Winamp Logo
MovieInsiders Cover
MovieInsiders Profile

MovieInsiders

Dutch, TV & Video, 1 season, 122 episodes, 6 days, 4 hours, 3 minutes
About
MovieInsiders is dé filmpodcast van Nederland.
Episode Artwork

MovieInsiders 381: Civil War, The Pianist, Back to Black, Top 5 Spannende confrontaties

Kijken we sinds de recente Oscarwinnaar The Zone of Interest voorgoed anders naar cinema over de Holocaust? Gudo en John proberen een antwoord te geven op die moeilijke vraag na het herzien van The Pianist uit 2002; Roman Polanski's moderne klassieker die deze week tijdelijk terugkeert in de bioscopen. Ook de nieuwe film Civil War van Ex Machina-regisseur Alex Garland is geen licht verteerbare kost. Want een tweede Amerikaanse burgeroorlog, hoe 'sciencefiction' is dat nog? Deze opvallend apolitieke thriller zit in elk geval vol spannende confrontaties. Dat geldt ook voor deze podcast, want de MovieInsiders buigen zich in een top 5 over hun favoriete 'confrontatiescènes' uit de filmgeschiedenis.  00:00 Introductie03:49 Recensie: Civil War27:13 Rewind: The Pianist (2002)54:29 Ook nog gezien: Ghostbusters: Frozen Empire, Scoop, Back to Black64:08 Top 5: Spannende confrontaties92:56 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/20241 hour, 40 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 380: Dream Scenario, Oscaruitreiking, American Fiction, Dune: Part Two

Zoals verwacht sleepte Oppenheimer de belangrijkste Oscars binnen, maar er gebeurde meer tijdens het jaarlijkse filmfeest der filmfeestjes. Gudo en John doen, net als in bioscoop LantarenVenster, verslag én leggen het vergrootglas op twee Oscarwinnende titels die je momenteel thuis kunt zien: de tragikomische satire American Fiction over een schrijver (rol van Jeffrey Wright) die pas succes heeft wanneer hij aan de 'zwarte clichés' voldoet en de indringende documentaire 20 Days in Mariupol. Verder staan de heren in deze podcast stil bij de opmerkelijke carrière van Nicolas Cage naar aanleiding van het zwartgallige Dream Scenario. En wat vindt John van het vervolg op Dune, die eind 2021 op deze plek een nogal zuinige recensie kreeg? 00:00 Introductie04:42 Recensie: Dream Scenario22:17 Oscaruitreiking31:50 Recensie: American Fiction48:29 Ook nog gezien: 20 Days in Mariupol, Dune: Part Two, Drive-Away Dolls65:01 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/20241 hour, 9 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 379: Poor Things, The Zone of Interest, Top 5 Bijzonder gebruik van geluid

Film is zo veel meer dan plaatjes kijken. Geluid is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van dit AUDIOvisuele medium. Hoog tijd om hier eens de nadruk op te leggen. En daar is een mooie aanleiding voor: het ijzingwekkende Holocaustdrama The Zone of Interest over de nazifamilie Höss die pal voor de poort van Auschwitz een luxe leventje leidt, draait niet zozeer om wat we zien, maar om wat we horen. Na een bespreking van deze opmerkelijke nieuwe film van Under the Skin-regisseur Jonathan Glazer, storten Gudo en John zich op een top 5 waarbij alles draait om het belang van geluid in de cinema. De podcast opent echter met een recensie van Poor Things. Emma Stone in haar beste rol ooit, Mark Ruffalo als een chronisch hitsige advocaat, een moderne twist op het klassieke Frankenstein-verhaal en dat alles behangen met seks; is deze voor 11 Oscars genomineerde satire nu al dé titel van 2024? 00:00 Introductie02:52 Recensie: Poor Things26:24 Recensie: The Zone of Interest54:59 Top 5: Bijzonder gebruik van geluid92:34 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/20241 hour, 38 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 378: The Color Purple, Oscarnominaties, The Holdovers, Monster, Preview 2024

De Oscarnominaties zijn bekend en dat is, zoals eigenlijk elk jaar, aanleiding tot evenveel vreugde als irritatie. Want MovieInsiders-favorieten als Past Lives, Anatomy of a Fall en Killers of the Flower Moon mogen vertegenwoordigd zijn; waar zijn Margot 'Barbie' Robbie en haar regisseur Greta Gerwig? Waarom mag Leonardo DiCaprio, ondanks zijn mogelijk sterkste rol ooit, dit jaar niet meedoen? In deze podcast een bescheiden analyse. Ook recenseren Gudo en John de musicaladaptatie van The Color Purple, het Japanse juweeltje Monster en komen ze eindelijk toe aan het bewieroken van Alexander Paynes nieuwe tragikomedie The Holdovers. En na al dat terugblikken in de vorige twee shows wordt eindelijk eens vóóruit gekeken met de traditionele nieuwjaars-bioscooppreview. 00:00 Introductie04:17 Recensie: The Color Purple25:18 Oscarnominaties36:11 Recensie: The Holdovers46:54 Recensie: Monster58:07 Preview 202478:15 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/25/20241 hour, 25 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 377: MovieInsiders Awards 2023

Happy new (film)year! Vorig jaar kan natuurlijk pas echt worden afgesloten als de MovieInsiders hun awards hebben uitgereikt. Gudo moest helaas verzaken, maar John en Jasper geven wel hun gouden toiletpotten in de soms knotsgekke categorieën. Zoals de bloedworst voor de slechtste films van het jaar. Werther's Original voor wat over datum is, lolly's voor het lachen, kleenex voor het huilen. Wat waren de grootste verrassingen, teleurstellingen of niet je kopje thee? Prijzen dus waar de grote gerespecteerde awards jaloers op mogen zijn.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/20241 hour, 17 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 376: Top 10 Films van 2023

2023 was op filmgebied het jaar van Barbenheimer, maar hoe vaak staan Barbie en Oppie in de Top 10 lijsten van Gudo, John en Jasper? Hoeveel geanimeerde reigers, monsters en spinnen-wezens vliegen er voorbij? Herinneren de MovieInsiders zich die ene vakantie, die gruwelijke geschiedenis, die ruzie op dat Ierse eilandje of die Franse rechtszaken? De heren rangschikken ze in hun Top 10 (of 11) Beste films van filmjaar 2023. Een aantal gasten leveren hun persoonlijke top 3 en tussendoor wordt het inmiddels traditionele "Raad je quote" quizje gespeeld. Geniet van deze lekker lange podcast waarvoor de boys elkaar eindelijk weer eens in levende lijve opzochten. Want op zo'n fijn filmjaar moet geproost worden!Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/20232 hours, 3 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 375: Leave the World Behind, The Old Oak, May December, Wonka, Love Actually

Voordat de feestdagen en het beste van filmjaar 2023 gevierd worden bezorgen Gudo en John nog een podcast met een flinke lading films om deze donkere dagen mee door te komen. Als de techniek je niet in de steek laat kan je bijvoorbeeld Netflix-hit Leave the World Behind aanzetten. Hoe beviel deze pulpy apocalyptische thriller? Gudo zag de jonge jaren van Wonka en Bradley Cooper in én als Maestro. Maar ook een buit aan Cannes-titels wordt besproken. Natalie Portman en Julianne Moore in May December, de gortdroge Finse romcom Fallen Leaves en het griezelig relevante The Old Oak van Britse veteraan Ken Loach. En zoals beloofd wordt moderne Kerstklassieker Love Actually opnieuw uitgepakt. Hielden de heren het deze keer weer niet droog of is dit pakket over de houdbaarheidsdatum heen? 00:00 Introductie04:19 Recensie: Leave the World Behind27:08 Recensie: The Old Oak36:23 Ook nog gezien: Fallen Leaves, May December, Perfect Days, Wonka, Maestro64:57 Rewind: Love Actually (2003)78:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/20231 hour, 28 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 374: Napoleon, Wish, The Killer, Hardcore Never Dies

Terug van weggeweest: Gudo en John die als vanouds fileren, analyseren, jubelen en elkaar terechtwijzen. MovieInsiders dus, met ditmaal de spotlights op onder meer het dik 2,5 uur durende Napoleon van Gladiator-regisseur Ridley Scott. Een episch kolfje naar de hand van de man die als geen ander weet hoe Bonaparte en zijn geschiedenis te tackelen. Maar wacht, were Gudo en John not entertained? Misschien zijn ze enthousiaster over Wish, de langverwachte 'nieuwe' animatiefilm van Disney die een 100-jarig jubileum heeft te vieren. Dan mag je wat moois verwachten, toch? Ook in deze aflevering: bleef Gudo wakker bij de nieuwe Hunger Games, kreeg hij tijdens Hardcore Never Dies nostalgische gevoelens voor de met gabbergedreun gevulde jaren 90 en is hij eindelijk weer eens mild voor Marvel? En tot slot een korte bespreking van The Killer waarin Michael Fassbender een huurmoordenaar speelt die misschien toch minder stoïcijns is dan hij zelf in zijn eigen voice-over beweert te zijn. 00:00 Introductie02:25 Recensie: Napoleon22:02 Ook nog gezien: Hardcore Never Dies, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, The Marvels31:29 Recensie: Wish47:20 Recensie: The Killer58:41 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/20231 hour, 6 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 373: Killers of the Flower Moon, Anatomy of a Fall, Saw X, The Wicker Man (1973), Top 5 Martin Scorsese

Killers of the Flower Moon is zowel een lust voor oog, oor en hersenpan als een aanval op het zitvlees. Maar na 3,5 uur heb je wel mooi het nieuwe meesterstukje van filmicoon Martin Scorsese op het grote doek gezien. Of adviseren de MovieInsiders toch even te wachten tot dit western-epos met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro verschijnt op de streamingdienst van Apple? Het levert hoe dan ook een hoop gespreksstof op. Dat geldt überhaupt voor zo'n beetje alle Scorsese-producties. De regisseur staat dan ook centraal in de top 5 van deze podcast. Uiteraard staan de heren ook stil bij de Gouden Palm-winnaar Anatomy of a Fall. Hoe onderscheidt dit 'rechtbankdrama' met Sandra Hüller zich van zijn soortgenoten? En uit het horrorgenre: beleefde Gudo de tiende film uit de sadistische Saw-franchise als een martelgang en blijft er volgens John 50 jaar na dato nog wat over van de cultklassieker The Wicker Man die opnieuw in de bioscoop gaat draaien? 00:00 Introductie06:18 Recensie: Killers of the Flower Moon28:15 Recensie: Anatomy of a Fall43:22 Ook nog gezien: Saw X, The Wicker Man (1973)55:27 Top 5: Martin Scorsese81:03 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/20231 hour, 26 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 372: Sweet Dreams, The Creator, Past Lives, Flora and Son, Wes Anderson Roald Dahl shorts op Netflix

Terwijl in Hollywood in elk geval de acteurs nog altijd staken (Jasper praat ons weer helemaal bij), krijgt de cinefiel het één na het andere filmcadeautje voorgeschoteld. Past Lives bijvoorbeeld over twee Koreaanse jeugdvrienden die op volwassen leeftijd proberen te ontdekken of er nog iets van die oude kalverliefde is overgebleven. En Flora and Son van de Ierse Once-regisseur John Carney, over een alleenstaande moeder met een probleempuber die de gitaar ontdekt. Ook Nederland produceerde iets bijzonders: de koloniale satire Sweet Dreams met Renée Soutendijk won reeds 6 Gouden Kalveren. Een terechte buit? Gudo en John bespreken deze en nog veel meer titels (waaronder de nieuwe Exorcist) in een nieuwe MovieInsiders die weer eens uit z'n voegen barst van de kijktips. 00:00 Introductie06:41 Recensie: Sweet Dreams26:40 Ook nog gezien: The Creator, The Exorcist: Believer, Dumb Money36:17 Recensie: Past Lives54:55 Stakingen update60:21 Recensie: Flora and Son76:08 Ook nog gezien: No One Will Save You, Wes Anderson Roald Dahl shorts89:17 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/20231 hour, 36 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 371: De Vuurlinie, Sisu, Top 5 Veteranen

De MovieInsiders zijn terug van vakantie! Na de nodige rust, zonnestralen en zweetdruppels zijn de heren er met een volle podcast in het teken van veteranen. Gudo en Jasper richten hun vizier op de Nederlandse film De Vuurlinie van Michiel de Ruyter en Redbad-regisseur Roel Reiné. Hoe kwalijk is het mengen van feiten en fictie in dit verhaal over veteraan Marco Kroon? Genoten John en Jasper van het genadeloos Nazi's afslachten door de Finse voorvader van John Wick in Sisu? In de top 5 niet alleen maar zware kost over mannen én vrouwen na hun diensttijd. 00:00 Introductie en stakingen update08:23 Recensie: De Vuurlinie28:06 Recensie: Sisu42:33 Top 5: Veteranen79:07 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/20231 hour, 26 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 370: Talk to Me, The Exorcist, Blue Beetle, Gran Turismo, TMNT: Mutant Mayhem, Riceboy Sleeps

Hoe bezeten zijn Gudo en John van de nieuwe Australische horrorhit Talk to Me? Daarin kunnen tieners middels een handdruk met een gebalsemde hand geesten oproepen om dat vervolgens uiteraard te filmen voor op TikTok. Een mooie double feature met de nu 50 jaar oude klassieker waarin een tienermeisje onvrijwillig de Duivel in haar huisvest. Vanwege het recente overlijden van regisseur William Friedkin en de sequel later dit jaar zagen de MovieInsiders het iconische The Exorcist opnieuw. Tussendoor komen er in Ook nog gezien titels voorbij met een blauwe kever, een prehistorische haai, gemuteerde schildpadden, maar ook meer verantwoord werk als het Canadese Riceboy Sleeps. 00:00 Introductie04:17 Recensie: Talk to Me18:26 Ook nog gezien: Blue Beetle, Meg 2: The Trench, Riceboy Sleeps, Joy Ride,          Gran Turismo, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem39:40 Klassieker: The Exorcist (1973)63:01 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/20231 hour, 10 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 369: Barbie, Oppenheimer, Stakingen update, Top 5 Bijzondere blockbusters

Hollywood is in crisis én viert feest. Net na de start van de gevreesde acteursstaking - MovieInsider Jasper geeft ons alle ins en outs - kopen we ineens massaal bioscoopkaartjes voor twee blockbusters die qua succes zelfs Tom Cruise licht doen blozen. Het mag inmiddels duidelijk zijn: 2023 lijkt het jaar van 'Barbenheimer'. De grap is dat deze trendy kreet twee wild uiteenlopende titels vangt. Gudo en John tackelen ze uiteraard allebei. Is Barbie met Margot Robbie als de beroemdste pop ter wereld en Ryan Gosling als Ken inderdaad het satirische meesterstukje waar ze op hoopten? En werden ze bij Oppenheimer met Cillian Murphy als de 'vader van de atoombom' weer een beetje verliefd op Christopher Nolan? Over zijn laatste film, Tenet, waren ze immers behoorlijk kritisch. 00:00 Introductie03:47 Recensie: Barbie28:55 Recensie: Oppenheimer51:52 Stakingen update61:04 Top 5: Bijzondere blockbusters90:51 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/20231 hour, 37 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 368 Mission: Impossible Special: De franchise tot nu toe, Dead Reckoning Part One, Stel je ideale M:I-film samen, Elemental, Nimona

