great Place To Workin Head Of Salesin Kirsi Ilmastin. Juttelemme jaksossa muun muassa seuraavista teemoista: • Työyhteisön hyvinvoinnin ja kulttuurin merkitys myynnin tulostavoitteisiin ja euroihin • Mistä tunnistaa huippu työyhteisön ja Great Place To Workin? • Miten synnyttää ja rakentaa työyhteisössä ja tiimissä luottamusta? • Mikä merkitys on johtamisen laadulla kulttuuriin? • Minkälainen on tuloksia aikaansaava moderni myynnin johtaja? • Minkälaiset ovat toimivat työyhteisön arvot? • Mistä kulttuurimuutoksessa lähteä oikein liikkeelle? Lämpimästi tervetuloa mukaan linjoille!
5/6/20231 hour, 2 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#55 Julkishallinon myynnin salat feat. Ville Salmi

Tämänkertaisessa #Myyntipodissa sukelletaan julkishallinnon myynnin salojen sekaan, kun modernin myynnin valmentaja Sani Leino sai vieraakseen julkishallinnon ja sote-alan myynnin ammattilaisen Ville Salmen. Ville Salmi on tehnyt viimeisen 10 vuoden ajan töitä julkishallinnon ja soten parissa eri saappaissa ja on nähnyt toimintaa molemmilta puolilta pöytää, sekä hankinnan, että tarjoajan saappaissa. Sittemmin Ville siirtyi konsultiksi auttamaan asiakkaita erityisesti julkishallinnon myynnin parissa. Luvassa siis kiinnostava keskustelu miten julkishallinnon myynti eroaa yksityisestä sektorista ja mitä tulee ottaa huomioon? Perspektiiviksi kerrottakoon, että julkishallinto ostaa palveluita yli 40 miljardilla yrityksiltä, joihin käytetään meidän kaikkien veronmaksajien rahoja. Näinollen olisi meidän kaikkien etumme, että ymmärrämme julkisiin hankintoihin liittyvät erityispiirteet ja varmistamme, että hankinnat ovat kaikkien kannalta mahdollisimman hyviä. Keskustelimme Villen kanssa mm. seuraavista teemoista: 🔘 Onko mahdollista tehdä hyvää bisnestä myymällä palveluita julkiselle sektorille? 🔘 Julkisten hankintoijen puolustuspuheenvuoro - paljon parjatuilla kilpailutuksilla on myös hyötynsä. 🔘 Onko pienempien pelureiden mahdollista pärjätä isoimmissa kilpailutuksissa, vai vievätkö isommat tarjoajat aina isommat diilit? 🔘 Mitä mahdollisuuksia julkiset kilpailutukset mahdollistavat kansainvälistymistä tavoitteville toimijoille? 🔘 Julkisen sektorin inhouse yhtiöiden rooli - markkinahäirikköjä vai tarpeellisia toimijoita? 🔘 Mahdollisuuksien ikkuna on pian auki? - Tuoreen hallituksen tuomat muutokset ja mahdollisuudet myyntikentälle. 🔘 Yksityinen markkina julkishallinnon kirittäjänä - yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyön hyödyt 🔘 Ovatko julkiset kilpailutukset hanurista ja pitääkö hankintalaki räjäyttää? 🔘 Mitä tarkoittaa markkinavuoropuhelu ja miksi tarvitsisimme uudenlaisen foorumin? 🔘 Julkisten kilpailutusten tulokset ovat myös julkisia - mitä mahdollisuuksia tämä tarjoaa? 🔘 Toimiiko proaktiivinen ja ennakoiva myyntiote myös julkisen puolen myynnin kanssa? Lämpimästi tervetuloa linjoille julkishallinnon myynnin maailmaan!
4/24/202359 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#54 Tekoälyn vallankumous feat. Antti Merilehto

