Winamp Logo
Mord i kultureliten Cover
Mord i kultureliten Profile

Mord i kultureliten

Danish, Social, 1 season, 4 episodes, 1 hour, 49 minutes
About
Min mormors to sønner bliver slået ihjel af hendes ekskæreste, som derefter begår selvmord. Det er oktober 1953, og traumet bliver fortrængt i gode middage med de rigtige mennesker. For både min mormor, morderen og alle omkring hændelsen er en del af den kulturradikale elite. Samfundsrevseren PH er morfar til de døde drenge, og designer Verner Panton er far til den ene dreng. Selvom kredsen af kulturradikale udadtil forkaster tabuer og fortrængning, bliver det tilsyneladende dyrket indadtil, for min mor ved stort set intet om hændelsen. Jeg har i flere år undret mig over, hvorfor min frisindede familie ikke kunne rumme sorgen. Nu har jeg sat mig for at finde ud af, hvad der skete. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rönnau.
Episode Artwork

4:4 - Toves skyldfølelse

Efterhånden står mange af detaljerne omkring drabet på min mors to brødre klart. Men jeg ved stadig ganske lidt, om hvad der skete med min mormor Tove på selve dagen. Hvor hun var, og hvordan hun fik beskeden. Til mit held får jeg kontakt til en af Toves veninder, der i dag er oppe i 90'erne. Men dengang i oktober 1953 sad hun ved Toves side, da drabsmanden hentede de to drenge. Medvirkende: Sofie Tholl, Louise Danneskiold-Samsøe, Nobbe Bernild. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rönnau. (Sendt første gang 13. december 2021).
11/2/202127 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

3:4 - Politikerens pistol

Dagbogen bringer mig tættere på den mand, der slog min mors to brødre ihjel. Ligesom min mormor og mor er han vokset op i den kulturradikale elite - og har truet med en lignende handling før. Ud fra dagbogen begynder detaljerne om drabsdagen at tegne sig, og det viser sig, at pistolen, der blev brugt, tilhørte en socialdemokratisk politiker. Pludselig kommer der et tip om, at Suzanne Brøgger nævner drabsmanden i en af hendes romaner. Medvirkende: Sofie Tholl, Suzanne Brøgger, Louise Danneskiold-Samsøe Tilrettelæggelse: Sofie Tholl. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rönnau. (Sendt første gang 6. december 2021).
11/2/202126 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2:4 - En fest i tragedien

For at komme tættere på drabene på min mors to brødre, opsøger jeg kredsen af mennesker omkring min mormor i 1953. Ligesom min mor, hører jeg samme historie: tragedien blev fortrængt. Og ikke bare fortrængt, der blev faktisk festet i dagene efter drengenes død - som et forsøg på at dulme smerten. Ingen af de mennesker, jeg møder, ved dog noget om manden, der begik drabene. Men pludselig vender mit held, da en dagbog tæt på morderen dukker op. Medvirkende: Sofie Tholl, Carin Panton von Halem, Peter August Johansen. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rönnau. (Sendt første gang 29. november 2021).
11/2/202127 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

1:4 - Billede af en blond dreng

Et billede af en lille dreng dukker op på en hylde i min mors barndomshjem. Det viser sig at være hendes storebror. Drengen Simon, der sammen med sin lillebror Mikkel blev slået ihjel, halvandet år inden min mor bliver født. Min mor Louise ved stort set intet om drengene, for min mormor Tove Kemp talte aldrig om det. I stedet blev min mormors sorger begravet i gode middage med de rigtige mennesker, for hun var en del af den kulturradikale elite. Det viser sig at være i samme kreds af mennesker, morderen skal findes. Sammen med min mor graver jeg mig ned i min familiehistorie for at finde ud af, hvordan tabet af drengene påvirkede min mormor, min mor - og mig selv. Medvirkende: Sofie Tholl, Louise Danneskiold-Samsøe. Tilrettelæggelse: Sofie Tholl. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rönnau. (Sendt første gang 22. november 2021).
11/2/202127 minutes, 16 seconds