Gudo en John duiken ditmaal diep in de wereld van Mission: Impossible. Uiteraard bespreken ze uitgebreid het zevende deel uit de franchise, Dead Reckoning Part One, waarvoor acteur Tom Cruise wederom zijn leven op het spel zette. Krankzinnig stuntwerk, hoe lekker ook, zijn we inmiddels ook een beetje van deze reeks gewend. Doet 7.1 (jawel, hij eindigt met een letterlijke en figuurlijke cliffhanger) meer dan de kijker 'slechts' spektakel van hoog niveau voorschotelen? En waarom smult iedereen überhaupt zo van deze filmserie? John bekeek ze nog eens allemaal en maakt de balans op. In de laatste akte van deze podcast stellen de MovieInsiders hun favoriete Mission: Impossible-avontuur samen door nóg dieper op alle hoogtepunten in te zoomen. Is het dan alleen Cruise wat de klok slaat? De heren zagen ook twee nieuwe animatieproducties en tackelen deze in een blokje 'Ook nog gezien...'  00:00 Introductie03:41 De franchise tot nu toe18:18 Recensie: Dead Reckoning Part One40:35 Stel je ideale Mission: Impossible-film samen54:59 Ook nog gezien: Elemental, Nimona64:08 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/20231 hour, 10 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 367 Indiana Jones and the Dial of Destiny, Interview met Olivier Richters

De eerste reacties vanuit het filmfestival van Cannes waren vernietigend, maar is Indiana Jones and the Dial of Destiny écht zo'n fiasco? Na het vorige deel, The Kingdom of the Crystal Skull, kan Indy's vijfde en laatste avontuur toch alleen maar meevallen? In hun recensie zetten Gudo en John alle plusjes en minnetjes op een rij. Na deze analyse horen we een interview dat Gudo had met één van de acteurs. Niet met Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge of Mads Mikkelsen, maar wel met een Hollander die zijn imposante torso mocht laten zien. Bodybuilder Olivier Richters vertelt over zijn pijlsnelle Hollywoodcarrière (hij zat ook reeds in Marvels Black Widow en blockbuster The King's Man), een knokpartij met één van dé iconen uit filmland en geeft luisteraars met vierkante ogen wat gespierd advies.  00:00 Introductie05:21 Recensie: Indiana Jones and the Dial of Destiny30:10 Interview met Olivier Richters48:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202354 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 366 Wes Anderson Special: Asteroid City, Wat wil Wes?, Top 5 Anderson-scènes

Symmetrie, pastelkleurtjes, vintage-apparatuur en corduroyjasjes. Maar ook: dolende zielen die emotie maar iets engs vinden. Welkom in de wondere wereld van Wes Anderson. Gudo en Jasper staan in deze podcast niet alleen stil bij zijn nieuwe film Asteroid City, maar duiken dieper zijn diorama's binnen om de eigenzinnige regisseur te kunnen tackelen. Wat maakt zijn werk zo boeiend, waarom frustreert het soms en wie of wat hoort de kijker nu eigenlijk in zijn hart te sluiten? In de finale van deze aflevering wordt zelfs het vergrootglas erbij gehaald. Welke scènes vangen het enigma Wes Anderson het beste? En daarbij wordt bewust niet alleen ingezoomd op die oogverblindende decors. 00:00 Introductie03:57 Wat wil Wes Anderson eigenlijk van ons?23:50 Recensie: Asteroid City44:22 Top 5: Wes Anderson-scènes75:18 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/20231 hour, 21 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 365: The Flash, Transformers Rise of the Beasts, Oei Ik Groei, Succession

Wacht even, speelt Michael Keaton ineens weer Batman? Waarom zien we in één film zowel zíjn als Ben Afflecks versie van de man in het vleermuispak? En was dit niet het solo-avontuur van Justice League-lid Barrie Allen alias The Flash? Er valt een hoop te zeggen over de nieuwe superheldenblockbuster van DC Comics die de nerdcultuur viert als nooit tevoren. Pakt dat wat Gudo en Jasper betreft goed uit? Korte recensies in deze podcast zijn er verder van de nieuwe Transformers en de Nederlandse Netflix-romkom Oei Ik Groei en Jasper gaat langs de vele seriefinales van de afgelopen tijd voor hij ons nog eens bijpraat over de schrijversstaking in Hollywood. Gaan trouwens de Hollandse scenaristen nu ook al met protestbordjes over straat?00:00 Introductie05:15 Recensie: The Flash30:27 Ook nog gezien: Transformers Rise of the Beasts, Oei Ik Groei, Succession, Barry, Ted Lasso45:30 Schrijversstaking-update54:35 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202358 minutes
Episode Artwork

MovieInsiders 364 Jubileumshow: Spider-Man: Across the Spider-Verse, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Top 5 Grootste teleurstellingen

De MovieInsiders zijn heus niet vies van wat zelffelicitaties, zeker niet als het een jubileumaflevering betreft. Toch kiezen Gudo en John voor een onorthodoxe verjaardagsaanpak; deze nu 15 jaar oude show viert namelijk de grootste teleurstellingen die ze ooit ervoeren in het filmtheater dan wel de thuisbioscoop. Het werd gegoten in een Phantom Menace-top 5, een titel die de lading zou moeten dekken. Ook bespreken de heren opnieuw de film waar ze ooit in mei 2008 mee aftrapten. Is Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull inmiddels in waardering gestegen? Maar eerst een recensie van Spider-Man: Across The Spider-Verse. Delen de hosts het bijna griezelige enthousiasme van vooral de nerdcultuur? 00:00 Introductie09:32 Recensie: Spider-Man: Across the Spider-Verse28:59 Jee of Nee31:20 Rewind: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)53:33 Top 5: Grootste teleurstellingen96:06 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/20231 hour, 42 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 363: Renfield, Blue Jean, Cannes verslag, Top 5 Leraren

Terwijl de schrijvers in Hollywood staken hebben de MovieInsiders wel netjes hun huiswerk gedaan. Wist een schmierende Nicolas Cage als Dracula hen bij de les te houden in het wisselvallige Renfield? En wat voor rapportcijfer geven John en Jasper aan het Britse Blue Jean, over een lesbische gymdocente in de turbulente tijd van Thatcher? Gudo brengt zijn opstel over filmfestival Cannes langs en in de top 5 worden de meest memorabele leraren gerangschikt. 00:00 Introductie02:10 Recensie: Renfield16:45 Schrijversstaking update23:44 Recensie: Blue Jean37:40 Cannes verslag46:04 Top 5: Leraren78:13 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/20231 hour, 22 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 362: Beau Is Afraid, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Top 5 Overambitieus

Bij de naam Ari Aster veert de gemiddelde cinefiel direct op. Maar de meningen over de nieuwe film van de man achter moderne horrorklassiekers Hereditary en Midsommar zullen stevig uiteen lopen. Wat vonden Gudo en John van het absurdistische en drie uur durende Beau Is Afraid met Joaquin Phoenix als een hypochonder met een Oedipuscomplex? Ook geen korte film, maar inhoudelijk een stuk makkelijker verteerbaar is Guardians of the Galaxy Vol. 3. De MovieInsiders waren kritisch op de laatste paar Marvel-telgen; vielen ze wel als een blok voor dit afscheid van MCU-buitenbeentjes als de pratende wasbeer Rocket Raccoon en de pratende boom Groot? En deze show sluit af met een top 5 vol 'overambitieuze' filmtitels. Wat betekent dat begrip eigenlijk? 00:00 Introductie02:35 Recensie: Beau Is Afraid26:38 Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 340:45 Top 5: Overambitieus74:24 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/11/20231 hour, 22 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 361: Peter Pan & Wendy, Evil Dead Rise, Goodbye Stranger, Cairo Conspiracy, Schrijversstaking

Een podcast waarin het complete trio, hoewel opgeknipt, te horen is. Gudo en John buigen zich eerst over de zoveelste liveaction-remake van een Disneyklassieker. Ze begonnen met frisse moed aan Peter Pan & Wendy, want de regisseur van dienst is niemand minder dan arthouse-favoriet David Lowery van A Ghost Story en The Green Knight-faam. Kon hij zijn eigen pixie dust over deze film strooien of zat hij te strak aan de halsband van Disney? John en Jasper recenseren vervolgens Cairo Conspiracy, een spionagethriller over een student die verstrikt raakt in een machtsstrijd tussen de religieuze en politieke elites van Egypte. En in deze show worden meer vragen beantwoord. Was Evil Dead Rise smerig genoeg en moeten cinefielen zich zorgen maken over een nieuwe schrijversstaking? 00:00 Introductie04:17 Recensie: Peter Pan & Wendy20:27 Ook nog gezien: Evil Dead Rise, Goodbye Stranger29:13 Recensie: Cairo Conspiracy44:56 Schrijversstaking53:34 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202358 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 360: The Quiet Girl, The Super Mario Bros. Movie, Black Lotus, Rye Lane, Air, Het Verloren Transport, Aankondiging Harry Potter-serie

Gudo en John vieren op integere wijze hun MovieInsiders-reünie door de podcast te starten met een bescheiden drama barstensvol mededogen. Het Ierse The Quiet Girl gaat dan misschien over een verwaarloosd meisje, maar houdt de focus juist opvallend sterk op compassie. Was die gescoorde Oscarnominatie terecht? En Nederlandse oorlogsfilms zagen we eerder, maar ook Het Verloren Transport houdt het klein en gevoelig. Ook in deze aflevering: is The Super Mario Bros. Movie ook geschikt voor niet-Nintendofans, is Ben Affleck wel degelijk een goede acteur en wie moet wie spelen in een reboot van de Harry Potter-saga in serievorm? 00:00 Introductie03:32 Recensie: The Quiet Girl17:29 Ook nog gezien: The Super Mario Bros. Movie, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Black Lotus, Rye Lane, Air41:14 Recensie: Het Verloren Transport54:33 Aankondiging Harry Potter-serie en gewenste cast71:52 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/20231 hour, 16 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 359: Sick of Myself, John Wick 4, Till, First Blood, Empire of Light, Top 5 Zwarte komedies

Na bijna 15 jaar MovieInsiders passeert eindelijk de top 5 Zwarte komedies de revue. Slaan John en Jasper die ene klassieker niet over en hoe vaak staat Colin Farrell in de lijst? Aanleiding is het gitzwarte Noorse Sick of Myself over een jonge meid die wel héél ver gaat voor aandacht. Kunnen steracteurs als Olivia Colman nog wat van het nogal clichématige script van Sam Mendes' nieuwe film Empire of Light maken? Tussendoor doet John nog zijn (verlate) plasje op actie-epos John Wick 4 en de eerste Rambo-film First Blood. 00:00 Introductie02:55 Recensie: Sick of Myself20:13 Ook nog gezien: John Wick 4, Till, First Blood (1982)42:16 Recensie: Empire of Light57:36 Top 5: Zwarte komedies92:12 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/20231 hour, 35 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Hoe 'Perfume' ons geursensatie helpt begrijpen

Perfume: The Story of a Murderer uit 2006 groeide de afgelopen decennia uit tot een van de meest geliefde soundtracks. De muziek van Tom Tykwer (tevens regisseur van de film) en Johnny Klimek luistert als een prachtig gelaagde symfonie. En in combinatie met het sound design krijgt het iets voor elkaar dat weinig andere films lukt: het helpt ons als kijker én luisteraar om geursensaties te begrijpen. In deze aflevering van MovieInsiders ontleedt host Coen Haver de score en zoekt hij naar het antwoord op die ene vraag: hoe helpt de muziek ons geur ervaren?Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202341 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 358: To Leslie, Saint Omer, Oscarvoorspellingen

Gone With The Wind, Casablanca, Schindler's List...een filosofische actiekomedie waarin mensen uit parallelle universums elkaar te lijf gaan met dildo's en buttplugs? En toch, het moet raar lopen wil Everything Everywhere All At Once straks níet de belangrijkste Oscars pakken. Maar welke acteurs gaan er met een beeldje naar huis? Gudo en Jasper kijken in deze podcast vooruit naar de 95ste Academy Awards en delen hun voorspellingen. Maar niet voordat ze zich hebben gebogen over twee nieuwe bioscooptitels. Is To Leslie met de omstreden Oscarkandidaat Andrea Riseborough als een alcoholverslaafde moeder meer dan het zoveelste 'kruipen uit de goot'-drama? En zijn ook liefhebbers van John Grisham-verfilmingen aan het goede adres bij de opmerkelijke rechtbankfilm Saint Omer?00:00 Introductie05:47 Recensie: To Leslie25:02 Recensie: Saint Omer44:44 Oscarvoorspellingen85:33 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/20231 hour, 30 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 357: Tár, Toen Ik Je Zag, Creed 3, Top 5 Cate Blanchett-scènes

Jasper en Gudo gaan net als vorige week met Aftersun op de analytische tour. Het voor zes Oscars genomineerde Tár, over een van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde dirigente, leent zich dan ook uitstekend voor een diepgravend gesprek. Een milde spoiler-waarschuwing is hier wel op zijn plaats. De dirigente in kwestie wordt gespeeld door de Australische Cate Blanchett die bijna 100 rollen speelde en eigenlijk zelden teleurstelt. Tijd om haar oeuvre eens onder de loep te nemen met een top 5 waarin de heren inzoomen op Blanchetts meest indrukwekkende scènes. Ook in deze podcast: leent het schrijnende verhaal van de in 2010 overleden acteur Antonie Kamerling zich voor een pakkend drama? Of is Toen Ik Je Zag met Egbert-Jan Weeber en Noortje Herlaar een mislukking?00:00 Introductie03:30 Recensie: Tár (milde spoilers!)30:51 Ook nog gezien: Toen Ik Je Zag, Creed 341:38 Top 5: Cate Blanchett-scènes71:12 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/20231 hour, 17 minutes
Episode Artwork

MovieInsiders 356: Aftersun, Cocaine Bear, Ant-Man and the Wasp Quantumania, The Last of Us, Top 5 vader-dochterrelaties

Gudo en Jasper bejubelen en analyseren in deze aflevering het opmerkelijke regiedebuut Aftersun van de Schotse Charlotte Wells over een complexe vader-dochterband door de lens van even concrete als vage herrineringen. Waarom raakte dit coming-of-agedrama zo’n gevoelige snaar bij de heren? Omdat ze zelf een dochter hebben? De film is überhaupt een mooie aanleiding voor een top 5 waarin dit thema centraal staat. Maar er is meer te bespreken. Hoe kwam Andrea Riseborough aan haar verrassende en inmiddels veelbesproken Oscarnominatie voor To Leslie, moeten we ons zorgen maken om het ‘Marvel Cinematic Universe’ en hoe krijgt een zombieserie het voor elkaar zijn publiek in tranen achter te laten?00:00 Introductie05:05 Recensie: Aftersun29:35 De Oscarcontroverse rond To Leslie met Andrea Riseborough35:14 Ook nog gezien: Causeway, The Whale, Cocaine Bear, Godland, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, The Last Of Us56:57 Top 5: Vader-dochterrelaties91:37 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/20231 hour, 38 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 355: The Fabelmans, The Banshees of Inisherin, Babylon, Magic Mike's Last Dance, Broker, Megan, Terrifier 2

De Oscars staan voor de deur, overigens ook dit jaar weer gezellig mét Gudo en John te beleven in de Rotterdamse bioscoop LantarenVenster. De heren bespreken in deze podcast twee serieuze kanshebbers in de belangrijkste categorie 'Beste Film', waaronder Steven Spielbergs autobiografische vertelling The Fabelmans. Eén van de beste en bekendste regisseurs aller tijden die een ode brengt aan zichzelf? Betreft zijn nieuwe werk een egotrip, of doet hij meer dan het vieren van zichzelf en cinema in het algemeen? Ook het Ierse The Banshees of Inisherin met Colin Farrell wordt gerecenseerd met als hoofdvraag: is de plot niet te dun voor een boeiende speelfilm met Oscarpotentie? Omdat de MovieInsiders tijdelijk afwezig waren, passeren nog veel meer titels de revue, waaronder Magic Mike's Last Dance, Broker, Megan en het (zelfs voor John te bloederige?) Terrifier 2. 00:00 Introductie05:04 Oscarnominaties13:18 Recensie: The Fabelmans31:55 Recensie: The Banshees of Inisherin45:00 Ook nog gezien: Avatar - The Way of Water, Babylon60:31 Ook nog gezien: Magic Mike's Last Dance, Broker, Megan, Terrifier 271:24 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/20231 hour, 19 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 354: MovieInsiders Awards 2022