Tekoälyn kehitys on niin tulikumaa, että aihetta piti pöyhiä vielä pintaa syvemmältäkin. Kaikkien kuuntelijoiden onneksi myyntivalmentaja Sani Leinon vieraaksi saapui itse Mr. Tekoäly Antti Merilehto. Antti Merilehto on tehnyt uransa digitaalisen liiketoiminnan saralla ja työskennellyt mm. Houstoninlla, Kisko Labsillä ja Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tätä nykyä Antti konsultoi, sparraa ja puhuu yhtiöille ja yleisöille tekoälystä, sen hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista. Antti tunnetaan myös suositun 'Tekoäly - Matkaopas johtajalle' -tietokirjan kirjailijana (Alma Talent 2018). Jaksossa puidaan läpi paitsi tuoreimmat tuulahdukset tekoälyn tiimoilta, muistellaan menneitä ja mietitään mitä mahdollisuuksia tekoäly tuo myyjille, myyntijohtajille ja organisaatioille ylipäätään. Tiedossa myös hauskoja hetkiä ja herkullisia kielikuvia. Agendalla mm. Intro: Antti Merilehdon tarina - Töölöstä Googlen kautta tekoälyn kärkinimeksi Katsaus herran historiaan ja työuran kautta nykyrooliin - mikä innosti Antin alunperin tekoälyn pariin? Tekoalyn vallankumous - mitä tekoälyn arkipäiväistyminen tarkoittaa myynnille? -mitä kuulijoiden tulisi tietää Open AI sta, GPT 3,5-4:stä ja ChatGPTstä? Kuinka paljon Antin aivot ammattilaisena nyrjähtivät kun ChatGPT tuli kuvioihin? Mitä muut jätit kuten Google, Amazon, Apple ja Microsoft muuten suunnittelevat teeman ympärillä? Mitä mahdollisuuksia tekoäly tuo myynnille käytännön tasolla nyt ja lähitulevaisuudessa? Myyntijohtajan näkökulma - miten tekoäly voi tukea myyntijohtajan työtä? Mikä ymmärretään väärin tekoälyn kannalta - onko ilmassa liikaa tuomiopäivän julistuksia? Mistä lähteä liikkeelle tekoälyyn mahdollisuuksiin tutustumisessa? Lämpimästi tervetuloa mukaan matkalle tekoälyn ihmeelliseen maailmaan!
4/9/20231 hour, 2 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#53 - Muutos ja vastarinta myynnissä

Tämänkertaisessa dialogijaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat muutoksen läpiviennistä ja sen aiheuttamasta vastarinnasta myynnissä. Kaikki myynnin parissa toimivat varmasti tietävät, että viimeisen viiden vuoden aikana myynti on muuttunut enemmän ja nopeammin kuin koskaan ennen. Digitaalisaation, sosiaalisten kanavien ja tekoälyn tulo työpöydille ei todellakaan aiheuta kaikissa riemunkiljahduksia. Tähän kuin lisätään koronan ja sodan aiheuttaman vääjäämättömät ja nopeatkin muutosvaateet, niin monella kädet sujahtavat kainalokuoppiin tarvittavien muutosten edessä. Miten siis huomioida yksilöiden erilaiset tavat suhtautua muutokseen ja mitä tehdä, jotta vähentää vastarinnan vaikutuksia vääjämättömien muutosten edessä? Jaksossa keskustellaan mm. seuraavista teemoista: Minkälaisia ovat tyypillisimpiä muutoksia myynnin kehittämisessä, mitkä aiheuttavat usein tunteita? Muutoksen läpiviemisen onnistumistekijöitä ja huomioitavia asioita Maailman käytetyin henkilökohtaisen muutoksen malli ADKAR® lyhyesti läpikäytynä * Miten minimoida muutosvastarintaa myynnissä? ** Johdon ja esihenkilöiden rooli muutoksen läpiviennissä Muistiinpainuvimpia tarinoita muutosten vaikutuksista myynnissä Organisaation kulttuurin merkitys muutoksessa Lämpimästi tervetuloa muutosmatkalle! Shownotes: * Jaksossa kehuttiin ääneen muutosjohtamisen konsultti Teppo Kolehmaisen sisältöjä ADKAR mallin tiimoilta. Suositus kurkata esimerkiksi webinaari: https://flow.eezy.fi/webinaari-adkar/ ** Jaksossa kehuttiin ääneen Salesforcen Toni Melisman blogia muutosjohtamisesta. Suositus lukea blogi tarkemmin täältä: https://www.salesforce.com/fi/blog/2020/mita-on-muutosjohtaminen.html
3/26/20231 hour, 3 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#52 - Tuotteistaminen modernissa myynnissä

Tässä Myyntipodin monologijaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner paneutuu tuotteistamisen anatomiaan ja saloihin. Kert neuvoo konkreettisten tuotteistamisen vaiheiden kautta miten rakentaa ylivoimainen uusi palvelu tai tuote markkinoille.   Agendalla mm. • Mitä on tuotteistaminen ja miten se parhaimmillaan näkyy tai ei näy? • Kohderyhmän valinnan ja kirkastuksen merkitys tuotteistamisessa • Kilpailijakentän analyysi ja kilpailuetujen tunnistaminen • Tuotteen sisällön konseptointi – sisäinen ja ulkoinen tuotteistus • Mistä se arvo asiakkaalle oikeastaan syntyy? • Hinnoittelu osana tuotteistamisen onnistumista • Uuden palvelun tai tuotteen brändäys ja palvelukuvauksen tekeminen   Lämpimästi tervetuloa linjoille tuotteistamisen saloihin!
3/11/202352 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#51 - Reality Check - tyypillisimmät syyt miksi myynti sakkaa