Ook terug van (te lang) weggeweest! De MovieInsiders Awards worden eindelijk weer uitgereikt. Allemaal leuk en aardig die Golden Globes of Oscars, maar er kan dit awards-seizoen natuurlijk niks op tegen de uiteenlopende, soms bizarre prijzen die Gudo, John en Jasper geven aan de films en vaklui van het afgelopen jaar. Wat dacht je van de Phantom Menace-award voor de grootste teleurstelling, de Citizen Kane-award voor nieuw talent, Lolly's voor de hardste lach en Kleenex om de tranen te drogen. Maar ook de Bloedworst voor de slechtste film, de Niet mijn kopje thee-award en niet te vergeten de Schaamhaar op de toiletpot. And the "winner" is...Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/20231 hour, 33 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Beste soundtracks 2022

Terug van weggeweest! De MovieInsiders Soundtrack special. Coen blikt nog één keer terug op 2022 in een podcast bomvol filmmuziek. Van de lyrische muziek van Desplat gaat het naar de opzwepende muziek van Hans Zimmer. Maar ook componisten als Howard Shore (Crimes of the Future), George Fenton (The Duke), Michael Abels (Nope), Geoff Barrow en Ben Salisbury (Men) komen langs. Tussendoor schuift de jongste gast uit de MovieInsiders geschiedenis aan.  Aan het einde blikt Coen vooruit op een nieuwe serie filmmuziek podcasts.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202352 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 353: Top 10 Films van 2022

De MovieInsiders knallen in een rode Saab met een Iraans gezin door een multiverse waarin alles kan. Ze rijden door bergen met windmolens en zien iets in de lucht, spotten stilstaande Viking-kinderen en spelen een spelletje met een houten pop en een knuffelbare panda. Onderweg stoppen ze in een chaotisch restaurant voor een kopje Zen-thee en een opmerkelijke pizza waar rijkelui van kotsen. Het moge duidelijk zijn: Gudo, John en Jasper bundelen in een spetterende show al het moois wat filmjaar 2022 te bieden had met hun top 10-lijsten, gastoptredens, feedback van luisteraars, mooie muziek en een leuke quiz. Enjoy the ride! 00:00 Nr. 11 en Introductie13:02 Top 10 Films van 2022 (10-8)42:13 Top 10 Films van 2022 (7-6)59:39 Raad je quote70:17 Top 10 Films van 2022 (5-4)91:50 Top 10 Films van 2022 (3-1)115:35 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/20222 hours, 3 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 352: Triangle of Sadness, Guillermo del Toro's Pinocchio, Armageddon Time, Sight & Sound's Greatest films of all time

Kotsende super rich op een decadente cruise. Is dat een te makkelijk doelwit voor de satirische pijlen van Ruben Östlund? Hij won wederom een Gouden palm op het afgelopen filmfestival in Cannes voor zijn Triangle of Sadness. Een nieuwe nummer één in de 'Sight & Sound's Greatest films of all time' is voor John en Jasper al een goede reden om het over die tienjaarlijkse 'lijst der lijsten' te hebben, maar ook inclusiviteit of nieuwkomers en afwezigen. Weer een Pinocchio? Ja, maar Guillermo del Toro's passieproject is net even anders dan de rest. Kleurt het autobiografische Armageddon Time wél teveel binnen de lijntjes? 00:00 Introductie06:20 Recensie: Triangle of Sadness28:41 Recensie: Guillermo del Toro's Pinocchio45:34 Recensie: Armageddon Time61:19 Sight & Sound's Greatest films of all time84:48 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/20221 hour, 33 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 351: Bones and All, Rose, Piggy, Emily, The Wonder, Interview met Henry Thomas uit E.T.

Zwijmelen met kannibalen? Regisseur Luca Guadagnino (Call Me By Your Name, Suspiria) jongleert met romantiek, horror en road movie-elementen in Bones and All waarin de door Timothée Chalamet en Taylor Russell gespeelde zonderlingen op zoek zijn naar elkaar, zichzelf en een stukje mensenvlees. Een fascinerende film, maar werkt het ook op emotioneel vlak? Gudo en John gaan vervolgens nog een aantal 'nieuwe' films langs waaronder het Spaanse Piggy, het Roemeense R.M.N., het kostuumdrama Emily over Wuthering Heights-auteur Emily Brontë en The Wonder waarin Florence Pugh een meisje bezoekt dat al wekenlang niets eet en prima lijkt te functioneren. Een wonder of een geraffineerd staaltje oplichterij? Deze podcast sluit af met een kort, maar bijzonder interview. Hoe kijkt acteur Henry Thomas terug op het 40 jaar oude E.T. The Extra Terrestrial waarin hij Elliott speelde? Spoiler alert: niet héél gloedvol. 00:00 Introductie04:22 Recensie: Bones and All21:41 Ook te zien: She Said, Rose, R.M.N., Piggy32:42 Recensie: Emily42:33 Ook nog gezien: The Wonder51:26 Interview met Henry Thomas (E.T.)63:24 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/20221 hour, 9 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 350: Three Thousand Years of Longing, Vortex, Top 5 Sprookjes voor volwassenen

Er was eens... een bejaarde Australische regisseur die tussen zijn nieuwe Mad Max-spektakels zijn versie van een 1001 nacht-sprookje maakte. Is Three Thousand Years of Longing van George Miller net zo'n visueel feestje als we van hem gewend zijn? In een top 5 vertellen John en Jasper sprookjes die ook niet voor jonge kijkertjes gemaakt zijn en dat is echt niet alleen maar horror. Tussendoor is er een recensie van wat eerder een nachtmerrie is: een bejaard stel kampt met dementie in Vortex van provocateur Gaspar Noé. 00:00 Introductie02:49 Recensie: Three Thousand Years of Longing18:38 Recensie: Vortex36:55 Top 5: Sprookjes voor volwassenen68:34 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/20221 hour, 14 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 349: Black Panther - Wakanda Forever, Holy Spider

Na twee lange shows een stuk kortere, maar wel één waarin alle drie de MovieInsiders van zich laten horen. Een nieuwe Black Panther na het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman? Gudo en Jasper bespreken hoe de Marvel-machine daar in Wakanda Forever mee omgaat. John geeft tussendoor kort zijn mening over stop-motion Wendell & Wild om vervolgens samen met Jasper naar het Iran van begin deze eeuw af te reizen voor seriemoordenaar-thriller Holy Spider. Weet regisseur Ali Abbasi (Gräns) zijn sociaal commentaar in deze relevante tijd voldoende over te brengen? 00:00 Introductie02:51 Recensie: Black Panther - Wakanda Forever17:14 Ook nog gezien: Wendell & Wild21:02 Recensie: Holy Spider36:41 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202240 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 348: Im Westen Nichts Neues, Wendell & Wild, Close, Interview Lukas Dhont en Top 5 Belgische films

Een kaakontsteking weerhield Jasper er niet van tegenover Gudo plaats te nemen in de MovieInsiders-studio voor een extra lange aflevering vol diepgravende filmanalyses. Eerst gaan de heren naar Duitsland voor een nieuwe en asgrauwe verfilming van de klassieke oorlogsroman Im Westen Nichts Neues, nu te zien op Netflix. Niet lang daarna verkennen ze België. Het prijswinnende Close over de kwetsbare vriendschap tussen twee 13-jarige jongens wordt uitgebreid behandeld. Niet alleen in de vorm van een recensie, ook door middel van een interview met de innemende regisseur en scenarist Lukas Dhont (die eerder Girl maakte). Hij is niet bang ook zíjn kwetsbaarheid te uiten. Een top 5 met Belgische filmparels mag vervolgens niet ontbreken. 00:00 Introductie03:10 Recensie: Im Westen Nichts Neues23:05 Ook nog gezien: Stromboli, The Takeover, Wendell & Wild en Andor33:15 Recensie: Close (spoilervrij)40:50 Interview: Close-regisseur Lukas Dhont66:57 Vervolg recensie: Close (mét spoilers!)78:00 Top 5: Belgische films104:31 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/20221 hour, 47 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 347: Las Bestias, Narcosis, Black Adam, Clerks III, Totem, Mrs. Harris Goes to Paris, Top 5 Films over rouwverwerking

Het lukte zowaar eens alle agenda’s op elkaar te krijgen: MovieInsiders is ditmaal drie man sterk. Een extra lange aflevering dus waarin tal van filmtitels de revue passeren. Al moeten Jasper en John het even samen doen met de Spaans-Franse plattelandsthriller Las Bestias voordat Gudo aanschuift. Het trio buigt zich over Narcosis, de Nederlandse Oscarinzending van dit jaar met Thekla Reuten als een paranormaal begaafde vrouw die na de dood van haar echtgenoot in de ontkenning schiet. Het is tevens aanleiding eens in brede zin stil te staan bij het thema rouwverwerking in de cinema. Dat gebeurt, geheel in MovieInsiders fashion, in de vorm van een top 5. De heren zagen meer. In een stevig blokje ‘Ook nog gezien...’ komen onder meer de superheldenfilm Black Adam, de Nederlandse jeugdfilm Totem, het derde deel van Clerks en het komische drama Mrs. Harris Goes to Paris voorbij. En is John na de seizoensfinale van The Rings of Power milder geworden over een van de duurste series aller tijden? 00:00 Introductie03:26 Recensie: Las Bestias15:53 Ook nog gezien: Black Adam, Tori et Lokita, Clerks III, Moonbound, Mrs. Harris Goes to Paris, Totem, The Rings of Power40:50 Recensie: Narcosis58:44 Top 5: Films over rouwverwerking95:23 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/20221 hour, 42 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 346: The Woman King, Rebel, Diversiteit discussie, Werewolf by Night

Wordt meer diversiteit ons te veel door de strot geduwd? Slim of niet, Gudo en John wagen zich toch maar eens aan een van dé huidige hete hangijzers in film- en serieland. Maar niet voor ze twee nieuwe bioscoopreleases tackelen. The Woman King wordt vaak omschreven als 'Braveheart met zwarte vrouwen'. Is dit historische epos met een agressief van zich af meppende Viola Davis meer dan die wat platte kreet? En hoe goed zijn onze Vlaamse vrienden Adil en Bilall (Bad Boys For Life) in het jongleren met genres? Hun Syriëgangers-film Rebel is namelijk niet alleen een oorlogsdrama, maar ook...een musical? Tot slot: zijn de MovieInsiders eindelijk eens écht enthousiast over een nieuwe Marvel-productie? Werewolf by Night, nu te zien op Disney+, is hoe dan ook een opvallend buitenbeentje. 00:00 Introductie03:05 Recensie: The Woman King18:36 Recensie: Rebel34:54 Diversiteit discussie54:09 Recensie: Werewolf by Night, Hocus Pocus 262:05 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/20221 hour, 6 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 345: Blonde, Athena, Boiling Point, Top 5 Long takes

De meningen over Marilyn Monroe-"biopic" Blonde vliegen alle kanten op en ook bij de MovieInsiders klinken er gevarieerde geluiden zodra John en Jasper het stokje van enthousiaste Gudo overnemen. Is de controversiële film een verkeerd begrepen emotionele waarheid of exploitatieve 'ellendeporno'? Het ook op Netflix verschenen Athena, over een chaotische confrontatie tussen politie en boze jongeren in een fictieve Franse banlieue, bevat een aantal adembenemende lange takes. Na een kijkje in de stressvolle keuken van ononderbroken one-taker Boiling Point volgt een top 5 met de meest indrukwekkende long takes uit de filmgeschiedenis.  00:00 Introductie02:57 Recensie: Blonde24:13 Recensie: Athena36:19 Recensie: Boiling Point48:34 Top 5: Long takes69:40 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/3/20221 hour, 14 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 344: Camera Japan, Avatar, Don't Worry Darling, The Lord of the Rings - The Rings of Power

Gudo kan stoer doen over zijn bezoek aan het filmfestival van Venetië (waarvan een kort verslag in deze aflevering), maar ook in eigen land wordt van alles georganiseerd voor cinefielen. In Rotterdam start vandaag Camera Japan, aanleiding voor een recensie van de bizarre actiekomedie Baby Assassins die op dit evenement in première gaat. De heren spoelen vervolgens terug naar 2009 voor een re-review van de klassieker (?) Avatar die deze week opnieuw een plek krijgt in onze bioscopen. Waarom praat eigenlijk niemand meer over deze vooral technisch verbluffende 'Dances With Smurfs'? Er is meer: Gudo was ooggetuige van de Harry Styles-manie in de Italiaanse gondelstad, maar twijfelt over zijn acteerkwaliteiten in Don't Worry Darling en John doet zijn best enig enthousiasme te laten horen voor de langverwachte Lord of the Rings-serie The Rings of Power op Amazon Prime Video. De audiokwaliteit is eenmalig minder dan de luisteraar van ons gewend is door onvoorziene technische problemen. 00:00 Introductie06:17 Recensie: Baby Assassins17:59 Rewind: Avatar (2009)35:41 Recensie: The Lord of the Rings - The Rings of Power44:24 Recensie: Don't Worry Darling en Verslag Venetië59:26 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/20221 hour, 3 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 343: Decision to Leave, Samaritan, Top 5 Genremixes

Is Decision to Leave, de nieuwe van Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden), nou een misdaadthriller met romance of een romantische film met een moordmysterie? Het is in ieder geval een goede aanleiding voor een top 5 met films die een lekkere cocktail van verschillende genres mixen. Tussendoor vragen John en Jasper zich af of Sylvester Stallone als gepensioneerde superheld in Samaritan nog iets aan dat overbevolkte genre weet toe te voegen. 00:00 Introductie03:45 Recensie: Decision to Leave18:42 Recensie: Samaritan28:14 Top 5: Genremixes48:15 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/202253 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 342: Nope, Day Shift, Chasing Amy

Jordan Peele’s verpletterende speelfilmdebuut Get Out was even origineel als kraakhelder in wat het wilde vertellen over racisme, vooroordelen en schijntolerantie. Zijn opvolger, Us, was een heel stuk cryptischer. En nu is er Nope die sommige bioscoopbezoekers in verwarde toestand zal achterlaten. Bevat deze ongewone UFO-thriller nog voldoende entertainment om op te drijven? Gudo en John bespreken Peele’s ‘headscratcher’ eerst in de veilige- en vervolgens in de spoilermodus. En wat blijft er 25 jaar na dato over van Kevin Smith’s (ook toen al) problematische Chasing Amy waarin Ben Affleck een homoseksueel meisje weer terug de kast in lijkt te duwen? Ook in deze podcast kort aandacht voor de nieuwe Netflix-vampierhit Day Shift met Jamie Foxx, de Spaanse Gouden Beer-winnaar Alcarràs en de recent overleden Das Boot-regisseur Wolfgang Petersen.  00:00 Introductie03:32 Recensie: Nope (Spoilers vanaf 16:35)26:25 Recensie: Day Shift, Alcarràs34:57 Rewind: Chasing Amy (1997)51:36 Wolfgang Petersen Tribute56:59 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/20221 hour, 4 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 341: Beast, Bullet Train, Grease, Prey, Top 5 Iets met treinen retour

Wat op de streamingplatforms verschijnt, had wel een bioscoopscherm verdiend en wat in de theaters draait, had je best op een dienst als Netflix mogen uitbrengen. Dat lijkt in deze podcast de conclusie van de MovieInsiders na het zien van een berg aan nieuwe titels. Moeten we bijvoorbeeld een kaartje kopen voor Idris Elba die vecht tegen een pissige leeuw in Beast of voor Brad Pitt die Mr. Cool probeert te blijven in een flitstrein vol agressief gespuis in Bullet Train? En was de Predator-prequel Prey (nu op Disney+) niet veel beter tot zijn recht gekomen op het grote witte doek? Uiteraard zal de luisteraar in eerste instantie vooral benieuwd zijn wat Gudo en John te melden hebben over deze films. Er valt meer te tackelen, want ook de Videoland-productie Vaders & Zonen (een zwarte komedie met Fedja van Huêt) en het waargebeurde Thirteen Lives met Colin Farrell (op Amazon Prime Video) komen voorbij. En hier konden ze niet omheen: naar aanleiding van het overlijden van Olivia Newton-John wordt het tijd de klassieker (?) Grease uit 1978 weer eens terug te spoelen. Dat is door moderne ogen een nogal vies filmpje? Tell me more... 00:00 Introductie05:13 Recensie: Beast, There Is No Evil11:12 Recensie: Bullet Train20:57 Top 5: Iets met treinen retour34:21 Klassieker: Grease (1978)49:29 Recensie: Prey60:02 Ook nog gezien: Vaders & Zonen, Thirteen Lives, Fast & Feel Love68:49 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/20221 hour, 14 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 340: The Gray Man, Speak No Evil, The Black Phone, Top 5 Curieuze castingkeuzes

Captain America als bad guy en Ryan Gosling als actieheld? Ethan Hawke als sadistische seriemoordenaar? Zowel Netflix-blockbuster The Gray Man als horror The Black Phone maakten opmerkelijke keuzes bij de casting van hun hoofdrolspelers. Maar pakt dat goed uit? In de top 5 hoor je welke casting de MovieInsiders nog curieuzer vonden. Tussendoor wordt een Deens gezin stamppot gevoerd door een dubieus Nederlands stel. 00:00 Introductie03:08 Recensie: The Gray Man15:52 Ook nog gezien: Persuasion, The Sea Beast24:29 Recensie: Speak No Evil33:32 Recensie: The Black Phone42:43 Top 5: Curieuze castingkeuzes70:11 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/26/20221 hour, 15 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 339: Thor - Love and Tunder, The Innocents, Interview Eskil Vogt

Hij draait al ruim een week, maar Gudo en Jasper willen nog graag hun ei kwijt over de nieuwe Marvel-blockbuster Thor: Love and Thunder. Deze werd, net als het vorige deel met Chris Hemsworth als de dondergod (Thor: Ragnarok), weer gemaakt door de Nieuw-Zeelandse komiek en cineast Taika Waititi. Zijn campy humor moet ditmaal worden afgewisseld met meer drama. Leverde hij de juiste cocktail af? Na een kort blokje ‘Ook nog gezien’ storten de MovieInsiders zich op de indringende Noorse horrorfilm The Innocents die inzoomt op de duistere krochten van het kinderbrein. Na de recensie volgt een interview met de schrijver en regisseur van dienst: de eerder dit jaar nog voor een Oscar genomineerde Eskil Vogt (The Worst Person in the World).00:00 Introductie02:30 Recensie: Thor - Love and Thunder24:33 Ook nog gezien: Knor & Fire of Love31:40 Recensie: The Innocents (De Uskyldige)45:08 Interview: Eksil Vogt, schrijver en regisseur The Innocents71:52 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/20221 hour, 17 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 338: The Souvenir Part II, The Real Charlie Chaplin, Top 5 Films over filmmaken

In het tweede deel van het autobiografische tweeluik The Souvenir maakt de hoofdrolspeelster een film over de gebeurtenissen in het eerste deel. Wat zijn andere films over het maken van cinema? John en Jasper hebben genoeg keus voor een mooie top 5. Documentaire The Real Charlie Chaplin doet een dappere poging om de mens achter de iconische filmster te vinden. 00:00 Introductie03:57 Recensie: The Souvenir Part II19:39 Recensie: The Real Charlie Chaplin29:47 Top 5: Films over filmmaken49:56 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/6/202254 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 337: Elvis, Top 5 Muzikale Biopics

Een biopic over Elvis Presley, maar toch ook weer niet. In zijn nieuwe audiovisueel uitbundige film Elvis kiest regisseur Baz Luhrmann voor een ongewone vertelconstructie: we zien het leven van The King door de ogen van zijn Nederlandse manager Colonel Parker, een bizarre rol van Tom Hanks. Pakt deze vondst wat Gudo en Jasper betreft goed uit? Na een pittige discussie duiken de heren wat dieper in de wereld van de muzikaal geladen biografische cinema. Dat universum barst uit zijn voegen van de clichés. Zijn er wel voldoende kandidaten voor een waardige top 5?  00:00 Introductie02:50 Recensie: Elvis24:04 Top 5: Muzikale Biopics47:55 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/28/202252 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 336: Lightyear, Men, Jee of Nee

Buzz Lightyear gaat solo in een film die bewust geen aansluiting zoekt met de fameuze Toy Story-franchise. Jammer, vinden Gudo en John. Maar ze weten ook dat de creativiteitslat bij animatiestudio Pixar hoog ligt. Hoe verlieten zij de bioscoop? Is Lightyear een filmklassieker in de dop? De MovieInsiders wagen zich vervolgens aan een interpretatie van mogelijk de meest krankzinnige horrorfilm van het jaar, Men van regisseur Alex Garland (Ex Machina, Annihilation). Wees gerust, ze verklappen de clou pas na een flinke ram op de welbekende spoilergong. 00:00 Introductie03:09 Recensie: Lightyear23:01 Jee of Nee24:47 Recensie: Men (spoilers vanaf 29:52)39:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202243 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 335: Jurassic World Dominion, Bergman Island, Top Gun: Maverick, Crimes of the Future, Top 5 Make-up effecten

Gudo is amper bekomen van het Cannes Filmfestivalcircus en John is van de trap gevallen, maar dat weerhoudt de MovieInsiders er niet van met evenveel enthousiasme als altijd achter de microfoon te kruipen. Blockbusters als Top Gun: Maverick en Jurassic World Dominion passeren de revue, maar ook het meer uitdagende arthouse-segment komt aan bod. In Crimes of the Future van body horror-maestro David Cronenberg is het voor een live-publiek laten tatoeëren en wegsnijden van organen een kunstvorm. Dubieus of is het toch niet zo krankzinnig als het lijkt? En in Bergman Island botsen liefde en creativiteit op het heilige grondgebied van de Zweedse meesterregisseur Ingmar Bergman. Deze podcast eindigt met een top 5 waarin de beste grimeurs uit filmland in het zonnetje worden gezet. 00:00 Introductie02:55 Recensie: Jurassic World Dominion, Bergman Island13:54 Ook nog gezien: Top Gun: Maverick, Emergency25:56 Recensie: Crimes of the Future40:36 Top 5: Make-up effecten64:08 Cannes verslag en Vooruitblik Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/20221 hour, 18 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 334: Belle, Huda's Salon, Top 5 Instant rewind

Wat zorgt er voor dat je een film direct na afloop nog een keer zou kijken? John en Jasper delen in de top 5 de titels waarbij ze (vrij snel) op de rewind-knop drukten. In de Japanse animatie Belle kan een onzeker tienermeisje in de virtuele wereld U zich ontpoppen tot een popidool. Ook is er een recensie van Huda's Salon, over de benarde situatie van vrouwen in bezet Palestina. 00:00 Introductie02:11 Recensie: Belle18:09 Recensie: Huda's Salon30:10 Top 5: Instant rewind55:15 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/20221 hour, 1 minute, 56 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 333: Everything Everywhere All at Once, Operation Mincemeat, Interview met Ke Huy Quan

Believe the hype! De MovieInsiders doen een dappere poging om zonder iets te verklappen het fantastische visuele feest Everything Everywhere All at Once te bespreken. Is dit inderdaad dé filmbelevenis van het jaar? Gudo sprak met één van de hoofdrolspelers, de innemende Ke Huy Quan, die de meeste wel van vroeger zullen kennen. John en Jasper zetten hun tanden in Operation Mincemeat, een spionagethriller over een lijk dat een belangrijke invasie tijdens WO2 mogelijk maakte. 00:00 Introductie02:34 Recensie: Everything Everywhere All at Once18:43 Recensie: Operation Mincemeat35:24 Interview met Ke Huy Quan46:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202250 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 332: Doctor Strange in the Multiverse of Madness, De invloed van Marvel en het beste (en slechtste) van het MCU

Gudo en John duiken diep in het Marvel-universum, of beter gezegd het Marvel-multiversum. Eerst: hoe bevalt het vervolg op Doctor Strange waarin de door Benedict Cumberbatch gespeelde tovenaarsdokter de superheldenwereld openbreekt en het moet opnemen tegen Scarlet Witch en...zichzelf? Er wordt rekening gehouden met hen die de film nog niet zagen, maar na het geluid van de gong krijgt de recensie ook een spoilerakte. Vervolgens vragen de heren zich in deze podcast af wat de invloed van het MCU is op het blockbusterlandschap? En wat zijn de pareltjes en de rotte appels in deze enorme franchise die ooit in 2008 begon met de eerste Iron Man? 00:00 Introductie04:05 Recensie: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Spoilers vanaf 20:21)32:03 De invloed van Marvel en het beste (en slechtste) van het MCU43:45 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202250 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 331: De Openbaring, Navalny, To cancel or not to cancel?

Gudo en John wagen zich aan de actualiteit, want beide recensies in deze podcast gaan over een zeer recent en gevoelig stukje geschiedenis. In de ‘wappiehorror’ De Openbaring draait Victor Löw langzaam door wanneer hij zichzelf en zijn moeder opsluit tijdens de coronapandemie. En de documentaire Navalny gaat over de beroemdste criticus van het Kremlin-regime. Hoe relevant zijn deze films en is het geoorloofd de werkelijkheid van een extra spannend sausje te voorzien? Tot slot: hoe lullen de MovieInsiders zich uit een cancel culture-debat? 00:00 Introductie02:34 Recensie: De Openbaring17:32 Jee of Nee19:13 Recensie: Navalny34:34 To cancel or not to cancel?50:49 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202255 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 330: L'événement, Les Olympiades, X, Ennio, Costa!!, Top 5 Niet preuts

Vive la (niet preuts) France! Zowel in Gouden Leeuw-winnaar L'événement, over een studente die ongewenst zwanger raakt en probeert abortus te plegen in Frankrijk jaren '60 waar dat nog verboden was, als in de 'dolende dertigers in hedendaags Parijs'-schets Les Olympiades wordt niet moeilijk over naakt in beeld gedaan. In de top 5 kijken Gudo en John naar andere films, makers en acteurs die niet preuts waren. Tussendoor ook aandacht voor slasher X, Nicolas Cage als zichzelf, Ennio Morricone en Costa!! 00:00 Introductie02:58 Recensie: L'événement18:42 Ook nog gezien: The Northman, The Unbearable Weight of Massive Talent, Costa!!, X, Ennio33:05 Recensie: Les Olympiades46:41 Top 5: Niet preuts82:52 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/20221 hour, 28 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 329: After Yang, The Northman, A Hero, Top 5 A.I. Personages

Corona en andere narigheid zorgde (wederom) voor een MovieInsiders-stilte, maar dé filmpodcast van Nederland is terug met een extra lange show bomvol verse titels die even liefdevol als kritisch getackeld dienen te worden. Het duo van dienst, Gudo en Jasper, buigt zich onder meer over de ‘fluister-sciencefiction’ After Yang met Colin Farrell die in het geheugen van zijn defecte robot duikt. Een mooie aanleiding voor een top 5 die geheel in het teken staat van films over – en vooral met - kunstmatige intelligentie. Maar ook: hoe beviel het Iraanse A Hero van Oscarwinnaar Asghar Farhadi, maakt het Vikingepos The Northman de verwachtingen waar en...wéér een film over Anne Frank?00:00 Introductie04:15 Recensie: After Yang23:30 Recensie: A Hero34:54 Recensie: The Northman42:10 Ook nog gezien: C’mon C’mon, Apollo 10 ½ A Space Age Childhood, Where is Anne Frank52:38 Top 5: A.I. personages77:10 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/13/20221 hour, 20 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 328: Drive My Car, Red Rocket, Turning Red, Top 5 Oscar over de grens

Hoe vaak kijken de Oscars over de grens? John en Jasper bundelen in een top 5 de mooiste voorbeelden van niet-Engelstalige films in ongebruikelijke categorieën. Aanleiding is het ingetogen Japanse Drive My Car, dat kans maakt op vier beeldjes. The Florida Project-regisseur Sean Baker toont ook in Red Rocket weer karakters die je niet vaak ziet en tussendoor kan Gudo het niet laten om zijn enthousiasme voor de nieuwe Pixar te delen. 00:00 Introductie03:31 Recensie: Drive My car19:36 Recensie: Red Rocket33:50 Recensie: Turning Red39:09 Top 5: Oscar over de grens63:07 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/20221 hour, 8 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 327: The Batman, The Matrix Resurrections, Flee, Licorice Pizza, Belfast, King Richard, Madres Paralelas

Welkom terug! Na een lange afwezigheid is dit dan eindelijk de comeback van MovieInsiders. Er is veel gebeurd: een pandemie, een oorlog, een geboorte... Maar niks krijgt dé filmpodcast van Nederland klein en dus gaan Gudo en John vol hernieuwde energie door met wat ze niet laten kunnen.Aan het format is niet gesleuteld, wel is de studio verrijkt met een extra microfoon. Vol trots introduceren de MovieInsiders een nieuw familielid. Dat Jasper Tonnon, ooit verantwoordelijk voor de VPRO Cinema Podcast, al even knettergek is van film wordt in deze aflevering snel duidelijk tijdens een pittig rondje ‘Grill de Gast’, waarna het echte werk kan beginnen.Het trio staat uitgebreid stil bij The Batman met Robert Pattinson als de populaire DC Comics-held. Wacht, wéér een avontuur van de vleermuisman? Doet de film iets dat we in dit reeds wijdvertakte universum nog niet eerder zagen? Vervolgens staan ze stil bij een vrachtlading aan titels die we nu in de bioscoop kunnen aanschouwen. Verwacht een vertrouwde kritische blik op onder meer Belfast, King Richard, Madres Paralelas, Flee, Scream en meer...  00:00 Introductie06:11 Grill de Gast17:40 Recensie: The Batman39:57 Ook nog gezien: The Matrix Resurrections, Scream, The King's Man47:09 Recensie: Flee55:22 Ook nog gezien: The Worst Person in the World, Licorice Pizza66:35 Ook nog gezien: Belfast, Nightmare Alley, King Richard, The Eyes of Tammy Faye, The Tragedy of MacBeth, Madres Paralelas85:02 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/20221 hour, 32 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 326: Top 10 Beste films van 2021

De champagneflessen kunnen pas worden ontkurkt als de MovieInsiders hun top 10 beste films van het afgelopen jaar met de wereld hebben gedeeld. Maar er valt meer te beleven in deze traditionele eindejaarspodcast. Zo is er de rubriek Jee of Nee, een ode aan het slechtste dat de cinema in 2021 te bieden had en een spelletje 'raad je eigen recensie'. Gudo en John zagen een kleine 200 nieuwe titels, genoeg keuze dus voor hun persoonlijke lijstjes. Voldoende variatie gegarandeerd, met ruimte voor drama, musicals, animatie, satire en veel meer. Schopt Oscarwinnaar Nomadland het tot een hoge positie, vonden ze ruimte voor het spektakelstuk Dune en komt John als vanouds weer met iets aanzetten waar nog geen sterveling van heeft gehoord? 00:00 Nr. 11 en Introductie09:49 Top 10: Beste films van 2021 (10-9)20:31 Quiz: Raad je eigen quote26:18 Top 10: Beste films van 2021 (8-5)48:02 Jee of Nee50:06 Top 10: Beste films van 2021 (4-3)61:30 Slechtste films van het jaar66:49 Top 10: Beste films van 2021 (2-1)79:52 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/20211 hour, 29 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 325: Being the Ricardos, The Lost Daughter, Spider-Man: No Way Home