Tässä #Myyntipodi n monologijaksossa myyntivalmentaja Sani Leino ampuu kovaa ja korkealta ja pitää reality checkin siitä, miksi monien myyjien myyntitulokset jäävät keskinkertaiselle tasolle. Miksi osa myyjistä jää tuloksellisesti telineisiin, siinä missä samoilla tuotteilla ja työkaluilla toiset tahkovat tiliä? Sani käy jaksossa läpi kaksitoista keskeisintä syytä, mitkä tyypillisesti ovat syitä heikkoon suoritutumiseen myynnissä. Osa haasteista löytyy myyjän pään sisältä, osa taas osaamisesta tai tekemisestä. Agendalla mm.  Mitkä asennemaailman ongelmat aiheuttavat ongelmia myynnissä? Mitkä myyntitaidolliset puutteet ovat sellaisia missä monen myyjän tulisi tehdä tasonnosto?    Mitkä tekijät vaikuttavat myyjien uskottavuuden puutteeseen asiakkaiden silmissä? Lämpimästi tervetuloa linjoille katsomaan kimpassa kaupalliseen peiliin!
2/26/202348 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#50 Myynti - elämän mittainen matka

Tässä #Myyntipodi dialogijaksossa myyntivalmentajat Kert Kenner & Sani Leino keskustelevat kokemuksista ja käännekohdista myyntiuran varrelta. Millaiset merkittävät sattumukset ovat muovanneet omaa matkaa myyjänä ja missä hetkissä on tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin? Todella moni myyjä on ajautunut myynnin pariin ikäänkuin sattumalta, jonka johdosta onkin mielenkiintoista miten myyjillä on usein hyvinkin erilaisia tarinoita oman elämänsä varrelta mitkä ovat muovanneet ihmisien uraa myyjänä. Tässä jaksossa jutellaan opeista ja oivalluksista, mutta ei myöskään peitellä kipeitä aiheita, jotka ovat kasvattaneet paitsi myyjänä, mutta myös ihmisenä. Agendalla mm. - Miten herrat hakeutuivat myyntityön pariin ja mitkä olivat ensimmäiset myyntityöt? - Mitkä elämän käännekohdat ja kokemukset ovat opettaneet tavoitteellisuuteen?   - Mitkä elämän käännekohdat ja kokemukset ovat opettaneet aktiivisuuteen?   - Mitkä elämän käännekohdat ja kokemukset ovat opettaneet nöyryyteen ja haluun kehittyä? - Mitkä elämän käännekohdat ja kokemukset ovat opettaneet rohkeuteen? - Milloin oli hetki jolloin meinasit heittää hanskat tiskiin tai kun mieli oli mustelmilla?

 - Missä tilanteissa koit niin merkittävää epävarmuutta, että lamaannus oli lähellä?

 - Oman elämän isot kasvukivut - mistä asioista ylipääseminen oli todella vaikeaa? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
2/12/20231 hour, 14 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#49 - Ratkaisevat yksityiskohdat myynnissä feat. Antti Kiukas

Tämänkertaisessa vierasjaksossa myyntivalmentaja Sani Leinon vieraana todellinen myynnin ja markkinoinnin visionääri, Antti Kiukas. Antti on toipuva konsultti, IT-alalla marinoitu markkinointimies, joka tätä nykyä auttaa auttaa asiakkaita ja katsoo kaupallisten toimien päälle Hasan-ryhmässä. Tässä värikästä kieltä sisältävässä jaksossa keskustellaan myynnin ratkaisevista yksityiskohdista, eli mitkä pienet, mutta merkittävät hetket ja oivallukset tuovat ne todelliset tulokset arjessa? Agendalla mm. - Antin tärkeimmät opit ja oivallukset konsulttiuran varrelta. - CRM-tuijotus vs. käytäväkeskustelut. Mikä on myyntijohtajan tärkein tehtävä kiireisen arjen keskellä? - Hiljaisen ystävyyden hyödyntäminen - miten todellinen taika luodaan tärkeissä, muttei kiireisissä hetkissä? - Avoimesta huomiokeskustelusta suljettuihin saleihin - millainen on sosiaalisen median tulevaisuus myynnin kontekstissa? - Poltetaan rahapuu stokkikuvat - Miten välttää, ettei omasta LinkedIn sisällöstä tule pelkkää taustatapettia? - Neljä tärkeintä yksityiskohtaa myynnissä: Estetiikka, Eleganssi, Narratiivi & Rytmi. - Myyntiprosessi on jazz-biisi, johon asiakas soittaa bassolinjan - mitä tämä tarkoittaa käytännössä? - Miksi Klaus Kuhanen ansaitsee mitalin ja mikä ihme on Lepardigebardi? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
1/22/20231 hour, 21 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#48 Tekoälyn hyödyntäminen myynnissä & markkinoinnissa Feat. ChatGPT

Viidennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat tulikuumasta aiheesta, eli tekoälyn mahdollisuuksista ja tottakai myös uhkakuvista myynnin ja markkinoinnin saralla. Vuoden 2022 lopussa tekoälykeskustelu lähti täysin uudelle planeetalle, kun Open AI yhtiön tuotteet DALL-E 2 ja ChatGPT näkivät päivänvalon, ja ihmiset pääsivät kokeilemaan miltä tekoälyn hyödyntäminen tekstin ja kuvien tiimoilta on kehittynyt pienessä ajassa. Elämme aidosti tilanteessa, jossa tekoälyn kehityskaari on niin vauhdikasta, että alamme huomata uskomattomia mahdollisuuksia, mutta samalla hieman huolestuttaviakin piirteitä. Sani & Kert tarttuivatkin tähän tulikuumaan teemaan ja käsittelevät jaksossa tekoälyn mahdollisuuksia molemmista kulmista. Agendalla mm: - Alkulähetyksen yllätysmomentti - Ensifiilikset tekoälyn tuoreista mahdollisuuksista erityisesti Open AI & Chat GPT - ChatGPT ja muiden tuoreiden tekoälyhärveleiden mahdollisuudet yleisesti myynnissä & markkinoinnissa? - Mitä lähitulevaisuudessa muuttuu / paranee tai poistuu myynnissä, kun sovellukset kehittyvät entisestään? - Mitä aitoja uhkia tälläisellä todella nopealla teknologisella harppauksella ja tekoälyn kehityksellä on myynnille tai markkinoinnille? - Ovatko myyjien työpaikat vaarassa - mikä osa myynnistä jää myyjille? Lämpimästi tervetuloa linjoille myynnin ja markkinoinnin tulevaisuuden pariin!
1/15/202335 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#47 - Myynti startup-yrityksessä - feat. Samuli Salonen, TalentBee

Tässä #Myyntipodin vierasjaksossa Kert Kennerin vieraaksi saapui TalentBeen yksi perustajista ja toimitusjohtaja Samuli Salonen. Vaikka TalentBee on yrityksenä vielä nuori, on Samuli jo erittäin kokenut myynnin tekijä ja kehittäjä. Jaksossa peilaammekin miten myynnin kehittämisen opit ja mallit soveltuvat startup-vaiheessa olevaan yritykseen, mihin keskittyä ja samalla mitä taas välttää?   Käsittelemme jaksossa muun muassa seuraavia teemoja ja asioita:   • Mitä asioita pitää huomioida myynnin kannalta startup yhtiössä?   • Mitkä ovat onnistuneen startup yrityksen rakentamisen vaiheet? • Mikä on olennaista markkinoinnissa yrityksen alkuvaiheessa?   • Miten onnistutaan uusasiakashankinnassa kun yrityksellä ei ole vielä niin paljon kokemusta ja näyttöjä?   • Miten hoitaa asiakassuhteiden syventäminen SaaS bisneksessä?   • Miten rakentaa aktiiviinen ja draivaava kulttuuri startupiin alkumetreistä lähtien?   • Mitkä ovat pahimmat mokat mihin startup yritys tai yrittäjä voi sortua?    Lämpimästi tervetuloa linjoille! Muista laittaa #Myyntipodi tilaukseen Spotifyssä, niin et missaa tulevia jaksoja!
12/4/20221 hour, 3 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#46 - #Myyjärekry - Onnistu myyjien rekrytoinnissa

Tässä dialogijaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat myyjien rekrytoinnista suoraan ja kiertelemättä. Millaiset asiat vaikuttavat tyypillisesti siihen, että rekryt ryssitään, tai mitkä toisaalta ovat onnistumistekijöitä tässä haastavassa rekrytoinnin alalajissa. Molemmilla myyntivalmentajilla on kokemusta myyjien rekrytoinnista rekrytoitavana, kollegana, esimiehenä, että konsulttina. Jaksossa käsitellään mm seuraavia aiheita: - Myyjien rekrytointi  - Näin ryssit rekrytoinnin tehokkaasti. - Kokemuksia hyvistä rekrytoinnin osa-alueista, jotka osoittautuivatkin arjessa kompastuskiviksi   - Mitkä olisivat Sanin & Kertin kokemukseen perustuvat vinkit miten löytää hyviä hahmoja? - Mitkä asiat vaikuttavat myyjien kiinnostukseen ylipäätään hakea tehtäviä yrityksestä?   - Mitä myyjässä kannattaa katsoa? Tekeminen, asenne, arvomaailma - historia mikä?   - Viiden pennin vinkkilista mitä huomioida ensi rekryssä tms. Lämpimästi tervetuloa linjoille!
11/21/20221 hour, 7 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#45 - INBOUND feat. Noora Harju & Tiina Norton, HubSpot