En toen...waren de bioscopen weer gesloten. Die van Nederland dan. Wat betekent deze lockdown voor de films die eigenlijk in première zouden gaan? En voor wie hem niet al zag tijdens de drie halve dagen dat hij hier draaide: moeten we voor Spider-Man: No Way Home desnoods afreizen naar onze (nog) lockdownvrije buren? De MovieInsiders doen toch een bescheiden recensie van de nieuwe Marvelhit, maar uiteraard hebben ook de streamingdiensten voldoende te bieden. Zo heeft Amazon Prime Video nu Being the Ricardos met de voor een Oscarnominatie getipte Nicole Kidman als de Amerikaanse tv-legende Lucille Ball. En Olivia Colman schittert in The Lost Daughter die we binnenkort kunnen bewonderen op Netflix. Genoeg te bespreken dus in deze podcast. 00:00 Introductie05:46 Recensie: Being the Ricardos23:28 Recensie: The Lost Daughter33:51 Recensie: Spider-Man: No Way Home (Spoilers vanaf 43:35)48:49 Feedback en VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202158 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 324: Don't Look Up, The Unforgivable, Passing, The Harder They Fall, The Velvet Underground, CODA

Voor wie een bioscoopbezoekje tijdens deze slepende avondlockdown-periode er niet in zit: de thuiskijkkanalen barsten uit hun voegen van de interessante films. Gudo en John bespreken onder meer The Unforgivable met Sandra Bullock, maar ook de snoeiharde western The Harder They Fall en het zwart-witdrama Passing. Maar is het alleen Netflix wat de klok slaat? Zeker niet!Ook Apple TV+ voegde onlangs eindelijk weer wat fraais toe aan zijn nog bescheiden bibliotheek. Zo vraagt John aandacht voor de ‘vergeten’ tearjerker CODA, waarin een 17-jarig meisje klem zit tussen loyaliteit aan haar dove ouders en haar eigen ambities. Maar deze podcast begint met een recensie van Don’t Look Up waarin Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence de mensheid proberen te waarschuwen voor het naderende einde der tijden. Raakt deze cynische satire een gevoelige snaar of is de speelduur van 2,5 uur vooral gevuld met flauwe grappen? 00:00 Introductie en Feedback05:59 Recensie: Don't Look Up25:26 Recensie: The Unforgivable37:21 Recensie: Passing47:12 Recensie: The Harder They Fall55:24 Ook nog gezien: The Velvet Undergound, CODA62:10 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/20211 hour, 9 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 323: West Side Story, The Last Duel, Feedback

Zijn remakes van klassieke films per definitie inferieur aan het origineel? Gudo en John zagen de nieuwe versie van de musicalevergreen West Side Story en komen tot verrassende conclusies.Op aanraden van luisteraars besloten de MovieInsiders ook het 'vergeten' epos The Last Duel met Matt Damon, Adam Driver en Ben Affleck alsnog een kans te geven. Flopte dit middeleeuwse #metoo-drama onterecht? En ook in deze aflevering, naar aanleiding van een kritische email: wanneer is er sprake van spoilers in een recensie?  00:00 Introductie en Feedback07:20 Recensie: West Side Story35:04 Recensie: The Last Duel51:24 Feedback en VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/20211 hour, 3 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 322: The Hand of God, Top 5 Italiaanse films voor beginners

De Italiaanse grootmeester van de cinema, Paolo Sorrentino, heeft een nieuwe film. Een prachtige aanleiding eens in de cinema van zijn thuisland te duiken. Gudo en John dopen het om tot de top 5 ‘Italiaanse films voor beginners’. Want het is heus niet allemaal ‘moeilijke kunst’ dat de klok slaat. Maar eerst dus een recensie van Sorrentino’s meest recente werk: The Hand of God, een autobiografische film over opgroeien in het jungle-achtige Napels van de jaren 80, het verwerken van een trauma, buigen voor het levende kunstwerk Diego Maradonna én langzaamaan een passie voor cinema ontwikkelen. Is dit op het niveau van Sorrentino’s eerdere Oscarwinnende meesterwerk La Grande Bellezza?  00:00 Introductie en Feedback05:21 Recensie: È Stata la Mano di Dio / The Hand of God24:16 Top 5: Italiaanse films voor beginners48:43 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202158 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 321: Annette, House of Gucci, tick, tick... BOOM!, Top 5 Moderne musicals

Van La La Land tot Disney’s Tangled; in deze aflevering van MovieInsiders delen Gudo en John hun favoriete filmmusicals van deze eeuw tot nu toe. En die lijstjes bestaan uit beslist meer dan alleen maar kleffe kitsch.Aanleiding is de release van twee verse musicaltitels die allebei spelen met de vorm van het genre. Op Netflix kan je nu kijken naar de ‘musical ín een musical óver een musical’ tick, tick...BOOM! met Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man) als het te jong gestorven talent achter de Broadwayhit Rent. En in het maffe Annette met Adam Driver en Marion Cotillard (nu in de bioscoop) is er ruimte voor opera, rock, ballades en...een loepzuiver zingende baby. Zijn deze films de moeite van het zien waard?  00:00 Introductie en Feedback06:37 Recensie: Annette24:50 Recensie: House of Gucci31:03 Recensie: tick, tick...BOOM!50:02 Top 5: Moderne musicals82:17 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/20211 hour, 29 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 320: Ghostbusters Afterlife, The Power of the Dog, Red Notice, Feedback

Ghostbusters: Afterlife, nu te zien in de bioscoop, zit zó vol met knipoogjes naar de moederfilm uit 1984; heeft het voor niet-Ghostbuster-fans nog wel zin om een kaartje te kopen? En in hoeverre is drijven op nostalgie in films (en series) een zwaktebod?Van een heel andere orde is The Power of the Dog, een complexe western met Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst. Deze film heeft niks met het woord ‘nostalgie’, maar zet de hersenen van de kijker hard aan het werk. Te moeilijk allemaal? Is de Netflix-titel Red Notice met Ryan Reynolds en Dwayne Johnson dan een mooi alternatief? 00:00 Introductie02:55 Recensie: Ghostbusters Afterlife19:28 Recensie: The Power of the Dog34:58 Ook nog gezien (op Netflix): Red Notice43:26 Feedback van luisteraars48:47 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202153 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 319: Spencer, Finch, Top 5 Robots

In deze aflevering brengen Gudo en John een ode aan de filmrobot. Wall-E, Robocop en de Terminator zijn uiteraard memorabele machines, maar halen ze ook hun persoonlijke top 5-lijstjes? De aanleiding is een nieuwe film op Apple TV met slechts de aanwezigheid van Tom Hanks, een hond en...jawel, een robot.Naast een recensie van deze post apocalyptische Finch, een soort Cast Away 2.0, besteden de heren uiteraard ook aandacht aan de meest spraakmakende bioscooprelease van deze week: Spencer, over een pijnlijk en cruciaal moment uit het te korte leven van Prinses Diana. Wacht, speelt voormalig emo-vampier Kristen Stewart uit Twilight hierin de hoofdrol? Was dat een wijs besluit? 00:00 Introductie en Feedback07:45 Recensie: Spencer26:48 Recensie: Finch39:25 Top 5: Robots63:29 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/20211 hour, 9 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De mooiste openingsscènes

Een openingsscène is vrij letterlijk de toonzetter van de film. We worden geïntroduceerd aan de personages en hun verhaal, we leren de visuele stijl van de film kennen en de muziek zet de sfeer van de film. In deze podcast ontdek je de mooiste en opvallendste openingsscènes, vooral dankzij de filmmuziek. Van Beauty and the Beast tot Mulholland Drive en van Alien tot Baby Driver. Gastheer Coen Haver neemt je in deze nieuwe aflevering van zijn maandelijkse filmmuziekspecial opnieuw mee in een ontdekkingstocht vol prachtige muziek. Waarom werken sommige openingsscènes zo goed?Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202152 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 318: Eternals, Last Night in Soho, Alles op Tafel, Canción sin Nombre, The United States Vs. Billie Holiday, Harakiri

Van Iron Man tot de grote Avengers-finale: het filmuniversum van Marvel scoorde hit na hit. Lukt dat opnieuw met Eternals? Hier hangt een commerciële flop in de lucht, zeggen de MovieInsiders. Tijd om de meest recente superheldenfilm eens stevig uit te kleden.Ook in deze aflevering een recensie van de horrorfilm Last Night in Soho van Baby Driver en Shaun of the Dead-maker Edgar Wright. Maar ook Alles op Tafel met Linda de Mol en een biopic over het turbulente leven van Billie Holiday komen voorbij. En Gudo zag eindelijk voor het eerst Johns ‘favoriete film aller tijden’. Een samuraiklassieker uit de jaren 60: kunnen ze de luisteraar daar warm voor krijgen? 00:00 Introductie05:04 Recensie: Eternals27:26 Recensie: Last Night in Soho41:07 Ook te zien in de bioscoop: Alles op Tafel, Canción sin Nombre, The United States Vs. Billie Holiday51:56: Ook nog gezien: The Trip, Stuck Together, Harakiri63:57 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/20211 hour, 9 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 317: Pig, The French Dispatch, Top 5 Overacting

Geloof het of niet: Koning Overacting Nicolas Cage houdt zich gedeisd in zijn nieuwe film Pig. Dat wordt geprezen, maar Gudo en John hebben stiekem ook een tikkie heimwee naar zijn meer explosieve rollen. Tijd dus voor een top 5, geheel gewijd aan de acteurs die op gedenkwaardige wijze alle remmen losgooiden. Wie dacht dat Jack Nicholson schaamteloos schmierde in The Shining...?Eerst een recensie dus van het bijzondere ‘anti-wraakdrama’ Pig, een film met meer verrassingen dan alleen een ingetogen Nicolas Cage. Ook staan de MovieInsiders in deze aflevering stil bij nieuw werk van de excentrieke cineast Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel). Is zijn hypergestileerde The French Dispatch met een vrachtlading aan bekende castleden, een beetje te veel van het goede? 00:00 Introductie04:54 Recensie: Pig21:07 Recensie: The French Dispatch37:26 Top 5: Overacting69:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/20211 hour, 15 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 316: Benedetta, Halloween Kills, Limelight, Leeftijdskeuring Squid Game en Preutsere cinema door #metoo

Uiteraard bespreken Gudo en John in deze aflevering van MovieInsiders het lesbische nonnenepos Benedetta. Schopt regisseur Paul Verhoeven hierin iets te makkelijk tegen hét heilige huisje? De spraakmakende film is tevens aanleiding om eens te kijken naar hoe het gesteld is met seks in cinema. Is het sinds – of misschien wel dóór – de #metoo-discussie allemaal wat erg preuts en saai geworden?In deze podcast wordt ook kort stilgestaan bij het twaalfde deel uit de Halloween-horrorfranchise en, van een heel andere orde, bij een boeiend buitenbeentje in het rijke oeuvre van legende Charlie Chaplin. Hoe verhoudt Limelight uit 1952 zich tot zijn andere werken die momenteel te zien zijn in de Nederlandse filmtheaters? 00:00 Introductie03:39 Recensie: Benedetta22:21 Recensie: Halloween Kills31:07 Recensie: Limelight (1952)44:00 Jee of Nee: Leeftijdskeuring Squid Game en Preutsere cinema door #metoo52:51 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/20211 hour, 26 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 315: No Time To Die, Squid Game, James Bond franchise & quiz, Top 5 Iconische introducties

Daniel Craig zwaait in No Time To Die definitief af als James Bond. Dat alleen al is een bijzonder en emotioneel moment. Maar is dit 25ste 007-avontuur ook een geslaagde film? Gudo en John gaan er uitgebreid over in discussie in een deel zónder en een deel mét spoilers (zodra de gong luidt en duidelijk klinkt). Voor de verandering staan ze in deze aflevering ook even stil bij een serie. De Zuid-Koreaanse Netflixtitel Squid Game maakt namelijk wereldwijd de tongen los. Terecht? 00:00 Introductie04:41 Recensie: No Time To Die (zonder spoilers)23:54 No Time To Die (mét spoilers!)32:23 James Bond franchise & quiz43:55 Recensie: Squid Game53:47 Top 5: Iconische introducties70:10 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/20211 hour, 17 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 314: Mijn Vader is een Vliegtuig, Nr. 10, Genderneutraal Kalf, Romcoms, Geen vrouwelijke Bond

Het Nederlands Film Festival draait op volle toeren, tijd om eens in te zoomen op de openings- én slotfilm. Gudo en John besreken het drama Mijn Vader is een Vliegtuig en de geschifte zwartkomische thriller (?) Nr. 10. En wat vinden zij eigenlijk van de keuze om bij het Gouden Kalveren Gala voortaan geen onderscheid meer te maken tussen mannen en vrouwen?Moet Elise Schaap het eerste genderneutrale Kalf winnen? Het is een van de stellingen in de opnieuw tot leven gewekte rubriek ‘Jee of Nee’. En als aanloopje naar het nieuwe 007-avontuur No Time to Die: James Bond mag absoluut geen vrouw worden. In deze podcast ook een uitdaging. Kan je de nieuwe film van Alex van Warmerdam fatsoenlijk recenseren zonder de achterlijke twist weg te geven? Oordeel zelf. En wees gerust: het blijft spoilervrij. 00:00 Introductie en Feedback04:27 Recensie: Mijn Vader is een Vliegtuig19:49 Jee of Nee: Genderneutrale prijs voor acteren een goede oplossing24:18 Recensie: Nr. 1034:35 Jee of Nee: Ik mis romcoms in de bioscoop40:46 Jee of Nee: James Bond mag geen vrouw zijn46:20 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202152 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Het muzikale universum van Hans Zimmer

Hij is mogelijk hét popicoon van de filmmuziek: Hans Zimmer. De Duitse componist brak door met Rain Man en schreef vervolgens talloze beroemd geworden soundtracks voor films als The Lion King, Gladiator, Inception, Pirates of the Caribbean en - zeer recent nog - Dune. In deze podcast onderzoekt gastheer Coen Haver de populariteit van Zimmer en waarom hij zo bepalend is geworden voor de moderne filmmuziek.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/26/20211 hour, 1 second
Episode Artwork

MovieInsiders 313: Dune feedback, I Care a Lot, Kuessipan, Top 5 Acteerprestaties door amateurs

Sterren als Brad Pitt en Meryl Streep worden door praktisch de complete wereld op handen gedragen, maar ze kunnen in films ook een obstakel zijn. ‘Kijk, wéér die bekende koppen!’ In deze podcast brengen Gudo en John een ode aan de soms letterlijk van straat geplukte amateurs die onvergetelijke acteerprestaties neerzetten. In hun top 5 duiken zelfs enkele Oscarswinnaars op.Er zijn ook twee nieuwe bioscooptitels te bespreken. In het (te?) zwartgallige I Care a Lot worden we meegenomen door een eersteklas feeks die ouderen financieel uitkleedt en het Canadese Kuessipan toont hoe twee hartsvriendinnen opgroeien in een Innu-reservaat. Maar niet voordat de heren even kort teruggrijpen op hun controversiële Dune-recensie van vorige week. Daar was namelijk niet iedere luisteraar even blij mee. 00:00 Introductie03:12 Dune feedback14:49 Recensie: I Care a Lot32:19 Recensie: Kuessipan46:24 Top 5: Acteerprestaties door amateurs77:25 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/20211 hour, 24 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 312: Dune, Worth, Filmfestival Venetië en Najaarspreview

Wat je ook van Dune, gehypt als hét sciencefiction-bioscoopspektakel van 2021, vindt: de langverwachte nieuwe verfilming van Frank Herberts fameuze boekenserie biedt stof voor pittige discussies. Ook Gudo en John bijten zich er stevig in vast.Het is niet alleen Dune wat de klok slaat. In deze aflevering staan de heren ook stil bij het ingetogen Worth met Michael Keaton over de oprichting van een fonds om de nabestaanden van 9/11-slachtoffers financieel te compenseren. Levert dat een pakkend drama op? En tot slot doet Gudo verslag van zijn avonturen op het recente filmfestival van Venetië.  00:00 Introductie02:21 Recensie: Dune30:18 Recensie: Worth42:56 Filmfestival Venetië en Najaarspreview61:55 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/20211 hour, 9 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 311: Mijn Beste Vriendin Anne Frank, Dear Comrades!, Top 5 Beste Nederlandse films