Tämä #Myyntipodin jakso on erittäin mielenkiintoinen kun Kert Kennerin vieraaksi saapuivat HubSpotilta Noora Harju ja Tiina Norton. HubSpot on koko käsitteen ”Inbound” luomisen taustalla kun yrityksen perustajat Brian Halligan ja Dharmesh Shah vuonna 2009 käyttivät käsitettä ensimmäisen kerran omassa kirjassaan Inbound Marketing: Get Found using Google, Social Media and Blogs. HubSpot on tunnettu myös Flywheel Modelista missä markkinointi, myynti ja asiakaskokemus kehitetään kulkemaan saumattomasti yhteen. Monessa modernin myynnin organisaatiossa Flywheel ideologia on otettu kaiken myynnin tekemisen perustaksi.   Keskustelemme jaksossa Nooran ja Tiinan kanssa muun muassa seuraavista teemoista: • Inbound käsitteen alkujuuret: mistä koko Inbound käsite sai alkunsa? • Mikä on Inboundin perimmäinen idea? • Mitä Inboundin onnistunut toteuttaminen aidosti vaatii yritykseltä?   • Minkälaisessa roolissa teknologiat ja CRM ovat Inboundin toteutuksessa? • Mistä konkreettisesti lähteä liikkeelle Inboundin toteutuksessa?   • Kurkistus kristallipalloon: Mikä on Inboundin tulevaisuus?   Lämpimästi tervetuloa linjoille!
10/31/20221 hour, 3 seconds
Episode Artwork

#44 - Miten myydä ylimmälle johdolle? feat. Jan Ropponen

Tässä #Myyntipodi n vierasjaksossa ollaan todella kiinnostavan aiheen äärellä, kun Sani Leinon vieraaksi saapui juuri tuoreen kirjansa julkaiseva myyntivalmentaja ja tietokirjailija Jan Ropponen. Jan on viimeisten vuosien aikana auttanut lukuisia kotimaan tunnetuimpia yrityksiä, saavuttamaan tavoitteensa nostamalla myyntiorganisaation suorituskykyä uudelle tasolle. Hän on kirjoittanut aiemmin kirjat: Sales Habits of Winners ja Revenue Growth Platform sekä Miljoonamyyjä. Janin tuore teos "Strateginen kumppani - näin solmit diilejä ylimmän johdon kanssa.", kertoo nimensä mukaisesti siitä, miten myydä ylimmälle johdolle? Tässä jaksossa keskitymme siis nimenomaisesti kysymykseen: Mitä asioita ottaa huomioon kun myydään ylimmälle johdolle. Käsittelemme aihetta paitsi omien kokemusten kautta, myös peilaten Janin tuoreen teoksen sadan toimitusjohtajan haastatteluihin. Pääset siis kuulemaan suoraan, mitä päättäjät itse kertovat, mitä asioita he arvostavat ja mitä huomioida kun myydään ylimmälle johdolle. Käsittelimme jaksossa mm. seuraavia aiheita: - Millainen kehityspolku Janilla on itsellä ollut myynnin parissa, joka on johtanut tähän hetkeen? - Miksi Jan jaksaa nähdä vaivaa ja vetäytyä kuukausiksi tekemään tutkimuksia ja kirjoittaa niistä kirjoja muun työn ohella? - Ymmärrä päättäjän näkökulma - mikä toimi kimmokeena kirjoittaa kirja nimenomaan ylimmän johdon näkökulman ymmärtäen? - Mitä päätöksentekijät itse kertovat: Mitä sata kiireistä toimitusjohtajaa kertoivat ajatuksistaan myyjiä ja myyjien toimenpiteitä kohtaan? - Kun kaikki haluavat huomiotasi -  Miten saada audiensseja aikaisesti kiireisten päättäjien kanssa? - Mikäli myyjä ei kykene keskustelemaan ylimmän johdon kanssa liiketoiminnallisella tasolla - onko tälläisille rivimyyjille toivoa tulevaisuudessa? - Miten varmistaa, että saat auteuttua omaa yhteyshenkilöäsi asiakkaalla myymään puolestasi sisäisesti asiakkaan ylimmälle johdolle? - Mitä asiat ylimmän johdon päätöksentekijät katsovat kun tehdään päätöksiä tärkeissä hankinnoissa? - Mitä asioita tulisi vältää kun olet keskustelussa ylimmän johdon kanssa? - Miten myyjät voisivat  valmistautua mahdollisimman hyvin kun haluat vakuuttaa ylimmän johdon henkilöt? Mikäli myyt omassa arjessasi ratkaisuita, joissa tarvitaan ylimmän johdon siunaus, tätä jaksoa ei kannata missata! Lämpimästi tervetuloa linjoille! 
10/9/20221 hour, 7 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#43 Tuotteena minä – Tietotyön myyminen

Tässä #Myyntipodin monologijaksossa myyntivalmentaja Kert Kenner avaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan siitä, mitä on tietotyön myyminen ja sen kehittäminen. Tietotyön myyminen on myynnin haastavin muoto usein siitä syystä, että silloin sinulla ei ole mitään fyysistä mitä asiakkaalle myynti- ja ostohetkellä näyttää. Tietotyön myynnissä sinä joko vakuutat asiakkaan omalla asiantuntemuksellasi ja näkemyksilläsi, tai sitten et. Nykypäivän modernissa myynnissä lopulta kaikki on tietotyön myymistä oli sitten kyseessä tuotteen tai osaamisen myyminen. Asiakkaat ovat usein hyvin valistuneita ja kaipaavat juuri sinun näkemystäsi myyjänä heidän ongelmaansa. Enää ei siis riitä pelkästään se, että tiedät tuotteesi ominaisuudet ja hyödyt ulkoa. Lopulta menestyäkseen myynnissä kaikkien myyjien pitää olla asiantuntijoita, ongelmanratkaisijoita ja konsultteja. Siksi jakson aihealueet eivät kosketa pelkästään tietotyöläisiä vaan soveltuvat kaikkien myyjien arkeen ja myyntityön kehittämiseen. Jaksossa käydään läpi muun muassa tietotyön myymisen ja kehittämisen 7 tärkeää kohtaa: 1. Tee auttavaa ja konsultoivaa myyntityötä 2. Kuule 3. Tuotteista   4. Kanna itseäsi ylpeydellä 5. Jaa tietoa ilmaiseksi 6. Ole aktiivinen ja kurinalainen 7. Uudistu ja pysy nöyränä   Lämpimästi tervetuloa linjoille!
9/25/202233 minutes
Episode Artwork

#42 - Myyntipulssi NYT - Miten kotimaisella myynnillä menee?

Tässä #Myyntipodin monologijaksossa myyntivalmentaja Sani Leino avaa ajatuksiaan siitä, miten kotimaisella myynnillä menee aidosti juuri nyt ja miltä lähitulevaisuus näyttää kaupantekijöiden kannalta? Jakson alussa avataan lisäksi tuoreen State of Sales Finland 2022 -tutkimuksen avainhavaintoja ja perataan läpi, mitä huomioita ja hiljaisia signaaleja tulevaisuuden myynnissä on havaittavissa pinnan alla. Summatusti on nähtävissä, että kotimainen myyntikenttä voi varsin hyvin haasteista huolimatta ja kykenee vuodesta toiseen mukautumaan vaikeissakin tilanteissa uusiin olosuhteisiin. Samaan aikaan nähtävillä on kuitenkin merkittäviä kahtiajakoja. Transaktionaalisille tuotemyyjille tulevaisuus vaikuttaa suoraan sanottua synkältä, sillä asiakkaat antavat aikaansa vain aihepiirin todellisille asiantuntijoille. Toisaalta nähtävillä on, että varsinkin B2B myynnissä vaaditaan aidosti oppikoulua liiketoimintaymmärryksestä, jotta myyjä aidosti nousee häiritsevän kaupparatsun asemasta luotettavaksi neuvonantajaksi. Jaksossa on siis tuoreita tuulia ja varsin suorasukaisia ajatuksia siitä, mitä kotimaiselta myyntikentältä jatkossa odotetaan. Jakson agendalla mm. - Tuoreen State of Sales Finland 2022 -tutkimuksen avainhavainnot ja huomiot rivien väleistä - Kehusanat kotimaiselle myyntikentälle - mistä asioista voimme olla aidosti ylpeitä? - Myynnin hiljaiset signaalit - mitä isoja muutoksia erityisesti B2B myynnissä on selvästi nähtävillä? - Gäppi kasvaa perusmyyjän ja menestyvän myyjän välillä - miten varmistaa, että ollaan eloon jäävien joukossa? - Myyntijohto etsii paikkaansa - minkä asioiden välillä kotimainen myyntijohto joutuu juuri nyt pallottelemaan? - Anthony Iannarino - Arvonluonnin neljä tasoa - mikä arvontuotannon taso on riittävää omassa myynnissä? - Miksi parhaat pärjäävät paremmin myös tulevaisuuden myynnissä - mikä erottaa prot puuhastelijoista? Lämpimästi tervetuloa linjoille!
9/12/202251 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#41 Myyjän oman brändin merkitys myynnissä?