Het regent interessante Nederlandse films dit jaar. Na onder meer het oorlogsepos De Slag om de Schelde en De Veroordeling over de Deventer Moordzaak is er nu Mijn Beste Vriendin Anne Frank. Voor Gudo en John een ideale aanleiding om zich te buigen over een persoonlijke top 5 'beste Nederlandse films'.Deze aflevering trapt af met een recensie van Mijn Beste Vriendin Anne Frank, de eerste (!) Nederlandse speelfilm over de iconische Amsterdamse tiener die in 1945 stierf in concentratiekamp Bergen-Belsen. We leren Anne kennen door de ogen van haar boezemvriendin Hannah Goslar. Pakt die vertelwijze goed uit? En vóór de heren hun favoriete sneetjes Hollandse cinema uit de doeken doen, staan ze nog even stil bij Dear Comrades! over de gespannen verhoudingen tussen privé en politiek in de jaren 60 van het toenmalige Sovjet-Unie. 00:00 Introductie03:13 Recensie: Mijn Beste Vriendin Anne Frank17:51 Recensie: Dear Comrades!30:47 Top 5: Beste Nederlandse films54:29 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/20211 hour, 3 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 310: De Veroordeling, Onoda, Shang-Chi, Titane (Spoilers)

Is De Veroordeling, over de Deventer Moordzaak, meer dan een samenvatting van de 'feiten'? En hoe terecht is de Gouden Palm voor Titane, een film over een vrouw die zwanger wordt van een auto (u leest het goed)? Gudo en John gaan er uitgebreid op in.Een Nederlandse titel over journalistiek en mediahypes en een Franse productie die nu al de slogan 'cultfilm van het jaar' mag dragen. De MovieInsiders wisselen het halverwege nog even af met een nieuw Marvelnummer. Wijkt Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings voldoende af van het superheldensjabloon? 00:00 Introductie03:03 Recensie: De Veroordeling22:53 Recensie: Onoda - 10,000 Nights in the Jungle26:04 Recensie: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings36:12 Recensie: Titane (Spoilers)47:09 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202154 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De mooiste romantische soundtracks

Verliefd zijn, naar iemand verlangen, een gebroken hart; we herkennen het allemaal en misschien is daarom wel de romantische film zo’n populair genre. Maar de romantische films die écht wat anders durven te doen, zijn zeldzamer. In deze podcast hoor je de mooiste en beroemdste voorbeelden van soundtracks die tegen de clichés ingaan. Van Brokeback Mountain en William Shakespeare’s Romeo + Juliet tot Carol en Her.Gastheer Coen Haver neemt je in de nieuwe aflevering van zijn maandelijkse filmmuziekspecial opnieuw mee in een ontdekkingstocht over muzikale liefde. Waarom werken sommige soundtracks in romantische films zo goed?Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/29/202150 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 309: The Father, Candyman (1992), Top 5 Gedenkwaardige griezels

Van de moderne klassieker Candyman verschijnt deze week een nieuwe versie, maar Gudo en John zien vooral een mooie aanleiding het origineel uit 1992 weer eens af te stoffen. In hoeverre was deze even enge als maatschappijkritische horror zijn tijd ver vooruit? En wat zijn andere gedenkwaardige griezels uit de filmgeschiedenis? Tijd voor een verse top 5.Candyman, Freddy Krueger, Michael Myers en natuurlijk Hannibal Lecter zijn potentiële kandidaten voor het lijstje. Over die laatste griezel uit The Silence of the Lambs gesproken: zijn vertolker Anthony Hopkins is vanaf nu te zien in The Father waarvoor hij zijn tweede Oscar won. De MovieInsiders leggen uit waarom de film zo’n zeldzaam emotionele dreun uitdeelt en in welk opzicht hij afwijkt van eerder gemaakte drama’s over de ziekte van Alzheimer. 00:00 Introductie en Feedback09:40 Recensie: The Father25:38 Klassieker: Candyman (1992)47:19 Top 5: Gedenkwaardige griezels76:08 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/20211 hour, 23 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 308: Druk, The Green Knight, Interview met Druk-regisseur Thomas Vinterberg

Het Deense Druk is na de Oscarwinst in april, nu eindelijk ook in Nederland te zien. In deze aflevering legt regisseur Thomas Vinterberg (ook bekend van Festen en Jagten) uit hoe een gruwelijk ongeluk voor de contouren van deze diep persoonlijke en tragikomedische film zorgde.Uiteraard hoor je naast dit openhartige interview ook een recensie van het bewuste Druk, over vier bevriende docenten die onderzoeken of het voor de klas staan ze beter afgaat onder enige invloed van alcohol. Gudo en John staan verder stil bij de polariserende arthouse-fantasyfilm The Green Knight. Ook binnen het MovieInsiders-kamp leven verschillende meningen, zo blijkt al snel. 00:00 Introductie02:47 Recensie: Druk / Another Round18:49 Interview met Druk-regisseur Thomas Vinterberg39:13 Recensie: The Green Knight54:06 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/20211 hour, 2 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 307: Free Guy, La Haine, The Suicide Squad, Top 5 Feelgood-films

Een nog altijd rondwarend virus, een matige zomer: we kunnen wel een oppepper gebruiken. De MovieInsiders delen ieder hun vijf favoriete feelgood-films voor een gegarandeerd zonniger humeur. Gudo noemt zijn nummer 1-keuze zelfs ‘het film-equivalent van een paracetamolletje’.Ook in deze aflevering een drietal recensies. In het The Truman Show-achtige Free Guy ontdekt Ryan Reynolds dat hij een geprogrammeerd figuurtje in een videogame is en in The Suicide Squad slaan antihelden als Harley Quinn aan het bloedvergieten voor ‘het goede doel’. Maar het werd ook weer eens tijd voor een klassieker. Is het Franse La Haine over achterbuurtjongeren en politiegeweld ruim 25 jaar na dato nog even urgent? 00:00 Introductie03:03 Recensie: Free Guy18:45 Klassieker: La Haine (1995)33:56 Recensie: The Suicide Squad41:11 Top 5: Feelgood-films69:38 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/20211 hour, 16 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 306: Jungle Cruise, Dwayne Johnson's carrière en Scarlett Johansson's rechtzaak, Minari

Een makkelijke kopie van Indiana Jones en andere avonturenklassiekers als Romancing the Stone of niet: Jungle Cruise is een hit. Maar heeft de film ook de potentie uit te groeien tot Pirates of the Caribbean-formaat? En heeft hoofdrolspeler Dwayne ‘The Rock’ Johnson voldoende charisma à la Arnold Schwarzenegger om producties van dit kaliber te dragen?Ook in deze nieuwe aflevering: een recensie van het Oscarwinnende Minari over een Koreaans gezin dat zijn geluk beproeft in het Amerikaanse Arkansas. Daarnaast wordt kort ingezoomd op opmerkelijk nieuws uit Hollywood. Scarlett ‘Black Widow’ Johansson klaagt Disney aan. De actrice zegt geld mis te lopen, omdat de studiogigant er in dit streamingtijdperk een heel nieuwe strategie op nahoudt. Moet Johansson terecht ‘op een houtje bijten’?  00:00 Introductie02:46 Recensie: Jungle Cruise18:04 Dwayne Johnson's carrière en Scarlett Johansson's rechtzaak36:29 Recensie: Minari50:01 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202156 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De beste soundtracks voor road movies

Het gevoel van onderweg zijn, het negeren van de tijd, zonder angst het avontuur tegemoet gaan, met je kop in de wind... De ‘road movie’ is een filmgenre apart, maar hetzelfde geldt voor de ‘road movie-soundtrack’. In deze podcast hoor je de mooiste en meest beroemde voorbeelden. Van Easy Rider en Paris Texas tot Little Miss Sunshine en Into the Wild.Gastheer Coen Haver neemt je in de nieuwe aflevering van zijn maandelijkse filmmuziekspecial opnieuw mee op een auditieve reis. Onderweg vraagt hij zich af waarom deze soundtracks zo goed werken. En wat is eigenlijk een ‘road movie’? Een podcast over, maar vooral bomvol mét zalige muziek voor onderweg.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/202158 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 305: Luizenmoeder - De Film, This is not a Burial, It's a Resurrection, Top 5 School-films

Kijkcijferknaller De Luizenmoeder hield Nederland in 2018 en 2019 een spiegel voor. Krijgen we die spiegel weer voorgeschoteld in de bioscoop? En is de transitie van serie naar film überhaupt geslaagd? Gudo en John nemen plaats in de schoolbanken, steken hun vinger op en geven de antwoorden.Waarom zijn films die zich op en rond school afspelen, blijvend populair? De hoeveelheid ‘school-films’ is groter dan verwacht, concluderen de MovieInsiders. Uit die enorme berg destilleren ze allebei een persoonlijke top 5. En krijgen de heren het voor elkaar de luisteraar warm te krijgen voor een film uit het Afrikaanse Lesotho? 00:00 Introductie02:51 Recensie: Luizenmoeder - De Film18:05 Recensie: This is not a Burial, It's a Resurrection27:31 Top 5: School-films56:08 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/20211 hour, 2 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 304: Fear Street trilogie, Supernova, Meskina, Demon Slayer

Iedereen heeft het momenteel over Fear Street: drie horrorfilms met één narratief (naar de boeken van Kippenvel-auteur R.L. Stine) die kort na elkaar op Netflix werden gelanceerd. Heel gek is dat niet. Gooi Stranger Things en Scream in een mixer en het resultaat zorgt geheid voor ontelbare clicks. Maar hoe terecht is de hype?Er verschenen ook verse filmtitels in de bioscoop. Zo recenseren de heren het fijngevoelige drama Supernova met Colin Firth en Stanley Tucci als een koppel dat te maken krijgt met de ziekte van Alzheimer. Ook de Nederlandse ‘romkom’ Meskina en de populaire anime Demon Slayer komen kort aan bod. En hoe kijkt Gudo terug op zijn bezoek aan het filmfestival van Cannes? 00:00 Introductie03:08 Recensie: Fear Street trilogie23:48 Recensie: Supernova36:19 Cannes verslag40:14 Ook nog gezien: The Hitman's Wife's Bodyguard, Meskina, Demon Slayer47:55 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202157 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 303: Black Widow, Top 5 Films over zussen, Fast & Furious 9

Het heeft mede door de pandemie lang geduurd, maar nu is er eindelijk het solo-avontuur van Marvel-superheld Natasha Romanoff: Black Widow. Is het misschien sowieso een beetje mosterd na de maaltijd? En wordt de film door Florence Pugh, als het "zusje" van Scarlett Johansson, gekaapt? Een mooie aanleiding voor een top 5 Films over zussen. Verder doet een mystery guest verslag uit Cannes en staat Gudo kort stil bij het zoveelste deel uit de Fast & Furious-reeks en een titel uit Ivoorkust.  00:00 Introductie02:24 Recensie: Black Widow20:03 Mystery guest vanuit Cannes27:08 Top 5: Films over zussen49:35 Ook te zien: Fast & Furious 9, Night of the Kings55:43 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/20211 hour, 1 minute, 39 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 302: In The Heights, Sin Señas Particulares, Kunnen critici nog wel écht genieten van een film?

Als je voor werk de één na de andere film verslindt, kan er dan van écht ongedwongen genieten nog wel sprake zijn? En wordt de recensie al ‘geschreven’ tijdens het kijken of begint de analyse pas achteraf? Een vaste luisteraar wil antwoorden op deze vragen en dus beten Gudo en John zich vast in een discussie over de kunst van het recenseren.Niet de hele aflevering gaat over de presentatoren zelf. Er draaien immers nieuwe bioscoopfilms die schreeuwen om ontleed te worden. Zo is er de verfilming van In The Heights, van oorsprong een Broadway-musical van Hamilton-genie Lin-Manuel Miranda. Één van de MovieInsiders is dolenthousiast, de ander trapt licht op de rem. En uit Mexico is er het nachtmerrie-achtige Sin Señas Particulares over de zoektocht van een wanhopige moeder naar haar verdwenen zoon. 00:00 Introductie02:17 Recensie: In The Heights21:07 Recensie: Sin Señas Particulares / Identifying Features28:41 Topic: Kunnen critici nog wel écht genieten van een film?42:08 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202151 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De grote klassiekers, deel 2

Iedereen kent wel Alfred Newman’s bekende Fox Fanfare, de muziek die hoort bij de bekende filmstudio. Daarnaast schreef hij de muziek voor de grote Hollywood Klassiekers The Robe (1953), The Diary of Anne Frank (1959) en How the West Was Won (1962). In dit tweede deel van een podcast-luik over de componisten in het Gouden Tijdperk van Hollywood, ontdekt Coen Haver samen met filmmuziekcomponist Matthijs Kieboom de invloed van Alfred Newman.Wat weinig mensen weten is dat Newman verantwoordelijk is voor het belangrijkste mechanisme in het synchroniseren van beeld en geluid, het zogeheten Newman System. De zogenaamde 'streamers' en 'punches' waarmee je het ritme en ijkmomenten in muziek aangeeft, wordt tot op de dag van vandaag gebruikt door componisten.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/27/202148 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 301: Luca, A Quiet Place Part II, Top 5 Zomerse films

De nieuwe animatiefilm Luca over twee zeemonsters die een avontuur beleven op het droge, wordt door sommige mensen afgeschreven als 'een Pixar-tussendoortje'. Is dat terecht of bevechten Gudo en John die kreet? En welke titels geven zij een notering in hun top 5 'zomerse films'?Halverwege deze aflevering staan de heren ook even stil bij het vervolg op de horrorhit A Quiet Place uit 2018. De wezens die deze film bevolken komen niet uit de zee, maar begeven zich overal aan land en komen af op elk denkbaar door de mens geproduceerd geluid. Is de sequel wederom een voltreffer? 00:00 Introductie02:46 Recensie: Luca20:18 Recensie: A Quiet Place Part II31:50 Ook te zien: Those Who Wish Me Dead, Love in a Bottle, Chaos Walking42:01 Top 5: Zomerse films69:28 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/20211 hour, 14 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 300: Judas and the Black Messiah, First Cow, Chungking Express

Die Oscar voor acteur Daniel Kaluuya was, wat Gudo en John betreft, terecht. Maar hoe goed is eigenlijk de film waarin hij speelt: Judas and the Black Messiah? Ook in deze aflevering aandacht voor het minimalistische First Cow over twee oliebollenbakkers in het begin van de 19e eeuw. Een traag voortkabbelend drama met weinig dialoog en plot. Een beetje té traag misschien?Geen top 5 ditmaal, maar een discussie over een klassieker waarvoor de heren terugspoelen naar het jaar 1994. Chungking Express van Wong Kar-Wai was misschien wel de ‘Aziatische Pulp Fiction’ met zijn unieke visuele flair, langs elkaar bewegende verhaallijnen en lak aan conventies. Is de film nog steeds even fris als toen?  00:00 Introductie03:04 Recensie: Judas and the Black Messiah19:22 Recensie: First Cow32:51 Klassieker: Chungking Express (1994)46:18 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/202153 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 299: Nobody, Spiral, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Top 5 Memorabele filmmonsters

Het bioscoopgeweld is definitief losgebarsten en er valt voldoende te tackelen voor de MovieInsiders. Naast Godzilla vs. Kong bespreken ze ook de actiefilm Nobody (kandidaat ‘guilty pleasure’ van het jaar?) en het derde deel uit The Conjuring-horrorreeks. Een top 5 mag vervolgens niet ontbreken.Leuk zo’n titanenstrijd tussen die Japanse hagedis en die harige gorilla, maar verdienen deze creaturen ook een plek in de lijst van meest ‘memorabele monsters’ uit de filmgeschiedenis? Ook kort aandacht voor wat andere titels die te zien zijn op het grote witte doek. Een daarvan is Spiral: een Saw-episode met Chris Rock in de hoofdrol. En zelfs Tom & Jerry wordt kort aangestipt. 00:00 Introductie02:19 Recensie: Nobody13:42 Recensie: Spiral, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Tom & Jerry24:16 Recensie: Godzilla vs. Kong34:03 Top 5: Memorabele filmmonsters48:21 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202153 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 298: De Slag om de Schelde, Cruella, The World to Come, Top 5 Bijzondere bioscoopervaringen