Tässä #Myyntipodi -jaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat myyjän oman brändin merkityksestä. Tarvitseeko myyjä oman vahvan henkilö- tai asiantuntijabrändin, vai riittääkö, että tekee vain oman työnsä pieteetillä? Millaiset vaikutukset organisaation brändillä on, ja millainen vaikutus brändillä on asiakkaiden ostopäätöksiin? Kimmokkeena keskustelulle toimi tuore Yleinen työttömyyskassa YTK iso jäsenkysely, jossa yli 16 000 vastaajasta 𝘃𝗮𝗶𝗻 𝗷𝗼𝗸𝗮 𝗸𝘆𝗺𝗺𝗲𝗻𝗲𝘀 (𝟭𝟮 %) kertoi pitävänsä oman osaamisen brändäämisestä ja peräti kolmasosalle (31 %) se oli epämiellyttävää. Kolmasosa (32 %) ajatteli sen olevan normaali osa nykypäivän työelämää, kun taas joka neljäs (25 %) uskoi, ettei ilmiö kosketa itseä. Jaksossa käsitellään ylläolevia huomioita myyjän ja myynnin näkökulmasta. Jakson agendalla mm. 🎧 Tarvitseeko myyjän olla tunnettu ja tiedetty brändi?

 🎧 YTK:n Tutkimuksen avainhavaintojen läpikäynti ja niistä kumpuavat spontaanit ajatukset

. 🎧 Mitä brändääminen tosiasiassa tarkoittaa ja milloin se on aidosti myyjälle merkityksellistä?

   🎧 
Tarvitseeko aina "tuoda persoonaa peliin" vai riittääkö välillä vain kivikova osaaminen? 🎧 Henkilöbrändi vs. Asiantuntijabrändi - kahden erilaisen brändiulottuuvuuden ymmärtäminen 🎧 Millainen merkitys myyjäyrityksen ja myyjän omalla brändillä on tutkitusti asiakkaiden ostopäätöksiin? 🎧 Mitä hyötyjä vaikuttava brändi aidosti tuo myyjälle lyhyellä / pitkällä aikavälillä?   🎧 Millaisissa tilanteissa myyjä voi pärjätä täysin ilman omaa brändiä ja markkinatunnettuutta? 

   🎧 Onko tilanteita, missä liian vahvasta ja vaivallaluodusta brändistä voi olla haittaa myyjälle? 

 🎧 MItä jos yritys on päättänyt, että haluavat toimia mielummin yritysbrändin avulla, eikä halua nostaa yksilöitä esille? Lämpimästi tervetuloa linjoille mielenkiintoisen teeman pariin!
8/28/20221 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#40 - Markkinointi & myynti, puhukaa toisillenne, älkää toisistanne.

Pitkän kuuman kesän jälkeen #Myyntipodi palaa jälleen uuden tuotantokauden myötä tuomaan ajatuksia myynnin arkeen! Kauden avausjaksossa myyntivalmentajat Sani Leino & Kert Kenner keskustelevat modernin myynnin ikuisuusongelmasta, eli miten saada markkinointi ja myynti tekemään entistä vahvemmin yhteistyötä siiloutumisen sijasta. Missä asioissa markkinoinnin ja myynnin yhteispeli on kriittistä ja missä asioissa on täysin ok, että tietty teema kuuluu tietyn osaston tontille ja vastuulle? Jaksossa lähestytään aihetta kiistelyn ja vertailun sijasta asioissa missä yhteistyö olisi luontaista ja miten toinen toiminto voisi entistä vahvemmin auttaa toistaan, jotta mahdollinen kuilu ja välimatka kaventuu? Jakson agendalla mm: ▪️ Miten markkinointi voi arjessaan auttaa myyntiä onnistumaan? ▪️ Miten myynti voi auttaa markkinointia, jotta heidän työnsä olisi helpompaa? ▪️ Missä asioissa on eri toimintojen on luontaista tehdä yhteistyötä? ▪️ Mitkä asiat tulisi olla pelkästään markkinoinnin ja myynnin vastuulla? ▪️ Mikä on se tyypillisin syy miksi yhteispeli monesti markkinoinnin ja myynnin välillä tuntuu olevan edelleen niin hankalaa? ▪️ Mitkä ovat mahtavia tekosyitä tehdä yhteistyötä? Miten yhteispeli saadaan oikeasti onnistumaan? ▪️ Mitä asioita pitäisi pyrkiä välttämään yhteistyössä? Lämpimästi jälleen tervetuloa linjoille!
8/14/202256 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#39 - Kaupankäynnin tulevaisuus - feat. Mikko Seppä, HeadQ