Eindelijk, de bioscopen gaan weer open! Gudo en John vieren dat uitgebreid met onder meer een top 5 waarin ze hun meest memorabele bezoekjes aan het filmtheater uit de doeken doen. Maar uiteraard niet voor ze eerst hun zegje hebben gedaan over twee langverwachte titels die we in de cinema kunnen aanschouwen: De Slag om de Schelde en Cruella.Nu corona voorzichtig maar succesvol de kop wordt ingedrukt, kan één van de duurste films van Hollandse bodem op het grote scherm worden vertoond. Was de ambitieuze oorlogsfilm het wachten wel waard? En wéér een live action-variant op een klassieker uit de Disneystal? Is Cruella, over de ontstaansgeschiedenis van de schurk uit 101 Dalmatians, na het teleurstellende Mulan en Aladdin wél een voltreffer? 00:00 Introductie03:01 Recensie: De Slag om de Schelde17:26 Recensie: Cruella32:30 Recensie: The World to Come44:15 Top 5: Bijzondere bioscoopervaringen77:07 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/20211 hour, 22 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De grote klassiekers, deel 1

Hans Zimmer, John Williams en James Horner; allemaal zijn ze beïnvloed in klank en compositietechnieken door Erich Korngold, Max Steiner en Alfred Newman. In dit eerste deel van een tweeluik ontdekt Coen Haver samen met Radio 4 redacteur en presentator Pieter van Nes hoe deze grootheden te werk gingen en hoe hun werk nog altijd doorklinkt in de moderne filmmuziek.Ze beluisteren samen de mooiste hoofdthema’s en leidmotieven uit onder meer The Adventures of Robin Hood (1938), King Kong (1933), Gone With the Wind (1939), The Terminal (2004), Titanic (1996) en Interstellar (2014). Een podcast over, maar vooral ook mét heel veel schitterende filmmuziek.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/30/20211 hour, 19 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 297: Army of the Dead, Top 3 Beste films van deze eeuw met AD Bingewatchers

In deze aflevering kruisen Gudo en John de degens met de presentatoren van Bingewatchers, Kevin en Charlene. Wat zijn volgens dit kwartet podcasters de beste films van deze eeuw tot nu toe? De regels zijn streng: ieder mag slechts drie titels aanwijzen.Voor deze crossover kwamen de vier beroepsouwehoeren samen en de meligheid sloeg al snel toe, maar er moeten natuurlijk ook keiharde filmknopen worden doorgehakt. Maar niet vóór de MovieInsiders hebben stilgestaan bij Army of the Dead, een zombiefilm waar ze het maar moeilijk over eens kunnen worden. 00:00 Introductie02:30 Recensie: Army of the Dead18:54 Grill de gast: AD Bingewatchers31:19 Top 3: Beste films van deze eeuw63:43 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/20211 hour, 9 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 296: The Woman in the Window, Mortal Kombat, The Disciple

Met Mortal Kombat wordt opnieuw een poging gedaan een populaire videogame naar cinema te vertalen. Waarom gaat dit toch zo vaak mis? Gudo en John duiken in de recente filmgeschiedenis en geven een verklaring.Ook in deze aflevering aandacht voor de nieuwe Netflix-thriller The Woman in the Window waarin een vrouw met pleinvrees ooggetuige is van een moord bij de overburen. Of ziet ze toch spoken? Een prestigieuze titel, vooral dankzij de aanwezigheid van regisseur Joe Wright (Atonement, Pride and Prejudice) en een cast vol toptalent als Amy Adams, Gary Oldman en Julianne Moore. En toch ging ook hier iets stevig mis. Tot slot een recensie van een verstopte parel op dezelfde streamingdienst: The Disciple uit India over een grenzeloze passie voor geestverruimende muziek. 00:00 Introductie06:05 Recensie: The Woman in the Window21:26 Recensie: Mortal Kombat 2021 en Gameverfilmingen37:51 Recensie: The Disciple49:48 Feedback en VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202158 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 295: De Oost, Ferry, Top 5 Beste prequels

Indië-veteranen schreeuwen moord en brand over de politieke agenda van De Oost, maar los van deze discussie: is het eigenlijk een goede film? Gudo en John leggen het nu al meest omstreden sneetje cinema van 2021 onder het vergrootglas. Ook recenseren ze de misdaadfilm Ferry zonder ooit maar een seconde te hebben gezien van de populaire serie Undercover. Was dat verstandig?Ferry is een zogeheten ‘prequel’. Staat de Netflix-titel voldoende op zichzelf? Het is een mooie aanleiding voor een top 5 ‘beste prequels’. Spoiler alert: Star Wars Episode I: The Phantom Menace haalt de lijst niet. Toch brengen de MovieInsiders een eerbetoon aan deze gehate film. Hoe? Luisteren! 00:00 introductie04:03 Recensie: De Oost24:35 Recensie: Ferry33:42 Top 5: Beste prequels53:26 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/20211 hour, 9 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 294: The Mitchells vs. The Machines, Things Heard & Seen, Wendy, Without Remorse, Jee of Nee Special Edition

We moeten niet piepen om die nog altijd gesloten bioscopen, er ligt immers nog een schat aan filmklassiekers voor het oprapen. En kan je een film pas voldoende op waarde schatten als je hem gezien hebt op het grote witte doek? Over deze en andere Jee of Nee-stellingen buigen Gudo en John zich in deze aflevering. Uiteraard wordt eerst de buit aan nieuwe titels besproken. Zoals de (te?) manische animatiefilm The Mitchells vs. The Machines over een disfunctioneel gezin dat het opneemt tegen op hol geslagen robots en het spookhuisdrama Things Heard & Seen met Amanda Seyfried. Maar ook: hoe bevalt de zoveelste versie van het Peter Pan-verhaal in Wendy en de actierijke Tom Clancy-verfilming Without Remorse? 00:00 Introductie02:52 Recensie: The Mitchells vs. The Machines12:47 Recensie: Things Heard & Seen, Wendy, Without Remorse25:51 Jee of Nee: We moeten niet piepen en Bioscoop voor eerlijke beoordeling36:22 Jee of Nee: Recensies steeds minder betekenis en Oscar voor Cher46:55 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202154 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 293: Nomadland, Promising Young Woman, Terugblik op Oscars, Top 5 Oscarwinnaars voor Beste film

Zoals verwacht ging Nomadland met Frances McDormand er met de belangrijkste Oscars vandoor. Naast een discussie over deze gevoelige roadmovie is dit een mooi moment om eens de geschiedenis in te duiken. Wat waren volgens Gudo en John de meest verdiende Oscarwinnaars in de categorie ‘Beste Film’?Er verscheen deze week nog een andere kersverse winnaar: Promising Young Woman. Niet iedereen is gecharmeerd van deze post #metoo-wraakfilm. Hoe luidt het oordeel van de beide MovieInsiders? Uiteraard blikken de heren ook nog even terug op wat (normaliter) te boek staat als de meest glamoureuze awardshow ter wereld. 00:00 Introductie03:37 Terugblik op Oscaruitreiking14:34 Recensie: Nomadland31:13 Recensie: Promising Young Woman46:52 Top 5: Oscarwinnaars voor Beste film63:04 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/20211 hour, 10 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Top 3 favoriete Oscarwinnende soundtracks en genomineerden van dit jaar

Als muzikaal opwarmertje voor de aanstaande Oscarnacht bespreken AD-filmredacteur Gudo Tienhooven, filmmaker Coen Haver en componist Matthijs Kieboom de geschiedenis van Oscarwinnende soundtracks. Matthijs duidt de 5 genomineerde soundtracks van dit jaar, terwijl Coen en Gudo hun 3 favoriete winnaars delen. De Oscar voor beste soundtrack werd voor het eerst in 1934 uitgereikt. Wat waren de opvallendste winnaars? Wat is de waarde eigenlijk van de prijs? En wat betekent deze erkenning voor een componist zelf? Met veel humor en omlijst met de allermooiste filmmuziek nemen de 3 presentatoren je mee op een muzikale reis.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/20211 hour, 27 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 292: Braveheart, Boss Level, The Little Things, The Marksman, Oscarvoorspellingen

Met de Oscars voor de deur spoelen Gudo en John terug naar 1995 toen Mel Gibsons Braveheart goed bleek voor vijf gouden beeldjes, waaronder voor ‘beste film’. Wat blijft er over van het epos in de Schotse Hooglanden? Zorgt het nog voor kippenvel of is het een relikwie uit vervlogen tijden? Braveheart won toen, maar welke film pakt in de nacht van komende zondag op maandag de meest prestigieuze Oscar? De MovieInsiders nemen ook wat andere belangrijke categorieën door en delen hun voorspellingen. Verder in deze podcast kort aandacht voor enkele nieuwe titels die deze week verschenen op een streamingdienst, waaronder de thriller The Little Things met liefst drie Oscarwinnende acteurs: Denzel Washington, Rami Malek en Jared Leto. 00:00 Introductie09:01 Recensie: Braveheart (1995)27:12 Recensie: Boss Level, The Little Things, The Marksman37:03 Oscarvoorspellingen50:11 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202157 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 291: Quo Vadis, Aida?, The Man Who Sold His Skin, The Dissident, Love and Monsters, Top 5 Films over gevoelige geschiedenis

Naast veel lof voor Quo Vadis, Aida?, de voor een Oscar genomineerde film over de val van Srebrenica, klinkt er ook kritiek. Er zou teveel met de realiteit zijn geknoeid. Gudo en John buigen zich onder meer over de vraag in hoeverre filmmakers die zich beroepen op een gevoelig stuk geschiedenis, de werkelijkheid mogen verdraaien.Daarnaast nog twee andere films die te zien zijn op het online festival Movies That Matter: The Man Who Sold His Skin over een Syrische vluchteling die door een kunstenaar wordt voorzien van een visum-tatoeage en de documentaire The Dissident over de moord op journalist Jamal Khashoggi. Tot slot een top 5. Wat zijn de beste voorbeelden van films die met zwarte bladzijden uit de geschiedenis aan de haal gaan? 00:00 Introductie03:08 Recensie: Quo Vadis, Aida?18:48 Recensie: The Man Who Sold His Skin29:41 Recensie: The Dissident35:51 Recensie: Love and Monsters42:02 Top 5: Films over gevoelige geschiedenis68:31 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/20211 hour, 15 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 290: Imagine Film Festival-special met New Order, interview directeur, Alien on Stage en ander bizar spul

Even helemaal klaar met de voorspelbare films die je doorgaans ziet? Gudo en John maken je wegwijs in het gevarieerde aanbod van het dit jaar online gehouden Imagine Film Festival, al decennia lang gespecialiseerd in afwijkende cinema uit de horror-, sciencefiction- en fantasyhoek. Met aandacht voor de openingsfilm van het festival: de dystopische thriller New Order uit Mexico. Wat als tijdens je bruiloft buiten voor de deur ineens de revolutie uitbreekt? Vervolgens een interview met festivaldirecteur Chris Oosterom en in de derde akte van deze podcast gaan de MovieInsiders enkele titels langs die ze reeds zagen, waaronder het sardonische Anything for Jackson en de grappige documentaire Alien On Stage over een amateurtoneelgroep die Ridley's Scotts sciencefictionklassieker op de planken wil uitvoeren. 00:00 Introductie04:21 Recensie: Nuevo Orden / New Order17:15 Interview met Imagine-directeur Chris Oosterom34:17 Recensie: Alien on Stage, Anything for Jackson, Possessor, Blood Conscious54:23 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/20211 hour, 2 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 289: Wonder Woman 1984, The Terminator, Top 5 Typisch jaren 80

Deze podcast duikt diep in de jaren 80. Eerst met een recensie van Wonder Woman 1984, het langverwachte vervolg op de DCU-superheldenfilm met Gal Gadot, vervolgens met een frisse blik op de klassieker The Terminator (inderdaad, die uit 1984) en tot slot met een top 5 waarmee Gudo en John het volledige filmdecennium proberen te vangen. Wat ís eigenlijk ‘typisch jaren tachtig’? 00:00 Introductie03:37 Recensie: Wonder Woman 198420:53 Klassieker: The Terminator (1984)38:21 Top 5: Typisch jaren 8066:47 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/20211 hour, 13 minutes
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Lavinia Meijer en de filmmuziek van Philip Glass

Hij wordt de meester van de minimal music genoemd; Philip Glass. Als bekendste moderne componist is hij geroemd om zijn repeterende motieven en het gebruik van veel elektronische instrumenten. Bekendheid kreeg hij dankzij zijn opera Einstein on the Beach en zijn vele symfonieën. Maar hij componeerde ook de muziek voor films als The Hours, The Truman Show en Kundun. Op uitnodiging van AD filmredacteur Gudo Tienhooven en filmmaker Coen Haver kruipt Nederlands bekendste harpiste Lavinia Meijer in deze aflevering achter de microfoon én de harp. Ontwapenend en vol enthousiasme vertelt ze over de invloed die de muziek van Glass heeft op haar als muzikant én als mens. En ze laat horen hoe gelaagd en met welke precisie Glass zijn composities opbouwt voor soundtracks als Koyaanisqatsi en Mishima.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/20211 hour, 13 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 288: Zack Snyder's Justice League, Palm Springs, The Human Voice, Top 5 Beste actiescènes deze eeuw

Na een pittige discussie over de vier uur durende nieuwe versie van het superheldenepos Justice League en een recensie van de vrolijke Groundhog Day-variant Palm Springs, buigen de MovieInsiders zich over de vraag: wat zijn eigenlijk de beste actiescènes van deze eeuw tot nu toe? Op Twitter werd hevig met ze meegedacht.Gudo en John kunnen er niet omheen: de samenkomst van Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash en meer helden uit het DC-stripboekuniversum. Maar is vier uur niet véél te lang? Het spektakel is in elk geval een mooie aanleiding voor een top 5 waarin de meest duizelingwekkende actiescènes sinds 2000 aan bod komen. 00:00 Introductie03:23 Recensie: Zack Snyder's Justice League22:59 Recensie: Palm Springs31:35 Recensie: The Human Voice35:43 Top 5: Beste actiescènes van deze eeuw59:05 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/20211 hour, 5 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 287: Cherry, Analyse Oscarnominaties, Interview met Justice League-componist Junkie XL

Gudo en John duiken diep in de recent bekendgemaakte Oscarnominaties. Wat zijn de grootste verrassingen, wie zijn de kanshebbers en…waar gaan deze films eigenlijk over? Veel titels wachten immers nog met smart op een heropening van de bioscopen.Ook staan de heren stil bij Cherry, een serieus drama met Tom Holland (Spider-Man) als een drugsverslaafde oorlogsveteraan. En Gudo sprak met Tom Holkenborg alias Junkie XL die openhartig praat over zijn ‘Mount Everest’: een compleet nieuwe soundtrack componeren voor de superheldenfilm Justice League die nu te zien is in een liefst vier uur durende alternatieve versie. 00:00 Introductie04:37 Recensie: Cherry20:59 Analyse Oscarnominaties40:36 Jee of Nee47:11 Interview met Justice League-componist Junkie XL67:22 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/20211 hour, 12 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 286: Raya and the Last Dragon, Moxie, Coming 2 America, Top 5 Slechte sequels

Coming 2 America met Eddie Murphy zal niet de geschiedenisboeken ingaan als één van de betere vervolgdelen uit de filmgeschiedenis, concluderen Gudo en John. Maar het kan altijd erger. Daarom ditmaal een top 5 ‘slechte sequels’. En nee, Star Wars: The Phantom Menace is een ‘prequel’ en mocht dus niet meedoen. Haalt Jaws 4 de lijst? Ook in deze aflevering recensies van onder meer de nieuwe Disney-animatie Raya and the Last Dragon. De MovieInsiders dolen rond in Raya’s magische wereld Kumandra, vergapen zich aan de excentrieke flora en fauna en vragen zich intussen af of Disney altijd voldoende met zijn tijd is meegegaan. Wijkt deze nieuwe animatiefilm af van eerdere succesnummers die de studio voortbracht? 00:00 Introductie03:54 Recensie: Raya and the Last Dragon15:39 Recensie: Moxie22:08 Recensie: Coming 2 America33:07 Top 5: Slechte sequels59:49 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/20211 hour, 6 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Huiveringwekkende soundtracks uit het horrorgenre

Psycho, Jaws en Halloween; zo maar wat filmtitels waarvan de muziek misschien wel net zo bekend is als de film zelf. In deze MovieInsiders Filmmuziek Special duikt Coen Haver diep in de wereld van de horrormuziek. En bij wie kan hij daarvoor beter terecht dan bij Mr. Horror Jan Doense?Doense is tegenwoordig directeur van Film By the Sea. Maar als oprichter van Night of Terror en Het Amsterdam Fantastic Film Festival (nu Imagine) en filmproducent van Nederlandse horrorfilms is hij vooral dé voorvechter van het horrorgenre. Aan de hand van een aantal van zijn favoriete horrorsoundtracks deelt Doense bijzondere trivia over het genre en persoonlijke anekdotes. Natuurlijk kan een vlammend betoog over waarom elke Nederlandse filmmaker ook een horrorfilm zou moeten maken, niet ontbreken.Ook componist Matthijs Kieboom en MovieInsider Gudo delen hun favoriete horrorsoundtracks.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/27/20211 hour, 14 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 285: V for Vendetta, Top 5 Voer voor complotdenkers, Yab Yum, Pelé, Complot bij de Golden Globes?

De coronacrisis zorgt momenteel voor de wildste theorieën over hoe de overheid het volk onder de duim houdt. Aanleiding voor Gudo en John om V for Vendetta met Natalie Portman uit 2005 terug te spoelen en eens te kijken welke andere films op prikkelende wijze doofpotaffaires (zowel waargebeurd als fictie) blootleggen of complotten kunnen aanwakkeren.In het verlengde van dit thema: voormalig AD-filmjournalist Ab Zagt doet een boekje open over de 'dubieuze' handel en wandel bij de Golden Globes. En Gudo recenseert nog kort twee documentaires die nu te zien zijn op de welbekende streamingdiensten: Yab Yum over het mythische Amsterdamse bordeel en Pelé over de 'beste voetballer aller tijden'. 00:00 Introductie03:45 Recensie: V for Vendetta (2005)26:38 Top 5: Voer voor complotdenkers54:46 Recensie: Yab Yum & Pelé59:02 Complot en kanshebbers bij de Golden Globes (met Ab Zagt)82:52 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/20211 hour, 28 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 284: Amélie (2001), The Map of Tiny Perfect Things en maakt Disney de bioscoopbranche kapot?

Is de optimistische Franse klassieker, voluit Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain,  misschien wel hét filmequivalent van een antidepressivum in deze sombere coronatijd en dus het herzien waard? Of kregen Gudo en John er ditmaal alleen maar jeuk van?Niet alleen Amélie, ook de nieuwe Amazon Prime Video-titel The Map of Tiny Perfect Things, draagt een hoopgevende boodschap uit. Je hoort een recensie van deze 'Groundhog Day voor tieners' waarin de hoofdpersonen vastzitten in een tijdlus en dezelfde dag keer op keer beleven.Ook in deze podcast: maakt het almachtige Disney, die binnenkort zijn streamingdienst uitbreidt met dik 300 film- en serietitels, de bioscoopindustrie kapot? 00:00 Introductie02:39 Jee of Nee: Ik raak door mijn VOD-aanbod heen05:56 Jee of Nee: Disney maakt de bioscopen kapot11:37 Rewind: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)26:28 Recensie: The Map of Tiny Perfect Things37:49 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202142 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 283: News of the World, The Kid (1921), Top 5 Acteerprestaties door kinderen

Wordt in western News of the World rasacteur Tom Hanks weggespeeld door een 12-jarig meisje? In deze aflevering werpen Gudo en John de schijnwerpers op de meest verbluffende acteerprestaties door kinderen in films.Verder stoffen de MovieInsiders een klassieker af die momenteel liefst 100 jaar oud is! Maakt Charlie Chaplins The Kid uit 1921 nog steeds veel indruk? In zijn column Cinema Cinemonkey kijkt Nico naar enkele voorbeelden van kindacteurs uit de Hollandse cinema. 00:00 Introductie04:04 Recensie: News of the World22:26 Cinema Cinemonkey: Nederlandse "kindsterretjes"27:40 Klassieker: The Kid (1921)40:39 Top 5: Acteerprestaties door kinderen65:05 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/20211 hour, 14 minutes
Episode Artwork

MovieInsiders 282: Interview with the Vampire, Interview met David Verbeek, Dead & Beautiful, Malcolm & Marie

In deze nieuwe aflevering bijten Gudo en John zich vast in het vampiergenre. Niet alleen zagen ze Dead & Beautiful, die in première gaat op de huidige online-editie van het IFFR, via Zoom vond ook een gesprek plaats met de regisseur van dienst: David Verbeek. En wat blijft er ruim 25 jaar na dato over van Interview with the Vampire, met Tom Cruise en Brad Pitt?Vervolgens geven de MovieInsiders nog wat andere tips voor vampierfilms die van de norm durven af te wijken. Want er is zoveel meer dan Dracula en de Twilight-saga! En in zijn rubriek Cinema Cinemonkey noemt Nico een manier om het IFFR deels wél buitenshuis te beleven. 00:00 Introductie03:16 Rewind: Interview with the Vampire (1994)21:08 Cinema Cinemonkey: Tiger on the loose27:05 Interview met David Verbeek46:30 Recensie: Dead & Beautiful51:29 Tips voor originele vampierfilms54:23 Recensie: Malcolm & Marie57:19 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/20211 hour, 5 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: De prachtige soundtracks van Thomas Newman

Wall-E, James Bond, Finding Nemo, American Beauty en twee eenzame soldaten in de loopgraven van de eerste wereldoorlog; ze kregen allemaal muziek mee van Thomas Newman. In deze MovieInsiders Filmmuziek Special ontdekken filmmaker en filmmuziekjunkie Coen Haver en filmcomponist en medejunkie Matthijs Kieboom de typische Newman-sound. Matthijs kruipt ervoor achter de piano en trekt zijn trommels uit de kast, terwijl Coen zich vooral de magische nachtscène uit 1917 herinnert.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/20211 hour, 11 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 281: Riders of Justice, Interview met Anders Thomas Jensen, Top 5 Zwarte komedies

De eigenzinnige Deense regisseur Anders Thomas Jensen vertelt in deze podcast alles over zijn nieuwe film: het even naargeestige als absurdistische Riders of Justice, dit jaar de aftrap van het IFFR. Hij heeft het in het interview over onder andere het vinden van de juiste balans tussen drama en humor. Lachen om het leed van anderen, mag dat? Gudo en John gaan erover in discussie en doen de top 5 zwarte komedies. Verwacht zeer recente voorbeelden, maar ook titels die zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog de grenzen van de bijtende humor opzochten. 00:00 Introductie04:48 Interview met Anders Thomas Jensen22:26 Recensie: Retfærdighedens Ryttere / Riders of Justice35:00 Top 5: Zwarte komedies59:42 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/20211 hour, 5 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 280: A Clockwork Orange, The White Tiger, True Mothers, Top 5 Controversiële films

Geweld, seks…én Beethoven. A Clockwork Orange veroorzaakte in 1971 een ongekend schandaal. Hoe schokkend en relevant is deze omstreden klassieker nu nog, 50 jaar na dato? Tijd voor een frisse blik door 2021-ogen en daarnaast doen Gudo en John ook een top 5 ‘controversiële films’. Waarom maakte het toentertijd de tongen los, was het de film te doen om een boodschap of was het gewoon puur sensatiezucht en wat blijft er eigenlijk anno nu van over? Verder kort aandacht voor The White Tiger op Netflix, het Japanse True Mothers op Picl en Nico staat stil bij het fenomeen ‘micro-cinema’. 00:00 Introductie03:53 Klassieker: A Clockwork Orange (1971)26:21 Cinema Cinemonkey: Micro-cinema31:40 Ook nog gezien: The White Tiger, True Mothers, Cannibal Holocaust40:35 Top 5: Controversiële films67:12 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/20211 hour, 12 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 279: One Night in Miami, Pieces of a Woman, Death to 2020, VOD-aanbod in NL, Top 5 Acteerprestaties in een biopic

Terwijl de bioscopen dicht blijven is er nog genoeg te zien op de streamingdiensten. Zo is er One Night in Miami op Amazon Prime over de ontmoeting tussen iconen Malcolm X, Muhammad Ali, Sam Cooke en Jim Brown. Nico wijst ons op nog veel meer VOD-platforms dan Netflix, waar Gudo en John het emotionele relatiedrama Pieces of a Woman en de nep-documentaire Death to 2020 zagen. Zijn die het bekijken waard? Tot slot doen de heren een top 5 met de beste acteerprestaties in biografische films. 00:00 Introductie03:13 Recensie: One Night in Miami20:57 Ook nog gezien: Pieces of a Woman, Death to 202036:05 Cinema Cinemonkey: Het VOD-aanbod in Nederland45:08 Top 5: Acteerprestaties in een biopic68:38 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/20211 hour, 17 minutes
Episode Artwork

MovieInsiders 278: Ma Rainey's Black Bottom, Soul, De bioscoopcrisis, Preview 2021

Terwijl de MovieInsiders vrezen voor nóg meer bioscooploze weken, grasduinen ze door het filmaanbod van platforms als Netflix en Disney+. Daar troffen ze onder meer Oscarkandidaat Ma Rainey's Black Bottom aan met een glansrol van de vorig jaar plotseling overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman. Ook gaan ze, zoals beloofd in de vorige aflevering, wat dieper in op één van dé pareltjes van vorig jaar: de magnifieke Pixar-animatie Soul. In de laatste akte van deze podcast blikken Gudo en John in hun traditionele preview vooruit. Op welke titels verheugen zij zich het meeste? En kunnen die films dan weer gezien worden op het grote witte doek? Corona deelde een gevoelige tik uit aan de bioscoopbranche, zo blijkt uit de jaarcijfers. Nico van den Berg staat bij dit onderwerp stil in zijn vaste rubriek Cinema Cinemonkey. 00:00 Introductie03:05 Recensie: Ma Rainey's Black Bottom20:41 Recensie: Soul34:16 Cinema Cinemonkey: De bioscoopcrisis41:03 Preview 202158:45 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/20211 hour, 3 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 277: Top 10 Beste films van 2020

Corona deelde een dreun uit aan de bioscopen en veel titels werden op de lange baan geschoven, maar dat betekent allerminst dat 2020 een kwalitatief slecht filmjaar was. Sterker, het was nog best een pittige klus om uit al dat moois een top 10 samen te stellen. Animatie, documentaire, drama, komedie; alles komt weer voorbij in de traditionele eindejaarspodcast van MovieInsiders. 00:00 Introductie11:52 Jee of Nee: 2020 was een goed filmjaar14:49 Top 10: Beste films van 2020 (10-7)41:29 Jee of Nee: Ik miste de bioscoopbelevenis46:24 Top 10: Beste films van 2020 (6-5)58:25 Cinema Cinemonkey: Filmjaar 202063:50 Top 10: Beste films van 2020 (4-1)96:33 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/1/20211 hour, 50 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Roadhouse 14: Beste soundtracks 2020, interview Buladó-componist Christiaan Verbeek

Traditiegetrouw delen Gudo en Coen weer hun favoriete soundtracks van het afgelopen jaar. Verwacht veel klassiek ingestoken werk, maar ook bombastische actie, weemoedige klanken, een snufje techno én zelfs een orgel. Als bonus horen we een interview met componist Christiaan Verbeek die openhartig vertelt over de totstandkoming van zijn score voor het Gouden Kalf winnende Buladó. 00:00 Introductie05:45 Componist Matthijs Kieboom, De Piraten van Hiernaast10:15 Aanloop naar filmmuziekjaar 202016:03 Top 5: Beste soundtracks van het jaar86:57 Interview: Christiaan Verbeek over zijn muziek voor BuladóPresentatie: Gudo en CoenMet gastoptredens van: Joris Hermy, Tim Horemans en Daan SmitSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/20201 hour, 58 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Podcast 276: Leuk MovieInsiders nieuws, The Prom, Home Alone (1990), Top 5 Kerstfilms

Ho Ho Ho! De MovieInsiders zetten hun kerstmutsen op en geven leuk nieuws cadeau. Helaas was de lockdown-Grinch er ook die onder meer de release van De Slag om de Schelde stal. Dan maar thuis in de door oma gebreide kersttrui met veel glühwein erbij naar de musical The Prom kijken of terugspoelen naar je jeugd met Home Alone. Welke andere kerstklassiekers liggen er verder onder de boom?00:00 Introductie en leuk MovieInsiders nieuws05:56 Cinema Cinemonkey: De Slag om de Schelde uitgesteld10:55 Recensie: The Prom26:31 Rewind: Home Alone (1990)48:27 Top 5: Kerstfilms83:51 VooruitblikPresentatie: Gudo en JohnSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/20201 hour, 31 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 275: The Dark and the Wicked, Warner discussie, Freaky, The Queen's Gambit, Holidate

Een discussie over de stunt van Warner wordt door Nico ingeluid: Wat als nieuwe films tegelijk in de bios en thuis gekeken kunnen worden? Gudo en John zagen op beide manieren een hoop titels. De naargeestige horror The Dark and the Wicked, seriemoordenaar in tienermeisje, Beastie Boys en transgenders, schaken op Netflix en zwijmelen met foute Kerst rom-com. Voor ieder wat wils dus. 00:00 Introductie03:45 Recensie: The Dark and the Wicked17:02 Cinema Cinemonkey: Warner tegelijk in de bios en thuis35:13 Ook nog gezien: Freaky, Kajillionaire, The Queen's Gambit, Dark50:26 Ook nog gezien: Beastie Boys Story, Disclosure, Crip Camp, Holidate69:12 VooruitblikPresentatie: Gudo en Johnhttps://www.nytimes.com/2020/11/28/business/media/hollywood-coronavirus-streaming.html?referringSource=articleShareSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/20201 hour, 14 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders Podcast 274: Wolfwalkers, Mank, IDFA, The Witches 2020, Top 5 Jeugdboekverfilmingen

Het schitterend gemaakte Mank duikt in de ontstaansgeschiedenis van Orson Welles' meesterwerk Citizen Kane. Leuk voor doorgewinterde cinefielen, maar heeft de gemiddelde filmkijker hier ook wat te zoeken? Die kan misschien beter naar de Ierse animatiefilm Wolfwalkers. Ook in deze podcast: Nico bezocht festival IDFA terwijl Gudo en John een oude top 5 van een nieuwe glans voorzien. 00:00 Introductie03:06 Recensie: Wolfwalkers20:55 Recensie: Mank41:10 Cinema Cinemonkey: IDFA46:49 Recensie: The Witches 202057:59 Top 5: Jeugdboekverfilmingen72:12 VooruitblikPresentatie: Gudo en JohnSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/20201 hour, 26 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

MovieInsiders 273: His House, Heat (1995), De Vogelwachter, The Assistent, Top 5 Openingsscènes

Netflix spuugt links en rechts nieuwe titels uit, gelukkig zitten daar soms pareltjes tussen zoals de 'vluchtelingenhorror' His House. Ook aandacht voor het sombere post #metoo-drama The Assistent, het Freek de Jonge-vehikel De Vogelwachter en wie is de 'good cop' en wie de 'bad cop' in een discussie over de jaren 90-klassieker Heat? Tot slot: welke films openen het fraaist? 00:00 Introductie02:57 Recensie: His House20:06 Rewind: Heat (1995, Spoilers)39:54 Cinema Cinemonkey: Genderneutrale Kalveren, De Vogelwachter46:49 Recensie: The Assistent56:26 Top 5: Openingsscènes87:45 VooruitblikPresentatie: Gudo en JohnSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/20201 hour, 37 minutes, 38 seconds