Tämänkertaisessa #Myyntipodi n vierasjaksossa keskustellaan kaupankäynnin tulevaisuudesta! 🔮 Myyntivalmentaja Sani Leino sai keskustelukaverikseen modernin markkinoinnin ja myynnin mestarin, Mikko Sepän. Mikko on myynyt asioita internetin yli jo viime vuosituhannen puolella ja siten tehnyt jo vuosikymmeniä töitä käytännössä tuloksellisen ja älykkään markkinoinnin ja myynnin parissa erilaisissa tehtävissä. Parhaiten Mikko tunnetaan suosittujen tietokirjojensa lisäksi varmaankin yhtenä kasvumarkkinointitoimisto Advance B2B: n perustajista, joka toi Inbound tematiikan vahvasti kotimaiseen keskusteluun. Nyt Advance B2B:n perustajaparivaljakko Mikko ja Paavo ovat kokkaamassa jälleen jotain uutta ja mullistavaa HeadQ nimisen yhtiön tiimoilta, joka keskittyy jakson teemaan! Alamme lähestyä vuosilukuja, joissa erilaiset ennustukset ovat olleet eliminoimassa myyjiä vain turhina esteinä itsenäisen ostamisen tieltä. Miten siis kaupankäynti muuttuu ja toimii lähitulevaisuudessa? Miten myyntiorganisaatioiden tulisi allokoida ihmisvoimansa ja toisaalta taas mihin valjastaa verkko ja teknologia tekemään toistettavaa myyntityötä? Murros on käynnissä valtavalla vauhdilla, jonka huomaamme jo monella tavalla arjessamme, mutta missä todellisuudessa on ihmisen paikka myynnin pelikentällä vaikkapa vuonna 2030? Juttelemme jaksossa mm. seuraavista teemoista: ▪️ Mikko Sepän pimeä menneisyys markkinoinnin ja myynnin parissa ▪️ Miksi Mikko ja Paavo päättivät jälleen pistää kädet saveen ja perustaa HeadQ:n? ▪️ HeadQ pyrkii parantamaan asiakkaiden ostokokemusta helpottamalla itsenäistä ostamista, miten isoa ongelmaa HeadQ on itseasiassa juuri nyt ratkomassa? ▪️ Mitkä ovat tyypillisimpiä haasteita ja ostamisen esteitä erityisesti itsenäisemmän kaupankäynnin puolella? ▪️ Ei ihminen vai kone, vaan ihminen & kone - miksi teknologian ja ihmisen älykäs roolitus on kriittistä? ▪️ Itsenäisestä verkkokaupasta ja ostoskorista palvelevaan digitaaliseen tarjouskoriin - Miksi organisaatioiden tulisi havahtua ja luoda mahdollisuudet asiakkaan itsenäiselle ostamiselle? ▪️ Puolet pois? - Minkälaiset myyjät ja myynnin mallit tulevat poistumaan yhä kiihtyvämpään tahtiin tulevaisuudessa? ▪️ Mitä itsenäiset ja verkossa viihtyvät asiakkaat todellisuudessa odottavat toimijoilta ostokokemuksen suhteen? ▪️ Myyjien ajankäytön fiksumpi allokointi modernin teknologian ja oikeanlaisen ajoituksen avulla. ▪️ Onko "verkkohiplailu" seuraava tulevaisuuden digitaalisen kaupankäynnin trendi? ▪️ Foliohattuhetki - miten kaupankäynti tulee muuttumaan seuraavan 5-10 vuoden aikana? Laita foliohattu päähän ja lämpimästi tervetuloa linjoille!
6/22/202254 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#23 "Tunnetsä ketää huippymyyjiä?" - Myyjien rekrytointi ja perehdytys

Tämänkertaisessa #Myyntipodi jaksossa sukelletaan syvälle myyjien rekrytoinnin ja perehdytyksen ihmeelliseen maailmaan. Liian monesti myyjien rekrytoinnissa päätöksiä tehdään joko liiaksi fiiliksen tai toisaalta tiukkojen vaatimusraamien pohjalta. Sani ja Kert avaavat omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan myyjien rekrytoinnin onnistumistekijöistä ja huomionarvoisista seikoista. Agendalla mm. - Huippumyyjiä ei rekrytä, ne luodaan? - Mitä tärkeitä tekijöitä huomioida myyjien rekrytoinnissa? - Mitä tyypillisiä virheitä saattaa syntyä, jos lähdetään liian laveasti liikkeelle rekrytoidessa? - Pitääkö menestyvällä myyjällä olla tiettyjä myynnillisiä kyvykkyyksiä, vai riittääkö asenne? - "Näytäs nyt, mitä sä osaat!" Perehdytyksen irvikuva - kokemuksia kehnoista perehdytysprosesseista - Vinkkejä ja huomioita, joilla tuore myynnin talentti talossa saadaan mahdollisimman nopeasti tuloksen tielle! Lämpimästi tervetuloa linjoille!
10/3/202152 minutes, 46 seconds